.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Aralık 2017 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 3 - 0 Galatasaray

Goller: Cenk Tosun (46'), Dusko Tosic (70'), Alvaro Negredo (90')
En iyi üç: Dusko Tosic, Pepe, Alvaro Negredo
En kötü üç: Anderson Talisca, Ricardo Quaresma, Ryan Babel

Karne:

Şenol Güneş 8.6
Beşiktaş 8.9
Galatasaray 2.5
Fırat Aydınus 4.0

Fabri 8.7
Dusko Tosic 9.3
Pepe 9.2
Adriano 8.5
Gökhan Gönül 8.8
Atiba Hutchinson (82')7.8
Tolgay Arslan (65')8.2
Oğuzhan Özyakup 8.7
Ryan Babel 7.8
Ricardo Quaresma 7.0
Cenk Tosun (88')8.7

Gary Medel (65') 8.6
Anderson Talisca (82') 7.0
Alvaro Negredo (88') 8.9

Takım Ortalaması 8.4

Anket: 39 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


53 Yorum:

beagle dedi ki...

Taşındık. Yeni yerimizle 1 konu ilerideyiz ;)

Önce ne koyduk amaaa diyelim :)))

Sonra ilk yarida bu kadar rahat alabilecegimiz maçı niye kaybedecek pozisyonlar veriyoruz, tesadüfen gol atiyoruz onu konuşalım. Yoksa haftaya bir takim kapaninca gene aynı yere doneriz.


1.Bu takimin tesadüf olmayan goller için Oguzhana acayip ihtiyaci var. Ama Oguzhan da ceza alaninda kazma kesiliyor. Yani bu adam 10 oynamaz

2. Qimil eskiden de boktan topcuydu, yaşli hali 7 kat boktan. Ortalari da ya on direği bulmuyilor ya da arka aut cizgisine iniyor. Ama adam yetenek...asdfgh!!! Kaleye topu atamayan forvet kazmadir kazma.
Ikinci yari solda Babel Oguzhan Adriano Qimilsiz Beşiktaş neye benzerdi gosterdiler.

3. Atiba olmasa en kötü ne olurdu? Hiçbir şey. Üzülerek yedek kulübesinde joker defansif oyuncu pozisyonuna dönmeli.

4. Bu takima herkesten önce Lensi eklemek gerekiyor. Sagdan sicmalar sampiyonu yerine sürekli pozisyon arayan bir oyuncu ile oynayabiliriz.
----

Forum çıkacaklarda uzlaşmış gibi:
Q7 out-Atiba out

Oğuzhan adını çıkmaz kalemle yazdı herhalde. In.
Tolgay oldu artık.
Medel oyuna girecek ilk yedekliğe terfi.

Negredo gümbür gümbür geliyor- Mecburen Cenk out...

Lens Mevkiden sebep In.

4-3-3 oynacaksak:
Arka5
Ozzy,Tolgay,Medel
Lens,Negredo,Babel

4-2-3-1 ise
Arka5
Tolgay-Ozzy
Lens-Talisca-Babel
Negredo

Çiçek gibi olacağız değiştir 11i artık hocam. Haftaya gene dönmeyelim aynı yere...



Barreto dedi ki...

@beagle aynen böyle, teknik ekipten birileri takip ediyordur umarım burayı.

mit dedi ki...

Tosic, topu sertçe taca attığında yüzüne darbe alan seyirciye formasını hediye etmiş. Tribünler de onu ayakta alkışlamış. Acayip duygulandım :)

Negredo'nun şu yorumu da (doğruysa tabii, çünkü tek bir yerde gördüm) güzel: "Golü attıktan sonra arkamı döndüm ve tüm kulübe bana kollarını açmıştı. İnanılmaz bir andı."

yilmaz dedi ki...

İlk yarı yine aynıydı ortala babam ortala. Virüs gibi herkese bulaştı orta hastalığı. Takıma tekrar girsin, tek top oynayalımi göbekten delelim dediğimiz oğuzhan bile ortaladı. İlk golün de böyle serseri bir orta sonrası rakibin hatasından gelmesi acayip ironik oldu :)

Hocam... Lütfen etme eyleme. Elinde hakikaten iyi bir kadro var. Bu kadro 3lü 4lü bir çok varsaysonu çok sıkılmadan oynayabilir. Biraz cesur ol(taktik diziliş ve oyuncu tercihleri anlamında), biraz radikal ol lütfen. İkinci yarı o şiir gibi oyunu gördük artık bizi avutamazsın 50 orta ile kazara gelen bi golle. Ligin en iyi takımı ligin en iyi futbolunu oynamalı. Oynamıyorsa bir sıkıntı vardır. Hadi bizi boşver, adamlar ciddi ciddi bizden iyi olduklarına inandılar 14 haftadır. Bu eziyeti onlara da yapmaya hakkın yok :)

Unknown dedi ki...

@beagle
Her kelimene, her önerine imzamı atarım hocam.
Yalnız, Oğuzhan ile kazma sıfatını aynı cümlede kullanmışın, teessüf ederim. Şaklabanın futbol oynatmadığı ortamda, kaçırsın kaptan. Feda olsun. O kadar da torpili olsun :P

İki devre arasındaki uçurumu gözden kaçırmamak gerekiyor bence. İnanılır gibi değil. Aynı dizilişte ve taktikte ısrar edip aynı (hüsran denilebilecek) sonuçları alıyor; yine de inadına devam ediyor Şenol Hoca.

İlk yarı, hoca ile ilgili hemen hemen tüm eleştirilerimizi haklılaştıran bir taktikle sahadaydık. Atiba-Tolgay-Oğuzhan üçlüsüyle çıkmışın, istenilen seviyede olmasa da tempo yapıyor pas çeviriyorsun ama halen Şaklabanın ıvır zıvır ortalarına (hem de Talisca yokken) yalnız Casper'ın kafa vurmasını bekliyorsun. Deneyip deneyip bir kez bile başarı sağlayamıyorsun.

Ortada bir tutarsızlık var. Gökhan'ı hiç rahatsız etmeyen Denayer'in kanadını işleyeyim diyorsun ama o kanattan ne zaman verkaçlarla girsen ancak o zaman tehlike yaratabiliyorsun. Kaldı ki, o kanadı orta ile işleyeceksen, çalışmışın, hava toparında/duran toplarda zayıf GS defansı, Talisca neden yok? Ya da ayağı çok daha sağlam basan Negredo? O zaman Oğuzhan neden sahada?

Hehh, hele şükür anlaşıldı ki, Oğuzhan hepimizi mest eden o ikinci yarı için sahada. Monaco'yu darmadağın eden, Porto'yu İstanbul'a geldiğine pişman eden, Medel'i Adriano'yu Babel'i coşturan futbol için sahada.

Artık vazgeçelim demode, ŞL'de birkaç maç dışında bir halta yaramadığını gözümüze sokula sokula gördüğümüz şu saçma plandan. C planımız olsun. Daha doğrusu D, belki E...ŞL'de işe yaradı mı, yaradı bazen. Ama o zaman da takım saçmasapan kimliksiz bir hal aldı. Bir teknik direktörün (kimse kusura bakmasın ama) elindeki kadroya ihanet edişini izledik sezon başından beri. Bahse girerim, Muslera saçmalamasa, kanser olacaktık. Oğuzhan çıkıp Talisca girecekti, bam bam bam devam edecektik. Yaradana sığınıp orta kesecekti Şaklabanımız. Benim buna tahammülüm yok işte.

Gördük ki; Oğuzhan'dır Beşiktaş. Beşiktaş'ın oynayacağı da oynaması gereken de o vitaminsizin futbol ufku kadardır. Başar'ın telaffuzuyla, Guarejma futboluyla buraya kadar. GS'yi toz duman etti Oğuzhan Beşiktaş'ı. A+ takımlar dışında hepsine de bunu yapabilir. Yeter ki şu takıma artık Lens'i, Negredo'yu, Medel'i monte etmeyi başarabilelim. Beagle'ın yazdıklarına imzamı atarım. Artık ideal kadromuz şu olmalı;

Arka 5'li
Medel-Tolgay-Oğuzhan
Lens-Negredo-Babel

Hatta Anadolu takımlarına karşı
Gökhan-Pepe-Medel-Adriano
Tolgay-Oğuzhan
Lens-Negredo-Babel
Cenk

Kefilim. Tutmazsa da buradayım :)
Cenk & Quarejma & (içim yanıyor ama) Atiba & Talisca kulübeye. Başka çaresi kalmadı Beşiktaş'ın. Oğuzhan'a muhtaç ve Oğuzhan futboluyla fırtına gibi esmek zorunda.

Dipnot: O neydi yav? :D

Unknown dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=8nlO_Jankn8

Kendimi 14 kez Kerem Tunçeri diyen Murat Murathanoğlu gibi hissettiğim bir akşamdı :) Sinir boşalması gibi oldu. Bağıracağım Oğuzhan Özyakup diye. Abi haftalarca ne izletti bize öyle yaa? İnsaf! Hocanın yaptığını düşmanımız yapmaz yeminle

Mayor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mayor dedi ki...

Butun fikirlere katiliyorum ama Cenk'mi Negredo'mu konusu bence hala muallakta.
Oncelikle istatistiksel olarak Negredo henuz Cenk'i kesebilecek dakika/gol seviyesinden uzak(dandik kupa macini haric tutarak soyluyorum)
Diger konu bugunku 1. gol
Cenk kovaliyor abi, hirsli, hizli ve ofkeli :)
Bu sayede Muslera'nin elinden kacan topa aninda mudahale etti, yoksa Muslera kedi gibi kaleci, kacirsa da o topu aninda kazanabilirdi. Negredo'da bu yok, yani o poziyonda agir kalirdi.
Ayrica Cenk gol atmadigi zamanlar haricinde de topla cok oynadi al, ver yapti, kosu yapti, pozisyon buldu ve kacirdi. Bunlari yapan adam hayalet olamaz.

Burada Negredo'ya kufrediyormusum gibi savunma yapmayin lutfen sadece objektif yaklasmaya calisiyorum.
Ben de Negredo'nun kendisini kanitlamasini cok istiyorum, ama bunu ummak baska, eldeki verilere bakmak baska.
Bizim Negredo istegimizin ana temeli bu adamin oynadikca acilacagina olan inanc.
Inanc yani sonucta, antrenman performansina dayali bir gorus degil.

O yuzden Cenk'in de hakkini yemeyelim, elinden geleni yapmaya calisan bir oyuncumuz.
Hatirlarsaniz Pektemek forvetken de ayni seyleri Cenk'i oynatmayanlar icin soyluyorduk.
Taraftar olarak yeni gelenleri gormek, onlarin basarili olmasini istemek dogal ama elinden geleni yapanlari asagilamadan yapmak onemli.

Gecen hafta burada "Atiba'ya bu taraftar ne zaman kufretmeye baslayacak" diye soran birisi vardi. Iste o noktaya dusmeyelim, burayi yonetim okur mu bilmem ama genis bir taraftar kitlesinin okuduguna eminim.

Adsız dedi ki...

Şimdi yazayım da Övünç iyi günde yazmadı demesin :)

Kazanacağımızı tahmin etmiştim. Galatasaray açık oynayan bir takım ve kapanmayı da beceremiyorlar. Aslında tibet'in yazdığı gibi, ilk yarı yine 80 lerin İngiliz takımları gibi orta kesmeye çalışıp durduk (bir farkla hatta biz koşmayan versiyonu halindeydik bu çöpe gitmiş ekolün). İkinci yarı Muslera hata yapınca Tosun Paşa affetmedi ve takım da gaza gelince aslında 7-8 lik maç 3 le bitti.

beagle'ın yazdığına katılarak üstüne tibet'in dediği gibi C D E oyun planları için de uygun bir oyuncu potası var. Şenol hoca biraz inat biraz da teknik direktörlerin çoğunluğu gibi kemik bir kadrom olsun hesabıyla bunları göz ardı ediyor ama bu oyunu ve oynayanları gördükten sonra da ısrar gereksiz olur.

Oğuzhan Sosa'lı zamanlarda sıklıkla eleştirdiğimiz bir oyuncuydu ama mevcut kadroda vazgeçilmez olduğunu gösterdi. İki unsur var, Oğuzhan'ın özelliklerini ortaya çıkarabilmesi için arkasının pek olması gerekli. Diğer unsur olarak da Galatasaray'ın orta alanda yaptığı baskıyı pas yüzdesi yüksek bir takıma karşı yapamaması da onu çok rahatlattı. Sonuçta birbirini destekleyen konular.

Defans tandemi birlikte oynadıkça alışır bu bağlamda Pepe-Tosic gayet yüksek verimli hale gelmişler. Bekleri yazmaya gerek görmüyorum, bırakın hücuma katkılarını ters kademeye bu kadar girebilmeleri Beşiktaş tarihinde yok. Tolgay box-to-box olarak gayet yeterli. Bu arada pek kimse değinmemiş ama Evropada öyle Gomis'in daldığı gibi darbeli kafa olaylarına doğrudan kart veriyorlarken bir de iki defa olması ayrı konu. Quaresma zaten hep bir urdu, şimdi tamamen takımla alakası kalmamış şeklinde oynuyor. Bir sürü dağlara taşlara vardı da Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunu Güntekin Onay iyi yorumladı: illa tarz işler yapacam hareketi. Cebi dolu liglere transfer zamanı geldi de geçiyor bile. Babel bu maçta çok etkili değildi. O pas hataları filan bana biraz mental yorgunluk gibi geldi.

Cenk mi Negredo mu. Bence de Negredo. Bu adam her türlü üst düzey ligde ve takımda görev almış, hem pozisyon hem de bitiriş anlamında kendini kanıtlamış bir isim. Cenk'i al ligdeki her takıma koy yine yazar o ayrı. Ancak Negredo sadece yazmıyor hem oynuyor hem de oynatıyor.

Atiba artık ben SSK'dan emekli olmak istiyorum halindeyken (bu yaşta kim eleştirebilir) Medel artık sürekli oynamalı. Medel benim uzun yıllardır takip ettiğim bir oyuncu. Naçizane bir şey önereyim. Mesela bu maçın kaydını bir yerlerden bulun ve oyuna girdikten sonra toplu ya da topsuz şekilde nerede ve nasıl pozisyon aldığına bir bakın, sadece onu izleyerek görebilirsiniz. Maçtan sonra Abidal Galatasaray defansı için şöyle dedi: "sorun isimlerde değil, stoperlerden biri hamle yaptığında diğeri onu izler ve buna göre yer tutar, iki stoperin de aynı topa hamle yapıp hata yaptıklarını görüyoruz". İşte Medel oyunu tüm sahada böyle takip ediyor. Henüz yedeklikten biraz ürkek gibi bunu atlatınca manyak uzun paslarını da izleyebiliriz.

Beşiktaş ilk yarı sonunda lider olabilir, olmasa dahi liderle arasındaki puan farkı 3 den fazla olmazsa hala şampiyonluk şansı var. Ben tekrar puan kayıpları olacağını sanıyorum o ayrı ama diğerleri de kaybedecek. Düşük puanla şampiyon olunan bir lig olacak gibi.

ozan dedi ki...

Cenkin bugun 3-4 tane asisti var, ne ara yine Casper oldu. Bir de Negredo golu iyidir hostur da dagilan gs savunmasi arasindan gitti gol atti diye Cenkin yapamadigini Negredo yapti nedir arkadaslar. Valla oyunculara taktinizmi takiyorsunuz Senol Hoca gibi. Negredonun servisi iyi dediniz Cenk servisin kralini yapti Oziye, Gonule ve Medele.

Cenk devre arasina kadar kesilmez, kesilmemeli de. Her mac Cenk ile oynayip gol-asist ne varsa yaptrimaliyiz sonra satiyorsak satalim. Yedek birakip piyasasini dusurmenin manasi yok.

Adsız dedi ki...

Bir şey daha ekleyeyim. Acilen takımdaki her hücum oyuncusuna plase gol vuruşu nasıl yapılır nasıl etkilidir öğretilsin. Futbol tarihinde eskimeyen nadir konulardan biri de karşı karşıya kalındığında plasenin nasıl etkin olabildiğidir. Bizimkiler genellikle abanıyor, Tosic plase olmasa da farklı halini gösterdi.

Ya abiler; Cenk-Negredo meselesini "biri öbüründen daha iyi" gibi tartışmanın hiçbir ama hiçbir manası yok.

Cenk'in optimum performansa ulaştığı, Negredo'nun tavanını aştığı maçlar/rakipler/sistemler var. Bu da bugün 45-70 arası gibi oyun. Real Madrid'e karşı oynuyorsak Cenk ile başlamak daha mantıklı Negredo'dan falan böyle acayip bir durum.

Ama işte Türkiye Ligi için Negredo (çoğunlukla) biçilmiş kaftan. Rakibi yıpratacak, dar alanda zaten pozisyon fakirliği çekerken birilerine servis yapacak, Babel'i etkin hâle getirecek vs. forvet bu. Ha, biraz alan bulunca Cenk de âlâ servisler yapıyor ama işte bizim sorunumuz o alanı ligde ekseriyetle bulamamamız.

Ligde 90 dakika başına Negredo 3.5 şut çekiyor, 0.5 gol atıyor. Cenk Tosun 3.6 şut çekiyor, 0.5 gol atıyor. Arada hiçbir fark yok sayısal olarak yahu! Negredo'nun çoğunlukla 5-10 dakika forma şansı bulduğunu, Şampiyonlar Liginde toplam 29 dakika oynadığını da unutmayalım. Adamın ŞL performansı yok ki ortada kıyas malzemesi olsun?

Mesela İskandinav takımına karşı oynarken Medel berbat bir performans sergileyebilir. Ama bu adam orta sahada da defansta da oynarken bizim takım için baskı kurma anlarında elzem olan bir meziyete sahip = hızlı pas. Bugünkü gibi havadan oynanmayacağı belli bir maçta Medel'den müthiş katkı alırsın.

Yani şu senaryo bazlı değerlendirme şeyini bir türlü oturtamadık ona içim acıyor. Her futbolcunun artısı var, eksisi var. Yani sadece artısı olan, tartışmasız isim işte Fabri var (o da alternatifsizlikten yani), Pepe var, biraz Adriano bitti bu kadar.

Yani bugün Negredo'nun attığı soğukkanlılıkla gol atacak bir tane daha ileri uç elemanımız var o da Babel. Bu gerçeklik yani yapacak bir şey yok. Bunların hepsinin muhakemesini yapıp ona göre maç maç hazırlanmamız lâzım. Maç olur Talisca'nın tavşanına ihtiyaç duyarsın, Atiba/Medel-Oğuzhan-Tolgay gereksiz olur, maç olur orta sahada rakibin sana şok pres yapacağı bellidir ona kırmak için Talisca'yı kesersin. Yani bunlar oyuncunun genel kalitesine dair bir şey söylemez illa.

Hocaya zaten bu yüzden kızıyoruz ekseriyetle. Şu rotasyonu oturttuğun zaman kimse mutsuz da olmaz yani. Sebepleriyle 11 tercihini anlattığında trip atacak oyuncu da defolup gidebilir Beşiktaş'tan.

Unknown dedi ki...

@Ozan
Ben bu maç için demedim zaten. Kaldı ki Cenk kendi standartları için gayet başarılıydı. Hatta sezon maçını oynamış olabilir. Ben birkaç maç hariç Cenk'in abartıldığını ve çoğu zaman da kaçak güreştiğini düşünüyorum. Emin ol, Beşiktaş'ın ilk hücum planı olduğunda defoları daha çok ortaya çıkıyor. Defalarca gördük, göreceğiz. Değersizleştirmek ya da piyasasını düşürmek mevzusu değil. Devre arasına kadar oynatıp, hazır piyasa yapmışken, satalım. Benim görüşüm budur.

@Mayor
Hocam, tam aksine, oynadıkça açılacağına dair inanç değil, akşam gördüğümüz Beşiktaş'ta Cenk'ten ziyade, James Sneijder'in de belirttiği üzere, sadece gol vuruşu anlamında değil, bu futbola daha kolay uyum sağlayabilecek Negredo'yu görmek istiyorum. Bit tık ileri götüreceğini düşünüyorum.

@James Sneijder
Birkaç kez 'nerelerde james üstadımız?' diye soracak oldum, yorum yazmaya başlayınca unuttum. :)) Lütfen uzak durma.

Unknown dedi ki...

@shelbyl
Kendi adıma teşekkür ederim hocam. Tane tane anlatmışın. :)

Adsız dedi ki...

@Mayor

Gayet güzel özetlemişsin ama derdim topun Muslera'nın elinden kaçmasını beklemeyecek bir halde olmamız durumu :) Böyle koca ilk yarı çöpe gitmesin. Eğer bundan sonraki lig ve Avrupa maçlarında ilk golü bir şekilde biz atacaksak ezberi oynamaya devam edebiliriz sorun yok. Ama öyle bir garanti de yok doğal olarak.

@shelbyl

Sadece İskandinav takımları konusunda ekleme; demek istediğini gayet anladım ama kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayışla karşıla formatında, öyle sert rakiplere karşı elde yine en önde Medel olur, sonuçta eldekilere göre kadro.

@tibet kutman

Estağfirullah. Tersine yeterince takip edemediğim bu sezonla ilgili tüm blog yorumlarını okuyup fikir sahibi oldum. İlk bakılacak platform.

Huzeyfe dedi ki...

Ben oyunculari "skillset"leri uzerinden, hocayi da oyuncularin ve takimin "skillset"ini genisletebilmesi uzerinden elestirmekten yanayim.
Bunun Turkcesini bulamadim, bilen duzeltebilirse sevinirim.

Bugun hoca icin olumlu. Cok dinamik bir orta sahayla oynadik. Daha once yapmadigimiz birseydi bu. Gecen sene Talisca sakatken Oguzhan-Tolgay'li orta saha uretemiyordu. Bu mactaki orta saha ondan farkliydi. Sadece dinamizm de degil ama tam ne oldugunu da anlamadim. Oguzhan 10 da oynadi 8 de oynadi. Ayni sekilde Atiba ve Tolgay da 6-8'i degismeli oynadilar.

Oyunculara gelince,
Cenk'i hayalet oyunu icin degil macin 30.saniyesinde kacirdigi gol icin elestiririm ben. Derbi macinda o golu atamayan golcu bu takimin ilk 11'inde olmamali. Oguzhan, Medel kacirabilir, Cenk kaciramaz. Isi o cunku.

Quaresma'ya cosku iyi gelmiyor. Daha fantastik olsun istiyor surekli. Ben cok bezdim bu adamdan ama CL'de topsuz oyunda kendini demarke edebilmesi baska hicbir oyuncumuzda olmayan birsey. O yuzden kenar oyunu oynayacaksak bu uyuz adama mecburuz.

Oguzhan'in en onemli ozelligi ozguveni bence. Ama sarsilmis gozukuyor. Eksik yanlarindan biri de mac ici konsantrasyon dalgalanmalari. Ilginc sekilde macin tamaminda sorumluluk aldi. Hoca da bunu istiyor sanirim. Bir de sut calismasi lazim.

Medel'i cok begeniyorum son maclarda. Kaptigi anda topu oyuna bu kadar rahat sokabilen az oyuncu vardir.

Negredo hakkinda umarim yanilmisimdir ve beni yaniltmaya devam eder. Ben hala Cenk'i kesebilecegini dusunmuyorum.





ozkankaya35 dedi ki...

Cenk'in golünden sonra totem yaptım uyudum.Rüyamda maçla cebelleştim.uyandim korkarak baktim,fena koymuşuz.gūzel bir pazar olacak.sonra güzel bir pazartesi.günaydın büyük Beşiktaş ailesi

yilmaz dedi ki...

medel'in bir arapas bir de ceza sahasına girip karşı karşıya kaçırması da es geçilmemeli. Bu adamı da yavaştan Atiba'nın yerine kadroya ısıtmalıyız.

Barreto dedi ki...

Medel'in topu kapar kapmaz dikine isabetli oynaması tam da ihtiyacımız olan şey. İlk 11'e monte edilmeli.

YSY dedi ki...

Caner ve taliscasız hayat da güzelmiş..

beagle dedi ki...

Negredo Cenk değişimi isteğinde netleşmesi gereken şey "maç tipi", "oyunda ne aradiklari ve ikisinin de az olan gollerinin hangi şekilde atildigi.

1. GS maçı kivaminda ligde bir tek Göztepe bizle oynar. Böyle alan bir daha yok. Rakip savunma yerlesikken Cenk yok. Bakiniz 13 maçta 16 puan kaybimiz.

2. Cenk "savruk" bir şekilde golü ariyor. Arada kollektif şeyler denerken de topu büyük yüzde ile kaptiriyor. Bu maç Talisca ile oynamadi. 0-0 da beraber oynadiklarinsa facia çıkıyor. Bunu da atlamayin. İlk 11 de Talisca-Cenk-Q maça ciktin mi sert rakibe karsi bittin.
Negredo genelde topu ve kollektif golü arıyor. Bu onu tehlike bölgesinden uzaklastiriyorsa da oynadiginda daha az top kaybi ve daha çok mucadele kazanma ile 1 kişi fazla gibi oluyoruz. Arkadaşları kacirdigindan istatistiği düşük olmasa "asist krali" seklinde oynuyor.

3. Bu maçta 3 golunuzden ilk 2si tesadüf goludur. 3. Gol rakip açıkken bile olsa 2 adam arti kaleciye çalımla, bilerek atildi. @Shelbyl' in dedigiyle buluşalım, bu golü bu takimda bir Babel bir de Negredo atabilir. Cenkin problemi ne yapacağı bilinmez olmasi. Aslinda topu kaybetmeye golu de kacirmaya meyilli olmasi. Mesela mac başında kaleci ile kalinca ben hiç heyecanlanmadim. Atsa sasardim. Bu Cenkin gs maçlarında ayni tip pozisyonu 3. Kacirisi. Israrla atamiyor.Atamaz da. Bazi şeyler icin artik çok geç.
Cenk gibi forvetler "mutlak pozisyon" heyecanı/baskısı olmayan, topla bulustuktan 1/2 saniye içinde toptan ayrilman gereken işleri yaparlar. Orta mesafe vuruşlar, yan ortaya dokunuslar vb. Bkz mutlak golleri kacirdiginda "ben kendime sizden çok kizdim" hareketleri. Bu şov gicik birşeydir çünkü oyunu izlemeyi birakirsin ekstralar kaçar, top arkasina gecmeyi geciktirirsin, rakip yuzdeli kontra yapar.
Adam baskı kaldiramiyor penaltı nasil atıyor? Penaltida top sabit, zaman baskısı yok gibi, adamin da ayağı iyi aslında. Problem kafada. O da bizdeki baskida duzelmez.

Dün porto maci, tiki taka vb maçı domine ettigimiz anlarda nasil "vazgeçilmez" Qimili aramadiysak, Oğuzhan, Adriano, Negredo, Babel, Lens bazen Taliscali bir kadroda da Cenki aramayiz. Başka birşey oynariz, oynadigimizdan da mest oluruz. Ha Talisca ile değişerek Cenk de bunlarin arasinda iş yapabilir.
Bu potansiyeli ve sezonu heba etmeyelim...

Basar dedi ki...

Şampiyonluk hava işidir. Bence bu maçla o ibre gs camiasından Beşiktaş camiasına döndü (az da olsa farklı Manisa galibiyeti etkisiyle)

Önümüzdeki maçı da alabilirsek bu duygunun pekisecegine inanıyorum. Hocanın 2 sezondur ligin 2. Yarısında takımın performansını arttırdığını da biliyoruz. O yüzden, Oldukça iyi noktaya geldik.

Basar dedi ki...

Sevgili Övünç, Mehmet ve Burak

Özellikle Övünç, abi bir maçta da sevinelim yahu. Eze eze yendik, bu maçta eleştiriyi bırakalım.

Futbol evet teknik taktik oyunu ama bir yanı da psikolojik bir oyun olması. Evet malesef ne yaparsak yapalım quaresmayı kestiremiyoruz, hala takımda degisiklige gidilse çıta atlayabiliriz ama dünkü maç ligde bize psikolojik üstünlüğü getirdi.

Bence bunun ekmegini son 3 maçta yiyecegiz.

Not: Beşiktaş'ın oldugundan daha iyi bir takıma evrilme fırsatı var. Oyunda Talisca ve quaresmaya gerek yok. Medel ozzy ve negredo takıma girse bambaşka bir takıma evrilecegiz.

@basar

Hahaha . Ben kendi adıma bağıra bağıra seviniyorum zaten . Anı yaşamak konusunda sıkıntımız yok . Taraftarlıktan keyif alınamaz öbür türlü .

Lakin podcast ekibi makro management konusunda biraz daha takıntılı sanırım . Bazı mevzuların eğrisinin doğrusuna gelmeden çözüldüğünü görmek istiyoruz . Bu sezon taraftarlık tarafından baktığımızda şampiyon olsak ne olacak , olmasak ne olacak , problem bu değil .

Problem kulübün içinde bulunduğu durumda lig şampiyonluğuna ve CL'de var olmaya %100 ihtiyaç duyması . O gelirlerden mahrum kaldığımız anda işin sonu çok kötü yerlere gidebilir . Kadromuzun da 1 sene daha bu performans seviyesine çıkması çok zorken ve rakiplerimiz bir yeniden yapılanma sürecinden geçiyorken işi dominasyona dökme fırsatına çevirmeyi kaçırmamalıyız . En azından işin benim tarafımdaki boyutu böyle .

Basar dedi ki...

Övünç twittera futbol analiz yazinca beşbin tane adres çıkıyor. Linki paylasir misin?

http://www.futbolakademi.net/2017/12/mac-onu-besiktas-galatasaray.html

Basar dedi ki...

Bu arada, farklı düşünmüyoruz ama 1-2 gün keyif çatalım. Ve hoca esnerse gerçekten çok iyi işler yapabiliriz. 5 CL maçı oynadık, ikinci yarı bu kadar çok olmayacaktır, en fazla 4ü görürüz gibi (inşallah -kelime patenti Mehmet'te- fazlası da olur!) ayrıca Medel ve Negredo takıma ısındı. Hoca dün bizi duydu, Monaco orta sahası ile basladi, formda değişiklikler yaptı. Bunlar özledigimiz gelismeler.

ozan dedi ki...

@Tibet

Abi yazdigim direk sana degildi benim anlatmak istedigim iki nokta var.

Biri bizim piyasasi boyle yuksek olan bir oyuncuyu kesmemiz anlamsiz, satariz devre arasi sonra Negredo ile oynariz. 15-20mil bandinda oyuncu surekli satmiyoruz firsati degerlendirmek lazim. Senle de bu konuda ayni dusunuyoruz.

Ikincisi de Negredonun Gs macinda oynadigi 5 dakika bana Cenkin yapamadigi hicbirseyi gostermedi. Negredo Cenkten iyidir kotudur degil mevzu. Cenk Muslera ile karsi karsiya kalsa yine atardi, kaleciyi yatirmazdi ama yine gol olurdu zaten kolay pozisyondu. Sorun konu Cenk-Q olunca iyi oynadi demek zor geliyor biraz. Quaresma da bana gore gayet iyi oynadi. Ilk yarida 1-2 pozisyon haric gereksiz orta zorlamadi, ceza sahasina kosu yapti, kafa ile gol kovaladi vs.

Mehmet Demirkolun abartmasindan bahsediyorsan sana katiliyorum ama onun disinda Cenkin gayet iyi bir forvet oldugunu dusunuyorum. Tekrar soyluyorum devreye kadar umarim 3-5 gol daha atar sonra satariz.

Ekrem35 dedi ki...

Cenk'in maçta en az 5 tane asisti olabilirdi. Oğuzhan 2 kere karşı karşıya, medel, gökhan gönül'ün sağdan çektiği şut, q7nin kafası, oğuzhan'ın penaltı pozisyonu. Cenk'i gol konusunda eleştirmiyorduk burda genelde oyunun içinde olmamasıyla eleştiriyorduk. Dün akşamki performansı bu konu için inşşalah sürekli hale gelir. Böyle maç içinde aktif olursa negredo dahil kimse cenk kesilsin diyemez bence. Ama yine kayseri maçında bu şekilde göremezsek kendisini 1 maçlık mıydı acaba o performans diye düşünüp aynı eleştirilere başlayabiliriz.

BurkayJK dedi ki...

Muazzam bir maç. Harika bir sonuç. En az üç gol daha atabilirdik, sonuç beni tatmin etmedi. Son cümleyi kuracağım aklıma gelmezdi. Kazanacağımızı düşünüyordum fakat bu kadar rahat bir oyun beklemiyordum.

Maçı izlerken resmen duygulandım. Tanrı'ya şükür ettim bize bu günleri gösterdiği için. Bu günlere hiç kolay gelmedik ve zor günlerimizde kendinden daha da nefret ettiren bir camiayı böyle ezdiğimiz için çok rahatlamış hissediyorum. Son golden sonra hem sevincimden hem hırsımdan gözlerim doldu. Sanki üzerimden bir yük kalkmış gibi hafifledim. Bu rahatlamanın zirveye ulaşması için bir sonraki evre şampiyon olmaktır.

Hepinize ayrı ayrı teşekkürler çocuklar!

turgay dedi ki...

güzel maç güzel ikinci yarı. 21 orta yapıp (ikinci yarı sadece 8) aksiyonlarımızı 2 tane dikine pasla bulduğumuz hakemin bizi doğradığı bir ilk yarıdan sonra musleranın hak hukuk adalet diyerek cenke topu teslim etmesiyle bu ligin 2 tık üzerinde olduğumuzu bir kez daha gösterme imkanı bulduk. umutlarımız yeşerdi. umarım şenol hoca artık hangi oyuncularla nasıl futbol oynandığını görmüştür de değişikliklerini buna göre yapar. tüm camiaya hayırlı olsun

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

talisca yerine cenk ss oynayasa ya? resmen içinde ozzy çıkmış dün: https://twitter.com/umex/status/937260983994679296

sports guy dedi ki...

Valla tabii ki sevindik ettik, semtin altini ustune getirdik dun gece. Ama gercekler duruyor orada, bir muslera ikrami olmasa o oyundan gol cikmayacakti. Yine kisirdik.

Ilk yari boyunca net diyebilecegimiz kac pozisyon vardi? 1.5tan 2.

Su konuda iddialiyim, maca 1 0 onde baslatsalar bu orta saha uclusu barca'yi madrid'i de top diye oynar. Ama 0 0kenki uretememe problemi tam gaz devam ediyor. Ve maalesef hocadaki "kazanan takimi bozmayayim" kafasi devam edecek, ve haftaya kanser olucaz yine.

Neyse, bu sene de boyle gidecek belli ki napalim. En azindan medel'i 11e yerlestirir umarim artik hoca, burada da soylenmis baya ki herkes gormustur zaten adam dikine oyunu seviyor. O pozisyonda risk alacak adama cok ihtiyacimiz var su sablonda.

Sasirt beni delirt beni hocam :)

beagle dedi ki...

Bu tip mecralarda insan niye yazı yazar:
- İddialaşmak/paylaşmak keyifli
- Medya yanlı ve düşük kaliteli olduğundan yeni nesil Beşiktaşlılara ulaşmak/babalardan ağabeylerden alınanlardan bir şeyler aktarmak
- Az da olsa "entelektüel kamuoyu" niteliği ile bir şeyleri değiştirmek

Kasmayın, flood/troll işleri dışında herkes yazsın. Twitler veya podcastler biraz uçup gidiyor yazı baki kalıyor.

Seba döneminde yazıyla milim oynamazdı kararlar. Ancak Fikret Başkan populizmi sever. Şenol Hoca da yılların öğrenimi ile Başkanist oldu. Başkan'ın aklına giren çözüm kısa sürede sahada görülür. Gökhan Töre savuma işinde tepe yapmışken Qımıl zararlısının takıma girmesi de aynen bu populist sebepten. Çıkışı da aynı sebepten olur merak etmeyin.

Kayseri zor maç. Hiçbir öğrenimde bulunmadan Cenk bu hafta iyiydi, Q da iyiydi, Atiba zaten kesilmez falan deyip bu maça puan kaybetmeye çıkmanın alemi yok. 3 maçta 9 puanla 35 olur, potaya gireriz. "Başakşehir şampiyon" diye dolaşan çok çomar var ortalarda, kemik atmamak lazım.

BJK4EVER dedi ki...

@truant,

Ben eskisi kadar zamanim olmadigi icin her zaman yazmiyorum, kazandigimiz maclardan sonra da kaybettigimiz maclardan sonra da yazmiyorum her zaman. Karsi tarafa saygisizlik yapmadan yazmasini ogren.

Maca gelecek olursak, hala soylediklerimin arkasindayim. Ilk yarida ezici oyun ustunlugune ragmen pozisyon sayilari 3'e 2, bu kadar basit. Boyle bir oyun ustunluguyle bu pozisyon sayilari iyi degil.
Nedeni de ceza sahasina girmeden mac tamamlayan Oguzhan (1 kere girdi penalti oldu) ve savunmalar arasinda kaybolan Cenk.

Eger super ve dogru oyun sergiledigimizi dusunuyorsaniz soyleyim, ama yorumlar hala orada duruyor. Cogu kisi karamsardi, kimsede 'super oynuyoruz haci, kesin erken bir gol bulup 9-10 net pozisyon yakalariz, farka gideriz' havasi yoktu.
Muslera topu elinde kacirmasa yine kabiz ve zor bir mac bekliyordu bizi. Yine Talisca girerdi oyuna, Negredo 80'de falan girerdi ve sandalye ucunda mac izlerdik.

Mesele zaten oyun ustunlugu degil, onu cogu macta yakaliyoruz. Porto ve FB deplasmaninda da, Akhisar macinda da yakaliyoruz. Ustelik illa Oguzhan-Tolgay varken de degil, Talisca varken de yakaliyoruz. Ama kilidi acamiyoruz, bu mac da acacak gibi durmadik Muslera yumurtlamasa. Ondan sonra oyunun o hale gelmesinde GS'nin de sagolsun payi var, zira o kirilmayi bu kadar agir olmasa bile Basaksehir ve Trabzon macinda da yasadilar. Yoksa onlarin da mi uber kurt bir hocalari var? Riza iste, bildigimiz Riza.

Bana gore hatalar hala devam ediyor. Bu macta bence Atiba tolere edilir, Cenk de edilir, ama Anadolu takimlarina karsi sokmez. Kayseri deplasmani daha zor mac, ama Osmanli macina yine orta alanda Atiba, forvette Cenk, Talisca'siz 11'le cikarsak yine kabiz oluruz.

Kaldi ki degisiklikler yine dogru degildi. Medel degisikligini alkisladim, ki timing'e hayret ettim. Ancak Lens'i sokmamasi ve Negredo'yu bu kadar gec almasi yine yanlis. Lens'i alsa mac 3 olmaz 6 olurdu. Lens bu tur oyunlarda oynamayacaksa ne zaman oynayacak? Leipzig macinda da aynisi oldu, almadi ve sandalye ucunda mac izledik. Oyun o hale donunce Quaresma cekilmiyor, elinde Lens varken kullanmiyorsun. Elin antrenoru senin begenmeyip yolladigin Frei'yi kullanip puanlari catir catir aliyor ve lider.

Senol hoca'nin devreye kadar zamani var, son 3 macta yapacagi tercihler bence belirleyici olacak. Atiba/Medel veya Atiba/Oguzhan, Cenk/Negredo, Oguzhan/Talisca tercihleri ve Lens+Negredo'yu kullanis sekli bence cok seyi belli edecek.

Kaldi ki hocayi bu kadar ilahlastirmaya gerek yok. Bilic konusunda da yaptik, manifestolar falan yazildi gorduk iste. Hoca da hata yapar, yapiyor da. Fabri/Tolga tercihi, gecen senenin ilk devresindeki rotasyon cilginligi vs zarar verdi.
Simdi de Atiba ve Cenk israri, Negredo, Medel ve Lens'i gormemezlikten gelmesi zarar veriyor, bu kadar basit. Bunu soylemekte de zarar yok. Gecen sene tren kacmadan toplarladi, ama bu sene tren daha erken kalkacak gibi duruyor.

ozan dedi ki...

@BJK4EVER

Surekli Fabri-Tolga tercihinden bahsediyorsun, yanlis hatirliyorum diye baktim. Tolga gecen sene ligin ilk iki macinda bir de Benfinca macinda oynamis. Yani yeni kaleci gelmis ilk 3 maci kacirmis hepsi bu. Hocayi ilah yapmayalim eyvallah ama hocayi da gommek icin yanlis bilgiler vermiyelim.

Tolga olayi zaten komedi. Boykoyu oynatmadi diye hocayi gomduk Boyko Malagada maca cikamadan geldi simdi talibi yok. Gunay oynasin dendi Gs macinda oynadi olmadi, Simdi Goztepede yedek.

Bunlar hep Sebastien Frey yuzunden oluyor zaten.

carlito dedi ki...

@BJK4EVER seninle zaman zaman görüş ayrılıklarından doğan tartışmalarımız olmuştur, elbette hiçbiri kişisel şeyler değildi, hepsi Beşiktaş'ın menfaatleri için yaptığımız kafa patlatmalardı.. çoğu zaman olduğu gibi bu maç öncesinde de ayrı fikirlerdeydik, sen Talisca yerine Ozi tercihi için hocayı yerden yere vuruyordun.. (Ozi karşıtlığını zaten biliyoruz, sezon başı onun olmadığı bir ideal 11 yapmanı eleştirdik diye işi ifade özgürlüğüme müdahale ediliyor noktasına taşıyarak ortalığı velvereye vermiştin!)
kimsenin futbol bilgisine saygısızlık etmek istemem ama bu derbi blog'taki kişiler açısından da turnusol görevi gördü bence.. çoğunluğun görmek istediği türden şişirmeli ve orta kafalı oyundan uzak; bol paslı, dikine ve göbekten delen bir takım oyununun Oğuzhan'sız olmadığı ve olamayacağı çok açık şekilde görüldü.. sen ise tam tahmin ettiğim gibi sırf lafımı yemeyeyim zihniyeti uğruna lafımın arkasındayım diyorsun hala :) gene de saygı duyuyorum elbette, ama eleştirdiğin ilk yarıda da oyunu domine eden yine Beşiktaş'tı ve bunu da Tolgay'ın desteğiyle orta sahayı yöneten Oğuzhan'a borçluydu.. tek sefer ceza sahasına girdi o da penaltıydı diye kendi ağzınla söylüyorsun.. ee penaltıyı vermiyorsa bu da Oğuzhan'ın kabahati mi? demekki varlığı yetiyor adamın.. hepsini boşverelim son iki haftaya bakalım, Tolgay'ın yanında beraber top yapabileceği bir adam yokken bir defa göbekten tehlike yaratamayıp sürekli isabetsiz kanat ortalarıyla nal toplamadık mı?
artık bu konu tartışmaya kapalı bence, zevkler ve renkler nasıl tartışılmazsa, Beşiktaş'ın 10 numarası olmadan göze hoş gelen bir futbol oynamasının çok zor olduğu da tartışılmaz bir gerçek..

bu konuda en güzel yazan tibet kutman olmuş: "Gördük ki; Oğuzhan'dır Beşiktaş. Beşiktaş'ın oynayacağı da oynaması gereken de o vitaminsizin futbol ufku kadardır. Başar'ın telaffuzuyla, Guarejma futboluyla buraya kadar. GS'yi toz duman etti Oğuzhan Beşiktaş'ı. A+ takımlar dışında hepsine de bunu yapabilir."
ağzına sağlık dostum.. ayrıca ideal kadro görüşlerine de harfiyen katılıyorum.. özellikle Medel-Tolgay-Oğuzhan'lı bir orta sahayı izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum..

bunun dışında shelbyl'nin rotasyon konusunda söylediklerine de katılıyorum, hoca en azından bu sezon belli bir 11'e takılıp kalmak yerine, maçına göre hangi oyuncudan daha iyi verim alabileceğini rakibe bakarak doğru seçerse çok daha iyi sonuçlar alabiliriz.. hem geniş kadronun da hakkı verilmiş ve olur ve kimse kaybedilmez/küstürülmez..
bana göre de Cenk ve Talisca'nın beraber oynamaması gerektiği anlaşılmalı artık, zaten bu ikili çok iyi anlaştıkları görüntüsü de vermedi hiçbir zaman.. Talisca konusunda bonservis konusunda yönetim kesin kararını vermeli ve tüm planlar da buna göre yapılmalı.. eğer alınmayacaksa bu hocaya da iletilmeli ve Talisca ağırlıklı olarak hamle oyuncusuna evrilmeli.. zaten Cenk'in parası komple ona gömülmedikçe alınması mümkün değil, bu da büyük hata olur.. ayrıca Cenk'in devra arası satılsa bile sezon sonuna kadar kalması lazım bence, yeni sezon için yapılmalı anlaşma.. sezon ortası aynı verimi verecek birini zor buluruz, Negredo'ya bir şey olsa Cl ikinci turuna Pektemek ile çıkmak zorunda kalırız!
Q ile ilgili tek söyleyeceğim şey, umarım son sezonunu izliyoruzdur ve Şenol hoca sezon sonuna kadar takıma kazandıramadığı son kalan yeni transferimiz Lens'i de kazandırmış olur, çünkü uzun vadeli olarak Q'nun yerini dolduracak isim Lens.. (Töre'yi hiç saymıyorum, Orkan'dan daha çok umudum var)

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@ozan,

Hayir kardesim, Fabri 3 mac falan kacirmadi, sakatligi falan yoktu, hazirdi ayrica. Hoca Tolga'yi Fabri'nin onune koydu sezon basinda. Ve sen de biliyorsun ki Fabri konusunda seyircilerden gelen tepkiler bu kadar agir olmasa, hoca Boyko'da oldugu gibi yine Tolga'yi oynatip yabanci kaleciyi yedek birakacakti. Hicbir hoca sezonun ilk maclarinda kafasinda olmayan kaleciyi oynatmaz, oyle bir pozisyon degil. O yuzden soylediklerin biraz garip.

@carlito,

Beni galiba baska biriyle karistirdin, cunku hicbir zaman Oguzhan karsiti olmadim, hatta surekli Atiba ile uyumundan ve gelisiminden bahsettim. Cogu kisi fiziksel eksikliklerinden bahsederken hatta.

Oguzhan'li bir takima ben de varim, ama bu illa Oguzhan 10'da oynayacak diye birsey yok. Oguzhan'li ovdugun oyunda bile ilk yari kisir gecti, ezici topla oynama oranimiza ragmen. Ki GS default bir Anadolu takimi kadar geride oyunu kabul etmedi bile, tamamen geride kabul etse rakip hic delemeyecegiz.

Oguzhan bence mutlaka ilk 11'de oynamali. Zorlu deplasmanlarda veya Avrupa'da Talisca yedek kalir Oguzhan-Tolgay oynar, ligde de Atiba yedek kalir Tolgay-Oguzhan oynar, bu kadar basit bu cozum.

Tu kaka ettigin kanat futboluna gelecek olursak. Kanat futbolunu izleyeceksek ben bir kere de 75 dakika Quaresma-Talisca-Negredo uclusunun ayni anda sahada oldugu ve ustelik orta alanda Oguzhan'in oynadigi ve kanada dogru anda dogru topu atabilecegi bir sistemde seyredelim derim. Ceza alanina giren tek oyuncunun Cenk oldugu veya Quaresma'nin ciktigi Negredo'nun girdigi bir takimda degil. Ki niye takimin oyun sablonu illa kisa paslar ve verkaclar veya kanat futbolu diye 2'ye ayriliyor anlamiyorum. Bunun karisimi da gayet mumkun.

ozan dedi ki...

@BJK4EVER

Fabri gecen sene 3 mac kacirdi + bir macta sakatlanip cikti , antep maciydi galiba. Ben Fabrinin sakatligi oldugun icin ilk 3 maci kacirdigini soylemedim. 3 mac oynamadigni soyledim sadece.

Hocanin kafasinda Tolga olur Fabri olur onu sen ben bilemeyiz de hoca taraftar tepkisi ile oyuncu secse suan bambaska oyuncular oynuyor olurdu.
O yuzden ben senin gibi hocanin taraftar tepkisi yuzunden Fabri ile devam ettigini dusunmuyorum.

beagle dedi ki...

Bir hatirlatma: Bu sezon öncesiydi galiba, hoca bir programda Tolganin kalecilik yeteneklerini çok daha önde gördüğü seklinde yorumlanabilecek birseyler söyledi.
Ben Tolga'nin kendinin hocaya Fabri oynasin demiş olabileceginden supheliyim.

Zaitsev dedi ki...

Tolga çizgi kaleciliği konusunda Fabri'den daha iyidir ama bizim gibi hücum ağırlıklı oynayan bir takımda ayrıca bulunması zorunlu olan ayağını iyi kullanma, topu oyuna sokma, yeri geldiğinde libero olma, ileri geri çıkma gibi özellikleri zayıftır. Bu yüzden büyük takım kalecisi olamaz. Oyunu kendi sahasında kabul eden takım kalecisidir Tolga.

2016-2017 başında 2-3 lig maçı Tolga oynadı sonra bir maç Fabri. Peşinden arada ilk CL maçında Tolga oynamıştı ve bir daha kaleyi göremedi. O yüzden Tolga'nın geçen sene oynadığı maçları izlemek lazım. Şenol hoca 2015-16dan gelen sıkıntılarında etkisiyle Fabri'yi istemeye istemeye oynatmak zorunda kaldı diye hatırlıyorum.

sports guy dedi ki...

@beagle

Benim de aklima gelmisti o valla. Tolga iyi kaleci olmayabilir ama akilli adamdir. "Hocam bu taraftar bu gidisle beni yer koy bak fabri'yi, tutmazsa geri koyarsin beni sonra" falan demis olabilir hakkaten :)

turkkant dedi ki...

Biraz geç oldu ama, maçın ikinci yarısı zevkten dört köşe olduğumdan post filan yazamadım. Herhangi bir derbide bir rakibimizi bu derece ezdiğimiz bir maç anımsamıyorum. Stattan çıkarken herkes, ah şu maç 6-7 olacaktı torunlarımıza anlatacaktık diye hayıflanıyordu.

Şenol Güneş bence gayet akıllıca bir taktikle çıktı. GS'yi daha pasif bir oyuna sürüklemek için orta sahayı üçledi. Bu ne sağladı. Birincisi, önde baskı yapabildik, Talisca ile önde baskı olmuyor, Oğuzhan-Cenk ikilisi önde çok iyi basıp GS'nin oyununu oturtmasına engel oldular. İkincisi, GS'nin önde baskı yapma ihtimalini ortadan kaldırdılar. Atiba-Talisca aynı anda sahadayken rakibin önde baskı yapması daha kolay, zira Atiba'nın becerisi düşük, Talisca ise riskli oynuyor. Tolgay-Oğuzhan'lı orta sahaya önde baskı çok deplasmanda önde baskı akıl karı değildi GS için. Sonuçta kapandılar, GS az pozisyon verdi, filan tamam, ama penaltı çalsa Fırat efendi yine galiptik ilk yarı...

Negredo nerede yorumları bence takıntılı. Cenk hem müthiş yıpratıcıydu, hem ilk golü attı, hem de adam 5 tane 10 numara ara pas verdi! Bence Cenk'in kariyerinin en iyi maçıydı. Bir kere, 33lük Negredo ile o ön alan baskısını yapamazsınız, haliyle oyunun kontrolünü bu derece ele geçiremezsiniz, ve haliyle o "bahsedilen sıkışık oyunu Negredo çözer" durumu zaten baştan tam oluşmaz.

"Muslera kaçırmasa ne olurdu?", sorusuna, "Fırat penaltıyı verse ne olurdu", "Cenk ilk dakikada kaçırmasa" ne olurdu, gibi cevap verebiliriz.

Bu maç tabi, Beşiktaş'ın kapalı savunmayı açma sorununu tam çözmüyor. Ki bence bu sene açısından çözmemiz gereken iki sorun var:

1. Takımın hareketlilik sorunu. Gerek pas hızı, gerekse de koşu atma... Bekler, kanatlar hep ayağına istiyor, biraz Gökhan dışında... onun da yaşla beraber tehdit ediciliği düştü. Burada bu formülü değiştirebilecek tek oyuncu, aklına başına toplamış, fiziğini toparlamış, takımı kendine değil kendini takıma uydurmaya çalışlan bir Caner. Ve belki Lens?

2. Takım kimyası... Oğuzhan-Talisca-Tolgay-Atiba kombinasyonun her türevi bir şey kazandırırken bir şeyi götürüyor. Tolgay-Oğuzhan ve (formda bir) Talisca'nın aynı anda sahada olacağı bir düzen bulmalıyız bence. Artık Quaresma mı kenarda kalır, Atiba mı bilemem.

YSY dedi ki...

Maçın heyacanını bırakıp sakince izleyince cenk'in ömrü boyunca yapmadığı kadar ara pası yaptığını görebilirsiniz. Şimdi bu çocuk böyle oynarsa oynasın bence sorun yok. Sürekli gezmiş paslamış, kafası havada. Demek ki oyun zekası açısından ilerleme var. Cenk'in al-ver e alıştığını varsayarsak yanına yine al-ver i seven bir negredo niye olmasın ? Ben ileride çok iyi ikili olurlar. Arkalarında da ozzy medel tolgay babel (lens) dörtlüsü. Güzel olabilir.

YSY dedi ki...

Bu arada bu maçı merak ediyordum ve takım hiç beklemediğim şekilde aştı. Belki şampiyonlar ligi motivasyonunun benzeriyle rakibi karşılarına oturttular ama şu kayseri maçı esas sınav olacak gibi. Hazır bu hafta fenerin de puan kaybetme ihtimali varken takılmamalıyız. Biz takılırsak ve üsttekiler alırlarsa bu haftanın kazanımları çöpe gider ve hepimiz başakşehirli oluruz.

Adsız dedi ki...

sene başından beri şahsi iddiam başarı reçetesi 3ün1inde gizliydi :)
ne demek bu derseniz sahada Caner, Talisca ve Q dan maksimum biri oynarsa başarılı oluruz diyordum, nerdeyse devreyi bitiriyoruz sanırım reçete hala geçerli

yilmaz dedi ki...

Galatasaray'ın bu kadar kırılgan olabileceğini açıkçası pek düşünmemiştim. Yani evet çok iyi bir savunmaları olduğunu iddia edemeyiz ama, hakikaten bir derbi maçı için akla hayale gelmeyecek pozisyonlar bulduk. Oyuncularımız altıpastan kaleci filan çalımlamaya kadar götürebildiler işi.

Şampiyonluk hesapları yaparken hep 70 puan'ı esas alırız ve tümdengelim yaparız. Ama galiba bu sezon şampiyonluk 70'in altına düşecek gibi. GS bir kaç maç daha böyle skorlar alabilir. Fener ve biz zaten onların 3 puan gerisindeyiz. Başakşehir'in de 1-0'ları bir yere kadar gidecek gibi duruyor. Bu sezon kayseri, bursa göztepe gibi kırıcı takımlar da var ligde. Gerçekten acayip bi sezon.

EC dedi ki...

Goller kaleci ve defans hatasindan gelsede, maci kazanacagimizin sinyalini veriyorduk..
Hakemlerin tarafli durusu artik bir gelenek.. inanin Besiktas yendigi maclarda hakemleri de yeniyor.

Kayseri'ye karsi da ben galip gelecegimizi dusunuyorum..

Senol Gunes her ne kadar formalite maci da olsa, bir iki degisiklikle cikar Leipzig macina.. Avrupa dan vazgecmeyecektir.

Medel diyorum.. hakediyor.. Good Job Pitbull.. Ayni Sekilde Negredo da disiplinli.. 14 haftaya geldigimizde kusmedi, 50% vermedi, ne zaman girse en iyisini yapmaya calisti.

OGuzhan & Tolgay onlar bizim goz bebeklerimiz..

Defans da da PEpe ve Tosic gercekten su ana kadar 12 golde kalmasinin yediklerimizin Fabri ile birlikte ana nedenleri.

Pepe ve Adriano Turkiye Ligi ustu kalite oyuncular ve gevsemediler genel kalitesini gorunce Sozde Super Lig in..

guzel oldu..

Tebrikler Kartal

EC dedi ki...

sizlerde takip ediyorsunuzdur..

guzel analizler var..

http://www.futbolakademi.net/2017/12/besiktas-galatasaray-besiktas-analizi.html

Yorum Gönder

Ara