.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Şubat 2018 Perşembe

STSL 23 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 25 Şubat 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( BJK 18G 10B 12M - FB 25G 8B 11M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Gökhan Töre ,  Atınç Nukan  / Vincent Janssen , Martin Skrtel , Roberto Soldado, İsmail Köybaşı

Cezalı Oyuncular : Pepe , Talisca / Hasan Ali Kaldırım


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

97 Yorum:

Zaitsev dedi ki...

Hakemin maç içi kararları ve tavrı bizim hakkımızda ne karar verildiğini gösterecek. Ya tamam ya devam için tam adamını atamışlar maça.

Cücünün atanmasıyla hakemi de yenmemiz gereken bir maç oldu artık. İki saatimi kaybedip yeryüzünde dolaşmak istemeyen cesetler gibi bir takım görmek istemiyorum sahada. Seneler önce son dakikada kaçan golden sonra tüm takımın yerlere yığıldığı Trabzonspor maçındaki gibi mücadele olsun.

BurkayJK dedi ki...

Ligde halen var olan umut kırıntılarını umuda çevirmek, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarını almaktan geçiyor. Eksikler önemli veya değil, bu sene de evimizde Fenerbahçe'yi yenemezsek stadı kapatıp gidelim. (Normal şartlar altında bir hakem yönetimi varsayılarak söylenmiştir.)

Burada bazen dile getirilen; sahada sertlik göstermek, hakeme oynamak, rakip oyuncuyu tahrik etmek gibi öneriler bana hiç cazip gelmiyor. Efendi Beşiktaş romantizmi yapmayacağım ancak bu tip hareketler bize yakışmıyor ve beceremiyoruz da zaten. Sizi bilmem ama hiçbir şey yapmasa bile ben Caner'e o formayı yakıştıramıyorum.

Fenerbahçe'den saha içi oyun anlamında bir çekincem yok. Saha dışı oyunlarda başarılı bir camia oldukları için tek korkum bu yönde. Hakem sonuca etki edecek hata(lar) yapmazsa kazanacağımızı düşünüyorum. Oyuncularımız olası sertliklere veya çirkefliklere karşı dirayetli olsun yeter.

Şunları iki maçta da sahadan silmek ne büyük keyif olur!

Bu arada önemi varsa, Hasan Ali Kaldırım cezalı. :)

sports guy dedi ki...

Fenerbahce derbilerinden futbol beklentimi keseli 2 sene oldu.

Aradaki yetenek/kalite farki Fenerbahce'yi gures yapmaya itiyor, onlar acisindan bakarsak mantikli da.

Az gol olur, mac orta sahada kilitlenir, duran top vb gibi yoktan bir pozisyondan bir seyler cikar falan filan.

Talisca'nin yoklugunu aramayiz da pepe'nin olmamasi uzucu.

turgay dedi ki...

rakip sert,hakeme oynayan, gol atmak istemeyen, oyunu soğutan oyunu benimseyeceğini düşünüyordur herkes. burada bizim kimi nerede oynayacağımız ve hocamızla beraber tribünlerin ne kadar sakin kalacağı önemli. kazanmaktan başka çaremiz yok. hakettiğimizi alabildiğimiz bir maç olmasını diliyorum.

Armagan dedi ki...

taşıma:

Fener maçına baktım, giuliano ve fernandao yu tuttuk mu gerisi tamam. Medel-Atiba-Vida üçlüsüne çok iş düşecek, Vida yüzümüzü kara çıkarmaz umarım. (Vida sakat sanırsam) . Talisca’ya birisi gerektiği yerde düşmesini söylesin yoksa sinsi Topal’la işimiz var. (Talisca'nın cezasının ertelenmesi gibi bir durum yok sanırsam. bu yorumu dikkate almamak lazım) Negredo için bir dönüş noktası olabilir.

Konya’da yaşanan wake up call’dan sonra da tepki veremezsek şampiyonluğu geçtim şl’yi unutalım yavaştan.o ivmeyi yakalamalıyız.

Bu arada 9g4b yine insaflı da 11g2b cidden uçuk bir rakam. Hatırlatayım son 10 maçımız 5g4b1m.

+

Uzunca düşününce şl gidiş biletinin, Medel-Oğuzhan veya Atiba-Oğuzhanlı orta saha ve belli bir iskeletle geleceğini görüyorum.

Vlogdaki arkadaşın dediği gibi sistemde ısrarcı olmamız lazım. Bu nedenle Vida’yı sonradan alıp tüm omurgayı kaydırmak gibi saçmalıklara artık girişmeyelim!

3 şubatta yazdığım uzun bir yorumun Oğuzhan-Medel kısmını biraz sert buldum çünkü Bursa gerçekten sert bir orta sahaya sahipti (veya öyle olmasına izin veriliyordu). Önümüzdeki dönemde bu şekilde 4-5 maç falan oynayacağız tahmini, geri kalanların hepsinde Oğuzhan’ı ilk 11 koymak zorundayız. Misal Trabzon deplasmanda kesin oynamalı(Sosa-Okay), Başakşehir deplasman yine aynı(Emre-Mossoro). Ha yoksa Tolgay-Atiba veya Medel-Atiba’yla hayırlı beraberlikler (en fazla o da).

klasik olması gereken değişiklikleri de yazayım tam olsun: oğuzhan-tolgay, q7-lens, talisca-love (veya negredo,hangisi yedekse). oyun sıkışırsa da q7- love.

Geldik asıl kısma: Bursa tarzındaki ortayı sıkı tutan (ve çirkef) o 4-5 takım için ne olmalı? (Bence sezonun kader maçı olan fb ev ile gs deplasman, belki kayseri ve sivas maçları bir de bunlardan sayılabilir.) Burada da rakibi bozan bir sistemle oynamalıyız. Bence buradaki şifre de 4-4-2 olmalı. Arkalarında Tolgay-Atiba veya Atiba-Medel.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Fabri
GG-Medel-Tosic-Adriano

Atiba-Tolgay

Lens---Oğuzhan----Babel

-Negredo-

Tercihim bu olurdu ama hoca Q'dan vazgeçmeyecektir.
Bir şekilde 1-0'a bağlanması gereken bir maç olarak gözüküyor.Psikolojik olarak tam da Fb'nin istediği gergin bir ortam var ve bu şartlarda Fener'in derbi kaybettiğine pek rastlanmıyor. 75 dk 10 kişi oynanan Bayern deplasmanı sonrası yine gergin bir derbi oynamak yaş ortalamamızı da hesaba katınca bir hayli sıkıntılı durum.

Aykut 2 hafta önce iyi uyguladıkları Başakşehir karşısındaki ön alan presiyle başlayacaktır. Bu nedenle Vida kesinlikle intihar olur. Hoca Tosic'in fizik olarak iyi durumda olduğunu söyledi basın toplantısında.Büyük ihtimalle Tosiç başlar.

Maçın anahtarı ise kesinlikle eksik kalmamak. Geçen sene ligdeki karşılaşmada kontrollü sertliği çok iyi uygulayıp sindirmiştik. Özellikle Tolgay ve Ozzy bunu çok iyi başarmıştı.Umarım bu sefer oyun olmasa da tabelayı alabiliriz.

Basar dedi ki...

Ben ümitsizim. Normalde boyle yenilgilerden sonra büyük camialar reaksiyon gosterir ama biz takim olgusunu yitirdik.

Bir kere hocada bitmeyen 2011 acısı var. Zaten sakin olsa bile 4-6-0'a donme, Negredo'yu ne olursa olsun oynatmama, ne olursa olsun quaresmayı oynatma, fırsatını bulsa idealinde Caner'i solda oynatma, ne olursa olsun atibayı oynatma, Ozzy'i bitirme gibi takıntıları var.

Ben gakeme ve rakibin "doğu avrupa" tarzı futboluna gelemiyorum bile. İnancımı yitirdim bu sezon. 2015 Şenol Hoca'sı olsa o buyuk camia reaksiyonununu verirdik ama sene 2018 ve başımızda 2015 Şenol Hoca'sı yok.

***taşıma
Bu hafta fenerbahçenin önde basıp oyunumuzu bozmaya çalışacağını düşünüyorum. o yüzden savunma hattımızı ayağı düzgün, sorumluluk alabilen oyunculardan kurmamızda fayda var. gökhan gönül, medel, tosic,adriano dörtlüsünü bekliyorum. orta sahada kabızlık çekmek istemiyorsak kesinlikle atiba, tolgay ikilisi birlikte oynamamalı. atiba(tolgay), oğuzhan ikilisi mantıklı. kanatlarda babel ve quaresma dışında pek seçenek yok. lens öne geçersek girebilir. forvet arkasında negredo, en ileri uçtaysa vagner love olmalı. yaratıcılığı sınırlı olan mücadeleci bir oyuncu grubuyla kazanılacak bir maç değil bu. öylesi fenerbahçe'nin işine gelir. biz golü bulamadıkça oyunu gerip maça ortak olacaklardır. şenol hoca takımı iyi hazırlarsa bu maçı alırız. Siz ne dersiniz?

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Aslında Şenol hoca, Ozzy gibi oyuncuları sever. Eski takımlarına bakarsak bunu görebiliriz ama Ozzy de bu mevzuda en az hoca kadar belki de daha fazla hatalı.
Ozzy ne defans önü için yeterince kuvvetli ve sürekli, ne de 10 numara bölgesi için yeterince dirençli. Baskıda ve temaslı oyunda siniyor, kopuyor. Oynadığı maçlarda da saman alevi gibi. Sürekliliği olsa kimse onu kesemez. Zaten sürekliliği olsa şu kontrat durumuyla çoktan Avrupada bir yere imza atmıştı.

Talisca'nın olmaması bu maç için en büyük kazancımız. Talisca'yı oynatmak için saçma sapan fantezilere giriyoruz. Çift forvet oynayıp Aykut'un ezberini bozmalıyız. Zaten 10 numara da Ozzy oynarsa Topal-Souza döverek bitirecek onu. Gereksiz 45 dakika israfı olacağına 4-4-2 iyidir.

En büyük sorun Vida'nın da sakatlık durumu. Medel defans oynarsa yan toptan kesin atarlar.

Basar dedi ki...

@Zaitsev

Şenol Hoca eskiden severdi. Bu yıl bambaşka bir kimlikle karşımızda.

Birde şunu anlayamıyorum Ozzy ilk 11 oynadığı 8 maç 6 galibiyet 2 beraberlik. Bu şu anda tutturduğumuz ortalamanın üzerinde. Monaco gibi fizikli oyuncuların olduğu maçta takır takır top oynadı, Hırvatistan'ı yendiğimiz maçta üst düzey top oynadı.

Esas oynamadığı zaman halimiz ortada. Atiba'nın verimsizliği, Q'nun takımı nasıl bozduğu, Negredo oynamadığı maçlarda hücum etkinliğimizin olmaması, Talisca'nın 10 numara veya merkez orta saha değil de forvet gibi oynamasının oyunumuzu bozduğu konuşulmuyor varsa yoksa Ozzy vitaminsiz, Ozzy güçsüz...

Bu maç yine ozzy 8 oynamayacak ve maçı yine vereceğiz. Bu kadar net.

GeceGezgini dedi ki...

Ben hocadan Necip - Tosic tandemi bekliyorum bu maç Fernandao tehdidinden dolayı. Orta sahada da yine Atiba Medel yapabilir. Kadro kurmaktan yıldım gerçekten ama şu olsa çok mu olur be hoca;

Fabri
GG-Vida-Tosic-Adriano

Tolgay
Medel
Lens - Ozzy - Babel
Negredo

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Hocam Ozzy güçsüz değil. ben buna katılmıyorum ama oyun içinde teması ve mücadeleyi de sevmiyor. Baskı ile sindirilebiliyor. Kafa olarak kopuyor. Bursa maçında defanstan topla çıkılırken hep orta sahanın ilerisindeydi mesela.

Daha önce de yazmıştım mesela paraysa o parayı versinler, mesela kız ise gidip istesinler de bitsin bu eziyet :)

Talisca'ya bu kadar bel bağlamak zaten hata. Bunun üzerine Atiba da eklenince top tutmak, pas yapmak tamamen bitiyor. Başlıyoruz uzun topa. Babel, Talisca ve forveti sol kanada toplayıp uzun oynuyoruz ama ne hikmetse top dönüp dolaşıp hep Q7ye geliyor.

Zaten sezon bu hafta sonu itibariyle bitmek üzere. Gözlemci olarak Oğuz Sarvan atanmış maça. umudum %20den %5e düştü. İlk lig yenilgisi geliyor.

Talisca fantezilerini ve defansif kaygıları bırakmalıyız artık. Negredo gol atamıyor takıntısından da kurtulmalıyız. Negredo ile 60 dakika yoralım. Sonra Love-Talisca-Lens ile fişi çekelim.

Emrah D dedi ki...

basında ilk defa facundo fereyra haberi çıktı, bir kaç aydır kendi kendime allaam acaba beleşe gelir mi diyordum eğer bu şekilde mundar edeceksek maaş yükünden de kurtulma adına negredoyu satıp bedavaya getirilebilir. yanında bernard ile gelirse üzerine kaymak olur. ay hadi inş.

fener maçından pek ümidim yok ciddi atletik eksikliğimiz var hakem gözlemci filan derken bayır aşağı gitme ihtimali yüksek maç. büyük prim de varmış aziz başgan primle mrimle baya motive etti topçularını. öte yandan ciddi yetenek üstünlüğümüz de var. eğrisini doğrusuna denk getirirsek güzel bir galibiyet de gelebilir. puan durumuna bakınca kazanmamızın ne kadar şart olduğu ortada. hiç heyecanım yok niyeyse.

Barreto dedi ki...

Esasen bu mactan ümitli degilim. Pepe'nin eksikligi ciddi bir problem, fakat Talisca'nın bu maç olmaması korakor mücadele anlamında avantaj olabilir. Ben olsam 4411 oynatırım. Forvet ve forvet arkası degismeli olarak Love/Negredo olacak biçimde:
Fabri
GG-Vida-Tosic-Adriano
Lens-Medel-Tolgay-Babel
Negredo
Love

Hamle oyuncusu olarak herkes yorulduktan sonra sırasıyla Ozzy, Q7 ve gerekirse Caner.

Armagan dedi ki...

Bir yanlışımı daha fark ettim.

Gs maçında adamların zayıf karnı isabetli bol pas ve pasla oyunu açma olduğu için ( bkz: sivas deplasman ) yine Oğuzhan oynamalı Gs maçında. Klasik kadroyla (o ne demekse artık) çıkabilir, yani Adriano-Pepe-Tosic-Caner Atiba-Oğuzhan-Talisca Babel-Negredo- (ve en kenarda) Quaresma.

Maç günü yaklaştıkça tuhaf tuhaf rüyalar görmeye başladım. Dün gece de aynısı oldu. Rüyamda ideal11 ile bir konu üzerinde kıyasıya tartışıyoruz. Konuyu çok iyi bildiğimden eminim ama yine de onun nevi şahsına münhasır itirazları beni deli ediyor. Her dediğimi çürütecek bir kanıt göstermek için tarihin tozlu sayfalarında keyfince geziniyor. Ben bildiğim en beylik lafları sıralıyorum; ideal11 bana mısın demiyor, görüşlerinden bir milim taviz vermiyor. Derken imdadıma Zaitsev yetişiyor. Onun yapılan hemen her yorumda mutlaka bir eksiklik veya yanlışlık bularak yorum sahibinin ve blog müdavimlerinin bilgilenmesi için gerekli düzeltmeleri yapmaya üşenmediğini bildiğim için “şimdi hapı yuttun aga” diyorum içimden. İkimiz iki koldan harekete geçip ideal11’e bu gittiği yolun yol olmadığını, trolümsü yorumlarının Beşiktaşlılıkla bağdaşmadığını, eğer gerçekten başka bir takımı destekliyorsa bu dahiyane fikirlerini onlara ait platformlarda dile getirerek kendi renktaşlarına bari bir faydasının dokunmasının daha hayırlı olacağını anlatıyoruz. Ama o, polemik ustası theo’dan devraldığı bayrağı yere düşürmemeye ne kadar kararlı olduğunu göstermek istercesine ikimize birden ayar vermeye devam ediyor. Bu kasaba kurnazlığınız bana sökmez diyor (ne demekse). Ne yapsak hakkından gelemiyoruz. Bir ara kafamda bir şimşek çakıyor. Lafı Şenol Güneş’e getirip, “hoca çok formsuz, yoksa bu takım çok daha iyi yerlerde olurdu” diyorum. Sırf bana gıcıklık olsun diye hocaya övgüler düzüyor. Vay sen misin bunu yapan! Hemen o anda 4ever bitiveriyor blogda. O bilindik üslubuyla, sanki geceleyin ıssız bir sokakta Şenol hocayla karşılaşmış gibi bir hışımla müdahil oluyor tartışmaya. Bu durumu hesaba katmamış olan ideal11’in birden nutku tutuluyor, ya da önemli bir işi çıkıyor, artık sebep neyse cevap vermez oluyor.

Şöyle tam rahat bir nefes almaya fırsat bulamadan bu kez bizim maçı izlerken buluyorum kendimi. Oyun iyice kızışmış, takım saldırıyor, saldırıyor ama bir türlü gol gelmiyor. Birden bir kontraatak ve hoop 1-0 geriye düşüyoruz. Moraller bozuluyor, sinirler geriliyor. Bu sırada sırtında 7 nolu formamızı taşıyan zat-ı muhterem (ismi lazım değil) ayağındaki topu kaptırdığı bir rakip oyuncuya kızıp basıyor tekmeyi ve sarıyı görüyor. Ama kızgınlığı geçecek gibi değil. Bir punduna getirip okkalı bir tekme daha savuracakmış gibi dolaşıyor sahada, “Şu dingili artık oyundan çıkarsa ya” diye hocayı arıyor gözlerim. Hocanın sahayla ilgilenmediğini, birisine hararetli hararetli bir şeyler anlattığını görüyorum. Sonra, rüya bu ya, aniden o konuştuğu kişi ben oluyorum. Artık yedek oyuncu muyum, yoksa teknik ekipten biri miyim, bilmiyorum. Tek bildiğim, hocanın dediklerinden hiçbir şey anlamıyor oluşum. Ben anlamadıkça o daha çok kızıyor, daha çok bağırıyor. Bu arada tercümanlardan yardım istiyor. İngilizceci gidiyor, Portekizceci geliyor ama nafile. Hocaya ısrarla “ben Türküm hocam” desem de o beni duymuyor. O anda aklıma Ümit Özat geliyor, onun bir keresinde yaptığı gibi elini öpmek için davranıyorum ama hoca “ben bu numaraları yutmam” dercesine ellerini kaçırıp sonra tıpkı Kjaer’e yaptığı gibi boğazımı sıkmaya yelteniyor. Saha kenarında kim varsa başımıza üşüşüyor ve tribünlerden tam “vur, vur” sesleri yükselmeye başlamışken aniden herkesin dikkati sahaya yöneliyor. Galiba bir gol daha yiyoruz. Bu arada çektiğim işkence daha da uzamadan uyanıyorum. Bakıyorum aşkitom da uyanmış, kuşkulu bakışlarla beni süzüyor. Başımdan geçenleri (pardon rüyamda olanları) anlatıyorum. Dudak bükerek “bi’ tarafın açık kalmıştır, takma kafana” deyip usulca uykusuna geri dönüyor. Bana da gördüklerimi hayra yormak düşüyor. Rüyaların genelde tersi çıkarmış diye bir şey duyduğumu hatırlıyorum sonra, biraz rahatlıyorum. Bu yüzden bu maçı 2-0 alacağız diye umuyorum. Haydi hayırlısı.

beagle dedi ki...

Çok sıkıntılı bir günde bayağı güldüm, zaten umutlanmak için mesnetsiz bile olsa bir sebep ariyordum. Hikaye tadinda yazmissin Ignotum.
2-0 olsun bizim olsun.

sports guy dedi ki...

@ignotum

Baba o ne ya agzimdaki birayi puskurttum okurken :)

Blog tarihinin en iyi postlarindan biri olabilir valla.

Emrah D dedi ki...

@ignotum

on numara rüyaymış ben de benimkini anlatayım

maçı bir şekilde normal tvden izleyemiyorum cep telefonundan izlemeye çalışıyorum ama başka birinin telefonuna trojan gibi bir şey atmışım onun kamera görüntülerini görüyorum o her kimse maçı izlerken telefonu kendi tvsini görsün de ben de maçı izleyeyim diye bekliyorum ama normal odadaki tipleri ev ahalisini filan görüyorum. hiç birini de tanımıyorum bu arada random tipler. en son görüntü saçma bir hal alıyor pür dikkat ekrana bakarak görüntünün ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. bir uyandım ki gözüm açık uyuyormuşum o en son çözmeye çalıştığım görüntü de önümdeki açık dolapta asılı ve birbiri üzerine atılı duran renkli gömlek yığını.

ilk defa gözüm açık rüya gördüm, niye her sabah gözlerim kurumuş oluyor onu da anladım. gözü açık uyur mu insan ya.

Armagan dedi ki...

@ diskonnektus erektus

alacakaranlık kuşağı tadında rüya. biraz zorlasak black mirror bölümü çıkar belki...

Armagan dedi ki...

Bu arada aklıma gelmişken, içinizde Canales'i bilen-izleyen var mı? Sociedad'ın son 2-3 maçına bir göz attım, q7'nin ikamesi olabilir gibi geldi. Aynı zamanda 10 numarada oynayabiliyor. Form durumu da bir hayli iyi şu aralar.

Emrah D dedi ki...

@Esat

dizi izleye izleye mala döndüm kardeşim ondan oldu heralde black mirror counterpart filan üstüste dalınca :)

canales izlemedim ama shakhtarlı bernardın da sözleşmesi bitiyor st etienneli jonathan bambanın da bonservise tepki olarak doğan (maaşla sorunu yok) başkan düşünebilir ;)

turgay dedi ki...

4 puan bıraktığımız konya ve bursa'nın halini akşam görmüşsünüzdür. bursa 11 kişiyken bile kaleye gidemedi kadayıf orta sahası olan rakibe karşı bir tane sert basamadı ki ilk yarıda aldıkları puanları bu sert orta sahaya borçlulardı.

bir yerlerde başkanın veya bir yöneticinin avcı ile yemek yediğini ve seneye ona hazır ol dendiğini okumuştum. hocaya da trabzon sezon ortasında 3,5 milyon euro teklif etmiş. bunları birleştirince sezon sonu ayrılık olacak gibi duruyor. zaten hocanın ya milli takım ya da trabzon ikilisinden birine gidebileceğini hepimiz biliyoruz. ancak muhtemel en güçlü şampiyonluk adayının hocası sezon ortasında neden bizimle pazarlık yapsın onu anlayamadım. acaba önceden birilerinin şampiyonluğu kesinleştirildi de mi pazarlıklar başladı diye düşünmeden edemiyorum. saçma sapan komplo teorileri bu ligin kanında var herhalde.

Hidayet dedi ki...

belki de kimin şampiyon olacağı değil de (içinde fb -gs'nin de bulunduğu 4 takımlı yarışta bunu iddia etmek çok zor ) kimin şampiyon olamayacağı (beşiktaş) bellidir . bunu saha içi verileriyle söylüyorum . benim umudum yok şampiyonluktan , belki yönetimin de yoktur . bu yüzden yöneticilerimiz gelecek yıl için nabız yokluyorlardır . belki de şenol hoca yönetime , seneye ben yokum ona göre , demiştir . zaten başkan'ın a. avcı 'yı beğendiği yıllardır bilinen bir durum .

dün gs'yi izledikten sonra bizim takımın ülke ligi için ne kadar gevşek bir takım olduğunu yeniden gördüm . o bursalılılar bizim blokların arasından yürüyerek geçiyorlardı . bizim defans oyuncuları genelde kadraja kendi ceza sahamıza yakın yerde girer , gs'de ise stoperler neredeyse ortasaha çizgisinin üzerinde giriyorlar . fener maçını kazansak ne our ? gs'yi de yenmedik mi kendi sahamızda . fener'i de yensek , bizim futbolumuz , oyuncu profilimiz bu virajı şampiyon olarak zor döner . özellikle deplasman maçlarından korkuyorum . rakiplerle merdivenin hemen hemen aynı basamağındayız fakat biz iniyoruz onlar çıkıyor sanki . hem de geçen yıldan beri iniyoruz .

Pheaglix dedi ki...

ilk yarısı 0-2 maç sonu 0-3 biten bir maç gördüm ben de rüyamda. 45-70 arası yine çakma baskılarımızdan birini kurmuştuk ama üçüncü golden sonra dağılıyorduk. hadi seneye sezonu temmuzda adı sanı duyulmamış bir doğu avrupa ya da iskandinav takımı ile avrupa ligi ön elemesi oynayarak açacağımız belli oldu da, bari ligdeki içi saha serimizi fenere bırakmasak.

Armagan dedi ki...

@hidayet nurügengi

Muhtemelen teknik ekip dışında herkes kötüye gittiğimizin farkında. Şu anki basamaklarda bir şekilde tutunup seneye takviyelerle tekrar yükselişe geçme şansımız var bence. Derbilerde yenilmeden (bu haftadakini yenersek ballı kaymak) 68-70 arası puan toplarsak (12 maçta 8g4b imkansız değil) 2. olup kıymetlimiz olan şlye gitme şansımız var.
——
Şu 1 ayı en az hasarla atlamamız lazım. Bu hafta en kötü beraberlik olmalı. Başakşehir maçı sonrasında 50-51 puana sahip olursak, 68-70 aralığı gerçekçi bir hedef haline gelecektir.

Bu hafta yenip marttaki kupa maçlarında yenilmek hiç sorun değil bence. Final maçı hem son kritik maçlara denk geliyor, hem de gerçekten çok bir kazanç yok. Şu ana kadar 1€ kazandık desek, 2. olsak 1.5€ ve kupayı alsak 2.5€ olacak.(aradaki fark 40-50€ olan şl gelirlerinin yanında pek bir anlamı kalmıyor.

Haftaya burak cezalı bu arada.

BJK4EVER dedi ki...

Baskiya ve fiziksel guce ayni sekilde karsilik verme fikri ortaya atilmis, ama katilamiyorun. Bu bizim genlerimizde yok, ustelik evimizde oynuyoruz ve mutlaka kazanmamiz gerek. Bence macin kilidi gecen sene mucizevi sekilde 1-1 berabere kaldigimiz ama rakibi sahadan sildigimiz macta gizli. Gayet oguzhan-tolgayla cikip pat pat pas yaparak sahadan silmistik.
Bence bu maca Senol Gunesin tercihi soyle olacak;

- Vidaya kafayi takti belli, Bayern macindan sonra agziyla kus tutsa olmaz artik.
- Negredo'yu yedek birakma sansi varda birakir.
- Caner bu saatten sonra zor forma alir.
- Atiba formsuzlugun zirvesinde de olsa, bacagi kopsa da oynar.

Senol hocanin bence cikartacagi kadro:

fabri
gokhan
medel
tosic
adriano
atiba
oguzhan
tolgay
quaresma
babel
love

Bence cikmasi gereken kadro:

fabri
adriano
vida
tosic
caner
medel
oguzhan
quaresma
babel
love
negredo

Atiba'nin fonksiyonsulugunu kabul edip kesmek gerekir. Presli oynayacak olan fb'ye karsi kritik top kaybi ustasi Atiba olmaz. Orta sahandan ofansif katki, en azindan tek top marifeti bekledigin orta sahada Atiba olmaz. Rakip defansa presle oynayacak, defanstab iyi top cikartabilen ve ayri hir hirsla oynayacan Caner dogru olur.
Talisca gibi bir oyuncu eksildiginde orayi pas istasyonu olacak oyucu yerine ceza sahasina girip gol atacak oyuncuyla doldurmak daha dogru olur.
Bu macta sabirli oyun falan olmaz. Dakika 1'den beri baski, hizli tek top, ileriye topu en dogru sekilde cikartip cogalmayla olur. Ama ben maalesef yine 500 pas, 0-1 pozisyon, kabiz bir oyun ve ilk yariyi cope atacak bir kadro/mac bekliyorum.

EC dedi ki...

Ben FB ye 3 ten az atmayacagimizi dusunuyorum.. karamsarlik sarmis grubu.. becerikli olsaydik bi su an 4-5 puan farkla ondeydik.. vurduklarimiz bir gun girecek ve icimden bir ses yarin 5 lik olacak diyor fb icin..

Zaitsev dedi ki...

@ ignotum

İnanılmaz yorucu bir gün sonrası tebessüm için teşekkürler :)

@ BJK4EVER

Birinci kadroyla çıkma oranımız daha yüksek ki o kadro tam Aykutun istediği kadro. 2 orta gol yaparlar o kadroya.

Hava topu tehlikesinden ötürü Medel'i defansta oynatmayacağını düşünüyorum. Hatta sırf bu sebepten Negredo ilk 11 çıkacak.

beagle dedi ki...

@EC
Muhabirler Solbekte Caner,stoper Model , AOT 3lusu ortada Q ve Babel Love ileride kadro vermişler,
Çıkabilecek en berbat birleşim herhalde. 3 atmaz, 3 yeriz bu şekilde.

Gönül Vida Tosic Adriano
Medel(Tolgay) Ozzy
Q Negredo Babel
Love
Gibi çıksak yeneriz Mutlaka kazanmak gereken maçta cesur olacaksın.

EC dedi ki...

Bende direk Negredo / Love ile arkali onlu baslarim, orta saha sertligi icinde Medel i koyarim hem presi kirar tek topla hemde kaptirirsa da adamini yer! Atiba bence dinlenmeli.. Lens oynamali ayrica Q nun yerine defans da senin 2.ci sik yeter! Tosic zaten ziker atar sarisin ferdidandao yu

Adsız dedi ki...

Stoper sokup önden adamı cikartarak 3-4 adamı bir anda yerinden kaydırma hamlesini görmemeyi diliyorum.

beagle dedi ki...

Vidaya ayni Negredo mobbingi yapiliyor.
Oyun kurmada zayifligini konusuyoruz.(kalan açılardan adamin iyi stoper olduğunu karsisinda oynarken defalarca gorduk)

1. Pepe de gayet kötü. Uzun top sisiriyor.
2. Son yillarin en iyisi Marcelo, devre arasi ilk geldiğinde, Besiktasin zayif karni olmuştu. Konyaspor 2 maç bütün takima basip Marceloyu serbest birakip, ona top kullandirmis, bizi kupadan elemisti.
Adam yazin takina alisinca efsane topçu oldu. Vidaya bir rahat verin. Ilk yarida 20 kusur puanı Vidasiz kaybettik. Durumdan hic sorumlu değil.

cochise dedi ki...

@bjkever'a katılıyorum. GS maçı gibi düşünmemek lazım; o maçta orta sahayı ve sahayı aldığımızda sabırsız ve kötü savunma yapan bir takım olduğu için her gedikte deldik. Oysa FB bunun tam tersi; bunlara orta sahayı alsak "buyrun alın, bizim topla işimiz zaten yok" derler. Gedik de kolay vermezler. Ama teknik ve hücumcu oynarsak onları şaşırtma ve zorlama şansımız artar.

Tabii her halükarda oyun içi dinamiklerde beklemediğimiz şeyler olabilir. İlk maç aslında gayet de iyi olan taraf biz iken; önce abuk sabuk penaltı sonra saçma sapan kırmızı ile maçın ipini ucunu kaçırmıştık. Bu maç da tersi olabilir. Aynısı da olabilir. Skor tahmini kolay değil. Daha iyi taraf biziz ama FB kadar 'takım' değiliz. @hidayet'in dediği gibi yensek bile hah tamam diyemiyoruz. O yüzden bence ibre bizden yana ama berabelik de çok olası.

fidddas dedi ki...

benim kadro tahminim

fabri
adriano vida medel caner
tolgay oğuzhan
q7 love babel
negredo

değişiklikler duruma göre değişir ama
adriano -> gökhan
q7-> lens
negredo->pektemek

ben hocanın artık kaybedecek bir şey yok diyerek daha atak bir kadro ile çıkacağını düşünüyorum. ancak daha önce de söylediğim gibi rakiplerin oynadığı oyunlarıda göz önüne alırsak beraberlik bizim için her şeyin bittiği bir senaryo olmaz...


BJK4EVER dedi ki...

Beraberlik nasil herseyin bittigi senaryo olmaz yahu? Dalga mi geciyorsunuz? Bizim deplasmanda zar zor berabere kaldigimiz Bursaya GS 5 atti yuruye yuruye. Saka mi yapiyorsunuz? Gidin bir fiksture bakin isterseniz yahu. GS hangi 4 macin 4'unde puan kaybedecek bir anlatin da bilelim yahu. Veya biz nasil 12'de 12 yapacagiz? Buna mi inaniyorsunuz?

Birkac sitede son beklenen 11'leri gordum de, neredeyse tamami benim yazdigim kadroyu yazmis. Su inatci beceriksiz hocayi kovmadigimiz surece bize gun yuzu yok arkadaslar. Senol hoca defolur gider bu takim ucusa gecer, bu kadar basit.
Yani o kadroda 2 tane gol atma opsiyonumuz var sadece;

1 Quaresma-Ismail eslesmesinden ekmek cikartmak, ki cikartsak bile iceride adamimiz olmayacagi icin zor.
2 Love'un teknigini ve cabuklugunu kullanip 1'e 1'de adam gecip pozisyon yaratmasi, ama yuksek ihtimalle FB tamamen yaslanip alan birakmayacagi icin bu da muhtemel degil.

Yani bu ihtimaller bile cok cok zor. Ama ne olacagini da on gorebiliyorum rahatlikla:

1 Oguzhan 378431943. sefer 10 numara'da kaybolacak, hicbirsey yapamayacak. Ama bizim salak inatci antrenorumuz onu yine yeniden tekrar forvet arkasi oynatacak.
2 Atiba oyun kurmada sorumluluk almayacak, yan pas-geri pas rekoru kiracak, ve her ust duzey macta oldugu gibi yine 1 tane kritik sacma top kaybi yapacak (artik yanlis pas mi olur yoksa yine gotunu rakibe dayayip Selcuk stayla kendini yere atmak mi olur bilemem).
3 Fernandao Medel-Tosic ikilisini fiziksel olarak ezecek, takimini rahatlatacak.
4 Her duran top tehlikeli olacak. Hava topunda iyi diyebilecegimiz oyuncularimiz Tosic-Atiba ve Medel. Fena olmayan kontenjan da Babel ve G.Gonul. Ama rakipte olanlar Neto, Neustadter, Josef, Topal, Fernandao arti olarak Dirar ve Giuliano. Facia bir sayisal eksiklik, arti olarak Fernandao ve Topal'i tutabilecek net olarak 1 tane bile oyuncun yok. Muhtemelen pozisyon anlaminda kisir gececek, kisisel beceri, duran toplar ve uzaktan sutlar ile cozulmesi muhtemel bir macta rakibe bu kadar duran top ustunlugu vermek Senol Gunes gibi beceriksiz bir antrenorun yapabilecegi birseydir.

Topa sahip oluruz rakibe duran top sansi vermeyiz vs demeyin zaten. Istisnasiz oynadigimiz her macta (rakip Kasimpasa, Karabuk olsa bile) soyle bir 15-20 dakika topu rakibe tamamen rakibe birakip dinlenme moduna girdik. Bu her macta oldu. Takimimizin yapisi geregi oluyor maalesef. Ortada oyle bir goruntu var ki bu kadrolarla, biz sanki 75 dakika hayvan gibi kasip didiniriz cabalariz ve anca 1 gol atariz ite kaka. Ama rakip 15 dakika basip gonul rahatligiyla 1 gol atar.
Kesin olarak ilk yariyi cope atacagimiz, siksen 1'den fazla gol atamayacagimiz bir mac olacagi o kadar belli ki.

Harbiden lanet olsun arkadas. Ulan su Besiktas'liligimiz olmasa harbiden acmam televizyonu izlemem gider City-Arsenal macini izlerim pasa pasa, ama izleyecegiz mecburen kanser ola ola.

emruli dedi ki...

@BJK4EVER

Biraz sakin. Beceriksiz, inatçı tamam da salak diyemezsin. Hakaret ettiğin adam iki yıldır bizi şampiyon yapıyor. Avrupa'da tarihimizin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Bonservis rekorları kırıyoruz. Begenmemen normal de hakaret edemezsin.

sports guy dedi ki...

Ozzy de yok :) Uzat ayaklarini izle valla maci, 0 beklentim var su an :)

Hidayet dedi ki...

https://twitter.com/ajansbesiktastr/status/967767142614618112

tebeşir tozu gibi geldi bana :)

yilmaz dedi ki...

Atiba medel Tolgay üçlüsüyle çıkalım da bari milletin ayılıp bayıldığı kodummu oturtan kaybolmayan orta sahayı görelim. 0 şutla bitiririz ama olsun önemli olan ortasahada ikili mücadeleleri almak.

planck dedi ki...

kadroyu gördüm valla bok gibi maç olacak :D bari negredo love oynasaydı da az aksiyon olaydı. defanstan yerden ayağa pasla top çıkartabilecek adam yok ilerde de şişirilenleri toplayabilecek adam yok. kör döğüşü olacak herhalde.

yilmaz dedi ki...

Güreş sporunu artık olimpiyatlardan bile çıkarıyorlar bizimkiler bayılıyor güreşe.

BJK4EVER

Çok kafa siken bir tarzın var.

Pheaglix dedi ki...

bir maça atiba-medel-necip-tolgay baklavasıyla çıksak da şenol hoca rahatlasa. hayır başımızda şenıl güneş mi var yoksa şenol güneş kılığında ziya doğan mı?. bu ne böyle ya, ne biçim ev sahibi derbi kadrosu bu? bayern deplasmanına bile en azından talisca ile çıkarken nedir bu?

Armagan dedi ki...

maç normal seyrinde giderken 45-60 arası tolgay veya medel çıkıp negredo girmeli. yoksa gerçekten kör dövüşü gibi maç olacağa benziyor. taraftar umarım sinirlerine hakim olabilir.

Mayor dedi ki...

Negredo kazmasini bosverin Oguzhan olmadan bu takimda ileriye top atacak adam yok.

beagle dedi ki...

Sert sözlere kiziyoruz da sahamizda 8 savunmaci ile oynayip 8.dkda ofsayt da olsa gol yiyecek kadroyu çıkaran adama ne diyeceğiz?

Beşiktaşta 1 onliberodan fazlasini kullanan hicbir hocayi desteklemedim. 3 ile oynayana kufrederim.

Mayor dedi ki...

Bu takim onde olduru pres yapmayi unutmus, Senol 10 tane savunmaci da koysa o top bizim kale onune gelecek.
Bilic'ten aldigi mirasi 3 senede bitirdi.
2015'ten kalan su makaleyi bi okuyun.
https://fourfourtwo.com.tr/guncelleme-devam-ediyor/

Besiktas'i yenilgiler degil artik bol gollu yenilgiler bekliyor.

BJK4EVER dedi ki...

Birsey diyemezsin hakkin yok yoksa kafa sikiyorsun. Ama takimi Quaresmanin ayagina muhtac birakacak takim cikardiktan sonra Quaresmanin boy ortalamasi 1.75 olan hucum hattina orta yapamadigi icin, yanliz kalip top kaybi yapacagi icin mactan sonra ona saklaban, palyaco, kimil vs demeye hakkin var. Muhterem
hocamiza laf yok laflar Quaresmaya beyler....

beagle dedi ki...

Az önce 5 10 dk Ismail kevgirinin kanadını hucumcusuz biraktik, ligin en fizikli takimina karsi 175lik santraforla duran toptan kafa dışında gol girisimimiz yok.
Beşiktaş bu kadar ahmakca yonetilemez!!!

Mayor dedi ki...

BJK4EVER hakli beyler son iki seneki sampiyonlukta arkasinda savunma anlaminda cok dinamik bir takim birakan Bilic'in de cok hakki var. Ileride TR ligi ustunde fark yaratan Mario Gomez ve Aboubakar gibi yildizlarin da cok hakki var. Yani Senol bizi tek basina sampiyon yapmadi bir cok faktor onune hazir geldi.

Bunlar elinde olmayinca ve takim da artik onde pres yapmaktan aciz bir takima donusunde Senol'un defolari da meydana cikiyor.
Aslinda gecen sezon bu defolar ortaya cikmisti, bireysel performanslarla bir cok maci balina kazandigimiz da bir gercek.

Su noktada benim gordugum Mario Gomez'li Sosa'li kadro eline geri gelse bile Senol Gunes rakibi bogabilen bir sistem yaratamadigi(aslinda yaratmasina gerek yok eskisini devam ettirse yeterdi) ve oyunu okumakta zorlandigi icin yine basarisiz olacaktir.



Adsız dedi ki...

Hoca yine bir anda 4-5 kişinin yerini değiştirdi. Sinirleri yıprandı sanırım iyice.

beagle dedi ki...

Bu vagner love hoşafi için Negredo'ya sayanlara da selam olsun.
Tek santraforda 2 top yapamaz işte böyle maçlarda.

Hidayet dedi ki...

lens oynamalı da quaresma yerine değil babel yerine , bitik oynuyor . madem negredo yerine love oynuyor , neden böyle oynuyoruz . tahminim hoca sakatlık olmazsa , caner , negredo ve lens'i oyuna sokar . ne zaman , kimin yerine bilinmez. bu maçı da en iyi berabere bitiririz . şampiyonluk falan da hayal. bu fabri de mallaştı . elle hızlı oynaması gereken yerde degaj yaparken , 45+3 de elle tosic'e oynuyor..

BJK4EVER dedi ki...

Baslangic 11'i berbat, ama skor 0-1 olduktan sonra ve bu sekilde olmayacagi belliyken hala Negredo'yu oyuna sokmamasi buyuk rezillik. Senin bu mactan tek ekmegin Quaresma'yi birebir birakmak ve santrforlarini kullanmak, cunku baska turlu gol atma sansin yok. Ama daha 10. dakikada 0-1 geriye dusmene ragmen hala oyuncu degistirmiyorsun. Eminim Negredo 46'da falan da girmeyecek, bu inatci laz onu 70'ten evvel sokmayacak. Negredo yerinde olsam zaten soktuktan sonra hocaya ihanet ederim, sahada 1 adim atmam, kilimi bile kipirdatmam, sikerim kadro adaletini de diyip bilerek isteyerek ihanet ederim. Bu kadar basit. Mactan sonra da sirita sirita zaten form durumum kotu hocamizin da gordugu gibi, elimden gelen bu kadar beyler derim sirita sirita.

Yav he he romantik Bilic kalsa kesin üst üste 10 sezon şampiyonduk. bu sene hakemlerden çok çektik. Bitik feneri havaya sokup yarışa ortak ettiler. Açın tekrar izleyin deplasmandaki konya,Bursa ve fener maçlarımızı. Golcülerimiz gol kaçırma rekorları kırıyorsa, hakemler aleyhimize art niyetli maç yönetiyorsa Şenol hoca ne yapsin arkadaş. Sezon sonu gider zaten sebaya bile küfredenler izin vermez kalmasına.

Not: hocanın bu seneki performansını edeplice elestiren arkadaşlara lafım yok.

Armagan dedi ki...

Negredo'yu geç alırsa gerçekten sıkıntı var diye düşüneceğim artık.

turgay dedi ki...

Daha önce denediğimiz şeyleri tekrarlamak falan konuş konuş nereye kadar. Aynı hatalar aynı adamlarla devam ediyor. Adam vidaya kazma derken tosici övüyor negredo bitmiş derken ne oyun ne fizik olarak bize uygun olmayan negredoya sövüyor. Şenol hoca bir numara ama Aykut futboldan anlamıyor. 2 sene üst üste şampiyonluk sadece hocanın değil bir çok taraftarında egosunu yükseltmiş doğruyu göremiyoruz. Şu maça 3 tane 6 numarayla ve fizik olarak edileceği aşikar love ile çıkılmazdı çıktık. Ofsayt falan tamam ama 3 tane 6 numaradan 1 tanesi ceza sahasına gelebildi yani sahaya çıkarılan takım görevini yapamadı. Sabaha kadar oynasak şu 11le gol atamayız bu belliyken 45dk çöpe atılmamalıydı hemen oyuncu değişikliği şarttı ama yine uyuduk tosicten sol bek adrianodan açık yaptık. Babel kötü ama sürekli 11. Vida mitrovicten kötü lens Gökhan’dan kötü negredo ön direğe koşmuyor. Mazeretlerimiz ilk okul seviyesinde. Sahayı okumak lazım önce çünkü mazeret göt gibidir herkeste bulunur

Ekrem35 dedi ki...

Kadroyu da oyunu da eleştiririz ama aynı şartlarda oynamadığımız bir maçta yapmayacağım bunu. Bir takım kötü de oynayabilir teknik direktörü hata da yapabilir ama net ofsayt oğlu ofsayt bir golle yenik duruma düşüyorsa ve bir yüzde yüz penaltısı verilmiyorsa bu istediğini yap zor yenersin demektir.

Fernandao golden sonra yaptıklarından kartı bırak uyarı bile almadı. Oyunu da hocayı da sonraya bırakalım adil oyun oynanmıyor buna bağıralım bence.

beagle dedi ki...

Ayni kadro cikti sanki iyiymisiz gibi. Dakikalar eriyecek ve 55i falan negredosuz gecersek panikten 2yi yiyecegiz

beagle dedi ki...

Bu golde Cuneyt Çakır'ın sulalesine gelsin

Şenol baba sinsi şirini tokatlıyor.

teahead dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

Goooooooooooolaaaaazooooooo

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
emruli dedi ki...

Maçın yorumunu sonradan yapacağım da bir derbi sırasında Bilic övgüsü geldi ya, ben daha bir şey demiyorum. 2 yılda tüm derbileri kaybeden takımdan, Turkiye'nin fiziği en iyi takımını sahadan silen takımı haline geldik, aynen GS maçında olduğu gibi, hem de tramvatik bir maçın ardından..

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes'e ragmen, hakeme ragmen kazandik. Bu mac da Besiktas'in kadrosunun ligin ne kadar ustunde oldugunu gosterdi aslinda. A Spor'daki serefsizleri izlemek buyuk zevk olacak bugun. Ilker Yagcioglu ve Gurcan Bilgic'in o pislik suratlarini gormek buyuk zevk olacak.
Ama bu macta iyi falan degildik. Olmayacak seyler oldu ve cevirdik maci. Quaresma bu golden senede 2'den fazla atamaz; diger gol zaten duran top. Bu kadar ezici bir oyun ustunlugunu pozisyon ustunlugune ceviremedik maalesef.

beagle dedi ki...

Ula Q emekli olurken bir kez FBye atladın ya bugün sana da helal olsun.

Vida Adriano Medel Negredo büyük maç oynarmış. Bu adamlari zor maçlarda tahtaya yazıp kalan boşlukları doldurmak lazim.

Ekrem35 dedi ki...

Sinsi aykut'a, karaktersiz topçularına başta fernandao'ya ve bütün ağlak fb camiasına girsin bu goller bu galibiyet. Daha sonra şerefsiz alper ulusoy'a sonra tff'ye sonra mhk'ya ve en son da bugünkü tetikçi cüneyt'e girsin bu goller ve bu galibiyet.

İlk yarıda fırat da götünü yırtmıştı gs'ye puan aldırmak için ama yetmemişti bugün de cüneyt uğraştı. Sene sonunda hepinizi üst üste koyup yine şampiyon beşiktaş yazdıracağız. Şampiyonluktan ümidim yoktu ama tüm bu saydığım aktörler sayesinde artık inancım tam. Bu takım bunların hepsine sahada cevap verip şampiyon olacak.

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Q7 belki de kariyerindeki en dominant hedef maçını oynadı. Hocasının hatalarını örttü. Ayrıca negredo bu takımın 1 numaralı forvetidir. Love falan tırnağı olamaz. Fizik olarak böyle bir oyuncuya ihtiyacı yoktu Beşiktaş’ın. Oyuna katkısı olmadığı gibi çıkarken artistik hareketler sen kimsin ya? İkramiye almışın futbolun bitmiş artistlik kime gram oyuna katkın yok koşarak çıkman lazım yürüyorsun ya ayıp be kardeşim.

Neyse ikili averajı aldık. Rahat uyuyabiliriz.

Yalnız son füzeyle ikili averajı da aldık. Helal olsun be size.

mit dedi ki...

Şenol Hoca bu maçta müthiş taktik yaptı, Aykut Kocaman'a hocalık dersi verdi âdeta. Bir ara eski pas oyunumuza döndük, Fener'i alabora ettik resmen. GS maçını hatırlattı bana.

Quaresma da eski günlerini hatırlattı, ikinci yarı müthiş oynadı. Medel'in çizgiden çıkardığı top maçın kırılma anıydı. Bir tek Caner oyuna girdikten sonra tekrar uzun topa dönmemize bozuldum. Onun dışında güzel maçtı.

Tebrikler Beşiktaş'ım, darısı kupa maçının başına.

ozan dedi ki...

Fena sovesim var ama neyse azicik utanmasi olan anlar zaten . Hadi hayirli ugurlu olsun.

Armagan dedi ki...

Negredo'nun günlüğü:
ilk devre takım arkadaşımın satılması için kenarda bekledim. Sadece 3 maçta 60 dk.'dan fazla oynadım. 2. devre başladı. Bu sefer de hocamın saçma tercihleri nedeniyle kenarda beklemeye başladım. Yine de pes etmedim, sabrettim. Bu büyük camiayı mutlu etmek için elimden geleni yapıyorum. Galibiyet ağlak fb hocasına ve bana benden umudunu kesenlere gelsin.

şaka maka teminnim bu ivmeyle bu 1 ayı olabildiğince iyi atlatmak. 2g1b hatta 3g neden olmasın? "süt kupasını" sallayalım bir zahmet, yukarıda nedenleriyle açıklamıştım.

BJK4EVER dedi ki...

Aylardir bu Quaresma'ya kimil, saklaban diyenler nerede sahi? Haaa pardon, yorganin altinda olup utaniyorlardir herhalde. Negredo'nun super asisti de malum sahisa kapak olmustur.....

Hidayet dedi ki...

bir gün herkes quaresmaspor'lu olacak demedik mi ? :)) sosyal medyada herkes quaresmaspor'lu , yıkılıyor ..

Şimdi birşey diyecektim de derbi kazanmışız ortam gerilmesin . Birbirimizle çekişme derdindeysek yazmayalım . Bundan sonra ortam germeye çalışılan mesajları da sileceğim .

Theo'dan farkın yok .

Hocaya salak diye hakaret edenlere saygı mı duyalım acaba? Başarısız olursa çeker gider zaten. Quaresma ile Şenol Güneş bir mi kardeşim. Neymiş Quaresmaya qımıl, şaklaban demiş birileri. Quaresma bu takımın cingenesi. Taraftar hem sever hem döver hem söver yıllardır. Şenol hocaysa 60 yaşına gelmiş bir eğitimci. Beşiktaş tarihine kazılacak başarıları 2 yılda kazanabilmis bir isim. Bu eleştirelemez olduğu anlamına gelmez. Ama hakaret edersen cevabını da anında alırsın.

Armagan dedi ki...

Şenol hocanın ilk 11 tercihi kötüydü ama daha Negredo girmeden yaptığı düzen değişikliği ile etki etti. şans faktörü kesinlikle var ona lafım yok. sonrasında değişiklikleri doğru formasyonlar uygulayarak yaptı bence. biraz geç kalsa da gerekli zamanda 4-4-2'ye döndü, yine gerekli zamanda 4-2-3-1'e. uzun bir aradan sonra ilk defa oyunu bu kadar iyi süzdü.

bu maçta iyi değildik demek, çok ağır bir yorum. ikinci yarı oyunu sürklase ettik. adamların bizim ceza sahasında topla buluşma sayısı 5 mi ne oldu, bizim 30'a dayandı herhalde. pozisyon olarak da ligin en iyi savunma yapan 2 takımından birine karşı bu kadar olabildi. ilk yenen golün etkisini geç attık üstümüzden ve ilk yarı biraz kayıp geçti ama o kadar olsun bir zahmet. yenilen gol de, birkaç haftadır dediğim gibi bir türlü oturmamış olan savunma düzeninden ve iletişimsizlikten. orada vida "bende!" dese, gayet dışarı atabilecek durumdaydı.

trabzonu da yenersek iyi havaya girmeye başlarız. tek isteğim bu motivasyonun sadece bu maç özelinde kalmaması...

BJK4EVER dedi ki...

Hocaya salak diye hakaret etmek olmuyorsa Quaresma'ya da saklaban, kimil diyemezsin!
Senol Gunes 60 yasinda egitimciyse Quaresma da Barcelona'da, Chelea'de, Inter'de, Senol Gunes'in hem antrenor hem oyuncu olarak yanindan gecemeyecegi kulupleri gormus bir oyuncu! Senol Gunes o basarilari tek basina kazanmadi, o basarilarin altinda herkesin imzasi var, gayet buyuk bir imza da o saklaban dediginiz Quaresma tarafindan atildi.
Senol Gunes'e salak demek sikinti ama Quaresma'ya her turlu hakaret serbest kafasindaki birine daha fazla cevap yazmayi gerekli duymuyorum zaten. Diyecegimi soyledim.

@esat armagan,

Pas ve top ustunlugu zaten bekleniyordu, ama hala pozisyon anlaminda sikintili mac oldu. Ustun oldugumuz donemde bile pozisyonlar bulamadik, gol de duran toptan geldi zaten. Negredo girdikten sonra kale onunde etkili olmaya basladik zaten.
Matematik o kadar zor degil; Negredo baslar, Love sonradan oyuna girer (skora ve oyuna gore Talisca veya Negredo'nun yerine).
Ha, haftaya Trabzon macinda Love ile baslayabilir, o farkli bir mac olacak. Ama ic sahadan mutlaka kazanman gerek macta, ustelik Talisca'nin olmadigi bir macta olmuyor iste.

Unknown dedi ki...

Başta Medel ve sonra Tolgay muazzam top oynadı. Quaresma ise başka bir seviyede oynadı, takım takım için oynadı, o da muhteşem katkı yaptı.

Hocanın Love tercihi temelde yanlıştı, fener savunmasını delik deşik etti fakat onunla birlikte oynayacak oyuncu grubu bizim sahip olduğumuz değildi.

Haşortmanlı aykutu ağzını açamayacak duruma getirmek paha biçilemez bir duygu. İç sahada hem fenerin hem de gs'nin içinden geçtik. Çok iyi top oynayarak kazandık. Üstelik hakem faktörünün bariz aleyhimize olduğu iki maçtı..

EC dedi ki...

3 atariz demistim.. attik.. ofsayttan da yedik!

mizrak cuvala sigmiyor! Bu hakemler lige ayar veriyor! neyseki oyuncular hakemle oynamadi ve maca odaklanip isi bitirdik!

Fenerbahce hep Besiktas i futboldan uzaklastirdiginda basarili olmus ve hakem iteklemeleri ile de golleri bulmus bir takim!


ilk yarida da 2ci yarida da Quaresma sahadaki en hirsliydi.. ve helal olsun da dedirtti bocek Valbuena ya o tekmeyi takarken de neredeyse koparttiriyordu tendonu! ilk devredeki macta Pepe nin dokunmamasi ile iyi kivramisti.. bu kez iyi yedi tekmeyi!
Bence Super STAR - MEDEL.

kisa boylu dediler defans da oynamaz dediler ama o defansa gecince vermedi havatopu, timing i harika.. hele cizgiden cikardigi top saheser!

yukarda bir arkadasimiz yazmis;

MEDEL - VIDA - ADRIANO ve NEGREDO d ilk kadroya yazilmasi gerekenler..

SALDIR KARTAL...

Senol Gunes icinde; bence korkak kadro cikardi. Atiba ilk yarida en cok top ezendi ve Tolgay da hic ileriye oynayamadi. ben Negredo en onde Love arkasinda onlarinda gerisinde Medel / Tolgay li oynamasini beklerdi.
Senol Gunes devaminda cesur hamleler yapti.. goruldu ki 4 4 2 i de harika oynadi takim.. bu flexibility takimda var niye kullanmiyoruz onu anlamiyorum!


Armagan dedi ki...

@bjk4ever

zaten Love’un doğru olduğunu söylemiyorum ama o ivme Medel’in top çıkardığı dakikalardan başladı.kabaca 45-60 arası.

Riski aldı Tosic’i sola attı. Bu maç ilk yarı vasat görüntü veren Babel-Adriano kanadının verimi arttırdı böylece, daha da önemlisi takımın dinamizmi arttı. sonrasında 2 kanattan da iyi gelmeye başladık. Değişikliklerin hepsi doğruydu ve zamanlamaları kabaca iyiydi. Kısaca iyi oynayan takıma engel olmadı, hatta destekledi bile denebilir. Haftalar sonra bunu yaptı.

Ha baştan Negredo çıksa farklı bir hikaye olurdu ama bence böylesi daha iyi oldu. Böyle bir geri dönüşe ihtiyacımız vardı belki de.

Bu maç dört şeyi gösterdi:

* Önde baskı yediğimiz maçlarda Oğuzhan'ın ne kadar gerekli olduğunu
* Negredo'nun o dalga geçilen servislerinin aslında ne kadar kıymetli olduğunu
* Medel'in kafa vurabildiğini :P
* Quaresma'nın şu maçtaki performansını senede 5-10 maçta sergilese zaten taraftarın hiçbir şekilde kendisini tartışmayacağını

Şenol Hoca'nın tercihlerini tartışırız, ama kesin yargılarda bulunmadan önce maçı tekrar izlemeyi planlıyorum zira heyecanda tam tespit edemedim. Ama yaptığı hamlelerin kendisinden daha takıntılı bir karakter olan Aykut Kocaman tarafından karşılanmaması ciddi bir avantajdı gibime geliyor.

Bir de abicim Fenerbahçe'yi ofsayt gol ve verilmeyen penaltıya rağmen yenmişiz; birbirinize sardırmayın da ben de yorum silmek zorunda kalmayayım :) BJK4EVER, iyi niyetle söylüyorum: haklı olduğun noktalar her zaman var yorumlarında ama öyle bir üslupla öyle ağız burun dalıyorsun ki her seferinde olmuyor. Sürekli bağıran insanı kimse dinlemez. Dostane tavsiye olarak düşün bunu.

Hakeme rağmen kazandığımız ikinci derbi oldu. Medel'in çizgiden çıkardığı top ard arda izlenince kemoterapi etkisi gösterip kanseri yok ediyor. Bu ligde sadece futbol oynansa fenerbahce küme düşer. Galatasaray Avrupa ligi mücadelesi verir. Biz de yine Başakşehirle yarışırız şampiyonluk için. Trabzonspor maçını kazanabilirsek umutlarımız tekrar yeşerebilir. Bakalım hangi tetikçi atanacak o maça. Halis veya Bülent Yıldırım bekliyorum.

https://mobile.twitter.com/cemgonc/status/967806172416892933

Cüneyt az daha talimatları unutup veriyomuş penaltıyı. Şu düştükleri durumlara utanmıyor mu bu adamlar?

yilmaz dedi ki...

şenol güneş ilk kez bir maça hamleleri ile olumlu etki etti. İlk yarıda adriano yu öne atması ileride top yapmamızı sağladı. Ama yine de demeden duramıcam. Love ne amaçla 11 başladı?

BJK4EVER dedi ki...

Medel cok kral adam. Yonetime ne kadar tesekkur etsek az bize boyle bir adam kazandirdigi icin. Gelecek senenin savunma sekli belli zaten. Pepe-Vida onlerinde tek adam Medel. Vida henuz takima ve ulkeye alisamadi, ama zaman zaman neden Hirvatistan milli takiminda vazgecilmez oldugunu, Premier Lig takimlarinin radarina girdigini gosteriyor. Takima alisinca seneye tas gibi savunmamiz olacak. Medel tek adam olarak orayi en azindan lig icin kotarir, diger oyunculardan da guzel bir hucum hatti cikarirsak guzel bir takim oluruz.

mit dedi ki...

İnsan Fenerli de olsa isteyince doğruları söyleyebiliyormuş demek ki:

https://twitter.com/futbolarena/status/967865569784582150

YSY dedi ki...

Tolgay çok iyi oynadı. Yerini bulunca etraftakilerde ona pas opsiyonu açınca süper oynuyor.

Medel ne zaman stopere geçse takım çok iyi toparlıyor. Sanki orası pepe medel olacak gibi artık.

Maçtaydım ve ilk yarı sonunda bu iş çok zor dedim. Ancak korner falan olursa belki gol atarız dedim. Fakat geç olsa da negredo değişikliği oyunu öne yıktı. Aslında başta negredo-love şeklinde çıkması gerekiyorduya herneyse, love dan şuan için daha iyi durumda en azından.

Bu galibiyet güzel ama hala şenol güneş konusunda fikrim sabit. Birkaç maç daha görmemiz gerekiyor. Karşıda aykut kocaman gibi bir antrenör olunca yapmış olduğumuz hamleler çok çabuk netice verdi. Bununda galibiyette atlanmaması gerektiğini düşünüyorum.

Barreto dedi ki...

Kader ağlarını ördü:Talisca'nın cezalı ve Ozzy'nin hasta olmasıyla hocanın orta sahada hata yapma olasılığı azaldı, kaçınılmaz olarak sert, pazulu ve enerjik bir orta saha ile başladık. Bir de tek forvetimiz Love degil de Negredo olsaydı belki daha etkili olurduk. Ligde bu sezon galiba ilk defa Q7 ve Hoca iyi iş çıkardılar. Medel muhteşemdi. Takım şampiyonlar ligi maçıymış gibi yoğun konsantrasyon ile oynadı.5-0 lık performans ortaya koyunca hakem aleyhine üç kritik hata da yapsa 3-1 kazanıyorsun. Bunu sürekli hale getirebilirsek ligi ilk ikide bitirebiliriz. Bu arada Vida'nın gol atması ve Negredo'nun iki asist yapması iyi oldu. Negredo Talisca'ya yer açıyor oynatıyor diyorduk, Q7'ye de aynı etkiyi yaptı. Hoca neyini beğenmiyor anlamıyorum.

Unknown dedi ki...

@yılmaz
Hocam belki Şenol Güneş'in oyuncu değişiklikleri ve oyuna dolaylı müdahaleleri konusunda fazla önyargılı olduğumdandır bilmiyorum ama sanki eğrisi doğrusuna denk geldi gibi. :)) Malum, 'rezil' buluyorum oyuna müdahale diye yaptığı tuhaf hamlelerini. Her iki takımın da oyunu Negredo'yu çağırıyordu. Geç bile kaldığını düşünüyorum sokmakta.

Öncelikle çıkarttığı 11'in doğru değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gördük ki; yine rakibe çalışmamış. Bu yüzden de 3-3'lük Benfica maçına benzer şekilde takımı puzzle gibi birleştirip birleştirip geri dağıttı. Herkesin yeri değişti. İlk şablonun/dizilişin, bırakalım maçı, devreyi çıkartamayacağı belliydi. Nitekim Aykut'un istediği kör dövüşüne de mahkum olduk.

İkinci yarıdaki hamleleri, bozuk saatin doğruyu göstermesi gibi oldu. Hakkını teslim edelim. Deplasmandaki Porto maçından bu yana, hocanın ilk kez bu denli oyunun içinde olduğunu gördüm. Bunu düşünmemin sebebi de değişiklikler değil; oynayan ve rüzgarı yelkene dolduran takıma garip dokunuşlar yaparak rakibi tamamen çaresiz bırakması. Demek ki forvet çıkartıp Vida'yı sokarken Medel'i orta sahaya atma ezberinin dışında da hocalık yapılabiliyormuş.

Bir de; Vagner Love dediğin kısacık adam ve sahada da kulübede de Talisca yok. Biz neden kariyeri boyunca çizgiye basıp orta sallamktan fazlasını yapmayan Guarejma ile başlayıp ilk devreleri çöpe atıyoruz? Kaldı ki Talisca olsa bile, Negredo devreye girdikten sonra formunun yükselişini neden gözardı ediyoruz? Madem orta-kafa-gol'den vazgeçmeyeceğiz; hiç uymayan forvetle oynamaya çalışmak da ne ola ki? Garip...

Bir de hepimiz baskıdan ve Fener'in sinmesinden mest olduk ama gerçekleri de görmezden gelirsek tekrar tökezlememiz an meselesi.

@shelbyl'e harfiyen katılıyorum. Oğuzhan'sız olmuyor/olamıyor. Takım o baskıyı yaparken bile Tolgay'ın olağanüstü gayretine rağmen (ki kendisi Ozzie'nin ikamesi değil) ne yapacağımızı pek de biliyor gibi değildik. Fener döküldü, biz yüklendik; Fener çekildi, biz yüklendik. Ama sürekli havadan oynamaya çalıştık, hiçbir tehdit oluşturmadan boş boş top çevirdiğimiz dakikalar oldu. Dolayısıyla Medel-Oğuzhan-Negredo bağlantısını kurabildiğimiz ölçüde varız. Başka bir seçeneğimiz de yok. Yoksa böyle Guarejma isimli futbol katilinin 3 yılda bir atacağı spektaküler gollere (ki normal gol atamıyor) kalırız.

Not: Yine de hakkını teslim etmeden olmaz. Şaklaban'dan beklediğimiz bu idi. En azından sezonda 5 maçta, yedekten girerek ve doğrudan skora oynayarak.

Armagan dedi ki...

İyi güldüm buna https://twitter.com/kartalanalizcom/status/967874909635530758

cochise dedi ki...

@basar
kesinlikle katılmanı isteriz; farklı görüş her zaman iyidir. Ben bu arada pozisyon bulamamamızda Fener'in oyun anlayışını etkisini söyledim diye hatırlıyorum. Zira herifler değil 1-1; 2-1'ken bile çıkmıyorlardı doğru dürüst. Evet kolay değil böyle takıma pozisyon. Ama diğer taraftan 30. dakikadan itibaren ve özellikle 2. yarıdaki müthiş baskımızın 65'ten sonra azaldığını; Sıradan bir kaleci vuruşunun Negredo tarafından fırsata (pozisyon bile değil) dönüştürüldüğünü; ardından da Q7 tarafından şapkadan tavşanla gole dönüştürüldüğünü hatırlamak gerekir. Çok daha üstün bir oyun oynamamıza rağmen işin aslı bu maçı bireysel yetenek aldı. Ama sorun değil tabii. Şimdi bunları rotasyonlu bir kadroyla tekrar yenersek yaşadığımız psikolojik üstünlükle bambaşka bir son dönemeç izleyebiliriz.

@turkkant
Oyundaki domine etme konusuna net katılıyorum. Ama bu dominasyonun pozisyona yansımadığını ifade etmek istedim ben. Abi olsa dükkan senin ama hakikatten pek pozisyon yok. Goller de pozisyonla gelmedi. İlk golümüz bağırıyordu geleceğim diye. Ona da tamam. Yani pozisyon bulamasan da o baskı genelde gol getirir. Ha az pozisyonda fener’in inanılmaz defansif oyununu da yadsımıyorum. Ama öyle ya da böyle şapkadan tavşanla yendik. Diğer taraftan Fenerbahçe için bu oyun hezimet midir dersen evet 2. yarı onlar için hezimettir.

Yorum Gönder

Ara