.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Mayıs 2019 Cuma

STSL34 Beşiktaş - Kasımpaşa


Tarih: 24 Mayıs 2019 Cuma 21.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Mete Kalkavan

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı), Dorukhan Toköz, Gökhan Gönül, Gary Medel, Burak Yılmaz / Ramazan Köse, Abdul Khalili

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

41 Yorum:

turgay dedi ki...

muhtemelen yeni hoca abdullah avcı olacak. kendisiyle ilgili görüşlerimi paylaşmak isterim.

bana göre artıları,

-bir kere bir oyun pratiği olan hoca. sahaya yerleşim üzerine çalışan , geçişleri en efektif şekilde nasıl yaparıma kafa yoran birisi.
-genç oyuncu kullanabilen birisi. cengiz'e süre vermesi, irfancan'ın ilerlemesine katkı sunması, geçmişte cenk ahmet gibi ferhat gibi can arat gibi oyunculara çekinmeden süre vermesi önemli. ayrıca başakşehir altyapısına yaptığı transferler de bu konuda olumlu izlenim yaratıyor.
-büyük transferler yapmadan önce elindeki kadroyla ilk 4 içinde olmayı başarmış bir hoca. yani kadrosundan verim almada geçen yıla kadar çok başarılıydı. bununla birlikte geçmişte 3 büyüklerde tutunamayan vasat oyunculardan bir oyun planı ile faydalanmayı da bilmişti.
-oyuncu geliştirici bir hoca. bugün mahmut tekdemir denen bence dümdüz bir adamdan oyun kurucu bir orta saha ve savunmacı yarattı. volkan babacan ve mert milli oldular. visca'nın kaydettiği ilerleme muazzam. bunlar bence hoca'ya artı yazılacak konular.
-istikrarı var. senelerdir aynı takımda ve aynı oyuncularla oynayabiliyor. görece olarak baskının olmadığı ve hedeflerin daha esnek olduğu bir ortamda uzun süre çalışmak kolay. ancak yönettiği takımın onsuz küme düştüğünü de belirtmek gerek. onunla ise ilk 10 hatta ilk 4 içinde kaldığını da söylememiz lazım.

eksilerine gelirsek,
-oyun pratiği var dedik ama tutuculukları da var. örneğini bu sene gördük. rahatlıktan oyun pratiğinden vazgeçti ve bu şampiyonluğa neden oldu.
-kriz anlarında bence sakin kalamıyor. bu büyük takımlar için büyük sorun demektir. kendini kontrol ediyormuş gibi görünse de aslında içten oyuna bakışı değişiyor. oyun dışında konuşmaya başladığında saçmalıyor.
-bu kadar süre içerisinde tek kupası yok. bir kupa finali var. bize kaybetti. bir lig finali var nasıl kaybettiğini gördük. bu durum başarıya açlıkta yapabilir. umarım yapar. ancak iyi oyun iyi mücadele sonunda birşeyler de kazanmış olmak lazım.
-kadro derinliğine şenol hocası gibi takıntılı ama verim almada aynı şenol hocası gibi sorunlu. bu yılki kadrosu kimse de yoktu kabul etmek lazım.

velhasıl türk ligine bu ligi bilen adam getirmek lazım. lucescu yerine avcı daha kabul edilebilir benim gözümde. ama avcı da hatalarından ders alıp ona göre ilerlemesi lazım. bu parasızlıkta vasattan verim alabilen, genç oyuncuya korkmadan süre verebilen bir antrenör şart. avcı'da az çok bunlar var. hayırlısı olsun

Basar dedi ki...

Ooo hocam Oğuzhan'ı milli takıma çağırmışsın!

Hayırdır hocam? Medel, Dorukhan yokken, Tolgay da gitmişken -kısaca orta sahada adam kalmamışken- bile Oğuzhan'ı oynatmıyordun, şimdi ne yapacaksın?

Sana bela mı okuyalım, küfür mü edelim ne yapalım bilemedim. Gittiğine o kadar seviniyorum ki anlatamam...

İnşallah adam gibi hücum futbolu oynatan, oyunu adam gibi okuyan, biraz da gençlere önem veren bir hoca gelir başımıza. Şimdiden söyleyelim öyle sezonda 40 gol atan, uyuz uyuz 1-0 yatan, yere yatarak vakit geçirecek hoca Beşiktaş'ta tutunamaz. Beyaz sayfa ile başlar ama kredisi çabuk tükenir. Avcı'nın yegane faydası quaresma zararlısını bitirmesi olacaktır.

sports guy dedi ki...

uzun vadede avcı'ya karşıyım, ama kısa vadede takımı toparlaması için getiriyorsak en ideal aday da o.

en azından sahada defans orta saha hücum üçlüsü birbirinden kopuk başı buyruk şekilde takılmaz.

finalleri görememesi büyük problem evet, ama bizim şu an orayı görmekten çok tekrar bir oyun pratiği kazanmaya ihtiyacımız var. toplu savunma, toplu hücum. bunu da avcı yaratabilir mi? bence yaratır.

gelsin görelim. 74 yaşında her an görevi başındayken hastaneye kaldırılma ihtimali olan lucescu'dan ziyade kendisini tercih ederim.

sergen için bence erken zaten, eski futbolcular bir kere gelip başarısız olunca bir daha takımın başına gelmeleri zor oluyor. bir yerde illa gelecektir, ama geldiğinde daha sağlam gelmesini isterim.

diğer adaylar zaten pek ciddiye alınacak adaylar değil. mevcutlar arasından bakarsak kazanan belli gibi duruyor.

yilmaz dedi ki...

Bir takım taraftarına bu kadar cephe almamalı. Futbol en nihayetinde taraftarlar için oynana bir oyun. Futbol kulübünün amacı, taraftarlarını mutlu etmek, gururlandırmak olmalı. Abdullah Avcı, Beşiktaş taraftarının adına aleyhte tezahürat yaptığı ender teknik direktörlerden. Yere yatsana, cimbomun uşağı gibi, aslında sonradan yutulması pek mümkün olmayan tezahüratları kendisi aleyhinde yıllardır söylüyor. Şimdi bu adamı geçirdiğimiz bu kadar kötü sezondan sonra taraftarın karşısına geçmek en hafifiyle dalga geçmektir taraftarla.

Çok merak ediyorum, taraftarın ters sonuçlar geldiğinde ne kadar sabırlı olmasını düşünüyorlar? Göz var izan var, 2 maç galip gelemeyelim vodafone park'ta, üçüncü maç kellesi istenecek tribün tarafından. Belki de yönetimin hesabı da budur, bilemem.

kkkam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Benim gönlümden Jorge Jesus geçiyor, sanıyorum boşta.

Yanına da Atiba-Yasin...

Hatta kim gelirse gelsin yanına Atiba-Yasin! Atiba'nın ileride hem futbolcu hem de TD olarak Beşiktaş efsanesi olarak anılacağına inanıyorum.

yilmaz dedi ki...

@Basar Jesus bizim takımdaki ve bizim ligdeki saçmalıklara 3 hafta dayanmaz. Bence kariyer hedefi olan biri olması lazım. Ama onun oynattığı çılgın futbolun sevdalısıyız. Orası ayrı.

BurkayJK dedi ki...

@yilmaz

O iş Burak'ın gelmesiyle bitti. Şu saatten sonra Emre Belözoğlu da gelebilir, Fatih Terim de gelebilir. Orman yönetimi duruş muruş bırakmadı. Yeni nesil ergen taraftarlar da tüy dikti.

BJK4EVER dedi ki...

Daha gecen hafta gelecek hoca profili cizmisken hicbir sekilde uymayan Abdullah Avci'nin adi geciyor, uzucu.

Benim hayalimdeki hoca herkese kafa tutacak hirsa sahip, hucum futbolu oynayan, kaybetmekten korkmayan biri.
Camia'yi, taraftari arkasina alip soke soke basari getirecek biri.

Abdullah Avci bir takima aliskanlik kazandiriyor, bir taktik oturtabiliyor, bir takim kurabiliyor, eyvallah.
Ama 2 nokta baya onemli;

- finalleri getiremiyor hicbir sekilde, loser'ligin kitabini yazmis
- cok sikici ve defansif bir futbol oynatiyor

Bizim ruhumuza ters defansif futbol. Vodafone Arena'da o taraftar coskusu varken Basaksehir gibi surekli yan pas yapan, topa sahip olan, israrla set hucumunu uzatip bosluk aramayan, top rakibe gectigi an pres yapmak yerine 11 kisi gomulen bir takim yaratamazsin.
O futbolu sen empoze etmek istesen oyuncular yapamaz, gaza gelir, stat bile seni ileri iter zorla.

Abdullah Avci'yi getirmek demek GS ve Fatih Terim'e karsi 1-0 geride baslamak demektir. Sergen bana daha mantikli bir hamle gibi geliyor.

Kesinlikle camia'yi butunlestirecek biri. Taraftari da, yonetimi de, hatta muhalefet edenleri de arkasina alir. Adami sevmeyen cok neredeyse. Fatih Terim'e laf edebilir mi bilemem, ama o siklemeyen tavri bile bir tepkidir aslinda.
Ve takimlarina gayet zevk veren, ofansif futbol oynatiyor. Tam da bize lazim olan bu zaten.

can dedi ki...

@ Turgay, artilari eksileri cok guzel yazmissin. Ben sahsen Gunes'in pic ettigi saha dagilimi, adam paylasimi, alanlar arasi gecis, oyun kurgusu gibi futbol fundamentallarinda buyuk ilerleme kaydettirebilecegini dusunuyorum Avci'nin/

@ Basar, Abdullah Avci hakkinda soyledigin olumsuz seylere cok katilmiyorum. Bence Avci'nin defansif futbol oynatma konusunda ozel bir takintisi yok. Kaldi ki oynattigi "defansif" futbolla bile Senol Gunes'in oynattigi "ofansif" futboldan daha cok pozisyon yakaladi takimi cogu zaman. "Ofansif" oynayip 60 dakika tek sutumuz olmayan maclari cok gorduk. Loser'liga gelince bu tamamen camianin gucuyle alakali. Senol Gunes Besiktas'a gelene kadar loser'ligin kitabini yazmisti, ne oldu, 70inde winner mi olmaya karar verdi?

@ Yilmaz, soyledigin onemli. Taraftarla bu kadar terslesmek, hele ki basarisiz bir yonetim icin, aptalliktan baska bir sey degil.

beagle dedi ki...

Sıkıcı defansif futbolun kralı Lucescudur, unutmamak lazım. Bence pis bir şekilde bize çakıldı Luce. Belki Ericksonn gibi tepkilerden gelmez gelmezse.

Avcinin kayseri havalimanindan Bjk taraftari ile nefretlesmesi var. Pis bir herif zaten.
Bu sene şampiyon olamaması da Adebayor ve Ba yerine Robinho israrindan.
Uzun adamlara gol attirmak için saldirmak lazım. Robinho ise kendi bir şekil atar. Klasik defansif mal hoca tercihi.

Bir gün teknik adam tercihim Sergen diyeceğimi hiç sanmazdim ama 3 kötü adaydan en iyisi Sergen.

Basar dedi ki...

@can
Benim yazmadığım şeyler için bana cevap yazmışsın. :) Ben az gol atan, 1-0’a yatan, yavan top oynatan hocanın bizde tutmayacağını söylüyorum. “Loser” kelimesini ben kullanmadım “defansif oyundan” da dem vurmadım. Ben başka bir sıkıntıdan bahsediyorum.
Geçen hafta da yazmıştım, Avcı Bilicvari bir sistem takımı yaratır.

can dedi ki...

@ basar hakikatten agir sacmalamisim, @bjk4ever’a yanit verecegime sana vererek. Soyle soyleyeyim, dogru sartlar altinda Avci hem eli yuzu duzgun top oynayan hem de ipi gogusleyebilecek bir sistem takimi olusturabilir. Neyse ben Avci veta baska birinin gelmesinden ziyade bu yonetimkn gitmesiyle ilgileniyorum

Hidayet dedi ki...

arkadaşlar kafanızdaki oyunu oynatacak hoca'yı (sergen'i falan saymıyorum) , hani o avcı'nın ötesinde üstünde olanları , getirmek için geç kaldık . onun zamanı geçen yılın sonuydu . şenol güneş'in milli takıma atladığı gibi , beşiktaş'ın da daha üst düzey hoca'ya ihtiyacı vardı ve bu hakkıydı . beşiktaş yere düşmeden hamle yapmadığı için bu günlerdeyiz . şöyle örnek vereyim , geçen yıl ljajic ayarında bir adam beşiktaş'ı atlama taşı olarark görürken bu yıl görmez . teknik direktör için de öyle olduğunu düşünüyorum . tepeden ilk düşmeye başlayınca bir yere atlayıp oradan tırmanmaya başlayacaksın , beşiktaş ille de ben yeri öpecem dedi
geçmiş olsun artık..

Basar dedi ki...

Gidişin olsun dönüşün olmasın hain bunak! Koca sezon 90 dakika Oğuzhan’ı oynatmadı, utanmadan milli takıma alıyor hain!

Giderken quaresmanı da almayı unutma hain!

beagle dedi ki...

Maça bakiyorsun Ljajic Atiba Oguzhan Vida sahada olduklarinda kalani cacık da olsa takim topa sahip oluyormuş.

Lens maçın sonunda 3.lüğü kurtardı belki. Adamı yuhaladik. 56 dk her topu kaptiran Qimil zararlisini yuhalamadık ama. Şenolla beraber bu seyirci grubundan da kurtulmak lazim. Oyuna giren Lensi Pektemeki niye yuhaliyorsun. Bak Oguzhan 8 oynatilirsa ne kadar onemliymis. Macin son 10 dksindaki topu en son ne zaman oynadik ki?

Bu kayip sezonlarin sonu oyuncu kazanmak için önemlidir. Karius Ljajic Atiba Vida Oguzhan Güven seneye cekirdek kadro/omurga için iyi görünüyor.

Mirin, Quaresma ve Caner'den nasıl kurtuluruz bilemiyorum ama...

turgay dedi ki...

Avcının en önemli problemi tutuculuğu. Mesela duran toplarda sürekli alan savunması yaptırıyor. Bu sene da Costa ve epreanunun yokluğunda çok fazla gol yediler. Buna rağmen devam etti. Mesela attamah çok kötü bir oyuncu ama sürekli onunla başladı. Bu gibi tutuculukları var. Bunu aşmadığı takdirde bizde sıkıntı yaşar.

Ben bu seneki değil de geçen yılki avcıyı isterim. Bu sene geniş ve yaşlı kadroyu idare edemedi. Daha dinamik bir takım kurmalı. Transferde aktif olmalı. Muhteşem 3lüye bırakırsa işi 30+ oyuncularla dolar takım. Bakalım neler yaşayacağız ilerleyen zamanlarda

met1903 dedi ki...

Ezik taraftarlar gene dizilmişler sıraya 13 puan farktan şampiyonluk veren TSL'nin gelmiş geçmiş en büyük loser'ı yere yatsana A.Avcı'yı isterük diye tutturmuşlar, gerekçelerinde bile eziklikten kurtulamamışlar. Neymiş Avcı gelince sistem takımı yaratacakmış ve başarı gelmese de sorun yokmuş. Madem başarı gelmese de oluyor, neden taraftarın nefret listesinin ilk sırasındaki adama takımı emanet ediyoruz, yıllardır bu adamın tek misyonu vardı o da Beşiktaş'a zorluk çıkarmak, bizle maçı var diye iddiası olduğu Avl maçına yedek kadro ile çıkan bir meczuptan bahsediyoruz, bu kadar mı midesiz olduk ya, daha Hırsız'ı bile sindirememişken hem de. Fiko zaten Caner'i getirerek ilk taşı atmıştı ki o Caner'i takıma verdiği zarar malum, yakında ihtimal doğduğunda Fato'yu falan da istemeye kalkar bu taraftar. Sizlere söyleyecek tek lafım var ama ortam müsait değil o yüzden Gemide Kaptan İdris diyorum anlarsınız.

BJK4EVER dedi ki...

Sistem takimi kurmakla olsaydi A.Kocaman, Bilic vs sampiyon yapardi takimini. Abdullah Avci 10 senedir ayni kulupte, kur Allah kur Allah her turlu imkana, zamana sahipti. Adam bilerek Avrupa'dan ve kupa'dan elendi. Sonuc? Fatih Terim'in yeni kurulmus takimina 2 sampiyonluk verdi.

Yemisim sistem antrenorunu. Sanki ulkemizde inanilmaz zor rakipler, muthis futbol oynanan bir ortam var da bu duzene karsi inanilmaz bir sistem, akil gelistirmek gerekiyor. Boktan lig iste. Oyuncularin yerlerden kalkmadigi, takimlarin 90'inin 10 kisi ceza sahasi cevresine dikildigi, hakemlerin eyyamin kralini yaptigi boktan bir lig.

Senol Gunes icin de winner vs denmis. Onun winner'liligi anca Abdullah Avci'ya vs soker, o kadar winner iste. Fatih Terim karsisina ciktigindan beri 2 kere bocek gibi ezildi, bildigin futbol tecavuzune ugradi, pas pas oldu. Yemisim oyle winner'ligi.

BJK4EVER dedi ki...

Seyirci grubu onemli, ama ilk once formayi adaletli dagitacak, seyirciyi de susturabilecek bir hoca lazim.
Yonetimin aldigi catir catir kaliteli oyunculari o pis inadi, egosu yuzunden haftalarca kenarda oturtup Quaresma, Burak gibi manevi ogullarini sahada yuruyecek halleri olmamasina ragmen oynatacak kadar adaletsiz, cirkef biri olmamali.

Bu kadar forma adaletsizligi varken oyunculardan motive olmalarini bir noktadan sonra bekleyemezsin. Ben acikcasi gitsin denilen bircok oyuncunun iyi bir hazirlik kampi ve beyaz bir sayfadan sonra gayet verimli olabilecegini dusunuyorum.
Oguzhan, Lens, hatta Gokhan Tore, Orkan gibi oyuncularin kazanilmasindan yanayim.

Maddi durumumuz malum. Atacak fazla kursunumuz yok. Ve illa ki biri satilacak.
Bence yapabilecegimiz en mantikli sey Medel'i satmak. Cok iyi oyuncu olmasina ragmen mevkisini oturtamadik. 6 numarada Dorukhan var ve stoperde kisa kaliyor. Kendisi icin iyi bir teklif varsa satip kaynak yaratmaliyiz.

O kaynak da 10 numara icin ayirilmali. Ljajic ve Kagawa'dan birisi takima kazandirilmali.
Diger eksikler;

- alternatif solbek
- alternatif sagbek
- 1 tane kaliteli kanat
- bulabilirsek Mirin yerine stoper

Bu transferlerle gayet yarismaci bir takim haline geliriz.

Orta saha duzeni cok onemli. Yine Atiba'yi ovenler olmus, ama ben kendisini begenmiyor maalesef. 2 senedir her sene kontrati biten bir oyuncu gectim kalbur ustu veya orta siralari, neden kume dusmemeye oynayan Avrupa takimlarindan teklif almiyor diye dusunen yok maalesef. Hadi Ingiltere'deki tempo agir, ama tecrubenin kullanildigi Italya, Ispanya liglerinden bile kimse istemiyor. Ve her sene bu adami takimda tutuyoruz. Ama teklif ustune teklif alan Dorukhan'i orta sahada begenmiyoruz.
Orta sahasinda gelecek sene Atiba'nin ciddi rol alacagi bir Besiktas iyi futbol da oynayamaz, sampiyon da olamaz. Bir 6 icin cok statik, yumusak ve bir 8 icin hucum yonu ve top teknigi cok zayif.

Benim hayalimdeki Besiktas'ta 8 numara fena defans yapmayan, ama uzaktan sut cekebilen, takimi yoneten, kaliteli oyun kuran, asist yapan biri. Takimin 6 numarasi da takimin sertligini tek basina ceken, hakeme rakibe her turlu cirkefligi yapan, sari kart gormekten cekinmeyen bir katil.

Trabzon macinda Abdulkadir 40 metre dripling yaparken oraya isik hiziyla yetisip herifi indirecek biri (Atiba goruntude bile yok). Dun yine adamlar ceza sahamizda topu aldi, 3 saniye duzeltti vurdu gol oldu. Atiba nerede bilen yok.
Trabzon macinda bir pozisyonda hava topu mucadelesini kazandi Atiba. Trabzon'lu oyuncu bir bok yokken faul almak icin yatip kivrandi. Top bizde kalmisti ve rakip eksik yakalanmisken Atiba hucuma cikmak yerine rakibine bakti ve kaldirmaya calisti. Iste bu sacma zihniyet varken sen GS'nin sana attigi gibi golleri atamazsin, samar oglanina donusursun.

Benim gonlumdeki ikili seneye Dorukhan-Oguzhan ikilisi. Atiba uygun bir maas karsiliginda son yarim saatleri doldurmak icin kalabilir, hatta teknik ekipte yer alip cift role bile burunebilir. Ama artik Adriano, Quaresma, Atiba gibi oyuncularin ciddi rol alacagi bir Besiktas olmamali. Olmuyor iste, zorlamaya gerek yok.

Basar dedi ki...

Yıllara göre şampiyonluklara baktım, bu listede şunu gördüm son 20 yılda şampiyon olamadığımız senelerde sadece 1 tane 2.liğimiz var. Bu da şunu gösteriyor yarışmacı bir takım değiliz.

Her sene şampiyon olamazsın, hiç bir takım için bu mümkün değil ama her sene yarışmacı olman gerekiyor.

turgay dedi ki...

benim derdim avrupa falan değil. türkiye'de bu avrupa'da başarı hedefini de anlayabilmiş değilim. ekonomik olarak adamlarla başa çıkacak durumda değilken nasıl avrupa'da başarı sağlayacaksın? gidebileceğin yer en fazla uefa çeyrek finali oradan gelen parada belli zaten. hedef lig şampiyonluğu ve şubatı görmeden CL'den elenmek olmalı. 5 sene üst üste 2.olsak bile bu borç kapanmaz. ama 5 sene üst üste şampiyon olup CL oynasak bu borçla yine döner kulüp. biz bunu şenol güneş'e anlatamadık. o avrupa başarısını daha çok istedi. bu nedenle ligi sallamadı. lig herşeyin üzerinde. nağmalup çıktık gruptan sonra 5 yiyip oturduk götümüzün üzerine. ama o başarı için ligden vazgeçtik. benim bunu anlamam zor.

bu gerekçelerle bize ligi önemseyecek adam gelmeli. adı avcı olmuş buruk olmuş yalçın olmuş önemli değil. bir oyun planı olan, ülke içerisinde rekabet edebilecek sinire sahip olan, mazeret üretmeyen, sahaya ve oyuncularına hakim, alternatif üretebilen, oyuncu portföyü olan, genç oyunculara değer veren ve en önemlisi de adaletli olan biri gelsin. benim için isim önemli değil.

acvı'yla anlaşılmış. sercan dikme denen adam yazdıysa doğrudur. direk olarak transfer komitesinin sözcülüğünü yapıyor çünkü. umarım tarif ettiğim hocalık meziyetlerine yaklaşır. ve umarım beşiktaş camiası tekrar birlik olur.

can dedi ki...

@ met1903 Sana söylenebilecek tek şey: Üslubun çok saldırgan ve problemli.

@ BJK4ever Kendini çürütmüşşün. Kocaman şampiyon yaptı zaten takımı. Biliç’in elinin altında stad ve Güneş’in kadrosu olsaydı yapmayacağını öngörmem için bir neden de yok. Biliç’in yönettiği kadroları Güneş’in şampiyon yapamayacağı kesin ama.

can dedi ki...

Bu arada Avcı’yı istediğim sonucu çıkarılmasın yazdıklarımdan. Sadece daha makul bir zeminde tartışılabilsin bu mesele istiyorum. Yoksa şu anda adı geçenler arasında kafama tamamen yatan biri yok.

planck dedi ki...

Avcı Biliçin bir tık ötesi olur. Biliç kötü zamanda kredi ile gelip şampiyon yapmamasına rağmen 2. seneyi bitirebilmişti. Avcının iki senelik bir kredisi olmaz taraftar bazında. Ayrıca avcı vs terim atışmasında da ezilir söylendiği üzere. Tabi terimin arkasında eli uefaya kadar uzanan bir yapı var. Bunun karşısında ne avcı ne sergen durabilir. ama sergen avcı gibi kasıntı olmadığı için konuşur, taraftarı da arkasına almayı bilir. İlk sene şampiyon olamasa da ikinci seneyi görür. Diğer yandan avcı gibi sistem oturtabileceğini sanmıyorum. Ayrıca herkese olduğu gibi yönetime de yeri gelince posta koyar. Taraftar da hemen sahiplenir. Ormanın bunu isteyeceğini sanmıyorum. Orman demişken herhalde dünyada en fazla ihale alan 10 şirketten birinin yöneyim kurulu başkanının karşısına tff adayı olarak çıkmaz. Elimizde kaldı..

beagle dedi ki...

Avcı için şöyle bir istisna yaparım. Epreanu ve Visca ile gelirse bir kazanım olabilir. Tabi bu beraber gelme, oyuncular istekli olduğundan bonservislerinin kazık olmaması demek benim için.

BJK4EVER dedi ki...

@Can,

Hayir, o takimi Aykut Kocaman sampiyon yapmadi, Alex tex basina insan ustu performansiyla sampiyon yapti. Alex gittikten sonra takke dustu kel goruldu zaten, tipki Talisca gittikten sonra bizde oldugu gibi.

Bilic'in sampiyonlugu konusunda ben senin kadar emin olamam. Evet, Mario Gomez geldi, ama Bilic'in de elinde Demba Ba vardi mesela. Sundan eminim ki; Bilic olsa Oguzhan orta alanda oynamazdi (oynasa bile sakatliklardan dolayi zorla oynatilirdi), Cenk Tosun yedek forvet olmazdi oyuna M.Pektemek girerdi. Derbilerde galibiyet icin oynamazdik, beraberlik icin oynayip yenilirdik. Mesela deplasmanda Trabzon'u, iceride Fenerbahce'yi yenemezdik bence.

Hidayet dedi ki...

fikret orman : "her sene şampiyon olacaz diye birşey yok .."

bakın beyler bu kafa beşiktaş'ı yönettiği sürece işler düzelmez . bu adam "şampiyonu" da tebrik etti geçen . demek ki haksızlığa uğradığını da düşünmüyor . gs söke söke aldı ligi demek ki . o zaman doğradılar bizi tt arena da diye boşuna ağlamayalım . bu adam ezbere aynı şeyleri konuşuyor . sanki iki yıldır ilk ikiye giremeyen ,geçen yıl uefa gruplarından çıkamayan kendi takımı değil gibi . geçen yıl da aynı şeyi söylemişti . öümüzdeki sezon şampiyon olamazsak ,ki olamayacağız bu kafayla ,yine aynı şeyi söyleyecek . ulan zaten şampiyon olamıyorsun iki senedir ,neyin kafasını yaşıyorsun !

daha önce m .cengiz'den örneği onun için vermiştim , adam santrfor alamadı diye taraftarından özür dilemişti . ben bu bizimkini anlayamıyorum . neden taraftarından başarısızlık için özür dilemiyor ? daha iyi bir sezon neden vadetmiyor ? neden büyük takımlar içinde küçüleceğiz lafını sadece kendisi sürekli ağzında geveliyor ? ve hala nasıl koltuğunda oturabiliyor ? katlanamıyorum bu adama . kendi taraftarına karşı kibirli , dışarıya karşı ezik .

can dedi ki...

@ Hidayet
👏👏👏 Bilmiyorum alkış emojileri görünecek mi ama son cümlen Orman’ı en iyi anlatan ifade.

can dedi ki...

@bjk4ever

Alex’in o seneki sampiyonlukta en onemli etmen oldugu kesin ama bu Kocaman o takimi sampiyon yapmadi demeye goturur mu emin degilim. Pek cok sampiyonlukta bazi oyuncular ozel katki yaparlar (her ne kadar Alex’in katkisi cok ozel de olsa; kaldi ki o sezon sike sezonu, baska yerlerden de “katki” gelmis olmasi kuvvetle muhtemel) Ayni mantikla 2015-16’da Besiktas’i Gunes degil Gomez sampiyon yapti demektir. Gerci boyle de dusunuyor olabilirsin. ☺

Bilic konusuna gelince: Buyuk hayrani degildim, orta sira takimlari icin daha uygun oldugunu dusunmustum, ama ozellikle Senol Gunes’le her gecen gun geriye giden oyun isiginda gecmise donup bakinca Bilic’in katkisinin tahmin ettigimden cok daha buyuk olabilecegini dusunuyorum. Bilic’in elindeki kadrolar Gunes’in elindekilerle kiyaslanmayacak kadar kotuyduler. (Liverpool macina geride Tolga-Opare-Necip-Franco-Serdar ile baslamamis miydik mesela?) Oguzhan’in oynatilmamasi ornegini vermissin (ki o da mit; Veli’den sadece 600 dakika, yani toplam 7 mac az sure almis. Benzer bir durum ikinci sezonunda Cenk icin de gecerli.) ama Bilic’in yildizlari Tore ve Olcay’in Gunes’in elinde kaybolmasini belirtmemissin. Senin Alex orneginle tezat olusturmasi baglaminda, Bilic’in eline gecen en buyuk yildiz Demba Ba’nin da kacan sampiyonlukta ikinci yari akan oyunda yanlis hatirlamiyorsam sadece 1 gol atarak nadide bir katki verdigini de hatirlatayim. Ustune ustluk stadsiz, her mac deplasmanda oynarken. Butun bunlari dusununce Gunes’e saglanan imkanlarla Bilic de sampiyon olabilirdi diye dusunulebilir. Tabii ki bunlara karsi da argumanlar yapilir, yapilmaz degil. Benim demek istedigim, isimden bagimsiz olarak Bilic’in oturttugu gibi sahada kompakt ve beraber hareket eden organize bir takim oturtabilecek biri gelsin.

yilmaz dedi ki...

@turgay kısmen sana katılıyorum. Ben bu sene üçüncü olup Avrupa Ligi'ne gitmeyi, ikinci olup şampiyonlar ligi ön elemesine gitmeye tercih ediyordum. Aynı Bilic'in son, Şenol Güneş'in ilk senesinde olduğu gibi. İki sebebim var:

*- Birincisi Genel sebepler: tam 3 ön eleme var ve bizim havuzdan sadece 2 takım gidiyor şl'ye. Onlardan da biri muhtemelen Portekiz takımı olacak. Diğeri için en güçlü adaylar Ukrayna ve Rusya ikincisi oluyor. Bu dereyi boğulmadan geçmek imkansıza yakın. Ayrıca eğer bir tur geçemezsen bir de avrupa ligi ön elemesine düşüyorsun. Hem psikolojik olarak, hem fiziken yıpranmış takımla sezona başlamış oluyorsun.

*- İkincisi bu sezon Beşiktaş özelinde sebepler: Şu anda teknik direktör belli değil, takımın %70'e yakını dağılacak (bence öyle olmalı en azından). Biz de öyle Borussia Dortmund gibi ocak ayından transferleri hazırlayıp, sezon biter bitmez bam bam sayan bir kulüp sayılmayız. Muhtemelen temmuz sonuna kadar bir iki iç transfer gelişmesi haricinde yine boş geçecek. Teknik direktör oyuncu seçimine müdahil olacak mı olmayacak mı o belli değil. Bu kargaşada Temmuz ayında rekabetçi maçlar oynamamak en iyisi. Maalesef biz GS gibi, Östersdgsdfgşsdg faciasını kaldırıp şampiyon olabilecek bir takım değiliz.

Fakat Avrupa'yı hepten boşlayacak bir gerekçe de yok. Avrupa ligi çeyrek finali, bizim gibi bir takım için gayet olası bir "hedef". Kura şansı yaver giderse (Hapoel Beer Sheva, Olympiacos) 6 grup maçı + 2 eleme ile zaten çeyrek finaldesin. Şampiyonlar liginde ikinci tura çıktıysan, artık bir sonraki senenin hesaplarını yapıyor olman gerekir, o konuda hemfikiriz.

Avrupa liginde birinci torbada yer alan bir takımız. Bu, ligle beraber götüremeyeceğimiz bir turnuva değil. Avrupa liginin grup aşaması hakikaten çok kolay. Büyütmemek lazım. Ha sonrası artık Büyük liglerin takımları devreye giriyor, ŞL'den gelenler oluyor, zorlaşıyor kabul. Fakat Avrupa Ligi'nde birinci torbadan girip, grubundan çıkamayan bir takıma kendi liginde bile saygı göstermezler. "Lige ağırlık verelim" derken kantarın topuzunu kaçırmamak lazım.

sports guy dedi ki...

@yilmaz hollanda ikincisini de unutmamak lazim hocam :)

Malum bu sene cl yari finali oynayan ajax o taraftan on eleme oynayarak geldi..

yilmaz dedi ki...

@sports guy, evet onlar champions route'tan gidiyor diye kalmış aklımda. İkincileri bizim route'tan ilerliyor.

kkkam dedi ki...

Türkiye'de yaşayan insanlar hala sistem sitem diyor ne sistemi arkan kuvvetliyse takımın da iyiyse gs gibi şampiyonsun.

can dedi ki...

@kkam
Demek ki dört sene önce arkamız bayağı kuvvetliydi ki tarihinin en büyük harcamasını yapan FB’yi geçip şampiyon olduk. Ne oldu da bu kuvvet ortadan kalktı acaba?

BJK4EVER dedi ki...

@can,

Her takimda elbet hoca'nin da eli vardir. Ve her basarida oyuncularin kisisel performansinin da etkisi vardir. Oyle olmayan sampiyonluk tabii yok. Ama bunlarin derecesi farklidir. Sen sistem takimi diyorsan o takim oyuncu sirkulasyonu oldugunda bile takir takir islemeli.
Son 4 sene sampiyon olan takimlarin icinde bizim ilk sampiyonlugumuz haric ortaya konan kaliteli bir futbol yoktu. Ki bizim futbol ne kadar kaliteliydi tartisilir, zira oldukca kirilgan bir yapimiz vardi UEFA maclarinda goruldugu uzere (ligde ondan faydalanacak takim yoktu).
Sistem takimi dersen benim icin Bilic'in takimi daha oturakliydi ve sistem takimiydi. Ama sen final maclarda cesaretsizsen, oyuncularini motive edemiyorsan, derbi kazanamiyorsan yemisim o sistemi.
GS son 2 sene sampiyon olurken sahada futbol namina birsey koymadi ortaya. Ama motivasyon, gaz, hakem destegi, kaos futbolu derken goturdu iste 2 sene. Demek ki neymis? Oyle perfect sistematik bir futbol da gerekmiyormus.
Ben de onu demeye calisiyorum zaten. Kaliteli, duzenli bir futbol oynatacak antrenor gelsin tabii, ama kendisinde gerekli winner kafasi ve forma adaleti olmadigi surece o da bos.
Oguzhan'in dakikalarini karsilastirmissin da, Oguzhan o cogu dakikayi 10 numara olarak yapti. Bilic donemindeki Oguzhan'la Senol Gunes'in ilk senesindeki Oguzhan kullanimi cok cok farkli....

can dedi ki...

@bjk4ever
Söylediklerinin hepsine katılıyorum. (Sadece küçük bir parantez: Kocaman’ın takımı şampiyon olamadığı seneleri de hep ikinci bitirdi.) Final maçlarını oynayabilen bir sistem takımı kuracak teknik direktör kim olabilir, onu konuşalım.

yilmaz dedi ki...

http://duhuliye.com/n-18877-besiktas-bu-tabloyu-icine-sindirmemeli.html

Güntekin Onay nihayet bir eleştiri yapmış. Fakat yine adresi yok. Geçen sezon ligi dördüncü bitirirken, "ama gs'yi yensek şampiyonduk" masalına tutunduk. Futbolun maç içinde adaleti olmayabilir ama sezonun bir adaleti var maalesef. Koca sezonda tek bir kez lider olamayan bir takımın son 2 haftada rakiplerini yenip şampiyon olması, "lig uzun bir maraton" klişesine bile ters. 2 senedir Toki Arena'da kazanmak zorunda olduğumuz final maçlarını oynuyor olmak, sezonun genelinde nasıl yattığımızı gösteriyor.

Kaçıncı gün oldu, halen daha fal açıyoruz Avcı mı, Lucescu mu diye. Yarın bir yönetici çıkıp "ilk maçımız Ağustos'ta, acele etmiyoruz, ince eleyip sık dokuyoruz" diyip sıvayada bilir.

beagle dedi ki...

Avcı gelmiş. Ljajic alinmiş. Marcelo imaları var.
Schurle Visca falan eklenirse bu transfer sezonu iyi gidiyor diyebiliriz.

Huzeyfe dedi ki...

@BJK4EVER

Söylediklerinden doğru, sistem takımı olmadan da kazanabilirsin. Ama bu hangi takım olduğuna bağlı biraz. Beşiktaş kör topal götürüp son iki haftada kazanabilen bir takım değil. Bunun için gerekli olan masa başı desteğe, medya desteğine ve propaganda gücüne sahip değil. Son 2 hafta Toki'ye 5 puan önde gitmeden sampiyon olamayız biz. Bunun için de ancak Biliç'in peşinden gelen Şenol Güneş Beşiktaş'ı üst-üste sampiyon yapabildi. Avcı'yla şampiyonluk olur mu emin değilim, ama bazı temel şeyler oturur, Atiba gibi önemli transferler yapılabilir. İlla ki birebir benzeyecek diye birşey yok ama, Biliç'te olduğu gibi Avcı ve sonrası Beşiktaş için iyi olabilir.

yilmaz dedi ki...

Avcı gelmiş, demek ki seneye de o 4231 denen ucubeye devam. Avcı en azından Visca'yı kanatta hapsetmiyor. Belki bizde de böyle bir oyuncu bulur. Umut işte.

Son dönem transferlerine bakarsak, Avcı'nın oyuncu portföyünün de iyi olmadığını düşünüyorum. Kimsenin aklına gelmeyecek tek bir oyuncu almadılar yakın zamanda. Arda, Tunay, Mevlüt, Serdar Taşçı, İnler, Frei, Egemen...

İyi olacağını umut etmekten başka bir çare yok, ama bizim kulüp olarak futbol aklımız sıfır seviyesinde. Avcı da "ben transfere karışmam" derse, sıçtık.jpg


Yorum Gönder

Ara