.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Ocak 2021 Perşembe

SL 18 Atakaş Hatayspor - Beşiktaş


Tarih: 
 10 Ocak 2021 Pazar 19.00

Stadyum: Antakya Atatürk Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık

Eksik Oyuncular: Gökhan Töre, Adem Ljajiç / -

Cezalı Oyuncular:  - / Munir

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

145 Yorum:

Son dakikada gelen gollerle 2-0 kazanırız : )

Emre Toraman dedi ki...

Başakşehir-Fenerbahçe-Kasımpaşa-Alanya kadar zorlu olabilecek bir Hatay-Rize(kupa)-Galatasaray-Karagümrük periyodu başlıyor. Lig maçlarından mağlubiyet Galatasaray'a olmamak kaydıyla 4 puan dünyanın sonu değil, 5-6 puan iyi, 7+ çok iyi olur.

Erken goller olmazsa muhtemelen 3 maçta da iki takımın da beraberliği çok riske etmek istemeyeceği uzun süreler izleyeceğiz. Olağan şüpheli Aboubakar dışında Hasic de psikolojik olarak kaldırabilirse bu tarz aman Ali Rıza Bey dakikalarında acayip bir tabela katkısı koyup yıldız hamurunu ispat edebilir. Oğuzhan açısından ise tam ışık göstermişken bu kadar zor bir periyoda girmek can sıkıcı olabilir. Bu periyotta da bir şekilde katkı koyabilirse zaten 15/16'da bile görmediğimiz bir Oğuzhan'dan bahsedebilmek mümkün olur.

turgay dedi ki...

yine sergen yalçın balı diyorum ben. adamların 3 tane yabancısı oynamayacak. yine rotasyonlarının önemli oyuncusu gökhan karadenizin samsuna transferi söz konusu. geniş olmayan kadrolarından 4 tane oyuncusu olmayacak gibi duruyor. bizse ilk kez tam kadroyuz ve rize maçında acayip bir hava yakalandı.

rakip bir kere sahaya çok iyi yerleşiyor. kaptıkları topları çok hızlı şekilde ileriye taşıyorlar. bu nedenle orta sahamızın tümü topun kıymetini bilmeli. yoksa kaybettiğimiz topları kalemizde görebiliriz. formda ileri uç elemanları var ve en önemlisi rakiplere göre oyun planı olan hocaları var. bizim analiz edilecek çok yönümüz yok çünkü son 2 maçta kişilere bağlı oyun oynamıyoruz. ancak bu da aslında bir analizdir. oyuncu bazlı analiz yapılarak (alanya maçında olduğu gibi) önlem alınabilir ya da kayseri maçı gibi otobüs çekerek de önlem alınabilir bize.

istatistiklere bakmadım ama kaleyi bulan ve gol olan şut istatistiklerinde ilk 5te olabiliriz. benım sürekli vurguladığım skorer oyunun meyvelerini yiyoruz şu ara. bunun sürdürülebilirliği için dün akşamki oyunun devamlılığının sağlanması gerekli. oğuzhanın performansı kadar mensah'ın dönüşümü de önemli. gereksiz top kayıplarını bırakıp daha hızlı topu ayağından çıkarmasının sağlanması lazım. atiba aynı şekilde her maç oynamamalı. sonuç olarak orta sahamızın devamlı olarak büyük takım gibi oynaması gerekli. yanı topun kıymetini bilerek hızlı düşünerek ve sonuç odaklı. mevcut durumun sürdürülebilirliği bence orta sahamızın performansıyla belli olacak

Hatay garip bir takım. Kadrolarına bakınca kim ulan bunlar diyor insan. Portekiz ikinci liginden gelen Boupendza son haftalarda alev almış durumda. Rahat şut attırmamak lazım bu elemana.

Ömer Erdoğan rakiplerini dar alanda boğarak oynamaya çalışan bir takım yaratmış. Ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri Hatay.
Yalnız kontra ataklarla gole gidebilen bir takım değiller. Daha çok kaleyi cepheden görebilecekleri pozisyonlar hazırlıyorlar. Ceza sahası dışından iyi şutlar atan oyuncuları var. Duran toplardan 1 gol bulmuşlar.

Bu sezon deplasmanda Alanya, Gaziantep ve Konya'ya kaybettik. 3 maçta da nkodou ve mensah ilk 11de değildi. Ben bu iki oyuncunun deplasman maçlarında mutlaka ilk 11de olmaları gerektiğini düşünüyorum. Rakipler hızlarından çekinip kalemize pek gelmiyorlar. Derbi öncesi bu deplasmanı istemezdim doğrusu. Gerilimli, bol kartlı bir maç olabilir. Kazanırsak mükemmel bir havayla çıkarız Gs'nin karşısına.

fidddas dedi ki...

ilk 3lünün son maçı. derbi öncesi maç ve ali palabıyık hakemliği var.
benim iyi futbol talebim yok.
hem çok sık maç yapılıyor hem haftaya derbi var. takımın enerjisini korumak isteyeceği bir maç olur gibi. mümkünse cezalı oyuncu vermeyelim, sıkışık bir oyunla 1 puan da yeterli olur benim açımdan.
dün basit hataya ağır ceza kesebileceğimizi gösterdik. hatay da bu sebeple çok cüretkar olmamayı tercih edebilir.

benim bu maçtan bağımsız merağım takımın 1-0 geriye düştüğünde nasıl bir tepki verecek. eninde sonunda bununla karşılaşacağız. dün de sergen hoca benzer bir şeylerden bahsetti.

https://mobile.twitter.com/buzzspor/status/1347155925124132864 şöyle bir haber var. Keşke doğru olsa. Manzukic gelmesin bu çocuk gelsin isterim.

BJK4EVER dedi ki...

Beraberlik dusunmemeliyiz. Tamam, rakip nispeten organize, ama kalite olarak dusuk ve eksikleri var. Bir sekilde almaliyiz.
Iyi savunma yapan takimlardan biri. Bu sefer yine Ali Riza bey tadinda oynarsak o gol gelmeyebilir, kisir bir beraberlige gidebiliriz.
Saldiralim, gerekirse yenilelim, ama bence kazaniriz.

GS bir sekilde alir macini, 3 kere arka arkaya puan kaybetmezler. Hakem makem haaaa huuuu bir sekilde alirlar. Bu da demek oluyor ki biz o maca 4 puan farkla cikabiliriz. GS macinda da ne olursa olsun kazanmak icin oynamaliyiz.

Ozellikle GS'ye karsi ne zaman beraberlige yatmayi denesek kritik maclarda bir sekilde kaybediyoruz. Puan farki 4'ten 1'e inse birsey degismez, ama 7'ye cikarabilirsek dagilirlar. Cakir abimizin dedigi gibi az'dan az, cok'tan cok gider. Biz geride olmanin stresini yasadik, kaldirdik, bir de onlari gorelim bence.

Wellington ve Vida'nın üçer sarı kartı olması kötü oldu. Ali Palabıyık 14 maçta 40 sarı 5 kırmızı kart göstermiş Beşiktaş'a!!! Kart için fırsat kolladığı o kadar belli ki Sergen'i çıldırtabilir bu adam.

Sakin sakin oynayıp rakibi uyutarak 1*0 kazanalım şu maçı. Ortam gerilirse bizi harcar bu kukla.

YSY dedi ki...

Hakem kasıtlı yerleştirilmiş gibi sanki bu hafta. Gaza gelmeyip sakin kalmalıyız.

Basar dedi ki...

Leş, sıkıcı, pozisyonsuz, yavan bir oyun olsun, duran 1 top golü ile bizim olsun. Rize maçını görünce rakip deli gibi önlem alacaktır.

fanatiköe olacak ama gs maçına sağ salim çıkalım istiyorum. O yüzden sıfır oyun, 0 kart, yarım pozisyon, 1 gol... :)

Pheaglix dedi ki...

normalde hakemlerin ismine odaklanmak yerine sisteme odaklanilmasi gerektigini dusunuyorum. zaten macimiza atandiktan sonra supheyle yaklasmadigimiz hicbir hakem yok. ama en azindan benim icin ali palabiyik ayri. bu adamin hala bizim macimizi yonetibiliyor olmasi bile en ufak bir lobimizin olmadiginin gostergesi. normalde dikkatli olmamiz lazim derdim ama istedigimiz kadar dikkatli olalim, vida ya da welinton o sariyi gorur. eger cift saridan atilinca cezayi sonraki macta cekme kurali degismediyse ve maci bir sekilde koparabilirsek cezayi rize macina aktarabilmek cok iyi olur.

hatay'in sadece birkac macini ozetten izledim (bu ligde tuttugun takimin maclari disinda mac izlemek, yemekten zevk almak icin bayat ekmek yemek gibi bir sey). gecen macin ozetinden gordugum kadariyla yedek kalecileri tam bizim maclarda cektigimiz vasat sutlari kurtarip macin sonlarina dogru gaza gelen kalecilerden. umarim bir an once golu bulup hem hatay'in hem de kalecinin direncini kirabiliriz.

komik gelecek ama rize macinin skoruna aldanmamamiz lazim. @bjk4ever'in onceki postta soyledigi gibi "rize kotu takim" yaklasimi dogru degil. ama bugune kadar oynadigimiz maclarin hicbirinde rizenin yaptigi kadar mutlak gol pozisyonu yaratan hata yapilmadi. attigmiz 6 golun 4'u (2, 3, 4, 5) savunma oyuncularinin hatalarindan geldi. ama ayni zamanda rize macini hafife de almamamiz gerekiyor, cunku bu tarz maclara yetecek pozisyonlari (bireysel hatalar haric) fazlasiyla bulduk. benim macla ilgili en sevindigim sey buldugumuz ilk gol. ozellikle larin'in arka direk kosusu muthisti. zayif takimlara karsi her mac 0-0'da boyle pozisyonlar uretelim, acik ara sampiyon oluruz.

son olarak, sergen'le ilgili medya yonetimi disinda en degerli sey anadolu takimlarina karsi beraberlige cikmiyor olusu. basin toplantilarinda "bu takim sampiyonluga oynar" tarzi aciklamalarini gercekten inanarak ve ona gore davranarak soyluyor. her ne kadar kadro tercihi ziya dogan'dan esintiler sunsa da bunu beraberligi kabul ettigi icin yapmiyor, her takima karsi bu kadroyla kazanabilecegimizi (veya kazanmamiz gerektigini) dusunuyor. kalan 4 mactan gs maci haric hicbir maca beraberlik icin cikacagimizi dusunmuyorum. sergen'in tercihlerine katilmasam da bu zihniyeti tam ihtiyacimiz olan sey.

Zaitsev dedi ki...

Rosier dışında tahriklere kapılacak bir oyuncumuz yok. Ama maç içi sertliği olarak Vida ve Josef ile sakarlık olarak Wellington'ın kendilerini sakınmaları gerekli.
Ali Palabıyık, Cüneyt Çakır ekolünden. Maç içi kuralına uygun şekilde her şey olabilir/olmayabilir. Wellinton veya Vida'dan en az birinin cezalı duruma düşeceği kesin. Muhtemelen de Vida olacak. Josef'in ayak uzatmaları beni tedirgin ediyor.

Hatay takımı ile ilgili hiç fikrim yok. Özeti bile denk gelmedi :) Mottomuza devam edelim ve ilk golü yemeyelim. Gerisi maç içinde gelir.

Ersin
Rosier Wellington Montero Rıdvan
josef
Ghezzal Atiba Mensah/Ozzy Larin
Aboubakar

BurkayJK dedi ki...

Sezon başı performansından sonra Sergen Yalçın ilk devreyi tamamlayamaz diyordum, beni fazlasıyla utandırdı. Bundan da ziyadesiyle memnunum. Yalnız, biraz şansın yanımızda olduğu düşüncesindeyim. Sanki bir yerden sonra tepe taklak gidecek gibiyiz. Yine yanılırsam şampiyon oluruz zaten. :)

Hasic'i kiralayıp Boyd'u kadroya katmak gibi bir hata yapmazlar umarım. Önümüzdeki sezonda takımdaki yerini belirlemek için kiralanması gereken Boyd'tur, Hasic değil.

Mandzukic ismine de sıcak bakamıyorum. Şu ortama yıldız bir isim sokmak havayı olumsuz anlamda değiştirebilir. 10 gol atmış Larin'i mi oturtacaksın, 8 gol atmış Aboubakar'ı mı? Sakatlıklar olabilir düşüncesiyle alınıyorsa Mandzukic çok yüksek bir profil. Bilemedim.

sadrazam dedi ki...

Çakar geliriz, korkulacak bir maç değil.
Hatay, Karagümrük, Kasımpaşa, konya, Göztepe ve hatta Antep oyun planımızı değiştirmenizi gerektirecek, çok özel önlemler alınacak takımlar değil. Elbette rakibin güçlü ve zayıf yanları analiz edilmeli ve bu yönde uyarılar yapılmalı. Ancak şampiyonluk hedefindeki takımların kadro ve oyuncu tercihlerini etkileyecek rakipler değil bunlar. Rotasyonda bağımsız olarak yazıyorum elbette. Bu maçları zora sokmadan, cezalı sakat vermeden, oyuncuyu yıpratmadan ve hatta takım oyununun üzerine koyarak geçmek lazım.

Zaitsev dedi ki...

Konya'ya 4-1, Antep'e 3-1 yenilmemiz, Kasımpaşa maçında da rakip 10 kişi kalıncaya kadar oyun olarak ezilmemiz ve göbeğimizin çatlaması haricinde bir sorun yok. Ayrıca daha Hatay, Karagümrük ve Göztepe ile de oynamadık.

Bu takımları küçük görüp ciddiye almazsak sıkıntı yaşarız. En basitinden kendi evimizde öne geçip berabere kaldığımız Antalya'ya Hatay 6 tane attı.

beagle dedi ki...

Sahada şansı kendin yaratacaksın. Ceza alanina hizlica 3 oyuncu sokup orta yaparsan bu haftaki gibi önden seker arkada gol olur. Qımıl gibi topla oyalanip 40 metreden 1.70lik adama orta sisirirsen, 40 topun biri de mi gol olmaz diye aglarsın.

Sergen hazirlik macinda 15dkda gercegin yüzüne carpmasi ve Larinin küsen bir profil olmamasi ile, son dkda Abu Josef Rosier katilimi ile cok sansli. Yoksa kendi transferleri Welinton, Nsakala ve Mensah olmasa bugün hicbir şey degismezdi.

Nkudunun soldan tonla atagi yok etmesine de bir cozum bulursa, Sergen teknik direktör olarak yaptigi tonla yanlışı, gercekleri görerek kapamış olabilir. Basin ve hakemler uzerinde ağırlığı ise cakma filozoftan cok daha iyi.

sadrazam dedi ki...

Hatay ın Puan alabileceğine dair umut dolayısıyla otobüs çekeceğini düşünmüyorum bu maçta. Tam da istediğimiz rakip profili. Öncekilerin aksine ilk 20 dk. yüksek tempo ile 1-2 pozisyon bulur ve değerlendirirsek, sonra al gülüm-ver gülüm orta saha maçına dönebilir. 1-0 dan sonra ligin en tehlikeli takımı olarak sonrası kolay. Aslında Mensah olsaydı kadroda, tam onun sevdiği maç olurdu. Pas arası-dripling-asist-gol. Mensahı çoğunuz beğenmese de, dripling, ikili mücadele, atletizm, tempo olarak kadroda bulunmayan bir alternatif orta saha.

turgay dedi ki...

Mensahın oluşu daha çok bol bol top kaybı anlamsız şekilde 3 kişi arasına damlalar zamanında ayaktan çıkmayan paslar. Sakatlığı Oğuzhan ve bence hasiç için avantaj.

Önümüzdeki üç maç Sergen'in Beşiktaş kariyerinin temel taşları olacaktır. Bu üç maçta oynanacak oyun ve alınacak puanlar geride bıraktığımız beş maçlık galibiyet serisinin zayıf rakipler mi yoksa güçlü oyunumuzdan mı kaynaklandığını da gösterecektir. Sahada ne yaptığını bilen, kendinden emin bir Beşiktaş görmek dileğiyle.

Bir de şunu eklemek istiyorum. Burda oyuncular üzerinden büyük tartışma dönüyor, şu oynamalı, bu oynamalı diye.

Ben bizim ligde oyuncu kalitesine pek kıymet vermiyorum. Burada kaliteli olan değil isteyen şampiyon olur. Şu blogdan 11 adama Beşiktaş formasını giydirsen çıkar sahada ölümüne savaşırlar. Beşiktaş futbolcusunda da bu isteği görmek isterim. Bunu sağlayabilen hoca takımı şampiyon yapar. Mesele gaz vermek değil, şampiyonluğa inanmak. Elbette bir iki kaliteli ayak gerekli. O ayaklara da fazlasıyla sahibiz.

Unknown dedi ki...

Merhaba. Adım unknown:) Rizespor maçından sonra aşağıda bahsedeceğim hiçbir yorumu okumadım. Sıkıldım.
Gelelim yoruma:)
Nasıl bir özgüvendir bu? Sergen bizi dinlemiş, aklın yolu birmiş:) N'Sakala yerine Rıdvanı oynatmış, Welinton son anda formuyla formayı kapmış, Oğuzhan'ın ilk onbirde oynayacağını bulmuş. N'Sakala daha geçen maç ilk 11 başladı. Welinton zaten 11 başlıyor. Oğuzhan da zaten arada 11 başlıyor; bu sene 4.oldu. Tekrarlıyorum:))) Sergen sizi dinliyor. Aklın yolu bir...
Özgüvenin bu kadarı...

BJK4EVER dedi ki...

Ben son 15 senede gorev alan BJK antrenorlerini tebrik etmek istiyorum. GS deplasmanina galibiyet icin son yarim saat korkmadan Cenk-Gomez'i birlikte oynayan, derbilere Atiba-Oguzhan-Sosa ile cikan, CL macina bile 4 ofansif orta sahayla oynayabilen takimdan nerelere evrildik.
Adamlar sinamekiligi muthis bir sekilde DNA'miza islemis, takdir ettim.

Hatay'la oynuyoruz arkadaslar. Acin bir kadrolara bakin, puan durumuna bakin. Biz Hatay'dan 1 cekiniyorsak onlar bizden 15 cekinmeli. Bizim onlardan cekindigimiz kadar onlar bizden cekinmiyordur vallahi. Sasip kaliyorum bazi yorumlari okuyunca. Yok efendim garanti futbol, 0-1'e baglama falan. Saka mi bu?

Cik su maca Oguzhan-Mensah (Hasic)-Larin-Ghezzal-Aboubakar ile, sikiyorsa hucum etsinler. Bunlari sahaya surmeyince bile rakiplerin nasil oyun oynadigini gorduk iste son 3-4 hafta. Hatay onlardan 1-2 tik daha iyi olabilir, ama oyle onlem alinacak, korkulacak falan takim degil be beyler.

Sene olmus 2021, hala Josef-Atiba diyorsunuz, hele ki son Rize macindan sonra. Mensah yokken oraya Necip'i koymayi anlarim, en azindan sok pres yapiyor, dinamizm katiyor. Hatta Dorukhan'i bile anlarim, ama Atiba olmasin artik be. Hala Josef-Atiba ile 2 hucum ozelligi sifir, dinamikligi 0, statigin tillahi onliberoyla cikmayi falan dusunuyorsunuz ya, pes vallahi. Ne diyecegimi bilemiyorum.

Besiktas Hatay'a karsi 0-1 icin cikmaz, ilk hedefi de gol yememek falan olmaz. Cikar catir catir oynar topunu ezer gecer. Hatay'dan bu kadar cekiniyorsak es kaza EL'de tur atlasak ve karsimiza United, Milan falan gelse nasil kadrolar yapardiniz merak ettim.

Unknown dedi ki...

Sayın cm4ever: Kimse Atiba falan demiyor.Zaten Beşiktaş eziyor geçiyor. İnsanlar diyor ki; Josef, Oğuzhan ve düzelirse Llajic ortasahasıyla çok kaybederiz...

Basar dedi ki...

Valla laf bana gelmiş. Ben Hatay’dan filan çekinmiyorum. Ağır fark attığın maç sonrası ilk maçta aşırı önlem alınacağına inanıyorum. Genelde futbol psikolojisi budur.

Maçı da cezasız oyuncuyla kazanmak istiyorum çünkü haftaya gs’ye çatır çatır oynayacak bir takımımız olduğuna inanıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Laf tek bir kisiye gelmedi, genel bir algi var. Bak burada tek biri kisi kadro kurmus, onda da Atiba var. Sabah kalkar kalkmaz gordugum ilk haber:

https://www.duhuliye.com/futbol/besiktas-ta-atiba-11e-donuyor-h38516.html

Neredeyse tum muhtemel 11'lerde Atiba var. Uyduracak degiliz herhalde.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
Müsaade varsa ben çekiniyorum. Puan kaybı ihtimalimiz de kazanma ihtimalimize göre daha fazla. Galatasaray ya da Fenerbahçe yarın Hatay deplasmanına çıkıyor olsa bu onlar için de geçerli. "Çıkar çatır çatır topunu oynar ezer geçer" gibi bir görüşü de "Yemeyelim de nasıl olsa atarız" görüşüyle terazinin karşı taraflarında duran ama benzer çağdışılıkta bir düşünce olarak görüyorum. Futbolda her rakip iyi ve kötü yaptıkları şeyler incelenerek oluşturulan bir savunma ve hücum planını hakediyor. Büyük takımsan at sahaya 5 tane hücumcu şakkadanak 5-0'la keşke olsa.

Hatay'ı enine boyuna izlemedim tabi ama bildiğim gördüğüm kadarıyla Akintola-Traore-Boupendza üçlüsü tehlikeli bir ceza kesme üçlüsü. Cümbür cemaat hücuma çıkıp atağı da sonlandıramazsan çatır çatır 2-0'ı buluverirler Vida-Welinton avlarız sonra. Dengeli bir başlangıç ve topu rakip yarısahada eveleyip gevelemeyip atak sonlandırmak değerli olacak. Atiba'nın da Necip'ten daha mantıksız bir tercih olduğunu düşünmüyorum. 0-1 olsun bizim olsun :)

Emre Toraman dedi ki...

Ersin
Rosier-Welinton-Vida-Rıdvan
Atiba-Josef-Oğuzhan
Ghezzal-Aboubakar-Larin

11'iyle başlamak makul bence. Skoru bulamazsak veya geriye düşersek çok gecikmeden Atiba-Nkoudou/Hasic değişikliğini yapabilmeliyiz. Rıdvan yerine muhtemelen Nsakala başlayacak, buna katılmıyorum. Josef-Atiba-Necip olur mu diye de korkuyorum.

Emre Toraman dedi ki...

Şarkıyla bu sezonki takım ve oyun yapımız çok uyumlu olmuş, içimi kıpır kıpır etti:
https://www.youtube.com/watch?v=reSn3Co17vs

Hasta ti dedi ki...

simdi onlar 6-0 yenince biz 6-0 yenmemiş mi sayılıyoruz:) 1.dunya savaşı almanlar hesaaaaaaabi:)

Mayor dedi ki...

Vida'yi bu mac kenara alsin Montero'yu oynatsin. Kaybedeceksek Welinton'u kaybedelim.
Bunun haricinde "3 puan alalim da" mantigi ile muhafazakar bir oyun oynanirsa kart gorme ihtimalimiz daha fazla.
Erken gol ve en az 2 fark acarak maci rolantiye alip kart gorme riskimizi asagi indiririz.
Son dakikaya kadar 1 gol kovalayip bir taraftan da panik icerisinde defans yapilan bir oyun gormeyelim ne olur.
Vida ve Welinton'dan cok, Ridvan veya Rosier'in basina bir is gelmesini istemem, onlarin ikamesi yok.

Zaitsev dedi ki...

@ BJK4EVER

Hocam ben artık istediğim kadroları değil hocanın çıkarabileceği kadroları yazıyorum. Ben Lyon maçlarından beri Atiba sezonda 3-5 maç hariç oynatılmasın, oyunu yavaşlatıyor diye yazıyorum da dinleyen yok :)

Emre Toraman dedi ki...

Kalecileri Munir'in olmaması çok da sevinilecek, fark yaratacak bir durum olmayabilir bu arada. Yedek kaleci Akın tecrübesiz bir kaleci değil, 31 yaşında. Süper Lig'de ilk kez geçen hafta oynamış ve baya kurtarışı var, yediği 3 golün 2'si penaltıdan zaten. 6 sezondur önce 2. ligde, sonra 1. ligde düzenli şekilde oynamış ve yediği gol-clean sheet istatistiği baya iyi görünüyor. eksisozluk'teki bir entry'e göre 17/18 sezonunda Avrupa'da en az gol yiyen kaleciymiş.

https://www.transfermarkt.com/akin-alkan/leistungsdatendetails/spieler/252056

Emre Toraman dedi ki...

Sol bekte Nsakala, göbekte Josef-Necip'le başlayıp oyun kurulumunda top dönüp dolaşıp Atiba'da patlayınca "ama Atiba oyunu yavaşlatıyor, dikine pas atamıyor" demece yok, şimdiden söyleyeyim :)

Yukardaki Atiba savunmam Josef-Atiba-Oğuzhan vs Josef-Necip-Oğuzhan için geçerliydi. Josef-Necip-Oğuzhan'ı tabii ki Josef-Necip-Atiba'ya tercih ederim.

beagle dedi ki...

@Emre
Yedek kalecileri bariz iyiydi.

Bu orta saha için bende söylenmedik birsey yok. Besiktaşi böyle hayal edenlere katılmiyorum. Lucescunun kötü bir kopyası ile gidiyoruz, bu rakipte ise gol şansi cok sicak adam var. umarim erken bir kirmizi ile rezil olmayiz. yazik o kadar cabaya.

yilmaz dedi ki...

Ghezzal'in kırmızı kartını görebiliyor musunuz siz de?

BJK4EVER dedi ki...

Kimse Oguzhan'a agzini acmasin bundan sonra. Bu kadar mobbing'e karsi yine iyi dayaniyor Oguzhan. Kimse de forma adaleti vs demesin bu saatten sonra. Forma adaleti sifir.

Pheaglix dedi ki...

muhtemelen gs macinin da kadrosunu goruyoruz su an. ghezzal fazla olmus yalniz, oraya da dorukhan'i atsaymisiz.

BJK4EVER dedi ki...

Hafta ici bahsettigim DNA'miza isleyen sinamekilik tam da bu zaten, aha Hatay maci kadrosunun karsiligi tam olarak bu. Su Rize macini bir Ajax, Dortmund, Leipzig, Lyon oynamis olsa bir sonraki macta hem Oguzhan hem Hasic ilk 11'de olurdu, hatta 3 mac arka arkaya sorgulamadan ilk 11'de baslarlardi. Biz bu sacmaliklari izliyoruz. Sonra da futbolcu satisindan, altyapidan falan bahsediyorsunuz. Once su sinamekilige, korkakliga bir care bulalim da onlar sonraki sorunlar. Avrupa seviyesine gelmemiz icin 40 firin ekmek yememiz lazim.

Emre Toraman dedi ki...

Kaleci Akın'ın boyu biraz kısa(1.86). Yüksek toplarda bir zaafı olabilir, duran topları ve kenar ortaları 6 pasa ortalarsak ekmek çıkarabilirz.

Derken tavşan geldi :)

Ersin'cim napiyosun?

Emre Toraman dedi ki...

Akintola-Nsakala tarafı çok acayip bir maça gebe gibi, hayırlısı bakalım. Ömrü hayatımda ben böyle bir rotasyon ne gördüm ne duydum.

Basar dedi ki...

3 ön libero ile oynaöak işe yaradı mı bari?

Basar dedi ki...

Ha tabi bir de Rıdvan yerine neden. Skala oynar? Geçen hafta soldan 6 gol yediydik di mi??

BJK4EVER dedi ki...

Konusmayalim biz hic, en iyisi. Koskoca Sergen dururken CM'cilere bok yemek duser.

Can dedi ki...

Sergen’in saçmalamaları ile ilk yarı iki gol yedik, üstelik de Abunun tavşanıyla öne geçmemize rağmen.

beagle dedi ki...

atiba josef necip nerdeyse 1m2 icine giriyor bazen.
etki alani anlaminda takimi 1.5-2 kisi eksik oynatiyoruz. Bravo.

Basar dedi ki...

Alanya Atiba-Josf-Doruk yenilgi
Antalya Atiba-Necio-Doruk beraberlik
Kayseri Atiba-Necip-Elneny yenilgi
Gençler Atiba-Necip-Doruk yenilgi

Emre Toraman dedi ki...

Necip-Nsakala dışarı, Nkoudou-Rıdvan oyuna, Ghezzal 10'a, Atiba geriye yapardım ben olsam. Bütün yüksek toplara vurdurdular heralde, Nkoudou'nun kazandırabileceği duran toplar etkili olabilir.

Emre Toraman dedi ki...

60-70 arası da duruma göre Ghezzal/Atiba dışarı Oğuzhan içeri.

BJK4EVER dedi ki...

Skor hic bekledigim gibi degil, ama oyun rezalet, tam bekledigim gibi. Goller ve pozisyonlar Aboubakar'in tavsani ve duran toptan geldi. Koskoca ilk yarida sonuca ulastirdigimiz organize atak sayisi 2. Daha onceki 3 onliberolu maclardaki gibi yine akan oyunda cok kotuyuz, orta saha oyunculari birbirinin alanina giriyor, birbirinden rol caliyor, uyum 0. Hatay hucumda iyi, hareketleri oyunculari var, ama kaleci ve defanslari rezalet. Emin olun tek onlibero ciksa yine en fazla bu kadar pozisyon verirdik, ama girdigimizin 3 kati daha fazla pozisyona girerdik.
Normal bir antrenor 46'da hem Necip hem Atiba'yi cikarir, ama bence 1 degisiklik bile yapmayacagiz. Sergen'de o cesaret yok, capi yok maalesef. 65-70'e kadar gider boyle, puan kaybi yapariz yuksek ihtimalle. Bir ihtimal bir tavsan daha olur, duran top falan olur, ama umutlar anca o yonde. Hatay korkulacak takim degil, biraz ofansif kaliteli bir takim bunlari perisan ederdi, ama Hatay'in bizden korktugundan 5 kat korktugumuz icin zayif yonlerini kullanamadik.

F.N. dedi ki...

Şu macta oguzhan olsa bu kadar pozisyon versek muhtemelen herkes sövüyor olacaktı. Atiba'ya tek laf etmez ama kimse. Atiba olmadan 10 kişi oynasak ancak bu kadar olurdu.
@bjk4ever'a katılıyorum oguzhan konusunda. Adam daha ne yapsın bu saatten sonra.
Wellinton ile nsakala.da ben Anadolu topçusuyum diye bağırıyor.

Unknown dedi ki...

hatalar ne kadar bariz bir sekilde ortaya cikiyor dimi rakip disli olunca.
Nkoudu, oguzhan ve ridvan girmesi yetmez bence Welinton cikip Montero girsin. boupendza madara etti defansi. ikinci yari arkaya boyle cok top atacaklar.

Unknown dedi ki...

Atiba markaj altinda top bile alamadi dogru duzgun. ikinci yari iyice bitecek. Nolur farkli basla Sergen.

turgay dedi ki...

Sorun hatayı analizde eksik kalmak. Siz böyle bir rakibe topu vermek yerine onlara topu vermemeniz lazım. Top ne zaman bizde olsa hata yaptılar. 3 6 numara yine fazla bu maç için

Barreto dedi ki...

Hocanın 60'i beklemeden 45'te 3 tane 6 saçmalığına son vermesi lazım.

Emre Toraman dedi ki...

Şunu gerçekten anlamıyorum, geniş kadroyu kullanma konusunda bu kadar iddialı olan, saçmalık derecesinde rotasyonlar yapan bir adam oyuncu değiştirirken(Oğuzhan'ı çıkarmak dışında) nasıl bu kadar muhafazakar olabiliyor? Bir de 5 oyuncu değişikliği hakkın var. Bu sorunun gerçekten sorulmasını isterdim.

Emre Toraman dedi ki...

+Tabi Sergen'in t.şaklarını ağzından çıkarabilecek bir basın mensubu varsa.

turgay dedi ki...

Bu kadar nkodou isteyen maçı da az buluruz. Çift forvete dönersek çok gol gelir diye düşünüyorum

Pheaglix dedi ki...

oyunun gidisatina bakilirsa beraberlik iyi sonuc. neyse ki hucum-savunma oyuncusu ayriminin olmadigi modern futbolu oynuyoruz.

gecen maclardaki sans faktorunden bahsederken soylenenler tam olarak buydu iste. gol yemedigimiz maclarda bile net pozisyonlar verdik. rakipte biraz gol vurusu olan biri oynayinca boyle oluyor. ilaveten attigimiz goller de sans ve bireysel yetenege fazlasiyla bagli. sadece sampiyonluga oynayan degil, hicbir takimin oyunu bu kadar sansa bagli olmamali.

Basar dedi ki...

Skala da çıkar Nkoudou girer 3-5-2’ye dönülür. Hatay yoruldu.

Emre Toraman dedi ki...

Atiba götünden solumaya ve default yönünü arkaya dönmeye başladı, Dorukhan'la değiştirmek fena olmaz.

Emre Toraman dedi ki...

Sackey muhtemelen Oğuzhan'la birebir oynamak için girdi. Markajdayken çok zorlamayıp daha fazla Nkoudou üzerinden oynamak lazım. Larin'i öne atıp Aboubakar'ı kullanmak da iyi opsiyon.

Can dedi ki...

Bu maçı kazanmak için hiçbir motivasyonumuzun olmadığı maçın son serbest vuruşunu en kötü uzun top kullanan oyuncumuz Atiba’nın kullanmasından belli. Sergen’in kafası Galatasaray maçında belli ki.

Can dedi ki...

Bu arada Abu ve biraz Larin dışında iyi oynayan, hatta iyi oynamayı bırak vasat oynayan oyuncumuz yoktu. Bu da A planımızın kötü, B planımızın ise hiç olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum

turgay dedi ki...

Temel sorun başlangıç planındaydı. Sonrasında bence yapılan değişikliklerin yanlışlığı oyunu iyice yavaşlattı. Çift forvete dönmemiz ve orta yapmamız lazımdı. Oğuzhanın girişi tıkanmaya neden oldu. Gezzalın çıkışı da oyun olarak bitmemize neden oldu. Burada yapılması gereken ikinci yarıya nkodou ile başlayıp onu ortaya yanaştırmak yerine kanata sabitleyio nskalanın ileriye çıkıp saçma işlerine dur denip rozieri ileri atıp 3lü savunma çift forvete dönmekti. Bu zaten her hava topuna vurduğumuz bir maçta bize ceza sahasında fazla adam olarak geri dönecekti. Bizse bence maçın en akıllı adamını çıkartıp oyunu bitirdik. Kenardan maç seyrettik maalesef.

Hatay iyi takım. Burada alınan bir puan iyidir. Öne geçtikten hemen sonra çok basit bir gol yemesek maçı kazanırdık. Bu maçı hemen unutup derbi havasına girmeli takım. Kesinlikle kazanıp GS'yi kaosa sürüklemek lazım.

Emre Toraman dedi ki...

Kadro berbat, oyun kötü, 1 puan fena değil, derbi öncesi tahribat yıkıcı derecede değil. Hasic'i sahada hiçbir oyun yokken en azından son 10-15 dakika mutlaka almalıydık. Altın 3'lük atabilirdi.

turgay dedi ki...

5 değişiklik hakkının 2sini kullanmak beraberlik iyidir demek. Bunu da eklemek lazım

Can dedi ki...

Bir de yine söylemeden geçemeyeceğim. Bu kadar kötü kaleci ve stoperlerle olmaz bu iş.

BJK4EVER dedi ki...

@Emre Toraman,

Ben medyada soylenenlerin aksine Sergen'in hatalarindan ders cikartan, ogrenmeye, gelismeye acik biri olmadigini, tam tersine ego'su tavan yapmis inatci egoistin teki oldugunu dusunuyorum.

3 onlibero ile ciktigimiz her macta puan kaybi yaptik, puan kaybini gectim her mac rezalet seviyesinde top oynadik. 1 degil 2 degil 4. kezbu dizilisle tekrar sahadayiz.

Bence bu yuzden asla 60'tan evvel oyuncu degistirmiyor, cunku erken oyuncu degisikligini hatasini kabul etmekle esdeger goruyor. Oysa ki o koskoca Sergen, onun mac planinin, ilk 11'inin yanlis olma ihtimali 0. Bunun pik yaptigi mac zaten PAOK maci; biraz antrenor 25. dakikada 2 gol ve 2 pozisyondan sonra sag kanatta degisiklige giderdi, birakin oyuncu degisikligi yapmayi, oyun ici degisikligi bile yapmadik.

Besiktas sampiyon olmak isteyen winner bir camia ise yarin Sergen'i kovar, yerine tecrubeli, liyakat sahibi bir hoca getirir. Atiba'nin sezonun geri kalani icin kalan alacaklarini odeyip sozlesmesini fesih eder; ister teknik ekibe katilir, ister jubile yapariz, ister baska bir takima gider, ama bir daha bu takimda forma yuzu goremez. Gerekirse transferde hile-hurda yapariz, ama bu takima yabanci bir kaleci ve kaliteli yabanci bir sol forvet/santrfor aliriz ve sonra keyfimize bakariz. Winner camia bunu yapar. Ama bunlar GS cozumleri, BJK asla boyle radikal seyler yapmaz. Bunu taraftar da talep etmez, yonetim de yapamaz. Sergen devam edecek, bu rezil futbolu, berbat kadro secimlerini izlemeye devam edecegiz. Atiba her macin anasini sikmesine ragmen sirf profesyonel, efendi diye heykeli dikilmeye devam edecek, hatta muhtemelen sezon sonu 1 sene daha uzatiliriz sozlesmesi, 1 sene daha takimin anasini siker. Biz de bu bok gibi futbolla sezonu en iyi ihtimalle FB ve GS'nin arkasindan 3. sirada bitirirz, bir ihtimal sezonu 3. bitirdikten sonra buyukluk taslayip Sergen'i kovariz. Benim on gordugum senaryo bu.

Haftaya da bizim acimizdan skor ne olur bilemem. Ama GS'yi yenmek icin sahaya cikmayacagimizi biliyorum. Kendi sahamizda son 5 senenin en zayif GS'sine karsi beraberlik icin sahaya cikacagiz. Yine 3 onlibero'yla cikariz belki, bir ihtimal 2, ama asla ofansif, galibiyeti zorlayan bir takimla cikmayacagiz. GS ise sirf bu derbiye ozel abuk subuk Etebo-Taylan-O.Bayram'li bir sekilde cikmayacak maca. Catir catir tek onlibero'da 8'den bozma Taylan ile ofansif futbol oynamaya calisan (beceremese de), galibiyet icin oynayan bir takimla cikacak sahaya. Kazanirsak biz bala gote kazanacagiz, ama eze eze hak edilmis bir galibiyet alamayacagiz. Onumuzdeki hafta icin, sezon icin on gorum bu. Bekleyelim gorelim.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER

Sergen konusunda söylediklerine katılmakla beraber yönetimin yapması gerekenler konusunda söylediklerine zerre katılmıyorum. Şöyle bir senaryoda Sergen'i gönderecek camia Galatasaray değil Trabzonspor olur. Bu da winner'lık mıdır, kendini winner sanmak mıdır sana bırakıyorum.

YSY dedi ki...

Maça bakınca beraberlik eh işte diyorsun ama günün sonunda da yazık oldu diyorsun. Bugün gerçekten yenebilirdik. Evet rakip kolay lokma değil ama yedekte bekleyen oyuncularla daha iyi bir oyun kurulabilirdi heleki motivasyonu yükselmiş bir ozzy varken en azından 2. yarıya direk onunla başlamak çok iyi olurdu.

Wellinton un cezalı olması haftaya hayırlı olabilir bizim için.

Can dedi ki...

Bu takımın ilk 11’ine kaleci, stoper ve 8 numara gerekiyor. Yedek olarak da santrafor ve sağ bek. Elimizdeki yabancılardan Montero, Ljajiç, ve hatta Mensah’ın gönderilebilme koşulları var; keşke ilk Vida gönderilebilse.

Seneye de Welinton, N’Sakala ve Atiba ile vesalaşmak gerek.

F.N. dedi ki...

@can
Transfer beklentilerine katılıyorum. Hatta elzem olduğunu düşünüyorum. Ama Sergen.in karışmamasi koşuluyla. Eger ona sorulacaksa kimseyi almamak daha iyi.
Wellinton ve nsakala simdiden gonderilse hayırlı olur. Anadolu.dan bu kadar vasat oyuncunun kadro olması takımı çok geri atıyor.
Maçla ilgili de düşüncem kazanabilecegimiz bir maçı yanlis tercihlerle verdik. Daha çok şut çekip duran top kazanmaya bile oynasak kazanabilirdik. Ilk yari her kornerimiz tehlikeli oldu. 2.yari bunun üstüne bile gitsek maçı alırdık

BJK4EVER dedi ki...

Dun bahsettigim sinameki'lik tam da bu iste. Hatay o kadar cekinilecek takimmiymis? Kazanmak icin ciksak rahat alacagimiz macti, yazik oldu.
Kici kirik Hatay'dan bile bu kadar cekinen takim sampiyon falan da olmasin zaten. Transferden falan once bu camia'nin DNA'si degismeli. Ezik bir camia'dan winner bir camia'ya evrilmeliyiz. Yonetiminden tut taraftarina kadar. Nerede baslayacak nasil olacak bilmiyorum, ama durum bu.

@Can,

Sen 8 alsan bile senin korkak hocan o bolgede Necip veya Atiba'yi tercih edecegi icin transfer bos olacak. Sen stoper alsan bile senin inatci hocan prensi Welinton'u tercih edecegi icin bos transfer olacak. Kaleci bilemem, ama bu takimin hocasindaki liyakat sorunu o kadar buyuk ki, transfer care olmayacak.

Murat dedi ki...

ghezzal cikti mahalle takimina donduk resmen, tecrubeli ve ayagi iyi bir kaleci dun gelmeliydi, onun disinda her sey taktikle hallolur, sadece abu ve larin'i yedekleyecek bir forvet de olur

turgay dedi ki...

Biz neden hala yabancı peşinde koşuyoruz onu anlamadım ben. Transfer yapılacaksa Türk oyuncu bulunması lazım. Para verilecekse yetenekli Türk oyuncu almalıyız. 18 tane yabancımız var seneye kontenjan azalıyor. 2 tane katkı aldığın oyuncu yabancı. 4 dışarıda bıraktığın adam hala gidemedi layiç gidemedi seneye nskala ve wellintonu gönderemeyecekain oldu sana 7 yabancı. Transfer planlamasını bence de hocaya bırakmamak lazım. Ancak yönetim de planlamasını şimdiden yapmalı

Serkbal dedi ki...

Ghezzalın çıkmasındaki mantığı anlayabilen varmı?hoca 1 puan için çıkmış maça, onu aldığı için de çok mutludur kesin

Huzeyfe dedi ki...

Biz bunu daha önce izledik: 30.haftaya kadar götürüp Gaziantep deplasmanında verdiğimiz şampiyonluk. Biliç’in kurguladığı benzer çok koşan, fiziksel olarak güçlü takım, ligin ikinci yarısında maç kazanamaz hale gelmişti. Bunun nedeni çok basit, küme düşme hattında iş kızışınca ligdeki çoğu takımın direnci yükseliyor, herkes sahaya kazanmak, gol atmak için plan yaparak çıkmaya başlayınca organizasyonsuz bir iki oyuncuya dayalı oyunlarla beleş puanlar alınmıyor.
Ligin ikinci yarısında Hatay maçı gibi 15 tane maçımız olacak en azından. Sergen asla şampiyon yapamaz bu kafayla. Akan oyunda sadece rakibin hatalarıyla gol atabilen bir takım şampiyon olamaz.
Gs Gençlerbirliğine 6 gol attı. Maça 3 tane 10 numaradan bozma oyuncuyla çıktılar. Biz Gençlerbirliğine gol atamadan yenildik, 3 tane 6 numaradan bozma oyuncuyla çıktığımız maçta.

Burada kimse çok bilmişlik yapmıyor hocayı eleştirirken. İstediğimiz şey cesaret, kaybetmekten korkmayan bir hoca. Neticede bu kadroya yazık olacak. Rakibimiz Taylan Antalyalı’yla şampiyonluğa koşarken biz hala Oğuzhan tartışıyor olacağız.

Emre Toraman dedi ki...

Transfer işi, özellikle Mandzukic, Galatasaray maçına bağlıdır muhtemelen. Welcome to Turkey.

Salih Özcan'ı izlemedim ama okuduklarım, duyduklarım ve FM* profiline göre tam aranan oyuncu olabilir. 6-8-10'i oynayabilen hem teknik hem de Sergen'in aradığı gibi 90 dakika güreşmekten de çekinmeyen bir oyuncu gibi görünüyor. En azından şu 3 önlibero garabetini unutur, hatta iyi çocuklar olursak Josef-Salih-Oğuzhan/Mensah'ı bile görebiliriz belki ara ara. Dorukhan'la doğrudan takas etmek veya Dorukhan'ı göndereceğimiz parayla almak mümkün olursa güzel bir upgrade olur gibi görünüyor. İzleyen ve bilen arkadaşların yorumunu merak ederim.

*Sevgili dedeler, bu oyun 2005 yılından bari CM değil FM adıyla çıkmaktadır. Rıdvan'ın "o X numaralı oyuncunun adı nasıl okunuyordu, Cibicosto'muydu" deyişleri gibi cahil cahil konuşmayın, lütfen. Muhtemelen scouting ve oyuncu database'i için harcadığı para büyük Avrupa kulüpleriyle yarışıyordur. "Clubs using Football Manager database" falan yazıp ararsanız aydınlanabilirsiniz.

Zaitsev dedi ki...

Öncelikle hakem bizi yanılttı. Larin'in yaptığı harekete penaltı çalmaması sonucu önümüzdeki haftayı daha ilginç bir hale getirdi.

Sergen hoca kimseyi yanıltmadı. Yine ezberci, korkak bir kadro. Önde Aboubakar ve Atiba rakibi durduramadığı ve 3 tane 6 ile topu ileride tutamadığımız için adamlar ortadan cayır cayır geldiler.

Wellington 2ci goldeki muhteşem ya penaltı ya çalım hamlesiyle bizim topçumuz olmadığını bir daha kanıtladı. İlk golde Ersin'in şanssızlığı topun Rosier'e çarpması. Kurtarılabilirdi belki.

@ Serkbal Ghezzal'in çıkışları Şenol hoca zamanı Negredo ile Lens'in çıkışlarını hatırlatıyor. Ne olursa olsun 45-65 arası çıkartırdı Şenol hoca. Sergen hoca da ne olursa olsun açılışı Ghezzal ile yapıyor.

Oyuncu değişiklikleri tam felaket yine. Ghezzal'in iyiyken çıkması, Nkodou'yu sokmak için Larin'i kanat değişmesi ve o dakikadan sonra etkisiz olması, Atiba'nın anlamsızca maçı tamamlaması, 3 oyuncu değişikliğini kullanmamamız, 2 maçtır uzaktan gol atan oyuncumuzun düşünülmemesi gibi seri saçmalıklar yaşadık.

80de Aboubakar-Hasiç değişsek bile maçın sonu farklı olabilirdi. Gerçekten yazık.

Vasat oyuncu alacaksak transfer yapmayalım. FB ve GS Ersin'den ve hatta Utku'dan kötü kaleciler ile bu işi götürebiliyorlarsa bizim fazlasıyla bu işi kotarmamız lazım.

Can dedi ki...

@zaitsev
Altay/Harun ve Fatih/okan’a “Ersin ve hatta Utku’dan kötü kaleciler” derken şaka yapıyor veya argümanını kuvvetlendirmek için mübalağa sanatına başvuruyor olmalısın.

Can dedi ki...

Saçlarını da tolga Zenginin berberi kesiyor olmalı

Can dedi ki...

Arkadaşıma Ersin ile ilgili attığım smsi nasıksa buraya yazdım, silemiyorum da. @Zaitsev sana yazdım zannetme! :) Ersin’e tazın Tolda Zengin’den bacak nakli yapıldığını düşündüğümü söylemiştim önceki mesajımda.

yilmaz dedi ki...

Maçın ilk yarısı, oynanan oyuna göre bizim için harika bitmişti. Hatay'ın 2-1'den sonraki bölümde aldığı hız ve bizim takımın saçmalamalarından bir gol daha bulamaması ve sonra da enteresan bir şekilde baskıdan vazgeçip bizi kalesine davet etmesi sayesinde beraberliği bulduk, devre biterken de sinirlerine hakim olamayıp alakasız 3 tane sarı kart yediler.

Bu şartlarda, ilk devresinde kaybedeceğimiz maç aslında devre başlarken yine bizim tarafımıza geçti. Bunun yanında rezalet bir yan top savunmaları olduğunu gördük.

Dün ilk yarıda 6 tane korner kullandık, bunların 6'sı da gol olabilirdi. Sadece birinden gol çıkartabildik. Bu benim çok sevdiğim bir şey değil, ama ceza sahasına bomba gibi duran top gönderen Ghezzal'in oyundan çıkmasına yerine de Hasic değil N'Koudu'nun girmesine en çok Hatay'ın teknik direktörü sevinmiştir. Üstelik de Necip bırak Atiba'yı, Joseph'ten bile sonra çıkmalıydı bu maçta. Rakibin tamamen kalesine gömüldüğü bölümde dönen topları takımda en iyi toplayan oyuncu Necip'ti.

Sergen Yalçın, sanırım bir bilgisayar programı tarafından en iyi taklit edilebilecek hocalardan biri. O kadar tahmin edilebilir hamleler yapıyor ki. Üstelik sadece oyuncu değişikliği değil, değişikliklerin hangi durumlarda ve dakikalarda yapılacağı filan hepsi belli. Şöyle 30-40 maçlık bir veri seti girilse, kolaylıkla hocanın sanal versiyonunu yapabilir yazılım firmaları.

Bir de bu NSkala konusu artık sıkmaya başladı. Rıdvan artık orada alternatif oyuncusu değil. Bu artık öyle "ama" denilecek bir konu değil. Rıdvan NSkala'dan hem daha iyi savunmacı hem daha iyi hücumcu. Bu konuyu artık kapatmalı Sergen Hoca. NSkala'nın Beşikaş kariyerinin daha uzun olması, Rıdvan'ın mecburi haller dışında sahada olmasına bağlı.

Boupendza'nın ikinci golü için ben hiçbir şey söyleyemem. Welinton ve Vida'nın daha önceki defolarını bildiğimiz için, o gol tabii ki onların yumurtlaması gibi gözüktü ama adam harika bir gol attı. Gerçekten dar alanda ayağından açmadan o çalımı atabilip bu kadar net vuruş yapabilmesi muhteşemdi. Çok saygı duydum, Bu golü Welinton'un değerlendirmesinde "klasman dışı" olarak görüyorum :)

Bu maçta beraberliği baştan kabullenmiş olduğumuz, hocanın maç sonu açıklamalarından ve maçın son 20 dakikasında Hatay tamamen bitmişken maçı çözmek için oyuncu değiştirmemesinden belli. Bence bu kadar kötü savunması olan bir takımı yenmemiz gerekirdi, ikinci yarı başından itibaren oyun bizim istediğimiz gibi oynanmıştı. Hoca göremedi maalesef.

can dedi ki...

Sergen’i son maçtaki kadro planlamasından dolayı yerden yere vururken haklıydık. Ama gene de içimi kemiren bir şey var. Maça çıkarken en büyük eleştiri orta sahayı üç defansif adamla doldurduğu için gene maçın ilk yarısını çöpe atacağımız şeklindeydi. Oysa ki gene bir şekilde punduna getirip iki gol atmayı başardık. Ama hareketli ve becerikli bir hücum hattı defansımızı gene sürklase ettiği için iki gol de yedik. Sormadan geçemiyorum: Orta sahada defansa bu kadar yardım eden sert adam varken bile defansımız rakip forvetleri durduramıyorsa Sergen de bu önlemleri almakta haklı değil mi? Tabi bu soru birden fazla şekilde cevaplanabilir. Mesela cevaplardan biri bu orta saha ile topa hakim olmakta zorlandığımız için görünüşte daha defansif olan bu kadronun paradoksal olarak daha çok defansif açık verdiği yönünde. Ama, hiç değilse bu maç özelinde, topa sahip olma oranlarımıza, topla oynama bölgelerimize, işi haritalarına filan bakınca topa sahip olmak, oyunu kontrol etmek yönünde çok da zorlanmadığımız görünüyor. Üstelik de bunu yaparken, bireysel yetenekle de olsa çok gol şansı yakalamışız. (Daha ilginci Oğuzhan girip Necip çıktıktan sonra çok daha az pozisyon yaratabilmiş olmamız.)

Bu maçı salim kafayla değerlendirince gördüğüm şey haftalardır vurguladığım defansif üçlümüzdeki zayıflığın düşündüğümüzün bile ilerisinde bir sorun teşkil ettiği. Çaylak kaleci(lerimiz) ligin en zayıflarından. Sıklıkla bireysel hatalar yaparak basit goller yiyen kaleciler. Ersin’in geçen seneki Fenerbahçe maçı dışında aklımda kalan maçı, sorulduğunda vurgulayabileceğim güçlü bir yanı yok. Vida ve Welinton da inanılmaz sıklıkla hata yapan, fiziksel hiç bir ezicilikleri olmayan, ve birbirlerini iyi tamamlamayan stoperler. Bu arada bu üç oyuncu da geriden oyun kurma konusunda da çok zayıflar. Welinton o işi yapıyor ama genelde kalemizde dert yaratan çok basit top kayıplarıyla oynuyor. Ersin’in bacaklar zaten tahta.

Takım savunmamızın fena olmadığını düşünüyorum. Sahaya yayılımımız idare eder, genelde de iyi yardımlaşıyor ve mücadele ediyoruz. Ama stoperlerin asli görevi olan birebir savunma, sonunda fizik ve meziyet işi. Ve açıkçası, özellikle çalım atan rakip forvetleri iki stoperimiz bir olup durduramıyorlar. Kimi zaman orta sahadan bir kişi yardıma geliyor, 3 kişi bir kişiden top almaya çalışıyorlar. Mesela bu maç Hatay’ın hızlı driplingçi oyuncuları, özellikle fantastic meziyetleri olan Boupendza bitirdi onları. Keşke sene başında Welinton ve Montero yerine bir sağlam stoper bir de kaleci alsaydık. Bakalım devre arası transferde bir yama gelecek mi?

F.N. dedi ki...

@can
3 tane on libero ile oynayınca daha çok önlem gibi dursa da bu 3 oyuncu ust uste biniyor gorev bilincleri karisiyor. Hepsi aybi alan içinde oynamaya çalışıyor ve sahada yerleşim sorunu ortaya çıkıyor. Stoperlerde hataya meyilli oyuncular olduğundan cok pozisyon veriyoruz

Can dedi ki...

@FN
İyi de biz 3 önliberoyla oynamıyoruz ki. Atiba ve Josef merkez orta saha oynuyor. Atiba birkaç maçtır çok kötü ama normalde epey gezgin oynuyor. Josef de dün etkisizdi ama epey pas alışverişine katılıyor normalde. Sahada yerleşim sorunu olduğunun kanıdı tam olarak nedir?

Serkbal dedi ki...

Ben sergen yalçının galatasaray maçına orta sahada 4 defansif orta saha sürmesini bekliyorum,joseph-atiba-necip-dorukhan 4 lüsü gibi,aman ha yeniliriz filan başımız ağrımasın

Emre Toraman dedi ki...

@Can
Player positions tab'ina bakabilirsin. Ozellikle Necip-Josef arasinda bir pozisyon catismasi oldugunu dusunmeme ragmen bu kadar net bir sekilde gorunmesini ben de beklemiyordum. Oyuncu degisikliklerinin etkisi de olabilir bu goruntude, 60. dakika oncesine bakmak lazim ama bulamadim.

Emre Toraman dedi ki...

https://www.whoscored.com/Matches/1490175/MatchReport/Turkey-Super-Lig-2020-2021-Hatayspor-Besiktas

F.N. dedi ki...

@can
Oynanan oyun yeterince kanıt degil mi? Adamlara merkez orta sahada oynuyorsun diyince oynadiklarini mi var. Herkes bildiği işi yapmaya çalışiyor. Oynadığı pozisyonun yeterliliklerini yerine getiremiyor. 3 on liberolu hangi maçı kazandik da doğrusu budur dedik

YSY dedi ki...

Abi bence sorun şu, sergen sizin defansif ortasaha dediğiniz adamlara defansif demiyor. Mesela atiba onun için oğuzhan gibi inceci. Josef iyi pas yapabilen bir 6-8 arası birşey. Necipte tam 6. Yani siz adama 6-6-6 çıktı diyorsunuz ya o 8-8-6 gibi görüyor sahadakileri. Yandada ghezzal var, 10 numara işini de onunla çözerim diyor. Sorun bu bence. Zaten oyuncu-kalite-kapasite tespitinde problem olmasa welinton'u almaz. O yüzden hepinize sabırlar diliyorum. Umarım ders alır, alamazsada umarım kaotik şeyler yaşamayız.

beagle dedi ki...

1-Ersine ilk golü savunmanin ayagindan sekmesi yediriyor. hoş normal yese be olacak. 10 metreden yerden şut cektiriyorsun.
Ersin cok iyi fizikli ve yan toplari aliyor. Normal goller yiyor. Ben memnunum. 30 senedir yan ortaları, şisirmeleri alan ilk kalecimiz. Takim iyi olunca bize bu lazim.

2- @Can, F.N.
Devre arasi paylastigimiz ortalama pozisyonda 3 Bjkli oyuncunun sembolü birbirinin uzerine geliyordu. Hatay ise aralarinda anlamli boslukla sahaya dizilmisti. İste bu 3 onlibero demek. Hatta 3 kisiden 1.5 adamlik fayda alip eksik kişi oynuyoruz da demek.

Atiba ve Josefe hucuma destek olun diyince bir anda De Bryne falana donusmuyorlar. Ayaklari nereye alisiksa oraya kayip kayip gereksiz bir kalabalik yaratiyorlar.

geçen hafta bahsetmistim, orta sahada 3 bjkli defansif oyuncu, ortada rakip yokken aralarinda topla kadraja giriyorlar. Herkes topu birbirine durtuyor. Bu atak değil, oyun da değil. üçgenler rakibi ekarte etmeye yarar. Bizim ucgenler bizi savunuyor.

Tartismamiz gereken 11de tek basina Josef yeterli Atibaya gerek yok iken, sahada Necip de var. 2 yildir her boyle basladigi macta puan kaybederken zerre ders almayan bir tembel de takimi yonetiyor.
Gol atmasa devrede Larini cikarirdi. yemedi Ghezzali cikarip, iyi kotu duzgun orta yapan tek adamdan etti bizi.
oguzhan atak kurar, 10 degil bu adam. Sahada kanat yoksa rakip kapandiysa yanindaki diger 8 Atibaysa birsey yapamazdi.

Bu 2 onlibero isine cok merakliysa tek verim alacagi oyuncu Kartal. En azindan sahada muthis pas istasyonu olan bir oyuncudur.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Soylediklerine aynen katiliyorum. Puan kaybi sorun degil, hala lideriz ve henuz ilk yari bile bitmedi. Ama oyun plani degismedigi surece, sistemsel sekilde Anadolu takimlarini yenecek bir ofansif duzene sahip olmadigimiz surece cakiliriz. Ilk yarida mac sansi ve rakiplerin puan kayiplari bizi yarista tuttu.

GS kadro olarak sikintili su anda, ama devre arasi icin Onyekuru deniyor. Ki adamlarda kanat yok, bu kadar pasor 10 numaranin arasinda cok net fark yaratir. Muslera donecek, ki kaleciden aldiklari verim 3-4'ten bir anda 8-9'a cikabilir.

FB desen kadro olarak digerlerinden ustun, ozellikle lige uygun kadrolari var. Ama bizim kadar ahenk icinde degil kadrolari ve istekli degiller. Ama soylenen transferler olursa ikinci yarida toparlanirlar. Hoca katkisi olmadan kendi kendine sampiyon olabilecek kadar genis ve kaliteli kadroya sahipler. Ki medyava muthis ovulen, teknik direktoru yerlere goklere sigdirilamayan Besiktas ve teknik direktoru yerden yere vurulan, her turlu sorunu olan, as forvetini 10 hafta kullanamamis takim yuksek ihtimalle ayni puanda olacak bu aksam'dan sonra. Ikinci yarida olacaklari siz dusunun.

Ben GS'yi bu arada yenebilecegimizi dusunuyorum. Topu iyi kullaniyorlar, kolay gol atiyorlar, ama bir o kadar kirilganlar. Orta sahada fiziksel olarak berbatlar, tek onliberolari Taylan bile fiziksel olarak direncli oyuncu degil. Bekleri rezalet, ki sirf sol beklerinin arkasina adam kacirarak Konya ve Karagumruk pert etti adamlari. Savunma direncleri tek adama (Marcao) bagli, o olmayinca ne hale dustuler gorduk zaten. Ama oyun planimiz onemli. Yine orta sahada fizikle cikip ezelim kafasina girersek bir bok olmaz, ne zaman bu dusunceyle derbiye ciksak 1 tane yedik bir sekilde ve mac kayip gitti, istisnalar haric. Yine oyle olur. Orta sahayi kazanip yan pas yapalim yerine maca kazanmak ve onlarin zaaflarini kullanmak icin cikalim kafasinda olmaliyiz. Adamlarin en zayif yani en guclu yanimiz, ama kanatta Ghezzal yerine savunma arkasina sarkacak N'Koudou daha fazla is yapabilir. Oguzhan mutlaka oynamali, Karagumruk'in Biglia'yi kullandigi gibi orta mesafe uzun toplarla savunma arkasina adam kacirabiliriz.

@can,

Katilmiyorum. Cok onlibero sahaya koyunca daha az alan vermiyorsun. Ikinci golde adam ceza alaninin cizgisinden bombos vurdu iste, hani senin 3 onliberon. Biz bu maca Josef-Oguzhan-Mensah ile ciksak daha mi fazla pozisyon verirdik? Daha mi fazla gol yerdik? Zannetmiyorum. Takim bu kadar geriye itmezdi kendini, atak sonlandirirdik ve rakibin cikmasina izin vermezdik. 3 onlibero'yla cikarak zaten rakibi kafadan cesaretlendirdik, senden korkuyoruz buyur saldir dedik. Bu tur oyun duzenleri turnuva maclarinda ilk macta avantajli skor aldiktan sonra senden cok daha guclu takimlara karsi rovans macina cikarken uygulanir. Bir takimin lig uzerinden genel oyun sablonu olmaz. Ankaragucu, Erzurum, Kayseri vs bile Hatay deplasmanina 3 onliberoyla cikmaz, biz lig lideri olarak cikiyoruz. Utanc verici.

Zaitsev dedi ki...

@ can

İyi kaleciyle kurtardığını iyi satan kaleci arasında fark var.
Üzerine gelen topu yarım planjon ile yana düşerek kurtarırsın veya tek elle tokatlarsın. vay be ne top kurtardı derler. Aynı şutu normal şekilde devrilmeden kurtarırsın, üzerine geldi derler. FB ve GS'nin kalecileri kurtardıklarını iyi satan kaleciler. Altay şut kurtardıktan sonra bağırıyor filan bir de iyicene hatalarını örtüyor.

***************************
Dünkü maçın ilk yarısı Hatay üzerimize geldi. O yüzden ilk yarı 2-2 bitti. İkinci yarı kapanıp beklediler. Oyun kilit ve sürekli geri koşan bir Beşiktaş. Niye? 3 ön libero ile pas yapamıyoruz. Önde de forvetten bozma kanat olunca bütün oyun 2 bek ile Ghezzal'e kalıyor.

@ yilmaz

2ci golde Vida'nın defosu ortada. Adamın hızını kestiremedi. Belki farketmedi bile. Wellington'un hamlesi ise tamamen bilgi eksikliği/yetersizlik. O topa orada öyle girilmez. Ya penaltı ya çalım/gol hamlesi.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev, fikrim değişmedi, bence şahane bi goldü. Vida ve Welinton'un genel performansı konusunda ise aynı fikirdeyim.

Ben bu ve son bir kaç maçtır Rossier'i de pek beğenmiyorum. Hücum kısmı ile çok ilgili değil ama savunmada sürekli yatarak hamle yapıyor ve bazen de çok lüzumsuz fauller yapıyor. Dün kafayı mı taktım bilmiyorum ama en az 4-5 tane gereksiz faul yaptığını gördüm. Hatay duran topları çok kötü kullandığı için bir tehlike oluşmadı ama bizim de oyunumuzu sekteye uğrattı. Bence dünkü maçın kötülerindendi.

Normal bir süreçten geçmiyoruz. Ben hocaların bu döneme pragmatik yaklaşmasında bir sorun görmüyorum ki Sergen Yalçın'ın yaptığı da tam olarak bu. Beşiktaş kırılgan bir camia. Çok hızlı bir şekilde çökebilme potansiyeline sahip. İşleri yolunda tutmanın yolu da sonuç almaktan geçiyor. Şu an için sonuç alma yöntemini bu olarak belirlemiş.

Söylediğimiz herhangi bir alternatifle mevcut durumdan fazla puan alabilecek bir kadro kalitemiz yok. Sürpriz yumurtalar Ghezzal, Abou, Rosier'in bu seviyede top oynayacaklarını tahmin bile edemezdik. Sakat, ayakları gitmeyen Aboubakar top class forvet oyunu oynuyor şu an mesela.

Salih Özcan için bir transfer haberi çıkıyorsa orada bir eksiklik olduğu halihazırda gözlemlenmiş demektir.

Burada sıkıntı reaktif olmayı istediğimiz bir maçta rakibin kendi reaktifliğini bize dikte etmesi sonucu epeyce bocalamış olmamız. Bu Ozzy ile x,y futbolcu ile ilgili bir durum değil. Bu takımın bir oyun planı var ve iyi kötü o oyun planıyla Beşiktaş hem akan oyunda, hem de kontrada ligin en fazla gol atan takımı konumunda.

Beşiktaş'ın topla oyununu geliştirmesi mi gerekiyor yoksa reaktifliğini cilalayarak rakibi daha fazla hataya mı zorlaması lazım orası teknik bir konu.

Sergen'in kafasında belirli baremler var. Oyunculara koyduğu minimum fiziksel performans çıtaları var. O çıtaları aşamayan oyunculara karşı da net bir yargısı var. Bu bağlamda kendisi teknik direktör olduğu sürece orta sahada atletik olarak yeterli olmayan oyuncuları çok spesifik planlar haricinde kullanmayacağını düşünüyorum.

Ljajiç iyi durumda olsa büyük ihtimal bunları konuşmuyor olurduk zira o zaman hücum çeşitliliğimiz cidde şekilde artar, daha fazla doğaçlama üretim yapabilirdik ama eldeki kadronun limitleri konusunda kafa yormak lazım bence.

Mensah'ın iyi mi kötü mü olduğuna, Ozzy'nin 2 maç çıkarıp çıkaramayacağına bile karar veremiyoruz burada.

turkkant dedi ki...

Podcast'te Beşiktaş'ın dar alanda yaratıcı 5 oyuncusu olduğundan bahsetmiştik. Bunların 2'sinden hiç verim alamadık. Huzeyfe'nin dediği gibi ligin ikinci yarısının daha dar alanlarda oynanacağından hareketle bu oyuncuları kazanamazsak ligin sonunu getiremeyiz. Hoca Oğuzhan'ı kazanma fırsatını kaçırdı ve büyük bir fırsat kaçırdı. Şunu anlamıyor bence, sonucu acı olacak, hem Oğuzhan hem Ljajic'in verimsiz olduğu bir Beşiktaş kadrosu şampiyon olamaz. Bu maçta gerekirse yine puan ver, ama adam morallenmiş, motive koy kadroya.

Maçla ilgili söylenen söylenmiş. Kadro doğruydu yorumları çokca var yorumcularda, ama ilk yarı bolca pozisyon verdik, üstüne çok gittili geldili oyunda takım yıprandı ve maçın sonunda atak yapmaya mecali kalmadı takımın.

Övünç'ün dediği gibi, hocanın bir yoğurt yiyişi var. Burada Oğuzhan da Ljajic de ideal oyuncular değil. Ama bu oyun seni bir yere kadar götürrür. Sonunu getiremeyecek bence.

Devre arası transferi kritik. Son 3 şampiyonluğumuzda devre arası transferlerinden kritik katkılar almıştık. Denizli senesinde Yusuf-Ernst, Şenol Güneş'in ilk senesinde Marcelo, ikinci senesinde Babel. Bu transferlerin ortak özelliği hazır gelmeleriydi. Diğer örnek Nobre'nin Fener'e verdiği... Hazır gelmeyen Kagawa, Boateng, Niang, Ilie vb. oyuncular saman alevi gibi belirip kayboldular. Mandzukic forma girene kadar lig biter, formda hazır oyuncu kovalamak lazım.

ben Sergen Yalçın'ın reaktif oyununa çok inanan bir insan değilim. Yine de Biliç kadar titrek bir karakteri yok, takım da genel olarak soğukkanlı. Rakipler aman aman değil. Bir şansımız var. Kadro kalitesi olarak rakiplerimizden bence geride değiliz. Öndeyiz de diyemem. Hoca kalitesi olarak GS'de Terim bence daha iyi oyun oynatıyor. Son düzlükte Terim farkı şampiyon yapar gibime geliyor, ama tabi GS'nin de ciddi kadro sıkıntısı var.

Ahmet Usal dedi ki...

@Övünç Şentürk +1

Bu maç beraberlik yenilmekten iyiydi, lider kalmakta. Ben de genelde @can ve @yilmaz gibi düşünüyorum. İlk devre Bpenza şapkadan o kadar tavşan çıkarmasa zaten maçı almıştık. Ligin en formda golcüsü, adam yeni patladı, yeni yeni kariyer yapıyor, son 4 maçı kariyerinin en iyi istatistiği, adamı tutamadık, mevzu bu, yoksa Hocanın tüm idefixlerine rağmen kazanırdık, ikiden sonra oyuncu değiştirmemesi GS maçından önce lider kalıp yenilmeyip moral bozukluğuna düşmemek adına Hocanın aldığı önlemdi. Kazanmak için her türlü riski almadı, adamların hızlı ve direk kontra becerisinden çekindi. Bir açıdan anlıyorum.

Biz düşündüğümüz kadar kaliteli bir takım değiliz. Defansımız kolay patlama potansiyeline sahip. Hocamız da aman aman bir taktisyen değil. Yoksa bu maç özelinde "doldur-boşalt" en iyi taktik olurmuş. Adamlara her topu kaldırdığımızda tehlikeli olduk. Kalecileri de uzun ve hava hakimiyeti olan bir kaleci değildi. Yapılacak iş tüm uzunları sokup, Ghezzalı çıkarmayıp ha bire orta abanmaktı. Karambolden bile atıp kazanabilirdik. Bu maç "incecilerin" maçı değilmiş. Göremedi, yapacak bir şey yok. Ghezzalı da muhtemelen GS maçına sakladı erken çıkarıp.

Bence bizim de burada bazı idefixlerimiz var. Welinton da Nskala da evet bizim seviyenin oyuncuları değiller, çok basit hata yapıyorlar. Ama Hocanın istediklerini o hatalar hariç veriyorlar. Önde baskı oyununun kilidi Welinton. İyi markajcı, genelde döndürmüyor adamını, hızlı basıp top kazanıyor, istatistikleri de ortada. Hocanın isteme nedeni de buymuş. Alanya da bu şekilde verim almış. Defolarına rağmen oynama nedeni bu.

Nskala da golde hatalı görünüyor ama o taç bizim diye atmaya gitti, Hakem terse yatırdı, ondan kaçırdı Akitayı. Yoksa defansif olarak yine iyiydi, hücum gücü sınırlı ama Rıdvan da hücumda henüz oturmadı. Bir de Rıdvana 19 yaşında diye her maç oynasın gözüyle bakıyoruz ama narin fizikli, kolay sakatlanabilir. Bence GS maçına saklanması iyi oldu.

Son olarak Necibin hakkını verelim, bir tane ölümcül pas hatası yaptı ama oynadığında şok pres ve baskıda çok iyi, o işi daha iyi yapabilecek oyuncu çıkaramadığımız sürece orta sahada oynamasına itirazım yok. Sorun formsuzken Atibanın oynaması. Asıl çıkması gereken Atibaydı, Necip iyilerdendi.

Larin solda, Nkodou da sağda olaydı yine daha iyi sonuç alabilirdik.

@Zaitsev

Hocam Larine kaçırdığı bir pozisyonda penaltı yapıldı, geçen haftanın aynı pozisyondu, Palabıyık vermedi. Hakem tipik "Çakır" tarzı maç yönetti. "İdare" etti.

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc,

Sadece camia cokmesin, aman Ali Riza Bey tadimiz bozulmasin tarzi yaklasimlari defalarca gorduk zaten. A.Avci donemi, S. Gunes'in son senesi, A.Avci'nin butun Basaksehir kariyeri neredeyse, olmuyor iste.
Gol yemeyelim, 1-0 olsun bizim olsun, beraberlik de iyidir tepki cekmem vs dusuncesiyle hangi takim sampiyon oldu? Aklima gelen Hamza Hamzaoglu donemindeki GS var, birde seneler evvel A.Kocaman doneminde FB (Alex'in insanustu katkilariyla). 1-0 olsun bizim olsun olmuyor iste. Yetmiyor, karma devreye giriyor ve ligi 3./4. sirada bitiriyorsun. Bize de olacagi bu iste. Siz harbiden bu kafa yapisiyla bu takimin ligi 3. siradan yukaria bitirecegine gercekten inaniyormusunuz?

Futbolda teknik-taktik-fizik-mental degerler vardir. Bunlar dengede olmali, ama buyuk takim icin en onemlisi teknik'tir. Dunya futbol tarihine damga vurmus takimlara bakin, hepsi teknik uzerinden yapiyor bunu. Tarih Guardiola'nin Barcelona'sini hatirliyor, Benitez'in Liverpool'unu degil. Gelmis gecmis en iyiler diyince aklina Maradona, Pele, Messi, Zidane geliyor. Kimse Vieira, Emerson, Makelele demiyor. Fizik tabii olsun, ama buyuk takimi farkini fizik uzerinden koymaz ortaya, koyarsa zaten buyuk takim olmaz. Sergen'in eline Pirlo ve Xavi'yi versek onlar da yedek oturacak demek ki, Atiba'yi izleyecegiz, saka gibi. En basinda o fiziksel citayla zaten kendine ihanet ediyor. Boyle bir cita olsa kendi kariyeri zaten sifir olmus olurdu. Ljajic iyi durumda olsa yine bunlari konusurduk, cunku o bahsettigin fiziksel cita'yi asamaz o da yedek kalirdi, tipki Boateng vs. gibi.

Onumuzdeki hafta GS maci var. Sergen'in eline GS kadrosunu versen cikaracagi kadro stoperde Marcao-Luyindama, onunde Donk, onun onunde Taylan ve Etebo/Omer Bayram.
Belhanda, Feghouli, E.Kilinc, E. Akbaba, Arda'nin tamami yedek olurdu, belki 1'i oynardi. Absurtlugu goruyormusun? GS bunlarin tamamini birlikte oynatiyor. Bildigin 0 klasik 6 numarayla oynuyorlar, 6'da 8'den devsirme bir oyuncu var. Iyi-kotu tartisiriz, ama ortaya koyduklari bir oyun vizyonu var.
Tam da bu yuzden sene sonunda Sergen'in takimi ligi en iyi ihtimalle 3. sirada bitirek, Sergen kovulacak (is isten gectikten sonra), F. Terim de devre arasi transferiyle birlikte sampiyonluk sayilarina 1 tane daha ekleyecek. O yuzden o adam F. Terim oldu zaten, Sergen'in kariyeri de en fazla Maradona kadar olacak.

BJK4EVER dedi ki...

@Ahmet Usal,

Bu beraberlik de iyidir kafasi da moda oldu. Tam bizim gibi sinameki, ezik bir camia'ya yakisacak turden. Son 5 yildaki sampiyonluklara bir goz atalim:

Basaksehir ligin en fazla galibiyet alan takimi ve sampiyon oldu, en fazla beraberlik alan takimi 8. oldu.

Galatasaray ligin en fazla galibiyet alan takimi ve sampiyon oldu, en fazla beraberlik alan takimi 11. oldu.

Galatasaray ligin en fazla galibiyet alan takimi ve sampiyon oldu, en fazla beraberlik alan takimi 5. oldu.

Besiktas ligin en fazla galibiyet alan takimi ve sampiyon oldu, en fazla beraberlik alan takimi 13. oldu.

Besiktas ligin en fazla galibiyet alan takimi ve sampiyon oldu, en fazla beraberlik alan takimi 8. oldu.

Demek ki neymis? Sampiyonluk getiren galibiyet, beraberlik degil. Sampiyon olan takim beraberlik farkiyla degil, galibiyet farkiyla sampiyon olmus. Bu laf da klasik kendini kandiran ezik camia'mizin bas laflarindan biri haline geldi.

Ben Hatay'a karsi beraberlige sevinen, beraberlige tamah eden Besiktas istemiyorum arkadas. Gerekirse galibiyet icin oynayalim S. Aybaba donemindeki gibi, gerekirse ligi 5. bitirelim, ayakta alkislayalim takimi. Bu kisir tiksinc igrenc futbolla 3. bitirmekten iyidir.

Dusundugumuz kadar iyi takimmiyiz bilmiyorum, ama lig ve rakipler sizin dusundugunuz kadar iyi degil, ondan eminim. Sampiyon olmak icin digerlerinden iyi olmak yetiyor zaten. Soyle sorayim; kadrolar uzerinden siralama yapsan sen Besiktas'i kacinci siraya koyarsin?
Bence Fenerbahce ilk sirada, 2. sirayi BJK, GS, Basaksehir paylasir, sonra digerleri gelir. Bu demek oluyor ki BJK kafadan ligdeki 16 takimdan daha iyi kadroya sahip. Bizim kadromuz bu lige oynayacagimiz 40 mactan 32'sinde rakipten net olarak daha iyi kalite olarak.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Tüm anlattıkların sadece "sana göre öyle". Senin gibi düşünmeyen herkesi burada ezmeye çalışıyorsun. Tek doğru "seninki". Belli ki sorunların bizden büyük. İdare ettik ama bir yere kadar.

Zaten görüşlerini burada her boyutuyla detaylıca yazıyorsun. Üstüne bir de kişi hedef alarak yazmana gerek yok. Bir fikir beyan edelim dediğimizde üzerimize "atmaca" gibi atlaman da anlamsız. Arada "eziklik" gibi hakaretlerle kimi küçülttüğünü düşünüyorsun, bilmiyorum, ama aynaya bakmanı öneririm. Çünkü burada insanları değil "fikirleri" tartışmaya çalışıyoruz mümkün mertebede. Bunu aşan her yorum, ifade "haddi aşmaktır "adab-ı muaşerette"! Ben böyle düşünüyorum, sen öyle. Birebir muhatap almadan yaz bundan böyle daha ince olur, daha çekilir. Ben en azından karşımdaki insanların kırmadan derdimi anlatmaya çalışıyorum, belki bu yolu da öğrenirsin dedim ama yok olmayacak, belli.

Fikir bazında, takım istatistiki olarak en çok gol atan takım ve lider. Bir derbi öncesi kaybetmek istememek anlaşılır bir şey, makul insanlara göre tabi. Aynı takımı çok beğenilen Fener 9 kişi yenemedi! Futbol bu, sıkışık maç trafiğinde her maç "başarılı" da olunmayabilir. Geçen haftada biz 6 atmıştık, GS Antalya duvarına takılmıştı.

Sözün özü, düşüncelerimizi beğenmiyorsan, sana uymuyorsa bence öyle değil dersin olur, gerekçelerini açıklarsın, olur biter. Hoca başarılı olur, olmaz, ayrı konu. Önemli olan maksat muhabbet olan bir ortamda "tadımız" bozulmasın.

BJK4EVER dedi ki...

Bosuna sinirlenmissin, ama senin hiddetinle sana cevap vermeyecegim. Kisisel bir yorumum yoktu, kisisel olarak algilaman senin problemin. Ezik kelimesiyle ne demek istedigim acik, o kelime de kisilere yonelik degil (hakaret amacli da degil), taraftarin ve camia'nin genel durumuna yonelik. Bunun orneklerini defalarca verdim zaten, tekrarlamaya gerek yok.

BJK4EVER dedi ki...

Hem brainstorming olsun diye, hem fikirleri merak ettigim icin soruyorum. Hafta sonu GS maci var; sakatlik ve kart cezalilarindan bagimsiz hepimizin cikacak kadrolarla ilgili bir fikri vardir herhalde. Bu baglamda;

- sizce GS hangi orta saha uclusuyle cikacak
- bu uclunun bizim kadroda yaklasik karsiligi hangi uclu

- biz hangi orta saha uclusuyle cikariz (cikmaliyiz degil, cikariz)
- bunun GS kadrosundaki muadili hangi uclu

- orta saha tercihleri sizce skora ve ozellikle oyuna nasil yansir

?

F.N. dedi ki...

@bjk4ever
Bence gs ortasahayi taylan-belhanda-kılıç/omer çıkar
Biz de joseph-atiba-mensah çıkarız
Gs.nin bizde muadili emre kılıç cikarsa joseph-Oğuzhan-mensah Ömer cikarsa joseph-atiba-oguzhan

Gs tarafında oyuna etki bence orta sahadan ziyade kanat secimleri olur arda-fegholi yaparsa topu isteyecekler demek.
Bixim oyuna etkimiz ozelikle hucum anlamında bireysel performanslar kadar olacak çünkü teknik direktorumuzun oyun anlayışi onu gösteriyor.

Huzeyfe dedi ki...

Bence bu sözde (bence) reaktif oyun gereksiz abartılıyor. Şu ana kadar kendi kendine gol yemeyi beceren takımları yendik. Madem reaktif oyun bu kadar matah birşey, Aboubakar’a ne gerek var. Antep benzer gol sayısını Muhammet Demir’le yakaladı.

Ayrıca Anadolu takımlarıyla makasın daraldığı fikrine bu sezon özelinde kesinlikle katılmıyorum.
Süper ligde İstanbul takımları, Başakşehir, Trabzonspor haricinde ilk 11+aktif yedek olabilecek kalitede 100-150 oyuncu, 10-15 tane hoca ya var ya yok. Takım sayısı arttı, havuz aynı, haliyle kalite düştü. Zaten yedek kulübelerine bakınca altyapı oyuncularının çokluğundan anlayabilirsiniz. Bir gençleşme devrimi yaşamadığımıza göre, kulüpler oyuncu bulamıyor.
Ayrıca Beşiktaş özelinde çoğu zaman dezavantaja dönüşen taraftar baskısı olmadığı gibi, Anadolu deplasmanında ekstra motivasyonla oynayan takımlar da yok.
Ben Türkkant’la aynı düşüncedeyim. Oğuzhan’ı tam kazanacağımız haftada kaybettik. Bu oyun şampiyonluk oyunu değil.
NBA’de normal sezonu lider bitirip play-offun ilk turunda elenen takımlara benzeyeceğiz.

BJK4EVER dedi ki...

Katiliyorum. Maddi sikintilardan dolayi kadroyu bosaltmis Karabukspor'u falan saymiyorum; son yillarda bu sene oldugu kadar kotu takimin oldugu bir lig hic olmadi. Ve bu takim sayisi 1-2 falan da degil; Erzurum, Denizli, Kayseri, Ankaragucu, Antalya vs berbat takimlar. Bildigin berbat, inanilmaz kotu. Hem kadro kalitesi acisindan, hem oyun plani acisindan bildigin berbat. Ankaragucu'nun bize karsi forveti Emre Gural'di yahu, Trabzon'da 3. forvet bile olamamis bir adam.
Eskiden bu tur takimlara karsi oynadiginda forvette Vassell, Gekas, Jahovic, Eto'o, Emenike falan olurdu, simdi Boupendza disinda sifir. Emre Gural'a falan karsi oynuyorsun.

Ligdeki takimlara bakiyorm; 4 buyukler disinda Basaksehir, Alanya, Sivas var zor diyebilecegin. Kadro kalitesi olmasa da oyun plani itibariyle Antep, o kadar. Bizim mac oncesi neredeyse R. Madrid yaptigimiz Hatay'i da gorduk iste. Bu arada kendilerine saygim var; Boupendza'yi iyi bulmuslar, son yarim saat haric oyunu cirkinlestirmediler, organizasyonlari iyi, ama Hatay sonucta.
Hani bizim defansimiz begenilmedi/begenilmiyor ya, tek tek bakarsak;

N'Sakala; ligin flas takimi Alanya'da yillarca her mac oynamis, standarti belli
Vida; kalitesi, kariyeri belli
Welinton; Anadolu takimlarinin neredeyse tamaminda banko oynar
Rosier; ligin en iyi sagbeki

Rakibin defansi:
Billong, Pablo, Popov, Mesut Caytemel.

Bizim defansimizla arasinda 3 gomlek fark yok mu? Bunlardan hangisi bizde yedek olarak bile dusunulebilir? Neden cekindik o zaman?

Defansif kalitemizin endise verdigi muhakkak, ama 15/16'da bu takimda kalede Tolga, solbekte Ismail, stoperde Ersan ve Rhodolfo/Alexis vardi. Ofansif oyunla ligin icinden gectik.

Bu arada bu kadrodan o ofansif oyun cikmaz, onu soylemiyorum zaten. Hem kalite hem birbiriyle uyum anlaminda o kadronun yanina yaklasamaz. Ama bu kadronun oynayacagi oyun da bence gordugumuz 'sey' degil. Ilk yari bitti, Ghezzal, Oguzhan ve Hasic'ten ikisinin ayni anda sahada birlikte oynadigi mac yok sanirim.

Sergen'in bu kafada olmasi beni irrite ediyor, ama daha cok irrite eden taraftarin bu oyunu kabullenmis olmasi.

Emre Toraman dedi ki...

@BJK4EVER
Öncelikle "defansımız kötü, o yüzden 2 önlibero 1 de forvet arkası oynayan önliberoyla çıkmamız normal" görüşlerine ben de katılmadığımı belirteyim. Basit bir empati yaptığımda bile Josef veya Necip'ten biri olsam "buna kim basıyordu lan" derim, performansım düşer.

Dengeli başlamak istediğimiz maçlarda(ki bence oynadığımız maçların %90-95'i) Josef/Necip(çapa) - Atiba/Dorukhan(box to box) - Oğuzhan/Mensah(8-10) üçlüsünü Türkiye şartlarında makul görüyorum. Aslında hayalini kurduğum üçlü Josef-Oğuzhan-Ghezzal gibi bir üçlü. Ama bunu oynatabilecek, oynatırken de Türkiye futbol ortamının(yönetim, taraftarlar, medya) gerektirdiği mental özelliklere sahip olabilecek hoca var mıdır, varsa kaç tanedir bilmiyorum. O yüzden böyle bir beklentim yok, olana da hayatta başarılar dilerim. Eli değmişken asgari ücreti falan da "yaşanabilir" koşullara çıkarırsa sevinirim.

Defans oyuncuları özelindeki soruna da cevabım Billong/Pablo = Welinton/Vida(bu sezonki), Popov = Nsakala. Denklemi bozan isimler Rosier Süper Lig'in çok üstünde, Mesut ise altında.

Huzeyfe dedi ki...

@Emre

4-3-3 varyasyonu oynamak mecburiyeti varsa Josef-Ozzy-Ghezzal
N’koudou-Abou-Larin oynanabilir pekala.

Ben daha ileri götüreyim, bu kadroyu FT’in eline verseniz düşünmeden 4-4-2 oynatır.
N’koudou-Josef-Ozzy-Ghezzal
Larin-Abou

Hiç hazzetmem, bence futbol cahilidir- ayrı konu. Ama cesur. Bunun karşılığını da alıyor yıllardır. Türkiye’de böyle şampiyon olunuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Senol Gunes Trabzon'da yapti bunu, bizde de zorluktan olsa da yapti (sonra tamamen tersine dondu o ayri). Bence o profili bulmaliyiz, yoksa olmayacak. Onumuzdeki 10 sene bir 7-8 tane amacsiz sonucsuz 3.luk/4.luk hayirli olsun yoksa.

F. Terim de yapiyor. Karakteri 5 para etmez, ama adam cesur. Bu GS'yi tam tamina 0 onlibero, 4-5 tane 8/10 karmasini ayni anda oynatarak yarista tuttu. Ustelik adamin elinde son 10 yilin en vasat GS kadrosu var. Kaleci yok. Solbek Sarachi ofansta iyi defansta yok, sagbekleri vasat (Omar zaten sezonu kapatti). Stoperleri iyi. Onlibero yok, bildigin yok. Orta sahada alternatif var, ama hepsi ayni tip oyuncu. Kanat 0, bildigin sifir. Hani biz N'Koudouyu begenmiyoruz ya, adamlarda topu alip dikine 10 metre surecek adam yok. Forvetler kagit uzerinde var, o kadar. Bu kadrodan bile birsey cikartiyor adam. Ve adamlarin oynamaya calistigi oyuna bakinca 'ulan 1 tane saglam 6 numara, 1 tane hizli kanat ve 1 santrfor'dan 2 tanesini alsin bunlar durdurulmaz' diyebiliyorsun. Bizim takim bana hic oyle bir izlenim vermiyor.

Sergen bence o yuzden ekstra bir hayal kirikligi yaratiyor. Gecen sene bolca sikayet ettigimiz klise, sikici futbol oynatan, cesaretsiz, sinameki, ezberci hoca kalibindan bizi kim cikarir desen hic dusunmem Sergen derim.
Hem rahat karakteri, hem kendi oyuncu stili nedeniyle bize tam da o tip futbolu korkusuzca oynatacak, alayina isyan modunu acacak Sergen derim. Ama o bile degilmis.

Ama Sergen'in bilecegi is. Sergen bu camia'nin F.Terim'i olmak istiyorsa gidecegi yol belli. Hayir, ben bu takimi 1 sene 3. yapip kovulup Anadolu turlarina devam edip Riza/Samet olacagim diyorsa gidecegi yol da belli. Su an hangi yoldan gittigi belli bence.

BJK4EVER dedi ki...

Rize maci tam bir Oguzhan'i bitirme maci olacak sanirim. Biz yedek agirlik/hazir olmayan oyuncularla cikacagiz galiba, bunlarin arasinda Oguzhan'dan yine cosmasini bekleyecegiz.
Rakip nasil cikacak bilmiyorum, ama benim beklentim as kadroyla sapina kadar motive olmus sekilde cikacaklar, hem 6-0'in rovansini almak icin hem buyuk bir takimi elemek icin.
Tam bir elenme ve yenilgiyi Oguzhan'in uzerine yikip onu iyice bitirme maci olacak.

Oguzhan'in yerinde olsam hic ugrasmam artik. Gerekirse kontratimdan vazgecerim, gider Trabzon veya GS'ye imza atip keyfime bakarim. Olacak gibi degil yani.
Rize ve Hatay maclari da bunu tam olarak gosterdi. Agziyla kus tutsa olmayacak. Gitsin onu begenmeyen taraftar da kurtulsun, kendi de kurtulsun.

Necip, Atiba'nin yedegi olmasi futbol adina bir utanc.

Emre Toraman dedi ki...

@Huzeyfe, BJK4EVER

Fatih Terim konusunda katılıyorum. Sizlerle ayrışma sebebim de zaten katılıyor olmamdan kaynaklı. Fatih Terim kim ne derse desin her yönüyle(başarı/lobi/cesaret/futbol piyasasıyla diyalog) baktığınızda 1 tane geldi bu ülkede. Fatih Terim Türk futbolunun teknik direktörlük bazında Alex'i gibi birşey. Sergen ise olsa olsa Sosa'sı olmaya çalışıyor şu anda. Şu anki tabloda (başarılı göründüğü sürece) Sergen'i beğenmemek Sosa'ya ilk sezonu sonrasında Alex kadar gol atamıyor, bize Alex lazım demek gibi oluyor bence. Alex bulurum diyorsan eyvallah iyi şanslar ama bulamıyorsan elin mahkum iyi yapılanacaksın, Sosa'nın yanına Gomez yerleştireceksin, Oğuzhan-Atiba-Olcay-Gökhan Töre yetiştireceksin. Bu da bir yol, bence gayet makul de bir yol.

Etik/karakter ve futbol bilgisi yönleriyle Sergen'in Fatih Terim'den zerre yukarıda olduğunu düşünmüyorum bu arada. Sadece onun kadar hırslı olmadığı için Türk işi lobi faaliyetlerine bir tık daha az başvuruyordur.

Hatırlatmak istediğim bir diğer nokta da pek winner Galatasaray camiasının Lucescu'yu gönderip Fatih Terim'i getirerek hediye ettiği 100. yıl şampiyonluğumuz. Sergen'in Lucescu'dan etkilenmesi teorisine de katılmakla birlikte aralarında henüz 400 fırın fark olduğunu düşünüyorum. O yüzden şampiyonluk gelirse 1. Josef-Aboubakar-Rosier-Ghezzal transferlerine, 2. Nkoudou'nun sakatlıkları ve Boyd'un kadro dışı kalmasıyla hasbelkader Aboubakar-Larin ikilisinin keşfine yazarım ben. Şampiyonluğun gelme ihtimali de(oranlara bakıp kopya çekmeden söylüyorum :) bence %33'ten aşağıda değil, %35-%40 arası falan, bu güzel bir ihtimal, öpüp başıma koyarım.

can dedi ki...

Su yorumlara bakinca eksibesiktas degil eksicincona gelmisim zannedersin. Sergen korkak, Terim cesurmus, Terim kadro sikintilarina ragmen daha iyi oyun oynatiyormus. Yazik Terim’e! Arkadaslar, hatirlatayim: GS’nin kadrosunda sadece Diagne’nin bonservisi nerdeyse bizim (tarihimizdeki en pahali transferlerden) Ljajic, N’Koudou, ve Lens’in bonservisinin toplami kadar. Bizim iki katimiz maas verdikleri, toplamda 50 kusur milyon euro bonservis odenmis bir kadrolari var. Madem sallamak serbest, ben de soyle diyorum: Marcao ve Luyindama Sergen’in elinde olsa acik ara lider, ikinci yari bunlara Muslera katilsa acik ara sampiyonduk. Senelerdir kendi kurdugu bu kadroyla Terim ancak ucuncu olabiliyor. Korkakligindan elinde Diagne Falcao varken cift forvet oynatmadi. Sergen GS’nin basinda olsa ucmuslardi simdi.

Ozet: Ben de Sergen’in pek cok tercihini begenmiyorum. Transferlerde sicti, 3 defansif orta saha mantiksiz, oyuna gec mudahale ediyor vs. vs. Ama biraz mantikli elestiri ve karsilastirmalar yapmak gerekiyor.

Son bir not: 2015-16 takimindan Gomez'i cikar, bakalim o cesur hucum futbolundan geriye ne kaliyor. Biz de karsiliginda kendisine 5,5 milyon euro garanti maas veriyorduk, Abus'un 3 katindan fazla yani.















Ahmet Usal dedi ki...

@can

Sadece +1

BJK4EVER dedi ki...

Diagne'nin 14 milyon euro etmedigini hepimiz biliyoruz zaten. Fatih Terim'in kendisini istemedigi, transferin son gununde forvetsiz kalmamak icin mecburen yapilmis bir transfer oldugu da biliniyor. Ayni sekilde Falcao'yu da istemedi, yonetim transfer baskisiyla aldi. Tabata ne kadar 8 milyonluk adamsa, Guiza 14 milyonluk adamsa o da oyle iste. Yonetimin transfer sacmaliklarini super kadro'ya cevirmemek lazim. Kaldi ki adamlar en yuksek maasli 2 oyuncusundan (Falcao ve Muslera) hic faydalanmadi ilk yari boyunca.

Boyle bakacaksak Sergen yarin hemen gonderilsin, zira 6.5 milyonluk tas gibi Ljajic'i ve 4.5 milyonluk tas gibi Lens'i hic kullanmadi bile (isin asli oyle degil tabii).

Adam forvetsizlikten Ogulcan Caglayan'i forvet, onliberosuzluktan Taylan'i onlibero yapmak zorunda kaldi yahu. Bizim kadromuzda sagbek haric alternatifsiz 1 tane mevkii yok.

BJK4EVER dedi ki...

Ve Gomez o performansi sergilediyse arkasindaki Olcay-Sosa-Oguzhan-Atiba-Quaresma/Gokhan beslisi sayesinde gosterdi.
Yoksa cikar o takimdan Oguzhan'i koy yerine Veli'yi gorurduk o zaman oyunu da Gomez'i de. Hatta gorulmusu var, bir sene evvelki takima bakabilirsin. Gomez kadar winner ve kaliteli olmasa da ligin net ustunde bir forvet bizdeydi, ne o futbolu oynayabildik ne de adama 30 gol attirabildik, ligi de 3. tamamladik.

Emre Toraman dedi ki...

Fatih Terim vs Sergen Yalçın konusunda haksızlık yapmış olmak istemem. Sergen'in artı yönleri de kesinlikle var bu arada. Rakip camialar tarafından da sevilen bir figür olması, medyada Terim kadar yalayıcısı olmasa da düşmanı neredeyse hiç olmaması, futbolcularla muhtemelen baba-oğul değil abi-kardeş gibi olması(yaşı gereği olabilir ama karakteri daha etkili bence), ekibini aktif kullanıp antrenör yetiştiriyor olması ve (şimdilik)"anlayan anladı, o kişi kendini biliyor" falan gibi aslında kimsenin bir bok anlamadığı edebiyatı kullanmıyor oluşu.

Hem oynatmaya çalıştığı tarz olarak hem de karakter özellikleri olarak ben kendisini Fatih Terim/Ferguson/Lucescu falan değil %80 Mourinho'ya benzetiyorum. %20 de hırs eksikliği.

Ayrıca ben "Pandemi döneminde böyle futbol oynatmak zorundayız, taraftarımız olunca başka bir oyun oynayacağız" düşüncesine %100 katılmasam da saygı duymak zorunda hissediyorum kendimi. Sezon başında da yine haklı bulmasam da milli maç + bay arası öncesini hazırlık dönemi olarak gördüğünü düşünüyordum ve kendimce bu krediyi vermiştim. Zaten o ara sonrası topladığı puan da ortada. Bu koşullarda(hatta bir tık altı, maç başı 2 puan, da kabulümdür) ben kendi adıma taraftar dönene kadar her türlü sabrederim.

Huzeyfe dedi ki...

@can, Ahmet

Sadece partizan yorum yapmak gibi bir zorunluluk mu var bloğun adı ekşibeşiktaş olunca?
Öyleyse beni engelleyin abi, problem değil.

Son yirmi senede 3 şampiyonluğumuz var, bahsi geçen teknik direktörün 4 tane. Cesur mu değil mi onu şampiyon olduğu yıllardaki taktik denemelerinden görebilirsiniz.

Siz kafanızı kuma gömmek istiyorsanız hayırlı işler. Ben bir gerçeği ifade ettim. Bir sempati ifadesi mi vardı da böyle gereksiz bir noktaya taşıdınız tartışmayı?

fidddas dedi ki...

Fatih Terimin kadro tercihlerinin sahada sonuç alması sadece futbol taktiği ile açıklanacak bir konu değil. Tudor aynı kadroyla aonıç alamazken ft nin sonuç alması da tesadüf veya futbol taktiği değil. Fatih terimin ülke futbolu için odadaki fildir. Herkes varlığını ve negatif etkisini bilir ama söz konusu o ise hep sahada olan konuşulur. Fatih terim bütçesi oranında yeni iki tane melo bulsa ikisini birden sahaya sürer. Elinde yok ki sahaya süremiyor.

Önümüzdeki gs maçı için umarım haksız bir penaltı, dışarıdan çevrilmiş bir top ile kazanırız. Bu esnada fatih terimde sahada 3 atak ortasaha ile oynuyordur.

Emre Toraman dedi ki...

Beşiktaş kanseri vs Sergen Yalçın balı için bulunmaz fırsat: Beşiktaş kanseri büyükse Galatasaray bugün 90'da atar 1-0 kazanır, biz de yarın 90'da yeriz 1-1 olur penaltılara kadar gidip auta giden bir penaltıyla eleniriz. Sergen Yalçın balının boyutlarını ise henüz tam ölçemedik.

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre Toraman dedi ki...

Böyle kişisel işlere pek girmek istemesem de Beşiktaşlımetren güzelmiş güle güle kullan inşallah. Tabi olacak, koskoca Beşiktaş bu, ben olmasam da olur, sen olmasan da olur. Sergen bile yokken de vardı, Sergen'den sonra da olacak.

@Emre Toraman
Sözüm sana değil. Öyle denk gelmiş kusura bakma. Bloğu sürekli geren bir arkadaş var. Hep aynı şeyleri tekrarlayıp kısır döngüye sokuyor muhabbeti. İnsanın sinir uçlarıyla oynuyor adam.

Ahmet Usal dedi ki...

@Huzeyfe

@fidddas detaylı açıklamış, üstüne ek yapayım: O cesaret ne yapsa destekleyen medyası, dokunulmaz yüce varlığı ve diğer yollarla da sonuç alabilme becerisiyle alakalı F.T. nin. Sadece bu sene kaybettiği-berabere kaldığı maçlarda bile lehlerine 10 dakika uzatmalar, bedava penaltılar gırla. Takım kötü giderken bu şekilde kazanıyor, iyi giderken zaten önü açık.

Kaybettiğinde en çok kredisi olan adam, kaybetmekten korkmaması doğal. İşler kötü gittiğinde kendinden başka herkes suçlu olur, kaçar, gider, lobisi de başka TDleri başarısız kılmak için elinden geleni yapar, sonra tekrar geri döndürürler.

Ümit Milli Takım hocasıyken topladığı gençler üzerine başarıya aç Rumen elit oyuncularıyla, Emresi Okanı Suatı Hagisinin lig üstü sertlikleriyle, hakem desteğiyle ve Arifin kendini atmalarıyla, döve döve yendikleri Anadolu Takımlarıyla ve kritik tüm maçlarda şikelerle aldıkları şampiyonluklarla 4 sene art arda ŞL ye gidip ordan çıkamamayı becermiş, takım en tecrübeli ve oturmuş hale geldiğinde ekmeğini yiyip bir UEFA kaldırabilmiş, arkasına zamanın en başta Mehmet Ağar olmak üzere tüm güçlerini alıp kullanmış, başarısını her zaman "garanti" etmiş, garanti olmadığında da şartlar istediği hale gelince geri gelmek üzere kaçıp gitmiş, efsanesini başlatan ilk şampiyonluğunu bile bizim alın terimizi çiğneyerek şikeyle almış bir "Derin Futbol" adamı. "Şerefli 2.liliklerimizin" mümessillerinden! Son 3 - 4 şampiyonluklarında da Ali Dürüst-Abdürrahim Albayrak ikilisinin her nevi "derin" destekleriyle sürekli önü açılmış en büyük Türk Futbol "Büyüğümüz!

Bu adamdan kuyruk acısı olarak en çok çekmiş kulübüz, Lucesculu 100. yıl hariç yarışıp geçebilmişliğimiz yok kendisini, ama sadece "futbol" nedeniyle değil. Yine neredeyse olaysız "derbimiz" yok kendisi varken. O yüzden onu örnek vermek bizim taraftarlık kültürel kodlarımızı sızlatır. Bir olur, iki olur, yeri gelir yazılır, eyvallah ama kendisi memleket futbolunun kanseri, en kötü örneği. üstüne düzenli olarak "bizim" Hocamıza örnek verilip giydirilmesi acı verici oluyor bahsettiğim nedenlerle.. Bu "bizim hoca" kimse kim, önemli değil, Ş.G. de olabilirdi, Biliç de.

Onun temsil ettiği "winner" lık ülkedeki çürümümüş herşeyi de temsil eder. Taraftar profilimiz değişip sadece "başarı" odaklı bir kültür geçerli hale geldiyse kendisinin dış etkisi yadsınamaz. Bugün hayal ettiğimiz yapılanmaların önündeki en büyük engel F.T. lerin ve Azizlerin yarattığı ülke futbol iklimi. Ne zaman bunlar temizlenir, futbol içi iyi yapılanmalarla başarı gelme ihtimali olur. Bu yapılanmalarla gelen en son başarılarımız "F.T." öncesidir, hatırlatayım!

Tepki koymak da bir özgürlük, burada @sadrazamın dediği gibi son maç bir şey oynamasa da "Oğuzhanı" beğenmeme özgürlüğü de yok ona bakarsak. Ya da Hocanın iyi yaptığı şeylere dayanarak sabredelim deme özgürlüğü de. Herkes kendi kapısının önünü süpürsün önce...

Pheaglix dedi ki...

eger sampiyon olmak istiyorsak fatih terim'in ne yaptigini analiz edip yerel ligde basari kazanmasini saglayan faktorleri belirlemekte herhangi yanlis bir sey yok. gunun sonunda ligin "modern" olarak tanimlayabilecegimiz zamanlarinda 8 sampiyonluk kazanmis birinden soz ediyoruz. bir kez sampiyon olan hamza hamzaoglunun ya da ertugrul saglam'in oyuna bakis acisini/iyisiyle kotusuyle yaptiklarini degerlendirmek bizim icin cok da mantikli degilken duzenli basari elde eden birisini analiz etmek degil, etmemek hata olur. bir kisiden ne kadar nefret ederseniz edin, eger size sagladigi bir bilgiyi analiz etmek yerine amerika'yi yeniden kesfetmeye calisirsaniz geride kalirsiniz.

ligde basari icin isin matematigi cok zor degil. takimlardan kalite ve organizasyon acisindan daha ileride olan ligi daha ileride bitirir. birkac maclik kisa donemlerde bu trend degisebilir ama 34 maclik ligde 34 mac boyunca dusuk kaliteli takimin "tesadufen" kazanmasi lig tarihinde bir kez belki olur.

daha once beraberlik ile ilgili olan tartismada kesinlikle katilmadigim noktalar olmakla birlikte goz ardi etmememiz gereken matematiksel bir durum su: bizden seviye olarak belirgin derecede asagi olan ve sampiyonluk beklentisi olmayan takimlarla maclarimizi dusunun (boylece bu maclarda rakiplerimizin aldigi puaninin bir onemi olmasin). beraberlik bekledigimiz uc maca da beraberlik icin cikip berabere kalirsak 3 puan aliriz. eger ucune de kazanmak icin cikarsak ve sadece birini kazanirsak en az 3 puan aliriz. hatay macina uc onlibero ile degil, en azindan atiba ya da necip yerine oguzhan ile ciksak maci kaybedebilirdik. ama boyle uc maca atiba ya da necip yerine oguzhan ile cikarsak en az birini kazaniriz demek cok da absurd bir yaklasim degil.

buradan terim'in basarisinin "sirlarindan" birini goruyoruz: kazanma sansinin daha yuksek oldugu maclara kazanmak icin cikmak. ha terim'in bu tercihi gercekten bir hesaba mi bagli, yoksa oynadigi her maca ayni mantikla ciktigini da goz onune olarak akillica bir stratejiden cok "aptal cesareti" ile mi aciklanabilir, o kismi size kalmis.

@fidddas

tudor'un sonuc alamadigi konusuna katilmiyorum. tudor oynattigi gorece ofansif kadro ile kucuk maclarda gayet guzel sonuclar aliyordu. gonderildigi zaman da lider'den 1 puan gerideydi. tudor ile terim'in esas farki buyuk mac skorlarindan geliyor. buyuk maclar da, sanirim cogumuzun hemfikir olacagi gibi, oynanan oyundan cok daha farkli seyler ile aciklanabiliyor.

terim'in aldigi sonuclarda oynanan oyundan cok hem terim' in hem galatasaray'in lobisi, ve terim'in medya manipulasyonu tabi ki de goz ardi edilemez faktorler. bunlardan lobi kismi kisa donemde maalesef gelistiremeyecegimiz bir sey, ama oynanan oyun ve bir yere kadar medya manipulasyonu daha iyisini yapabilecegimiz seyler.

sergen medya manipulasyonu konusunda gayet iyi, hatta lucescu ve mustafa denizli dahil son 20 yilda bu konuda (bence) sahip oldugumuz en iyi hoca. ama sahada oynanan oyun acisindan bakis acisini degistirmedigi surece bu ligde basari saglayamaz. isin kotusu, avrupa'da is yapacak ama ligimizin kaos ortaminda is yapamayan "duzenli" bir oyun (ornek: bilic'in oyunu) da oynatmiyor. iki taraf icin de garabet olarak tanimlanabilecek bir oyun oynuyoruz. evet su anda averaj ile de olsa lideriz ama lutfen kazandigimiz maclari nasil pamuk ipligine bagli olarak kazandigimiza dikkat edin. bu maclarin bir cogunda kirilma noktalari hep bizim lehimize sonuclandi. en basitinden, kazanabilecekken puan kaybettigimiz aklima gelen tek mac antalyaspor maci (ki o da son dakikalarda verilmeyen penalti sayesinde), ama kazandigimiz ama puan da kaybedebilecegimiz tonla mac var (rakibe ilk golu hediye ettigimiz ama atamadiklari tum maclar).


Emre Toraman dedi ki...

"Evet bahissever arkadaşlar tüyoyu aldınız, ben ne dersem tersi" demeye hazırlanmıştım penaltı da auta gidince ama olmadı. Neyse 120 dakika oynadılar en azından o da olumlu. Ben her ne kadar kupada da ilerlemek gerektiğini düşünsem de bunun, hele de böyle sıkışık bir sezonda dezavantaj olduğunu söyleyenlere de kesin haksız diyemiyorum.

@Ordabirköyfakanyok
Estağfurullah hocam ne kusuru, hepimizin bir yerde damarı Beşiktaş'a ve Beşiktaşlı'ya söylenen laflar. Ve eski günlerdeki gibi omuz omuza "Beşiktaşlı olunmaz Beşiktaşlı doğulur..." tezahüratlarıyla evlerine dağılırlar... :)

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre Toraman dedi ki...

Sahiden fena özledim tribünü, Fener'in anasına Almeida'nın kalıbına küfretmeyi, tanımadığım insanlarla kucaklaşmayı, hatta çekirdekçileri ve amigoların bağırmayanlara laf atmasını bile. Ben unutursam lütfen hatırlatın, pandemiden sonra katılmak isteyen arkadaşlarla bir İnönü organizasyonu yapmayı çok isterim.

BJK4EVER dedi ki...

Konu niye buraya kadar geldi anlamadim. Kimse F.Terim guzellemesi yapmadi, kimse FT hayrani da degil, hatta eminim hepimiz nefret ediyoruzdur.
Ama oyle veya boyle bilmemkac sampiyonluk kazanmis bu adam, hepsini de ofansif futbolla kazanmis. Ligde bu kadar ofansif oynatan baska bir adam da hatirlamiyorum su son 5-10 senedir, ucundan Ersun ve Okan Buruk belki. Senol Gunes Trabzon, Bursa ve bizdeki ilk senesinde bu klasmana girerdi, ama son 2 senesiyle bu imaji yerle bir etti.
Bu adam bekledigimiz oyunu oynatiyorsa (veya bu sene icin daha dogrusu, en azindan deniyorsa)ve basarili oluyorsa tabii ki onu referans olarak alacagiz.

Turu gectiler, ama en azindan 120 dakika yoruldular ve as kadroyu yordular. Hak etmediler gecmeyi, ama rakibin (hem antrenor hem oyuncularin) kalitesizligi sayesinde turu gectiler. Son dakikada rakip duran top kullanacakken ve hala macin penaltilara gitme ihtimali varken Umut Bulut'u cikarmak buyuk dahilik gercekten.
Onun disinda GS cok cok kotuydu. Malatya'nin boslugu cok net yakalayip beceriksizligi sayesinde kullanamadigi cok pozisyon oldu. Galibiyet icin cikarsak ve hucum oyuncularimiz az bucuk forma olursa net icinden geceriz adamlarin. Son 4 sene bu kadar kotu bir GS izledigimi hatirlamiyorum bu seneki kadar.

Can dedi ki...

@huzefye
Şahsen sana verilmiş bir yanıt değildi. Bir süredir bu konuda bir eğilim oluşmuştu. Ben birine şahsen yanıt verirsem laf sokmam, doğrudan isim cisim veririm (kurtlar vadisi efekti).

Bu cesurluk muhabbeti Hıncal Uluç zararlısının Türkiye futboluna kattığı bir söylemdir. İlk olarak 2002de Güneş karşıtı propagandasında sistematik olarak kullandığı, sonra da dilne pelesenk ettiği. Terim’e de en az 50 kere korkak demiştir. Kavramın kendisi tam bir boş gösteren yani. Futbolda cesaret, korkaklıktan ziyade kazanmak ve kaybetmek, kazanan stratejileri geliştirebilmek vardır. Tabi göze hoş görünen görünmeyen futbol da vardır ama orda da konu korkaklık değil. Bence bizim aşırı erkek egemen kültürümüz bu korkaklık ithamlarını popüler kılıyor.

Zaitsev dedi ki...

Örnekleme yapmak ile güzelleme yapmak yine karıştırılıyor burada. Terim lobisiyle, şampiyonlukları ile üzerinden örnekleme yapılabilecek bir figür Türk futbolu için. Sevip sevmemek ayrı bir mesele.

Terim'in gerektiğinde gençlere güvenmesi. Takımın as oyuncularını kötü oynarlarken cart diye kesmesi gibi cesur hareketleri vardır.

Ortada kaos varsa ve hiçbir takım öne çıkamıyorsa oradan ya Terim GS'si ya da Aziz Yıldırım FB'si çıkmıştır son 20 yılda. Bu teker 1 kere kırılmıştır. Bursa'nın şampiyonluğunda.

Arkanda seni ittiren bir güçte olsa top oynayıp gol atman gerekli. Defansif futbol ile bunu yapmak zor. Arkandaki güç senin sahandaki gücüne paralel bir kuvvettir. Sen sahada kötüysen o güçte azalır. İyi top oynayana doğru kayar.

2017-2018 sezonunu hatırlayalım. 32 veya 33cü haftaya kadar defalarca şans geldi. Eksik kalan rakipler filan. Biz hepsini defalarca elimizin tersiyle ittik. Basit maçlarda en az 10-12 puan kaybettik. Rezil bir top oynadık. Sonra da GS deplasmanında hakem bizi doğradı dedik. Biz kendimizi o gün doğrattık. Biz o puanları alıp gelseydik o sahada bizi doğrayamazlardı. Bakınız 2016-2017. 32 veya 33cü hafta Bursa maçında Q7 adamın sırtına bastı göstere göstere. Atabildi mi hakem? 2015ten beri gelen bir güç vardı. Atamadı.

Sahada güçlü olacaksın. Pes etmeyeceksin. Korkmayacaksın. Maç sonunda sağlam konuşup duracaksın.

Zaitsev dedi ki...

Bir de şu kaleci ve stoper mevzusuna çok takılıyorum.

Örnek olarak; Hatay maçında yediğimiz ilk golü bu sene 3cüye yiyoruz. Antep'in ilk golü ve İBB'nin 2ci golü. Soldan çizgiye inip penaltı noktası ile yay arasına yuvarlıyor kanat oyuncusu. Arkadan gelen vuruyor. Kanada inen pas sebebiyle stoperler kaleye yanaştığı için orta saha oyuncularının takip etmesi gereken oyuncular şutları çekiyorlar. 3 golün 2sinde Nsakala birinde ise Montero sol bek. Bu da ayrı bir detay olsun.

Dünya klasında 2 stoperimiz olsa ne farkedecek önünde Josef-Atiba-Dorukhan-Necip-Mensah'tan 3ü oynadıktan sonra. Oyun o kadar defansa yığıldıktan sonra onlar da hata yapacaklar. Kurtuluşu yok.

Biz 6-8-10 üçgenimizi veya 6-8-8 yerleşimini düzeltmeyecek, oyunu ve topu hızlandırmayacak her türlü hamleye para harcanmasına karşıyım. Önce kaleye ve stopere para harcamak benim açımdan saçmalık.

FB'nin stoperlerini kendi taraftarları herkesten önce gömüyor. İyi gözüken Luyindama-Marcao'ya geçen sene kimsenin beğenmediği Umut Nayır hava topu vermedi. Her uzun topu aldı indirdi.

can dedi ki...

@zaitsev
Ben sahada bahsettigin tarz buyuk bir yerlesim problemi gozlemlemiyorum Besiktas'ta. Gozlemledigim daha ziyade her mac bir kac golle sonuclanabilecek/sonuclanan basit bireysel hatalar yapan kaleci ve stoper ikilisi. O yuzden bence kesinlikle o alanin guclendirilmesi lazim. Dersen ki sinirli imkan ve kontenjanimizi ilk dolduracagin yerler oralar mi olur, ondan emin degilim. Sanirim ilk olarak oyun kurabilen ve skor katkisi verebilen dinamik bir 8 veya 10 numara isterim.

Emrah D dedi ki...

Tamamını okuyamadım Terim güzellemesinden içim şişti, Fatih Terim futbolun f'sinden anlamayan ayının tekidir. Derin devlet, mafya ve fetulla bağlantıları olmasa başarının b'sine bile erişmesi de mümkün olacak bir adam değildir.

Sergen hocayı tartışalım her hocayı tartıştığımız gibi ama bu medeniyet görmemiş kendini üstün insan zanneden cahil mafya bozuntusunu övmeyelim ya çok istirham ediyorum.

Cesareti de iki okyanus tarafından korunan Amerika'nın sağı solu bombalarkenki cesareti gibi, her türlü kollanmayacağını bilse o kadroları sahaya süremez. Fatih Terim'in ofansif oyunculardan oluşan futbolu sadece maç başı 10 sarı 2 kırmızılık hareket yapacak bir oyuncusunun açık çek sahibi olduğunu bilince oynanabilir.

BJK4EVER dedi ki...

F.T. mevzusunu uzatmaya gerek yok. Guzelleme yapilmadi, ornek olarak verildi, bitti gitti. Bize donelim.

Bu defansif oyuna dair birkac aciklayici noktaya deginilmis;

- Sergen'in kendi verdigi seyircisiz oynama mevzusu. Beni sahsen doyurmadi. Gecen sene seyirciler varken de her mac fiks olarak Elneny-Atiba cikiyordu zaten. Hatta bazen bunlarin yanina Necip de oynadi, degisen birsey yok. Ki gecen sene Trabzon maci haric doyurucu bir futbol oynadigimiz mac da olmadi bence. Bu arada gecen senenin sonuna dogru oynadigimiz oyunu kabul edebilir, tamamen kisa vadede sonuc odakli oyunu anlarim (eksiklikler de coktu), ama bu sene'ye dair anlamiyorum. Kaldi ki sadece biz seyircisiz oynamiyoruz, rakipler de oyle. Normal sartlarda seyirciyle birlikte cok daha zor gecebilecek Ankaragucu, Trabzon, Kayseri, Hatay deplasmani simdi daha kolay. Ama yine de Hatay'a karsi 3 onliberoyla cikiyoruz. Bu sekilde bakacak olursak, Hatay maci seyircili olsa ne degisecekti? Ghezzal yerine Dorukhan oynayacak demek ki.

- Orta saha oyuncularinin kalitesizliginden dem vurulmus, emin degilim. Boateng gol ve asistlere ragmen oynamadi. Hadi fiziksel olarak eksik, sakat, eyvallah. Ljajic'i gecen sene surekli kullanmadi, bir oynadi sonra kulubeydi vs. Mesela Josef, Elneny ve Atiba'ya verdigi istikrarli formayi asla vermedi. Mensah en cok oynattigi oyuncu oldu 8 olarak, ama o bile kisitli sure aldi. Kiyaslarsak:

Necip 1157 dakika
Atiba 1411 dakika
Mensah 1044 dakika
Dorukhan 953 dakika
Josef 907 dakika
Oguzhan 553 dakika

Necip sagbek ve stoper de oynadigi icin denklem disi kalabilir. Josef takima gec katilmasina ve sakatligina ragmen baya oynamis. En cok oynayan Atiba olmus acik ara. Halbuki yasi ve bu seneki performansi itibariyle bu Atiba olmamali.
Ben artik bunu kaliteyle aciklayamiyorum, net bir defansif tandans var bence. Alacagimiz 8 veya 10 Oguzhan'dan, Mensah'tan iyi olmayacak. Oyle bir butcemiz yok bence. Ki overall kadro kalitemize bakarsak takimin 8 ve 10 numaralari bence cok zayif da degil. Oguzhan'in Rize macindaki o performansindan sonra Hatay macina yedek kalmasiyla bence kalite tartismasi bitmistir. Bu secimlerin kaliteyle alakasi yok, tamamen hoca'nin mentalitesiyle alakasi var.

Onun disinda, neyin normal, neyin asiri defansif/ofansif oldugu konusunu da dusunmek lazim. 3'lu orta sahayla dusunecek oluran bana gore;


6-6-6: ultra defansif
6-6-8: defansif
6-8-8: normal
6-6-10: normal
6-8-10: normal
6-10-10: ofansif
8-8-8: ofansif
8-8-10: ultra ofansif
8-10-10: ultra ofansif

Bizdeki karsiligi:

6: Josef, Necip, Atiba
8: Mensah, Dorukhan, Oguzhan
10: Ljajic, Ghezzal, Hasic, Guven

Bu sekilde bakacak olursak, bence Besiktas hicbir maca ultra defansif cikmamali. Istisnai durumlar (bol eksikli derbi deplasmani, sampiyonluga 1 puanin yetecegi deplasman vs) haric defansif olarak da cikmamali. Lig maclarin coguna normal veya ofansif kadroyla cikmali, ultra ofansif istisnai durumlarda mac icinde olabilir, tipki defansif gibi.
Ama normal sartlarda 6-8-8 veya 6-8-10 bu takimin standardi olmali.
GS macina da bence en kotu ihtimalle ultra defansif, en iyi ihtimalle de defansif cikacagimizi dusunuyorum.


Huzeyfe dedi ki...

@disko

Bokunu çıkarmışsın. 2 forvet oynamak için icazet almak gerekmiyor.

Yaptığınız yorumlar ülkenin de özeti bir anlamda. Kampını seç, sana dayatılan vasatlığı ölümüne savun, yenilgilerinden ve rakibinin kazançlarından sadece ‘dış güçler’ sorumlu olsun.
En nihayetinde geldiğiniz yer ‘yapabileceğimiz birşey yok, oyun hileli’. Yapacak çok şey var, en başta vasatlığa itiraz edebiliriz.

Konuyu da getirip Beşiktaşlılığa bağlayın, bizi de ‘içinizdeki galatasaraylı’ ilan edince faşizan voltranı tamamlamış olacaksınız. Ha gayret.

Hasta ti dedi ki...

gece maçlarında en fazla 10 afrikali, deplasmanda minimum 2 iskandinav kuralı gelmiş, hay ben yapacaginiz işi:)

BJK4EVER dedi ki...

Haha, bunu da kufur etmeden yorumlayamayacagim.

Harbiden yapacaginizi ise sikeyim haha. Demek ki biz o 4 yabancinin sozlesmesini gelecek yillardaki alacaklarina (veya bir kismina) karsilik fesih etmis olsaydik daha uzerinden 4 ay gecmeden bir yerimize girecekti.

Eskiden en azindan bari 2-3 yilda bir degisiyordu kural, simdi 6 ayda bir degisiyor. Planlama yapamayim surekli gotu basi ayri oynayan kulupler ayri bir mal, kulupler uzerinde agirligini hissettirmeyip kulupler ne derse yapan federasyon ayri bir mal.

Ne buyuksun be Besiktas'im. O kadar buyuksun ki, su rezil Turk futbolunu, lig maclarini takip ettiriyorsun bile. Takipcisi olmasan aslinda komik bir ortam, ama icinde bulununca gulemiyorsun da. Bu ligi, futbolu takip etmek yoksa normal akilli bir insanin yapacagi is degil ha.

Emre Toraman dedi ki...

Utku
Dorukhan-Welinton-Montero-Nsakala
Necip-Oğuzhan-Mensah
Hasic-Nkoudou-Güven

şeklinde bir kadro baya yeterli bence bugün için. Geri kalan asları kullanmak çok mantıklı değil.

Emrah D dedi ki...

Ben yazdığımın neresinde kamp seçip vasatlık savunmuşum Sergen hocayı da tartışalım demişim.

Başka hocayla karşılaştıracaksanız modern dönemde Milotunoviçten beri 20 tane filan hoca değiştirdik onlarla karşılaştıralım. Aynı kurallara tabi oynamayan hocayı örnek göstererek eleştiri yapmak bana adaletli gelmiyor. Bu konuda adaleti savunmak beni kamp seçip vasatlık savunucusu yapan bokunu çıkaran biri yapıyorsa da yapsın. Hileli oyunu kafanı kuma gömüp hıle yapanın yaptığını aynısını yaparak bozamazsın başka bir şey denemen gerekir.

Sergen Hoca'nın yapmaya çalıştığı işe yarar mı, kısmen işe yaradığı yerler varsa da şampiyon yapacak kadar değil kimi açıklar var. Sezon başından beridir çift forvetle oynuyoruz mesela geçen seneye göre bir gelişme. Orta sahayı da defansif düzeni bozmadan bir tık daha ofansifleştirip Oğuzhanı monte etmeyi başarırsa bir kademe daha alırız. Böyle böyle gidecek işte.

GS gibi kollanmayacak bir takıma FT'yi örnek vermek çocuğuna Berat Albayrak'ı örnek verip bak o da aynı üniversiteyi okumuş sen niye Hazine Bakanı olamadın demek gibi.

Emre Toraman dedi ki...

Necip-Nsakala göz kanatıyor.

Dorukhan-Welinton-Montero-Nsakala
Necip
Nkoudou-Oğuzhan-Ghezzal-Mensah
Aboubakar

yapsak daha etkili oluruz sanki. Nkoudou çizgiye inip çözebilir işi.

Ahmet Usal dedi ki...

İyi bir maç oldu. Oğuzhan gayet iyiydi. Montero mükemmeldi. Turu aldık, fazla da yıpranmadık.

Darısı GS maçının başına..

Huzeyfe dedi ki...

@disko

Son söylediğinle alakası yok. Uluslararası bir ton veri var elde, onları nasıl açıklayacaksın?

Ben daha fazla devam etmeyeceğim bu tartışmaya çünkü burada FT tartışması içinde olmak istemiyorum. Ama daha sonrasında söylediklerimin arkasındayım.

Barreto dedi ki...

@Bjkforever

"Ne buyuksun be Besiktas'im. O kadar buyuksun ki, su rezil Turk futbolunu, lig maclarini takip ettiriyorsun bile. Takipcisi olmasan aslinda komik bir ortam, ama icinde bulununca gulemiyorsun da. Bu ligi, futbolu takip etmek yoksa normal akilli bir insanin yapacagi is degil ha."

İşte içinde bulunduğumuz durum aynen böyle. Belki 'komik' kelimesini 'trajikomik' ile değiştirmek daha isabetli olur.

Yorum Gönder

Ara