.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Kasım 2017 Pazartesi

UCL 05 Beşiktaş - Porto




Tarih:  21 Kasım 2017 Salı , 20.00

Stadyum: Vodafone Park

Hakem Hakkında Bilgi: Antonio Mateu Lahoz (ISP)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Pepe ( Belirsiz) / Moussa Marega , Francisco Soares  

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

38 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Marega-Aboubakar taraftara sac yolduracak, ama gununde olduklarinda da her takimi tek basina yikabilecek forvetler. Marega yoksa bizim icin buyuk avantaj olur. Onun disinda bence beraberligi bir sekilde aliriz, guvenim tam.

planck dedi ki...

tarihimizin en önemli maçı konumuna koymasam da, ki olabilir, sezonun en önemli maçı. kaybedersek liepzig maçını da kaybederiz, lig zaten sallantıdayken herşey baş aşağı gider. tek başına hiçbirşeyin sonu olmamasına rağmen acaip kritik maç. hoca da bunu biliyordur herhalde, o yüzden sıkıcı bir maç olabilir eğer ki duran toptan falan gol yemezsek.

fidddas dedi ki...

bu maçtan almamız gerekeni alalım ve önümüze bakalım...
marega ve tiquinho nun olmaması forvette tek aboubakara kalmaları demek. onun da mental eksik taraflarını kullanalım.
bizim için ne kadar önemli ise onlar için de aynı derecede önemli maç.

yilmaz dedi ki...

Maalesef uzun süreli planlar yapabilecek kültüre sahip bir ülkenin vatandaşı değiliz. Tuttuğumuz takım da böyle. Avrupada bir başarı elde edeceksek o da kısa süreli planlarla olacak. Bundan dolayı bu iki sezonluk emeğin finali bu akşam. Gelecek yıllara dair çok umut beslemiyorum ama Avrupa'nın 16 takımından biri olacak olmak bana müthiş bir haz veriyor.

Avrupa'da son yıllarda (aslında daha da uzun bir sürede) iç sahada bir alışkanlığımız var. Napoli ve Lyon geçen sene bizi 90 dakika hapsetmelerine (Lyon daha fazla) ve bizden çok daha iyi takım olmalarına, bizden daha iyi oyunculara sahip olmalarına rağmen, buradan galibiyet çıkartamadılar. Bu güven arkamızda koca bi çınar gibi duruyor.

Başladığı gibi biter inşallah, bir de Talisca malisca tıklarsak ne mutlu bize.

Yarın akşam sezon finali.

GeceGezgini dedi ki...

Galiba Vodafone Arena'daki ilk malubiyetimizi alacağımız maç olacak bu maç. Aboubakar' dan baya korkuyorum özellikle. Umarım yanılırım.

nathan dedi ki...

Ben yenileceğimizi düşünmüyorum. Vodafone'dan kolay çıkamazlar. Gollü beraberlik gibi kokuyor ki bu da bize yetiyor. Monaco da Leipzig'e dürterse grup lideri oluruz. İlk yarı saldıracaklar, gol atacaksak bu yarıda atarız. Atıp 2'yi bulamazsak klasik 2. yarı biraz yatışa geçebiliriz. 60'dan sonra olay Lens'in performansına dönebilir. Son haftalarda bildiğiniz dökülen Q7, Porto faktörü nedeniyle en azından bir devre iştahlı oynayacaktır. Turu bu maçla garantileyip grubun en tehlikeli deplasmanı Leipzig'e elimizi kolumuzu sallayarak gitmeliyiz.

YSY dedi ki...

Ters maç olacak gibi. Porto oturup lig maçlarını adam gibi izlediyse bizi yenmemeleri için herhangi bir sebep yok. Yani kısacası "uyumazlarsa" alırlar.

carlito dedi ki...

@nathan monaco'nun leipzig'i dürtmesine ihtiyacımız yok, biz beraberliği aldıktan sonra diğer maçın skoruna bakmaksızın liderliği garantiliyoruz.. nedense hemen hemen tüm haber kaynaklarında Beşiktaş berabere kalırsa gruptan çıkacak yazıyor, ama liderliği garantilemeye de yeteceği yazmıyor! hesap açık halbuki, biz ve Porto 11 ve 7 puana ulaşırken, Leipzig kazanıp 7 puana varsa bile son maçta hiçbirinin puan olarak bize yetişme şansı kalmıyor..
tabii kazansak çok daha güzel olur, hem türk takımlarının gruplarda en yüksek puan rekorunu kırarız (şu an rekor 11 puanla Fb'de) hem de 5 maçta 13 puanlık muhteşem performans tüm dünyanın dikkatlerini üstümüze çeker.. umarım başarırız..

planck dedi ki...

Ben porto olsam topu bize verip otobüsü çeker kontralarla 3ler dönerim. Ama CLde böyle işlere anca mou girer herhalde.

2 maçı da kaybetsek halen 1.çıkma şansımız var sanırım. Grubun dengeli olmasının getirisi. Hoş hoca dün basın toplantısında 5 maçta 10 puan topladık çok iyi dedi dili sürçtü, gerçek olmaz umarım. Şu maçta en şaşırmayacağım şey öne geçip 90+larda kaybetmek olur. Son 10dk.yı skor lehimizeyken gol yemeden bitirirsek büyük bir psikolojik eşik atlanacak en azından benim için. Şimdiden baya heyecanlıyım umarım tribünler heyecana yenilmez liepzig maçı gibi olur. Hadi rastgele.

can dedi ki...

Elbetteki butun takimin ust duzey oynamasi gerekiyor galibiyet hatta puan icin ama sonucun onemli belirleyicilerinden biri Gokhan'in performansi olacak gibi. Bizim sag onlarin sol tarafi zayif halkalar sanki. Umarim Gokhan'in bu seneki etkisizligini sildigi, bizim sonunda grup lideri oldugumuz bir mac olur. Vira!

turgay dedi ki...

@planck

porto topu bize verirse biz de uzun atıp onlara veririz. hocanın böyle maçlardaki taktiği 1 puan üzerine kurulu hep. topu rakibe verip oynatıyor iyi savundurup kapılan toplar üzerinden hücumu düşünüyor. 4 maç böyle oynadık şimdi değişmeyiz gibi. ilk golü bizim atmamız gerek. asıl ilk golü onlar atarsa bizim ileriye çıkışlarımızda pozisyon bulup bitirme şansları çok yüksek. sakin kalmak lazım. bakalım neler olacak.

planck dedi ki...

Çıkma ihtimallerimiz şöyleymiş: http://faiktribunu.com/gundem/grup-ici-ihtimaller/

yilmaz dedi ki...

maç 0-0 bitsin de acı çekmeye razıyım. Artık Kiev karambolü mü olur, Monaco'nun son dakikada kaçırdığı gol mü olur, Lyon maçında fabrinin 35 metre atlayıp çıkardığı top mu olur, Slavia Prag'ın 4-3 yapıp hakemin saymadığı golü mü olur? Uzar gider. Her türlü kanserojen finale hazırlıklıyım. Yeter ki 0-0 bitsin :D

bence monaco maçı gibi çıkacak hoca. Ozzie Tolgay Atiba ortasahası ile. Başka bir değişiklik ihtimali görmüyorum. Çok küçük bi ihtimal, Abuş için belki Medel'i koyabilir Tolgay-Ozzie'den birinin yerine.

Aslında biraz güven verse, Tam Lens'lik maçtı. Zira kendisi fuleli bir oyuncu. Porto'nun ağır defansını zorlar, en azından önlem almaya iter. Yoksa Lens ışık vermiyor, orası ayrı.

Fabri'nin birkaç yerinden öpeceğiz muhakkak. Son 10 dakika tırnak ve tırnak eti de kalmayacak. Ama atlatırız gibime geliyor. Hedefin beraberlik olması bizim takımın aklına genelde yaramıyor ama geri düşsek bile döndürecek enerjimiz olacak ve Porto da hata yapmaya meyilli bir takım, yedi mi yiyorlar.

Unknown dedi ki...

Bugün bakabildim, bir önceki başlık altında yürüyen tartışmada bazı arkadaşların üslubuna ilişkin görüşlerimi kendime, yazdıklarına cevaplarımı da Porto maçı sonrasına saklamakla birlikte; Ekşi Beşiktaş'ın, Şenol Güneş tartışmasının etraflıca ve aklıselim biçimde yürütülebileceği nadir platformlardan olduğunu düşünmekteyim. Taraftarlık elbette ki duygusal ve zaman zaman heyecanımıza, hırsımıza, sevgimize, hıncımıza yenik düşebildiğimiz bir 'şey'. İrrasyonel bir aidiyet. Ben mesela (daha önce de yazdığım için tekrarlayabiliyorum) QuaresmA ve BJK4EVER mahlaslı arkadaşlarla futbola bakışta asla uyuşamam ama tartışmayı kavgaya da çevirmem. 'Atarlı, giderli' cevaplar pek olmamış. Daha sakin, daha dikkatli olmamız ricasıyla..

Neyse, görünen o ki; biraz önce Övünç Özdem'in aktardığına göre Şenol Hoca, yine Talisca & Quaresma'lı orta-kafa-gol taktiğine dönecek. Oğuzhan'ı ikinci devre Talisca yerine düşünür mü bilemem ama 13 Eylül'deki rakiple oynamayacağımızı, yani Porto'nun daha formda olduğunu düşünürsek başımız ağrıyabilir.

En azından Atiba(Medel)+Tolgay+Oğuzhan ile başlayıp en azından ilk yarı oyunu/topu tutmamız sanki lehimize olabilirdi. Monaco maçındaki dizilişimiz gerçekten umut vaad ediyordu. Cenk'in ve Şaklaban'ın o maçtaki beceriksizlikleri, kollektif uyumun bu denli yüksek olduğu dizilişten vazgeçmenin sebebi olmamalıdır. Kaldı ki mağlup da olmadık. 4-1 kazanabileceğimiz maçtı ve sağ bekin birkaç kez rakip ceza sahasında gol/asistle burun buruna gelebildi.

@shelbyl haklı ayrıca. Galibiyet için çıkmamız gerekiyor. Aksi durumda bizimkilerin eli ayağına dolanıyor, biz de kurdeşen döküyoruz :) Ancak bunun için Talisca denilen futbol katiline katlanmak zorunda değiliz. Galibiyetin yolu da asla bu demek değil.

Velhasıl, beraberlik filan boşverelim, kazanıp liderliği garantileyelim. Şansımız bol olsun!

Beşiktaş'imiz tarihinde ilk defa şampiyonlar liginde gruptan çıkmaya bu kadar yakınken burada sözde Beşiktaş taraftarı olan arkadaşların ezik yorumları beni utandırdı doğrusu. Ligi unutup biraz pozitif olun beyler... Yemin ederim menopoza girmiş teyzeler gibi görünüyorsunuz. Portoya koyup geçeceğiz bu gece şenlik var.

GeceGezgini dedi ki...

Yalniz adamlar fena defansif kadroyla cikiyorlar. Gögsüm kabardi valla:)

ozan dedi ki...

Cenk-Tolgay-Babel atar, 3ler geceriz. Bayraklari asin.

planck dedi ki...

ligteki topun aynısını oynuyoruz 1 tık hızlısı belki. zor yani. taliscanın ortasahaya gelip driplingle cezasahasına gitmeyi denemesi lazım. tabi önce maça gelmesi lazım herif sahada yok.

Arkadaşlar şimdiden özür dilerim. Bu ne biçim futbol be... Valla ben bu oyundan bi bok anlamıyorum

ozan dedi ki...

Ahanda Cenk

carlito dedi ki...

Cenk 200 milyon

BurkayJK dedi ki...

Yediğimiz gol öncesi serbest vuruşta rakip topu kanada oynuyor, kırmızı kramponlu arkadaş önce koşu gösteriyor sonra takipten vazgeçiyor. Asist yapar unutulur, kim bilecek.

beagle dedi ki...

:) Benzer topun bin kat kolayini iki GS maçında, hatta birinde yanlışlıkla topa basip çar çur eden Cenkin, sol ayak agirlikli kombine hareketlerine şapka cikararak, buna "yürü ya kulum" yorumu yapiyorum. Abi devre arasinda bu büyü kaçmadan satın. Sonra çok aglariz.

beagle dedi ki...

Abi cikar Taliscayi artik...

ozan dedi ki...

OOOOO BESIKTASIM OLEY!!!

Hayirli ugurlu olsun arkadaslar. 5 mac 3 galibiyet 2 beraberlik , lider olarak 5. mac sonrasi grubu tamamladik. Hayal gibi:)

Cek ordan bir CSKA -Basel , yuruyelim gidelim.

planck dedi ki...

hepsine helal olsun, bize de geçmiş olsun :) şubatta rmadrid maçlarında görüşmek üzere :))

Ekrem35 dedi ki...

45.dk ve 60.dk arası inanılmazdı. O arada oynanan oyuna hayran kalmamak elde değil. Dönen topların hepsini alan, devamlı pas yapan ve pozisyon bulan bir takım olduk 15dakika. Hem de porto gibi son derece köklü cl geleneği olan bir takıma karşı.

Bu akşam için ve tüm grup süreci için tüm camiaya tebrikler. Şanslı kuralar dilerim şimdiden.

Aboubakar üçlü çektirdi taraftara ahaha. Bu manyak geri gelmeli. Tebrikler kartalım... Beyler resmen tarih yazdik be hepinizi öpüyorum... İkinci yarı bir ara top göstermedik portoya. Orgazmdan zevkliydi bir de babelin topu girse binayı yıkacaktim adeta.

yilmaz dedi ki...

Beyler ben fişi çektim. Kalbim bu kadarına ancak dayanbiliyor :) devre arasına kadar kendimi rölantiye alıyorum. Yılmaz dediydi dersiniz, dişimize göre bir rakip gelecek

planck dedi ki...

Tarih yazılan maça atibanın kaptan çıkmış olması da manidar oldu :) tabi ozzy ve negredonun maç bitince kutlamadan direk soyunma odasına gitmeleri, soyunma odası fotolarında da yer almamaları ayıp. Özellikle ozzy için ayıbın ağırlığı çok büyük, takımda en sevdiğim oyuncu olmasına rağmen söylüyorum.

Unknown dedi ki...

@yılmaz

UEFA, Beşiktaş'a yaltaklanıyor bildiğin.
Bir sıcak/soğuk top kıyağı ile en azından Basel/Sevilla/Moskova çekip çeyrekte de Pepe-Real eşleşmesi yapsa keşke.
Oradan öteye gidemeyiz zaten. O da yeter :P

Yapar mı?
Ayyy hadi inşallah

can dedi ki...

Yeni troll sürümüm ile tekrar karşınızdayım. Şampiyonlar Ligi’ndeki büyük başarı için şenol güneşi kutlarım. Bu başarı sadece ona yazılır. Olay sadece teknik direktörün taktik seçimleri. İyi oynayan futbolcular filan önemli değil, ne de olsa onları teknik direktör hazırladı. Bu kadar trollük yeter de artar. Hakikatten büyük başarı, emeği geçen herkese teşekkürler! Umarım şanslı bir kura çekeriz ve artık takım lige döner.

mit dedi ki...

Tebrikler Beşiktaşım :) Şampiyonlar Ligi'nde bunları görmek de nasip oldu şükür. Ama en güzeli de bunları gören "ilk" Türk takımı olmak :)))

mit dedi ki...

Oğuzhan ve Negredo soyunma odasındaki kutlamalarda var bu arada :)

https://twitter.com/ovuncozdem/status/933062005803581440

Ozzy, Caner'in yanında. Negredo da Tolga'nın arkasında. 0:17 civarı.

nathan dedi ki...

Müthiş bir başarı oldu. Sadece bu zamana kadar değil bundan sonra da hatırlanacak bir olaydır son maçtan önce turu hem de lider garantilemek. Bu maç içinse tüm takım dışında en başta Pepe, Babel ve Tolgay'ı ayrı kutlamak gerek, Cenk'i de Talisca'nın golü için tebrik etmek gerekli. Tabii yanlış işler yaptığında nasıl eleştiriyorsam bugün de Şenol Güneş'i tebrik ediyorum. Bu başarıyı lige yansıtabilmek içinse köklü değişiklikler şart ve kısa vadede olabileceğini pek düşünmüyorum maalesef.

Bundan sonra şans kısmet işleri devrede. Fizikle oynayan ada takımları ve Juve gibi kapanmayı çok iyi bilen takımlar dışında her rakibe karşı şansımız var. Gönlüm bu sezon az gol atıp çok yiyen Sevilla diyor orası ayrı. En azından kurayı malum biri çekmeyecek :)

Not: Negredo çıkarken moralsizdi, Oğuzhan da maça girdikten sonra ruhları oynadı. Sonuç olarak bunlar normal. Misal Medel 2-3 meziyetli olduğu için süre alabildi ve başarılı da oldu. Sorun olacak bir şey varsa 3 kulvarda giden bir takımdaki kadro mühendisliğinin yeterince yapılamaması. Haftaya yapılacak kupa maçı büyük bir gösterge olacak.

yilmaz dedi ki...

Yalnız işi Monaco'ya bıraksaymışız hapı yutuyomuşuz. Adamlar yiyorlar ha bire :)

Diyceksiniz ki maçları mı takip ediyon, e ikinci tur için rakip bakıyoz alla alla :)

Yorum Gönder

Ara