.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Nisan 2019 Perşembe

STSL27 Çaykur Rizespor - Beşiktaş


Tarih: 08 Nisan 2019 Pazartesi 20.00

Stadyum: Çaykur Didi Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Arda Kardeşler

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Adriano(Belirsiz), Ricardo Quaresma / -

Cezalı Oyuncular :  Gökhan Töre, Tolga Zengin, Orkan Çınar (Kadro Dışı), Necip Uysal / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

25 Yorum:

BurkayJK dedi ki...

Milli ara ve akabinde seçim falan derken lig iyice unutuldu. İstanbul resmiyete kavuşsun, lig oynanmasa da olur. :)

can dedi ki...

@burkay
Aynen. Zaten seçim sonrası stres bozukluğu nedeniyle maç filan izleyecek hal kalmadı.

yilmaz dedi ki...

maçın başlamasına an itibarile iki buçuk saat var ve bu üçüncü yorum :)

ben ikinciliği geçtim, dördüncülüğe düşmekten endişe eder oldum. Bu maçta takılırsak önümüzdeki hafta başakspor'la muhtemelen en fazla bir puan alabileceğimiz bir maç oynayacağız, TS de Bursaspor ile oynayacak. Yanisi, gelecek hafta kendimizi dördüncü sırada bulmamız çok uzak bi ihtimal değil.

Ha bu rezil sezonda, hocasının, başkanının, yöneticisinin, yıldız oyuncusunun satış koyup kaçtığı bu lanet sezonda dördüncülük bile bir lütuf o ayrı.

Benim için en makul senaryo, ligi üçüncü bitirip, GS'nin ikinci olup aynı zamanda kupayı kazanmasını beklemek olacak. Gelecek sezonu geç açıp, olabildiğince az yıpranarak şampiyonluğu kovalamak. (Şenol Güneş ile ilk şampiyon olduğumuz sezonun birebir kopyası aslında istediğim)

Pheaglix dedi ki...

takımın quaresma'sız ileri gidemediğini bir kez daha görüyoruz. bir de karius yine gol yedi, çok kötü kaleci.

kendisine olan sinirimizi hatırlatıp doksan dakikalığına seçimleri unutturan hocamıza sevgiler. umarım rize üstümüze geldikçe oyunu değiştirmemeye devam eder de maçı 2-2 bitirip yenilmezlik serimizi sürdürürüz :)

Pheaglix dedi ki...

dört gol eksik kalmış skor tahminim. yalnız 5-3'lük antalyaspor maçından sonra ilk kez 6-4'e bu kadar yaklaştık. eğer son dakikalarda rize iki gol atarsa bir yerden gurbet kartalı'nı bulup bloga geri çağıralım.

turgay dedi ki...

hiçbir şey oynamadan 7 gol attık resmen. %70 topla oynayan rakibimiz vardı. orta sahada inanılmaz baskı yedik. hem de 3 tane 6 numaramız olmasına rağmen. biri sonradan sol beke geçti ilk yarıda sol bek dediğimiz adamın savunma zaaflarından 90dklık romantik komedi film çıkar. allahtan ljajic gibi bir adamımız var da işin rengini değiştirdi. yoksa skor ters olsa neden 7 gol yedik diye kimse şaşırmazdı. 8 tane savunma özellikli adamla bu kadar baskı yemeyi nasıl başardık onu da milli takım hocasına sormak lazım. bu arada bence 2 golümüzde ofsayttı bence. ayrıca züper ligimizde bir maçta 2 defa ağların yırtılması veya açılması da ne kadar ultra lüks bir lige sahip olduğumuzun güzel kanıtıydı. herkese iyi haftalar.

sports guy dedi ki...

Antalya macinin benzeri. Mac gidisati 4 5 yemeye giderken 6 7 atip kazanmak.

Burak'in golunde ofsayt yok bence gol temiz. Guven'in ilk gol ofsayt ama.

Neyse su asamada oyun sorgulayacak halim de yok, adem sov izlemisiz guzel guzel. Zaten opsiyonu da zorunlu olmali, 2 sene falan daha tutariz bu adami. Iyi kazanc.

beagle dedi ki...

İlk 5 dk rakip 3 kere pozisyon buldu. Korner ve uzak vuruş golleri ile "vurduğumuz gol oldu".
Bu kısmet tabi rakibin sonunculuktan ligin tepe grubuna yaklaşmış olma rehaveti ile de ilgili. Neyse de 11 şutta 7 golle biten bir maç, taktik zaaflari kapamamali. Gelecek seneye hazirlanmiyoruz.

Hidayet dedi ki...

herşey iyi güzel de , 4-5 yıldır kiraladığımız ve takıma da faydalı olan kiralık oyuncular arasından ala ala şu mal lens'in bonservisini almamız nasıl bir iştir akıl sır ermiyor .

BurkayJK dedi ki...

Maçı izlemedim ama Güven'in sonradan girip üç gol atmasına çok sevindim.

Ljajic'in de 2 gol 3 asistle oynaması ciddi bir katkı. Ligin ikinci yarısının yıldızı olacak gibi.

Sanıyorum Lens'in üç sezon daha sözleşmesi var, bir şekilde faydalanmamız lazım. Yeni bir hoca ile iyi olacağını düşünüyorum. Mevcut hoca ile iletişimlerini sıkıntılı görüyorum.

beagle dedi ki...

Ben gelecek yıla bakmaktan yanayim:

Kagawa Ljajic Oguzhan üçlüsüne sahip olmak aslinda çok heyecan verici. Doğal olarak bunları fiziken sağlam oyuncularla desteklemek lazim. 2-3 tanesi ilk 11lik olmak üzere 4-5 transfer yeterli olabilir. Tabi gençlere forma vermek şartıyla.

safralardan kurtulmak en zoru okacak:
Q, Medel, Caner, Larin, Orkun şutlanmali. Adriano Pektemek Tolga kontrat sonundan terk. Atiba antrenör/oyuncu gibi olabilir.
Transferlerin cogu 22-25 yaş olmak üzere, şu şekilde kadro bütçemiz dahilinde mantıklı olabilir:


Karius (Utku, Dogukan)

Doruk (Kerem, Gg) Vida Alpay (Erdogan,Mirin) Rıdvan (Transfer)
Oguzhan Transfer (Transfer)
Lens (Erdem, Mertcan) Kagawa (O.Akgün, Muhayer) Ljajic (Transfer)
Transfer (Burak, Güven)

yilmaz dedi ki...

433 de kagawa sağ iç, ozzie sol iç, ljajic sol forvet olur mu?

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Çok üst atletizmde 2 bek ve uzun boylu Çapa gerektirir. Bekteki gençlerin ilk sezonu için biraz ağır yük olabilir.
Şimdiki diziliste Oguzhan 11.5 km ile yük alıyor. Yeri değişince yok oluyor.

Ha Oguzhandan vazgecip Doruk sol iç desek orada pek iyi değil. Sağ iç olarak daha iyi. Kagawa ve Ljajici dipdibe kullanmak gerekir. Fizigi/Atletizmi iyi bir santrafor transferi ile olabilir.

BurkayJK dedi ki...

Ljajic-Kagawa ikilisini birlikte oynatarak hiç etmemizden korkuyorum. Kagawa'yı satın aldık uçur takımı hoca deyip diğer mevkileri sallamazlar umarım.

Karius'tan emin değilim ama seneye mecbur bizimle diye biliyorum.

Bekler kesinlikle gençleşmeli. Ben de Dorukhan'ı beke yazıyorum. Caner varken sola transfer zor. Keşke bir şekilde hamle oyuncusu rolünü kabul etse veya istemiyorsa gitse.

Medel'i gönderemezsek oraya da transfer yapmayız.

Orman yönetimi gidene kadar umudum yok.

beagle dedi ki...

Q bitti dersek sonraki büyük sorunlar Caner, Medel ve Burak olacak. Canerle Medel malum. Burak ise sinsi hastalık. Geldiğinden beri topa sahip olma, rakibe baski kurma gibi konularda geriye gidiyoruz. Takimdan beklenti azken kimse takmiyor. Cogu kişi maçları bile göz ucuyla izliyor.
Seneye Kagawa Ljajic kalır da iştahla bir maça oturursak, hevesimiz kursagimizda kalır. Kagawa ve Ljajic varken gol sayısı 3-5 daha düşük olsa bile top tutan, duvar olan bir santrafor daha önemli.

Zaitsev dedi ki...

Fener maçının bir benzerini oynadık. 2-0 öne geçtik. Baskı yedik. Golü yedik, yine baskı yedik ama bu sefer vurduğumuz gol oldu maçı aldık. Skorunun maçı oynanmadı sahada. Devrenin 2-1 bitmesi bizim lehimize oldu. Rize gemileri yakmadan çıktı. 2-0 girseydik daha agresif bir 2ci yarı olabilirdi.

Yine çaktırmadan devşirme kadro yarattı hocamız. Ljajic sol açık, Dorukhan 10 numara, Caner sol bek. Ljajic defansif olarak solda olmadı. Caner tek kalınca iyicene batırdı. Bu sefer forvet arkası 3lünün komple yeri değişti.

Şu maçta sol bekte kim oynasa Caner'den kötü durmazdı herhalde. Zaten Medel'i koyduk daha iyi oynadı. Önüne Caner'in geçmesinin de yardımı oldu tabi bu oyunda. Rıdvan'ı oraya koymaktan korkmamak gerekli. Orijinal genç sol bek, her zaman muadil sol bekten iyidir. Biraz saçmalar sonra toparlar.

Caner artık sol açık rotasyonunda değerlendirilmeli.

Kadro yapılandırması konusunda antrenör gelmeden ne desek şu an boş. Sözleşmesi bitenlerle gereksiz yenilemelerden kaçınarak ve gençleri elde tutarak yeni sezonu beklemeliyiz. Sözleşmesi devam edenlerden mümkünse Q7 gönderilsin. Herkesin kafası rahatlasın :)

beagle dedi ki...

Maçta yaptığımız orta sayisi 2...
Topa genelde sahip olamadigimiz bir macta elimizdeki topu değerli kullanmanin kitabini yazmışız. Qımıl'ın zararını anlamayanlara özel uygulama yapıldı resmen. 2 orta, 11 şut, 7 gol.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi mac Akhisar ve Antalya maclari gibi aldatici oldu.
Deplasmanda ligin en formda takimlarindan birini 7 golle yenmek mukemmel gibi gozukebilir. Ama uzun vadede bizi aldatir.

Mactaki hucum sekilimiz asagi yukari;

orta sahada yan pas-yan pas-yan pas-geri pas- pas opsiyonu bulama sisir-forvet topu kaybet-savunmaya gec

seklindeydi. Tam olarak buydu.

Gol atmamiz zaten ya duran toptan, ya uzaktan suttan, ya da forvetlerden birinin 5 kisi calimlayip gol atmasi seklinde olurdu. Mac koptuktan sonra gelen kontra atak golleri haric gollerimiz zaten asagi yukari bu sekilde geldi.

Besiktas'in Rize karsisina 3 onliberoyla cikip 1 tane baski sonucu guzel bir hucum setle gola tamamasi skandal. Bundan sonra her mac duran toptan, uzaktan sutla vs gol atacagimizi vs dusunursek zaten bittik.

En acisi da bu kadar defansif cikarken tonla pozisyon vermemiz. Ki normal, savunma adam kalabalikligiyla degil de uyum, akil ve disiplinle yapilir. Bizim orta sahada 3 tane 6 numarayla yapamadigimiz savunmayi Basaksehir 2 tane 10 1 tane 8 numarayla yapiyor. Uzerine dusunulecek konu. Ki bu kadar az topla oynarsan, hucum etmeyi hic dusunmezsen eninde sonunda patlarsin.

Bu taktik tek maclik birsey olsa ve muthis ise yarasa tamam derim. Ama ise yaramadi, sadece acayip sansliydik. Ve Basaksehir macina da 3 tane 6 numarayla cikarsak hic sasirmam. Bizim gelecegimiz Dorukhan-Oguzhan-Kagawa-Ljajic uzerine bir yapi insa etmek iken hala Ljajic ve Kagawa'yi birlikte oynatmaya korkak bir hocaya sahip olmamiz zaten neden bu durumda oldugumuzu gosteriyor.

Kagit uzerinde sahane galibiyet, ama bu kafayla gidersek onumuzdeki maclarda bol bol maksimum 1 gol atip berabere kaldigimiz veya tek farkla yenildigimiz mac yasariz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi Dorukhan'i beke yazan birini ciddiye alamayacagim, kusura bakmayin. Catir catir ben multifunctional orta sahayim diye bagirip orta sahada bu kadar sivrilen adami da bek gibi onemsiz bir bolgeye kaydirmak tam da bize uygun bir sacmalik olurdu zaten.

Gelecek senenin planlamasini yaparken Senol Gunes faktorunu goz onunde bulundurmak lazim. Sirf Senol Gunes mobbing uyguladi diye Gokhan Tore, Oguzhan, Lens, Orkan gibi oyunculari gozden cikarmamak gerek.

Ayni sekilde zorla oynatilip artik standardi tutturamayan Atiba, Adriano, M.Pektemek gibi oyunculari da tutmamak gerek.

Ljajic-Kagawa'dan ikisini mumkun degil alamayiz. Bir tanesini alirsak opup basimiza koyalim.

Forvet hakkimizi kullandik, ortaya top class yabanci gelemez artik. Olursa yedek olabilir.

Kanatlarda Guven-Lens ve kalirlarsa Orkan-Tore rotasyona girer. Quaresma'nin gittigini var sayarsak bir tane iyi kanat oyuncusu sart bence.

10 numarada Ljajic ve Kagawa'dan biri sart, yedegi kadro icinden devsirebiliriz.

Orta sahada Dorukhan-Oguzhan ilk opsiyon olmali, yedeklerde Necip-Medel olur.

Stoperde Vida icin cok astronomik para verilmedigi surece israrci olmaliyiz, giderse tamamen dagilir savunma. Bulabilirsek Mirin'in yerine, bulamazsak Mirin-Vida'nin arkasina stoper lazim.

Beklerde Gokhan'in mac sayisini indirecek ilk 11-rotasyon arasi yabanci iyi sagbek sart, solbeke de Caner'le mucadele edecek yine bir solbek.

Kalede Karius bence iyi, daha iyisini bu butcelerle bulamayiz.

------------------Karius------------------

Bek--------Vida-------Transfer-------Caner

----------Oguzhan------Dorukhan----------

Lens------------Ljajic------------Transfer

-----------------Burak--------------------

Bence sampiyonluga oynayacak takim. Ama focus'u tamamen lige
vermek sart.

BurkayJK dedi ki...

@BJK4EVER

Yönetimin sağ bek bulabileceğine inanmadığımdan yazdım aslında. Dorukhan-Oğuzhan ikilisini hiç görmedik sanıyorum. Keşke birkaç maç izleme şansımız olsa. Ben defansif anlamda zayıf bir göbek olacağını düşünüyorum. Bu biraz da beklerin kim olacağına bağlı. Dediğin gibi; Başakşehir tarzı bir uyum ve disiplin olsa, gayet normal bir ikili olurlar.

beagle dedi ki...

Dorukhan'ı BJKye oneren Koray Avcı da sagbekte daha verimli olacağını söyledi. O da seni pek ciddiye almadı 4ever. Az laflarina dikkat etsen güzel güzel futbol tartışacağız.

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay JK

Sarpsborg deplasmanında Dorukhan-Oğuzhan beraber oynadı. 2 golü de ortadan yedik. göbekten deldiler.

BurkayJK dedi ki...

@Zaitsev

Avrupa maçlarını hafızadan sildiğim için hatırlayamamışım. :)

Eğer Gökhan Gönül'ü kesebilecek bir sağ bek bulamazsak, Dorukhan'ı orada değerlendirmek daha akıllıca olacaktır. Atiba&Medel yerine "boylu poslu" bir orta saha istiyorum. Hatta adayım da Leroy Fer... Tabi tüm bunları, Oğuzhan'ın 11'e döndüğünü varsayarak hayal ediyorum. Gerekirse, maçına göre veya maç içinde Dorukhan orta sahaya geçer.

Güven'in de santrforda ilk yedek olmasını umut ediyorum. Sol forvet için de rotasyonda olmalı. Hatta Ljajic'in olmadığı maçlarda oraya da kaydırılabilir.

Altyapıdan en az iki oyuncu 21'e (zamanla 14'e) kalıcı olarak yerleşmeli.

Zaitsev dedi ki...

Kiralık oyuncu ağırlıklı bir transfer sezonu geçireceğiz. Ljajic zaten alınacak. Ondan sonra bonservisli oyuncu zor alırız. Bedava ve bedavaya yakın oyunculardan oluşan bir havuzdan oyuncu kovalayacağız.

Oğuzhan'ı 8 oynadığı bir sistemde yanında Dorukhan olmaz. Zayıf kalırlar. Ozzy iyi mesafe koşuyor görünse de kalitesiz koşuyor. Bu da yanındaki için büyük sorun. Ozzy oynayacaksa yanına Medel-Atiba karışımı bir adam lazım. Dorukhan iyi bir yaz geçirip kuvvetlenirse iş değişir. O ayrı bir mevzu.

Dorukhan, toplu ve topsuz bindirme yapabilen bir oyuncu olduğu için sağ bek veya sağ ön olarak düşünülebilir. Zaten sağ bek oynamışlığı da var. Güven ve Mustafa'nın sol açık oynadığı bir ortamda daha kabul edilebilir bir tercih olur en azından.

Sağ bekten ziyade sol bek sorunumuz daha acil. GG ağır tıksak bir sene daha oraya götürür ama Caner ile sol bek olmaz. Caner'i kanat rotasyonuna kaydırıp orayı transfer+Rıdvan ile şekillendirmek gerekli. Keza GG'nin arkasına da genç bir sağ bek eklenerek rotasyon genişletilebilir.

Hidayet dedi ki...

oğzuhan'ı bir de şöyle denemedik dediğimiz hiçbir alternatif kalmadı sanırım . iki yıldır her türlüsünü denedik eğer beşiktaş şu iki yıllık performansının üzerine hala oğuzhan'ı düşünerek ortasahasını düzenleyecekse ,ki hiç sanmıyorum , zaten konuşacak birşey yoktur . çok büyük oyuncular için bile , ki oğzuhan asla onlardan biri değil, büyük takımda iki yıl yatmak , geri dönüşü olmayan komplikasyonlara yol açar . oğuzhan-beşiktaş ilişkisinde şu anda bu mevcut .beşiktaş taraftarı ile arasındaki ilişki düşünüldüğünde pamuk ipliğine bağlı , her an patlamaya hazır durumu ne oğzuhan kaldırabilir ne beşiktaş .

oğuzhan'ın gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum . dorukhan'ı resmen değerlendiği bir mevkiden koparıp oğuzhan'ı kendini hergün erittiği , kaldıramadığı mevki ile ödüllendirmek , olsa olsa oğuzhan sempatisinin ürünüdür .

Yorum Gönder

Ara