.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Nisan 2019 Perşembe

STSL28 Beşiktaş - Medipol Başakşehir


Tarih: 13 Nisan 2019 Cumartesi 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Cüneyt Çakır

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı), Ricardo Quaresma, Adriano, Mustafa Pektemek / Alexander Epreanu, Arda Turan, Gökhan İnler, Serdar Taşçı, 

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

63 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Adriano yine yoksa, bu maçtan hiç umudum kalmaz. Umudum da beraberlik içindi zaten. :)

sports guy dedi ki...

Skor tahminim 1-1, klasik basaksehir inonu maci olur bence. ilk golu onlar atar biz de artik duran top muran top bi sekilde 1-1e getiririz mac da oyle biter.

Basar dedi ki...

Vergilerimizle (haram zıkkım olsun) bizi üzmek felsefesi üzerine kurulan şu takıma koyup geçelim bir seferde!

Bunlar seneye CL maçına haftasonu Beşiktaş maçı olduğu için yedek kadro ile çıkacak bir camia! (Yaşanmış hadisedir)

met1903 dedi ki...

Herkesin beklentisinin aksine akbilsporu rahat bir skorla geçeceğimizi düşünüyorum, buna gerekçe olarak da iddiamız kaybolduktan sonra takımın stres katsayısının gözle görülür bir şekilde düşmesini ve Q7 kanserinin takımdan uzaklaştırılmasını gösterebilirim. Skor tahminim 3-1, Ljajic,Kagawa,Güven.

yilmaz dedi ki...

Maç 2-1 bizim raad olun :p

Şaka Bi yana epureanunun olmaması bizi baya rahatlatacak.

Pheaglix dedi ki...

@met1903

q7 kanseri takımdan uzaklaştırılmadı. eğer sakat olmasa yarın banko ilk onbirdeydi.

ben ya iki sene önceki gibi ilk yarıda başakşehir'in fişi çekeceği, ya da bizim herkesi şaşırtacak şekilde görece rahat alacağımız bir maç bekliyorum. eğer olur da başakşehir'den puan alırsak uzun yıllar sonra gs'nin kadıköy'de kazanmasına da ön ayak olmuş oluruz. hatta sırf bu yüzden bizim lehimize ufak hatalar da yapılabilir maçta, bu tarz işler için en uygun hakem sahada.

şu ligin formalite kısmı geçse de yeni sezona odaklansak.

met1903 dedi ki...

@Pheaglix
Sakatlık(?) öncesinde meşhur frikik pozisyonunda Medel'den tokadı yediği an Q7'nin Beşiktaş kariyeri bitti bence.

can dedi ki...

@met1903
Eğer öyleyse Medel’in bize sahada yaptığı en büyük katkı o tokat oldu demektir.

sports guy dedi ki...

@basar

O dedigin CLde yasanmaz hocam. Avci ELyi sallamiyor olabilir de CL icin varini yogunu ortaya koyan bi adam.

16/17nin 2. Veya 3. Haftasiydi CL onelemesi icin karabuk deplasmanina 9 yedekle cikmisti adam ve yenilmisti. O kadar lig odakli olsa bizim o sene isimiz cok daha zor olurdu.

Derdim Avci ve Basaksehir guzellemesi yapmak degil elbet, ama isabetli yerden elestirmeli.

turgay dedi ki...

şenol hoca son şakasını yapıp bu maça ayrı hazırlanmış olabilir. imamoğlu başkan'a mazbatayı bu maçtan sonra verirler artık.

Serkbal dedi ki...

Edin visca Caner'in arkasına sarkar,uzak köşeye atar maçın başında ,sonra başakcity kapanır alan daraltır ,biz de kaos futboluna döneriz ,belki 85 de filan karambolde 1 tane atarız 1-1 bitirebiliriz

Basar dedi ki...

@sports guy bildiğin korumuşsun!

İlk önce yazdığım olay bire bir Avrupa Ligi oynarken yaşandı.

İkinci olarak, başakcity (haram zıkkım olsun!) ne zaman CL oynadı acaba da CL için varını yoğunu ortaya koyan adam yorumunu yapabiliyorsun? Ön eleme ile turnuva aynı şey değil. Ön elemeye bir zahmet asılsın, ya iddiası kalmamışsa ne yapacak?

Son olarak, Karabük ile Beşiktaş maçı oynamak bir mi?

Bırakın arkadaş korumayın şu camiayı, neresinden tutarsanız elinizde kalır! Bildiğin verdiğimiz vergilerle altyapılara yönelineleceğine bu ucube takım yaratılmış. Yetmemiş, 3 büyük takımın karşısına alternatif yaratılmış. Kolaydı büyük camia olmak!

İki dileğim var, biri bu akşam ezip geçelim, ikincisi de seneye bu ucube takımın kapatılması ve Anadolu’daki ve İstanbul’daki genç çocukların altyapısına yönelinmesi.

beagle dedi ki...

Şenol kanseri olduğu sürece her maç zor, Basaksehir çok zor maç. Rezil olmayacagimiz bir skor umuyorum. Maça olabilecek en aptal kadro ile cikacagimizdan pek şüphem yok. Caner solda önünde Visca Show, merkezde 3 onlibero ile oyunu rakibe veririz. Gene vurdugumuz gol olur isallah.

sports guy dedi ki...

@basar

Birebir avrupa ligi oynanirken yasandi demissin de ben zaten EL sallamiyor dedim adam neye cevap verdigini anlayamadim :)

Ha yani onelemeye asilacak ama CL gruplarini sallamayacak Avci oyle mi? Yapma gozunu seveyim ya :)

Adam EL oynarken nerdeyse tum grup maclarinda yedek kadro cikti bize ozel muamele yapmadi. Al bak gecen seneki fikstur ve kadrolara.

"Bildigin korumussun" diyorsun bi de, vallahi guldurdun :)

BJK4EVER dedi ki...

Tartismaya bu posttan devam ediyorum.

BurkayJK yonetimin sagbek bulacagina inanmadigindan Dorukhan'i sagbeke yazmis. Ama alt tarafi Gokhan Gonul'u dinlendirecek sagbek mi bulmak daha kolay yoksa orta sahayi toparlayacak tas gibi bir 6 numara mi? Ustelik Dorukhan, Medel'in performansini falan katlayacak bir 6 numara mi?
Dusuk butcelere bu isler zor. Cisse, Fink vs bekleneni veremedi. Ernst pahali bir onliberoydu, aldigin her adam da Atiba cikmiyor maalesef.
Alacagimiz onlibero'nun Dorukhan'dan iyi olacagini sanmiyorum.
Ki sampiyon olmak icin bekler hic onem farz etmiyor. Sabri, Beck, Serkan Balci, Caicara ile de sampiyon oluyorsun. Ama saglam bir omurga olmadan sampiyon olabilen takim gormedim ben. Bu da stoper-onlibero-forvet demek.
Kaldi ki herseyden evvel bu cocuk orta sahada sivrildi. Orada oynayarak goze batti, milli takima girdi.
Adam bir orta sahadan beklenen cogu seye iyi kotu hakim. Fizik guc iyi, hava topunda var, tacklingi muazzam, ikili mucadelelerde ayakta kaliyor, hizi bir onliberoya gore iyi. Hucum performansi artisi, hem duran toplarda hem akan oyunda hucum da var, ustelik sutlari da cok iyi. Tek sikintisi pas kalitesi, o da yaninda oyun kurucu bir 8 olursa hic goze batacak birsey degil.
Boyle potansiyelli bir orta saha oyuncusunu alip sagbeke hapsetmek bana hic akilci gelmiyor acikcasi beyler.

Onun disinda beagle Dorukhan'i oneren kisi sagbekte daha iyi demis. Ciddiye almiyorum, zira Abdullah Aci da Burak Yilmaz en iyi stoperde oynar demisti, stoper mi oynasin Burak da? Cocuk orta sahada sivrildi, kendini gosterdi, catir catir oynadi. Hala mevki kaydirmak kadar sacma birsey yok.

Zaitsev de Dorukhan-Oguzhan orta sahasina karsi cikmis Sarpsborg macini ornek gostererek. O macta yenen gollerden biri zaten 40 metreden yendi, orta saha ile ne alakasi var cozemedim.
Ona bakacak olursak Atiba-Medel-Dorukhan ile son mac 10 pozisyon verdik, o ne olacak?
Tolgay-Oguzhan orta sahasiyla sampiyon olmadik mi? Basaksehir Emre-Irfancan-Mossoro orta sahasiyla ligin en az gol yiyen takimi degil mi? Adamlarin boy-kilo ortalamasini sen hesapla.
Buyuk takim savunmayi fizikli onliberolari takima doldurarak yapmaz. Topu kendi takiminda tutarak, rakipten ileride baskiyla kazanarak, rakibe hucum yapma firsati vermeyerek yapar. Sen topu rakibe birakirsan Rize de olsa yuzde 65 topla oynar ve senden fazla pozisyona girer.

Ben hala bizim icin gelecek sene en iyi orta saha duzeninin Dorukhan-Oguzhan ve onunde Ljajic veya Kagawa oldugunu dusunuyorum.

Carlito dedi ki...

Caner sol bek başlarsa duman oluruz. Umarım Medel'i koyar oraya.

BJK4EVER dedi ki...

Normal sartlar altinda bizim oyunumuz maci belirler. Kadrolar arasinda buyuk fark yok. Adamlar bizden daha oturmus bir takim belki, ama ev sahibi avantaji bizde.
Ama adamlarin antrenoru bizden 3 gomlek ustun oldugu icin ibre onlari gosteriyor maalesef. Rakibe ozel olarak hazirlanip taktiksel olarak guclu her antrenor bizim antrenorumuzu bocek gibi ezdigi icin son 6-7 Basaksehir macinda oldugu gibi yine ayni sey olacak.
Sadece stoper ve onliberolara baski yaparak oyun kurmamizi engelleyecekler, top kaptiklarinda ani atak yapacaklar, olmazsa bol bol topu ayaklarinda tutup oyunu oldurecekler. Duran top veya beklerimizin arkasina sarkarak yine gol arayacaklar. Klasik Basaksehir iste, hic fark yok.
Biz ise (hic sasirmadim) Rize macinda super futbol oynamisiz gibi yine ayni 11'le cikmisiz. Sahada futbol adina hicbirsey gostermedigimiz mactan sonra sirf kazandik diye yine ayni 11 iste. Rakibe gore kadro 0. Bu mac Basaksehir maci olsa yine ayni 11 olurdu, Erzurum deplasmani olsa yine ayni 11, Gozetepe'yle ic saha maci olsa ayni 11.
Kagawa yine oynamiyor? Bazi hamsisever arkadaslara gore fiziksel olarak hazir degilmis. Hala hazir degil sanirim. Bacagi ampute olsa yeni bacak takilip hazir olurdu. Ama biz tovbe hasa Senol Gunes hazretlerine laf ettirmemek icim mazeret uyduralim kicimizdan.

Caner-Visca ve G.Gonul-Elia eslesmeleri korkutuyor. Pas kabiliyeti 0 orta sahamiz korkutuyor.

beagle dedi ki...

@4ever

Genç oyuncuları umutla hala izleyen biri olarak Güven ve Dorukhan'ın mevcut oyun/oyuncu yapımızla BJK ilk 11inde bir mevkiye tam uymadıklarını düşünüyorum. Güveni atlayalim, Dorukhan'a bakalim:

1- Ortalama hücum desteği/ Ortalama/orta üst şutörlük
2- Merkezde düşük yaratıcılık, kötü pasör
3- Onliberoda hava toplari/duran top için vasat alti fizik, vasat/vasat altı sertlik
4- Iyi oyun disiplini/devamlilik
5- Kenara kaydığı zamanlar iyi yaraticilik
6- Yetersiz alan savunması
7- Yetersiz/vasat oyun kuruculuk(kötü cross paslar var. Tek kaldiginda 6 ve 7. yi şimdilik kotaramadi. Gelisir mi? Olabilir belki ama her şekilde ahtapot veya katil fiziği yok.

Öte yandan sağbek pozisyonundan beklentimiz çok çok üst şeyler değil. Dorukhanin fizigi tekniği yaraticiligi vb kanatta yeter. Hızı dışında vasat kalacak bir yönü yok. Devamlılığı ciddi avantaj bile olabilir( Koray Avcının bahsettigi boyut bu )

Neyse bence Kerem Rıdvan Alpay Mertcan Erdem Oguzhan Akgun hatta Erdoğan ve Kaleci Enes gelecek sene A takima katki verecek oyuncular. Umarım bunlari oynatacak Sametten daha çaplı bir hocamiz ve planlama yapacak direktorumuz olur. Yasin de bu genclerle beraber A takim yonetim kadrosuna alinmali muhakkak.

beagle dedi ki...

Caner gereksizi yerine Kagawa ile baslasak olacakmış neredeyse. kagawa 10 Ljajic 11 yapsak Basaksehiri izliyor olmazdik.

Mayor dedi ki...

Son yarım saattir beşiktaş topu göremedi.Şenol bu maça yine şahane hazırlanmış. Bırak pozisyonu pas yapamıyorlar. Herkes birbirinden 25 metre uzakta. Bu zulmü 3 senedir izliyoruz.

sports guy dedi ki...

Tam tahmin ettigim gibi mac oluyor, skoru da tutturursam muneccimligimi ilan edicem :)

beagle dedi ki...

Bosken pas vermeyip uzağa orta kestigin Kagawa, senin olamadigin herşey ipsiz Caner...

BJK4EVER dedi ki...

Caner ikinci yari baya iyi toparladi. Gerci Caner'le alakasi da yok, genel oyun olarak toparlayinca rakip senin eksiklerini de o kadar iyi degerlendiremiyor.
Ikinci yari ozellikle 45-60 arasi iyiydik, sansimizin da yaver gitmesiyle kazandik.
Dorukhan orta sahada efsane oynadi. Hala bu arkadastan bek yaratmak isteyenlere diyecek lafim yok.
Gelecegimizi bu tarz oyuncularin ustune insa etmeliyiz. Bu maddi durumla zaten daha iyisi olmayacak.
Kagawa ve Vida ligin cok ustunde oyuncular, pacalarindan klas akiyor resmen.

baris dedi ki...

sığır babandır.

Hidayet dedi ki...

iki tane mirin'imiz olduğunu düşünebiliyor muyuz ? beşiktaş'ta vida pahalı değil , mirin pahalı , lens çok çok pahalı . mirin ve lens asla beşiktaş'ın oyuncuları değiller . lens'in berbat futbolu yanısıra ifadesiz yüzüne hayret ediyorum . ulan adam yapay zekalı robotlar gibi diyeceğim de yapay zekanın kırıntısı bile yok adamda.

turgay dedi ki...

Mirin seneye kalmamalı. Teklif varsa satmak lazım. Atınç bile bundan daha iyi oyuncu. Avcı ilk kez orta sahada bize kaybetti. Bence fazla hafife aldı bizi. Atiba muhteşemdi. Dorukhan atibadan sonra en iyisiydi. Adem biraz savruk olmasa çok farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Karius bizi oyunda tuttu. Şimdi fener ve kayseriye verdiğimiz puanlara yanabiliriz.

Hidayet dedi ki...

lucescu bu hafta da bizi izlemiş stadda . ne alaka ? ulan sakın amk ya !

Basar dedi ki...

İlk defa başakcity’i çözecek oyunu bulduk! İlk yarı korkunçtuk, ikinci yarı ise efsaneydik. City’i bize benzettim, yaştan dolayı atletizm ve maç sonu yok bu takımda, buna rağmen bu konumda olmaları başarı.

Atiba Dorukhan Ljajic ikinci yarıya damga vurdu. Taktiksel dizilisin değişmesi de bunun önünü açtı. GG de çok başarılıydı. Mirin baya baya bizim oyuncumuz değil.

Basar dedi ki...

Beşiktaş’a ikinci yarıda bu kadar ezilen takım, verdiğimiz vergiler(haram zıkkım olsun) kesilince seneye CL’de paspas olur!

Monaco ile seyircisizlik rekoruna ortak olurlar ancak...!

Murat dedi ki...

maçın özetini geçeyim,

hırsız burak geçen yıl alınsaydı, üst üste 4. şampiyonluğa gidiyorduk..

senin sığır dediğin adam bu Burak'ı deli gibi istedi, alınmadı/alınamadı..

(burak yılmaz'ı istemeyenlerdenim, geçen sene Senol Güneş'in teşekkür edilip gönderilmesi gerekirdi diyenlerdenim)

özet bitti..

Lens, mirin bu takımda oynayamaz, dorukhan'ı beke atmamalıyız, oraya bek almalıyız, bulmalıyız; manyak mısınız yahu,

Bu galibiyetle Galatasaray denen pislik camiayı şampiyon yaparsan çok üzülürüm,

met1903 dedi ki...

Hırsız Burak'ın Talisca volume 2 olduğunu ne zaman anlayacak acaba büyük resim sever taraftarımız, adam tam bir kara delik, ikinci yarı hemen hemen hiç bir maç adamakıllı ileride top tutamadık onun yüzünden, golleri dışında oyuna katkısı sıfır, o goller de kendini taraftara kanıtlayacak diye yırtındığı için geliyor şimdilik, seneye bir yıl daha yaşlanınca ne olacak, üstüne bir de manevi babası ŞG'yi kaybedecek. Ljajic, Kagawa kalırsa ligi belki kotarırız da Burak ile Avrupa'da başarı hayal olur.

Murat dedi ki...

Beşiktaş taraftarı ne istediğini bilsin bugün için, büyük resme sonra baksın,

Aklı başında, iq su 23 olmayan futbol izleyicisi biliyor Burak berbat forvet iyi golcü, burak demek olası sorun demek,

geleceği görüyorsun, geçmişten de ders al o halde

bulmus dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...

"Sigir"

Vay amk, post hala duruyor, silinmedi. SMS gitmedi heralde. Bu yavsak kim, bu kadar arkasi saglam ya?

Basar dedi ki...

Arkadaşlar “Burak’ı alsaydık şampiyonduk” çıkarımı çok gerçekçi bir çıkarım değil.

1) sezon başı zaten alamıyorduk

2) ilk yarı; Cenk-Negredo şampiyonluk için yeterli forvetlerdi, hoca Cenk’i tercih etti ve 30 puanda kaldık.

3) 30 puanda kalmamızın en büyük sebebi oynadığımız oyun sistemetiğiydi. Öncelikle quaresma odaklı oynadık ve quaresma denilen şarlatan ilk yarıyı 0-sıfır asistle tamamladı. 1 maçta Yaptığı orta sayısı Barcelonın 10 maçta yaptığı orta sayısını geçti. Şampiyonlugu da ilk yarıda kaybettik aslında.

4) orta sahada Ljajic-Kagawa gibi besleyici ve çevreaini oynatan 2 adam yerine şutör ve 2. Golcü olan Talisca ile oynadık

5) herşeye rağmen şampiyon olabilirdik ama bu da hocanın fenerbahçe maçı sonrası takıma konsantrasyonunu kaybettirmesi sonucu gitti.


Bu sebeple Fırat Günayervari bu yaklaşım analitik olmaktan çok uzak bir yorum. Geçen sene golcü eksikliğinden değil oyun eksikliğinden şampiyon olamadık.

SyS dedi ki...

Geçen sene forvetsizliğin sampiyon olamamamızda etkisi olmustur, ayni bu sene gibi. Burak geçen sene alınsa sampiyon olma ihtimalimiz cok daha yüksek olurdu. Bu seneyi de sampiyon olarak kapatma ihtimalimiz cok yüksekti.

Bu gerçeği kabullenemeyen adamla futbol tartışılmaz.

beagle dedi ki...

Türk futbolu 3-5 maçlık hafiza yüzünden ilerlemiyor.
Ne Şenolmus be? Ilk yarisini kalecisinin kurtardigi maçı taktik dehası ile 2-1 kazandi ama hala 8 puan geride...
Birakin bu işleri kadroyu çarçur eden, takimi yaslandiran, ilk yarilari 20li puanlarda kapattiran, ligde iddia iyice bitene kadar Doruk Güven vb oynatmayan aynı adam bu. Bu macta da ilk yari küfür ediyordunuz adama...

yilmaz dedi ki...

Uzun zaman sonra ilk kez olumlu birkaç şey yazacağım sanırım.

Öncelikle çok şanslıyım ki ilk yarıyı seyredemedim. Arabadaydım ve radyodan dinledim, spiker visca'dan başka birşey demiyordu. Kaç kez "visca savunmanın arkasında, gol pozisyonu" dedi sayamadım. Bi ara kırmızı ışıkta istatistiklere baktım, 0 şut beşiktaş, 3/3 şut başakşehir. Sonra golü de yiyince, @sports guy'un ön görüsü tutacak galiba dedim.

İkinci yarı oynanan oyun, 7-2'lik rize galibiyetini de dahil edersek, son 4 45 dakikanın hepsinden iyiydi. Belki ikinci yarıdaki en iyisi de olabilir. Çok fazla dönen top aldık. Akıllı hücumlar ettik. Attığımız gol yine kanat ortası gibi gözükse de, pozisyonun başlangıcında atibanın vücut çalılımyla rakibini pazara göndermesi ve gönül'ü topla buluşturmamız, Atiba ve Dorukhan'ın ceza sahasına koşuşu... Bence oldukça kaliteli bir goldü. Dorukhan'ın içeri girişi savunmalarını aptala çevirdi. İddia ediyorum, dorukhan o ceza sahası koşuşunu yapmasa, o top tehlike bile yaratmadan defans tarafından uzaklaştırırdı.

Golü bulduktan sonra da güzel oynadık. Güzel pozisyonlar bulduk. Sakatlanan Medel'in yerine Necip'in değil Kagawa'nın girmesi Şenol Güneş'in bu sezonki en akıllı hamlesi olmuş olabilir. Düşünün artık nerelere sevinir hale geldik :)

Ljajic'i çok seviyorum ama karnımı ağrıtan bir şey var. Bazen "ben atacağım" diye çok zorluyor pozisyonları. Dün sol çaprazda ayaklarına dolanan bi top vardı, döndü bizim kalemizde pozisyon oldu. Ljajic bizim için o kadar önemli ki, sezon sonuna kadar hiç gol atmasa bile sorun değil. Hiç böyle aksiyonlara gerek yok.

Ben renkli derbisinden beraberlik bekliyorum. Fener galibiyetine de tavım. Daha bir kaç hafta önce "üçüncülük bence ikincilikten daha iyi" demiş biri olarak, biraz umutlanınca anında tornistan yapmanın dayanılmaz hafifliği :)

Basar dedi ki...

@SyS tartışmazsan tartışma!!!!!!!

Ne bu artık bi fikri kabul etmezsen seninle tartışılmaz dönemine mi girdik? Karşıt fikir yoksa neyi tartışacaksın zaten!

Adam gibi yazdım, fikrin farklıysa sen de gerekçelerini yazarsın. Kalkıp böyle düşünem adamla tartışılmaz diyorsan zaten fikrin yoktur.

SyS dedi ki...

peki yazıyorum fikrimi hazır mısın?

forvetli takımın şampiyon olma ihtimali forvetsiz takıma göre daha yüksektir. bunu da yazdırdın ya bana sana helal olsun :) sen bunu bile kabul edemiyorsun, neyi nasıl tartışalım?

Basar dedi ki...

Negredo-Cenk?

Ha pardon bunlar forvet değil...

Peki forvetli takımın arkasındaki organizasyon???
Ben Burak iyi kötü hiç bir şey yazmadım. Geçen sene Burak’ın arkasındaki organizasyon kötü olacaktı. Topu ayağına bekleyen quaresma ve Babel, şut ve kafa vurma ağırlıklı ikinci forvet Talisca.

Bu sene ise Ljajic-Kagawa ve daha pas oyunu oynayan Lens. Sahi ikinci yarı kaç maçımızı quaresmasız oynadığımızı bir yazar mısın? Bunun sence oyuna etkisi nedir?

Oyun bir bütündür, iyi forvet mutlaka etki eder ama arkasındaki organizasyon kötüyse iyi forvet de çare olmaz.

beagle dedi ki...

Bir baska konu da Beşiktaş için yazdığımız eleştirilerin Başakşehir için geçerli olması. Bu seneyi 70 puanlarda tamamlayacaklar belli de seneye Mossoro Elia Emre Adebayor Demba Ba Arda Epureanu Kudryashov Mahmut G.Inler Clichy Napoleani Robinho... çoğu 35 olmak üzere 32-40 yaş arasi veteran kadrosu...

Turkiye ligi liderinin, kariyerli futbolcu enflasyonuna rağmen transfermarkt değeri sadece 47 milyon. Milletin paralarini böyle çarçur edenlerin de tez belasını dilerim.

yilmaz dedi ki...

Dünkü maçta gördüğüm 40lık emre ve viscanın sırtına binmiş gidiyorlar. Nispeten basit maçlarda çözüm üretiyorlar fakat zor rakipler karşısında hep zorlanacak gibiler

Hidayet dedi ki...

fener'de değişen birşey yok . 3 yıl önce lens üzerinden oynanan oyun moses üzerinden oynanıyor . bir adım ileri gitmemiş . kendi evinde prestij maçı oynayan takımın oyununa bak . şunlar 3-0 'dan maç döndürdük ya , asıl utanç bu bizim için . beşiktaş'ın geçen 2 yılı kazanacakken kaybedilen yıllar olarak unutulmayacak .

Hidayet dedi ki...

ali koç'unyerinde olsam sezon sonu ersun'a tekmeyi basar abdullah avcı'yı getiririm . avcı'yı beşiktaş'ta görmek isteyen birisi olarak hoşlanmam bundan fakat ersun yanal'ın devri geçmişti, bilmeliydi . zaten biliyordu da taraftar baskısı rahat bırakmadı . lucescu falan oyalanmayız umarım.

Zaitsev dedi ki...

@ Sys

Forveti olmayan bir takım sezonun 2ci yarısı nasıl 41 puan alabilir? Senin mantığına göre alamaz. Bu takımın ilk yarıda 30 puanda kalmasını ve şampiyonluğun kaçmasını forvet üzerinden tartışmak temel sorunu ıskalamaktır.

Geçen sene ilk yarıda bazı maçlarda topu ileriye taşımayı başaramadık. İlk yarı Akhisar(0-0), Malatya(0-0), Kayseri(1-1), Sivas(1-2) maçları var. 2ci yarı da İBB (0-1) maçını da katabiliriz. Akhisar maçında bir çuval gol kaçırdık. Diğerlerinde pozisyon yok. Çünkü topu öne geçiremedik. Kayseri 45 ve İBB 30-35 dakika 10 kişi oynadılar. Yine de pozisyon yok. Sivas maçını da öne geçtikten sonra verdik.

Hocanın kurduğu oyunun başarısız olduğunu kabul etmek bu kadar zor olmamalı. Bazı ezberlerden kurtulmamız lazım.

Zaitsev dedi ki...

Genel olarak dikkatimi çeken bir mevzu da ilk yarı ve 2ci yarı alınan puanlar.

Geçen sene ilk yarı 30 / İkinci yarı 41
Bu sene ilk yarı 26 / İkinci yarı 27 (6 maç daha var)

2 sene de yeni transferler sezon başı az oynatılıyor. İlk fırsatta oyunda çıkarılıyor veya oyuna geç sokuluyor(Negredo-Medel-Ljajic diye sıralayabiliriz)

*****************

Medel'i sol bekte gördükten sonra hocanın kafa yapısında bir değişiklik olmadığını ve takımdaki çıkışın sebebinin oyuncuların seneye gelecek yeni antrenöre kendilerini göstermek olduğunu düşünüyorum. Son hafta kalede görmeyi bekliyorum Medel'i.

Bu arada para mevzusu da ne hikmetse kapandı. Paralar mı ödendi yoksa galibiyetler mi ses kesti? Paralar ödenmediyse hoca niye sustu?

BJK4EVER dedi ki...

@Hidayet,

Mirin mi pahali? Sudan ucuz adam. Her halukarda takimda dusunulur, ya 2. ya 3. stoper olarak. Ilk geldigindeki gibi degil o kesin, ama bu kadar kolay harcamamak lazim. Duruma gore seneye 2. veya 3. stoper olur, ama mutlaka kalmali takimda.

Onun disinda forvet konusunda Basar cok hakli. Burak olsaydi 20 gol ekstra atardik sampiyon olurduk mantigi kadar sacma duz mantik yok. Burak'in muadili zaten vardi elinde (Talisca). Ama sen kalktin yeni forvete mobbing uyguladin ve zorla Cenk'i oynattin. 2 tane safkan golcu birbirini bozdu tabii ligde. Talisca-Cenk ligde ne kadar boktan oynadiysa Talisca-Burak o kadar boktan oynardi. Tabii 2. yarida zorla da olsa Talisca-Negredo'ya donunce 41 puan topladik. Demek ki 'forvet olmadan' 41 puan toplanabiliyormus.

Onun disinda Talisca, Burak gibi oyunculari begenmemekte israr ediyor taraftarimiz nedense, ama bu tur adamlardan her zaman fayda gelir. Takiminda en az 1 tane 20 gol atacak adam olmali. Biz daha Talisca'yi falan alamiyorken birde onun oyun icinde etkili olanini nasil alalim?

Hidayet dedi ki...

@BJK4EVER

evet mirin pahalı . çünkü kötü . ucuz ama kötü olduğu için pahalı . onun için dedim ki ,iki tane mirin'imiz olduğunu düşünebilityor muyuz , diye . mirin hala gözlerinizde idare eder görünüyorsa sebebi vida'dır .iki tane mirinimiz olduğunda mirin'i daha iyi tanıyacaksınız :)

sinek savar dedi ki...

Hoca Tolgay'i oynatmiyor.

Hoca Tolgay'a mobbing uyguluyor.

Hoca Tolgay'i sevmiyor.

Hodja Hodja he says...

Alin size tolgay amk. Alin size kerim frie, alin size gokhan inler, alin size mitorvic, alin size milesovic, alin size pedro franco, alin size negredo, alin size cenk, alin size babel, alin size lens, alin size tosic, alin alin cekinmeyin.

Bir kisi, bak bir kisi "sigir" konusunda yorum yamis benim disimda. Her turlu yonetim mustehak size amk.

Blog yonetimi yerine sigir olsaydi daha farkli olmazdi ortam.

Kafaniza vura vura hem futbolu hem de medeniyeti ogretecegiz!

sinek savar dedi ki...

Ha bu arada "lafim Atiba'ya degil" :D

Atiba, turnusol kagidi gibi adam. YavsAKlari ortaya seriyor kanadalim :)

turkkant dedi ki...

Burak geçen sene konusunda Başar'a katılmıyorum maalesef. Bence olsaydı farklı olursu. Takım forveti besler mantığı güzel ama gerçeğin bir kısmı, forvet de takımı açar. Burak'ın bir çok golüne baktığımızda, öyle inanılmaz organizayon sonucu atılmış goller değil. Gözünüzü kapayın ve Fener maçında orta sahada o topu Love ya da Negredo alsın, o topu bırakın kaleye sokmayı oraya kadar bile getirebilirler miydi? Ya da, köşeden sol atyakla köşeye vurduğu ilk gol, ya da bu maçtaki tek vuruşu... Bunlar inanılmaz net gol pozisyonları değildi. Çoğu değildi. Bana göre, Beşiktaş öyle aman aman süper top filan oynamıyor. Ama şöyle bir şey oluyor, gol gelince oyun da iyileşiyor. Golün sihri vardır lafı doğru, gol takımı morallendirir, rakibi açar vesaire... Futbolda sadece iyi organizasyonun olacak, o zaman forvetler varolur fikrine katılmıyorum. Tam tersi de doğru bence.

Burak geçen sene gelseydi, muhtemelen oyunumuzu gene eleştirecektik, beğenmeyecektik -haklı olarak. Ama şampiyon ya da Ş. Ligi bileti alırdık...

Negredo-Lens yerine hoca Volkan Şen-Burak istedi, diye edilmedik laf kalmadı. Hoca vizyonsuzlukla suçlandı. Geriye dönünce keşke bu iki oyuncu alınsaymış... Bir kere, Volkan Şen Lens'ten çok daha maliyetsiz bir alternatif olacaktı. Şimdi elimizde 5 m. euro bonservisli senelik 2,5 alan ikinci sınıf bir kanat oyuncusu var. At satabilirsen, sat satabilirsen...

turkkant dedi ki...

Gelecek sene ilgili, sürekli olumsuzlukları konuşuyoruz... Biraz umutlu olmak gerekirse...

Bu sene ben 3. olacağımızı düşünüyorum. GS çok saçmalamazsa, ki Terim son virajda "resilience"ı yüksek bir hocadır, orada onları yenemeyiz, üçüncü oluruz.

Öte yandan GS şampiyon olamazsa, transfer yasakları devam ediyor. Stoperdeki sorunları büyük oranda giderdiler, ama santraforda karavana attılar. Kadro kalitesi olarak aman aman iyi değiller, ve seneye de büyük transfer yapmaları zor, iş ki Ş. Ligi bileti alamazlarsa...

Fener zaten sorunlu takım... Seneye de ne olacağı kara kutu...

Bizde Gökhan Töre, M. Pektemek, Tolga Zengin gibi sıfır katkı veren 3 pahalı oyuncunun kontratı bitiyor (-6 m. euro). Adriano da kontratına göre bu sene az katkı verdi, onun da kontratı bitiyor, Quaresma da sonunda gidici gibi (ikisinin toplamı -5 m. euro). Love, Negredo, Pepe, Tolgay gibi pahalı kontratlardan çıkmayı başardık. Düşünün ki, Tolgay performansının daha fazlasını onun 5te biri paraya oynayan oyuncudan alıyoruz (Dorukhan).

Dorukhan, Güven gibi çok düşük maliyetli, ideal iki 18 oyuncusu aldık. Burak yaşlı olsa da, bir sene daha formunu korur gibi.

Bence Lens-Medel, hatta Vida gibi maliyet-fayda açısından verimsizı kontratlardan çıkmayı düşünmeliyiz.

Seneye takıma alışan Ljajic-Karius performansı tam oturacaktır. Oğuzhan'ı futbola döndürmeyi başarırsak, Kagawa'yı çok yüksek olmayan bir maliyete 1 sene daha kiralayabilirsek, üzerine sağ öne, ve ağırlıklı defansa nokta transferler yapmayı başarırsak. Çok dikkatli, karavana atmadan, 3-4 doğru transferle seneye gayet iddialı girebiliriz.


turgay dedi ki...

arkadaşlar Burak'ın fiziksel durumunu bilmesek gerçekten size inanacağım. geçen sene 3 kulvarda oynayan Beşiktaş'ın kronik sakatlığı bulunan, yoğun sezonda haftada en az 3 gün antreman yapamayan bir oyuncu ile nasıl şampiyon olacağına inanıyorsunuz?
evet adam safkan golcü ama biz de geçen senelerdeki maç tempomuzda değiliz. ayrıca geçen senelerdeki gibi orta-kafa-gol oynamıyoruz. geçen senelerdeki gibi orta saha direncimiz düşük değil. geçen senelerdeki gibi bencilliği üst seviyede oyuncu sayımız çok değil. cumartesi bile adem biraz bencil olunca pozisyon sayımızın nasıl düştüğünü gördük. topu paylaşan bir takımda alanı bulan, hafta 1 maç oynayan, sezon sonu olması nedeniyle antreman temposu düşük antremanlar yapan burak yılmaz'da katkı verebiliyor. ayrıca volkan şen şuan nerede top oynuyor bilen var mı? adamın kulübü yok. çünkü amacı top oynamak değil. o günlerde bizden 2.5 milyon euro para isteyen volkan aylık 100bin dolara konyaya gitti yarım sezon sonra ortalıkta yok. yapmayın lütfen böyle salak adamlara beşiktaş formasını sırf ucuz diye yakıştırmayın.

Zaitsev dedi ki...

@ turkkant

2017-2018 başında Burak alınabilirdi ama taraftar tepkisi yüzünden alınamadı. Devre arasında Love yerine alınsın demek ise tamamen fantezi bir düşünceydi. Hiçbir başkan yaptığı yatırımdan 6 ayda vazgeçmez.

Ayrıca oynanan oyunlar da farklı. Burak'ın efektif olması için takımın hızlı ve dikine çıkması lazım. Ayrıca hep arkasında etkili orta sahalar oldu. Selçuk+Colman, Selçuk+Hamit+Sneijder, Sosa+Yusuf+Kucka gibi. Şimdi de Ljajic ve Dorukhan var.

Geçen sene Q7 üzerinden orta gol oynuyorduk. Topla dripling yapan, dikine çıkan bir orta sahamız da yoktu. Geçen seneki oyun forvetin ön direğe boş koşu atması, arkadan gelen Talisca ile Babel'in skor üretmesi üzerineydi. Cenk ile bu düzen işlemedi, Negredo ile işledi. Q7 + Talisca ile Burak verimli olamazdı.

Bu sene ise Burak geldikten sonra tamamen Ljajic kontrolünde bir oyun oynuyoruz. Q7'nin baskınlığı sona ermiş durumda. Ljajic, Dorukhan ve ne kadar iş yapmasa da Lens ile dikine çıkıyoruz. Bu tarz bir oyunda Burak iş yapar.

Esas mesele bu bileşenler elimizdeyken ilk yarı niye bu oyuna ve oyunculara hiç niyetlenmedik? İlla havlu atmak mı gerekirdi?

Ya adama hakaret etmeden derdimizi niye dile getiremiyoruz ? Neden bu kadar zor anlamıyorum vallahi ? Bu kaçıncı oldu arkadaş ? Tutamıyorsan kendini yazma, rica ediyorum ...

Hidayet dedi ki...

içerden yazabilecek var mı arkadaşlar ? şu lucescu olayı nedir , ne değildir ?

Basar dedi ki...

@Sys

Gördüğün gibi senin gibi düşünmeyen biriyle de tartışabiliyormuşsun. Bir forumda yazmak ve daha önemlisi medeniyet bunu gerektirir diye düşünüyorum.

Türkkant benim anti tezimi yazmış. Hangimizin tezi doğru bilemesek de Aboubakar seni, Cenk-Negredo (buranın ağırlığı Cenk'te kalıyor) beni doğruluyor.

Benim fikrimi sorarsan, geçen yılki kadroya uyabilecek en etkin forvet Burak değil Aboubakar olurdu. Adamın hareketliliği, statik ayağa top bekleyen (ve oyun hızını düşüren) kanatların açıklarını örtüyordu. Bunu da 16/17 senesi zaten doğruladı. Geçen yıl eğer ortada bir hata varsa, o da Burak'ın değil Aboubakar'ın alınmamasıydı (şartlar el veriyor muydu bilemiyorum)

Burak bana 15/16 ve bu yıl oynanan oyunun (2. yarıda) forveti gibi geliyor. O geldiği için bu sisteme döndük dersen o zaman let's agree to disagree derim.

Basar dedi ki...

Bu arada, ekleme yapayım bu sezonun başında forvetsiz kalmak (ister Negredo'yu satmak diye okuyun, ister Burak'ı veya başka birini mesela Aboubakar'ı almamak/alamamak diye okuyun) bize pahallıya patladı. Şu anda çok rahat ilk 2'de olurduk.

Yönetimin son 2 senede çok fahiş bir hatası var. O da geçen senenin ortasında Larin ve Love'ı almak. Bu ikisine harcanan parayla yukarıda bahsi geçen 3 oyuncudan biri kadromuzda olurdu.

Hocanın da en fahiş hatası quaresma zararlısını oynatmak oldu. Bu hatadan vazgeçmek tekerlekleri iyi kötü tekrardan döndürmeye başladı. Bu zararlının oynamamasının Beşiktaş'ı ne kadar ileri taşıdığı hem görsel hem de istatistiksel olarak çok net ortada. Tabi bu esnada maalesef iş işten geçmiş oldu.

yilmaz dedi ki...

Geçen sene, ve bu senenin çok büyük bir bölümünde oynadığımız rezalet futbol, golleri sıralayacak bir forvetle sümenaltı edilemeyecek boyutlardaydı. Kendi başına gol atma yeteneği, Burak'ın 10^43' ü olan Talisca bile bize ilaç olamadı geçen sene. Babel, Talisca ve Quaresma, skor katkısı olarak kariyerlerinin -muhtemelen- en iyi sezonlarını geçirdiler geçen sene. Zaten onların bu becerileri sayesinde ligi ilk dört'te bitirebildik. Fakat bunun sürdürülemez olduğunu göremedik. Bu sene; Talisca gitti, Babel serdi, Quaresma sattı. Sonuç, 17 maçta 26 puan.

beagle dedi ki...

Yönetimin Larin ve Roco'yu göndermeye calisacagi gazetelere düştü. Şöyle kabaca bakalim:

Dentinho, Pedro, Milosevic, Orkan, Larin, Roco, Oguzhan Aydogan aklima gelen fayda vermeyen, maliyetli isimsiz transferler. Maaşlarla falan rahat 20M Euro zarar eder. Larine bağlı olarak 25 de olur.

Ülkede son yillarda en iyi 2-3 takim arasinda hep olan altyapimizdan bunlarin yerine 3 kat fazla oyuncu denesek 2M zarar etmezdik.

Töre Oguzhan Kerim Doruk tarzi oyuncular tabiki alinip denenecek ama 10m Euro maliyetle Kanadali oyuncu almak ya da Anadolu takimlarinda yedek oyunculara para dökmek cilginlik.
Altyapilara bu kadar adaletsiz olunmasinin tek sebebi transfer komisyonlarıdır. Temiz yoneticiler seçip buna dur demeliyiz!!!

Zaitsev dedi ki...

Altyapı mevzusunda sadece yöneticiler suçlu değil. Sanki Şenol hoca genç bir oyuncuyu oynattı da yönetim bunu engelledi gibi garip bir durum ortaya çıkartmayalım.

Sol ve sağ bek rotasyonumuz yok. Hala Medel ve Necip ile işi idare etmeye çalışıyor hoca. Bu da transfer komitesine yazmaz herhalde?

İlk yarının sonuna kadar gençleri hiç düşünmeyen bir antrenörümüz var. Rezil top oynayarak 26 puan değil 31-32 puanda alsak ne Dorukhan görebilirdik ne Güven. 25 yaş altındaysan ve takım kötü gitmiyorsa Şenol hoca takımında oynayamazsın. Kendimizi kandırmayalım.

Yönetim potansiyelli genç oyuncular aldı. Zaten hazırını alamazsın. Gelmez Türkiye'ye. Gelenleri de hoca oynatmadı. Bir maç oynattı, ısrar etmedi. Hoca oynatmıyorsa bir yönetim niye gençlere yatırım yapsın?

Pedro düşük maliyetle stoper rotasyonunda kalabilirdi. Boydan kaybetti. Bence Milosevic ve Roco; Mirin'in şu andaki halinden çok daha iyi performans gösterebilirlerdi. Hocanın hızlı stoper takıntısından kaybettiler.
Mirin hızlı ama maç içinde sürekli dağılıyor. Mirin'in yaptıklarını Roco yapsa çoktan kadro dışı kalmıştı.

Hatalı transfer olacaktır ama işine gelmeyen adama da antrenör hayır diyecektir. Orta gol oynayan takıma Love getirilirken sesini çıkarmamak uyanıklıktır.

Adamlar her maç 2-3 ıskası olan, sürekli penaltı yaptıran adamı yarım devre oynatıp ligi bizden yukarıda bitirdiler. Adamı da 11 milyon avroya gazladılar Almanya'ya. Bizim ki Necip'ten stoper yaptı. Stoperleri kızağa çekti, kiraladı.

beagle dedi ki...

@zaitsev
Şenol Güneş'in geniş kadro ve genç oyuncu karşıtı olduğunda hemfikirizdir saniyorum. Kendisinden nefret etme noktasindayim.

Yönetim ayrı konu. Kulübün içinde bu iyi altyaş kategorilerini toplayan/yetiştiren bir orgabizasyon var. Bunu kim kurduysa/isletiyorsa sağolsun. Çocukları halı sahada yetistirmesek daha neler neler çıkar.

Ancak son noktada büyük plansizlik var. Yetistirdigimiz değerleri ne yapacağız hem biraz tanimsiz, hem hoca seçimi yanlış hem de değer analizi yok. Yani elimizde hangi pizisyonlara genç oyuncu var nereye gelen yok umrumuzda degil.

Son maddeyi açarsam daha anlaşılır olacak. Altyapimizda şu anda çok öne çıkan 18-19 yaşında adamlar var. Sagbek Kerem Stoperler Alpay (A takimda) Erdogan, Solbek Rıdvan, Kaleciler Ersin ve Doğukan, Sağ açiklar Mertcan ve Erdem. Psikolojik riskleri olan kalecilerden dışında kalanı şüphesiz profesyonel oyuncular olacaklar. Hepsi de milli ve fiziken mevkileri için yeterli.

Şimdi biraz altyapi kadrosundan haberdar biri gidip bu pozisyonlara vasat oyuncu ya da kendini kanitlamamis ve pahali genç transfer ettiğinde ya salaktır ya da kötü niyetlidir.(komisyonculuk vb)

Ancak daha çok az maç oynayan Almos sol açık ve boyu kısa Oguzhan Akgün-santrafor pozisyonlarina tabiki oyuncu alabilirsin. Bu tip durumlarda gençler kendini kanitlayip formayi haketmek zorunda.

Umarim daha netleşmistir. Bu sekilde yararlanilmayacaksa da zaten altyapiya boşa masraf yapilmasın. Kapatın gitsin.

Yorum Gönder

Ara