.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mayıs 2019 Perşembe

2019/20 Yaz Transfer Dönemi Gelenler/Gidenler




GELENLER :

Abdullah Avcı
Ajdin Hasiç
Tyler Boyd
Douglas

GİDENLER :

Şenol Güneş
Shinji Kagawa
Cyle Larin(Kiralık)


SÖZLEŞMESİ BİTENLER :

Adriano
Mustafa Pektemek
Tolga Zengin
Gökhan Töre

DEDİKODULAR :

Olcay Şahan⛔
Edin Visca⛔
Charles Kabore
Andre Schurrle⛔
Ertaç Özbir
Mert Çetin
Altay Bayındır⛔
Doğan Erdoğan⛔
Arda Turan
Ljubomir Fejsa
Kerim Alıcı⛔
Lokman Gür⛔
Meriç Müldür
Taylan Antalyalı
Daniel Sinkraven⛔
Nataniel
Emre Mor⛔
Jonathan Cafu
Ertaç Özbir
John Obi Mikel⛔
Duhan Aksu
Jean Armel Kana Bıyık⛔
Georg Margreitter
Ömer Toprak
Tyler Boyd👌
Ozan Tufan⛔
Umut Meraş
Douglas👌
Mehmet Topal
Leonel Di Placido⛔
Sergio Reguilon⛔
Kevin Prince Boateng⛔
Ollie Wilkens (Allah Akıl Fikir Versin)
Lewis Holtby
Vitor Hugo⛔
Mert Yılmaz
Timothee Kolodziejczak⛔
Riza Durmisi
Miguel Trauco
Mehmet Özcan
Atınç Nukan
Yevhen Konoplyanka
Mahmut Tekdemir
Eliaquim Mangala
Omar Colley
Bruno Martins Indi
Pedrao
Bongani Zungu

267 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 267   Yeni›   En yeni»
Basar dedi ki...

sırada Arda mı var? Yakışır! Yanına Emre ile Volkan'ı da alalım.

Basar dedi ki...

Okuduğum kadarı ile Avcı'nın yanına Yasin olmuş. Bu sevindirici bir gelişme, aşağıdan bir kaç oyuncu gelmesini bekliyorum. Bunun yanı sıra, Atiba ya genç takımın başına geçsin ya da o da yardımcı hoca olsun.

Ljajic ve Marcello haberleri de dönüyor. Bunlar da sevindirici haberler.

Umuyorum ki geçmişteki gibi garip transferler yapmayız.

yilmaz dedi ki...

Maaşı 1.5 üzerinde oyuncu alınmamalı. "Messi'yi 2'ye bağladık" deseler de alınmamalı. Bonservissiz yüksek maaş verine, bonservisli düşük maaşlı oyunculara yönelmeli. Potansiyelli, düşük maaşlı oyuncu bulmak zor ama imkansız değil. Maaş istikrarından başka bizi kurtaracak birşey yok.

yilmaz dedi ki...

Başakşehir'den tek oyuncu getirme hakkımız olsa, Epruanu'yu tercih ederim. Visca için muhtemelen çok yüksek maaş isterler. Yaşlı kaşarları zaten geç. İrfan belki ama idealimdeki orta saha için yetersiz.

Ben Karius Vida Ljajic Burak(mecburen) ekseninde bir takım kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Bi önceki postta da dediğim gibi, Avcı'nın oyuncu portföyü konusunda endişelerim var. Yönetimi zaten geç, sayıyorum bile.

beagle dedi ki...

@övünç
Atiba'nin +1 i uzadi saniyorum. Oynadığı maç sayisindan.

Benim en kötü senaryom Luce'ydi. Temkinli memnuniyetim var. Avcı en azindan Atiba Ozzy merkezi belki dener umudundayim.

Doruk ve Güvenden 20-25m alsak güzel olurdu.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Epureanu konusunda katiliyorum da ufak bi hatirlatma, onun yasi da 32 :)

Benim avci konusundaki tek endisem kadroyla kuracagi iletisim. Basaksehir'de kral pozisyonunda oldugu icin bunu rahat yapiyordu, bizde kadroya ne kadar dis gecirebilecegini merak ediyorum.

O olursa bence bizi iyi bir sezon bekliyor. Karius avci ile kariyer sezonu gecirecek diye bir umudum var, bakalim..

yilmaz dedi ki...

@sports guy ahaha, "stoperde yaşın günahı olmaz" diye kıvırayım o zaman :)

Murat dedi ki...

vida'nın yanındaki adam çok önemli, vida takıma ortama alıştı ama bence tek başına değerlendirildiğinde çok iyi bir defans değil. yanındaki adamın iyi olması vida'yı da (daha) iyi yapar, düz bir yorum oldu ama derdimi anlattım umarım..

Mirin bana Diatta'yı hatırlatıyor, herifin futbol tarzını hatırladığımdan değil bok gibi olduğunu hatırlıyorum..

Lens'in götüne teneke bağlanarak gönderilmesi mümkünse öyle gönderelim, Şenol mobbingi yedi mi yedi ama herifin suratı beyin amcıklaması ysatıyor artık bana , soyle şaklabansız ve lens siz bir kanat rotasyonu çok mu be.. tabi rotasyonu geç tek bir tane kanat kalmıyor takımda bu iki al birini vur ötekine herif gittiğinde..

BJK4EVER dedi ki...

Hocam Diatta yorumun beni hayvan gibi guldurdu Allah da seni guldursun haha.

turgay dedi ki...

Hala tosic peşinde koşmakta yani ne bileyim vasatlık bence. Avcı top kullanamayan bir stoperle oynamayı nasıl kabul ediyor anlamadım. Şenol Güneş gibi transfere karışmıyorum derse büyük sıkıntı

Carlito dedi ki...

Abdullah Avcı hayırlı olsun. Bence Avcı transfere karışmıyorum demez, lakin tek yetkili de olamaz şimdilik.
Topu oyuna iyi sokan, mümkünse sol ayaklı bir stoper konusunda ısrarcı olmasını umut ediyorum, artık bu Epruanu mu olur yoksa aynı kalitede daha gencini bulur muyuz bilemem. Bence en hayati tranaferimiz bu olacak.

Sonrasında da kanatlar önemli olacak, Adriano gittiğine göre bir sol bek şart, öyle Caner'e yedek falan değil, bir daha Caner'in o bölgede adını bile andırmayacak bir sol beke ihtiyacımız var. Sağda ise Gökhan'ın yükünü hafifletecek, tüm sezon canının çıkmasını önleyecek bir alternatif yeterli. Bu adam seneye gözümüz kapalı 11'e koyacağımız biri olursa ne ala.

Abdullah Avcı konusunda yorumumu en çok netleştirecek olan Quaresma konusuna yaklaşımı olacak. Bugüne kadar gözlemlediğimiz futbol anlayışının bize anlattığı, asla Q gibi bir adama onun takımında yer olamayacağıdır. Bunun aksi bir yol izlerse çok şaşırır ve büyük hayal kırıklığına uğrarım. Q ve Caner'in olmadığı, takımda kalsalar dahi kulübenin değişmez oyuncuları olacakları bir düzen umuyorum.

Bir diğer önemli konu ise Qğuzhan. Son Kasımpaşa maçının son 15 dakikası tribünden onu izlerken yüreğim sızladı. Son iki senede geldiği (ve getirdiğimiz) nokta akıl almaz. Ama onu geri kazanabileceğimize hala yürekten inanıyorum, yeter ki vetimli olduğu yerde kullanılsın. Bu konuda da yeni hocamıza büyük umutlar bağlamış haldeyim.

Her iki kanadın ön bölgelerine 11'de direkt oynayacak iki nokta transfer ise sezonun kaderini belirleyecek. Gs'de -şahsen çok da beğenmediğim- Onyekuru'nun ve bir önceki sezon Rodriguez'in verdiği katkıları gördük. Biz Babel'den sonra skorer kanat oyuncusu açığını dolduramadık, bunu yapmaya mecburuz. Şampiyonluğun anahtarı 4 skorer oyuncunun toplamda 50 civarı gol atmasından geçiyor. 2016 şampiyonluğunda Gomez, Cenk, Sosa ve Oğuzhan dörtlüsü 50 gol atmıştı. Sonraki sene de Cenk, Talisca, Aboubakar ve Babel dörtlüsü 50 golü buldular. Bu sezon da bu rakamlara ulaşabilmemiz için Burak ve Ljajic'in gol yüküne ortak olacak isimler şart. İkisi en iyimser tahminle 30 gol atarlar, bu durumda kanatlara alınacak oyuncular + Güven Yalçın da 15-20 gollük bir katkı vermeliler.

Gol konusunda zaten sezonun lideriyiz Gs ile birlikte, Avcı da istediği savunma hattını kurabilirse Başakşehir'deki kadar olmasa da az gol yiyen bir takım yaratacak potansiyele sahip bir hoca. Açıkçası lig şampiyonluğunun birkaç kritik dokunuşla mümkün olabileceğine, çok da zor olmadığına inanıyorum. Yeterki Beşiktaş'ın başında gerçekten derdi Beşiktaş'ın haklarını korumayı umursayan yöneticiler olsun, camia olarak en büyük problemimiz bu. Bunu aşabilirsek gerisini çözebilecek bir hocamız ve takımımız olacak. Taraftarın da geride bıraktığımız sezondan çıkaracağı çok ders var. Stadımızda eskiye yakın bir atmosferi yeniden sağlamamız elzem.
Bütün bu koşulları sağlayabilirsek umutlu olmamak için bir neden yok...

BurkayJK dedi ki...

Avcı konusunda sebepsiz umutluyum. Belki bu sistem işleri bana hep cezbedici geldiği içindir. Oyuncunun sahada nerede duracağının, nerede basacağının, nasıl hücum edeceğinin planlanmış ve çalışılmış olması keyif veriyor. Yalnız bunu göze kötü gelmeyen bir futbolla yapmak önemli.

Oğuzhan 11'e dönerse, Q gönderilir veya kulübeye yollanırsa benden büyük kredi kazanır.

GeceGezgini dedi ki...

Avci konusunda ben de iyimser taraftayim. Basaksehir'de oynatmaya calistigi futbolu bizim elimizdeki futbolcularla oynarsa cok daha iyi sonuclar alacagini dusunuyorum. 49 golde kalacagimizi ve defansif gidecegimizi dusunmuyorum yani. Lucescu'ya da defansif diyor herkes ama yanilmiyorsam 83 veya 85 golle tamamlamistik 100.yilimizi.

Avci eger;

Atiba-Oguzhan veya Oguzhan'in 8 numara ve oyun kurucu oldugu herhangi bir duzeni tekrar saglarsa
Topu oyuna sokmasini bilen bir stoper transferini saglarsa
Sol beke top kaptirma rekortmenti Caner yerine Adriano'nun fiti bir sol bek monte ederse
Q7 soylemeye gerek yok

Futbol aklimiz direkt olarak 30/100'den 80/100 e cikacak. Ve Acvi' da ben bu potansiyeli ve bu akli selim durusu gorebiliyorum.

beagle dedi ki...

Akli selim herkesin 8 oynatilmasini istedigi Oguzhan hic oynatilmadigi sezon sonunda ayni hocanin milli takiminda.

Qımıl Türk olsaydı milli takımda oynar miydi? Buyuk olasilikla hayir. Ya Bjk yönetim kadrosunda ya da Guneste büyük bir pislik var. Esas sorun Guneş degilmiş ise vay halimize.

yilmaz dedi ki...

Daha bir hafta olmadan özledim galiba takımı :)

rüyamda şampiyonlar ligi ilk maçına çıkıyoruz. Daha birinci dakika dolmadan penaltı kırmızı görüyoruz. sonra gol atıyoruz saymıyolar, bi daha atıyoruz (necip sol köseden vurup sağ alta bırakıyor :)) yine saymıyolar. Sonra olcay atıyor sayıyolar. Biz de adamlara gidin sepet topu oynayın pis yunanlar diye bağırıyoruz, rakip oly ya da pana galiba :))

turgay dedi ki...

İyi bayramlar herkese. Komik bir haberle bayrama girdik. Düşen takımın stoperini bize yazıyorlar. Neymiş rocolar mirinler olacağına lokman olsunmuş, neymiş tolga zengin olacağına ertaç olsunmuş. Kapatın abi altyapıyı sizin gibi geri zekalılar oldukça oyuncu yetiştirmenin manası yok. Sizin gibi geri zekalılar oldukça bu ülkenin sporunun gelişeceği yok. Bu kafa yapısında olanlardan uzak durun.

Basar dedi ki...

Tüm Beşiktaşlıların bayramı kutlu olsun!

Çer çöp isimleri almazsak çifte bayram yaşayacağız.

BurkayJK dedi ki...

Gomez haberleri yine başladı ama bu sefer gerçekten bir şeyler var gibi. Zamanında, takımı Şampiyonlar Ligi için yetersiz bulduğu için mi gitti yoksa ülkedeki terör olayları yüzünden mi kalmak istemedi bilemiyorum. Ben ne Gomez'in ne de Sosa'nın gidişine kızgın değilim. Yıllık 2 Milyon'u kabul ediyorsa buyursun gelsin. Daha fazlasını asla vermem.

Hidayet dedi ki...

abdullah avcı'yı iki yıldır istediğim için mutluyum . desteklenmesi de gerekir her halükarda . fakat benim için kilit konu ortasaha kurgusu . eğer beşiktaş geçen yıl neredeyse takımdan göndereceği atiba ve iki yıldır kayıp taraftar korkusundan top oynayamayan ve beşiktaş ortasahasını kotaramayan ( 8 numara dahil) adamla kurgulayacaksa ya da maddi yetersizlikler yüzünden mecbur bırakılacaksa geçmiş olsun . atibanın geçen yılki mücadelesine şapka çıkarıyorum kadroda kesinlikle bulunması gerekir , fakat o kadar . bence hiç ölüleri diriltmeye çalışmasın hoca , diriltemez.

beşiktaş eğer 8'e transfer yapmaz bu yüzden sezon ortasında iki tane 6 numarayla saçma kadro düzenlemeleriyle devam ederse ,hakem ,federasyon bilmemne ağlamasın . beşiktaş'ın ortasahasının hazır ffp de yokken gs'nin iki yıl önceki ortasaha hamlesine ihtiyacı var . boyu uzamalı , atletik kapaitesi ,fizik gücü artmalı ,şut çekebilmeli , sertliği artmalı . biraz da ,hatta baya baya piçliği de artmalı artık onu nasıl ayarlayacaklarsa .

Carlito dedi ki...

Gomez gelsin ve 1,5 sezon daha lige damga vursun diye ocak ayına kadar dualar ediyordum. Şimdi gelse ne olacak? Burak ile beraber çift forvet mi oynayacak? Yoksa Burak'ın arkasında bekleyen (son aylardaki Adebayor misali) yüksek maaşlı alternatif forvet mi olacak? Burak'ı kesip oynama ihtimalinden hiç bahsetmiyorum bile!

Benim gözümde Gomez bu formayı giymiş en iyi yabancı golcüdür (Ferdinand'ı izlemedim, saymıyorum) ama buna rağmen bu saatten sonra gelmesin diyorum. Bu taraftarı hırsız dediği oyuncuyu kabullenmeye mahkum bıraktıktan sonra bir anlamı yok. Gelmek istşyorduysan 6 ay önce gelecektin, küme düşünce mi kıymete bindik?

Bence Burak'ın diğer alternatifi de Güven gibi gerektiğinde kanat forvet oynayabilecek, genç ve hareketli bir adam olmalı. Keşke imkanlar elverse, kiralık da olsa Aboubakar'ı getirebilsek. İlla eski defterler açılacaksa asıl yarım kalan sayfa budur...

turgay dedi ki...

Gomez futbolu bırakmadan rahat yok bize. Türk futbolunun ne kadar kötü yönetildiğini kanıtıdır Gomez haberleri. Sürekli aynı adamlar üzerinden dönen senaryolardan bıktık artık

yilmaz dedi ki...

2019-2020 gelmesinler listesi
*- Arda Turan (ve bilimum başakşehir eskisi)
*- Hatem Ben Arfa
*- Mario Gomez
*- Dusko Tosic
*- Atınç Nukan
*- Cenk Tosun
*- Christian Zapata
*- Yasin Öztekin
*- Sinan Gümüş

Bu liste nasıl oluşturuldu?

*- Beşiktaş'ın eski oyuncuları "başka oyuncu mu yok kardeşim" kontenjanından,
*- Hakkında 2 ve üzeri transfer sezonunda üç büyük kulüp ile transfer dedikodusu olan isimler wild card ile,
*- Taraftarın tepkisini çekecek, "adam"lar,
*- Zamanında renklispor'da oynayıp, ocak dışı edilmişler,

Ayrıca, Porto ve Benfica'dan hiçbir oyuncu, makul bir satın alma opsiyonu olmadan kiralanmamalıdır. Sonra ayrılması çok zor oluyor :(

Liste önümüzdeki günlerde güncellenecektir.

beagle dedi ki...

Murat Özen imzasi ile avcinin Qimil ve Adrianonun kalmasını istediği haberi gordüm. Yoh artik! Lan orta sayisi serbestse biz de asist yapariz. Asgari ucret arti akbile de oynardık.

Mergan1903 dedi ki...

Gerçek şu ki geçmiş yıllardaki transfer hovardalığına sanki hiçbir şey değişmemiş gibi devam edilirse Avrupa Kupalarından men, transfer yasağı, hatta küme düşürme gibi cezalarla karşılaşılması şaşırtıcı olmayacaktır. Bunu bi zahmet taraftarlar, basın ve özellikle yöneticiler anlasın artık.

Santrfor bölgesine neden transfer yapılsın. Burak Yılmaz ve Güven Yalçın var. Umut Nayır ve Yarin!i göndersek bile Oğuzhan Akgün artık süre almalı. Değil Mario Gomez bedava alınacak herhangi bir oyuncu bile Oğuzhan Akgün dururken gereksiz masraf olacaktır. İlla adan istenirse Umut Nayır tutulabilir.

Kanatlarda Lens'in ve Quaresma'nın yüksek ücretli kontratlar sebebiyle bir yere gideceğini zannetmem. Aslında Quaresma'nın gitmesi sezonun en iyi transferi olurdu. Geçen sene başında Lens'in çok iyi başladığını düşünüyorum. Hazırlık maçları ve Avrupa Ligi nelemelerinde bence gayet iyiydi. Ancak Quaresma geri döner dönmez 11'e girince adam resmen yıkıldı. Aslında sadece Lens değil, bana göre tüm takım Quaresma yüzünden mutsuz. Bunu Quaresma'lı ve Quaresma'sız istatistiklerden de görebilirsiniz. İlla ilave kanat düşünülüyorsa Marlon Bülent veya Erdem düşünülmesi gereken ilk isimler olmalıdır.

Orta saha transferin en gereksiz olduğu alan belki de. Atiba'nın sözleşmesi zaten uzadı. Ljajic transfer edildi. Oğuzhan, Dorukhan ve Muhayer takımda. İlave oyuncu ise Oğuzhan Aygün. Çocuk resmen altyapıda harcanıyor. Altyapı maçlarını seyreden biri olarak artık A takım seviyesinde rahatlıkla süre alabileceğini söyleyebilirim).

Defans için sağ bek ve sol bek tercihlerinin de altyapıdan olabileceği kanısındayım. Hatta illa ki transfer yapılacaksa uygun maliyetle 11'e sağ ve sol bek alınıp yedekleri altyapıdan kullanabiliriz. Mevcut kadrodan sadece Vida veya Mirin giderse belki bir stoper tercih edilebilir. Onun haricinde Fatih, Ege ve Alpay artık süre alsın.

Kısaca iyi bir jenerasyona sahip olduğumuz U19 ve U21'den oyuncuları artık kadroya dahil edip süre vermeliyiz. Altyapıdan satılacak oyuncularla kar edebilmemiz mümkün. Aksi takdirde çok da başarılı olmadığımız "oyuncu izleme" sistemimizin yüksek kontratlarla transfer ettiği oyuncular elde patlamaya devam edecektir.

yilmaz dedi ki...

Abdullah Avcı altyapıdan oyuncuya şans verecek bir teknik direktör değil. Yani hiçbir taraftar baskısı, başarı beklentisi olmayan bir camiada, senelerdir tek bir oyuncuya şans vermedi. Bu konuda hayal görmeye gerek yok. Stoper eksik olduğunda mahmut'u ve kurdiyasov'u çekti oraya. Oğuzhan Akgün " e bunu da oynamamak için kör olmak lazım" performansı gösterirse a takıma yükselir. Tek umudum bu.

Mergan1903 dedi ki...

Abdullah Avcı'nın Şenol Güneş kadar genç oyuncu oynatmama takıntısı olduğunu düşünmüyorum. Kendisi GS altyapısında ve U17 Milli Takımda görev yaptı. Başakşehir'de A takıma girecek kalitede oyuncu bulamadığı için kadro içerisinden alternatifler üretmiştir. Zira Başakşehir'in altyapısının durumu ortada. Ayrıca artık yönetim bunu talep etmeli. Aksi takdirde gerçekten batacak büyük kulüpler. Oğuzhan Akgün veya diğer kaliteli altyapı oyuncularımız dururken Doğan Erdoğan veya Taylan Antalyalı gibi oyunculara yönelmek mali intihardır.

beagle dedi ki...

Avcı Yasin'i biraz kullanirsa altyapidan fiziken hazır olan oyuncuları hizlica takima katabiliriz. Erdem, Rıdvan ve Alpay'ın fiziken A takimdakilerden üstün yanları bile var.
Kaleci Ersinin de ayakla top kullanimi çok iyi.
En büyük transfer bu çocuklara dürüstçe sans vermek olur. Biraz açarsam Atiba, Oguzhan ve Vida sahadayken bu çocukları kullanirsak adil olur. Necip Medel orta sahasina Oguzhan Akgün ve Erdemi koysan ne olacak ki? Sonra bir grup salak altyapi çöp der...

Dorukhan ve Güvene ben ilk 11de mevki verecek kadar isinamadim. Para ederken satmak daha doğru geliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Neden altyapi oyuncularina bu kadar takiliyor insanlar anlamiyorum. Yillardir altyapi oyuncularin adlari sayiklandi. Kenan Ozer'ler, Eslem Ozturk'ler, hatta bir ara yeni Ilhan Mansiz denen Furkan falan vardi. Nerede bunlar bilen var mi? Bunlarin krali Adem Buyuk bile Anadolu takimlarinda diyar diyar dolasiyor.
Seviye bu yani. O kadar konusulan Fatih Sivas'ta rotasyon oyuncusu. BJK altyapisindan cikip benim diyen adam Sivas'i tasiyacak adam olacak. Sivas'ta rotasyon oyuncusu olan adamin bizde isi ne?
Ha, altyapi su acidan onemli olur; bu adamlar mesela 3. forvet, 4. stoper, 3. solbek, 4. onlibero falan olabilir. M.Pektemek'e senelik 1.5 milyon euro vermek yerine altyapidan forvete senelik 300.000 euro verip tasarruf saglarsin.
O kadar. Ama altyapi oyuncularinin Besiktas'a basari yolundan herhangi bir katkisi veya zarari olmaz.
O yuzden bu kadar tartismak sacma.
Zaten son 2-3 sene 2 tane adam akilli genc cikti (Dorukhan ve Guven); ikisi de bizim altyapimizdan cikmadi.

turgay dedi ki...

@bjk4ever

Necipten sağ bek yapacağına fatihi kullanabilirsin. Necipten stoper yapacağına alpayı kullanabilirsin. Necipten sol bek yapacağına Rıdvanı kullanabilirsin. Ne kaybedecektin? Ozan kabakı kullandı terim ne kazandı ne kaybetti? Ozan Şenol Güneşin elinde olsa kaç maç oynardı? Güven ve dorukhan ne zaman girdi takıma? Sezon başında bloktan UEFA maçında fatih stoperde iyi oynarken alınıp yerine necip stoper oynuyadı. Bu zihniyetle bu çocuklar 3-4-5 tercihi bile olamadılar. Üstüne şimdi lokman falan yazılıyor. Oynatmadığın oyuncunun gelişmesini nasıl sağlayacaksın? Bu adamlar tercih edilmediklerini görüp neden kendilerini geliştirmek istesinler? Bir tane adamın var 8 farklı pozisyonda onu oynatıyorsun orasının adamı genç ve tecrübesiz diye kenarda bekliyor. Bir tane adam dürüm etmeseydi bir tane adam ben para alamıyorum oynamıyorum demeseydi ne güven ne de dorukhan süre alamazdı sezon sonuna kadar. Şimdi 2sinden para kazanabilecek durumdayız. Alt yapıda bu oyuncular kadar oynayacak mevkiisi farklı adamlarımız var. Ama önüne ucuz bir bok olamamış adamları getirirsrn o zaman alt yapının olmasının bir anlamı yok. Kapatalım gitsin

yilmaz dedi ki...

Türkiye'de hakeden herkesin, hakettiği yerlere geldiğine inanıyorsanız, alt yapı'dan hiçbir futbolcunun A takım seviyesinde oynayamamasını normal karşılayabilirsiniz.

Evet Beşiktaş Altyapısı, Necip'ten sonra A takım seviyesinde tek bir oyuncu bile oynatamayacak kadar kötü bir altyapı. Adem, Furkan, Oğuzhan Akgün, Muhammet, Sedat, Fatih Aksoy, Eslem, Rıdvan, Alpay... Hiç biri Ozan Kabak kadar, Semih Kaya kadar, Aydın Yılmaz kadar, Semih Şentürk kadar iyi oyuncu ışığı vermediler. Hepsi A takımla istatistik tutmaya değecek kadar süre aldılar, ve biz bunlardan birşey olmayacağına karar verdik.

Adam U21 liginde 25 gol atıyor, attığı lig U21 diye önemsenmiyor, e bi de A takımda görelim o zaman diyoruz, A takımda oynayabileceğini kanıtlaması gerekiyor deniyor. Bi de formayı o isticekmiş, hoca vermicekmiş ona. Bi de o var. Topu ısırmalılarmış, en az iki kişilik oynamalılarmış.

En güzel geyiği sona sakladım, altyapı da messi var da biz mi oynatmıyoz?

beagle dedi ki...

Altyapi oyuncuna profesyonel maç oynatmayinca son asama gecikiyor.

Eslem istanbulsporda düzenli oynuyor. Muhammedin genelde yedek kaldığı yerde.
F.yamani ilk defa Diyarbekir bu devre arası alip oynatti. Sorunlu ortamda 6 mac 8 gol gibi bir seri yakaladı.
Gs altyapida Alpay celebinin liderligindeki takima yenilen GSden Ozan Kabak Bundesligada. Alpay A takimdan geri gittigi u21 maçında capraz kopartti.

Meyvayi dalinda birakirsan çürür. Bu meyvanin suçu olmaz. Su anda Alpay, Rıdvan, iyilesirse Mertcan ve Erdem BJKde mevkilerinde 4. değil 1. veya 2. alternatif kalitesindeler.
Bjk altyapisi 5 senedir gayet iyi. O eski torpilli zayif oyuncu dönemi bitti. Şimdi sorun moruksever üstyapıda.

Bu sene Babel, Buffon gibi isimlerle rakipler iyice iflasa giderken, adil secimler olursa, gençleşmiş kadromuz bayağı üstün gelecektir.

SyS dedi ki...

Şenol Güneş düşmanları nerede? Bakın bir sonraki yiyeceğiniz kişiyi söylüyorum, Abdullah Avcı. Çünkü muhalif olmak bunu gerektirir.

Basar dedi ki...

@SyS
Mantığını anlayamadım, dün geceki galibiyet son iki yıl yaşadıklarımızı götürüyor mu?

Mesela Cengiz’in dün gece attığı gol benzeri son 68 maçta kaç gol attı quaresma? (Cevap -2 tane fener maçında)

Veya takım boyunu neden geçen sene bu kadar kısa tutmadık? 30 değil 70 metreye çıktık.

Veya bütün yıl oynatmadığı Oğuzhan’ı neden milli takıma çağırdı ve Yunanistan maçında oynattı?

Love ike neden israrla orta kafa gol oyunu oynamaya çalıştı?

Beşiktaş’ta hiç genç oyuncu oynatmazken (Doruk mecburiyetten) neden milli kadronun en önemli maçında 10 genç sporcu ile oynadık?

Ve her şeyi bir kenara bırak son senesinde neden bu konsantrasyonu yoktu?

Bu sorulara cevabın varsa veya karşıt anti tezin varsa skora dayalı değil analitik bazlı bir tartışma yaparız.

Basar dedi ki...

Ben şöyle düşünüyorum: ŞG tam gelmesi gereken zamanda Beşiktaş’a geldi, gitmesi gereken zamandan 1 yıl sonra Beşiktaş’tan gitti.

İlk iki yıl iyi işler yaptı. 3. Yıl fenerbahçe+quaresma takıntıları ve futbolcu adaletsizliği bizi şampiyonluktan etti ve rakiplerle farkın açılmasının önüne geçti.

4. Yıl sıfır konsantrasyon ile takım yönetti, milli imzayı atana kadar doğru düzgün top oynamadık. Gitmesi gerekiyordu, verimli olabileceği bir organizasyonun başına geçti.

Dün gece geçen yıl CL’de oynadığımız tarz oynadı. Bu tarz, Avrupa maçlarında gayet iyi sonuç veriyor. Şu anki jenerasyonun da yabancı kuralı sayesinde maşallahı var.

Bunun dışında, hoca ligde uğraştığı (maaş, basın, yöneticiler, lobiler) konulara da artık konsantre olması gerekmiyor. Senede 50 maç yerine 8-10 maça konsantre olacak. Hem milli takım hem de Beşiktaş açısından gecikmiş iyi bir karar oldu.

yilmaz dedi ki...

@SyS düşman değilim ama Şenol Güneş'in takımdan ayrılışının 2.5 sene geciktiğini düşünen biri olarak eleştirini üzerime alıyorum.

Fakat bana biraz süre ver. Çünkü ben, Şenol Güneş'i "saçlarını sola tarıyor" diye eleştirmiyor ve o yüzden gitmesi gerektiğini düşünmüyordum. Benim eleştiri sebeplerim,

*- hatada/yanlışta ısrar etmesi,
*- dar bir oyuncu havuzunda ısrar edip, şans vermediği oyuncuların (özellikle yüksek maaşlı) takıma aidiyetini sıfırlaması,
*- çok güvendiği oyuncular kötü de oynasalar 90 dakika sahada tutup, başka oyuncuları ilk hatalarında devre arası bile gelmeden sahadan çıkartması,
*- Çalıştığı dört senenin sonunda, "alın bu da benim size ayrılık hediyem olsun köftehorlar" diye tek bir gelişim gösteren oyuncu bırakmaması,
*- Yönetimle -haklı ya da haksız- neredeyse her basın toplantısında, her biri ayrı ayrı istifa/kovulma sebebi olacak şekilde kavga etmesi,
*- Takımı iki yılda toplam 68 haftada yalnızca 1 (bir) kez lider yapmasına rağmen, hep "son hafta GS'yi yapsak şampiyonduk" ilüzyonuna kaptırması.

Daha da sıralarım da, ne güzel takımımızın başından gitmiş, milli takımın teknik direktörü olmuş, orada da Fransa'yı yenmiş, hiç ağzımızın tadını bozmayalım. Avcı konusunuda da proaktif davranmışsın. Cevabımı söyleyim. Avcı konusunda çok büyük tereddütlerim var. Özellikle -oyuncu transferinde ne kadar etkili olduğunu bilmemekle beraber- Başakşehir'deki transferler bana sıkıntılı geliyor. Ayrıca Avcı da o zıkkım 4231 denen sistemle oynuyor. Yukarıda üşenmeden yazdığım maddeleri Avcı da yaparsa, onun da gitmesini isteyeceğim. Bir taraftar olarak en iyi teknik direktörü istemek, o buluna kadar mevcut teknik direktörle yolların ayrılmasını istemek hakkım diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

2.5 değil 1.5 sene olacak o

beagle dedi ki...

:) uzun aciklayacak ne var? Bjkyi 31-32 yaş ortalamasi ile oynattığı için elestirilen adam, 22-24 yaşında genclerle dolu bir milli takimla dunya sampiyonu Fransa'yi yendi.

Bu yönde elestiren herkese helâl o zaman!

SyS dedi ki...

Sampiyon yaparken dogrulari yaparken, sampiyon olamadiginda yanlislari yaptigi soylenen adam, skor yorumculuğu işte böyle bir şey. Saha dışındaki olayları konuşma, Beşiktaş’ın kadrosunu her sene sil baştan kur, en iyi oyuncuları teknik direktöre sormadan sat, her sene farklı tipte oyuncularla başarılı olmasını iste, zaman gelsin futbolcuların paralarını aylarca ödeyeme, istediği forvet oyuncusunu uygun fiyata rağmen taraftar korkusundan alamasın yönetim, ama hep td suçlu olsun, neden? sizin aklınızdaki 11 ı oynatmadı diye. Muhabbet olduğunda da bizim ülkemizde td ler neden yıllarca bir takımı yönetemiyor diye sor ki futbol bilgin belli olsun.

SyS dedi ki...

Yönetimin, teknik direktörün isini bu kadar zorlaştırdığı bir ortamda teknik direktörün hatalarından bahsetmek kolaycılıktır. Bak aynı Adam tarihin en güçlü Fransa kadrolarından birini yendi, Türkiye’de de bunu ancak sizin sevmediğiniz Şenol Güneş yapabilirdi.

SyS dedi ki...

Gerçi kesin buradaki yorumcuların istediği kadroyu oynatmamıştır, kaybetseydi yazardınız :)

Basar dedi ki...

Pardon ama burada tek skor yorumcusu sensin. Herkesin elle tutulur bir gerekçesi var ve kimse skordan bahsetmiyor. Fransa’yı yendik narası ile (yani alınan iyi skor üstüne) yazı yazan sensin...

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
yilmaz dedi ki...

@SyS 68 haftada bir hafta liderlik. Nasıl skor yorumculuğu bu? Bir sezon dördüncülük, diğer sezon son dakika da Karius'un sayesinde gelen üçüncülük.

Zaitsev dedi ki...

@ SyS

Çok yazıldı ama bir daha yazalım. Burada senelerdir Beşiktaş'ın oyununun göbekte sıkıştığı, Q7'nin problem olduğu yazıldı çizildi bu ortamda ama standart gazete klişeleri üzerinde gitmek kolaycılığını yapıyorsun.

************************

2017-2018de CL grubundaki başarıyı mı ligin ilk yarısındaki başarısızlığı mı baz alıyorsun? CL grubunda 14 puan almakla övünüp ligde 30 puanda kalmayı görmezden gelen bir grup var?

%70 topa sahip olup Akhisar'a, Malatya'ya gol atamayan, eksik Kayseri'ye karşı pozisyona giremeyen, Sivas'a öne geçtiği maçı veren bir takım var aynı süreçte. Kapanan takıma karşı nasıl oynanmaz filmi gibi bu maçlar. Deplasmandaki Malatya maçını bir izle. Muhteşem.

************************

Şenol Güneş döneminin maddi olarak en kötü dönemi 2015-2016'dır. Stad inşaatının yeni bittiği, kulübe 150 milyon dolar ek borç geldiği sezonda bütçenin güllük gülistanlık olduğunu, paraların zamanında ödendiğini düşünüyorsan bundan sonrasını okumana gerek yok.

2016-2017 ve 2017-2018 sezonu bütçe artıda kapatmıştır. 2017-2018 ise durum 2015-2016'ya dönmüştür.

2017-2018 artıda kapandıktan bir ay sonra niye hoca para muhabbeti yapmıştır? Niye 2 gün sonra kongre kararı alınmıştır? Şenol hoca Milli takımla anlaştıktan sonra niye bir daha para lafı etmemiştir? Paralar mı ödenmiştir yoksa benim defalarca yazdığım gibi galibiyetler gelince kimse para lafı etmez durumu mu ortaya çıkmıştır?
***************************

Futbolcunun maaşı 30 gün ödenmediyse oyuncu FIFA'ya başvurabilir. 5 ay maaşı ödenmemiş oyuncu bonservisini bile eline alabilir. FIFA'ya giden oyunculardan kaç tanesi bonservisini eline alabildi? Serdar Aziz 1 senelik maaşını bırakmış ayrılırken. 2-3 aylık ödenmeyen maaşa kötü performans bağlıyorsunuz.

************************

Şenol Güneş takıma geldiğinde transfer yasağın var. Teklif geldiği zaman oyuncu satılacağını biliyor. Oyuncu satışından şikayet edecekse gelmeyecek.

Satılan oyunculardan hangileri takımın en iyisi? Marcelo harici aranacak oyuncumuz yok satılanlar arasında. Sosa gitmek için kendini yırttı. Gitmek isteyen oyuncuyu satmazsan oynamaz, yatar. Ne yapacaksın? O gittikten sonra da şampiyon oldun.

*************************

Ne güzel iş ben transfere karışmam demek. Antrenör transfere karışmayacaksa ne işe yarar. Orta gol oynuyorsun ama Love'ın alınmasına sesin çıkmıyor. Antrenörlük mü bu? 2 tane de uzun forvetin varken sonra Love ile orta gol oynuyorsun. Love/Cenk ile orta gol oynamaya çalışırken Negredo yedek oturuyorsa teknik direktör eleştirilir.

Burak Yılmaz transfer edilememiş zamanında taraftar tepkisinden. Hadi yönetim çekindi. Şenol hoca çıksın açık açık desin benim Burak Yılmaz'a ihtiyacım var diye. Taraftar arkasındayken niye susuyor? Çünkü transfer patlarsa kötü olmak istemiyor.


************************

4 sene boyunca 25 yaş altı oynayan oyuncular; Ozzy, Töre ve Talisca. İşler patladıktan sonra Güven ve Dorukhan.

2-0 galip geldiğin B36 maçının rövanşında 2-0 öndeyken Fatih çıkıyor, Necip defansa, Ozzy göbeğe giriyor. Genç oyuncuya bakış bu kadar. GG'nin yedeği yok. Altyapıdan bir oyuncu çıkarmıyor hocamız. Kayseriye sıfır sağ bek. 3 sol bek ile gidiliyor. Sonra hoca niye eleştiriliyor?

***********************

Beşiktaş'ta oynatmadığı Oğuzhan'ı Milli takım'da ilk 11 çıkarıyor. daha ne olsun?

beagle dedi ki...

Cengiz Underin alternatifi Hakan Calhanoglu acayipi midir yoksa Abdulkadir Ömür mü? Skordan bagimsiz yorum işte. Senol gene sacmaladı. Dinamizmi baltaladı.

Basar dedi ki...

Necip yerine Ozan, quaresma yerine Çalhanoğlu, 8 numara İrfan 10 numara, maç öncesi gereksiz gerginlikten etkilenen td...

Film tanıdık...

Basar dedi ki...

@beagle sağ olasın Yusuf ve Abdülkadir’e takıntı, bu oyuncuları görmezden gelme...

Hoca bildiğimiz gibi! Allah’a yakın Beşiktaş’a uzak olsun.

Basar dedi ki...

Aman diyeyim skora göre yazdık anlaşılmasın, 0-0’da başladık yazmaya.

Basar dedi ki...

Bu arada hocadan bağımsız bir yorum, bu İzlanda yemin ediyorum bizim başakcity gibi belalımız

beagle dedi ki...

Almanya'da Hakanla bir youtube programi yaptilar, duran topa vuruş yarışması kivaminda. Programci cocuk Hakani yendi. Milanli taraftarlar frikik videolarina "bizdeki Hakan bu değil" yazıyor. Bu bitik milli maça Turkiye'nin en degerli gencini keserek çıkıyor.

0-0 da ne yaptığı belliydi Senolun da Ozan Irfan Doruk merkezi nedir? Kutup ayisi dolu Izlandayi fizik güçle mi yenicen? 2 calim atsan, seri kisa pas yapsan sari kart manyagi olurlar. Umarim ikinci yariya Abdulkadir başlar bir umut olur.

beagle dedi ki...

Ozanla Hakan sahada, en iyilerden Irfanla Kenan dışarıda. Senol bildiginiz şenol. Sükse maçı Fransa'ya hazırlanmış, asıl rakip Izlandaya yatmis.
Aslinda sasirtici değil, hangi sektorde 70 yasinda adam kritik operasyonel görevde calisiyor ki? O yaşta adamin usenmesi normal. Problem bu adamlari Danişman değil yönetici yapanda.

yilmaz dedi ki...

Bu Hakan'ın gerçekten hangi özelliği 20m€ ediyor, çok merak ediyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Sys nerede acaba? Izlanda macindan sonra ortaliktan kayboldu nedense? Sasirtmadi, Senol Gunes sevicilerinin tamami boyle zaten.
Sivrisinegin teki de 2-3 mac kazaninca vizir vizir otuyordu, sezonu yine 3. tamamlayinca ortalikta gorunmedi nedense.

Senol Gunes'in milli takimda ne yaptigi umrumda degil. Bizi dunya sampiyonu yapsa da, gruptan cikamasa da Besiktas'in kacan 2 sampiyonlugu veya 2.ligi geri gelmeyecek. O yuzden neler yaptigi zerre umrumda degil.

Bize uzak, Allah'a yakin olsun ne diyim. Izlanda macinda o takintili, inatci karakterinden ve oyuna kotu mudahalelerinden guzel esintiler sundu tekrar. Iyi ki defolup gitmis de kurtulmusuz.

turgay dedi ki...

fransa maçı tipik bir beşiktaş iç saha maçı, izlanda maçı da tipik bir beşiktaş dış saha maçı oldu. son 2 senedeki şenol güneş beşiktaş'ını seyredenler sonuçlara bence şaşırmamalılar. hangi stres, sinir yüklü maçı kaldırabildi şenol güneş? allah göstermesin son maçlara kalsa bir letonya faciası daha yaşanabilir ülke üzerinde. günümüzde artık rakiplerine çalışmayan onların oyununa kafa yormayan hocalar demode kalıyorlar.

konudan bağımsız dedikodular kısmına MERİÇ MÜLDÜR yazılmış. kötü karakterli bir gazetecidir kendisi. doğrusu MERT MÜLDÜR olmalıydı.

Emrah D dedi ki...

şenol güneş sevicisi olarak ortadan kayboldum gibi olmasın diye yazıyorum: son 4 sene şenol güneş değil adını siz koyun kim hoca olursa olsaydı alacağımız sonuçlar daha kötü olurdu, şenol hoca hocalığının zekatını verse abdullah avcı bile hocalık öğrenir.

beagle dedi ki...

Değil tecrübeli bir hoca, sen yonetsen Besiktas bir devrede 30 puan alirdi Disko.

O zekati da Avci'nin takimina yenilirken verseydi Avci acırdı belki.

Emrah D dedi ki...

ben yönetsem alırdık tabi beagle, 93 senesinden beri CM/FM oynuyorum :)

hocayı eleştirdiğim şey çok oldu, rotasyon yapacak kadar kendi ilk 14ünde olanlar harici oyunculara güvenseydi 3. şampiyonluğu da alırdık ama öte yandan hakemler ve federasyon galatasarayı bu kadar ittirmese hocanın hatalarına rağmen 4 sene üstüste şampiyonduk.

her seviyede takımın yaşayabileceği şöyle bir sıkıntı var, favori çıkacağın kadar güçsüz ama seni zorlayacak kadar güçlü rakip, tam tersi durumdaki maçtan fazla sorun çıkarır (senin gücünün %80-85 gücünde olan rakip diyelim). biz fransaya karşı favori çıksak fransa bizi perişan ederdi, izlandaya karşı da biz favori çıksak biz izlandayı perişan ederdik. fransa ise izlandaya karşı favori çıktığı halde güç makası iyice açıldığı için (%80 * %80 eşittir %64 ettiği için diyelim) koyup geçtiler.

bazı takımlar mesela izlanda gibi nüfusunun küçük beklentinin az olmasından ötürü bu etkiyi daha yoğun pozitif yaşıyorlar. örneğin takım olarak neredeyse aynı güçte olan atıyorum polonya gibi bir takıma karşı daha mütevazı ve butik bir ülke olmanın getirdiği etkiyle yine de zayıf takım gibi çıkıyorlar, rakip kendi üzerindeki baskı nedeniyle daha açık oynuyor alan bırakıyor nihayetinde izlanda favori olmamanın avantajını yaşayıp dezavantajını yaşamıyor. türkiye de tam tersine aşırı beklentiler ve kalablık nüfus gibi sebeplerden aslında rakibin favori olacağı maça bile kendi favori gibi çıkıp güç farkı avantajı olmadığı halde açık verme dezavantajını yaşıyor. beşiktaşla başakşehir de biraz böyle türkiye ve izlanda gibi. şampiyonlar liginde efsane sezon geçirmemiz de biraz türkiye ve fransa maçı gibi. uefa liginde sıkıntı yaşamamız yine türkiye ve izlanda örneği gibi. üzerinde kazanma baskısı takımın güçlü olduğu zamanlarda bile yokken, rakiplerinin üzerinde kazanma baskısı zayıf oldukları zamanlarda bile varken, takımın/ülken bir sebepten olduğundan bile daha az favori olarak maçlara çıkma lüksüne sahipken büyük hoca olmak daha kolay.

diyeceğim o ki dünkü maç veya bizim uefa gruplarındaki hezimetimiz demek değil ki malmönün hocası uwe rösler veya izlandanın hocası erik hamren bizim şenol güneşten daha iyi hoca. diyemeyiz ki takımın başına onları getirelim. ama neticede günün sonunda yaptığımız hareket takımın başına aynı sebepten (ve siyasetin desteğiyle) başarılı olma illüzyonu vermiş birini getirmek oldu. sevindiğim tek nokta başarılı da başarısız da olsak avcı gelse şöyle olurdu böyle olurdu alternatif senaryoları artık olmayacak.

şenol hoca mehmet ağarın fatih teriminden de fethullah gülenin abdullah avcısından da defalarca daha iyi hocadır, kendim de eleştirdiğim bir sürü hatasına rağmen.

Zaitsev dedi ki...

@ disko

Hocam bu GS'nin korunması, ittirilmesi konusunda haklısınız ama onları son 2 sene bu şampiyon yaptı demek Şenol hocaya devasa bir kalkan açmak demektir. 2 senedir ligi patates eden ve 2 GS maçının arkasına saklanan bir antrenörümüz vardı.

@ SyS için yazdığım yazıda belirtiğim 4 maç var. Bunlar sadece ilk yarı maçları. 2016-2017 sezonunda kadro inatçılığı ve oyun okuyamama yüzünden kaybedilen en az 10-12 puan var.

Keza 2018-2019da sadece evde kaybettiğimiz puanlar yeter bize. Bu kadar puan kaybedilirken hakemlerin ve federasyonların direk etkisi yok.

Bu arada 2016-2017de Atiba sakatlanmasa yine şampiyon olamazdık. O sakatlık bizi şampiyon yaptı.

Geçen senenin kadrosuyla da çoğu antrenör rahat rahat şampiyon olurdu.

Ligimiz kötü bir lig. O yüzden 26-30 puanla biten ilk yarıların ardından biraz sıkınca potaya girebiliyoruz 2 senedir. Normalde 2 senedir gelen şampiyonluk şanslarının ideal bir ligde gelmemesi lazım.

Puan hesabını 32 haftadan yapmalıyız. Deplasmandaki FB ve GS maçları olmadan ligi düşünmeliyiz. Orada hep hakkımız yenilecek. 32 maçta 75-80 puan al şampiyon ol.

Emrah D dedi ki...

@Zaitsev

benim hakem yönetimiyle ilgili takıldığım nokta sadece fb/gs deplasmanlarımız değil, mesela bu sene maçları izlemeyi gs rize maçından sonra bıraktım. rakibin düşeceği her dönemeçte ayağa kaldırılıyorsa yapacak çok şey yok. bu sene içeride gerçekten çok aptal puanlar kaybettik, ama gs rize maçında gördük ki biz onları kazansak gsye daha başka puan kaybettikleri maçlar kazandırılacakmış. biz 32de32 yapsak gsye 33 yaptırılacağı ortamda olduğumuz çok net ortaya çıktı hakemiyle VARıyla.

2017/18 sezonundaki kadro inatçılığı eleştirisine tamamen katılıyorum, o dönem de yazmıştım. hadi ki negredoyu beğenmedin cenk as forvetin, en azından CL maçlarının etrafındaki maçlarda negredoyu oynat ki hem cenk CL maçlarına daha zinde çıksın hem lig maçlarında yerlerde sürünmesin. o sene CL maçları öncesindeki sonrasındaki (ligin ilk yarısındaki 5 as kadroyla çıktığımız CL maçının çevresindeki 10 lig maçının puan ortalaması 1.6 iken istatistiki oynamalar bir kenara konduğu zaman ligin ikinci yarısındaki puan ortalamasıyla ilk yarıdaki çevresinde CL maçı olmayan lig maçlarının puan ortalaması birbirine baya yakın. ikinci yarı fenerasyon/hakem/1 kompetitif CL maçı faktörlerine rağmen 2.4, ilk yarı da saçmaladığımız sivas maçını saymazsak kalan 6 maç 2.33, sivası katınca 2 ama mucizelerle iki puanımızı alan kasımpaşa maçı da var) kayıpları yaşamasak (demek oluyor ki hoca ilk devre CL maçları çevresinde daha fazla rotasyon yapsa) şampiyon olabilirdik. öte yandan o seneki gs alanya maçı da gösterdi ki biz 34 maçta 33 galibiyet alsak gsye 34 galibiyet aldırılacaktı.

demem o ki, kazansak bile kurşuna dizileceğimiz ve kupanın başkasına verileceği iki sezonda hoca bir miktar hata yaptı fakat federasyon/hakemler terazinin bir kefesini gsyi şampiyon olmaya yetecek kadar bastırdığı için öteki kefede kaç kg var ne kadarını hoca eksiltti onu ölçmemiz pek de mümkün değil. az önce geniş anlattığım rotasyonsuzluk inadı hariç dev hatasını da göremiyorum. bu sezon başı mesela gsye loveı çakıp burakı alabilsek bu sene belki şampiyonduk diyebiliriz. yani bu kadar küçük farkla şampiyonluğu kaybedince küçük bile olsa etkisi olmuş olan her faktörü kayba sebep görebiliriz. hocaya bir sebepten uyuz olan hoca yüzünden der, yönetime bir sebepten uyuz olan yönetim yüzünden der, öte yandan federasyon ve hakemler biz ne kadar az hata yapsak gsye ondan az hata yaptırmayı kafaya sıfırıncı gün koymuşsa bize yapacak çok da şey kalmıyor transferlerden komisyon almamak filan gibi şeyler haricinde.

Basar dedi ki...

@disco
hadi ligi lobiler engelledi - hakemler yüzünden 2 sezonun ilk yarısını 30 ve 26 puan ile bitirdik, e uefa'ya ne oldu? 1 yıl önce grubu lider bitiren takımın sonraki sene dandik uefa grubundan çıkamaması da mı bir gösterge değil?

Herşeyi dış etkenlere bağlamaktan öz eleştiri yapamaz olduk. Eleştiri yapınca da hoca düşmanı oluyorsun! Hocayı eleştiriyorsan yönetimi, yönetimi eleştiriyorsan hocayı eleştiremiyorsun. Sağlıksız bir tartışma kültürümüz var.

Basar dedi ki...

@disco çok şiddetli bir itirazım var. Love yerine Burak'ın oynamasına gerek yoktu, zira ikinci yarı şampiyon olabilecek puanları topladık. Bunda da Negredo'nun katkısı oldu. Bizi yakan ilk yarıydı, verimsiz orta kafa gol oyunuydu, quaresmanın maç başı 30+ orta yapmasıydı. Topu Burak'a yuvarlamak bence kolaycılığa kaçmak oluyor.

Ayrıca Ljajic,Güven,Lens ile Burak'tan aldığın verimi quaresma-Talisca-Babel önüne koyduğunda alman mümkün değildi. Futbolun doğasına aykırı, şut odaklı 10 numara ve ayağına top bekleyen iki kanat hücumcusu yerine pas odaklı 10 numara ve daha yeteneksiz ama pas/takım oyunu oynayan iki kanat oyuncusu.

SyS dedi ki...

1. eğer ilk yarıda bjk'nin futbolcu maaş ödemeleriyle ilgili bir sorunu olmadığını düşünüyorsanız, aynı düzlemde tartışmamız imkansız.
2. burak konusunda yönetim td yerine taraftarı dinlemiştir ve büyük bir hata yapmıştır. bjk hem 2017-2018 sezonunda hem de 2018-2019 sezonunda daha fazla puan toplayıp şampiyonluk şansını arttırabilirdi. bunu görememek için kör olmak lazım.
3. defansta yıllardır bir hızlı bir yavaş stoper isteyen td'e iki tane ağır stoper vermek de yönetimin bir diğer hatası. iki tane ağır stoperle defansı önde kuramaz, yeterince baskı yapamazsın. yaparsan da kontradan golü yersin.
4. quaresma mutlaka gitmeli ama lens onun olmadığı dönemlerde hiç bir varlık gösteremedi. elinde adam olmazsa td bu konuda suçlanamaz.
5. izlanda deplasmanı kaybedilebilir maçlardan biriydi, fransa maçı gibi. sonuçta milli takımın kapasitesi belli ancak ne olursa olsun şenol güneş geldikten sonra milli takım ile şenol güneş'ten önceki milli takım arasında dağlar kadar fark var.
6. mesele şenol güneş meselesi değil, yoksa abdullah avcı'da şenol güneş'ten sonra getirilebilecek en iyi seçeneklerden biri. mesele, anlayışsız taraftar profili. bjk çok zor bir dönemden geçiyor, yıllardır transfere diğer büyüklere göre en az parayı harcayan takımız, yine 3 büyüklerde futbolcu maaşlarında en düşük parayı veren kulübüz. ilk defa bu sene fener benzer maaş seviyelerine düştü, hallerini gördünüz. bazı gerçeklerin farkına varın, günah keçisi arama kolaycılığından vazgeçin. illa arayacaksanız da demirören orada hala onun pislikleriyle uğraşıyor kulüp. ikinci suçlu da şu andaki yönetimdir, td'nin istediği tipte oyuncuları transfer etmeyerek. üç numaralı suçlu da fiziğini geliştirmeyen oğuzhan. İki ile üç numaralı suçlunun yeri değişebilir.

beagle dedi ki...

Şu anda bir toparlama yapalim:

Ben BJK özkaynak modeli ile atak oynamali, maaş butcesini de 1M Euro maaşı ancak iyi oynayan adamlara 1.5-2yi milli ve büyük yıldızlara verecek şekilde duzenlemesini savunuyorum. Bu şekilde hem kültürümüze uyar keyif aliriz hem de butcemiz toparlanir. Bu modelde sadece golcü, direk 11e monte edilecek net oyuncu ve çok iyi atlet/fizik satin almaliyiz. 25M maaş ve 20M transfer bütçesi ile biz ligi duman ederiz. Yeter ki Eslemi, Furkani vb. oynatmadan gondermeyelim.

Anladığım 2. ekol, büyüyelim, isimli topcularla Uefa alalim, yaşı gecmemis, dususte bazi yildizlari parlatıp satalim ekolü. Mantığı anliyorum ama uygulamasi zor birşey bu. 4-5M euro net maaslar verip 2-3ü de peynir ekmek gibi dagitip göçüyorsun. Hakemler fenerasyon fetosaray vb de son bıçağı sokuyorlar. Bu model bize uygun değil. Her seferinde basarisiz oluyor.

Bu 2 ekol arasinda yetişen "beyinsiz, muhakeme yeteneksiz" güruh ise büyük dert. Medel gibi vasat/kazma bir adamin maaş+bonservis ile Bjknin 10 milyon Eurosuna malolmasini alkisliyorlar. Yetmez diye daha fazlasini istiyorlar. "Büyük baskan"dan "paralar nerede"ye gecmeleri ise anlik. Aldiklari forma da eksik olsun bu güruh da. Popülist başkanlar da.

Şenol konusunda uzatacak birşey kalmadi. Takim calismasi, adalet, taktik, gelisim her açıdan basarisiz oldu gitti. 4 yillik idaresinin sonucunda arkada büyük enkaz birakti. Ortami biraz yoparlayan Dorukhan ve Güvenin ilk yarida takim ligden koptuktan sonra "tesadufen" kazanildigini unutmayalim. Hakettigi noktada kovulsa zaten hic oynatmamis okacakti, harcadigi diger onlarca genc gibi. Tembel, geçimsiz, kisa vadeci bir teknik direktörden, enkaz halinde, düşük moralli, yuksek maasli ise yaramazlar dolu bir kadro ile yeni sezona giriyoruz.
Bu durumun mimarlarindan populist basgan da, su ana kadar cikan isimlere bakinca, menejer piyasasindaki coplerin pesinde gibi.

Avci kimdir, ne yapar? 2 Avcı var. Visca Epureanu, Mossoro falan bulup Irfan Attamah Mahmut ekleyip GSye ust uste 4-5 atan, bir de iyi giden takima Robinho aldirip Ardaya forma verip Adebayor/Ba dan yararlanmayip avucundaki şampiyonluğu kaybeden.

Bizde ilk Avcı olursa çok iyi olacaktir.

ozkankaya35 dedi ki...

Delisiniz,çok sey anlatmissiniz.elinize sağlik

BJK4EVER dedi ki...

GS son 3 hafta net olarak korundu, ona lafim kesinlikle yok. Ama son 3 haftaya gelene kadar durum neydi ki? Biz kac hafta lider olduk 31. haftaya kadar. Tam tamina sifir.
Ki biz 2. yarida o kadar puani toplarken de sansimizin kotu oldugunu soylemek komik olur. Haketmedigimiz bircok maci kazandik, mesela Ankaragucu, Rize, Sivas maclarini.
Bir yerde patlayacakti ve patladi da. Ki GS'yi gecsek yine Basaksehir'i gecemiyorsun.
Ama objektif bakamiyoruz pek. GS hep korundu derken adamlarin derbiden sonra aldigi cezalari soylemiyoruz mesela. Hak etmedilerinden degil, o ayri mesele, ama biz o cezalari alsak tepetaklak giderdik ve herkese soverdik.
Mesela kadromuzdaki sikintilardan vs bahsedilmis. Ama rakipler olunca objektif bakamiyoruz. GS koskoca ilk yariyi tek forvet Eren, ikinci yariyi 0 verimle oynayan Diagne'yle oynadi. Buna ragmen her mac gol attilar, lige tutundular ve zirvede goturduler son ana kadar. Senol Gunes'in elinde Negredo-Cenk varken yeterli olarak gorulmuyor. Acaba Senol Gunes bu seneyi ilk yarida tek forvet Eren, ikinci yarida Diagne ile gecse ne denirdi? Yonetime edilecek kufurler ve Senol Gunes empatisi gozumun onune geliyor.

Gercek sudur ki; dis etkenler tabii etkili olmustur. Yonetimin de cuvalladigi anlar olmustur (hoca'yi zamaninda kovmamak ve hakkimizi koruyup algi operasyonu yapmamak en basta geliyor). Ama bu Senol Gunes'in fahis hatalarini gormezden gelmemize neden olamaz. Bence hala ana neden antrenor yetersizligi, kim ne derse desin.

fidddas dedi ki...

Son iki sezon icin galatasarayin sampiyon olmaya ihtiyaci vardi yoksa cok efsanevi batacaklardi ve sampiyon yapildi...
Senol hocanin yaptigi hatalarin benzerlerini sezon devam ederken fatih de yapti...
burada önemli olan son virajda ne oldugur, biz ilk yarilarin birini sampiyonlar ligi icin ( ki böyle de olmasi iyi oldu, bu zamanla isimize yarayabilir ) digerini de onceki sezondan gelen yonetim ici hoca nefretinden cope attik.
Ama her ikisinde de son viraj da enselerine yapistik, normalde arkadan gelen ivmesiyle bu tip durumlarda avantajli olur ama rakip galatasaray ise baska seyler olabilir...

Artik gitti hoca... abdullah avci konusunda ayni diskongibi dusunuyorum. Hic umudum yok, ilk yari sonunu gormeden isliklanir gibi geliyor...
Ha aksi olsun da sampiyon olalim yanildim diye uzulmem.

BJK4EVER dedi ki...

Hala cok subjektif bakiyorsun olaya. Biz de feda donemi sonrasinda buyuk sikintidaydik, biz de mi 2 sene ustuste sampiyon 'yapildik'?
Biz sampiyon olurken de biz onde goturduk, Basaksehir ve FB arkadan geldi hep. Senin deyimine gore onlar da aslinda super avantajliydi, ensemizde yapismisti, ama rakip biz olunca 'baska seyler' mi oldu?

Bizim icin sampiyonlar ligi nedense mazeret oluyor. Peki GS bu sene sampiyonlar liginde oynamadi mi? Onlar niye devreyi 30 puanda bitirmedi, ustelik derbi sonrasi o kadar ceza almisken?

Birakin bu isleri yahu. Basbaya kotuyuz iste. 2 senedir ust uste ilk yariyi 30 civari puanda bitiriyoruz, hala yok oymus yok buymus. Hadi bu sene son 3 macta GS kollandi eyvallah, gecen sene ne vardi yahu? Alanya macinda emin o o pozisyona penalti+kirmizi kart calinsa yine birsey degismezdi. Adamlar bizden daha iyi futbol oynuyordu ve ligin final derbisine bizden 100 kat hazir ve konsantre cikmislardi. Ve bunu 2 sene ustuste yapiyorlar.

Birde yonetim ici hoca nefreti nasil sahaya yansiyorsa artik. Herhalde yonetim hocadan nefret ettigi icin hoca yanlis oyuncu tercihleri yapiyor, bir oyun plani oturtamiyor, rakiplere onlem alamiyor, sacma sapan oyuncu degisiklikleri yapiyor falan.

yilmaz dedi ki...

Hadi ilk sene şl vardı.

İkinci sene ilk yarı sonunda 26 puanlı, altıncı sırada, avrupa liginden elenmiş, yönetimle kavgalı, bazı oyuncularla küs, son maçında kasımpaşa gibi bir takıma 4-1'lik skorla ezilerek yenilen bir takımın teknik direktörü vardı. Bu bir teknik direktör değişikliği için neden değil mi?

İkinci yarıdaki "nispeten" iyi performansı da bi değerlendirelim. İç sahadaki başakşehir, hadi dış sahadaki malatya maçlarını kenara koyun. Hangi galibiyet için "imkansız" diyebilirsiniz? Ama ben "imkansız" olabilecek içerideki erzurum beraberliğini, 3-0'dan 3-3 fener beraberliğini, kayseri beraberliğini sayabilirim. Kazanmamız gereken maçlardan başakşehir ok, ama gs'ye kaybedip şampiyonluğu havlu attık, TS'ye yenilip ilk iki ihtimalimizi bitirdik, yetmedi üçüncülüğü tehlikeye attık. Üçüncülük için kazanmamız gereken son maçı, 3-2 zar zor kazandık. Yanisi, sıralama atlayacağımız maçların başakşehir hariç hepsini kaybettik. Dolayısıyla "son maça kadar şampiyonluğu kovaladık" lafı koca bir illüzyondan ibaret.

Bu maçlarda da "muhteşem Burak"ın bile yetersiz kaldığı apaçıktı. Çünkü aksi iddia edilse de, Beşiktaş Burak'ı sezon başı da alsa şampiyon olamayacaktı, Burak'ın her maç 40 metreden bir gol atmasına bağlanabilecek bir şampiyonluk hayali kurmak gerçekçi değil.

Emrah D dedi ki...

@Basar
Hocam UEFA grubundan niye hezimet yaşadık kendi yorumumu yazdım, Avrupa'da bizden güçlü ve bize açık oynayan takımlara karşı Türkiye-Fransa maçındaki gibi oynamaya alıştık, bizden biraz daha güçsüz ama bizim açık oynamamızı bekleyen takımlara karşı tıkandık. Hocaya da yazar kadro mühendisliğine de yazar.

Liglerin ilk yarılarını 30 ve 26 puan ile bitirmemizde hakemlerin payı %100 değil, o eleştirileri kabul ediyorum. Benim dediğim şey şu biz o ilk yarıları 50 puanla bitirsek ikinci yarıları da 50 puanla bitirsek galatasaraya 101 puan aldırılacaktı.

Hocacı ve yönetimci olarak ikiye bölünmüş olduğumuza da katılıyorum. Katılmadığım şey her şeyin tek suçlusunun zaten eskiden de çok sahip olmadığı akli melekelerini yitirdiği gibi hakaret yüklü bir senaryoyla tek sorumlu hoca gibi eleştirilmesi ve bunun toplamda 3 puan alınan fransa/izlanda maçlarına bakarak yapılması.

Topu Burak'a önceki sezon için değil son sezon için yuvarladım, aslında tam da değil kısmen yuvarladım tek faktör hoca değil hatta hocanın yaptığı farklı hatalar bile farklı faktörler olarak listeye girebilir. 1-2 maçla kaçan şampiyonlukta 1-2 maçı etkileyen her şey (hocanın yanlış kadro çıkardığı bir maç, yanlış değişiklik yaptığı bir başka maç, yönetimin yaptığı/yapmadığı bir transfer, bir futbolcunun kaçırdığı bir pozisyon...) şampiyonluğun potansiyel kaçma sebebi olarak gösterilebilir. Örnek olarak tek faktör hoca diyemeyiz demek için Love transferi örneğini verdim.

Aynı analojiyi yapacağım, terazinin iki kefesine gs ve bjknin yaptığı hatalar diziliyor, ama federasyonun eli bizim kefeyi dipte tutuyor. Bizim kefeye hoca kaç gram hata koydu yönetim kaç gram hata koydu kestirmek güç çünkü tartım işlemi yapamıyoruz.

@SyS
Burada çoğunluk tek sorumlu hocayı görüyor diye Don Kişot gibi laf yetiştirmeye çalışıyorum ama bu demek değil ki hocanın sorumluluğu sıfır. Hele de bir futbolcunun (ihanet filan etmediği sürece) hocanın önüne yazılması da haksızlık. Oğuzhan kendini geliştirmediyse de hocasının geliştirtmesi gerekirdi.

@beagle
Anlattığın ekoller içinde ya o ya öbürü diye seçim yapmak zorunda değiliz, maaş bütçesi dediğin gibi tutulur ama bir iki düşüşte yıldız alınır parlatılır satılır hem para hem başarı getirir hem de altyapıdan gelenlere tecrübelerini aktarırlar. Ajax'ta yine de sükseli bir kaç transfer varken bizim maaş bütçemiz Ajax'ınkinin iki katıysa şapkayı önümüze koyup bir düşünmemiz lazım.

@BJK4EVER
Adamlar evet ikinci yarı verimsiz Diagne ile oynadılar, adam kaç tane penaltı golü attı sayamadım. Demeye çalıştığım şu, biz kötüydük ama adamlar aslında bizden de kötüydü, ittirilerek şampiyon oldular.

Genel olarak da, ya nefret ettiğiniz hoca gitti çoğunuzun bayıldığı hoca geldi. Ölmüş atı daha niye dövüyorsunuz size göre en büyük sorumlu gittiyse bu sene açma germe yaparak şampiyon oluruz sevinçli olmanız gerek değil mi?

beagle dedi ki...

@disko
Dikkat edersen 2m civari maaşlık yildizlar OK demistim. Kalani 1ma oynarken 5milyona pepe, negredo getirirsen olmaz. Kalani oynamaz. Burada konu maaş ve yaş. 29 yaşında Gomez geliyorsa olur. Ama her sene bulamazsin.

Gecen sene Kagawa bu sene de Schurle sikinti cikarmayacak inişte yildizlar. Net maaş 2lerde cozebilirsin. Bunlardan 1-2 tane bulup devam. Benim bize uygun gördüğüm modelim bu.

Emrah D dedi ki...

@beagle
tamamen katılıyorum

sports guy dedi ki...

Ya çok afedersiniz de..

"Liglerin ilk yarılarını 30 ve 26 puan ile bitirmemizde hakemlerin payı %100 değil, o eleştirileri kabul ediyorum. Benim dediğim şey şu biz o ilk yarıları 50 puanla bitirsek ikinci yarıları da 50 puanla bitirsek galatasaraya 101 puan aldırılacaktı."

Şu cümleyi kuran insan bence hiç futbol izlemesin boşuna kendine zarar verir. Her takımın her şampiyonluğu sene başından belli demektir bu. Biz de iki sene üst üste ittirilerek şampiyon olduk o zaman. Ya da fener artık lobisini kaybettiği için 5 yıldır şampiyon yaptırılmıyor. Seneye bakalım tekrar lobiyi oturttularsa karar veririz şampiyon yaptırılacaklarına, sene sonuna da "e zaten biz ligi boşa oynadık 80 alsak 81 aldırılacaktı fener'e" deriz.

50 al diyen yok da sen ilk yarı gidip 26 yerine 36 alsan zaten sene sonu en kötü ilk 2yi garantilemiş olurdun ligin şu halinde. Veya geçen sene 36 almış olsan zaten şampiyon olurdun.

Topu "dıj güjlere" atıp sıyrılmak dünyanın en kolay işi. O zaman Bilic de 14/15te hakemlerden dolayı şampiyon yapılmadı diyelim mesela. Ona evet diyen çıkmaz, niye? Çünkü takımın futbolundaki düşüş belli oluyordu.

E biz top mu oynadık şu iki yıldır da hakemler muhabbetine geçiyoruz? İşimize geldiğinde futbol kalitesinden bahsediyoruz, işimize geldiğinde "ya kötü top oynayarak da şampiyon olunur da şampiyon yapılmadık".

İkinci cümleye inanıyorsanız Bilic'in şampiyonluğunu da savunun bari eliniz değmişken.

Emrah D dedi ki...

@sports guy

severek izliyorum futbol, rize gs maçından sonra bıraktım çünkü yer gök bir araya gelse bize yedirilmeyeceğini anladım. bizim şampiyonluklarımızda bir ittirme var mıydı o nasıl bir mantık? hakemlerin yönetimini izlemediniz mi? ilk yarı 26 yerine 36 alsan diagne atsın diye 5-6 penaltı daha verir gsye de 10 puan fazla aldırırlardı görünen o diyorum bunun nesi yanlış?

topu dıj güjlere atmıyorum bir kez daha söylüyorum hocanın da kabahati var başkalarının olduğu gibi. sadece dıj güjlerin bu kadar etkili olduğu noktada hocanın kabahatinin total kabahatlere oranını kestirmek mümkün olmaz diyorum acaba kendimi ifade mi edemiyorum?

biz top mu oynadık derken acaba gs ne top oynadı? gsnin oynadığından fazlasını oynamışızdır. ben bize farklı gsye farklı top oynama standardı gerekmesine takılıyorum. evet kötü top oynayarak da şampiyon olunur ama yapılmadık, o sezonun detaylarını hatırlamıyor olmama rağmen adım gibi eminim ki gs kadar biz ittirilip biz kadar gs çelmelense biz şampiyon olurduk. savunuyorum.

Emrah D dedi ki...

ben de bu mantığı anlamıyorum, iyi top oynamamışız. yani artistik patinaj gibi bir spor dalıysa hıncal uluçlu filan güzel bir jüri kurulsun sezon sonu kim güzel oynadıysa o kazansın hatta ona bile gerek yok güzel oynayan kendince mutlu olsun. rakibimiz daha mı iyi oynadı? bunun baremi nedir yani neye dayanarak bir ölçme yapacağız? puan sisteminin var oluş amacı kim iyi oynadı onu ölçmek değil mi? hakemlerin adil olduğu paralel evrende ben rakibimden çok puan toplayabilecek idiysem demek ki daha iyi oynamışım niye soyut bir "abi biz de top oynamadık zaten" tarzı şeye takılıyoruz ben de bunu anlamıyorum.

sports guy dedi ki...

Benim bahsettigim iyi top oynamak, "goze hos gelen top oynamak" degil.

"ilk yarı 26 yerine 36 alsan diagne atsın diye 5-6 penaltı daha verir gsye de 10 puan fazla aldırırlardı görünen o diyorum bunun nesi yanlış?"

Bunun her tarafi yanlis. Yani bu mantikla basaksehir kukla niyetine sezon boyu lider goturuldu ama zaten basindan beri sonradan gs'nin kayirilarak sampiyon yapilacagi belliydi oyle mi?

Ben gs hakem yardimi almadi demiyorum, problemi orada aramak yanlis diyorum. "Zaten sampiyon yapilacaklardi" diyeceksek oynamayalim hic? Cekelim ligden de takimi, bolgesel amatorde takilalim.

Biz sampiyonluga giderken de kalkavan'a kartal pencesi fotosopu yapildi, cift dalan q atilmadi vs vs. 15/16 boyunca fenerliler 16/17 boyunca da gsliler hakem yardimi aliyosunuz diye diye aglamaktan helak oldular. Sonuc degisti mi? Hayir.

Oyunuyla baski kurup topu etkili sekilde ceza sahasina sokabilen takim penaltisini da alir. 16/17de cenk penaltilardan gol krali oluyordu neredeyse. O sezon diagne ayarinda bir forvet bizde olsa biz de atardik 10 penalti.

Bunlar tartisilmasi afaki konular. Sen ortaya iki gidim "iyi futbol" koy da sonra hep beraber tartisalim hakem makem.

Zaitsev dedi ki...

Bu ittirme meselesi 2 maç olur 3 maç olur. 2017-2018de GS'nin Alanya ve Beşiktaş maçları gibi. Bu sene Rize ve yine bizim maç gibi. 2-3 maçlık barutu var bu işleri yapanların. Sen takım olarak işini düzgün yaparsan bu ittirmeler bir işe yaramaz.

Biz son 2 senedir sahada düzgün işler yapmıyoruz. o yüzden bir noktadan sonra bu ittirmelerle geride kaldığımız için mevzu oluyor. Sahada işimizi düzgün yapsak bu ittirmeler GS'yi ancak 2ci yapabilir.

Yani işin özeti sen 75-80 puan arası puanı topla. Sabaha kadar ittirsinler bir işe yaramaz.

Şenol hoca ilk şampiyonluktan sonra kendini dev aynasında gördü. 2ci şampiyonluğumuz öyle kolay gelmedi. Babel + Aboubakar + Atiba'nın sakatlığı. 2ci devre bu 3 olay bizi şampiyon yaptı.

Maaş olayında Pepe'den ziyade Negredo dengeyi bozdu. Takımında Pepe olan kimse onun maaşını problem etmez ama antrenörün inatla oynatmadığı ve her fırsatta maaşını mevzu bahis ettiği bir oyuncunun maaşı problem olur.

@ fiddas

yönetim içi hoca nefreti nedir hocam. Hocanın kadro kurmasına mı engel oldular? Sahaya mı çıkarmadılar? Yönetim hocayı sever sevmez o ayrı bir mevzu. Kötü kadro yapmak ayrı bir mevzu. Birincisi sonucu etkilemez. 2cisi sonucu etkiler.

Emrah D dedi ki...

bunu yapanlar bizim karşılıklı oynadığımız maç dahil 3 maç yapınca zaten gs 9 puan alıyor biz 3 puan kaybediyoruz ve 3 maçla sınırlı da kalmıyor. yani 10+ puan geride başlamayı bu kadar kolay kabul ediyorsanız hocanın da o kadar kaybettirdiği puanı kabul edin? mücadelenin adil olmamasına ilişkin gördüğüm yorum + yönetimin bu konuda bir şey yapmamasına ilişkin gördüğüm yorum yok denecek kadar az takımdan ayrılmış olan hocanın milli maçının ardından hocaya çakma yorumlarıyla karşılaştırılınca.

derdimiz hocaysa ok artık bizim takımın başında olmayan hocaya sallayarak çok başarılı oluruz bu sene. boyun devrilsin üçgen kafa şenol güneş.

yilmaz dedi ki...

@disko

abi güzel güzel tartışıyoruz, fikirlerimizi paylaşabildiğimiz en rafine platformlardan birindeyiz, son paragrafın ne gereği var?

Federasyon, GS, Tayyip gibi bizim çözmemiz mümkün olmayan konularda söylenip durmanın bir faydası yok. Bizim yapabileceğimiz, takımımızın aksayan yönlerini konuşmak. Buradaki eleştirilerin çoğu da, gerçekten elle tutulur, ispatlanabilir, somut eleştiriler.

Takımın ŞL'ye ligden daha fazla önem vermesi de ciddi bir eleştiri konusu. Çünkü ŞL'de namağlup liderlik, grubu birinci bitirmek, rekor puan çok güzel, göğüs kabartıcı olsa da, en nihayetinde sadece grupları geçmiş olabiliyoruz. Ve o kadronun ligi ve ŞL'yi aynı anda götürememesi de çok büyük bir zaafiyet. Bu hata da, yaşlı oyuncularla kadroyu kuran yönetime de, oyuncuları her iki turnuvaya aynı konsantrasyonda hazırlayamayan teknik direktöre de yazar. Porto'yu deplasmanda yenebilen bir takım, Sivas'ı da yenebilmeli. Bu kadar istikrarsızlık da birşeylerin yanlış gittiğinin göstergesi zaten.

Şampiyon olduğumuz sene (Gomez'li sezon) TS deplasmanında ilk golü 60'da atmıştık. O dakikaya kadar en az 2 net penaltımız verilmedi. Fakat her an gol geleceği belliydi ve en sonunda attık. Çok kritik bir virajdı. Yani hakem bir yere kadar "engel" olabilmişti. Keza, uyduruk bir penaltı verilen Alanya (ya da Adana emin değilim) maçını da 4-1 kazanmıştık. O dönemlerde oynanan oyun, GS'yi de FB'yi de çaresiz bırakıyordu.

Yanlış düşünüyorsun, yeni gelen hocanın kredisi Şenol Güneş'in 10'da biri kadar bile değil. İşler iyi gitmezse, devre arasını bile göremeyebilir. Çünkü zaten taraftarla polemik yaşamış bir teknik direktör. Şenol Güneş kredisini sonuna kadar kullandı, hatta ekstra kredi verildi kendisine. Ama yine de çare olmadı. Ne hatalarını gördü, ne takımın hatalarını gördü.

Zaitsev dedi ki...

@ disko

Öncelikle: Beşiktaş sahada şampiyon olur. Beşiktaş'ın son 2 senede sahada şampiyon olacak kadrosu ve gücü de vardır.

Son 2 senedir GS'yi içeride yenip dışarıda yeniliyoruz. Puanların 3-3 paylaşıldığı bir noktada bu kadar GS ittirildi o yüzden biz şampiyon olamadık, antrenör ne yapsın noktasında olmayı ben kabul etmiyorum.

Kendi sahamızda Antalya'ya, Sivas'a yenilip, Erzurum'la berabere kalıp, 3-0'dan Fenere 3-3 berabere kaldıktan sonra çok konuşmayalım. Deplasmandaki Göztepe ve kasımpaşa maçlarını da unutmayalım. Bu maçlarda bizim hakkımız yenildi mi? Hayır. En az +10-12 puan daha alınması lazım bu maçlardan.

İşin özü biz kendi elimizle geri düştük.

Yönetimin tepki vermesi mevzusu da kör bir kuyu. Neden? TFF'ye en çok saldıran başkan Yıldırım Demirören'dir. 7 sene boyunca sürekli kavga etmesinin sonucu olarak elde edilen tek şampiyonluk var o da Sivas'a karşı zar zor. Rakip GS-FB olsa yine yapmazlardı.

Aynı Yıldırım Demirören TFF başkanı oluyor ve kendine yapılanları unutup aynı düzeni devam ettiriyor. Bizde başkanımız tepki koyacak birşey değişecek diye bekliyoruz. Yok öyle bir dünya. Kendinizi kandırmayın.

Emrah D dedi ki...

@yilmaz
son paragrafı artık başımızda olmayan bir hocayı eleştirmenin ne faydası olduğunu anlamadığım için hiciv amaçlı yazdım.

tekrar diyorum, CL sezonunda yeterli rotasyon yapmadığı için puan kayıpları yaşattı hoca, o zaman da eleştirdim her lafı geçtiğinde de eleştiririm.

hakeme rağmen yenebildiğimiz maçların olması bana beni çürüten değil destekleyen bir faktör gibi geliyor, yani bir maçı normal kazanmamız için aslında 3 farklı kazanacak kadar oynamamız lazım. böyle bir adaletsizliği ben hayatın bir gerçeği olarak kabullenmekte güçlük çekiyorum.

@Zaitsev
ben her sezon 10-20 puan dezavantajlı oynayıp her şey normalmiş gibi yorum yapmayı klişe örnek olacak ama bizans düşmek üzereyken melek cinsiyeti tartışma durumuna benzetiyorum.

bizim kötü oynayıp puan kaybettiğimiz maçların bir listesi var, gsnin daha kötü oynayıp 3 puanı cebren ve hile ile aldığı maçları ne yapacağız?

doğrusu bu konuda çenemi kapatıp hoca eleştirisine başlamak benim işime gelir çünkü abdullah avcı ne kadar da sallasam içimin soğumayacağı bir hoca. sahada kazanalım bakalım.

Zaitsev dedi ki...

@ diskonnektus erektus

Kötü oynayıp puan kaybetmek ile kötü planlama yüzünden puan kaybetmek arasında fark var. Birinde oyuncular, birinde antrenör suçludur.

** Beşiktaş özellikle son 2 sezondur 4-5 maç hariç maçların ilk yarıları hep kötü oynadı. İlk yarıları sürekli çöpe atmak kötü oyun değil kötü planlamadır.

** Kapanan takıma karşı Tolgay-Medel-Atiba 3lüsünden 2siyle maça çıkarsan kötü oynarsın. Yan ve geri pas rekoru kırarsın. Bu 3lünün önüne de 10 numara Ozzy'yi koyarsan sabahlar olmasın. Belki yan topta kuş taşa değer.

** Mevki oyuncusu varken maça devşirme oyuncu kullanarak başlarsan saha içi yerleşiminde illa ki hata yaparsın. Biz her maç 1den fazla devşirme mevki ile oynuyoruz. Maç kadrosunda Adriano sağ bek, Caner sol bek, Necip/Medel stoper, Güven sol açık, Ljajic sağ veya sol açık, Babel forvet, Ozzy 10 numara olarak görev verilip oynatılıyor ve o maç puan kaybediliyorsa bunun sorumlusu hocadır.

** Necip'in stoper, Fatih'in sol bek oynadığı maç var.

** Negredo'yu, Medel'i, Karius'u, Lens'i gömmekten çekinmeyip, maçın içine edenleri koruyorsan takım içi sorun yaratırsın.
******************************************

Yukarıda örneklediğim gibi benim genel düşüncem kötü oyunun hocanın tercihleri kaynaklı olduğudur. Siz farklı düşünebilirsiniz.

GS'nin veya FB'nin ittirileceğini en baştan kabul etmek; pes etmek demektir. Onlara en fazla 2-3 maç kıyak yaparlar. Sen o haftalarda kazanırsan o kıyakların bir anlamı kalmaz. Hem GS'yi koruyup hem seni sürekli biçemezler.

Emrah D dedi ki...

bezdim artık susuyorum

sports guy dedi ki...

Ya ama abi her sene 10-20 puan dezavantajli oynama islerine girersek yine cikamayiz oradan.

Hocanin falan da onemi yok ki o zaman? Koy kimi koyarsan oynatsin nasilsa 20 puan dezavantajin var.

Ilk yari icerdeki derbiyi de biz bir gunluk lobi yaparak kazandik o zaman herhalde, gs lobisi nasil verdirdi bize VARla o penaltiyi? Olacak is degil.

Ben daha hakemden sikayet etmeyen taraftar gormedim. Eger 10-20 puan gibi devasa bir skalaya oturtuyorsak bu isi aslinda bizim her sene sampiyon olmamiz lazim da hakemlerden olamiyoruz sadece.

13-14 sampiyon fener 12 puan fark yemisiz, biz almaliymisiz ligi.

14-15 sampiyon gs 8 puan fark yemisiz kesin almaliymisiz.

17-18 ve 18-19 zaten yuzde yuz bizde bu bakis acisiyla. E o zaman 6 yil ust uste sampiyon olmamamizin tek sebebi hakemler :)

Tekrar ediyorum burada hakemlere melek falan demiyorum diyen de cikmaz zaten. Ama su iki sezonu ilk yarilardaki felaket performansa degil de hakemlere yazmak ve "sampiyon yapilacaklari bastan belliydi" demek zaten tum futbol tartismalarini otomatik tikar. En azindan biz bu blog olarak bu dipsiz cukura dusmeyelim diyorum.

Emrah D dedi ki...

sustum dedim susamıyorum

17-18 ve 18-19 zaten yuzde yuz bizde bu bakis acisiyla. E o zaman 6 yil ust uste sampiyon olmamamizin tek sebebi hakemler :)

espri tonuyla söylemişsin ama bir oranda doğru bu :)

ben şunu diyorum. biz ilk yarılarda felaket performans sergiledik de gs trabzondan 4 akhisardan 3 yerken, 9-16. haftalar arasında 8 maçta 1 galibiyetle toplam 8 puan alabilirken iyi performans mı sergiledi? Hakemler çok karışmasa ikinci yarı da yapacakları oydu ama izin verilmedi. yani rakibin böyle bir lüksünün olduğu yerde böyle bir şey yokmuş gibi başka şeyleri yorumlamak ne bileyim biraz şey değil mi?

sports guy dedi ki...

Hayir biraz sey degil :) genelde oynayan takimlarin oyle luksu oluyor cunku. Gs set hucumu daha iyi oynadi iki yildir bizden, ve iki yildir da ic sahada hayvan gibi baski kurarak ve skor alarak kendini son doneme atti.

16/17de mukemmel top oynamadik ama iyi oynadik, deplasmanda gol yemedik ve atinca skor koruduk. Oyun olarak rezalet oldugumuz tonla mac vardi yoksa. Ama bi sekilde puan aldik, sacmasapan goller yemedigimiz icin. Bizi o sene hakemler tasimasa ligi alamaz miydik acaba :) kritik yerlerde lehimize gayet karar cikti cunku.

Onceki sezonlari neden bize vermedin bu arada? Onlar uvey evlat mi oldular :)

Emrah D dedi ki...

yani gs kontraya çıkacak rakipleri tekme tokat indirip kart görmeyerek hatta faul bile almayarak oynama lüksleri olduğu için baskılı oynuyorlar gibi görünüyor ama bunu bir kenara bile bıraksak biz ilk yarı ne kaybettiysek onlar da kaybetmiş işte madem bu iki sezonu hakemlere değil de ilk yarılardaki felaket performanslara yazacağız ilk yarı gs bizden daha felaket.

copy paste yaparken kaçmış, 6 şampiyonluk kısmını almışım sonuçta. 1 maçlığına bize hükmen mağlubiyet aldırmalık tribün grubunun kurulduğunu bile gördük ya. iddia ediyorum ucu ucuna şampiyon olduğumuz her sene en az 15 puan fark atmamız gereken senedir.

sports guy dedi ki...

"Biz ilk yarı ne kaybettiysek onlar da kaybetmiş işte madem bu iki sezonu hakemlere değil de ilk yarılardaki felaket performanslara yazacağız ilk yarı gs bizden daha felaket."

O zaman gs'nin sene basindan sampiyon yapilacagi kararlastirildi mi kararlastirilmadi mi simdi :)

Burada Diskoya katılıyorum. Hakem mevzusu diyince direkt olarak maçın alınıp verilmesi gibi geliyor hepimize ama mevzu o değil. Maçları dikkatli izlediğinizde çok bariz bir standartsızlıktan söz edebiliriz. Bizim stoperlere çok seri kartlar çıkıyor ama ayağa basan, dirsek atan, hatta uçan tekme atan Gs kaleci ve stoperlerine kart çok ama çok zor çıkıyor.

GS uzun zamandır en çok penaltı atan takım olduğu gibi aleyhine de en az penaltı çalınan takım.

Her maçta hakem hatası oluyor, olmaya da devam edecektir ama buradaki sorun hata değil, standartsızlık ve aynı kuralın 2 farklı takıma farklı şekilde uygulanması durumu. Mesela Antalya maçında yaşanan pozisyon (Adriano'dan sekip rakibin önünde kalan) bu pozisyonun net ofsayt olduğu Avrupa'da benzerlerinde defalarca gösterildi. Yine aynı pozisyon GS - Başkaşehir maçında oldu ve bir kez daha gol verildi. VAR'a gidilen pozisyonlarda bile standartsızlık var.

Ha Beşiktaş işini düzgün yapıp evinde Erzurum - Sivas gibi takımlara puan vermeyip Kasımpaşa gibi gelenden geçenden 5 yiyen takımdan 4 yemeseydi senaryo aynı olur muydu ? Bunu söylemek çok gerçekçi değil gibi geliyor bana.

Emrah D dedi ki...

gsnin şampiyon yapılacağı sene başından kararlaştırıldı ve ben bununla çelişen bir şey yazmadım.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

başkan yaza merhaba partisi yapmış , ben utandım halinden . yıllar önce inönü stadının genişletilmesiyle ilgili demirörenle programa çıktığında ne kadar olgun gelmişti . kimsenin ne yaptığı beni ilgilendirmez de nasıl oluyorda bu kadar başarısızlığa rağmen vur patlasın çal oynasın tarzı kutlamalar yapılıyor anlamış değilim . yaza merhaba nedir yani onu da anlamış değilim . senin için yaz demek yeni sezonun temelini atacağın en önemli dönem demek . sen megastar playboy değilsin ki yaza merhaba ,o sahil senin şu koy benim kafası takılıyorsun . futbolcularının geçmiş sezon alacaklarını bile ödememişsin ,ihtar üstüne ihtar yiyorsun ve halin bu ! demirören'deki para ,güç bunda olacak ayakkabısının arkasına basıp da dolaşacakmış ya , olmamış . demirören'i çok eleştirdik falan da bundan olgun adammış.. hiç olmazsa düğün evini cenaze evinden ayırabiliyormuş .

can dedi ki...

@Hidayet
Aynen! Ben Orman’ın Demirören’den bile kötü bir başkan olduğunu söylüyorum diye deli muamelesi görüyorum.

beagle dedi ki...

Uche, Stumpf, Lugano, Ujfaluji, Marcelo, Melo, Fernando, Lyundima... Ortak noktaları Fizikli olup, sampiyonluk almaları.
Beşiktaş fail transfer listeleri gene topukla 1.80lik stoperler, 1.70lik onliberolar dolmaya başladı.

Fahri Tatani, Mehmet Akgünü, Amaralı, Medeli aldın da ne olduysa, Ibrahim Toramanla Erman Guracarla Sellamiyle hatta Sivokla 20 sene nasil aci çektiysen gene o olacak.

Para yoksa, almayin kimseyi. Eldekiler arti genclerle oyna. Borcu azalt. 60 puani gene aliriz.

Hidayet dedi ki...

@can

hocam ben anlamıyorum yaw . insanın yaşı ilerledikçe olgulaşması gerekir . fikret orman'ın çizgisinde irtifa kaybetme değil de kulvar değiştirme var . piyangodan büyük ikramiye çıkmış taşralı sonradangörmeler gibi . şampiyon olanlar bunun yaptığı çiğlikleri yapmıyor . bütün taraftar gruplarının sürekli dalga konusu oluyor sosyal medyada . ve zerre kadar sorumluluk hissetmiyor umursamıyor . hani gs'dan örnek verme diyenler var ya . o gs taraftarı ligi bizim bitirdiğimiz yerde bitirsinler ,şu görüntüleri adama yedirir . hem tekmeyi koyar hem de utandırır insan içine çıkartmaz . biz niye böyleyiz ?

fidddas dedi ki...

@beagle
Hocam @diskonun ard arda mesajlarla benim de zaman zaman yazdigim sey bu zaten. Bu adamlar bizde oynasa sari kart 18 kirmizi 5-6 istatistigi ile oynarlar.
Galatasaray orta sahasinda melo sezonu 3-4 mac maksimum kacirip kapatir ama besiktas ortasahasinda 15 maci gorurse sansli sayariz kendimizi.

Ulkeye yeni dondum... 2000 den itibaren galatasarayin lig bitimi yerini ve fatihin bu senelerdeki rolunu cikarip yazicam...
bizim sampiyon olmamiz her kosulun eksiksiz bir araya gelmesi ile mumkun olur, en ufak hatamiz olumcul olur.
Ben burda daha once oyunumuzu buyutmemiz lazim dedigimde arabesk olmakla suclandim.
40 yasina geldim. 12 -13 yasindan beri besledigim galatasaray nefretim hic eksilmedi!

beagle dedi ki...

@fiddas
Hosgeldin. Gecen Özkankaya ile konuştuk senin seyahati. Merak ediyor kafa dinledin mi diye? Maça çayı var huzur var :)

Melo Lugano ve Ujfa oyle olsalar bile Marcelo Karhan Amokachi Gomez Nouma hatta zamanina gore Metin Ali Gokhan gibi oyuncularin fizik artisinin Bjkye kattiklari ortada. Quaresmanin hakettigi kirmizi kartlarin yarisini bile gormedigini de düşünüp biraz bu havadan siyrilmak lazim.
Senin de dedigin gibi, sahada güçlü olmak en onemlisi. Eşit olursak bize yedirmiyorlar.

Emrah D dedi ki...

quaresma daha çok kırmızı görse belki de daha çok puan toplardık :)

fidddas dedi ki...

@beagle
Hosbuldum. Kafa dinledim cok da iyi geldi ama benim gibi 5 ay degil 3 ay bile olsa yeterli olur... ama sonucta dondugun yer ayni yer ve yine para kazanmak zorundasin...

Ben cirkeflik bazli konusmadim, oyun icini asan sertliklerde bizim oyunculara verilen cezalar falan tartisilmaz bile.
Zaten bizim cirkeyf tayfa bisey yapsa yonetmelik degistirip ceza vereniliyorlar :)

Basar dedi ki...

Başlık transfer ama neredeyse hiç transfer konuşmadık..

Galiba ilk transferimiz Tyler Boyd oldu. Ben bizim maçta beğenmiştim ama bilgim bununla kısıtlı. Bilgisi olan?

yilmaz dedi ki...

@Basar ben Boyd ile ilgili tek satır haber görmedim şahsen. Fener maçında çok beğenmiştim kendisini. Gerçi bu seneki fener maçlarında oynayıp yıldız olmayan süper lig oyuncusu kalmadı o ayrı mevzuu ama :)

İsim konusunda birşey diyemem ama her iki bek'e de ikişer takviye şart.

sol bek için;
transfer 1
Caner
transfer 2

sağ bek için
Gönül
transfer 1
transfer 2

olacak şekilde bir kadro planlaması olması gerektiğini düşünüyorum. Sol bek'e yıldız statüsünde bir oyuncu gerektiğini düşünüyorum. Mümkünse top 5 ligden. Meraş da Caner ile birlikte alternatifleri oluştururlar. Tabii alternatifler seçilirken ofansif/defansif dengesini de iyi kurmak lazım.

Sağ bekte Gönül'ün sıklıkla sakatlanması sebebiyle, yedekleyecek oyuncunun da güven vermesi gerekiyor. Meraş profilinde bir oyuncu aslında sağ beke daha çok lazım. Buranın üçüncü adamı u21'den olabilir. Ama bizim takımın o taraklarda bezi yok, biliyoruz.

4-2-3-1 vasatlığına bu yılda devam edeceğiz gibi gözüküyor. Son zamanlarda o "2"'yi en iyi atiba-oğuzhan ile doldurmuştuk. Şimdi biri yaşlandı, biri formu yerlerde, özgüvensiz. Bir yıldız transferi de buraya lazım.

off çok transfer lazım :)

sports guy dedi ki...

@yilmaz

çok transfer bekleme derim ben. bence yönetim medel'i ve quaresma'yı itelemeye uğraşıyor şu an sağa sola, oradan maaş bütçesi yaratarak 2 3 adam maksimum alır.

ve bunların da bek olacağından emin değilim pek :)

turgay dedi ki...

tüm takımlar bankaları bekliyor. o yapılandırma olmadığı müddetçe kimse doğru düzgün transfer beklemesin. zaten o yapılandırma olmazsa trabzon ve fener büyük batacaklar uefa'da. bizse arkalarından gideceğiz.

nkonrat dedi ki...

Kanat oyuncuları için büyük paralar verilmez. Hele bekler için asla. Önlü arkalı yardımlaşan, fiziği iyi ve oyun disiplini olan ikişer oyuncu kanatlara yeter. Umut Meraş bu yaşa gelmiş daha bu yıl fark edildi. Onun gibi çok oyuncu var alt liglerde. Görmesini bilene. Para varsa takımın omurgası için harcanmalı.

Basar dedi ki...

Umut Meraş ve Tyler Boyd bitti deniliyor. Tyler’a bakınca hoca ondan ufak yollu bir Cengiz yaratabilir. Mevkileri doğru, fiyatları doğru transferler. Muhtemelen oyincular da incelenmiştir. Bu tarz bir transferi Atiba pozisyonuna da bekliyorum.

Yukarıda q ve medel’in gidişi gözleniyor denmiş, ben gidişini gözlemesemde Doruk’a iyi teklif gelirse satılmasından yanayım.

fidddas dedi ki...

Benim icin en onemli transfer 6 ya yapilacak olan... ondan sonra bekleri sonrasinda da forvetleri beklerim...
ancak banka yapilandirmasi zaten yas ama asil onemli problem yayinci kurulusun su kaynatmasi... butceye yazilan gelirin yarisini alabilecek takimlar...

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan dururken 6 numaraya hic gerek yok. Avrupa takimlarinin talip olup ciddi paralar odedigi, milli takima kadar yukselip iyi oynamis bir 6 numaramiz varken hala 6 numara aramak sacmalik. Atiba'yla ucuz bir maas karsiliginda uzatirsin; Atiba-Necip-Dorukhan yeter de artar bile.

Medel ve Quaresma'nin gitmesi mantikli. Medel pozisyonsuz oyuncu ve bir bolgeye oturtamadik. Joker icin fazla kariyerli pahali, ki iyi teklifler de gelebilir. Bence tas gibi oyuncu, ama olmadiysa zorlamamak lazim. Butce yaratmak adina gidebilir. Quaresma da aslinda sonradan girip maclari cozebilecek oyuncu, ama o rolu kabul eder mi bilmem, zor. Sikinti da cikartiyorsa gitmesi en mantiklisi.

Umut Meras icin 2 milyon euro fazla. Sonucta sadece yedek olacak, Caner'i kesmesi imkansiz. Yedek solbek icin 2 milyon euro bonservis verecek maddi durumda oldugumuzu sanmiyorum. Sagbek cok daha acil ihtiyacken oraya para gommek daha mantikli. Hatta sagbekten bile once as stoper ve as kanat (2x) ihtiyacimiz var.

can dedi ki...

Oh be, biraz nese gelsin siyah beyaz hayatimiza

Hidayet dedi ki...

keşke fikret orman türkiye sosyolojisinden ibret alsa diyeceğim de beşiktaş ailesi o umudu vermiyor . beşiktaş hocasıyla birlikte başkanını da değiştirmeliydi . beşiktaş'ın aynı ağır yükü ,ekonomik açıdan daha mütevazi bir ekiple bile daha kaldırılabilir olurdu . artık fikret orman ve yönetimi heyecan vermiyor ,yükü taşınmaz hale getiriyor . klüple ilgili yolsuzluk haberleri okumaktan bıktım usandım . heyecan derken ,yanlış anlaşılmasın , şımarıkça transfer beklentisinden bahsetmiyorum . klüp için ne yapabilirim hissiyatı vermiyor ,ikna edemiyor.

Basar dedi ki...

Geçenlerde twitterda biri yazmış Avcı’ya güveniyorum da yönetime güvenmiyorum, o yüzden şampiyon olamayız diye...

Hocada potansiyel var ama et mi balık mı tam olarak anlayamayacağız galiba.

yilmaz dedi ki...

Transferin ne zaman yapıldığına genelde çok takılmam. ama endişem takımın eksiklerinin belirlenememiş olması. "Para yok" diye sıyrılınabilecek bir durum değil.

Sol bek, ve sağ bekte çektiğimiz sancıları biliyoruz. Andreas Beck ayarında, uçup kaçmasa da; performansına güvenilir, istikrarlı, takım aidiyeti olan iki bek bulmak o kadar da zor değil. Victoria Guimares'in geçen yıl Ankaragücü'ne kiralayıp bizden de 2m€ istediği Boyd için ölüp bittiğimizi hesap edersek, uygun maliyet'e oyuncu bulmanın o kadar da zor olmadığını anlarız.

Hatta beni asıl kıllandıran, daha hiçbir oyuncuyla "resmi" olarak yolların ayrılmamış olması.

Bir de şu Burak'ı kaptan yapma hevesimizle ilgili yorumlarınızı merak ediyorum. Kaptanlık temsili bir görev değil midir? Mevcut kaptanlar kulübe, taraftara, arkadaşlarına karşı bir suç mu işlediler de, kaptanlıkları elinden alınmaktadır? Kaptanlık performansa bağımlı olarak ondan ona geçer mi? 100 küsür yıllık bir camiada, devre arası alınan bir oyuncu 10+ gol attı diye kaptan yapılır mı? Burak 10 maç gol atmayıp, Güven onu kestiğinde kaptan Güven mi olacak?

Türkiye'de yok olmasını istediğim milyonlarca saçmalık var, ama popülizm sanırım ilk sıralarda geliyor.

Zaitsev dedi ki...

Transfer işleri basında yazılan gibi olmayacak gibi gözüküyor. Başkan bir açıklama yaptı, söylentilerin çoğunu çöpe attı. O gün lafı geçmeyen Boyd söylentileri kaldı ortada. o da balon çıkarsa şaşırmam.

Transfer konusunda Avcı'ya güveniyorum. Şenol hocadan daha fazla inancım var ona. En azından analiz yapıyor. En basitinden orta gol oynayan takıma Love'ın gelmesini engeller. Elinde Love varsa da orta-gol oynamaz.

Potansiyelli bir genç bulursa da oynatacaktır. Mevcut kadroda bulunan ve afaroz edilen bazı oyuncuları da denemeden kadro dışı bırakmayacaktır.

Oyuncuların gitmesi için oyunculara iyi tekliflerin gelmesi lazım. Burada kazandığına yakın parayı bulurlar ise herkes gider. Medel harici bu potansiyelde bir oyuncu yok. Belki bir de Mirin.

@ yilmaz

Kaptanlığın saha içi özellikle hakemle ilgili diyaloglarda önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta gösterilen kartlarda bile farkediyor. Ozzy oyun lideri olabilir ama hakemler tarafından hiç ciddiye alınmadı ve alınmıyor. Oynamayan oyuncunun kaptan yapılması da ayrı bir saçmalıktı. Burak Türk futbolu açısından önemli bir karakter. Sevilir veya sevilmez ancak son yıllarda yetişen en iyi forvet.

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev zamanında yanlış oyuncuya kaptanlık verilmiş olabilir. Ama o oyuncudan kaptanlığın alınması için olağanüstü birşey olması gerekir. Çünkü kaptanlık tamamen temsili bir görev. O görev verilen oyuncu onore edilmiştir. Herhangi bir hata yapmadığı sürece de "artık yeni kaptanımız o" demek büyük kulüp geleneğiyle bağdaşmaz. Ha şu olur, Ozzy, Atiba, Necip üçü de ilk 11 oyuncusu olarak düşünülmez, Burak'ı dördüncü kaptan yaparsın, reelde hep o kaptan olur.

Bek için ama içeriden, ama dışarıdan mutlaka ama mutlaka transfer gerekiyor. Zaten Caner'in kendisi problemken, yedeğinin Necip olduğu bir sezona başlamak, sezona başlamamakla eşdeğerdir. Ha durum 200b€'luk bir bek oyuncusu bile alamayacak vaziyetteyse, o zaman Adriano'yu bir yıl daha kalmaya ikna edeceğiz.

yilmaz dedi ki...

Bi de Kagawa için uğraşıyorlar şimdi. Tey allam.

sports guy dedi ki...

@yilmaz

adriano'yu bir yıllığına daha kalmaya ikna etmek, o 200 bin eurodan fazlasına patlar bize :)

daha önce de söyledim, çok transfer beklemeyin derim. ilk defa elimizde banko satacak adam yok çünkü bu sene, ve adem'in transferinden dolayı zaten içerideyiz.

bana kalsa sol açık+iyi bir 6 ile kapatırım zaten bu dönemi, sol beke rıdvan'ı yazarım rotasyona, sağ beke de dorukhan'ı.

aman o 6 topal falan olmasın da :))

Zaitsev dedi ki...

Adriano'nun 10-15 maç için yıllık 1.5 milyon avro alacağı yerde o parayı bonservis yapıp 600-700 bine oynayacak bir adam almak daha mantıklı. Bana kalsa Rıdvan oynasın orada. Caner'den kötü oynamaz. Caner'i de kanat rotasyonuna alır. Önde bir adam kazanırız.

Defans ve hücum kanat rotasyonu üzerine transfer yapılması gerekiyor. GG'nin yedeği altyapıdan gelebilir. Sola bir transfer + Rıdvan iş görür. Q7 yerine de bir oyuncu gerekli. Lens bu sene hata yaptığı zaman kulübeye bakmayacağı için iş yapacaktır. Onun dışında defans, orta saha göbeği ve hatta forvet hattında bir aksiyon beklemiyorum.

yilmaz dedi ki...

Ben de Adriano konusunda aynı fikirdeyim. Ama bizim yönetimin bek bölgesi için bir oyuncu aradığından, burada bir eksiklik olduğunu düşündüğünden şüpheliyim. Eğer kimseyi almayacaksak diye dediydim.

beagle dedi ki...

Umut meraş geldi sayarsak, 2 transfer Insan azmani 4/6 ve isim veriyorum Schürrle ile yeterli olur bu sene.

Asil problem Q, Medel, Roco, Mirin, Canerden kurtulmak. Bunlar gitse, adam gelmese bile daha iyi oluruz.

Doruku iyi bir paraya cevirirsek:
Halil Dervişoğlu veya muadili forvet, Marceloyu geri getirmek çok iyi olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Kaptanlik konusunda bence onemli olan noktalar;

- takim arkadaslarindan saygi gorup onlari etkileyebilmesi
- isler kotu gittiginde takim arkadaslarini silkeleyip isyan atesini yakabilmesi
- hakemi etkileyebilmesi
- rakibi etkileyebilmesi

Burak ilk 2 nokta konusunda gayet iyi bence. Ama son 2 noktada berbat. Hakem ve rakibi etkilemekle soylemek istedigim orospu cocuklugu, piclik yapmasi degil.
Hakeme derdini anlatmaya kalktiginda hakemin onu ciddiye almasi. Sahada kavga oldugunda ve rakip takimi oyuncusunu ittiginde rakip oyuncu kavgaya geri donmeyi veya kaptana dayilanmayi aklindan gecirmeyecek, susup cekilecek kosesine. Buna en guzel ornek Tayfur Havutcu mesela; sakin gozukse de o agirligi hissettiriyordu hep. Burak son 2 konuda berbat. Burak hakemi daha kendi penaltisina inandiramiyor, hakem nasil ciddiye alsin kendisini?

Ha, kim kaptan olsun derseniz; yerli olmasinin onemini de belirterek Gokhan Gonul derim. Adriano, Vida gibi oyuncular yerli olsa onlar tercihim olurdu. Oguzhan ve Dorukhan o olgunlukta degil, Caner ve Burak da karakterleri sebebiyle uygun degil.

BJK4EVER dedi ki...

Transfer soylentilerini duyunca dehsete kapiliyorum. Isimlerden cok mevkiler ve profiller dusunduruyor beni. Kadro muhendisligi acisindan yanlis yerlere focuslaniyoruz sanki. Bana gore aciliyete gore transfer ihtiyaclarimiz:

- as sol acik
- Quaresma ve Lens'in durumuna gore as sag acik
- yedek santrfor
- Vida'nin yanina as stoper
- yedek/as sagbek
- yedek sol bek

Baska transfere gerek yok.
Transferde sacma sapan isimler gundeme geliyor. Surekli bekler konusuluyor, anlam veremiyorum. Yedek bek transferi bizi sampiyon yapmaz, bize ligde 5 puan ekstra kazandirmaz. Ismail ve Beck'le sampiyon olduk biz.
Hele bonservis vermek falan tamamen sacma. Umut Meras dogru profil yanlis maliyet. Max 500.000 euro'ya oyuncu bulamiyorsak gelmesin zaten, altyapidan kim varsa o yedeklesin.

Mesela Ertac yedek kaleci olarak soylendi 1.5 milyon euro bonservisle, cildirdim. Resmen parayi cope atmak. Adam zaten kulubede sus olarak oturacak. O herife 1.5 milyon euro bayilacagina Utku otursun. Ha, Karius 6 ay sakatlanirsa ne bok yiyecegiz diyebilirsin. E oyle bir durum olursa kulubede Ertac olunca yine boku yiyorsun zaten, ne anladim bu isten? Ha, Utku'dan bariz iyi bonservissiz bir yerli bulursun amenna, ama bu kisitli butcelerle bonservis vermek buyuk sacmalik.

Yedek forvetin hic gundeme gelmemesini anlamiyorum. Larin ve Pektemek gitti, su an sadece Burak ve Guven var. Ki Guven asla santrfor degil, ozel durumlarda oynayabilir, ama agirlikla santrfor arkasindaki 3'luden biri olacak. Webo, Cenk Tosun, Semih Senturk, Eren Derdiyok gecmiste yedek santrforun onemini gostermisken ve sampiyonluk kazandirmisken bu transferin konusulmamasi ilginc. Yedek sagbektense yedek santrfor almak daha mantikli bizim ligimiz icin.

Benim aklimda olan 2 isim var; Adebayor ve Kudryashov. Ikisi de bonservissiz. Kudra hem yedek solbek hem oyun kurabilen solak stoper rolune uygun. Defansif oldugu icin Kudra-Caner kanadini da kurabilirsin, cok mantikli olur. Adebayor'u A.Avci ile olan iliskisinden bagimsiz olarak yazdim, ama tam kulubede oturup mac cevirecek adam profiline sahip. Fizigine iyi bakiyor ve 1 yil daha parlamak isteyecektir. Hem Burak'in yerine hem Burak'in yaninda 2. santrfor olarak oynayabilecek ideal adam bence.
Al ikisine de sifir maliyetle iste.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Başkan kaleci rotasyonu Karius + Utku + genç kaleci olacak dedi diye biliyorum. O açıklamadan sonra Ertaç haberleri kesildi zaten.

Adebayor bu dakikadan sonra gelirse yatar. 34-35 yaş grubu oyuncu alınmamalı. Zaten Avcı'nın İBBde oynatmadığı forveti niye alalım?

Adebayor yerine Eren Derdiyok daha iş gören bir oyuncu olur bizim için. 1-1.5 milyon avro civarı bir kontrat olursa uzun süreli fayda görebiliriz. Terim neden harcadı bilmiyorum ama Diagne'den filan iyi topçuydu.

Avcı uzun yedek forvet seviyor. Muhtemelen Umut Nayır takımda kalacak. Bence de kalmalı.

Stoper transferi konusunda eldekilerden biri gitmedikten sonra transfere gerek yok. Vida-Alpay oynasın. Ne kadar kötü olabilir ki. Roco konusunda bir sürpriz görürsek şaşırmam.

Avcı önde baskılı bir sistem oturtabilirse ki bence zor, stoperlerimiz rahatlar. Önde baskılı, hızlı top kapan bir sistem olmazsa da zaten stoperlerin kim olduğunun önemi yok.

Bu borç yapılandırması mevzusu ligi karıştıracak. Herkes transfer için bunu bekliyor galiba.

BJK4EVER dedi ki...

Kaleci konusunda baskanin dedigi olur insallah, ki dogrusu da o.

Adebayor bence yatmaya gelmez, IBB'deki son senesinin de referans oldugunu dusunmuyor. Basaksehir'e gelmeden bizim taraftar da istemeyip tu kaka etmisti, ama nasil oynadi gorduk. Eren Derdiyok da gayet iyi alternatif bosa cikabilirse. Umut Nayir'i unutmustum, ama ondan bir Cenk, Semih performansi cikmaz bence, henuz o seviyede degil. Ama 3. santrfor olarak mukemmel tabii.

Stoper konusunda katiliyorum. Vida+vasat bir stoper lig icin kesinlikle yeterli. Surekli gol yeme sikintimizi stoper ve kaleci uzerinden aciklamaya kalkiyoruz, ama bu kadar gomulen, rakibin gelmesine izin veren, ayaginda top tutamayan ve pas yapamayan takim eninde sonunda yer o golu. Zaten az gol yiyen takimlarin cogu hucumu dusunup topu rakip sahada ve ayaginda tutan takimlar, takima stoper ve onlibero doldurarak gomulup iyi savunma yapan takimlar degil.

Aciklanan borc yapilanma anlasmasi aklima yatmadi. Zaten bu anlasmayi yapmamizin nedeni finansal giderleri kisip her yil olusan gelir/gider acigini bu sekilde kapatmak. Kuluplerimizin bu dag gibi borclarla finansal giderleri o kadar yuksek ki, gelir-gider dengesini tutturmak imkansiz. Haberlerde bahsedilen maksimum gider butcesi 40 milyon euro hersey dahil. Sadece maaslar olsa hadi neyse, ama cok cok dusuk bu rakam. O kadar dusuk ki, bu yakalayacagimiz avantaji tamamen ortadan kaldiriyor zaten. Ki yarismaci bir takim kurulamayacaksa uzun vadede gelirlerimize de etki eder bu. Ayni kisitlama diger takimlara ayni sekilde uygulanacaksa amenna, ama bu sekilde anlasmayi yapan takima aksine dezavantaj ve uzun vadede maddi sikinti saglar, baska birsey degil. Bu arada maaslar elbette anormal seviyede ve bu yapilandirmayi saglayan firmanin veya devletin cesitli covenant koymasi dogal, ama rakam cok sacma geldi bana.

Zaitsev dedi ki...

@ BJKEVER

Eren'in sözleşmesi bitti ama bize gelir mi? Gelirse kaça gelir? Burak'ın arkasında 2ci forvet olmak ister mi?

Adebayor yatar çünkü bundan sonra alabileceği bir kontrat yok. 2 senelik anlaşma ister, sonra da emekli olur. Benim düşüncem Babel'de GS'nin elinde patlayacak büyük ihtimal.

Ziraat anlaşmasını resmen açıklandıktan sonra bakmak lazım. Tabi böyle bir anlaşma olacaksa. Bu ekonomik krizde Ziraat'ın 2 sene ödemesiz 1 milyar dolar dağıtması pek mantıklı gelmiyor.
2 sene ödemesiz 10 sene kredi iyi bir plan. Zaten 100 milyondan fazla faiz ödeniyor. Epey rahatlatacaktır.

ozkankaya35 dedi ki...

Hicbir oyuncumuz hakkinda önyargim yok.sn.Avci ya guveniyorum.Milne sonrasi ilk kez guvendigim bir hoca geldi.umarim ekmegini taştan çikarir

ozkankaya35 dedi ki...

Özür birde 94-95 sampiyonlugunu getiren Daum

can dedi ki...

Helal olsun yönetime, taraftarı öyle bir canından bezdirdi ki transfer sezonunda blogda yaprak kıpırdamıyor.

dominic molise dedi ki...

acikcasi ben transfer degil, oyuncu satisi istiyorum/bekliyorum; q7, lens, larin, medel, roco, mirin
iyi para gelirse dorukhan, vida, guven

kimse gelmese de olur

dominic molise dedi ki...

o zaman kim oynayacak?

karius
douglas, necip, atinc, caner
atiba, oguzhan
orkan, ljajic, tyler
burak

madem maas oduyemiosun, fazla bile.

yilmaz dedi ki...

Aradığınız yönetime şu an ulaşılamıyor, lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.

İki senedir kronikleşen sorunlara bırak tedaviyi, teşhis bile konulamamış belli ki. @dominic'e katılıyorum, bence de esas problem daha kimsenin gönderilmemiş olması. Hatta, sözleşmesi biten 5 oyuncuyla ilgili de tek bir açıklama yapılmamış olması... "Oyuncularımıza verdikleri emekler için teşekkür eder, sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz" demek çok zor olmasa gerek. Şu anda bu oyuncular sözleşmeleri bittiği için kendileri mi ayrıldılar, bizimkiler mi istemedi onu da bilmiyoruz.

Bu kadar kötü yönetim olmaz arkadaş. Hiç bir şey yapamıyorsan, al teknik direktörünü yanına, çağır Lig tv muhabirini Vodafone Park'ta şunları şunları yapcaz de. Teknik direktör, "bu oyuncular benim için yeterli, kadro derinliği için bir iki transfer yeterli" dese ona da tavım ben. Yok kimse konuşmuyor. Bizim başkan "Türk Futbolu'nu kurtarmakla" meşgul bu aralar.

BurkayJK dedi ki...

Madem transfer yok, biraz forma muhabbeti yapayım. Birçoğunuzun bildiği gibi bu sezon alternatif olarak mor (lila) forma yapılacak. Blog'un bu konuda tepkisi nedir?

Eskiden siyah-beyaz-kırmızı dışında renklere sıcak bakmazdım ama artık pek önemsemiyorum. Dünya kulübü olacağım diyorsan bu tarz şeylere açık olman lazım. Tabi bir de dünya kulübü olabilmek için; Şampiyonlar Ligi'nde üstün başarı ile gruptan çıktığın sezonun ertesinde, bir alt kupada gruptan çıkamamazlık yapmayacaksın. :)

Göğüs reklamı için Vodafone ile olan anlaşma bitti. Formalar tanıtılmadan önce göğüs reklamı için biriyle anlaşsak dahi ilk satışa çıkan formalar göğüs reklamsız olacaktır. En kısa zamanda iyi para veren bir sponsor bulmalıyız. Bahçeşehir Koleji olacak dendi ama Hüseyin Yücel bugün yalanladı.

yilmaz dedi ki...

Temmuz'un 4'ü oldu,

gittiği açıklanan futbolcu yok,
geldiği açıklanan futbolcu yok,
formalar tanıtılmamış,
forma sponsoru bile muallak,
oynayacağı hazırlık maçları açıklanmamış

Nerede Kerim Frei'in bonservis ve alacağı yıllık maaşı kuruş detayına kadar açıklayan yönetim, nerede giden oyuncularla ilgili bile kamuoyunu bilgilendirmeyen yönetim. Sıkıldım valla.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
dominic molise dedi ki...

takim batmis, bunu anladik.
yeniden yapilandir kardes.

her turlu takimin omurgasi lig icin yeterli aslinda;

karius,
gg, caner?
oguzhan,
ljajic
burak



beagle dedi ki...

Gençleri eklediginde takimin eksiği üstün fizik kalıyor. 2 tane 1Mluk zenci al Afrikadan. 1 de gol atan sol açık, tamam. Bu kadar zor değil

1. Karius(Utku,Ersin)
2. Doruk(GG, Kerem)
4. Vida(Erdogan)
5. Alpay(Ege)
3. Transfer(Ridvan, Caner)
6. Transfer (Atiba)
8. Oğuzhan Oz
7. Lens(Erdem)
10. Ljajic(Oguzhan Akgun)
11. Transfer(Güven, Marlon)
9. Burak (Guven, O.Akgün)

yilmaz dedi ki...

Yapılan son transferlerden sonra oluşan kadro şişkinliğini gidermek adına, Sedat Şahintürk'ü Denizlispor'a kiralıyormuşuz. Sonuçta onca yıldız oyuncunun arkasında yedek bekleyip çürüyeceğine, oynayabileceği bir kulübe gitmesi iyi olmuş.

Hidayet dedi ki...

aslında birkaç gündür kafamda dönen düşünceleri twitter'da şafak malatya yazmış . ben de bu yılın fenerbahçe'nin parlayacağı/parlatılacağı yıl olacağını düşünüyorum . fener -gs 'nin yarıştığı ve ipi fb'nin göğüsleyeceği bir yarış izleriz . beşiktaş'ın motivasyonu korkunç düşük ki motivasyonu düşükken biz değil şampiyonluk , yarıştan en erken kopan takım olmaya aday oluruz . yine iki yıldır olduğı gibi ilk ikiye de giremeyiz . benim şimdiden merak ettiğim şey 2020 sezon sonunda fikret orman gidecek mi ?

Emrah D dedi ki...

ziraatten gelecek kredi 2 yıl geri ödemesiz deniyor. kulübün sırtındaki sülükler ya o 2 yıl daha takılır öyle gider veya geri ödeme başladığı zaman bankanın el koyup birilerine satacağı beşiktaş futbol aş'nin satış işlemlerini de halleder en son oradan bir sakal alır öyle giderler.

satın alacak petrol zengininden alacakları sakal kalıcı bir yönetim kurulu koltuğu da olabilir o zaman daha da uzun süre görürüz aynı tayfayı.

Zaitsev dedi ki...

Bu kredi işinin kendi içinde mantıksızlıkları var. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizde devletin bankasının kulüplere 2 yıl geri ödemesiz 1 milyar dolar dağıtması işi olmayacak bir durum. Her an mevzu patlayabilir.

2ci sorun yayıncı kuruluş. Yayın ihalesini ederinin üzerinde sırf 2li ilişki amacıyla aldılar. Adamlar zaten anlaşılan paranın yarısını güncel kur üzerinden öderken, şimdi orada da sorun çıkarıyorlar. Orada yeni ve düşük bir anlaşma veya bir iflas/geri çekilme gibi bir aksiyon gelirse bütün lig ve Ziraat anlaşmaları patlayabilir.

Emrah D dedi ki...

@zaitsev

bu işlerin uzmanıyım diyemem ama benim anladığım zaten patlarsa patlasın diye yapılan bir şey. verilen kredinin faizine bakıldığı zaman zaten 2 yıl geri ödemesiz kısmı bile hesaba katıldığında piyasadan daha iyi bir oran değil. piyasa artık borç vermezken tefeciye kalınmışken veriliyor olması tek artı yanı.

ha piyasa niye vermiyor tefeciye kalıyor riskten ötürü. yayın ihalesinde sıkıntı olması da başka bir risk faktörü. peki bu kadar risk faktörüne rağmen niye veriliyor? çünkü patlarsa patlasın kulüplerin futbol aş şirketleri bankaya geçer banka kredi borcundan aldığı şey üzerinde normal parasını verip mal almış şirketten bile fazla hak sahibidir dernek mernek cart curt demeye kalmadan iki hafta içinde satar bir petrol zenginine gider.

amaç da bence bu sanki.

Basar dedi ki...

Hiç transfer yaptık mı?

yilmaz dedi ki...

@Basar, Larin'in Zulte'ye kiralandığı resmi hesaptan bildirildi. Bunu sayıyor muyuz?

fidddas dedi ki...

Genel durum tahmin edilen ve basina yansiyandan cok daha kotu galiba...
Zaten yeni hoca da hemen eldekilerin maaslari odensin demis, tanidik bi aciklama...

turgay dedi ki...

Tahminim hafta 1 haftaya boyd açıklanır. Burak bonservisini alırsa ayrılır. Di marzionun sabahki haberinde yönetime mesaj için antrenmana çıkmayacak yazıyordu akşam ameliyat haberi düştü. Adam İzlanda maçından 1 ay sonra tatil yapıp üstüne ameliyat oluyor. Değişik işler. Şürle ve kagwanın olma ihtimali fazla. Marcelo lyonda istenmiyormuş ama lyondan da ayrılmak istemiyormuş. Sanki istesek kiralık gelebilir. Yapılması gereken as sol bek, stoper ve as sağ bek almak. Bu sene maaş yükü düştüğünden daha az aksiyonlu bir sezon olur. Ligi zaten fenere verecekler bize de ne düşerse

beagle dedi ki...

Ben gidenler hariç durumdan memnunum. Bjk en iyi sezonlarini mutevazi transferler sonrasi geçiriyor. Boyd Schurrle Marcelo demek Burak hiyarinin ihanet edecegini saymazsak sampiyonluk demek.

Qımıl ve Medelden muhakkak kurtulmak gerek. kalirlarsa bi b.k olmaz. Dorukhan da sagbekten memnun değilse gidebilir. 2m a dünya kadar daha iyi 6 bulunur. Zira takım iyi olduğunda Ljajic+Holtby/Ozzy/Kagawa vb twrcih edileceginden Dorukhan'ın değeri jet gibi düşecektir.
7 de belki parlar ama gündemde olan bir konu değil.

fidddas dedi ki...

Cok derinden bi isler yapmiyorlarsa yine temmuz sonuna kalacagiz. Ben durumdan memnun degilim, ne yapmak istedigini bilmeyen bir ekip var gibi gorunuyor. 6 numara ve kanatlara ( bek ve forvet ) en az 3 transfer lazim.

Tahminim hocaya para yok dediler. O da eldekileri bir 10’gun goreyim, ona gore transfer gerekirse vazgecebileceklerimizi (dorukhan, medel ) satar istedigin yere adam aliriz diye dusundu.
Yani yine lig baslarken baska takimlarda hazirlik kampi gormus adamalari alip milli araya kadar 5 puan birakiriz.

Ali koc ismini daha cok riske atmayacaktir, bu kadar cok transferi nasil organize edecekler orasi sorun ama bu yil onlara bakiyor...

Basar dedi ki...

fener 15/16’da da transfer şampiyonu olmuştu. Eli yüzü düzgün, takım oyunu oynayan bir kaç transfer yapsak ve quaresma sorunundan kurtulsak hala daha iş yapabiliriz. Ben Burak’ın mevcut hal ve durumuyla bu yıl Oğuzhan Akgün’ün sivrilmesini bekliyorum.

sports guy dedi ki...

Valla bu sene keske fener'e baksa, 3 sene ust uste gs sampiyonlugu gorecegime fb alsin ligi her turlu kabulumdur.

Ama bana pek oyle gelmiyor. Vedat'la falan bu lig zor alinir. Kadrolari hala asiri problemli, tek guvenceleri kruse. Orta sahalari problem, defanslari problem.

Eger kendi ayaklarina sikmazlarsa ben yine gs en buyuk aday diyorum.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Açıkçası en büyük transferimizin doğru oyuncunun doğru mevkide oynayacağı bir oyun plan olmalı. Oyuncu transferi bunun devamı.

Yeni hocamız analiz seven birisi. Takımı ve oyuncuları görmeden bariz oyuncu eksiği olan bölgeler harici bir transfer yapılması zor. Ofansif kanat, sağ-sol bek harici bir transfer beklentim yok. Yayıncı kuruluş ve mali şartlarda ayrı bir problem.

Dorukhan sağ bek olacaksa sağ bekte almayız. Medel'i yollamak istemeyebilir gibi geliyor Avcı. Baskı kurulacağı zaman defansta ve genelde ortada oynatacağı bir profil. ne yapacağı düzgün anlatılırsa Medel'den verim alırız. 4-1-4-1 tarzı bir oyunda oynanabilir Medel ile.

Fener'in kadrosu kağıt üzerinde iyileşiyor ama uyum sorununu ne kadar sürede aşacaklar. En büyük transferleri Emre. GS ise Onyekuru'yu çok arayacak. Onun hızlı oyunu çok katkı veriyordu. Babel ve Jimmy ile aynı oyunu oynayamazlar. onların durumu da pek parlak değil bence. Bu denklemden 1-2 takviye ve anadolu maçlarına önem vererek biz çıkarız.

beagle dedi ki...

ilk 11e koyduğumuz oyuncu, mevkisinin zorunlu gereklerinden birini bile karsilamasa zincirleme problem oluyor.
Merkez savunmacilar kısa olursa santraforu orta saha vb sürekli defans yapmaya koşuyor, ekstra yipraniyor.

Sosa ve Gomez varken Oguzhan kraldı. Talisca ve Cenk ile perişan oldu. bu yeni ikili gol atti ama, top tutamadi, ala savunmasi bile yapamadi.
Oğuzhani kestik cift onlibero koyduk bu sefer takim top yapamadi. Top yapamayinca Quagejma ile 40 orta oynadik, her şey b.mbok oldu. Negredoyu gomup Lovedan medet umduk...

Bu negatif cevrimden uzak kalmak lazim. 4141 oynamamiz gerekiyor. 433 için çok transfer lazim. 4231 ise zaten oynayamiyoruz. Her şeklinde basarisiz olduk. Hakemler bize 2 onlibero ile sampiyonluk aldirmaz.

4141... 3 tane merkez savunmaci var. 1 tanesinin bile fiziken zayif/kisa vb olmasini kaldirmaz.
8 numarayi cift yönlü kabul edersek 3 tane ofansif kanat/orta saha var. En az 2si geri koşmuyorsa takim şişer. 8 numara"oyun kurucu" yerine 6dan veya 10dan zorlama adam koyarsan takim şişer, boyu değil islemi onemli diye 1.70lik adami stoper yaparsan en onemli derbide penalti yersin, sezon biter. Stoperin güçlü mucadeleci degilse uzatmalarda rakip topu sisirir, faul maul gol atar, puan gider.

işin özeti Mirin Medel Caner Quaresma gibi adamlara güvenen sampiyonlugu verir. Adam alamiyorsan Alpayi curutme, Ege Atlami gonderecegine oynat. Gol yedirirse transfer yerine onlar yedirsin. Yetisince bir dolu para kazanirsin.

yilmaz dedi ki...

Ben de eldeki oyuncuların uygun dizilişle değerlendirilebileceği kanaatindeyim. Ama iki şart var, birincisi gerçekten en uygun formasyonu bulmak. Eldeki kanat oyuncularından hiçbiri, 4231'de Quaresma'dan daha etkili olamaz. Burada asimetrik bir kanat rotasyonu düşünülebilir. Sağ kanattaki oyuncunun biraz daha forvete yakın olduğu ve onun boşluğunu sağ bekin doldurduğu filan.

Ljajic de üçlü forvetin solunda oynayabilir ama 4231'de sol çizgideki kanat oyuncusu olursa geçmiş olsun.

Ayrıca bekler hiçbir koşul altında yeterli değil. belki 3-4-3 gibi egzantirik dizilişler filan olursa.

----------Karius----------------
gg---vida----mirin----[Transfer]
---dorukhan-[Transfer]-ozzy----
----Güven---Burak---Ljajic

Mirin'i banko 11'e yazma sebebim minimum transfer ile kadro kurmaya çalışmak. Şu anda sol bek mevkisi bir numaralı öncelik. Ortasahanın ortasına, 433 düzeninde uygun bir oyuncumuz bence yok. Buraya dinamik, driblingci, pasör bir ortasaha bulursak harika olur.

Transfer edilirse, Boyd'u Güven'in yerine yazabilirim. Güven'in çok özelliğine güveniyorum, ama çok sprinter bir oyuncu değil. Diğer kanatta Ljajic'in olduğunu düşünürsek, oraya biraz daha tempolu bir oyuncu koymalıyız.

Şimdi gerçeklere geçelim. 4231 dizilişi

----------Karius----------------
gg---vida----mirin----[Transfer]
--------dorukhan-atiba---------
q7-------ljajic------[Transfer]
-----------Burak------------

Burada da görüldüğü gibi Quaresma ve mirin gibi geçen sezondan gelen iki problemimiz devam ediyor. Ayrıca dorukhan ve atiba ortasahasının getirdiği yaratıcılıktan uzak orta saha'nın dezavantajlarını yaşayacağız. Her iki dizilişte de birinci derecede acil ihtiyacın sol bek olduğu net. Bir kanat forvet (lütfen artık süratli olsun) ve bir iç ortasaha (6,8,10 kavramlarını sevmiyorum) da kadro kalitesini arttırmak ve geçen sezondan bir farkımız olması için şart.






beagle dedi ki...

@Yılmaz
Dorukhanin bile Ljajicten çok daha iyi kenar oyuncusu oldugunu dusunuyorum. Ljajic ise merkezde çok iyi oynuyor. Onu kenara kaydirmak takima guc kaybettiriyor.

Karius
GG Vida Alpay Transfer
Atiba
Doruk(Boyd)- Ozzy Ljajic Transfer
Burak

Ile etkili olabiliriz

yilmaz dedi ki...

@Beagle bu sezon kanatta çok ışık vermediğine katılıyorum. Fakat kaleye daha yakın olursa bu kalitedeki bir oyuncunun iş yapmaması şaşırtıcı olur.

4231de kanatta olmaz zaten bence de.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Q ile, Caner'le Mirin'le oynamaya devam edersek şampiyonluğu falan hayal bile etmeyelim. Bu adamlardan kurtulmamız, kurtulamadığımızı da banko 11 oyuncusu konumundan tamamen çıkarmamız şart.
Sol ayaklı oyun kurabilen bir stoper Avcı'nın oynatmak isteyeceği futbol için mutlaka gerekli, bugüne dek gözlemlediğimiz oyunu bunu gösteriyor. Transferde bekler kadar önemli bölge burası.
Bekler için de sol taraf daha aciliyetli, Adriano kalitesinde bir transfer lazım oraya. Sağda Gökhan Gönül iş ahlakı olan ve kendine bakan bir adam, ciddi bir sakatlık yaşamadıkça kendisine alternatif olarak alınabilecek bir oyuncuya (kalburüstü biri çıkmazsa) formasını vermez. Bir sıkıntı olursa da Dorukhan idare edebilir. Tabii bunun için Dorukhan'ın kalacağını varsayiyorum, eğer satarsak büyük hata olur diye düşünüyorum. Zira şimdilik 7 milyon euro'dan yüksek bir teklif geleceğini sanmam. Bu formayla Cl tecrübesi yaşarsa Cenk gibi tavan ücretleri gorebilir, hatta birkaç milli maçta daha görücüye çıksa şimdiden görürdü. Ondan gelecek parayla daha iyisi alınabilir yazılmış, evet bulunabilir ama bunu yapacak çapta bir yönetimimiz olmadığını hepimiz biliyoruz! Cenk'ten gelen parayla da taş gibi transferler yapılabilirdi, gelen Love oldu! O yüzden denenmiş ve tutmuş Dorukhan gibi, Vida gibi isimleri satmak şampiyonluk hedefini de çöpe atmak demek diye düşünüyorum. Yerlerini muhtemelen aynı kalitede isimlerle dolduramayacağınız adamları satmak anlamsız ve gereksiz risk almak olur.

Şu an hocanın orta saha için nasıl bir şablon düşündüğünü bilemediğimiz için ne yazsak boşa çıkar. Hocanın aklında da herşeyin net olduğunu sanmam, illaki planları vardır ama bunu sahaya koyacak bir oyuncu grubuna sahip olabilecek mi, elindekilere daha kaliteli isimler eklenecek mi vs. kendi de bilmiyor şu an. Oğuzhan'ın Sosa-Gomez ile gösterdiği performansı Ljajic-Burak ile de gösterebileceğini düşünüyorum ben mesela. Tek başına bu bile çok şey değiştirir.
Q şaklabanı ve Lens kazması yerine, kesinleştiği söylenen Boyd ve o tarzda bir kanat oyuncusunun daha alınmasının herşeyi baştan aşağı değiştireceği inkar edilemez. Burun kıvrılan Kagawa'nın kalması halinde minimum 15 gole direk etki edeceğine kalıbımı basarım! Beraber oynatmanın formülünü yeterki bulsun hoca, Ljajic-Kagawa ikilisi anasını ağlatır bu ligin! Yani gerçekleşmesini umutla beklediğim birkaç transferle bambaşka bir sezon mümkün.
Lakin yazının başında belirttiğim kanserlerin yer almaya devam ettiği bir Beşiktaş 11'iyle bu hayallerin yakınından bile geçilemez...

Adsız dedi ki...

@beagle

8 numara bizim ligde neredeyse tam anlamıyla hiç olmayan ama bir futbol takımı için altın değerinde bir bölge. GS yokluktan asıl bölgesi DM olan Fernando'yu böyle kullanıp Belhanda gibi disiplinsizleri değerlendirebildi misal. Bizde en son örneği iyi formundaki haliyle Sosa oldu. Ortalıkta Holtby ismi geçiyor. Millet elinde Ljajic Oğuzhan varken Holtby nereden çıktı, asıl başka bölgelere ihtiyaç var diyor. Başka bölgelere olan ihtiyaca hak verirken, elinde hiç olmayan ve az çok vasatın biraz üstü bir 8 numara sözleşme sorunu olmadan geliyorsa düşünmeden alınmalı. Tabii imza parası saçmalığı ve yıllık 1,5 üstü verilmeden. Dorukhan'ın piyasası varken sat max ne veriyorlarsa al Holtby'i. Gelen parayla da iki eksik bölge doldurulabilir. Yoksa Avcı'nın pragmatikliğiyle eldekiler çerçevesinde kabız futbola mahkum kalacağız ki burada suç asla kendisinde olmaz.

Not: Avcı Küyediyi çoktan gözden çıkarmıştır bence. Kendisiyle ilgili top sadece yönetimde.

Adsız dedi ki...

Serkan Reçber Holtby yerine Geis alınsın demiş. Katılıyorum ve artırıyorum. Holtby ve Geis birlikte alınsın, ikisi de serbest. Medel satılıp Atiba teknik ekibe kaydırılsın. Orta saha Geis Holtby Ljajic olsun. Kanatları elbette Küyedisiz siz koyun artıkın, çünkü tıkırında bir orta saha oluşur (hem de omg formatnda). Bir taraf Boyd diğer taraf kalıyor. Tempo mu istiyodunuz alın size tempo.

sports guy dedi ki...

Bosluguma geldi Wilkens'e dusulen nota iyi guldum :)

beagle dedi ki...

@James
Kalan oyuncularin ve takimin savunma dusiplin eksiği en önce 8 yerine 6 kullandirtiyor. GSnin Fernando Ndiaye Belhanda ile yaptigi aslinda 6.5 6.5 ve 8.5 gibi rollerle idare etti.
Biz de Atiba'nin vasat top kapma artı iyi saklamasi ile gecmiste çok ayip örttük.

An itibariyle Karius Vida Oguzhan Ljajic elimizde kalbur üstü bir grup. Gg Atiba Burak 1 sene iyi kullanilabilir. Boyd da sikayet edilmeyecek bir katki gibi. Yani 11 için 8 adam hazir. Gençleri bilen bilir Alpay hazir, Erdem fiziken hazir, Erdogan, Ridvan ve O. Akgün her an sicrayabilir. Dorukhan ve Guven de sat veya kullan diye elde.
Problem yokluk değil işe yaramaz
fazlaligi. Q, Medel, Caner en zararlilar. Çünkü her an 11e girip takimi bozabilirler. Sorun da baskasinda aranir.
Mirin Roco Lens kurtulsan iyi, kurtulamazsan da yedek olarak çok zararli değiller.

Yani tablo 2 doğru katkı 3 doğru gönderme ile çok iyi bir hal alabilir. Hic kimseyi almayarak, Love'ın Medel'in transfer edildigi dönemlere göre çok daha iyi gidiyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi hala israrla Dorukhan'dan kanat/bek yaratmaya calisanlar var. Anlamiyorum yahu.
Bu cocuk hangi mevkide formayi kapti? Orta saha.
Hangi mevkide takimin vazgecilmez ilk 11 oyuncusu oldu? Orta saha.
Hangi mevkide Turk milli takima kadar yukseldi? Orta saha.
Hangi mevkide milli takimdaki performansiyla alkis aldi? Orta saha.
Hangi mevkide Italyan kulupleri tarafindan scout edilip 5-10 milyon arasi teklifler aldi? Orta saha.

Elimizde bu profilde bir oyuncu var ve biz onu nispeten onemsiz bir mevkiye kaydirmak istiyoruz. Hayir, bu butcelerle alacagimiz onlibero Italyan kuluplerinin 10 milyon euro odeyecegi bir oyuncudan daha mi iyi olacak? Yoksa kaplumbaga Atiba'nin oynamasini mi istiyorsunuz?

Anlamiyorum abi, harbiden anlamiyorum. Adam orta sahada tas gibi, tas. 8 mi 6 mi tartismasi nispeten yapilir, ki bana gore net bir 6 numaraya evrilmeli, ama hala bu cocugu o kadar gelisim gosterdigi mevkiden alip bek falan yapmak isteyenler var, kafayi yiyecegim yahu.

Ki neye gore kanat oynayabilir onu da anlayan varsa beri gelsin. 1-2 defa kanatta adam eksiltti diye mi?

carlito dedi ki...

Dorukhan konusunda eleştiri banaysa yanlış adres. Zira ben de orta sahada Atiba'nın yerini almasından yanayım, hatta defalarca Oğuzhan ile beraber denenmesini istediğimi yazmıştım. Sağ bek veya başka bir yerde sadece mecburiyet durumlarında kullanılabilir demek istedim. Aslında mecburiyette de gençler oynatilabilmeli, ama bunu aklımıza getirmekten bile o kadar uzak bıraktılar ki. Umarım Avcı bu konuda da camiaya yerleşen ezberleri bozar.

Ancak görünen o ki, Dorukhan'ı satacaklar ne yazık ki. Her başarılı oyuncuyu sat, yerine aynı kalitede adam bulmaktan aciz kal, sonra da yeni sezonda daha başarılı olmayı bekle! Ne güzel mantık!

beagle dedi ki...

@Carlito
Bana diyordur. Uzatmayayim Dorukhan vasat merkez oyuncu. Maximumu Ernst olur mu? Olabilir. Daha çok oyun icinde kalarak, al ver yaparak.
Velinin askeri olmakla Dorukhan fetisi ayni şey. Rezillikten cikmaktan pembe bakis.

Doruk kanatta ne yapti? Kisitli dakikalarda ozellikle rakip ceza alani ile korner arasina girdiginde acayip sakin iyi top yapti. Şut/tempo falan var zaten. Bjkye öneren Koray Avci da ayni fikirde zaten. Büyük oyuncu olacaksa kenarda olacak.
Vasat sevmeyi de ben anlamiyorum. Dümdüz gayretli adam işte. Beşiktaş böyle düz 8le oynayamaz. Tek 6 yani Çıpa/Ahtapot olur mu? O da zor.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Doruk’u muazzam beğenmem, belki çokta anlamıyorum bu işten... fakat bu takımda Doruk’u satıp, quaresma zararlısının maaşını ödemek konusunda acayip rahatsızım. Takımda iyi kötü 3-5 adam var, zararlılar gitmeden bunların satılması resmen ihanet.

Bu arada quaresema efsane filan değin Beşiktaş’ın başına gelmiş en büyük felakettir! (Sezon başında tavrımızı koyalım, burda dursun)

turgay dedi ki...

beagle'a katılıyorum. mücadele gücü düştüğünde orta sahada vasat bir oyucuya dönüştü dorukhan son maçlarda. 1 sene önce alt ligde oynadığı da düşünüldüğünde her şeyi biranda beklemek doğru olmaz. belki bu yıl o kaybolmaları da telafi edecekti bilemiyoruz. 9 milyon civarı bir para ve sonraki satıştan pay ile satılabilir. elde başka satılacak oyuncu yok maalesef. bu da nakiti olmayan bir takım için mecburen katlanılacak bir durum. medelin de 4 milyon civarı satışı yapılabilirse 13 milyon euro ile eksik bölgelere oyuncular alınabilir.

dominic molise dedi ki...

avci'nin takiminin kilit yeri defans sanki arkadaslar. ayagi iyi top yapan stoperler seviyor hoca; oynattigi defanslar neredeyse tamami orta sahadan bozma. attamah, mahmut, epureanu.

bana sorarsaniz atiba'yi defansta gorebiliriz bu sene.
vida'yi da satmak isteyecektir cunku vida cok iyi bir kesici ama teknik yetersiz. onun yerine de topla arasi olan birini almak isteyecektir.

gg-atiba-atinc-ridvan
oguzhan-holtby

gorebiliriz gibi bir teorim var.

sonucta 6.5ml euro eksideyiz suan.
mirin, roco, medel, q7, lens hepsini toplasan tek bir medel para ediyor, o da 6.5 eder mi supheli.

Emre Toraman dedi ki...

Dorukhan, bir tek bana mi Serdar Kurtulus'u animsatiyor? Tigana ortasahada performans almisti ama kariyerine vasat bek olarak devam etti. Ortasaha kalsaydi vasatin da mi altinda devam ederdi bilemiyorum. Dorukhan da beke gecerse Serdar Kurtulus'tan cok fazlasi olacagini dusunmuyorum.

beagle dedi ki...

@Emre
Hız kanatta elzem bir özellik. Serdar çok ağırdı. Dorukhan öyle değil. Çok daha avantajlı başlar.

Benim Dorukla ilgili merak ettigim aslinda 2 değil 7 pozisyonu. Limitli gözlemde o bölgede çok yaraticiydi. Temposu, mucadele gücü falan düşünülünce bir tutarsa, acayip iyi olabilir.

Zaitsev dedi ki...

@ dominic

Atiba'dan defans filan olmaz. Yapmayın lütfen. Hele Atınç + Atiba yerine tül perde koy en azından 1-2 top takılır.

Ayrıca bir topu 5 kere dokunmadan ayağından çıkarmıyor adam. Defansa alıp iyicene felç edeceksiniz takımı.

İlla bir orta saha geri kayacak ise bu Medel olur.

Bize ayağı düzgün stoperden ziyade hareketli bir orta saha düzeni lazım. Topu ayağına bekleyen orta sahalar ile defansa Messi'yi koysan yarı sahayı ancak geçer.

************************
Dorukhan sezon sonuna doğru düşüş gösterdi ama bunun farklı sebepleri olabilir. İlk yarıyı yedek geçirmiş, neredeyse hiç oynamamış ve muhtemelen işler yolunda gitse hiç oynatılmayacak bir adamı alır takımın as oyuncusu yaparsanız bir noktadan sonra fiziksel ve hatta mental olarak düşmeye başlar.

Dorukhan'da bu tarz bir düşme de söz konusu. Hem üzerine düşen ekstra fiziksel yük, hem de herkesin gözdesi olmak. Bu tatilde ilerleme kararı alıp çalışırsa büyük adım atıp büyük topçu yolunda ilerleyecektir.

Ama Dorukhan + Ozzy hala bana zayıf bir orta saha gibi geliyor ama Avcı'nın getirdiği hava Ozzy'yi toplarsa işler değişebilir.

planck dedi ki...

ben de dorukhanı satmanın hata olmayacağını düşünenlerdenim. kendisi şu an ortalama bir box-to-box, ne ozzy, belözoğlu sınıfına yaklaşabilir ne de topal, atiba sınıfına. ama koş koş takımlarında çok iş görür. geçen sene ekstra bir oyuncu oldu hepimiz sevdik kendisini ama takımın oyunu için elzem bir parça değil. bize direk 6 numara oynayabileceğini göstermiş biri lazım, mümkünse italya veya almanyadan.

yilmaz dedi ki...

Dorukhan'ın Udinese ve bilimum avrupa takımı tarafından istenmesinin tek sebebinin yeteneği olduğunu düşünmüyorum. Dorukhan bir futbol takımının futbolcusunda istediği neredeyse tüm standart özelliklere sahip. Disiplinli, Özgüvenli, çalışkan, dinamik, küsmeyen, artizlenmeyen, gözünü budaktan esirgemeyen... 23 yaşında bu özelliklerde bir oyuncu az çok da kendini gösterdiyse zaten 5-6m€'dan kapı aralanıyor. Udinese'nin izzet-i nefis meselesi yapması bence biraz da Tudor'dan kaynaklanıyor.

Ben Beşiktaş'tan böyle bir oyuncu eksileceği için çok üzgünüm, ama 10+ m€'luk bir teklifi geri çevirecek durumda değiliz. Hatta bu paralar verildiği halde, oyuncu satılmazsa bence yönetimden hesap sorulmalı. Aynı şey Yusuf'a geldiği söylenen 20m€'yu geri çeviren TS yönetimi için de geçerli.

beagle dedi ki...

Dorukhan Yusuftan iyi topcu :)

Bu arada Ajdin Hasic cidden geldi mi? Bilen?

sports guy dedi ki...

Yusuf'a 20 teklif geldiyse ve trabzon bunu reddettiyse tarihlerinin hatasini yapmis olurlar, ben oyle bir teklifin hic olmadigini dusunen tayfadanim :)

Turk medyasina guven olmaz. Takimlarda para olmadiklarini bildikleri icin eskiden unlu oyunculari getirttiren medya, simdi de eldeki oyunculara olmayan teklifler uretmeye baslamis :)

Cok degil iki sene once hurriyet david silva'yi fenere getirmisti. Evet evet dedikodu gibi degil, baya "her konuda anlasti" diye haber yapmislardi.

Bu sefer de eljif'e teklifleri ucuruyolar yok kapilar 15ten falan aciliyor. Cunku devir artik satma devri :)

yilmaz dedi ki...

@sports guy benim favorim, manU mata'yı aldığı sene çıkan haberdi. Habere göre Fener, Chelsea'de gözden düşen Mata'yı almak istiyordu. Chelsea'a Stoch + para teklif etmişlerdi (teklife gel). Ertesi gün Mata'yı ManU 40m sterlin'e aldığını açıkladı.

beagle dedi ki...

Santilliana Besiktas'ta desem hatirlayan cikar mi acaba? Gazetelerin yalan yazacağını bilmedigim yillarda kırılan umutlar.

carlito dedi ki...

Mesut Özil > Fb haberleri de bu absürd haberlere verilebilecek son örnek. Adamın aldığı haftalık paranın yarısını aylık olarak veremez bizim takımlar, çıkan haberler komikten de öte.

Dorukhan'a gelen son teklf 6 m euro + bonuslar şeklindeymiş diye duydum. Cenk için de ilk başlarda bu tarz teklifler geliyordu. Dorukhan kesinlikle kalmalı ve değerini arttırmaya devam etmeli, bu sezon ona çok ihtiyacımız olacak. Bir transfer geliri şartsa Medel satılabilir.

yilmaz dedi ki...

Dorukhan'a gelen teklif 6 + bonussa, hadi ordan demek lazım. O kadar da değil artık. Şartsız şurtsuz bi 10 olmalı ki bi işimize yarasın. ha 6+ bonus Q7, caner, medel ve Mirin'e veriyorlarsa ok :)

BurkayJK dedi ki...

Dorukhan'ı bir de Avcı ile izlemeyi isterdim ama kulüpte para yok ve transfer yapmamız gerekiyor. Bu yüzden gidişine sesim çıkmaz. Keşke Caner, Medel, Q gibi gitmesi gerekenler gitse, belki satılmasına gerek kalmazdı. Bilemiyoruz.

Dorukhan için teklif var dediklerinden beri, "teklif çift haneye çıkarsa satmalıyız" dedim. Şu anki teklif bonuslarla 11-13 Milyon Euro civarı. Teklifin 6 Milyon olduğu yerde masaya oturmaya değmez, o haberleri geçiniz.

Basar dedi ki...

Gitmesi gerekenler gitmeden (gitmesi elzem olmayanların) Doruk'un abuk bir fiyat teklif edilmeden satılması fiyaskodur...

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan'in mevkisiyle ilgili soylediklerim kesinlikle kisisel degil. Blogda genel bir kani oldugu icin soyledim.

Satisiyla ilgili aslinda durum gayet net bence. Hicbir oyuncu, hele ki bizim maddi durumumuzdayken, vazgecilmez degildir. Ama oyuncu anca degerini buldugunda satilmali.
Sormamiz gereken soru sunlar;
1 Dorukhan 6 milyon euro'ya giderse yerini, en fazla 1.5-2 milyon euro'ya alabilecegimiz oyuncuyla rahatlikla doldurup 5 milyon euro arti butce saglayabilirmiyiz? Imkansiz. O kalitede bir oyuncu kafadan 4 milyon euro zaten. Fernando'yu GS 5'e alip 4'e satti. Josef, Jailson'lar falan bile 6'dan basliyor. Onazi 3.5 milyon euro idi. Atiba'yi bulduk, ama Atiba bir istisna ve Oguzhan'in olaganustu ofansif performansi Atiba'nin eksiklerini otmese o kadar goze batmazdi. Dorukhan'in boslugunu dolduramayacaksan 2 milyona o paraya satilmasi sacma olur.
2 Simdi 6 milyon euro'luk teklif geliyor, eyvallah, ama potansiyeli ne? Bence Dorukhan 1 sene full oynasa bile bu fiyatin cok cok ustune cikar. Zaten hem defansif hem ofansif olarak cift yonlu oynayan oyuncudan bahsediyoruz. Adamin en onemli eksikligi tecrube ve top teknigi/pas kalitesi, ki bu en kolay gelistirilecek yon.
Su acidan bakinca Dorukhan'in 15 milyon euro'nun altinda satilmasi bana sacma gelir. Bahsettigimiz oyuncu 23 yasinda ve milli takimin as onliberosu olmus adam. Ondan profil olarak biraz ileride olan, ama cok da ustun olmayan Okay Yokuslu'yu mesela 10 milyona alabilirmiyiz? Zannetmem.
Zaten genis bir kadroya ihtiyacimiz yok. En belirgin eksiklerimiz kanat, yedek bekler, bana gore yedek forvet ve bulabilirsek as stoper. Ki as stoper bence elzem degil. Bu yukarida yazdiklarim oyuncular gayet ucuza bulunabilecek (kanat haric belki ki Boyd cok pahali da degil) oyuncular. Dorukhan'i tutup yukaridaki transferleri belki daha dusuk profilli, daha ucuza kapatmak daha mantikli.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın oyuncu satması bir şey değerini bulduğunda onu satıp , onunla yeni bir değer satın almak ,kar etmek , daha fazla kar getirecek ürüne yönelmek demek olmuyor . beşiktaş çocuğunun doğumunda takılan altınları bozduran insanlara benziyor. örnek mi , cl'den gruplardan lider çıktığımız sezon cenk'ten gelen 23 k ve sezon sonu maaş alamayan oyuncular . kar etmiyoruz , sermayeyi yiyoruz

beagle dedi ki...

https://twitter.com/Besiktas/status/1150087796712968197?s=17 Erdoğan ve Alpayin Mirinden fizikli olduklari görünen bir video. Altyapi için mutlu bir gün.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Oha Qımıl zararlısı 2.1 maaş + 1.4 imaj hakkı alıyormuş. Yönetim, eski hoca ve tüm destekçileri kina yaksin. Böyle battık. Kapatın kulübü amk. Son 3 sene 10.5 net kontrat bu haine mi verdik şimdi?

yilmaz dedi ki...

şu forma rezaleti nedir Allah aşkına yaa?

Millet sezon bitmeden yeni formaları lanse ediyor, bizimkiler bekliyor Allah bekliyor. Sonra Adidas beklemekten sıkılıyor ve sitesine koyuyor formayı. Sonra bizimkiler cıngar çıkarıyor, "biz 35 ay daha bekleyecektik lansman için, niye açıklıyorsunuz" diyorlar. Resmen görünen bu.

Adidas sitesine koymasa, lansman tarihini de öğrenemeyeceğiz. Nedir bu devlet sırrı gibi sakladıkları? Halen daha formaların lansman tarihi resmi olarak açıklanmadı. Gayri resmi olarak 17 temmuz diye öğrendik. Ben bu iletişimsizlikten sıkıldım. Adidas'a da teşekkür ederim, "bok mu var bekletecek, gösterelim gitsin" demeleri kral hareket.

Bu tip konularda eskiden Avrupa takımlarının gerisinde kalıyoruz diye hayıflanıyorduk, artık GS ve FB'ye bile yetişemiyoruz. Amatörlüğün daniskası bu forma mevzuu. Resmen yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bi de dava açıcaklarmış Adidas'a.

BurkayJK dedi ki...

@yilmaz

Tanıtım tarihi 12 Temmuz diyorlardı. Sonra 18'ine ertelendi ama bu konuda Adidas'a bilgi verilmedi sanırım. O yüzden Adidas 12'sinde kendi sitesinde satışa çıkardı. Sonra bizim kulüp iletişime geçip apar topar kaldırttı. Ne iletişim ama. :D

Tanıtım için bu kadar beklenmesinin nedeni Vodafone ile olan görüşmeler olabilir. Vodafone ile anlaştıktan sonra formalar sızdı zaten.

Bu işi bir standarta bağlayıp her sene aynı hafta tanıtmalıyız. Satışı tanıtımdan birkaç hafta sonra da başlatabilirsin. Satışa çıkana kadar hergün bir görsel veya kısa video yayınla insanlar heveslensin.

Formaları değerlendirecek olursam; beyaz ve siyah güzel, mor ise yeni nesilin seveceği cinsten. Beyaz formayı bozan her zamanki gibi kırmızı Vodafone yazısı. Siyah forma zaten hep güzel oluyor, siyahın asaleti yeter.

Adidas ile çalıştığımız yeter, Umbro ile anlaşalım. Bu sezonki çalışmalarına bakın, hak vereceksiniz.

yilmaz dedi ki...

@Burkay JK

Sürekli bir anlaşmazlık yaşıyoruz birileriyle. Kulübün stad isminin sponsoru ile nasıl anlaşmazlık yaşıyoruz, orası da ayrı mesele zaten. Yine hiçbir şey açıklanmadığı için, dedikodulardan öğrendiğimiz kadarıyla zaten 1m'nun bile altında bir ücret vericeklermiş. Bunun nesiyle anlaşamadılar ki?

Ben bu forma mevzuunda -biraz da tepkili olmamdan dolayı sanırım- Adidas'ı haklı buluyorum. Bilimum sitede sızan görüntüleri çarşaf çarşaf yayınlanıyordu. "s.kcem böyle işi, koyuyom formaları siteye" dediler belli ki.


Basar dedi ki...

Hep yermek olmaz. Hugo ve Boyd transferleri olumlu duruyor, zamanlamaları da geçmişe göre fena değil. Bek ve 6 numaraya transfer yaparsak ve maaşları ödeyebilirsek sert ve yarışmacı bir takım çıkacağını düşünüyorum. Tabi bir de quaresma belasından kurtulmamız lazım.

Analizi güçlü arkadaşlardan daha detaylı inceleme rica edelim. Şimdiden teşekkürler

Emrah D dedi ki...

vida mirin roco medel 4lüsünden en az ikisi tercihan 3ü satılmalı
lens ve q7 hiç söylemiyorum bile

bu 4-5 kişi haricinde her gelecek oyuncu için bir kişinin gitmesi lazım

fidddas dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
fidddas dedi ki...

Ben vitor hugonun gelisini vida satiliyor gibi gordum. Oyuncu tanimiyorum ama vidaya benzedigi soyleniyor. Avci ikisini de takimda tutmaz sanki.

Zaitsev dedi ki...

Gitmesi temenni edilen oyuncular var ama onları yollamak teklif yoksa veya onlar gitmek istemiyorsa imkansız. O gitsin bu gitsin diyerek gereksiz enerji harcıyoruz :) Ayrıca hocanın herkesi kampta bir tur görmeden oyuncu göndereceğini veya kadro dışı bırakacağını düşünmüyorum.

Stoper rotasyonunda Mirin dışarıda kalacak diye düşünüyorum. Hızlı ama tekniği zayıf ve dengesiz. Maç içinde kafası dağılıyor bazen. Roco'nun kadronun parçası olacağına dair bir his var içimde. Vida-Hugo 2li oynar. Alpay-Roco ve belki Erdoğan ise yedekler.

turgay dedi ki...

geçen sene 33 ilk 11 oynamış bir oyuncunun bu kadar ucuz bir bedelle bize geliyor oluşu enteresan gerçekten.

carlito dedi ki...

www.goal.com/tr/amp/haber/yorum-yeni-bir-sag-kanat-manifestosu/1t9rfiyklbdb81jpbk8iuo2p76

Goal dergisinden Onur Özgen'in kaleminden 2020 model Beşiktaş oyun sistemi ve Boyd üzerine güzel bir analiz. Umarım herşey öngördüğü gibi olur.

Kiradan dönen 21 yaşındaki Rasmussen'i rotasyona sokmak için gönderiyor Fiorentina. İyi stoper ama Abdullah Avcı'nın tercih edeceği tip bir oyuncu değil aslında. Hele hele Vida'ya stil olarak bu kadar benziyor olması daha da enteresan.

Yine de ben ümitliyim. İsmi geçen sol beklerin hepsi iyi oyuncu. İyi bir 6 numarayla BJK ciddi aday bence şampiyonluğa.

Emrah D dedi ki...

gitmesi gerekenler gitmeyecekse yeni transfer yapmakla uğraşmamak lazım maaş bütçemizi düşürmek zorundayız

yilmaz dedi ki...

adidas'la papaz olmamıza sebep olan lansman'a da bayıldım yalnız. TV'den yayınlanmayan pendikspor maçı öncesi Karius'a yeni formaları giydirip tweet atmakmış lansman.

yilmaz dedi ki...

neyse, aceleci davranmışım sonradan bir video yayınlamışlar.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş ortasahadaki ikilide iki yıldır üstünlüğünü kaybetmişken hala stoper transfer haberleri görmek canımı sıkıyor . her yıl stoper , sezon başı devre arası sürekli stoper . şu ortasaha ile dorukhan gitmese de beşiktaş şampiyon olamaz.

BurkayJK dedi ki...

@yilmaz

Önce videoyu yayınlayıp, sonra Karius'lu fotoğrafları paylaşmak daha mantıklı olurdu sanki. :D

Videoyu şöyle bırakalım, izlemeyen kalmasın; https://twitter.com/Besiktas/status/1151522813448261644?s=19

Profesyonel çekimlerden sonra formaları daha da beğendim. Ön yargılı olduğum lila forma bile çok güzel göründü. Bunda Karius'un da etkisi olabilir tabi. :)

Eskiden neredeyse her sezon forma satın alırdım ama bir süredir almıyorum. Kamp/antrenman ürünleri çok güzel oluyor. Sweat veya seremoni ceketi tarzı şeyler alıp günlük hayatta daha çok giyebiliyorum. Bir de onlara göz atıp ne alacağıma karar vereceğim.

Adsız dedi ki...

@Övünç @Hidayet

Bence Avcı'nın sisteminde bizim için en önemli konu geriden gevelemeden doğru pasla duruma göre yavaş ya da hızlı çıkmak. Şenol Güneş için bu konu taktiksel olarak neredeyse son sırada olan bir konuydu, bana göre Avcı'nın fark yaratabilecek olayı buna önem vermesi, zaten sadece bu alan için değil tüm takımda pas mesafesi ve oranlarına dikkat ediyor. Bunu tüm takıma yaptırabilirse bireysel konular minimize edilebilir. Defans konusunu ise asla sadece geri 4'lüye bırakmaması diğer olumlu olay. Sorun, Hidayet'in de dediği gibi buna uygun orta alanın olup olmaması. Elimizde Schweinsteiger'in gençliği olmadığı malum ve Atiba artık yetersiz. Holtby bu yönden değerli olabilirdi ama olmadı (Avcı kendisini birkaç yıl öncesinden izleyip istemiş zaten). Çünkü kısa ve akıllı paslarla çıkarken ya da takım defasında her iki rolü de vasatın üstü yapabilen biri bu anlayışta kilit. Bu bakımdan 6'dan çok 8 daha önemli. Ha, adamakıllı arasalar vasatüstü 8 yine bulunur ama nerede öyle bir anlayış.

Ben olsam Ljajic'i Oğuzhan'la birlikte çakılı olmamak kaydıyla kenarda değerlendirir duruma göre içeri gir derdim, nitekim Boyd da böyle bir oyuncu. Hugo doğruysa iki bek alıp transferi kapatabilirmişiz. Diyelim Avcı Dorukhan'ı bir tık üste taşısın, Bir 8 yine ciddi lazım.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 267   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara