.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Kasım 2017 Cumartesi

Karne: E. Yeni Malatyaspor 0 - 0 Beşiktaş

Goller: -
En iyi üç: Fabri, Fatih Aksoy, Matej Mitrovic
En kötü üç: Anderson Talisca, Cenk Tosun, Ricardo Quaresma

Karne:

Şenol Güneş 3.0
Beşiktaş 3.4
E. Yeni Malatyaspor 4.1
Bülent Yıldırım 4.0

Fabri 6.9
Matej Mitrovic 6.4
Necip Uysal (74')6.2
Adriano 5.8
Gökhan Gönül 5.7
Atiba Hutchinson (69')4.2
Tolgay Arslan 4.9
Anderson Talisca 2.4
Ryan Babel 5.0
Ricardo Quaresma (58')3.5
Cenk Tosun 2.8

Alvaro Negredo (58') 5.7
Oğuzhan Özyakup (69') 5.7
Fatih Aksoy (74') 6.8

Takım Ortalaması 5.1

Anket: 24 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

110 Yorum:

Unknown dedi ki...

Geçen hafta Akhisar maçından sonra yazdıklarımı kopyalıyorum.
Hani bazı arkadaşlar ''iki şampiyonluğu unutma vefasızlık yapma'' minvalinde cevap yazmışlar, hatta atarlanmışlardı. Değişen hiçbir şey yok.

*****

Başıma bir şey gelmeyecekse, Şenol Güneş'in miadını doldurduğunu düşünüyorum.

2, (ya da müstakbel) 3 şampiyonluk hamaseti yapmaksızın, ciddi ciddi bu tıkanmışlığın tartışılması gerekiyor. Bana sorarsanız da bu bir tıkanmışlık hali değil; herkesin bildiği sır olduğu üzere, Şenol Güneş'in metal yorgunluğudur.

Taktik/sistem yerine oyuncu performansına dayalı oynatmakla, transferlere karışmamakla, karışmazken de Burak'ı ve 1 senedir ayağına top değmemiş Volkan'ı isterim diye tutturmakla, onlar alınmayınca/aldırılmayınca yerine alınana yok gibi davranmakla, ligde Tamer Tuna'nın sayesinde pozisyon bulabildiğin tek maçın olmasına rağmen aynı diziliş ve aynı taktikle (!) her maça çıkmakla gelip gelebildiğin nokta bu oluyor.

Yok Talisca maç seçiyormuş da yok Türkiye'de o Avrupai futbolu oynatmıyorlarmış da aslında Beşiktaş mükemmel takımmış. O zaman bir B planına sahip olman gerekmiyor mu? Seni çözmüşlerse ligde, ki Guardiola Barça'sı çözülüp madara edilmişse Hatçe seni harcarlar, bu kadro derinliği ile alternatifini üretebilmen gerekmez mi?

Asıl soru; Serie A da kasaplar ligi diye bilinir değil mi? Peki Sarri hocamın canı yok mu? Küçücük, yani bildiğimiz Valbuena ebatındaki İnsigne&Callejon&Mertens ile izleyiciye adeta rehabilitasyon yapıyorlar. Napoli ile kıyaslama yapmıyorum. Bir taktik disiplinin, daha doğrusu kafanda oturtmaya çalıştığın sistemin olunca, oluyor. Ama biz Volkan Şen peşindeyiz. Serdar Aziz de olur.

Sahi, herkesin içinde ukde kalan o 2015/2016 şöleninin de üstüne çıkan ve mükemmel işleyen bir Monaco maçı taktiğimiz/dizilişimiz vardı ya hani, 4-3-3. Ne oldu ona? Doğaçlama mıydı?

Hani mesela Şaklaban yerine daha çok içeri kateden ayağı düzgün gole dönük Lens, hayalet Cenk yerine daha efektif Negredo ve artık özellikle ligdeki çoğu maşta el freninden öte gitmeyen Atiba yerine de Medel. Hazır mı değillerdi yoksa? Ligde ilk yarı bitecek de :)

Ahh pardon Talisca sol ayağının içiynen yabıştıramaz; ayağının dışı canımızın içi de yedek oturamaz. Hem kenarda oturursa ortayı kim açacak? Malum, orta mühim. 92649365 tane olsun, orta olsun. Ortasız olmaz! :))

19 Kasım 2017 21:05 Sil

Unknown dedi ki...

Beşiktaş'ın problemi artık Talisca, Quaresma, Atiba, Tosic, Tamer Tuna'nın ikamesinin olmaması filan değildir. Gerçekçi olalım.

@Can mahlaslı arkadaştan bir Cenk yorumu,
@Sadrazam mahlaslı arkadaştan da Malatya'ya karşı %70'lerde topla oynamamız üzerine bir yorum/analiz bekliyorum açıkçası. Daha doğrusu, rica ediyorum.

Huzeyfe dedi ki...

Ya cok kotu oynuyoruz da bu tartismayi donup Volkan Sen'e Burak'a baglamak cok sagliksiz bir noktaya goturuyor.

Hocaya yazar ligdeki anlamsiz oyunlar, boyle dusunmeyenimiz cok azdir.
Belki hocanin miadi doldu, belki kadronun, belki de hepsinin.

Ben TD degisse bile birsey degisecegini sanmiyorum. Bunu TD degismesin demek icin de soylemiyorum. Degissin, farkeden birsey olmayacak iddiasindayim.

Sene basinda Negredo-Lens istedik, gorduk. Ilk 11 oynadiklari her macta puan kaybettik. Medel istiyorduk derbide atamorce isler yapti. Oguzhan-Tolgay istedik, 20 dk bile olsa gorduk ki cok da farkeden birsey olmadi.

Ben sahsen artik izlememeye karar verdim lig maclarini.

Ekrem35 dedi ki...

@Kuzeyfo

Aynı kararı bugün itibari ile ben de verdim. Haftaya derby maçını asla izlemeyeceğim. 90 dk izlemeden sinir olurum en azından.

Unknown dedi ki...

@kuzeyfo hocam, ben zaten şimdi yollarımızı ayıralım demiyorum. Kastettiğim bu değil. Malum sebeplerden bu seneyi de şampiyon tamamlamamız gerek(iyordu). Ama gördük ki, kendimizi kandırmamızın alemi yok, ligdeki kısırlığın sebebi sadece Talisca/Şaklaban/Cenk üçlüsünün maç seçmesi değil. Ki, bu ayıp ve saçma bir bir gerekçedir. Kaldı ki bunlar seçiyorsa hoca seçemez mi? Görüyoruz, demek ki seçiyor.

Volkan&Burak mevzusunu da ironi olsun diye yazdım. Mevzu tabii ki onlar değil. Ama bence 'birazcık' onlar. Vizyon dediğimiz şeyle bağlantılı olarak...

Velhasıl, Beşiktaş bir seçim yapmak ve sezonluk başarı tuzağına düşmemek zorunda. Yılları kaybettirebilir bize.

Armagan dedi ki...

2. olursak:
https://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/AccessList2018.html

Geçen yılın sonuçlarına göre bakarsak:

1. Viktoria Plzen,Avusturya Wien, Ajax,Youngs Boys,Paok

2.Porto,Zenit,Nice,Dinamo Kiev,Genk

3. 2.turdan geriye kalan 4 kalan ve

son olarak 3. Turu geçen sadece 2 takım gruplara gidebilecek.

3. Turda çıkamayıp uefa gruplara gidersek geriye gitmiş olmaz mıyız? Hadi hayırlı çeyrekler...

alper dedi ki...

Tudor deplasmanlarda kötü, gitsin. ( Şenol Güneş’ten 2 puan fazla, 1 maç eksik)
Aykut defans oynatıyor, gitsin. ( Şenol Güneş’ten 6 gol fazla, 1 maç eksik )

beagle dedi ki...

Valla bu sezonun özeti "adam kayirma"nin takim üzerinde sonuçlaridir.

Senol Güneşin Cenk, Quaresma ve Atiba'yi "geçmiş döneme minnet" gibi sempatik bir nedenle kayirip Lens ve Negredoyu takima katamamasi, Oguzhani kaybetmesi ile sonuçlandı. Bu da ne güçlüyü ne zayifi yenemez Beşiktaş cikardi ortaya.

Sadece şu maçı bile izlese adam Tolgay-Ozzy ile olumlu degistigimizi, Negredo'nun rakibi Cenk'ten çok daha fazla yiprattigi ve kafa vurabildigini/top indirebildigini görüp:

Tolgay- Ozzy
Q-Talisca-Babel
Negredo

Orta saha ve ileri yapisini oturtabilirdi. Hiç bu 11 ile basladik mi?
Bu futbol bu kadar zor iş değil. Ama Mizmiz Cenk küsecek, Q oyundan cikarsa kizacak diye takim yonetilmez. Şenol Güneş sorunlu oyuncularin maskarası olmayi seçti bu sene. Olan da sezona oldu...

alper dedi ki...

Ligin son 8 sırasına 9 puan verdik, son 3 iç saha maçında 6 puan verdik.Sol bek Hasan Ali, orta saha Ozan Tufan olan, bir ara telefonlarını kapatıp kaçan Aykut, bu hafta kazanırsa sizin hatasız hocanızın önünde. Derbiye Beşiktaş maç kazanmak isteyen yeni hocasıyla çıkmak zorunda.Negredo ve Lens böyle bir 45 d.akika geçirince skor ne olursa olsun çıkıyordu, hoca adaletlidir ....


- Hocam siz geldiniz güneş doğdu bir sürü futbolcunun performansı arttı, Talisca uçtu.
- ( Sevimli bir cevap)

- 16 puan kaybettiniz, bu normal mi?
- Yorum yapmayın arkadaşlar.

Armagan dedi ki...

Maçtaki tek iyi olay budur: https://twitter.com/optacan/status/934454977283739649

Eğer hoca manisaspor süt kupası maçına fatih gibi, orkan gibi oyuncularla çıkmazsa gerçekten üzüleceğim. Yeter ne bu inat arkadaş? Atiba bu maçta neden 70’de çıktı mesela? Negredo-q7 yapıp neden kanatları felce uğrattık? Neden Cenk’e, Talisca’ya bu kadar müsahama gösteriliyor ligde? İnatla neden her hafta aynı taktikle çıkıp farklı sonuç bekliyoruz?

Geçen sene de bu zamanlar oyun olarak çok iç açıcı gitmiyordu ama puanları topluyorduk bir şekilde. Bu sene ne değişti o kadar?

mit dedi ki...

Kapanan takımları ancak çilingir diye tabir ettiğimiz oyuncular açar. Sosa, Delgado tarzı ara pas yapacak, 2'ye 1 yapacak, gerektiğinde uzaktan şut çekecek, çalım atıp adam geçecek. Talisca şut haricinde bu özelliklerin hiçbirini karşılayamıyor. Oraya acil bir oyuncu şart. Şart oğlu şart hem de.

Hatırlarsanız Sosa varken bu tip maçları bize kazandıran hep o olurdu. Ama gol ama asist ama serbest vuruşla. Osmanlıspor maçında attığı gol mesela. Bu yıl bu eksiğimiz açık bir şekilde görülüyor.

Artık Oğuzhan'ı mı kazanırız, yoksa devre arası birini mi alırız bilmiyorum ama takım 10 numara diye bağırıyor.

Şunun ayırdına iyi varmak lâzım. Sonuç odaklı hoca kellesi istemek ile belli bir temelli düşünce kaynaklı, uzun vadeli öngörüler doğrultusunda hoca eleştirmek farklı şeylerdir.

Sene başından beri "Beşiktaş'ın farklı oyun planı yok" eleştirilerine "alışmış oyuncu", "hocanın bildiği", "yeni transferleri de gördük" ekseninde verilen cevapların neden sonuç odaklı/kısa vadeli olduğunu artık herkes görebildiyse bu kârdır. Tabii esas hoca görse süper kâr olacak ama hocanın görmeye niyeti var mı ondan emin değilim. Bence takımın sorununu "şanssızlık" ve "maç özelindeki düşük oyuncu performansları" olarak görüyor. Felsefi olarak değişeceğine dair zerre ümidim yok.

Karabükspor deplasmanında Babel'in ekstra golüyle aldığımız puan olmasa, Alanya karşısında Negredo ipten almasa, Göztepe karşısında da ilk 10 dakika farklı gelişse bizi bugün 23'ü bırak, 17 puana sahip olmamız işten bile değildi. Tabii ki futbol böyle bir oyun, özü bu heyecanı bu ama turnuvanın boyu ne kadar uzarsa şans faktörünün dönüp seni vurma ihtimali de o kadar artıyor. İstatistiki bir gerçeklik bu. O yüzden kazandığımızda dahi yaptığımız eleştirileri "karamsarlık" yahut "şımarıklık" olarak görmenin yersizliği de açığa çıkmıştır diye düşünmekteyim.

Artık takımın puan kaybına tahammülü kalmadı. Bundan daha ciddi bir tokat yeme lüksümüz de yok yani. Yeni Malatya'ya karşı ilk şutunu 50. dakikada çekebiliyorsun ya bunun adı rezalettir başka bir şey değil.

Hoca daralttığı gibi bu takımın kadrosunu genişletecek. Yoksa 2.liği bırak ilk 3 hayal olur.

beagle dedi ki...

@mit
Sosa'nın o kötü sahadaki Osmanlı maçı dışında da 3 senede 3 maçı yok o şekilde aldığı. 8 numarada Oğuzhan, Forvette Gomez, kenarda olcay/töre ile oynadığında kollektif olarak başka bir takım oluyordu. Aslına bakarsan Sosa oldukça vasattı. Bkz bizden sonrası. Sosayı zaten olcayı kesecek kenar forvet diye aldık, 8.5 çıkmıştı. Yanlış anlama Talisca'ya top verdiğimizde tahammül edemiyorum. Gittikçe mevkisiz ve değersiz bir adam ouyor gözümde. Gol ihtiyacımızdan sebep mecburen bağlıyız ama Q ve Cenk yerine gol matematiğini bilen 2 iyi oyuncu gelse o zaman Taliscaya bir kez daha bakıp, hala kötüyse son kararı vermek lazım. Ayağında top tutup, vasat bir pas bile veremeyen 10 numara olamaz.

Emre Akbaba iyi bir takımda nasıl oynar çok merak ediyorum. Açık alandaki oyunundan tam sonuç çıkaramıyorum. Ama topu yerde tutan, pası yerden ip gibi verebilen adamı severim ben.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mit dedi ki...

@beagle Yok, yanlış anladın. Ben maçı bireysel olarak almasından söz etmiyorum. Gomez'li senede asist kralı olması kast ettiğim. Gol attırması, defans arkasına top atması vs.

Direkt olarak Sosa'dan da bahsetmiyorum gerçi. Demek istediğim o tipte bir çilingir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz. Kapalı takımları kenar ortalarıyla açamadığımız çok bariz çünkü. Q7, Caner ve GG dışında (bu maç kötüydü gerçi) düzgün orta yapabilen de yok gerçi.

Emre Akbaba'yı ben de merak ediyorum. Milli takımda birkaç maç daha oynarsa daha iyi bir fikir sahibi olabiliriz belki.

cochise dedi ki...

Söyleyecek çok şey var ama detaylarda boğulmayalım. Son iki maç aynı şekilde oynanıp bir şekilde kazanabilirdik de ama bu hiçbirşeyi değiştirmezdi. Beğenmediğimiz geçen yılın ilk yarısı dahil Şenol Hocayla en verimsiz dönemimiz oynuyoruz. ŞL'de oyunu tutmak belki verimli olmakdan daha önemli ama 34 haftalık maraton bu verimsizlikle bitmez. Ve bunu oyuncu performanslarıyla açıklamak oldukça kolaycılık olur. Çok fazla sayıda kaliteli oyuncu var takımda. Üç şey söyleyip kapatacağım;
1) İlk 11'i ve ilk on dakikayı gördükten sonra maçın böyle bitmesine şaşıran kaç kişi var?
2) Biliç ilk geldiğinde sevmiştim ama bir sorunu vardı; iyi oynamadığımız maçlarda; aynı bu akşamki gibi kısır maçlardan sonra bir iki detay husus ile oyunu açıklayıp, kötü oynamadığımızı iyiye gittiğimizi ifade ediyordu. Bunlar birikince soğumuştum. Şenol Güneş geldiğinde en çok bu maç sonu konuşmalarından umutlanmıştım; kazansak hatta farklı kazansak bile hep eksiklerden sorunlardan bahsediyordu. İyiydik ama ... demiyordu. Bu yıl biraz bu kafaya döndü. Verimsizliği-kısırlığı sanki fark etmiyor da düşük performans veren oyunculara, kaçan! gollere, şanssızlığa vs. bağlıyor gibi konuyu. Bu da beni umutsuzluğa düşürüyor.
3) Şenol Hoca'nın hafayı tamamen ŞL ile bozup henüz lige dönemediğini ummak istiyorum. Çok mu iyimserim?

Unknown dedi ki...

Maçın 5.dakikası falandı etrafımdakilere söyledim maçın 0-0 biteceğini yeseydik yenilirdik yemedik.kaldı ki adamların bizden çok fazla pozisyonu var.

Unknown dedi ki...

Bu sezon rakibi ortadan delip attığımız gol var mı?

Duran toptan,kornerden attığımız gol var mı? Varsa % olarak kaça tekabül ediyor.

Huzeyfe dedi ki...

@shelby

Bu takim gecen sene de bu zamanlarda da performans olarak dip yapmisti. Ilk yarinin sonunda oynadigimiz berbat 4-5 mac hatirliyorum. Bir sekilde Talisca'nin ekstra, Cenk'in penalti, Aboubakar'in degisik golleriyle kazandigimiz maclar vardi. Bir de Fb deplasmaninda oynadigimiz igrenc otesi futbol. Bahsettigim 9-10. haftayla 17. hafta arasi.

Bence bugunden daha iyi oynamiyorduk ama bir sekilde kazaniyorduk.

Soylemeye calistigim sey su, hoca ayni hoca. Takim da asagi yukari ayni takim.
Kimseyi tutarlilik testine sokmak derdinde degilim ama madem skordan bagimsiz analiz yapacagiz, gecen sene ne diyorsak bu sene de onu soyleyelim, cunku fark sadece sonuclarda.

Besiktasin oyun plani yok elestirisi lig icin gecerli sadece.
Gercekten de yok, hocanin da derdi degil belli ki.
Ama bunun cozumu kadronun genis kullanilmasi mi gercekten? Ben de buna inanmiyorum. "Yedekleri de gorduk" antitezini yok eden bir tez degil iste.

Ekrem35 dedi ki...

@Schwarz-weib

Valla alanya maçındaki ilk gol geldi aklıma ortadan delip attığımız ama korner hatırlayamadım varsa da 1 tanedir. Zaten ligin duran topta en kötü savunma yapan takımı gs'ye de duran toptan tehlike bile yaratamayabiliriz. Kornerleri bu kadar etkisiz kullanan bir takım yok bizden başka.

YSY dedi ki...

Teknik taktik yazılacak bir maç değil çünkü mevzu teknik değil. Teknik olarak açıklanacak birşey varsa belki yorgunluk olabilir oda takımı 34 lük adamlardan kuran yönetime yazar ama iş ozzy i buraya koy negredoyu şurada oynat hani medel nerede den çok daha farklı. Bunların yüzlercesini burada konuştuk ama inanın hiçbiri netice vermiyor ve vermeyecekte. Olay ruhsuzluk. Sene başında gs nin elenmesine çok dalga geçenler olmuştu ama ben işin içinde farklı bir mevzu olduğu kanaatindeydim. Şu güne bakınca tablo daha net. Adamlar ligi tercih ettiler bizim oyuncularda avrupayı tercih etti. Her iki takımda her iki kulvarı at başı götüremeyeceğini biliyordu. Gs nin öyle bir yedek kadrosu yok kaldı ki zaten bu sene şampiyon olamazlarsa gümlerler, bizimde öyle genç bir kadromuz yok kaldı ki takımdaki yerli yabancı oyuncular şl ni sıçrama tahtası olarak gördüler. E bu sene birde şapkadan tavşan çıkaramayan talisca olunca foyalar ortaya çıktı doğal olarak. Ben gelinen noktada hoca suçsuzdur demiyorum ama oyuncu grubu bence bu işte daha ağır basıyor.

Bilic zamanı derdik bunlar şampiyonluğu haketmiyor diye. Şimdi de biz aynı pozisyondayız. Haketmiyoruz. Hak edecek iki takım var biri başak diğeri gs. Bu ikisinden birisi şampiyon olursa hak yerini bulmuş olur. Tabi dileğim başağın olmasından yana. Ben böyle dandik şampiyonluk istemiyorum. Yönetim bizi renkli taraftar grubuyla karıştırmasın. Biz ne olursa olsun şampiyon olsun diyen bir grup değiliz hakederek hakkettiğini de ele güne kanıtlayarak şampiyonluk isteyen taraftarlarız.

Neyse seneye yine doğu avrupa ülkeleri deplasman yolları göründü bize.

Not: Talisca sen futbolcu falan değilsin. Youtube topçususun. Senden bi bok olmaz. 3 metre önüne pas atamayan gerzek...!!!

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Gelinen noktada hata tespiti yapılacaksa önce yönetim/scout ekibinden başlanıp sonra oyuncu grubuna oradan da hocaya inilmeli. Nasıl oynayacağı belli olan adama illa isim söylemiyor diye olmayacak adamları al oynat demekte zulümdür.

Velhasıl ben artık ipin ucunu bırakmış vaziyetteyim. Bakalım gitsin böyle gittiği yere kadar ne olacak. Biraz sessiz kalmak ve izlemek iyi olabilir.

can dedi ki...

@tibet
İstek şarkısı yapmışsın, sana gelsin. Maalesef geçen hafta söyledigim şarkının aynısı. Cenk bu takımın santrofordan beklentilerini karşılayamıyor, Negredo gol atamadığı için ondan da uzak bu beklentilerden. Geçtiğimiz 3 seneki santraforların herhangi biriyle açık ara lider olabilirdik.

@truant
Ayakta alkışlıyorum! Özellikle ikinci paragrafı.

EC dedi ki...

13 haftanin 12sinde Cenk basladi, 11 de. Negredo yu ve diger yenileri, hatta gencleri monte etmeyisi direk Senol Gunes e yazar. Cenk milli takim ve CL de beklentilerin otesinde performans gosterdi, genelimiz Talisca yu ve Quaresma yi ima ediyoruz Mac Secti deyiminde.. Bence Cenk en cok secen oyuncumuz.. Lig de 13 haftada 17 gol de bu nun kaniti zaten... GS yi de gordukten sonra kanaatim, hala Umut var, tehlike tff medya hakemler...BJK li oyuncumuz rakibin yanindan gecse, ruzgarindan dusunler faul alip, dakikalarca yatiyor! Gs bugun faul yapti, penalti yapti Hepsi gormezden gelindi. Negredo Yalcin pozisyinunda elle oynama vardi tekrarlamadilar bile. Mitrovic in burnunu kirdilar, tekrarini bile goremedik! Ilginc olan FB yarisin icinde, medyasi ve kulup tik cikaramiyor! Aziz Yildirimin boynunda kement asili duruyor sanirim... Tuhaf seyler..

yilmaz dedi ki...

Suçu tek başına birine atmayı sevmem. Sonuçta bu bir takım oyunu. Galibiyetlerde de mağlubiyetlerde de herkes pay sahibidir.

Çok ironik bi durum var: Sezon başında Pepe gibi dünyanın sayılı savunmacılarından birini almışken, takımın sağ açığı ve forveti yokken, yedek sağ beki yokken medya ve taraftar bangır bangır "stoper al başgan" diye bağırdı. O dönem için Pepe, Tosic, Mitrovic, Milo, Pedro, Fatih Aksoy ve dahil edersek Necip olmak üzere 7 tane stoper rotasyonu vardı. FFP nedeniyle Vida transferi ocak'a kaldı diye ŞL grubundan çıkamayacağımız söylenip yönetim vizyonsuzlukla eleştirildi. Şu anda ŞL'de 4 gol yedik, biri kendi kalemize. Savunma oyuncularından birinin bariz hatasıyla yediğimiz tek gol Monaco'dan Falcao'nun attığı gol. O da çok zorlarsak. Ligde de en az gol yiyen takımız. Şimdi de devre arası tek bi transfer yapacağız gibi gözüküyor: Vida

"Hoca transferleri beğenmedi"
Hocanın tam da tarif ettiği santrafor değil mi Negredo? Kendisi gol atmaktan çok arkadaşlarına alan açabilecek, yüksek topları alabilecek pivot santrafor. Yani hoca Sterling'i, Aboumeyang'ı tarif etmedi. Aldığımız oyuncu hocanın istediği ile birebir aynı. Yıllar önce Schuster araya kaçacak pırpır forvet isterim dedi, elimde zaten Bobo var dedi. Bizim yönetim Almeida'yı ve sonra da Fatih Tekke'yi aldı. Böyle bir uyumsuzluk yok hocanın tarifi ile alınan oyuncuda.

Quaresma'nın ceza sahasına girmemesinden şikayetçiyseniz niye Lens'de ısrar etmiyorsunuz? Hadi o olmadı bi de Orkan'ı görsek? Bu adam Niğdespor'dan gelmedi, geçen sezon Süper lig'de oynuyordu zaten.

Lens Negredo Medel'den sonra Ozzie de kesik yedi. Neden? Ben fikrimi söyleyim. Şu anda bireysel performanslara o kadar bağlıyız ki, formu %80'den %60'a düşen hiçbir oyuncuya tahammül edemiyoruz. Ozzie'nin form düşüklüğü çok sırıtıyor, çünkü takım zaten tek başına bişeyler yapan oyuncuların omuzlarında ilerliyor. Yönetim de Şenol Güneş'in gazına gelip Ozzie ile sözleşme yenilemeyecek galiba. Hayırlı olsun, seneye Fellaini'yi seyredeceğiz ortasahada. İş öyle bir noktaya gidiyor ki, bireysel performansa o kadar bağlıyız ki, bir kaç adım sonra sadece Ronaldo karşılayabilecek bu beklentileri.

turgay dedi ki...

her iki kulvardaki oyunu benzer argümanlar ile eleştirildiğini ben henüz okumadım. CL'de ligde oynadığımız oyunun bambaşka versiyonunu oynuyoruz. ligde topu geveleyen takım avrupada direk hücum yapıyor. topu çok fazla ayakta tutmuyor direk olarak arkadasına veriyor. çok fazla yan pasın olduğu değil, çok fazla kenar ortanın olduğu değil direk pasın olduğu bir oyunu oynuyoruz. bu yıl hangi lig maçında yan pas rekoru veya orta rekoru kırdıysak o maçta puan kaybettik. akhisar postunda yazmıştım buraya da kopyalayayım o verileri malatya maçını dahil ederek. bunun yanında avrupa maçlarında ne yaptığımızı da ekleyelim. kazandığımız ilk maçtan sonra leonardo jardim ne demişti istanbulda yaptığı basın toplantısında beşiktaşın nasıl oynadığına iyi çalıştık. işte bu önemli bir söylem. bizim nasıl oynadığımıza iyi çalışan takımların bizi nasıl zorladıklarını hatırlayalım. 1 puanı cebe alan portonun nasıl kapandığını hatırlayalım.

puan kaybı yaşadığımız maçlardaki orta sayılarımız.
kasımpaşa: 8/31
fenarbahçe:7/24
trabzon:1/16
gençler:7/28
başakşehir:6/32
akhisar:12/48
malatya:5/33

bir de avrupaya bakalım
porto (d): 3/12
leipzig: 2/12
monaco (d):3/14
monaco:2/23
porto:4/28

bu rakamlar başlı başına bizim bir nasıl oynadığımızın bir kanıtı. buna çözüm bulmak çok mu zor sizce ? bakın abdullah avcının yardımcısı ortayı kilitlemek yerine kanatları kilitledi. uçamaz olduk. bunu artık her takım yapıyor. portonun ilk yarıda kanat oyuncularımıza getirdiği 2li sıkıştırmaları hatırlayalım. babel ortaya gelmeye başlamıştı. biz ne zaman kanatlar değilde göbekte pas yapmaya başladık savunma oyuncularımız uzun vurmak yerine kısa pasa döndü (medel etkisi) oyunu kontrol ettik. akşam necip yerine fatih girdikten sonra serseri uzun topların azaldığını görmüşsünüzdür. sadece mitrovic 90+da illa sola dönmek için saçma sapan tercihler yapmıştı.

bu takım oyununu değiştirmediği müddetçe 4. olacaktır. talisca gibi gelecek yıl ne olacağı belli olmayan bir adamla yola devam etmek saçmalıktır. abouyu parlattık 50 milyon euro oldu alabildik mi ? hayır. negredo oyuna girikten sonra çok güzel doneler verdi. kısa pasta oradaydı, preste vardı, uzun vurduk cenke çok güzel indirdi sağolsun o da kanata gitmek yerine ortaya girince hücum bitti. negredo taliscanın yerine pekala oynayabilir. bence başakşehir ve gs hariç hiçbir maçta atiba ile oynanmamalı. defansta medel yer almalı. oğuzhan-tolgay ile başlayıp ileride muhakkak negredo oynamalı. bu adamlar ile ancak farklılık yaratıp yukarıdaki rezalet istatistikleri yapmayabiliriz.

bakınız rakipler bizim tembel antrenör grubumuz gibi değil. benim bile bir kaç googlemam ile bulduğum oyun istatistiklerine çalışıyor adamlar. senin kanatlarını kapattıktan sonra hiçbişey yapamadığına görmek bu kadar zor değil. 2 yıldır burada rakiplerine çalışmayan kendi oyununu en iyi gören antrenör grubunu eleştirdim. geçen sene tudor,avcı,kemal özdeş dışında bizi oyunuyla bozan hoca çıkmamıştı. bu yıl daha fazla hoca bize çalışıyor. bunu da yapmak zaten zor birşey değil. ama sen kendi takımına rakibe çalışmazsan sallarsan 13 haftada 16 puan kaybeder yorum yapmayın soru sorun dersin. hoca zihniyetini değiştirir mi bilemiyorum ama bu kayıplarda sadece hocanın değil her görüntü kaydeden cihaza konusan yönetimin de suçu var. ligin çok daha önemli olduğunu bir türlü takıma empoze edemediler. sonuç olarak haftaya finale çıkıcaz.

neden final ? çünkü oyun olarak hiçbir maçı kazanacak oyunu vaat etmiyoruz. bu yüzden final. ya kazanıp gelişmek için nefes alacağız ya da kaybedip iç çekişmelere devam edeceğiz.

turgay dedi ki...

bir başka konu. ben elimden geldiğince ligteki tüm maçları seyretmeye çalışıyorum. sizin de bildiğiniz gibi bizim ligimiz futbolun oynanmadığı bir lig. daha çok fizik mücadele üzerine kurulu takımlar. çok fazla yetenekli oyuncunun olmadığı daha çok sert adamların olduğu takımlar var. bizim takım ise şampiyonlar ligi gibi takımları hem fizik hem de oyun olarak yıpratan bir organizasyonda oynayan bir takım. bu bilgiler ışığında rotasyon bizim için muhakkak yapılması gereken bir olay. rotasyonu yapmalıyız ama aynı oyun planı ışığında olmamalı bu. daha önceleri de yazdım bizim bir çok farklı oyunu oynayabilecek oyuncumuz var. ama biz oyun planımız belli ve oyuncu performansı üzerinden oynadığımız için farklı tarzda oyunu oynayamıyoruz.

bakınız fatih gibi bir temeli stoper olan bir oyuncunuz varken siz necip'le başlıyorsunuz. bu çocuk ancak necip sakatlanınca oyuna girebiliyor ve ondan çok daha fazla oyuna etki edecek iş yapıyor oyun anlamında. demekki oyuncu ezberimiz bize şu aşamada değer katmıyor. yukarıdaki yazıda da söyledim bizim artık ezberden çok farklı şeylere ihtiyacımız var. ezbere devam ettiğimiz sürece olmayacağı çok bariz.

Armagan dedi ki...

Yine iç karartmaya geldim, belki bir wake up call olabilir:

Rakibi kendimiz olarak görürsek, şu anda 23 puandayız ve yarıya kadar max. 35 yapabiliyoruz. Bir yarıda aldığımz max. puan 41’i geçmedi yanlış bilmiyorsam.
Yani bu yapabileceğimiz max. 35+41, kaç etti? 76.
Bunun için de, yarıya kadar 4’te 4 yapıp bir de 2. yarı ligi sürklase etmeliyiz.
Bence bu yılı 60-65 bandında 3. bitireceğiz bu gidişle ve maalesef plansız bir şekilde birçok kelle gidecek.

YSY dedi ki...

@turgay

O zaman şu sonuca mı varıyoruz, şenol güneş oyuncu parlattığı kadar oyuncu öğüten de bir hoca mı ?

Benim kafamda hocayı tam çözemediğim noktalar var. Başkan ne düşünür bilmem çok abi kanka ilişkisi güdüyorlar şenol hocayla ama işlerin kötü gittiği gün nasıl reaksiyon verecek merak ediyorum.
He birde şenol hoca sene sonu gitse kimin geleceği konusunda ise iki tahminim var. Ya avcı yada tamer tuna. Tamer hoca daha riskli tabi

@Kuzeyfo

Buyrun geçen sene Gençlerbirliği maçından sonra söylediklerim. Kimse kimseyi tutarlılık testine tabi tutmasın ama arkadaş ben geçen sene bambaşka şeyler mi diyordum diye de beni şüpheye düşürmeyin siz de karşılığında:

"Cochise'la da konuşuyorduk da, Şenol Hoca Mustafa Denizli tadı vermeye başladı. Necip'in yerine adam koyacağız diye 3 tane insanı mevkisi olmayan yerde oynatmak nedir ya? Marcelo'yu önce çıkar, Rhodolfo'yu al devam et ki zaten ikinci yarıda onu yaptık. Eh, yapmadığımız kısımda da golü yedik.

Fabri şu çıkışlarda kendine fazla güveniyor, golde de net hatalı da, Rhodolfo'nun tam Fabri gelirken kıçını dönüp bizimkini düşürmesi tuzu biberi oldu zaten.

Neyse, geçen sene de saçma bir kadro tercihiyle 1 puan bırakmıştık Ankara deplasmanında ikinci yarı kurtarıp. Hoca totem yapıyor olabilir. GS'den de puanı geri düşüp aldık zaten. Sonumuz da benzesin inş.

28 Ekim 2016 22:03 Sil
Blogger semioticus (shelbyl) dedi ki...
Ha unutmadan, Quaresma bu seneki en iyi maçını oynadı.

Hocanın işini kolaylaştıran bir maç oldu aslında ilerisi için:

1. Quaresma Aboubakar Talisca'yı sahaya sal, 4.yü kafana göre seç.
2. Tosic'i dünya yansa stoperden kaydırma.

Ortasaha için olan alternatifler zaten akıllı oyuncular olduğu için birbirini bulur elbet.

Şu kadronun şampiyon olmaması için hocanın büyük saçmalaması lâzım. Şimdiye kadar uğraştı ama takım zorlaya zorlaya dengesini buluyor."

@truant

Bak hocam şu paragrafında çok kesin bir önyargı döngüsü var:

"Takımımız yenilirken ya da işler kötü giderken haklı çıkmakla övünenler gerçek taraftar olamaz benim gözümde. Hele hele takım iyi sonuçlar alırken sevinmek yerine her başarıya bir kulp takma çabasında olanlar tuttukları takımdan çok kendi egolarının taraftarıdır."

İşler kötü giderken yapılmaması gereken şey haklı çıkmakla övünmek. Peki tamam. İyi sonuçlar alırken sevinmek yerine kulp takma çabasında olmak da suç (sanki sevinirken eleştirmek mümkün değilmiş gibi ama hadi bu da tamam). E geriye ne kaldı?

İşler iyi giderken eleştirmeyin, uyarmayın zinhar çünkü bu kulp takmak, eh kötü giderken "kulp takıyordunuz" eleştirilerini hatırlatmayın o da gerçek taraftarlık değil. Peki ne yapalım yahu?

Hangi etkinin hangi tepkiyi doğurduğunu unutup burada sadece ego şişkinliği yapıyormuşuz gibi düşünebilirsiniz tabii, herkes istediğini düşünmekte hürdür ama Salı günkü zaferden sonra Şenol Güneş tezahüratları yapıp bugün hocayı geçmişten beri yapmadıkları doğrultusunda eleştirmek vallaha da mümkün, billaha da mümkün ya.

cochise dedi ki...

Sevgili truant ben bilakis sonuçlar iyi gitse de kötü gitse de sorunlara eğilmemenin takım için kötülük olduğunu düşünürüm. Biliç örneğini de ondan verdim hatta. Bazı maçlarda şu olsa bu olsa demişsin ama tersi de mevcut; alanya maçı son dakikalarda gol gelmese, Göztepe o kadar kaçırmasa vs. Trabzon maçında evet Lens pozisyonu önemli ama maçın hakkı galibiyetmiz değildi ki. Bir tek FB maçını ayrı tutarım zira oradaki etken dış faktördü. (Tabii bir de Q7 faktörü vardı ama absürt kırmızı ile)Ve evet tamamen bu aynı futbolla şans yaver gitseydi 10 puan fazla da olabilirdik ama tersi de olabilirdi bunu atlamayalım. Şanslı ya da şansız bir dönem geçirmedik bence. Bilakis hakkımız olan puandayız bence ve asıl sorun tam da bu.

Geçen yıl da benzer kötü bir dönem geçirmiştik ama acaba pozisyon bulma açısından bu kadar kötü müydü bakmak lazım. İlk yarı bitsin; Ocak ayında attığımız/yediğimiz gollerin niteliği; şut-pozisyon sayımız üzerine bir çalışacağım.

ŞL'deki durum hepimizi mutlu ediyor ve 2. olsak bile seneye de gruplara katılacak kalitemiz var. Ben hala puan açısından ortada bir sorun görmüyorum ama Hoca'nın bir sorun olduğuna dair bir düşüncesi olmayışı beni umutsuzlandırıyor. Bu nedenle şu durumu bireysel performans eksikliğine, şanssızlığa, maç temposuna vs. bağlamak sadece kolaycılık değil aynı zamanda geleceğimizi karartan bir yaklaşım. Sistemde tıkanan birşeyler burada bizlerin farklı çözüm önerileri var; belki hiçbiri daha iyi yapmayacak ama birşeyler denemenin aynı mantıkla gitmekten daha iyi olacağına neredeyse eminim.

Not1: Bu söylediklerim Lig için yoksa ŞL'nin farklı dinamikleri var ve orada kısır/az verimli oyunun zararı yok zira herkes galibiyet için çıkıyor ve oyunu tutmayı başarırsan illa bir-iki fırsat yakalıyorsun. Ancak burada oyun tutmak dezavantaja gidiyor; hele ki Tolgay-Ati ikilisiyle oynama inadıyla. Oysa bu ikili öbür tarafa cuk oturuyor.

Not2: Beşiktaş'ta çok sayıda kaliteli oyuncu var; Aynı kısırlıkta gitsek bile, sadece oyunu tutsak bile ligde tekrar iddalı olmayı sağlayacak kadar. Bunu kabul ediyorum. Ama aynı şekilde bu kaliteli oyuncu grubundan verimli ve etkili bir oyun da çıkabilir hatta çıkmalı.

cochise dedi ki...

Bu arada maç seçme yorumlarına pek katılmadığımı da belirtmek isterim. Misal dün en çok eleştirilenlerden biri Talisca'ydı ama kesinlikle çabalamadığını düşünmüyorum. Zaten en çok koşanlardandı ilk yarı sonu. Sorunu başka yerlerde aramak gerekiyor.

Barreto dedi ki...

Hoca ve oyuncular lig maçlarına yeterince özen göstermiyor gibi geliyor bana. Bu arada Malone oyundayken Stockton kulübede, Stockton oyundayken Malone kulübede, tuhaf.

Ligde 2.likten daha kötü bir sonucun çok maliyetli olacağının farkında değiller sanki. Belki de hoca seneye buralarda olmamaya karar vermiştir.

GS maçı pusula olacak. Kazanamazsak sezon resmen kaybedilecek. Bence 1 numaralı sorun hocanın geniş kadroyu yönetememesi. Bunun çaresi mevcut koşullarda pek yok gibi. Bu durumu Olcay, Kerim ve İnler meselelerinde gördük. Tolgay ve Caner'in uzun sakatlıklarında ise eğrisi doğrusuna geldi, kadro daraldı. Asıl korkum 35.000 e oynayan takımın, 15.000'e oynar hale gelmesi, bunu ciddi bir risk olarak görüyorum. Bu hafta maça vakit ayırıp izleyesim gelmedi, İstanbuldaki Beşiktaş taraftarı da benim gibi hissetmeye başlarsa yandık. Takımda arzu ve coşku olmayınca maçlar çekilmiyor.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

* Sorun eleştirilmediğinde büyür. Bizim sorunlarımız aynı. Avrupa-Lig performans farkının ana sebebi rakiplerin bize yaklaşımı.
* Porto, Monaco veya Leipzig kapanıp sen hücum et diye beklemiyor. Yerde yatmıyor. Rakibi tekmeyle durdururum diye planları da yok. Hakem nasılsa kolay sarı kart çıkarmaz güvenleri hiç yok. Öyle olunca sonuç almak daha kolay.

* Bizim oyunumuz Türkiye ligi için artık sorunlu. Kapanan takımı bu oyun hızıyla açamazsın. Talisca ve Cenk gibi teması sevmeyen top tutamayan adamlarla, Atiba gibi topu 5 kere dürtüp 10 pastan 5ini geriye 4ünü sola yatay oynayan adamlarla bu ligde ancak bu kadar olur.

* Öndeki 6 pozisyondan 3ü bu oyuncular. Talisca-Cenk-Atiba lig planının direk oyuncuları değil. Hızlı oynamayı başarırsan Q7de değil. Ama hızlı oyunda sadece Q7yi keserek oynanmaz. Q7 kesilince takım şaha kalkacak, top yapacak diye düşünenlerde kendini kandırmasın.

Zaitsev dedi ki...

* Maçın özeline gelirsek; Mitroviç-Necip takımı ayağa oynamaya zorladılar. Bu da Atiba'nın iyicene göze batmasına sebep oldu.

* Bu tip maçlarda Tolgay-Oğuzhan kombinasyonu artık şart. Dönülmez akşamın ufkuna doğru gidiyoruz. Olmadı bunların yanına ya Necip ya Medel. Necip sakar kazma filan ama en azından dikine oynamaya çalışıyor. Biz yana oynarken kaybetmediğimiz puan kalmadı.

* Hoca hak teslim edeyim derken daha büyük hak yiyor. Burada kantarın topuzunu iyicene kaçırdı.

* Hoca Talisca'yı Sosa gibi oynatmaya çalışıyor. Talisca geliyor yarı sahanın sağ tarafından top alıp kat denemesi yapıyor ama bu seferde önde Cenk iyicene kayboluyor. Bu olmayacak bir fantezi.
* Bundan bir tık ötesi de Talisca veya Cenk'i kanat oynatmaktır.

* İnşallah dangalak bir ingiliz Cenk'e devre arasında iyi bir teklif yapar.

* Bu kadro tercihleri ile gideceksek ilk 4 büyük başarı olacaktır. Fener bile bizi geçebilir ve alay konusu oluruz.

yilmaz dedi ki...

@cochise bana da maç seçme eleştirisi çok kolaycılık gibi geliyor. Zaten maç seçiyor dediğimiz takım öyle ya da böyle evimizde oynadığımız son iki ŞL maçında da kazanamadı. Dönem olarak baktığımızda lig performansından farklı bi durum yok aslında.

Ben oyuncuların bu durumdan birinci derecede sorumlu olduğunu düşünmüyorum. Lens negredo ile başladık ilk kötü maçlarında maç bitmeden kelleleri alındı, Oğuzhan kötü dedik, Tolgay'ı yerleştirdik oraya, Tolgay'ın bireysel performansı muazzam seviyelere çıktı ama skorlar yine yavan. Demek ki arıza tam olarak oyuncu değil.

"Rakipler kapanıyor o yüzden böyle oluyor" lafı da bir doğru tespittir. Ama çözüm bulmak gerekir. Rakibinden güçsüz bir takımın kapanıyor olması sadece Beşiktaş'ın başına gelen bir durum değil. Dün GS'nin özetlerde bile kaç kez ceza sahasına derin top oynadığını sayamadım. Biz aynı rakibe bunu bir iki kez denedik. Birinde de gol oldu zaten. Bu kadar kapanan takımları kanatlardan ortalarla değil tam tersine göbekten delmek lazım. Çünkü rakipler Morinho Chelsea'si ya da Inter'i değil. 2-3 verkaçla ambalaj olurlar. Bunu yapabilecek adamlar da var kadromuzda.

Ben tribün tepkisi beklemiyorum pek. Hocanın ve takımın iki senedir yaşattığı başarılardan ötürü sezon sonunu görecek kredisi olduğunu düşünüyorum taraftar gözünde. Zaten Şubatta ŞL ikinci tur maçına çıkacak teknik direktörü gönderecek enayi dünyanın hiçbir yerinde yoktur. ŞL'de orta karar bi eşleşme denk getirip son 8'e de kalabilirsek yönetim avrupada başarı misyonunu "bence" tamamlamış olur. Bundan ilerisini hayal bile etmek bir Türk takımı için rasyonel değil.

planck dedi ki...

tivitırda 2 sene önceki sosalı gomezli takımın golleri dönmeye başladı maçtan beri. insan ah ulan ah diyor. benim bu sezon için üretebildiğim tek mantıklı açıklama avrupada bu takımla başarılı olabilmek için üretilen temposuz ve yavaş oyunun ligde hiçbir halta yaramaması ama bunun hocanın çok da umrunda olmaması. hoca büyük ihtimal milli takıma gidecek haliyle şampiyon olmuşuz olmamışız çok umrunda değil, kendisi için önemli olan CL. hatta şampiyon olup 3leme yapsa gitmesi çok zor olur. tempolu oyunla da CLde başarılı olma ihtimalimiz olmadığı için böyle saçma dandik bir oyun izliyoruz ligde. istediğiniz kadroyu yapın 30 maç negredo oynasın lens oynasın ozzy tolgay oynasın, bu temposuz oyunla şampiyon olamayız.

Mayor dedi ki...

Basariyla beraber kaybetme korkusu gelir insanlara, yani "ben bu kadarini basardim, bundan sonrasini riske atmayayim" mantigi aslinda bir korkudur.
Senol Gunes'e ozel teklif gitti milli takim icin tepeden, CL maclarimiza cumhurbaskani geliyor falan.

Degisim disardan gozlenebiliyor, Senol Hoca her hafta takim elbise kreasyonlari ile sahada, maca mi geldin, dugune mi gidiyorsun? Artik buyuk adam, devletle el sıkışan yeni Fatih Terim kendisi.

Simdi onu bu noktaya getiren oyunculari, ve taktikleri degistirip bunu riske mi atsin yani?
Kumar mi oynasin yeni seyler deneyerek, koskoca Senol Gunes bu ya!

Iste mevki ve itibar adami boyle sindirir. Dun kralken bugun kendini memur gibi hissetmeye baslarsin. Ama spor camiasi tahammulu kisa bir camia, affetmez ayni hizla asagi ceker adami. Senol Gunes radikal kararlar veremedikce de dibe inmeye mahkum. Dua ediyorum artik degisir. Degismesi lazim.

ozkankaya35 dedi ki...

Başkan başarılı bir şekilde,az buçuk tanırım bence en iyi başkan.maneger oyunu gibi transfer yapıp hocanın üstüne bırakıyor.hoca bu yönüyle durumu idare ediyor.takımdaşlık iyi.teknik taktik oyuncu degisikliği vasat altı.bombok değiliz ancak bir seviye üst için handikaplar çok.burayı takip ediyorlar.sorunlari net yazin lutfen.bu yil şampiyon olamazsak seneye oluruz....Atiba^nın golluk bir arapasını gören varmı geçen çok yılda

ozkankaya35 dedi ki...

Galatasarayli spor psikatristi bir abimle iddiaya girdik,şampiyonluk mevzusunda.Şenol Gunes degismaz ise Besiktas şampiyon olamaz dedi..icimden hoca degisikligi gecmiyor ama.o şartla girdik iddiaya

beagle dedi ki...

Valla zincirleme hataların rehavet-complacency ile bir alakası yok. Bağıra bağıra "teknik yönetim hatası/basiretsizliği" ile geldik bu noktaya:

1- Yönetim gol sayısı yetersiz santrafor aldı. "Negredo". Bir kısım bunu bilmezden çoştu, benim gibi bir kısım ise en azından fizik ve klas var adamda diye koşullu sevindik.

2- Santraforlar Cenk-Negredo olunca Talisca tahtaya çıkmaz kalemle yazıldı. Bu sene de bayağı ayarı kaçık. Oyundaki eksisi Cenk ve Quaresma eksileri ile birleşince "oyun gücü"müz büyük seviyede azaldı.

3- Şenol Hoca inat ve alaturkalık arası bir tutumla Cenk, Quaresma şimdi de Atiba gibi oyuncuları alternatifleri ile orantısız şekilde kayırıyor. Fatih Terim'i batıran "takım içinde hocanın adamları" uygulamasının yeni versiyonu. Ayrıca Medel gibi huysuzluk çıkaranlara da prim veriyor. Kusura bakmasın pek sevmediğim Mitroviçe bile haksızlık etti.

Takıma zenginlik katan, hemen hepsi milli/kariyerli adamları oyundan çıkarma veya yerlerine yorgunu/bağıranı oynatarak patates etti.
4 stoperimiz sakat/cezalı, 1 bekimiz cezalı iken biz hala gol yemeyecek bir takım çıkarabiliyorsak bu zenginliktendir.

4- Sonuçta Madde 1 devre içinde değişmezdi. Ama herkesin kabul ettiği geniş bir kadro vardı. Yani 2 ve 3 hocanın elinde olan durumlardı. Teknik direktörümüz bu kadrodan yararlanabilmekte oldukça başarısız oldu. Yanlışa yanlış demekte bir sakınca yok. İnadı bırakıp, gelecek senenin takımını kurmaya başlayacaksa kalsın, yok gönlü geçtiyse/bu sene zorla kaldıysa da sezon sonunda gitsin. Bu kadar net.

@truant

Kulübe yakın olmak zorunda değilsin yahu eleştirilerini söylemek için. Sen bir dersin, başkası der, o der, bu der o daha forslu birinin kulağına gider o der onu başkası duyar vs. Hangi fikrin hangi zamanda kimin kulağına gideceğini bilmek mümkün değil.

Yani bunun alternatifi burada sadece sevinç yaşamak ise, e onu kim duyacak kim görecek ki? Yani "kim görecek kim bilecek" felsefesine yakınsayacaksak burada niye bu kadar konuşuyoruz ki o zaman? Twitter'a GOOOOOOOOOOL diye tweet atar geçerim :)

YSY dedi ki...

@beagle

Negredo sence 15-16 kadrosundaki arkada besleyen üçlü olsa yine kısırlık çeker mi ? Bana öyle bir adam gibi gelmiyor.

@ozkankaya35

Dediğin ne derece doğrudur bilemem ama dediğin gibi eğer klüpten birileri gerçekten burayı takip ediyorsa çok iyi haber. Herkesin efendice fikir beyan ettiği bir yer burası ve aslında bende bir idareci olsam özellikle teknik ekipte yer alsam böyle bir ortamı takip ederdim veya isterdim diye içimden geçirmiştim.

can dedi ki...

Her ne kadar bazılarımız bunu daha büyük bir sorunun semptomu olarak görse de, bu sene takımın ligdeki sıralamadaki yerinin sebebinin gol atmada yaşadığımız sıkıntılar olduğu konusunda hepimiz hemfikir gibiyiz. Şenol Güneş takımları için sıradışı olan bu problemin kaynağı konusunda bir uzlaşmazlık yaşıyoruz. Temelde dört tez var, bunlar birbirini dışlamıyor, ama hepimiz farklı bir kombinasyonu vurguluyoruz:

1) Özellikle kapanan takımları açabilecek, kanat ortaları dışında efektif çözüm üretebilecek hücum organizasyonu olmaması
2) Eldeki santraforların yetersizliği
3) Santrafor arkası üçlünün, özellikle Talisca ve Quaresma’nın yetersizlikleri
4) Oyuncuların lige konsantre olmaması, maç seçmesi vs.

Bence bütün bu tezlerin değeri var, ancak ben ısrarla 2 numaranın belirleyici olduğunu düşünüyorum. İki santraforumuz da “nispeten” yavaş, fizik gücü ve hava hakimiyeti sınırlı, statik, defans arkasına koşu yapmayan oyuncular. Cenk’in gol vuruşları ve “flair”i, Negredo’nun oyun devamlılığı ve mücadelesi daha iyi, ama tek başına ikisi de derdimize derman olamıyor ligde. Nasıl çözülecek bu durum? Gene alternatif tezler var blogda:

1) Cenk kesilip Negredo’da ısrar edilmeli ve şu anda sahada gösterdiğinden daha iyi olduğunu kanıtlamasına izin verilmeli
2) Yerlerine yeni bir santrafor alınmalı
3) Cenk’le Negredo çift santrafor olarak birlikte oynatılmalı

Elbette ki ideal çözüm yeni bir santrafor alınması olurdu ama bu çözümün finansal riskleri hesaba katıldığında, kenarda 4,5 milyon euro verdiğimiz bir adam dururken bu çok gerçekçi değil gibi. Bu durumda denenebilecek en iyi şey Cenk’le Negredo’yu orta sahayı üçlememiz gereken zorlu maçlar dışında gerçek yerlerinde beraber oynatmak. Bu Talisca’nın kesilmesi ve taktik değişiklik demek elbette- ki ikisi de hocanın pek gönüllü olduğu şeyler değil gibi ama bence istikamet o.

beagle dedi ki...

@YSY
Arkasinda hepsi olsa da atamaz hocam.
"Golcü"de golün matematiği aklinda yer eder. Ayakları golün çıkacağı yere götürür.
Negredo iyi bir forvet, korkak değil, ayağı düzgün, kollektif oyun gözü, arayışı var. Topu kaleye en kisa şekilde sokmak ise aklinda hiç yok. Kariyeri de öyle zaten. Yüksek gollü lig sezonu 1.5dan 2 adet sayabiliriz ancak.

İyi golcü vuruşun şık olması, arkadaşının düşüncesi vb ile ilgilenmez. En büyük mutluluk topun çizgiyi geçmesidir. Mesela Cenk ve Quaresma başta bütün yetersiz forvetler yakin/orta mesafede topa abanarak yerden kaldiriyorlar. Top havadan giderse daha uzun yoldan kaleye gider (%10 daha uzun gibi düşünün. Kosinüs vardi ya hani. 20 derecelerde). Ayrica kalecinin ellerine yaklaşır. Daha güzel görünen şut çok daha düşük ihtimalle gol olur.

En güzel gol Babelin karabüke attığı gol bence. Garantiye en yakın ani kolladi, alt köşeye sert vurdu.
@Can
Bu kisim sana destek.
Cenkle ilgili de sorun çok. Bir kere tek santraforsan ya saklanip 30-35 gol atacaksin ya da takimi oynatip 20-25. Top indiremez, sirtinda rakip varken top tutamaz, dagitamaz, verkaclar vasat alti. En ama en kötüsü orta gelecekken markajcidan kurtulamaz. Dönen top takibi de vasat alti.
Hizi orta, şutlar vasat üstü, kafa vasat. Penaltı iyi/çok iyi.
Bu özellikler sebebiyle yedekten girince kral. Rakip yorgun ve daha yavaş oluyor, maca baslayinca ise dinç rakiple beraber eriyip gidiyor. ŞLde markaj yemediginden iyiydi. Artik biliniyor işi daha zor.

2 kötü golcüden, diğer özellikleri daha iyi olani Negredo, yedekten yüksek yüzde ile gol atani Cenk. Maça Negredo Talisca başlarsın, maçına göre birinin yerine Cenki sokarsin. Bu kadar basit. Basit olmayan Cenkin küsmesinin hesabı. Kusura bakmasın Cenk Besiktasliysa kendi gidip beni kes hocam demeli.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Truant

Evet Teknik D. bu sene batırdı. Sebepleri de açıkladım. Ozet geçeyim :

1- Alaturkalik. Şampiyon yapan adamlari kayirma hissi...
2- Gomezi kesip Cenki koyamiyordun. Abu da almıştı formayı. Firsat buldu Cenki çaktı oraya. Şampiyonluğa 12. hafta havlu attik.
3. İlk defa sürekli aynı 11 oynamayı gerektirmeyecek genis kadro var. Geniş kadro da yonetemiyormuş hoca.

@Turgayin analizine bakarsan 2 maçta 81 orta yapmışız.Oyuncular kasıyor,olmuyor. Bariz Teknik Yönetim başarısızlığı durum...

Son olarak Leiva gelmediginden mecburen Oguzhanla oynadik. 2 sampiyonlukta da bu cok önemli faktördü. Başkalarinin sicisini gormeyip en iyi adamimizi kestik gördük. Ya da gormediysek devreye 30 puanla zor gireriz...

@can

Valla son yorumunda çok güzel özetlemişsin, üzerine eklenecek çıkaracak bir şey yok. Nerede durduğumuz adına güzel br hatırlatma. Ortam ısınınca kelimeler yazıda durduğu gibi durmasa da bu kadar mesele. Kızgın olanın da, kızana kızanın da temel rahatsızlığı farklı değil esasen.

Adsız dedi ki...

Çok fazla okşama var.

Adsız dedi ki...

her türlü eleeştiriyi engellemeye dönük yorumlarsa skandal.

Adsız dedi ki...

gördüğünü yazanlar sizin için tukakaysa, gün gelir de ananız babanız çoluğunuz etc için de aynısını bekler de yoksun kalırsanız soğuk su için. Geçerken uğradım. Byes all

hastati dedi ki...

zor deil aslinda, herkes kapaniyor. Cozum 1.)verkac yap, hizli paslarla sasirt ya da 2) iceri orta yolla ama donen toplari al. ki burda donen toplari almak ve orta yapilan bolgenin secimi(arka direk olmuyor artik) daha onemli. alin su donen toplari, yoruluyoruz izlerken yahu. donen top alininca rakibin tamamen dagilimis vaziyette olacak, sende atak devamliligi saglicaksin.
madde 1 olmuyor cunku cenkte talisca da verkactan anlamiyor, talisca yuhalandiktan sonra vermeye basladi, hala kacmiyor, cenk ise yuhalanana kadar vermicek,hic kacmamasi da cabasi:)
madde 2 olmuyor cunku Q7 orta yaptikca arka direk sevdalilari bitmicek bizde. rakipler biliyor bunu artik. hele birde son orta hakkimiz kalmis gibi yigilmiyormuyuz ceza sahasina...donen toplarida atiba toplasin.
sonuc olarak donen toplari alamiyorsan verkac, hizli pas, gobekten delis disinda secenek kalmiyor. talisca ve cenksiz oyun plani bulmaliyiz. kapanan takimlara karsi oguzhan kesinlikle daha iyi bir 10 numara.al-verci, surekli arka direge kosmaz, topun donecegini hesaplar. negredo da daha iyi bolge secici, kafa vurucu, yildirici, pasor.
talisca ile kapanan takimlari asamazsin, frikikleri de kullanamiyor garibim.
cenk ile de sampiyon olamazsin. onu bos olacak, kaleyi karsisina alacak, sonra yapistiracak tipi forvet bizim ligte olmaz. yerler adami:)

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
EC dedi ki...

Atiba ni 5 metreden ayakla sutunu goren var mi hic?

turgay dedi ki...

@YSY

öğütme konusunda yorum yapamam ama ülke futboluna kazandırdıkları fazladır. ama şu tespit doğru olur düşüncesindeyim. bir oyuncudan ruhunu teslim edene kadar olan her şeyini alıyor hoca. bir de direk olarak temas kurabildiği oyuncuları çok seviyor. mesela olcay ve kerimle bence iletişim problemi yaşadığı için ayrılmalarına göz yumdu. yoksa türk oyuncu kaybetmek istemez kadrosundan.

@truant

istatistik oyun ve takım yorumlama açısından başlangıç noktası olabilir. rakamlara bakarak verimlilik ölçülür. neyi nasıl yapacağına dair sana fikir verir. bizim takımın çok kullandığını düşünmüyorum bunu.

@james sneijder

Hoşgeldin hocam . Theo gibi takım zora düşünce dönmüşsün Hehehe :D . Böyle uzun aralar vermeyelim lütfen :)

Genel itibariyle herkes yazmış zaten . Çok fazla bireysel oyuncu performansına bağlı bir sistemin sürdürülebilir olması kolay değil . İlk 11'de 33+ 5 oyuncumuz var . Tamam oyuncuların fizik kalitesi gelişen teknolojiler ışığında ilerlemiş durumda olsa da takımın bu şekilde aynı çizgide kalması imkansız .

Özellikle de en fazla efor gerektiren kanat-kanat bek ve merkez orta saha gibi pozisyonlarda oynadığı zaman daha da büyük performans sıkıntıları ortaya çıkıyor . Oyun zekası bu eksiği kapatmaya yeterli değil artık . Günümüzde Premier League'de oyuncuların fizik kalitesi sözleşmelere dahil edilecek kadar önem arz etmişken , Shelbyl'in yavancı arkadaşla yaptığı podcast'te konuşulduğu gibi ilk yarı bittiğinde dili dışarıda gezen bir takımın baskı kurup tempoyu arttırabilmesi imkansıza yakın .

Yapılabilecek tek şey rotasyonu genişletmekti . Hoca zaten bunu kariyeri boyunca yapmadı. Rotasyon dışına itilen oyuncular kariyerli oyuncu olunca çifte şampiyon apoleti bile onları ikna etmeye yetmez .

CL aradan çıkınca takım illaki toparlanacaktır . Bu hafta Gs'yi yenersek puan farkı yine 3'e düşecek . Takımın o umudu vaad etmiyor oluşu asıl problem .

Basar dedi ki...

18 maç 307 isabetli pas, 350 top kaybı... bilin bakalım kim?

https://twitter.com/optacan/status/934435106839760897

Bu ilk sorun. Hem top kaybı hem gol atma konusunda bu kanattan açığımız var. Böyle bir oyuncu ile başlayacağına içeriye kat edecek bir oyuncu bu tip maçlarda daha değerli. Ha olmadı, maç sonu orta yapma kartını devreye sok. Yorgun rakibi çalım ile dengesiz yakalasın.

İlaveten, %73 top oynama ile oynadığın maçta Atiba'ya ihtiyacın yok. Zira rakibin top oynamak gibi bir gayesi yok. Atiba'yı özellikle tempoyu elinde tutmak istediğin maçlarda (özellikle Avrupa) istediğin gibi kullan. Bu takımda Veli Kavlak bile 6-8 asistle oynuyordu. Akhisar, Malatya gibi takımlara karşı artık ortayı delecek adama yönel.

Cenk 3. problem. İyi hoş ama benim için hala dünyanın en iyi yedekten girip katkı veren golcüsü. Ligde attığı gol adeti de zaten bu konuda herkesi yorumsuz bırakıyor.

4. problem Talisca. Bence bu yıl oynadığımız oyun şeklinden Talisca da etkilendi. Talisca'dan verim alacaksan gol atması gerekiyor. Mevcut yapı ile Talisca'nın gol yollarını kapadığımızı düşünüyorum. Şu çocuğu birde Negredo ile eşleyelim, bu sefer de olmuyorsa o zaman tekrar konuşuruz.

Hocanın şapkayı önüne koyup bir düşünmesi lazım.

Orta kafa gol ile gol üretemiyoruz, Cenk bu ligde bu modelde gol atamıyor, Atiba'ya bu tip maçlarda gerek yok. Daha delici, daha içeriye kaçacak, daha fazla alan boşaltacak, daha fazla pres yapacak bir yapıya ihtiyacımız var.

Şunu bir deneseydik, ne kaybederdik? İsrar ile lig avcumuzdan kaçtı. GS maçını ne yapıp yapıp en kötü berabere bitirip, bu formasyonu (Atiba yerine Oğuzhan, Quaresma yerine Lens, Cenk yerine Negredo) denememiz lazım.

Basar dedi ki...

Başıma birşey gelmeyecekse Mitroviç'i beğendiğimi paylaşmak istiyorum. Benden başka beğenen var mı?

BJK4EVER dedi ki...

Beagle guzel ozetlemis. Artik mac secme diyemeyecegimiz noktaya geldik. Bence net antrenor hatasindan dolayi bu noktaya geldik. Gecen sene de hoca tonla hata yapti, ama taraftar sonuc odakli oldugu icin fazla elestirmedi. Gecen sene de Tolga-Fabri tercih, Atiba'yi posasi cikana kadar oynatmasi, bir turlu rotasyon istikrari saglayamamasi, B plani olmamasi vs tamami vardi, ama Talisca ve Aboubakar'in ekstra golleri gelince ve maclar kazanilinca kimse konusmadi. Ki gecen sene ligde ciddi rakibimiz yoktu aslinda, buna ragmen zorlanmistik.

Acikcasi ben de supheye dusuyorum. Acaba Atiba gecen sene son haftalarda sakatlanmasa yine de hoca Oguzhan-Tolgay yaparmiydi ve sampiyonluk gelirmiydi? Seyirci isliklamasa Fabri oynarmiydi yoksa tum sene Tolga'yi mi oynatirdi gene?

Adamda laz inadi var iste, cok bariz. Son macta yine antrenor hatalari girla. Cift forvete ve kenar ortalarina donmusken bu sistemin adami Quaresma'yi cikartiyor. Bir sekilde Negredo sahadayken Quaresma olmuyor, sanki bilerek ayarliyormus gibi. Cenk sahada malak gibi dolassa cikarmiyor, Negredo ve Lens biraz kotu oynasa aninda 45'te kenara geliyor.

Vallahi duygusal bakmamak lazim olaya. Tas gibi kadromuz var ve hoca artik kaldiramiyor. Artik yardimci mi gelir vs bilmiyorum, ama bu performans devam ederse hocayla yollar ayrilmali. Hic duygusal davranmaya gerek yok, Bilic giderken de ahlar vahlar edildi, sacma sapan manifestolar bile yazildi gorduk iste. Senol Gunes giderse daha iyisi gelir, bu kadar basit.
Bizim kadromuzun yarisi kalitesinde olmayan su rezil top oynayan FB ile ayni puandaysak sapkayi onumuze koyup dusunmenin vakti geldi geciyor bile.

yilmaz dedi ki...

@Basar ben de oynayan, giren, çıkan tüm stoperlerimizi beğendim bu maçta. Fatih baya baya sorumluluk da aldı. Papağan gibi aynı şeyi tekrarlamaktan nefret ediyorum ama 2 yıldır suni bir stoper sorunu yaratılıyor bu takımda. Gittik dünyanın en iyi birkaç stoperinden birini aldık halen daha bi de Vida gelse diyoruz.

Basar dedi ki...

Bu arada,

Orkan'ı neden hiç denemediğimizi merak ediyorum Hoş o da soru mu koca yarı Lens topa 3-4 kere değdi ama bu şekilde genç oyuncuları fenerbahçevari alıp bitireceksek hiç almayalım daha hayırlı iş yapmış oluruz. Bu çocuk quaresma'nın veya Talisca'nın yerine az da olsa süre alamaz mıydı?

Keza Fatih'i de beğeniyorum. Sadece bu maçta değil geçen yıl hazırlık maçında canlı izlediğimde de beğenmiştim. Keşke Kaan Ayhan gibi sağ bek pozisyonunda da oynayabilse. GG'nin tüm sezonu çıkartması mucize olur. Hoş bu pozisyonu oynayabilse bile hoca onu oynatır mı bilemiyorum. Yine Caner'i (durun daha 5. problemimiz geri dönmedi) sola alıp sağa Adriano'yu koyar, olmadı Necip'i koyar...

Yine başıma bir şey gelmeyecekse eski Gökhan Töre'yi de özlüyorum. Bu kadar uzun süre futboldan uzak kalan bir kişinin eski Töre olarak dönmesi imkansız ama şu takımın o tarz bir adama çok ihtiyacı var. Son iki maçta da kilidi açma potansiyeli olurdu.

Malesef hem transfer politikası (yönetim) hem de yeni bir şey denememe inatçılığı (hoca) yüzünden takım bir hayli geri gitti. Avrupa'daki (Allah'ı var 5 maçta da muazzam oynadık) oyun tarzımız da bir takım gerçeklerin ve yapılması gerekenlerin üzerini örttü.

Kısaca suçu sadece hocaya atmak eksikliğin bir bacağını açıkta bırakıyor. Hoca milli takıma gidecekse yönetimin de fenerasyonun başına geçmesinde fayda var. Beşiktaş seviye atlayacaksa (kastım 5-6 yıl şampiyonluk, doğru fiyata oyuncu alım-satımı/sirkülasyonu ve her sene CL çeyrek finali) o zaman doğru scout ve yönetim transferi ile bazı konularda esneyebilen bir hocaya ihtiyacı var. Sadece hocadan değil yönetimden de formunu yükseltmesini bekliyorum. Yoksa Beşiktaş'ta efsane olan değil başarılı bir dönemine imza atan ekip olarak kalacaklar!

sports guy dedi ki...

Valla ligde bana gore sorunu cok detaylandirmaya gerek yok. Takimin tek bariz eksigi var gozumde, o da tempo.

CLde siritmadi pek cunku topu ayni oranda ayakta tutmuyoruz orada, ama ona ragmen CLnin de en az kosan 2 takimindan biriyiz barcayla beraber :)

Tempo diyorduk. Baski kurarken top kaptirildigi zaman hemen basip tekrar almak, savunmanin dengesini bozmak ve akilli pres becerisi. Temponun muhteviyati bunlar benim gozumde. Gerektiginde rakibe ver topu, ama iyi bas akilli bas ve bir sekilde hizli hucuma cikma imkanin olsun.

Bu sene bu yok takimda. Kac kere hizli hucuma cikabildik acaba sene basindan beri?

Bu yuzden oyunculara tek tek laf soylemiyorum ben. Kollektif olarak problem var bu konuda. Hoca daha once bundan daha sorunlu gruplardan isleyen hucumlar cikartmis bir adam. Yani fernandao ile negredoyu falan kiyaslamayacagiz herhalde burada?

Yukarida da yazilmis, ideal sartlarda negredo tam hocanin oyuncusu aslinda. Ama kendisi isletilmesi gereken bir adam daha cok olay gol atmaksa. Biz oyle temposuz bir oyun oynuyoruz ki, forvetimizden ibrahimovic tarzi goller ister hale geliyoruz. Ben sene basindan beri "ah bu da mi kacar be negredo/cenk" dedigim cok az pozisyon hatirliyorum sahsen.

Gecen sene abou'nun kacirdigi gollere veryansin ediyorduk mesela. Tamam herif ucan kacan forvet kabul, bence tarihi bi firsat kacirdik almayarak ona da evet, ama bu temposuzluga o care olabilir miydi acaba? Bilmiyorum.

Babel'e uzuluyorum ben. Adam kariyerinin ikinci baharinda deli top oynuyor, o da takimin dususune tosladi :)

Murat dedi ki...

abi kötü oynarsın da iki maç 0-0 ve bu oyunla şampiyonluk tabi ki hayal. -hala 2 maçta gol atamamız ve oyunu açacak bir kıvılcım olmamasından ziyade- abi şampiyon olacak takım duran toptan çakar bi tane 1-0 alır bok gibi oynadığı maçı..böyle birşey olamaz, duran topla çözersin ya bok oynasan da, sikik futbola taşşak kurban etmiş sikik Türk takımlarını..kaldı ki Malatya'nın kaçırdıkları fln bence yenilmeyi hakkettik bu maçta, Akhisar maçı bile böyle değildi.

Burda göz ardı edilen bir şey var Porto maçındaki 2. yarıdaki 20 dk. lık şahane futbolda. o oyunda at Querasma'ya yapsın bir şeyler kafasından ne kadar uzak olduğunu gösteriyordu takımın zihniyetinin. takım olarak basıp takım olarak hücum ettik, ha 2 şut dışında net pozisyon var mı o müthiş baskılı oyunda, bence forvetimiz daha klas bir topçu olsa olurdu.

orta yap şişir tekrarla futbolu boktan ama orta yapmayı beceremezsen rakip savunmayı sürekli kafayla top uzaklaştırmaya zorlayamazsan baskı da kuramazsın. Malatya maçında adamların defansından dönen toplara bakın bir de Porto macında aynı toplara. Sürekli kontraya çıkmalarına izin verdik, tolgay ve atiba da uzak kaldı bu ribaundlara, ortayı yapan senin beklerin olunca, zaten bu bekler orta sahaya destek olan bekler, orta sahan yok oldu dönen toplara basma anlamında, qımıl çıkarken Negredo girmesi hataydı ve bunu yanılmıyorsam tersten de olsa 2. kez tekrarladı hoca ..taktik olarak sınıfta kaldı Senol Hoca, geçen sezonun ilk yarısında hatırlar mısınız bu hoca aynı mac içinde hatta o maçın ilk yarısında 3-4 kez taktik değiştirmeye giderdi. Pasifize olmuş ve sırtını Avrupa'ya yaslamış TD ve futbolcular gurühü var..GS maçında GS taktiksel açıdan sıçarsa bir şansımız var..kim dediyse final maçı ibaresi çok doğru.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Mitroviç'i bende beğendim. Ben Malatya'nın hızlı çıkarak sorun yaratacağını düşünüyordum ama hiç öyle bir sorun yaşamadık. İnatla ayağa oynaması da ayrıca dikkatimi çekti.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ligde aldığımız kötü sonuçlardan sonra uzun süre düşündüm de acaba biz mi takımın çok iyi oyunculara sahip olduğu konusunda kendimizi kandırıyoruz ?
Yaşı ilerlemiş posası çıkmak üzere olan atiba, istikrarsız Tolgay, çiroz Oğuzhan, sorunlu,bencil,yaşli Quaresma, yıllardır golcülükten uzak negredo, yetersiz cenk tosun, futbolu bırakmaya yakın olan adriano ve Gökhan, kilolu derbeder lens...

Bana kalırsa 11'e banko yazılacak isimler şunlar; fabri,Pepe,tosic,adriano,Tolgay,
Oğuzhan,babel,negredo,talisca ve mecburen Quaresma... Cenk de eklenebilir bu listeye.. madem ligde rakipler ceza sahasına gömülüyor ileride daha çok insiyatif alacak şapkadan tavşan çıkarabilecek bir kadroyla maçlara başlayalım artık.

yilmaz dedi ki...

@Mustafa Yildirim bence sen her oyuncuya bir kulp takma hevesindesin. Bu yaptığının ne sana, ne tuttuğun takıma ne de burada merakla fikirlerini bekleyen okurlara bi yararı yok.

@yilmaz

Dostum yanlış anlam çıkarmışsin. Şimdi bu oyuncularla ilgili söylediğinin hangisi yanlış. Atiba yaşlı değil mi? Tolgay istikrarsız Q7 bencil Oğuzhan cılız değil mi. Cenk muhteşem golcü mü ya da ? Ne diyem abi Mahmut mu diyem ?
Pepe,fabri,tosic babelden baska ligde verim alabildiğimiz oyuncu yok.

EC dedi ki...

@Basar.. yazdigin iki yoruma da 100d100 katiliyorum...

Bilmiyorum burada gecen (cogu kaliteli) gorus alisverislerinin kulup de okuyan birisi varmidir..

Geleneksel olan ve TD futbolcularla neredeyse 24 saat geciriyor ve onlarin tum hafta performansina gore mac icin kadro seciyor... Taraftarin tam olarak anlayamayacagi ve gri olarak kalacak durum.

Akhisar macinda istek bir nebze de olsa vardi ( Taraftar iteklemesi de diyebiliriz ) Malatya maci basladi ve gol olmayacagi en bastan belliydi.. Futbolcular istekli degildi, belki antremanda TD umuzu de kandiriyorlar.

Senol Gunes; daha once de yazdim kadroyu genis tutmayarak - bence Medyanin verdigi SUPER GAZ - Cenk Tosun hocanin gozunu yanillti. son 2 sezonda Gomez ve Abou - Negredo dan daha fazla sans verilmisti.. Cenk Avrupa ve Milli Maclarda standardinin cok ustunde performans da gosterdi ama ligde maalesef Tiss. Negredo hazir da tutulamadi, ve yeterince sans verilmedi.. Abou ve Gomez e verilen.. Talisca su asamada Cenk ile yeterince uyumlu degil - Porto maci asist/golune ragmen yaziyorum - Talisca ceza sahasindan uzaklasmamali ve ona alani acacak kisi de Cenk ki maalesef acamiyor..

Hakemler, Medya ve tum diger dis etmenler aleyhimize.. dun Huddersfield / ManCity macini izlerken de anladim ki dunyanin her yerinde basarili takimi yavaslatmak, kostekletmek icin herkes birlik oluyor.. Huddersfield Man City yerine Burley ile oynayip o yere atmalari, sahte faulleri yapsa, bu hakem calmazdi, Man City e karsi oldugu icin hepsini caldi.. Babel in ornek verdigi macti, Sosyal Medyada , Man City zorlandi ama epey denedi.. 79dk da defans dan Kompany i cikarip ileriye forvet oyuncusu aldiginda Huddersfield in dengesini bozdu Guardiola..
Atiba bizdeki 4 lu defansin onunde Malatya/ Akhisar gibi takimlara karsi gereksiz.. kac sezondur burada, ayagi ile golu varmi diyorum Atiba nin.. 6 pasta karsi karsiya kalsa yine pas vermeye calisacak bir yazilima sahip.. oyunu tutmak icin, zorlu deplasmanlarda hem fikirim oynamasi icin / ki bence Medel i de oraya coktan monte etmeliydi../ ama Turkiye de gecen yilda son 5 hafta da Atibasiz - Tolgay & Oguzhan li kadro bence cok daha fazla kilit acar...

umarim Senol Gunes sorunu teshis ediyordur..
Galatasaray maci, oyun olarak bizim rahatca alabilecegimiz bir mac. hakem faktoru notr kalirsa eger.

Galatasaray Akhisar gibi, Malatya gibi defans bile yapamaz Denayer ve Serdar ile.. Pepe Gomis i kilitler.. Ndyaye bence dalislar yapar, gerisi faso fiso zaten...

Bizim kalitemiz ve son 2 haftanin sonuclarinin yarattigi atmosfer nedeniyle cok hirsli baslayacagiz..

Mehmet Demirkol da macin Besiktas a dondugunu soyluyor..

SALDIR KARTAL

YSY dedi ki...

Babelin çektiği video da cenk porto maçından sonra psg fln gelsin diyor ya....neyse açmıyorum ağzımı.

BurkayJK dedi ki...

Birçok sorun olabilir fakat bana göre oyunumuzu etkileyen en öncelikli sorun Talisca. Sezon başında 'Sosa mı gelsin Gomez mi' diye sorsalar direkt Sosa derdim. Bunu birçok kez söyledim. Gerçi Sosa ile Şampiyonlar Ligi'nde böyle başarılı olabilir miydik, emin değilim. Talisca'yı en formda olduğu zamanlarda bile beğenebilen biri olmadım. Oraya bir çözüm bulunmalı. Önce Negredo'yu tam kadro ile birkaç maç görmemiz lazım. (Oğuzhan ve Quaresma ile başladığı maç yok sanırım) Beraber oynadıkları maçlarda Talisca-Negredo uyumu fena değildi. Şenol Güneş'ten bu konuda umudum yok ama Cenk milliyetçiliği bırakılmalı.

@ozkankaya35

Daha önce de buranın takip edildiğini söyleyen biri olmuştu galiba, sen miydin bilemedim. Böyle kaliteli bir ortamın takip ediliyor olması sevindirici. Yönetimden mi yoksa teknik ekipten mi takip ediliyor, detaylı bilgi verebilir misin?

Adsız dedi ki...

dün akşam Kayseri Başakşehir maçını izleyenler görmüştür heralde, Kayseri özellikle sonlarda bildiğin Başakşehire Başakşehir gibi oynayınca Başakşehir'e de Beşiktaş gibi oynamak kaldı ve sonuç ortada.
Biz bir kez olsun bile şunu yapmadığımız sürece, aynı ezberle oyunumuzu oynamaya çalıştığımız sürece yarın Kayseri de bize Başakşehir gibi oynadığında bileti kesecek çok bariz.
Quaresma arkasına sadece orta yapan birini diil de Lens gibi bi adamı alıyosan misal amacın sadece kadro derinliği diil de taktik varyasyonlarını arttırmak için elindeki kozları zenginleştirmeye çalışıyorsun demektir. E ama bir kez bile böylesine bir rakibe oyunu geride kabul etmek, çift santrafora dönmek, eski senelerdeki gibi top ve pas trafiğini arttırarak içerden delmek, belki kontraya oynamak opsiyonlarından birini bile düşünmüyorsak belki bu sene yarı finalini bile görebileceğin Şampiyonlar Ligini seneye anca televizyondan izleme kabusuna da hazır olacaksın

Beton Tahir dedi ki...

Geçen seneye göre iki mevkideki değişimler alıştığımız üretken oyun yerine bugünkü kısır oyuna sebep oldu.

Birincisi forvet mevki. Aboubakar hareketli ve güçlü bir forvetti. Rakip defansı yoruyor ve arkasındaki Talisca'ya alan açıyordu. Talisca'nın da parlamasının sebebi bu. Ancak Cenk ve Negredo bitiricilikleri daha iyi olmasına rağmen takım oyununa katkı sağlayacak bu işleri yapamıyorlar.

İkincisi de defansif orta saha bölgesi. Atiba fizik olarak oldukça gerilemiş durumda. Şenol Hoca bunu telafi etmek için Oğuzhan yerine daha mücadeleci Tolgay'ı tercih ediyor. Ama Tolgay bence teknik olarak Oğuzhan'ın önde olsa da oyun görüşü/yaratıcılık olarak Oğuzhan'ın çok gerisinde. Kapalı defansları açacak işler yapamıyor.

Ön libero mevki için ya Medel eski Atiba gibi oynamaya başlayacak. Ya da alan savunmasını bilen pasçı ön libero transfer edilecek. Oğuzhan'ın devreye girmesi şart. Ha bu arada Tolgay-Oğuzhan şu sebeple olmuyor: Tolgay alan kapatmıyor, Veli gibi önde basarak açık veriyor.

Forvet ve arkası için elimizde bonservisi bulunan Cenk ve Negredo'yu çöpe atacak bir forvet transferi yerine kiralık Talisca'nın yerinde oynayacak pasçı/asistçi bir forvet arkası transferi gerekiyor.

Zaitsev dedi ki...

Talisca oynayacaksa önünde Cenk olmayacak bu açık. Hem defansif zaaf hem de ofansif sıkıntı yaratıyor 2si beraber.
Talisca'nın önündeki oyuncuya uyan bir yapısı var. Cenk varsa onunla orantılı koşuyor. Negredo varsa onunla orantılı. Negredo'nun ilk 11 çıktığı ve 60da Cenk'le değiştiği bir maç vardı. 60da Talisca bu değişiklikle resmen kontak kapatmıştı.
Geçen sene de Aboubakar'ın ayarsızlığının ona imkan sağlayacağını biliyordu ona göre oynuyordu.

Tolgay-Oğuzhan denemesi artık elzem. zaten yeterince puan kaybettik ve bu kafa ile devam edersek kaybetmeye devam edeceğiz. O yüzden tedbiri elden bırakmak lazım. Tabi bu 2linin önlerinde başka bir kombinasyon gerekli. Cenk ve Talisca gibi 2 perde defans oyuncusu ile büyük sıkıntı yaşarız.

beagle dedi ki...

13 maçta normal bir sezonda şampiyonluk yolunda olmak için (2.2/maç) 29 puanda olmamamız lazımdı. 23 puandayız. Yani gerekenin 5-6 puan gerisindeyiz. Ligin erken form tutan tavşanı ancak 29da olduğu için bu senenin 72 puanlık Şampiyonu olabilir. Yani 2.2 yerine 2.05 gibi bir ortalama. Onunla bile 26 olmalıydık. Özetle kalan 4 maçı kazanırsak 35 puanla potaya gireriz. 33'de kalırsak eh işte bir şans belki...

13 maçtır maç koparmayı beceremeyen ilk 11 ile en zorlu rakibe karşı maçta ne yaparız? Normalde bu rakip farklı, konsantrasyon ilk 11den daha önemli diyeceğim de Cenk ve Quaresma hangi derbi maçı alabilmiş? Quaresma'nın derbilerde attığı gol sayısı bu maçlarda ilk yarıda gördüğü kırmızı kart sayısından aşağıda mesela. Bu sebeple umutsuzum maçtan. Şu şekilde çıksak daha iyi diyemiyorum, "hazır olmayanlar" ve "yeterli olmayanlar" şeklinde iki grup oluşturdu Şenol hoca.

Ben ne yapardım? Kalanlar şanslarını tükettiğinden son kurşunu Negredo,Oğuzhan olan bir takımla atar, yener de devam ederlerse bir şansımız olur diye umardım.

Fabri
Gönül,Pepe,Tosiç,Adriano
Tolgay,Ozzy
Q,Talisca,Babel
Negredo

Medeli defansif hamle için, Cenki 60dan sonra kullanırdım.

Hoca mı? Atiba ve Cenkten vazgeçmeyip, kendi BJK kariyerini bu maçla bitirecek bence. Şampiyonlar Ligi hatırına Nisana kadar kalır. Son 4 maça başka hoca ile çıkarız.



sports guy dedi ki...

Hocam ya :) GG ve Adriano manisa macinda nasil 11e yazildi merak ediyorum ben, yani gercekten kafasindan ne geciyordu acaba?

Antreman kacirdilar falan da macla mi telafi ediyor? Vardir belki boyle seyler, teknik bilgim yok malum.

nuri mu dedi ki...

kabızız amk.
ağır kabızız hemde..
alıştık iki yıldır ishal rahatlığıyla bağırsaktaki tüm golleri su gibi boşaltmaya..
şimdi gök gürlemesi bile yok..
sıçamıyoruz efendim..


gerçi ilk yılın ardından geçen yıl bize bir uyarı niteliğindeydi aslında
çalışılmış değilde talisca, Q7 ve aboubakarın anlık performanslarıyla goller bulmamızdan belliydi böyle olacağı..

1) bize şimdi kesin ve kalıcı tedaviden önce acil müdahale(lavman-laksatif) görevi görecek adam lazım bence ön tarafa..
2) babelin dediği gibi ligde takımlar bize karşı 10 kişi kapanıp kontra arıyor
e abi oğuzhan formsuz tamam, tolgay da geldiğinden beri hiç olmadığı kadar formda ama kapalı savunmayı açmakta oğuzhandan başka kimin var.
formsuz taliscanın şapkadan tavşan çıkarmasını beklemektense oğuzhanda ısrar ederim.
illa talisca oynayacaksa lig elden gitti gidecek geçen yıl olduğu gibi risk alıp tolgayı atibanın yerine çekip oğuzhan taliscayı denerim. yoksa top %99 bizde kalsa dahi anahtarı açacak adam yok..
ayrıca güntekin onayın dediği gibi iniestanın yılda kaç gol-asisti var veya tolgayın istatistiği mi daha iyi.

kim atacak abi bu golü..
cenk 5 gol 1 asist
quaresma 1 gol 2 asist
talisca 3 gol 2 asist
negredo 1 gol 1 asist
lens 1 gol
ulan hepsini toplasan gomis kadar atamamış, burak yılmazı bir golle geçebilmişler..

kesin çözüm için
1) cenk bu takımın birinci forveti olmadı ve olamaz satılıp gomez gibi geçmiş yıllarında skor referansı sağlam golcü ve karakter alınmalı..

2)geçen yıl gol attığı için göz yumuluyordu, bu yıl ne gol atabiliyor ne de bir fayda verebiliyor şu haliyle taliscaya verilen 3-5 milyon euro bile haram. taliscadan kurtulup sistem oyuncusu adam gibi bir 10 numara lazım..

3) Q7 seneye 35 yaşında olacak son hedefi olan dünya kupasında oynadıktan sonra yapabildiği katkıyı da yapmaz artık
(sistem takımından, tiki takalardan, bursaya oğuzhanla attığımız gol varvasyonundan, Q7 sağda salağa yatıp kendini unuttursun sonra tek top Q7 ye Q7 bilmem kaçıncı kez ortalasın ve cenk vursun gol atsına veya Q7 nin bireysel yeteneğine kalmak çok acı verici maalesef...)
lensten de fayda göremeyeceksek oraya babel gibi net bir adam almalıyız..

4) atibanın yerine ya tolgayı monte edelim ya da tutmazsa atibanın daha önce verdiği katkıyı verecek birini bulalım...

yilmaz dedi ki...

gökhan ve adriano'yu bence biraz mecburiyetten yazmış 11'e. Ama Ozzie'nin oynaması derbi maçı için bi işaret. Bence derbiye yine atiba tolgay talisca ile başlayacağız. Ortalama Türk taraftardaki "ortasahaya dirençli adamlar koyalım ki ikili mücadelelerde geride kalmayalım" düşüncesi hocaya da sirayet etti bu sene. Ben Oğuzhan'ın giderek daha az süre alacağını düşünüyorum. Bu maçta oynatması da çok açık bi işaret.

yilmaz dedi ki...

Yönetimden de takımın durumu ile ilgili pek bi ses çıkmıyor. Biraz bana GS'nin Hamza ile ite kaka şampiyonluğa gittiği sene takımdaki düşüşe ve hakem hatalarına ses çıkarmadıkları dönemi hatırlatıyor. Bence Yönetim ŞL'de bir tur daha kovalamanın hesaplarını yapıyor ve takımın şampiyonluğu bu sene ikinci planda. Sonrası için bir plan zaten yok.

GeceGezgini dedi ki...

Kupa maçını izleyen var mı ? Lens'in golünün videosunu izledim sadece ve asisti Orkan yapmış galiba. Tam bir 10 numara asisti, Sosa vari.

sports guy dedi ki...

Ben izliyorum maci ve sunu diyebilirim. Rakip cemisgezekspor dahi olsa, ilk defa tam bir futbol keyfi aldim ilk 45 dakika. Gozlerimin pasi silindi.

Orkan, medel, lens oguzhan dortlusu mukemmeller. Birini digerinden ayirmak zor, ama orkan hic dakika almadigi icin onu ayri yere koymak lazim. Hem orta sahayi hem kanatlari ciftleyen, verkac kovalayan adam gormeyeli ne kadar uzun zaman olmus megerse. Net sure almali net.

yilmaz dedi ki...

@GeceGezgini soluksuz izledim. Düşünebiliyor musun arapası ile gol attık yaaa? :) Bundan 1-2 yıl önce bizim için sıradan olan birşey'i görmek için tam 13 hafta bekledik.

Medel de ilk gol öncesi acayip bi arapas ile lens'i kaçırdı. Rakip güçsüz ama takım şıkır şıkır. Hocadan ikinci yarı bi quaresma talisca hamlesi bekliyorum. Bu rüya bu kadar uzun sürmemeli :)

Basar dedi ki...

Orkan'ın, Lens'in nasıl çürütüldüğü, koca takimin bir sirk cambazına nasil emanet edildigi kabak gibi ortaya çıktı bugun!

https://twitter.com/epl_goals/status/935477630467559424

Mayor dedi ki...

Yazik, su Orkan bir lig macinda oynayamazmiydi?
Girsin takimi sirtlasin diye degil, cocukta acik potansiyel var, alissin, cesaretlensin diye.

Bir de, su mac onemli bir mac olsa Negredo sac bas yoldururdu.

sports guy dedi ki...

Yani 9 da enteresan oldu be, ne bileyim.

mit dedi ki...

Oğuzhan ve Lens iyiydi bu maçta. Orkan'ı çok beğendim, çok büyük gelecek vadediyor çocuk. Negredo 4 gol attı ama Nartallo'yu hatırlattı bana :)) Adam tesadüfe gol atıyor, paslanmış bayağı. Fatih'e ayrı parantez açmak gerek, geçen maçki performansının tesadüf olmadığını kanıtladı. Nazar değmesin.

Geçen seneler geldi aklıma. Kerim Frei kendini kupa maçlarında kanıtladıktan sonra 11'de yer bulmaya başlamıştı. Hocanın gözüne girmişti performansıyla. İnşallah Lens ve Orkan için de aynı şey geçerli olur. Hem böylece Quaresma ve Babel'i de dinlendirme şansı bulmuş oluruz. İlk 11 olmasa bile 60'larda oyuna girseler yeter.

planck dedi ki...

ilk yarıyı izledim. takımın bir kısmı tek pas oynamayı bırakıp bir kısmı tıkır tıkır oynuyor olamaz herhalde. bu yüzden ligde q7 talisca ve malesef atibayı artık yedeğe çekmek gerektiğini çok net gördük. lens gömülü takımlara yine iş yapamaz belki ama orkan içeri kat edip çok pozisyon yaratabilir. böyle arapası atan adamı aslında sosaya dönüştürmeye çalışabiliriz, başarırsak acaip bir kazanç. kanat adamı illa ki çıkıyor nasılsa.

dominic molise dedi ki...

valla ben orkan'i yusuf yazici'ya benzettim.
negredo bence balon oldugunu gosterdi. bir tane duzgun sutu yok kaleye. tek forvetli hicbir sistemde bence is yapamaz.
lens de negredo 2. forvet olarak oynuyorsa is yapar. yoksa tek forvet oynayamaz.
medel'i ise cok begendim. bence macin kahramaniydi. her pasi dikine ve olumlu gorundu.

bence kadromuz su an itibariyla:
medel-tolgay
q7-talisca-babel
cenk gibi gorunuyor guclu takimlara karsi
anadolu takimlarina karsi ise:

ozi-tolgay
lens-babel
negredo-cenk

cikarim ben.
saygilar senol hocam,

Zaitsev dedi ki...

Hocam nasıl ön yargıdır bu Negredo ile ilgili? Saç baş yoldururmuş, paslanmış, tesadüfmüş. 1 ve 4cü golünü izledim. Koşuyu yaptı vurdu. Mustafaya bile gol attırdı. Adam olması gerektiği yere koşusunu yapıyor. Bu bile bizim için kazançtır. Ama bize Cenk müstehak.

Medel'i çok beğendim izlediğim kısımlarda. Atiba-Taliscasız ve yer yer Q7siz bir düzen denemenin zamanı geldi. Alternatifler hazır bekliyor.

yilmaz dedi ki...

ben lens negredo ve orkan'ı çok beğendim. Ama hocanın oyun anlayışını göz önüne alırsak bu oyuncuların derbide sahada olması çok ekstrem bi durum olmazsa zor. En olası değişiklik Atiba yerine Medel olabilir. Çok iyi olur, çok da güzel olur.

carlito dedi ki...

Lens ve Negredo bir yana, bence Orkan'ı kazanacağımız maç olabilir, umarım yani.. (lütfen Şenol hoca, lütfen) Orkan'ın da bir Kerim gibi, bir Aras gibi paslanıp gitmesine aynı tahammülü göstermez bu taraftar..
bence Orkan'ı kanatta değil forvet arkasında kullanmak lazım, kaldı ki kanatlarda töre'nin de dönmesiyle şans bulma şansı az zaten, ama Talisca'nın bir tane bile yedeği yok.. özellikle lig maçlarının ikinci devrelerinde gittikçe artan sürelerle şans alırsa (ama kurtarıcı olarak değil, farkı arttırmak gerekirken) yapacağı asist ve gollerle taraftarın da yeni prensi olabilir.. ama zor anlarda kurtarıcılık beklersen ilk başarısızlığında siler millet..

Negredo ve Lens'in bol miktarda gol ve asist yapması hiç fena olmadı tabii, en azından artık tartışmasız yedek olmadıklarını göstermiş oldular.. özellikle Lens'in sezon başı hantallığını attığını gördük, etkili sprintleri vardı..
defansta Fatih gene başarılıydı, Medel gereksiz işlere hiç bulaşmadan işini yaptı.. tabii bu maçı fazla ölçü alamayız..

Ozi'nin erken çıkması derbi için umutlandırdı, umarım o gün Tolgay'la beraber 11'de başlar.. gene Atiba-Talisca, Q7 ve Cenk'in hepsinini birarada olduğu bir 11 ile başlayıp saç baş yolmayız inşallah..

beagle dedi ki...

Orkan hiz ve fizik olarak manisa karşısinda bile zorlandi. Teknigi iyi ama çok umutlanmadim. Kanat olmaz orta olmaz 10 belki.

Lensin elestirildiği maclarda bile hep net pozisyonlarda olduğunu düşününce cok yazik ettik diyorum. Mac boyunca adam hep gole dogru oynuyor.

Negredo da alternatifi Cenke göre çok daha faydali. Ariyor en azindan. Ve arkadaslarina gol alani yaratıyor. Abu yu bile kesemeyebilirdi o ayri.Ama Cenkden kat kat daha iyi oyun içinde.

Orta alti bir takimsan ve sapkadan tavsan gerekiyorsa sana Cenk gerekir. Negredodan fazla atar.

sports guy dedi ki...

Orkan amc olarak net kullanilabilir cunku joker oyuncu modunda oynuyor. Yeri geldi mi kanadi ikiledi yeri geldi merkeze ekstra adam oldu ozzynin yanina. Verkac denedi adam kac kere ya, gozlerimi ovusturup tekrar baktim ekrana.

Mac kondisyonu eksigi var biraz, o kadar da olsun. Simdilik son 20 dakkalar icin bile ideal olur, cunku oyunun kanatlara yigilmasini engelleyecek her adama ihtiyacimiz var oyun sikistiginda. Orkan en azindan bunu yapar.

sports guy dedi ki...

Tabii bunun uzerine 45 orta acacagimiz kisir bi derbi yarasir o ayri :) artik gs savunmasi ne kadar hava topu kesebiliyor onu goruruz.

Basar dedi ki...

@beagle

Negredo dengeyi bozar, Cenk sonradan konsantre bir şekilde girip gişi çeker.

Abi lan bu maçta Negredo'yu nasıl beğenemediniz ya? İlk goldeki yer alışı, dördüncü goldeki "bitirici" vuruşu yapamayacak bir sürü ileri uç elemanı var kadromuzda. Gol olan/olmayan pozisyonlardaki asistleri/asist öncesi pasları da hakeza. Yuh :)

Valla dün podcast'te de konuştuğumuz şeyi gösterdi Medel. Bu adamın Beşiktaş forması altında gördüğümüz en önemli meziyeti, topu gevelemeden tek pas yapması. Özellikle kapanan rakiplere karşı yığılma/baskı yaparken dönen topu Medel toplarsa, yahut disiplinden kopup prese başladığı anda o hızlı pasları kullanacak Oğuzhan ve Medel ikilisi sahada olursa o zaman delme şansımız artabilir.

Maç kondisyonu önemli. Orkan'ın yavaş gözükmesinin sebebi, Lens'in ilk hazırlık maçında yavaş gözükmesinin sebebi ile aynıdır. Gayet patlayıcı işleri vardı ben maç özetlerinden hatırlıyorum. Orkan'a en çok güvenenlerden biriyim zaten herhalde sezon başından beri. Saha dışında kafasının çalıştığını da belli ediyor.

sports guy dedi ki...

Negredo'yu begenip begenmemek degil mesele, 4 gol attiginda da soyluyorum, olay topu ceza sahasina tasimak olmali. Bu mac ortalarin bile cogunlugu yerden ve ceza sahasinin kalbine acildi. Negredo bi forvetin durmasi gereken yerde duruyor zaten hep, adamin pozisyon bilgisi zayif degil ki.

Kimin ne oldugunu iyi bilmek lazim. Negredo ucan kacan ziplayan forvet degil, oyle ara pasina kosu yapip kaleciyi yatirip gol atmaz.

Ama top ceza sahasi cevresinde dolasirsa elbet firsat bulur. Ha elestiri eger "bize firsat bulan degil yaratan adam lazim" ise bu adam hic oyle bi forvet olmadi ki zaten. Ki hoca da hep target man isterim diyip duruyor yillardir, onun da kafasinda ucan kacan forvet yok belli ki.

Ideal forvet maci bu mac gibi olur zaten hadi bugunku abartiydi da, yani orkanin soldan kesip negredonun bitirdigi pozisyonlar gibileri lazim bize ligde. Onlari kacirir o zaman derim kazma forvet bilmem ne diye, ki adam da kazma degil yillardir takip ediyorum.

Forvet dedigin mac basina 4 pozisyona girer/sokulur. Bundan da 1 veya 2 tanesini atmasi beklenir. Gunundeyse fazlasini da atar.

Negredo bugun 4 atti 2 tane net kacirdi. Ama pozisyonlarin cogu netti. Benim icin onemli olan o. Gol kacirmayi ozledim yahu.

planck dedi ki...

shelbyl, medel pası: https://twitter.com/umex/status/934001480071307264
tabi bu pastan sonra 3 kişinin boşa koşu yapması lazım 2 sene önceki gibi. tempolu oyunda çok kritik paslar bunlar ama yavaş oynuyorsan bir önemi kalmıyor.

@planck

Evet mükemmel bir örnek bu. Kapanan rakibin (tabii Porto o değildi ama teorik konuşuyorum) hasbelkader kalktığı kontratağı kendi atağına dönüştürmek için bu işler şart kere şart. Yoksa sen baskıyı kurdun, rakibin biraz dengesini bozdun sonra topu toplayınca gene gevelemeye döndün hiçbir kıymeti, ekstra getirisi yok.

Unknown dedi ki...

sezon boyunca 45 ortanın işe yarayacağı tek maç, önümüzdeki maç olabilir. bu derbi maçın ardından rotasyon yapmak, oyuncuların pozisyonlarını değiştirmek daha doğru. sadece oğuzhan/atiba değişikliği gs presinin boşa çıkarılması açısından gerikli. hem talisca, hem q hem de atiba (ve hatta hem de babel) el frenleri ile bu iş olmuyor.

gs savunmasının yan toplardaki sorunu geçtiğimiz yıldan beri değişmedi, hala tüm duran toplar sorun, hala kanatlardan gelen ortaları savunmaktan acizler, hala kanat oyuncularının driplingleri karşısında çaresizler. dolayısıyla kanat oyunumuz ilk defa işe yarayabilir. en önemli nokta defans göbeğindeki ikili. maicon'un partneri serdar aziz olacaksa, kesilecek ortalarda içeride onlarla boğuşacak bir Negredo'ya ihtiyacımız olacak.

latovlevici'nin sakatlığının ardından sol beklerinde zoraki linnes oynayacak, hazreti Q234235846 ile eşleşmesi onlar açısından oldukça problemli olacaktır. ayrıca kanat oyuncuları beklerine yeterince yardım etmiyor. mümkün mertebe babel sol kanattan sağ kanada atılmasın, mariano Q eşleşmesi bize bol bol top kaybı getirir. babel de mariano'nun ileri çıkışlarını kesecektir.

gs zaten otobüs çekme işine girmez, girse de beceremez.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@Övünç selam.

Ben dalgasına arabesk yazdım. Elbette Şenol hocayı takımı ve oyunu eleştirenler olduğu gibi böyle eleştirenleri eleştirenler de olacak. Her iki taraf da bunu büyütmezse herşey süt liman ve normal olur. Bu arada takım kötü gidince girip baktığım doğrudur :) bu sezon iş güç durumundan şampiyonlar ligi dışında 5-6 maç ya izledim ya izlemedim. Son izlediğim maç da hay bin köfte bu son Malatya maçıydı. Rakıydı yaprak ciğerdi mezelerdi kankalardı herşeyi hazırladık ortada maç yoktu o ayrı.

Kupa maçını da izleyebildim. Sonuç Manisa'nın açık oynamasıyla oluştu. Cesur oynadılar ve Beşiktaş'a bu şekilde açık oynayınca olan oldu. Aklıma Adanademir maçı geldi doğal olarak. Ana kadrodaki şu anki oyun devam edeceği için lige kadro ve oyun olarak pek yansıma beklemiyorum bir tek Orkan ben buradayım deyiverdi. Negredo filan fişman ortadaydı zaten. Ben Negredo konusunu biraz Diego Costa işine benzetiyorum. Şivas Regal tadında golcü ama Morinyoylan takıştı forma yüzü göremedi. Bizimkinin ŞG ile takışması böyle direkmen nevrotik değil ama ben aldırmadım formatından. Sonuç aynı.

Bence GS'ye koyar geçeriz. Devamındaki hafta yine puan kaybı olursa şaşırmayın ama.

Adsız dedi ki...

“Sürdürülebilir” kelimesi bizde hep göz ardı edilen bir konudur. Oysa günlük hayatımıza bakarsak her alanda bu kelimeyi aradığımızı görürüz. Sürdürülebilir bir ilişki, sürdürülebilir bir iş, sürdürülebilir sosyal ilişkiler, vs. vs.

Önemli olan eldeki mutfağı doğru değerlendirmek. Nasıl ki bazı şefler daha ön plana çıkarak Michelin formatında üst düzey restoran ismini alıyorsa aynı olay.

Bir de buna kapanan ekiplere karşı önlemler olarak bakın; ayıp yok, kazanmak istiyorsanız oyuna göre esnemelisiniz. Kim diyebilir ki dünyanın şu takımı maçına göre esnemiyor. Oysa Beşiktaş takımı halen esneyemiyor, ya da ona buna farklı oyun tarzları yok diyelim, tüm mesele bu.

Bakınız Bilic'li sistemde baskın olmaya çalışan bir sistem vardı ve yetersizdi. Üstüne koyulmalı derken bireysel işlere dönünce bir sisteme inananlar ne demeli sizce.

Saygılar

Basar dedi ki...

Ben Medel, Lens ve Negredo'nun atletizm problemimize bir nebze olsun iyi geleceğini düşünüyorum.

Orkan'ın kilit açmak için 20 dakika sahada kullanılabilecek bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Rakiplerin de tanımadığı ezberlemediği bir adam sonuçta.

Medel'in rakibin %30 topla oynadığı maçlarda eski Veli tarzı pres ile rakibin kontraya çıkmaya çalıştığı anda denge bozabileceğini düşünüyorum.

Yeterki ezberden kurtulalım. GS maçını alırsak hala lig için şansımız mevcut. Elimizdeki kadro da görüldüğü üzere değişik varyasyonlara uygun. Uzun süre Avrupa maçımız da yok. Kalan kupa ve Avrupa maçları da hazırlık maçı niteliğinde.

Lig bizden kopmamak için çok uğraşıyor beyler! Biri Şenol Hoca'ya bunu anlatsın lütfen.

sadrazam dedi ki...

Başıma bir şey gelmeyecekse Lens'i hiç beğenmedim. Sonra oturdum maçın tekrarını izledim, yine beğenmedim. Yayla gibi orta saha, en yakın rakibi 2 metre uzağında. Karşısında kademe yok. Buna rağmen çok basit top kayıpları, pasın şiddetini ayarlama ve ilk top kontrolü sıkıntılı. Pas tercihleri hep şüpheli, vücut dili sorunlu. Futbola karşı bir açlık yok, yedek beklemenin ve forma rekabetinin hırsı yok, Forma özlemi yok, kendini ispat etme çabası yok. "ipimle kuşağım, s.k.m.e t.ş.ğ.m" havasında.
veya bana öğle geldi.

Yorum Gönder

Ara