.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Şubat 2019 Perşembe

STSL21 Beşiktaş - Bursaspor




Tarih: 09 Şubat 2018 Cumartesi 19.00

Stadyum: 
Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: 
 Mete Kalkavan

Eksik Oyuncular:  Tolga Zengin, Gökhan Töre, Orkan Çınar / -

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

90 Yorum:

Emrah D dedi ki...

6-4 alırız

EC dedi ki...

yenelim...

#cekirgeKalkavan a dikkat... tribunleri gerebilir, kirmizilarla Besiktas i yipratabilir.. Rakibi ve hakemi baski altina alacak organizasyon icinde olalim.. lutfen mac oncesi ve esnasinda hic bir futbolcumuza tepki vermeyelim..

#cekirgekalkavan (pozisyonlarda futbolcuya bakmayip baska yere gozlerini kilitlemesinden oturu - Hababam Sinifi = Sener Sen)

Pheaglix dedi ki...

birkaç soru:

1- daha ortada oynanan maç yokken, gs de hatayspor'u alenen hakem desteği ile geçmişken (pozisyon net kırmızı), iddaa'nın şampiyonluk oranımızı arttırmasının quaresma'nın takımda kalacağının kesinleşmesi ile alakası var mıdır? ben olsam tam olarak aynı şeyi yapardım :)

2- beinsports şenol hoca'nın atiba dinlendirilebilir diye bursa maçı için medel'i hazırladığını söylemiş. elimizdeki herhangi bir oyuncu haftada bir maçı kaldıramayacaksa o oyuncunun kadroda işi ne? eğer kaldırabilecek durumda ama forma adaletine kurban gidiyorsa da önceki hayatımızda nasıl günahlar işledik de buna maruz kalıyoruz?

3- yine beinsports orkan'ın kadro dışı olduğunu (töre ve tolga ile birlikte) ve yakın zamanda takıma katılacağının ön görülmediğini yazmış. ne ara kadro dışı kaldı bu çocuk? gelir gelmez kadro dışı bırakacaksak neden geri çağırdık ki?

4- hırsından değl, bilerek ve isteyerek kırmızı kart gören adam muhtemelen haftaya takıma tekrar girecekken, töre neden hala kadro dışı? bu adam kadro dışı kalmak için ne yaptı tam olarak? hadi töre de tolgay'ın pilavdan bir kaşık almış desek, tolga neden kadro dışı? hayır beşiktaş forması ile tolga'yı bir dakika daha bile izlemeye tahammülüm yok, ama neden kadro dışı ki?

5- dünya üzerinde quaresma'nın gördüğü son iki karttan sonra onu hala oynatacak bir büyük takım hocası, ya da bağrına basacak büyük takım taraftarı var mıdır? hem alacaklarını bırakmayıp, hem de bedava gitmek için baskı yapan oyuncuya kalması için yalvaran yönetim var mıdır? (not: alacağının olması, üstelik bu kadar yüklü miktarda alacağının olması bizim adımıza rezaletken, yine de kulübün ikinci başkanının bir oyuncuya kalsın diye defalarca kez yalvarması fazlasıyla gurur kırıcı)

eğer antalya maçındaki gibi oyun akışında olmayan bir gol atarsak, üstüne rakip dağılırsa kazanırız. yoksa net beraberlik maçı. hakemin de içinde en ufak art niyet varsa iki gıdım aklı varsa onu kendine saklar, maçı normal yönetir. bizim artık çelme takmalık bir halimiz kalmadı, kendi kendimize takılıp düşüyoruz zaten.

adam ciddi ciddi burak ve kagawa'nın olduğu yerde quaresma kalsın bize katkı sağlar demiş ya. tekinin en zayıf olduğu yönü kafa vuruşları, öbürü de 1.75 boyunda. ama quaresma onlar varken katkı sağlarmış. umarım bir an önce milli takıma gider de önümüzü görmeye başlarız.

BJK4EVER dedi ki...

Dorukhan'in mevkisi baya tartisilmisti. Oguzhan karsilastirmalarina anlam veremedim. Birisi tam bir regista, digeri mevkisiz.
Ki su ana kadar onunla karsilastiran goremedim, ama bence tam bir Fellaini kendisi. 6 desen yeterince defansif ve sert degil, 8 desen yeterince gidip gelmiyor, 10 desen oyun zekasi ve teknigi sinifta kaliyor. Herseyi yapiyor vasat-iyi arasi, ama hicbirseyde tam degil. Ama en onemli ozelligi cok fazla pozisyona giriyor bir sekilde ve gol atiyor.

Bence Dogukan ofansif bir takimda 6, defansif takimda 8 olur. Hic 10 numara, sagbek, sag acik falan denemeye gerek yok. Bizde Dorukhan-Oguzhan lig icin kagit uzerinde super bir ikili, ve hatta onlerinde Ljajic-Kagawa-Lens olursa tadindan yenmez. Birbirini cok iyi anlayan 3 pasor, Dorukhan gibi sert ama pas trafigine katilip ileride cogalmamizi saglayacak ideal bir 6 (bu kadroyla cogalma sorun olabilir) ve belki pas trafigine katilamayacak, ama tam o savunma arkasi kosuyu dogru anda yapacak Lens (Buragin yani sira).

Kagit uzeri cok guzel, ama cumartesi yine Medel, Atiba, belki Necip ve Quaresma'li sacma sapan bir takim cikacak maalesef.

turgay dedi ki...

bursa'nın tek iyi yanı orta saha sertliği. hücumda beceriksiz savunmada sakar bir takımı kendi sahamızda yenmemiz gerekir.

Emrah D dedi ki...

@Pheaglix

Orkan'ı biz çağırmadik demirspor gönderdi, belki bize çağırın diye rica etmiş olabilirler eğer onlarda gönderme hakkı yok idiyse.

@Pheaglix;

Orkan'ın sözleşmesini Adana Demirspor feshetti diye biliyorum, hoca kiralık gitmesini istiyordu, aynı şekilde Töre için de daha fazla oynamasını istediği için kadro dışı bıraktığını söylemişti sanırım Töre oynamayınca sorun çıkarıyor, tabii artık kadro dışı kalmaları gereksiz. Tolga Zengin de Umut Güner'e selam vermediği için kadro dışıymış, hoca yöneticilerle 1-2 senedir sorun yaşıyor benim bir şikayetim yok nasıl olsa sezon sonu sözleşmesi bitiyor demişti.

beagle dedi ki...

https://twitter.com/bulent_uslu/status/1093772211859656705?s=20

Uzun zamandır söylediğim konu.

Pheaglix dedi ki...

@disko @fernando

anladım. yine de hala töre ve orkan'ın kadroda düşünülmemesi bence mantık dışı. şimdi hatırlayamadığım bir maç vardı, töre ilk 20-30 dakika oynayıp sonra sakatlanıp çıkmıştı. o maçın töre sakatlandığı darbeyi yiyene kadarki 10-15 dakikasında bence ilk yarının en etkili oyununu oynamıştık. o maç tek başına aslında dikine dribbling yapabilen bir iki uyumlu oyuncu ile ligin öyle çok da zor olmadığını göstermişti. elimizde tam da bu tanıma uyan iki kişi var (orkan biraz yavaş kalsa da adam geçtikten sonra yusuf şimşek gibi ikinci çalımı atmak zorunda kalacak biri değil), ama onları kazanmayı denemek yerine kenara atıyoruz.

orkan'ı bilmem ama töre seneye lig içinde başka takıma giderse ileride pişman oluruz. istediği kadar iktidarcı ya da pideci olsun, adam form tutunca bu ligin üzerinde bir oyuncu.

Hidayet dedi ki...

şimdi de bi kagawa trenine bindik gidiyoruz . bu kadar kolay hedefinden sapan , aslı bırakıp ayrıntıyla ilgilenen camia zor bulunur . kagawa -japonya - şov... kagawa aşağı kagawa yukarı . bıraksak ta adam katkısını yapsa da ikinci bari olsak . başka şeylerle ilgilenmesek . sanki sezon başı da ilk maçımıza çıkacaz . 3 ay sonra büyük ihtimal kagawa yok ,adamdan maksimum fayda almaya baksak , şov olaylarına girmesek olmuyor mu ?

beagle dedi ki...

Gs batik donemindeyken medyası başladı Ozan Kabak Atalay Babacan vb vb. Sonuçta bir altyapi oyuncusundan Diagne hatta fazlasi para kazandilar.

2001li yani 18lik Oguzhan Akgün 4maç üstüste 2ser gol atti. Üstelik videodu olan son 4ü Sagbek Keremin hücum bindirmesinde pası/ortasi ile.
Biz eksik 2 noktamiza 18 yaşında süper ikili yakaladık, stadda kagawaya skiyo mu calsak konuşuluyor. Lan en çok ben ustiyordum, gelmesine sevindim de bonservisi bizde değil. 15 maç keyfini çıkaralım ama 18 yaşında acayip bir jenerasyonumuz var elde. Bunu öne çıkarıp, oyunculara güven verip, bu bitik sezonda A takima yerleştirmek lazim.
Endustriyel futbol zikkimi açısından bakarsak Alpay be Mertcan zaten A kadroda üzerine Oguzhan, Kerem, Erdogan, Erdem ve Ridvani katarsak 50m Euroluk değer eder.

dominic molise dedi ki...

ben de uzun suredir bunu dusunuyordum.
u21 ligde de en son baktigimda besiktas lider gorunuyordu. gs nasil surekli asagidan adam alip oynatiyor da biz yapamiyoruz anlam veremedim. gs altin jenerasyon falan deniyordu ama bakiyorum besiktas lider. bunu birisi acabilir mi?

beagle dedi ki...

@dominic
Alpay ve Mertcanlı kadro u21 de 14 puan farkla şampiyon, GS ortalarda yok
http://www.tff.org/default.aspx?pageId=1446

u19 takımımız ise geçen yıl u17de GSye 11 puan fark atarak şampiyon
http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=1454

Tamam adı geçen GSli çocuklar da iyi ama çoğu geçen yılın U19da iken Bursa 10 paun fark attı.

Bu arada Yasin hoca, Solda Marlon ve Erdem (orta saha sol iç), Sağda O.Aydoğan (sağa yakın 10) ve Yusuf Can Abay ile Gordon dönemi üçgenlerini hatırlatan kenar hücumları kurdu. Bekler de desteğe gelince rakip felç oluyor ve paslı ceza alanına yandan giriliyor, ya da görerek kısa mesafe ortalar yapıyoruz. u21 de süper taktik yönetim var. A takımın tersine...

Peki niye A takımla aynı formasyon oynanmıyor sorusu gelir diye ekliyorum: 9 ve 10 numalarda u21 de pek iyi adam yok. Yokluk ortamında oyuncularını taktik ve fizik olarak geliştiriyor Yasin hoca ve maç kazanmayı öğretiyor.
U19da iyi oyuncular var ama bir sebeple bozmuyorlar. Ya ozan hocaya ayıp olmasın diye ya da kazanan jenerasyon yetiştirmek içindir. Seneye u21 kalkıyor sonuçta.

met1903 dedi ki...

Mobbingci bunaktan kurtuluyoruz galiba?
https://skor.sozcu.com.tr/2019/02/09/son-dakika-sok-iddia-senol-gunes-besiktasa-veda-ediyor-iste-yeni-takimi-953642/amp/

BJK4EVER dedi ki...

Olacagi belliydi zaten, keske zamaninda yollarimizi ayirsaydik da bu kadar zarar gormeseydik camia olarak. Deminki Basaksehir sonucundan sonra Erzurum ve Alanya maclarina ekstra uzuluyor insan. Kazanmamiz gereken, tamamen korkakliktan dolayi kaybedilen 4 puan. Onlar cebimizde olsa su an havamiz bambaska olurdu.

Pheaglix dedi ki...

lig başladığından beri kaybettiğimiz ve üzülünmeyecek tek puan yok. belki başakşehir maçı, o da zaten sürekli kaybettiğimizden.

çıkan kadro bence çok kötü değil. caner oyundan alınınca hoca'ya atar yapan diğer tüm oyuncular gibi kesik yemiş (!). süreç saçmalık olsa da işimize yaradı, güven kanat forvet olarak deneniyor. kagawa da muhtemelen gerçekten fizik olarak yetersiz olduğu için ilk 11 oynamıyor. gerekirse 60'tan sonra mutlaka girer oyuna.

bursa mutlaka pozisyon bulur, çünkü sokaktan rastgele üç beş adam toplansa bize karşı pozisyon bulur zaten. hazır başakcity de puan kaybetmişken bize güzel bir beraberlik yakışır. hatta şöyle 20-30. dakikada beklerden bir giderse üstüne sos olur. tesadüfler hariç iyi şeyler başaramıyoruz. bu maçta da rakip saçmalarsa ve şans yanımızda olursa ancak kazanabiliriz, yoksa ilk yarıdaki tarifeden devam.

BJK4EVER dedi ki...

Yine kanser olacagiz belli ki.
Solbekte orayi koridor yapacak Caner yerine sprint atamayacak, kontra atakta gel beni gec diye bagiran Adriano.
Hucumda takimi 10 kisi birakip bir boka yaramayacak Atiba.
Ve Kagawa tabii yedek. Ilk 11'de cikmak icin fiziksel standardimiz cok yuksek oldugu icin (bkz Adriano, Atiba, Burak) yedek kalmis.
Keske mac sonu kovsak da kurtulsak bu hamsi beyinliden.

Basar dedi ki...

Kadroya çok itiraz edemem! Ah bi de Ozzy olsaydı

beagle dedi ki...

Ne oldu bu Burak pisliği hala atamadi. Negredo olsa ipe gitmişti.
Burak dedigin adam takimin ucunda kara delik. Gol atsa da atmasa da berbat topçu. Hicbir topa basip takimi hucuma yerlestirmiyor. Deve gibi ama fizik güc sıfır. Her topu savunmaya birakip arkaya beleşe kaçıyor çünkü. Iska gecerlerse gol atcek.

Getirenin de vesile olanin da ta ... 500 gol atsa gene ayni ...

Murat dedi ki...

ahaha ama güzel attı beagle

beagle dedi ki...

Evet. Savunmanin arkasina top düşünce. TSlilerin bi olayi vardi. Yenilioz ama Burak atiyo... Ljajic formda 1 tane şut çekemedi ilk yari mesela.

Neyse bu keyifsizligi Kagawa bozar. Şenol gidici, Burak da zaten 2 kere daha gobek üstü ucunca kendini bitirir.

Basar dedi ki...

Bu sezon neyse de bundan sonra ne yapacağız burak’ı

Basar dedi ki...

Lens’in trivelası tüm şakloculara gelsin!

beagle dedi ki...

Kesatlik diger problemleri de gosteriyor.
Güveni kanatta merak ediyorduk. Artik etmioz :) Dribling özelliği geniş akanda yokmuş. Vasat kalacak. Kondusyona yuklenip kilo vermesi gerek.
Dorukun 8 noda oyunu yonlendirememe riski de cikti. Sahada başka bir numara bulmak gerekli. Kenardaki yaraticiligini kullanacak bir oyun oynamali. Sağ-iç mesela. O da bu sistemde yok.
Vida ve Lens e dokunmamaliyiz. Yerlerini buldular. Kalan yerinde olanlar çok yaşlı. İşimiz var.

Bu arada spiker güvene hasta oldu. Ama beğendiği her hareket sol kanattan min 25 metre uzakta.

Pheaglix dedi ki...

atiba öyle muhteşem hücum melekeleri olan birisi değil. defalarca kez ceza sahası yakınında topu alınca mavi ekran verdiğini gördük daha önce. ama onun bile biraz hücumda etkin rol alması takımın oyununu inanılmaz etkiliyor. atiba kadar kötü bir hücumcu olsa bile bir kişi fazla hücum etmek ceza sahasında dört kişinin kucağında bekleyen tek kişiye orta açmaktan çok daha fazlasını yapabilmemizi sağlıyor.

bu arada atiba itirazdan kırmızı görecekken gitti aytaç'ı sakinleştirdi. bana kalsa gereksiz centilmenlik, ama yine de böyle oyuncularımız olması biraz sevindiriyor insanı.

bu arada tribüne koşan golcü kim olursa olsun takım için artıdır. bir de mirin tam isabet transfer gibi duruyor. transfer piyangosu bir kez daha vurmuş.

Murat dedi ki...

Güven bence tek santrafordan daha verimli olur kanatta ama esas yerinin forvet arkası olduğunu düşünüyorum, bu takımda yeri yokyani şu anda maasef

beagle dedi ki...

Ljajic solda şov yapti. Hemen Caneri aldik oraya. Nolur noolmaz :) Sol açık belli oldu gibi.
Karius da Clean sheet için iyi yirtindi.

met1903 dedi ki...

Mirin gsden kiralık gelen Dany'nin sakar olmayan versiyonu.

Berk kartal dedi ki...

Geçen sene burak bizde olsaydı şampiyon olur muyduk? Kesinlikle olurduk, gitti 50 milyon euro

Adsız dedi ki...

Maçı özet olarak 5 dakika izledim. Beşiktaş taraftarı hakkaniyetlidir kardeşim. Kendisi hakkında bunca şeyi kenara bırak, TS'ye geldiğinde “Beşiktaşlıyım ama bundan sonra Beşiktaş'a sadece taraftar olarak dönerim” diyen de kendisidir mesela. Gerek yokken bu tarz söylemlerde bulunanları sevmedim sevemem de kusura bakmayın ve meselenin skorla ilgisi yok. Zamanında bu kulübün sembollerinden Feyyaz sırf kendisine verilen çeki 2 gün erken kırdırdığı için yollandı.

Üstelik kocaman bir şeyi de göz ardı etmeyelim. Lens çok güzel bir asist yapmış. Keza hücumda Ljajic de var. İkincisi ise gaza gelme modu, kötü anlamda değil güzel. Ama hala ben yönetime isim vermem diyen ama 3 isim için dibini yırtan teknik yönetimin Negredo'yu kullanamaması akıllarda. Buna izin verildiği için başarısızlık anlamında bu noktadayız. Yani Burak da Burak denilmeden, ki hiç istemesem de bahsettiğin dönem TS'nin satmadığı adam için ezber yapılmadan birine mobbing uygulanmasaydı zaten yine daha iyi olunabilirdi. Ne şimdi bu, paket mi alıyoruz teknik yönetimi alıyorsan Burak da şart durumu.

Öte yandan yaldızımızsa 5 ay sonra 34 olacak, ama @beagle'in yazdığı altyapıyla ilgili konulara girmeden Burak diye yazmak yeni nesil Beşiktaş taraftarının durumu hakkında bilgilendirici.

Adsız dedi ki...

http://haber1903.com/n-15724-milli-takim-iddialarini-reddetmedim-gorusme-yapmam-icin.html

Topundan bir şey anlamadım da şu ilgimi çekti:

"Şu anda Ricardo'yu konuşmak doğru değil. Çok iyi bir oyuncu, çok katkı yaptı ama kalma durumunu bilmiyorum. Ben gidebileceğini düşünüyordum, yanıldım. Genelde bu konularda yanılıyorum. En iyisi susmak, şu anda susuyorum".

Hacı, emekliler olarak okeye dönmeye dernek mi kurdunuz mu da bu rahatlık. Cidden nedir bu.

Berk kartal dedi ki...

Geçen sene sırf taraftarlar baskısıyla burak değil de negredo alındı. Şampiyonluktan olduk Bu da ş l den gelecek paranın g s ye girmesine sebep oldu. Güven bugün Altta oynasa gol kralı olur bir zamanlar batugol vardı U 19 da çuvalla gol atıyordu. şimdi nerede? İnşallah güven olur ama sabır gerek. Burak rüştünü ispat etmiş, olmuş adamdı, bize katkısı büyük olurdu. Ama çok bilmiş taraftar yüzünden geçen sene getirmedikleri b17 yi, hatalarını anlayıp bu sene getirdiler de iş işten geçti. Geçmiş olsun.

Berk kartal dedi ki...

Dün burak yerine larin oynasaydı o golleri atabilir mi? Sanmıyorum

sinek savar dedi ki...

Sonra sovdum mu hatali ben oluyorum. Acik ve net bir sekilde parali kopeklik yapiliyor ve bunu acik ve net bir sekilde soyluyorum!

"Yine kanser olacagiz belli ki.
Solbekte orayi koridor yapacak Caner yerine sprint atamayacak, kontra atakta gel beni gec diye bagiran Adriano."

Adam eli kolu durmayan, her pozisyonda takim arkadasini tribune, hocasina sikayet eden, ayagina geleni ileri vuran Caner'in Guardiola'nin taktiginin bel kemigi olan Adriona'dan daha iyi oldugunu iddaa ediyor. Bu futbol cehaleti ile aciklanamaz.

"Hucumda takimi 10 kisi birakip bir boka yaramayacak Atiba."

Hayir ceza yayinda (tesedufen tabiki, yoksa isi ne orda) fual olmasa daha agir konusacaktim ama allahtan vidoesu var macin ki ben tribundeydim. Eger sen 6 saniye altinda top kapip, atagina devam edebiliyorsan o 35lik atiba sayesinde bre futbol cahili

"Ve Kagawa tabii yedek. Ilk 11'de cikmak icin fiziksel standardimiz cok yuksek oldugu icin (bkz Adriano, Atiba, Burak) yedek kalmis."

misli gecmis muslu gecmis zaman klasik turk spor basini yazmalari bunlar. Kagawa yedek cunku 20dk dan ote oyanayacak gucu yok bugun bu cok net belli oldu. Bugun bile tribununler bagirdi diye istediginden erken aldi Senol hoca. Gozumuzle izleyelim maclari


"Keske mac sonu kovsak da kurtulsak bu hamsi beyinliden."

keske maasiniz kesilse de surda rahat rahat yorum okusak

"Mirin gsden kiralık gelen Dany'nin sakar olmayan versiyonu."
Mirin cok net senol hocanin 3 yildir istedigi 'topu oyuna sokabilecek sol merkez: defans oyuncusu. Cok ama cok net. Marcelo'nun ayagi iyidi di mi? bunun ayagi messi o zaman, cok net bu. O sogukkanlilik, o rahatlik, o oyun okuyus vs. Adam 3 yildir gotunu yirtti sol merkez diye, ve bu adam o. Marcelo'dan da iyi. Ama bu adam icin yazilan da futbol cehaleti ile aciklanamaz

kullanici adinin basina BJK gotune 1903 yazinca besiktasli olamiyorsun ve kimseyi kandiramiyorsun. Kac paraya kufur yemek bu kadar normalize oluyor?

Bir de Mustafa Cengiz sevdalisi vardi, o galibiyetlerde yazmiyor sanirim.

Burak icinse hala ayni hissiyattayim, bu klupten "oyle veya boyle bana gore dogru size gore yanlis vs vs bir hata yaptim ozur dilerim" demedigi surece iceri girmemesi gerekiyordu.

Tribunde yanimdaki adam kendi kalene gol atilmis gibi suratin asildi dedi bana ilk golden sonra. Ha ben isliklamam, kufur etmem (tirbunde) ama sevinmem de, adini da anmam. Yapacak bir sey yok, senol hoca ben kefilim dedi ben bu kadar susabildim. Icime attim.

Kalin saglicakla.

Armagan dedi ki...

Sivas macindan beri izlememistim, 3 ay olmus.
Bu sürecte:
-Dorukhan 11in aranan adami oldu, Tolgay‘in gitmesi iyi oldu
-Mirin alindi, Vida ile iyi tandem oldular
-Iyice uyumsuz kalan Babel gitti, yerien Güven veya Llajic oynamaya basladi
-malum sahsin gitme ihtimali var, en azindan Lens daha fazla süre almaya baslayacak diye umuyorum
-isin etik boyutuna gormeden, verim alinabilecek forvet geldi
-ve tabii Kagawa geldi

Bu kadar etmen bir araya gelince, belli bir momentum olusmaya da baslayinca izleyeyim dedim ve bu mac özellikle ilk yarisiyla heyecanlandirdi beni. Uzun zamandir bu kadar pasla gelmeye calistigimizi hatirlamiyorum.

Elimde firsat olsa hocaya yalvaririm artik su 35lik sirk cambazini alacaksan 60-70 gibi yedekten al diye. Her sey icin tesekurler, kazanilan sampiyonluklardaki etkisini gözardi etmiyorum ama artik hocayla ikisi takimi sabote etme boyutuna getirdi bilincli veya bilincsiz. Madem her şey Beşiktaş’tan büyük o benchte oturmayı bilecek bir zahmet. Daha geçen ayki gidiyorum-gitmiyorum saçmalığına değinmedim bile.
Önceden karsi olan arkadaslar “Elde daha iyi bir seçenek var mı?” diye savunurdu. Var işte görüyoruz, Lens bireysel olarak üstün olmayabilir ama Gönül’le olan pas alışverişi, içeri girişi gibi totale etki eden özellikleri var. Tamam Bursa fizik olarak çok da ahım şahım değildi ama lig ortalaması bu abi işte. Kısaca, takım bugün gerçekten 15-16’dan esintiler sundu ve bu kadro ısrar edilirse bu yerden oynanan oyunun oranı artar.

Hoca da bir şekilde motive olsun, qralına ikinci baharı yaşatacak hücum organizasyonunu yapsın. İlk 2ye sokup iyi şekilde ayrılsın. Mutlu son, the end.

Adsız dedi ki...

Bir futbol takımının teknik direktörü Larin alınsın ya da alınmasın diyecek durumda değilse ama sittin senedir Burak diye tutturduysa diyecek sözüm yoktur. Sen yönettiğin takımın futbolcu transferinde ya varsındır ya da yoksundur. Kızım sana söylüyorum hala göremeyen taraftarın anlayışla karşılasın formatında.

sinek savar dedi ki...

@james sneijder

baba tam olarak neyi elestiriyorsun anlamadim. Yonetimi mi, hocayi mi?

Adam bu, ben karismam diyor. Adama Yahtzee zari atar gibi oyuncu verdiler oda elinde nevarsa onla calisti. Arada su tarzda forvet, bu tarzda defans dedi. (burak, sol merkez ayagi top yapan defans gibi gibi)

Ha diyorsan ki benim hayalimdeki TD bu degil daha cok sportif direktor, daha cok karisan, daha cok COBAN (ki bu tr'nin birazda ozetidir, severiz cobani osmani, saltanati) o baska.

Burada anladigim kadariyla asil sinirin ve elestirin yonetime bu hocayi getirdigi icin.

Yani istiyorsun ki toschack, sacchi, del bosque gelsin (tarzi umrumuzda degil) yabanci ya, bir stili var ya, oyuncuda onersin bizde mutlu olalim. Ama basari gelmeyince de gotune teneke baglayip gonderelim. Hic dusunmeyelim adamin isi bu mu, adam TD mi, sportif direktor mu. Scouting'e mi ilgisi var, yoksa bana bu bu ozellikte oyuncu lazim diyip oyuncu yonetimine mi? Yani hani derler ya o barcayi ben de sampiyon yaparim, e hani? Nerde yildiz yonetimi?

Birak hocam ya. Elma ile armudu karsilastirmayalim.

Adsız dedi ki...

@sinek savar

GS için bunca emek sarf ediyorsun cidden takdir ediyorum. Ama hala trollük adına yorum diye yazdıklarına yanıt vermemi de bekleme.

Sağlıcakla kal.

sinek savar dedi ki...

@james sneijder

Ne GS'si ya ne yaptin. Nasil oyle bir izlenim cikardin?

Ne Trollugu?

Valla kelimesiz kaldim.

Adsız dedi ki...

@sinek savar

Bir önceki yazdığında neyi anlatmaya çalışıyorsun ey ahali. Ben neyi eleştiriyorum gayet net ve basit ama senin tek derdin ortamı bulandırmak. Ben zaten tezatı yazıyorum sen hala lagaluga yapıyorsun.

4 yıl oyuncu öneremem diyen ama sürekli 3 oyuncudan bahsedeni söylüyorum ama hala safa yatmalar. Bırak bu işleri devlet su işleri.

Geçiniz.

met1903 dedi ki...

@sinek savar
Dany dediğin adam ayağı gayet temiz,hızlı ve yerinde hamleler yapabilen ama sakar olduğu için her an takımı yakabilecek türde bir stoperdi ki GS maçında yaptığı penaltıyla da bunu net bir şekilde göstermişti. Millete tavsiye vereceğine kendin gözünle okumaya başlasan iyi edersin. Ayrıca sen kimin finosu oluyorsun da 5-10 yıldır buraya yazan adamlara bok atıyorsun.Her şeyde olduğu gibi trolün de vasatıyla uğraşıyoruz artık,nerede o eski troller!

Basar dedi ki...

2 haftadır doğru ilk 11ler izliyoruz, 2 haftadır takımdaşlık, yardımlaşma, pas oyunu, baskı izliyoruz. Evet oyundan düşme ve arada rakibi canlandıracak pozisyonlar da görüyoruz ama en azından futbol izliyoruz.

Bence hoca da artık pabucun pahallı olduğunu fark etti ve tekrardan Beşiktaş ve futbola konsantre oldu. Sağ sola mobbing yapmaktan vazgeçmiş bir görüntü çiziyor. Bence milli takım haberleri de hiç boşuna değil, pabucun pahallı olması ile paralel gelişen bir süreç. (Kafamda bir kaç olasılık var ama betleştiremedim)

Hocanın esas sınavı önümüzdeki hafta... bakalım geçen sene Malatya deplasmanında yaptırdığı 60küsür ortayı yine yapacak mı? Bakalım takım arkadaşlarına, hocasına, taraftarına ihanet eden, rakibine saygı duymayan şaklaban için kadroyu bozacak mı? Bakalım...

Madem 4 tribün de ayrı ayrı tezahürat yapacaktı, 2 günde bağra basılacaktı da almadık Burak'ı yahu. Negredo, Love, Larin diye 1.5 senedir çekmediğimiz kalmadı yok ona orta yapacaksın yok ona araya salacaksın yok o pas oyunu sever vs., gerçek golcü adam bi şekilde kaleye sokar dün Burak'ın yaptığı gibi, 2 golü de sıfırdan yaptı.

Kagawa'nın hazır olmadığını gördük, hocanın 11 başlatmaması gene doğruydu, Ljajic ile oynayınca üst üste binmesinden korkuyor haklı olarak, bunun için de beklerimiz ileri çıkmalı oyunu genişletmeliyiz, mesafe artarsa etkinlikleri artacaktır. Ayrıca Güven'in oynaması da doğru tercihti, gayet güzel oynadı, saha içi tercihleri, git-gelleri gayet iyiydi, birkaç pozisyonda önce davransa ve Ljajic o golü kaçırmasa 1 gol 1 asistle bitirmişti. Lens ve Güven'in içeri kat etmeleri beklere alan açtı, keşke 90dk aynı verimle oynayacak beklerimiz olsaydı.

Dünkü Beşiktaş'ta en büyük fark sağlam Atiba'ydı, bugüne kadar izlediğim Beşiktaş'taki en büyük efsane, kıymetini bilmemiz lazım. Ikili mücadeleye girdi, ceza sahasına kadar istasyon görevi gördü, dağınık takımın geometrisini toparladı, topu daha erken kazanmamızı sağladı, umarım orta sahada Medel işkencesini izlemeyiz tekrardan.
Özellikle ilk yarı topu erken kapmamıza ve hücuma çıkmamıza rağmen büyük bir organizasyon eksikliği göze çarptı, takım Oğuzhan'ın eksikliğini çok net hissediyor, böyle bir değer harcanmamalı derdi neyse çözülsün, Oğuzhan'sız olmaz.

Oyun kalitesi arttıkça Dorukhan vasatlaşıyor, dün sahadaki en vasat isimdi, Dorukhan dün girdiği 12 ikili mücadelenin 7 tanesini kaybetmiş, Karius'tan sadece 3 fazla topa dokunmuş(42), biri kaledeki adam diğeri orta sahanın merkezindeki adam, 30 adet pas yapmış ki takımın en ucundaki Burak 33 takımın en gerisindeki Karius 29. Attığı şut yok, şut pası yok, üstüne 2 faul yapmış 2 de top kaptırmış ki bunlardan birini baskı gelince kendi yarı sahamızda yaptı, topu saklayamadı. Buna karşın 1 top kapmış ki kanat forvet olarak oynayan Güven Yalçın bile 4 top kapma girişiminde bulunmuş. Benim vasat demem bile çok kibar bi davranış, adam ne defansif ne ofansif olarak öne çıkmış. İyi Beşiktaş ile kötü Beşiktaş oyuncusu olmak farklıdır, umarım kendini geliştirir.

Şuan ikinciliğe yükseldik, konuşulan şey Şenol Güneş gitmeli mi kalmalı mı? Aynı pozisyonda Galatasaray da var onların tek mevzusu ise şampiyonluk. Camia farkı burada ortaya çıkıyor, sezon devam ederken hoca, topçu mevzuları konuşulmaz, bu yönetim bunları gündeme taşıyarak Beşiktaş'a ihanet ediyor, çok yazık.

Pheaglix dedi ki...

bu arada kazandık diye araya kaynıyor ama burak'a yapılan fauller ısrarla görmezden gelinmeye devam ediyor. ilk yarıda lens'in ortaladığı sonradan ofsayt çalınan pozisyonda rakip savunma burak'ı indiriyor. pozisyon ofsayt, ama hakemin sonrasındaki penaltıyı çalıp, daha sonra var'a gidip iptal etmesi gerekirdi. ofsayt olmasa yine görmemiş penaltıyı. daha sonra lato'nun burak ceza sahasına girerken bir hareketi var. burak yanından geçecekken hamlesi geciktiği için burak'a çarpıp indiriyor. tabi ki yine faul yok.

eğer skoru alamasak bu pozisyonlara çok söylenirdik. bizim biraz silkinmemiz dışında hakem performansları var toplantısı öncesine döndü. namoğlu etkisi kaldığı yerden devam ediyor.

turkkant dedi ki...

Maç ve gelecekle ilgili birkaç küçük notum.

- Takımın yükselmesinde aslında bence basit, ama önemli bir sebep var: yaş ortalaması 2,5 yaş düştü. Pepe-Quaresma-Babel-gibi 30+lar çıktı, Mirin-Lens-Dorukhan-Güven girdi, bu da takımın fizik-kalite ile rakibi boğmasına olanak sağlıyor. İlk yarı kabaca 31,5 yaş ortalaması olan 11'lerle oynuyorduk, şu an 29...

- M. Denizli Tayfur için zamanında bir dost sohbetinde, "Ligin en yetenekli yeteneksiz oyuncusu" gibi bir ifade kullanmıştı. Dorukhan da temel özelliklerine bakınca Beşiktaş'ın orta sahası için tamam budur dedirtmiyor, ama futbolda birçok bu tarz büyük fayda sağlayan dişlileri birleştiren oyuncular olmuştur. Misal Atiba... Umarımzaman içinde şu anda ideali olmasa da, zeka ve pozisuyon bilgisini geliştirerek 6 numaraya evrilir. İdeali Ozan Tufan'ın iyi zamanları benzeri hareketli 8 numara, ama 8 numarada bu tarz oyuncular oyuna hükmeden değil, reaktif olan bir oyuna yöneltiyor, o yüzden ben yine de Oğuzhan'ı tercih ederim. Oğuzhan'ın doruk noktası 8 numarada Beşiktaş'a çok başka kalite katıyordu.

- Yönetimi çok eleştirmemize rağmen, yiğidi öldür hakkını ver, Mirin-Güven-Dorukhan fiyat-kalite çok iyi transferler... Tolgay'da yapacak bir şey yoktu, 2-2,5 m. euro verip 3-4. alternatif olması şuanki ekonomik durumda pek mümkün değildi.

- Burak 1,5 sene önce gelmiş olsa iyi transferdi, şu an gol atsa da bence yanlış transfer. Kronik sakatlığı

BJK4EVER dedi ki...

@sinek savar

Kasimpasa'dan 4 yedigimizde, Erzurum'la berabere kaldigimizda senin ortaliklarda gorunmedigin gibi o arkadas da yazmiyor demek ki. Ayni malsiniz yani.

Bursa'yi yendik diye bu kadar abartma niye anlamadim. 30-45 arasindaki bolum haric rakibe bariz ustun oldugumuz bir oyun yoktu. Ki yine organize olamayan bir takim vardi sahada. Tek fark takimin istahinin olmasi ve zaman zaman bogucu presi yapmamiz.

Ama herkesin unuttugu birsey var.
Ikinci yarida 4 mac gecti ve oynadigimiz takimlar:

Akhisar
Erzurum
Antalya
Bursa

Ligin en zayif 6-7 takimindan 4 tanesi. Bunlardan daha zayif durumda bir Ankaragucu var. Rize transferlerden sonra daha iyi bir goruntu ciziyor. Daha ligin ust klasmanina ait hicbir takimla oynamadik ve 4 mac gecmesine ragmen Basaksehir'e tam tamina 0 puan yaklastik.

Sanki super futbol oynayip cosuyor, yoruma bak hele.
Birde futbol yorumu yapmaya calismissin, ama biraz komik olmus. Adriano bir anda Barcelona'nin belkemigi falan olmus, iyi guldum valla. Ki zamaninda oyle olmus olsa bile (Barcelona icin basit bir rotasyon oyuncusu, jokerdi) su an o Adriano'dan eser yok.

Atiba defansif gorevini yapti dun, eyvallah. Bir de orta sahada karsisinda diri saglam bir oyuncu olsun da goreyim o zaman. Rakipte 4 tane gencecik toy altyapi oyuncusu vardi, adamlarin as forveti bizim sene basinda 5. forvetimiz. Boyle bir takim karsi alinmis ic saha galibiyetinden sonra boyle otuyorsaniz harbiden bitmisiz biz. Birde hala kadro icin kotu vs diye konusup yonetimi kotuleyenler var. Dun yedek oturan Oguzhan, Kagawa, Caner ligdeki takimlarin neredeyse tamaminda banko ilk 11'de baslar.

BJK4EVER dedi ki...

@Fernando,

Bir takimda takimin yarisi 4-5 mac cezali gecirdi ilk yariyi ki ilk yarinin yarisinda hocalari cikamadi maclara zaten. Ustelik CL maclarinin temposuyla birlikte ligi oynadilar. Bizimle hicbir alakasi yok durumlarinin.
Camia farki degil bence.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica mesele Kagawa'nin oynamasi veya oynamamasi degil. Mesele cifte standart. Kagawa oynayacak durumda degil fiziksel olarak. Tipki Medel, Lens, Negredo gibi.
Ama ne hikmetse 60. dakikada dili disarida gezinen Burak cok hazirmis gibi hemen formayi kapiyor.
Cevir kazi yanmasin......

GeceGezgini dedi ki...

Abi ne Caner i hala saçmalamayin ya. Sineksavar a katildigim kisim su; maç kadrosu açiklandiginda Adriano ve Atiba tercihleri için hocaya laf edilmesi. Adriano hala bu takimin sol bekteki ilk ve tek opsiyonudur. Caner ne abi saçmalamayin.

GeceGezgini dedi ki...

Ha bu arada Oguzhan8numaraoynasin,Senolgunesgitsin,Negredoyamobbinginkraliyapildi da diyim de tarafimiz belli olsun :)

hastati dedi ki...

Caner bir metafor...

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Hocayı savunmak için demiyorum ama elinde alternatifi olmadığı için olabilir mi ?

Birde yaş konusu var, üstlerde bir arkadaş değinmişti..yine burakı savunmak için demiyorum, günümüzde 35 yaşındaki futbolcu ile on sene önceki 35 yaşındaki futbolcu aynı fiziksel dayanım seviyesinde değil. Bu jenerasyonlada alakalı. He burak selçuk inan, caner gibi alemci tayfadan ama bir istisna yaratır kendine de iyi bakarsa 2 sene daha kafadan oynar.

Hidayet dedi ki...

şu akşamdan sonra hükümet destekli falan bilmem ama ne olursa olsun başakşehir şampiyon olmalı . ikinci şampiyonluğu gs'a kazandırmak için bariz çaba var mhk'de . yani beşiktaş bu yılla birlikte 4 yılın 3'ünü çok rahat kapatırdı , rakiplerini de ffp kıskacında boğardı . kafamızı duvarlara vurmayız umarım yıl sonu .

bursa maçı falan hikaye . bana ligi sezon sonu nerede bitirdiğin önemli . pozitif olan şey oyunla ilgili . daha önce bizi negatif yapan şey de yine oyunun ümit vermemesiydi . sadece skorla ilgili değildi . daha ligin yukarısından kimseyle oynamadık .

özellikle kanatlarda lens ve güven'in oynamasıyla kanatlara gelen dinamizmle beklerin bitikliği iyice görünür oldu . ikinci yarı yusuf erdoğan'ın gökhan gönül'ün yanından bir geçişi var ki , eyvah eyvah . yusuf erdoğan kim yahu ! Mirin için de yine üst sıralardaki takımlara karşı bir izlemek lazım . biraz önde basan ısıran takımlara karşı aksayacak gibime geliyor . bana fazla vasat geliyor . kötü değil fakat öyle aman aman stoper oyunu da göremedim.

BJK4EVER dedi ki...

@YSY

Kagawa'nin alternatifi Guven Yalcin.
Burak'in alternatifi Larin veya M.Pektemek.
Arada cok mu buyuk fark var?

Armagan dedi ki...

@BJK4EVER
hocam o bahsettigin diger arkadas bensem, zaten gerekli aciklamayi son sivas postunda yaptigimi görebilirsin. kullanici adimi degistirdigim icin nasil ispatlarim bilmiyorum ama yazim tarzimdan anlayabilirsin belki(ilk ergenlik zamanlari roadrunner di, sonra baya bir süre esat armagan kaymaz kaldi. birkac ay önce youtube ismimi degistirince burasi da degisti). zaten yillardan beri severek dahil oldugum (6-7 sene oldu herhalde), kullandigim ortami neden baltayayim?

Armagan dedi ki...

@cochise
hocam twitterdan yazmaya calistim da olmadi. simdi gördüm yazdiklarinizi. acil sifalar dilerim, gecmis olsun simdiden.

beagle dedi ki...

Bugün isi haritalari ve istatistiklere baktim:

- takimin 500 pasinin sadece 30 tanesi Dorukhandan. Atiba 71, Adriano 54. Dorukhanin dogasinda 8 yok. Iyi yanlarini gördük. Çocuğu gommemenin 2 yolu var. Kagawa 10 ljajic 11 olursa Doruk da pek siritmaz işe yarar. Ya da kenara kayacak. Ben 3 gole kanmayip hala yetenekli olduğu ve takimin eksigi olan 2 numaradan yanayim.

- Burak Gomezin yerini doldurdu diyenlere guldukten sonra 2016 Bursa maçı Gomez performansa baktim. Rakip ceza alani göbeğine kocaman bir aktivite alani koymuş. 2 gol 6 savunma hareketi Burakin 2 kati ikili mucadele... Burakin isi haritasında rakip ceza alani merkezi kapkara. Genelde kanat-iç kisimlarda gorunmüs. Maçı izleyenler dikkat etmiştir, rakibi kendi ceza alanina hiç gomemedik. Çünkü merkezde top yaoan bir adamimiz yok. Burak iyi santrafor değil iyi beleşçidir. Attığı gollerin de takıma çok pahalı bedelleri vardır.

- Ljajic cidden parlamaya başladi. Ama geniş alanda forvet arkasina yavaş kaliyor. Ceza alanı içi işi de yok. Sol kanatta serbest takilinca ise daha risksiz şekilde yeteneklerini sergiliyor. Elimizde iyi solacik olmadigina göre Ljajice bu görevi verelim, serbest takilsin.

- Sol açığı anlatirken Güvene değinelim. Maç içinde olmaya çalışan bir cocuk ama sol kanatta koca 0 iş yapti. Bütün aksiyonlari merkezde. Acikcasi Kagawa sonrası Burak'ın deplasman icin 1. Yedekliginden daha uygun bir yer yok. Takimin 17 ortasinda 1 adet isabetsiz ile jatkisi var. Kisaca kanattaydi ama kanatta yoktu.

- Takim Adriano Atiba ve GG iyi oldugunda Vida Lens ve Mirin ile maçı tuttu. Lens cikip sonra da Caner gibi saçma bir adam girince de arkada zorlandi. Özetle yedeği olmayan 3 tane kritik 35-36 yaşta oyuncumuz var. Şenola ve diğer emeği geçenkere yuh diyorum. 4 senede kadroyu getirdikleri nokta evlere şenlik. Vida ceza alip, Adriano ve GG sakatlandiginda, kurtarici Qimil7 ile puan kayıpları izleyeceğiz.

Özetle omurgası pamuk ipliğine bağlı, pastirma yazı yaşayan bir takimiz. Kagawa morali Ljajic formu Vida Lens enerjisi falan da bu gemi çok su alır yolda.

- Mirin'e pek sert olmadigindan mesafeli yaklaşıyorum ama 7 hava topu ve yüksek pas sayisi ile şu anda takıma katkı veriyor. Iststistikleri şu anda iyi. Sert ve etkili forvetlere karşı izlemek de lazim.

- Hala kale alanimizda kafa vurduruyoruz. Bu stoperlerle devamsa duran topları savunabilmek icin kapi gibi önlibero hatta Kafa topu savunması iyi santrafor/forvet kullanmaliyiz.

Basar dedi ki...

Şaklabanın kadro dışı kalmadığı bir takımda Töre'nin neden kadro dışı kaldığını merak ediyorum. Hak ettiyse eyvallah ama neden kadro dışı?

@beagle ben Güven'i çok beğendim. Bence ortalığı acayip karıştırdı ve iyi bir kanat forvet olmaya ciddi bir aday.

Burak ile Gomez'i karşılaştırmak abes! En iyi zamanında bile farklıydılar. "Bizde UMut var Gomez'e ihtiyacım yok" muhabbetinin bir türevidir bu. Şu insanları bir maçta kral yapıp bir maçta yerin dibine sokan tayfa çok zararlı. Burak bildiğiniz Burak... Bol ofsayta düşer, sık sakatlanır, kendini yere atar, önüne bol bol top atarsan mutlaka gol de atar.

Bu arada başıma bir şey gelmeyecekse Dorukhan'ın neden bu kadar beğenildiğini anlayamıyorum. iyi niyeti, temiz bir kalbi ve gençliğinin getirdiği enerjiyi görüyorum ben. Mutlaka bundan fazlası da vardır ama benim sorum şu: Atiba gittiğinde onun boşluğunu doldurabilecek mi?

turgay dedi ki...

maç başında yediğimiz baskıları nasıl bertaraf edeceğimize hiç çalışmıyoruz. bu maçta bursa'nın sezon boyunca tek iyi yanı olan takım savunması ve sert orta sahası karşısında ilk 15 dk resmen top yapamadık. aynı sorunları diğer maçlarda da yaşıyoruz. artık ne kendi sahamızda ne de deplasmanda bu duruma çözüm bulamıyoruz. zayıf takımlara bu denli baskı yapmalarına izin verirsek rakiplerimizle oynadığımız maçlarda bizi kimse kurtaramaz. geriye düştüğümüz maçları da zor çeviririz.

beagle dedi ki...

@basar
Güven takimda en fazla ikili mucadeleye giren 3 oyuncudan biri ve en çok kazanan %66.6. Yani alıştığımız hayalet ve top kaptirma makinelerine göre bu açıdan iyi katki veriyor.
Rakip ceza çizgisi ve korner arasini ise hiç kullanamadi. Bu da ciddi bariyer.

Kagawa gelmediği durumda Güven için istediğim yer forvet arkası idi. Şu anda işler karıştı. Ljajic Kagawa Lens hattini kesmesi zor.
Yalniz oyununa birşey ekler ve kanadı zorlamaya başlarsa, bu genel etkinlik/dirilik ile bambaşka bir adam olur.

Basar dedi ki...

@beagle Töre'nin neden kadro dışı kaldığını biliyor musun? Aslında iyi bir Töre baya ihtiyacımız olan adam.

beagle dedi ki...

Töre hakkinda bilgim yok, fikrim Ozzy Lens Negredo hatta Atiba, Vida gibi adamlarin niye oynamadigini anlamayanlardan olmasidir. Kollektif oyunla işi olanın Şenolla olmuyor.

Bu arada kartalhaber israrla Şenol gitti diyor. Bu günleri gördük ya ohhh. Bir kişi için daha bu günlerden bekliyorum tabi de ona daha var gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Guven konusunda o kadar negatif olmaya gerek yok. Her altyapi oyuncusu surekli ilk 11 oynayacak diye birsey yok, kendisinden sahane bir rotasyon oyuncusu olur. Ama su tekrar gozuktu ki; bu cocuk santrforda harcanir. Iki stoper arasina atmaktansa daha serbest takilacagi forvet arkasinda kullanmakta yarar var. Hem kanat forvet hem forvet arkasi olabilir. Bana oyun tarzi olarak biraz Nihat'i hatirlatiyor.

Dunden sonra biz olamayacaksak hukumet destekli Basaksehiri tercih ederim. GS camia olarak ikiyuzlulugun, arsizligin, serefsizligin kitabini yazmis bitirmis durumda. Bunlar olacagina proje takimi olan ve uzun vadede tehdit olamayacak Basaksehir olsun.

Armagan dedi ki...

Baskı konusunda: https://twitter.com/eduardvschmidt/status/1094725723695259649?s=21

Huzeyfe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bence biraz çelişkiye düşmüşsün. Güven'in sol oyuncusu olmadığını orta yapmamasıyla, sıfıra inmemesiyke ve merkezde daha iyi işler yapmasıyla savunurken Ljajic'in solda iyi oynayabileceğini düşünmek tutarsız. Ljajic her topu sağına çekecek. Biz zaten Bilic'ten beri asimetrik hücum ediyoruz. Bir kanattan sıfıra inerken diğer kanatta yardımcı forvetle oynuyoruz. Babel, Olcay gibi mesela. Güven bu rolü kotardı bence.

ozkankaya35 dedi ki...

Güven banada sahte Nihat animsatiyor.hatta fetö firarisi sukur ve yine ayni hikaye a.erdem i.negredo guven iyi ikili olabilirlerdi bence

beagle dedi ki...

@huzeyfe
Celiski şu acıdan yok: Güven ve Ljajic serbest oyun kalitesinde buyuk fark var. Ljajic yaratici bir oyuncu. Güven ise mucadeleci.
Ayrica Ljajic oynasın derken "elimizde iyi bir sol açık olmadigina göre" yazdim. Daha ne yapayim :)

beagle dedi ki...

Bu sahneden hemen sonra Ljajic sağ kanada suruldu:
https://twitter.com/siyahvizor/status/1095229642187907073?s=20

Guvenín 19 yasinda bir oyuncu icin oyun bilgisi ve olgunlugu oldukca iyi, poziyon almasi cok iyi, oyun disiplini yuksek. Ters kanada aktardigi toplar, ortaha sahaya ve bekine verdigi destek beni oldukca sasirtti. Bunu stabil sekilde yapip performansi standarda baglaharsa Olcay icin aradigimiz upgrade rolunde Babel'den daha fazla katki saglayabilir.

Bence Besiktas'in yeni cekirdeginde onemli bir rol almasi kuvvetle muhtemel.

Huzeyfe dedi ki...

@ Övünç

Hocanın gidip gitmemesine bağlı Güven'in performans sürekliliği. Bu çocukları performanslarından bağımsız kestiği için hoca, herkesin kafası karışık.

Cuma günü yine malum oyuncu ilk 11 çıkar, Lens de solda oynar.

sports guy dedi ki...

Abov gs ve besiktas uzerinden "iste camia farki adamlar su an hoca tartismiyor" denmis.

1)biz gecen sene hoca mi tartistik? Hadi eksibesiktas tartismistir da hic takimin gundeminde yoktu. Sosyal medya veya medya olsun farketmez.

2) pardon da daha yeni sene icerisinde iki hoca degistiren galatasaray mi hoca konusmuyormus? Aman aman, senol hocayla bizim 4. Senemizken ayni donemde gs 4 hoca eskitti be el insaf. Bunlardan biri 3 kupali hocaydi hatta.

Terim bu seneyi 4. Bitirse ve bir sonraki sene devre arasi liderden 11 puan fark yese bakalim konusur mu gs hoca konusmaz mi?

Hayatimda duydugum en acayip kiyas olmus ya.

Bakalim cuma kim 11 cikacak hakkaten. Bu hafta oyundan cok 11 ile ilgileniyorum. Q yedek cikti diyelim girmesi kac dakika surer acaba mesela :)

BJK4EVER dedi ki...

Gsde hoca konusulmaz ki, o raddeye gelmeden GS coktan kovar. GS ilk 2 disinda bitirsin kovar Terimi. Net. Ama kiz bu sene 4. olalim ve Senol Gunes milli takimi reddetsin keriz gibi uzatiriz sozlesmesini. Nede olsa 2 sene sampiyon yapti ve kadromuz berbat.

yilmaz dedi ki...

http://haber1903.com/n-15812-boyle-kaptan-mi-olur.html

Yönetim Tolgay'dan sonra ozzie'yi de yeme çalışmalarına başlamış. Sene sonu eren derdiyok ya da Alper potuk'la takasa zemin hazırlıyorsa demek ki...

Zaitsev dedi ki...

@ yilmaz

Haberi Milliyet yapmış. Haber1903 paylaşmış. Ben bu 2 kurumda da yönetimin yaptırma ihtimalini düşük görüyorum. Haber1903 imkan bulsa bir kaşık suda boğacak Orman yönetimini. Duruşları net yönetim karşıtı adamların.

****
Güven'i solda bir süre daha izlemek lazım. Sola devşirme operasyonu 1-2 maçla değerlendirilemez. Olcay/Babel etkisi yaratmasını zor görüyorum. Bu 2 adam açık oyuncusu olarak yetiştiler, piyasaya çıktılar ve oynadılar. Güven forvet olarak yetişti. Sürekli başarı zaman alır. Lokal başarı görürüz.

Hocanın alternatifsiz kalması, işlerin kötü gitmesi gibi sebeplerle Güven'i sola attığını düşünüyorum. İBB ile fark daha az olsa orada kesin Mustafa oynardı :))

Bu haftada Güvenle başlar. İlk yarı gol atamazsak 45-60 arası Q7yi oyuna sokar. Sonra da 10 kişi kalmadan maçı tamamlamaya çalışırız.

Son olarak; 2 maçtır galibiz ama oyuncu değişiklikleri hala rezil ötesi. Zaten tek kanat oynarken o kanadı çıkarıyoruz.(Lens-Kagawa) Sonra tekrar bir kanat oyuncusu alıyoruz.(Güven-Caner) Sürekli 1ci değişiklik batırma, 2cisi sıvama modunda. Sakatlık olmazsa 3cü değişiklikte tüy dikme şeklinde yapılıyor:) Allah yardımcımız olsun.

Malatya mağlubiyeti gelirse hocanın sezonu bitirme süreci zora girer.

Emrah D dedi ki...

@Zaitsev, @yilmaz

aynı portalda bir sabahtan bir milliyetten haber var oğuzhanla ilgili, ikisi birbirinin zıttı. sabahta eski formunu yakalayıp 11in değişmezi olmak için özel fiziksel çalışma ile eksiklerini kapatmaya çalışıyor filan tarzı bir şey var milliyete yönetim bu ne biçim kaptan bunu dehleyelim diyen haber var. artık herkes kendi ajandasına göre iyice çelişkili sallamaya başladı belki de en iyisi hiç birine inanmamak.

prensip olarak sahada kameranın çektiğini, basın toplantısı yapanın kameraya söylediğini, güvenilir kişilerin birinci ağızdan filan aktardıkları hariç hiç bir şeye kulak asmamak gerek sanırım.

yilmaz dedi ki...

@diskonnektus erektus, @zaitsev

ben de her iki haberin de tırışka olduğunu düşünüyorum. Fakat özellikle milliyet'teki haber bildiğin ısmarlama haber. Kim yaptırdı bilemem ama yönetimin yaptırmış olma ihtimalini hiç az görmüyorum. Tolgay'ın dürüm mevzuu çok basit bir şekilde basına sızmadan çözülebilecekken, köpürtüldü, köpürtüldü, şimdi taraftar Tolgay'a bilenmiş vaziyette. Ver 50b€ ceza, 3 maç da kadro dışı, olsun bitsin. Dürüm yedi diye bir oyuncu takımdan afaroz edilir mi? Gerçi niye aforoz edildiği bile bilinmeyen oyuncumuz da var ama, o başka konu :)

Zaitsev dedi ki...

Ben açıklamayı dinlemeden veya farklı portallarda(Sabah-Milliyet ve haber ajansları) aynı metinleri görmeden bir habere inanmamayı seçiyorum.

Ismarlama haberler daha çok menajerlerden çıkıyor. Töre sezon sonu gidecek. "Beni sebepsiz kadro dışı bıraktılar. Turp gibiyim aslında" mesajı vererek piyasa yapıyor.

Dürüm açıklaması; taraftar gözünde Tolgay'ı tamamen bitirme operasyonuydu. Bitirdiler ve devre arası da Fener'e rahat rahat sattılar. Yoksa orta sahanın ana rotasyon oyuncusunu nasıl satacaksın?
** Tabi esas mesele Tolgay'ı devre arasında dürüm yeme noktasına getiren hoca ama bu mevzu üzerine de kimse gitmedi. Veya 3.5 senedir Tolgay sahadayken büyük oranda ilk çıkan niye Tolgay oluyor sorusu da güzel soru :))

Basar dedi ki...

Ayağı kırılsın diye yazıp yazıp siliyorum...

beagle dedi ki...

Yusuf namoglu'nun ipliğini pazara çıkaran "Ankaralı Atiba" ve arkadaşlarını tebrik ederim.
Demek ki en "organize" işler bile ifşa edildiğinde sallaniyor.

sinek savar dedi ki...

@james sneijder, @BJK4EVER, @met1903

Sacmalamalariniza cevap vererek sizi onurlandirmayacagim. Hakkimda dilediginizi dusunebilirsiniz, bu sizin hur iradeniz, ama biri sizi sacma dusuncelerinizden dolayi challenge edince, hemen biz buralarin eskileriniyiz, trolsun vs olaylarina girmeyin komik oluyorsunuz.


Meksika Cikmazi

TFF simdi istiyor, Fikret orman simdi istiyor, Senol hoca simdi istiyor ama herkes birbirine silah cekmis "ilk hamleyi sen yap" gibi de yorumlayanlar var bu milli takim olayini, net bilgim yok o yuzden yorumlamiyorum. Ama bildigim sey, Senol hoca icin sezon sonu kesin milli taikim!

Gerci burasi Turkiye ne olacagi yarin bile belli olmaz.

Senol hoca sezon sonu net gitti, cok net soyluyorum bunu. Mart ayindaki 2 macta da milli takimin basinda Tayfur hoca olacak. Bu da net.


Tamer Tuna olayi Haber1903'te falan da cikti, super lig takimlarini falan bilmiyorum, ama ben size net bir sey soyleyim, bir alt ligden gelen teklifi Besiktas ile onprotokol imzaladigi icin reddeti Tamer Tuna. Bu kesin bilgi, benim ulasabildigim.

Ama gene ayni seyi soyleyeyim; Burasi TR yarin ne oalcagi belli olmaz. 4 mac ust uste kaybeder takim, seyircinin gazini almak icin Sacchi macchi gelir (ismili biri vs manasinda) orasini bilmem. Burasi TR klasigi, e nefret ettigim laf bu arada bu. Neyse.

@BJK4EVER
Guven konusunda ayni fikirdeyim, ama 10 numara degil, Nihat tarzi bir forvet olacagini dusunuyorum. Hirsiz ile is yapar.

@beagle
https://twitter.com/siyahvizor/status/1095229642187907073?s=20

Tribunde "oley" tam da bu hareketlerden sonra basladi. Sag tarafa surulme falan gereksiz detayli bir komplo teorisi bence, bilemedim. Tribunden oyle hissetmedim en azindan.

Komplo teorisi demisken benimde bir tane var: "Gozune toz kacan Ozzy, kadro disi Tolga ve Tore" Hirsiza tepkilerinden dolayi afaroz edildiler. Insanin aklina her sey geliyor, cunku ortada bir dayanak yok. Kinaye falan da yapmiyoum bu arada.



Yusuf Namoglu bile benim dile getirdiklerimi soyledi. Eskiden basi ezil(e)meyen bir guruh tekrar hortluyor dedi. Ben de aynisni soyluyorum ne zamandir. Her seyi bilen iyi yolcu taraftar, troll falan diyor ama isin asli cok farkli.

Yonetim Senol hocayi dis etkenlere izole edemeyerek 1.5 yildir bizi fena yipratti, en az 1 sampiyonluk 1 turkiye kupasi gitti. Sonra burda sovuyoruz Bayern gibi olacakken su halimize bak diye.

Bunlarin hepsinin senaryosu onceden yazilmisti, tek sorun gecen sene Senol hocanin Milli takima gidemeyisi.
Mustfa Denizli -> Kasimpasa
Fatih -> GS
Ersun -> FB
Senol Gunes -> Milli takim.

4Ever Setenizm. En sonunda oldu ya, daha diyecek bir sey yok.


Neyse, bugunluk trollemem bu kadar.

Siz hala gs medyasinin yarattigi "bjk'liler cok agliyor yaaaa" oyununda haksizligi dile getiren bjk'li olarak "biz o degiliz" sacmaliklarina devam edin. Mahalle baskisi boyle bir sey iste!


Sinek Savar

beagle dedi ki...

Komplo teorisi uretmedim. Tam o atak bitince oyuncu degistirdik. Ljajici iyi olduğu soldan sağa çektik. Berbat bir hoca tercihi o kadar. Ki kendisinden sürekli beklediğimiz birsey.

sinek savar dedi ki...

Ha evet simdi hatirladim, Adem'in pasini almak icin sag kanattan gelen Guven'in ciktigi ve muhtesem Caner'in girdigi dakikalardan bahsediyorsun. Pardon. Burada arkasi saglam caner seviciler var, kimseyi kirmak istemiyorum sonra benim postlarim siliniyor.

Ondan sonra bursa ataklari ve Canerin tribune el kollarini izledik zaten.

Seyirciyi mutlu etmek icin oyuna alinan Kagawa'nin arkasini toplayan senloa giydirelim. Sasirdik mi? Kendisinden bekledigimiz bir sey.

sinek savar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sinek savar dedi ki...

https://youtu.be/fNhXQ6WAOFE?t=2101

Sunu iyi dinleyin, sacma salak bahanelerle senol hocayi yemeyin, ayagimiza sikmayin (gerci o is gecti adam milli takima gitti, koruyamadik onu, feto ile sampiyonlugu calindi sonra bjk ile agzina sicildi, takim elbise sac tirasi olaylarina hic girmiyorum).

Yasiniz yetiyor mu yetmiyor mu 96-00 sezonu icin bilmiyorum ama o zaman ne olduysa simdi de o oluyor. Ayik olun biraz. Senol Gunes dunya 3.cusu oldugunda ne oluyorsa o oluyor su anda.

Buradaki bellii ft, gs sevicileri ve yonetim icinden durtuklenenler disindakilere saygim sonsuz, onlari zaten uzun zamandir okuyorum burada. Sirf bu basi gotu ayri oynayan bjk'li gecinenlerin sacmalamalarindan dolayi uye olup yazma geregi duydum.

Yorum yapmak elestirmek ayri, bilincli bir sekilde kufur etmek, assagilamak, laz, hamsi beyinli zart zurt diyerek assagilamak ve hedef gostermek ayri.

Yapmayin, bu lanet olusum futbol icinde devam ediyor ve su anda tekrar ivme kazaniyor yarin bir gun gs'ye sorusturma acilirsa sasirmayin. Uzulmeyin (kimlersiniz anladiniz siz onu).

Zevkimizin icine siciyorlar, ayik olun!

Sinek Savar



sinek savar dedi ki...

@met1903

Bak senin gibi gerzekler icin kasar yaza vidyo analiz yapmis. Iyi izle trolun vasatina kalan, iyi izle.

https://twitter.com/Kasar_Yaza/status/1095413227763187713

Gotunuz basiniz ayri oynamasin. Gotunuze 1903, basiniza BJK yazarak besiktasli olamazsiniz.

Dedigim gibi bu yazilanlar futbol cahilligi ile aciklanamaz!

Sincek Savar

sinek savar dedi ki...

Bana Gurcan Bilgic'ten bahsetsenize, yorumlarimi silsenize, akilniz sira benimle tassak gecsenize!

@semioticus (shelbyl)
@sports guy


Daha neyi bekliyorsunuz?

sports guy dedi ki...

Ooo quaresma kafileye alinmis. 11 tercihini merakla beklemekteyim :)

Basar dedi ki...

Eğer bir dakika oynarsa ayağı, oynatanın da kafası kırıksın! Maç kadrosuna dahil edilmiş uğursuz!

@Zaitsev,

Biz geçen sene hayli hayli hoca tartıştık hatta Mart ayında Abdullah Avcı'yla yemek bile yedi yöneticiler. Gs camiası pragmatist davranıyor camia farkı burada, altını çizmek istediğim konu buydu. Mesela şuan hoca tartışmıyor bu hocanın kim olduğuyla alakalı bunu belirtmem gerekirdi, Tudor gayet iyi giderken kovuldu, Terim şampiyon takımla ilk yarıda 5.oldu, en kolay CL grubundan çıkamadı, tarihin en kötü Fener'ine evinde 2-0'dan puan verdi hazmedemeyip olay çıkarttılar takımın yarısı ceza yedi Terim yüzünden fakat Gs camiası Terim değil yönetim üstünde baskı kurdu, oysa Terim'in net başarısız olduğu bi tablo var ortada.

Yorum Gönder

Ara