.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Ocak 2018 Perşembe

STSL 18 Antalyaspor - Beşiktaş


Tarih: 21 Ocak 2018 Pazar 19.00

Stadyum: Antalya Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( BJK 17G 8B 5M - AS 8G 8B 5M )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Johann Djorou , Ondrej Celutska , Salih Dursun , Samuel Eto'o / Gökhan Töre ,  Atınç Nukan , Pepe , Dusko Tosiç

Cezalı Oyuncular : Maicon  / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

76 Yorum:

fidddas dedi ki...

hem üzerimizdeki havanın dağılması hem de rakiplerin zor maçlarının olduğu bir haftada her şeyin yeniden başlaması için çok önemli bir maç.
deplasmanda da olsak rahat kazanmalıyız.
- istenen transferin olmaması
- oyun planımızın ve oyunun bizi tatmin etmemesi
dezavantajlarımız. ama artık oyuncuların ve hocanın şampiyonluğu istediğini göstermesi gerekiyor.

kadrom ;
fabri
gökhan pepe tosic adriano
atiba oğuzhan
q7 talisca babel
negredo

zaten orta ikili ve defanstaki sakatlıklar dışında pek bir değişiklik olacağını da düşünmüyorum. ama bu maç sonraki haftalarda nerede olacağımızı kesin olarak gösterecek.
yumuşak iklimde mental olarak dağılmaya hazır bir takıma karşı oynuyoruz. ilk golü erken atarsak devamı kolay gelecektir.

carlito dedi ki...

bence de fidddas'ın yazdığı kadroyla çıkacak hoca.. ama ben olsa son haftalardaki müthiş performansı sonrası Atiba'yı değil Medel'i kullanırdım.. hatta Q yerine de Lens'i başlatırdım, ama bunu yapmayacağı kesin, Medel konusunda ise birazcık umudum var..
yönetimsel olarak dağılma noktasındaki bir rakibi deplasmanda da olsa muhakkak yenebilmeliyiz.. ben ilk 2'ye giremeyeceğimiz tarzı yorumları fazla karamsar buluyorum, ama bu hafta kazanmayı beceremezsek şampiyonluktan ümidi kesme mesajını vermiş olacak takım.. aksinin olmasını diliyorum..

turgay dedi ki...

açık konusayım ligin ikinci yarısında oyun falan umurumda değil. 1 olsun bizim olsun. mottom bu. iyi oyun beklerken çatladık ilk yarıda. ikinci yarıda sonuç odaklıyım. birinin kıçına çarpar birinin rüzgarından içeri girer umurumda değil.

yilmaz dedi ki...

@turgay haklısın. Galiba bu sezon olabilecek en az hasarla atlatmamız gereken bir sezon olacak. Muhtemelen Bayern maçlarından sonra "görece" bir toparlanma olacak. İlk 2 bence çok uzak bir hedef değil.

Yeter ki 1-0 2-1 neyse 5-6 maç puan farkını açtırmayalım.

fidddas dedi ki...

bence ilk iki için hedefi küçültmek için henüz çok erken.
başakşehir ile aramızda 6, gs ile 5 fener ile 3 puan var.
bu hafta başakşehir bursa gs kayseri deplasmanında fener ise göztepe ile.
bizim maçımız onlara göre nispeten daha kolay.
bu haftayı kazanırsak ve başakşehir ve gs puan kaybederse her şey yeniden başlar.
ben de şans golü ile bile 3 puana razıyım ama hem bizim hem takım üzerindeki ölü toprağını atmak için iyi oyun ve 3 puan bu maçta önemli.
sonrasında kasımpaşa, bursa(d), karabük, konya(d) maçları var. deplasman maçlarından sadece 1 beraberlik alırsak başakşehir ve fenerbahçenin başlangıç fikstüründeki zor maçlar sayesinde gs ile liderlik yarışına gireriz.
asıl kısım ondan sonra bayern maçları ve fenerbahçe trabzon başahşehir maçlarında belirlenecek.
o yüzden bu maçta iyi ve iyi skor(gol yemeden 2-3 gol atmak) oyun beklentim var.

Unknown dedi ki...

Antalya'nın başında Hamzason var. Ölümüne kapanıp, Eto'o ile girdikleri pozisyonu değerlendirmeye bakacaklardır ve bunda başarılı olma ihtimalleri hiç düşük değil. Ligin kapanış maçına ve, her ne kadar yedeklerle de oynamış olsak da, dün akşam oynanan oyuna bakınca ben pek iyimser olamıyorum. Hala ciddiyet yok.

Basar dedi ki...

Bir duyum aldım, Genç bir forvet peşindeyiz, olursa harika olur. İlk defa umutlandım.

beagle dedi ki...

@Başar
Her yerde isimler uçuşuyor. Sen de yazsan birşey olmaz :)

@Ekrem
Çınladı çınladı. Ama 2 tane attirmasa iyiydi. Gazozuna maçta bile Beşiktaşın yenilmesi koyuyor.

Basar dedi ki...

@beagle
Basında filan ismi geçmiyor. Bu sebeple yazmam, olacağı varsa olmaz.

Ben olup olmamasına değil en azından bir futbol aklının olmasına umutlandım.

Bu arada, Musa'yı kulupte de begenenler varmış ;)

Emrah D dedi ki...

@basar allah askina yerli olsun ilk 21e 12 yabanci yaziliyor o siniri bile zorluyoruz yerli mi he ne olur yerli de

Unknown dedi ki...

Chicharito'nun ismi de dolaşmaya başladı. Tecrübesi ile, yeteneğiyle keşke olsa dedirtiyor..
3-4 sene bizi taşır..

Unknown dedi ki...

@beagle
Bir önceki postta, ricama binaen uzun ve güzel bir izahat yapmışın. Öncelikle teşekkür ederim. Ancak sanırım sen de Şenol Güneş'e karşı net değilsin :) Daha doğrusu, bana (ve hocadan umudunu kesen benim gibilere) nazaran çok daha gerçekçisin diyebilirim.

Önceki yazılı beyanlarımı tekrar etmekle birlikte (@sports guy, selam:)) 2015-2016 sezonunu baz alarak hocaya bazen haksızlık yaptığımızı da düşünüyorum. Trabzon'da Bursa'da ve (hadi geçen seneyi de katalım) Beşiktaş'ta benzer bir şablon uygulayarak göze hoş gelen futbol oynatsa da aslında belli bir taktik disiplini filan yok. Transfere karışmıyorum diyerekten Ümraniye'nin menajer çiftliğine çevrilmesine göz yumunca da eline beş benzemez futbolcular verildi. Sanki o futbol, bu evrende sadece Sosa ile oynanıyormuş gibi davranarak şablondan vazgeçti ve orta-kafa-gol futboluna adeta sarıldı. Haklısın, ben de aynı şeye inanıyorum; Leiva gelse idi Oğuzhan kulübeye mahkum olacaktı. Hatta belki de Veli sakatlanmasaydı 10 numara ısrarıyla harcayacaktık.

Dolayısıyla gerçekçi bakmamız gerekirken Dortmund mucizesi hayalleri kuran biziz galiba. Sınırı da yapabilecekleri de bu kadar idi. Bir taktik disiplini yok. Alternatif olarak B, hadi haksızlık yapmayalım geçen seneki planımız B olsun, çuvallamamızdan anlaşılacağı üzere C planı yok. Maçların son 5 dakikasında oynatacağı doldur boşalt futbolunu tüm sezona yayan hocadan da Turkish Ferguson çıkmazdı zaten. Yani, beklenti büyük olunca ve ağzına ilk sezon bir parmak bal çalınınca 'haksızlık' yapıyorsun ister istemez.

Şimdi tamam, elindeki malzemeden maksimum verimi alması konusunda hakkını verip övelim ama halen 'Beşiktaş'ın taktiği şudur, alternatifi de budur' diyemiyorsak, ki diyemiyoruz, hoca artık miadını doldurmuştur. Tıpkı Bilic gibi. Bir üst seviyeye geçilmesi, kadro revizyonuyla ve gençleştirmesiyle birlikte bunun denenmesi gerekiyor. Söylemeye çalıştığım, çalıştığımız bu. Ama yepyeni bir taraftar kitlemiz oluştu ve yönetim de başarılarla birlikte kısmen 'şımardı'. Buna sabır gösterilmesi ve şampiyon olamama riskini göze almamız sanırım mümkün değil.

İbrahim Altınsay effect beklemiyorum, yanlış anlaşılmasın. En azından Cenk'ten gelen bonservisi Larin filan diye heder etmeyip Yusuf - Emre - Deniz - Abdülkadir vs gibi gençlere gömebilecek (Musa Çağıran da dahil edilebilir:) bir kadro mühendisliğine fitim.

*****

Not: Yazacak o kadar şey var ki, dağıtıyor insan, kusura bakma hocam. Bir de şey var; Şampiyonlar Ligi için gerçekçi olalım lütfen. 1. ve 2. torba takımı değiliz, maalesef olamayacağız. Her zaman böyle dengeli ve güzel kura çekemeyeceğiz. Dolayısıyla bu sene Atletico/Dortmund/Monaco'nun yaşadığı gibi sert düşüşler olmadıkça da üst turu filan göremeyeceğiz (Braga ve Cluj'un milyonda bir denk geleceğini farz ediyorum elbette). Önemli olan da zaten 5 senede en az 3-4 kez katılıp 7-8 puan ortalamalı bir baş altı takım olabilmemiz. Aziz Yıldırım, bozuk saat misali doğruyu gösterip GS'nin hiçbir devamlılığı olmayan UEFA kupası için 'tesadüf' demişti. Bizimki de 'tesadüf' olur işte. Oraya doğru da gidiyoruz zaten. Seneye katılabileceğimiz bile şüpheli.

planck dedi ki...

ya chicharito da oyun sıkışınca problem çözebilen bir adam değil. gomezin bir tık ve bir size düşüğü. PLden forvet gelirse negredonun yanına değil yerine gelecek diyorlar. negredoya çin yolları yani. yeni forvet de ilk maçına munichte çıkar artık. yönetim herhalde clden gelecek para yerine oyuncu satışından gelen parayı tercih ediyor bu sene.

Unknown dedi ki...

Şenol Güneş ile yola devam edeceksek, hazır para ediyorken Negredo gitsin zaten. Bari o kallavi kontratından çıkalım. Oğuzhan'a da ne veriyorlarsa artık...

Ciddiyim. İkisi de paslanacak bu gidişle.

15/16'nın devre arasında tandemi değiştirip şampiyon olmuştuk. Bakalım forveti değiştirip ne olacağız ? Sanki orta-kafa-gol tripotunun kafa olanı gelecek gibi. Bence yine 'gol' olmayacağından kabız olur dururuz. Hayırlısı. Larin'den vazgeçsinler de, ne yapıyorlarsa yapsınlar

Unknown dedi ki...

Problem çözmeden ziyade, topu kaleye soksun ve takımı ileriye taşıyabilsin yeter, benim santrfordan beklediğim bu en azından. Problem çözmesi gerekenler en azından bizim sistemde kanatlar, 10 numara ve kısmen 8de oynayacak arkadaşlar. Mevcut şablonda Gomez de pek problem çözmüyordu fakat onun varlığı rakip için problem yaratıyordu. Şablon değişmedi, oyuncuların bir kısmı ve oyun değişti. İsim üzerinden gitmek doğru değil ama quaresma geçen sezon problem çözen oyuncuyken bu sezon problem çıkaran adama dönüştü. Keza oğuzhan da asist ve gol toplamına bakıldığında 15-16'da problem çözenlerden biriydi.

Eldeki tek santrfor Negredo bazı özellikleri ile ligin çok üzerinde olsa da, atletizm konusunda kötü, savunma arkasına koşu da ise çok kötü (hoş kaç tane top attık ama o hızdaki bir adamın atılan toplara yetişmesi için taksi tutması lazım).
Hocanın sezon başı burak ısrarının sebebi, savunma arkasına koşması olsa gerek. Oyun çeşitliliği açısından değer katabilirdi, ben kendi adıma alınmasını hiç istemedim açıkçası Chicharito, Negredo'dan farklı olarak en azından bunları belirli ölçüde verebilir.

Diğer taraftan geldiğimiz noktada ise tibet'in dediğini, yani hocanın bizi getirebileceği en üst noktaya getirdiğini ara ara düşünüyorum. Fakat bu bütçelerle bu piyasada bundan daha iyi bir noktaya gelebilir miyiz emin değilim. Örneklemek gerekirse sanki ünal aysal-fatih terim birlikteliğinin bittiği noktaya neredeyse vardık. Vizyon diyip Mancini'yi getirmişti ünalbaşgan, o da tabuta son çivileri çakan olmuştu sağ olsun.

Adsız dedi ki...

Bana göre olanı biteni en iyi şekilde gören blog ahalisi bile "broken arrow" mesajı vermişse hayırlısı olsun :)

Son come to Beşiktaş videosu dehşet olmuş yalnız, beğendim.

Unknown dedi ki...

@Emir oem
Hocam, kastettiğim şey tam olarak Aysal/Terim ayrılığının ardından paldır küldür Mancini'nin getirilmesine denk düşmüyor. Orada da zaten kaçan (daha doğrusu GS'yi satan) Terim olmuştu. Kaçmasa dağılacaktı. Berbat gidiyordu o sezon anımsarsan.

Bizdeki sorun level atlama zorunluluğumuzla yüzleşememek.
Mevzu şampiyon olup olamamak ya da istifa filan değil. Beşiktaş artık virüs de yemiş yaşlı bir bilgisayar gibi; beyni çöktü, şişti, ağırlaştı. Basit; format atılması gerekiyor. Seneye, geçen senelerin yaşlı/bitik Galatasaray'ına dönmemiz de olası.

Tarihin en kaliteli kadrosu diyoruz ama o kadronun mühendisliği yerlerde. Lens/Medel/Negredo filan alarak olmaz. Sorun bu futbolcuların kalitesi ya da maaşları ya da oynatılıp oynatılmamaları vs değil zaten. Form durumu berbattır, güvenememişindir; oynatmazsın. Bitti.

Ancak oyuncu kalitesine ve bireysel becerilere dayanır hale gelmiş bir şablonda bizi kurtaracak olan ortada Messi, solda Ronaldo, sağda Robben, ileride de Lewandowski'dir. Vaziyet bu. Hem de 3.senede! Bu yüzden Oğuzhan'ın defoları göze batıyor, formsuz takılıyor. Bu yüzden uçtu gitti Olcay. Bu yüzden bir var üç yok Negredo veya Medel. Hocanın kafasında, 'soldan oyna ve şaklabanı sağda demarke bırak, Talisca koş yavrum içeri'den başka bir plan yok. El insaf, 3.sene !

Bahsettiğim şu; Biliç ile en azından ne yaptığını bilen bir takım hüviyetine bürünüp üstüne Şenol Güneş ile birkaç sene ligi domine edebilirdik ve ettik. 'Haddimizi aşıp' Avrupa'da sükseli bir başarı yakaladık. Geleneği olduğu üzere forvetlerimizi parlattı, oyuncu sattırdı, FFP şartlarında iyi idare etti. Ama artık hem konsantrasyon hem de taktiksel açıdan tıkandı. Bence hocayı sömürebileceğimiz kadar sömürdük.

Daha yetersiz/dar bir kadro ve statsızlık olsa da tüm derbileri, son birkaç haftada şampiyonluğu, her iki sezonda da ikinciliği kaybeden Biliç'le yolları tam zamanında ayırdığımız gibi.

Türk futbolu kendisine şampiyonluk borçluydu, bizimle iken ödedi. Kendisi de şimdi bize bir şampiyonluk borçlu. Ödesin.

Kalacak mı?
O zaman otursun desin ki; ben şu adamı istiyorum, olmazsa bu, onu da getiremiyorsanız şunu. İsim versin. Hatta gitsin bizzat görüşsün. Bu ne saçmalık böyle ? Oyuncu tipi tarif ediyormuş. Yahu hocam, 484750303 tane oyuncu tipi yok ki. Tek isim verme, birkaç topçunun ismini deklare et o zaman. Az futbolcu izle de havuzun olsun. O da yok. Sonra sana istemediğin Negredo'yu getirirler, apışıp kalırsın işte. Aboubakar'ı bir devre ne yapacağını bilemedin.

Basar dedi ki...

Yerli değil, Cenk'in gittiği ülkeden, Cenk'in bize geldiği yaşta.

Ben sorunun tehşisi konusunda elimizde yeterli veri olmadan aceleci karar verdiğimizi düşünüyorum .

Bugün Tosiç dediğimiz 33 yaşındaki yeterliliği epey tartışmalı oyuncuya teklif geliyorsa burada Şenol Hoca'nın payının olmaması mümkün mü ?

Bence elimizdeki kadroda duygusal olarak profesyonel ve olgun olmayan oyuncu sayısı fazla . Osmanlı maçı bunun için önemli göstergeydi .

Herşeyi hocaya yazıyoruz ama işin oyuncu boyutunda da aksaklık var. Bazı oyuncular formayı alır , bazı oyunculara verirsin . Zaten man management dediğimiz şey bunu ne kadar iyi analiz edebildiğiniz değil mi ?

Futbolcu insandır ve küsmesi doğal bir davranış biçimidir diyebiliyorsak , belirli bir davranış biçimini 65 yaşındaki bir adamın değiştirmemesini de normal karşılamak gerek . Adam çalışmayanı sevmiyor . Bu kadar net ve açık .

Ortadan oynanan oyunu da eldeki kadroyla beceremeyeceğimiz de bence açık . En makul planın Quaresma tehdidi üzerine kurulmasını da anlayabiliyorum . 34 yaşındaki Quaresma'nın stilini değiştirememesini de anlayabiliyorum ama Lens'in - Orkan'ın ne olursa olsun Osmanlı maçında gelen şansı bu derece ellerinin tersi ile itmesini anlayamıyorum.

Burada da hep aynı sarmala giriyoruz :

1-Bu adamlar kaç defa birlikte oynadı
2-As takımla oynamıyorlar

İşte bunun sebeplerini bilmeden bence doğru analiz yapmak zor .

Sorun Şenol Hoca'da olabilir Lens-Orkan veya x bir oyuncu da olabilir .

Basar dedi ki...

@Övünç

Tezinde haklısın fakat karşısında şunu sorarım. Negredo neden oynamadı ve buna bağlı olarak geçen sene bir çok maçta gördüğümüz Cenk'i kanada atıp ortaya Abu'yu koyma stilini Cenk-Negredo ile denemedi?

Bunun dışında Medel-Tolgay, Atiba-Tolgay, Medel-Atiba oynadık ama hiç Ozzy-Medel veya geçen yıl işleyen Ozzy-Tolgay denenmedi. Bizim takım Ozzy oynamadı mı daha yavan bir oyun oynuyor. Ayrıca Atiba bir çok maçta el freni oldu. Burada da bir takıntı var.

Mesele sadece Lens-Orkan meselesi değil, katmanlı bir sorun ve sadece oyuncu bazlı gibi durmuyor.

@basar

Hocam onu daha önce yazmıştım , Medel 6 kilo fazlası olduğu için az kullanılmış . Keza benzeri bir sebep Negredo için de olabilir . Abou'nun kontratında şu kadar maç oynar diye bir madde olabilir . Anlatmaya çalıştığım bu zaten . Veri yetersiz .

Benim derdim hocanın eleştirilmesi değil ayrıca .

Sadece hoca gidecekse eğer tehşisi doğru koymuş olalım ve ondan gitmiş olsun.

Bu kadro üzerine bir miktar takviye ile başka bir hocanın elinde çok acayip top oynar izlenimi yaratıyor mu sizde ? Ben öyle bir ışık göremiyorum . Tamam tarihimizin kağıt üzerindeki en iyi kadrosu olabilir ama Tibet'in yazdığı gibi mühendislik olarak başarılı olduğu epey tartışmalı .


Unknown dedi ki...

@tibet hocam

Terim-Aysal ayrılığının daha uzun köklere sahip olduğunu hatırlıyorum. Milli takım meselesi aysal'ın bahanesi olmuştu fakat terim tam da senin dediğin gibi gelen karanlık günleri görüp arka kapıdan kaçmıştı.
Geri kalan yazının tamamında seninle hem fikirim.

Hoca bizi getirebileceği en üst noktaya getirdi, dünyanın yörüngesine kadar çıkardı. Artık modül değiştirme zamanı fakat o daha güçlü ve bizi daha uzağa taşıyacak modülü almamız bu mali yapı ile imkansız. Özetle kulüp olarak çapımız şimdilik bu kadar. Değişimin başarıyı garanti ettiği de yok. Hocadan da ziyadesiyle memnunuz. Hoca değişiminden önce, başkanın ara sıra söylediği gibi profesyonelleşme gelmeli. Hocanın etrafını futbol aklı yüksek adamlarla dolduralım, ondan sonra başarı gelmiyorsa değiştirmek çok kolay.

Daha önce de dediğim gibi 5 senede 3 şampiyonluk benim kabulümdür. 4 şampiyonluk hayalim. 5 olursa fıtıklı halimle hepsini sırtımda taşırım :)

Emrah D dedi ki...

istanbulspordan sağ bek zeki ile anlaşıldığı söyleniyor doğruysa çok iyi olur. 2-3 tanesinden biri tutar belki mantığıyla türk genç oyuncu transfer etmemiz lazım gurbetçi olur türkiye liglerinden olur farketmez. yine istanbulspordan kubilay aktaş ile eskişehirden dorukhan toköz alınabilir ikisi de orta saha.

seneye sedat şahintürk ve oğuzhan aydoğan da döner

böylece gitgide daralan yerli rotasyonu biraz genişlemiş olur

Emrah D dedi ki...

gurbetçilerden ferdi kadıoğlu

önceki mesajda söylemedim çünkü adını etmeye gerek bile yok mükemmel yetenek

yilmaz dedi ki...

Orkan Konya'ya gitmiş.

Yabancı kontenjanını boşaltmamız gerekirken yerli oyuncuyu gönderiyoruz. Şimdi maaşını da biz ödüyoruzdur kesin.

Emrah D dedi ki...

ilyas kubilay yavuzu alsak üstelik de clubgrown kontenjanında oynatırız

beagle dedi ki...

@Tibet_Kutman
Ben de önyargı oluşturmak yerine tartıştığın için teşekkür ederim. Güzel bir standart oturmaya başladı buralarda.

Teknik anlamda biraz ortalama ve üstü kafaların sahada olan biten hakkında çok farklı bir gözlemi olması mümkün değil zaten. Senin tespitlerine de ben herhalde bütünüyle katılıyorum. Geriye riskler barındıran karar aşaması kalıyor. Değişim lazım mı? Hemen mi? Yerine daha iyisi gelir mi?

Biliç konusunda %100 haklısın. Değişim zamanı gelmişti. Takıma bir katkısı olduğu muhakkak. Ben Samet Aybaba'yı olanaksızlıklardan dolayı suçlamıyorum, ama takıma teknik anlamda bir şey de katamadı mesela. O yüzden ilk sene sonu gidişi normaldi. Biliç'in de takımı kısa mesafede oynar ve adam kovalar yaptığından 2. şansı alması normaldi. Ama bariz görünen, içgüdüleri defans ağırlıklı olduğundan, bizim işimizi son düzlükte göremeyeceğiydi.

Şenol Güneş kararı verirken aklın bir kenarında Toschak, Tigana, Carvalhal, Briegel dönemleri de durmalı. Gordon'u efsane olarak kategori dışı koyarsak son 30-35 senede Şenol Güneş'ten iyi olabilir diyebileceğimiz Scala ve Lucescu kalıyor. Şüpheliler de Rasim Kara ve Del Bosque.

Beşiktaş'ın şu anda ulaştığı prestij sayesinde kulübü ciddiye alacak, biraz kenarda kalmış, yeni bir başarılı dönem isteyen yabancı hoca bulabileceğini sanıyorum.
Ama bu da uzun bir araştırma gerektiriyor.
Bana kazanma oranı açısından şu anda sadece "Di matteo" olur görünüyor. O da PL teklifi bekliyor olabilir.

Çöküş dönemlerinde yeni hocalara daha kolay şans tanırsın da şu anda Şifo Mehmet, Sergen, İlhan yönetsin noktasında değiliz. İşin zor kısmı da bu, belki de Şenol Hoca bunu bildiğinden bu kadar inat ve düşük performansta.

Genel tartışma ile ilgili:
Son maçta orta sahayı 3 önliberodan oluşturup, kalan oyuncuları perişan etmesine de anlam veremiyorum. Lens, Orkan vb bu maçla değerlendirilemez. Hoca aklı yoktu sahada. Ha oyuncuları bu gibi kötü organize edilmiş 11lerde değerlendirirsek Fernandes, Q gibi takım oyunu özürlülerin kölesi oluruz. Bu ortam onların işi. Sonraki aşama da onların açıklarını kapatsın diye Hilbert, Olcay falan doldurmak.
Biz bu yoldan gittik, artık takım kötü organize edildiyse önce hocayı eleştirmeliyiz ki doğru yola dönelim. Mesela Medel-Oğuzhan ikilisi verimsiz olursa, Oğuzhan'a soralım niye formsuzsun diye.

Bir de işi bitmişler ciddi konudur. Atiba gönlümüzde tepe yaptığı Trabzon maçından sonra inişe geçti. Yapacak bir şey yok, doğa bunu emrediyor. Artık BJK'de rotasyon dışında 11 oynayacak halde değil. Q tartışa tartışa bir hal olduk da son 2 sezonda oyun içinde Ligde attığı gol 1 adet (2 de penaltı var). Tefe koyduğumuz Filip Holosko'nun gönderirken bile lig istatistiği 6 maçta 1 goldü. BJK kariyeri kötü sezonları dahil 2.5 maçta 1 gol(dk bazında.)

Malum gidiciler Aras, Boyko dışında Tosiç, Atiba ve Q ile çok kısa zamanda, tutmazlarsa Lens ve Mitro ile de sezon sonunda vedalaşmalıyız.

carlito dedi ki...

keşke tosic'e şu dönem geldiği söylenen (doğruysa tabii) tekliflerden biri değerlendirilebilseydi, hem nihayet lisansı çıkan vida fazla tartışmalara girmeden 11'deki yerini alırdı, hem de yabancı kontenjanında açılması gereken boşluk açılırdı..

boyko ve aras'ın devre dışı bırakılması da eminim transferin son gününü bulur, fıtık ederler adamı! şu devre arası belirsizlikleri gerçekten katlanılır gibi değil.. ikisi gönderilirse yabancı listemiz şöyle olacak: "fabri pepe adriano tosic mitrovic vida medel atiba quaresma talisca babel negredo lens larin"
bunların içinden mitrovic 12 yabancıyı geçemeyen maç kadrosu kuralı nedeniyle tribünün gediklisi olacak gibi görünüyor, zaten onun sonu da franco ve milosevic gibi elde patlamak olacak sanırım.. diğer dışarıda kalacak isim hangisi olacak sizce? ayıkla pirincin taşını!
kaldı ki sürekli yeni bir forvet daha gelecek haberleri var, ama Larin'den vazgeçiliyor gibi bir haber yok!

bu arada kupada eşleştiğimiz G.birliği'ni elersek, muhtemelen Giresun'u eleyecek olan Fb ile eşleşmiş oluyoruz.. ilk maç da içeride olacak, bu şu demek: 23. hafta içerde oynayacağımız Fener maçından sadece 3 gün sonra yine sahamızda Fener'i konuk edeceğiz :) aynı döneme denk gelen Bayern maçları da cabası..
ya çok fena patlayacağız, ya da unutulmaz günler yaşayacağız, hayırlısı...

Zaitsev dedi ki...

Trabzon'da, Bursa'da ve Beşiktaş'ta bu seneye kadar hoca yaklaşık aynı oyunları oynattı. Hocanın oyun şablonu oyuncuların katkılarına göre şekillense de 3 aşağı 5 yukarı hep aynı.

Bu oyun için oyunu dikine hızlı oynayan(ya topu koşturan ya kendi koşan) bir varsa 2 orta saha, top taşıyabilen, orta kesebilen en az bir kanat oyuncusu ve etkili bir forvet.
Selçuk-Colman-Yattara-Burak.
Bellushi-Battala-Volkan-Fernandao.
Oğuzhan-Sosa-Töre/Q7-Gomez.

Bu oyunda takım forvetin tarzına bağlı olarak ortadan hızlı bir şekilde dikine veya kanada doğru çıkacak. Sonrası nasip, beceri, yetenek 3lüsüne kalacak. Bu planda topu gevelemek yok, yana geriye ölümüne pas yapmak yok. Biz bu sene bu planda ne yoksa inadına hepsini fazlasıyla yapıyoruz ve sonuç ortada.

Hocanın oyununda en önemli unsur defansın önündeki 2li. Bu 2li işini hızlı yaparsa bu plan işler. Yapmazsa Q7ye sövmeye devam ederek vaktimizi harcarız.

Bizim o bölgede ya defans yapmayan ya da hücum edemeyen oyuncularımız var. Oğuzhan, Tolgay ile defansif kaygılar ön plana çıkıyor. Atiba, Neciple de hücum edememe sorunumuz var. Medel biraz daha arada kaldı şimdilik. Talisca'nın varlığı da o bölgede defansif oyuncu tercihine yönlendiriyor hocayı.

Artık defansif kaygılardan vazgeçmeliyiz. Zaten 30 puan aldık o kafayla. Atiba'ya teşekkür edip Ozzy-Medel 2lisine mecburuz. Defansta da gerekirse Mitroviç oynasın. Zorda kalmadıkça ayağa oynamaya çalışıyor en azından.

EC dedi ki...

yenelim yeter...
yenecegimize de eminim..

sports guy dedi ki...

@zaitsev

Tespitlerine katilmakla beraber bir ufak itirazim var. Bu seneki tolgay ofansiften cok defansif secim halini aldi net.

Biliyorum tek oyuncuya yukleniyormusum gibi duruyor ama adami gercekten taniyamiyorum sahada. Yani 8-10 arasi bi pozisyondan bir senede nasil 6 numaraya kaydi anlasilir gibi degil. Bence kendisi de anlayamamistir.

Hocanin en buyuk hatasidir gozumde su haldeki tolgay'i atiba'nin yaninda denemeye israrla devam etmesi. Illa ki tolgay oynayacaksa o zaman bu sekilde oynarken partneri ozzy olmali, atiba degil.

Ki zaten takim kendiliginden ozzy medel'e dogru da evriliyor su sablonda, negredo'ya evrildigi gibi..

Iki yildir ikinci yarilarda fantastik performanslar sergiliyor hocamiz. Umarim bu sene de benzerini goruruz. Herkes oyun olmasin skor olsun derdinde. Bense tam tersi oyun olsun skor olmasa da olur diyorum. Cunku iyi oyun uzun vadede daima kazanir. Iyi oyunla alamazsan sanssizlik der gecersin. Kotu oyunla kazanamadiginda tillahi gelse duramaz bu takimin basinda.

Ve ben hocanin gitmesini istemiyorum.

planck dedi ki...

sports guy'ın belirttiği iyi oyun vs iyi skor denkleminde hoca şampiyonluk sonrası dahil asıl amacın hep iyi oyun olduğunu vurguluyordu. ben hala bu yavan yavaş oyunun şampiyonlar liginde tempolu oynayan rakiplerin senkronunu bozmak adına bir strateji olduğuna inanmak istiyorum. çünkü bu sene ligde gördüğümüz hatta hocanın da beğendiğini söylediği futbol bütün eski datalara aykırı. td olarak klopp'u da getirsek mou'yu da getirsek hocadan daha çok eleştiri alırlar. ormanın kafasında da zaten avcı varmış.

şampiyon olamama durumunda tivitır tayfası sizce kimi kurban eder: q7, başkan, hoca? bence hala en sağlam durumda olan insan hoca.

beagle dedi ki...

Başkan 10 hoca eskitir daha. Fenomen oldu twitterda.

sports guy dedi ki...

@planck

Baskan dokunulmaz vaziyette su an. Taraftarin transfer acligini gideriyor, diger takimlara "ayar" veriyor, stad onun doneminde yapildi, vizyon meselesi vs vs. Hele hele demiroren sonrasi geldigi icin kafadan 5 yillik kredisi var minimum.

Q7 de oyundan her cikarken QUAREEESMAAA QUAREEEESMAA tezahuratini soylemeye devam ediyor. Cikip kendi kalesine 90a falan atmasi lazim ki kurban edilsin. Twitter tayfa da o konuda ikiye bolunmus durumda zaten. Bi gun tribunde anti q7ciler ile q7ciler arasinda kavga ciksa sasirmayacak duruma geldim.


Geriye tek opsiyon kaliyor, o da maalesef hoca. CLsiz gececek ilk 5 haftada kayip minimum olmali. Yoksa sadece twitter tayfa degil, tribun de homurdanir. Ilk yari CL buyusu ile ciddi kredi verildi hocaya zaten. Bu skorlar devam ederse tribunun daha fazla sabir gosterecegini dusunmuyorum. Umarim en azindan 3te 3le baslariz da bunlarin hic biri olmaz.

turgay dedi ki...

Orkanın kiralanmasını anlayamadım ben. 14 yabancıdan 2si olmayacakken elimizde oyuna etki edecek Türk oyuncu azken neden kiraladık bu adamı? Gökhan’a güvendik demek istiyorum 1,5yıldır ortada yok. Kanatta da oynayabilen forvet mi alacağız acaba? Ayrıca bezelye için Meksika basını anlaşıldı diyor kiralık mı bonservisle mi geldi negredo varken ekstra yıllık ücret ne olacak? Kafamda deli sorular

beagle dedi ki...

Negredo varken Bezelye işleri olabilir. Ama yillik maaşı çok yüksek ve Negredo satilirsa forveti çok fena patlatacak riskli bir transfer.
Çikarito 3.5 maaş ve 8.5M euro diyorlar. Biz Enese net 1-1.5 Maas versek, bonservisine de 10 versek alamaz miyiz acaba?

carlito dedi ki...

normalde negredo'nun önüne geçecek bir santrafor istemiyordum ama devre arası döneminde chicharito gibi bir adamın gündeme gelmesini de hiç beklemiyordum.. eğer onu alacaksak 8,5 gayet normal, hatta makul bile denebilir.. adam ülkesinde halk kahramanı gibi bişey, meksika'yı da Beşiktaşlı yapmış oluruz valla! gelirse forvet konusunda içimiz rahatlayacak demektir, hadi inş..

Negredo ile Chicharito kağıt üzerinde gayet beraber oynar gibi duruyor ama denkleme o da girerse Babel ve Quaresma da kesik yemeyeceği ve diziliş de değişmeyeceği için kime patlayacak bu iş hiçbir fikrim yok.

sports guy dedi ki...

Shelbyl benim yazacagimi onden yazmis.

Chicharito world class bitiricidir de kim servis yapacak? Merkezden yuklemeli bir 4 3 1 2 tarzi oyun oynasak net is yapar da hocanin henuz forvetlerinden birini kanada atmadan cift forvet baslamisligi yok.


Sosyal medyada falan 10 numara yorumlari gordum chicha icin orada fena kahkaha attim. Leblebicinin tekine 10 numara yakistirmasi yapmak mukemmel olmus.

Tek forvet oynasa west ham'in cektigi izdirabi biz de cekecegiz, adamlar servissizlikten sikayet edip durdular butun sezon.

Yani ya hocanin besiktas kariyerinde ilk defa cift forvet cikmasini umacagiz, ya da chicha yedekten girip gol falan arayacak.

Yonetimin cogu transferine oluru var diyip umut beslemistim ama bu gerceklesirse en umutsuz oldugum transfer olabilir su ana kadar. Olurunu kuramiyorum kafamda senol gunes ve saha icinde cunku.

Emrah D dedi ki...

chicharito isi iyice ciddiye binmise benziyor

benim futbol anlayisima gore bu talisca gidici ya da hamle oyuncusuna donusucu demek olur

umarim random adi duyulduk futbolcu transferi yapalim tarzi bir transfer degildir

EC dedi ki...

@Shelby kesik yiyecek olan Talisca gibi duruyor

can dedi ki...

Konuyla alakasız olacak ama bence transferden daha önemli gelişmeler oluyor futbolda.

Başakşehir’in kimliği belirsiz sponsorlarla Arda transferini gerçekleştirmesiyle aynı hafta Fenerbahçe’de de sponsorluk coşkusu yaşandı. Ali Koç’un adaylık kampanyasını başlatmasının hemen akabinde Fenerbahçe kulübü Aziz Yıldırım’ın senelerdir kanlı bıçaklı olduğu Mehmet Ali Aydınlar’ın Acıbadem grubuyla uzun süreli devasa bir sponsorluk anlaşması yaptığını açıkladı. Elbette ki bu derin bir finansal krizdeki Fener’deki başkanlık yarışını doğrudan etkileyecek bir hamle.

Ama bence bu anlaşmanın Türkiye’de siyaset-futbol ilişkilerini yansıtan daha önemli bir boyutu var. Herkesin bildiği gibi Aydınlar, Erdoğan’a çok yakın bir figür, Aziz Yıldırım da malum yakın zamana kadar iktidarın Fenerbahçe’yi ele geçirmeye çalıştığını iddia ederdi. Sonrasında Fetö’ydü, kumpastı derken hem siyasette hem de futbolda eski düşmanlar iktidar ortağı oldular. Bu sponsorluk anlaşmasıyla da hem bu yeni ortaklık finansal bir zemine kavuştu, hem de iktidarın yıllardır hedef aldığı Koç grubunun önü kesilmiş oldu. Uzun süredir aşikardı ama şimdi ayyuka çıktı: Şike davası bu noktada kapanmış, Aydınlar ve Aziz arasındaki arabuluculuğu Vefa Küçük yaptığına göre de Aziz’in seçimi kazanacağı kesinleşmiştir. Bütün bunlar şampiyonluk yarışına nasıl yansır, onu da göreceğiz ikinci yarı.

turgay dedi ki...

@can

Serdar Ali çeliker 45 milyon lira dedi sponsorluk anlaşması için. Bunu fb açıklamadığı sürece asla net olarak bilemeyeceğiz. Çünkü Bolusporla transfer yolsuzluğu yapacak kadar alçalan bir camianın benim nazarımda her yaptığı iş şaibelidir.

Başakcity zamanında himmetle desteklenen takımlar gibi destekleniyor. Durmadan transfer yapıyorlar. Verdikleri yıllık ücretler geliri açıklanamayan bir takıma göre çok çok fazla. Vergilerimizin nereye gittiğinin bile açıklanamadığı bir ortamda bu takımın bunu yapmasını normal karşılıyorum. Maalesef Avrupa liginden 15milyon Euro aldık demekle bunu açıklamayamazsınız. Bu ligdeki takımlar aynı şartlarda yarışmıyor

Adsız dedi ki...

Talisca'lı oyun kanserinden hem de Chicharito ile söylenen 8,5 milyona kurtulacaksak bayağı ciddi güzel iş olur bana göre. Bu vatandaş kendisine değer verilen bir ortamda yardırır, ki halen bizde her daim eksilmeyen bir olay. Bir de Meksikalılardan pek yamuk çıkmıyor (zamanında Carlos Vela dedikodusu dolaştığında keşke diye yazmıştım).

Ya da kısaca şöyle düşünün. Talisca için 25 milyon denirken kulüp 10 vermişti ama Benfica reddetmişti. Şimdi ondan 2 gömlek üstü 8,5 milyona. Rakı güzel şiş kebap güzel gene gelecek ben. Sonra bekleneceği gibi Talisca Benfica'nın elinde patladığında Erol Taş gülüşü atacağım.

Antalya maçı muamma. Zira geçtiğimiz sezonlar bir oyun şeklimiz vardı buna göre devre arasından sonraki ilk maçı değerlendirebiliyorduk. Bu yıl böyle bir plan olmadığından umarım kaza yaşamayız.

EC dedi ki...

@JamesSneijder bence de Javier Hernandez ... Bezelye tanesi bize gelirse tek forvet iken ( cussesine bakmadan ) ilerde top tutabilir, birlikte oynarlarsa Negredo ile muhtesem ikili olurlar ki Turkiye ligindeki tum maclarda birlikte oynamalilar...

Meksika dan arkadaslarimla konusuyorum, gelmesi halinde oradan da bir taraftar grubu #Come2Besiktas yapacak.. bu adam Dunya Kupasina gidecegi icin, formda kalmak ve milli takiminda yer almak icin de epey cabalayacaktir..

10 numara gelmeli diyenler var da, bence Medel - Oguzhan - Negredo + Hernandez sag da Quaresma / Lens solda da Babel/Tore ile 10 numarasizda 3cu Sampiyonlugu kotaririz..

CinCon da Baskan degisti, dogal olarak Kulupler birligi baskani da degismis oluyor degil mi? Yeni biri mi secilecek yoksa yeni baskana mi gececek makam?

Hakan/Saban Sukur un attigi tweet ve destege bakarsak, bir fetosaray li gitti, diger fetosarayli geldi sanki.. Daha once Feto Melek gibi biriyken Turk gazetelerinde Albayrak sirketlerinin 5000000$ Himmet parasi verdigi ( her yil ) soylenmisti.. Abdurragim Albayrak gelince Feto icin Voltron i olusturuyorlar..

Ilginc seyler FB de de oluyor.. yukarda bir arkadas yazdi.. Koc Ailesine FB yi kaptirmamak icin siyasetin guclu elleri iki dusman Aziz / Azizi hapse tiktirtani ayni foto karesine koydurttu... ilginc ilginc.. bu esnada Gumusdag sessiz derinden gidiyor.. Bursa macinda bakacagiz bakalim Hakem Ruzgari Arda ile birlikte tam olarak yelkenlerini doldurmaya baslayacak mi..

beagle dedi ki...

Bjk Tvde görüntü kalitesi artti.
14-16 arası u21 macimiz var. Solbekteki furkan ve sag aciktaki Mustafa Apardiyi izleyelim bakalım. Oyuna girerse Alpay da kaçmaz.

Pheaglix dedi ki...

rüyamda ilk yarıda 3-0 geriye düştükten sonra 40 küsurda tolgay, 60 küsurda quaresma, 80 küsurda babel ve 90+'da negredo ile 4-3 kazanıyorduk. ikinci yarının tamamında baskı kurmamıza rağmen tatmin edici bir oyun oynamıyorduk, hatta maçtan sonra herkes antalyaspor'u geri çekilip bize baskı kurma şansı verdikleri için suçluyordu. bir de quaresma 1 gol 2 asisti sonrası epey övgü alıyordu.

galibiyette bile umutsuzluk bilinçaltıma işlemiş.

Ekrem35 dedi ki...

@can'ın yazdıkları ve sonraki yorumlara katılıyorum ve bu nedenlerden ötürü biraz karamsarım. Fb şu oyunla 6 puan önümüzde şu an. Nasıl oluyor demek yerine bir şekilde bizimde başarmamız lazım artık kazanmayı. Gs deki terim-albayrak birlikteliği, başakşehirdeki siyaset desteği göz önüne alınınca biraz dışarda kalıyoruz gibi bu denklemde. Bugünkü maçta da hakem, hakemliğinden emin olmadığım özkahya. Kendisi belki de tr'nin en kötü hakemidir.

Siyaset dışı gelişmelere camia olarak pek hazır değiliz hiçbir zama da olamadık. Umarım 2.yarı meydana gelecek bu görünmez ellerin savaşında başarıya ulaşırız.

beagle dedi ki...

Çok yaşa dediğim ertesi günü görmüyor. Mustafa sakatlandı ama forvet Muhammed Öztürk, basinda adi geçen Marlon Bülent falan oynuyorlar. Emektarlar Yusufcan, Hüseyin ve Burak da maçı iyi tutuyor.

Mayor dedi ki...

Abi gelirse Talisca'nın yerine geçecek işte Chicarito başka bi yolu yok.
Manchester sıkışık oyunları bu adamın dokunuşuyla açtı bir süre. Fırsatçılığı ve hareketliliğiyle defansların dengesini bozar, bu şekilde Negredo'yu da rahatlatır.
1.75 lik adam ortaları alamaz falan deniyor ama hiç de öyle değil, heryeriyle topa dokunabiliyor. Gelirse bi çok kördüğüm çözülür.
Yönetim 3'e 5'e bakmadan bu seneyi ve önümüzdeki seneleri kurtarmak için bu hamleyi yapmalı, gizli bi sakatlığı falan yoksa.

Basar dedi ki...

Küskün Orkan selam gönderdi! Hocam devam et çok iyi yoldayız, tüm serbest vuruslari quaresma kullansin, tum kornerleri o kullansın tüm ortaları o yapsın... çok çalışıyor...!

sports guy dedi ki...

Orkan selami gondermis de o nasil sut be kardesim, kaleci acayip komik yemis.

Osmanli macinda attigi frikik golunden sonra quaresmanin selam yollamasi gibi bi sey yani o :)

Basar dedi ki...

Dandik mandik en son ne zaman quaresmanın puan getiren bir golunu gorduk?

BJK4EVER dedi ki...

Harbiden sinir bozucu. FB bok gibi topu oynuyor, ama sirf antrenoru 1-1'den sonra aninda oyuncu degistirdi ve cift forvete gecti diye baskiyi kurup cozdu maci. Biz en son hangi macta gercek anlamda cift forvet oynadik hatirlamiyorum.

Basaksehir de 0-1 one gecti, yine duran top. Elimizde Tosic-Pepe-Atiba var, on direklerin aranan ismi G.Gonul var ama rakiplerin yarisi kadar duran top golu atamiyoruz. Neden? Cunku antrenorumuz duran toplarin anasini siken Quaresma'ya lafini geciremiyor, korkagin teki.

Orkan da gider gitmez gol atmis, hic sasirmadim. Kimsenin begenmedigi Lens de gitse o da cosar. Hicbir iddiasi olmayan yedek takimla ciktigi bir kupa macinda performansini begenmedigi icin Lens'i elestiriyor bir de cok bilmis taraftarimiz. Neyse, bu arkadaslara gore Orkan da yetersizdi mutlaka, kesin hazir degildi falan filan iste. Mac izleme sevkim tamamen kacti, bizi bu varlik icerisinde bu duruma getirenler tez zamanda defolup gider insallah.

beagle dedi ki...

Arrrrrre uuuuu reaaadyyyyy
Caner solda, Q sağda :))))
En azindan Ozzy ve Negredo sahada.

Savunma patlamazsa daha iyi olacağız.

@Sports
Orkan "ölü yaprak" dedikleri stilde frikik çalışıyor. Golü arkadan izlemeden eleştirmezdim. Belliki kaleciyi şaşırttı. Antrenmanda daha iyilerini de vuruyor.
Oyuncunun formu düşünce isabet oranı çok düşen bir stil ama 25m üzeri toplara, elde Carlos, Mihajlovic falan yoksa ölü yaprak vurmak lazım.

Hidayet dedi ki...

yahu şu medel'in ortasha'daki dinamizmini görmüşken , kanatlara uzun toplarını , derinlemesine santrfora attığı pasları deneyimlemişken , negredo'yu da iyi tanıdığını biliyorken , neden antalya gibi bir takıma karşı bile adamı stoper'de oynatıp , bütün bu ortasahada çok ihtiyacımız olan özelliklerinden feragat ediyoruz. vida -mitroviç ikilisi olsun , önlerinde medel -ozzy olsun ne kaybederiz . ne atiba ne oğuzhan , medel kadar hızlı ve dikine oynayabiliyorlar . bu adamlarla biz geveler dururuz ortasahada, sonra da kenarlardan şişiririz . ha eğer antalya ortasahaya fazla basmayıp oynamamıza müsade edecekse , onu bilemem . umarım oyun anlayışımızda birşeyler değişmiştir..

turgay dedi ki...

Rakipleri gördükten sonra şampiyonluk şansımızın olmadığına bir kez daha karar verdim. Elimizde teklif gelen kaç tane oyuncu varsa bence hepsini satıp mali açıdan sıkıntıya düşmeden gelecek yılın planlarını yapalım. Bugün kazanabiliriz ama önümüzdeki haftalarda bu anlayışla ilk 4 zor ihtimal diye düşünüyorum. Bu arada rüyamda Babel gol sevincini Caner’le yapıyordu bu sefer. Bakalım rüyalar gerçek oluyor mu :)

BJK4EVER dedi ki...

Ben tercihi anliyorum acikcasi. Ilk 11'i gorunce derin bir oh cektim.
Oguzhan-Talisca birlikte sahada en azindan.
Cenk yok Negredo var. Medel-Atiba ikilisi yok, bu da birsey.
Mitrovic harbiden yetersiz, vasat bir stoper. Atiba'yi ona tercih etmesini anliyorum acikcasi.
Ilk 11 bence mantikli. G.Gonul'un sanirim sakatligi vardi, ki yoksa daha ofansif Caner'i tercih etmesi de mantikli.
Sadece tek umdugum sey su; skor istedigimiz gibi gitmezse zamaninda Atiba-Tolgay degisikligini yapmasi ve skor lehimize olursa zamaninda Lens'i sokmasi. Bunlar olursa zaten zor mac olmaz bizim icin....

beagle dedi ki...

Maç öncesi görülen yedekte "vuruş" yeteneği olan kimsemiz kalmadığı. U21de de pek yok söyliyeyim. Takıma bundan sonra oyuncu katarken "ayağı düzgün" kriteri unutulmamalı.

Rahmetli Ricardinho gibi yalan bir 10 transferi kadroyu çok dengesizlestirir.

beagle dedi ki...

Asist Quagejmaaa, artık görse de yetişemeyen Atiba.

Ekrem35 dedi ki...

Beşiktaş forması giyen bir futbolcuya hayatımda ilk defa küfür ettim. Sivas maçı gibi bu maçın da içine ettin, iyi oynayan takımı baltaladın seni Allah kahretsin defol git artık şu takımdan q7.

Pheaglix dedi ki...

bir buçuk sezondur geri düştüğü maçı çevirmeyen bir takım olarak muhtemelen ligi bitirdik az önce. i love you hocam.

Emrah dedi ki...

Q7 yine asistini yaptı.

Takımda ise olumlu yönde bir değişim var. Göbeği zorluyorlar.

Kornerlerin yarısını Caner'in kullanması da olumlu ama organizasyon yine rezalet. Ön direk harici birşey denenmedi.

Armagan dedi ki...

Şanssız bir gol oldu hem oyuna ısınamadan hem de savunma oturmamışken yedik ama sonraki dakikalarda iyi reaksiyon gösterdik. 1 gol attık, 1 gol geçersiz sayıldı(tekrar izlemek gerek), biri de direkten döndü.

Normalde birinci devredeki ortalama bir maçtaki kadar pozisyonu sığdırdık ilk yarıya. Bundan daha iyisi, en fazla pozisyon bulduğumuz ilk yarılarıdan biriydi. Uzun süre sonra ortadan pasla gelmeye başladık, bunda Negredo’nun payı büyük. Hızla çıkmaya çalışıyoruz. Oturmuş oyunda yine eski alışlıktan dolayı statik kalabiliyoruz.

Caner savunma anlamında baya geriye düşmüş ama Adriano’da daha etkili hücuma çıkıyor, iki tarafı keskin bıçak. Talisca ve Oğuzhan hızlı çıkarken kolay top kaptırabiliyorlar. Atiba artık bu kadar dedirtiyor, can vermeden sonraki maç yedek olmalı. Medel-Vida biraz dengesiz ama fena değiller. Biri sanki Q7’nin kulağından çekmiş gibi, gereksiz orta sayısı baya azalmış. Ezbere Q7’ye oynama işi de azalmış. Tabi bunlar sadece bir 45 dakikada olanlar.

2. yarı biraz daha tempo yapmalıyız. Rakip ölümüne kapanır diyorduk ama biraz da beceriksizliklerinden boşlukları bırakıyorlar. Bildiğimiz ters kanada hızlı dönmeyi yaparsak savunmayı rahat yakalarız diye düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

adam yaptığı ortayla talisca'yı da sakatladı ya la :)

şaka maka talisca'yı filan kesme şansımız yok şu anda. ondan başka ne şut çeken var ne ceza sahasına giren. Kerata kaleyi de buluyor. Kör topal bu sezon böyle geçecek belli ki. Takımın DNA'sı değişti. artık ozzie'nin hiç bir etkinliği kalmadı bu takımda. o da sorumluluk almıyor., idare ediyor.

o unutmak istediğimiz kayseri sivas malatya maçlarına göre bi tık daha iyiyiz. Ama halen daha "biz bu ligin şampiyonuyuz lan, akıllı olun" oyununu oynayamıyoruz.

beagle dedi ki...

Babel de oyuna girse kazanicaz ama. Ha gayret.

YSY dedi ki...

Kazandık ama yanii...işte ..peh..

Eğer radikal değişiklik yapamazsa sene sonu şenol hocaya teneke bağlayıp gönderirler. İddiam budur.

Ayrıca bu takımın hernandez e falan gelmeden önce 10 numaraya ihtiyacı vardır. Parayı bassınlar alsınlar yeni 10 numarayı bizde dua edicez negredo da ligi bitirsin diye.

Onun harici başka değişiklik yok. Aynı kafa devam.

turgay dedi ki...

Ben istediğimi aldım. Tabela daha önemli. Güzel oyun bekleyen arkadaşlarıma allah sabır versin. Bu zihniyetle güzel oyun imkansız. Bir kaç hafta sonra lige veda ederiz.

Ekrem35 dedi ki...

Şu maçtan sonra negredo çin'e satıldı demba ba ve eto'o da transfer edildi dense gıkımı çıkarmam. İlk yarı boyunca negredo diye diye dilimizde tüy bitti ama eeeoohh yani be abi azcık oyna azıcık aktif ol. Geri pas atılan ama vuramadığı pozisyon için ne diyeceğimi bilemiyorum. Eto'o, nasri maicon falan yokken zorla yendik antalya'yı. Bu futbolla şampiyonluk imkansız mucize falan da olmaz yani.

Son söz halis senin allah belanı versin. Senin hakem olduğun olabildiğin ülkenin dünya devi falan olması lazım.

Armagan dedi ki...

Organizasyon olarak özellikle hızlı çıkışlarda sorun yaşıyoruz.O sırada kaybedilen toplar, bize ekstra mücadele yükü olarak dönüyor.

2. yarı özellikle golden sonra Antalya iyice kapanıp kontratak uygulamaya çalıştı. Bu kısımlarda kenarlardan paslarla gelmemiz iyiydi. Bir de savunmada kaptığımızda genelde kanatlardan hızla çıktık ama çok kişi eşlik etmediği için etkisi olmadı.

45-60 arası yüksek tempolu, 60-85 arası aktif dinlenmeli bir oyun oldu. Arada pozisyon da verdik: 1 top direkten, 1 kontratak 3-2 yakalanma, 1 de Medel’in el pozisyonu oldu ve onu verebilirdi de; iyi pozisyona da girdik: Negredo’nun önünde kalan top, Q7’nin arkaya kestiği ve bir de yanında 2 kişi varken pas vermeyip kendisinin vurduğu..

Negredo’nun bize taşıyabilme durumu soru işareti bende. Özellikle 60’tan sonra geziciliğini kaybetmeye başladı. Genç hızlı fizikli bir yedek iş görür.Kiralık falan bir yerlerden bulmak lazım.

Bir de Cenk’in parasını yazın harcayabiliyor muyuz yoksa sadece bu ara dönemde mi kullanılabiliyor?ffp de son durum nedir?

Armagan dedi ki...

Bir de Talisca’nın thiş şutu var. Maçın adamı.

Kendisine bir şey olsa sezonu kapatacağız, iyi bir 10 numara şart!

Yani kendimi zorluyorum , hocanın açısından bakmaya , empati kurmaya çalışıyorum ama olmuyor . Bu Quaresma bildiğin kanser . Takım bu demarke kalsın diye sola yanaşıyor . Oğuzhan ile Atiba orta sahayı kapatamaz hale geliyorlar . Ritm düşüyor , akışkanlık düşüyor , tahmin edilebilirlik artıyor.

Sezon çöp olmuş zaten bari 2-3 genç kazansaydık ...

beagle dedi ki...

@Övünç
Ek olarak Negredo'ya da top atmamak için kastığını da düşünüyorum. 4 kere şansı vardı, 3ünde arkaya kesti birinde yerden pas vermedi, sürüp şut attı.

Bugün Negredo bence gayet müspet top oynadı. Cenk'den sonra çarpılırız. Kaç tane sırtı dönük iş yaptı, kafa topu aşırdı. Talisca'nın gollerinde hep ön direk yaptı, vuruş için alan açtı.

Babel ve Q gayet kötüydüler. Caner malum, ileride OK, geride kabus. Atiba artık bu kadar, Savunmada da 3 eksikleydik. (Adriano da sağa kaydığından)

Gollerden önce Ozzy, Negredo, Talisca epey iş yaptılar. Caner de ofansda iyi bişeyler yapıyor. Yorumcuların eleştirdikleri Vida da gayet iyiydi. İlk maçında yanında cüce ile daha ne yapsın adam?
Medel'e stoper oynatmak haksızlık. Adam orada kötü görünüyor, zaten işi de yeterince bilmiyor. Bkz gene penaltı yapması.

Sorun yumağımız:
1- Sağbek. Gökhan Gönül 10 maç iyi oynarsa çok farklı oluruz.
2- Atiba. Artık Medeli oraya taşımalıyız
3- Babel adam geçmiyor, Q zaten toptan zarar. Lens'de tam muadili mi belli değil. Acayip küskün. Böyle olunca Ozzy, Talisca, Negredo merkezde dayak yiyor.

Olumlu gelişmeler:
1. Talisca, Negredo ve Ozzy ile kabak çiçeği gibi açıldı. Bu moralle şutu da başlar
2. Vida gayet iyi olarak geldi. Pepe-Vida acayip sağlam olur.
3. Negredo'nun oyunu bugün Talisca'yı forma soktu, Babel ve Ozzy de 2 maça açılırlar.

Maç öncesi söylediğim, kenardan katkı verecek adam işi büyük muamma. Santrafor, Kenar Forvet ve 10 numarada yedeğe ihtiyacımız var. Demba Ba kesinlikle bu adam değil.
Kramariç ideal olurdu, Talisca bu haldeyken kesip Chicarito oynatmak da akıl karı değil. Sturridge, Welbeck vb diye bağırıyor eksik yerimiz. Negredo büyük maaşlı ve bonservisli oyuncumuz olduğundan Pivot tipi forvetler şu anda bize gereken zenginliği sağlamayabilir.

EC dedi ki...

@Beagle Vida ve Medel ilk kez oynayan olarak bence siritmadi. Sag bek / Sol bek farkliliklari bence negatif etkiledi. Yedigimiz gol Caner kayip. Quaresma Sivas da yaptgini yapti mac basinda kendi sahamizin ortasina dogru yanlis pas atti. 2.ci yari basinda da yapti o pozisyon dondu Emre nin direkten seken sutu olarak kalemize geldi.

Quaresma hatasina ragmen kostu, adam kovaladi diger maclarin aksine, ortalarinda bence Talisca yi ariyor. Cenk in yapamadigi kosulari ve bogusmalari yapan Negredo bizi ilerde rahatlatan adamdi. Ilk yaridaki ciliz sutu, ikinci yaridaki yetisemedigi geri paslar da daha iyi yapabilirdi.

Kesinlikle Atiba nin Tr deki maclarda yedek baslamasi gerektigini dusunuyorum orasi Medel in.
Oguzhan Medel Talisca bence cok hizlandirir takimi,
Talisca kontratini uzatmasi sanirim rahatlatmis ve bence Dunya Kupasi kadrosunda yer kapmak icin de cok cabalayacak gibi hem ligde hemde CL de.. Giuliano nu yu gozlemlerken belki Talisca yi yakalar BR Milli Takim Gozlemcileri.. Cok istekliydi.
Quaresma da bence artik 2.ci yarilarin hamle oyuncusuna devsirilmeli.. Boyle olmaz.. Sanirim Q7 nin elinde Senol Gunes in uygunsuz fotolari var ve kesemiyor ve oyundan cikaramiyor,

Hakemlerin de karsisinda en sert durdugu takim Besiktas.. Yere dusen her rakip icin calinan komik fauller, BJK li ye yapilan faullerde de sozde avantaji uygulayip gosterecegi kartlari gostermemeleri.. FB GS IBFK da ise ozellikle kovaliyorlar rakibe kart gosterilebilecek pozisyonu ve 25% lik sans dogdugunda kart cikiyor bu takimlarin rakiplerine ve cogunlukla da Besiktas a..
Hatirlarsaniz , Danilo havada cift dalip Atiba yi ahtapot gibi sardi ve kart gostermek zorunda kaldi Halis Muhlis.. Ama gosterirken baktigi Atiba nin veya baska Besiktas linin verecegi tepkiyi de bekliyor eger rakibe yada kendisine karsi yapilan bir isyan yada karsi cikis olsa hemen onu da cezalandiracakti..
Cok serefsizler..
Antalya dusuyor, spiker ve yorumcu sanirsin ilk 5 in takimi muamelesi cekiyorlar..

Cok dusmanimiz var cok...

Basar dedi ki...

Geçen gün yazmadığım duyduğum forvet Kelechi Iheanacho'du. (Bugun hurriyet de yazdı)

Ondan Wagner Lowe'a neden ve nasıl geçtik anlayamadım. Halbuki dogru transfer oydu. Tolgay'ın sözlesmesi yenilenmedi (Kap bildirimi yok) Ozzy'nin sözlesmesi yenilenmedi. 35'lik yuksek maaslı bir sürü oyuncu ve degerli kanat oyuncumuz quaresma ile uçuruma doğru gidiyoruz.

Sadece td değil yönetimimiz de formdan düştü. Başarı yokken yapılan doğru hamleleri neden sürekli hale getiremiyoruz ve kendi doğrularımızı (hem yönetim hem de hoca) sürdürülür kılmıyoruz anlayamıyorum.

Yorum Gönder

Ara