.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Mayıs 2019 Perşembe

STSL31 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih: 05 Mayıs 2019 Pazar 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Bülent Yıldırım

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı) / Eren Derdiyok(Kadro Dışı)

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

73 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Öyle bir hakem vermişler ki 2 taraftan biri belki de 2si birden maç sonrasında çok bağıracak.

GS maç başında baskı, kaos bizi ortadan dağıtmaya çalışacak. O süreci sıkıntısız atlatırsak maç zamanla bize döner.

Sol kanat en büyük sıkıntımız olacak. O bölgede de Adriano bizdeki son maçına çıkacak diye düşünüyorum. Adriano-Caner ile o kanadı kapatmayı hedefleyebiliriz. 60dan sonra Kagawa-Ljajic ile maçı koparabiliriz.

yilmaz dedi ki...

Ben zaten GS taraftarının maçtan önce, maç oynandığı sırada, maçtan sonra, maçtan çoook sonra ağlamadığı bir hakem görmedim. GS taraftarının şu hakemi istemiyoruz dediğini de hiç duymadım. Şöyle s.kcez, böyle d.yıcaz, en iyiyiz, en güçlüyüz, birinciyiz diyip, bir taçla, bir faulle puan kaybedip, rakip 10 kişiyken yenemeyip, hakem 9 kişi bırakmadı diye ağlayan bir camia. Bu konuda çok objektifim, kesinlikle bizim taraftarın 3-4 kat fazla ağlama gücüne sahipler ki ben bizim taraftarı da ağlak bulurum. Ben GS hakem hatasıyla puan kaybetmemesi için neredeyse dua edecek duruma geldim. Yoksa ne twitter, ne ekşi sözlük okuyabiliyorum.



YSY dedi ki...

Line-up ım şöyle

Karius

Gg77 Vida Mirin Adri

Atiba Ozzy

Ljajic Kagawa Caner

Burak

Atın ölümü arpadan olsun.

can dedi ki...

Gs maçı gelince forumun demirbaş iblislerinden Alper’in yorumlarını aradı gözüm. O da ortalarda olmadığına göre iş başa düştü: umarım maçta büyük hakem skandalları olur, GS aleyhine haksız penaltılar, kartlar havada uçuşur, bileğimizin hakkıyla değil hakemle kazanırız- kazanırız da sene başından beri bütün aldığı hakem avantalarından sonra hala mağduru oynayan bu çamur camia boşa ağlamamış olur.

beagle dedi ki...

@can
Gece gece güldüm epey :) Bi sefer de haksızlığa uğrasınlar cidden de görsünler.

Şenol 11i
Karius
Gg vida mirin Caner(iyilestiyse adriano)
Doruk Atiba
Qımıl Ljajic Güven(Caner)
Burak

Bize sezonu kurtarsin diye gelen Kagawa %0

Ben
Karius
Gg Vida Mirin Adriano
Atiba Ozzy
Doruk Kagawa Ljajic
Burak

Oynardim. Gs beklerini zorlamazsak, ileri çıkarlarsa biteriz. Ilk yarı kasimpasa macinda Diagneyi ne kadar durduramadigimiz malum. Ama oyun hizlanir, alan genislerse Diagne de bitiyor.

fidddas dedi ki...

Rakibin maca hangi kadro ve anlayisla cikacagini basaksehirin cuma gunu alacagi sonuc belirler. Eger basaksehir kazanirsa bu durumda ilk dakikadan itibaren saldirirlar eger puan kaybederse daha kontrollu oynarlar. Iki hafta sonraki macta kazanip isi cozeriz diye dusunurler cunku aksi durumda kontrolsuz saldirirlarsa ve bize yenilirlerse basaksehiri yenmeleri yetmez.
Biz ise her durumda deplasman napoli maci benzeri bir taktikle cikip isi buraga birakacagiz buyuk ihtimal. Sag ve sol kanatlari iyice kilitleyip ortada belhandaya top aldirmamak uzerine bisey dener sanirim hoca.
Bence ek olarak belhanda ve feghoulinin sinirlerini germek ayrica ise yarayabilir.
Benim icin de galatasaray maclarini kazanmanin en keyiflisi hakem hatasiyla olanidir. Zaten her durumda agliyorlar en azindan hakem hatasiyla kaybetmenin acisiyla aglasinlar.
Onlarla oynadigimz maclar disindakileri futbol oyun kurallari icinde kazanalim, haksiz puan almayalim isterim.

BJK4EVER dedi ki...

Harbiden de cigir actilar bu sene serefsizlikte ve aglamakta. Hakli olsa neyse; gri pozisyonlari abartip kendi lehlerine dunyanin en fahis hatasiymis gibi yorumluyorlar, ama kendi maclarinda ayan beyan mac verilince, eyyam yapilinca agizlarini acmiyorlar.
Mac taktigi baya zor is. Bence 2 ana secenek var;

- 2. yarida yaptigimiz gibi pas yapmadan direkt oyun oynamak
- pas yapmak ve ayagimizda topu tutarak savunma yapmak

Acikcasi ilk secenek su acidan mantiksiz degil; GS savunmasi arkaya kolay adam kaciriyor ve direkt oyunla kesin pozisyon buluruz. Ama defansif acidan sikinti var. Anadolu takimlarina topu birakarak kazanabilirsin; kazma oyunculari gol kacirir, biz asiri efektif oynariz ve olur bir sekilde. Ama GS'ye 60% topu birakirsak ne olur emin degilim. Bir defa rakip kalede Muslera var, oyle 2 pozisyona girip 2 gol atabilecegin bir kaleci degil. GS'nin yapacagi baskiya direnmek bir Ankaragucu, Sivas gibi degil, baska bir seviye. Konya dayanmis gibi gorunebilir, ama bu macta GS'nin istahi ve konsantrasyonu da bir farkli olacak.

Pas yaparak oynamaya calismak daha mantikli, ama bunu denemek ikinci yarida bize oyle veya boyle ciddi puan ve oynama aliskanligi kazandirmis taktigi tamamen cope atmak demek. Ki ne kadar baglanacaksin o da ayri konu; sadece Kagawa mi oynayacak, yoksa Adriano-Oguzhan da isin icine girecek mi mesela?

Bana mantikli gelen kadro;

----------------------Karius----------------------------

Gokhan----------Vida---------Mirin------------Adriano

--------------Dorukhan-------Atiba---------------------

Lens-----------------Kagawa-----------------Ljajic

---------------------Burak----------------------------

Caner'in bence bu macta fonksiyonu yok. Feghouli eslesmesi sikinti olur. Feghouli Adriano'yu sikintiya sokacak kadar hizli degil. Baski altinda Caner gibi topu sisirecek oyuncu yerine Adriano gibi yerden oyuna dogru sokacak oyuncu sart, yoksa baskidan cikamayiz.
Caner onde de olmaz; sahayi genisletecek oyuncu yerine pas oyununa katilacak oyuncu sart bence. O yuzden Ljajic-Kagawa kesinlikle mantikli olur.
Kagawa gibi oyuncun varsa bu macta kesinlikle 90 dakika oynamali. Rakibi tehdit etmeden, sadece savunarak oradan cikman zor. Ki hala bize galibiyet lazim, beraberlik iyi opsiyon degil.
Guven tercihi de baya riskli; Ankaragucu macinda cok cok kotuydu ve top tutma ozelligi hic yok. Bir taraftar Lens varken diger tarafa da kosucu koymak gereksiz oluyor. Bu macta Ankaragucu macindaki kadar top kaybi yapma luksumuz yok.

yilmaz dedi ki...

Hadi amaa, tamam anladık bu sene çok üzüldük, büyük hayal kırıklıkları yaşadık. Ama kader bize bir fırsat daha verdi. Tek maçla ligin direksiyonunu ele alabiliriz. Bu maç için sadece 7 yorum olması çok üzücü. Canlansak mı biraz?

Serkbal dedi ki...

Eğer Başakşehir yenseydi ,gs maçı kazanmak zorundaydı ,şimdi ipler gs ın elinde ,maça önde baskıyla başlamayacaklar büyük ihtimal ,beraberliği cepte tutup bizim defansın hatasını kollayacaklar ,acaba beraberlik alırsak şampiyonluk ve ikincilik şansımız ne olur ?çünkü başakşehlr bence gs a yenilir ,ilk 2 garanti olmazmı beraberlikte ?

yilmaz dedi ki...

Gs de biz gibi beraberliğe maçı bağlayabilecek bir takım değil. Maç sonunda beraberlik çıkarsa üzülmezler avantaj ellerinde. Ama beraberliğe oynarlarsa yeneriz.

Beraberlik bize de yarar. Gs Rize de tökezleyebilir.

Saçma olacak şampiyon olma ihtimalimizin bu maçı kazanma ihtimalimizden fazla olduğu bir sanal gerçeklikte yaşıyorum.

GS çok iyi bir iç saha takımı ama kötü oynuyorlar, bizim gibi alan kapatmakta çok sorun yaşayan bir takımı işleyebilecek ayaklara sahipler, atletizm olarak bizden iyi durumdalar ama golcüleri formsuz. Beşiktaş gol atsa bile durdurabilecek pozisyonda değil hele Mirin - Caner tarafından 1 gol yiyeceğimiz kesin gibi birşeyken. GS'den fazla atabilme ihtimali de hiç gerçekçi gelmiyor bana nedense.

Yanılmayı en çok istediğim maç. Ama ilk 11 çıkacak Quaresma ile bütün tadımız kaçmasın o da bir başlangıç :)

fidddas dedi ki...

@ovunc
Bu macta berabere kaliriz sonraki maclarin hepsini aliriz 10 puan yapar ve 69 ile ligi bitiririz
Galatasaray basaksehiri yener ama rize macinda takilir ve son hafta sivasi da yener 8 puan alir 68 ile ligi bitirir
Basaksehir galatasaraya yenilir ve ayrica ic saha maclarindan birinde berabere kalir 4 puan alir 67 ile ligi bitirir.

Sampiyon BESIKTAS!!!! :))))

turgay dedi ki...

Savunma ve orta sahalarına ne kadar baskı yapabileceğimiz maçın sonucunu etkiler. Geride beklersek zaten yazılmış baskıya dayanabileceğimizi sanmıyorum. Medel oynayabilecek mi bilmiyorum ama ben olsam medel-atiba-dorukhan 3lüsü ile başlardım. Önde Burak ve ademin ne kadar fit olacağı ve bununla birlikte ne kadar baskı yapabilecekleri önemli. Ben kazanma oranımızın %30larda olduğunu düşünüyorum. İlk golü biz atarsak %51 olur bu oran ama yersek çıkaramayız.

Şu gerçekliği de belirtmem gerek. Hakkettiğimiz puandayız ancak Hakkettiğimiz sıralama ve yarışta değiliz. Elimize gelen şansı değerlendirecek teknik kadro ve yönetime sahip değiliz. Özellikle rakip analizlerinin hiç yapılmadığını tamamen oyun içindeki reaksiyona göre hareket edildiğini biliyoruz 4senedir. Bu nedenle bir mucizenin gerçekleşeceğine birden bire teknik kadronun olaya sarılacağına inanmıyorum. Umarım yanılırım. Mantığımdan kurtulup duygusal baktığımda da isteğim 90+da burağın kendini yere atarak Bülent Yıldırımın penaltıyı verip yine burağın golüyle kazanmak beni acayip keyiflendirir. Umarım karma bugün görevini yerine getirir.

Basar dedi ki...

Savunarak kazanamayacağımız kesin, gol yemeden bu maç bitmez. Önemli olan atıp atamayacağımız.

Ben saf bir çocuk gibi 1-2’lik skor bekliyorum.

hastati dedi ki...

GS çok çabuk cogaliyo ceza sahasinda,dorukan,atiba ve necipli 3 'lu orta saha ile cikip,rakibi azdırıp üstümüze çekip, kontradan lens+buragi arkaya kaçırmak disinda hersey mantıksız geliyor bana. hele ki Q7 sagda, ljajic ortada,guven solda tam siz bize saldırın 11'i olur, ljajic kaybolur göbekte, q7 sürekli taca doğru top surer, güven görünmez, burak rakibin icinden gecmeye calisir.
Kisacasi fatih senol'u yener ve bu maçı kesin kaybederiz:)

teahead dedi ki...

Muhtemel 11 m
Karius
Gökhan Mirin Vida Adriano

Dorukhan Atiba

Quaresma ljajic Lens

Burak

Defansta hata yapmazsak ozellikle mirin macı alacagımızı dusunuyorum.

Basar dedi ki...

@Övünç her dediğin tamam ben bu maçta duran top kullanmını denge bozucu olarak gôrüyorum. Tabi yazılan, şınarık quaresmanın her topa salça olması ile bozulur. Bunun dışında, quaresmanın bugün bir şekilde faydalı olacağı gibi saçma ve doğa kanunlarına aykırı bir hissiyatım var.

BJK4EVER dedi ki...

Ben de nasil sadece savunma yaparak puan alabiliriz, onu kafamda kuramiyorum. Ankaragucu, Rize gibi takimlara karsi bile bu orta saha duzeniyle oyun, topla oynama ve pozisyon ustunlugunu kaptiriyoruz. Sansimizi gecen haftalarda cok zorladik ve bitirdik bence. Her mac Karius yildizlasmaz, her mac duran toptan gol atamazsin, attigin her sut kaleyi tutup gol olmaz. Hele ki rakip kalede Muslera varsa ve GS defansi gibi bu sene duran toptan az gol yiyen bir rakip varsa.

Ben Atiba-Dorukhan'i bile abarti bulurken Medel-Dorukhan-Atiba gibi orta saha kuranlar var. Konyaspor bile GS'ye karsi bu kadar defansif oynamiyorken koskoca Besiktas taraftari takimina o kadarcik bile guvenmiyorsa bitmisiz demek ki.

Su anki durumda kaybedecek birseyimiz yok zaten, buralara getirmemiz bile mucize. Cikip catir catir oynayacaksin iste, bu kadar basit. GS'nin kaybedecegi bu kadar cok sey varken bile adamlar savunmayi dusunmuyor, tamamen galibiyete odaklaniyorken biz niye kendi kendimizi bu pozisyona sokuyoruz anlamiyorum. Bu ezik, korkak psikolojiyle giriyoruz cogu derbiye (ozellikle deplasmana) ve cogu zaman sicip batiriyoruz zaten.

Kagawa vs ne varsa elinde sahaya sur iste, onlar dusunsun. Baskin basanindir.

BJK4EVER dedi ki...

Veeee ilk 11'e sasirmadik tabii. Caner ilk 11'de, orta sahada da Necip-Dorukhan-Atiba uclusu. Necip yine sacma sapan faullerle, kartlarla delirtecek bizi. Niye Senol Gunes'e bu kadar elestiri yapildigini bugun tekrar gorduk iste. Hicbir zaman Fatih Terim capina ulasamayacak capsizin teki maalesef.

yilmaz dedi ki...

Hocam maç başlamadan fişi çekti. Bu maçın çelıncı necipin kırmızı görmemesi olur en fazla.

hayalet dedi ki...

kadroda necip ismini görünce bütün hevesim gitti. adrianoyu sol beke çekip önüne caneri koysa amenna ama o da yok. bu kadroyla galibiyet imkansız, beraberlik başarı.

YSY dedi ki...

Beraberliğe gidilmiş bir kadro. Bi cacık olmaz.

Hidayet dedi ki...

üç tane 6 numaralı ortasahayla nasıl kazanırız bilemedim . nasıl hücuma çıkarız bilemedim . kazanmak zorunda olan biz değil miyiz ? hadi gerçek bir 8 numara olsa iki tane 6'yı anlarım da (onlardan hiçbiri necip değil) bunu anlayamıyorum . hayırlısı .. kadroyu çıkaran sorumluluğu alır .

beagle dedi ki...

Saf saf necipi solbek yapti caner sol ön diye düşündüm. Herif merkezi 3 onliberodan kurmuş.
Başı kesik tavuk gibi oynayacagiz. Vatiba günleri ozleyenler için iyi maç.

Basar dedi ki...

Çıkan kadro ezber bozdu! Tüm dediklerimi geri alıyorum. Bu kadro ilk golü biz yiyelim kadrosu. Necip en son ne zaman ilk 11 oynadı?

Serkbal dedi ki...

necip niye oynuyor onu düşünüyorum 1 saattir ,cevabını bulamadım ,ilk yarıdan gs handikap yapar

beagle dedi ki...

Al neciple ilk dk gereksizz yerde faul pozisyon verdik.

BJK4EVER dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...


Ilk 4 dakika mukemmel bir preview oldu. Orta sahada 2 pas yapamamak, Burakin yalniz kalmasi, her donen topun GSde kalip baski olarak donmesi, Necipin gereksiz . Kusacagim vallahi. Dorukhan 2 metre yanindaki Lense pas atamiyor. Biz 8 icin yetersiz derken adam 10 numara.

BJK4EVER dedi ki...

Orospu cocugu serefsizin faul caldigi pozisyona bak. Serefsiz.

beagle dedi ki...

13. Dk necip kirmizisindan az farkla yirttik. Tabanla topa girmek niye ki?

Pheaglix dedi ki...

ilk baskıyı iyi kırdık ama bu maçtan bırak galibiyeti puan almamız bile mucize. hafta boyu gs'nin yaptığı pr iyi iş yapmış belli oluyor. lens'in sarı gördüğü pozisyonda bilerek koşu yolunu kestiği için gs oyuncusunun kart görmesi lazım ama tam tersi oluyor. daha necip'in pozisyonu falan var (ki necip her ne kadar saçma sapan bir şekilde topa girse de pozisyon temiz). gs'nin 22. şampiyonluğu hayırlı olsun.

Pheaglix dedi ki...

film gibi. filmin başındaki "tacımızı vermediler" ağlaması film sonunda belirleyici rol oynuyor. tff cinematic universe olduk.

BJK4EVER dedi ki...

Niye oynamaya devam edemiyoruz anlamiyorum. Bu saatten sonra ya o mactan cikacaksin hukmen maglup sayilacaksin ya da 5 tane GS'linin ayagini kirip 5 kirmiziyla sahadan cikacaksin. Neyin ugrasi bu anlamiyorum.
Ayrica Necip gibi aptal beyinsizlerle cikarsan tac bekler oyun konsantrasyonu gittigi anda boyle yersin golu. Tipik Besiktas maci iste.

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Olacaklari belli. Mactan sonra Erman Toroglu gibi serefsiz kopekler tac pozisyonunda BJK'li oyunculari suclayacak sen hakeme niye bakiyorsun isine bakmiyorsun falan diye. Bariz hatalari sari kartlara ve eyyam dolu fauller de konusulmayacak, yumusatilacak, skora etki yok vs diye yumusatilacak.
Bizim kaypak serefsiz yonetimimiz de normal bir kinama yapacak, olay buyutulmeden kapatilacak.
Bu mactan sonra cikip catir catir GS'yi dusman ilan etmiyorsan, sahada bu heriflerin ayaklarini kirmiyorsan, iki kulup arasindaki en ufak bir dostlugu atese atacak, dunyaya yayilacak tepkiyi vermiyorsan nerede senin serefin, onurun arkadas?
Insallah otobusleri kaza yapar, cayir cayir yanar geberir gider hak yiyen fetocu orospu cocuklari.

Basar dedi ki...

Evet tarihe şaibenin çaldığı bir şampiyonluk daha diye geçecek sezon...!

Başkan umarım keyifler yerindedir, “hakem harika bir maç yönetti” diye demeç vermeyi unutma sakın! Ya da “hakemler de insandır” filan dersin. Aman Allah işlerine zeval vermesin.

YSY dedi ki...

Bu hakemin böyle olacağı belliydi de biz bir kerede ona bırakmasak her derbide işi. Aq yine asap bozukluğu yine aynı cıyırtılar.

beagle dedi ki...

@pheaglix
Tabanla girdiği için tehlikeli hareket.
Hakem faullerde ve kartlarda o.ç.luk yapti. Sanirim Belhanda sari gordugunde f.ck off dedi golden hemen once.

Ama 40 dk tek atak yapamayan bir Bjkyi hayal eden Şenol dur bugünün mimari. 9 kişi bitirecegiz herhalde ama boşa aglamayalim. BIZI HAKEMDEN ÖNCE ŞENOL DOGRADI.

Kagawa var lan elinde. Ne necipi? Adriano gecen hafta maca girecek kadar saglamsa oynar(bkz marcao ondan daga sakatti).

12. Dk savunma cizgimizin çok açık oldugunu, siklasmazsa araya adam kaciracagimizi ben gördüm, Senol gormuyor. Hoş zaten bu bunagin ne iyi adam ne de iyi hoca olmadigini soyleyeli çok oldu.
Buradan mucize olsa ne olacak. 45 dk. Sürünüp aglayan bir Beşiktaş izledik sayesinde.

BJK4EVER dedi ki...

Hakemler ayri bir dert kaynagi, korkak beceriksiz antrenorumuz ayri bir dert kaynagi. Caner ve Atiba cikar Adriano ve Kagawa girer normalde, ama o da olmayacak. Herseyden evvel 2. yarida artik maci falan birakmaliyiz, tepkiyi ortaya koymaliyiz, ama o da olmayacak.
Sinir oldugum nokta bu. Ya cikip bu serefsizlerin ayaklarini kiracaksin ya da takimi sahadan cekeceksin. Aslinlar kiclarina soksunlar liglerini.
Ama bu heriflerin ayaklarini kiracaksin, faul yapacaksin, sahada kavgayi cikartip sampiyon olamiyorsan bu serefsizleri de sampiyon yapmayacaksin.
Ama bizde o got yok 'efendi' oldugumuz icin.

Pheaglix dedi ki...

@beagle

ilk gördüğümde necip'in ayağı tehlikeli hareket denecek kadar kalkmamış gibi geldi, daha çok gri bir pozisyondu. tabi ki yanılıyor olabilirim. diğer söylediklerinin de tamamına katılıyorum. herkesin mutlaka gol yiyeceğimizden emin olduğu maça ziya doğan'dan hallice anlayışla çıkarsan 45 dakika sahadaki kütüklerle yediğin golü çıkarmaya çalışırsın.

BJK4EVER dedi ki...

2 pozisyonda da Necip mal gibi bakiyor. Top teknigin yok, gereksiz faul yapiyorsun, gereksiz kart goruyorsun. Tek fonksiyonun takim eksik yakalandiginda el freni olmak, emniyet sibonu olmak. Iki pozisyonda bu gorevi ihmal ediyorsun 2 gol yediriyorsun. Senol Gunese kufur edilmez de ne yapilir?

beagle dedi ki...

Bu maç Senol ve Oglu Qimilla birlikte Mirin Dorukhan falan nedir iyi gorme maçı.

Mirin kevgir kevgir. Begenmedigimiz Necip Lens yasli Atiba falan direniyor da kurtulmak gereken ilk adam Mirin olarak öne cikiyor.

Dorukhan da oynamasa ne olurdu bugun? Necipten etkisiz.

BJK4EVER dedi ki...

Pislik antrenorumuz ve pislik hakem sayesinde bir sampiyonluk daha gitti, hayirli ugurlu olsun. Tipik bir Besiktas maci oldu. Hicbir etkisi olmayacak yonetimimizin aciklamalarina daha cok gulecegiz.

Basimizdaki pislige israrla laz diyorum. Diyorum, cunku adamin kaninda gram cesaret, Besiktaslilik yok. Boyle bir maci Fatih Terim yasasa neler yapardi ve camiasini nasil ayaga kaldirip harekete gecirirdi, gozunuzun onune getirin.

Ve basimizdaki Trabzonlu sahsin birazdan yapacagi aciklamalari kafanizda bunu canlandirarak izleyin. Iste o zaman anlarsiniz neden bu herifin pislik, korkak bir Trabzonlu oldugunu ve neden hayati boyunca Fatih Terim tarafindan bocek gibi ezilecegini.

Sahi, o sivri sinek nereden? Nereye kacti sivri sinek? Konussana lan biraz. Korusana su pislik hocani?

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Quaresma ne alaka? Quaresma oynamadi 60 dakika, ne yapti takimin?
Oyle bir orta saha duzeniyle cikiyorsun ki; kendi oyuncularina ezilecegiz, rakibe seninden korkuyoruz gelin ustumuze mesajini veriyorsun.
Necip gibi gereksiz faulleri, sacma sapan kartlari, boktan konsantrasyonuyla her an sikip atacak oyuncuyu oynatiyorsun.

Elinde Kagawa gibi bir oyuncu var, nedense yedek. Girdikten sonra biraz pas yaptik, kaliteli hucum ettik, pozisyona girdik.
Dorukhan'a kizmissin. Adam 8 numara oynayacak top teknigine sahip degilken adami 10 numara oynatiyorsun, Dorukhan ne yapsin?

Hidayet dedi ki...

twitter'dan futbol ve beşiktaşla ilgili takip ettiğim ne varsa unfollow yaptım , kafam rahatasın biraz .

en iyi kadromuzla çıkıp sürekli maruz kalan nesne değil , maruz brakan özne oyunu oynamalıydık . varımızı yoğumuzu , en iyi oyuncularımızı oynatmalı bu maç için hazırlamalıydık . hocalık biraz da bu . korkakça çıktık ve sürekli rakibe / hakeme maruz kaldık . teşekkürler şenol hoca (hilal göründüğü için kirletmek istemiyorum ağzımı)

şimdi seneye şenol güneş hatırlanıp eleştirilince , uzun zamandır uğramayan biri gelecek ve "gs'ı telekom'da yenseydik şampiyonduk , nankörlük etmeyin "diyecek . evet kardeş , bu yıl da öyle oldu. maçın hakemi kadar maça çıkan kadroyu da aklına kazı tamam mı !

Basar dedi ki...

Çıkan kadro rezaletinden hoca, çıkan hakem rezaletinden de başkan sorumludur. Net!

Biri maçtan öbürü de bilmiyorum artık neyse ondan korkmuş!

Seneye biri yok diğerinden de kurtulmak dileği ile...

YSY dedi ki...

Başakşehir seninde ben ta...ulan fişi çekip bitirseydiniz şu ligi şimdi bu kadar gerilim çıkmayacaktı. Bana kalırsa onları yenmemizde şenolla değil onların kafalarının gitmesi ile alakalı.

Basar dedi ki...

Şampiyonluk maçında senelerdir ilk 11 koymadığı Necip’i oynatan hoca Beşiktaş’a ihanet etmiştir. Senelerce Dortmund forması giyen adam mı oynayamayacak derbiyi?Ljajic 4-3-3’e dönmediğimiz maçlar haricinde hangi maç solda oynadı da 3 tane 6 numaradan 8-10 yaratmaya çalıştı hoca? Böyle bir hainlik olabilir mi?

yilmaz dedi ki...

@basar eleştiri hocam eleştiri. Necip Tolgay napoli'de tuttu diye bütün zor maçlarda aynı şeyi yapıyor. Biri de çıkıp dökmüyor adamın önüne mertçe.

Bi de 2 0' ı bekliyor kagawa için. Bari ikinci yarıya başlat adamı.

İki sezondur aynı terane. Sezon içinde bir kez bile ikinci bile olamamış takım, gs'yi yenip şampiyon olacak. Saf gibi hayal kuruyoruz.

turgay dedi ki...

Teknik taktik konuşacak neyimiz var bu maçta anlayamadım arkadaşlar. 45dk içinde tüm takdir haklarını tüm düdükleri rakibe çalan sarı kartlarla oyuncularımızın müdahale derecelerini düşüren psikolojik olarak rakibe cesaret veren cagne denen sirk cambazının rüzgardan bile kendini yere attığı herpozsiyonda acaba bişey var mı diye vara giden bir hakem performansı varken neyi konuşacağız. Yok necip neden oynamış yok Q7neden girmiş yok kagawa neden oynamamış. Hepsi oynasa yine kazanamadık. Adam lens koşuya çıkarken rakip onu durdurmak için üzerine koşup çarpıştıklarınfa lense sarı kart gösteriyor. Yok taçmış yok bilmem neymiş hakem denen arkadaş biz 2 atsak 3 attırdı. Siz hala kişiler üzerinden eleştiri yapın. Yönetim denen kendi reklamları dışında hiçbişey yapmayan topluluk 4 haftadır ağlayan rakibine karşı bir tane laf söylemedi. Saha içinde bu kadar ezilen bir takım varken sahada Ronaldo Messi olsa ne olacak?

YSY dedi ki...

Teknik taktik konuşulur bence. Hakemi konuşmak eyvallah ama böyle rezil bir hakemde dahi daha hakeme bile gelemiyorum. En sinir olduğum konu da bu. Derbiyi kaybetmek umrumda değil, keşke sahada kan görseydik onurumuzla oynasaydık taş gibi topumuzu oynasaydık da kaybetseydik o zaman kısmet değilmiş derdik veya hakeme gelirdi o zaman sıra. Ama bunu yıllardır bu tip derbilerde görüyoruz ve hep aynı terane. Ya ne değişti peki abi ne değişti ? Skora göre konuşuyor gibi gelebilirim ama diyelim ki hakem hayatının en mükemmel maçını yönetmiş olsun bu maçı alabilirmiydik ? Onu konuşalım bence.

Neyse yada konuşmanın anlamı yok bu dakikadan sonra zaten hoca değişiyor giden gitmiş. Ama bir sergen manyaklığı isterdi bugün bu takım.

sports guy dedi ki...

"Biz 2 atsak 3 atardi"

Bu takimin bu oyunla bu mac gol atabilmesi icin 400 dakika falan oynanmasi gerekirdi macin, 2. gol icin de bi 300 dakka ekstra ekleyebiliriz belki :)

zago30 dedi ki...

@turgay 'ın yazdıklarına %100 katılıyorum. Hocanın çıkardığı kadro bence de hatalı ancak sahada şerefsiz bir hakem ve rakip olduğunu unutmayalım. El insaf be kardeşim !

yilmaz dedi ki...

Hakem bizim eleştirilerimizle düzeltebileceğimiz bir değişken değil.

Hakemler ve gs hep böyleydi. Gs aylardır bu finale hazırlanıyordu. Bu maç ya da başakşehir maçı. Ağlaya ağlaya bülent'ten başka hakem bırakmadılar. Bunun böyle olacağı belliydi.

Fakat kagawa, ozzie, Güven, adriano kenarda dururken necip dorukhan atiba ile başlamak, ilk yarıda 1-0 geriye düşmesine rağmen ve daha da önemlisi rezalet bir oyuna rağmen ikinci yarıya da aynen başlamak batırdı bizi.

Yönetim de uyumaya devam etsin. Önlerine mikrofon koysrlarda konuşurlar kagawa'nın bonservisini almak istiyoruz diye. Hadi ikna edin bakalım şampiyonluk maçında bile ona güvenmeyen takımda bir sene daha oynatmaya.

Böyle aciz dizilişleri denizli yapardı ama en azından yedeğe sakladığı adamı işler kötüye gider gitmez oyuna sokardı.

can dedi ki...

Sen sahaya Anadolu takımı gibi hepyekün kapanmaya yeminli, beraberliğe razı takım çıkarırsan hakem de seni Anadolu takımı gibi doğrar. Sonuçta sen Necip’i ortasahaya koyarak çıktığın anda kendi takım oyuncularına da, rakibe de, hakeme de mesajını verdin zaten.

turkkant dedi ki...

Maçla ilgili notlarım.

- Hocanın üç 6 numara ile maça çıkması, bu maçın kaybedilmesinden çok, o cesaretli, hep hakim oynamaya çalışan Beşiktaş'tan ondan 10 sene önceki Beşiktaş'a dönmemiz açısından daha üzücü. Babel gibi, Sosa gibi, Oğuzhan gibi, Marcelo gibi hakimiyet oyununun mimarlarını teker teker kaybedip tamamen ikinci sınıf bir dikine-tempo futboluna dönüş... Çok üzücü...

- Savunma organizasyonun oturmuş olur, arkada Mirin gibi bir şaşkın, Caner gibi topal ördek olmaz, böyle çıkarsın. Ama işte Şenol Güneş hiçbir zaman o hoca olmadı. Haliyle savunma anlamında dağınık takımların yapacağı iki saçma hatayla yenildik.

- Dorukhan iyi oyuncu hoş oyuncu, ama sadece rakibin hatasıyla top kapıp kontra kovalayan Beşiktaş 8 numarası olamaz.

turgay dedi ki...

sanki ikinci yarıda kazandığımız maçlarda muhteşem pas oyunu falan oynadık diye düşünmeye başladım buradaki maç yorumlarını görünce. arkadaşlar üst üste kazandığımız tüm maçlarda yediğimiz baskının haddi hesabı yoktu yanlış maçlar seyretmedik diye düşünüyorum. her zaman geriye yaslanıp kaptığımız toplarla hızlı çıktık. tıpkı dün akşam hakemin bize izin vermemesine rağmen 3-4 defa bunu yaptığımız gibi. şimdi bir hakem sizin rakibinize değmenize kontrollü müdahale etmenize hatta biraz sert oynamanıza izin vermeyip her müdahalenize faul veriyorsa nasıl 6 haftadır kazandığımız maçlardaki gibi oynayalım. ayrıca abartılan kadar da kötü savunma oyunu yoktu sahada. o iğrendiğiniz takım yapısı 1,5 gol pozisyonu verdi rakibine. hakem arkadaş caner'in ve lens'in olmayan faullerine kartları yapıştırırken bize ben bu maçı size kazandırmayacağım mesajı vermesine rağmen onyekurunun golü bir yarın pozisyonu hariç ortada tehlike anlamında hiç bişey yoktu.

@sports guy

2 atsak 3 atardı derken ben de bu kadronun gol atmasını beklemiyordum. hani yazılıyor ya kagawa nasıl oynamaz ruhunu teslim etmiş oğuzhan nasıl oynamaz kazanan kadro neden bozuldu buna istinaden dedim. ilk 45 dk nasıl oynarsanız oynayın 20.saniye alakasız bir faulle başlayıp cagne denen sirk cambazının her düşüşünde bir şey arayan hakem topluluğu ile tokiden çıkamazdık.

maçtan önce şansımızın %30 olduğunu bu başlığa da yazdım. bu oyun yapısıyla galatasaray deplasmanında maç kazanmamız ancak duran topta milletin kıçına başına çarpan topla olurdu. hani yazılmış ya çatır çatır oynasak hakemle kaybetsek üzülmeyiz diye çatır çatır kiminle oynadık bu sene? zaten hakemin onlardan olacağı belliydi ama bu denli alenen hak yemek varken ne oyundan bahsedilir ne de kadro tercihinden. cagne rüzgardan düşerken penaltı verenler varken, orta sahada rüzgardan yere düşenlere fauller çalınıp sarı kartlar havada uçarken, atibaya dirsek taçlar görülmezken necip oynamış Q7 girmiş kagawa nasıl oynamazlar bana doğru değerlendirme olarak gelmiyor. ilk 45dk hakkaniyetle yönetilse teknik taktik konuşurum ama +4 uzatma verip ancak +2 oynatan bir hakem varken takıma sahip çıkmanın doğru olacağına inanıyorum bu maç özelinde. yoksa zaten bizim son 4 haftaya şampiyonluk mücadelesiyle girmemiz bir mucizedir.

yilmaz dedi ki...

@turgay

Baştan söyleyim, Necip'in bu maçta ezbere eleştirilmesini yanlış buluyorum. Necip Beşiktaş kariyerindeki (başka kariyeri var sanki :p) en iyi maçlardan birini oynadı, özellikle ilk yarıda. Bu maç özelinde Necip'e (-) yazacak tek pozisyon ikinci golde uyuması. Ama orada takım halinde uyuduk. Belli ki kenardan gelen mesajla bir anlaşmazlık oldu. Bu pozisyonu da tek başına Necip'e yazmak haksızlık olur.

Diğer maçlarla olan farka gelince;

GS oynadığımız diğer takımlar gibi değil. GS'yi sadece Burak'a atacağın uzun toplarla yenmen imkansız. Ayrıca diğer takımlar gibi kazma ortasahalardan kurulu bir takım da değil. İyi pas yapan bir takım, pres'i aşabiliyor işte. Bunu defalarca yaşadık. Aslında ön alan presimiz fena değildi. Ama hakem'in lense çıkarttığı kart ve necip'in nizami hareketine verdiği faul takımın pres iştahını azalttı. Bundan sonra da kademeli olarak GS'nin kontrolüne geçti maç.

Bilic'in Beşiktaş'ında da aynı sorunu yaşıyorduk. İki ön liberolu sistem, genelde Anadolu takımlarına tutuyor, kazanıyoruz, fakat GS FB olunca, küçük farklarla, hakemin çoğu zaman aleyhte yönetimiyle kaybediyorduk. Yine benzer birşey oldu işte. Madem 4-3-3 oynayacağız (keşkeee nerde o günler, atiba'nın ceza sahasına yakın oynadığı bir bölüm var. 10 numara dedirtemezsiniz bana :) ), orta 3'lüden biri ljajic ya da oğuzhan olabilirdi. Çok sevdiği Quaresma'yı da atardı kenara.

Umarım takım koyvermez. GS'nin rize maçında puan kaybı çok olası. Başakla ikisinin maçından da bir beraberlik çıkarsa, geriye Başak'ın tek maçta puan kaybını beklemek kalır. Ha dınının dısısı ama, öyle çok uzak ihtimaller değil. Bizde de bi Ergun Gürsoy olsa da Rize'ye biraz Fiat Egea gönderse :)

beagle dedi ki...

@turgay
Başkan uzun süredir kendi cebine ve kariyerine çalışan birisi. Yaşı 35ten büyük normal bir BJKli Sabri Çelik denen ....yi nefret listesinde taşır ve mhk başkanı yaptiracagina federasyon binasini falan yakar. Görünen o ki tüpçü ile de ilişkileri devam ediyor. Lucescuya tazminat vermemek için Senolla takas ettiler.

Bugün Şenol ve oyuncu eleştirileri gelecek için yapılıyor. Mirin denen gudubetin A takimda Alpay Celebi'nin u21 de maç oynadığı bir hafta bu. 3 onlibero ile maça çıkıp trk organize atak yapamadan sampiyonlugu biraktigimiz bir maç bu.kadroyu görünce ilk yari 2-0 yenik biter demistim. 5 dk hatayla tuttu. Onyekurunun dümeni olsa daha da kötü olmustu. Hakeme kalmadan biz maçı kaybettik zaten... Senolu hoca sanan tüm camiamiz kaybetti.

Hakem. Onun da ... koyim de hangi deplasman derbisinde atak yapmadan hakemin takdirlerine bağlı kararlarla maç kazandik? Beşiktaş hele bu başkanıyla top oynamadan kazanamaz. Kazandirtmazlar.

turgay dedi ki...

@beagle

2,5 senedir eleştiriyoruz zaten şenol güneş'i. akşam istenilen kadro ile çıksa da zaten maçı alamazdık demek istiyorum ben çünkü elimizde kabul edilebilir bir oyun yok. yahu 31. haftadayız puanımız 59. 34 puan yok ortada.70 puanın altında sezonu kapatacak şenol güneş ve aynı şenol güneş'in rakiplerine kabul ettirdiği bir oyunu yok ortada. hafta olmuş 31. 31 haftada oyunumuzla yendiğimiz rakip sayısı bir elin parmaklarını geçmez. sizin ortada bir oyununuz yoksa son 4 haftaya galatasaray ile şampiyonluk mücadelesi vermeniz imkansızdır. çünkü adamlar bok gibi de oynasa hakemleri arkalarına alıyorlar. bakın abdullah avcı robinho öncesi ve sonrası diye bir baksın oyununa neler olmuş. devlet desteğine rağmen oyun pratiklerini kaybedince ortada bişey kalmadı.

demek istediğim şudur. biz dün akşam çapımızı bilerek günü kurtarmak adına bence doğru kurgulanmış (öyle ya da böyle sert oynamalıydık) bir başlangıçla oyuna başladık ama 45dklık hakem performansı yüzünden psikolojik olarak bittik. fizik olarak zaten gs'nin gerisindeyken bir de psikolojik olarak bitince artık oyuna kimi alırsanız alın sonuç değişmezdi. ben beklentilerin bu kadar yükselmesine şaşırıyorum. nasıl başakşehir ve galatasarayı geçebileceğimize inanıldı anlamadım. gerçekten bu umutla yaşayan insanlara saygı duyuyorum. ancak oynadığımız oyun bu deplasmanda maksimum o da hasbelkader yani 1 puandı. bunu böyle rezalet bir hakem performansıyla yitirdikten sonra hocaya veya oyunculara yüklenilmesini bana doğru gelmiyor. çünkü takımımızın oyunu zaten tüm ikinci yarı buydu.

sonuç olarak benim beklentim 1 puan alsak iyi olacaktı ancak hakem alenen göstere göstere buradan size hiçbirşey yok dedi. kızgınlığım sadece bunadır. derdim ne şenol güneş korumak ne necip-mirin-caner-lens savunmak ne de fikret orman gibi kendini düşünenlerle aynı paralellikte olmaktır.

turkkant dedi ki...

Turgay'ın yorumlarını yüzde yüz katılıyorum.

Oyunumuzun bundan fersah fersah iyi olduğu, iki şampiyonluk senesindeki maçlarda da, gayet kırılgan GS'yi zar zor 1-0'larla geçmiştik, bu maçtan galibiyet zordu.

Övünç podcastte güzel söylemiş, Beşiktaş daha kırılgan takım, bu maçta kırılabiliriz, diye. Ha maç Beşiktaş stadında olsun, bu sefer biz favoriydik, mesele zaten bu final maçlarını hep deplasmanda bitirmemize neden olan fikstür kurgularına önceden el koyamayan, hakem meselesinde de gardını erken alamayan yönetim. Ki teketek de değiliz, işin içinde devletin takımı Başakşehir de var, hakem oyununu ona göre de yapabilirdin. Ama bizimkilerden gık çıkmadı.

Turgay'ın dediği gibi, Güven de olsa, farklı olur muydu? Bence çok olmazdı. Necip hiç de fena oynamadı. Mesele daha çok, bu maça özel değil, Şenol Güneş'in geçmişini inkar edip -mecburen ya da değil- hakimiyet oyununda ısrardan vazgeçip bu oyuna dönmesi. Bu oyunun bizi hedefe götürmeyeceği kesin ve net... Ve biz seneye de Lens gibi, Güven gibi (sol açıkta), Dorukhan gibi pas oyununa yatkın olmayan oyuncularda ilk 11de ısrar edersek, yine derbilerde sıkıntılı-rakibinin gücünü kabul eden ve oynamaya değil oynatmamaya, açık aramaya konsantre Beşiktaş'a geri döneriz...

Bu takım solda Babel ile, ortada Oğuzhan ile, geride Marcelo ile (Haydi Sosa'yı saymadım), ben oyuna hükmederim oyunu oynuyordu. Yine baskın oyunlarla derbilerde yenildiğimiz olmadı mı, oldu, örnek aynı 15/16 sezonunda Perrearı'nın Fener'ine 0-2 yenildiğimiz maç, ama rakipler hep bizim gücümüzü kabul ediyordu. Şu an o eskilerin vasat Beşiktaş'larına döndük, Dorukhan'ın enerjisini, takımın mücaledesini övüyoruz...

Bence en büyük tehlike bu.

Beşiktaş'ın tekrar pas oyununa dönmesi aslında o kadar da zor değil. Mirin şapşalı yerine geriden oyun kurabilen Eprianu benzeri deneyimli bir yüksek stoper bulacaklar, Oğuzhan'ı futbola döndürecekler, Kagawa ile yenileyip Ljajic'i sola kaydıracaklar. Sadece bu üç hamle bile takımda bayağı bir şeyi değiştirir.

YSY dedi ki...

İlk mesajlarda kafamda olan kadroyu yazmıştım, aslında orada niye böyle bir kadro düşündüğümü yazmakta istemiştim fakat unuttuk. Neyse geldiğimiz noktada mevzu şuydu; biz öyle oyunu tutan top çevirebilen, tempoyu istediği gibi ayarlayabilen bir takım değiliz. O takım 2 sene önce öldü. Bu şekilde oyunu idare etme gibi bir yeteneğimiz olmadığından zaten otomatikman baskı yiyeceğimiz gün gibi aşikardı,hele ki bu patates defansla hepten riskli. İşte bunu yaşamamak için tek kurtuluş yolumuz tempoyu ciğerimiz yettiği kadarıyla sürekli yüksek tutmak ve gs nin üzerimize gelmesini önlemek mümkünse de gol bulabilmekti. Bu sebeple de atiba-ozzy-ljajic-kagawa-caner li bir orta saha hayal etmiştim.

Zaten neticede en kötüsü kaybetmek olan bir senaryoda bu denenebilinirdi.En azından tehdit ederdik hakeme de koyar geçerdik ihtimali doğururdu.

yilmaz dedi ki...

@turkkant oyunumuzun ve organizasyonumuzun top seviyede olduğu ilk şampiyonluktaki 1-0 çok aldatıcı. O maçın hakkı 1-0 filan değildi, GS'nin de podolskinin uzaktan şutları ve bir tane yasinin pozisyonu hariç kaleyi zorladığı bile yoktu. İkinci yılda Talisca'nın brumanın sırtından aktarmalı frikiği ile gelen galibiyet için haklısın. Kadro kaliteleri oranında bir maç oynanmamıştı. Fakat o maç ligin sonlarında değildi. Beşiktaş'ın da iç güveysinden hallice oynadığı dönemlerdi. Zaten takım kadro kalitesine oranla iyi bir futbol oynamadığı için eleştiriliyordu.

Ama şu var, bu takım bu hallere düşmemeliydi. Kagawa'nın oyunun 75'inci dakikasında maç 2-0 ken son değişiklik olarak sahaya girmesi, hocanın ortasahayı ne kadar kıymetsiz gördüğünün işareti. Bu daha önce de mi böyleydi, kadro erozyonundan sonra mı oldu bilmiyorum. Ama İlk yarıda Burak'a, Ljajic'e top geçirememiş olmamızı görmemiş olamazlar. Belli ki sorunun ortasaha kaynaklı olmadığını düşündüler.

Yeni sezondan bekletim, 4-2-3-1 gibi, belli oyuncuların belli yeteneklerine bel bağlamanın zorunlu olduğu gudubet sistemin gidip, beklerin, iç ortasaha oyuncularının oyuna katıldığı, ceza sahasında her pozisyonda en az 4-5 Beşiktaş'lı oyuncunun olduğu bir futbol oynamak. Ramazanın ilk günü yüzüsuyu hürmetine :P

sports guy dedi ki...

@yilmaz

aslında güzel bir özet geçmişsin hocam o iki maç için ama eklemeler yapayım.

15/16 konusunda zaten komple haklısın, o maçın hakkı 0-1 falan değildi. çok rahat 4 5 olacak maçtı ama sosa'nın ayaklarının birbirine dolanması nedeniyle 0-1'e razı olduk resmen maçın ilerleyen dakikalarında. Yoksa tüm maç oynayan bir Beşiktaş ve rakibini izleyen bir gs vardı.

16/17'deki maç ise yine zaten bizim o seneki oyun karakterimizin izdüşümüydü. Kağıt üstünde kalite vardı kadroda evet ama deplasmanlarda tüm sene rakibi kililtlemeye oynadık çünkü ona uygun kadromuz da vardı. Daha önce çok yazdım burada, o sene şampiyonluğun anahtarı gol yememekti. Kadıköy'de feneri de kilitlemeyi başardı o takım, ki son 20 senede o stadda gol yemediğimiz maç pek hatırlamıyorum ben.

Hatırlayalım: 17 deplasmanda tam 9 clean sheet çıkarttı o sene takım. Bu sizin gerekirse rakip takımları kilitleyip az pozisyon vererek maç alabileceğinizi gösterir. Zaten o 16/17 derbisinde de benzeri bir senaryo izlemiştik. Pozisyon vermedik sonra duran toptan enteresan bir gol atıp maçı aldık. Hatta takımın pas kanalları da iyi işlediği için gs bir ara bizden top da alamamıştı falan, o senenin hikayesine uygundu.

Yani şimdi de ben özetleyeyim, siz "kendi oyununuzu" oynadığınız sürece deplasman derbisinde şansınız olur. Zaten savunmayı beceremeyen takıma bolca savunmacı doldurup "ben rakibi kilitlerim" tarzında oynatmaya kalkarsanız o takım yine yer, ama hücuma kalkamayacağı için atamaz da.

Ha bu maç öncesinde çok mu ahım şahım top oynuyorduk? hayır. Her maç ortalama 35-40 dakika rakipler saha farketmeksizin bizi eziyordu. Ama rakibi kilitlemeye de çalışmıyorduk çünkü temposuz takım bir hiçti.

Hoca hem geçiş hücumu isteyip hem de tempoyu düşürmeye kalkınca olanlar oldu. Ha zaten skor alamazdık bence bu maçtan o ayrı, ama alamamak için ekstra çaba sarfetmeye de gerek yoktu..

beagle dedi ki...

Arkadaşlar U21 ve U19 GSyi yenerek lider oldular. U14 ve U15 açık ara şampiyon.

Besiktaş'a muhakkak bu oyunculardan 5-6 takviye yapacak bir Teknik Direktör gerekli ve Lucescunun bunu yapmayacagi kesin.

Maçlarını izleyebildigimiz üst yaşlardaki oyunculari gruplarsak;

A takima en hazirlar:
Erdem Seçgin, Alpay Celebi, Ersin Destanoglu, Oguzhan Akgün, Rıdvan Yılmaz

Kuvvetli adaylar:
Erdoğan Kaya, Kerem Kalafat, Marlon Bülent

Fizik dezavantajlı ama geniş kadroda olabilecek iyi oyuncular:
Kartal, Yusufcan

1 sene sonra hazir olabilecekler:
Almos Kaan, Ilkay Isler, Hazar Torunogullari, Batuhan Durmuş, Berkay Can

Bu havuzda Katil/Ahtapot önlibero, Rüzgarın Oğlu veya Leblebici Forvet tipleri yok. A takima yapilacak katkinin bu alt kadro zenginligi hesaplanarak yapilmasi gerekli:

Ben Alanya'dan Sackey, Nordsjaelland'dan Skov Olsen ve Roda'dan Mario Engelsi toplam 8-10 a toplayip sezon kampa yetistirirdim. Ve tabi donerse Marcelo.

BJK4EVER dedi ki...

Turgay gayet guzel ozetlemis. Ikinci yarida oyunumuz neydi ki ne bekliyordunuz? Hangi final macini Senol Gunes'le gectik ki? Evet, GS 2 kere berbat durumdayken ve hedefsizken yendik, bravo. Baska?
Kupada FB'ye gecildin, ligde 2 final macini F.Terim'e karsi kaybettin. Nasil olacak?
Ikinci yarida oynadigimiz oyun zaten buydu. Sansimiz asiri yaver gitti ve hak etmedigimiz puanlari aldik.
Rize macinin hakki olan skor 4-2 idi, vurdugumuz her sut gol oldu 2-7 kazandik. Sivas macinda Burak'in sapkadan tavsan cikartmasiyla yirttik. Basaksehir macinda ilk yari sonunda skor 0-3 olmasi gerekir iken rakibin beceriksizligi ve duran top sayesinde 1-1 berabere bitirdik. Yine Ankaragucu macinda koskoca ilk yari kendi sahamizda rakibe oyun ustunlugunu verdik, 45 dakikada 1 kere orta sahayi gecip Burak'in 20 metre top surmesiyle gol attik.
Bu tur takimlara karsi sansimiz cok yaver gitti ve bir sekilde kazandik. Ama GS'ye karsi sokmez tabii ki dedigimiz gibi.
Rakibin forvetleri Anadolu takimi forveti olmayinca boyle yakaladi mi 2 pas yapip bos kaleye birakir. Rakibin kalesinde her topu iceri alan kaleci degil de Muslera olunca 2 pozisyona girip 2 gol atmak olmuyor iste. Rakibin savunmasinda Luyindama ve Maicon olunca Burak oyle 20 metre top suremiyor.
Bunlarin olacagini gormek zor degildi. Bu kadar kotu, defansif oyunla elbette birsey olmaz, olmayacagi cok barizdi.
Besiktas'a yakisacak kaliteli ofansif futbolu coktan oturtmaliydik, ama uvey evlat Oguzhan ve yonetim transferi Kagawa mobbing'e ugradigi icin olmadi maalesef.
Su begenilmeyen Kagawa son 20 dakika catir catir etki yapti iste oyuna. Rakip sahaya yerlesmeye basladik, pozisyona girmeye basladik. Ama sen 0-2 geriye dustukten sonra Kagawa 15 dakika oynasa ne yazar? Her antrenor senin gibi mal mal bakip rakibe geri donus firsati vermiyor tabii, oyle kalirsin iste.

beagle dedi ki...

Almos Kaan Kalafat ve Oguzhan Akgün. A takimda olmayan kalitede golleri sampiyonluk maçında attilar:
https://twitter.com/tvbjk/status/1125745196027842560?s=20

yilmaz dedi ki...

Ben bu maçtaki birinci gol için takıma gereğinden fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Her maç en az 2-3 tane olan hatalı taç kararı gibi bir pozisyon değildi. Takım, neredeyse takım halinde rakip yarı sahasındaydı. Top taca gittiğinde, istinasız tüm oyuncuların vücut hareketi, tacı Beşiktaş'ın kullanacağını düşündüklerini gösteriyordu. Sonra GS'li oyuncu cinlik yapıp hızlı başlatınca "ne oluyor" diye can havliyle dönmeye çalıştılar. Hatta Atiba neredeyse yetişiyordu. O pozisyonda tacın yanlış tarafa verilmesi, resmen ölümcül bir kontra başlattı. Takımın hücumdayken top kaptırması ile birebir. Bence bu pozisyonda "tamam hakem tacı yanlış verdi ama Beşiktaş'lılar da uyumasaymış" demek "onun da o saatte orada ne işi varmış" demek gibi bir şey.

Basar dedi ki...

Geçenlerde burda mı biri Klopp’a laf etmişti? :)

@beagle Oğuzhan inanılmaz gol attı, bu çocuğu takıma almak lazım. Klopp’tan söz açılmışken, onun yarısı kadar hocaya razıyım. Tüm Oğuzhanlar için...

beagle dedi ki...

Golden başka sirtinda adamla top sürüp şut çıkarttığı bir pozisyon da var. 442 veya 433 de rahat yer bulur kendine.

Ben genelde gençlerden umutluyumdur ama bazı jenerasyonlar yenme alışkanlığı ile çok iyi gelir. Furkan ve Eslem'e yaptigimizi yapmazsak yukarida verdiğim listedeki çocuklar bizi hem mali bataktan cikarir hem de 4-5 sampiyonluk alirlar.

Almos bu sezon döndü futbola önce FByi parçaladı sonra da şampiyonluk maçında GSye harika bir kafa golü atti. Al sana müthiş bir kenar forvet adayi. Takım bağlılığı ise tescilli (birkac kez soyledim ama liv maçındaki cildiran cocuk). Bjk formasini verdiginde ne kadar kosmayabilir? Ne kadar naz yapabilir? Sampiyonluk görünene kadar tekerlekli sandalyede poz veren p.ç gibi yapmaz...

Basar dedi ki...

Çok acıdır ki 4-5 sene evvel yendiğimiz/elediğimiz iki takım CL finali oynayacakken biz geriye gidiyoruz.

1) İşini düzgün yapan etik yönetim
2) Menejer kadroları değil istikrar ve sistem kadroları
3) sisteme ve gençlere önem veren, takıntıları olmayan, cesur bir hoca

Basar dedi ki...

@beagle o çocuklardan 1 veya fazlasını oynatırsak menejerler ve ortakları para kazanamaz. İlk önce rant değil üretim, sonra o işten misliyle rant gelir zaten.

Yorum Gönder

Ara