.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Eylül 2019 Pazartesi

UEL 01 Slovan Bratislava - Beşiktaş



Tarih:  19 Eylül 2019 Perşembe 22.00

Stadyum: Narodny Football Stadium


Hakem Hakkında Bilgi: Kristo Tohver (EST)

Eksik Oyuncular:  Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup(Belirsiz) / - 

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

34 Yorum:

yilmaz dedi ki...

Aslında takım takım olsa, çok güzel bir fikstür çektik. Gurubun "görece" en zayıf halkası ile ilk maçı oynayıp, kendi evimizde arka arkaya iki rakibimizle oynayacağız. Buradan 7-9 puan yapmak bile olası. Rakiplerin kendi aralarındaki maçların durumuna göre, son maçlarda fazla bir efor sarfetmeden üst tura kalınılabilir.

Gel gör ki vaziyet öyle değil. Bratislava maçının Gazişehir maçından farklı olacağını düşünmüyorum. Keşke geçen sezonki gibi şeker gibi bir kura gelseydi. Açık konuşmak gerekirse, takımın form durumu ve rakiplerin geçen yıla göre daha güçlü olması sebebiyle, ikinci tur için favori değiliz bence.

Bu maçı en iyi berabere bitiririz. Tahminim de tek farklı bir mağlubiyet.

Emrah D dedi ki...

Klasik disiplinli bizim takımlara genelde ters gelen Orta Avrupa takımı. Gözüme çarpan bir stratejileri takımdaki kimi oyuncular (mesela iki bekleri) kolay/zor rakibe göre dönüşümlü oynatıyorlar ve bir avantajımız varsa kendi liglerindeki az sayıdaki önemli maçlardan birini bu haftasonu oynadılar. Yani bize karşı daha ofansif ama geride açık verebilecek beklerini oynatmaları gerek veya da yapmaya alışık oldukları dinlenmeli rotasyonu yapamayacaklar.

Yani öte yandan neyse ney deyip koyup geçmemiz gereken maç sonuçta, bu kadar düşünmeye gerek yok. Yeni bekleri, Boyd'u, Umut'u filan deneyip yorgunlarımızı dinlendirmemiz gereken bir maç. Kadro derin rotasyonu kaldırır rotasyonla da vurup geçeriz hatta belki rotasyonsuz vuracağımızdan daha kolay vurup geçeriz.

Vide ve Elneni oynasın nasılsa ligde oynayamayacaklar yorulmaları dert olmaz. Ljajic ve Dorukhan yorulmaması Güven daha fazla kendine güven kaybetmemesi için dinlensin (veya Güven daha iyi oynadığı kanat forvete geçsin).

Güven konulu bir parantez açayım, oyuncu aslında oynamaya çalıştığımız modern futbola uygun bir sahte 9 gibi ama ne oyunumuz o seviyede ne de elde sahte 9 içeren bir taktiğin çalışması için gereken ekstra skor yapacak kanat / 10 numara oyuncusu var. Hoca sanırım Abdülhey ve Ljajic bu işi yapacaklar diye düşündü Antep maçında ama eldeki hesap çarşıya uymadı.

Karius - Rebocho Ruiz Vida Douglas - Nkudu (yani ben olsam Almos'u deneme amaçlı koyarım ama ana akım mantığa göre malesef fantaziye girer) Elneni Oğuzhan (o sakatsa Kartal, Erdem daha ofansif ama Kartal'ı pro seviyeye daha hazır gördüm sezon başı maçlarında) Boyd - Umut Abdülhey

Atibayı yorulmasın diye koymadım lig maçında ihtiyacımız olacak.

Bu arada dikkatimi çekti UEFA'ya bildirdiğimiz 25 futbolculuk listeye Ersin, Kartal ve Erdem'i yazmasak da olurmuş zira 1998 ve sonrasında doğmuş oyuncular en az 2 senelerini geçirdikleri kulüp için UEFA listesinde olmasalar bile oynayabiliyorlar (B listesi deniyor). Kadromuzda yeterince clubgrown oyuncu olmadığı için maksat 25'e tamamlamak olsun diye yazmışız. O dönem çıkan hoca Kartal'ı Muhayer'in önünde görüyor filan haberleri de laf olsun beri gelsin diye yazılmış.

Gerçekten anlamıyorum bu karamsarlığı. Yani 5. dakikada stoperin kırmızı görmemiş gibi maç yorumlamak filan çok enteresan geliyor bana. Gitsin abi Avcı. Valla Yasin Sülün gelsin. Güven de gitsin yerine İstanbulspor'da bile dakika alamayan Oğuzhan Akgün gelsin abi .

Herşey normalinde geliştiği takdirde Beşiktaş'ın rahat kazanacağını düşünüyorum bu maçı.

Basar dedi ki...

Bizim takım bu kadro yapısı ile deplasmanlarda yenilmeye aday. Sert bir orta Avrupa takımına denk gelirsek fark bile yiyebiliriz.

Bu kadro ile oynanacak en olası oyun kapanıp hızlı kanatlarla kontraya çıkmak.

Basar dedi ki...

@Övünç mesele 10 kişi oynamak değil, kabus gibi bir maç izledik. Bayern’e deplasmanda 10 kişi kaldığımızda daha dirençliydik neredeyse. Elini kolunu sallayan kaleye geldi. Ben bu kadar ezildiğimiz bir maç hatırlamıyorum.

Güven iyi ve yetenekli bir çocuk ama ya oyun formasyonuna ya da bu pozisyona oturmuyor. Bence kanat forvet olarak çok daha etkin.

Huzeyfe dedi ki...

@övünç

Kötümserlikle iyimserlik arasında bi yerde duralım.
İlk olarak, transferler Ruiz haricinde vasat. Ruiz ihtiyacımız olan oyuncu ama partneri Vida olmamalı. Eleştirilerde haklı bir nokta takımın boyunun kısa olması. N'Koudou 1 gol 2 asist kanat oyuncusu demiştim, fikrim değişmedi. 2 hafta önceki podcastte 5-6 maç kendi başına alır dediniz, ben öyle bir ışık görmedim açıkçası.
İkincisi, oyun oturmuş değil. Bu noktada umut veren bir değişim var bence. Evet belki herkesin sevdiği bir tarz değil ama Avcı'nın yapmaya çalıştığı bir şey var. Her durumda geçiş oyunu oynama alışkanlığı olan bir takıma bambaşka bir oyun oynatmaya çalışıyor.
Üçüncü nokta oyuncu tercihleri ve bence esas problem. Hoca bu konuda kötü bir sınav veriyor. Avcı'nın oyununda en kilit oyuncu Oğuzhan. Olmazsa olmaz. Sahada sürünse, bütün ikili mücadeleleri kaybetse dahi sürekli olması gereken oyuncu bence. En büyük problem Ljajic. Onu + oyuncu yapan özellikleri kaybettiği gibi sıradan bir 8 numaranın yapması gerekenleri de yapamıyor orta 3lü içinde. Bir de kenar oyuncularını çizgide oynatma ısrarı var.
Hocanın sakin kalıp doğru tercihler yapması, bir de abdest alıp dua etmesi gerek. Yoksa 10. haftayı göremeyecek. Eğer pragmatik olmaya kalkarsa da ikinci devrenin ortalarında işsiz kalır.
Özetle iyimser olmak kolay değil. Bu sezonun çöp olduğunu kabullenmek lazım. Keşke Diaby, Elneny filan alınmasaymış yalnız. Genç oyuncuları en azından istediği kalıba sokma imkanı olurdu. O gençleşme de taraftarların bir kısmının kabul edebileceği birşey olurdu. Feda gibi. En azından takıma bir katkısı olurdu sistem hocası diye getirilen adamın. Sanki şimdi hepsi çöpe gidecek.

Abi lig çok kötü değil mi ya? İzlerken içim şişiyor. Sınırsız yabancıya rağmen kaostan başka bir şey yok sahada. Oyun sürekli duruyor. IQ seviyesi düşük futbolcular yüzünden her maçta var'da incelenmesi gereken en az 7-8 pozisyon oluyor. Avrupa'da hiçbir Türk takımının gruplarından çıkamayacağını düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

@Ordabirköyfakanyok,

GS'liler alerjik olduğu için kimse yabancı sınırı konusundaki "gerçek" fikrini açıkça söylemiyor. "İsteyen 11 yerli de oynatabilir, hep GS başarılıyken bunu konuşuyorsunuz bik bik bik" öttükleri için, Alanyaspor neden 11 yabancıyla sahaya çıkıyor'u konuşmuyorlar.

Avrupa'nın bir çok ülkesinde yabancı sınırı yok, onlar da bu ülkelerin başarılı takımlarını referans veriyorlar. Fakat niyeyse bu ülkelerdeki takımlar, yabancı sınırsız olmasına rağmen, genelde en az %30 yerli kadrolarla çıkıyorlar sahaya. Çünkü sürekli dışarıdan enjekte edilen sporcularla sürdürülebilir başarı sağlanamıyor. Bizim kulüpler de "sınırsız" diyine bokunu çıkartıyor. Söyleyince de allerjik reaksiyon gösteriyorlar.

GS'nin üç iç ortasaha oyuncusu, Beşiktaşın El Nenny'si kiralık. Ve bu adamların bonservislerinin alınması neredeyse mümkün değil. Seneye bunların yerine yenileri alınacak. Verilen kiralık ücretler, maaşlar çöpe. Geri dönüş 0. Türk futbolunun iki lokomotif kulübünün önümüzdeki sene ortasahalarının yeniden dizayn edileceği daha bugünden belli. Her sene yeni kadro kuran takım nasıl bir oyun akıcılığı sağlayabilir ki?

BJK4EVER dedi ki...

Benim acidan sorun yok. Sen orta sahayi 3 yerliden kursun bir bok yiyemezsin, orta sahadan bile cikamazsin. Kiralik Talisca, Aboubakar vs olmaz biz o CL grubundan nah cikardik.
Ha, her aldigin yabanci tabii iyi olmuyor, o ayri konu. Ama vasat bir yabanci iyi bir yerliden 1000 kat daha iyi.
Siz Necip'le CL macina cikmak istiyorsaniz o baska.
Altyapi fetisini de birakin beyler. Daha alt ligdeki takimlarda bile dogru durust forma sansi bulamayan oyuncular mi cikip Besiktas'i sirtlayacak? Guldurmeyin beni.
Futbolumuzun seviyesi bu iste su an icin. Bunu degistirmek istiyorsak evvela altyapidan baslayacagiz. Ve baslayacagimiz nokta altyapi egitmenleri, onlarin bilgi birikimi.
Daha kendi futbolcuyken futbolun dogrularini uygulayamayan Yasin Sulun mu ogretecek oyunculara futbolun temellerini?
Yetenek olmadigina inanmiyorum ben. Yetenek var, futbola sevgi, ilgi ve alaka da fazlasiyla var. Ama gencleri teknik olarak gelistirecek, mental olarak hazirlayacak bir altyapi sistemi sart ilk once. Ondan sonra ust yapiya bakilir. Torpilin oldugu, futbol bilgisi tirt futbolcu eskilerinin hocalik yaptigi altyapidan ne hayir gelir. Dusunsene, sen altyapi oyuncususun. Ve 14 yasinda senin hocan kuguya pide veren Gokhan Zan. Insana meslek degistirtir amk.

beagle dedi ki...

Bari Barçanin 16 yaşında çocukla çıktığı hafta bu sacmaliklari bırakın.
Altyapıyı takip etmiyorsaniz da fazla sallamayin. Altyapi demek 7 yasindan beri bizde olan adamlar demek değil. Her yas kategorisinde sürekli transfer yapılıyor ve yetenek toplaniyor. Dorukhan Güven Ozyakup gibi adamlar aslinda altyapi transferi gibiler.
Konu genç ama tecrubesiz oyunculardan artıları olanları berbar transferler yerine oynatmak. A takimdan kat kat iyi haxirluk maçı oynadılar gene yaranamadilar. Ne yapsin bu çocuklar. 5 dkda hat trick yapsa sonraki maç yapmadi diye kesilecekler.

Konu altyapi yetersizliği değil. Transfer kirli işleri. Yonetici Menejer Hoca üçgeninde para dolaşıyor belli. En saf durumda ise transfer maliyetli olduğundan bedava gençler yerine şans buluyor.
Bu hafta milli maçta mudahele yiyip yikilmayip gol atan Oguzhan Akgünün Dentinho'dan kötü oynayacağını düşünüyorsanız büyük yanlışınız var.
1.70lerdeki O.Akgün Beşiktaş'ın ideal santraforu olur mu? Çok zor. Ama bu baska konu. Cocuk yaş kategorisinde mevkisinde TCnin en iyisi ve fiziken güçlü.

Istanbulspor'a deginelim. Bir sürü yabanci olan, yabancilarin yedek oturduğu takimda Eslem ve M.Enes banko oynuyor. Bonservisini verirsek O.Akgün de banko oynar. Kiralıksa, kendi adamları sakatsa oynar. Sistem budur.

Emrah D dedi ki...

Sakatlar (Oğuzhan, Burak, Roco) ve götürülmeyenler (gençlerin alayı diyebiliriz) belli olduğuna göre revize edilmiş 11'im şu şekildedir:

Karius - Rebocho Ruiz Vida Douglas - Nkudu(Lens?) Elneni Necip Boyd - Umut Abdülhey

Atiba da 60 filan gibi girsin form tutmak için.

Vurup geçelim.

yilmaz dedi ki...

Bu kakafoni arasında, Avcı'nın maç öncesi röportajından memnun olduğumu söyleyebilirim. En azından rakiple alakalı bir şeyler bildiğini duyduk. Galibiyetle başlangıç harika olur. Umarım bir sakarlık yapıp ilk dakikadan hevesimizi kırmazlar.

Basar dedi ki...

Demeçler, bakış açısı, oynatılmaya çalışılan oyun güzel.

Kurulan kadronun yeterliliği ve bütünlüğü kötü.

BJK4EVER dedi ki...

11'i begenip bastim bize, 2.60 oran baya iyi geldi.
Ilk dakikalarda sanki klasik 4-3-3 gibi gozukuyor. Ljajic sol ic, Dorukhan sag ic seklinde.

beagle dedi ki...

Fiko ve Avcı, hem ağır , hem kisa, hem gucsuz, hem yeteneksiz takim yapmayı nasıl becerdiniz ki? Çok eglenceli aslinda. Seneye 11 ilk 11 transferi, baskan, hoca hepsi gerekecek. Sergen ne yapsa bundan kötü olmayacagindan efsane olacak. :)

Basar dedi ki...

Bizim takım güzel oynuyor tamam ama;
1) sabaha kadar oynansa duran top haricinde gol atacak görüntüsü yok.
2) defansın arkasına atılan her top 2 maçtır tehlike oluyor.

Mayor dedi ki...

Bu güzel bir oyun değil.
3. bölgeye yığılıp habire yan paslarla bir açık bulmaya çalışıp eninde sonunda topu kaybedince rakibe ani atak şansı veriyorsun. Bu taktikle özellikle zayıf takımlar karşısında işimiz zor.
Sahadaki adamlar oyunu daha geride kurup rakibi üstüne çekip hızlı ataklarla sonuca gitmeye daha uygun.
Gerçi ilk yarıda bir kaç ani atak şansı yakaladık ama onu da kötü paslarla heba ettiler.

2. golü atmamız iyi oldu rakip mutlaka bastıracak o zaman göreceğiz 3-4 pasla rakip ceza sahasına girebiliyormuyuz?

Ayrıca hakem çok hıyar, penaltı olmayan pozisyonda penaltı çalıp olanında sarı kart gösterdi.

Huzeyfe dedi ki...

@Basar

1. Aynen öyle, çünkü bu oyun ön alanda ekstra oyunculara muhtaç. Umut Nayır'la bu oyundan birşey çıkmıyor haliyle. Kenarlarda da çiğ yetenek var ama zeka yok.
2. Çünkü topu ilk dikine pasta kaybediyoruz. Rakip sahaya doğru yerleşmişken kaybedince de tek pasta pozisyon yiyoruz.

Aşağı yukarı aynı sorunlar devam ediyor. Oyun oynuyoruz ama bunu kabul etmek gerek. Bratislava topla oynamak istiyor, biz vermiyoruz. Büyük oranda da geri alıyoruz. Ama en kritik yerde en vasat oyuncular oynuyor.

beagle dedi ki...

Ön-libero Elneny ilk yari savunma istatistikleri: Top calma 0, pas arasi 0, uzaklastirma 0 Ikili mucade kazanma 0...

Twitter Elneny hayrani dolu. Atiba'nin savunma yapmayani la bu. Böyle yana iyi pas veriyor diye adam oynatacaksak 15 16 kişi çıkmak lazim maclara.

beagle dedi ki...

Hsst la kötümser olmayin deplasmanda 4 iyidir. Tabi rakibin 10Mluk 4. Torba takımı olması bir endişe yaratabilir. Ama yok, Burak gelince herşey duzelecek.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş bir an önce yönetim değişikliğine gitmeli , yönetim bırakacağını ilan etmeli . fikret'in bırakmadan önce akarken kabını doldurmasını , ileriki kariyeri (!) için ilişkilerini sağlamlaştırmasını bekleyemeyiz . rencide edilmeden bıraksın , yoksa beşiktaş taraftarı rencide derek bıraktırıacak . defolun gidin lan amk !

can dedi ki...

@beagle
Oyuncu istatistikleri için link atabilir misin?

Armagan dedi ki...

Ben bu oyunu izledim, Samet aybaba.v2
Hatta açın bakın orada da eskişehir mi karabük mü ne maçı vardı. Aniden gelen 2 golle berabere bitmişti. Savunma isimlerle değil birlikte oynayan takımla yapılır ve az biraz savunma yapamayan hiçbir takım başarılı olamaz. Bu durum, kadro kalitesizliğiyle değil(önceki örnekten farklı olarak) tamamen taktik hatalarla açıklanabilir. Avcı veya Orman’dan doğru düzgün süreç yönetimi gelmezse sezon sonunu ikisi de göremeyecek cidden.

fidddas dedi ki...

avcı milli arayı görürse iyi
öbürü koltuğunu bırakmaz

fidddas dedi ki...

16m euro bonservis harcayıp bratislavadan 4 yiyorsak işimiz var... ( dedik hep şu transferleri erken yapın bu hoca pragmatik değil geç gelen transferi oturtamaz veya fayda alamaz diye )

beagle dedi ki...

@can
https://www.mackolik.com/mac/slovan-bratislava-vs-beşiktaş/istatistik/d2pjxv9evtnkb9h7260elchuy

Dorukhan 16 ikili mucadele 8 kazanma, Rakip 6 10 ikili mucadele 5 kazanma 5 pas arasi. Elneni 1 ikili mucadele kazanma(%25). 2de 0 kafa topu. Şut da yok.

Ruiz Diaby ve Elneni ile atletik ve fizik güç acisindan çöktük. Atiba-Oguzhan oynamaya baslayinca kümede kaliriz.
Dorukhani da 7ye kaydiralim. Lens Diaby ve Boyddan kötü olma ihtimali 0.

zago30 dedi ki...

Defansımız evlere şenlik,hücum desen ceza sahasına kadar yan pas yan pas topu rakibe kaptırma sonra peşinden koşmadan ibaret. Grubun en zayıf takımına karşı bir organize atak yapamadık. 10'dan fazla kullanılan korner sonuç yok.Kurtarıcı olarak Lens oyuna alınıyor. Wolverhampton ve Braga'yı yenme ihtimalimiz yok. Bu takım deplasmanda maalesef hiçbir maçı kazanamaz. Ligde iç sahada bile bizi çok zor günler bekliyor. Sezon sonu ilk 5 bile hayal bu oyunla.

yilmaz dedi ki...

Maçın sinirine yenik düşmeden yazmaya çalışacağım. En son suçlayacağım kişi Abdullah Avcı.

Her şeyden önce, taraftar tepkisinden korktuğu için "takımın durumundan memnun değilim" diyebilecek kadar yüreği olmayan yöneticiler. Maşallah hepsi bir avrupa takımı yöneticisi gibi. İsimlerini bilen bile yok. 3 maç kazanalım arka arkaya, hepsi boy boy bütün haber sitelerinde çıkarlar.

Yani gerçekten bıraktım dikine pası filan, yap pas yapmayı beceremeyen bir adamı 5m€ da bonservis ödeyip alan adamın yargılanması lazım gerçekten. Ki Abdullah Avcı da yırtınıyo garibim pas oyunu oynucam diye. Oyna iyi güzel de kimle? Eminim şimdi pişmandır geldiğine Beşiktaş'a. Adamın Başakşehir'deki kadrosu kalite olarak da, oyuna yatkınlık olarak da bizim şu kadromuzun fersah fersah önünde.

Bir de bu takımı üzerine tuğla konulacak kadar bile temelsiz bırakan çok sevgili Şenol Güneş beyfendiyi de gecenin bu saatinde hörmetle anıyorum. Kendisinin Bilic'den aldığı takıma bak, kendisinin bıraktığı takıma bak.

Geçen sene 10 attı diye Burak'ı sabah akşam yalayıp taraftarın da aklını çelen çok saygıdeğer Türk Basını da bu akşamki iltifatlarımdan nasibini almıştır. Sayelerinde Burak'ın kendisine güvenilip yola çıkılabilecek fizik ve akıl sağlığına sahip olduğuna inanıp, Güven Umut forvetine razı olduk. Bir kulüp ancak bu kadar ince ince çökertilebilir.

Bratislava bizi 4-2 yenmiş. Olay değil. Olay; başkanı, yönetimi, profesyonelleri, teknik heyeti (eski), medyası ve taraftarı tarafından altı oyulmuş ve dımdızlak bırakılmış bir kulüp.

Ben teknik heyet ve oyuncu grubunun Beşiktaş için iyi şeyler yapmak istediklerine ikna oldum. Yeterli değiller o başka. Ama Şu yukarıdakiler gibi en azından takımı sabote etmiyorlar. Bundan sonraki ilk maçta küfürü onların yiyecek olması da, sadece bu ülkede yaşanabilecek türden bir kara mizah.

fidddas dedi ki...

Sistem kurmaya calışıyor diye avcıda hata yok demek sorunu eksik görmek olur bence
- yapılan transferlerde isim veren o, ne oyanayacağı da belli. Göz göre göre hatalı kadro kuruldu. Bu oyunu bu kadroyla oynaması imkansız. Para yoksa 16m euroyu nasıl harcadık?
- sezon başından beri oyuncu değişikliğinde doğru oranı %25 bile değil. Oyun istemediği gibi gittiğinde sorunu çözemiyor. Ya sebebini bulamıyor ya çözümünü. Ama biz onu zaten bunu yapsın diye getirdik.
- takımda konsantrasyon dağılmış, deplasmanda 10 gol yemişiz nerdeysr yarısı bireysel hata. Oyuncunun hic parası yatmasa bunu anlatım da hoca oyuncuyu ikna edememiş gibi duruyor. Oyuncunun kafası çok dağınık! Bunu da çözemiyor.

Hocanın acilen kendisine çalışacak bir b planı kurgulaması lazım, eldeki oyuncu grubu yapamıyor ve yapamayacak yada %50 başarılı olacak. Başarılı olmadığı anda çözüm bulup skor alması gerekiyor. Oyuncuları da yapmak istediğine ikna etmesi lazım. 11 den 8 oyuncu ikna olmamış gibi oynuyor. Bence bireysel hatanın sebeplerinden bir de bu zaten!

Sinek Savar dedi ki...

Biz bulari daha once kitaplarimizda yazdik. Sansure ugradik, hakarete ugradik ama yazdik.

Gun gelecek *nerdesin laz* diye aglayan yavsaklar ile dolacak buralar.

Yere yatan, yurek yakan *avci* ve *yilmaz* kripto fetoculara teslim edeceksin takimi, bunu desteklemek icin medya/blog algisi olusturacaksin ve farkli bir sonuc bekleyeceksin. Gulerler adama.

Karamsarlikmis, 2 sene once karamsardim o zaman. 2 sene once yazdim ben bunlari hep. 2 senelik sampiyonlugunu peskes cekmissin. Dayanmadigin *umut* ve oturmadigin menajer kucagi kalmamis. Siyasal islama yarandin battin, son care okyanus otesi ama, onu da *beka soruncular* FT ile kapatmis. Taraftara siktir cekmekle olmaz bu isler *burasi besiktas*.

Yarin bir gun gazeteler avrupa fatihi GS, imparator Terim yazdiginda senin aslinda avrupada puan getiren takim oldugunu kimse konusmayacak.

Herkes GS'nin ulke puanina katkisini konusacak 30 mac sonra.

Akliniz sira burada istatistik uzerinden analiz kasip, algi yoneticilerinin ekmegine yag surun.

Elimizden 2 tane sampiyonluk calinirken laza sovmekle mesguldunuz. Aloo uyanin sampiyonluk gidiyor diyenleri afaroz etmekle mesguldunuz.

Yapilan yorum sayilarindaki dususten de zaten kimsenin burada yazan okyanus otesi forevercilari sallamadigini gorursunuz. Fatih terim seviciler, apo gibi kriptolarla kendini tatmin ediyor.

`Futbol asla sadece futbol degildir` lafi 2 tane kitap okumamis entellerin agzina plesenk olsun diye soylenmis bir laf degildir.

Ortadogu cografyasinda futbolu anlamak icin once matematik sonra sosyoloji ve politik bilimler bilmek gerekir.

Ne diyor bu degisik diyorsaniz ve forever satilik bir kopek olmak istemiyorsaniz bence buradan baslayabilirsiniz:

https://twitter.com/nlyyilmaz/status/1174715530634321922?s=20

Sinek Savar dedi ki...

Samet Aybaba'nin besiktasi ile kiyaslayanlar olmus. O takimda (bir kac msj once alt yapi ornegi verilmis) olan ozzy ve olcay vardi.

Burada itin gotune sokulan olcay o takimin ve stad acilisindaki sampiyonlugun gizli mimaridir.

Olcayin 3. Asist olarak tabi edebilcegimiz atagi baslatan pas bile olmayan dokunus, harwketlenme tarzi seyleri su anda gormuyoruz ve gorme imkanimiz yok. Dikine futbol diye bir sey icat etmisler ve bizim kripto da buna karsi.

Su takimi Samet Ayababa takimi ile ayni kefeye koymak net furbol cahilligidir.

P.S. q7 gibi bir cingenin de hangi kripto takima peskes cekildigini de iyi analiz etmek lazim.

turgay dedi ki...

-her oyuncu ile her sistemin oynanmadığını muhafazakar hocamızın görmesi lazım. caner'le oyun kurabilirsin ama rebocho buna yetkin olmayabilir ki nitekim böyle bir özelliği yok adamın. dönüştürme işini hazırlık döneminde yapmak lazımdı ama geç geldi. haliyle geçen sene fransa liginde saol dipten yaptığı ortalar ile çok tehlikeli olmuş bir adamı orta sahada oynatmak ondan verim alamamak demek oluyor.

-her bölgede inanılmaz boşluklarımız var. kompakt oyun oynatmaya çalışan bir hocanın bu kadar açık alana müsaade ediyor oluşunu kabul edemiyorum. bu da yine her oyuncu ile her oyun oynanmayacağının bir kanıtıdır.

-bu takımın gol atabilmesi için bir topu bu kadar yavaş oynatmaması gerek. eğer sağdan sola soldan sağa oyun bu kadar yavaş akıyorsa kapalı savunmayı açmanız imkansızlaşıyor. bununla beraber kanat oyuncularınız ve forvetleriniz sabit kalıp kapalı savunma içinde hareketsiz top beklediğinde işte o yan paslar ortaya çıkıyor çünkü topu alacak ve en önemlisi anahtar pası yapacak adamınız olmuyor. ilk yarıda en az 4 kere hem sağ hem de sol kanatların önünün bomboş olduğu pozisyonları yakaladık ama pası atacak adam olmadığından harcandı pozisyonlar. boşuna 8 numara lazım diye bağırmadık.

-savunmada vida gibi, kalede karius gibi pahalı oyuncuların bu kadar hatalı oynadığı bilerek onlarla devam etmek yerine göndermemiz gerek demiştik. vida bu oyunun oyuncu değil, kariusa bu kadar özgürlük vermeyelim demiştik. biri 3 diğeri de 2,5 alıyor. 5,5 milyondan tasarruf etmeliydik. bu oyuncuların bu oyun sisteminde düzelme şansları yok. yine aynı yere geliyoruz her oyuncu ile her oyun oynanmaz.

-yahiç bu oyun sisteminde zarardır. yaptığı istatistikler görüntüyü değiştirmiyor. bu adam ceza sahasının önünde oynamalı. bu kadar kaleden uzak top aldığında dönüp duruyor. biz bu oyunu yahiç ile oynayamayız. zaten bu oyunu bu adam italya'da da oynayamadığı için buralara düştü. artık sadece ceza sahası çevresinde oynayabilen oyuncular üst düzey liglerde başaltı takımlarda bile zor forma buluyor. ancak yahiç hala en önemli sorun çözücümüz. tabi nerede kullanıldığına göre değişiyor.

-hoca muhafazakar kalmaya devam ettikçe kaybeden biz olacağız. bu oyunu bu oyuncular ile oynayamıyoruz. sorunu çözecek olan yine hoca. bize gelirken işinde çok kötü olan bir yönetim ile çalışacağını biliyordu. transferleri kendi istedi. sonuçlarını da kendisi katlanacak. tam bizim pırlanta yönetimin istediği gibi yani.

Basar dedi ki...

Biz bu kadro ile bu oyun planında israr edelim (aslında değiştirsek bile aynı şey) son 5'te kümede kalma mücadelesi veririz. Umudumuz Atiba, Oğuzhan ve Burak! Bir de oyun planını değiştirirsek Ljajic'ten daha fazla performans alırız.

Bir şeyi değiştirirken ya bir anda değiştirirsin (Avcı'nın modeli) ya da yavaş yavaş değiştirirsin. Şu an kurulan kadro bu değişimi bir anda yapabilecek bir kadro değil. Dan diye vurup geçecek, ara ara tökezleyecek ama onlara da yavaş yavaş çözüm bulacak şampiyon değil ama 3. 4. olacak bir model izliyor olsak tolerans çok daha yüksek olurdu. Taraftar da kulübün durumunun farkında sonuçta.

Ben şahsen kurulan kadro ve oynanmak istenen oyunu çok romantik buluyorum. Bu kadronun en fazla oynayacağı top kontraatak futbolu olur. Şu anki ileri 3'lü ligin en kötüleri arasına girer. Orta 3'lü ise ligin en dirençsizleri arasına girer. Böyle bir kadro kurmak ciddi bir teknik adam ve yönetim başarısızlığı. Forvet almamak çok ciddi bir hata. Kanatta Güven, Boyd, Lens, N'koudou varken 1 tane daha kanat almak büyük bir çapsızlık. Orta sahaya 36'lık Atiba'dan bile performanssız bir adam almak büyük romantizm.

Feda dönemindeki tolerans sadece Feda iletişimden değildi. Taraftara heyecan veren bir oyun vardı, gelecek için umut taşıyorduk. Aybaba takımı ligi 3. bitirdi. Bilic takımı lige fırtına gibi girmişti. Kaldı ki harcanan para da bundan çok daha azdı. Kadro da öyle ahım şahım değildi. Takım doğru düzgün futbol oynuyordu, Avrupa'da da dirençli ve kendi çapında başarılı bir takımdı. Şu anki takım kabus senaryosu yaşıyor, ne heyecan veriyor ne de umut veriyor.

can dedi ki...

@beagle
Çok sağol. Maçın üstüne iyi kafa açıyor istatistiklere sıcak sıcak bakmak.

Yorum Gönder

Ara