.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Şubat 2019 Cuma

STSL 20 Antalyaspor - Beşiktaş


Tarih: 3 Şubat 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Antalya Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  -/ Diego Angelo, Ondrej Celutska

Cezalı Oyuncular : Ricardo Quaresma, Burak Yılmaz (Cezalı)  Gökhan Töre, Tolga Zengin (Kadro Dışı) / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır. 

99 Yorum:

yilmaz dedi ki...

1-1

gol Ljajic frikik.

turkkant dedi ki...

Kagawa'nın satış opsiyonu yok. İyi oynasa bonservisini alamayacağız, ya da adam başka takıma gidecek. Kötü oynasa zaten bir faydası yok. Haydi şampiyonluk fırsatı olsa o da yok. Zaten adam takıma alışana kadar 1 ay geçer. 3 ay top oynayacak diye Kagawa aldık, hakikaten dünyanın en saçma işi... Demba Ba benzeri transfer... Takım değil, rehabilitasyon merkezi... Taraftarın gözünü boyamak için transfer yaptılar.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Mağlubiyet gelirse Şenol hocanın son maçı olabilir. Arkasındaki desteği ciddi anlamda kaybetti. Beinsport'ta geçen sabah onu eleştiren tweetleri okuyorlardı. Ben ilk defa denk geldim. Sanal ortamda da ihale ona doğru kaymaya başladı.

Kagawa'nın sağlık durumu nedir? Mevcut bir sakatlığı var gibi gözükmüyor. Sakatlık sonrası kadro dışı kalmış gibi. Sağlıklıysa son 15-20 dakika sahada görebiliriz. Şu şartlarda Pektemek'i sol açık görmektense Ljajic'i solda görmeyi tercih ederim. Tolgay'ın alacağı paraya Kagawa'yı getiriyorsun. Her türlü iyi aksiyon.

Düşündüğüm kadro;
Karius
GG-Mirin-Roco(Necip)-Adriano
Medel-Dorukhan
Lens-Ljajic-Caner
Burak

Roco'yu stoper mevkisinde stoper oynamalı düşüncesiyle yazıyorum ama orada kesin Necip oynayacak.

Ayrıca hocamız Caner'i sol beke, Medel'i stopere, Mustafa'yı sol açığa ve Adriano'yu defansın önüne koyabilir. Hiç şaşırmam.

Son olarak; bir sitede "Şenol hoca Necip ve Medel'i defansta topla daha iyi çıkmak için oynatıyor" diye yazan birini gördüm. Allah akıl fikir versin.

Vida niye kadrodışı :)

Beşiktaş'ın Medel'in oynadığı bir orta sha formasyonuyla maç kazanması çok zor. İdeal bir kadro çıkarmak çok zor. Sağlam bir Atiba olsa pek çok şeye ilaç olurdu ama Atiba'sız kadronun sinerjisi çok düşük. Alan kapatmak da çok zorlanıyor. Ljajic tembel oyuncu değil aslında bence arkasında Caner ile oynama ihtimali olabilir. Lens-Gökhan'da nispeten daha iyi anlaşabilirler ve Gökhan'ı hücumda daha efektif kullanabiliriz. Oğuzhan-Dorukhan ikilisi işleyebilecek bir ikili değil. aslında herhangi bir orta saha ikilisi şu an işler durumda değil. Bu da takımın topsuz oyunundaki durağanlığının ve yavaşlığının etkisi.

Bence risk alınıp Oğuzhan-Ljajic-Kagawa'nın aynı anda sahada olması gerekiyor ama bunu detaylı kurgulayabilecek kafa yapısından çok uzakta Şenol Güneş.

Zaitsev dedi ki...

@ Övünç

Vida cezalı be ya :)

Hem Medel hem de Atiba'nın kendilerine has defoları var. Medel her yere tek başına basmaya çalışıyor. Topa basarken açık veriyoruz. O bölgedeki partnerini de bozuyor. Atiba ise alan kapatmasına rağmen ciddi anlamda takımı yavaşlatıyor.

Ozzy-Ljajic-Kagawa değilde Dorukhan-Ljajic-Kagawa'lı bir 3lü denemesi yapılabilir. 4-1-4-1 tarzı bir oyun denenebilir.

beagle dedi ki...

Bu arada kimse değinmedi ama, hükmen kazabacagini bildiği ve rahat önde olduğu maçta oyunculari kart görmemek için de uyarmadi. Vida cezali oldu, sonraki hafta puan kaybi.
Hoca yerine korkuluk koysan daha çok işe yarar.

Kadro Toto:
Karius
Gg Vida Mirin Adriano
Doruk Medel
Lens Ljajic Caneresma
Burak

Basar dedi ki...

Diğer taraftan gelen bir soru ile yazılan bir yorumu birleştirip cevap vereyim.

@kaan yeniden yapılanan takımda Tolgay'a baya rol biçiyorum. Atiba emekli, Medel 6 veya 8'de olmuyor. Bu durumda elinde Dorukhan ve Necip var. Necip'i kenara ayır, Dorukhan ile Tolgay'ı döndüre döndüre oynatırsın. Ayrıca Ljajic ve Kagawa kiralık oyuncular, seneye yoklar. Kısaca elinde orta saha namına sene sonunda Ozzy-Dorukhan ve Necip'ten başka bir şey kalmıyor.

Bir arkadaşım kinaye mi yaptı anlamadım ama Tolgay'ı satıp parasıyla (mis) Kagawa'yı kiraladık demiş. Sonuna kadar haklı. Elindeki değerli bir taşı hem rakibine verip onu güçlendiriyorsun hem de senin olanı kiralık ile takas ediyorsun. (@kaan buraları not et, eğer bir gün Kagawa'ya övgü düzersem kullanırsın!)

@beagle sana da hep destek tam destek(!) :) ama kusura bakma Ljajic iyi topçu, onu kullanamayan ve oyun sistemini quaresma hazretlerine göre kurgulayanda kabahat var. Adam senin hayal ettiğin gol rakamını tuttururdu da sistemin ve motivasyonun buna izin vermiyor. Arkasında Tolgay-Ozzy olsa, kanatlarda da adam gibi al-ver yapan, içeri kat eden ve geri koşan adam olsa (Töre, Olcay, Kerim misali - hatta Babel de olur) hem kendisi hem de etrafı gol veya goller atıyor olurdu. Yumuşak orta sahandan dolayı belki bir iki maçı kaybederdin ama birçok maçı da alırdın. Keyifli top oynardın, şu andakinden hem daha fazla gol atardın hem de fazla puan toplardın.

Bu sebeple Kagawa tam bir gaz alma transferidir. (bunu da not et @kaan) sakat mı, rehabilitasyona mı geldi ama o pozisyonun aslında sıkıntısızdı. Ljajic'ten 8 veya 11 yaratma düşüncesinin tutacağını sanmıyorum, taş yerinde ağırdır. Nasıl Ozzy'den 10 olmuyor, buradan da tersinin çıkması zor. Ha formasyon değişikliği ile ne olur göreceğiz. Tabi formasyonu değiştirecek bir hoca olursa. Ayrıca paran yok diye maaş ödeyemezken yeni bir adama para vermek neyin nesi anlayamadım.

Benim teklifim şu: Nasıl pozisyon doluyken aynı pozisyona fırsat transferi yapıyoruz, takımın başına 2. bir hoca getirelim. Tolgay ile Ozzy'nin, Negredo'nun, Lens'in, Töre'nin... yaşadıklarını biraz da hoca çeksin. Yönetim aynı pozisyona gereksiz adam getirme konusunda nasıl olsa deneyimli, bir kere de böyle saçmalasın!

Ne günah işledik bilmiyorum, bu yönetim ile hoca bu hale geldiler...

Medel oluru olan bir oyuncu da bunun için muazzam atletik seviyede beklere ihtiyacın var. Medel'in alameti farikası aslında top kontorlü ve pası aldıktan sonra çok çabuk oyuna sokabilmesi. Oyunu iyi okuyup pozisyon alma noktasında da önemli katkı verir ama oyucunun bu özelliklerini parlatabilecek bir yapı yok bizde. Ne bekler ne de oyun planı onun alışknı olduğu şekilde oynamasına uygun değil.

Zaten bizim yıllardır söylediğimiz mevzu bu. Transferler neye göre yapılıyor, bizim kafamızda oyuncuya biçtiğimiz rol nedir ? Bu rolü teknik direktör transfer yapan ekibe detaylıca aktarıyor mu ? Bu soruların cevabına Türkiye'de biz kara komedi diyoruz Cem Yılmaz filmini yapıyor :)

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Hocam Tolgay-Kagawa transferinde benim karşılaştırmam yıllık maaş üzerinden. Eğer kast ettiğin bensem :) Hocayla yeni sözleşme muhabbetleri çıkmasa belki de Tolgay gitme konusunu kenara atabilirdi. Ama artık 2sinin aynı takımda olma ihtimalleri yok.

Yoksa Şenol hoca bu takımın başındayken kimseyi satmamalıyız. Tez elden de hocayı kovmalıyız.

Tolgay'a Şenol hoca takımın başına geldiğinden beri takık. 4 senedir sahadayken büyük oranda hep ilk çıkan o oluyor. Bu süreçte sonunda İBB maçındaki saçmalığa dönüştü. Önümüzdeki ay ben Tolgay'ın gitmesini istemedim diyebilir sevgili hocamız ona yaptıklarını görmezden gelerek.

Ozzy'den 10 olmaması konusuna gelirsek; Ozzy 10 numara oynamak istemiyor. Bu çok net. Sorunun kaynağı da bu. O isteksizlik belli oluyor. 10 olarak çıktığında da 6-8-8 gibi oynuyoruz sahada. Ljajic ise geçtiği mevkide en azından çabalıyor. Bunu görüyoruz sahada.

Torino'nun açıklamasında anlaşıldığı üzere Ljajic'te bağlayıcı bir durum var. Ya seneye direk alacağız ya da (bizim basına göre) belirli bir maç sayısına ulaşınca alacağız. Negredo'yu göndermek isterken 89da oyuna sokup maç sayısını arttıran bir hocayla Ljajic'i kesin alırız :)

Basar dedi ki...

@Zaitsev galiba sen yazdın evet, sabah çok göz ucuyla okuyabildim o yüzden. :)

Bu hoca varken kimseyi satmamalıyız (quaresma-love hariç) konusuna katılıyorum ama eksik buluyorum. Kimseyi de almamalıyız(dık). Burak, hocanın gider ayak kazığı oldu.

beagle dedi ki...

Ljajic de ben de kendimle celisiyorum. Iyi topcu, en degerli topcumuz ama bir yere koyamiyorum.

Takimi golcü kenarlar ile olustursak Sagda Netin Solda Podolski, Genc Babel falan, Sosa ve Ljajic iyi olur.
Ama tartisilmayacak olan Ljajic'in Alex, Talisca veya Şifo gibi ortalari tamamlamaya ceza alanina girip gol atmayacagi. Yani Santraforun yalnizligina çözüm degil.
Daha çok 15-20 metrede golü arayan bir adam. Bu da sezon lig golü maksimumunu 7-8 arti duran top golleri yapar. Penaltilari ve ftikikleri hep kullanirsa belki bir sezon 15 gorebilir ama beklenen katki o degil.

sports guy dedi ki...

@Zaitsev

Hocam bi saka dondu de ben mi kacirdim bilmiyorum da Vida gecen hafta cezaliydi yau bu hafta oynuyor adam :)

EC dedi ki...

yencez 3-1.

Huzeyfe dedi ki...

Şenol Güneş bir iki haftaya gitmezse Fb bizden üstte bitirir ligi. Sene sonunda ilk 10'a giremeyebiliriz. Oynadığımız oyunun karşılığı bu. 19 haftada 8 galibiyet var. 5'i ilk 10 haftada, son 9 maçta 3 galibiyetimiz var. Gidişat çok fena. Kagawa'lık bir durum yok. Değişim emaresi de yok, dibe doğru yuvarlanıyoruz.
Taraftar hala Kagawa-Tolgay değişiminden teselli buluyor. Yönetim yanlışlarını daha büyük yanlışlarla örtebileceğini sanıyor. Hoca soyunma odasını kaybetmiş, kendi doğrularına ihanet ediyor. Mevcut durumu izah etmek için kendine mazeretler bulmuş çoktan. Yolumuz yol değil.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Duran topsuz 0.5 mac/gol oranı olan orta saha oyuncusu kim? Yok ki senin tarif ettiğin şey.
Talisca deme lütfen. 1980'lerde kalmış bir oyuna mahkum oluruz.

yilmaz dedi ki...

@huzeyfe aynı fikirdeyim, hatta cocu varken bile aynısını söylüyorum. Fenerin birlikte oynama alışkanlığından başka çok bi sorunu yok. Bizde düzinelerce dert var.

beagle dedi ki...

@huzeyfe
Duran topsuz 0.5 yazmadim. O santrafor degerlerine yakın.
10 numara da sadece citkirildimkardan değil 2. Forvetlerden de olur.
Alex Hagi Şifo Sergen Ali Gultiken Tuncay Litmanen vb. vb. Mesela ben oyun etkisi acisindan Kramarici istiyordum. Yalniz Kagawa da uyar. 80lere gitmeye gerek yok. Hoş 80lerden Peter Beardsleyi getirsek oynadığı takim ambargo koyar.

turgay dedi ki...

tolgay oynatmayacağımız bir oyuncuydu. yeni sözleşmesi 2,5 civarında ve sürekli olumsuzluk pompalayan bir adam. bakın gittikten sonra yaptığı açıklamalar tam bir ergen açıklamaları. ayrıca takım içindeki olumsuzlukları basına da söyleyen adam haberleri çıktı. yarısı yalandır söylenenlerin ama kesin yalandır diyemiyorum. onun pilav veya dürüm yemesi bize dorukhan'ı kazandırdı. mecbur bırakılmak bu teknik direktör için olumlu bir durum.

şenol güneş'i destekleyenler bile kagawa transferinden sonra istediklerini aldı şimdi icraat zamanı diyor. önümüzdeki 2 maçtan 6 puan çıkaramazsak fener maçında kulübe de guti olur.

kagawa transferi için bir önceki başlıkta yazdım yazacağımı. siz önce opsiyon var diye haber yaptırıp sonra kiralama bedeli olmasın diye opsiyonu istemedik diye haberi düzeltip tepki gelince hayır opsiyon var dedirtip en sonda biz opsiyon var demedik opsiyon olsa da adam kalmak istemezse gider zaten derseniz buna insanlar götüyle güler. bu kadar kötü yönetemeyenlerle bu iş olmaz zaten. biz maalesef şişen egolar yüzünden yönümüzü kaybettik. bu saatten sonra toplu temizlik olmadığı müddetçe bizden birşey olmaz.

yilmaz dedi ki...

*- ara transferin en kötü takımı akhisar sonra da biziz. Yapılan transferleri değerlendirirsek, akhisar ve Beşiktaş, bulunduğu yerden memnun olan iki takım.

Hocayı paketlemek için devre arasını da kaçırdık. Bence lucescu döneminden de büyük bir çöküş yaşayacağız. Gerçekten abartmıyorum, şu anda avrupa kupalarına katılabilecek bir sıralama bile Beşiktaş için çok zor. Bu şartlar altında bile bir tane adam akıllı başkan adayı çıkmıyor oluşu durumu daha da vahim hale getiriyor.

Hidayet dedi ki...

bence kagawa transferi tamamen "bakın devre arasında kimleri aldık , daha ne yapalım "demek için yapıldı . yoksa satış opsiyonu olmadan yarım sezon kiralık üstelik mevki olarak da öncelikli olmayan adamın beşiktaş'ta ne işi var diyecem de .. insan düşünüyor , satış opsiyonu olsa yönetim alabilecek mi , diye . valla ligdeki sıralama olarak değil belki fakat psikolojik olarak başaşağı gidiyoruz . ve bu sezon sonunda hem kendimize bakışımızda hem dışardan bize bakışta iki yıl üstüste şampiyon takım imajımız sıfırlanacak . artık şenol güneş'in gitmesinin kötü gidişi durdurmada işe yaramayacağı döneme geldik . yazık ettik kendimize !

Hidayet dedi ki...

cenk tosun satıldıktan sonra (eldeki cl gelirlerine rağmen) parasıyla yönetimin borç kapattığını , iyi de yaptığını , borcun böyle böyle küçüleceğini , yönetimin transferden gelen parayı transfer harcamak zorunda olmadığını söyleyen arkadaşlar vardı . aceba cl gelirlerini götürdüğümüz yıl bile maaşları ödememeyi doğal buluyorlar mı , merak ediyorum . fikret ormanın takdir edilecek yönü , maaş ödememede yerli-yabancı ayrımı yapmamış . pepe ,quaresma ,medel ..hiç affetmemiş ,eşit davranmış ,hiçbirine para vermemiş büyük başkan.

beşiktaşın bu ekonomik çöküşünde , gs fb'yi de işin içine katarak genel analiz yapan kim varsa beşiktaş'ta olan anormal ekonomik durumu gizlemeye çalışıyordur . bu sezona vitrin olarak kaliteli oyuncularla başladık. çoğunu kaybettik . beşiktaş'ın içine düşürüldüğü çukur asıl sezon sonu net biçimde görülecek . bunun yönetimi ne kadar çaresizleştirdiğinin en büyük göstergesi aslında kagawa .

kaan dedi ki...

@Basar

Ben o yorumu yazdigimda Kagawa opsiyonlu geliyor haberi vardi. Ljajicte opsiyon var, seneye bizde. Atiba-Medeli zaten yazmadim, Medel olmazsa seneye 6 numaraya biri alinir. 3 kisilik yere Ljajic-Kagawa-Ozi-Dorukhan-Tolgay-Yeni 6 numara yazsan toplam maas 10 milyonu geciyor ve yine soyluyorum fazla luks oluyor. Kagawa-Ljajic ikisi bizde olsa Ljajici kanata yazariz ama yine ortasahayi yedekleyecek oyuncu 2 ustu maas alan Tolgay olmamali.

Tolgay iyi oyuncu ama sorunlu oyuncu, gider gitmez yaptigi aciklamalar da bunu gosteriyor. Tolgayin Hamburgtan ayrilisi da sorunluydu diye hatirliyorum. Ben Fenerde de basarili olamaz diye dusunuyorum, olursa da cok umursamam. Ozi veya Dorukhani Tolgay yerine tercih ederim.

Ljajic daha once 11 oynamis, transfermarkt 88 macta 29 gol 22 asist yaziyor. Iyi istatistik. Quaresma gitmis olsa, ileriyi Ljajic-Kagawa-Guven(Lens) yapip onlerinde Burakla su oynadigimiz oyunun fersah fersah daha iyisini oynariz.

Ayrica bana not alacagim yerleri soyleme istersen notlari sen hazirla bana ver, ordan takip edeyim. Umut Nayir ile ilgili fikrim olmadigi icin burada yazilanlar bakmistim ve Zaitsev haric kimse olumlu birsey yazmamisti. Sen ovunce eski yorumlara baktim, bu kadar basit. Umur Nayir gibi adamlarin Besiktasta isi olmamali demissin, Senol Guneste kiralik yollamis. Boyle ergenler gibi bozuluyorsan da gunluk tutmak senin icin daha iyi olur.

Basar dedi ki...

@kaan niye bozulayım? Tolgay yorumunu katılmasam da beğendim, teşekkürler.

Umut’u Pektemek ve Love ile kıyaslayarak-hocanın da tutumunu eleştirerek başka bir yorum yaptım ama istediğin gibi anlayabilirsin.

Basar dedi ki...

@kaan bir de soru: bu ileri dörtlünün arkasına hangi ikiliyi koyardın? Ozzy-Dorukhan mı Medel-Dorukhan mı?

kaan dedi ki...

@Basar

Bozulmamana sevindim benim yorumum da biraz ters olduysa kusura bakma.

Gonul ister Dorukhan-Ozi ama hem Ozi kotu hem Senol Gunes Oziden umidi kesmis. Kagawa-Ljajic ile belki tekrar futbola dondurebiliriz Oziyi. Ozi-Dorukhan savunma tarafinda SOS verir ama biz zaten her mac gol yedigimiz icin bari fazlasini atalim.

Senol Gunes Medel-Dorukhan yapar ben Medel ile olan her ortasahaya karsiyim, bitmis Atibayi Medele tercih ederim.

Quaresma gitmesse Guven(Lens) yerine oynar. Ortasaha Medel-Dorukhan olur , takim zaten kotu biz ustune bir de Kagawa ve Ljajici de pic ederiz.

met1903 dedi ki...

Deplasman kadrosu
Karius
Mirin-Vida-Adriano
Lens-Dorukhan-Ozzy-Caner
Kagawa-Ljajic
Güven
Galibiyete ihtiyacın varsa Q7,Larin in Lens,Güven out,yetmezse defanstan adam çıkar Pektemek'i koy kaos çıkarsın o gol her türlü gelir.
Arena kadrosu
Karius
Gönül-Medel-Vida-Adriano
Dorukhan
Kagawa-Ozzy-Ljajic
Güven-Larin
Galibiyete ihtiyacın varsa Q7,Caner in Gönül,Kagawa out,yetmezse defanstan adam çıkar Pektemek'i koy kaos çıkarsın o gol her türlü gelir.
Ş.G'ye falan gerek yok milyonlarca euro vermeye,şu algoritmayı yükleyeceğin basit bir yapay zeka Beşiktaş'ı bu berbat ligde her türlü ilk ikiye sokar,duygudan yoksun olacağı için adam kayırıp mobbing de yapamaz hem.

Charlie dedi ki...

Burayi uzun süredir takip ederim ama ilk defa yaziyorum. Besiktas'la ilgili icim cok sikiliyor. Bir senede nereden nereye geldik... Ülke olarak cok kötüye gidiyoruz, Besiktas'in da bundan etkilenmemesi kacinilmazdi diyerek kendimi avutuyorum bazen.

Sorunlar tam olarak nerden kaynaklaniyor? Senol Günes'i ben de elestiriyorum ve begenmedigim cok yönü var. Aybaba ve Bilic zamanlarinda da biz iyi top oynardik zaten, Senol Günes iyi bir miras aldi ve üstüne kaliteli oyuncular alindi, yoksa Besiktas'a onlar kadar katkisi olmadi fikrine de kapiliyorum bazen. Ama öte yandan bakiyorum da adami elestirdigimiz konularda gün gelip onun hakli olabilecegini farkediyoruz. Sunu niye oynatmiyor dedigimiz adamlar oynadiklarinda da o kadar cok seyin degismedigini görüyoruz. Su oyuncu oynasin bu oynamasin tartismalarindan ya da taktiksel sikintilardan ötesinde daha derinlerde bir problem oldugu ortada. Bir kisim insan "oyuncular mutsuz, paralarini alamazlarsa Senol Günes ne yapsin" ya da "son yillarda kim gercekten katki verdiyse (Marcelo, Talisca, Abou, Cenk, Tosic, Fabri...) takimdan ayrildi, hocanin ne sucu var" diyerek yönetime daha cok yükleniyor. Öte yandan Besiktas'a gercekten cok büyük emekler vermis ve isini dogru yapmaya gayret eden ama belli ki iktidar zehirlenmesi yasayan bir baskan görüyoruz. Ekonomik yanlislar yapildigi cok belli, paranin suyunu bu kadar cekmesi ya büyük bir beceriksizlik ya da bir tür yolsuzluk oldugunu gösteriyor. Ama yine de mevcut ekonomik kosullara ragmen ekmegini tastan cikaran, psikolojisi daha saglikli, 34 yasinda neredeyse bitik Burak Yilmaz'a degil de Besiktas'la örtüsen degerlere/isimlere kefil olabilecek bir teknik direktörle ilk 2'den düsmeden sampiyonlar ligi sürekliligi saglayarak bu dönemi yikilmadan gecebilir miydik diye düsünmeden edemiyorum. Buna karsit görüs olarak da isterse Klopp-Guardiola ikilisi beraber gelsin, bu yönetim altinda kesinlikle hicbir basarinin gelmesi mümkün degil seklinde. Sizin bu konudaki görüslerinizi merak ediyorum.

ideal 11 dedi ki...

muhtemelen sergen yalçın gelecek sezonda beşiktaşın yeni teknik direktörü olur.

YSY dedi ki...

Valla sergen gelsin isterim. En azından ya herro ya merro oynatıyor :)

Berk kartal dedi ki...

Tolgay satışı iyi oldu. Kullanmadığın ve 2,5 m.euro maaş alan adamı 3 e sattık. Hem bu durumda (Beşiktaş batık algısı) hiçbir Avrupa takımı bize bonservis ödemezdi. Tolgay efendi de bizden aldığı parayı çin de bile bulamazdı. Bence iyi kurtulduk. Yeterli mi hayır elimizde daha temizlenmesi gereken çok çöp var.bu arada galiba gerçekten battık.

Berk kartal dedi ki...

Bu arada Tolgay çöp değil ama lükstü.

beagle dedi ki...

@Charlie
Ikilemde kalmakta haklisin. Teknik direktörün etkisi zaten %10 diye tartışılıyordu, ta ki Mou gidince Man Utd görünene kadar. Ayristirmak lazim TD eldeki kadronun kullanimi konusunda %100 etkilidir.
Örneğin Lens. Bu kadar kötü topçu değil, atletik özellikleri sebebiyle de uzun süredir takimda tek. Napiyoruz? Leş ettik adami.
Oguzhan. 8 numarada fizik eksiği olsa bile en iyi adam. Bizim domine edrcegiz diye havalandigimiz futbol günlerinin merkezi. Bugün sorsan popüler taraftar adama düşman.leşmiş. nerede leş oldu? 10 numarada. Arsenal bu çocuk şut cekip ceza alaninda etkin olsa manyak mi adami 400 bin pounda bize versin? Çocukluğundan beri olmayacağı mevkide, en değerli oyuncumuzu mahvetti TD. Muhayer gelmiş açıklama yapiyor. 10 numarada Ljajic var Oguzhan var...izninle küfre geciyorum

Yok lan 10 numarada Oguzhan diye biri. 10 oynayacak O.Aydoğanı u21 de unuttun yillardir bunak oğlu bunak!!!

beagle dedi ki...

Fikri mülkiyeti bana ait olmayan bir hikaye:

Gabriel Batistuta Fiorentina'dan ayrılırken endişeli bir hava vardır. Kulüp muhabiri muziplik olsun diye Serie A'da 100ler kulubü üyesi oyuncuları Enrico Chiesa'nın 2-3 yaşındaki oğluna, "Batistuta'dan sonra Fiorentina'da golleri kim atacak?" diye sorar. Çocuk cevap verir "Ben". Gülüşürler:

https://www.mackolik.com/mac/fiorentina-vs-roma/84jgdepo5o91svqhybqzv378q

Unutmadan. Çocuğun adı Federico Chiesa'dır...

BJK4EVER dedi ki...

Turk futbolu o kadar zor degil. Maclarin yuzde 50-75 arasi sadece 1 puan dusunen, gol atmayi kafasinda bulundurmayan boktan takimlarla oynuyorsun.
Sen bu takimlara karsi motive ve hucumcu cikarsan cok rahat alirsin galibiyetleri.
Rakibi gozunde buyutup temkinli oynamaya calistiginda aninda patlarsin. En azindan mac sayisi arttikca puan kaybin da artar.
Bugun Akhisar'in yedigi gollere bakin; ilk golde kornerde tutman gereken tek adam Epureanu bombos kafa vuruyor, ikinci golde adamlar 3 kisi hucum edip 6 kisinin arasindan gol atiyor.
Anadolu takimlarinin seviyesi bu. Faul yap, dandun vur, gomul.
Sen bu takimlara karsi; aman Ali Riza bey orta saha hakimiyetini kaybetmemeyim, takimindaki yaraticiligi 0 ama fiziksel olarak iyi olan oyunculari oynatayim kafasinda olursan rakibin seviyesine inersin. Erzurum'a kendi sahanda 90 dakika ikina sikina 1 gol atarsin, rakip de bala gote ararsa 1 tane gittin.

Medel
Dorukan
Atiba
Necip

Besiktas bir maca orta sahasinda bu oyunculardan 2 tane ile cikiyorsa bu hatadir. Ilk yariyi cope atmak garanti, istinsnai durumlar (hayvani uzaktan sut, cok bariz rakip hatasi, duran top) haric 2 gol atmak imkansiz. Puan kaybi yuksek ihtimal.

Ideal orta sahamiz Tolgay-Oguzhan iken bu ikisini tu kaka edip elde ne kadar mucadeleci, ama hucuma katkisi 0 kazma varsa oynatiyoruz. Neden? Mucadele, ruh vs gibi sacma sapan kavramlar yuzunden. Ondan sonra Anadolu takimlarina karsi 3 pozisyona giremeyince, her 3 mactan 2'sinde puan kaybedince vay efendim kadrom kotu.
Bir siktir git arkadas.
Bugunku kadroya baktim, yine ayni hata. Medel cikmis Atiba girmis sanki bir bok fark edecek. Yapacagin kadroyu sikeyim Senol Gunes.

BJK4EVER dedi ki...

Rakibin son 4 mac gol atamamis. 2 maglubiyet 2 tane 0-0lik beraberlik almis. GS puan kaybetmis, kazansan en azindan 2.lik icin umutlanacaksin. Ustelik Burak ve Quaresma cezali. Ama ilk 11'de yine Atiba-Dorukhan var. Bu macta Atiba'yi oynatanin Allah belasini versin diyorum baska birsey demiyorum.
Su ligdeki en yuksek top teknigi ve oyun zekasina sahip 5 oyuncudan 2'si Oguzhan ve Kagawa kulubede. Antrenorlugune de cesaretine de ulan.

Hidayet dedi ki...

abi antalya'da o mont giyilirmi bu havada yaw !

beagle dedi ki...

Şenolun sevdali olduğu moruk ve sorumsuzlar azalinca takim boyu kisaldi. Sonuç ortada. Vasat Güven vasat (!) Lens bile Quagejma Babel Love ve turevlerinden iyi. Çünkü kosuyorlar, takip ediyorlar, tekrar deniyorlar.
Q b.kuna kaybettigimiz yillar, milyonlar...

Hidayet dedi ki...

bu maç ölçü olacaksa , ki emin değilim , beşiktaş'ın ortasahası bellidir . hiç adam sokmaya , ölüleri diriltmeye falan gerek yok . atiba/medel , dorukhan , ljajic /kagawa arasında maçına , sakatlık /form durumuna göre döner . maşallah dorukhan , 6 gibi 8 , 8 gibi 6 . 10 gibi de golcü . daha ne ..

Basar dedi ki...

Hep eleştiriyoruz ama Kadroyu yazsam ben de bu kadro ile çıkardım . Oğuzhan’ı da dusunurdum tabi ama hoca o opsiyonu eledi.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi bence Akhisar maci gibi bu mac da aldatici. Ilk yarim saat organizasyon, skor namina hic birsey yok ortada. Golden sonra rakip cozuldu, ama o da ligin gercegi zaten. O gol gelmese yine cope atilmis bir ilk yari ve 0-0'lik skor olacakti.

kaan dedi ki...

Hazir skor gelmisken once Caner(Adriano)- Kagawa yapip Ljalici kanatta , Kagawaya 10 da, Larin-Lens yapip Guveni kanatta,Atiba-Ozi yapip Dorukhani 6 Oziye 8de gormek fena olmaz.

Ama Senol Gunes Ljajic-Kagawa, Guven-Larin, Atiba-Medel yapar.

Hidayet dedi ki...

@BJK4EVER

aynen , çok kötü futbol vardı . vodafone'da harikalar yaratan kalecinin iki hatasıyla gol geldi . moral etkisi dışında hiçbir şey vaadetmiyor . ortasaha oyuncularının golleri atması güzel , özellikle dorukhan'ın vuruş kalitesi çok iyi .

Basar dedi ki...

Fakat 2. Yarı fena oyindan dustuk.

Basar dedi ki...

Hah bugün mobbing yapmamıştı 4-1 olan maçta Güven’i çıkarttı!

Bi maçı da eleştirmeden bitirelim be!

beagle dedi ki...

Atiba Caner GG bitik başladı 2. yariya. En dirençli Vida komik sari kartlı. Duran toplardaki halimiz de komik oldu.
Ama tabi kontra oynayacagimiz yari Larini sokup Güveni çıkaran saçma da bir TD...

Duran top zaafinda tabi kale alanina düşen toplari alamayan Karius da büyük etken. Utku'nun bundan bir eksiği oldugundan supheliyim.
Kariusu, böyle giderse, 11milyona almamak için 1 sezon kadro dışı birakmak bile mantikli.

Basar dedi ki...

Yemin ederim beagle Kagawa’ya para yedirmiş

Hidayet dedi ki...

a.. k bülent'in takımının hezimet alması iyi oldu . töre olayının rövanşı saysın bunu . kagawa'da hiç olmazsa sezon sonuna kadar taraftar çeker ,renk katar . başımızda teknik direktör olsa , ikincilik için ümitleneceğiz de , malesef . yoksa bu kadroyu , bu haliyle bile ilk ikiye sokamayan hoca'yı döverler de bizde alkışlıyorlar .

Hidayet dedi ki...

unutmadan , larin ,sen futbolcu falan değilsin aslanım . senden hiçbir şey olmaz .

mit dedi ki...

Ne karamsar adamlarsınız yaa. Hala yok Şenol Güneş gitsin, yok iyi oynamıyoruz, bilmem ne. Galatasaray geçen hafta 6 atarken çok mu muhteşem oynadı? Bu haftada biz 6 attık işte, fena mı? Biraz da galibiyetlerin tadını çıkarmasını bilin. Eleştirmek elbette hakkımız ama sizinki kronik memnuniyetsizlik olmuş artık. Her hafta eleştirecek başka şey buluyorsunuz.

Neyse... Alemin gözü yaşlı, Kagawa artık Beşiktaşlı!

YSY dedi ki...

Yani bir ara antalya çok boğdu ve biran 3-2 hatta 3-3 e gidebilecek bir hava oluştu. Tabi o kadar baskı sonuçta kontra yediler oda Allah tan kendi kalesine şansa falan girdi. Yani oyun olarak herşey yarım yarım kopuk şekilde ama ortası ljajic-kagawa-lens arkasıda dorukhan-ozzy olursa birşeyler çalışır gibi. Önde by17 arkada kagawa-ozzy grubu iyi birşeyler çıkarabilir. Yani görmek lazım tabi.

Bu arada larin i paf'a falan göndersinler önce top oynamayı öğrensin.

Huzeyfe dedi ki...

3 golü kaleci yedi. Penaltı ve Salih'in kendi kalesine attığı golü de hesaba katarsak oyunla 1 gol attık.

İlk yarıdaki maçta derli toplu bir takım gibi oynayıp ofsayt bi golle yenilmiştik. Bugün tam tersi oldu.
Dorukhan-Güven gerçekten umutlandırıyor beni. Ama hocayı kulübede görünce hatırlıyorum yine bu çocukları Burak filan için harcayacak.

Larin'in topla bütün buluşmalarını video yapsın biri, yetenek ne değildir dersi verdi resmen. Aklım almıyor bu adam nasıl profesyonel futbolcu olabilir?

met1903 dedi ki...

Arigato gozaimasu Kagawa sensei,warewa taberu omaiwa chinpo.Banzai!

baris dedi ki...

ne güzel, yeni dip yapılmış seviyesizlikte, bunak oğlu bunak demek?

babandır yavrum bunak oğlu bunak, baban.

Basar dedi ki...

Fakat quaresma oynamayınca pozisyona giremiyoruz! (İyi oynadık, kötü oynadık, rahat pozisyon veriyoruz, rakip dağıldıdan gayrı...)

beagle dedi ki...

@Başar
Hehehe. Yok maçtan sonra dilimlenmiş balikli pilavlı dürüm sözü verdim. Böyle oldu.

Yav arkadaşlar hayrani değilim ama takimin genel fizik direnci açısından Vida ve Lens çok önemli. Lensin bu maçta yaptığı etkiyi saklocu taraftar grubu anlamamış görünüyor. Bir el atin, Burak girer Guven cikar, Q girer lens cikarsa Kagawayi da leş ederiz.

BJK4EVER dedi ki...

Direncli bir takima karsi bu oyun anlayisiyla pozisyona filan giremeyiz. Futbolun dogrusu birdir, istisnai sonuclar bunu degistirmez. Akhisar maci sonrasi da herkes bir ovmeye baslamisti ertesi hafta kapagi yedik.
Bu ilk 11 ve oyun anlayisiyla isimiz zor.
Bunu sadece Quaresma uzerinden soylemiyorum, genel kadro tercihi acisindan soyluyorum. Quaresma yerine Lens oynasin, sikinti yok, ama takim level atlayip arka arkaya mac kazanacaksa bunu tek '6' numara ve Oguzhan-Kagawa-Ljajic uclusunu ayni anda sahada tutarak yapacak.

dominic molise dedi ki...

genc diye kimse saldirmayacak belki ama guven gol gelene kadar inanilmaz kotuydu. tek bir olumlu hareketini gormedim. buyrun burdan yakin,

sinek savar dedi ki...

Ve nihayet cikmamiz gereken bir kadro ile ciktik sahaya.

Q7 ve sevicilerinden kurtulduk derken, B17 orta yol bulucular ile problemimiz var. Tribun bolundu her tribunde kavga var bu yuzden. (bir onceki mactan bahsediyorum).

Benim oldugum tirbunde neler neler oldu, burak'i alkislayan yavsaklar, q7 atilinca da alkis tutuyordu. Hatta birisiyle kavga ettim cunku adam sifoya sovuyordu, ama burak ve q7'yi alkisliyordu, bizim ona katilmadigimiz icin de ortaya sovuyordu. Besiktasliligimizi sorguuyordu. vs vs

Cok farkli bir politika ve sanki elle yerlestirilmis insanlar var tribunde. Bicak atilirken(super kupa) beklenen BJK tribun isyani olmayinca olayi baska noktalara cekme var. Cok sacma bir gerginlik var. Yani anlatamiyorum, hep insanlari germe uzerine bir politika var. 0-0 giden macta arkamda hep futbolculara, senola soven bir iki adam var. Ama hep var ve hep farkli insalar, kombine sahibiyim etrafimdakileri biliyorum az cok. Hayirdir diyorsun, desarj olmaya geldim, bunumu izlicem diyor daha dakka 25 vs vs.

Bir hirsiz yuzunden bu kadar sikinti cekmemiz, Kagawanin PES World Class'dan Amateur'a cekmesi ile cozulmez. O da sasirdi attigi gollere, bu buyuk sikiniti, bu mu lan bura yatarak kralim moduna girerse ki girme ihtimal yuksek sictik demektir. Bana Japon mapon demeyin. 2 tane sacma salak gol attigi icin kral yapicaz zaten adami.

Bugun kontralarimiz cok netti. Kacirdik, attik o ayri ama kontraya cikislarimiz cok netti. Bugun gosterdi ki Lens kontra oyuncusu. Ilk yari sac bas yoldurttu gene, ne zaman oyun kontraya dondu lens bi boka yaradi dicem ama onu olcay hem kontrada hem normal oyunda yapiyordu. Lens saglam bir kazik.

Su cok net ki Dorukan aradigimiz Olcay. Harika bir sekilde hem takimi hem tribunleri itiyor.


carlito dedi ki...

Quaresma olmayınca rakip kaleye gidemiyor takım yeaaa!!!

turgay dedi ki...

ilk gole kadar oynadığımız oyunla, 0-3ten sonra 4.gole kadar oynadığımız oyunun iyi irdelenmesi gerek. bütün sezon olduğu gibi baskıda nasıl pamuk helva gibi dağıldı orta sahamız iyi görmek lazım.

sports guy dedi ki...

Quaresmanin varligi yoklugu bi kenara, boffin'in ikrami oncesi pek rakip kaleye gidebildigimiz soylenemez hakkaten :) ha o olunca da gidemiyoruz gidersek de kalitesiz gidiyoruz o ayri.

Tabii ki mac sirasinda cok eglendim guldum ettim, ama sanki 2 seneki tum sanssizliklarin gunahini cikarttik bu macta, ne olmasini istersek oldu.

Oyunu tutamayip baski yememiz buyuk problem. Atti mi atmaya devam etmeli bu takim yoksa daha cok duello goruruz bol bol yedigimiz. Bu mactan once 4 mactir gol atamamis antalya'nin elini kolunu sallaya sallaya pozisyon bulmasi tesaduf degil.

Daha once de yazmistim buralara, sezonun kalanini yazi tura atarak geciririz. 3 de yeriz 3 de atariz hepsi olur bunlarin. Benim derdim hala ilk 4. Su avrupa puanlarinin heba olmamasi elzem.

yilmaz dedi ki...

boffin ilk maçta 30 tane gol kurtarmıştı, acısı bu maçta çıktı. Herşey neyse de Dorukhan'ın golü harikaydı. Ne özlemişiz arkadaş.

YSY dedi ki...

Kagawa ile ozzy işin içine girerse baskı anında daha iyi olabiliriz. Tabi dorukhanında biraz daha işin içinde olması lazım. Defans yapılırken biraz atibadan yada medel den öğrenmesi lazım.

Tabi şöyle de bir faktör var; eğer bu çocuk gelişim hızını korursa ve dün gördüğüm biraz ozzy vari işler yapmaya zorluyor kendini ve başarabilirse o zaman ozzy yedek kalır ortası dorukhan-atiba yada dorukhan-medel kalabilir. Bence bundan sonrası için dananın kuyruğunun kopacağı yer burası bizim için.

YSY dedi ki...

He birde ljajic meselesi var. Faydalı olmaya çalışıyor birşeyler var ama tam değil. Şimdi kagawa varken ve bu çocuğunda iyi kötü emeği varken (yani bir pattern tutturmaya başladı gibi danki) nasıl olacak bu iş bilemiyorum. Kanata koysak orada robben tarzı oynarsa valla büyük iş yapmış olur.

Zaitsev dedi ki...

Oyuncu varlığı yokluğu ile açıklanmayacak belirsiz bir oyunumuz var ilk 35 dakika. Ne kadar mı belirsiz? Penaltı pozisyonuna kadar özette pozisyonumuz yok. O yüzden 6 gol gözümüzü boyamamalı.

Takım pres yapacak ama sahada birbiriyle o kadar az oynamış bir grup vardı ki onu da tam beceremedik. Ama istek olumlu.

Oyuncu değişikliklerimiz ilginç geldi. Caner çıkınca son 15 dakika Ljajic-Kagawa beraber oynar diye bir beklenti oluşmuştu ama hocamız vizyon gösterip buna müsaade etmedi. 4-1'den sonra Ozzy'yi sahada görmek isterdim ama Caner-Larin değişikliği ile tek kanada düşünce Ozzy-Kagawa'dan biri için yer kaldı.

2ci yarının başında skor kaynaklı bir gevşeklik vardı. 2ci yarı başlangıcı ve gol korkuttu ama Salih fişi çekti.

Atiba tercihi top kesme açısından iyi ama yan top açısından kabus bir tercih oldu. Yenilen 2 golde de hatası var. Birincisinde pas tercihi, 2cisinde adamını kaçırarak. Bütün yan toplarda adamını kaçırdı ve tehlikeler Atiba'nın adamı üzerinden geldi. İBB maçında da benzeri olmuştu.

Bülent Yıldırım ise efsaneydi. Buffon penaltıyı yapınca Antalya teknik ekibinden fazla üzüldü. Penaltıyı VAR'a gitmeden ekip olarak verememeleri ayrı bir rezalet. İlk yarı sol tarafta bir şutumuzu bozdu. 2ci yarı da aynı yerde Dorukhan'ın dikkatini bozarak golü yememizin önünü açtı. Vida'ya verdiği kart ise tam rezalet.

Hidayet dedi ki...

ozzy'nin yaptığını kimse yapamaz yeaaaaa ! maestro yaa !

hakikaten şaşırtıcı . eğer bu maçtaki skor (ki oyun olarak pek birşey vaadetmediğinde aklı selim hemfikir ) quaresmanın yokluğuna hamlediliyorsa ve o'nun yokluğunun olumlu etkisiyse , aynı şey neden oğuzhan için geçerli değil ? nasıl bir mantık bu anlamadım .

quaresma'nın yerine oynayan lens , gol yok , asist yok . (bence sezonun geri kalanında lens 11 başlamalı) peki oğuzhan'ın yerine oynayan dorukhan ? adam resmen sezonun beşiktaş adına kazancı oldu ? gol desen var , defans ikili mücadele , havatopu ,oğuzhan'ın fersah fersah önünde . o zaman niye oğuzhan'a gerek olsun ? aynı mantıkla oğzuhan 'ın yerine oynayan adam da (dorukhan) oğuzhan'a gerekliliği gidermiş oldu . ljajic ve kagawa varken zaten iki beden büyük gelen 10'u da alamayacağına göre !

aynı mantıkla , quaresma yokken 4 yediğimiz kasımpaşa hezimetini nasıl yorumluyalım ? "quaresma olmasa daha iyiyiz yeaaaa" diye yazan oldu mu , ben hiç görmedim . çünkü aklı başında ,mantıklı düşünen , futbolu da biraz bilen insan bilir ki , quaresma olsa da kasımpaşa o maçta bizi yenerdi .

yine aynı mantıkla mesela quaresma' nın yanılmıyorsam 3 asist yaptığı ve bu skora rağmen oğuzhan'ın oyundan yuhalanarak çıktığı rize maçını düşünelim . yıl sonu eminim , "oğuzhan'ın oynadığı maçlarda kazanılan 3 puan" diye istatistiklere geçecektir ! peki ardından gelen başakşehir maçı ? o da " oğzuhan'ın oynamadığı maçlarda kazanamadığımız 3 puanlar" istatistiklerine geçecektir . peki oğuzhan oynadığı zamanlar yenebildik mi başakşehir'i ? ya da oğuzhan'ın başakşehir maçında tercih edilmemesi kendi performansı değil mi ? bunları pek soran olmaz.

kendi kanaatim , gidemese bile takımdan ayrılmak isteyen quaresma varken , lens'in ilk 11 başlamasıdır . özellikle deplasmanlarda . oğuzhan'ın da sakatlık falan yoksa ortasaha rotasyonuna sokulmamasıdır . kensini fizik ve psikolojik olarak toparlaması müstesna . biz antalya kalecisi hata üstüne hata yapana kadar kaleye falan gidemedik . tehlikeye yaklaştığımız anlarda ise yine sağdan orta yaptık . pek birşey değişmemiş .

bir oyuncu takıma faydalıysa , yokluğu probelm yaratıyorsa ya da yokluğundan takım kazançlı çıkıyorsa bunu yeterince uzun bir periyotta görürüz . mesela bir buçuk yıl yeterince uzun bir periyottur bence . 0 gol ve bir elin parmaklarını geçmeyen asist de yeterince açıklayıcı manipüle edilmemiş bir istatistik olsa gerek.

yilmaz dedi ki...

@hidayet nurügengi Dorukhan'ın Oğuzhan'ın yaptıklarını yapıyor olmasıyla, Oğzuhan'ın oynaması gerektiğini düşünenler g.t mü oldu yani, bunu mu söylemek istiyorsun? Peki Oğuzhan oynamazken Dorukhan mı oynuyordu? Medel, Tolgay, Necip, Atiba Oğuzhan'ın yaptıklarını mı yapıyordu? Dorukhan oynadığından itibaren, "bu adam çöp oğlu çöp, bunun yerine Oğuzhan oynamalı" diye bi yorum mu gördün bi yerlerde?

Oğuzhan aylardır takımın birinci tercihi değil. İyi mi oynuyorduk sence? Oynadığı maçlarda da ekseriyetle ilk çıkan kendisi oluyor. O çıktıktan sonra iyi oynuyor muyduk mesela? Bu kadar devasa puan kayıpları hep o varken mi oldu? Oğuzhan yokken takım şıkır şıkır diyorsan, ben de dünkü "görece" iyi oyunu onun yokluğuna bağlayayım.

Dorukhan şu anda takımın en güzide elemanı. Tıpkı zamanında Oğuzhan'ın olduğu gibi. İnşallah daha da iyi yerlere gelecek. Ama böyle her iyi performansından sonra selefiyle karşılaştırılıp ona bok atacaksak, iş Sergen'e Şifo'ya kadar gider alimallah.

Basar dedi ki...

@hidayet

Podcast 2 dakika dinlesen sebebini anlarsın. Sirk cambazı şaklaban akan oyunun içine ediyor. Takımda değişen tek şey bu. Disco net örnek verdi, 2. attığımız golü veya penaltı pozisyonunun öncesini...

Şaklo ile akan oyun oynayamıyorsun.

Dünkü maçı Ozzy ile nereden bağladın anlayamadım. Adam zaten ilk yarıda da kesik yemişti. Dün değişen tek şey şaklabanın olmamasıydı.

Hidayet dedi ki...

@yılmaz

kendi tabirlerini bana yamamazsan sevinirim . şöyle mi demek istiyorsun yani , diye soruyorsan ya tam okumamışındır , anlamamışındır ya da ben anlatamamışımdır .

fakat kısaca özetleyim , quaresma'nın oynamamasının maça etkisinde kullanılan aynı mantık oğzuhan'a da işletilince ne çıkıyor ortaya ? soruna geleyim , oğzuahn oynamadığında iyi mi oynuyorduk ? tabi ki hayır , bunu tek bir oyuncunun varlığına ya da yokluğuna bağlamayacak kadar aklım yerinde . tıpkı quaresma'nın oynamadığı kasımpaşa maçında da iyi oynamadığımız gibi . fakat oğzuhan'ın yerine oynayan arkadaş kesinlikle oğzuhan'dan iyi oynuyor . bu da benim için yeterli . yoksa dorukhan'ın iyi oynaması da beşiktaş'ın takım olarak çok iyi oynayacağını garantilemiyor . çünkü takım olarak farklı ,başka başka problemlerimiz ,yetersizliklerimiz var . indirgemeci değilim hiçbir konuda .

beagle dedi ki...

Niye baski yedik? Caner 7de 6 ikili mücadele kaybetti. İyi gibi görünen GG ün aslinda mac boyu kaybettikleri ve son can havli ile atlayip kart olabilir mudahelelerinin tutmasi ile yirtti. Atiba da buraya kadar.
Sahada 3 tane erken/geç emekli. + her an sakatlanacak kontrollu koşan Adriano ile oynuyoruz. Güven çaylak, Dorukhan tecrubesiz. Mirin de pek birşeye benzemiyor.

Dünün benim için ekstrasi sagdayken Lens ve Vida idi. Rakibe fiziken üstünlük kuran 2 oyuncu, kalan bütün yerlerde bir rahatlik sağlıyor. Inanmayan varsa basilsa 1-2 sonraki deplasmana lens yerine Q ile çıkıp ebemizinkini görürüz.
Şenol ve Q orada dururken 2. Falan olmaz bu takım. Gelecek seneye oyuncu hazirliyoruz o kadar.

yilmaz dedi ki...

@hidayet

Hayır sonuna kadar okudum. "ozzy'nin yaptığını kimse yapamaz yeaaaaa ! maestro yaa !" Şu cümle o anlama gelmiyor diyorsan, eyvallah ben yanlış anlamışımdır.

Zaitsev dedi ki...

** Q7 gibi oyuncuların olduğu takımlarda sahada ve/veya kulübede bir üst akıl ağırlığını koymaz ise işler bizde olduğu gibi olur. Sosa-Gomez senesi olmayan veya düşük seviyede kalan Q7 aksiyonlarının artmasının sebebi de bu üst akıl baskınlığındaki eksikliktir. Az oynaması mesele değil. Mikrop hep mikroptur. 3 dakika da yeter :)

**2016-2017nin başında ve devamında Oğuzhan bu ağırlığı koyamayınca oyun Şenol hocanın üstün oyun okuma becerisi ve kolaycılığı sayesinde Q7 üzerine kalmıştır ve Q7 ayrılma moduna gelinceye kadarda devam etmiştir. Bu süreçte sadece 2016-2017nin 2ci yarısı Aboubakar ve Babel katkıları sonucu Q7 baskınlığı bir nebze törpülenmiştir.

Bu mevzuda 3 sorumlu var. Sorunlara çözüm üretemeyen, sorunları görmeyen/görmezden gelen ve kolaycılığa kaçan Şenol Güneş, kendini zorlamayan ve mücadele etmeyen Oğuzhan ve istediği ortamı bulunca yoldan çıkan Q7.

Benim baktığım yerden, Q7 baskınlığının sebebi ön tarafta yetenekli ve baskın oyuncu eksikliğidir. Bizim ya yetenekli ya kazma oyuncularımız var ama Sosa ve Gomez'den beri baskın karakterli oyuncumuz yok. O bölgede ağırlık koyabilecek bir adam aldık ama o da hoca mecburcu kalıncaya kadar, hocanın liyakat gazabına uğradı.

Dorukhan, Ozzy'nin yarısı kadar bile yetenekli değildir ama koşu ve pozisyon alma işlerini kaliteli yaptığı için fark yaratmaktadır. Pas alamayacağını bilse bile boşa koşu atmakta, pozisyon almaktadır. Yarattığı büyük fark bundan kaynaklanmaktadır.

O yüzden "Oğuzhan, Q7 yüzünden oynayamıyor" yaklaşımı elimizdeki sorunun net çözümü değildir. Oğuzhan, Q7 sonrası da aynı kafayla devam ederse onla ilgili sorunlar devam edecektir.

YSY dedi ki...

Q7 olmadığında oyun iyi hoş o zaman ozzy de olmayınca aynı neticeyi verir demek biraz düz mantık gibi geliyor fakat dorukhan tam anlamıyla ozzy nin yaptıklarını yapabiliyor mu orası tam öyle değil bence. He çocuk şuan elinden geleni yapıyor belki üstüne koyacak ama biz 2015 senesini gören gözler o sene bu dorukhanı da beğenmezdik. Ağzımızda bir tat kaldı hala onu arıyoruz. Kaldı ki takım dorukhanla da öyle ahım şahım oynamıyor. Ben burada dorukhana kabahat bulmuyorum yanlış anlaşılma olmasın fakat tamam dorukhanı doğru yere monte ettik öne de güzel bi 10 numara koyduk ee orası ozzy de bağırıyor bence.

Maçı kaçırdığım için baştan izliyorum. İlk yarı arkadan çıkan Mirin ve Vida'nın attığı toplar uzun isabetsiz, Karius'un da ayağı kötü, penaltının geldiği ilk 30 dk'ya kadar ilk şutumuz 25.dakikada Adriano'nun çektiği uzaktan, organize olmayan bir şut. İlk yarıda Atiba'nın temposunu kaybettiği belki bu nedenle arkadan top çıkaramadığını düşünüyorum, Dorukhan'ın da alan bilgisi yok fakat alt ligden aldığı temaslı oyun tecrübesinin faydasını görüyor, bunun dışında Güven'in yanında pozisyon aldığı bir an bile var, saha içinde sürekli göç etmesi sürekli araması takım için çok faydalı. Caner berbat, takımdan kopuk durması gereken yeri bile bilmiyor. Güven top tutamıyor, koşuları ve hareketliliği faydalı olsa da en azından arkadan atılan toplarda faul alabilecek kadar top tutmalı diye düşünüyorum ki 3.golde faul alması dolaylı yoldan golü getirdi.

Beşiktaş gibi büyük takımlar için hücumda sayıyı artırması sebebiyle bek katkısı çok önemli, bugün de ilk golde Gökhan'ın bindirmesi, ikinci golde Adriano'nun bindirmesi maçı bitirdi adeta, hocanın altyapıdan bir bek konusunda cesur olması gerektiğini düşünüyorum.

İkinci yarı Mirin'in hatalı uzun pasıyla başladı, yediğimiz golde de Atiba'nın kısa pası Antalya'nın hücumunu başlatıyor, Doukara'nın golü bence Dorukhan'ın neden 6 numara olamayacağını anlatıyor. Sadece topu izlediği için topun gideceği alana hareket etmiyor, Doukara'nın açısını kapatamıyor, şut atarken adamı dahi bozamıyor, Dorukhan destek orta saha rolünde daha başarılı olacaktır, zaten Eskişehir'de geriye çekildiği için çok üzülmüş ilerde oynamayı seviyor. Doukara'nın golünden sonra 4.golün geldiği 67-68.dakikaya kadar geride bekliyoruz. Bu dakikaya kadar isabetli pas sayımız Antalyaspor'la aynı 194. 73.dakidada maçın başından beri ilk defa degajı pasla kullandık ve pası alan Medel yerden Ljajic'e attı, Ljajic Gökhan'a bu şekilde 3 pasta son çizgiye geldik, bu Medel'den ötürü mü oldu yoksa rakibin önde basmadığından ötürü pas yapmaya elverişli ortam sebebiyle mi? Bence ikinci ağır basıyor. 4.golün ardından Antalyaspor'un direnci felaket düşüyor, Kagawa'nın gollerinin bir sebebi de bu. Yediğimiz ilk golde Dorukhan, ikinci golde Atiba hatalı.

Özetle takımda hiçbir geometri olmaması rakibe daha fazla pas yapma imkanı veriyor, fiziksel olarak kötüyüz bu %40 ikili mücadele kazanma yüzdesinden belli, bunun dışında %21'lik kafa topu ve %71'lik pas isabeti yüzdeleri de epey düşük. Gelecek açısından (moral dışında) ümit veren bi maç değil, saha içinde Gökhan Gönül'ün demarke durumda bindirmeleri üzerinden atak aramak dışında birşey görmedim bunu da hocanın Vida'yı uyarırken uzun oynamak yerine sağa oyna gibisinden bişeyler söylemesiyle emin oldum. Umarım gelecek hafta daha düzenli bir takım görürüz.

beagle dedi ki...

Erol Kaynarin açıklamasi BJK maaş bütçesi 48M Euro'dan 36m a indi. Q suudi şutu, aras, orkan, roco, t.zengin, pekto ve töre ile 25 seviyesine ineriz.
Larin Caner Atiba Medel ile vedalasabilirsek Yeni 5 oyuncu ile 30M altinda gelecek sezon olabilir. Kagawa, Ljajic(solda tutarsa) ve Vidayı tutmak gelecek sene için umutlu başlangıç olur.

Basar dedi ki...

@beagle

Sen Larin olsan gider misin? Yanlış hatırlamıyorsam 1,6 kazanıyor. Dünyada ona 160bin'den fazla verecek takım pek yoktur. 34'lük sakat Burak'ı ne yapacağız? Burak her anlamda gerçekten kazık oldu.

beagle dedi ki...

@Basar
Valla Şenolla daha çok kazik yeriz. Volkan Şen de her an gelebilir.
Ben Buraki kulübede hamle şeysi olarak koyup sildim kadadan.
Larin ayrı konu. Kulüpteki yolsuzlugun tepe yaptığı işlerden. Ihtimalen gerçek maaşı oralarda değildir. Insafa gelirlerse Belçika Danimarka bir yere kiralanabilir. Yuhalanmadiginda fiziksel savaş vetiyor ve kale alani civarinda golculuk niteliği vardi biraz.

En önemlisi Tolgay dururken Ozzyi bu hale getiren, son maç takimin maçtan düşmemesinden en önemli pay sahibi Lensi kesip takimi veteranlara ve yumuşak AMClere emanet etmeye niyetli ıslıkçı taraftar grubu var. Şenol adil forma dagitamayinca kendilerini bu sekilde bir işe yariyor sanan cahil kitle. , basimuzdaki asıl belalardan.

Vodafone açıldığındaki taraftar baskisindan şu anda eser yok. Avji aker gibi kendine zararlı bir tribün olmak üzere.

Zaitsev dedi ki...

@ Fernando

Hocam yediğimiz ilk golde Dorukhan'la beraber herkes ilk şutu izliyor. Bence orada mevzuyu karıştıran Bülent Yıldırım. Dorukhan, Bülent Yıldırım'ın öne koşusunu görünce adımlamasını değiştiriyor. O şut Dorukhan-Vida-Atiba ve Caner arasından geçiyor. Gireceği varmış :)) Ayrıca ilk yarı sol çaprazdan Adriano'nun şutunu da bozan yine Bülent Yıldırım.

Larin konusunda ben forum kadar kötümser değilim. Adam pozisyona giriyor, koşuları ve pozisyon alması iyi. Son vuruş konusunda üzerine eğilmek ve imkan olan her maç süre vererek bu sorun aşılabilir. Tabi bunun için Şenol hocanın bunu yapmak istemesi lazım. Ya herro ya merro hocanın yaklaşımı.

dominic molise dedi ki...

4-3-2-1 oynasak nasil olur acaba?
ozi-atiba(medel)-dorukhan

olan maalesef yine lens'e olacak ama sanki bu taktik icin gereken tum ozelliklere sahibiz. ileri cikabilen bekler, ara pasi yapacak iki 10 numara, defans arkasi kosu yapan forvet ve oyunu iki yonlu oynayacak 2 ortasaha.

pektemek, guven ve lens de 2'yi yedekler.

Emrah D dedi ki...

@dominic molise

aynısını ben de düşündüm, hatta bence bu taktiğe (beklerin kanat gibi açılıp gitmesinin de bekleneceği bir taktik) lens bek olarak uyum sağlayabilir gibi geldi. ne adri ne gönül 90 dk 4321 beki oynayacak ciğere sahip değil zira.

şenol hoca 0-0ın açılmadığı maçlarda iki kanadı iki taze kanatla değiştirip yorgun rakibin üzerine çökmeyi sever (mesela meşhur 15/16 sezonumuzda olcay q7 töre kerim 4lüsünün oynayan ikisi çıkar diğer ikisi girerdi sıkışan maçlarda) benzerini 4-3-2-1'de iki beki değiştirerek yapabiliriz.

@Zaitsev

Aynen ya izlerken de dedim hakemin burda ne işi var diye, Dorukhan'ın açısını bozdu dediğiniz gibi uzun adım atacakken kısaya döndü geç kaldı.

Larin kadar derli toplu olup seviye farkını bu kadar net gösteren bi adam görmedim. Liman takımına veyahut geniş alanda oynayan Anadolu takımlarına pozisyon buluyor gol de atıyor ama daha toplu oynayan rakiplere karşı kayboluyor, topa önce gidemiyor. Maaşı 500 olsa güzelce kiralar düzenli oynamasını sağlar daha sonra her şekilde faydalanırdık ama 1.6M€ maaşın direkt yapması lazım, ustalık eksik.

beagle dedi ki...

@Dominic
Iki bekin de ilk yarı bitmeden sakatlanir. GG nin son maçta hamlelerde ne kadar zorkandigi ve yavaş kalmakta olduğunu unutamayiz.

Ayrica zaten top çıkaramayan savunmanin kanatlara capraza uzun top şansını da elden alinca iyice tikaniriz.

Emrah D dedi ki...

@beagle

beklerin kondisyonu noktasında katılıyorum, önceki yorumumda onu yazdım zaten.

öte yandan savunmanın çapraza uzun vurmasını engellemek belki de bizim için daha iyi olur :) hem nihayetinde önlerinde top alabilecek daha çok oyuncu olur.

EC dedi ki...

Eksi Blog da maalesef olay su hale gelmis;

Quaresma karsitligi - savunuculugu ( Bende gitmesi taraftariyim, sabote ediyor takimi, bencil)

Oguzhan karsitligi - savunuculugu ( bence iyi Oguzhan , orta sahada fayda saglar, saglayacaktir da)

Senol Gunes karsitligi - savunuculugu (bence kendisini sahaya odaklayabilse, Turkiye liglerinde aslinda hucum futbola en yatkin TD kendisi, en cok mac kazanani da - etnik bolgesel farkliklarindan dolayi kendisine kufredilmesi ise kabul edilemez!)

Burak karsitligi - savunuculugu ( gelmesini istemedim, geldi artik yapacak birsey yok, sahada Besiktas icin terini doktugu surece, takimin parcasiymiscasina desteklenmeli )

Fikret Orman karsitligi - savunuculugu ( Nasil Gunes'in agzindan cikan hersey - ki konusmasi ve hitabeti cok ust duzeyde degil - cimbizlanip yerden yere vuruluyorsa, Fikret Orman a da Demiroren seviciler, Tribun cikarcilari, Besiktas karsiti siyasiler, Besiktas basarisini hazmedemeyen medya ve rakip temsilcileri yerden yere vuruyor.. bence #FikretOrmanHakli Suleyman Seba dan sonra gelmis ve kulube yapici & kalici hizmetler de bulunmus baskandir kendisi)


umarim Japon Yapistiricisi KAGAWA san Camiayi birbirine baglamayi basarir...

beagle dedi ki...

Biraz da şu berbat(!) altyapımızda olanlardan bahsedelim:

Oğuzhan Akgün son 4 maçın hepsinde 2şer gol attı.

Görüntüsünü bulup izleyebildiğim son 2 iç saha maçındaki 4 gol de Sağbek Kerem Kalafat'ın rakip ceza sahası çevresine kadar gelip pas veya orta ile Oguzhan'ı buluşturması ile oldu.

Oguzhan Akgün'ün fizik olarak bugün A takımda tek santraforu kotarmasını beklemiyorum. Ama en az Güven kadar dakika alması çok önemli. Ayağı yetenekli olduğundan biraz daha geri veya kanatta da olumlu işler yapıyor. Sonuna kadar zorlamadan vazgeçilmeyecek bir yetenek. (Akhisara ceza çizgiden attığı sol dış demi-voleyi muhakkak izleyin)

Pheaglix dedi ki...

sezon boyunca puan kaybettiğimiz maçlar hakkında şu şekilde bir genelleme yapabiliriz: o penaltıyı hakem vermediğinde ya da gg topun bir metre arkasında kaldığında, rakip kaleci ljajic'in topunu sektirmediğinde, rakip ikinci yarıdaki baskı ile istediği skoru aldığında puan kaybediyoruz.

6 gol attığımız maçtan sonra takımı yetersiz bulmak bir çok kişiye gülünç ve abartılı gelebilir, ama hala güven veren bir oyun oynamıyoruz. takım savunması hala dağınık ve sallantıda. hiç bir büyük takımın üç farklı öndeyken rakibe "maçı çevirebiliriz" hissini vermemesi gerekiyor, ama biz bunu ligin en kötü hücum eden takımına karşı yapmayı başardık. yarın o penaltıyı alamayınca, veya rakibin şutu atiba'nın suratına çarpmak yerine yirmi santim yanından geçince yine maçın son yarım saatini orta açarak geçireceğiz.

tabi tüm bunlara rağmen takım için umut veren gelişmeler var. (bence) şu an bizim için 4-2-3-1 ideal sistem olmasa da, bu sistemde ısrar eden bir hocamız var ve takımdan ayrılana ya da kovulana kadar bu sistemde ısrar edeceğini defalarca kez gösterdi. bu durumda, takım hakkında yapılacak analizlerin çoğunu - en azından kısa vadede - bu sistem üzerinden yapmak daha mantıklı. sezon başından beri çeşitli faktörlerden dolayı (şenol hoca'nın q sevdası ve töre nefreti, oğuzhan-tolgay ikilisinin performansları, takımın genel formsuzluğu, vs.) bu sistemi olabilecek en kötü haliyle oynuyorduk. orta ikili ile ileri dörtlü arasında bağlantı sağlanamıyordu, ileri dörtlü zaten orta ikilinin hücuma fazla katılmadığı ortamda fazlasıyla statik kalınca hücum tamamen kilitleniyordu. orta ikili de pek inisiyatif almayınca, almak istese bile fazla becerikli olmayınca ileride gimli'nin çelimsiz olanı bile oynasa stoperlerin veya caner'in top şişirmesi ile ileri çıkmaya çalışıyorduk. buna çizgiye yapışık oynayan ve savunmaya ciddi yük olan q, civardaki en yakın rakibe koşmaya programlanmış npc gibi oynayan medel, ve biraz pres yapan rakip eklenince takımın boyu uzuyor, top kazanma süremiz haliyile uzuyor, ve rakip kolayca savunmayı dengesiz yakalıyordu.

şimdi arka arkaya öyle olaylar oldu ki, şu ortamda bile puan farkı olmasa lig için yeterli oyunu oynayacak seviyeye gelebiliriz. q gördüğü son kırmızı ve tavırları ile kendi kendini takımdan kestirtti. bu sayede otomatikman gg ligin kalanını götürebilecek seviyeye geldi ve bek eksikliğimiz şimdilik bir sorun olmaktan çıktı. aynı zamanda orta ikilinin üzerindeki yük biraz azaldı, ve daha kompakt oynayabilir hale geldiler. sol kanattan takımı kafasında bitirmiş babel eksildi, ve kagawa'nın gelir gelmez iki gol atıp şenol hoca endeksine göre lige uyum sağlaması ile oraya şu an kolay kolay kesilemeyecek olan ljajic kaydı. böylece hem birbirlerine uyum sağlamaları durumunda yanlarına gelecek bir üçüncü ile hücumdaki statikliği ortadan kaldıracak bir ikilimiz oldu, lens'in sola kaydırılması seçeneği de otomatikman ortadan kalktı. son olarak hoca sonunda medel'den vazgeçince gereksiz alan boşaltan bir oyuncu kalmadı sahada.

eğer başka bir sakatlık (muhtemelen kagawa veya adriano) olmazsa ve hoca inadına q moduna girmezse elimizde kısa vadede çok da önemli olmayan sorunlar kalıyor. başakşehir çoktan şampiyon oldu diyebiliriz. ikincilik için hala şansımız var. saçmalamazsak ve toki arena'dan iyi bir skor alırsak ikinciliği alırız.

Pheaglix dedi ki...

bu arada söylemeyi unuttum: şu sarı kartlara hem içeride hem dışarıda çözüm bulmamız gerekiyor. hakemler bize saçma sapan sarılar gösterip zaten dengesiz savunmamızı bir de hamle özgürlüğü açısından kısıtlıyorlar ve en ufak buna karşı koyduğumuz en ufak bir tepki yok. öbür tarafta biz de zorla kart göstertiyoruz kendimize. özellikle lens sanki gördüğü kart başına bonus alıyor gibi oynuyor. farka giden maçta gördüğü kartın en ufak izahı yok, ve bunu hep yapıyor.

ideal 11 dedi ki...

ideal 11 şu şekil olabilir

3-4-2-1

------------karius-----------

-----mirin--medel--vida-------

gönül----atiba--dorukhan--caner(adriano)

---------layiç--kagawa---------------

------------burak(güven)---------------

Zaitsev dedi ki...

@ ideal 11

GG ve Adriano ile 3-4-2-1. Sanırım bu arkadaşlara maçtan önce atlara vurulan iğnelerden vuracaksın. Maçlardan sonra da solunum çadırına alırız. 3 maç sonra futbol hayatları biter.

ideal 11 dedi ki...

zaitsev

3 lü defanslarda bek oyuncularının saha içi görevleri biraz azalır.

bek oyuncularının stoperleşmesine gerek kalmaz.sadece kanadını savunur.ve 3 lü defans olduğu içinde kanat stoperi beke yardım eder.

aynı zamanda dorukhan ve atibada buralara yardıma gider

bu yazdığım ilk 11 çok zor gol yer ve pozisyon vermez.

misal sol açıkta oynayan layiç mi bekine daha yardım eder pozisyonlarda sol stoper oynayan vida mı ?vida tabi ki.haliyle layiçi yok yere yormaya gereksiz enerji harcamasına gerek kalmaz.

hücum oyuncuları çok fazla yorulduğu için son vuruşları genelde arızalı olur.bu sistemde layiç kagawa ya özgürlük tanınıyor.

Huzeyfe dedi ki...

@ideal 11

Ben de ayni 11'i düşünüyordum. Teoride iyi ama oynamadan bir fikir sahibi olmak zor. Bir de hoca inanilmaz tutucu, boyle birşey deneyecegini sanmıyorum.
Aslında Guven ve Oguzhan da Kagawa-Ljajic ikilisini destekleyebilir.

sports guy dedi ki...

Senol hocanin 4 2 3 1den vazgececegini dusunenler var demek hala :)

Kiyamet kopar hoca yine donmez o taktikten beyler ya yapmayin. Mac icinde 20 30 dakikalik salvolar haric gorulmus sey degil o.

beagle dedi ki...

Quaresma hoca istemiş kalıyormus vb vb. Bi gidin ordan. 1.4M euro alacagini almadan bir yere gitmiyor da ondan. Bjkyi cok seviyormus ondan kart goruyormus diyen gerizekalidan da hala salya akiyor. Son maç yerdeki adamin kafasina top vurdu. Atilmayinca cift daldi.
Bjkyi değil süzme baskan, hoca ve taraftar sayesinde topladığı milyon eurolari seviyor...

Basar dedi ki...

Yaşasın ya, çok mutluyum! Kagawa'nın bol bol kafa golünü izleyeceğiz!

Pheaglix dedi ki...

@basar

alex kısa boyluydu ama kafa vuruşları çok iyiydi. kagawa da yeteri kadar iyiyse maç başına 30-40 orta açılan takımda ilk 60 dakikada golünü atar. yoksa forma adaleti gereği o golü atabilecek oyuncular (?) oynar.

beagle dedi ki...

Kagawa gelmiş Burak gelmiş hala 40 ortacik mi yapacaksiniz? 60-80 orta istiyoruz.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Yorum Gönder

Ara