.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Ocak 2018 Pazar

Karne: Antalyaspor 1 - 2 Beşiktaş

Goller: Anderson Talisca (30', 54')
En iyi üç: Anderson Talisca, Fabri, Gary Medel
En kötü üç: Caner Erkin, Atiba Hutchinson, Jeremain Lens

Karne:

Şenol Güneş 5.7
Beşiktaş 6.0
Antalyaspor 4.8
Halis Özkahya 2.8

Fabri 7.0
Domagoj Vida 6.2
Gary Medel 6.5
Caner Erkin (77')4.9
Adriano 6.4
Atiba Hutchinson 5.2
Oğuzhan Özyakup (69')6.3
Anderson Talisca 8.5
Ryan Babel (83')5.9
Ricardo Quaresma 5.2
Alvaro Negredo 6.0

Tolgay Arslan (69') 5.5
Gökhan Gönül (77') 5.9
Jeremain Lens (83') 5.2

Takım Ortalaması 6.1

Anket: 33 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


67 Yorum:

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Zamanında CM'de İzmirsporla başarıdan başarıya koşarken ikinci senemde takımımdaki muadillerinin çok üstünde olduğunu düşündüğüm bir santraforu yüksek bir ücretle ikna etmeyi başarmıştım. Adam geldi, gol atamıyor. Yerine eski oyuncularımı koyuyorum, hemen yazıyorlar. Önce alışma, maç kondüsyonu filan dedim. Ama sonra ulan dur şu statlara bir dikkatli bakayım dedim. Adamın statlarının toplamı benim eskilerden çok fazla ama nedir ki çok kritik statları hep averaj, sivri hiç bir yanı yok. O adamın adı…neydi hatırlamıyorum ama şimdi olsa Negredo’ydu derim.

Bu adam defans arkasına koşu yapamaz, driplingle adam geçemez, hava toplarında eh işte, bitiriciliği (eğer pozisyon bulabilirse) idare eder, ekstra bir fiziksel üstünlüğü, yırtıcılığı filan da yok. Ama mental statlar, teamwork, passing, positioning filan hep iyi.

CM scout’u olsam ve bu Negredo’yu izlesem, şöyle modellerdim.

Pace/acceleration/balance vb: 11-12
Stamina: 10-11
Jumping: 13
Heading: 14
Off the ball: 10
Dribbling: 9
Finishing: 12
Passing: 13
Teamwork: 16
Work rate: 14
Positioning: 14
Flair: 7

Bugün bu adamı izlerken, özellikle de öne geçtikten sonra acaba bu oyun yapısında Pektemek daha faydalı mı olur dedim. Dedim bunu, inanın. Adam hantal, static, fiziksel olarak zayıf. Tek faydası arkasında Talisca’ya yapacağı servisler. Ama onda da Gomez’in, Abu’nun yaptığı gibi defansı şöyle sağa sola çekme işini yapamıyor.

Bu kadro ve bu oyun yapısı ligi ilk 3'te kesinlikle bitirmeyecek. Dua edelim ki transferde şapkadan tavşan çıksın.

Unknown dedi ki...

- Ezbere ortaların sayısındaki azalma var. Halen temel oyun planımız, daha doğrusu plansızlığımız, oyunu sola yıkıp sağ kenarda bekleyen soytarıyı demarke vaziyette topla buluşturup ''Talisca koş yavrum içeri'' demek. Soytarımız sağolsun, halen haddinden fazla ama o rekor üstüne rekor kıran seviyelerde değil. Bu iyi.

- Pek çok kişi yetersiz bulmuş ama bence Negredo, bu çağ dışı futbol anlayışına ve sağ kenardaki futbol katili şaklabana rağmen gayet iyi bir performans gösterdi. Top indirdi, pas istasyonu oldu, Talisca'ya çok güzel alanlar açtı. En azından lig maçlarında Cenk'in etkisiz futbolunun çok önündeydi. Kaldı ki Gomez/Abou/Cenk/Negredo ile bu soytarının ortalarına dayalı futbol oynamak da çok dahiyane bir buluş. Tebrikler hocam!

- Şaklabanımızın Negredo'ya tripli ve kastı var. Sevmiyor. O zaman Negredo sevilecek adamdır arkadaşlar. Sevelim.

- Oyuna müdahale ve oyuncu değişikliği konusunda Slaven Bilic'ten daha kötü bir teknik direktör olamaz zannediyordum. Beterin beteri varmış. Şaklaban döküldü, Babel döküldü, Atiba döküldü, Caner süründü ama Oğuzhan çıktı. Ve ne hücum edebildik ne de top tutabildik. Lens, Babel sakatlanınca girebildi :))

Mitrovic&Vida yapıp ortada Medel'in dinamizminden ve pasörlüğünden faydalanıp Oğuzhan'ı da rahatlatabilirdi. Leipzig'e karşı savunmayı emanet ettiğin adama yarım Antalyaspor karşısında güvenmemek de acayip. Lens'ten de çok umutlu olduğumdan değil; iki kanat da sürünürken mecburiyetten oyuna sokmak tuhaf.

- Belki devre arası yüklemeleri sebebiyle takımın fiziksel performansı yerlerdeydi ama Caner ile Atiba'daki sefilliği açıklamaya yeter mi bu, bilemiyorum. Bence uzun bir kulübe tatiline ihtiyaçları var.

- Ezcümle: Şenol Güneş, sadece 'az orta aç, bana çok kızıyorlar' diye rica etmiş evladından. Bütün olay da devre arası kampı da bundan ibaret.

beagle dedi ki...

@Tibet
Tespitler yakin. Buraya tasiniyorum

Bugün Negredo bence gayet müspet top oynadı. Cenk'den sonra çarpılırız. Kaç tane sırtı dönük iş yaptı, kafa topu aşırdı. Talisca'nın gollerinde hep ön direk yaptı, vuruş için alan açtı.

Babel ve Q gayet kötüydüler. Caner malum, ileride OK, geride kabus. Atiba artık bu kadar, Savunmada da 3 eksikleydik. (Adriano da sağa kaydığından)

Gollerden önce Ozzy, Negredo, Talisca epey iş yaptılar. Caner de ofansda iyi bişeyler yapıyor. Yorumcuların eleştirdikleri Vida da gayet iyiydi. İlk maçında yanında cüce ile daha ne yapsın adam?
Medel'e stoper oynatmak haksızlık. Adam orada kötü görünüyor, zaten işi de yeterince bilmiyor. Bkz gene penaltı yapması.

Sorun yumağımız:
1- Sağbek. Gökhan Gönül 10 maç iyi oynarsa çok farklı oluruz.
2- Atiba. Artık Medeli oraya taşımalıyız
3- Babel adam geçmiyor, Q zaten toptan zarar. Lens'de tam muadili mi belli değil. Acayip küskün. Böyle olunca Ozzy, Talisca, Negredo merkezde dayak yiyor.

Olumlu gelişmeler:
1. Talisca, Negredo ve Ozzy ile kabak çiçeği gibi açıldı. Bu moralle şutu da başlar
2. Vida gayet iyi olarak geldi. Pepe-Vida acayip sağlam olur.
3. Negredo'nun oyunu bugün Talisca'yı forma soktu, Babel ve Ozzy de 2 maça açılırlar.

Maç öncesi söylediğim, kenardan katkı verecek adam işi büyük muamma. Santrafor, Kenar Forvet ve 10 numarada yedeğe ihtiyacımız var. Demba Ba kesinlikle bu adam değil.
Kramariç ideal olurdu, Talisca bu haldeyken kesip Chicarito oynatmak da akıl karı değil. Sturridge, Welbeck vb diye bağırıyor eksik yerimiz. Negredo büyük maaşlı ve bonservisli oyuncumuz olduğundan Pivot tipi forvetler şu anda bize gereken zenginliği sağlamayabilir.

Unknown dedi ki...

@beagle
Hocam yine aynı maçı izlemişiz seninle :))
İsimlere ve o isimler etrafında dönen tartışmalara çok takılarak değerlendirme yaptığımı düşündüm yorumumu gönderdikten sonra. Senin de benzer doğrultuda yazmış olman benim için olumlu. Demek ki öğreniyorum futbolu :)

Yalnız Vida'yı ilk maçtan beş benzemezle oynatıp kötü bulmak haksızlık. Ama bireysel olarak savruktu. Basit pas hataları ve rastgele uzaklaştıramadıkları oldu. Ayrıca vatandaşıyla denenmeliydi. Medel-Vida tandemi çok gereksizdi.

EC dedi ki...




diger sayfadan transfer...

@Beagle Vida ve Medel ilk kez oynayan olarak bence siritmadi. Sag bek / Sol bek farkliliklari bence negatif etkiledi. Yedigimiz gol Caner kayip. Quaresma Sivas da yaptgini yapti mac basinda kendi sahamizin ortasina dogru yanlis pas atti. 2.ci yari basinda da yapti o pozisyon dondu Emre nin direkten seken sutu olarak kalemize geldi.

Quaresma hatasina ragmen kostu, adam kovaladi diger maclarin aksine, ortalarinda bence Talisca yi ariyor. Cenk in yapamadigi kosulari ve bogusmalari yapan Negredo bizi ilerde rahatlatan adamdi. Ilk yaridaki ciliz sutu, ikinci yaridaki yetisemedigi geri paslar da daha iyi yapabilirdi.

Kesinlikle Atiba nin Tr deki maclarda yedek baslamasi gerektigini dusunuyorum orasi Medel in.
Oguzhan Medel Talisca bence cok hizlandirir takimi,
Talisca kontratini uzatmasi sanirim rahatlatmis ve bence Dunya Kupasi kadrosunda yer kapmak icin de cok cabalayacak gibi hem ligde hemde CL de.. Giuliano nu yu gozlemlerken belki Talisca yi yakalar BR Milli Takim Gozlemcileri.. Cok istekliydi.
Quaresma da bence artik 2.ci yarilarin hamle oyuncusuna devsirilmeli.. Boyle olmaz.. Sanirim Q7 nin elinde Senol Gunes in uygunsuz fotolari var ve kesemiyor ve oyundan cikaramiyor,

Hakemlerin de karsisinda en sert durdugu takim Besiktas.. Yere dusen her rakip icin calinan komik fauller, BJK li ye yapilan faullerde de sozde avantaji uygulayip gosterecegi kartlari gostermemeleri.. FB GS IBFK da ise ozellikle kovaliyorlar rakibe kart gosterilebilecek pozisyonu ve 25% lik sans dogdugunda kart cikiyor bu takimlarin rakiplerine ve cogunlukla da Besiktas a..
Hatirlarsaniz , Danilo havada cift dalip Atiba yi ahtapot gibi sardi ve kart gostermek zorunda kaldi Halis Muhlis.. Ama gosterirken baktigi Atiba nin veya baska Besiktas linin verecegi tepkiyi de bekliyor eger rakibe yada kendisine karsi yapilan bir isyan yada karsi cikis olsa hemen onu da cezalandiracakti..
Cok serefsizler..
Antalya dusuyor, spiker ve yorumcu sanirsin ilk 5 in takimi muamelesi cekiyorlar..

Cok dusmanimiz var cok...

Huzeyfe dedi ki...

Kendime verdigim sozu tutarak bu devre lig maclarini izlemeyecegim.
Yorum yapamamak haricinde bir sikayetim yok.
Ozette gordum de, Negredo'nun yetisemedigi geri pasi ve direkten donen top cok fena. Bu adam fizik olarak cidden bitik gibi geliyor bana.
Genel bir yorum degil tabi ki bu. Sadece akilla olmaz. Bu adam nasil gol atacak bilmiyorum.

turgay dedi ki...

kendi adıma bu saatten sonra iyi oyun beklemediğim için şaşırmadım takımın halini görünce. burada takıldığım nokta oğuzhanın oyundan alınışıydı. @tibet de belirtmiş zaten oyuna müdahale anlamında hocamızın öngörüsüzlüğü muazzam. ozzy çıkınca ileriye topu götüremedik. baskı yedik çıkamadık. muhtemelen oynadığımız takım küme düşecek. bu durum bile bizim şampiyonluk şansımızın olmadığını kanıtlıyor.

caner'in kilo sorunu olduğu aşikar. defansif anlamda vida'nın ekstra konsantrasyonu gerekiyordu. zaten golü de bu iki oyuncunun izlemesinden yedik birazda. Q7 efendini yine ezbere pası atiba'nın olayı sezip müdahale edememesi asıl sıkıntı. bu iki oyuncunun gerçek manada hamle oyuncuları olması gerektiği bas bas bağırıyor. aşağıda da yazdım. para eden kim varsa satılıp mali olarak rahatlayıp gelecek yılın planları yapılmalı. bence iyi de bir hoca araştırmasına girilmesi de gerekiyor.

YSY dedi ki...

Atiba ve q7 daha ekrandan belli oluyor o kadar ağırlar ki..dinamik değiliz. Zaten Talisca da ve ozzy de çok hızlı oyuncu değiller.

Neyse onu bunu bilmemde bana bu sene başakcity alacakmış gibi geliyor. Az çok belli eder kendini. Biz daha 17. hafta olmuş birşeylerin ittir kaktır oturmasını beklerken adamlar çatır çatır top oynuyorlar. Ha bizde ki sıkıntı umutda yok. Ben maçlarını izlemedim ama bilgisine güvendiğim birkaç arkadaşım iyi oynadıklarını söylediler, özetlerden de az çok anlaşılıyor. Yani ne diyeyim renkliler şampiyon olacağına bunlar olsun. Kimse ama bursa şöyle ama bursa böyle demesin. Yarın biz oynasak kafa kafaya oynarız bursayla

İyi futboldan umudunu kesenlerden biri olarak galibiyete çok sevindim.
- medel stoperde olmuyor hoca niye ısrarcı anlamak güç. top yerden hafif kalkınca eline geliyor la adamın. boyu benimle aynı bu arada derdini anlıyorum :)
- negredo çok ağır ama ileride top tutması falan olumlu. kafa toplarında da iyi. Savunma arkası koşusu yok ancak bu oyun planında ona gerek de yok. Plan değişsek bile Oğuzhan dışında ara pas verebilen oyuncu da yok. O yüzden negredo bizi ligde idare eder. bayern maçında ne yapar yalnız çok merak ediyorum. Komik durumlara düşebilir.
-talisca nihayet yeteneklerini hatırlamış. Dünya kupasına gitmek için önünde iki muhteşem Bayern maçı ve kıran kırana geçecek şampiyonluk mücadelesi var. Böyle devam eder umarım.
- Quaresma her zamanki gibi. Kendi dünyasında takılıyor abimiz. Yalnız son maçlarda yaptığı saçma sapan rakibe pas atma huyunu çözemedim. Sanırım pas vermek gibi bir yeteneğinin olmadığını uygulamalı olarak anlatmak istiyor bize.
- vida fizik olarak hazır gelmiş. Hızı da iyi. Pepe ile izlemek lazım.
- babel etkisizdi. Öne geçtiğimiz maclarda babel dışında rakibi öldürecek oyuncumuz yok. sakatlığı ciddi değildir umarım.
- lens hırslı ve kilolu göründü gözüme. bu adamın hali nolacak merak ediyorum. kesin olarak aldık mı bonservisini?
- Caner bitik durumda. Özgüveni iyi yalnızca korkmadan ileri çıkıyor. savunmadayken tam bir canlı bomba.
- Oğuzhan etkili görünmese de tahtaya her zaman ilk yazılacak isim. Akıl katıyor oyuna.

Genel bir değerlendirme yaparsam takım olarak yine vasat bir oyun ortaya koydumuz bir maç oldu. şansımızın da yardımıyla galip geldik. Antalya'nın direkten dönen topu ve verilmeyen penaltısı geceyi kabusa cevirebilirdi. Tek artımız çok daha istekliydik. Şampiyonluk çok zor görünüyor ancak ikinci olmak için zorlamalıyız. Başakşehir böyle giderse GS ve FB moral bozukluğuyla yarıştan düşebilir. biz zaten iki sezondur şampiyonuz ikinciliğe ağlayacak durumumuz yok. Hem ikinci olursak
şampiyonlar ligi elemelerine seribaşı olarak katılacağız. Mali olarak ekmek gibi su gibi ihtiyacımız var şl gelirlerine. Yönetim ve hoca bunların farkındadır diye umuyorum.

Zaitsev dedi ki...

* Hoca Atiba'yı kesmemek için gereksiz bir Vida-Medel denemesi yaptı. Pepe'de yokken Vida ile Mitroviç oynamalıydı.

* Yediğimiz golde orta açılırken 7-8 oyuncumuz karede. Atiba ilk Antalyalı topu ıskalayınca attığı deparı kafadan atsa golü yemezdik. Defansif özellikleri yüzünden oynadığını varsaydığımız bir oyuncunun bu tip bir geri dönüşü bu kadar sallaması ilginç. Vida'da ne yapacağına karar verememiş pozisyonda. Caner'in yaptığı doğru kademe onu şaşırtmış sanki :)

* Negredo belki çok gol atamayacak ama Talisca ve Babel çok gol atacak. 2ci golde 2 Antalyalıyı aldı ön direğe götürdü. Varlığı bile sorun adamın.

* Oğuzhan çıkması en kötü tercih oldu. Atiba'yı çıkarıp Mitroviç'i koysa bile bu kadar kötü olmazdı.

* Hakem rezalet. İlk yarı vermediği gol. Aynı pozisyonda Negredo'ya kalkan ama 2ci yarı Antalyalıya kalkmayan bayrak. Medel'e de penaltı çalsa 4 4lük yönetim olurdu. Utandı herhalde.

Şu Negredo'ya vermediği top sezona dair herşeyi anlatıyor .

Quaresma kendisi sorun olduğu yetmiyormuş gibi şimdi Negredo ile var olamayacağını da gösterdi . Bir adam bir takımı ancak bu kadar ciddiye almayabilir . Ben istediğime gol attırırım diyor , sen maçı kazanmışsın kaybetmişsin umurunda değil ...

Mayor dedi ki...

O kadar çok sorun var ki. Hadi Q7 yi kesti diyelim hoca, bu sefer başka konularda yanlış tercihler yapıyor.
Medel'in stoper oynaması gibi, Oguzhan'ı oyundan alması gibi...
Hücumda çeşitliliği sağlayan Oguzham, özlediğimiz Beşiktaş oyunundan geriye kalan son miras.
Ver kaç yapıyor, üçgen yaratıp yerleşik defansı bozuyor, topu hiç ayağında gevelemiyor yanında Olcay veya Töre yok ama yine de diğer arkadaşlarına bu oyunu oynatabiliyor.
Ama yine de Şenol a yaranamıyor. Eskiden öne geçince Necip'i alma saplantısı vardı şimdi o Tolgay oldu ama Tolgay'a da yazık. Habire yana ve geriye pas yapan bir adam haline geldi o da.

ozkankaya35 dedi ki...

Eto bitti gibi.umarim fit durumdadir

beagle dedi ki...

@Mayor
Evet ya hoca görmedi, ya da skoru korumak umuduyla çıkardı. Gollerden önce hep Oğuzhan'ın yaptığı ince işler var. Top rakip ceza alanı etrafına, rakip bozularak gol olacak şekilde ancak onunla geliyor. Yoksa savunma yerleşmişken sabaha kadar orta yap.

@kuzeyfo
Diğer arkadaşların da belirttiği gibi sorun Negredo değil. Özetler bu maçı iyi açıklamaz. Şöyle anlatayım, Negredo'ya doğru şişirilen, pas atılan, seken topların %80'i bizim takımda kaldı. Antalya Etoo ve Nasri olmadan "kasap havası" oynayan bir haldeydi. Halisle kart görmeden tekmeler devam ederken Negredo hemen her pozisyonda topu korudu ve iyi bir yere aktardı. Kanatta Q yerine ortalama bir adam olsa bu maçta 1-2 gol de atardı. Negredo savunmacıdan topu kurtarıp kanada veriyor, içeri kaçıyor, Q topu Negredo'ya atmamak için uğraşıyor. Hatta maçta sorun çıkmış Atiba arayı yatıştırmış diye duydum.

Bu sezon ilk defa yenik duruma düştüğümüz bir maçı, Halis yönetip maç başında buz gibi golümüzü iptal etmiş, çift dalana kart vermezken, savunma hattımız toptan eksik/gedikken, rakibin de vurduğu gol olmuşken kazandık.
Bunu Negredo, Ozzy, Talisca grubuna ve çeşitli form durumlarında ama pislik olmayan oyuncularımıza borçluyuz.

Negredo, Talisca oynarken bir konu da ortaların yönü olmalı. Sol ayaklı adamların topa rahat ve çok daha geniş portföyde vurabilecekleri ortalar "SOL"dan gelmeli. Hele orta yapan biraz gerideyse, savunmacıdan önce ancak iyi kullandıkları ayakları ile kaleye etkin bir vuruş yapabilirler. Sağdan gelen ortaların ise daha çok kale ile aralarına yapılması gerekir ki arkada kalan güçlü ayaklarını kullanabilsinler. Tabi bunlar bizim sağ kanadın ve hocanın umurunda mı?

Hiç sevmediğim Töre'nin dönüşünü beklemeye başladım ya, bu duruma getirenler utansın.

Basar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

@Basar
Sanırım 4 ya da 5 senedir takip ediyorum burayı ve ilk kez böylesine bir mutabakata şahidim :)

Hemen herkes aynı şeyi görüyor ama Şenol Güneş, Şaklaban üzerinden yürüye(meye)n oyun planından hedefsiz ortaların sayıca bir miktar azalması haricinde taviz vermiyor.

Futbolculardan mesela Caner formsuz olur Adriano götürür, Medel formsuz olur Atiba'ya yüklenir idare etmeye çalışırsın vs vs.

Ama Lens - Negredo - Talisca - Şaklaban - Oğuzhan - Atiba - Caner gibi ilk 14'ünde olacak futbolcular bu kadar tartışılabilir hale gelmişlerse şapkayı önüne koyup düşünme vakti gelmiş demektir yönetimin. Arkadaş, bu kadar oyuncu aynı anda 'formsuz' olabilir mi? İnsaf !

Unknown dedi ki...

Sivas maçındaki hatanın birebir kopyasını dün akşam yeniden yapması, adamın öğrenmeye hiç niyeti olmadığını gösteriyor. Aynı şeyi tartışmak, sürekli aynı şeyleri yazıp çizmek artık gereksiz geliyor.

Defanstaki Medel tercihi, el kebir için savunma arakasına atılacak topları süpürmek amacıyla yapılmış olabilir diyeceğim ama o kadar detaylar üzerinde durmayan bir kenar yönetimimiz var.

Aslında Mitroviç'e güvenmiyorsak, orada Medel yerine Atiba'yı tercih edebilirdik. Bu sayede Medel'in ortasahadaki dinamizminden mahrum kalmazdık. Garibim Atiba elinden geldiği kadar ofansif sorumluluk da almaya çalışıyor, rakip ceza sahasına yaklaşıyor fakat adamın oradaki etkinliği sınırlı olduğu için pek birşey üretimiyor ve her ileri çıkışında ortasahamız yol geçen hanına dönüyor. Atiba'nın bu kadar ileride kullanılmasının bir diğer sebebi dönen topları almak, topu hızlıca geri kazanıp avantaj yaratmak da olabilir. Biliç dönemindeki nispeten daha genç Atiba bunları daha rahat yapabiliyordu. Yaşı gereği bunları yapamaması normal.

Özetle Medel orta sahaya Oğuzhan'ın yanına gelsin, fener maçı dahil önümüzdeki 5 maçı da kazanma şansımız artar.
Ayrıca takımın hücum planlarında bir uyumsuzluk/huzursuzluk var. Sorunun kaynağı belli fakat mevcut taktik düzen içinde bu olayı çözmek pek mümkün değil. Aşırı statik oyunun sebebi elimizdeki oyuncu grubu. Daha önce de dile getirilen çözümü tekrar edeyim:

3-5-2

Fabri
Vida-Pepe-Adriano
G.G.-Oğuzhan-Medel-Tolgay-Caner
Talisca
Negredo (Babel)

turgay dedi ki...

@Emir oem

farklı formasyon denemek için geç kaldık. bunu sezon başında yapmalıydık. hocanın bu saatten sonra değişik şeyler deneyeceğini düşünmüyorum. kalıplaşmış fikirleri olan, kendi yaptığının en doğru olduğunu düşünen bir insan olmasa zaten Q7'ye muhtaç bırakmazdı bizi. sezon başından bu yana bu takımın değişik formasyonlar oynayabileceğini iddia ettim.

cenk'in kanatta da oynayabilmesi babel ve lens gibi bitirici özellikleri olan ön oyuncuların varlığı;
medel gibi hızlı ve müdahale zamanlaması mükemmel,ters uzun kısa top atabilme özelliği olan bir oyuncunu varlığı;
caner ve gönül gibi tam da bek olmayan oyuncuların varlığı;
defansta pepe ve adriano gibi akıl küplerinin varlığı;
ilerde negredo gibi havadan ve yerden toplarda yanındaki oyunculara fırsat yaratan oyuncunun varlığı;
talisca gibi alanı bulduğunda affetmeyen oyuncunun varlığı;
ozzy gibi oyunu düşünerek oynayan, tolgay gibi mücadeleden kaçmayan alanı bulduğunda yaratan oyuncuların olmasına rağmen tek bir adama göre oyun oluşturan bir hocanın varlığı ve maalesef rakiplerimizin artık bu oyuna çözümü çok da uğraşmadan bulmaları bizi bu sene geriye iten etkendir. ben bu kadar özellikli bir takıma rağmen 1 oyuncuya mahkum kalmamızdan bıktım. bu yüzden sadece sonuca konsantreyim ikinci yarı. bakalım neler olacak

yilmaz dedi ki...

Valla ben hocanın yerinde olsam kalan maçların tamamına atiba-medel, atiba-tolgay, medel-tolgay rotasyonda da necip ortasahası ile çıkarım. Kupa maçlarında da Oğuzhan'ı oynatırım. Daha fazla saklamasının gereği yok, hoca net kesmiş umudu Oğuzhan'dan. Takım kaptanı 2-1 önde ve tüm ibreler bize dönükken oyundan çıkarsa hem kaptanlığı hem oyunculuğu sorgulanır takım arasında. Kendisi takımdan çıkan arkadaşına moral vermesi gerekirken o moral arayan pozisyona geçer. Madem genç bir oyuncuyu takım kaptanı yapma projesini beceremeyeceksiniz uzatmayın bu konuyu. Ya kaptanlığını alın ya da güvenin artık şu adama.

Fatih Terim nasıl ki önde de olsak, geride de olsak, önemli maç-gazozuna maç hepsinde ilk kementi oğuzhan'a taktıysa Şenol Güneş de aynısını yapıyor. Çünkü bizim takımda da milli takımdaki gibi bir oyun düzeni yok, bireysel parlayan oyuncularla idare ediyoruz. Oğuzhan da üstüne yapışan güçsüz, vitaminsiz etiketleriyle, ata sporu güreş olan bir ortadoğu ülkesinde ortasahada oynayamaz. Acilen satılıp yerine tek top nedir bilmeyen, yana iyi pas atan, oyun görüşü Allah'lık, rakibe kodummu oturtan bir insan azmanı alınmalı. Teknik oyuncu bizim neyimize.

Bu arada, Pepe ve Tosic'in olmadığı bir maçta, daha önce Vida ile oynamış Mitrovic'e Baki Mercimek muamelesi yapıp Medel'i stoper'e çekerek Mitrovic'ten beklediğimiz son kırıntıyı da harcamış oldu.

Zaitsev dedi ki...

Atiba'dan stoper/sağ bek olmaz. GG 3-5-2'nin sağında oynayamaz. Ölür gider 45te. Cenk'ten de kanat olmadı, olmaz. Geçin bu fantezileri arkadaşlar.

Şenol hocanın oynattığı oyun senelerdir aynı. Bu oyunda defans önü 2li ve forvet arkası oyuncun ya topu koşturacak ya da topla dikine çıkacak. Bu hep böyle oldu.

Bizim o bölgemizde bu işleri yapan oyuncu var mı Sosa sonrası?

Bu işleri Atiba yapamaz. Adam tek pası bile yapmaktan kaçınıyor. Oğuzhan yapar ama savunma sorunu ve fiziksel yetersizlik var. Tolgay yapar ama güven sorunu+savunma sorunu var. Talisca zaten farklı bir oyuncu ama ortadan top alıp katetmeyi deniyor. Medel topu fazla ayağında tutmuyor ve tek pas yapmaya çalışıyor.

Açıkçası bu takıma şu şartlarda kanatta Gareth Bale lazım. Vereceksin topu kanat boyu akacak. Ancak böyle olur bu iş.

turgay dedi ki...

@beagle

İnanalım mı :)

https://twitter.com/haberkartali/status/955453862177132544

BJK4EVER dedi ki...

Yine bir oyuncumuz hakkinda saklaban, karaktersiz, pislik vs denmis. Soz konusu Senol Gunes olunca aglayanlar agzini acmamis nedense, hic sasirmadim. Moderasyon da postlari silmemis nedense, tabii ki sasirmadim.

@can

Yapma gozunu seveyim. Cenk ilk yaridaki maclarin neredeyse tamaminda oynadi, buyuk bir bolumunde. Skora penaltilar haric aldigi dakikalar goze alindiginda cok az katkida bulundu, rakibi yipratmadi, asist yapmadi, bombos dakikalari yedi. Negredo ne zaman oyuna girse takima katkida bulundu, istekliydi, aldigi dakikaya gore fena olmayan bir gol sayisina da ulasti. Cenk Tosun bu kadar az elestirilmisken Negredo'nun 1 mac 90 dakika oynadiktan sonra Pektemek seviyesine indirilmesi uzucu olmus. Negredo dun superdi vs demiyorum, ama sundan eminim ki, bu macta Cenk'le oynasaydik bu maci kesinlikle ceviremezdik, Talisca da bu kadar rahat 2 gol atip hattrigi kacirmazdi.

Insanlar oyunu begenmemis, ama ne bekleniyor bilmiyorum. Rakipleri de izledik cumartesi ve pazar. Fener duran toptan bala gote golu buldu, tum mac kapanip hakli sekilde 1-1 olduktan sonra harala gurele 5 dakika baskiyla aldi maci. Basaksehir 90 dakika defans yapti 3 kere cikti gol atti. Ligimizin dinamikleri boyle. Sizin beklediginiz gibi oyle 85 verkac/pas sonrasi uzak koseye plaseyle gol falan atilmiyor yahu. Rakipler 30 saniyede bir faul yapiyor, bos alan birakmiyor, bam-gum oynuyor, sen de ona gore oynayacaksin.
Dun bence cikan ilk 11 cok dogruydu, degisiklikler de dogruydu. Hucumda dogru ikili cikinca, orta saha ikilisi dogru olunca demek ki geriye dusunce mac da cevirebiliyormusuz, Talisca da cikip gecen seneki gibi golleri takir takir atabiliyormus. Ha, bu hocanin marifeti mi egrisi dogrusuna denk geldi mi haftaya gorecegiz. Ama bence Pepe-Tosic'ten birisi veya ikisi birden saglikli olsa bu maca da Atiba-Medel ile cikardik, Cenk satilmamis olsa ilk 11 cikardi ve Negredo kulubede otururdu ve yine eziyet cekerdik. Haftaya netlesecek zaten.

YSY dedi ki...

Öğretmen olan hocamızdan neyi niçin yaptığını duysak iyi olacak. Yeri geldiğinde baya konuşmayı seviyor.

Emrah D dedi ki...

ben yanlis mac mi izledim anlamadim bence baya iyi oynadik negredo da gorevini cok iyi yapti negredo tarzi yerine cenk tarzi forvetimiz olsa talisca ne o alanlari bulabilirdi ne o kadar top alabilirdi.

quaresma bile normalde oldugundan daha verimli oynadi bikac kere iceri girip tehlikeli sut filan cekti. ote yandan negredo ile arasinda bir sikinti varsa kesin kesilmesi gerek. koca mac boyu bir kere orta sahada pas vermis normal midir bilmiyorum.

atiba derbi ve CL maclari haric yedekte beklese, Medel de stoper rotasyonunda Fatihten Necipten vs sonra 7. 8. siraya filan inse daha mantikli olacak.

caner mecburiyet olmadikca oynamasa, oguzhan mecburiyet olmadikca oyundan alinmasa da iyi olacak

negredo yerine baska tarz bir forvet gelirse taliscadan aldigimiz verim yine dusebilir. top indirme defans dengesi bozma top tutma pas dagitma konusunda negredo kadar iyi olup daha hizli / bitirici vs olan varsa makul fiyata zaten alalim negredo yerine koyalim da oyle bir dunya yok.

acilen gelecege yonelik turk oyuncu almamiz lazim. daha once de yazmistim nijmegenden ferdi kadioglu; istanbulspordan zeki, kubilay, hatta bizim mami; eskisehirden dorukhan, keciorenden ilyas kubilay vs gibi hem turk liginde turk kontenjanindan hem avrupada homegrown/clubgrown oynatabilecegimiz oyunculara ihtiyacimiz var

beagle dedi ki...

@Turgay
Öyle bir açmazdayız ki şu anda Pektemek gitsin Musa gelsin diyemem.

Takimin durumu itibariyle Şampiyonluk %5 2.lik şansımız iyimser %30.
Bence Tosiç ve Tolgay'ı acil paraya cevirip, ismi lazım değile Çine gitmiyorsan bacagina sıkıyoruz deyip, yeni sezona kadro kurmaya baslamaliyiz. Tolgay gitmeden Musa şu aşamada anlamsiz olacak. Oguzhani yedekleyebilir ama ayni pasörlük çıkmaz.

Artık yabancı işinin suyu çıktığına, 14lük kontenjana sığamadigimiza göre bambaşka bir döneme girmeliyiz. Bence ilk karar:
- BJK takiminin taktik formasyonunda net bir mevkiye/numaraya oturamayacak yabancı veya yerli genç oyuncu alinmamalı
- Yetiştirme kontenjanı altyapidan oyuncularimiza kullanilmalı
( Bu genç potansiyelli oyuncu alinmayacak demek değil, altyapı takimlarina zaten düzenli transfer yapiliyor)

Yukarida belirttiğim kritere göre örnek yanlış transferler:
- Aras, Dentinho, Sezer, Milosevic, Kerim Frei hatta Orkan Çınar.
Düşünülen Kaan Ayhan da ofansı yeterli olmayan bek olduğundan bize uygun degil.

Ligden Emre Akbaba, Barış Yardımcı, Tiago, Jr Fernandes falan geldikleri an bizde belli bir numarada rotasyona girecek stildeler.
Artık ne oynatacagimiza göre oyuncu secmeliyiz ve kenarda bekleyip biraz para kazanma şansını kendi genclerimize vermeliyiz. Tecrubesiz oyuncuyu kiralik gönderdiğinde orada da yedek oturuyor. Toptan zarar.

baris dedi ki...

yorum yazanlara da "karaktersiz", "pislik" falan diyebiliyor muyuz yoksa sadece beşiktaşlı futbolculara sövmek mi serbest?

carlito dedi ki...

Beşiktaş'ın hocasına hakaret edilirken rahatsızlığını bildirenlerden biri olarak Quaresma veya başka bir oyuncuya da (sevmesem dahi) hakaret edilmesine karşıyım.. Blog yönetimi bu tip durumlara müdahale etmedikçe bu polemikler sürecek..
Lakin bu durumdan rahatsızlığını dile getirmeue hakkı olanlar bellidir, kendisi daha önce canının istediğine hakaret edip, sonra bir başkasına hakaret edeni görünce feveran edenler sussunlar bi zahmet! bu noktaya gelinmesine neden olan sizlersiniz..

@diskonnektus erektus yazdıklarına aynen katılıyorum.. Özellikle Negredo'nun faydalarını göremeyenler Oğuzhan'ı da aynı ezber yorumlarla yerenler oluyor hep, özellikle yeni bulaştığım twitter'da bu futbol cahilleriyle o kadar çok karşılaştım ki, kısa zamanda soğudum twitter'dan!
talisca'nın 2. golü öncesi Negredo'nun sırtı dönükken onu kaçırdığı pas harikaydı,golü hazırlayan da bu okdu zaten, sıradan bir atak bi anda gol tehlikesine dönüştü bu hareketle.. ama ergen sürüsü sadece gol öncesi Q'nın ortasını gördü tabii..
Burda aylardır Negredo'nun önde oynaması halinde kendisinin atacağı gollerden çok Talisca'nın gol sayısını arttıracağını söyledik, daha ilk maçta görüldü.. Sadece o değil Babel ve oynasa Lens de çok gol atar Negredo öncülüğünde.. Ama elbette hoca Q'dan vazgeçmeyecek ve biz de sezon sonuna kadar burada kendimizi heder edeceğiz! :(

hastati dedi ki...

quaresma'ya top gelince birtek benmi rahatliyorum, ozellikle avrupa maclarinda. maclari hep yanliz izliyorum, acaba onun etkisi olabilirmi?
tamam adam gordugum en itici futbolcu tipi,eksi suratli, ulser var gibi, midesi yaniyo gibi surati tamam. hatalari felan var tabi, adam 10 numara deil, bitirici deil. ama teknigi super, topu alisi, surusu(yavasladigi icin daha az hata yapiyor), ortalari muazzam(..okunu cikariyor tmm) yetenekli bir adam, faul aliyor, bu ozellikleri olan oyuncu bulamayiz kolay kolay. lens degil bu adam.lens cok daha hizli ve bitirici bir oyuncu. ama tosluyor rakibe, faul de alamiyor, topu tutamiyor felan. baska bi oyuncu.

Murat dedi ki...

bu Qımıl'a bu özgüveni veren üzerine taktik yapılmasını sağlayan yönetimden Güneş'ine herkes sorunlu bu süreçte..Qımıl yeterlidir, mizah vardır, adamdan nefret ederim, bacağı kırılsa üzülmem, bu durumun Besiktaş'a faydası olacağına inanıyorum, ama hakaret etmeye gerek yok, şaklaban ve sonrası deyişler hakarettir, gerek olmadığını düşünüyorum, modere edip silin yapılmasın, benim bacak kırılma temennimi de ofansif bulursanız bunu da silin tabi.

Qımıl da Atiba da kesilmeyecektir henüz, kesilmez bu takımdan şu anda, Şenol Güneş kesmez, ha ne zaman kesilir , takım 4. lüğe oynamaya başlayacak yakında, o zaman patır patır dökülmeler başlar yaşlılardan.. ışık olduğunu görmüyorum. Bu takım kötü kadro mühendisliğine, inatçı hocaya, doygunluğa, yaşlılılığa ve çift kulvar yarışına yenilip dağılacak diye düşünüyorum, e normaldir. Tek şansı büyük maçları kazanmak olabilir geçen senelerin aksine,

Kayseri GS maçını izleyince İddaa denilen şirketin neden GS şampiyonluguna en düşük oranı verdiği belli oluyor. Hem oynadığımız futbol hem hakemlerin tutumu yüzünden şampiyonluk imkansız gibi geliyor bana. Keşke bir mucize olsa da bayerni elesek ligi tamamen unuturum.

EC dedi ki...

@CArlito

NEgredo & Talisca ve Oguzhan ilk birlikte maclarini Karabuk deplasmaninda yapmislardi ve Oguzhan in ara paslari, Negredo nun aralara kosulari ile Talisca ilk 10 - 15 dk da 2-3 tane net kacirdi, kaleci kurtardi , disari vurdu filan.. ( hatirlamayanlar acsin izlesin maci bir daha) bence o zamandan sonra ilk kez bu 3 lu birlikte oynadi, Q7 ile beraber sanirim.. ( yanlisim varsa da kusura bakmayin..)

Talisca nin ilk yarida kisirlasmasindaki etkenlerin basinda Cenk in bu defansi surukleyici kosulari lig de yapmamasi, SupeR Lig de taniniyor olusu soylenebilir..

Bende Antalya macinda hucum anlaminda oyunu begendim, ilk yarida hizli paslasmalari yaptik, kaybedilen top ve konsantrasyon ile gol yememiz de hizimizi kesmedi, gol attik saymadilar.. yine attik..

Antalya macinda 1 tek degisiklik cok farkli bir mac izlettirirdi bize;

Atiba disari, Medel orta sahaya, Mitrovic de Vida nin yanina.. bu sekilde ortasaha kabak gibi acilmazdi.

neyse, dileyelim Senol Gunes bence cok cesur! bu hamleleri yapar.. Cuma maclarini kazanamama hastaligimizda bu hafta biter..

iddia yapanlara tavsiyem; hakemler belli olmadan oynamayin! Kayseri ye bu hafta kesin ihtimam gosterecekler cunku GS macinda En iyi Hakem CCAKIR Dogramis herifleri!

Banko Kayseri! :)

Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

@basar

Ben Şenol Güneş'e karaktersiz pislik denmesinden de rahatsız olurum , Fikret Orman'a da veya x bir kişiye de . Gerek yok .

Ha ben senden çok farklı düşünmüyorum zaten .Nitekim adamın bir kanat oyuncusu olarak saha içerisindeki tavrının , karar verme mekanizmasının çalışma şekline istinaden cochise'in ısrarlı düzeltme talebine rağmen alenen gerizekalı olduğunu son podcast'te ifade ettim . Kendisini tanımıyorum , nasıl bir insan olduğuyla ilgili bir fikrim yok ama olsa bile arkadaş whatsapp grubu değiliz be abi . Bizi bağlayan taraf saha içi sonuç itibariyle .

EC dedi ki...

aklima geldi..

Hakemler Bok.. Medya daha Bok.. TFF bildigimiz gibi.. makas kapanmayacak sekilde acilacak eger yine sampiyon biz olursak..

ama;

GS parasizliktan transfer yapamiyor, FB deseniz ayni sekilde..

Kadrolar acisindan Fatih Terim daha once cope atilmis Donk Monk , Koray Moray ne ise kullanma telasinda cunku eldeki takima takviyesi yok, FB Emperyalist Van PErsie den sonunda kurtuldu ( bence hala maasinin bir kismini FB odeyecektir ) sirf secimde Aziz Yildirim oradan kursun atilmasin diye.. Aykut gencleri koyuyor takima, olmasa bile vitrine cikarip anadolu takimina satmak/kiralamk icin firsat yaratmis oluyor..

Besiktas olarak biz;

Biz sezona kadro acisindan genis bir kadro ile basladik.. ve 18 hafta bitti, pazar gunu itibariyle.. maalesef 3 kulvarda gitmemize ragmen Lig icin yeni, ac, hirsli ve takima enerji katacak adamlari monte edemedik..
En heyecan verici oyuncumuzu - Orkan i - Konya ya verdik..

2ci sezonuna giren Mitrovic i hala kullanmak istememesi (bence oynadigi maclarin hic birinde siritmadi acaip bicimde) Medel i , Lens i, Altyapidan gencleri , Negredo yu ilk yari maclarinda yeterince kullanmamak! bence asil Besiktas taraftarini uzen ve hala Atiba/Quaresma ile ilerlemenin planlanmasi...

severiz sevmeyiz (ben sevmiyorum ve bence miladini doldurdu) lutfen maclarda Quaresma nin yuzune bakin, adam mutsuz, ruhsuz ve tek hirslandigi anlar, kendisine faul yapildiginda rakibe cevap vermek icin ( kirmizi kart gorme pahasina) sert hamleleri esnasinda gorebiliyoruz.
2 yildir yapmaya calistigimizi artik TR de herkes biliyor ve gunumuz futbolunda modern futbolun yaninda fisi cekebilecegin duran toplar cok iyi degerlendirilir..

Antalya macinda da ilk 30 dakikada bir cok yan top ve korner kazandik fakat bir tanesini bile kullanamadik..

bazi seyleri degistirmeli, sapkadan tavsan ciakrilmali.. Guntekin in dedigi ruh ve istek bence takima geri getirilmeli..

Bu ruh maalesef Quaresma ve Atiba degil!




beagle dedi ki...

Bizim devre arasında Cenk'i satacagimizi herhalde herkes biliyordu. Bu takım koca 3-4 ay boyunca mantıklı bir yedek forvet anlaşması yapmadan bugüne nasıl gelir ya?

Love pesindeyiz. Gollerinin %60ı penaltı, tarihi kontracı bir adam. Gollerine vakiyorsun savunmaci ile boş alanda birebir. Yana cekip vuruyor. Bizde bu şansı kac kere bulur ki?

Talisca berbat görünürken Love olabilirdi ama şu anda 11de hiçbir işimize yaramaz. Negredo sakatlansa orayı dolduramaz. Love ile 3-4M Euro bonservisle ugrasacagimiza Larin sorununu çözelim ta da Demba dönsün daha iyi. Talisca'nin işini biraz yapacak adam sevmesek de Etoo şu anda.

Love gelirse 2 haftaya haftaya Negredo'nun yedek bekledigi, toptan kanser olduğumuz maçlar görebiliriz. Transferler takima güç katmalı. 2 yil once yapilan Q transferi bu takimi eritmeye devam ederken bir hata daha yapmayalım.

Pheaglix dedi ki...

+ uzun zaman sonra ligde geriye düştüğümüz maçı çevirmemiz olumlu. bunu sezon başından beri başakşehir ya da galatasaray kadar yapabiliyor olsaydık şu halimizle bile onlarla eşit puandaydık.

+ cenk'in gidişi en çok talisca'ya yaradı. ilk devre kaleye yüzü dönük doğru dürüst pozisyon bulamıyordu, bu maç önünde biraz açık alan olan her pozisyonda tehlike yarattı.

+negredo genel olarak beğenilmemiş. bu maç ilk bakışta etkisiz görünse de, negredo'nun bu maçta yaptıklarını ilk yarıda cenk yapmış olsa şu an liderdik. talisca'nın iki golünde de negredo etkisi var. cenk'i kontrol altında tutmak için tek kalıplı stoper yeterken negredo iki stoperi de üstüne çekip talisca'ya alan yarattı. talisca'nın ilk devre neredeyse hiç bulamadığı şut şanslarını bu maçta bulabilmesi tesadüf değil, doğrudan negredo ile alakalı.

+ ortaların sayısı azaldı. sanırım quaresma'nın 5/13 gibi bir orta başarı oranı vardı ki, fena bir oran olmaması ve ilk devrede yaptığı gereksiz ortaları (örn. kaleye 50 metre uzaklıkta ceza sahasına hareketlenen sadece bir kişi varken) yapmaması ile birlikte fazlasıyla kabul edilebilir bir oran.

- orta sayısı kabul edilebilir seviyelere inmesine rağmen quaresma hala çekilebilir durumda değil. yine abuk subuk bir top kaybı sonrası golü yedik, ve bir de negredo'yu dışlamasıyla uğraşmaya başlıyoruz. bu negredo quaresma çatışmasından ayrıca bahsedeceğim, ama sırf bu bile quaresma'yı kızağa çekmek için yeterli.

- takım pas oyununu unutmuş. tamam her hücum aralıksız 80-90 pas ile rakibin başını döndürmeyelim de, en azından her pasta tedirgin durmasın oyuncularımız. neredeyse her pas yapmaya çalıştığımızda çalım atmaya çalışan olcay gibi takımın ayakları her an birbirine dolanacak gibi duruyordu. kimsenin takım arkadaşının ne yapacağıyla, nereye hareketleneceğiyle ilgili en ufak bir fikri yok gibi.

- mitrovic'in osmanlı maçında yaptığı pedro franco penaltısından sonra bu maç ilk 11 başlamamasını anlayabiliyorum. antalya'nın deniz ve el kebir'i araya kaçırmaya çalışacağını düşündüğünden hoca medel'i tercih etti. medel-vida ikilisinin önünde atiba ilk 11 için fena bir tercih olmamakla birlikte, atiba 60 sonrası bariz bir şekilde yorulmuşken atiba - mitrovic değişikliği yapıp medel'i ortaya almamak da bir o kadar kötü bir tercih. normal şartlarda lens'in oyuna geç alınması da kötü bir tercih olarak düşünülebilir, ancak talisca'nın her an sakatlanacakmış gibi durması lens tercihini kabul edilebilir kılıyor. yine de sezon genelini düşünürsek şenol hoca adeta "nasıl oyuncu değişikliği yapılmaz" dersi veriyor maalesef.

- güntekin onay'ın da söylediği gibi, şampiyonluk enerjisi en düşük şampiyonluk adayı biziz. sahadaki oyunu ve oyuncuların reaksiyonunu görüp de "bu takım şampiyon olur" demek imkansıza yakın.

Pheaglix dedi ki...

transfer konusunda yönetimin tam olarak ne yapmaya çalıştığını anlayamıyorum. sıra dışı durumları bir kenara bırakırsak (örn. yabancı sınırı) bir takımda oyuncuların rolleri aldıkları ücret ile doğru orantılı olmalı. nasıl takımın ortalama maaşı 1.5 milyon euro iken takımın yıldızının 100 bin euroya oynaması yanlışsa, kendi mevkisinde oynayan oyunculardan açık ara daha yüksek maaş alan oyuncunun da yedek olması o kadar yanlış. daha sene başında negredo'ya senelik 4.5 milyon euroluk kontrat verilmişken insanlar çıkıp negredo'yu yedek bırakacak santrafor alınması gerekiyor diyorlar, hatta o kişi sadece yarım sezonluğuna kiralık gelmesi muhtemel slimani olsun diyorlar, ve bir kişi de sizin nasıl bir finansal gücünüz var da yıllık 4.5 milyon euro alan adamı yedek bırakacak lüksü buluyorsunuz diyemiyor. negredo'ya gerçekten çin'den teklif olsa ve satılacak olsa bahsedilen premier lig oyuncularının (welbeck, slimani) kiralık veya bonservis ile transferi mantıklı olabilir, ancak negredo kalıyorsa bu oyuncuların transferi bizi sadece uçurumun kenarına biraz daha yaklaştırır.

eğer negredo kalıyorsa yapmamız gereken şey pektemek tehlikesine karşılık görece ucuza yedek santrafor alıp, talisca'nın durumuna göre ya ofansif orta saha transferine odaklanmak, ya da transferi kapatmaktı. ama biz gittik en az negredo kadar maaş isteyecek adamların peşinden koştuk, üstüne genç yetenek diye transfer etmek istediğimiz adama senelik 1.6 milyon euro verdik. iki sene önce o paraya takımın en önemli oyuncularından biri (sosa) oynuyordu. şampiyonlar ligi gelirine bağımlılık falan hikaye, bu kafayla şampiyon olsak bile kayyumluk oluruz.

ismi geçen oyunculardan bizim için olabilecek en iyi isim pektemek ile takas edilmesi durumunda eto'o. hem pektemek'ten kurtuluruz, hem pektemek'in abuk subuk kontratından kurtuluruz, hem de yarım sezonu idare edecek fena olmayan bir yedek kazanmış oluruz. eto'o'nun kontratına kıyasla pektemek'in kontratı daha karşılanabilir durumda olduğundan antalya bu takası kabul edebilir, hatta sırf bu yüzden ligde pektemek'i almayı kabul edecek tek takım antalyaspor olabilir. yine gereksiz bir maaş yükünün altına girmiş oluruz ama belli ki o yüke zaten gireceğiz. en azından pektemek'in maaşından kurtulmuş oluruz. pektemek takası ile eto'o transferi bu açıdan ehven-i şer olur.

hazır negredo demişken; hocanın negredo quaresma çatışmasında quaresma'yı tutması neresinden baksan elinde kalıyor. "ricardo çok iyi profesyonel" ayaklarını falan geçmek lazım. takımın bir oyuncu hariç geri kalan her oyuncusundan iki kat fazla maaş alan adam ağır saçmalamadığı sürece takımın yıldızıdır, üzerine kurulması planlanan oyuncusudur, ve gönlü hoş tutulması gereken kişisidir. adam buna rağmen ilk devre defalarca kez (bence) haksız yere yedek bırakılmış, defalarca dalga geçilir gibi 85 sonrası oyuna alınmış, buna rağmen her girdiğinde hırsla oynamış. üstüne bariz haklı olduğu konuda (karşıdan karşıya geçer gibi topun her ortada önce sola, sonra sağa, sonra tekrar sola çekilmesi) haksız bulunup oyundan alınmış, yine de sineye çekmiş. şimdi de oyunun merkezi haline getirilen kişi tarafından gözle görülür bir şekilde dışarıda bırakılmaya çalışılıyor (örn. daha önce ön direğe koşmuyor diye şikayet ederken ön direk koşusu yapmaya başladığında ortaların tamamının arka direğe gönderilmesi.) hocanın hem saha içinde oynanan oyunun, hem de takımın finansal yapısının iyiliği için bu olaya acilen negredo lehine müdehale etmesi gerekiyor. quaresma küserse en kötü ihtimal hamle oyuncusuna dönüşür ve yerine lens geçer. negredo küserse hem bu sene santraforsuz kalırız (an itibarıyla üst düzey santrafor transferinin rafa kalktığını düşünerek), hem de maaş yükü nedeniyle seneye de elimiz kolumuz bağlanır.

BJK4EVER dedi ki...

@carlito,

Vallahi oyuncumuza aylardir, hatta gecen seneden beri kimil, saklaban vs denirken sesi cikmayanlarin soz konusu Senol Gunes olunca sesleri ne kadar ciktiysa, benim de aynen o kadar hakkim vardir kanimca!

Benim bakis acimi pek idrak edememissin, istersen konuyla ilgili zamaninda yazdiklarimi bir daha oku. Basar'in yazdiklarindan 1 gram rahatsiz olmadim. Kendisi Quaresma'yi sevmeyebilir, nefret edebilir, o anki sinirle yazabilir, gayet sakin kafayla da yazabilir. Hic umrumda degil, kendi bilecegi is. Ki ben kulubu seviyorum, armayi seviyorum. Sokmusum Quaresma'sina da Senol Gunes'ine de. Onlar takir takir paralarini aliyor ve 2 sene sonra ikisi de muhtemelen takimda olmayacak zaten, benim icin mesele degil. Benim icin mesele haftalardir Besiktas'li oyunculara lakap takilip hakaret edilmesi ve bunun ok olmasi, ama soz konusu Senol Gunes olunca postlarin silinmesi.


@hasta ti,

Yalniz degilsin, ben Quaresma gidince kendisini cok arayacagimizi dusunuyorum. Derinlemesine girmeyecegim, ancak evet kendisi efektif kullanilmiyor, evet su anda takim uzerinde agirligi cok fazla, ama bunda kendisinden cok antrenorde ve takimin geri kalaninda suc buluyorum. Ve acikcasi Quaresma'nin elestirildigi noktalar (fazla top tutma, artistlik, kotu bitiricilik, fazla cizgiye yapisik oynama vs) olmasa zaten kendisi Turkiye'nin yanindan gecemez. Quaresma kadar kolay adam eksiltip faul alan, adam eksiltebilen, top teknigi yuksek ve ayriyeten gol de atan ve topu ayaginda fazla tutmayan oyuncu bulabileceksek gitsin aramayiz. Ama bulmamiz bence imkansiz.

@beagle,

Love konusunda o kadar karamser degilim, senin dedigin kadar kisitli tek tip oyuncu degil. Cok iyi bir gol vurusu var ve top teknigi cok iyi. Alanya'da Junior Fernandes-Emre Akbaba ucgeninde hazirlayici oldugu da cok oldu. Belki Alanya'daki kadar bos alan bulamaz ama Oguzhan kendisine sert yerden bir top kestigi zaman mukemmel bir kontrolle rakibini ekarte edip temiz bir gol vurusu yapabilecek bir adam bence. Bunu su an Negredo yapamaz mesela (bkz gecen sene Aboubakar'in Trabzon'a attigi gol).
Benim asil merak ettigim nokta Senol Gunes'in cift forvete bakis acisi. Su ana kadar 2.5 senede diamond oynadigimiz 2-3 mac haric hic klasik cift forvetle cikmadik. Cift santrforla ciktigimiz maclarda bir forveti kanada attik hep. Alacagimiz forvetin seneye bizimle olmayacak Talisca'nin yerine alternatif de olmasi mantikli gozukuyor. Bu acidan Hernandes Love'a gore o 2. forvet rolune daha uygun. Ama ikisi de kanatta kesinlikle olmaz yani.

Yedek forvetin belli olmamasindan ziyade ben maaslardan rahatsiz oldum. Feda doneminin basinda Ernst, Simao vs gibi yasi gecmis 2M euro ustu alan oyunculari gonderdik. Sonra 2-3 oyuncu haric 1.5M euro ustu oyuncu alinmayacak sekilde bir skala kuruldu. Baba bir oyuncuya da 3.5M euro verebiliriz dendi (once Ba sonra Gomez). Ancak su an maas skalasi oyle bir yere geldi ki, Larin icin 1.6 deniyor, Love icin 2M euro. Pepe'yi anlarim, ancak Vida, Negredo vs derken maaslar uctu ucuyor. Larin'in maasinin hicbir aciklamasi olamaz. Keza Love Alanya'da tas catlasin 600-700 bin euro aliyorduk, hadi cik 1.2'ye kadar. 3 kati maas nedir 34 yasindaki oyuncu icin? Hernandez'i alsak demek ki senede 5 milyon euro verecegiz. Takimin geliri ve hedefleri yukseldikce maas butcesi de mecburen artacak bunun kacari yok, ama ipin ucu kacmaya basladi sanki.

can dedi ki...

Negredo iyi futbolcu, kotu santrafor. Santrafor gol atamiyorsa, pozisyona giremiyorsa istedigi kadar faydali olsun. Cok organize bir takim olsak, kanat forvetlerimiz ceza sahasina penetre eden golcu tipler olsa hadi neyse. Butun maci adamlarin yari sahasinda oynuyoruz, adam nerdeyse kaleye sut cekmeden maci tamamlayacak. 4,5 milyon euro maasi ve attigi 3 golle yilin bidonunun bir numarali adayidir su anda.

Ayni sekilde, Quaresma, ozellikle son yillarda eski hizini kaybettikten sonra, berbat bir kanat forvet. Hayatta gordugum en iyi top kontrolune sahip, kendini cok iyi demarke durumda birakiyor ve oldugu yerde cok iyi calim atiyor. Bunu disinda tek bir meziyeti yok. Sutlari, gol vurusu 3. lig seviyesinde, ortalarinin yuzde 99'u karavana, duran toplarda safi ziyan, inanilmaz top kaybi yapiyor, paslarinin yarisi rakibe gidiyor, ve oyunu cok yavaslatiyor.

Bu kadronun tarihimizin en iyi kadrosu oldugu soylenilip duruluyor ya (ki bence alakasi yok), sezon basinda da yazmistim bana Simao'lu Guti'li donemi hatirlatiyor bu geyik. Kariyerli, yasli, yuksek maasli bir takim...Cokusun kenarinda. Umarim butun bu laflarimi kurekle yedirirler bana sene sonunda.

beagle dedi ki...

Şu anda Bas Dost effectle tapona çıkmış Seydiu Doumbia tam bize uygun transfer olur. Bonservisle alirsak seneye hem Negredoyla olur hem de Love'a göre daha genç ve güçlü durumda. (Eskiden Love daha yarma o tifildi biliyorum.)

Doumbia hem kollektif oyunda var, hem hizi fena değil, gol yuzdesi de bu seneye kadar iyiydi.

planck dedi ki...

love floodu yapılmış: https://twitter.com/Kasar_Yaza/status/955885809412071425

beagle dedi ki...

@Planck

Ya işte o flood ve bir sürü videoda, Beşiktaş tekmesi, çekmesi, markajı yemiyor. Ne kadarı kendi maharetinden ne kadarı Alanya'da oynamaktan bilmek zor.
Yan ortalara ne yapıyor pek belli değil.

Bizde Talisca'yı keserse yan top ve koşu mesafesi, Negredo'yu keserse hava topları ve arkası dönük oyunu sorun olacak.
Adam kötü oyuncu demiyorumda BJK 11inde numarası yok galiba diyorum. Daha net biri lazım sanki. Bedavaya kulubeye gelse birşey demezdim. Hele önde olduğumuzda oyuna almak çok iyi olur.

Emrah D dedi ki...

wagneri bonservis vermeden eldeki oynatmadigimiz oyuncularla takasa girip alabileceksek maasinin da bokunu cikarmayacaksak alalim yoksa hic geregi yok.

basinda yazilan kosullarla gelecekse larine de gerek yok.

makul bonservise ve dusuk maasa gelip oynayacak turk oyuncuya ihtiyacimiz var.

@BJK4EVER

Daha önce de yazmıştım ama gözünden kaçmış olabilir. Bir daha diyeyim ben kayda geçsin.

Oyunculara lakap takılmasının vs. önüne geçmeye çalışırsak bunun sonu gelmez, ve bizzat bu sıkıntıyı yaratan çifte standartlar doğar vs. Biraz Anglosakson tipi sağduyu, biraz da yukarıdaki kılavuzda olduğu gibi "küfür" kısmı ön planda duruyor benim yorum filtremin. Nazarımda "şaklaban" ile "beceriksiz" arasında hiçbir fark yok. Politika doğrudur yanlıştır ayrı tartışılır ama kaç senedir oturdu işte az çok bir şeyler.

Haaaaa: Senin zamanında sarf ettiğin "inadını s..... lazı" tabiri buz gibi nefret söylemidir + küfür ihtiva etmektedir. Onun burada yeri yok. Yoksa Şenol Hoca'ya burada da laf söylenmiyor, lakap takılmıyor değil.

O yüzden meseleyi çarpıtmazsak müteşekkir olurum.

turgay dedi ki...

başıma birşey gelmeyecekse wagner love'ın bize uygun olmadığını düşünüyorum. oyun sistemimize ve oyun alışkanlığımıza yapısı gereği kısa vadede uyum sağlayamayacağı konusunda soru işaretlerim var. o gelince oyunumuzu değiştireceğiz gibi bir düşünce olmayacağına göre alanyada bulduğu alanları bulamadığında ne kadar verim verecek bilemiyorum. sadece oyun olarak da değil fiyat olarak ve yaş olarak da soru işaretlerim var. 2,5 yıllık sözleşme 34 yaşındaki bir oyuncu için fazla bence. ha sezon sonu brezilyaya iteleriz düşüncesi vardır belki ama ya gitmez elimizde kalırsa da ortada. bilemiyorum altan neler olacak.

yilmaz dedi ki...

Alanya'nın yerinde olsam düdükleyebildiğim kadar düdüklerim bizimkileri. 5m€ isterim, Mustafa'yı da verin maaşını ödemem derim. Mitrovic'in de satarsanız, önceliği bize vereceksiniz derim.

Taa temmuzda satacağın belli olan adamı sanki devre arasında alelacele satmış gibi yana yakıla forvet arayan adamlara müstehak.

Arkadaş kötü yönetimden, plansızlıktan bu kadar çekmişken, bunlardan ders alırlar diye beklediğimiz adamlar 3-4 senenin sonunda Türkiye standartlarına geri döndü, şimdi de kulüpler birliği başkanlığı kovalıyoruz.

Nerede Cenk'le bir sonraki sezon için devre arasında anlaşan yönetim, nerede Cenk'i 6 aydır satacağı belliyken yerine adam hazırlamayan yönetim. Yazıklar olsun be.

beagle dedi ki...

Biraz da futbol: Arjantin nasıl püre yapilir konulu çalışma
https://mobile.twitter.com/90sfootball/status/955897928605929472/video/1

planck dedi ki...

Gelecek adam zaten negredoyu kesemeyecek bu sezon. Talisca da böyle oynarsa kesilmez. Haliyle zaten alacağımız adamın bir ayağı klübede olacak. Bana love veya eto max 1M bonservis (+takaslar) ile işe yararlar gibi geliyor. Ama saktlık durumunda ikisi de negredoyu yedekleyemezler bence. Hele love 1.70 küsur boyu ile q7yi hayattan soğutur (belki de iyi olur).

sports guy dedi ki...

@yilmaz

Alanya da mal degil zaten, senin dedigin gibi dusunmus olsalar gerek ki transfer "bitmek bilmeyen isteklerden dolayi" askiya alinmis :))

yilmaz dedi ki...

@sports guy
ya valla oyuncusunda ya da takımında değilim. Yıllardır bu blog'da kendimce yorum yazıyorum, şu futbolcu iyidir kesin alalım, bundan cacık olmaz almayalım demişliğim çok azdır, zaten o kadar oyuncu bilgim de yok. Love ile ilgili de hiç bir önyargım yok, aksine CSKA zamanlarından beri bildiğim beğendiğim bi adam

Ama şu "Cenk'i sattık, yerine adam almalıyız" telaşı sinirden öldürüyo beni. Sanki ortada fol yok yumurta yokken Everton gelip "hacı al sana 22m€, Cenk'i bana ver" dedi.

Yazdan beri brezilya'da maç izleyen adamlar ne izliyor acaba? Brezilya'dan Spor Toto ligini mi seyrediyorlar anlamadım gitti.

Kim gelecekse gelsin artık bence. en fazla düdükleniriz zaten batmış durumdayız. Love gelsin bakarsın tutar da şampiyon falan yapar. Zaten yönetim de ya tutarsa modunda takılıyor.

Barreto dedi ki...

Takım Schuster dönemini hatırlatıyor, pahalı, şöhretli ve yaşlı; Avrupa'da başka ligde başka oynuyor. Enerjisi bitmiş.

Bu haliyle bırakın 2015-2016'yı, 2013-2014 ve 2014-15 sezonundaki heyecanı bile vermiyor.

Belki de seyirci olarak biz de doyduk.

Wagner Love katkı verir vermez bunların hepsi bambaşka tartışma olur aslında. Yapmak da istiyorum, ama şu aşamayı geçemiyorum kafamda: NE WAGNER LOVE'SI LA?


Basar dedi ki...

Sadece Şenol Hoca değil yönetimin de başarıyı yönetemedigini dusunuyorum.

Kelechi Iheanacho İle ilgileniyorduk (hirriyet yazdigi icin artik yazabilirim) ve futbol akli adina sevinmistim. Ne ara Love-Eto sarmalina girdik? Patlak lastikle, yokus asagı duvara dogru gidiyoruz. 2. Feda sezonu yakindir. Hos ben muthis kanat adamimiz saygıdeğer Quaresma beyfendi yerine 600 k'ya Almanya'dan gelen kısıtlı yetenekli ama buyuk futbol aklı olan oyuncuları tercih ederim.

Not: Başakcity, biz Love peşinde koşarken Emre Akbaba ile söz kesmiş... Bitmez

cochise dedi ki...

@Barreto
Ben doymadım; çoğumuzun da doymadığını düşünüyorum; sadece sahada bize heyecan veren bir takım göremiyoruz. Bu doymak değil; şişkinlik. Üstelik kadro yetersiz olsa yien çoğumuz böyle yaklaşacak insanlar değiliz. Bu kadroyla bu oyun ... ve evet @shelbyl Love'ın katkı vereceğine de eminim ama hakikaten Wagner Love nerden çıktı yahuuu. Sanki son gün forvet sakatlanmış da açıkta kalmışız gibi. Bu ne plansızlık ...

Biz ne tip bir forvet arıyoruz ve neden Vagner Love ? Paramız ona yetiyor & ligimizi tanıyor kabul edilebilir iki mevzu onun dışında hiç bir mantıklı izah bulamıyorum . Güçlü değil , hızlı değil , patlayıcı değil , kafa topu yok . Güçlü özellikleri nedir ? Kontra oynar , araya oynar , key pas atar , ortalama bitirici .

Ha elimizde farklı tipte bir oyuncu olsun istiyoruz mevzusuysa eyvallah ama haziranda 34 yaşında olacak adama 2 milyon e'lar filan konuşuluyor çok acayip :/

beagle dedi ki...

Bu gece 23:00 de Gaucho restoranda WestHam, Chicharitonun menejeri ve Ahmet Bulut bir araya gelecek deniyor.
Valla Love Etoo derken bu işi de becerirse Ahmet Bulut'u seneye Vodafone'da FB maçında kaleye koyalim gönlü olsun :)

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Bu gidisle kaleyi vermesek bile kasayi Ahmet Bulut'a verecegiz.


Cenk Tosun'u sattik, iyi guzel. E hani bu adamin muadili nerede? 3-4 sene sonra kimi satacagiz?
Nerede sistem, plan, kadro muhendisligi?
Vagner Love nedir Allah askina ya?
Soyleyince kizanlar oluyor ama yonetim bu kafayla giderse kulup kayyimlik olur, Katarlilara satilir.

can dedi ki...

Hislerime tercuman olan cumle! "La"ya iyice vurgu yaparak hem de.

carlito dedi ki...

çiçarito'yu duyunca ne heyecan yapmıştım halbuki :(

beagle dedi ki...

Dün gece Slimani West Ham yerine Chelsea tribününde maç izleyince, chicarito işi de olmaza girdi herhalde.
Hadi biz neyse de Dzeko yerine Slimani alinir mi be.

Yaklaşıyor yaklaşmakta olan Vagner. En azindan Larin gibi amatör veya Slimani gibi Negredoyla yanyana olmaz değil. Talisca tikandiginda veya öne geçtiğimizde değerli bir 12. Adam olur. Bir bakarsınız Babel Love Lens deli hızlı bir kontra 3lusu olurmuş.

planck dedi ki...

Yönetimin sık sık dediği gibi Beşiktaş'ta transfer bitmez. Bitmiyor mk.

Yorum Gönder

Ara