.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Aralık 2019 Çarşamba

SL 14 Kasımpaşa - Beşiktaş


Tarih:  8 Aralık 2019 Pazar 19.00

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dorukhan Toköz, Victor Ruiz / Mame Thiam, David Pavelka, Yusuf Erdoğan

Cezalı Oyuncular :  - / Aytaç Kara, Jorge Fernandes

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

157 Yorum:

beagle dedi ki...

Erdoğan'ın kafa vuruşları ve kalitesini gösteren güzel bir kupa maçı oldu :)

Oyunun kontrolünü o kadar tutamadikki anlatilacak güzel şeyler azinlikta:

- Erdogan dışında Umut'un gayreti, Güvenin forvet arkası işleri biraz olumluydu. Oyuna girince de Erdem, muhayerden 8'de kat kat iyi olduğunu gösterdi.

- Muhayer, Lens, Nkodu, Elneny kevgir oldular. Rakip 9 M.Akturk'un topukla Elneni uzerinden geçip %100lük pozisyon hazırlaması vahimdi. Muhayerden de birsey olmaz. Forma bekleyen başkaları var. Bir cacık pigme daha çakmışlar bize diyip vazgecmeliyiz.

Nkodu 3.lig takimina karşı bile çok vasat. Lens ve Boyd'da öyleydi. Almos niye oynamaz ki bu durumda?


Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hakkaten Erdoğan olmuş, Roco da geçen seneki ve bu sene başındaki halinden çok daha iyi, devre arası stoper transferine gerek kalmamış.

Elneny için katılamıyorum, faul yapmayı tercih etmedi o pozisyonda, temiz oynayan bir oyuncu, sahanın en teknik ve oyun aklı en iyi, zeki oyuncusuydu. Özil tarzı oynuyor, veriyor, sonra boşa, sahanın da her yerinde. Kafaca hep bir adım önde,fizik mücadelede de ezilmiyor artık. Son 4 maçtır performansı böyle, beğenmeyen bi sen kaldın :) En verimli transferimiz, ki kiralık, opsiyonu 18 Milyon Euroluk Mısır Milli oyuncusu. Bu maç dinlendirilmemesi bile oyunun ona ne kadar bağımlı olduğunu gösteriyor, ki bu kötü. Çünkü Wengerden sonra Arsenal de çok forma bulmadı, patlatmasak adamı..

Kalan yorumlarının hepsine katılıyorum.

Hidayet dedi ki...

yaw bu metin tekin dediydi muhabbeti de baydı ya :) adam dediğine diyeceğine pişman olmuşturr :)

beagle dedi ki...

@Ahmet
Dostum Erdogan ve Roco iyi, Umut malum hep ahlakli oynuyor, yatmiyor. Güven de rakibi bayağı zorladi. Peki Elneny de iyiyse biz niye 3.lig takimina merkezde oyun üstünlüğü kuramadik? Bayagi pozisyon da verdik.

Elneny 18 değil 1.8lik oyuncu olsa OK de yüksek maaş, yuksek bedelle Atiba'nın yerini dolduramamasi asıl itiraz noktam. Bugün Kartal-Erdem merkezi veya Erdem ve Almos kanatlarda Kartal-Atamer merkeziyle çıksak daha net alırdık maçı.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Hocam adam orta sahada tek kaldı, Bratislava maçını izlediysen orda da tek kaldıydı ve efsane oynadıydı. Bu maçta partneri Muhayyerdi, bence o kadar oyun üstünlüğü de vermedik, önde olduğumuz maçtı geneli, 5-10 dakka da olsun:)

Takımda Vida, Oğuzhan, Ljaic, Burak falan da bundan fazla kazanıyor, renklilerdeki muadilleri de en az bir misli fazla kazanıyor. Atiba oyun zekası ve pas yeteneğiyle bununla karşılaştırılamaz bile bence. Ligde de bundan iyi bir Mert Hakanı gördüm. Adamın seyri keyifli, yukarda neden beğendiğimi de yazdıydım.

Seneye başka Hikaye, Fatih Aksoy dönebilir, Oğuzhan kazanılabilir, transfer olabilir, ama bu sene bize verimli, gencler daha iyiyse yeri gittiğinde dolar
, naçizane görüşüm budur efendim..

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Dostum bi de yedek ağırlıklı kadro, Utku da iyiydi test edilmiş oldu, en renkli afili rakibimiz tuzla buz olmuşken biraz da tadını çıkaralım:)

Ahmet Usal dedi ki...

Bu da basın toplantısından :

Beşiktaş Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Erzincanspor'u oyun olarak tebrik ettiğini ifade ederek, "Ligdeki durumları da iyi, onlara başarılar diliyorum. Bizim açımızdan da kupalarda bütün takımlarda oluyor; Erdoğan ve Erdem'in forma alması. Erdoğan'ın gol atması mutluluk verici. Sene başından itibaren 7-8 oyuncu bizden çıkıyor milli takıma. Altyapıya bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bunun sayısını çoğaltırız. Bugün skordan memnunum. Ama oyundan parça parça iyi şeyler var. Futbol bugün oyunu ligler arasında fark olsa da artık teknik adamların gelişmesiyle beraber oyunlar zorlaşıyor. Zaman zaman vardık, zaman zaman yoktuk. Skor iyi. Oyun beni çok memnun etmedi. Umarım bir sonrakinde daha da gelişerek gider" diye konuştu.

Ahmet Usal dedi ki...

Son not : Erzincanspor Teknik Direktörü Başakşehirde yardımcısıymış.

turgay dedi ki...

erzincan biraz yetenekli olsa ilk golü atmamak için nedenleri yoktu. çok pozisyon buldular. nedense hepte soldan geldiler. sağ bekimiz kötüydü bugün normalde orada hep iyi performans vermiştir.

muhayer zaten gelirken çok büyük şeyler vaat etmeyen bir oyuncuydu. menajer itelemesi olduğu çok açık. hollanda ligine kiralamak lazım.

erdoğan bir hata dışında çok olgun ve sakin bir görüntü çizdi. hava toplarındaki hakimiyeti ruizden iyi. topu oyuna sokması ve sakinliği de vidadan iyi. yani orada necip gibi oyuncuların kullanılması hataymış. büyük hoca şenol güneş ve metin tekin'le muhabbeti olan hocamız abdullah avcı görmüştür bunu diye düşünüyorum.

erdem kısa süre almasına rağmen doğru koşuları ve pas açılarını güzel ayarlamasıyla muhayer'den daha verimli oldu. hollanda ligine kiralamak lazım.

lens ve boyd'u da hollanda veya belçika ligine göndermek lazım. özellikle boyd larin gibi kendi standartlarında oynayabilecekleri bir ligde süre bulup bize 3-5 bişeyler kazandırsa çok güzel olur. en azından verdiğimiz bonservisi çıkarsak kardır.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Sağbekle ilgili yorum çok ironik olmuş, tek hatasız iyi oynadığı maç Bratislava Necibin, genel ironiyi de anlıyorum, haklısın ama taraftarlıkta küçük mutluluklar da arıyor insan:)

Lafı ağzımdan aldın derler ya, Erdoğanın ayağının Vida dan düzgün olduğunu yazacaktım, unuttuydum.

turgay dedi ki...

@ahmet usal

ben necip'e kızamıyorum abi. adamın 15 senedir hali bu zaten. ben orada oynamam demediği için adamı her yerde oynatıyoruz. tek suçu bence bu. adamın içinde büyük bir beşiktaş sevgisi var. ama sadece severek olmuyor işte. her maç kritik hatası var en az 3 tane. oynadığın bölgenin özelliklerini taşıman lazım. necip'in bölgesi yok. bu nedenle her yerde oynatıyorlar. ancak onun her yerde oynaması erdoğan'a, kartal'a, erdem'e ayıp oluyor. sıkıntı burada.

twitterda gezinirken gördüm bir tanesi erdoğan'ın hamle zamanlamasını ayarlayamadığından kaçırdığı bir top var -bu arada necip adama değil de topa baktığından bıraktığı boşluk bu. erdoğanlık bişey yok- bunu gösterip işte bu adamlar oynasın diyorsunuz ama lig maçında bunu kaçırmıyorlar bize olgun oyuncu lazım diye yorum yapıyor. beşiktaş'ın bu kadar borç içinde olmasının nedeni bu zihniyet. bu çocuklar bu hataları yapacak ki olgunlaşsınlar. ozan kabak her maç penaltı yaptırıyordu ama şimdi almanya liginde ilk 11in değişmez oyuncusu. çağlar'ın yaptığı hataları yazsak buradan ingiltere'ye yol olur ama adam şimdi 15 maçta 1dk kaçırmadan lig 2.sinin 11de. haliyle sen 18 yaşında bir adamdan pepe performansı istiyorsan daha çok beklersin. bu çocukların saha içi olgunluğu şuanda fazlasıyla yeterli. gerçekten altın neslimiz var ama değerlendirecek hoca bulamadık.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Güzel değerlendirmişsin.
Anlıyorum, bilmiyordum, öğreniyorum.

Bir Umut, hoca basın toplasında hoca altyapıya teşekkür etti, sanırım talihsiz bir sakatlık yaşamazsa Erdoğan bu sene baya süre alır, Erdem de iyi göründü. Bakalım, Altyapının her tarafında çalıştım diye övünen hoca takım kültürümüzde altyapıya verilen önemi farkedip daha çok oyuncu kazanmaya çalışır belki. Zaten yönetim transfer yapamadığında eldeki bariz çöpler vesilesiyle mecbur da kalabilir.

Bunları korkmadan bir Aybaba, bir de Sergen koyardı, sene başı yeni bi feda ilan edilip bu yapılsaydı iyiydi. Eski Başkanın kararı, şimdi yarışta ve rekabette tepede kalma imkanı da çıktığından bir şey diyemiyorum, destekten başka..

beagle dedi ki...

Altyapi ile ilgili boş övgü yerine keşke oyunculari kullansaydi. Erdoğan 1 senedir hazir Alpay 2. Alpayi gönderdi Oguzhan Akgün'ü eldeki tek golcü yedeği, santrafor oynatmadan gonderdi.
Ersin'in Utku'dan çok daha önemli ozellikleri var. Boş yere dibi tutan Utku ile oynuyoruz.
Bunu açayım, Utku uçan kaleci tipi. Şanssız gününde Hakan Arikan gibi olur. Ayaklar vasat. Ersin ise Fabri'nin uzunu gibi düşünülebilir. Paslasmaya dahil olabilecek ayak teknigi var.

Her iyice genç mutlaka Besiktas'da oynayacak diye bir şey yok. Ama en özel leri, takima katki verecekleri seçmek gerek. Yetki elimde olsaydi Utku, Muhayer, Orkan, Rıdvan, Kartal gibi oyunculari kendilerine uygun kulüplere dagitirdim. Ersin, Erdoğan, Ahmet, Almos ve Oguzhan Akgünü rotasyona katardım.

Zaitsev dedi ki...

Bizim antrenörlerimiz oyuncuların maçı izleyerek kendilerini geliştireceklerine inanıyorlar. Kulübede oturup kendi kendine gelişen genç oyuncu diye bir olgu yok. Sadece kupa maçında oynayan oyuncu da gelişmez.

Zaten kulübede maç izleyerek oyuncu gelişseydi Necip gelişirdi.

Genç oyuncu geliştirme niyetimiz varsa Kayseri gibi biten maçlarda genç oyuncular en azından son yarım saat sahada olmalı.

Dünkü maç gösterdi ki Erdoğan hazır. Boy-pos fizik iyi. 1-2 maç oynarsa heyecan da gider. Ozan Kabak gibi yarım sezon oynatalım, Almanlar zıplarlar.

Yukarıdaki kiralama yorumlarına katılıyorum. Lens-Muhayer ve bence Ozzy Hollanda/Belçika tarzı bir lige kiralanmalı. Ücretini de biz ödeyelim. Gitsinler Larin gibi oynasınlar.

Lens-Necip kanadı insanı kanser eder. Necip adamı izledi. Lens ne kadar top varsa hepsini mundar etti. Tek kanada mecbur ettiler bizi ilk yarı. 2ci yarıyı izlemedim. Saçları kestirmeye gitmek daha iyi bir tercih gibi gözüktü :)

@ Ahmet Usal Necip Bratislava maçında genel olarak iyi olmasına rağmen golün ortasının yapılmasına da yine o izin verdi. Pozisyon icabı adama kendi basması gerekirken arkasındaki Boyd'un basmasını bekledi. O ara da ortayı yaptılar gol oldu.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam diyosun ki en iyi oynadığı maçta da yumurtladı. mesaj alınmıştır :)

yilmaz dedi ki...

Taraftardaki "oyuncu da formayı kendi alacak hocam" mantalitesinin dağılmış olmasına aşırı sevindim. Oyuncuların kendi inisiyatifine bırakılmamalı böyle şeyler. Hatta bence teknik direktöre de bırakılmamalı da, o Türkiye'de çok yanlış işleyebilir. Orada kalsın.

Oynatacaksın. Bu kadar net. Ha sen hep ilk maçından Sergen, Arda beklersen çok beklersin. Bazısı Hasan Türk olacak, bazısı Emre Özkan olacak, bazısı Necip evet her yere yama yapabileceğin Necip olacak. Olacaklar. Sen de, Hasan Türk oraya olmadığında, göndereceksin. O da kendi yoluna bakacak, sen de.

fidddas dedi ki...

altyapıdan ve/veya genç oyuncu oynatmanın tek çözümü 7-8 yabancılı 15-16 kişilik kadro kurmak kalan oyuncuları altyapıdan ve gençlerden tercih etmek. böylece mecburi rotasyon yaparken altyapıya hal ettiği süreleri vermek zorunda kalacaksın.
bununla başarı gelebilir mi? zor olabilir. ama başka yöntem göremiyorum ben. bunu kabul edecek hocalar ile anlaşmak gerekiyor.
yoksa kanat rotasyonu için lens, boyd, diaby, nkoudu, orkan yazarsan zaten altyapıa yer kalmıyor. çünkü ortalama maaş 1.5 milyon olan adamları oturtamıyorsun.

Basar dedi ki...

@beagle

Ben Elneny'i Kayseri maçında çok beğendim. O maç özelinde miydi bilemiyorum, izlemeye devam edeceğim. Benzer performans ile devam eder diye umuyorum. Ozzy forma girebilirse (benim hala umudum var!) sene sonu Atiba'nın pili bittiğinde 16/17 Tolgay-Ozzy son 5 haftasını görebiliriz.

Dünkü maçı seyahatimden ötürü izleyemedim, yorum yapamıyorum.

Gelelim kasımpaşa maçına. Bize hep ters geliyor, umarım 'konya' gibi burada da bunu tersine çeviririz. Son 4 maçta hedef 10 puan alıp maç başı puan ortalamasını 2'ye taşımak olmalı.

Sabah Erdoğan'ın fotoyu gördüm yanında Roco vardı. Bana boyu 1.90 gibi gelmedi. Yinede ben umutluyum, oraya buraya Necip'i yamayacağımıza bu çocuklara şans verelim.

Son olarak sabah gazetede Caner ile sözleşme yenileyeceğimizi okudum. Önümüzdeki yıllarda bu takımın gerçekten gençleşmeye ihtiyacı var. Zaten fiziksel düşüşteki bir oyuncuyla 32 yaşında sözleşme uzatmak mantıklı değil. Umarım yönetimde bu işlerden anlayan kişiler vardır.

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar

Bende Instagramdaki halinden kısa zannettiydim ama @beagle söyleyince maçta dikkat ettim, en az Roco kadar uzun.

Nejaz dedi ki...

Dün gece sakatlık veya cezadan dolayı Necip oynamasaydı muhtemelen onun yerinde Kerem Kalafat’ı izleyecektik ve bugün Kerem’in ne kadar iyi bir sağbek olduğundan bahsediyor olacaktık. Yine stoper yokluğunda Necip yerine Erdoğan’a daha önceden şans verilseydi Roco ve Isimat-Mirin gibilerle boşa vakit kaybetmeyecektik. Alt liglerde dahi ilk onbirde yer bulması zor bir oyuncuda bu denli ısrar etmemiz bize pahalıya mal oldu. Genç futbolcu kontenjanını tek başına işgal edip herkesin önünü kapatıyor. On yıldır bu kulübün altyapısından Necip’ten daha iyi tek bir futbolcunun bile çıkmamış olabileceğine inanabilir miyiz?

yilmaz dedi ki...

@Nejaz

Burada yanlış olan referans noktasının Necip olması. Necip'in senelerdir bu takımda iyi kötü yer bulmasının sebebi zaten alt yapıdan kimsenin a takıma atılamaması. Necip Denizli döneminde de, Carvahal döneminde de, Schuster döneminde de, Güneş döneminde de bir şekilde rotasyonda kendine yer buldu. Deplasmanda Napoli'yi yendiğimiz maçta orta 3'lüden biri, Liverpool'u elediğimiz maçta stoperlerden biriydi. Örneklediğim her iki maçta da gayet yeterli oynadı.

Bratislava maçından örnek verilmiş. Golde hatası vardı, kabul. Fakat maç içinde neredeyse tek hatasıydı. Üstelik asıl hata Rebocho'daydı. Orada Rebocho'nun hatası -genelde- hoş görüldü.

Necip alt liglerde oynayacak kadar kötü bir oyuncu değil. Mesele daha yetenekli oyuncuların A takıma gönderilememesi. Altyapı bize yeteri kadar oyuncu gönderebilse (ya da teknik direktörler işin kolayıclığına kaçmayıp, genç çocuklara biraz daha sorumluluk verse) belki Necip hiçbir zaman sağ bek, sol bek, stoper oynamayacak, Ortasaha rotasyonunda sezonda 15-20 maçı geçmeyecek şekilde oynayarak, performansı göze batmadan rahat rahat takılacaktı.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Bire bir imza atarim su son yorumunun altina. Resmen beynimde necip'le ilgili ucusan ne varsa hepsini yaziya dokmussun :)

beagle dedi ki...

@Başar
Benim derdim malum, uzun vade sürdürebilir başarı. Elneny güzel benzettigin gibi Tolgay istatistiklerinde bir oyuncu. Takimi sahiplendi, daha iyi falan oldu da, Tek onlibero sistemine hiç uygun değil. Bugün degilse de 10 maç sonra patlar bu sistem. Artik Oguzhani epey süre rehabilite etmek gerektiğinden Elnenye mecburuz. Ama ligi 55 golle bitiririz bu gidişle. Seneye de sil baştan.

Böyle yapmasak mesela Kerem bu formdayken Douglasi sutlasak, Necipi önlibero kullansak, Muhayer ve Utku transfer geldiler diye kayirmasak, Erdem ve Ersini kullansak. Bütün kanatlar kötüyse Almosu biraz isindirsak. Mantik ve realizm istiyorum. Batik maliyetle daha çok batmak degil. Bir sene kötüysek bari gelecege hazirlansak. Gelişmek bu kadar zor, imkansiz değil. Bilic gibi bir noktayi cozemeyip her sene 3. olmamak lazım.

Huzeyfe dedi ki...

Sezon başlangıcında Vida'yı Necip'le yedeklemenin ne kadar saçma oldugunu görmüş olduk. Erdoğan sene başından beri 5-6 maç oynasa şimdi hazır yedek stoperimiz olurdu. Ben sakinliğine hayran kaldım. Ayrıca özgüvenliydi de. Dikine, kros isabetli paslar attı.
Erdem'i de çok beğendim. Muhayer gezindi sahada, Erdem 15 dakikada hep oyun oynamaya çalıştı. Driplingi ve topsuz oyun hareketliliği var. Bunlar futbolcu. Beşiktaş'ın geleceğinde olup olmayacaklarini zamanla görürüz. Bu seviyede olmayabilir ama kesinlikle potansiyelleri var. Lens'e filan hiç gerek yok. Bir kere herşeyden önce sahadaki oyuncuların futbol oynamak istemesi lazim.
Bir de Umut bence biraz es geçiliyor. Hedef forveti çok iyi oynayabilen bir oyuncu. Gol atmak haricinde. Bence Almeida kadar oyuncu. Yemeği içmeyi bırakıp ayak içi plase ve kafa vuruşu çalışması lazım.

Emrah D dedi ki...

Az önce haber gördüm Kayseri'nin kadro dışı bıraktığı Bilal Başaçıkoğlu'yu alacakmışız güya. Gurbetçi genç almak güzel de Kayseri'de bile net tutunamamış alıp da altyapıdan gelenlerin önüne koymanın ne anlamı var? Bilal'in alınacağı bir Aralık ayı vardı ama 2019 değil 2013 yılının Aralık ayı. Gelecek bizim U19dakilerle bir sene takılacak seviyesi ortaya çıkacak U19 kalitemiz genel olarak yükselecek. Tavanını bulma ihtimali iyice düşmüş 24 yaşındakini getirip diğer gençlerin forma bulma ihtimalini sıfırlamamamız lazım.

İlla gurbetçi genç kanat alınacaksa Ensar Aksakal ve Eren Sami Dinkci alınsın bu devre arası. Seviyeleri iyiyse kimsenin önünü tıkamadan yükselirler değilse risk sıfır kontratlar minimal.

turgay dedi ki...

bilal beşiktaş yerine kayseri'yi seçtiğinde oynamak istediğimden kayseri'ye geldim demişti. o gün ne kadar potansiyeli varsa bugün yarısı bile yok. aynısının laciverti -orkan- zaten bizde kadroya giremiyor. ne gerek var bilal'le uğraşmaya. bizim artık alttan gelen adamlara şans vermemiz lazım. yukarıda bir arkadaş yazmıştı 15-16 kişilik kadrolar kurup 3. tercihleri ve hatta bazı bölgelerde 2. tercihleri alt yapıdan gelen adamlara ayırmak lazım. trabzon güzel örnek. kaç tane alttan gelen adamı monte ettiler. bizim onlardan daha potansiyelli adamlarımız var. denemekten korkmamak lazım. borç olmuş zaten 5milyar. bu saatten sonra içi geçmiş adamlara yönelmenin manası yok.

fidddas dedi ki...

Trabzon güzel örnek. En büyük iki hataları stoperler ve defansif ortasahada ilk seçeneklerinin hatalı yapılmış olması. Bu tip dar kadroların yarışın içinde kalması için ilk 11 seçeneklerinin her mevkide daha dikkatli seçilmesi gerekiyor.

fidddas dedi ki...

aslında en büyük hataları obi mikel. Orayı fransa orta sıra takımlarından 23 yaslarında biriyle doldursalar, stoperler idare ederdi yine.

Hidayet dedi ki...

başkan kendi yolumuza çomak koymazsa fena gitmiyoruz da başkan biraz daha böyle konuşursa bu sezonu fenere kendi ellerimizle veririz gibime geliyor . tamam abicim tamam anladık da motivasyonun da içine etme.

Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet +1

Sivas Malatya maçını izledim. Malatya çok aciz kaldı. Mia yoktu, Robin Yalçını defansa çekmiş Sergen, hem orta sahadan hem defanstan oldu. Sivas maçın hiç bir anı kaybedecekmiş gibi görünmedi.

Rıza Hoca çok sağlam takım oluşturmuş. İyi haber, hakem devreye girmezse FB orada çok büyük olasılıkla puan kaybeder. Rıza Hoca ve Sivas için kötü haber, sözleşmesi sene sonu sona eren Mert Hakan, Hakan Arslan, Emre Kılınç ve Erdoğanı devre arasında bile elde tutamazlar, yağmalanacaklar. Ama Sivas devreyi lider bitirebilir, o potansiyelleri var.

Bir de ben oldum olası, bizdeyken de Rıza Hocanın oynattığı futbolu sevemedim. Çok fazla sert savunma, defans, markaj. Bu oyunda oyuncular bireysel olarak hep top performans vermek zorunda. Sivasın başarısının sırrı da bu gibi görünüyor, çünkü takımı sürükleyip top performans verenlerin transferi var, o performansı ligin ilk devresi bile vermeleri yetiyor. Yoksa sürdürülebilirliği zor bir oyun. O yüzden ilerde Rıza Hoca gelsin istemem. Maksimum efektiflikle oynayan bir takım şu an, iyi zamanındaki Başakşehirden bile daha efektif, bu kadar transferi olan oyuncu olmasa bunu oynatamaz gibi. Vurdukları gol oluyor diyeyim daha iyi anlaşılır.

Hidayet dedi ki...

TFF açıklama ; https://twitter.com/kartalanalizcom/status/1203359315391926273

yani tff içinde fb'nin menfaatlerini koruyan bir üst düzey yetkili olsam , şu beşiktaş'ı da sezon için tehlike görsem , ne ovuştururum ellerimi ama . nasıl taş üstüne taş koyarım yoluna .

şu işi ali koç gibi yapmayı beceremediler . çık bir televizyon kanalına 3-4 saatte kalem kalem (tablolarla ,grafiklerle) anlat , camiadan taleplerini iste , sonra da sus ve yapman gerekeni yap . olur da ceza/yasak gelirse kimse seni suçlamaz zaten . ne gerek var abicim be . bu şeffaflık falan değil . doğruların da yeri ve zamanı var . senin takımının motivasyonla gittiği belli . tam bir birliktelik oluştu , kalan haftalrın sonunda lider bile bitirebilir beşiktaş özgüveni yerleşti , kendi kendimizin kurdu olduk yine .

Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet

Maalesef +1
Öyle canım sıkıldı ki, yani boşu boşuna gündelik başarı hayali peşinde koşuyormuşum. Kendi ayağına sıkan yönetim varken halt etmuşim burada hikaye okumuşum.

Ne diyeyim, bari yarışmacı hocayı da kovsunlar tam olsun, Trabzon gibi genç yatırımıyla devam edelim o zaman...

Hidayet dedi ki...

@ Ahmet Usal

benim de canımı çok sıktı . görür görmez modum düştü yeminle . yani eyyamcı , kime yaransam diye düşünen hakem falan varsa hiç hedef şaşırmasın . bize vursun keseri .zaten batığız !

trolleri açıklayacağım ? ne yani bu şimdi ? banane trollerden . takım tıkır tıkır giderken bize ne trollerden ? ahmet nur çebi'nin divan konuşmasını izledim . gereksiz yere ses yükselmeleri falan görünce dedim ki iyi kinlenmiş fikret orman'a . fakat sana yapılan muameleye bozulduysan o gün orada istifa etmeliydin . burası icra makamı . takım iyi gidince bozuldu mu ahmet başkan ? eski yönetime yazar mı diye düşündü anlamadım. bu kadar iyimserlik fazla geldi herhalde başkan'a !

yine vida'yı almak başarı değil falan dedi .. yahu abi vida senin oyuncun . hem de en iyi , en sevilen oyuncularından . devre arası satarsın , yerine koyarsın stoper . yarıştan kopmazsan ,yerine gelen sıçmazsa ne ala . tersi olursa ödersin faturayı . 6 ay vida'nın maaşını ödeyemedin mi derler adama . fakat ocak ayına kadar konuşmazsın . adamın motivasyonunu eksiltmezsin .

fikret ormanı hiç sevmem . umarım döneminin hesabını kuruş kuruş ödetiriz . fakat fikret orman döndemindeki transferleri eleştireceğim diye oynayan oyuncuna salça olmak , takımı batık göstermek hi olmadı . sosyal medyada'da ciddi tepki aldı başkan . yarın maçta olası hakem doğranması ya da motivasyon eksilmesi olursa başkan'a yazılır bu .

Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet her satırına +1

Tabii ki devre arasının yolunu yapıyor. Bu taraftarı şimdiden hazırlama çabası. Transferi bırak eldeki en değerlileri satmaya bakacak, ki madem kulüp ekonomik olarak yönetilemez durumda, karşı değilim. Ama bugün açıklamak işbilmezlik detaylıca yorumladığın gibi.

Yani Ljaic, Vida falan satılacak. Başlamışken verimsiz diğer oyuncuları da gönderebilirseler o da transfer başarısı olur. @disco ile @turgayın dediği gibi o zaman genç diye gurbetçi transfer edeceklerine alttan gelen 8 oyuncudan monte edebileceklerini takıma monte etmeye yönelseler çok daha iyi. Hocayla da böyle konuşsunlar, yoksa çok anlamlı olmayacak yaptıkları.

FO nun büyük günahı var. Daha geçen seneden feda demesi lazımmış. Hadi onu yapamadın, seçimi de kazandın, durumu bile bile bu sene feda dememek, batıkken 16 milyon euroluk transfer yapıp ve yarışmacı hoca almak. Burada tartıştığım arkadaşlar haklı çıktı, mahçup oldum. Enkaz edebiyatı ben ayda 35 milyon ödeme için kaynak bulamıyorum demek, işte GS ye kaynağı devlet, FB ye Koç buluyor. E yönetime talip olunuyorsa bunlar da bulur diye düşündüydüm. Ne desem boş...

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet

Hakem de Arda Kardeşler, Bu sene GS-Kayseri maçında GS forması giyen hakem, Kayseriyi 8 kişi bırakıp 90+8 de GS ye gol attıran, hani Kayseri eski başkanını konuşturan. Hayırlısı...

BJK4EVER dedi ki...

Ljajic ve Vida satilsa ne degisecek? Bu oyuncularin 5'te 1 maliyetine bu kaliteye yakin oyuncu koyup gelecek parayi mantikli mi kullanacagiz? Takim sampiyonluk yarisindayken bu tur dedikodular, dusunceler sacma otesi.
Vida satildigi an stoperlerin Roco ve Ruiz, o da sakatliklar el verdigi kadar. Biri sakatlandigi an oynayacak oyuncu Necip veya Erdogan. Ljajic satildigi an senin 10 numaran ya topu ayagindan 5 metre ziplatmadan kontrol edemeyen Diaby ya da Oguzhan.
Bu arada yerlerine dusunulen oyuncular da Guilherme falan. Allah korusun.
Eger ki boyle bir dusunce varsa bu sampiyonluk yarisina havlu atmak demek. Vida'ya karsi garip bir nefreti var taraftarin, ama birebirde bu kadar saglam defans yapan, defansif olarak bu kadar saglam baska bir stoper yok ligde. Eyvallah, maasi fazla, ama yerini doldurman devre arasinda mumkun degil. Ljajic su ana kadar verimli degil, ama gecen sene devre arasina kadar da boyleyken devre sonrasinda neler yapti gorduk. Zaten gol ve yaraticilik sikintisi ceken takimin tek basina pozisyon yaratip 10 gol, 10 asist barajina yaklasabilecek 2 oyuncudan birini satmak salaklik.
Ha, bu oyuncular icin mesela sampiyonluk gelirine yakin bir teklif gelirse o riske girersin. O da oyuncu basi en az 10 milyon euro demek. Bunun altinda paralara satmak sacmalik.

Onun disinda ANC'nin aciklamalarini hayretle izledim. Ne hikmetse camiadan herhangi bir olumsuz tepki de gelmedi. Bu aciklamalari F.Orman yapsa neler soylenirdi gayet iyi tahmin edebiliyorum, ki tam da bu yuzden birakmak zorunda kaldi zaten;
"Sat sat nereye kadar bitirdin takimi F.Orman. Paralar nerde Fikreeeet? Borclari karsilayamiyorsan, proje uretemiyorsan, cebinden para koyamiyorsan orada isine ne, birak defol git! Bir Ali Koc kadar olamiyorsun, defol git birak yapamiyorsan! Oyuncu sata sata bu hale geldik hala takimin gelecegini satiyor utanmaz herif!".

Daha gider bu. Ama ne hikmetse F.Orman yapinca vizyonsuzluk, aglamak, ANC yapinca seffalik, acik sozluluk. Ne disem bilemedim.
Birde oyle bir konusmus ki, sanki biz herseyi gulluk gulistanlik falan zannediyorduk da kendisi bu manzarayla karsilastigina sasirmis. F.Orman sanki kulubu mukemmel durumda alip zor durumda birakti.
Adam kulubu aldiginda da gelirler temlikliydi, her sene zarar eden, ciddi borclanmis, evrakta sahtecilikten Avrupa'ya gidememis, ustelik stadi olmayan bir kuluptu. O donemki borcla simdiki borc arasinda daglar kadar fark var, ama ekonomik sartlar da degisti.

Bu arada kendisi kulupteki durumu hayretler icerisinde karsiliyor ya hani.
F.Orman kulubu devraldiginda borc 490 milyon tl idi. Haziran 2019 itibariyle 2.4 milyar tl idi (ANC yonetime alinmayip ayrildiginda). Sen bu yonetimde cayci falan da degildin hani, 2. baskan ve futbol subesinden sorumlu kisiydin.
Senin doneminde hata yapilmadi, hersey superdi falan, senin o biraktigin donemden bugune kadarki gelen 5 ayda mi her sey kotu oldu?

F.Orman da camia'dan ve borclardan sikayet etti, ama en azindan 6 sene kulubu cekip cevirdi bir sekilde. Oyle veya boyle dayandi. Bu adam daha geleli 1 ay olmamisken basladi sikayetlere. Bizi zor gunler bekliyor anlasilan.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Hepsi doğru gözlemler, zaten kimse Ljaic ve Vida satılsın demiyor, Ljaic daha iyi olacağını gösterdi,ki elde en kestirme kaleye gidebilen oyuncu. Vidayla ilgili para ettiğini bildiğimden yerine çok daha ucuza Marceloyu geri getirebilirlerse satılabilir diye yazdıydım bir ara ama tabii ki takımca ve taraftarca da sevilen iyi bir oyuncu ve kaptanlardan biri.

Konu başka, senin son cümlende söylediğin olay : ANÇ diyor ki; ben bu şartlarda yönetemem, her şeye hazırlıklı olun, günlük personel - oyuncu maaş vb ödemeleri bile yapabilmek için para yok - oyuncu satmak zorundayım. Açık açık demese de buna geliyor. Ben de yazdım zaten Renkliler kaynak buluyor, bulamayacaksan niye geldin?

Yani takım ilk yarıyı lider bitirse bile en para eden oyuncular kimse satacak, bunu demeye getiriyor, şu an söylüyorsa anlamı bu, e o zaman nasıl yarışacağız, konu bu...

Ve can sıkıcı olan da bu. İmam böyle diyorsa senin de dediğin gibi zor günler bekliyor bizi, cemaati de göreceğiz akşama...

Hidayet dedi ki...

beşiktaş ilk yarının sonunda lens ,oğuzhan vs. gibi yıllardır beş paralık top oynamayan oyuncularını satmak varken, ljajic , vida gibi adamlarını 6 ay sırtlayamıyorsa (yerlerine daha iyi adamlar alınması müstesna fakat 5 aylık yarış için düzeni bozmak büyük risk demektir ) ,küçük takımdır abicim . bu kadar net . benim gözümde bunu yapan insanın beşiktaş'ın şampiyonluğunu çalan herhangi bir güçten tek bir farkı yoktur . bakın ben kesinlikle böyle olacağına inanmıyorum ama olursa durum budur . yeni sezona (20/21) nasıl başlarsın bilemem fakat devre arası bunu yapmak küçüklüğünü ilan etmektir .

Ahmet Usal dedi ki...

@Hidayet

Tabii ki mantıksız, yapmazlar diye umuyorum ben de ama bu saatte böyle açıklama yapıyorsa Başkan nasıl yorumlarsın, hani niyet okursak buna geliyor, yoksa ben beceriksizim boşuna geldim buraya demekle aynı şey..

Ahmet Usal dedi ki...

Kazanırsak ikinciyiz, hadi bakalım..

Basar dedi ki...

İlk 10 dakika oyun ve defans organizasyonuna bakınca (takım olarak) inşallah ters bir gol yemeyiz diyorum. Tabi daha maçın çok başı ama geride açık alanda yakalanıyoruz.

Ula bu atibaya ne olmuş? Xavi gibi oynuyor yiğidim.

Llajic yine kız gibi oynuyor. Bu adamdan kesin kurtulmamız lazım devre arasında.

Basar dedi ki...

Ya tamam ofsayt değil ama Öncesindeki faulu ne yapacağız?

GeceGezgini dedi ki...

Abi Var varken kendini yere atan futbolcunun aklindan suphe ederim. Faul falan yok abi golden once.

BJK4EVER dedi ki...

10 kisilik kasimpasaya bile ustunluk kuramiyoruz. Radikal birseyler yap bu durumda iste, cikar gereksi stoperlerden birini, atibayi sarkik oynat ve oguzhani koy. En azindan orta sahada pas menzilin 5 metrenin ustune cikar. Bu sekilde cekirge sicramayacak belli iste. 30da adam degismez kurali yok futbolda.

Paşa hormonlu oynuyor. İyice yorulsunlar koyacağız.

Basar dedi ki...

@gecegezgini nasıl yok? Bildiğin tabanla tarak kemiğine basıyor. Pozisyon sarı, Koita bir sonraki pozisyon kırmızı. Hoş oyun durduktan sonra topa vurduğu için de ikinci sarıdan kırmızı. Hoca bu iki pozisyonu ve Ljajic’in olmayan faulune verilen serbest vurusu yorumlayamadı

beagle dedi ki...

Diaby sağda, Elneny merkezde, 10 kişilik Kasımpaya 35 dk üstünlük yok. En iyimiz Atiba sarı kartlı.

- Sağda Boyd ya da Lens oynar. Isliklasak da koşabilenler bunlar. Sol zaten kosamiyor.

- Forvet arkasinda Diaby Ljajic Güven keyfe göre takilsin. Ljajic de bu ozguvensizlikte arkasinda Oguzhan olmadan oynayamaz. Ilk aday gol atmasi/zorkamadi acisindan diaby.

Bu iki noktayi düzeltmeden olmaz. Tek degisiklikle Boyd/Lens iceri Ljajic dışarı ile oyunu kontrole alabiliriz.

Hasta ti dedi ki...

Ikinci yari, hemen radikal bir kararla ljajic satılmalı mac bitmeden:)

Beagle
Abi Oğuzhan nonoş gibi oynuyor. Hala ne bekliyorsunuz bu oğlandan. Paşalılar zaten sert giriyor. Oziş topa girmeye bile korkar.

BJK4EVER dedi ki...

Futbolun sans melekleri yanimizda. Pozisyona girmeden gol attik yine. Kasimpasa'da oyundan dusmeye meyilli oyuncular var, umarim iyi kullaniriz. Bu maca Vida-Roco-Atba-Elneny cok fazla, gereksiz. Hele Atiba sari kart gorduyse cikar iste oyundan, bir hucum oyuncusu daha al oyuna.
Artik Oguzhan mi girer, Ljajic arkaya kayip Guven mi girer bilemem.
Rebocho ilk defa vasatin altinda oynuyor. Cok bindirdi ama etksizi. Rakibin sag kanadinda agir Quaresma olduguna gore Caner'i geriye cekip Boyd, Guven veya Lens'i almak mantikli olabilir. Rakip bu kadar eksikken daha seri pas yapip birebirde adam zorlamaliyiz.
Bu sartlarda gecen bir macta puan kaybetmek cok cok yazik olur.
3 oyuncu degiskligi hakkimiz da duruyorken hoca'nin beklememesi lazim.

Basar dedi ki...

Hoca 10 kisi kalan rakibe karsı hamle yapmamakta israrcı! 2yi de yedik, mubtemelen maç farka gidecek bu defansif anlayışla... sezon başındaki defansif aksiyon hortladı! Yegane atak organizasyonumuz Caner’in ortaları.

Basar dedi ki...

Hah Caner yine sağa kaydı! Muazzam hamle!

beagle dedi ki...

60. Dk itibariye Elninni 0 top kapma 4 de 1 ikili mücadele. 2. Gol oncesi ortayi yapanı arabesk dans figürleri ile baştan cikarmayi deneyerek savunma yapti :)))

Bunun için geçen hafta takimin en çok ikili mucadele kazanani yazan salak, gerizekali account doluydu twitter. Bugün geri bile kosmuyor top kaybedince.

Futbol hafizasi 1 haftalik, hesap bilmezlerle dolu bir ülkedeyiz. Kasımpaşa 2 Bjk eskisi ve 10 kişi ile 60 dkdir rezil ediyor bizi. Maçı cevirsek bile berbat durumdayiz.

Dün uzun suredir bahsettigim oyunculardan Almos ve Atamer gol attilar. Erdoğan hafta içi taş gibi oynadi. Ama Roco ilk 11. Takim ise rezil oluyor.

Transfer seviciligi birakip takima genç millileri katmaliyiz. Futbolda enerji ve fizik güç önemli faktörler.

Yerli Pep yine farkını gösterdi. Oyuna aldığı adamlar şov yaptı. Son dakika golüyle bir sürü fetöcü daha kalpten giderek ülkemizden temizlendi. Tebrikler çocuklar. Tebrikler güzel çocuk Umut. Şampiyonluk Umut'u.

Ahmet Usal dedi ki...

Neyse santrafor alma masrafından da kurtulduk:)

Lens,,,Lan!!!

BJK4EVER dedi ki...

Guzel ulkemde herseyde oldugu gibi antrenorlerimizde de standart dusuk maalesef. Takimlar taktiksel olarak 0, tempo yok, biraz yaratici olan ve ceza sahasinda cogalabilen takim cok rahat mac alir bu ligde.
Ama bir sekilde ligimizde futbol kalitesi ne kadar dusukse antrenor kalitesi de bir o kadar dusuk.
Umut ve sonradan Guven girdikten sonra pespese gol atmamiz ve maci cevirmemiz tesaduf degil, ligin sifresi ve gercegi.
Devre arasinda dedim zaten, seri pas yaparsan ve adam eksiltirsen cok rahat cozersin rakibi. Ljajic'in 2. golde yaptigini anca 1 kere yapabildik, cunku sene sahaya Atiba-Elneny ile cikiyorsun ve bunlari sahada tutuyorsun. O Ljajic'in yaptigini senin orta saha oyuncularindan en az birisinin yapmasi gerek.
Ama senin orta saha oyuncularinin default hamlesi ceza sahasi onunde rakibe kicini donup ya geriye stopere ya beke vermek oldugu icin rakibi cozemiyorsun. Ve bek oyuncularin 70'te dili disarida dolasiyor.
Orta sahadan dikine dripling ve iyi bir pasla sag bekin bombos kaldi, rakip abandone oldu ve attin golu. Sag kanat oyuncun 1 kere rakip eksiltti ve son cizgiye kadar rahatlikla indi.
Bunlari yapmak icin sihirbaz olmaya gerek yok. Biraz cesaret yetiyor iste. Ama bizim garantici hocamiz bir sonraki mac yine Atiba-Elneny'le sahaya cikip cekirgeyi zorlamaya devam edecek.

GeceGezgini dedi ki...

Basima bir sey gelmeyecekse Elneny' yi de Ljajic 'i de begendim. Maci 2-2 ye getiren golde de ondan once ve sonra da surekli iceri kat edip kanat bekleri oyuna soktu Ljajic. Ayni sekilde Elneny de surekli oyunu cok iyi dikine oynadi ve bekleri surekli oyuna soktu. Adamin ofansif kabiliyeti bu kadar maalesef. Gonul isterdi ki Oguzhan su isleri yapsin ancak onun da kondusyonuna ve defansif meziyetlerine bir turlu guvenemiyor Avci.

Not: Avci' nin Caner i saga atma hamlesi ne kadar kotuyse, Lens-Rebocho degisikligi ile Caner i sol beke kaydirmasi, sonrasinda Guven i Elneny yerine alarak Ljajic i 8 e atmasi da o kadar iyi hamlelerdi.

BJK4EVER dedi ki...

Biraz iyi, cesur bir antrenor olsa bu mac boyle olmazdi. Hadi rakip 10 kisi kaldiginda bekledin tamam. Hadi 1-0 geriye dustugunde de yapmadin, tamam. Ama 46. dakikada degisiklik yapmiyorsan benim gozumde hoca falan degilsin.
80'de gectigimiz duzene 60'ta, 65'te gectigimiz duzene 46'da gecmemiz gerekirdi maci rahatlikla almamiz icin, ama yapmadik. Su son 10 dakikada girdigimiz pozisyonlari cok cok daha evvel yakalayabilirdik.
Ligin geri kalani icin iyi sinyal vermiyor bence.
Ha, bu arada buna da sukur. Senol Gunes olsaydi bu macda Burak oyundan cikmisti ve 3. oyuncu degisikligini yapmayip berabere kalmistik veya yenilmistik. Buna da sukur o yuzden.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

:))) Espri çok iyiymiş:)
E dedik adam şişcek diye, herif 3 günde bi maç oynaya oynaya patladı, bugün hakkaten lokum gibiydi, hoca bile oyundan aldı...

Ahmet Usal dedi ki...

@GeceGezgini

Güzel tesbitler, +1

Basar dedi ki...

Bugün Atiba-Elneny efsanesi çöktü. 11-11 ve 11-10ken baya bir kontra verdik, defansif yerlesim fecaatti. Yediğimiz ikinci golde kademe yapamayan adam 10 numara oynayan Ljajic’ti. 2 tane 6 numaran varken Ljajic’in kademede işi ne? Son 7 maçta 2 gol yiyen takım neden pandispanya oldu?

Caner takımın kırmızı çizgisi, sol ön sağ ön sol bek oynadı...

Özellikle deplasmanlarda fiziğe ihtiyaçımız var! Beğenmesekte Lens ve günü kurtaran Umur takımın fizik gücünü arttırıyor.

Bu maç tam Ljajiclikti ama bir türlü kendini toparlayamıyor. Eğer 2 yarı toparlanırsa baya fark yaratabilir.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Yalnız bugün koşamadık, basamadık iyi, Kasımpaşa her çıktığında pozisyon buldu, Koita her hücumlarında soluklandırdı Paşayı, Hoca da korktu sanırım..

Ahmet Usal dedi ki...

@Basar +1

Paşa golü öncesi Vidaya yapılan fauldü.

GeceGezgini dedi ki...

Yalniz buyuk algi donuyor Ljajic'e karsi. Haftaya Vodafone'da gol atip bir sekilde bu algiyi dagitmasi lazim yoksa bizim quaresma sevici taraftar homur homur homurdanip onu da yiyecek. Eksisozluk'te bakiyorum herkes umursamaz, bir tane olumlu hareketi yok demis. Mac 2-2'de bir tane kontra atagi 30m depar atip adami da gecip laps diye kesti. Surekli top isteyip oyunu yonlendirmeye calisti ama Burak bir turlu bosa kacmiyorsa adam ne yapsin daha.

Deplasmanda maç kazanmak zor. Her takım evinde iştahlı oynuyor. Paşa'nın futbolcuları bir de yeni hocanın gazıyla iyice bilenmişti. Deplasmanda oyun üstünlüğü kuracak bir kadroya sahip değiliz. Dikkat ettim de ceza sahasına sürekli çok adamla girip gol aradık. Burak biraz gününde olsa çok daha kolay bir maç olurdu. Oyuna hiç dahil olamadı. Umut sağolsun kurtardı yine gemiyi. Efendi ve çalışkan bir çocuk. Güven gibi havalara girmez umarım.
Llajic ikinci yarı daha fazla sorumluluk aldı. Topla ilişkisi iyi olmasına rağmen çabuk pes eden bir hali var. Şampiyonluk yolunda daha agresif bir llajic görmek istiyorum.

Malatya ve Fener maçları sağlam birer imtihan olacak. Serinin devam etmesi dileğiyle.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu arada geriden gelip bir maç daha aldık, hem de kötü oynarken ve son senelerde kazanamadığımız Kasımpaşa stadında, ha bi de 6 da 6 olmuş, oraya da bi ikincilik yazmışız. Du bakalım nolcak:)

Sezona o kadar kötü başladık ki sanki kalan 20 maçı da kazanıp ikinci olacağız amk : )

sports guy dedi ki...

Deplasmanda kazanilan her mac ekstra, ben mutluyum valla yine :)

2 1 yenikken bile aliriz diyodum sahsen, o guveni bana veriyor takim.

Haftaya malatya macindan cok tirsiyorum yalniz, asiri golcu takimlar. Normalde biraz geriye yaslanarak oynamamiz lazim ama bunu yapacak miyiz emin degilim. Yapmazsak inonu'de de 2 tane falan yiyebiliriz, ve onu cikarmasi cok zor olur.

Umarim hoca iyi etut ederek cikar o maca. Kadikoy'e 7de 7yle gitmenin kiyisindayiz, yuzup yuzup buraya gelmisken o firsati tepmemek lazim.

Ahmet Usal dedi ki...

@GeceGezgini +1

Burağın arka adale mac başında cekmeye başlamış, ondan hiç deparı yokmuş, öyle gelen bi top olursa yazarım diye beklemiş yani, neyse mac adil olmuş oldu, 10 a 10:)

@oradabirköyfakanyok :))

Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy
+1
Bu maçtaki gibi oynarsak Sergen bizi ham yapar, haklısın

turgay dedi ki...

Akıllı hoca rakibin sol beki yokken devreyi beklemeden gerçek bir sağ açık oyuna alıp zilyon tane orta yaptırmadan baskıyla çok rahat maçı alırdı. Bizim hocanın aklına 70ten sonra geliyor bu. Yani gökhan gönülde kör göze parmak gibi 2 tane asist yapmasına rağmen hala değişikliği bu kadar düşünmek enteresan geliyor bana.

Bir diğer enteresan olay da bu kadar tek bir oyuncuya bağlı hücum oynamak. Caner bugün sürekli top kullanan adamdı. Bütün topları istedi hepsini 2 tane yarmanın ortasıda kim var kim yok salladı. Bizim hoca çok beğenmişki bu oyunu bir de sağa geç oradan yap dedi canere. İnanılmaz gerçekten.

Burak ortada durmayıp inatla kanatlara gitmeye devam ediyor. Bu şablonda diaby 10 numara olmayacak ise Burak bu kadar kaçmamalı ortadan. Atiba sorumluluk alıp oralara gelmese Caner topu salladığında içeride kimse olmayacak. Avcı Şenol hocadan bu kadar esinlenerek bize dejavu yaşatıyor.

Yine sektik bakalım darısı kalan haftalara. Ama hocanın genel oyun planı kötü. Sahaya müdahaleleri geç ve yanlış. Düzelir mi? İnşallah düzelir

Zaitsev dedi ki...

Eksik rakibe karşı kötü oynarken hamleyi geri düşünce yani mecbur kalınca yapıyoruz. Bu ya korkaklık ya da yetersizliktir.

Diaby'den ne sağ açık ne 10 numara olur. Boyd ve Lens'e haksızlık.

Ljajic, arkasında 2 kazma, sağında sevimli hayalet Diaby ve solunda Caner ile oynuyor. İstenen ve arzulanan oyunu bu 4lü ile oynayamaz. Zaten oyunun dönüp dolaşıp sola yıkılmasının sebebi bu. Bu 4 oyuncu arasında bir tek Caner ile al ver yapabiliyor. En azından sağ tarafa da bir açık oyuncusu gelmeli.

** Bu 4lü revize edilmeden Ljajic tartışılmaz.

Atiba-Elneny uzun topla çıkan takımlara karşı gereksiz. Kasımpaşa 1-2 pas sonrası topu uzun attı. Uzun top varsa kesen değil pas yapan bir adam lazım. Kesecek bir durum yok. Sezon başı o kadar puan kaybetme sebeplerimizden biri de bu.

turgay dedi ki...

akşam unutmuşum ekleyeyim.

inanılmaz kötü korner kullanıyoruz. yani bu kadar dünya futbolunu takip ettiğini iddaa eden antrenörümüz varken topu sürekli ön direğe vurmanın nasıl bir yokluktan geldiğini anlayamıyorum. bütün kornerleri istisnasız ön direğe atıyoruz. bu kadar iyi orta yapan bir takımın topu inatla ön direğe atmasını ben çözemedim.

37 tane orta yapmışız. şenol hocam saygılar!!

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Kasımpaşa ters bir takım, bireysel oyuncu kaliteleri iyi, ilk 11 i değil ilk 20 si benzer kalitede dengeli bir kadro, daha da tepelere oynarlar normalde ama sorun "Kasımpaşa" olmaları. Yoksa bu ligde her takımı yenecek ve bir kaç çeşit oyun oynayabilecek kaliteleri var. Pas oyunu, oynarlar, fizikliler mi, evet, atlet bir takım mı, yine evet, teknikler mi, evet. Yani pres yaptığında aşabiliyorlar, ileriye şişirdiklerinde Koita - Pektemek - Quaresma topu tutabiliyor - yerleşip nefes almalarını da sağlayabiliyor. Ben Sivasla, Malatyayla yaptıkları maçları da izlemiştim, ezilmemişlerdi, küçük farklarla kaybediyorlar ki Özdeşi yine ondan gönderdiler.

Dikkat edin bize de her dönem ters, özellikle kendi sahalarına oynadıklarında. İşte iyi seyirci ve sert presle bozup yenebilirsin, o da kendi seyircin yanındayken mümkün oluyor.

Bizde bir Koita işlevselliğinde oyuncu yok mesela. Presi de Burak maç başı sakatlandığından yapamadık, Diaby, Elneny her maç oynadılar yüksek eforla, bu maç preste ve defansif etkinlikte zayıf kaldılar. Elneny Arsenalde son sene doğru düzgün oynamadı, bizde kupa maçı dahil 3 günde bir her maç oynadı. Özellikle dün fizik ve pres kalitesinde düştü, ama dikine pas kalitesi yüzünden tuttu Hoca, tabi Oğuzhan hala yeterince güven vermiyor ki, fizik kavga maçına koyamadı.

İleri atan takımlara ortadan da havadan karşılayacak oyuncu lazım, Elneny üç kere yaptı dün bunu, e Atiba zaten öyle oyuncu, sorun iyi basamadık, adamlar da her ileri attıkları topu tutan oyuncuları olunca bizi sürekli geri koşturdu, zaten Burak deparsız oynadığından biz de 10 kişi gibi oynadık.

Hocanın beklemesi bence bu yüzdendi, Kasımpaşa da 10 kişi oynamanın etkisini iyice hissetsin, yorulsun, vurucu hamleleri o zaman yaptı, ve yetersiz oynadığımız bir maçı daha kazanabildik.

Lens ve Boydu en son kupa maçında gördük, Lense kaptanlık verdi, hadi oğlum dedi, Lens de yok yapamıycam dedi. Bence Lens gidici, Advoocat Feyonorda gelmiş, Lensi istiyormuş, muhtemelen artık gitmeye karar verdi, maç sonu röportajı bunu doğruluyor, kafası rahatladı, girince işe yarar bişiler yaptı.

Boyd kupa maçında gol atmasına rağmen yetersizdi. Diaby bunlara göre daha yararlı, geri geliyor, preste hızlı basıyor, taktik disiplini var, beklerin önünü açıyor, çok dolaşıp ortalığı karıştırıyor, bir tahmin edilemezliği var, ha yeterli mi, değil ama alternatifleri ortada.

Ljaic yorumunda haklısın...

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de sorun asıl stoperlerdi, iyi boğuşamadılar, çok geri kaçtılar açık alanda yakalanmamak için. Koitayı maç başı Vida aldı, Koita bir kere faulle topu aldı Vidadan gol oldu, bir kere de dirsek yapıştırdı Vidaya, sarı gördü ama ondan sonra Vida yerine Roco aldı Koitayı ki ağır oyuncu o da başedemedi, onu çözemediler.

Ahmet Usal dedi ki...

Bir de son not işte Vida iyi güzel hoş ligin en iyi stoperlerinden ama Marcelo Marcelo diye bundan diyorum, Marcelo bu Koitayı yerdi çiğ çiğ...

Ahmet Usal dedi ki...

En son son not : Kasımpaşanın ligde oluş amacı bizi yenmek, bizi Kasımpaşalaştırmak. Cinerin en tepeye yaranmak için aldığı, yeni Türkiyenin takımı. İstanbulda kalmak isteyen, özellikle bizim elden çıkardığımız oyuncuların ilk adresi ve intikam araçları. Ciner yeni Türkiyenin en zenginlerinden, biz anca başkan olarak Karadenizli müteahhit bulabiliyoruz.

Basar dedi ki...

Seriye devam etmek, geriden gelip kazanmak, Umut'un 2 golü (ve 15/16 Cenk'ine göz kırpması -8 gol) harika fakat çekirgenin yine zıpladığı bir maç oldu.

Takım yorulan halı saha takımları gibi kontra yedi. İşin kötüsü, bunu 11-10'ken de tecrübe etti. Uzunca bir süre tek hücum organizasyonu Caner'in ortalarıydı. Maç sonu anlaşıldı ki başka organizasyonlar da varmış (3 golün tamamı sağdan gelen toplarla oldu) Caner'in ayağına bakmamızın en temel sebebi ortadan etkin olamamızdı. Maalesef Atiba-Elneny yaratıcılıkta zayıflar, ince değiller, içeriye kaçmıyorlar (Atiba'nın kırmızı aldırdığı pozisyon hariç), şut çekmiyorlar... Bu maçta geri de koşamadılar, kontra yakalanmamızın en temel sebebi bu oldu.

Kontra sorununa çözüm bulunabilir fakat daha yaratıcı bir orta saha için Ozzy veya türevi bir adama ihtiyaç var. Eğer Ozzy olmayacaksa önümüzdeki transfer dönemlerinin 1 numaralı hedefi bu pozisyon olmalı.

Takımdaki bir başka sorun ise Caner'in giderek quaresmalaşması. El kol hareketleri, vucüt dili, tüm duran toplara gitmesi, sürekli onun üzerinden oyun oynamaya çalışmamız bana fena halde quaresmayı hatırlatıyor. Bence haddinden fazla yük bindiriyoruz. Bence dünkü maçta 3 ayrı pozisyonda oynamasındansa, rakip 10 kişi kaldıktan sonra Umut ile birlikte 45 dakika oyuna sonradan sokulsa oyunu kopartıp giderdik.

Dünkü maçta fizik olarak da zayıftık. Sanki rakip 11 biz 10 kişiydik. Beğensekte beğenmesekte bu fizik açığını Lens bir miktar bertaraf ediyor. Aynı şekilde hücumda kaybolan Burak yerine Umut da sahada kendini belli ediyor. Orta sahada pozisyon bilgisi ve zekası ile oynayan Atiba-Elneny, Solda Caner, 10'da Ljajic ve ileride Burak olunca fizik olarak düşmemiz çok çok normal. Bazı takımlar karşısında bu konuya yönelik kadro ile çıkmakta fayda var, özellikle deplasman maçlarında...

Sonuç olarak, Konya gibi başka bir belalımızı deplasmanda yenmek güzel. Takım bu lig özelinde işi götürebilecek nitelikte fakat akıllı olmazsak, eksik yönlerimize göre planlama/oynama yapmazsak, arka arkaya yine tepe taklak oluruz. Ben önümüzdeki 3 maçtan 7 puan bekliyorum.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Ön direk taktiği gökhan gönül aşırsın arkaya, oradan biri vursun taktiği. Sorloth gibi net bi kafacımız mı var TS-GS maçındaki gibi uzunların arasından vursun. Kupa maçında Erdoğan vardı mesela ceza sahasının ortasına ortaladılar vurdu. Ama 3. lig takımı. Kornerde yerleşmiş takıma direk kornerle gol atmak zor iş. (Yine Marcelo Marcelo :)

@basar her satırına +1

yilmaz dedi ki...

Genç oyuncuların neler yapabileceğini tam kestirememekle beraber, Bu sezon Atiba Elneny'ye alışsak iyi olur. Bundan daha iyi bir ortasaha ikilisi kurmak çok mümkün değil.

Caner ve Gökhan ile dördüncü sezonumuza giriyoruz. Bu adamlar 4-3-3 sisteminde harika olurlar. Her ikisinin takımın ana hücum kaynağı olduğu artık bariz belli. Hocam aç şunların önünü. Kanat oyuncularımız etkisiz görüyorsun işte. Her maçtan sonra Boyd'u, Diaby'i, Lens'i gömmenin anlamı yok. Boyd ve Diaby çizgi oyuncusu değiller, N'koudu ve Lens çizgi oyuncusu ama yetersizler. Bu oyunda önde başarılı olan bir tek Caner kalıyor.

Çözüm çizgi kanat oyuncularından vazgeçip, Ljajic ve Diaby'i Burak'ın yanına yaklaştırıp 4-3-3'e dönmek. Kanatları tamamen Caner/Rebocho ve Gönül'e bırakmak. Bu diziliş'in iki tane box to box gerektirdiğinin farkındayım. Erdem ve Kartal bunu ne kadar yapabilirler bilmiyorum, ama en az bir tane orta halli box to box alıp diğerini kadro içinden evirip çevirerek çözebiliriz. Lütfen artık daha fazla kanat ve stoper almayın.

Ahmet Usal dedi ki...

Bugünkü spor basınından ve TV programlarından çıkan sonuç; Beşiktaşın lehine haklı kırmızı bile olsa vermeyin : Atibanın pozisyonu için Çakar, Kabzımal ve Deniz Çoban kırmızı değil demiş (GS Lobisi), Serdar Ali Çelikler de kırmızı değil demiş (FB Lobisi).

Hiçbiri gazete yazılarında Koitanın gol öncesi Vidaya yaptığı faulden ya da Gökhan Gönülün dudağını patlatıp extra kırmızıyı haketmesinden bahsetmemiş.

Ayrıca Kabzımal resmen maç yazısında aleyhimize ağlamış.

Bu pozisyonlar renklilere olsa Atibanın ki net kırmızı, Koitanınkiler de net kırmızıydı, hakemi de niye Koita ya da kırmızı vermedin diye yemişlerdi.

Neyle karşı karşıya olduğumuzu tekrar hatırlayalım. Ucunda az ışık olan birazcık başarı bile malum lobileri paniğe sevkedip saçmalatıyor.

Ahmet Usal dedi ki...

Aynı hakem Kayseriyi GS a karşı yiyip 8 kişi bırakıp 8. uzatma dakikasında GS ya gol attırdığında gıkları çıkmamıştı.

İşte başarı bu lobileri yavaş yavaş eritmek için lazım...

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Stoperlerin geri kaçmasının sebebi sürekli şekilde uzun ve isabetli top atılmasıdır. Rakip defans arkasına ve kenarlara ne kadar çok uzun top atarsa ve takım olarak ne kadar çok ileride yakalanırsan o kadar stoperler geri kaçarlar.. Bu şekilde rakibi oyalarken ileriden destek gelmesini sağlarlar. Bu bir stoper refleksidir. Bu da arka 4lünün değil öndeki 6 kişinin sebep olduğu bir durumdur.

Topu tutamadığımız ve önde yeterli baskı kuramadığımız bir ortamda 3-4 milyon avro verme gücümüz varsa bu stoper olmamalı.

Basar dedi ki...

@Ahmet Usal
Koita'nın 4 sarısı var. Sen 2 tanesini yazmışsın zaten, 1 tane de oyun faul ile durduktan sonra topa vurarak alması lazımdı. Seç seç beğen...

Hani oyunu beğenmiyoruz, Beşiktaş'ı eleştiriyoruz ama hakem hakem, Var da VAR olsa ilk golü Vida'ya yapılandan ötürü iptal ederdi, Koita aşırı doz sarı kart almaktan zaten ikinci golü atacak şekilde sahada mevcut bulunamazdı...

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Oyuncularin yetersizlikleri/formsuzluklari malum da, Caner ve Gönül önlerinde adam olmadan fiziken tikaniyorlar.

@Basar
Caner tespitin cok dogru. Güzel gol atip berbat top oynadi. Bütün toplari aynı Quaresma stili rakibe şişirmesi bu maçtaki en önemli problemlerdendi.
Bir ekkeme yapayim, sakatliklardan sonra bacağında güç azaldi. Ortalari sekmeden orta ve arka kisma varamiyor. Hoca ona bir görev veriyor ama bacak yapmiyor. 5 asist hikayesine dönersek de Quaresma'nin da çok
Asisti vardi. Her topu şişirince dogal olarak arada gol oluyor.

Tipki geçen sene gibi en önemli problem en çok övülen adamda. Takimi ise Atiba ve Gönulün büyük formu taşıyor. Yas ortalamasi 35 olan bu ikili kaç maç daha mucize yaratabilir?

Lens fiziken iyi, Boyd ise içeri 2. Forvet olarak giriyor. Sağ uçta eldeki opsiyonlar bunlar. Diaby kesinlikle değil.

Diaby en iyi forvet arkasi çünkü santraforla güzel alan paykasip iceri giriyor.

Ljajic de sahada olsun istiyorsak tek yer sol açik.

Üretim sikintisi devam ediyor. Caner ve Elneny'e güvenmek yerine Ljajic Diaby Boyd forvet arkasi ve Atiba Oğuzhan merkezi koymak lazim.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam eyvallah, biliyorum da işte yine de geliyor aklıma Marcelo, adam böyle santraforları iyi yiyiyordu, iş başlamadan bitiyordu. Yoksa haklısın. Erdoğan varken stoper alalım da demiyorum, Vidaya Premier ligden 8 milyon veriyorlarmış, yönetim satarsa Lyondan ucuza Marceloyu geri getirebilirmiyiz fantezisi sadece :) Tabii ki önceliğimiz çift yönlü orta saha.

@Basar +1

Hocam burada herkes kendince takım nasıl daha iyi olur diye kafa patlatıp paylaşıyor, eleştiri daha doğruyu bulmak için zaten. Ben çoğunuz kadar bilmiyorum futbolu, ama hakem muhabbetlerini de yazmaya çalışıyorum ki kayda geçsin, okuyan mokuyan olur, ya da gelecekte bunlar birikir, bir kaydı olmuş olsun. Tamam hakemi de yenelim de hep de yenemiyoruz, iğneyi kendimize batırırken çuvaldızı başkalarına da batıralım, eksik olmasın. Bu kadar paranın döndüğü bir futbol ekonomisinde bu işleri değiştiremezsek ayakta kalamayız.



sports guy dedi ki...

Vida da Roco da "uzun boylu takimin" stoperleri degiller. Ruiz de degil. Tosic oyle bir adamdi mesela, Marcelo da eh iste bence o konuda. O da o konuda sahane bir oyuncu degildi.

Aslinda Pasa'nin 10 kisi kalmasi bize yaramadi. Takim refleksif olarak takim boyunu uzatti, bu da stoperlerimizdeki defolari bi anda aciga cikarmis oldu.

Elneny de ekstra kotu bir gununde olunca ortaya boyle bir oyun cikti.

Bu takima hucum futbolu oynatmak bu yuzden zor biraz da. Oynayacaksak da bastan asagi herkesin gununde olmasi lazim. Ta macin basinda zaten topu kaptiran geri kosmamaya baslamisti. Ilk yari sonunda da ikili mucadele yuzdelerimiz inanilmaz dusuktu 11e10 oyuna ragmen.

Bir daha boyle bir oyun gormeyiz umarim. "Bireysel hatayla" kazandigimiz Konya macinda bile bence bundan daha akilci ve akici bir oyun vardi.

Hocayi su anlamda takdir ettim, mac sonu aciklamasinda Adem'i ovulmesi gereken yerler icin iyi ovdu. 2. Golde de 3. Golde de savunmayi uzerine cekip sag kanada topu zamaninda aktaran o oldu.

Genel performansi soru isareti hala, ama kilit yerlerde bu isleri yapma potansiyeli olan baska oyuncumuz yok su an.

Bir de burak macin basinda sakatlanmis sanirim, harbiden hayalet gibiydi tum mac. Topyekun pres yapilacaksa o is Buraksiz olmaz. Takimin sahada dusuk gozukmesinin bir sebebi de oydu.

Haftaya malatya macinda daha mucadeleci bir takim bekliyorum.

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Canerin sakatlık sonrası problemini güzel yakalamışsın. @turgayın hep ön direk eleştirisinin de gerçek cevabı bu oldu :) Yalnız Caner sadece orta değil gol pası da atabiliyor, o asisstlerden en az ikisi direk yerden pas bir zaten geçen hafta dikine pastı. Kupada Umuta şahane bir derin pas da göndermişti. Oyun görüşü var ama çok içgüdüsel oynayan bir oyuncu, Hocaları sürekli kontrol edip uyarması lazım, o tarz bir adam gibi.

Ljaic maçın belli dönemlerinde iki haftadır 8 de oynuyor ve işe yarıyor. Bu maçın son kısmında 8 de oynadı. Hoca zaten böyle esneklik istiyor, yeri geldiğinde, ihtiyaç olduğunda hiç olmazsa maçın belli bölümlerinde böyle dönüşümlü oynayabilsinler diye de bakıyor.

Yaşlı oyuncularda bir yerde şansımız hala bişiler kanıtlama derdinde olmaları, ayrıca yeni kontrat bekleyenleri de var. Bu avantaj, çünkü GS de böyle oyuncular yok mesela, o yüzden izbandut zencileriyle ruhsuz ruhsuz takılıyorlar :) Tabii ki dinlendire dinlendire, gençlerle katıştırarak oynatmak lazım, o da hocanın işi. Bir de Douglas ı niye aldık, ne zaman gelip Gönülü yedekleyecek? O olmasa bile Dorukhan sağlam dönerse o da yedekleyebilir, Caner de zaten Rebocho var, Burak için Umdumuz oldu artık, her şey çok kötü değil (sonu Herşey Çok Güzel Olacak filmindeki gibi olmasın da:)

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@sports guy

Her satırına istisnasız yegane +1 dediğim adam, yine +1 :)

Huzeyfe dedi ki...

Sevgili Beşiktaşlılar, hepinize Abdullah Avcı şansı diliyorum kariyerlerinizde.
Bu puanların bir değeri yok bence. Trabzobspor'da 5 tane genç çocuk oynuyor. Bizden 1 puan gerideler ama o puanlarin değeri çok. Çebi'nin açıklamalarıyla beraber bakınca resme, daha iyi gözüküyor bazı gerçekler. Bu kiralık, pahalı ama değersiz kadrolarla şampiyon da olsak CL gelirinden olma ihtimalimiz var. Gündelik başarı işte. Buysa istediğiniz tamam. Gerçekten ikinci yarıda ligi bize birakacaklarina inanıyor musunuz?

Ahmet Usal dedi ki...

Buraya yazmaya başladığımdan beri günlük başarının şampiyonluğunu yaptığımdan ilk ben cevap yazayım, herhalde biraz uzun olur, bir kaç yoruma bölünür. Zamanını verip okuyacaklardan şimdiden vakitleri için özür dilerim. Umarım zamanınıza değecek bir tartışma olur. Burası bunun için var.

Öncelikle @Huzeyfe nin altyapıyla ilgili yaptığı vurgu hakkında ilk yazdığım zamanlar yeterince bilgi sahibi değildim. İyi bir altyapı neslimizin olduğunu bilmiyordum. Burda zahmet edip üslubuyla bunu bana öğreten tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

İkincil olarak, eğer şimdiki Başkan açıklamalarının arkasındaysa ve takımı küçültüp para edenleri satıp gençleştirerek gündelik başarıdan vazgeçerse ona da diyecek bir şeyim yok. Özellikle kongreye gitmeden yapabilirse söyleyecek bir şey kalmıyor zaten. @Huzeyfe haklıdır. Camiayı değiştiremem, sadece kendi fikirlerimi savunabilirim.

İlke olarak altyapıdan maksimum yararlanıp kulübün kültürüne bağlı bir takımla yola devam etmeye de karşı değilim. Aksine gurur verici olur. Gerekli küçük dokunuşların yapılıp rekabetten vazgeçilmemesi şartıyla..

Genelde gündelik başarı neden önemli?

1- Futbol Seba dönemi futbolu değil, artık büyük bir endüstri
2- Bu endüstride rekabet edebilme becerisi başarıdan besleniyor.
3- Başarı yeni taraftar kazandırıyor, forma sattırıyor, tv yayın gelirinden payını arttırıyor, eğer katılabilirsen ŞL geliriyle ihya oluyorsun.
4- Kulüpler artık sadece dernek değil şirketler. Kazançları, potansiyelleri başarılarıyla orantılı.
5- 4. maddeye bağlı olarak Borsada işlem görüyoruz. Borsa değerimiz de saha sonuçlarına ve başarıya bağlı artıyor ya da azalıyor.
6- Gündelik yaşamda taraftar mutluluğu, rekabette olduğun takımların taraftarıyla tatlı tatlı atışma, gündelik hayatı renklendirme, ailesi olanların çocuklarıyla taraftarlığın keyfini yaşamaları
7- Diğer taraftarlarla duygu ve gönül bağı, kendinen daha büyük bir şeyin içinde olma, bununla sevinme ve üzülme, sahip olduğun değerlerin benzerlerine sahip kişilerle Eş, çocuk, çalışan, işsahibi, kadın, erkek gibi sosyal kimliklerin yanısıra "taraftar" kimliğiyle de bütünleşip beraber mutlu olma, kitlesel histeriyi beraber yaşayıp hayatın gündelik zorluklarını tatlandırma, üzüleceksen de yalnız üzülmeme, ama başarı olduğunda beraber mutluluk. Bu da psikolojik olarak olduğundan fazla olma hissini ve tatminini beraberinde getirir.
8- Ait olduğun kitleyle "Gururlanma", başarı olunca takdir edersiniz ki daha kolay oluyor.

Beşiktaş özelinde gündelik başarı neden önemli? Altta devam edecek...




BJK4EVER dedi ki...

Atiba-Elneny ikilisinin kotu gozukmesi kadar dogal birsey yok. Bu oyuncular asiri agir ve oyun bilgileriyle oynuyorlar. Biz geri cekilip sete set oynadigimizda iyiler, ama top bize gectiginde ve rakip set oyununu birakip direkt oyuna gecince sikinti yasiyoruz. Adamlarin attigi 2. golde mesela Elneny son anda kadraja giriyor, yanlis gormuyorsan Atiba takimin en ilerisinde kalan oyuncusu.
Buyrun bakin: https://tr.beinsports.com/lig/super-lig/ozet/2019-2020/14/kasimpasa-2-3-besiktas-mac-ozeti.
Ama bizim taraftarimiza gore Atiba mukemmel. Cunku biz abartmaya bayiliriz ve herkes papagan gibi birbirini tekrar eder.
Atiba-Elneny ikilisi tek kisinin yapabilecegi isi yapiyor, hucumda 1 kisi eksik kaliyoruz. Ve bence ikisi de buyuk takim oyuncusu degil. Ha, belki Elneny ayagi nispeten duzgun dinamik bir 8 numaranin yaninda destekleyici olarak is yapar, ama Atiba-Elneny ikilisi kesinlikle olmayacak bir ikili.

BJK4EVER dedi ki...

@Huzeyfe,

Cok duygusal yaklasiyoruz olaylara. 5 tane cocuk oynasin istedikleri kadar. 2 tanesi dusus yasarsa (yerlilerde olmayacak is degil hani), 1 tanesi sakatlansa, 1 tanesi kontratini yenilemeyip okkali bir sozlesme pesinde kosarsa 1 tane kaliyor iste.
Sen istedigin kadar genclerle oyna, CL'ye gidemedigin icin borclar daha da arttiginda ve bir sonraki sene Sorloth kactiginda, Sosa'nin maasini odeyemediginde o gencler o yukun altinda daha da ezilecek.
Gunumuz futbolunda altyapi fetisizmi yersiz. Tabii ki oyuncu yetistirmek onemli, finansal katki saglar vs, eyvallah.
Ama oyuncu yetistirmek amac degildir, aractir. Altyapidan bu takimin formasinin agirligini kaldiracak oyuncu cikmadigi surece ahlara vahlara gerek yok.

Ahmet Usal dedi ki...

Beşiktaş özelinde gündelik başarı neden önemli?

1- Kulüp Başkanın da iki gün önce açıkladığı gibi batakta. Yukarıda bahsettiğim ekonomik getiriler başarıyla geliyor.
2- Rakiplerin durumu, onlar da batakta. Biri ülkenin en büyük şirketler topluluğunun varislerinden birinin desteğiyle ayakta duruyor ve bu sene ŞL ye katılmak bataktan kurtulmaları için önemli, ötekinin de zaten malumunuz olduğu üzere devlet desteği her daim arkasında. Üstelik bu desteği alan kulüp ŞL gelirine güvenip hesapsızca açıldı, seneye Şampiyon bile olsa kadrosunu yenilemek zorunda. Bunun içinde Şampiyonluğa ve paraya ihtiyacı var. Rakiplerimizden birini bile geçebilirsek onu bizim gibi zor duruma düşürmüş olacağız. Bu da rekabette bizim avantajımıza. Sıradan kapitalizm, bu iş böyle.
3- Büyüklük algısınının iki renkli kulüple sınırlı kalmasını engelleme. Tarihimiz ve başarılarımız daha az değil. ŞL başarısı açısından son 10 yılda hepsinden iyiyiz, bu algıyı kıracaksak tam zamanı.
4- Başarıyla daha başarısız renklilerin lobilerinin etkisini azaltma, kendi taraftar sinerjini ve her nevi medyada lobini - gücünü arttırma, sesini daha çok yükseltme.
5- Mevcut gelirlerdeki payını koruma, yükseltme, rakiplerinin seni devre dışı bırakıp senin de pay sahibi olabileceğin gelirlerin üstüne konmalarını engelleme, o gelirlere sahip olup borç yükünü azaltıp rekabette devamlılığı sağlama.

Devam edecek..

Ahmet Usal dedi ki...

Peki sil baştan yaparsak ne kazanırız ne kaybederiz?

- Kazanacaklarımızı yazacak arkadaşlar var, ben kaybedeceklerimizi yazayım:

1- Rekabette devamlılık
2- Taraftar mutluluğu
3- Yeni taraftar kazanımı
4- Ekonomik olarak küçülme
5- Küçülürken bıraktığın paya rakiplerinin konup arayı açmaları
6- Rakiplerin yerel çapta Manchester City - Liverpool, ya da Real Madrid - Barcelona haline gelip Avrupada da daha çok ses getirip para ve ünlerini arttırırken Arsenal ya da Real Betis haline gelme.

7 - En önemlisi, Bankalarla olan anlaşma nedeniyle kulübün önce kayyuma devri, sonra da tahmin edemeyeceğimiz bir üçüncü yapıya satılması. Yani
- Kulübün taraftarın elinden çıkması

Bunu sabaha kadar yazabilirim ama yormayayım, diğer değerlendirmelere göre sohbete devam eder ya da etmeyiz.

turgay dedi ki...

@ahmet usal

Abi kornerler de sürekli topu ön direğe vurursan akşamki gibi gönülün başına 2 kişi diktiklerinde topu alıp 10sn sürmeden kalemize gelebiliyor takımlar. Ben sürekli ön direğe korner vurulmasının hoca tercihi olduğunu düşünmüyorum veya düşünmek istemiyorum diyeyim. @beagleın bahsettiği sakatlık caneri etkiliyor diyelim yahiçç etkileyen nedir? O da sürekli ön direğe vurmaya başladı. Tabi bu sorun diğer sorunlarımza göre daha küçük ama sıkışan oyunda duran topların önemi bu kadar fazlayken bence daha çok çalışmak lazı

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER

Sonm iki yorumuna +1

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

Haklısın, senden fazla bilmiyorum, sadece niyet okumaya çalışıyorum, o da daha çok psikolojik-empatik bakış açısı, çoğunuz benden iyisiniz teknik detaylarda.

Tek bildiğim tüm Avcı ve yetiştirdiği Erol Bulut gibi hocaların duran topa önem verip çalıştıkları, ama özel bir durum olmaktan çıktı, en cahil hocalar bine buna çalışltırıyor, çünkü günümüz futbolunda en kilit açan olaylardan biri haline geldi duran top.

Huzeyfe dedi ki...

Ben kendimi anlatamıyorum heralde. Altyapıya filan kafayı takmış değilim. Bazı takımların hic altyapı ekolü yoktur yine değer üretir. Leipzig örneğini vermiştim geçen hafta.
Futbol bir endüstri. Ürünü oyun ve futbolcu. Bunları üretmeden hiçbirşey elde edemeyiz. Kiralık Taliscayla sampiyon olursun, o gider yerine aynısını bulamadığın an iflas edersin. Ettik işte. Avrupa ligi grubundan çıkamadık. Diyorum ki bak Leipzig aldığı genç oyuncuları yetiştirdi, bazılarını pazarladı, sattı. Sürekli bir CL takımı oldu. Belli bir standartta oyun oynuyor. Biz bu sene şampiyon olsak ne olacak? Elneny'nin bonservisi 18 milyon euro. İyi oynasa alamayacaksın. Bu arada bir sene daha kaybettin. Ne elindeki genç oyuncuları değerlendirdin- olup olmayacaklarını bile bilmiyorsun çünkü oynamadılar!- ne de elinde hazır oyuncun var. Aynı şeyi yapıp farklı sonuçlar bekliyoruz. Transfer ettiğimiz oyunculara bakalım. Bir tane ekstra performans aldığımız oyuncu var mı? N'koudu, Diaby geldiğinden daha iyi bonservis bırakıp gidebilir mi? Keza Ljajic.
35lik adamlarla oynuyoruz. Gökhan'ın kasığı çekse iki ayda dönecek. Yerine Necip oynayacak çünkü arkasındaki genç oyuncu hakkında kimsenin bir fikri yok. Ayrıca planı da yok. Yani altyapında yoksa git Almanyadan topla gel. O da yok. Teknik direktörlerin takımın geleceği adına bir planı olmayabilir. Ama sen klup olarak bunu yaparsın, bütün ipleri tek adama vermezsin. Yada ona göre bir teknik direktör seçersin. Abdullah Avcı hiçbirşey yapmıyor. Başardığı tek şey işinden kovulmamak.
Ben sevinmiyorum bu galibiyetlere. Çünkü bu şampiyonluk habercisi değil, Beşiktaş'ın düştüğü aciz durumun açık seçik göstergesi. Siz kendiniz bilirsiniz. Bu gidişin sonu çok kötü bence.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Talisca niye ornek olarak veriliyor anlamiyorum. Talisca uc bir ornek. Talisca ligin ustunde bir oyuncu ve normal sartlar altinda bu ligde oynamayacak bir oyuncu. Onu 2 sene oynatmak zaten siradisiydi. Ve Talisca orneginden yola cikilmis, ama kiraliklardan kadromuza katabildigimiz Ljajic, Marcelo vs de var mesela. Yani kiralik oyuncu katilabiliyor kadroya, ama dogru opsiyonla. Elneny bu noktada super ornek, cunku burada sikinti opsiyonun rakami. 18 milyon euro zaten normalde Elneny icin buyuk bir rakam, iyi-kotu fark etmez. Madem Arsenal anca boyle bir rakama evet diyor, o zaman koydurma. Bu adamin normal sartlar altinda ederi 5-10 milyon arasi, normalde opsiyon konmasa ve iyi oynasa edecegi para bu. Ama sen 10 milyon opsiyona evet dersen iyi oynadigi takdirde onu 10'a cekemezsin.
Burada mantiksizlik yonetimde, transferde degil.
Bu kadar sikisik oldugun bir donemde kiralik ve bonservissiz oyuncuya mahkumsun, ki bonservissiz alinca da uzun donemde sicma ihtimalin artiyor, cunku bonuslu maasa geliyor.
Biz 2 sampiyonluk yilinin ardindan sikinti yasadiysak bunun nedeni Talisca'nin alinamamasi veya yerinin dolmamasi degil (ki Ljajic Turkiye ligin standartlarinda iyi 10 numara), yonetim-hoca-futbolcular-taraftar el birligiyle sacma bir sekilde Avrupa hayaline kapilip sacma bir sekilde bunu hayati lokal basarinin onune koymamiz.
Ligimiz oyle sampiyon olmak icin 3 senedir birlikte oynayan takir takir top oynayan tas gibi takim olma zorunlulugu yok. Biraz ligin dinamiklerine uygun, iyi motive ve konsantre olmus 1 senelik takim cok rahat sampiyon oluyor. Bunu gecmiste gosteren cok takim oldu zaten.

Ahmet Usal dedi ki...

@BJK4EVER +1

Mantıklı, Elneny maaşı da abartı değil, 2 milyon ki PL den gelen oyuncu, daha düşük olmazdı zaten. Takımda Vida, Ljaic, Burak, Oğuzhan daha fazla kazanıyor. Yönetim erken davranıp bir sene daha kiralayabilir ki öyle haberler de çıktı deneyeceklerine dair.

Hasta ti dedi ki...

ljajic pirlo olur aslında, beli oguzhana gore cok daha bir donuyor, önü açık olur, bakar, surer topu sonra atar pasi, biraz daha mi manyasin hocamız, ic bek caner + lajijic'ten pirlo, elneny'den bir seedorf...
saka bir yana olur mu olur, ljajic gayet iyiydi top sürmede felan, sola kayınca.

Hasta ti dedi ki...

Saka bir yana, ileride daha agresif ve geride daha yumuşak oyuncular mantıklı aslında

Ahmet Usal dedi ki...

@Hasta ti

Mizahın ve ironinin uçlarında dolanıyo gibisin. Ben sebep olduysam kusura bakma, Hoca da ne yaparsa yapsın başarılı olsun, isterse Ljaici stoper oynatsın da olsun, yeter ki olsun :)

Huzeyfe dedi ki...

Anlamamak için zorluyorsunuz artık.
Talisca örnek çünkü Talisca+Aboubakar'a gömülen maaş ve kiralık ücretleriyle battık. Bu ligde oynamaz dediğiniz adam Çin'de oynuyor bu arada. Öncesinde de Benfica'daydı. Kariyerinde oynadığı en iyi lig Süper lig.
Diyorum ki, satın alamayacaksan kiralama, veya ona bel bağlanan bir sistem kurma. Zaten ben de kabahati bir adama yüklemiyorum. Yönetim olarak bu işleri beceremiyorsan ona göre bir hoca bul. Çünkü bu şekilde bir seneyi değil bir sonraki seneyi de kaybediyoruz. Sizin verdiğiniz örnekler zaten bu takımı bataklıktan çıkaran hamleler. Marcelo kiraladığımız için kötü değil, satın alabilecek şekilde kiraladığımız için iyi. Hakeza Sosa. Ama sonra bu adamları satmak zorunda kaldık çünkü elimizde başka hiçbir değer yoktu. Halbuki bu tarz para dökülen oyuncular takımın ana hatlarını olusturmalı. Oğuzhan-Atiba-Sosa'yı 4 yıl bozmasak, Marcelo'yu kaybetmesek, ne iflas ederdik ne de başarısız olurduk. Kadronun geri kalanını genç oyuncularla ve bir santrforla tamamlayabilirsin. Bu takım Serdar Kurtuluş, İsmail Köybaşı gibi oyuncularla şampiyon oldu.
Futbolcu değerlerini yükseltmeden hayatta kalma şansımız yok. Avrupa takımlarıyla gitgide makas açılıyor, bir kere daha Avrupa'dan men yersek ne olacak? Buradan çıkmanın bir yolu var. Gözümüzün önünde milli takım.. Gayet kaliteli genç oyuncular var. Bu çocuklar Süper lig hariç dünyanın her yerinde oynayabiliyorlar. Türkiye'de olunca fetişizm oluyor adı. Ben skor taraftarlığı yapmayı reddediyorum. Bok gibi futbol oynatıyor Avcı. Üstelik dede gibi yaşlı adamlarla. Beşiktaş'tan gittiğinde o da geriye birşey bırakmayacak, Şenol Güneş gibi. Biz de aynı saçmalığı tekrar tekrar yaşayacağız. Pes ediyorum ben. Tamam abi, renklilere koyalım en önemlisi bu.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER +1

Ligin dinamikleri dediğin gibi belli. Dikine hızlı oyun ve biraz kalite. Şampiyonluğun en büyük adayısın. İçeride 45, dışarıda 30 şampiyon yapar. Topu yan pas, oyun kurma niyetiyle fazla gezdirmeyeceksin. Rakibe uzun top attırmayacaksın.

Elneny mevzusu karşılıklı kazanç üzerine kurulu. Planlar tutarsa 2 kulüp ve Elneny beraber kazanır. Arsenal bizde parlatıp satacak. O yüzden orada yazan fiyat 18 milyon avro. Arsenal de biliyor bizde öyle bir para olmadığını. Biz ortada eksik kapatacağız. Elneny de 4-5 senelik bir kontrat kapıp 32-33e kadar kendini bağlayacak. Standart bir Orman kiralaması :)

Kiralık konusunu da biraz daha açmak lazım. Talisca, Marcelo, Aboubakar, Gomez gibi başarılı kiralıklara baktığımızda hepsinin bir sorunu varken bize geldiler. Yüksek yetenek ama sorunlu. O yüzden Aboubakar harici kiralama maliyetleri, oyuncunun potansiyeline göre düşük. 2015-2017 arası bu riski iyi yöneterek başarı geldi. Bu listeye Karius ve Elneny'de eklenebilir.

Gomez her açıdan 2 senedir yatan kariyerini Avrupa Şampiyonası öncesi ayağa kaldırmak için oynayabileceği bir lige geldi. Talisca ve Aboubakar'ın kulüpleri ile sorunları vardı. Marcelo zaten 2ci kaptanın üstüne yürüdüğü belki de dövmeye kalktığı için kulüpten uzaklaştırıldı(2ci vaka sonrası). O yüzden o kadar kelepire geldi.

Bizim taraftarımızın kalsa/gelse dediği, nüyük yetenek Talisca'ya Avrupa'da niye kimse salça olmadı?

Neyse. Bu iş kiralıklarla, bonservisi elinde oyuncular ile dönmez. 2 yılda 1 tane de olsa özkaynak tutturmak zorundayız ve özellikle orta sahadan çıkarmalıyız. Potansiyelli stoper varsa kesinlikle oynatmalıyız. İyi oynarsa 6 ay-1 sene sonra para kazandıracağı kesin bir yatırım.

Zaitsev dedi ki...

@ Hasta ti

Takımda zaten top süren ve şut kovalayan bir Ljajic var. Etrafını iyi kurgulayıp ona uygun bir düzen kurmak lazım.

@ Huzeyfe

Yapma hocam. Sosa gitmek için neler yaptı? sanki zorla satılmış gibi anlatmayın şu mevzuları. Gitti de pişman oldu. İyi oldu.

Avcı konusunda ise katılıyorum. Şenol hoca ne hata yaptıysa o da peşinden gidiyor. Garip oyuncu tercihleri, oyuncu değişiklikleri, mecburcu kalıncaya kadar oyuncuda ve planda inat etme. Gençleri yalandan oynatma. Allahtan Medel'i sattık. Stoperde 10 maç kesin oynamıştı yoksa.

iyi antrenör olmayı farklı birşey yapmak zannetme hatası bu. Basit işi doğru yapan adam büyük antrenör olma yolunda ilerler.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

@Huzeyfe

Aslında söylediklerin, aklı başında tüm taraftarın ortak beklentisi. Herkes biliyor kiralık/bonservissiz oyuncu transferi modelinin sürekli bir şans gerektirdiğini.

Örneğini verdiğin Leipzig konusunda ise bir iki şerhim var. Birincisi Leipzig bir proje takımı. Hatta ucundan köşesinden siyasi bir anlamı da var bildiğim kadarıyla. Bir doğu alman takımının Bundesliga'da olması gerekliliği gibi. Arkasında da çok büyük bir finans desteği var. Tabii ki scout sistemleri bizimle mukayese bile edilemez, ama genç oyuncu için para harcamaktan da çekinmeyen bir kulüp. Beşiktaş'ın genç bir oyuncuya iyi bir bonservis verdiği son transfer Mitrovic.

Artı Alman ligi takımları zaten ekseriyetle böyle. Onlar futbol oynamanın keyfindeler. Bayern haricinde, Başarı için değil "güzel oyun" için kadro kuruyorlar. Bırak Bundesliga'yı, bir alt ligin maçlarının seyir zevki bile bizim derbilerin üzerinde. Çünkü bu ülke futbolunun kültürü.

Senin dediğini yapmayı kısmen de olsa denedi Beşiktaş. Bilic-Özen döneminde, ucuz maliyetli, genç, potansiyeli olan fakat tecrübesiz oyuncularla bir kadro kurdu. Kadronun yıldızı Gökhan Töre, ilk kariyer golünü bizde attı! Stoper'de Kolombiya'nın gelecek vaad eden stoperi Pedro, kanatta EPL'de 18 yaşında gol atan Kerim Frei. Bu üç oyuncuya ödenen bonservis 10m€'u buluyordu. Önceki dönemden gelen Ozzie, Pektemek, Olcay. Devre arası Tolgay, sezon sonu Cenk. Beşiktaş bu yola girdi. Fakat ne oldu? Beşiktaş stoperi 500b€ maaşlı Pedro oynarken, stoperi 5m€ maaşlı Kjaer olan takım Nisan'da şampiyon oldu. Peki taraftar Bilic-Özen projesinin arkasında durdu mu? Durmadı. Zaten taraftardan önce yönetim durmadı.

Türkiye'de bu bahsettiğini yapmak için maalesef biraz Don Kişot olmak gerek. Tüm kulüplerin niyetinin bu olması lazım. Aksi taktirde sen Kartal, Erdem, Pedro, Milosevic ile giderken rakibin Drogba ve Sneijder'i alırsa, yaptığın proje bir sonuca ulaşmaz ve taraftarına da bunu izah edemezsin. Ve şekil 1-a'da görüldüğü üzere başladığın proje çöker.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Genel olarak @Huzeyfe ile paralel düşünüyorum. @Ahmet'in ise açıkladığı modern futbol gerçeklerine pek itirazım yok. Beşiktaş rekabetçi kalmali.

- Peki Beşiktaş ne zaman rekabetçi/şampiyon oluyor? En pahalı transferleri yaptığında mi? Yoksa genç oyunculara(altyapi veya transfer) sinif atlatip eksikleri doğru transferle kapatinca mi?

86- Gencler +Kovacevic
89-91 yetismis gencler +Engin/Bako +Walsh
95 + Ertugrul +Aumann
02/03 Tümer/Ilhan +Ron.Zago Guinti
08/09 +Holosko +Bir miktar Şans
15/16 yetişmiş gencler+ Marcelo Sosa Gomez
16/17 hepsinden biraz Arti Talisca/ yetişmiş Cenk

Şimdi gelelim hatırladığım en önemli transfer harcama seneleri ve isimlere
- Ohen Solar Sellami 20M Euro
- Ayhan
- Tabata
- tüpçü Bosque 40 kisilik kadro
- Ricardinho, Kleberson
- Nihat dönüş
- Yetmez tüpçü Portezik çetesi +Guti
- Qimil ile top sallamalar Kral Love, Negredo, Pepe efsane kadrosu

Beşiktaş genç oyuncularla kadro-oyun geliştirmeden transfer yaptığı seneler şampiyon olamadigi gibi yüz milyonlarca Euro borç yapti.

Sebebi kültürel, lobisel vb olabilir. Ama 40 senelik gerçek bu. "Endustriyel Futbol"u Real gibi oynayamiyoruz biz. GS ve FB gibi Feto ve Aziz sikelerimiz yok. Ulan UEFA ya bile rüşvet verdiler. 0 tolerans ve FFPyi piç ettiler.

Bjk'de gençlerden güç alan sistem bizim tek başarılı modelimizdir. Yukaridaki örnekleri/olayları kabul ediyorsak tabi.
Ha bunlar öyle değil, rakiplerimizin büyük/kirli lobisi yok diyen varsa dinlemeye hazirim.

beagle dedi ki...

Genelde gençlere yatirim isteyen biri olarak yüzde yüz transfer karşıtı değilim. Bazı yetenekler satın alinmalidir:
- Üstün Fizik ve Atletizm
- Golcülük/ Üstün Vuruş Teknigi
- Zeka/Oyun bilgisi/Galibiyet Ruhu
Yani Marcelo, Gomez, Atiba, Ilhan , Tümer falan gelsin. Hatta Nouma, Amokachi, Karhan Guinti, Ronaldo vb de.

Ama hayatinda hicbir sezon 15 golü geçemeyen adamlari "golcü" diye toplamanin hiçbir anlami yok bizim için. Futbolda asist büyük yalan. Gol sayisi veya savunma sertligi yetersizse almayalim. Basimiza ne geliyorsa gol atmayip savunma da yapamayan adamlardan geliyor.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Holosko + bir miktar şans efsane yorum olmuş :) (bknz:bir miktar para :))

Normal şartlarda bu golden sonra havalara zıplayıp ortalığı yıkardım ama boş gözlerle televizyona baktım golden sonra. Bilemiyorum ama benim için ümit verenden çok ümit kıran bir maç oldu nedense.

Verisel olarak bakınca son 5 yılda Kasımpaşa'yı deplasmanda yenememişken, bu kadar kötü oynadığız bir maçı son saniyede kurtarıp çevirmişken feyz almak gerekirdi lakin hocanın maçtan sonraki açıklamaları benim açımdan daha da can sıkıcı. Diyor ki ben takıma kenarlardan hücum edelim dedim takım 23 defa merkezden gitmeye çalıştı. Verdiğimiz geçiş hücumlarının büyük çoğunluğu bu şekilde merkezden giderken kaptırdığımız toplar. Hoca takıma kanatlara gidin demek için 2. forveti almasına rağmen Ljajiç'in ısrarla merkeze hücum etmesi takım / hoca ilişkisinin çok da sağlıklı işlemediğinin göstergesi. Hocanın 4-4-2'nin sağında 20 dakika Caner'de ısrar etmesi de ayrı bir teknik direktörülük skandalı. 10 kişilik bir rakibe karşı bile fizik olarak bu kadar düşük kalmak çok can sıkıcı. Geçiş hücumu savunması zaten bizim en büyük problemimizki bunun acısını eğer gelişme göremezsek daha fazla hissedeceğiz.

Ben hocanın takımı toparlayabileceğine dair çok umutlu değilim artık.

Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ahmet Usal dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Ahmet
Ben işleri bitirip girene kadar yorumları silmişsin. Yorumkarın için Lens artı bir miktar para öneriyorum )

Ahmet Usal dedi ki...

@beagle

Baya ikilemdeyim, şöyle bi bakınca Nasreddin Hocanın fıkrası gibi, herkes haklı, kafamda netleşince yazarım..Bu arada, Lens kalsın, parada anlaşalım:)

Basar dedi ki...

3 yıl geçti, unutuldu bile... stadımızda yapılan hain saldırıda ölenleri rahmetle anıyorum! Huzur içinde uyuyun!

Ahmet Usal dedi ki...

Kahrolsun bazı şeyler diyerek başlıycam. Burada Hocayı ve takımı savunmak durumunda kalıyorum, çünkü rekabette devamlılıkla zor durumdan kurtulmak için daha çok şansımız olduğuna inanıyorum. Ama eleştirilerde haklı, hepsi bakış açısıyla alakalı. Bir kere Hoca ve takımla ilgili, daha evvelde paylaştığım bir iki kişisel duygumu paylaşayım, netleşsin:

1- Ben Hocanın oynattığı topu sevmem. Rıza Hocanın oynattığı oyunu da sevmem. Aybaba ile Sergenin oynattığı oyunu severim.
2-Kız gibi, çıtkırıldım oyuncuyla, fiziksiz, çıtkırıldım takım da sevmem. Emre Kılınç diyorlar mesela, istemem, omuz koyduğunda topunu çalacağın adam. Ljaic, aynı. Yetenekli adam Fernandes, Sosa ve Sergen gibi olsun, kendini korumayı, topunu çaldırmamayı, gerektiğinde omuz koymayı bilsin.
3-2. maddenin devamı, enden ve boydan kalıplı, atlet ve yırtıcı olmayan stoper de sevmem. Marcelo, Tosic, Rodolpho severim, bunları değil.
4-Kanat oyuncusunun iyi zamanındaki Töre gibi olanını severim ve tercih ederim. Diaby ile Nkodou ya da Boydu istemem.
5-Santraforun Nouma ve Mansız gibi olanlarını şimdikilere, geçmiştekilere ve eldekilere havada karada tercih ederim.

Gücüm ve yetkim olsa, bu ilkelere uygun Hoca ve oyuncu arar, seçerim. Altyapıdan çıkacak adamlarda da bu özellikleri ararım. Var mı yetkim, yok. Bunları netleştirdim ya, karışıklık olmasın altta devam edeyim..

turgay dedi ki...

marcelo için şık dün akşam yandı. vidanın ocak ayında gidişi muhtemel. yerine marcelo ile çok güzel devam edilir.

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay

O da geldi 33-34 yaşına, eskisi kadar ne kadar yırtıcı ve çabuk olur soru işareti, ama iyi zamanındaki Marcelo rakip forveti döndürmeyen, ilk topa birinci sınıf müdahele eden, havadan yerden hızlı ve çabuk kademeye giren müstesna bir adamdı, özellikle o boy ve fizikle yapabiliyordu. Lyon da gözden düşmüştü, gelirse bir de rehabilite edicez muhtemelen. Eldekilere bakınca ehven-i şer, Vida o maaşla ağır yük, en azından yerini doldurur.

turgay dedi ki...

abi epureanu 86lı bu ligde hala performans veriyor. marcelo 87li oynadığı lig fransa ve şampiyonlar ligi. haliyle görüntü olarak güzel şeyler vaat etmeyebilir ama bizim gibi ne oynandığı belli olmayan bir ligde çok güzel performans verir. ayrıca beşiktaşı gerçekten benimsemiş ve lider özellikli bir oyuncu. bize her türlü yarar sağlar

Ahmet Usal dedi ki...

Gelelim kuru fasulyenin kerametine( O da Hoca gibi, faydalı ama gaz yapar)!

- Oyuncu yetiştirmeden ayakta kalamayız : Doğru, bu konu Yönetimin halletmesi gereken bir konu, Hocayla görüşecekler, transfer yapamayacağımızı söyleyecekler, alttan ne kadar adam çıkarırsa bizim için o kadar muteber olacağını anlatacaklar. Tabi yarışmaya da devam etsin. Hoca bunu yapabilecekse kalacak, yoksa gidecek. Kapasitesi var mı? Kariyerinde GS Paf, U17 Avrupa Şampiyonluğu, U17 Dünya 4. lüğü var, isterse yapar.

- Avcı adam yetiştiremiyor: Yanlış, eski takımlarında yaptığı en büyük işlerden biri adam yetiştirmek, sisteme göre eldeki vasat oyuncuları devşirmek, uyum sağlatıp oynatmak. Adamın numaralarından biri bu. Tüm Başakşehir kadrosu ve Yalçın Ayhan ile Mehmet Battal gibi vasat adamlardan aldığı verim tersine kanıt. İrfan Can, Epreanu, Visca, Mahmut Tekdemir, bir senede fiziken güçlendirip taktik öğretip Romaya sattığı Cengiz ilk akla gelenler. 4 - 5 ayda sistem üzerine oyuncu yetiştiren bir adamdan ışık görememek yeterince iyi bakmamak demek.

- Bok gibi oynatıyor: Deplasman bazında doğru, iç sahada 3 maçtır takım oynuyor, zaten Hocadan beklenen de iç sahada müşteri memnuniyeti ile galibiyet, dış sahada ne koparırsa. Hoca bunun adamı, işi puan almak, yarışmak, evvelde yaptığı buydu, eksiği seyircisiz olduğundan coşkulu iç saha oyunuydu, sabredersek olacak.

- Planı yok: Yanlış, adamda mevcut bir özellik varsa o da plan, hayatı plan, buraya gelmesi de plan. Ormanla kurdukları kadro bile bir plan ki yukarda ve çeşitli yorumlarımda kadroyu beğenmediğimi yazmıştım.

- Dedelerle oynuyoruz: Yanlış, dede pozisyonunda 3 oyuncumuz var, üçü de takımın en yararlı oyuncularından, biri hariç diğer ikisinin de yedeği var. Üstelik Hocanın aldırdığı adamlar değil, kalan mirastan. Güneş son 3 senedir 31 yaş ortalamalı dedelerle oynuyordu, şimdiki kadro dedelerle 27, dedeler olmadan 25 yaş ortalamalı. Renklilerden genç. Zaten ilk planları da buymuş, rekabet edebilecek seviyede, mecburen kaliteyi düşürerek kadroyu gençleştirdiler.

Devam edecek...

Ahmet Usal dedi ki...

@turgay +1

Ondan yana yana Marcelo Marcelo diyoduk :)

Ahmet Usal dedi ki...

Kulüpten beklenti ve eleştirilerle ilgili fikir yayınına devam:

- Gençleşip altyapıdan maksimum yararlanarak proje takımı haline gelip ona uygun Hoca bulup yola devam edip başarıda devamlılığı sağlamak : Yanlış, yukarda @yilmaz neden olamayacağını gayet güzel anlatmış. Hayali güzel, ideali bu, ama ülke şartlarında yarışmaya devam etmeden bu yola girersek o takım oturup başarı sağlayana kadar renkliler rekabette ve ekonomik güçte arayı açarlar, zaten lobileri bizden fazla, Biliç dönemindeki gibi Proje takımımızı her türlü ezerler, derbi galibiyetine hasret kalır, renklilere hiç bir dönem koyamaz, büyüklük algısı ile vasfını kaybeder, Kasımpaşalaşırız. Hem gençleşip adam yetiştirip, hem de kısıtlı imkan ve doğru Hocalarla yarışmaya devam etmeliyiz. Doğru Hoca modellerinden biri için bknz: Avcı

Eğer kulüp bazında bu karar alınıp sezon başı ona göre Hoca seçilip kadro yatırımı da ona göre yapılsaydı eyvallah, rekabette bizi kısa vadede geri düşürecek bir karar olmasına rağmen desteklerdim, o zaman Aybaba ya da Sergenle daha keyifli bir oyun ve izleyeceğimiz gençlerle daha da mutlu olurduk. Ambiyansımız ve oluşturacağımız sempatiyle marka değerimiz ve etkimiz sürerdi. Ama bu kararlar sezon başı alınması gereken kararlar. Şimdi planı değiştirirsek asıl o zaman en az iki sene kaybederiz. Çünkü eldeki yatırım elde patlar, yarışırken vazgeçilmez, çok büyük başarısızlık olmadıkça da dere geçilirken at değiştirilmez.

Devam edecek...

Zaitsev dedi ki...

@ turgay

Ön tarafın ne kadar baskı kurabilirse stoperin o kadar iyi gözükür.

Epureanu, İBBde performans verir ama bizim elimizde Roco'dan farkı kalmaz. Stoperlerin performansları takıma bağlıdır. Önde ısıran bir takımsan arkada Epureanu gibi tankerler bile tecrübeyle iş görürler.

Mesela Lovren gibi bir tankerde Liverpool'da oynayabiliyor.

Marcelo, zamanı Beşiktaş ısıran bir takımdı. Önde vasatın üstünde baskı kurabilen, topu tutabilen bir yapımız vardı. Rakip 1-2 pasla stoperlerle karşı karşıya kalamıyordu. Bazı maçlar hariç. Deplasmandaki Lyon maçında neler olduğunu unutanlar açıp izlesinler? O kalıplı, hızlı Marcelo ne hallere düşmek zorunda kaldı bir hatırlayalım.

Şu an öyle bir durum yok. Topu alan rakip, orta sahamıza tül perde muamelesi yapıp defansa kadar geliyor. Bu şartlarda hangi stoperi getirirseniz getirin kötü gözükür.

2015-2016da İlk devre Marcelo'lu Hannover'ın 14, 2ci devre ise Miloseviçli Hannover'ın 11 puan aldığını da not olarak bırakayım kenara. Takım kötüyse stoper kim olsa farketmez..

Ahmet Usal dedi ki...


- Kadro yatırımının geri dönüşü yok : Yanlış, hepsi piyasası olan adamlar, ha çok para etmezler ama yatırılan üç aşağı beş yukarı geri alınabilir, moruklarla doldurmadık kadroyu.

- Peki Hocanın planı ne? Sene başı bizi çakma Manchester City gibi oynatmaya çalıştı, patladık. İlk defa büyük camiaya geldiği için bakın ben ne hocayım 2. sınıf adamlarla da bu oyunu oynatırım havasına girip denedi, olmadı, fabrika ayarlarına döndü, puan almaya başladık.

- Hocanın planı, öncelikle aynı Başakşehir, Alanya gibi sahaya doğru yerleşmek, her şartta bu yerleşimi korumak, topun olduğu yerde ve gideceği yerde, özellikle defansta hep kalabalık olmak. Bu çalışma ve disiplin istiyor, bu planın avantajı ne? Vasat adamlarla da uygulayabilir, zor gol yersin. Dezavantajı ne? İlerde çoğalmak sıkıntı, az pozisyon bulunur.

- Gol planı ne? 1-İlerdeki hızlı ve çabuk adamlarla maçın belli dönemleri şok presle top kapıp gol yapmak(Modern futbolun en önemli planı bu zaten-bizde en iyi Alanya yapıyor, Hocanın yetiştirdiği Bulut'un takımı). 2- İlerde sürekli yer değiştirip boşa kaçan hızlı ve çabuk adamlara etkili dikine pas. Bunun için Ruiz ve Elneny yi aldırdı. Geldiğinde Atibayla falan oynamayı da düşünmüyordu bence. Ljaic ve Oğuzhanı sisteme uydurup adam edebilirimi planladı, olmadı. Hala deniyor.

- Son planı gol atarsak topu çevirerek yine boşa kaçacak adamlarla gol atmak ya da üstüne yatmak. Ligde kapanan takımları da kanatlarla açmak. Standart şeyler.

Bunu ne kadar yapabiliyor, sorunlar ne? devam edecek...

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

hah, işte ilk sorunu yazmışın. Yine de tam anlamıyla katılmıyorum, ilk topu karşılamada iyi stoper oyunu önde tutmak için bir fark yaratır, Roco ile Marcelo hiç bir koşulda aynı olmaz. Ama bu ekstra bazı pozisyonlarda doğru, geneli senin dediğin.

Ahmet Usal dedi ki...


İşte sorun iyi basamamak, bu planladığı oyunun gerektirdiğ presi yapamamak, özellikle deplasmanda. Neden böyle oluyor?

- Burada da @Övünç Şentürk'ün sezdiği ve çıtlattığı şey sorun sanırım. Hoca takıma hakim değil, en azından yeterince değil, Ljaice, Burağa falan sözünü dinletemiyor. Son maç Ljaice ortadan gitme habire kanatlara açıl pas ver, oralara git demiş, çünkü Kasımpaşayı analiz ederken ortada kaptıkları toplarla hızlı çıktıklarını ve bizim de burada zaafımız olduğunu görmüş, Lajic dinlememiş, Burağa pres yap, sürekli kanatlara, boşa kaç, diğerleriyle yer değiştir demiştir, Burak 34, arka adalem çekiyor diye tüm maç deparsız boş pozisyon kovaladı, pres de yapmadı. E kesebilir mi? Daha iyi golcü yok ki takımda. Burak zaten Trabzonda da böyle patladı, bundan gönderildi. E burada Caner kankisiyle raconu da kesiyorlar, bir de kaptan.

@Huzeyfenin haklı olduğu şeylerden biri Dedelerin zararları, yararlarını yazdıydım zaten, ama hiç bir şey siyah beyaz değil, bizim durumda grinin 50 tonu:) Hoca bu işlerde kontrol sağlayamazsa olayı yürütemez, en büyük tehlike bu, çünkü başarılı olsun yarışsın diye getirdiğimiz adam takıma planını uygulatıp sözünü dinletemezse bu iş olmaz. Planı sevmesek de...

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Ülke olarak zaten U17 yaş gruplarında iyi bir ülkeyiz. Bizim sorunumuz o yaş grubundaki yetenekli çocukları mental ve fiziksel olarak iyi hazırlayamamak ve A takım antrenörlerinin kovulma/başarısızlık korkusuyla gençlere değil tecrübeli oyunculara şans vermesi.

Dün akşam Inter'i Avrupa Ligine yollayan golü 17 yaşında bir çocuk attı.

Avcı planı olan bir antrenör olabilir. Oyun görüşü ve planlaması da muazzam olabilir ama ben eskiden yaptıklarına ve bizde yaptıklarına bakarım. Yoksa yeni antrenörün sezon başlangıcında takımın bocalaması normal bir durum.

Daha önce de yazdığım gibi İBBde Necip'i sağ bek gördüğünde oyunu oraya yıkmayı planlayan bir antrenör Necip'i sağ bek veya stoper oynatamaz.

Beşiktaş antrenörü, Rize ile maç 1-1 giderken ve kulübede forvet varken sahaya 2 tane daha bek oyuncusu sokup maçı 8 defansif adamla bitiremez.

Büyük antrenör yanlışından; mecburcu olmadan, taraftar tepkisinden veya kovulma tehlikesinden önce vazgeçer. Rakibin yerleşmesine imkan tanıyan bitmek bilmeyen paslaşmalar. Forvette Güven, sağ bekte Necip gibi.

Ayrıca maalesef Avcı adam yetiştirmiyor. Mevcut potansiyeli parlatıyor. Bunu Şenol hoca da yapıyordu. Potansiyelli oyuncuyu bir şeyler yapabileceğine inandırmak onu yetiştirmek olmaz.

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Genel olarak işler yoluna girmiş gibi gözükse de sıkıntılı bazı mevzular devam ediyor. Bunları bir kaza/tepki olmadan kendi düzeltirse Avcı'ya olan inancım biraz normale döner.
** Oyun lideri olarak Ljajic'i kabul edip ona göre bir kadro kurmak.
**Rakip uzun topla çıkınca bütün sistem hata veriyor. Atiba-Elneny 2lisi boşa çıkıyor. Bir anda 9 kişi kalıyoruz.
**Diaby takımı inanılmaz şekilde bozuyor. Son 2-3 maçtır özellikle ona dikkat ediyorum. Ara sıra sola çekip şut çekse elle tutulur bir aksiyonu olacak ama o da yok.

Hoca bir oyun oynatmak isteyebilir ama Kasımpaşa maçında direk kanattan gelmemiz tam kasımpaşa'nın istediği şey. Yandan gel habire orta yap. Kolay defans.

Ljajic sorumluluk alıp ortaya oyunu getirip kanatlara açtı. Bunun meyvesini de 2 golle aldık. Bazen oyuncuları da dinlemek lazım. Şenol hoca gibi Avcı da oyuncuların inancını kaybedecek.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Fırat Günayere bakarsak takımda hep ilerleme var, her maç sonrası yotubeda Bilale anlatır gibi anlatıyor:)

Eleştirilerinde haklısın, rakibin uzun çıkmasını engellemek için hepimizin malumu takımın uzun çıkartacak noktalara iyi basması gerek. E basmıyorlarsa Hoca takıma sözünü dinletemiyo demek, tehlike burada zaten.

Diaby Hocanın taktiğine sadık belki tek oyuncu, o konuda katılmıyorum, adamda zaten bir sakarlık hali var, topları çok iyi gününde değilse verimli kullanamıyor, bak Bratislava maçında iyiydi mesela, çok dolaşıyor, sürekli opsiyon oluyor, kanattan bindirenin de önünü açıyor, Gokhan Gönül o yüzden iki assist yaptı, bu taktik beceridir. Yukarda yazdım para verip almazdım ama Hocanın planının oyuncusu, ucuz etin yahnisi.

Ljaic kanatlara açsın diye 8 e gönderen Hoca, yani oyunu kazanacak taktik değişikliği Avcı yaptı. Sorun Ljaic 8 e gelene kadar ortadan zorladı, 4 top kaybetti, hepsi Kasımpaşa hücumu oldu, bunu Hoca kanatlara oyna dediği halde yaptı, ben Ljaici de sevemedim iki senedir, çünkü ağırlıklı kendine oynayan oyuncu, iyi takım oyuncusu olsaydı İtalyada o yetenekle daha iyi takımlarda üst seviye oynamaya devam ederdi, ama adamın problemi bu: Bildiği gibi oynuyor. Maalsesf takımın en yeteneklisi o.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Bir de kanatlara gidince erken orta yapmayıp Lensin maç sonu yaptığını yaparsan bu asıl tam Hocanın istediği şey, bunu da yaptıramadı takıma, sıkıntı burada..

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Eksik tartışmışım, doğru, mevcut potansiyeli parlatıyor, ama gençlerle kariyerinde yaşadığı başarılara bakıp Yönetim bu konuda ısrarcı olursa, kendi de bu şartlarda kalacaksa yapabilir dedim.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Ben de Hoca büyük antrenör demedim. Yarışmayı becerebilecek iyi bir Hoca, bahsettiğin Rize maçındaki gibi bir hatayı da bir daha yapmadı, Şenol Hocadan da çok daha esnek. Bir de bence, eski takımında yapmadığı kadar deniyor, aklına gelen her şeyi deniyor, başarılı olmak istiyor. Başarılı olmak için kapasitesini zorlayan adama sempatim olur, çünkü insana bakarım. Yapamazsa da kapasitesi bu diyeceğim.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Kafanı şişirdim, ama ilerde yeterince boşa kaçan olmazsa, o kaçanlara hızlıca pası atacak ilk oyuncumuz Ruiz de sakatlıktan takımda yoksa top öyle evelenir gevelenir. Planı zaten ilerdeki pırpırların sürekli dolaşıp boşa çıkması, beğenmediğin Diaby nin en önemli özelliği de bu mesela. Bu takımın plana uyması sorunudur...

Zaitsev dedi ki...

@ Ahmet Usal

Şenol hoca takımın başındayken kimse "Sergen" ve istifa tezahüratı yapmadı. Ama Avcı zamanı İnönü de 3cü maçta sesler yükseldi. Abdullah hoca o yüzden esnemek zorunda kaldı. 2 maç daha ısrar etse kafaya su şişesini yiyerek istifa edecekti.

***

Ruiz üzerinden boşa kaçanlara uzun/derin top atma planı ve bu yüzden Diaby ile oynama fikri varsa hocanın, geleceğimiz karanlık demektir. Bu ancak rakibi bir kornerde veya duran topta önde yakaladığında hızlı çıkarken uygulanabilir bir aksiyondur ki bu tip durumlarda da kaleciden topu yayda bekleyen veya kanattan ileri doğru hamle yapan oyuncular alıp uzun atarlar.

3 büyük harici her rakibimiz bizi kendi sahasında 8-9 kişi ile karşılarken bu plan hayal ürünüdür.

Stoperin hücuma çıkarken olayı topu hızla beklere doğru veya yaklaşan orta sahaya aktarmak ve kendine gelen topu hızlıca çapraz ters opsiyonlara iletmektir. Bizim 6-8 kombinasyonu yaklaşık 3 senedir geberik olmasına rağmen her gelen sorunu stoperde arıyor.

Topu aldığı zaman ileri doğru kat etmeyen orta saha ile oynarsan, bir noktadan sonra mecburen stoperin topu ileri doğru şişirir. Sende ileride seken top kovalarsın. O topu alamazsan da kontra yersin. Stoperlerin sürekli geri kaçar.

Neyse bu mevzu uzar. Herkes kendi tezinde ısrarcı. Marcelo gelir de inşallah siz haklı çıkarsınız :) Takım kazansın yeter.

**********

Bence Caner 8 oynamalı. Zaten bir 8den daha fazla ortada gezdiriyor Abdullah hoca onu. Sağ açık olacağına göbekte oynaması daha mantıklı geliyor.

Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Hocam şimdi bu kadar ısrarlı tartışmasak ben hangi mevkinin nasıl oynaması gerektiği hakkındaki teorik temel bilgileri nasıl öğrenecektim:) Burada bir kaç kez açık açık yazdım: Ben futbolu teknik olarak sizler kadar bilmiyorum, hem takip ettiğim yerlerden, hem de sizlerden öğreniyorum. Dedim ya, senelerdir yazmasam da burası da takip ettiğim yerlerden biriydi. O yüzden devam edip cevap yazdığın için sağolasın. Bir de dikkat et, neden hocam diye söze başlıyorum?

2. paragrafında bahsettiğin olayın tersini Başakşehir-Denizli maçında gördüm: B.şehir böyle en az 4 pozisyona girdi, hepsi de yüzde yüz, ve Denizli sahasında hep kalabalık ve yerleşikti. Hocanın eski takımı, hala öğrettiği gibi oynuyorlar. M.City nin sürekli yaptığı şey. Kolay mı değil, Ruizi ondan aldırmıştır zaten, bir de topların hepsi havadan değildi, bazısı bel seviyesindeydi. Bein de özeti vardır. Ben maçın tamamını izledim ki orada Başakşehirin asıl sorununu gördüm: İlk yarı oyunu öldürecek en az 7 net pozisyon ürettiler, ve de öyle gürül gürül oynayarak değil, uyutarak, hep boşa kaçan adamlarla. Ama atamadılar, 2. yarı Denizli seyirci desteğiyle direncini toparladı, maçı da son saniye az daha kazanıyordu.

6 - 8 Kombinasyonu hakkında haklısın, 6 yı bulduk Elneny geldi, 8 takım içinde hayal edildi olmadı.

Canere en sonunda iyi bir yer buldun :) Bunu Hoca bile hayal edememiştir :))



Ahmet Usal dedi ki...

@Zaitsev

Elbette Hoca seyirci zorladığından esnedi, de esnedi. Hiç bir şekilde esnemeyecek, hatta seyirciye inat gidebilecek kaç tane Hoca sayabiliriz? Bknz: Bize gelen tüm yabancı Hocalar, şu anki GS nin Terimi vss. vb. Sorun çözmeye ve mesaj almaya niyeti olması iyi. Yani başarılı olmak istiyor, egosunu yenebildi. Tabii benim hayat tarzım Polyannacılık, her kes kendince haklı...

Zaitsev dedi ki...

İzledim şimdi Denizli maçı güzel maç olmuş. Benim kast ettiğim kapanma durumu pek Denizli'nin savunmasıyla örtüşmüyor. Denizli hep çıkarken top kaptırmış gibi. Sürekli yerleşim hataları var. Çok dağınıklar.

İBB verdiği pozisyonlar ise bizim sezon başından beri en büyük sıkıntımız. 2 pasla kaleye inmiş Denizli. Böyle oynayan bir takıma karşı Atiba-Elneny yok hükmünde oluyor.

Bu arada inatçılık konusunda Şenol hocayı da unutma. Sakatlık harici hiç bir adamından isteyerek vazgeçmedi. Şenol hoca olsa Güven her maç en az 45 dakika oynardı :)

Terimde inatçıdır ama çözüm arar. GS'de işler yolunda gitmiyor. Terim Rotasyona gidiyor. Uğraşıyor. Muhtemelen sezon sonunu göremeyecek.

Ahmet Usal dedi ki...

Bu maçın hikayesini tamamlama adına Hocanın maçın ardından yapılan Basın Toplantısı : https://www.youtube.com/watch?v=oC5ysmBLxws

Hoca maçı,ne istediğini, hataları, eksikleri, gerekli herşeyi gayet net ve dürüst yorumlamış. Biz Güneşten böyle maç sonu değerlendirmeleri görmüyorduk.

Bu basın toplantılarını takip etmeyen arkadaşlara öneririm. Neyi ne için yaptığını her defasında açıklıyor. En azından ne yaptığını bildiğini gösteriyor.

Konuştuğunun yarısı kadar takımı oynatabilse zaten olacak,bakalım...

Joyce Hillary dedi ki...

Herkese merhaba, ben şu anda Oklahoma ABD’de Patricia Sherman. Banka taslağımı temizlemek ve yeni bir iş kurmak için 185.000,00 USD tutarında borç aldığım konusunda deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey evimi kaybettiğimde ve banka poliçesi nedeniyle eşyalarını aldığımda başladı ve bazı faturaları ve bazı kişisel ihtiyaçları karşıladım. Böylece, çok çaresiz kaldım ve her şekilde fon aramaya başladım. Neyse ki benim için, bir arkadaşım, Linda bana bir kredi firması firmasından bahsetti, dolandırıcılıktan korktuğum halde ilgimi çektim, durumum tarafından zorlandım ve bu şirket hakkında arkadaşımdan tavsiye almaktan başka seçeneğim yoktu. onlarla temasa geçmek, çevrimiçi borç verenlerle olan geçmiş tecrübelerimden dolayı beni gerçekten şüphe etti, bunu çok az biliyor muydunuz? '' Elegantloanfirm@hotmail.com Bu şirket bana ve meslektaşıma çok yardımcı oldu ve bugün İyi organize olmuş iş ve sorumlulukların gururlu sahibi bu kredi firması sayesinde yüzüme tekrar gülümsediler. Bu yüzden, eğer gerçekten kendi işinizi büyütmek veya başlatmak için veya herhangi bir maddi sıkıntıda gerçekten borçlanmaya ihtiyacınız varsa, bugün işinizde finansal bir gelişme fırsatı bulmanızı öneriyoruz… .. {E-posta:} Elegantloanfirm@hotmail.com ... kredi almak için çevrimiçi aldatmaca kurbanı değil. Teşekkürler

Bize Ulaşın:
(İskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)
WhatsApp ::: + 6282274045059
Tel .... ::: + 6282274045059

Yasal, dürüst, saygın ve acil bir krediye mi ihtiyacınız var? Meşru kredi arayışınız bugün burada sona eriyor çünkü finansal ihtiyaçlarınızı karşılamak için buradayız. Herhangi bir nedenle bir banka veya finans kurumu tarafından krediyi reddetmeniz durumunda, mali sorunlarınız için artık endişelenmeyin, çünkü mali talihsizliğinizin çözümü biziz. 32.000'den fazla işletme sahibine milyarlarca (farklı para birimleri) işletme kredileri sağladık. İşinizi büyütmeniz için size doğru işletme kredileri sağlamak için kendi risk teknolojimizi kullanıyoruz. Düşük faiz oranlı her tür kredi ve aynı zamanda kredi geri ödeme süresi sunuyoruz. Krediniz kötü mü? Fatura ödemek için paraya ihtiyacınız var mı? ya da yeni bir iş kurma gereğini hissediyor musunuz? Yetersiz finansman nedeniyle tamamlanmamış bir projeniz var mı? Size fayda sağlayacak herhangi bir uzmanlığa yatırım yapmak için paraya ihtiyacınız var mı? İSKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ mükemmel profesyonel finansal hizmetler sağlamayı amaçlamaktadır e_mail: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Yorum Gönder

Ara