.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Şubat 2019 Perşembe

STSL23 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 25 Şubat 2019 Pazartesi 21.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Bülent Yıldırım

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar(Kadro Dışı) Oğuzhan Özyakup Tolca Ciğerci, Mathiu Valbuena(Belirsiz), Mehmet Ekici(Belirsiz), Yassine Benzia(Kadro Dışı)

Cezalı Oyuncular : Adem Ljajic / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

136 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

adaletinden sual olunmayan hocam ljajic'in sorumsuz sarı kartı için ekstra ceza keselim derken quaresma'nın kasıtlı kırmızısına ek cezaya gerek yok demiş :). hani basın manipülasyonu diyeceğim ama hem yönetim şeffaflıktan en ufak eseri olmamasıyla hem de hoca toplantılarda sanki özellikle anlaşılmasın diye uğraştığı açıklamalarla buna zemin hazırlıyor.

maç berabere biter (bahçeli öyle "tavsiye etmiş"), biz de şampiyonluktan iyice umudu kesip ikincilik için galatasaray'ın puan kaybını bekleyerek sezonu bitiririz.

beagle dedi ki...

https://t.co/BsHmxdHsuo Quaresma'nin bir ciftligi varmış. Çiftliğinde Şenol Fiko oynarlarmış... (Çok sansurledim çoook)

Lan Ljajice ek ceza, Qya af. Şantaj yapiyor olmali ama nasıl?

Hidayet dedi ki...

şenol güneş'in için en fazla kabul gören pozitif yorum , oyuncu ilişkilerinin iyi oluşuydu . bu doğru fakat sadece bazı oyuncular için doğru .

malatya maçında lens oyun içinde skor 0-0 ken ne yapmış olabilir ki o kadar azarı haketsin (karşı karşıya kaçırılan golden bahsetmiyorum ,daha önce taç çizgisinde yediği azar) .nasıl bir hata yapabilir . gören de hoca'yı santim santim sahanın her yerini planlayan bir detaycı falan zennedecek . lens'in yaptığı hatayı beşiktaş'ta her oyuncu maç içerisinde en az 5 kere yapar .

olay lens'i oynatıp oynatmama , quaresma'yı yerine tercih etme değil. ona kimse birşey diyemez, sorumluluğu da hoca'nındır . fakat son zamanlarda bazı oyuncularına sevmediğini ,tutmadığını bu kadar hissettiren başka hoca da görmedim . şenol güneş sanırım sezon sonu olmayacağı için bu kadar vurdumduymaz davranabiliyor.

Hidayet dedi ki...

maçla ilgili söylentiler doğruysa , ki umarım değildir, önde caner ve quaresma oynayacaksa , kagawa yerine pektemek'le başlayacağını düşündürüyor bu . çünkü bu dizilimden yararlanan 10 numara olmadı , talisca hariç.
bu da son 3 haftada oynanan oyuna inanmadığını gösterir hoca'nın . tamam ljajic yok fakat kagawa var elimizde . yani talisca/oğuzhan gibi oyunun tümünde radikal değişikliğe gidecek bir ikame değil ,yakın oyuncular. tabi bunlar söylenti fakat quaresma'nın ilk 11'i kesin gibi .

yilmaz dedi ki...

Fener bu maçtan da puan çıkartırsa, senelerce konuşacağı bir kozu daha eline almış olur.

Ben basının ve bizim taraftarın Fener'i biraz gereksiz yere hafife aldığını düşünüyorum. Soldado, Aziz, Volkan gibi bu maçları çok iyi geren ve bu gerginlikten neredeyse firesiz avantaj çıkaran bir oyuncu gurubu var Fener'in. Hani Fener çok kötü de biz önümüze geleni dut gibi silkeliyoz olsa, öyle bir durum da yok. 10 kişilik malatya az daha koparıyordu puanı bizden.

Bizim kazanmamız için sebepler;

*- Ev sahibi olmamız
*- Vida, Adriano ve Atiba gibi önemli oyuncuların ikinci yarı ile beraber istikrarlı bir şekilde form tutmaları.
*- Kagawa gibi, çoğu defans oyuncusunun ne yapacağını çözemeyecek bir kozumuzun olması
*- Rakibin son derece kırılgan, aslında iyi götürdüğü bir maçı, tek bir pozisyonla (gol olmasına bile gerek yok) geri almamak üzere teslim edebilecek kadar özgüvensiz olması. Hatta birinci sebep bu olur.
*- Her ne kadar fikstür ayarı çekilmiş de olsa, hafta içi oynanacak maçın etkisi

Fener'in puan alabilmesi için sebepler;

*- Ljajic'in yokluğu. Hem skor, hem de oyun olarak ikinci yarıdaki yükselişte payı çok büyük.
*- Quaresma'nın geri dönüşüyle, Şenol Güneş'in fena gitmeyen Lens-Güven kanatlarını bozacağının "neredeyse" kesin olması.
*- Fenerbahçe'nin bu sezonki GS ve BJK maçlarıyla, benzer seviye olarak nitelenebilecek Zenit maçlarında "kabul edilebilir" bir oyun ortaya koyması.
*- Bunu söylemekten nefret ediyorum ama, saha dışı nedenler. Soldado'ya 3 maç alt sınır olan suçundan 1 maç ceza verilmesi, Skertel'in uçan tekmesinin kartsız geçiştirilmesi.

Bizim takımda gol atarsak, sürpriz bir isim beklemiyorum. Şenol Güneş takımlarında ya forvet, ya da golcü ortasaha oyuncuları bu maçlarda daha çok öne çıkıyor. Gol atarsak Burak, Lens/Quaresma veya kornerden stoperlerden biri atar diye düşünüyorum. Fener gol atarsa kesinlikle bu golü atacak oyuncu Soldado olacak. Şahsen en çekindiğim adam da kendisi.

Ha "hikayeyi kes, maç n'olur onu söyle" derseniz, öncelikli tahminim 2-1 galibiyet ya da gollü beraberlik.

sports guy dedi ki...

Bizim uzerimizden okunacak mac degil bu hic. Fener uzerinden okumak lazim.

Ligin en kotu iki deplasman takimindan biri adamlar. Erzurum da oyleydi diyecek olanlar cikacaktir da erzurum yine gol atabiliyor deplasmanda. Onlarin zaafi kolay yemek, biz atamadik.

Ligde 11 deplasman gordu fener su zamana kadar, attiklari gol sayisi biri penaltidan olmak uzere 5(bes).

Yani komple harakiri yapmadigimiz surece aliriz bu maci ozetle.

Bu arada @yilmaz, sayet bu macta gol yemeyi basarirsak benim net adayim jailson. Fenerin forvetleri markaja girdiginde ek bi seyler uretebilecek tek oyuncu su an gol anlaminda. Uzaktan falan karius'u avlayabilir. Baska turlu zor gibi.

Ha bu arada ersun bugun nasi bi kadro cikarir bilemem de rusya'da baya hirpalanacak fener bugun, onu da eklemek lazim.

Quaresma'nın 11 başlayacağı her senaryoda maçı kaybedip Şenol Güneş'in istediğini elde ederek kovulmasını diliyorum.

Her açıklamasında adeletten dem vurup sonra adaleti temelden dinamitleyerek bırak Beşiktaş'ı herhangi bir yerde teknik direktörlük yapması son derece sıkıntılı.

Ha bir de takımın neden kompakta yakın birşeyler oynadığını da kavrayamaması zaten teknik olarak yetersizliğinin de göstegesidir. Sanki çok güçlü bir oyunu varmış gibi, Dirar-Isla kanadının önüne Caner - Adriano çıkıp, Gökhan'ı da Moses ile birebir bırakmakta sakınca görmüyorsa biran önce gitsin artık biz de önümüze bakalım.

Emrah D dedi ki...

@Pheaglix, beagle

Güneş Q7 için ekstra ceza istemiş ve verilmiş, sonra yönetim iptal etmiş

Pheaglix dedi ki...

artık takım içi adam kayırmalara nasıl dolduysam fena halde saçmalayıp haberi tersten okumuşum. bu durumda yönetim de cezayı iptal ederek aynı derecede saçmalamış oluyor. o zaman dört yıllık kontratı çakan tüm oyuncular çıktıkları ilk maçta kırmızıyı görüp yatışa geçsin. nasılsa takımda kalmayı kabul ettikleri sürece herhangi bir sorun olmuyor.

Zaitsev dedi ki...

Bu ceza haberlerine itibar etmemek lazım. Basının yaptığı haberler genelde içeriyi karıştırmak üzerine yapılıyor. Ayrıca Erzurum maçındaki atılmadan dolayı hocanın Q7 için ekstra ceza isteyeceğine de inanmıyorum.

Fener kötü oynuyor ama hafife alırsak bizim için iyi olmaz. Kötü oynasalar bile her maç 3-4 net pozisyon üretiyorlar. Mesela Slimani bize gol atarsa bundan önceki 20 haftayı siler taraftar gözünde.

Dikkat edilecek hususlar duran toplar, Moses ve hakemin izin vereceği sertliğe oyuncuların vereceği tepkiler. Duran top savunmamız sıkıntılı. Fener ise bu konuda bize baskın gelebilecek oyunculara sahip. Bu sebeple Slimani ile maça başlayabilirler.

Şenol hoca derbilerde ilginç kadrolar çıkarabiliyor. Göbekte Atiba-Medel-Dorukhan görürsek şaşırmam. Adriano'nun sağlık durumu da önemli olacaktır. Aklı varsa GG'nin önüne Lens'i koyar ama zor. Burak Fener maçlarını pek boş geçmiyor. Pozisyon olmasa bile bir tane yazmayı başardı bugüne kadar.

Emrah D dedi ki...

Fenerbahçe rakibinden daha "büyük" olduğu için kazanması gereken maçlarda çokça rezil oldu bu sene ama Anderlecht, Zenit, GS, İBB ve bizle olan maçlarda fena sonuçlar almadı sanki. Bu maç da bu yüzden bir yandan beraberlik kokuyor sanki.

Öte yandan, onların 3 puana bizden bile fazla ihtiyaçları var özellikle de hemen altlarındaki üstlerindeki vs takımlar biraz puan toplamış olursa (hoş ikisi birbiriyle, ikisi de GS ve İBB ile oynayacak) ama en azından Rize ve Göztepe gayet puan kazanma ihtimalleri olan maçlara çıkıyorlar.

Bu bağlamda olayı tersten düşünüp geride sağlam çıkıp alan daraltıp kontrayla sonuç da arayabiliriz, ki ilk golü atarsak gerisi gelir bu ihtimalde.

Ya da çıkar dan dan oynarız.

Basında bizle ilgili çıkan haberlerin alayı yalan olabilir, o işe hiç güvenim yok. Tolgay içeriden haber uçuruyordu işlerine gelecek şekilde değiştirip yayınlıyorlardı şimdi o da yok direk uyduruyor olma ihtimalleri hiç az değil.

Hocam bak seni burada o kadar savunuyorum tutup Q7yle maça başlarsan valla ben de aşırı söylenirim haberin olsun inşallah bir bildiğin vardır.

reCaptcha sana da uyuzum devamlı iş yaptırıyorsun bana.

Beruke dedi ki...

bu maçı alamazsak içimde yeşeren şampiyonluk filizi yeşeremeden solup gidecek, minik kuşların ağzına düşmememiz, kedicik ile olan puan farkını açmamalıyız, he üstüne bir de akbil sporun kaybetmesini beklemeliyiz, işimiz iş, üstüne fazla düşmeden 2-0 alırız diyorum.

beagle dedi ki...

@disko
Gördüm. sebepten ciftlikte Fiko da oynuyor :)

Emrah D dedi ki...

@beagle

şenol hocanın 2-3 yıl daha takımda kalmasını istemen için ne olması lazım? :)

beagle dedi ki...

Artik hiçbir inancim yok. Geçmişte ise:

- 3 sene önce genclere sans vermeye baslamasi

- Bursa macindan sonra Qyu muebbet kadro disi bırakması.

- Scoutlarla takim çalışması yapip Larin,Güven yerine gol atabilirligi yüksek oyuncular seçip sans vermiş olmaliydi

- 10 numara oynayamayan en iyi oyuncusunu p.ç etmemiş olmasini

- Her maçın ilk 45-60 dakikasinin icine etmemesini

Isterdim. Böyle şeyler görsem desteklerdim.

Bu maddelerden 2 metrelik liste çıkar. Pazartesi yeni bir Şenol eziyetinde buluşmak üzere...

Basar dedi ki...

quaresma oynar kabus olur! Nefret objesi...!

Basar dedi ki...

@disco
Allah korusun! Kalırsa dip yaparız 2-3 seneye

turgay dedi ki...

Şu fenerin içinden geçmemek için Şenol Güneş olmak lazım dediğimiz bir akşam olmaz umarım

Basar dedi ki...

Kadroyu şimdiden yazayım:
Karyus
GG-Vida-Mirin-Adriano
Atiba-Medel
quaresma-Dorukhan-Lens(belki Caner)
Burak

Yedek tahminlerim (eğer sakatlık olmazsa): Lens-Caner, quaresma-Kagawa, Medel-Oğuzhan
Maç sonucu büyük ihtimal 0 az ihtimal 2 biter.

beagle dedi ki...

Yemişim Şenolun takımını. Bjk U19 3- FB 0. Goller Oguzhan Akgün 2 ve Almos Kaan Kalafat ( Liverpool maçında coşan çocuk )

beagle dedi ki...

Quaresma 14 FB maçı 10 kart 2si kirmizi 2 gol :) Golleri de pas vermedigi Negredodan asistle.
Tam bu maçın adami.

Dorukhan da ortaokulda 10 oynamış, iyiymiş. Lensin sol ayağını cubbeliye okuttuk, solda da Lens.

Kagawa hazir değil... Medeli izleyip top öğrenecek önce.

BJK4EVER dedi ki...

Iki rakibimizin de macini izledim persembe. Ikisi de berbat durumda. Skora baksan zar zor elendi dersin, ama oyunun goruntusu tersine. GS kazanmasi gereken macta ilk isabetli sutunu 75'te atti, o derece etkisizlerdi. FB'ye karsi Zenit yuruye yuruye gol atti. Adamlar ikinci yarida 2 dakika boyunca sonucsuz yan pas yapti diye bir bok yedik zannediyorlar, ama adamlar catir catir oynayip 3 tane cakti. Mehmet Topal'in 5 senede 1 kere anca atacagi gol de zaten tesaduftu zaten, o bile yetmedi.

Rakipler bu kadar gucsuzken hala manipulasyona geliyoruz. Yok efendim derbi atmosferi farkliymis, FB derbi takimiymis falan filan. Sirf bizi bu eziklik psikolojisine sokmak icin uretilmis bos laflar.
Medyada surekli bir beraberlik algisi yaratiliyor; Senol Gunes kontrollu oynayacakmis da, beraberlik kotu sonuc degilmis de, Kagawa oynarsa orta saha cokermis falan da.
Tamamen FB'nin o derbi ustunlugunu devam ettirme cabalari zaten. Besiktas korkacak, mac beraberlige baglanacak. FB'nin o muhtesem derbi dokunulmazligi devam edecek, biz ligden kopacagiz ve FB moral kazanacak.
Niyeyse bizim icin beraberlik bir opsiyonmus gibi gosteriliyor. Bu kadar puan gerideyken ve ic sahada berbat form durumuna sahip rakip karsisinda niye bu kadar korkalim ki? Ilk macta da o sacma psikoza girdik, cok rahat kazanabilecegimiz mactan 1 puanla cikti sacma sekilde farkina varmadan. GS macinda yine aynisi oldu; GS son 10 dakika buldugu pozisyonlardan birini atsa mac 1-1 biterdi.
Ben bildigin medyada hafta icerisinde Senol hoca forvet arkasi Pektemek'le cikabilir sasirtici olmaz lafini duydum.

Bu mac icin mazeret falan yok. Beraberlik iyi sonuc falan degil, berbat sonuc. Cikacaksin Kagawa'yla tasla sopayla hucum edip catir catir ezip rakibini yeneceksin perisan edeceksin.
Vay efendim orta saha ustunlugunu yakalayim, riske girmeyelim vs gibi ilk 45 dakikayi cope atip beraberlige oynamaya yonelik sacma dusunceleri birakmaliyiz.

BJK4EVER dedi ki...

Bana gore bu mac icin ideal 11:

---------------Karius----------------


Gokhan----Mirin----Vida------Adriano

---------Oguzhan---Dorukhan----------

Lens---------Kagawa--------Guven

-------------Burak------------------

Mantikli olan bu bana gore.
Caner'i normalde ilk 11'e koyardim, hatta Quaresma'yi da.
Ama ikisi de asiri gergin oyuncular ve ilk kacinmamiz gereken sey gerginlik ve kirmizi kart. Daha sakin, baski altinda pas yapabilen ve defansif olarak hata yapmayacak Adriano oynamali. Quaresma'nin oynamasi da adaletli olmaz ve bir risktir.
Lens bir gol kacirdi diye bu kadar elestiriyi hak etmiyor. Ama kendisi evlat degil de mobbing tayfasindan oldugu icin dogal.

Ama bu 11'den kesinlikle sapma olacaktir. Oguzhan kesinlikle cikmayacak, Atiba cikacak. Umarim Atiba'nin kaplumbaga hizi, sacma top kayiplari pahaliya mal olmaz. Bu kadrodan her sapma bizi galibiyetten uzaklastirir.
Senol Gunes'in sacmalama kapasitesi cok buyuk.
Ilk 11'de Caner, Quaresma, hatta Pektemek. Kulubede Lens, Kagawa, belki Guven, hepsi opsiyonlar.

BJK4EVER dedi ki...

Hoca gitsin de yerine kim gelecekci tayfanin cahil AKP secmeninden farki yok.
Cebimde 5 kurus para yok ekonomi berbat ama ben yine AKP'ye veriyorum cunku baska parti yok. Cunku 30 sene evvel harp zamaninda ambargo yuzunden kuyruga girdik ve Kilisdar'da liderlik vasfi yok. Bakin nasil mantikliyim huloggghhhhh.
Ayni kafa.

Yonetim neye gore daha iyisini bulamayacak? Dunyadaki tek kaliteli antrenor Senol Gunes mi mesela? Bundan daha iyi bir antrenor olmasi imkansiz mi? Bu adamin son 2 senedir turlu turlu noktalari elestirildi. Aklinin milli takimda olmasi, forma adaletsizligi, oyunculara karsi yanli tutumu, taktiksel olarak esnekliginin 0 olmasi, B, C, D planimizin olmamasi vs.
Say say bitmez.

Oyle bir durumdayiz ki su an, sadece mantikli bir 11 kurup mantikli forma adaleti dagitacak bir hoca bile fark yaratacak.

Oyle bir algi yaratiliyor ki, sanki Senol Gunes gidince yonetim ya Hakan Kutlu ya Hikmet Karamani getirecek.
Yonetim su ana kadar 3 hoca getirdi;

Samet Aybaba
Slaven Bilic
Senol Gunes

Ucu de o gunun sartlarina, kadro yapisina gore iyi isimlerdi. Takima birsey kattilar ve gittiler.
Yonetimin tek elestirilecegi nokta son 2 hocayla yollarin gec ayrilmasi. Ama hoca tercihini sorgulayacak bir veri yok ortada.

Artik hocayi korumak, ovmek icin o kadar sacmaliyor ki insanlar, inanilir gibi degil.

Basar dedi ki...

Ya zaten Kagawa Çin liginden geldi, bilmez böyle derbi atmosferlerini...!

Allah bizi takıntılı hocalardan, beyin tutulmalarından korusun. Gözünü seveyim Guti hocaya konussun

BJK4EVER dedi ki...

Korkakla cesurun farki ortaya bugun tekrar cikti, yarin muhtemelen yine cikacak.
Adamlar maca 0 onliberoyla basladi, 0.
Mac ilerledikce cift santrfora gecti, yetmedi stoper alip onu da santrfora yolladilar.
Biz bu maci oynasak;

- cift onliberoyla baslayip 45 dakikayi kafadan cope atardik.
- Atiba siksen cikmazdi, mumkun degil.
- cift santrfora gecmemiz imkansiz olurdu, santrfor cikar santrfor girerdi.
Bek cikar Caner girerdi, onlibero cikar onlibero girerdi.

Basimizda korkak inatci bir bunak oldugu surece zaten iflah olmayiz. Yarin sacma sapan bir 11'le cikip puan kaybedip gonul rahatligiyla sezonu bitirecegiz zaten maalesef.

yilmaz dedi ki...

@beagle liverpool maçında coşan çocuk bizim alt yaş takımlarında oynuyorsa, üstelik FB derbisinde gol atacak kadar da iyiyse, ve halen daha biz bunu bir blog sayfasındaki postlardan birinin altındaki yorumdan öğreniyorsak(bu benim kendi cahilliğim de olabilir), hakikaten o iletişim departmanını filan komple kapatsınlar. Bundan daha büyük hikaye mi olur lan? GS Arda'nın, Hagi'nin attığı gole sevindiği sahneyi gözümüze gözümüze soktu yıllarca. Ulan o çocuğun gol diye koşuşu Liverpool'u elemenin bile ötesine geçmişti o gece. Bu nasıl bi uyuklama lan?

beagle dedi ki...

@Yilmaz
Valla o çocuk bir boy atti, hatta 1 sene top oynayamadi uzamadan, kemiklerden kaynakli.
Maçı da izledim. 1 asist 1 gol, diger golde de şutu kaleciden döndü Oguzhan atti. Yani Almos FB'nin içinden geçti :)

Emrah D dedi ki...

şenol hoca necipi santrfora yollasa aaa ooo, terim denen şahıs yapınca taqtique cesuryüreque

biz bu maçı 1 ay önce oynadık, rahat bir futbol ve 3-0lık bir skorla aldık, içeride 90+4te akıl almaz bir hata olması gerekmedi. Larin bile gol attı.

korkak inatçı bunak, korkak inatçı bunak yazan kimse odur

Emrah D dedi ki...

@yilmaz

Üstelik bu çocukların çoğunluğu bir yaş büyüklerle oynuyorlar (öyle değil mi @beagle, sen iyi biliyorsun bunları), seneye de U19 yaşında olacaklar yani. Buna rağmen dominasyon kurdular. Beklentim bir sakatlık makatlık olmadıkça 2 sene içerisinde en az 5-6 tanesinin A takımda olması ama hayırlısı bakalım.

BurkayJK dedi ki...

@BJK4EVER

"Bu maçta kadroyu sen kuracaksın buyur" deseler, orta ikiliyi Oğuzhan-Dorukhan yapar mısın gerçekten? :)

Sanıyorum ki Oğuzhan'ın epeydir oynamadığının ve moral olarak düşüşte olduğunun farkındasındır. Kendisini birdenbire nasıl derbi 11'ine yazıyorsun anlayamadım. Özellikle halen hazır olmayan Kagawa'nın arkasına... Yanlış anlaşılmasın, eleştirmek için konuşmuyorum. Cidden merak ettiğim için soruyorum.

Bu arada, eğer Kagawa 60 dakikayı çıkaramayacak durumdaysa onunla başlamazdım.

beagle dedi ki...

@disco
Evet bunlar 2001li. 2000lilere karşı oynuyorlar. Gerçi bizim gibi 2001li oynatan var epey. Ama ilk 11de 4-5 tane 1 Ocak 2000!!! Dogumlu gürbüz oyuncusu olan takim da görmüştüm bir ara.

yilmaz dedi ki...

@disco, @beagle bir de bizim oyuncular çiroz gibi, avrupalıların gençleri hayvan gibi şeklinde bir klişe var. Benfica GS maçında GS'yi top manyağı yapan takımdaki gençlerin hepsi tüy siklet görüntüdeydi. Hele bi ortasaha oyuncusu vardı, adamın saçı kendi kilosundan fazla olabilir. Gereksiz önyargılarla kaç tane oyuncu en azından süper lig oyuncusu seviyesinde olabilecekken, kendi gelişimlerine gram katkı sağlamayacak alt lig takımlarına gönderilerek mahvediliyor.

Basar dedi ki...

Ya arkadaş biz de hocayı eleştiriyoruz hem de acayip eleştiriyoruz (yukarıda bile kaç ayrı kişi eleştirdi) ama kimse onu eleştirirken "Avrupa fatihini!" övmüyor! Ne alakası var? 5 kuruşluk top oynamadıkları gibi Avrupa'dan da pespaye şekilde elendiler!

Adamların son iki şampiyonluğunu Biliç (takımına inanmayarak, Cenk ve Oğuzhan'ı kullanmayarak) ve Şenol (takımın konsantrasyonunu bitirip derbiye hazırlanmayarak) Hocalar hediye etti. Birinde Muslera'nın kıçına başına çarparak diğerinde de Muslera'yı son adamken (2 kere) attırmayarak şampiyon oldular! Bu mu övgüye değer başarı ve cesaret?

Beğendiğin camia senin kalecisiz yendiğin fenerbahçe'yi sahasında en kötü döneminde yenmekten aciz! Böyle de bu akşamki maça bağlayayım.

Hoca saçma bir kadro kurmazsa fenerin içinden geçeriz. quaresma tutturaklığı, Kagawa takıntısı, Oğuzhan'ı binbirinci defa 10 numara kullanma çabası, Dorukhan veya Medel'den 10 numara çıkarma denemesi ise maçı bizden götürür. Solda da Caner yerine Güven çok daha etkili top oynamamızı sağlıyor. Kısaca kadroyu bozma, Ljajic yerine Kagawa'yı bas geç! quaresma'yı da düşünme bile

yilmaz dedi ki...

Ben bu maçta hocanın alışılmışın dışında bir 11 çıkartmaması taraftarıyım. Hatta Kagawa ve Lens gibi oyuncuları da yedek bekletmesi taraftarıyım. Sebeplerime gelince;

*- Türk medyasının iflah olmaz bir Şenol Güneş hayranlığı malum. Bu maçta hocanın daha önceleri veto ettiği oyuncular oynayıp da puan filan kaybedersek Şenol Güneş +2 yıl daha kazanır bu şerefli Türk Medyasının gözünde. Beşiktaş'ın sorunları bellidir. Fakat medya sorunun büyük bir kısmının hoca, teknik-taktik, antrenman olduğunu bir türlü kabul etmiyor. "Hocanın istediği adamları almadınız aha böyle oldu", "Lens Lens dediniz gördük Lens'i" geyiklerini hiç çekemem.

*- Taraftar çok kırılgan. Hatta dönüm noktasında diyebiliriz. Fellik fellik "o.ç." diyecek futbolcu arıyor. Malum bi "o. ç." u Fenere gönderdi, bi "o.ç." yedek kulübesine demir attı. Hırsız dediği "o.ç" de gol atmaya başladı. Kısaca taraftar "o.ç." arıyor. En büyük aday da Lens. Ben Lens'in bu maçta gol-asist yapmadığı sürece sahayı "o.ç" olarak terkedeceğini düşünüyorum. (Bu söylediğimi küçümsemeyin, Ljajic'in geçen haftaki sarı kartından sonraki yorumlara bi bakın)

Ben puan kaybını çok olası görüyorum. O yüzden oyuncu kaybetmeyelim yeter benim gözümde. "o.ç."'lerle dolu bir yedek kulübesi görmek istemiyorum kalan maçlarda. Benim için bu rezalet sezonun kazanımı, 2019-2020 sezonunda Avrupa Kupalarına katılabilmek.

Unknown dedi ki...

arkadaslar icerden tanidiklarim var. bu mac berabere bitecek ve ya 3 ya da 5 kirmizi cikacak. 2+1 da da 3+2 seklinde besiktas daha cok kirmizi gorecek. son 2 kirmizi mac bitimi karsilikli olarak verilecek. Evi arabayi basin, mactan sonra burada degilim. isim gucum var.o)))

EC dedi ki...

sakin kalirsak; 2-0 aliriz.

beraberlik Besiktas haric herkese yariyor.. Turkiye den Pensilvanya ya kadar..

Hakemle konusulmamali bile.. taraftar islik ve gurultu ile rakip ve hakem uzerine baski kurmali..

ben de Caner ve Quaresma ile baslamazdim..

Burak
Guven Kagawa Lens
Atiba Dorukhan
Adriano Vida Mirin Gokhan
Karius diyorum..

sakin kalirsak maci ilk yarida 2-3 e baglariz.. sonra 2ci yarida rolantide sakin kart gormeden tamamlariz diyorum..

Ali Koc ve Fikret Orman bulusmasi ise; Turkiye de kendisini Futbol Tanrilari sananlara karsi bir ittifak olusumunun baslangici gibi hissettirdi..

Son 2 derbi kadrosuna bakarsak çıktığımız 11'ler hep temkinli oyun oynayacak 11'ler ve 60'tan sonra risk alıyor hoca. Bu yüzden beklediğim hücum hattı;

Q Güven/oZzy Caner
Burak

Fenerbahçe'nin özellikle stoper ikilisi baskıyı sevmeyen hataya meyilli oyuncular ve sürekli kademe hatası yapıyorlar, ceza sahasına girecek 2.oyuncu gole çok yakın olacaktır. Bu yüzden Dorukhan'dan gol bekliyorum.Fener muhtemelen geride kontrollü bekleyerek agresif oyun oynayacaktır, topu bize verip tempoyu düşürüp hızlı çıkmaya çalışacaktır. Bulacağımız erken gol maçı açar fakat öndeyken geriye çekilirsek çok adamla gelecekleri için gol yememiz olası, Ayew, Jailson arkaya iyi kaçıyor.Savunma arkasına top atarak atak yapmaya çalışıyorlar, Ayew de gayet iyi ikinci forvet desteği veriyor. Ayew Fb'de gole en yakın oyuncu, bizim de kademe hatası yapmamamız gerekiyor.

Fener sağ kanattan oyun kurduğu için Isla orayı epey yoracaktır, Dorukhan umarım oraya yakın oynar. Kornerlerde arka direğe yapacağımız koşu golü getirir, Atiba'nın Antalya'ya attığı gibi ön direk servisiyle rahat gol buluruz. Kagawa da ikinci forvet koşularını seviyor bu koşuyu seven 2-3 oyuncumuz var o yüzden bugün en az 2-3 gol atarız. Fair play ruhu için de 1 gol yeriz.

Basar dedi ki...

Hoca utandırdı! Blogu mu okuyor anlamadım.

EC dedi ki...

Jailson ve Ayew siz kadro kurmus Yanal. bence bu onlari defansif orta saha acisindan sekteye ugratir.

Bizde de SENOL GUNES hakkniyetli ve mantikli davranarak Lens ile devam deyip, maci germeyecek oyuncularla kurmus kadroyu. Caner ve Quaresma bu anlamda ilk 11 de yok sanirim.

Oyuna etki edebilecek Valbunea var FB de girerse..

Biz sakin kalip, maca odaklanip bence ilk yarida isi bitirecek skoru buluruz...

Pheaglix dedi ki...

hoca gerçekten şaşırttı. quaresma'nın ilk 11 çıkacağından neredeyse emindim ama şu çıkan onbir form durumları ve takımın sahaya yerleşimi açısından şu anda çıkarabileceğimiz en doğru onbir. şimdi iş tahriklere kapılmayıp, maçın adının "derbi" olmasına takılmayıp, maçın "berabere bitmesini tavsiye eden" zihniyetin etkisi baskın çıkmadan bir an önce mümkünse ilk yarı sonunda maçı kapatmak.

BJK4EVER dedi ki...

@Burkay,

Yorumunda haklisin. Bu durumda Oguzhan zaten oynamaz, biraz utopya oldu. Ama Oguzhan'in bu kadar kolay kenara atilmasi garip olan zaten. Burnunu surtturmek vs istersin, anlarim. Ama sezon bu sekilde gitmez, illa ki Oguzhan gibi kilit acabilen oyuncuya ihtiyacin olacak. Bir sekilde hazir tutulup bu kadar sogutulmamaliydi.
Mesela Antalya macinda sonradan girip isinsa vs gayet dogru olur.
Besiktas'in 2 6 numarayla sezonu kapatmasi dusunulemez.

Ilk 11 sahane bu arada, hoca 0 komplekse catir catir kadro kurmus ilk defa. Tam sakin bir kafayla konsanstre sekilde oynayip catir catir maci alacak kadro.

BJK4EVER dedi ki...

Asil sasirtici olan FB kadrosu. Gayet ofansif ve surpriz olmus. Hizla top yapip hucum edecek bir kadro kurmuslar.
Normal sartlar altinda bu korkutucu olur, ama orta sahayi saglam tutmalari yerine boyle bir 11 tercih edebilirim. Topal zaten bitik durumda, Tolgay'i sahadan silersek cok rahat ezeriz orta sahada.
Kagawa'nin oynamasi bu acidan daha da guzel; rakibi tek basina diz cokturecek ortam olustu gibi.

Hidayet dedi ki...

ayağınızı gazdan çekmeyin amk . kümeye düşürün piçleri :)

Basar dedi ki...

Acımayalım, hunharca...

GeceGezgini dedi ki...

Abi hala bi tedirginlik var anlamadim gitti . 5-0 olmadan da gitmeyecek yani i sekilde.

EC dedi ki...

" Burak
Guven Kagawa Lens
Atiba Dorukhan
Adriano Vida Mirin Gokhan
Karius diyorum..

sakin kalirsak maci ilk yarida 2-3 e baglariz.. sonra 2ci yarida rolantide sakin kart gormeden tamamlariz diyorum "



aynen devam...

beagle dedi ki...

Bu kadar zor muydu 2 senedir mantıklı kadro cikarmak, 4 senedir Qsuz oynamak? Çok zorladik yorulduk, ikinci yarı keyifli gecmeyebilir ama yazık giden senelere milyon Eurolara.
Sihir değil, sırrı 11 kişilik takimda (Bugün Burak da aramizda).

Bu arada Kagawa büyük topçu, herkes vasat ve üstü ama Mirin ve Dorukhan FBye dar ettiler sahayi.

Hidayet dedi ki...

çocukluk nostaljisi yaşamak istiyorum . 80'lerde çocuk olanlar anlar ,özellikle 80'lerin sonlarında . 5 istiyorum

Basar dedi ki...

Ljajic’i de kırmızı gördüğü için tebrik ederim! Bizi çok iyi bir 10 numaradan mahrum edip inanılmaz bir 10 numqraya mahkum etti!

Bu akşam bu ipnelere futbol takımını kapattırıp sadece basket takımını bıraktıralım

Pheaglix dedi ki...

büyük konuşmak istemiyorum, ama eğer olur da sezon sonunda kagawa'yı bir şekilde alırsak ve bizde kaldığı süre boyunca ciddi sakatlık yaşamazsa, nasıl gs geriye baktığında 90'ların sonu 2000'lerin başını hagi dönemi, fb 2000'lerin ortası 2010'ların başını alex dönemi olarak görüyorsa, biz de sonraki 4-5 yılı kagawa dönemi olarak hatırlarız.

sinek savar dedi ki...

Napiyonuz gencler? Hic sesiniz solugunuz cikmiyor? :)

Bizim laz, hamsi beyinli, fatih terim'in kicinin kili bile olamayan Senol icin soyleyecekleriniz icinize mi kacti? Futbol konusmaya falan baslamissiniz :)

Hizaya gelenler, biraz da buraya gelsenize :)

Atiba turnusol kagidi gibi adam yav. Ona soven kemik degistiriyor.

Lens'ten BJK oyuncusu olmaz. Lens kontra oyuncusu, bu takimin ilk 11'inde isi yok. Bize net sag kanat lazim.

Yalniz o degil de Q7 olmayinca Gokhan Gonul neymis hatirladik. Q7'ci arkadaslari da bekliyoruz sahneye.

Hadi birbirinizi sevmeye devam edin.



Pheaglix dedi ki...

15 dakikada fabrika ayarlarımıza döndük resmen. tek eksik oyuna quaresma'nın girmesi artık.

Hidayet dedi ki...

ikinci yarı izliyoruz oyunu malesef . aktifliğimizi kaybettik . umarım fener'e geri dönüş imkanı vermeyiz , aman aman . güven için malesef geç kaldı hoca . kanat oyuncularımız tehditkar değil. hem de 3-0 ilk yarı sonucuna rağmen . yazık abicim . utandırmayın amk

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Ben buradayim sen neredesin? Hoca herkesin bekledigi, mantikli 11i kurdu diye sevindik. Bu sefer mudahale etmeyerek zararini verdi, helal....

Sarper dedi ki...

çok yazık

GeceGezgini dedi ki...

Devre arasinda yazdim, bir bokluk olacagi belliydi oynadigimiz oyundan dolayi.

Zaitsev dedi ki...

Kagawa-Atiba-Dorukhan ile baskı yaparak risk aldık ve yarım devrelik bir destan yazdık ve yazdırdık. Atiba-Dorukhan-Kagawa 2ci yarı oyun içinde kayboldular, tükendiler ama biz önce Lens ve Güven'i değiştirdik. Oyun okuyamama sanatına devam.

Çok yazık oldu. 6 golü de aynı kale arkası izledi. En uyuz olduğum aksiyondur bu ayrıca :)

BJK4EVER dedi ki...

Oten o troll bakalim mactan sonra burada olacak mi, hic zannetmem.
Kendi komplekslerinden arinip adaletli ve mantikli bir 11 cikaran bir antrenor olunca neler oldugunu gorduk.
Birde oyuna mudahale edebilen bir hoca olsa kimbilir neler olacak.
Ama bunlari beklemek abarti. Su mantikli 11'e bile sukretmek lazim, o derece capsiz beceriksiz bir antrenorumuz var.

Ersun Yanal cesareti ve oyuncu degisiklikleriyle 10 kisi kaldigi macta Bilic'i ezmisti, madara etmisti. Simdi de o imkansizliklara ragmen Senol Gunes'i de madara etti. Senol Gunes ise Abdullah Avci, Fatih Terim'den sonra Ersun Yanal'in da ayaklarinin altinda bocek gibi ezilip rezil olarak neden bu kulubu hak etmedigini gosterdi.

Normal bir antrenor ikinci yarinin ilk 5 dakikasindan sonra mudahale ederdi o pasiflige. Hadi etmedin 3-1 oldugu anda aninda ederdi, yine etmedi. O skor 3-2'ye geldigi an gecmis olsun zaten, isin bitti demektir.

Neden Fatih Terim'e cesur dedigim bugun tekrar goruldu iste. Bir antrenor tum olumsuz sartlara ragmen 46'da adam gibi 2 hamlesi varken 2'sini birden yapiyor. Pes ettirmiyor, forse ediyor.

Diger okuzun trene baktigi gibi bakiyor. Yaptigi son degisiklik de Kagawa cikiyor Pektemek giriyor. Saka gibi gelebilir ama degil, tam bir Senol Gunes taktigi. Fatih Terim saha kenarinda olsa Kagawa'nin bacagi kopsa bile o 90 dakikayi tamamlar. Gerekirse yenilir, ama o riski alir ve eninde sonuna kazanir. Winner'dir kendisi, ezilmeye mahkum bir bocek degil.

Artik hamsi mi dersiniz, bocek mi dersiniz ne derseniz diyin, kurtulacagimiz gunu iple cekiyorum. Kovulmasini zaten gectim, o tren de coktan kacti zaten.

turgay dedi ki...

40.dkda orta sahanın pili bitmişken ilk golü yedikten sonra hemen medel veya Oğuzhan alınmalıydı. Valbuena orta sahaya gelip sayıca üstünlüğü sağlamışken dorukhan bu kadar pasif durumda kalıp güvenin tecrübesizlikten 2 tane kontra atağı harcamışken değişikliklerin bu kadar geç gelmesi kabul edilemez. Hele hele Mustafa pektemek kagawa değişikliğine söylenecek söz yok. Kendi sahada deplasmanda 5 gol atmış takımdan 3 gol yemek büyük başarıdır. Mirin 2 maçtır sekiyordu bugün net hataları var. Dorukhan oyun yükselirken alçalan oyuncu oldu. Bugün en çok layiçi aradık. Onun ver kaçları ve oyunu okuması 2.yarıda çok işimize yarayacaktı. Kagawa çok düştü ama skor isterken oyunda kalmalıydı. Sonuç olarak 50.dkda henüz 100 pas yapmışken bu oyunu okuyamayan bir antrenör grubuyla bu kadar oluyor. Maç planı nasıl doğruysa maçı yönetme de o kadar kötüydü. Sezon bitti. Pektemek ile milli takımda başarılar.

Hidayet dedi ki...

hocam, kagawa -atiba -dorukhan 46 . dk 'damı kayboldular . fener oyunu valbuena ile kenarlara taşıdı , alanı genişletti . güven'in beşiktaş 'ta kanatta ilk 11'de oynaması fahiş hatadır . oyun aklı ,çocuk aklı maşallah . güven ikinci yarı hiç çıkmamamıydı . hadi quaresmaya ceza kesiyorsun , al oğuzhan'ı top yap biraz . bu kadar gol tehdidinden uzak kanat oyuncuları olur mu ya . bunları ya ilk yarıdaki gibi press'te kullanacaksın ya da kenarda oturacaklar. yazık , cidden çok yazık

beagle dedi ki...

Bu kadar yaşlı bir takimla fazla şey bekleyemezsin. Ortalama guvenle falan dustuyse de onliberon santraforun 2 bekin bitik adamlar. GG 50da cikarin dedi. Cikarmadin durum bu işte.

Orta saha merkezde de topla yoksun. Ikinci yari golleri yemeden once biz sadece 100 pas yapmıştık FB 225.ilk yari deli dana gibi koştuk. Kagawa da adamlara bir gomlek agir geldi.

Takim ve hoca yama ile duzelmeyecek kadat batikti. Bence iyi oldu. 5-1 falan yensek bir sürü eksiğin üstü kapanacakti.

Lig 16sina karşı değil de Lidere ve 2.ye karşı ne yapacağız ben onu görmek istiyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Necip
Medel
Caner
Quaresma
Oguzhan
Larin
M.Pektemek

Opsiyonlara bak, hey masallah. Taraftarin begenmedigi Necip bile muthis bir guc aslinda. Alirsin 55'te oyuna 35 dakika kopek gibi kosup tek basina direnc gosterir. Sili milli takiminda oynayan herif var senin elinde. Oguzhan gibi ligin en iyi pas yapan oyuncularindan biri var.

Ve sen butun korkakliginla bekliyorsun sadece.
Evet, yasli takimiz, ilk yari cok efor sarf ettik. Bu senin 60'a kadar maci vermeyi bekleyip mal gibi bakacagin anlamina gelmiyor.
Hadi 46'da degistirmedin, skor 3-1 oldugu an Oguzhan ve Necip girerdi, Atiba/Lens ve Guven cikardi. Orta sahada hayvani direnc kazanip catir catir bas yapip rakibin baskisini kirardin.

Bu tur basit cozumleri bile uretemeyecek boktan bir antrenore sahibiz. Ama cok sey bekliyoruz tabii. Bu fasist lazin Kagawa'yi oynatmasi bile buyuk bir lutuf bizim icin. Harbiden ne de bitikmis Kagawa be. Ljajic cezali duruma dusmese bir 5 hafta daha kulubede oturup mobbing'i yerdi demek ki. Sonra vay efendim niye oyuncular kaciyor, niye tutamiyoruz elimizde. Bu fasist laz'a cok bile dayaniyorlar.

Basar dedi ki...

Valla ben hocayı yönetimi takımı değil kendimi elştiriyorum! Nalet olsun böyle sevdaya, bundan sonra curling seyretmek lazım!

turgay dedi ki...

Bir kaç sözde taraftara. 45dk sövdünüz rakibe alay ettiniz. sonra 45dk Süleyman sebadan başladılar herkese küfür ettiler 1 kere karşı tezahürat yapamadınız susturamadınız. İkinci yarı sadece fenerbahçe tribünlerini dinledik. 3-1 olmuş tık yok 3-2 olmuş tık yok 3-3oldu biraz kıpırdanma sonra yine fos. Hiç ağlamayın bu mağlubiyet ki benim için bu skor mağlubiyettir sizin de payınız var. Utanın deplasman tribününden

yilmaz dedi ki...

İlk yarı 3-0 geride olan takım hamle yapar, risk alır. Önde olan takım da rakibin (hele hele de bir derbi maçta) soyunma odasında bir şok tedavisi alacağını bilir ve ona göre hamle yapar. İlk yarıyı 3-0 geride kapatan takımın hamle yapmaması ne kadar saçmaysa, önde olan takımın da aynı 11'le ikinci yarıya başlaması da saçma. Şenol Güneş, yüksek konsantrasyonlu, iyi bir 11 sürmüş sahaya. Ama ilk yarının sonuna doğru artan tehditleri görmemesi, ikinci yarı gole kadar rakibin baskısına çözüm üretememesi, ondan sonra da maça müdahele etmemesi, oyun okuma yetisinin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.

Fakat bu skorda hoca kadar, hatta bence daha fazla, oyuncuların kabahati de var. Bu kadar gevşeklik olmaz. Bırak taktiği, oyun planını, hoca 3 tane yiyeceksiniz dese de bu kadar kötü oynayamazsınız. Ben uzun süredir ilk kez teknik direktörü puan kaybında ikinci derecede sorumlu buluyorum. Birinci oyuncular.

Rezalet bir geceydi. 4-3'lük maçı bile unutturacak bir hezimetti bence.

bu beraberlikle lig ikinciliği neredeyse imkansız hale geldi. Geçen yıl nasıl üstteki takımların salaklıkları yüzünden yarıştan bir türlü kopmadıysak, bu sene de öyle olacak gibiydi. Düşünün, bu hafta skorlar terse dönse, şampiyonlukta ciddi iddialı olacaktık.

Lig GS ile Başakspor arasında geçecek belli oluyor. Trabzon kafayı kupaya takacak bence. Alttan malatya-konya bizi zorlayabilir mi bilmiyorum. Ben İlk 4 başarıdır demiştim ilk yarı sonunda. İkinci yarı ljajic'in sazı eline alışıyla bir miktar toparlandık, anadolu takımları da devre arası gönderdikleri oyuncular yüzünden (Diagne, Boutaib, Robinho vs) geride kaldılar. Üçüncü olursak ve kupayı da TS alırsa hiç değilse doğrudan AL gruplarına kalırız.

Zaitsev dedi ki...

Tümer Metin : "İlk yarıyı oyuncular, 2ci yarıyı antrenörler oynadı." Mükemmel bir maç yorumu.

2ci 5-5 bile bitebilirdi maç. O kadar dengesiz ayarsız bir maç oldu. GS ile 5 puan. Bundan sonra 2cilik işi de zor.

2-0dan sonra oyun dengelendi. Ama Fener yine birşeyler üretemiyordu. Sadık'ın hatası 3cü golü attırdı. Adamlar bir aksiyon yapacaklar. Yapmazlarsa 5-6ya gidebilecek bir durum var. Fener değişiklik yaptı ve karşılığını aldı. Biz izledik ve bizde karşılığını aldık.

2ci yarı başladı. Topu tutamadık. Dağıtamadık. Attığımız her top geri geldi. Adamlar sağlı sollu saldırdı. Atiba ve Kagawa bittiler. Zaten 90 dakikalık bir güçleri yok şimdilik. Dorukhan kayboldu. Medel'i skoru tutmak içinde kullanmayacaksak ne zaman kullanacağız. İlla Atiba 90 dakikayı bitirmek zorunda mı?

Biz yine ezberden değişiklik yapıyoruz ama önce maçı iyicene bir izliyoruz.

** Ne yapıyoruz. Güven topu hızlı çıkarken GG'ye atamıyor. Hop ilk aksiyon. Güven dışarıya. Tabi Caner girinceye kadar 3-2 oluyor. Bu planlı, taktik değil hata üzerine yapılan bir değişiklik. Geçen hafta Lens değişikliği gibi.
** Sonra diğer fiks değişiklik. Lens hop dışarı.
** Sonra Mustafa bir ara uzatmada gol atmıştı. Gir Mustafa sahaya.

Ya maça doğru kadroyla çıkıp kötü müdahale geliyor. Ya da kötü kadro ile çıkıp yama yapmaya çalışıyoruz.

YSY dedi ki...

Maçtaydım. İlk sinyali dk 25 lerde vermeye başladık çünkü tempo baya düştü, biz topu tutamaya başladık erken yorulduk ve adamlar 2-1 yapmaya gelirken ki bir gol kaçırdılar o top döndü 3-0 a geldi maç devre bitti. Devre arası arkadaşlarla konuşuyorken daha dişli bir takım olsa ciddi sıkıntı çıkarır demiştim onlarda bana gözün doysun daha ne olacak falan dediler ama görünen takımın ayakları sağlam basmıyorduki ve attığımız goller açıkçası biraz şuursuz yüklenmelerle oluştu.

İkinci yarı başladı kagawa baya bitikti. Dk 60 lardan sonra hepten kayboldu adam. Orada oğuzhanı alabilirdi. Açıkçası ben dorukhan ile Atiba nin kagawadan destek göremediği için sırıttığını düşünüyorum yoksa o kadar kötü değillerdi. Kötü olan gerçekten lens ve güvendi. Abi ömrümde bu lens kadar pas isabeti kötü bu kadar kafasız bir başka oyuncu görmedim. Zavallım güvende ezildi maçta saçma pas hataları yapmaya başladı. Caner - q7 değişikliklerine birşey demiyorum zamanlaması haricinde ama kagawa yerine pektemek mi girer arkadaş birde maç bitmiş gitmiş.

He olsaydı da 4-3 falan kazansaydık maçı şu sahneden sonra benim için hiçbir anlamı yoktu oda ayrı konu.

turkkant dedi ki...

Çok üzücü bir maçtı. İlk yarıdaki GS-Fb maçının daha dramatik bir kopyası oldu. İlk yarı GS gibi yüksek kalite olmasa da, yüksek tempo ile başladık. Kagawa maestro oynadı, golleri ittire ittire attık. Sonra 30'dan sonra oyunu verdik, üçüncü gol biraz yanıltıcı oldu. Yine de ikinci yarı kimse bunu beklemiyordu. Takımın 3-0 rehavetiyle konsantrasyonu düştü, Fener'in de eğrisi doğrusuna gelip Sadık-Hasan Ali'nin hayatlarının gollerini atması...

Hocanın Caner tercihi bence çok anlamsızdı. Mesele bence rakibin kanadını kapatmak değil, pas yapmaktı, Fener'e o kadar pas yapma imkanı verdik ki, ardarda gelen gollerle de maçtan tamamen düştük. Normalde Oğuzhan'u yuhalaya yuhlaya bu kadar düşürmesek, olması gereken Oğuzhan'ı alıp maı tutmaktı. Ama işte adamı hep beraber yedik.

Bu maç bitti, önümüzdeki sene için çok net bazı göstergeler var:

1. Dorukhan kesinlikle hayalimizdeki baskın Beşiktaş takımının ne 8 numarası ne 6 numarası. Bu oyuncu ancak böyle Biliç vari tempo-baskı oyunlarında verim sağlar. Evet, çok hareketli ve iyi niyetli bir oyuncu ama, güçlü bir Beşiktaş pas oyunu, yerleşik hücum, maçı kontrol etmek ister. Bunu Dorukhan ile yapamazsın. 8 numara için pas kalitesi bence yetersiz.

2. Mirin Beşiktaş 11 seviyesinde bir stoper mi, bu maçtan sonra benim için büyük soru işareti. Şu anki seviyesi bence vasat, ancak gelişirse olur.

3. Burak Yılmaz iyi oynuyor, ama yanlış transfer. Bu sene bitti, seneye yazın sakin kafayla iyi bir santrafor arayacağımıza, iyice atletizni düşen 34 yaşında Burak ile oynayacağız. Ve şu anki büyük kendini ispat çabasının verdiği fedakarlık bitince, hep direkt oyun arayan Burak izleyeceğiz. Büyük ihtimal Beşiktaş seneye santrafor almayacak.

4. Lens-Güven ve Dorukhan ile ancak böyle baskı tempo futbolu oynarsın, Babel-Oğuzhan ile ise büyük futbol.

BurkayJK dedi ki...

Bir önceki başlıkta "sezonu ilk ikide bitirirsek kalsın" falan dedim, sözümü geri alıyorum. Derhal git. 4'ü atsak bile fikrim değişmezdi. Lütfen git.

Rezalettir bu.

Öncelikle şu maçtan sonra küfür kıyamet kopmamış, herkese teşekkür ederim. Yorumlar da zaten üç aşağı beş yukarı aynı, Ekşi Beşiktaş camiası olarak talep ettiğimiz futbol aklı ve yönü artık kemikleşti gibi.

Şenol Hoca ve yönetim arasındaki ilişkisizlik artık trajikomik bir hâl aldı. Bu sezonu 3. bitireceğiz muhtemelen ama devre arasında şu sezonu feda edip geleceğe odaklanmamış olmamız gelecek sezonu da çöpe atacak.

Ama gerçekten kariyeri dolu dolu bir hocanın aylardır oyuna bu kadar vasat müdahalelerde bulunuyor olmasını akıl mantık almıyor.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ semioticus (shelbyl)

Hırsları sebebiyle elindeki kaybeden bir adam Şenol hoca. Beraberliğin yeteceği maçta Fener'e saldırıp mağlup olup şampiyonluğu kaybettiği yerde kalmış. Fenerbahçe'ye karşı hırsı hala o günkü noktada. Şike sürecinde giden şampiyonlukta bu hırsı perçinlemiş.

Her Fenerbahçe maçında bir abukluk ve sıkıntı yaşıyoruz. Sezonun ilk yarısı oynadığımız basiretsiz oyun. Geçen sene her maçta çıkan olaylar. Çuvalla kırmızı kart. Bir önceki sene içeride 9 kişi kalan rakipten gol yiyerek berabere kalmamız.

Bu hırslar ve takıntılar hocanın Beşiktaş'a kadar şampiyon olamamasının sebebi olarak görüyorum. Takıldığı zamanda vasat kalıyor.
**********

Göbek oyuncuları oyundan düştüğü zaman kanat oyuncularınız Robben filan değilse bugünkü Lens-Güven duruma düşerler. Orta sahan iş yapıyorsa kanatlarında işler. Bizim komple 3lü düştü 2ci yarı. Kabak kanatlara patladı. Defans önünü Medel-Necip yapsa 2ci yarı başı 3-0 biterdi maç.

Aslında Ljajic bir illüzyon yaratıyor. Geri çok git gel yaptığı için Atiba-Dorukhan'ın ofansif defoları göze batmıyor. Hatta Dorukhan istekli oynadığı için iyi görünüyor. Ekstra skor katkısı sağlıyor. Hem yapılan ekstra pres hem de ilk yarı Kagawa'nın her topun içinde olması adamı bitirdi. Kagawa yorulunca kel göründü.

ideal 11 dedi ki...

eğer topa sahip değil oyunu ve taktiği ile oynuyorsan ve ileride burak yılmaz varsa o zaman beklerin ve orta saha açık oyuncuları defans yapmasını bilecek aga.çünkü top rakipte oyunu bu.gönül ve lens,adriano ve güven kanatları ile bunu yapamazsın.çok sağlam 4+4 ün olacak.a.madrid in yaptığı gibi.ileride 2 oyuncuyu bırakırsın serbest.kagawa ve burak serbest takılır.grizmann ve costa nın serbest takıldığı gibi.

son 10 yılın hatta 20 yılın yanılgılarından biridir bu.hücumcu oyuncularını beke evriltmek.bu biraz barça efektidir dünya futbolunda.oysa bu takım defansı için acayip arızalar çıkarır.

vasat teknik adam hikmet karaman bile kayseri fb maçına solbekte stoper kucher i koydu.önünede umut bulut u. sırf defans yapsın diye.

güçlü beklerin ve güçlü açık oyuncuların yoksa top rakipte oyununu oynayamazsın aga.valbuena ve dirar haşat eder kanadı sonra.

mirin baskı yokken sürekli topu taça atıyor.bu oldukça vasat bir görüntü oluşturdu.sol ayaklı sol stoperin olmamasından dolayıda bu durum ortaya çıkmış olabilir.

valbuena girdiyse ikinci yarı ona önlem alacaksın aga.fenerbahçenin en kilit oyuncusu.hatta medel i sokup birebir sürekli peşinden git bile denilebilir.

şenol güneş oyudu ve skorun rehavetine kapıldı bence.futbolda her an herşeyin değişeceğini düşünemedi.

özetle top rakipte oyunu ve planı için ideal olan 4+4 sağlam bir kurgudur.bunu defansif melekeleri gelişmiş beklerle ve hücum+defans yönü yüzde 50+50 olan açık oyuncuları ile yapabilirsin.

ideal 11 dedi ki...

bu arada sergen yalçın şimdiden hayırlı olsun.

bence çok iyi bir staj dönemi geçirdi .ekibide gayet sağlam.

kondüsyoner Giovanni Melchiorre

yardımcı antrenörler: murat şahin ve çağdaş atan

yeni nesil bir ekip.

alan parselizasyonu konusunda alanya çok iyi durumda.sistemli bir şekilde hareket ediyorlar.

beşiktaşta en büyük sıkıntı bazı genarellerin işçi arıya dönüşüp dönüşmemesi olabilir.pres yapacaksın aga sergen yalçının takımında.belkide birçok oyuncu ile yollar ayrılır.kü7 lens gibi.çok sağlam bekler var alanyada.nskala ve baiano .

sergen yalçın iyi bir a.madrid ortaya çıkarabilir.

tamer tuna gibi vasat teknik adamlara gidilmesi sıkıntı yaratır.

Huzeyfe dedi ki...

Söylenen çoğu şeye katiliyorum. Ek olarak şunu diyeyim. Karius çok kötü kaleci. Eğer bastan tahmin edemediyse kaleye gelen her top gol oluyor. 3 isabetli şutta 3 gol yedik ikinci yarının başında. Saha kenarında direnç gösterecek bir hoca yoksa bile oyun içinde bunu yapacak oyuncular lazım her zaman. Örneğin, Pepe şu maçta oynasaydı bir devrede 3 gol yemeyezdik kesinlikle. Bazen Fabri de direnç başlatıyordu. Ben şahsen Fabri'yi çok arıyorum.
Aybaba zamanında böyle oyunlar oynardık. Ama o zaman kadro kalitesi çok düşüktü ve anlaşılabilir bir tarafı vardı. Bu maç çok berbat bir taktiksel performansın eseriydi. Şenol Güneş için yolun sonu bu.

Basar dedi ki...

Bu maç fenere üst sıralara çıkma bize de 2020’yi planlama adına yol verdi. Bu saatten sonra hoca ile devam etmenin bir anlamı yok çünkü hedefimiz kalmadı.

Sergen devamlılığı olacaksa denenebilir, bence ligdeki durumu itibari ile Şifo’nun pek şansı kalmadı. Toschack zamanı gibi 5-6 altyapı oyuncusu ile oynayacaksak Yasin de olabilir Guti de olabilir.

Şenol Hoca’ya emekleri için teşekkürler, 2 şampiyonluk hatrına fazladan 1 sezon geçirdi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fener maçı ile lig bağımız kesildi. 1 kere tesadüftür, 2 kere alışkanlıktır.

Sergen Yalçın'ın ligde çalıştırdığı takımların başında çıktığı maç sayısı aşağıdaki gibidir:

15, 20, 9, 3, 12, 10, 11 (devam ediyor). Ortalama = 11.4. Yavaş hazır olsun Beşiktaş'a.

Eskiden bir theotheo vardı, o da hep Beşiktaş'ın başında Sergen Yalçın'ı görmek isterdi. Hayat işte.

BurkayJK dedi ki...

Sergen Mergen harbiden geçin bunları. Piyasadaki Beşiktaşlı hocalar bir sezon boyunca takım çalıştırsın, ondan sonra bakılır. Şu an için yapılması gereken, yönetimin Güneş'i kovup Guti'yi başa getirmesidir. Mevcut hocayla kaybedilen her saniye Beşiktaş'a zarar yazmaktadır.

Biz bu plansızlık ile gelecek sezonu da heba ettik. Kim altyapıdan 2-3 oyuncu kazandırabilecekse o gelsin. Bir sezonu nadasa bırakıp, gelecek sezonları alacak genç ve dinamik kadro kurulmalı.

Zaitsev dedi ki...

Maç sonu basın toplantısını izledim. Ya Şenol hocanın sahada olan bitenden haberi yok ya da çok güzel kafa yapıyor herkesle.

İlk golde önde Mirin arkada Vida varken golü yedik diyor hala. Vida'nın tuttuğu adam arkasındayken önüne 2 tane adamın koşu attığının ve onlardan birinin golü attığının farkında değil. Atiba'nın yanındaki adamı bıraktığını, Dorukhan'ın ise önündeki adamı hiç takip etmediğini ya görmezden geliyor ya da Vida'yı gömmek daha zevkli :)

3-2 iken skoru tutmak için Medel'i alacakmış ama 3-3 olunca mecburen vazgeçmiş. Mustafa ve Oğuzhan arasından Mustafa'yı seçmiş. Caner'i de 3-1 iken sokacakmış ama duran topu beklemiş. Caner'i sokarken belki oyunu soğuturuz filan neme lazım. İhtiyacımız olan şeyler değildi o dakikalarda.

@ Huzeyfe

Bu maç özelinde Karius'luk bir durum ortada yok. İlk gol tamamen Atiba ve Dorukhan'a yazar. 2ci golde Vida adamını kaçırıyor. Zaten çıkarılacak bir top değil. 3te ise geç kalıyor oyuncularımız. İlk maçta 3 tane füze gönderen Hasan Ali'yi hala o bölgelerde topu düzeltip vuracak kadar boş bırakmak büyük hata. Defans vurmadan vuruş açısını daraltmazsa o sertlikte şutlar gol olur. Dorukhan o pozisyonda hızlı davranmayınca golün yolunu açmış oldu.

Hatta 3-3 iken ön direkte ayağıyla çıkardığı top ekstrası oldu. Ön direk adamımız nerede?

Son olarak; bana kalsa Utku oynasın. En azından kaleci kazanırız. Karius kadar o da oynar. Ayağı da fena değil. Ama onu oynatacak hoca lazım. Şenol hoca 26-27 yaşında olmadan oynatmaz onu.

Hidayet dedi ki...

sergen'in durumunu kendimce bir misalle anlatmak istersem iyi bir suikastçi gibi . spesifik görevlerde başarılı da olmuş . fakat bize savaşta orduya komuta edecek komutan lazım . savaş stratejisi planlamak başka ,suikast başka . anadolu takımları bile kaybedecek şeyleri kalmadığında tercih ediyorlar , biz beşiktaş'a hoca yapıyoruz

benim tercihim , şenol güneş giderse sezon sonuna kadar guti ,sezon sonu bir şekilde abdullah avcı'yı beşiktaş'ın başına getirmek olur . beşiktaş sergen'in hocalığından çok ,o efsane kadrosunun futbol aklına muhtaç . metin'den ,ali'den ,şifo'dan neden faydalanmaz bir takım ? ya yönetici yapsınlar ya da dışarıdan takımda görevlendirsinler şu adamları .

YSY dedi ki...

Tribün falan hadi neysede abi sahada da mi hiç isyan edecek adam bulunmaz ya ? Bu ne ruhsuzluktur arkadaş. Para meselesiyse bilemem ama insan onuruna yediremez ya en kötü.

Tribün konusuna gelirsek valla o sahadaki takımı bırak taraftarı tazı ile çeksen koşacak hali yoktu. Evet eski inönü atmosferi yok katılıyorum, belki bunda endüstriyel futbolun gelişiyle tribünlerin yapısının değişmesinin katkısı olabilir ama şunu da unutamamak lazım şampiyonsuz geçen yıllardan sonra arkadan gelen genç taraftar jenerasyonumuz pek yok ortalama yaş yükselmiş vaziyette. Şu son üç senelik periyot iyi bir fırsattı ilerisi adına ama sıçtık batırdık.

beagle dedi ki...

Kendi eksiklerimize odaklanirken 2'0 ve 3-0 dan sonra yapilan büyük hakemlik OClugunu atlamayalim.

FBnin 2. golunde faul olduğu bu açıdan görünüyordu. Hakem VARa gittiginde diger uzak açılar döndü durdu. Oha gostermediler diye epey bagirip kufrettim
https://twitter.com/Kartal6590/status/1100309088360112129?s=20

turgay dedi ki...

bülent yıldırım orta yol hakemidir. derdi ne şiş yansın ne kebaptır. mark zajc'a şiddetli itirazdan sarı kart verip 1dk sonra sadık yan hakeminin üstüne yürüyüp itiraz ederken kart vermez. veya aynı pozisyonlarda faul ve kart uygulamasında ölçer biçer analiz eder ondan sonra karar verir. kimse üzülmesin ister. bize penaltıyı bile var'dan zorla veriyorken sadık'ın pozisyonuna var'dan zorla gol çıkarabilmiştir. bir diğer eyyamcı zaten var'ın başında. gökhan'ın golünde bile ofsayt aramak art niyettir. ya da gidip oğuzhan'a durup dururken saldıran ve sarı kartı o pozisyon için hakeden arkasından necip'e saldırıp bir kart daha hakeden dirar'ı sahada tutmak sadece orta yolcu bir hakemin işidir. ancak bu kadar yanlı işe rağmen sen 3-0dan maçı nasıl verirsin ? önce kendimizi sonra bu düzeni konuşmalıyız. evet hakem bir deplasman takımının isteyeceği bir hakemdi fakat bizim hocamızda bir deplasman takımı için muazzam oyun okuyamayan bir hocaydı. ersun yanal'ı bile taktik ustası gösteren şenol güneş'e bir alkış daha.

planck dedi ki...

valeranga maçı gibi oldu benim açımdan. ilk yarıyı seyrettimi son dakikalarda takımın pili bitmeye başlayınca ikinci yarı 4-1 fln olur herhalde dedim başka işlere daldım. 80de bir baktım ki 3-3 :O
hoca belli ki özlenmemek için elinden geleni yapıyor. sergendir, gutidir, yasindir falan bunlar boş işler olur. önümüzde boş bir 3 ay var, biliç gibi takıma sahada nasıl durulması gerektiğini öğretecek aybaba gibi de gençleri monte edicek biri lazım. bu ikisinin birleşimi ancak bir yabancı olur ama gutiden böyle birşey çıkacağını sanmıyorum. tayfun korkutla da olmaz bence. aklıma gerçekçi bir isim gelmiyor malesef..

YSY dedi ki...

@planck

Katılıyorum özellikle de guti konusunda. Ne yaptığını bilen var mı ?

Beğenelim beğenmeyelim bize bilic o günün şartlarında o günün futbolu neyse onu oynatmaya çalıştı ve iyi bir iskelet kurdu. Az daha cesaretli olaydı zaten şampiyondu. Bilic geri gelsin demiyorum ama bize iskelet disiplin sistem kuracak bir hoca ve hoca grubu lazım. Birde vizyoner yönetim.

beagle dedi ki...

Yasin'in U21 maç yönetişini izlediniz mi? Seneye U21 ligi de yok. Minimum yardımcı hoca olmali. Altyapi oyuncularini yakindan tanıdığından 5-8 oyuncuyu geniş kadroya rahatça yerlestirir.

Guti konusunda verimiz az, 1 maç gördük ve çok kötüydü. Ama belliki bir sözle geldi. Bence söz tutmamak bize zarar verir. Bir an önce kumandayi alsın bir bakalim. 10 maçta ışık vermezse başkasına bakilir.

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Yeni sezonda Guti ile çalışalım demiyoruz. Belli ki bu sezon kayıp. (Çoktan kaybedildi de yeni farkına varıldı.) Kalan maçlarda Guti'yi izleyelim, ne yapıyor ne ediyor görelim.

Güneş'in hala istifa etmemesi / kovulmaması çok ilginç ya. Bizim yerimizde diğerleri olsa çoktan söve söve gönderirlerdi. Her iki taraf da kötü ayrılmamız için elinden geleni yapıyor. Güneş geçtiğimiz sezon sonu ayrılsaydı, sonraki sezonlar yeniden birlikte çalışma şansımız olabilirdi ancak şu an bu ihtimali epey zayıf görüyorum.

YSY dedi ki...

Valla denensin bencede. Bundan daha iyi ortam bulunamaz.

planck dedi ki...

bu bütçede bir takımın, böyle deneyimli adamların başına "hadi deneyelim" diye adam getirecek durumda olmadığımızı düşünüyorum. zaten oyuncular hocanın "denendiğini" bildikleri durumda ligten de kopmuşken herhangi bir efor sarfetmeyeceklerdir. seneye takımın başına kim gelecekse şimdi gelsin, oyuncular da işi yaza kalmadan sıkı tutsunlar. ama başkanın aklında avcı var haliyle yaza kadar kalan maçlar işkence olacak.

beagle dedi ki...

Avci direk Sampiyonlar Ligi'ne gidiyor adam. Bence gelmez.

Deneyimli kadro da artik bitik be dostum. Bu takimdan bir cacik olmaz. Pessimistlikle itham edilmek pahasina epeydir diretiyorum. Takimda ciğer yok. Ciğeri olanlarin da niteliği yok.

Bu sezonun kazanimi Dorukhan 8 oynayinca 200 pası zor bulduk. Güven zaten bir mevkiye oturmadi. Mirin bir çok iyi, bir çok kötü bence en iyi ihtimal yedek olmali. Vidanin da kalbi kadar fiziği yok. 3-5 cm daha kalipli olsa kapı gibi olabilirmiş ama değil. Yanina Marcelo gerekiyor. Karius, Alman değildir o :)), böyle Alman kaleci mi olur?

Elimizdeki kontratli oyunculardan gelecek yil 11 ve rotasyonum
Transfer (Utku)
Gg (Kerem)-Vida(Mirin)-Erdogan (Alpay)-Ridvan (Transfer)
Ozzy-Transfer (Dorukhan)
Erdem (Mertcan)-Kagawa(OğuzhanAk, Güven)-Ljajic(Transfer,Caner)
Transfer (Burak)

Bu hesaba göre
Karius,Medel,Roco,Lens,Q,Larin'den kurtulup 5 tane isabetli transfer yapmamiz gerekiyor.

Tamer Tuna +Yasin. , Guti+Yasin, Sergen+Yasin, Şifo+Yasin. Hepsi uyar bana. Yüksek profil pahali biri gelmesin yeter. Sonra ani yuklenirse Schuster gibi aglayarak izler takimi.

Basar dedi ki...

Almanya’dan düzgün, sistem takımı kuracak aç bir hoca + Yasin olsa çok güzel olacak. Bence Türk hocaların devri kapansa iyi olur (riskli ama)

yilmaz dedi ki...

@basar bence de.

Basar dedi ki...

Bu arada sadece hoca özelinde yazışıyoruz, yetmez!

Vasıfsız yönetimin de camianın önünü açması gerekir!

Yönetim istifa!
Şenol istifa! (sonunda yuhalanarak gönderilecek, halbuki bunu hiç hak etmiyor. Geçen sene sonunda bırakacaktı, hata yaptı)

Bu kulübün normalde bir başkanı ve yönetim kurulu var. Kulübün gidişatından sorumlular ve idari olarak kontrolü sağlaması gereken onlar. Fakat fiili olarak yoklar Beşiktaş ilk yarı Kasımpaşa'dan 4 yedi, Kasımpaşa'nın aylardır kazandığı tek puan o maç. İlk yarıyı 26 puanla kapattık yahu! Kötü gidişatın sorumlusu kim? Kadro mu? Hoca mı? Yönetimin bu konuda düşüncesi nedir bilen var mı? Asbaşkan hocaya sözleşme önerdik diyor Başkan şimdi değil diyor başka bir yöneticisi hocayı eleştiren twitleri beğeniyor böyle bir şey olamaz yahu Beşiktaş'ın hiçbir yönetim kurulu bugünkü kadar rezil olmamıştı. Demirören bile iyi veya kötü bir aksiyon almıştı, anlatabiliyor muyum? Bunlar ondan bile aciz, kıpırdayamıyorlar acaba laf söz gelir mi diye, sorumluluk almaktan aciz bir kurul var ortada, o derece çapsızlar.

beagle dedi ki...

Twitterda biri yazmış: Şenol Hoca'nin aciklamalari "Tazminatsiz Asla!" demek :))) En azından gerçek yüzü görülerek kalıcı gidiyor.

YSY dedi ki...

@beagle

Kagawa'yı 11'e yazmışsında o adamın burada kalacağını sanmıyorum bedelini ödesek bile. Birde gg konusu var oda ancak yedek olur seneye, hatta o bile olur mu bilmem ama tecrübedir düzgün birisi o yüzden makul paraya kalabilir denebilir.

Bu ligde şampiyon olmak için çok pahalı kadroya ihtiyaç yok. Doğru gençlere yatırım yapılarak motivasyonla beraber iş kotarılabilir.

Türkiye'de azıcık kafan çalışıyorsa, saçma sapan bir şehirde değilsen (bkz: Trabzon, Bursa) ve de taraftar baskısını kontrol altına alabilecek forsun varsa kulüp yönetmek en kolay iş. Fikret Orman bir tek FEDA ile fersah fersah öne çıkmıştı. Ki düşünün o dönemde yaptığımız transferlerden kaçı fos çıktı. Ama tutan 3-5 tanesi ile ligi senelerce domine edecek kadro/sistem kurduk. Yavaş yavaş ekleyerek.

Ha, ama önceliğin kulüp yönetmek değil de başka mevkiye kapak atmak, kendi işlerini yürütmek, reklamını yapmak falan olursa; taraftar baskısını kaldıramayıp saçma hamleler yaparsan; bir de hatır gönül yahut dikta için yönetimine vasıfsızları doldurursan işte o zaman kendinle beraber kulübü de aşağıya çekersin.

Olan budur.

ideal 11 dedi ki...

sergen yalçın istikrarsız deniliyor.çoh enteresan

kulüplerimiz öyle harika yönetiliyor ki sergen yalçın bu harika yönetilen kulüplerde istikrarlı olamamış.

adamın alanyasporda oynattığı futbol küçük takım futbolu değil.hem pas yapan hem pres yapan bir takım yaratıyor.saha dışı liderliği oyuncu yönetme kapasitesi gayet iyi.her gittiği yere ekibi ile gidiyor.ekip çalışmasına önem veriyor.alanyasporun kondüsyoneri şu anda bir italyan.

her gittiği kulübe huzur getirmiş adeta.

oynattığı oyuna bakacaksın aga.hangi kulüpte kaç maça çıkmış orası yöneticilerin dengesizlikleri genelde.al işte okan buruk.rizeye kupa kazandırdı sonra yönetimce kovuldu.şimdi akhisar düşüyor.abi devam etsene.medyada 500 bin lira zam isteği kabul edilmemiş diye çıktı.aga sana uefa avrupa liginden 10 milyon avro getirdi direk gruplara katıldığın için.onu niye hesaplamıyon.

ideal 11 dedi ki...

bu arada theotheo ya saygılarımı sunuyorum.

o benden önce sergen yalçın ı farketmiş.

şenol güneşe gelirsek.yönetim son 2-3 sezonda hocanın dengesini fena halde bozdu.özellikle hocanın tuttuğu oyuncuları satarak.yada bazı tutan oyuncuların kiralık gelip geri dönmesi.marcelo tosiç ikilisi neden bozuldu misal.

ideal 11 dedi ki...

bu arada şunu çok iyi hatırlıyorum.sergen yalçın ilk gaziantepspora teknik direktör olduğunda çok şaşırmıştım.sergen yalçın rahatına düşkünlüğünde bir sporcunun gaziantepsporda işe başlaması enteresandı.tabi o dönem yetenekli oyuncuların tepeden inme hazıra konma beklentisi vardı diye düşünüyorum..demekki teknik direktörlük olayını kafasına koymuş.tabi ondan önce 2 yıllık beşiktaş alt yapısında görev almış.

https://www.transfermarkt.de/sergen-yalcin/profil/trainer/32128

çoğu tırnak içinde yıldız oyuncu hazıra konmak ister .misal hasan şaş.anadoluda çalışmak zor gelir yada.

sergen yalçın ise göründüğünün aksine mütevazilik örneğidir.ve bence büyük takım için staj dönemini başarıyla tamamlamıştır.tepeden inmeci değildir yani.

sergen yeni nesil teknik adamlardandır.oldukça pragmatiktir.hedefe nasıl ulaşacağı konusunda kafası çalışır.statükocu teknik adamlar da vardır ve bunlarında nesli tükeniyor yavaş yavaş.wenger sarri şenol güneş mourinho vs.

yeni nesiller ise sergen okan buruk simione nagelsman tuchel vs. genelde 70 doğumlu ve üzeridirler.modern futbolun ortaya çıktığı dönemlerde yani 90 lı yıllarda futbol oynamışlardır.simione nin juve maçında oyuna sonradan soktuğu oyuncular ve bu hamlelerindeki agresifliği statükocu teknik adamlarda göremeyiz.

yilmaz dedi ki...

Sergen'i bir teknik direktör olarak beğenmem. Fakat bazı teknik direktör klişeleri var bunlara da çok kılımdır. Açıklayayım efendim.

*- Klişe1: X büyük takım hocası olmadan önce bir şeyi ispatlamalı
Gattuso birşeyi ispatlamadan, transfere su gibi para harcayan, eski şaşalı günlerine dönmek isteyen Milan'a gelebiliyor mu, geliyor. Peki Türkiye liglerinde, kazanılmış en değerli şampiyonluğu kazanmış Ertuğrul Sağlam birşey ispatlamış mı ispatlamış. Şimdi, Ertuğrul Sağlam Beşiktaş'a gelsin mi? Şimdi Beşiktaş bizim en değerlimiz, ve bizim için en büyük. Ama Milan da Yimpaş Yozgatspor değil. O da büyük bir camia dimi? Niye Gattuso birşey ispatlamadan Milan'a gidebiliyor?

*- Klişe2: X küçük takımlarda başarılı olmuş olabilir, ama büyük takım başkadır.
Bu klişe, otomatik olarak birinci klişeyle çelişir. Klişe 1'e göre, bir hocanın büyük takım hocası olabilmesi için, önce birşeyler başarması gerekir. Fakat başardığı "şey" küçük takımda olduğu için bu klişe ile çelişir. "Herkes deneyimli eleman ararsa, üniversiteden yeni mezunlar nasıl iş bulacak?" meselesi gibi.

*- Klişe3: Türkiye'de 30binmilyon senedir yabancı hocalar şampiyon olamıyor, yerliler şampiyon oluyor.
Ligde 30binmilyon senedir, yerli hocaların fazlalığını göze alırsak, aslında her sene 18 yerli teknik direktörden sadece biri takımı şampiyon yarışını kazanıyor. Bu da 17 hocanın başarısız olduğunu gösteriyor.

Türkiyede, acilen şu futbol yorumcusu enflasyonunun bitirilmesi lazım. Beinsports'ta bir iki tane, diğer kanallarda da bir iki tane olsun yeter. Beşiktaş Şenol Güneş'le 5 yıl sözleşme imzalamalı diyen yorumcu var. Hadi herşeyi geçtim de, adam 70'ine merdiven dayamış. Hiç yorulmayacak mı, daralmayacak mı?

Teknik direktörlükle ilgili o kadar fazla somut veri ile analiz yapılabilecekken, biz yok takıma ruh katmalı, yok taraftarla sinerji filan aslında hiç olmayan abuk subuk kavramlarla, Fatih Terim, Şenol Güneş, Mustafa Denizli etrafında dönüp duruyoruz. Hedefi Avrupa olarak koyup, Avrupa futbolundan bu kadar uzak kalmak da batmıyor adamların gözüne. Herşey yerel olsun.

Avrupada bilmem kaç maçta 2 galibiyeti olan adamı, bize Avrupa Fatihi diye yutturan medya, geçen yılı dördüncü sırada bitiren, birinci torbadan girdiği Avrupa Ligi gruplarında elenen, şu anda da ligde liderden 11 puan fark yiyen (ki lider de Başakşehir) takımın hocasıyla 5 yıllık sözleşme yapılmasını salık veriyor. Pes valla.


beagle dedi ki...

Klişe 3ün kısa vadeli beklentilerle ilgisi var. Yabancı hoca doğal olarak koşamayan atarlı türk oyuncular, fauller, manyak hakemler, daha manyak federasyon, önceden maç skoru talep eden devlet bişeysi, sizi c.baskanina sikayet educun diyen rakip başkanlar olan bir ortamı anlamak en az 1 sene götürür.
Bu sebeple tartisilmayacak kariyerde biri olmadıkça ben de yerlilerden yanayim. Yabanci hoca birşey başarana kadar başını yerler.

@YSY
Gökhan'ın en az 1 yil daha sözleşmesi var.

kkkam dedi ki...

Kardeşim yeter artık adamlar 10 kere aynı taktikle bizim sol kanadı otobana çevirdi ikinci yarı.Bakın aynı taktik taç çizgisine yakın hızlı paslaşıp çizgiye kadar gelip sıfırdan orta yapmak Ve bu olaya bu salak (şg) hiçbir şey yapamadı.

Sadece maçta olanlar bu adamın kafasında Beşiktaş'ı sildiğini anlar.

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Klişeler konusunda katılıyorum. MANU örneği hala ortada duruyor. Mourinho 17 maç 26 puan. Solksjaer 10 maç 26 puan.

Kaliteli kadron varsa oyuncuların inancını kaybetmeyeceksin. Tecrübeli ve/veya kaliteli kadrolarda antrenörün tecrübeli olması önemli olabilir ama daha önemlisi 2li ilişkilerinin iyi olmasıdır. Oyuncuları küstürmeye başlayıp başarılı olmayı beklemek hayaldir.

Şenol hoca eskiler-yeniler, gençler-tecrübeliler, iyi oynayıp gömdükleri-kötü oynayıp övdükleri, vazgeçemedikleri-hiç sevmedikleri gibi ikilikler yaratarak bizim kuyumuzu kazdı. Bizi de içine attı.

Geçen sene başarısızlık yönetime fatura edilince Şenol hoca kendini kurtardı ama artık kel göründü. Taraftar tepki gösteriyor, basın istifa soruları soruyor. İş bitti.

Açıkçası Guti/Sergen/Tamer/Yasin kim gelirse gelsin. İlk yarı 26 puanda kalmaz. Bu kadro antrenörsüz sahaya çıksa yine 26 puanda kalmaz. O yüzden ısrara gerek yok. Hoca istifa etmiyorsa, pasifize edilip yeni bir antrenörde getirilebilir. Guti zaten kulübede. Yollasınlar hocayı tribüne, Guti veya Guti+Yasin idare etsin sene sonuna kadar.

Hidayet dedi ki...

hoca'nın aklı beşiktaş'ta değil ,o yüzden yaşananlar , sözlerine ayar oluyorum . hemen hemen herkes ittifak halinde bu sözde .eğer aklın beşiktaş'ta değilse git abicim ya , hani üstün insani meziyetlerin nerede kaldı . ya da aklı beşiktaş'ta değilse yönetim versin parasını pulunu gitsin . beşiktaş'ın başında olup da aklı başka yerde olan adamı niye tutuyoruz . adam beşiktaşı çalıştırıyor aklı da yılda iki elin parmakları kadar maça çıkacağı , muhtemelen büyük turnuva göremeyeceği milli takımda . neyi bekliyoruz ? aklı milli takımda değil de mesela fener'de ya da herhangi bir lig takımında olsaydı da normal mi karşılardık ? aklı ister milli takımda ,ister trabzon'da olsun ,isterse yaşlılık bunalımına girsin ne farkeder bizim için ? milli takım olunca mubah mı oluyor anlayamıyorum. hocamızın zarar görmeyeceği en uygun zamanı mı bekliyoruz ? niye kendimizi atlama taşı yapıyoruz ? gönderin , ne zaman isterse anlaşsın milli takımla . yoksa başkanın da mı aklı milli takımda/federasyonda ?

Maçları statta izleyenler cevaplayabilir mi; Oğuzhan'ın kenardaki hal ve tavırlarını gözlüyor musunuz? Yorumunuz nedir? Fener maçında 3.golü izlerken Necip Pektemek ve Caner Burak'a koşuyor ama o kadraja dahi girmemiş, gollere falan seviniyor mu napıyor bu adam kenarda? Necip Dirar tartışmasında bile hiç tepki vermedi, siz neler düşünüyorsunuz?

yilmaz dedi ki...

Bence Oğuzhan konusunda olay şu: Oğuzhan teknik direktör tarafından gözden çıkarıldı. Bunu bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Fener maçında Pektemek'in onun yerine tercih edilmesi bile gösterge. Fakat ben yönetimin Oğuzhan'ı kaybetmemeye çalıştığını düşünüyorum. Antrenman fotoları paylaşırken hep onu kadrajlıyorlar, maç günü postlarında onun görsellerini kullanıyorlar, vs. vs. Oğuzhan da Şenol Güneş'in kendisine forma vermeyeceğini kestirmiş olacak ki, zaten taraftarla da arası bozuk, iyice saldı kendini. Töre ya da Tolgay gibi bam bam konuşan bir adam da olmadığı için öldü mü, kaldı mı, yaşıyor mu bilmiyoruz. Leyla gibi takılıyor bu ara.

Bence yönetim telkinde bulunmuş bile olabilir kendisine, fazla sivrilme diye. Şahsi fikrim, ligin kalanında da hiç oynamayacak. Yeni sezonda yeni hoca ile oynamaya başlayacağını düşünüyorum. Ha eski formuna mı döner, şimdiki gibi silik mi olur, onu göreceğiz.

Olcay, Töre, Tolgay, hatta bence Kerim, şimdi de Oğuzhan. O kuşağı o kadar kötü harcadı ki Beşiktaş. Oysa ki Borussia Dortmund kendisini Bundesliga şampiyonluğuna taşıyan, fakat artık yeni hedefler için yetersiz kalan Dede, Barios, Kuba gibi oyunculara ne güzel vedalar etti. Sözde biz de feda projesini başlatırken Dortmund'dan ilham almıştık.

Basar dedi ki...

Şenol Hoca bu camianın sevgilisiyken hızla nefret objesi olma yolunda ilerliyor. Görünen köy klavuz istemez, istifa etmediği her gün stadyumda yuhalanmaya daha da yaklaşıyor!

Bu kadar topçunun ahını almak da az buz iş değil!

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'in bildigin muritleri var medyada. Taraftar ve muhabirler arasinda. 2 arguman baya populerlesti son gunlerde;

1 Adamin akli milli takimda. Bunu da elestiri olarak falan degil, bildigin mazeret olarak soyluyorlar. Sen bunu dile getiriyorsan pesinden 2 turlu sonuc cikmali;

Birincisi, hocanin akli baska yerdeyse profesyonellik ve insanlik geregi istifa etmesi gerekir. Akli neredeyse oraya gitsin.
Ikincisi, hocanin baska yerdeyse yonetimin bu herifi kovmasi gerekir.
Bu noktalar dile getirilmiyor, normalmis gibi mazeret olarak sunuluyor. Arkadas, sen 2.5 milyon euro gibi hayvani bir para aliyorsun. Senin aklin nasil baska yerde olur lan? Bu nasil mazeret. Sozlesmesi biten oyuncu olsa nasil bakacagiz olaya? Mesela forvet karsi karsiyayken hayallere dalsa kaleci topu ayagindan alsa. Veya kaleci olarak topu yanlislikla rakibe atsa, geri pasta topu ayaginin altindan falan kacirsa? Tepkimiz nasil olacak? Aaaah caniiiim, kontrati bitiyor guzelimin. Kafasi baska yerde annesi. Canim benim kiyamam, kafasi baska yerde minnosumun. Boyle mi olacak lan tepkin? Yoksa herifi dovup kalaylayip kulubeye mi cekeceksin? Bu luks, mu hak nereden geliyor lan? Bir kisi de cikip senelik 2.5 milyon euro alip hala oraya maliymis gibi coreklenen herifin kafasi nasil baska yerde olur lan diyemiyor. Cildiracagim!

2 Fener kompleksi var. Bir antrenorun bir takima karsi kompleksi olmasinin normal bir yani varmis gibi lanse edilmesini gectim; bu macta bundan emare yoktu. Zira olsaydi bu maca Kagawa kulubede Necip/Medel 11'de falan sacma bir 11'le cikardik. Ilk defa dogru bir 11'le cikip catir catir oynadik. Kompleksle falan alakasi yok. Macin 3-3'e gelmesinin kompleksle falan alakasi yok. Bu herifin bok gibi antrenor olmasiyla alakasi var. Adam zaten 3 senedir mutemadiyen oyuna yanlis veya gec mudahale ediyor. Yine surklase edildi rakip antrenor tarafindan. Her mac Avci bu adami taktiksel olarak bocek gibi eziyor, Avci/Basaksehir kompleksi mi var yani? Bir Genk maci yasadik, bu macin kopyasi. Hayvani sok presle baslayip rakibi parcalayan Besiktas. Sonra rakip antrenorun dogru mudahaleleriyle ve bizim antrenorum mal gibi bakmasiyla dengelenip elimizden kayip giden mac. O mac ne olacak? Genk kompleksi mi var adamin?
Bok gibi antrenor iste, neyi karistiriyorsun ki. Sanki herif her macta super antrenorluk yapiyor da bir FB maclari sikinti. Bir gidin yahu.

ideal 11 dedi ki...

yılmaz

klişelerin ne kadar mantıklı isede ilk cümle biraz enteresan olmuş.

''Sergen'i bir teknik direktör olarak beğenmem''

alanya-gs maçı sergenin teknik adamlığı konusundaki zirve maçtır.kafasındaki ideal sistemi eksiksiz sahaya yansıtmıştır.o maçı mümkünse bir daha izle sonra belki kararında bir değişiklik olabilir.

beğenmem sözünün arkasında herhalde alanyaspor niye barça gibi oynamıyor düşüncesi olabilir :).çünkü diğer türlü beğenmemek için bir neden göremiyorum.skor olarakta oyun olarakta gayet başarılı gidiypr.

buda bir klişedir aslında.sergeni beğenmiyorum.neden? cevap yok.alanyaspor maçlarını kaç kez izledin?cevap yok.taktiğini mi beğenmiyon?cevap yok.

o zaman niye beğenmiyon aga.

açık söyleyeyim sergenin alanyasporunu izleyip sergeni beğenmiyorum demek klişelerin ön yargıların bir belirtisidir.çünkü daha çok sergeni oyuncu kimliği ile bağdaştırıp teknik adamlığın çok ciddi, smokinler falan olmasını düşünmektir.oysa simione oldukça sert ve agresif bir oyuncu kimliğinden harika bir teknik adamlığa evrildi.kravatsız kimlik tiplemelerinden biridir.juve maçında yaptığı hareket de malum.yani teknik direktörlük smokinlik bir olay değil.klişedir bu.teknik taktik olarak beğenmiyorum diyen le zaten futbol tartışmam aga.

BJK4EVER dedi ki...

Oguzhan ne dusunsun ki hoca hakkinda? Muhtemelen nefret ediyordur kendisinden, tipki Lens, Medel, Tolgay gibi. Frey, Janko gibi eski oyuncularin aciklamalarini da biliyoruz.
Senol Gunes kotu bir antrenorden evvel kotu bir insan. Sirf bu mac sonrasi aciklamalari bile bunu belgeliyor. Mac oncesi ve esnasinda super bir centilmenlik, neredeyse hic gerginlik, kavga olmamis. Adamin mac sonrasi aciklamasi "FB buyuk takimlara karsi motive olamiyor".
Iyi ki FB bu adami adam yerine koymuyor hakli olarak da cevap vermiyor. Pislik adamin her yerine islemis. Her yerinden akiyor resmen.

Daha once biri paylasmisti; Guven ve Lens oyundan cikarken bu adamin tavirlarini. Adamlarin yuzune bile bakmiyor. Bildigin oyuncular bok cuvaliymis gibi davraniyor. Ulan 19 yasinda cocuk o be. Bir git saril lan, ne kaybedersin.

Oguzhan nasil bakiyordur diyorsunuz? Oguzhan Sivas macinda hatali pastan sonra cikti, bir daha oynamadi. Cikmasini anlarim, zira taraftar yuhlamaya baslamisti vs. Sen oyundan cikarken cocuga bir sarilsan, moral versen ne olur lan? Oguzhan'a ligde her zaman ihtiyac duyarsin, seni ilk 2 sene tasimis bu cocuk. Bu kadar mi kolay silinir bir insan? Bu adam 20 kisilik kadro kullanmiyor, 13-14 kisiyle idare ediyor. Bazi oyuncular konjunkture gore mobbing/nefret listesine giriyor. Mesela sezon basi full oynayan Medel simdi siksen oynamaz. Orta sahamizda 37 yasinda her sezon sonunda yorgunluktan geberip pili biten bir Atiba var, ama Medel rotasyona bile giremiyor. Oguzhan hem kilit acabilecek hem topu bizde tutabilecek oyuncu, her turlu isine yarar ama son 5 mac hic oynamiyor, 1 dakika bile. Bu mac bas bas Oguzhan diye bagiriyordu, ama yuzune bakmadi bile. Cunku mobbing listesinde.
Onumuzdeki maclarda Lens ve Guven'den en azindan biri o listeye girecek ve siksen oynamayacak. Mac Lens diye bas bas bagirsa bile girmeyecek. Larin'in ne oldugunu anlamamasi da normal zaten. Sezon basinda hirsli super, bir FB macindan sonra berbat oyuncu ve suclu, sonra devre arasi kampinda takim en iyisi bir anda, sonra hic oynamiyor. Sizofren hocamizin takintilari iste.
Cunku dogru antrenorluk yapmak mesele degil. Mesele nefretini, komplekslerini oyuncular uzerunden kusmak.
Tolgay'a bakmak yeterli zaten. Aciklamalarini vs dogrulamiyorum, ama adami oyle bir hale getirmis ki, bildigin Besiktas'tan nefret etmis herif, Fenerbahce'ye 5 kolla sarilmis. Adam oyle bir rahatlamis ki, resmen hayatindan bezdirmis cocugu. Yanlis anlamayin, bu cocuk bizde 2 sampiyonluk yasadi. Liverpool'u elememizde basrol oynadi, CL'de super maclar cikardi, namaglup lider gruptan cikan takimin parcasi, 2 sampiyonluk yasadi falan. Boyle gunler yasamis bir cocuk Besiktas'tan nefret eder duruma gelmis.
Oradan hesap edin iste oyuncular bu heriften ne kadar bikmis, tiksiniyor, nefret ediyor. Ve bu adam hala bas taci yapiliyor, takimda tutuluyor. Baska soze gerek yok.

BJK4EVER dedi ki...

Sergen Yalcin'in somut birseyler basarmis olmasi oldukca zor. Cogu gittigi takim dusuk profilli ve bildigim kadariyla cogu takimda sezon ortasinda getirildi. Yani nispeten iyi bir butceli takimda, uzun vadeli olarak calisamadi henuz.
Ki tek seferlik ani basarilar da cok sey ifade etmiyor; Bulent Uygun, Ertugrul Saglam gibi ornekler var onumuzde.
Sergen Yalcin'in olabilirligi bence 3 nokta uzerinden pozitif olarak gorulebilir:

1 Belirli bir futbol gorusu var ve her takima empoze etti. Alanya'ya da ayni tarz, Antep'e de ayni tarz futbol oynatti. Cesur, hizli, ofansif oynatti gittigi her takimda. Kucuk maclarda da buyuk maclarda da. Bu onemli bir veri. Ozellikle Antep gibi gittigi gun berbat takimda mucize yaratti, tas gibi bir futbol oynatti. Her babayigidin harci degil.

2 Besiktas ve Turk futbolunu taniyor. Benim icin bu olmazsa olmaz degil, ama en azindan daha ilk macta evimizde Akhisar'la oynarken 0-0'lik sonucun kabul edilmez oldugunu, risk almasi gerektigini bilen bir hoca.

3 Sergen'de muthis bir futbol akli var. Genel olarak buna futbolcu olarak sahip olanlar iyi antrenor oluyor. Maradona buyuk bir istisna, onda zaten eroinden akil makil kalmamistir zaten.

Tamer Tuna, Abdullah Avci'dan ziyade ben Sergen Yalcin'i takimin basinda gormek isterim. Guclu bir teknik ediple beraber tabii. Bu adamin ne kadar hantal, keyfine duskun oldugunu biliyoruz. Herseyi cekip cevirecek, tek basina yapacak, isteyecek biri degil zaten. Genis ve kaliteli bir ekiple birlikte gayet iyi antrenorluk yapar.

turkkant dedi ki...

Podcastleri izliyorum. Övünç benim görüşlerini çok beğendiğim bir kişi. Ama son zamanlarda Beşiktaş ile ilgili görüşlerimiz taban tabana zıt.

Mesela Dorukhan'ı ve Güven'i beğeniyor. Ben, bu iki oyuncunun Oğuzhan ve Babel'in pozisyonlarındaki oyunlarını gelecek için çok yanıltıcı ve hatta çok tehlikeli buluyorum. Bu iki oyuncuyla ancak ve ancak böyle baskı-tempo oyunu oynarsınız, ve Beşiktaş yıllarca o vasat ama mücadeleci oyunlarla sezonları harcadı. Dorukhan, Tayfur-Veli Kavlak gibi mücadelesiyle yanıltıcı bir oyuncu. 4-2-3-1 sisteminde Dorukhan'lu bir kadro çok zor, arzu ettiğimiz dominant Beşiktaş futbolunu oynar. Belki, 4-3-3'te iki çok usta oyuncunun yanında tamamlayıcı olarak, ya da sağ bek, o da kendini ciddi geliştirirse.

Tolgay konusunda da Övünç'e katılmıyorum. Ben çok değerli ve temel özelliklerinin Dorukhan'ın önünde olduğunu düşünüyorum.

Yine, Güven'in oyuna kattığı kalite ile Babel arasında dünyalar kadar fark var. Ve bu Güven 4 yaş daha olgun olsa da çok değişecek bir şey değil bence. Oyuncunun temel özellikleri bu.

Keza Lens, bu oyuncuyla kaliteli bir oyun oynamak imkansız. Bunlar uzun vadede çok yanlış bir oyun değişimi...

Beşiktaş'ta usta oyuncuların yaşlanmaları ve iştahlarını kaybetmeleriyle eski takım iflas etmişti. Hoca doğru teşhis, yanlış tedavi uyguladı. Oyundan vazgeçti, bizim pas-hakimiyet oyunundan vazgeçmiz değil, oyuncuları değiştirmemiz lazımdı. Tam tersi, bence Fener'in yıllardır Topal'larla, Ozan'larla, o tek yönlü Brezilyalılarla çıkamadığı yöne doğru gidiyoruz.

Bu takımın bence tek kurtuluşu Oğuzhan'ın tekrar özgüvenini kazanıp taraftarla barışıp 8 numaraya dönmesi. Sanki bunun yolu da sene sonu Abdullah Avcı gibi gözüküyor.

Bu kadro, nefis pas oyunu oynar, koyarsın öne Kagawa-Burak-Ljajic, arkasına Oğuzhan-Atiba-Dorukhan, tertemiz oynar... Bir tek Dorukhan biraz sırıtır, o da eksik olan bindirme tempo işini telafi eder. Ama biz ittir kaktır futboluyla vasatlığa doğru gidiyoruz.

yilmaz dedi ki...

@ideal 11 e abi beğenmiyorum adamın teknik direktörlüğünü, n'apıyım şimdi? Gelsin gelmesin derdinde değilim. Zaten maddelerle belirttim önyargılarla gelip gelmemesine karar verilmemesi gerektiğini. E GS maçında Sergen'in takımının iyi oynaması ile benim hangi maddem çelişiyor anlamadım? Belki de çok iyi hocadır bilemem. Ben şimdiye kadar izlediğim maçlarda beğenmediğimi söyledim. Belki de senin kadar maç izlememişimdir, o yüzden cahil kalmışıdımdır.

YSY dedi ki...

Biz tabi burada sergen falan diyoruz ama yönetimin aklında böyle birşey var mı, sanmıyorum çünkü olsa illaki ses çıkardı diye düşünüyorum. Sergen bir risk başkanın gözünde ve bu riski seneye alabileceğini sanmıyorum. Aslında kalan haftalarda denenecekse sergen denenmeli. Fener maçından sonra bu sene daha maça gitmemeye karar almıştım ama sergen gelirse her maça giderim diyorum içimden. Bence sergenin gelişi camiayı toparlayabilir yada daha doğrusu ateşleyebilir diyelim.

ideal 11 dedi ki...

yılmaz

beğenmeme olayının altının doldurulması gerektiğini düşündüm.klişelerden bahsetmişsin yazında.misal dersinki kontraatak futbolu oynatıyor bize uymaz.yada düşük tempolu pas oyunu oynatıyor avcı gibi.buda beni maç izlerken uyutuyor.yada aşırı hücum futbolu oynattığı için takımları çok gol yiyor.vs vs

hafız ben bişeyi beğenmiyorsam bir sebebi olur.bende merak ettim nedir beğenmeme durumu diye.benim gözümden kaçan bişey varsa sergen hakkında öğrenmiş olurum.misal.

izlediğin maçlarda beğenmedin.enteresan.saygı duyuyorum.

benim izlediğim maçlardan küçük ipuçları vereyim.calma camposu orta sahaya çekmesi.enteresan bir hamle.orgini kanat açık oyuncusu.önce ceyhun gülselam ile tek merkez orta saha ile başladı.şu anda ozan tufan gülselam fizikli merkez ikili orta sahasına döndü.bu biraz simione efektidir sergende.

üçüncü bölge presi.çok etkindir.takım mesafesi oldukça düşüktür.kontratak futbolu ile yol almaz sergen yalçın ama maç içinde kontra ataklarıda kovalar takımı.rakip prese karşı pas oyunu ile karşılık verir.dan dun ileriye şişirmezler.galatasaraya maçta nefes aldırmamak kolay ve tesadüf ile yapılan bişey değil.sistem ve kurgu gerekiyor.doğaçlama sistemi yoktur.planlanmış bir düzen vardır.

Hidayet dedi ki...

futbol endüstrisinin lokomotifi olan arkasında dev bütçeler ve futbol aklı bulunan takımlara eski oyuncularının hocalık yapmasıyla sergen'in beşiktaş'ı çalıştırması aynı şey değil. şuna katılırım , türk bir hoca ile çalışacaksanız ille de bu adamın 10 takım gezmesi mi gerekir tecrübelenmek için . gerekli emareler görülürse elbet gerekmez de bunun için sergen'in gs'ı boğması yada gittiği takımlarda "yandım hocam ,kurtar" hocalığı yapması , beşiktaş için pek yeterli değil.

neden takımını 4 yıl şampiyonluk potasında tutan gs'yi ,fb'yi ve 2 yıl şampiyon olmamıza rağmen bizi dümdüz eden ve en önemlisi takımını sürekli belirli bir oyun düzeni içerisinde oynatmaya çalışan başakşehir'in hocası değil de sergen olsun hocamız . beşiktaş'ın çocuğu diye mi ? 2 yıl üstüste kazanılan şampiyonluktan sonra 1 yıl şampiyon olamamanın ekonomik olarak tüm düzeni berbat ettiği bu ligde böyle şeylere bakılamaz . ha eğer hiç paramız yoksa feda dönemindeki gibi kimseyi ikna edemeyecek şekilde küçüleceksek onu bilemem . o durumda da gelecek odaklı bir takım gerekir ki onu da beşiktaşlılar içerisinde en iyi sergen mi yapar şüpheliyim.

sonuç olarak ben fikret orman'ın 2 yıl başarısızlıktan sonra 3. yıl için ilk tercihinin sergen olacağına inanmıyorum . muhakkak öncelikle yoklayacağı kapılar vardır . tabi medyadaki bazı beşiktaşlılar da sergen'in yolunu açmaya çalışacaklardır . zaten bunu yapıyorlar da . sergen beklentisi yaratacaklardır

yilmaz dedi ki...

@ideal11 sen benim yazdığımı hiç okumamışsın ki? Benim bahsettiğim konu teknik direktör klişeleri. Teknik direktör seçilirkeni x büyük takımda olmaz, y kendini ispatlamalı, yabancı kasıyor, yerli gelsin klişelerine ayar olduğumu söylüyorum.

Sergen'e de sadece tek bir satır ayırdım. Orada da teknik direktörlüğünü beğenmediğimi söyledim. Ayrıca gelmesin demedim, tam tersine maddeler halinde sıraladığım klişelere göre yorum yapılmaması gerektiğini söyledim. Maddelerde gösterdiğim X yerine Sergen'i koysam aslında ne demek istediğim daha anlaşılır olur.

Ha nesini beğenmiyorum. Benim hayalimdeki teknik direktör, Avrupa Futbolundan haberdar olmalı. Barça, Real'i bildiği kadar, Espanol'ü, Huesca'yı da bilmeli. Oradaki futbolculara da, onların oyun ve taktik planlanlarına da hakim olmalı. Bir sanatçının sanat tarihi bilmesi gerektiği gibi, futbolun tarihine, gelişimine, evrimine de hakim olmalı. Sergen böyle biri mi? Bilmiyorum. futbolculuğunda "bu akşamki maç hakkında ne düşünüyorsun?" diye sorulduğunda "bu akşam maç mı var" dediği rivayet edilen bir adam. Bahsedilen maç da bir ŞL finali bu arada. Ha bundan sonra kendini geliştirdi dersen eyvallah. Zaten gelmesin demiyorum, beğenmiyorum diyorum. Ya şu tek cümleyi bana bu kadar açıklamak zorunda bıraktın ya, valla korkulur senden.

yilmaz dedi ki...

@ideal 11 benim tek bir satır Sergen eleştirim bile yok, çünkü merak edip özellikle takip bile etmedim. Ama Allah aşkına, takımın başına geleli 6-7 hafta olan bi adam nasıl bi planla çalışmayla takımı buraya getirmiş olabilir?

Anlatamış olabilirim, tekrar söylüyorum. Ben Sergen gelmesin demiyorum, "Sergeni beğenmem ama, yok kendini ispatlamalı, yok büyük takımda mevzu başka aga klişeleriye adamın gelmesine muhalefet etmek yanlış" diyorum.

yilmaz dedi ki...

Bu arada, o kadar takımıb teknik direktörü değişti, Rıza Çalımbay'ın ismi hiç biriyle geçmedi. Bilemiyorum artık.

beagle dedi ki...

Bir teknik direktör geldiğinde beklentilerimiz:

1. Oyuncu portföyü olsun, eksiklere iyi transfer istesin

2. İyi ilk 11 seçsin, adil forma dagitsin

3. Modern futbola uygun taktik bilgisi olsun ve bunu takima uygulatabilsin.

4. Rakip analizini iyi yapsin, iyi maç yonetsin

5. Istikrarli, uzun vadeli performansı iyi olsun. Planlama yapsin, kadroyu zamanla gelistirsin, lig maratonunda nefessiz kalmasin, kriz yonetebilsin vb

6. Yukaridakileri tek kişi yapamayacagindan iyi bir antrenör scout vb grubu olsun.

Kalan faktörler imaji olsun şöle olsun basina şunu yapsin vb lükse girer.

10 maçlık kariyerleri ile Sergen bunların kaçını karşılar? Adamin takim kurma,transfer, uzun vadeli planlama, kriz yönetimi vb hiçbir umut veren deneyimi yok. Alanya'da oynattığı oyuncular zaten vardı.

Sergen su anda sadece iyi 11 seçip, motive edip, kisa vadede başarılı görünüyor o kadar. Bu Beşiktaş'ın başına gelmek için yetmez. Bjk pafı 10 maç calistirip, başarılı iken çekip giden bir adam sonuçta. Alanyayı 3 sene calistirsin sonra bakalim değişmiş mi.

BurkayJK dedi ki...

Ligde takımım dışında maç izlediğim yok ama yanılmıyorsam Başakşehir her maç Emre-İrfan Can orta sahasıyla başlıyor. 39'luk Emre ve defansif yönü çok iyi olmayan İrfan Can...

Ben de kendimi kasıyorum, Oğuzhan'ın yanına mutlaka çift ciğerli canavar gibi orta saha lazım diye. Mesele, sahada herkesin yerini ve görevini bilmesi. Bu tip sistem takımları beni çok cezbediyor.

Benzer örnek bizde de oldu. 16-17 şampiyonluğunun son haftaları Oğuzhan-Tolgay merkezi sırıtmadı diye anımsıyorum. Hatta İstanbul'daki Bayern Munih maçına da bu ikili çıkmıştık ve her ne kadar iddiasız bir maç olsa da oyun beni memmun etmişti. Yani Oğuzhan'ı geri kazanırsak yanına illa ki Atiba gibi biri gerekmez. Yeter ki doğru oyuncularla oynayalım. Umarım bunu yapabilecek tarzda hocalar bulabiliriz.

Zaitsev dedi ki...

Egoları olan tecrübeli bir antrenör yerine işin başında başarılı olmak isteyen biri takımın başına geçmeli.O yüzden Guti, Sergen, Yasin veya Mehmet Özdilek'ten biri olmalı diye düşünüyorum.

3-4 antrenör hariç Türkiye'deki herkes aynı tarz çalışıyor. Ya sezon başı başlayıp işler kötü giderse kovuluyorlar, ya da sezon ortası gelip takım ligde kalsın diye uğraşıyorlar. Sezon sonu da transfer isteyince yine yollanıyorlar.

O yüzden Sergen şu kadar takım değiştirdi bir ölçü değil. Belki de Alanya, Konya ile birlikte Sergen'in çalıştırdığı en iyi kadrodur bugüne kadar. Sergen'in vasat kadrolar ile yaptığı işler başarılı. Uzun süreli olmamasının sebebine tek taraflı bakmamak lazım.

@ beagle

Bir ekleme yapayım. Korkmayacak bir antrenör olmalı. Rıza hoca, Del Bosque sonrası yarım sezon güzel top oynattı çünkü o yarım sezon kaybedeceği birşey yoktu. Ama sonra gitti transferde Youla'yı istedi. O yüzden Beşiktaş gibi oynatacak bir adam lazım. Kayseri gibi oynatacak birisi değil.

beagle dedi ki...

Yasini en çok destekleyen kisilerdenim ama tek gelirse, 10 haftada başını yerler. Alternatif havuzumuzdan Mehmet veya Tamer'in yaninda gelmesi daha dogru olur. Sergenle gelse de olur. 10 maç sonra daha az baskiyla devralir :)

Zaitsev dedi ki...

Şenol hoca milli takımda. 1 Haziran itibariyle 4 senelik anlaşma yapılmış. TFF açıkladı.

sports guy dedi ki...

Buralar aksama senlenir kesin :)

Dur ilk tasi ben atayim, "hocaya yapilan operasyon basariyla sonuclandi.."

yilmaz dedi ki...

setenistler yedi adamı :(

yilmaz dedi ki...

Eldeki veriler:

*- Geçen yılı dördüncü bitirdik
*- Şu an liderden 11 puan, ikinciden 5 puan gerideyiz.
*- Tarihinde ilk kez Avrupa'da seri başı olduğumuz bir grupta, üçüncü olarak elendik. Sadece son torbadaki takımı yenebildik.
*- Ligin ilk yarısını 26 puan gibi, düşme adayı performansıyla bitirdik.
*- Kendi sahamızda ilk yarısını 3-0 önde kapattığımız bir maç bile kazanamayacak kadar kırılgan ve güvensiz bir takımız.

Tüm bunlara sebep olan hoca, milli takımla gün itibariyle 4 yıllık sözleşme imzalamış. Yönetim daha önceki açıklamasında, "hocaya teklif gelmedi, gelemez de zaten" demiş.

Artık gereğinin yapılması zamanı gelmiştir. Sıra yönetimde.

yilmaz dedi ki...

Bizim akıllı yönetici de "hoca martta iki maçlığına milli takımın başında olacak" demiş. Sanki milli takımın teknik direktörünün tek görevi sahaya çıkacak 11'i belirlemek. Ayak üstü seviyolar bizi, haberleri yok.

fidddas dedi ki...

Ben abdullah avcinin besiktasta basarili olabilecegine inanmiyorum. Blogda genel olarak senil hocaya gicik olunuyor ben de avciya gicigim:)
Kaldi ki baskasehirde yaptigi transferler zaten bizim yonetimimizin yillardir elestirdigimiz transfer politikasi.
Ancak bundan daha acil olan hemen hocanjn gorevine son verilmesidir.

Huzeyfe dedi ki...

"Türk futboluna hizmetlerinden ötürü teşekkür ederiz"
Bunun Yıldırım Demirören için söylenebildiği bir futbol endüstrimiz var.
Şenol Güneş de anlaştıysa gitsin artık, bizim günahımız ne?
Uzun süreli bir dominasyon kurabilecekken son iki seneyi heba ettik resmen. Şimdi yine baştan başlıyoruz. Yeni bir Atiba-Oğuzhan ve Mario Gomez bulmamız lazım. Bu ihtimaller ne kadar düşükse önümüzdeki senelerde şampiyonluk ihtimalimiz de o kadar düşük.

sinek savar dedi ki...

offf carsaf carsaf dokturenler var :) mac sonrasi tabi bu, devre arasi ses yok orgazm tavan :) fener 3 yiyorsa fark etmez kimden oldugu... Aynisini ft'de yasamisti "6 atar miyim lan" dan sonra 2-2 berabere kalinca, ortaligi dagitmisti falan. Ah ulan ah, armut gibi piyasadasiniz ama memleket okuz kayniyor anlatamiyoruz.

Senol muritleri, hocanin akli besiktasta degil, hocanin fener koplenksi var diyormus bak sen. Lan onu muritleri degil dusmanlari diyor, alginizin baslangic noktasi o.

Burada kendimi somon gibi hissediyorum ya, akintiya karsi... nereye kadar amk... (bu troll'ler disindakilere soruyorum gercekten bu kadar salak misiniz? armut gibi bak armut! Al ye yani...)

Yorum Gönder

Ara