.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Şubat 2019 Perşembe

STSL24 İstikbal Mobilya Kayserispor - Beşiktaş


Tarih: 02 Mart 2019 Cumartesi 16.00

Stadyum: Kadir Has Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Suat Arslanboğa

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Shinji Kagawa, Gökhan Gönül / Sakıb Aytaç, Oğuzhan Berber, Bilal Başacıkoğlu

Cezalı Oyuncular :  Gökhan Töre, Tolga Zengin, Orkan Çınar (Kadro Dışı), Necip Uysal / Atila Turan


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

73 Yorum:

EC dedi ki...

Kayseri 2 atar.. maglubuz yada beraberlik zorla gelir..

Kim? simdi ne icin konsantre olacak!...

Bu olan biten kime yaradi?

Lig zirvesindeki 2liye.. istenen bu degilmiydi?
Agustos da soyledik...

sports guy dedi ki...

Problem yok, kulubun aciklamasina gore hoca "ilk gunku motivasyonuyla" cikiyormus sezonun kalanina.

15/16nin ilk macinda mersin'e 5 attigimiza gore kayseri'ye de bi 3-4 sallariz yani.

BurkayJK dedi ki...

Ben artık, tazminat ödememek için hocayı göndermediklerine inanmaya başladım. Halen gönderilmemesini vallahi aklım almıyor. Hoca da tazminat koparmak için istifa etmiyor bu durumda.

Kayseri maçını kazanırız, sonraki iç saha maçında tribünler yine adını bağırır. Demekki tarihimizde Terim gibi başarılı bir hoca olsa, hatasını yanlışını görmeden deliler gibi tapacaktık.

Hidayet dedi ki...

@burkay jk

ne demek "teim gibi başarılı bir hoca olsa " , nasıl dersin bunu hocam . gizli gs'liler cemiyetine hoş geldin :)

şaka bir yana zaten bütün bu gereksiz sahiplenme terim-gs arasındaki bağın , şenol güneş ile beşiktaş arasında da olduğu ya da olması istendiği için meydana geldi . bunu tam bir yıl önce burada söyledim .işte takımın anahtarlarını hoca'ya bırakın , yönetim gitsin hoca tek söz sahibi olsun vs .. gibi çocukça söylemler bizim de bir fatih terimimiz olsun isteminden kaynaklandı. oysa o zaman da dediğim gibi terim -gs arasındaki bağın şenol ile beşiktaş arasında olması diye birşey sözkonusuydu değildi . ne oldu peki ? hocamızı göndermeyi ayıp sayarken biz , hocamız tff ile anlaşıverdi . 4 yıllık sözleşme , oh mis . ben senden ayrılamam sen benden ayrıl şark tipi romantizmi .

hastati dedi ki...

sözleşmesi biten futbolcular sezon sonu gidiyor(Levandovski ornegi), eee hoca neden gitmesin, baskan da gidebilir tff başkanı olur.
Normal karşılamak lazım. Medeni olun azcik.
Wallahi de küçük kulubuz billahi de küçüğüz.

BurkayJK dedi ki...

@hidayet nurügengi

Yalan yok. İki sezon önce beş yıllık imzalayalım diyordum ama yanlışlarını ve eksiklerini görüp bu düşüncemden vazgeçtim. Çok yanlış düşünmüşüm. Terim-GS bağından ziyade, yıllarca birlikte çalışabileceğimiz bir hocamız olsun istiyordum. Her sezon hoca değişen bir kulübe dönmek/dönüşmek istemiyorum.

İstediğimiz hocayı getirelim, yönetim değişmedikçe başarı geleceğine inanmıyorum. Bu da nereden baksan 2-3 sezon daha şampiyon olamadan geçen yıllar demek.

Zaitsev dedi ki...

Berberde yapılan toplantılar sonrası hocanın milli takıma geçişi, İlhan'ın sağlık sorunları bahanesiyle ayrılması. Hocanın 2 milli maçta milli takımı idare etme ihtimali derken acaba bir Guti sezonuna doğru mu ilerliyoruz?

Şenol hocanın imzasından sonra oyuncu performanslarında bir gelişme bekliyorum. Hatta Lens gibi Güven gibi oyuncuların bu imza sonrası rahatladığına inanıyorum. Bir yolunu bulup ayrılmayı düşünenler artık kendini göstermeye oynayacak.

Hidayet dedi ki...

@burkay jk

ben de isterim yönetimin değişmesini de malesef fikret orman'ın ardına bakınca titriyorum mücrim gibi baktıkça istikbalimize. o'nun için fikret orman'ın ardında ışık görene kadar fikret orman'ı dönüştürmek ,fabrika ayarlarına döndürmek daha uygun gibi . kısmet...

beagle dedi ki...

GG sakat, sagbek Keremi değil solbek Ridvani almış kadroya, maçta 3 solbekimiz var... inanin Bunak bu durumda en terbiyeli yorum. Yoksa kötü niyet aramak gerekli.

yilmaz dedi ki...

Ligde şampiyonluk iddiamız kalmamış, ikincilik biraz mümkün, olası sonuç üçüncülük. Ligin bitmesine 11 hafta var. Bu durumda dünyanın tüm takımlarında ya yardımcı hoca, ya da alt yapı hocası takımın başına geçer.

---Bundan sonrasını D*vlet Bah*eli söylüyormuş gibi okuyun---

Beşiktaş yönetimi, Şenol Güneş ile dün itibariyle takımın ilişkisini kesmeyerek, takımı çok aciz göstermişlerdir. Beşiktaş, kaybedeceği hiçbir şey olmadığı bir sezonda bile, "ben büyük takımım; milli takımın hocası, milli takımın başında, Beşiktaşın hocası Beşiktaş'ın başında olmalıdır" diyememiştir. Beşiktaş şu anda, "sezon sonu ayrılacağını açıkça deklare etmiş bir hocanın", "iyi niyetle çalışmasını dileyecek" kadar aciz duruma düşmüştür. Bu durum sezon sonu ligi 6. bitirmekten daha utanç vericidir.

sinek savar dedi ki...

Daha ligin bitmesine 11 mac kala ipi cekilen Besiktas. Siz hala Senol konusmaya devam edin. Birinizde aga noluyoruz demeyin.

GS ERzurumda yenilince, ne konusacaksiniz? Ya kime ne anlatiyorum amk. Al net olarak yaziyorum:

Valla Safakcigim iyi bir Troy'mussun. Buyuk oynadin ve basardin. Buyuk ihtimal mayista olmaycaksin. Burayi okudugunu biliyorum, kemik attiklarin var, onlari da biliyorum. Gorevin bitti nede olsa. Beklediginden zorlu oldu, 2 sene surdu ama oldu.

Su senol gunesi bu ft basinina karsi koruyamadik ya yanarim ona yanarim. Bi 5 sene daha agitlar yakariz arik. Yemin ediyorum kelimeler kifayetsiz su soyal medyanin gazina gelenler karsisinda.

Sat bakalim seneye en ucuzu 1.5'dan kombineleri, kime satiyorsun gorelim. Burak yilmaz da tuz biber. Burak yilmazi alkislayan o gerzek taraftara da buradan selamlarimi iletiyorum. O tirbunu boyle salaklar ile dolduranlanlar simdi anlamislardi besiktas neden 3-0 dan 3-3 mac verdi.

Bir selamda olimpiyata gelmeye usenen ama simdi palazlanan Carsi'ya. Serdal geldi di mi?

Lucescu ile birbirimizi eyleriz artik.

P.S. Adam hala gs'nin ft'si gibi Besiktasin senolu dedim diyor. Lan onu basarimiza bok atmaya calisan gs'lilerden baskasi demiyordu. ultra'nin antitezi o bizim basarimiz icin. Cildiracam ya. Bokunuzda bogulun amk. Setenist kopekler.

ideal 11 dedi ki...

burkay jk

tazminattan dolayı değildir.hocanın birikmiş alacağı vardır muhtemelen.kulüplerde bu durum oldukça yaygındır.ne denir? ''alacaklarına karşılık bonservisini eline aldı''

yönetim muhtelemen uyanıklık yapıp birikmiş alacaklarını bırak ve milli takıma hemen git diye hesap ediyordur.şenol hoca da buna rıza göstermediği için alacaklarımı almadan gitmem diyordur.

hoca bu konularda oldukça hassas anladığım kadarıyla.çünkü yıllar evvel milli takımdan alacakları olduğunu her defansında dile getirir.

bu arada bir insanın sözleşmesindeki hakları talep etmesi gayet normal ve olması gerekendir.türkiyede yöneticiler bu hak isteme olayını medyayı kullanıp paracı diye kötüleme komplosunu kurarlar.

şenol hocanın oyuncu maaşlarını zamanında verin demeside bu hassaslığı gösterir.

olması gereken şenol hocanın alacaklarını verip vedalaşmak ve gutiye interim tranier ünvanı ile takımı emanet etmektir.ama türkiyede yöneticiler ''uyanıklık'' yapıp olayı sürüncemede bırakma konusunda mahirdir.

5 yıl sonra şenol güneş beşiktaştan alacaklarımı vermediler diye demeç verirse şaşırmam.

bu yöneticler oyuncular konusunda da aynısını yapıyorlar.türkiyede bu genel yönetici sorunudur.

sinek savar dedi ki...

BJK4EVER, Hidayet siz neden hic besiktas macina gitmiyorsunuz? Met1903 zaten yok piayada ona hic sormuyorum...

Bu kadar Besiktas asigisiniz, gece gunduz paragraflarca buraya yaziyorsunuz 2 senedir bir tane maca gittiginiz duymadim. Bu kadar asik, bu kadar takip eden cok kisi tanidim ama oyle veya boyle maca gitmeyenini hic gormedim.

Gelecek maclar icin kombinemi sizlerle paylasmak isterim, bu kadar asigi oldugunuz bir takimi canli seyretmenizi gercekten isterim.

Yurt disindaysaniz ise ucak bileti konusunuda konusabiliriz.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şenol güneş in düşüşü deplasmandaki fenerbahçe maçında başladı.malum olaylı maç.kafa yarıldı mı yarılmadı mı vakıası.20 nisan 2018

yaklaşık 1 yıl oluyor.

hoca kaostan beslenen ve kaosu yöneten bir profil değil.fatih terim ise bunun tam tersi.yüksek duygusal atmosferi lehine çevirir.mağdurum olayını kullanır hırsa evriltir.

şenol güneş ile 1 yıl fazla bir birliktelik oldu.buda gayet mantıklı.2 yıl şampiyonluk 3. yıl cl de gruplardan çıkma.4. sezonu şenol güneşle açmak ve şans vermek olması gerekendi.çünkü şenol güneşi 3 sezon sonunda kovmak ve 4. sezonu şimdiki gibi başarısız bitirmek yönetimi fena halde yıpratırdı.3 sezon başarılı olmuş(2 lig 1cl) hocayı niye kovdunuz kardeşim denilecekti.

yönetim bu riski almadı haliyle.

şenol güneş düzenli yönetilen sorunsuz kulüplerde daha uzun süreli başarılı olabilirdi.kaos dedik.bu kaos un içinde maaşların ödenmemeside var.şenol güneş bunu yönetemez.hocanın tuttuğu oyuncuların gönderilmeside şenol güneşi zorladı.yönetim ne transfer yaparsak tutuyor rahatlığına girdi.çekirge her zaman zıplayamaz aga.sol kanat babel den güven yalçına yol alıyorsun.bu kalite kaybıdır.

şenol güneş bence bu 4 yılda maddi manevi birçok kazanım sağladı beşiktaşa.bu kazanımı bu yönetim doğru değerlendirdi mi soru işareti.

yöneticilerin medyayı kullanarak oyuncu ve teknik direktörlere paracı kötülemesi karşısında taraftarın uyanık olması gerekiyor.türkiyede sözleşmeye bağlı olarak hakkını isteyince kötü olunuyor ama sözleşmedeki maddeleri yerine getirmeyen yöneticilere kimse bişey demiyor.

son dönemde beşiktaştan oyuncular kaçıyor.bunu taraftar sorgulamıyor.

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

Beşiktaş'ta maaşlar uzun süredir zamanında ödenmiyor. 1-2 senelik mevzu değil bu. Serdar Bilgili dönemine kadar gider bu maaşların düzensiz ödenmesi. O yüzden geçiniz maaş mevzularını.

Hocanın ilk geldiği sene para işleri daha da kötüydü muhtemelen çünkü o zaman ne düzgün Avrupa geliri ne de şimdiki yayın anlaşması vardı. Bir de kulüp stad inşaatından yeni çıkmıştı. Hoca para sıkıntısının tepe yaptığı sezon para lafı etmedi(2015-16). Ne değişti de hoca bir anda maaşlara taktı? Başarısızlık ile maaş söyleminin paralel gitmesi ilginç değil mi?

Hoca kaosu yönetemiyorsa niye her basın toplantısı bir kaos modunda geçiyor? Negredo'nun yüksek maaşını kim diline taktı? sürekli düzgün ödenmeyen maaşlara kim taktı? Antrenörün basına kriz var diyor. Başkan gezeceğine maaşları ödesin kim dedi? Bazı oyuncular maç boyu sürünüp sahada kalırken, bazılarına 45 dakika bile tahammül edemeyip çıkararak ikiliği kim yarattı? Negredo'ya neler yaptı? adam gittikten sonra kalması gereken Negredo gitti diye kim dedi?

Hocanın tuttuğu oyuncuların satılması konusunu da geçin. Lyon'a yalvardık mı Marcelo'yu alın diye. Adamlar teklif getirdi. Resmi teklif demek oyuncu anlaşmış demektir. Zaten forvet almak için birileri satılacaktı. Sosa gitmek için kendini yırttı. Cenk'e gelen teklifi zaten reddedemezsin. Babel konusunu açmayın bile. İstediği kontratı alamayınca yatan bir topçu. İlk yarı 26 puanda kalmış takım. Devre arası teklif gelen herkesi satarım ben başkan olsam?

Hangi yönetici çıkıp şu oyuncu para için böyle böyle yapıyor demiş bizde. Parayı konuşan bir tek Şenol hoca.

Zaitsev dedi ki...

@ sinek savar

Maçın devre arası koşarak gelip haklılığını kanıtlamaya çalışan sensin üstad. Maç esnasında öyle istatistiği tutulacak kadar bir yorum olmaz zaten burada. sende takip ediyorsun iyi bilirsin.

Şenol Güneş zamanı derbiler:

Fener ile 11 maç 2 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyet. 5 beraberliğin 3ünde öne geçip skoru koruyamadık. Mario Gomez'in 2 gol attığı 3-2 biten maç bile 2-0 dan 2-2ye geldi.

GS ile 8 maç 5 galibiyet 1 mağlubiyet. Net bir üstünlük. O mağlubiyetten geçen sene deplasmanda.

Bu 4 sezonda da Fenerbahçe'den iyi kadromuz var ama sonuç yok. Hoca Fener'i içeride ezmek istiyor, deplasmanda ise yenilmek istemiyor. O yüzden deplasmanda hep kabız/korkak top oynuyoruz. son maçta sakin kalsa 2-0'dan sonra rakibin oyunu dengelediğini, orta sahada üstünlük kurduğunu görür ona göre hamle yapardı.

Fener maçlarındaki tavrı GS maçlarında yok hocanın. Skorlardan da belli bu. GS maçları rahat, FB maçları kaos geçiyor.

Bunun sebebini de yazdım. Berabere kalsa şampiyonluğa gideceği bir maçta Fener'i yenmeye çıktı ve yenilerek şampiyonluğu kaybetti(95-96). O maçı da öne geçip kaybetti diye hatırlıyorum. Sonra şike sürecinde Fener'e bir şampiyonluk daha kaptırdı.

GS Erzurum'a yenilebilir, orada puan kaybedebilir ama biz Kayseri'yi kesin yenebilecek miyiz? Sorun burada. Milli takım anlaşması olmasa beraberlik ötesi zor.

Hocanın imzayı atmasının etkilerini göreceğiz. Ben hem hocanın hem de oyuncuların bu imza sonrası rahatladığını düşünüyorum. Oyuncular artık yeni hocaya kendilerini pazarlamak için uğraşacaklar. Bu da performans olarak dönebilir.

Adamlar 2-0dan sonra orta sahada boğdular bizi. Top yaptırmadılar neredeyse. Bunu bir antrenör göremiyorsa ve çözüm olarak kanat değiştiriyorsa bunun savunulacak bir tarafı yoktur. Güçsüz denilen Kagawa 84 dakika oynadı. İlk golde adamlarını izleyen Dorukhan ve Atiba maçı tamamladılar. Kurtarıcı olarak Ozzy varken Pektemek girdi. Ama bence de 3-0dan 3-3e gelmesi de tamamen Burak'ın hatası. O 3cü golü atmayacaktı. 2-0 girseydik devre arasına böyle olmazdı. Çok haklısın.

@Zaitsev
Maaş konusunda kulüp bu sene ekstrem şeyler yaşıyor, basket takımı kaç defa antrenmana çıkmadı 7 tane transfer yasağı falan vardı sanıyorum, Negredo gittiği gün maddi konulardan ötürü ayrılıyorum böylesi hem Beşiktaş hem de benim için daha iyi dedi Şenol Hoca çok iyi bir insan lafını da ekledi. Oğuzhan 1 senedir maaş alamadığını açıkladı, ben takımın kaptanıyım en son benimki ödensin dediğini de açıkladı sanırım bu, sorunun ne boyutta olduğunu anlatıyor, gene Tolgay'ın maaş konusu aynı şekilde gündeme geldi Pepe sezon ortası takımdan ayrıldı yahu ayrıca Fifa'ya giden oyuncular vs. kesinlikle geçmiş sezonlar ve diğer takımlarla karşılaştırılacak, küçümsenecek bir durum değil bu sene yaşananlar. Bild bile haber yaptı yahu ne 15/16'sından bahsediyoruz.

Bende hocanın geçmişten kalan bi Fener takıntısı olduğunu düşünüyorum ama Fener maçlarındaki başarısızlığın sebeplerinden biri midir bilmiyorum. Mesela ilk yarıdaki maç gayet önde götürdüğümüz bi maçtı 79'da Ayew ekstrem bi gol attı, geçen senelerde Marcelo'nun 90+'da kendi kalesine attığı garip bi golle puan kaybedişimiz var, mesela Gs maçlarında da Talisca'nın attığı frikik ve Ljajic'in attığı penaltı var, o goller olmasa başarısız olacağız ve hocanın Gs takıntısı var" mı olacaktı? Derbilerde pek çok unsur etki edebilir takıntı maça direkt etki ediyor bence yanlış bi söylem.

Zaitsev dedi ki...

@ Fernando

Ortam, başarı ve oyuncu şartlarını göz önüne alıp mali şartları değerlendirmek lazım.

Başarı varsa kimse parayı düşünmez. Sesini çıkarmaz. Yoksa düzeni bozan, paracı damgası yersin. O da yapışır kalır üstüne. Nasılsa bir şekilde para gelecektir.

Para geç geliyor, başarı da yok. Antrenörün de garip kadro tercihleri yapıyor. Mevkiler çorba olmuş. O zaman homurtular başlar. Fırsatını bulan bahaneyi kullanıp kaçar.

Pepe, Tolgay ve Love gitmek istedi. Medel'de oynatılmadığı için gitmek istiyordur. Bu sene şampiyonluk ihtimali olsa 3ü de kaşınmazdı böyle. Bahsedilen kadar alacakları varsa(5 ay) zaten FIFA'ya gidip feshederler sözleşmelerini. Bizde maaşlarını sözleşmeleri bitinceye kadar öderiz paşa paşa. Love bile fesh edemedi sözleşmesini. Karşılıklı anlaştılar. 5-6 aylık bir tutar olsa iş değişik olurdu.

FIFA'ya başvuru 2 ay ödenmezse olabiliyor diye biliyorum. 5-6 aylık alacak ve sürekli para sorunu ile her oyuncu bonservisini eline alacaktır.

Tolgay gitmek için can atıyordu. Niye bonservisini eline alamadı o kadar alacağı varsa? Niye Fener 3.2 milyon avro bayıldı bu sıkışıklıkta?

*** 2015/2016 kadrosuna o zamanın şartlarıyla bakalım. O kadroda Beşiktaş'tan aldığı parayı başka bir takımdan alabilecek kaç kişi var? Gomez/Sosa/Ozzy. Q7/Marcelo/Cenk'te yakın para alabilirler belki. Diğerleri aldıkları paranın 3te birine oynarlarsa başka takımlarda iyidir. Burada kim sorun çıkarabilirdi? Gomez ve Sosa. 2si de şampiyon olduktan sonra birer bahane bulup gittiler.

Basketbol şubemiz her sene 2-3 kere para mevzusundan idmana çıkmaz. Ara sıra transfer yasağı gelir. Bu da ilk defa olan bir durum değil.

GS karşısında Talisca ve Ljajic'in attığı maçlar berabere de bitebilirdi ama o maçlarda skoru tutabildik. Fener'i hem zor yeniyoruz hem de öne geçince skoru tutamıyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Guti/gecici antrenor isi bana sacma geliyor. Guti'nin CV'sine bakarsin, oturur konusursun, kalitesine, potansiyeline guveniyorsan adamla oturur 2 senelik anlasma imzalarsin. Senol Gunes'i gonderebiliyorsan da gonderirsin. Ama deneme sureci ne yahu? Besiktas deneme tahtasi mi? Kaldi ki 10 mac ne gibi bir fikir verebilir ki? Takim zaten moral-motivasyon olarak bitmis. Sezon ortasi gelen gecici antrenorun performansinin yaniltici oldugunu Ismail Kartal, Riza Calimbay, Hamza Hamzaoglu vs gosterdi zaten.
Zarari zaten Senol Gunes'i o kadar uzun sure israrla takimin basinda tutarak verdiniz, takimin anasi sikildi. 10 macligina antrenor gelse ne degisecek, mucize mi olacak?
Sampiyonluk sansin zaten bitti. Ikinci olma sansin da mucizelere bagli. GS'yi deplasmanda yenmedigin surece zaten ikincilik sansin yok, ki GS iddialiyken ve basinda Terim varken deplasmanda nah yenersin GS'yi. Onu yapacak tassaga sahip hocayi su an bulamayiz zaten.

@Zaitsev

Mesela Adriano'nun durumu vardı bu fesh planlarıyla alakalı, 5 ay alacağı olduğu için fesh edeceğini iddia etti daha sonra Beşiktaş'ın 1 aylık alacağını ödediği için bu hakkın ortadan kalktığını gelemediğini söylediler. Neden fesh edip gitmiyorlar konusunda da Fifa'dan ötürü olduğunu düşünüyorum. Larin'i alırken bedava alacaktık ama dava vs uğraşmadık demişti Makbuzyazıcıoğlu :) Modeste Köln'e gidecekken Fifa izin vermedi uzun süren uğraşlar sonucunda oynama hakkı kazandı vs. Sanıyorum alacakları konusunda anlaşmak da mühim, mesela Love Fifa'ya gitse dava yapılandırma derken 5 senede alırdı o parayı, bunu Bosque ve Ferrari davalarından ötürü söylüyorum ama kulüple anlaştı 2 senelik taksitle alacak sanıyorum parasını.

Başarı varken paraları ödenmeyen oyuncular ses etmez mi yoksa paraları ödendiği için mi başarılı olduk burası bir paradoks, bence ikincisi sence birincisi, bunu yaşayan topçular bilir. Bence parası ödenmeyen adam vites düşürür, Babel mesela, bunu hoca da söyledi düşüş yaşadı diye. Bunların dışında Alanyaspor bile çıktı Beşiktaş bize Love'ın parasını ödemedi dedi, geçen ay haciz için avukatlar gelmişti kulübe bunlar diğer kulüplerde yaşanmadı altını çiziyorum. Devre arası kampında hocaya soruyorlar Love gidebilir Töre Tolga Tolgay gidebilir, Quaresma Lens'e teklif var Roco da gidebilir Adriano'nun gitme kalma durumu var Babel'in kararını bekliyoruz Pepe gitti diye devam ediyor oha yani bütün takımın gitme kalma durumu net değilken kim kendini ne kadar verebilir? Sezon başında da yaşandı aynı şeyler, bu takım için çok ciddi bir problem.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş'ın iki yıl üstüste şampiyonluk ve cl gelirlerinden hemen sonra hoca dahil hemen hemen hiçbir oyuncusunun parasını doğru düzgün ödememesi skandaldır . yıllardır ne şampiyonluk ne cl görmüş fenerle falan kıyaslanamaz . fakat beşiktaş taraftar profiliyle tamamen tezat olarak neredeyse türkiye'nin yöneticilerine sorgusuz sualsiz itaati en çok benimseyen klübü olduğu için ve başarısızlığı normal kabul edip en ufak başarı gösterene taptığı için ne taraftarlarından bir özür diler ne suçlulık duyar ne de utanırlar baksanıza başkan halen şampiyon takımın başkanı gibi geziyor . siz hiç başkandan , mesela fener maçındaki rezillikten sonra , bu yaşananları taraftarınmıza unutturacağız , özür dileriz vs .. falan duydunuz mu ? duyamazsınız .

bir de ulan bari hocaya parasını ödeyin . ödeyin ki başarısızlıkta hesap sorabilesiniz . ödeyin ki klüpten alacağı olan ortak olarak görmesin kendisini . ödeyin ki başarısızlıkta kapının önüne koyabilesiniz . ödeyin ki sizin takımınızın şampiyonluk iddiasını stadınızın çimlerine gömdükten sonra hafta içi başka bir takımla anlaştığında s.. çekebilin . utanç vesilesisiniz..

beagle dedi ki...

Şenol başta, Q 11de, Medel stoperde, adriano sagbekte, Caner solbekte. Son maç 200 pas zor yapmış takimin orta saha merkezi oynuyor.

Carvalhal'dan beri BJK'nin irzina bu kadar gecilmemisti.

BJK4EVER dedi ki...

Sasirtici 11 degil. Hocanin zaten onumuzdeki hafta mobbing listesine Guven ve Lens'ten en azindan birini dahil edecegini soylemistim, piyango Lens'e vurdu demek ki.
Mirin'e uygulananlar ise zamaninda Roco'ya uygulananlarla ayni. Sanki macin sorumlusuymus gibi kesik yedi. Mirin fena degildi, belki biraz fazla risksiz oynuyordu, ama fena stoper degil iste.
Senol Gunes yine pisligini kusmus.
Bu oyuncularin sahada futbol adina en ufak bir istek gostermemesi gayet dogal boyle bir ortamda.

beagle dedi ki...

Twitterda 3 kişiden 2si Quaresmaya küfrediyor. Bana iş kalmadı. Ama iş isten geçti. Bu takimin bu hale gelmesinde o kadar büyük payı var ki... Bir daha kendinize skor yapmayan, maç almayan "yıldız" seçmeyin kardeşim. Taç çizgisinden maç kazanilmaz.

Basar dedi ki...

quaresmanı da al defol git şenol!

Hidayet dedi ki...

sanırım bursa maçıyla birlikte malatya ve şimdi de kayseri .. atiba'ya basmayanı dövüyorlar ve biz buna 1 aydır önlem alamadık . neye önlem aldık ki buna alacaz !

Huzeyfe dedi ki...

2 dakika izledim maçı daha fazla dayanamadım. Şu rezilliği bu taraftara ve oyunculara reva gören adamları unutmayın. Bir daha da vefa filan gibi laflar etmeyin. Bu malum oyuncu, hoca ve yöneticiler için geçerli. Unutmayın. 3 ay boyunca işkence çektirecekler size.

yilmaz dedi ki...

Oynadığımız topu ayrı attığımız golleri ayrı seveyim. Lan ankaragücü takımına özenir mi insan?

hastati dedi ki...

1-0 one gecersek 1-1 garanti
2-1 olursa 2-2 garanti
3-0 olunca da 3-3 oluyo
4-0 neden olmuyo hoca ha neden!

Hidayet dedi ki...

biri çıkıp hesap verecek mi ya da bedel ödeyecek mi ?

yooo .. beşiktaş öyle klüplerden değil . üstüste iki yıl şampiyonluk gördünüz lan nankörler ! zaten şampiyonluk ortalamanız... diye gider .ne hesap soracak var , ne bedel ödeyecek ne de ödetecek. devam..hocamız ilk günkü şevkiyle takımın başında olacak !

Basar dedi ki...

İlk gününü ayrı şevkini ayrı...

Murat dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

şu andan sonra her türlü şenol güneş eleştirisi taca çıktı ve anlamsız oldu . seneye sende çalışmayacağı belli olan milli takıma imza atan hoca'yı bu sonuçlara rağmen takımda tutan yönetimdedir bütün sorumluluk . hele mart ayında bir de milli takıma iki maç için gider ve dönüşte kötü sonuçlar alırsa trajedi yaşanır . bu adama gebe olan ve gönderemeyen yönetimden de beşiktaş'a ilelebet hayır gelmez .

eğer şenol güneş'le yolları ayıramazsa fikret orman'dan falan umudu kesin . şenol güneş istifa etmeyeceğinin sinyallerini verdi maç sonu (ben öyle anladım, devam diyor) . beşiktaş büyüklüğünü gösterecek mi gösteremeyecek mi , gerisi hikaye

yilmaz dedi ki...

Burak'lara, Love'lara, Negredo'lara eşek yüküyle para verirken içi rahat olan yönetim, hocanın ne kadar olduğunu bilemediğimiz tazminatını vermemeye direniyor. Üstelik biraz incelense, Teknik Direktör'ün yaptığı haklı fesih için bile gerekçe olabilir. Ayrıca da senin de aq federasyon. Madem hocayı o kadar çok istiyon, ver tazminatını. Ya da bize bi kolaylık yap. Herkes bizi şeyetme derdinde. Olaya bak yaa. Kayseri'ye iki gol atmakla övünen adam seve seve sezon sonuna kadar buradayım" diyor gevrek gevrek.

Hidayet'in söylediği doğru. TFF'nin şenol güneş açıklamasından sonra, o gün toplanıp hocayı kovmayan yönetimin de ...

yilmaz dedi ki...

Avrupalı'nın gözünü seveyim. Schuster geldi aklıma. Maçlar tepe taklak gitmeye başlayınca aldı ceketini gitti. Tudor, Riekerink, Cocu... Kodumun medyasının gücü sadece yabancılara yettiğinden böyle oluyor gerçi.

beagle dedi ki...

Twitterdan:
- Qimil 20 orta 0 isabet
- Biri solbeke geçip Canere konum atsin, 70 dkdir bulamadı :))
- Oguzhan 10 dk 2/3 ikili mucadele 9/10 pas isabeti. Ali Ece Oguzhani suçlamış galiba. Üşendim izlemedim

Camia timarhane oldu. Kudos Şenol Fiko ve Qsporlular.

turgay dedi ki...

Hocası rezalet yönetimi rezalet taraftarı rezalet 2 sene önce bu ligin juventusu olur dediğimiz takım 2 yıl sonra feda döneminden bile kötü durumda. Emeği geçenlerin eline sağlık.

BJK4EVER dedi ki...

Ali Ece medyadaki Senol Gunes'i koruyan, futboldan 1 gram cakmayan romantik gerizekali Besiktas taraftarindan iste. Atiba'ya guzellemeler yapar, reis der, su uzerinden 2 sene gecmis CL performansini sayiklar durur. Senol Gunes'ten bir ogretmen, bir futbol filozofu yaratip onun uzerinden yarim saat ballandira ballandira anlatmayi marifet sanan gerizekalinin teki. Klopp gibi loser'lara bayilir iste.

Tipki su birkac hafta evvel Atiba'nin mac icerisinde verdigi 3-5 basit pasi bir bok varmis gibi screenshot'layip analiz yaptigini sanan gerizekali ve o gerizekaliyi favlayan salaklar gibi iste.

Atiba kac mactir zaten takimin el freni, top kayiplari girla, her mac 2-3 tane standart. Gol olmadigi icin kimse agzini acmadi, gelir boyle gotune girer iste.

Bu Atiba iste Turk futbolunun ozetidir. 2-3 duran toptan gol atti diye adami reis ilan ederler. Ozelliklere bakarsin, modern bir orta sahadan istenen neredeyse hicbir ozellige sahip degildir;

- hiz yok, driblingle yanindan gecen ortasahalara okuz gibi bakar
- pas menzili 2 metre, onlar da basit pas, ara pasi atmasi mumkun degil
- sut ozelligi 0, ceza sahasi onunde onu acik sekilde topu onune dusse kontrol edip yan pas yapar
- sertlik sifir, rakibin tehlikeli atagini kesip sari kart gordugunu hatirlamiyorum, sezonu kart ceza sinirina takilmadan bitiren onlibero (!)
- hem guc hem atletizm olarak sifir, kalip var ama bos, ikili mucadelelerde hep yerde (hakemin insafina siginir), her mac 5-6 defa topla hasir nesir olayim derken sacma sapan sekilde duser

Koskoca adamin 2 ozelligi var; ofansif duran toplarda gol atmak ve oyun zekasi/pozisyon bilgisi. Sirf pozisyon bilgisi var diye bu adami oynatiyoruz. Ve 2 senedir fiziksel olarak tamamen bitik olan bu adami bir sekilde ikame ettiriyoruz takimda. Sonra vay efendim niye takimimiz tempo yapamiyor, oyundan dusuyor.
Bu bitigi her mac 90 dakika oynatan futbol aklini siktigimin hocasiyla gayet normal bu.

Bu tirsak, futbol gerizekalisi taraftara mustehak bunlar. Onumuzdeki mac da Senol Gunes isliklanmaz, alkislanir. 2 kere sampiyon yapti. Atiba reyiztir, cunku 5 sene evvel super oynuyordu, ara sirada duran top atiyor.

Bu kadar sikik boktan bir orta sahayla cikan bir takim varken hala Caner'e, Quaresma'ya suc bulanlar var. Goller yine ne hikmetse bu oyuncularin ayagindan geldi; bu kaliteli orta ozelligimiz olmasa zaten hic gol atamayacagiz.

Koskoca Besiktas'in orta sahasi Atiba-Dorukhan. Tiksinc resmen. Bu arada Oguzhan muzmin yedek, Tolgay gonderildi.
Besiktas kaliteli, zevk veren futbol oynamak istiyorsa bunun su an anahtari Oguzhan-Kagawa-Ljajic'i ayni anda sahada tutup etrafini Dorukhan, Lens, Guven, Burak, G.Tore, Medel ile suslemektir.
Orta sahanin ortasi bu kadar yanlis kuruluyorken istediginiz kadar Quaresma'ya saydirin, bos konusuyorsunuz beyler.

hastati dedi ki...

"su an mac oynandi, milli takim sormayın" diyen hocaya; ayakkabı fırlatıp "hocam su an ayakkabı firlatildi, mac konuşmayın" demek istiyorum ben:)

beagle dedi ki...

Topu Qimila vereceğime ataktan vazgecerim daha iyi :)))

https://twitter.com/antisolak9/status/1101843081488486401?s=20

Şu takim bu hale nasıl-neden geldi bi türlü anlamadı bazılari. En başta Şenol

@disko
Burada mısın dostum? Senin soru vardı ya,2 hafta sonra ben sana sorayım:

Şenol'un gitmesini istemen için ne yapması lazım?

BurkayJK dedi ki...

@BJK4AEVER

Atiba için biraz ağır olmuş sanki. Bana göre 15/16 sezonu heykelini dikmek için yeterli. Bilic'li Avrupa maçlarında da epey beğeni almıştı diye hatırlıyorum. Hatta Wenger bizim takımdan en çok o'nu beğenmişti. Efsane topçularımız arasına girdi. Son iki sezondur miadı dolmasına rağmen transfer yapmamak ve sözleşme uzatmak hataydı. Şu an kendisini oynatarak taraftardaki sevgisini saygısını azaltıyoruz haberimiz yok. Artık yapamıyor, fizik elvermiyor. Sezon başı güzel bir jübile yapılır umarım.

Yerine birini alacak olsanız, Beşiktaş'a gelebileceklerden kimi düşünürdünüz?

Huzeyfe dedi ki...

O değil de Klopp'un suçu ne yav?

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...

Carsaf carsaf devam amk. Kac para aliyorsa artik!

GS Erzurumda puan kaybedecek siz hala senol gunes konusuyorsunuz, onu konusmanizi istiyorlar dedim.

"bandwagon losers (a.k.a bandwagon fans)" sosyal medya kopeklerinin gazina geliyorsunuz, gelmeyin! ARMuT ARMuT ARMuT ARMuT!

@Zaitsev
Seviyeli cevabin icin tesekkur ederim, son zamanlarda burada alisik olmadigmiz bir sey. Aslinda devre araasi cvp yazmayacaktim ama iste gaza geldim benim hatam.


Birisi demek istedigimi anlamis rotasini yonetime cevirmis, kombine teklifim hala gecerli! (Eminim benim verecegim yerden daha iyisini, mamalandigi yerden alir ama)

Senol hocanin Aralikta gidecegini ben biliyorum ama yonetim bilmiyor oyle mi? Kendinize gelin!
"Beni birakin oyuncularin parasini odeyin" diyen de Senol, "Once parami, sonra sampiyonlugumu calidlar" diyen de Senol. Carsaf carsaf karalama yazacaginiza once okuma yazma ogrenin! Sana diyorum setenist ft kopegi!

Adam hala Atiba, Guven, Dorukan falan atip tutuyor, bakin soyluyorum bunun bir ustu bu adamin kiyafeti, takmadigi gunes gozlugu, bakmadigi kari... bunlarin hepsini gorduk, yasadik ve lades diyoruz! Hepimize gecmis olsun!










BJK4EVER dedi ki...

@Burkay,

Yanlis anlama, lafim Atiba'ya degil. Adamin sucu zaten yok, elinden geleni yapiyor diger oyuncularimiz gibi. Ama her mac 90 dakika oynayacak seviyede adam degil iste. Suc onda degil, oynatanda.

Arsenal macinda Wenger ovmus olabilir de, uzerinden 4 yil gecti hocam. Atiba zamaninda cok iyiydi de, su anki haliyle berbat.

Niye bu kadar vefa duygusu tasiyoruz anlamiyorum. Atiba, Adriano, Senol Gunes; zamaninda iyidiler, artik degiller. Yetersizler iste. 4 sene evvelki performanstan bana ne, su an 2019'dayiz.

Atiba'nin yerine zaten adam lazim degil. Medel-Dorukhan-Necip rotasyonu 6 numara icin kesinlikle yeterli.

sinek savar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

@BJK4EVER

Eleştirirken geçmişine de atıfta bulunuyorsun gibi anladım, o yüzden geçmişe dönük savunma yaptım. Son paragraf hariç söylediklerine katılıyorum. Medel mevcut dizilişte olmuyor olamıyor, bunu da gördük. Tek ön liberolu sistemde faydalı olabilir. Yine de pek umudum yok, teklif varsa satılmalı.

Seven vardır eyvallah da bana Necip demeyin. :)

sinek savar dedi ki...

@BurkayJK

Aga senin dedigin ortada adamin dedigi ortada, birden bu samimiyet ne alaka?

BJK4EVER dedi ki...

@Burkay,

Yok, gecmiste cok faydasi oldu. Ki su an bile profesyonelligine, karakterine laf edilmez. Ama adam fiziksel olarak bitti iste, gitmiyor ayaklari. Ki en iyi haliyle bile hucum yonu kisitliydi, simdi iyice goze batmaya basladi.
Sirf iyi pozisyon aliyor diye de bir oyuncu oynatilmaz. Oynatilirsa derbide 100 pasta kalirsin iste, rakipler 2. yarida her mac oyunu alir boyle.

Necip bence alternatif onlibero ve 5. stoper ve 3. bek olarak yeterli. Altyapidan yetisme, o kontenjani da dolduruyor. O acidan takimda kalip rol oyuncusu olmasi bence dogru olandir.

Zaten sikinti rotasyon oyuncusu rolune cok uygun bir oyuncuyu as stoper yapmak, o olmuyor iste.....

sports guy dedi ki...

Az ic mi? Yahu sen Gurcan Bilgic degil miydin yanlis mi tanidik seni :)

can dedi ki...

Arkadaşlar lütfen pislikle muhatap olup üstünüze sıçratmayın. Zavallı pislik muhatap bulamayınca bir süre sonra çıktığı kanalizasyon deliğine geri girecektir.

yilmaz dedi ki...

Ey çamaşır suyu, sen ne güzel bir icatsın. Buralar tertemiz olmuş ya la :)

Zaitsev dedi ki...

@ Fernando

Türkiye'de ve Beşiktaş'taki ödeme sıkıntısı yeni bir durum değil. Dediğim gibi Serdar Bilgili zamanına kadar gider bu sıkıntı.

Buraya gelen yabancı oyuncu da bunu bilerek geliyor. Geç alırım ama fazlasıyla alırım. Vergiyi de kulübe yıkarım. Zaten 3 büyükten birine transfer oluyorlar. Tekrar kendimi gösterir, transfer olurum veya son son kendimi gösteririm olayı da var. En kötü ihtimal FIFA'lık olur başka takıma giderim diyerek geliyor yabancılar.

Basında çıkan haberlere çok itibar etmemek lazım bu konularda. Basında Adriano, Medel, Love, Pepe, Q7 ile ilgili haberler çıktı. Bunlar iyi para kazanmış topçular. Bu adamların hiçbirinin para sorunu yoktur. FIFA'da uzun sürecek bir dava bunlara dokunmaz.

Love alacaklarına karşılık sözleşmesini fesih etmek istemedi ve direndi. Onun mevzusu ondan uzadı. Babel ise parasını değil, istediği sözleşmeyi alamadığı için vites düşürdü. Ben sene başından beri Babel sözleşmeyi alırsa yatar diyordum. Almayınca da yattı.

Modeste'in süreci uzadı ama orada transfer sezonunun kapanması sorunu var. Mesela bu olay Haziran gibi FIFA'ya gitse lisansı yeni sezona yetişirdi ama Ağustos sonu böyle bir olaya kalkışıp sonuç almak zor. Transfer sezonu kapanınca, gideceği ülkeden lisans alması otomatikman Ocak ayına atmış oluyor.

Hepsini geçtim. Pepe ayrıldı. Alacağı 100 bin dolarmış. Serdar Aziz ise neredeyse 1.5 senelik alacağını bırakarak ayrıldı GS'den. Şenol Güneş her toplantıda bunları konuşarak kendi başarısızlığını arka plana itiyor.. Diğer 2 antrenörün bu tarz konuştuğunu duyduk mu?

2015-2016 sezonu. 2 senedir Avrupaya gidilmemiş. Stad inşaatına 150 milyon dolar gömülmüş. Transfer cezası var. Olimpiyatta kombine alanların hakları devam ediyor olması lazım(Bilen birisi doğrusunu yazsın). O sene ödemelerde sıkıntı olmaması imkansız. Ama o sene başarı var ses yok. Şimdi başarı yok, ses var.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Maça gelirsek; devşirme sağ bek, devşirme stoper, devşirme sol açık ve zamanında devşirilmiş sol bek. 4 tane oyuncu yetersiz oldukları bölgelerde oynuyor. Bunlara kafa olarak bitmiş bir de sağ açık ekle.

Maç kötü gidiyordur, 80de bu tarz kaydırmalar yapılabilir ama maça böyle başlayarak sonuç alınamaz. 1-2 kez tutar belki ama sürdürülebilir olmaz. Doğal olarak da sonuç alamıyoruz.

Güven sol açıkta olmuyor. Medel stoperde olmuyor. Caner sol bekte olmuyor. Bence Atiba da artık ortada yetmiyor. Q7 kafa olarak bitik. Ama inatla bunları zorluyoruz.

Lyon maçlarından beri sorunumuzun göbekte olduğunu, yavaş top yaptığımızı ve baskıda dağıldığımızı söylüyorum. Kayseri 2ci yarı biraz bastı, işi çevirdi. Fenerbahçe 30uncu dakikadan itibaren bastı ve dağıttı. Az daha efsane olacak bir galibiyet, efsane olacak bir hezimete dönüyordu.

O bölgedeki sorunu/zayıflığı stoper çiftlerini değiştirerek çözmeye çalışıyor hocamız 2 senedir.

Atiba-Dorukhan o bölgede olmuyor. Rakipler hızlı çözdüler. Farklı bir taktik denenmeli belki. Medel tek ön libero. Ön taraf Ljajic-Ozzy. 4-1-4-1 gibi.
***************

Hocanın tazminatı diye birşey yok. Son 3 ayı. Sözleşmeli personelini kovmadan görevden alırsın. Yerini başkasını koyarsın. Hoca kalan maaşını alır ve gider.

Fenerbahçe tazminat ödememek için 3-4 antrenöre maaş ödüyordu. Anlaşan gidiyor. Tazminat Fener'e kalıyor. Aykut Konya'ya gitti tazminata gerek kalmadı.

Şaka maka acaba 2. olur muyuz derken bu hafta kaybetsek 7.'liğe kadar yolumuz var.

2 senede Leicester'a döndük vallahi ...

Fikret Orman yavaştan Federasyona yanlamaya başladı zaten. Kulüp tamamen sahipsiz gibi duruyor. Gelecek sene de çöpe atılıyor çok yazık ...

yilmaz dedi ki...

aylar öncesinden hocanın gideceği belliyken, yönetimin hiç bir planının olmadığını da görmüş olduk. Yoksa zaitsev'in dediği gibi ver adamın 3 aylık maaşını. Bir de geçen sezonki dördüncülük için ve bu seneki muhtemel AL bileti için güzel bi prim ver! yeni hocayı getir.

Ama hoca yok akıllarında. Nasıl olsa mayısa kadar kör topal gideriz hesabı yapmışlar. Umarım istedikleri yerlerden istedikleri mevkilerin sözünü almışlardır ve artık sahneden çekilirler.

sports guy dedi ki...

@can

Valla haklisin hocam da gece gece uyuyamiyordum eglenesim vardi :)

Hoca konusuna gelirsek, gercekten su an hocanin takimda kalmasinin 0 mantikli sebebi var. Ve bu hafta konya maci var iceride, tribunun de rahat duracagini sanmiyorum ben. Hem hocaya hem yonetime tepki yagacaktir.

Gercekten her anlamda bir gecis sureci nasil yonetilemez onun canli ornegini izliyoruz. Okullarda ders olarak okutulacak cinsten resmen..

beagle dedi ki...

Fiko'nun futbolda devrim yaratacak yaşlılara yatirim modeli tutmadı. Vizyon falan derken kulübün içine etti gidecek. Borç ikiye katlanirken alkış tutan malumlar da gram utanmadan yeni birisine kuyruk olacaklar.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@beagle
Evet en büyük hayal kırıklığı Fikret Orman oldu. Sadece 3 büyüklere değil tüm Türk kulüplerine model olabilecekken inanılmaz hızda sıfırı tüketti.

Türk modeli moneyball hikayesini yazacakken demirörenden beter hale gelmek üzereyiz. Bozulma sadece başkanda değil taraftar ve hocada da paralel gerçekleşti. Camiada muazzam bir şuursuzluk hakim.

Şu diğer başkan adayı İbrahimovic saçmalığını zikretmeseydi, hala kulüp için umudumuz olacaktı. Şu anda bekleyip umut etmekten başka bir olayımız kalmadı. Biraz karamsar oldu ama şu bir kaç yıl çalkantılı geçecek gibi gözüküyor.

can dedi ki...

Burada bile Fikret Orman konusunda temkinli bir iyimserlik hakim. Bense gelinen noktada Orman’ın kendisinin Beşiktaş’ın en ciddi sorunlarından birine dönüştüğünü düşünüyorum. Kulübe gelir olarak (muhtemelen bir daha ulaşamayacağı) altın çağını yaşattıktan sonra Demirören’in bile hayal edemeyeceği bir borç yükünü sırtımıza yıkması, üstelik de Demirören döneminin derslerine rağmen bunu yapması, bir de üstüne iyi bi halt yemiş gibi ben merkezci kibirli demeçleri benim nezdimdeki zaten düşük olan kredisini tamamen tüketti.

Zaitsev dedi ki...

@ can

Fikret Orman'a bazı uygulamalarından dolayı kızılabilir, hataları kesinlikle vardır ama Demirören'in hayal edemeyeceği borç nedir? Abartmayalım. Geçmişi hızlı unutuyoruz.

************
Bazen öyle konuşuluyor ki. Orman geldiğinde borç yokmuş, ileriye dönük gelirler temlikli değilmiş ve stadımız kullanıma hazırmış.

Demirören zamanı yayın geliri, sponsor geliri ile şimdiki aynı mı? Orman zamanı 2 sene Olimpiyatta oynanan, 2 sene Avrupa'ya gidilemeyen bir süreç var. Stad inşaatı işin tuzu biberi.

Daha önce de dedim. Verecekti stadı TOKİ'ye. Yeni havalimanının orada maç izlerdik. Ne borç kalırdı ne de stad yapma derdi.

Geldiğinizde zaten 2-3 senelik geliri temlikli olan bir kulüpte, bunları yapıp hala borcu dolar bazında son seneye kadar aldığı zamanki seviyede tutmak bile büyük başarıdır.

Ligin hali ortadayken 2017-2018 başında kadroyu genişletme riskinin alınmasını normal karşılıyorum. Alınan geniş kadro ve büyük maaş riski, şampiyonluk gelmeyince ters tepti. Geçen sene gelen başarısızlık, şampiyonlar ligine gidememe ve üstüne dolar'ın uçması bu krizi büyüttü.

Seneye 2-3 senelik loca satışı olması lazım. Toplu para gelecek. Şenol hoca da işleri bu kadar batırmasaydı Orman'ın devirecek birileri çıkardı. Transfer parası da hazır olacak nasılsa. Ama bu gidişle kimse aday olmaz. Başkanda son kez seçilir.

yilmaz dedi ki...

Fikret Orman'nın irili ufaklı bir çok hatası var. Fakat en büyük hatası, daha ilk şampiyonluktan sonra para saçmaya başlaması. Hele hele kör topal gelen ikinci şampiyonluk, resmen bizi batağa itti. "ŞL'de başarı" diye, hiç olmayacak bir ümidin peşine taktı herkesi, muazzam denebilecek bir grup performansından sonra bile ŞL gerçek yüzünü gösterdi bize.

Sports guy daha iyi bilir. Acaba biz(Beşiktaş Jimnastik Kulübü) bu FFP'yi yanlış mı anladık? Bu yüksek maaşlar başımıza daha sonralarda iş açar mı? UEFA "hacım tamam, başabaş'ı tutturmuşsun ama, maaş bütçen çok fazla, sana 1 sene daha kitledim" der mi?

sports guy dedi ki...

@yılmaz

özetle, der :)

zaten daha önce yazdığı bir şeyi tekrarlamış olayım bu vesileyle, bu başabaş muhabbetleri(eğer bonservis hesabı kastediliyorsa burada) bir amaç değil, araçtır. asıl amaç zaten kulübün genel gelir gider hesabının yıl bazında düzlüğe çıkmasıdır.

bunun için uefa kulüplere belli bir "standart sapma" kapısını açık bırakıyor. yani atıyorum beşiktaş'ın avrupa'ya gitmediği bir sezonda yıllık olarak 10 milyon euro falan zarar etmesi uefa'yı çok sıkmaz. ama o sayı 30ları 40ları görürse problem olur. afaki veriyorum tabii bunları, çünkü kulüpten kulübe değişiyor bunlar. uefa her takımın finansmanını ayrı olarak inceliyor.

ha şunu söyleyeyim ama, bildiğim kadarıyla biz uefa'nın bize belirlediği maaş sınırının üstüne de hiç çıkmadık. "bizim anlaşmada öyle bir şey yoktu" diyenler olacaktır ama var, gelirlerin yüzde 60'ı civarı bir sınırlaması var(bunu da sayı olarak teyit edemem şimdi ama olduğuna eminim).

o yüzden uefa'nın belirlediği "araçlara" uyulduğundan dolayı kulüp yıllık toplantıya nispeten rahat gidecektir diye düşünüyorum.

bir tahmin ekleyeyim bunun üstüne, zaten beşiktaş'ı da fener'i de galatasaray'ı da bu saatten sonra ffp döngüsünden çıkamaz. yani anlaşma süresi dolduğu gibi yeni anlaşma ister cfcb. bu tamamen tahmin ama, bakalım ne kadar doğru çıkacak göreceğiz.

Nejaz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Son gunlerdeki haberler iyice bazi gercekleri goz onune koydu. Besiktas taraftarinin gosterdigi sevgiyi asla hak etmedi bu adam. Arada ciddi bir frekans farki vardi. Besiktas taraftari neden bu adama bu sekilde tapti bilmiyorum. Kendi Fatih Terim, Alex Fergusonunu yaratma meraki mi bilmiyorum. Sampiyonluk desen; Denizli ve Lucescu sampiyon yaptiginda bu sevginin yarisini gormedi. Ki son 2 sene ciddi anlamda basarisizlik var zaten. Oyun desen; ilk sene haric taraftara zevk verecek bir oyun oynamadik. Herseye ragmen basarisizlikta hic tepki gormedi seyirciden. Dunya yukuyle stadi eskimis bitik bir takim alan yonetim 3 senede 0 net bonservis harcamasiyla tas gibi takim kurdu, 2 tane sampiyonluk kazandi, sifirdan stat yapti, buna ragmen taraftar yonetimden hesap sordu, oyuncu islikladi, ama Senol Gunes isliklanmadi.
Hep tribune cagrildi. Bu adam gonulsuz gitti tribune. Derbilere bordo mavi kravatla cikti. Basin muhabirlerinin sordugu belki provokatif, ama taraftari ilgilendiren sorulara cevap vermedi veya sacma cevaplar verdi. Basin toplantilarinda bir kere Besiktas'a sahip cikmadi, Besiktas'im veya Besiktas'imiz lafini agzindan cikarmadi. Kendisine fiziksel zarar geldi diye mactan cekilen, elenmeyi ve 1 sene men yemeyi goze alan camia'yi sampiyonluk macinda yanliz birakti, mactan sonra birsey olmamis gibi kendisine yapilan haksizliktan bahsetti.
Yonetim kovmadikca gitmem diyip martta milli takima gitti. Iki takimi ayni anda calistirmayi dogru bulmuyorum diyip bunu sonradan kabul etti. Goz gore gore taraftarla dalga gecti. Kendisine gosterilen asiri, gereksiz sevgiye cevap vermeyi bile gerek duymadi.
Hadi ben gicik oldum, haksizim; bu adam 1 kulupten bile iyi ayrilmadi. Bursaspor baskani gittikten sonra asil karakteri zamanla ortaya cikacak dedi. Efsane oldugu camianin baskani Sadri Sener kendisine paragoz dedi, demedigini birakmadi.
Adamlarin hepsi hakliymis, kusura bakmayin.
Haaaa, benim icin illa sevgi pitircigi olmana gerek yok. Besiktas'taki her calisan dogma Besiktas'li olamaz, olmasina gerek de yok. Profesyonel de olabilirsin, ama her alanda profesyonel ol o zaman. Basarisiz olunca duygusallasma, istifani bas onurunu kurtar. Turk kulupleriyle hicbir gonul bagi bulunmayan Cocu, Schuster, Rijkaard, Mancini dunya kadar para birakip onuruyla istifa etti. Sen takimin agzina etti, 2 senedir net basarisizsin, sezon ortasi baska sozlesme imzalamissin ve hala vampir gibi kulubun kanini emmeye devam ediyorsun.
Ve bizim aptal romantik taraftarimiz hala bu adama karsi agzini acamiyor bile. Hala bu adami goklere sigdiramayip yonetimi elestirenler var. Bu kafayla hicbir seyi hak etmiyoruz zaten.

BJK4EVER dedi ki...

@yilmaz,

Para sacmak mi? Bildigim kadariyla gecen seneye kadar zaten bonservis harcamasi kisitlamamiz vardi. Yeni gecen seneye kadar net bonservis harcamamiz eksideydi zaten, ki gecen sene de Cenk sayesinde baya bir artida kapadik. Kaldi ki Lens disinda oyle saglam bir bonservis harcamamiz olmadi bildigim kadariyla, o da 4 milyon euro'ydu zaten.

Haaa, sen maaslari soyluyorsan haklisin da; net olarak bonservis harcayamayan takimin zaten 2 opsiyonu var;
- bonservissiz oyuncular
- kiralik oyuncular
- transfer listesindeki oyuncular

Buldugumuz oyunculara da yuksek maas vermemiz kadar dogal birsey yok. Kaliteli stoper istiyorsan muthis bir scoutingin olacak, ki cevher bulmak imkansiza yakin. Zaten transfer listesinde olan kaliteli stoper sayisi kisitli. 27-28 yasinda tas gibi stopere verecek 8-10 milyonun olmadigina gore elindeki Pepe'ye basacaksin parayi tabii.
Basacaksin parayi Vida'ya tabii. Ki maaslara bakarsan, Negredo, Pepe ve Vida haric cok ucuk maas alan oyuncumuz olmadi.

Ac bir bak istersen feda senesindeki kadromuz nasildi ve gecen sene nasildi. Ve biz o kadrodan bu kadroya net bonservis geliri saglayarak geldik. Bence elestirilecek durum degil, saygi duyulacak durum. Maaslarin artmasi zorunluluktu, bir secenek degildi. Ve yanlis da diyemem acikcasi.

BJK4EVER dedi ki...

Dunku mac tekrardan Turk futbol anlayisinin ne kadar kokusmus oldugunu ve bizim ne kadar yanlis bir futbol oynadigimizi gosterdi.
Zorluk seviyesi vasatin biraz ustundeki her maca onlibero dolduran, fiziksel mucadeleden baska birsey dusunemeyen sacma mentalitenin ne kadar sacma oldugunu gorduk.

Ajax dun deplasmanda kendisinden bilmemkac kac pahali takimi ezerken orta saha ve forvet hatti:

Donny- 6/8 numara
Frenkie- 6/8 numara
Schone- 8/10 numara (bu sene baya macta 6'da oynadi)
Tadic- 10 numara (bazen solacik)
Ziyech- 10 numara orijin, bu sene bazen sag acik oynadi
Neres- 7/11 numara

Orta saha ve forvet hattindaki 6'lida 1 tane klasik 9 numara yok, 1 tane klasik 6 numara yok. Ayni anda sadece 3 tane klasik 10 numara var. Takimdaki tek klasik 6 numara (United'da solbeke evrilmesine ragmen orijini 6 numara) Blind stoperde oynadi. Ve Real Madrid'e 4 attilar.

Biz hala Oguzhan-Talisca oynayinca olmuyor diyelim. Tolgay-Oguzhan'i 3 macta oynatalim (tas gibi oynasinlar), sonraki 2 sene 1 kere bile denemeyelim. Kagawa-Ljajic'i katiyen birlikte oynatmayalim, alimallah mahvoluruz, biteriz.

Tolgay-Oguzhan ikilisi uzerinden yuruseydik cok baska seyler olurdu. Hem dripling yapan, hem pas yapan, mukemmel bir orta sahamiz olurdu. Atiba da rotasyona girerdi Necip'le birlikte. Biz bunun uzerinden yuruyecegimize kaplumbaga, bitik Atiba'yi bastaci yaptik, Medel'i rotasyona soktuk ve Tolgay ve Oguzhan'i bitirdik.

Ve simdi hala 2 tane klasik 6 numarayla oynuyoruz. Bu futbolla pas yapamaman, kaliteli hucum edememen kadar dogal birsey yok.
Su an yapacagimiz en iyi sey Atiba'yi silmek, Dorukhan'i Oguzhan'la birlikte orta sahaya yerlestirmek ve Kagawa-Ljajic'i ayni anda sahada tutmak. Topu ayaginda tutabilen, kaliteli hucum yapan, zevk veren yaratici bir takim yaratmak istiyorsan buna mecbursun.

Ama biz Konya macina orta alanda Atiba-Medel ile cikacagiz, Oguzhan oynamayacak yine. Ve Kagawa-Ljajic'ten biri yine yedek olacak.

Şenol Hoca ilk 3 senesi kesinlikle başarılıdır, 3 senede 2 şampiyonluk ve tarihin en iyi Avrupa başarılarını kazandırmış teknik adam, Beşiktaş tarihinin en başarılı hocalarından biridir, belki de en iyisi. Tarihin en yüksek bonservis bedelleri onun döneminde olmuştur çünkü futbolcuların gelişimindeki katkıları şüphesizdir. Beşiktaş'ın hakkını da hep savunmuştur, hatta yönetimden fazla savunmak bi yana tek savunan o olmuştur. Rakiplerin başkanı yöneticisi hakemi basını muhabiriyle hep tek başına muhattap olmuştur. Hiçbir zaman forman ile aynı kefeye konulamaz. Forman hesap sorma ve borcu bitirme vaadiyle başkan olmuş ilk 3 sene yaklaşık 35 milyon Euro bonservis bedellerine ödemiş ve başarısız olmuştur, Bunu ilk 3'e dahi giremeden ve kupalarda son 8'e dahi giremeden başarmıştır ki Beşiktaş tarihinde bütün bunlara rağmen başarısız olup da yeniden başkan seçilen sayılı kişilerdendir belki tek bilemiyorum. Stadı da sponsorlarla yapacağını söyledi, borcu 2.5 milyara çıkarırken sermaye artırımları ve hisse satışları hiç belirtilmedi hatta şuan bile Halkbank'a rehinli hisselerle birlikte kulübün çoğunluk hissesi tehlikede olabilir. Mertcan Çam gibi eşi benzeri görülmemiş bir transfer onun döneminde yapıldı. Fulya davası kazanıldı fakat yönetim Demirören'e sahip çıkarak temyize götürdü. Geçmişinde Beşiktaşla alakası olmayan adam usulsüz şekilde yönetici yapıldı. Yöneticiler kulübe fatura kesti. Bedava denilen adama uğraşmayalım dedik diyerek bonservis verildi. Yazmaktan yoruldum. Beşiktaş artık geri dönülmez yolda, 2012'de dönme imkanı vardı artık yok, şuan u21 takımı otobüsünü jandarma çeviriyor haciz yüzünden ve 3-4 sene sonraki gelirler bile temlikli. Önümüzdeki sene 600-700 milyon lira ödeme var. Yani ne diyeyim keşke yapmasaydı stadı, hiç bahane olmasaydı da 500-600 borçla şuan geleceği en açık takım olurduk. Umarım kaçmaz ve yarattığı enkaza sahip çıkar en azından.

beagle dedi ki...

Şenol gidiyor ama F.O. nın kulübü menejer oyuncaği etmesinin yarattığı çöküş de cezasiz kalmamali. Saksakci taraftar da akillanmali. Bakin her biri 4-5m Euro maaşla kapıdan dönenlerin lig performansları:
- Bernard 25 maç 0 gol 3 asist
- Chicharito 20 maç 5 gol
- Slimani 15 maç 1 gol :))
- Giroud 20 maç 1 gol

Bunlar FBnin balonu hariç, TC'de daha iyi oynarlar desek de 1-1.5 bandinda maaşla kadro oyuncusu olmalilar ancak. 4-5i sadece Gomez/Lewa kalitesine vereceksin. yani çok az adama. Yoksa ne takimda huzur olur ne de butçede denge.

Fiko kalirsa olacaklar belli. Ahmet Nur Cebi'nin gereken adımı atmasını umuyorum.

Yorum Gönder

Ara