.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Kasım 2017 Salı

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Porto

Goller: Anderson Talisca (41')
En iyi üç: Pepe, Tolgay Arslan, Adriano
En kötü üç: Anderson Talisca, Oğuzhan Özyakup, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş 8.2
Beşiktaş 8.2
Porto 7.1
Mateu Lahoz 9.5

Fabri 8.1
Dusko Tosic (46')6.7
Pepe 9.4
Adriano 8.6
Gökhan Gönül 7.5
Atiba Hutchinson 7.7
Tolgay Arslan 9.0
Anderson Talisca (87')6.6
Ryan Babel 8.2
Ricardo Quaresma (90')7.1
Cenk Tosun 8.5

Gary Medel (46') 8.2
Oğuzhan Özyakup (87') 6.7
Alvaro Negredo (90') 7.1

Takım Ortalaması 7.8

Anket: 47 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

55 Yorum:

Huzeyfe dedi ki...

Harika oldu. Porto'yu gol atamadan yendik ikinci yarida. Mac sonunda kazanmak zorunda olduklari bir macta beraberlige razi hale geldiler. Bence bu muazzam birsey.

Artik hocanin lige odaklanmasi lazim. Lig maclarina bir sekilde kazaniriz mantigiyla cikan takimi izlemek keyif vermiyor, zaten takim da kazanamiyor.
Hemen her rakip bize karsi Atiba'yi baskilayip 2-3 baglantisini zayiflatma hedefiyle cikiyor. Bugun Porto da ayni sekilde oynadi ilk yari. Ama ikinci yari arzuyla cozduk isi. Bunu hem ligde hem CL'de ayni anda yapmak zor. Ilk yarinin sonunu bu arzuyla oynarsak ikinci yari sampiyonluk sansimiz devam eder. Yoksa Basaksehir sampiyon olacak.

BJK4EVER dedi ki...

Su hakemi Turk hakemleri ders diye izlesin. Porto'yu da su anasini siktigimin Anadolu takimlarinin hocalarina izletmek lazim. Adamlari 45-60 arasi sahadan sildik, ama adamlar 3 faul yapmadilar, kancik orospu kari gibi 1 kere bile yatmadilar. Ciktilar adam gibi defans yaptilar, bir sekilde gol yememeyi basardilar ve istediklerini adam gibi aldilar, kancik orospu kari gibi degil. Turkiye ligini bu hale getiren herkesin de ayrica amk. Keske surekli CL'de oynasak. Artik hafta sonu yine yarrak gibi bir zeminde, oyuncularimizin 2 dakikada bir tekme yedigi, 85 faul yapilan ve oyuncularin numaradan sakatlanarak ve duran toplari agir kullanarak 90 macin 80 dakikasini erittigi sikik bir mac izleriz artik. Allah belanizi versin harbiden.

nathan dedi ki...

Tüm takıma tebrikler ama bu adamın oyununun hastasıyız siempre:

https://www.youtube.com/watch?v=8tCPKc2UaWI

Oğuzhan için de farklı formasyonlar üretilmeli. Kaybetme lüksümüz yok. Bu durumda Talisca-Oğuzhan konusunu maçına göre değerlendirmek lazım. Üstelik tavır olarak bariz küsme emaresi göstermeyenlerden biri Talisca (gayet olumlu özellik). Tersine Avrupa maçlarını daha çok seviyor. Al sana fırsat.

YSY dedi ki...

Beni en çok sevindiren şey hocanın soyunma odasındaki konuşması oldu. Onunda istediği 45-70 arası oynanan oyunu görmek istemesi. Demek ki o da birşeylerin farkında o da burada eleştirdiğimiz noktalarda iyileşme görmek istiyor. Bunu duyduğuma sevindim açıkçası. He ilk yarı psikolojik mi yoksa kastı mi tutuk oynadık bilemiyorum ama 2. yarı toparlanmamızı sağlayan şeylerden birisi de ayağı daha düzgün olan medelin tosicin yerine girmesi oldu.

nathan dedi ki...

@YSY

Farkında olması güzel bir şey, hayırlısı olsun. Bu arada Medel Tosic sakatlandığı için oyuna girdi.

nathan dedi ki...

Bu arada yamulmuyorsam Beşiktaşımız ile birlikte grup liderliğini sadece şu takımlar garantiledi: ManU (to be decided ama büyük oranda böyle), ManCity, Tottenham. Elbette daha yarınki maçlar da var ama tablo gurur verici. Mutluluk verici diğer tarafı da tur için. Sonraki turda ada takımı gelmesin pls derken bu şekilde 3'ü ekarte oldu. Muy bien.

Mayor dedi ki...

45-70 arasindaki oyunun pozitif bakilacak tek yani rakibin porto olmasi.
yoksa o oyunun akhisar oyunundan bir farki var miydi?
Besiktas'i yenmenin formulunu onlar da ogrenmis, forvetleri son vurusu inanilmaz sekilde harcamasaydi ikinciyi atmislardi.
Bizim gole yonelik en buyuk cabamiz ise Babel'in ucluk denemeleriydi. Onun disinda ne bir orta bir kafayla bulustu, ne de ceza sahasina adam kacirabildik.

Kotu oynadik demiyorum, basarisizlik olarak da kabul etmiyorum bu sonucu, ama kapanan takimlara karsi topa bu kadar hakim olup sonuca gidecek cozumu bulamamak beni umutsuzluga itiyor. Isimiz bu durumda hep sansa kaliyor.
CL'de gruptan sonraki rakiplerimizi yapmasi gereken tek sey ilk golu atip macin geri kalanini Akhisar gibi oynamak.

CL liderligi hepimize kutlu olsun.

beagle dedi ki...

Tebrikler ve Oley!!! yazili dursun :)

Ful arzu ve konsantrasyona rağmen sahamizda rakip ceza alanina giremedigimiz maçlarla gidiyoruz. Yani bütün problem Oguzhan miydi? Orta mesafe Babel sutlariyla iyi ama santrafor tıkanmış durumda. Ilk yarıda Tolgay ve Atiba pasları ike bu işin olmayacağı göründü.

Medel'in stoper işleri açık maçlarda idare eder de, Bayern,Juve,Real falanda denemeyelim. Tolgay,Medel yakin olduklarinda risk acayip artıyor.

Velhasıl İnönü Park maçlarını Tolgay Ozzy ile oynamadigimizda keyif almayacagiz.

Q, Atiba ve Gökhan'ın vucutlari bu sene 11de son sene diye bağırıyor. Üçü de kendi standartlarına göre iyice agirlaştilar. Talisca ve Cenk de caspera devam.
Tolgay, Babel, Pepe ve Adriano'nun sirtina yuklenmis gidiyoruz. Ikisi 34.

Aslinda Tolgay ve Adriano girince defansif açıdan duzeldik. Negredo ve Ozzyi 2 mactan 1inde ilk 11 şeklinde rotasyona sokmaliyiz. Bu şekilde ofans da biraz dengelenecektir.

can dedi ki...

Bardagin dolu ve bos taraflari tartismasi bitmez.

@ Mayor
Macin hic bir bolumunde Porto galibiyete daha yakin taraf oldugunu hissettirmedi. Macin buyuk bolumunde oyun olarak daha ustun olan taraftik. .Gol ve Medel'in fahis hatasiyla olusan pozisyon disinda rakibe gol pozisyonu vermedik. Kornerleri bile yok. Ustunlugumuzu yansitacak sayida pozisyon yaratamamanin ciddi bir sikinti oldugu konusunda katiliyorum ama yani bu maca da sans denmez yani.

@ beagle
Cenk'in santrafor performansi tartismali ama ceza alanina bu az adamla girerken (ki bunda santraforda atiyorum bir Adebayor olmamasinin payi var kuskusuz- tavuk yumurta meselesi) yapabilecekleri de sinirli. Totalde verdigi katki minimal olan Negredo bu kadar sakinilirken Cenk elestirisinde kantarin topuzu hep kaciyor. Ornek: Bugun attirdigi golu yalnica A klas forvetler yaratabiliyor. Maci Ingilizce izlemek zorunda kaldim ve spiker ve yorumcunun agzinin suyu akti yorumlarken golu. Ama bakiyorum burda hala casper muhabbeti disinda bir sey yok. Bence anaakim futbol yorumlarina reaksiyon verirken uc noktalara savruluyoruz.

nathan dedi ki...

Medel'in fahiş hatasıyla oluşan pozisyonda derken, kadromuzda halen ceza alanına giren rakibe o hızla geriden yaklaşıp önündeki topa yandan müdahale edebilen başka bir defans oyuncusu yok, buna Pepe dahil. Ayrıca fizik kuralları gereği topu o şekilde değil de sağ tarafa yönlendirse kaleye doğru gidebilecekken, sol tarafa daha fazla açılı vurmaya çalışsa sadece iki ihtimal var: topun çarpıp kaleye yönelmesi ya da penaltı yaptırabilecek kadar ayağa müdahale etme olasılığı, zira rakip oyuncu açılı halde hareketli koşuyor. Zaten takımda bu topta defansta olması gereken tüm oyuncular bu kadar hızlı davranabilseydi olası böyle bir müdahale sonrası için topun sekebileceği noktalarda pozisyon alabilirlerdi. Gerçekleşen pozisyonda ise kalenin önündeki oyuncunun ancak çakılı kalabildiği bariz görülüyor. Yan mevkisinde profesyonelce işini yapana sadece şapka çıkarırım, emeğinin hakkını vererek.

can dedi ki...

@ nathan
Medel'in hizli davranip rakibe mudahale etmesi ve kayarak temiz mudahalesine eger topu bos adamin onune bu kadar al da at dercesine yuvarlamasa sapka cikarirdim. Ama topu gonderdigi yer hesaba katildiginda fahis hata degil de nedir o pozisyon bilmiyorum.

EC dedi ki...

@BJK4EVER Dogru diyorsun.100de100 Cakir I verirler Malatya macina ve sinsisinsi yendirir Besiktas I.. Ilk kez bir Hakeme 10 Puan verdim..

Tebrikler BESIKTAS

Medel'in pozisyonuna hata denip denmemesi bile tartışılabilir ama "fahiş hata" tanımını şiddetle reddediyorum. Ezberden konuşmamak için pozisyonu açtım tekrar izledim. Aboubakar aslında Medel'in sorumluluğunda olmayan alanda topla buluşuyor, Medel oraya hızlıca gidince Aboubakar akıllı bir şekilde topu Medel'in hamlesinin tersinde kalacak ayağa alıyor. Bu durumda Medel'in hamle yaparak topu başka bir yere atma şansı kalmıyor, hatta faul yapmadan başka bir hamle yapma şansı da kalmıyor. Tek alternatifi hiçbir şey yapmamak, eh o durumda Aboubakar kaleciyle karşı karşıya. Yani pozisyon öyle bir gelişiyor ki Medel o topu oraya yönlendirmeye mahkûm.

Yani benim kitabımda bir şeyin hata olması için daha iyi bir alternatifin tercih edilmemiş olması lâzım. Şartlar seni ne olursa olsun bir müdahale yapmaya zorlamışsa, orada o müdahalenin ekstrasını isteyemeyiz. Şanssızlık başka, hata başka şey.

Hani diyeceğim ki ben mi bahane arıyorum/iltimas geçiyorum, neyse ki Mehmet Demirkol da tamamen benimle aynı düşünmüş.

turgay dedi ki...

öncelikle tüm takıma başta şampiyonlar ligine gerekli önemi vere, rakiplerine saygı duyup onlara çalışan bu turu alan şenol güneş'e teşekkür ederim. gerçekten istediğinde kaliteli işler yapabildiğini gördük. sanırım bi 10 sene daha gruplardan çıkan takım olmaz türkiyede.

bi ara gerçketen oyunu öyle domine ettik ki topu göremediler. ama yine kısırdık. yine topu ceza sahasına sokamadık. bunu çözmezsek eğer ligde işimiz çok zor. artık çift forvet mi olur tolgay-ozzy mi olur defansı 3leyip hücumu kalabalık tutmak mı olur onu hocanın çözmesi lazım. ben sezon başından bu yana hep medel-pepe-adriano 3lü defansıyla oynayalım diyorum. kendi sahamızda 17 takımda böyle kapanacaktır. onları açmak için farklı şeyler denemeliyiz. buna mecburuz. ezber oyunla artık olmadığı kanıtlanmıştır diye düşünüyorum.

2 lafta çok sevdiğimiz değer verdiğimiz oğuzhan beye. sen bu takımın kaptanısın beyfendi. öyle hareketler falan sevinmemek taraftara gitmemek hayırdır ? unutma ki bu taraftar bu kulüp seni baştacı etti. sana değer kattı. sana ihtiyacı da var. sen böyle yaparsan insanların gözünden düşersin. negredo ve lens'e bişey demiyorum onlar daha yeni geldiler ama senin kaptan olarak bunu yapmanın herhangi bir özrü yok. tüm takıma tebrikler. çok yakıştı bu başarı.

can dedi ki...

@ shelby @nathan
Pozisyonu 5-6 kere tekrar izledim simdi. Ne demek istediginizi anliyorum, fahis lafi belki agir kacmis ama ilk pozisyonda adamini kolay kaybedip sonra da kotu uzaklastirmus. Kosullar kotu, hizli gelip ters ayakla pozisyon aliyor, sonra da adami kacirinca zor bir mudahale yapiyor, ama bence pozisyonda hatasi var.

Şampiyonlar Ligi'nde 5 maç sonunda grup liderliğini garantilemek... Rüya gibi olaymış hakikaten. Şimdi işin yoksa formalite maçını atlatıp kurayı bekle : ).
Muhtemel rakiplere bakınca hafif bir titreme gelmiyor desem yalan olur. Grubu lider bitirip Real Madrid veya Bayern Münihle eşleşmek ironik olmaz mı sizce de :) bir de Juventus var ama bu ikisi kadar korkutmuyor elbette. Pardon bir de Chelsea var :) onlarda ikinci olabilir.
Bayern, Real Madrid, Juventus ikinci olması büyük sürprizler olmazsa kesinleşen takımlar.
Sevilla, Shaktar ve Roma (chelsea de olabilir) yüksek ihtimalle ikinci olacak takımlar.
A grubunda yer alan Basel ya da csk Moskova tüm grup liderlerinin
arzuladığı ikinci olmak için yarışan seksi takımlar: )

Benim tercihim elbette önce bu ikisinden biri. Olmazsa Sevilla.

carlito dedi ki...

deplasmandaki ilk porto maçı öncesi yorumları hatırlıyorum, maksimum 4 puanla grup sonuncusu olacağımızı iddia edenlerin sayısı hiç de az değildi :) bugünleri görebildiğimiz için çok mutluyum, 2003'te son sn golüyle elendiğimiz cl macerasından beri bugünü bekliyordum ve o gün geldiğinde 5. maç sonunda liderliği garantilemiş olarak çıktığımızı görmek tüm o çektiğimiz acıların en güzel şekilde telafisi oldu..

dün porto'nun çok daha fazla kazanmaya ihtiyacı vardı ama 15-40. dk arası dönem hariç sahanın hakimiyeti hep bizdeydi.. özellikle 45-70 arası doyum olmaz dakikalardı, hiç bitmesin istedim.. çok pozisyona giremedik denildiği gibi ama bunda beraberliğin yetiyor olmasının, temkinli oynamamamızın da etkisi vardı.. biz ilk yarıdaki gibi zırt pırt topu şişirme veya her atağı orta kafayla sonuçlandırmaya çalışma takıntılarına girmez ve ikinci yarıdaki gibi ayağa oynayarak, göbekten daha fazla girişimde bulunarak oynarsak pozisyona girme sıkıntısı da yaşamayız.. bu da ancak Atiba veya Talisca'yı zaman zaman keserek Oğuzhan'a yer açmakla olabilir, çünkü bu işleri yapabilen tek oyuncumuz.. dün Tolgay harikaydı, ama en harika gününde bile takımı pozisyona sokacak işlere girmiyor.. 6 numara oynamayı seviyor ve Atiba ile oynarlarken çift 6 ile oynamış gibi oluyoruz, 8 numara eksikliği hissediliyor.. ligin gidişatına göre hocanın geç de olsa bu rakiplerin kilidini çözme sıkıntısına çözüm bulacağını umuyorum..

umarım son maçta da puan alırız ve hem namağlup bitirip hem de puan rekorunun tek sahibi oluruz, zira bir daha kolay kolay gelmez bu fırsat..

yilmaz dedi ki...

bence de cenk haddinden fazla gömülüyor. Sonuçta takımımızın belli başlı arızaları var ve maalesef sistem oyuncuları ile değil, bireysel performanslarla çözüyoruz maçları. Cenk de ŞL'de iyi performans gösterdi. Zaten gelecek sezondan itibaren bizim oyuncumuz olmaya devam edecekmiş gibi görünmüyor. Seneye kadro revizyonuyla Negredo'yu daha efektif oynayabilecek bir düzene geçiş yapabiliriz belki. Bu sezon Cenk'le bitirilecek gibi gözüküyor.

Oğuzhan meselesi var bi de. En nefret ettiğim şeylerden biri taraftarın bir oyuncunun performansı iyiyken ötekine afedersiniz ..tünü dönmesi. Anlamıyorum ben bu kadar keskin yorumlar yapmak zorunda mıyız? Diğer takımlar da böyle yapıyor mu? Tolgay şu an formunun zirvesinde ve formayı söke söke aldı. Şu anda Oğuzhan'ın tekrar formayı alması biraz zor gibi. Fakat bu dünyadaki her futbolcunun başına gelebilecek bir olay. Bunu o kadar çok abartıyoruz ki, "siktirsin gitsin"'e bağladık yine (özellikle ekşi sözlük'teki yorumlardan bahsediyorum) Halen daha anlamadık, Fener ve GS kadrolarında iki yönlü oyuncu bulundurmadıkları için iki sezonduk yokları oynuyorlar. Hep Oğuzhan'ın derbi performansına takılıyoruz ama lig 34 hafta ve derbileri çıkarınca 30 maç kalıyor. Derbilerin fatihi Ozan, Mehmet Topal kalan maçlarda bi cacık yapamadığı için fener taraftarı her maç kanser oluyor. Bu kadar basit. "Tolgay'ın yedeği Oğuzhan" lafı onları sinir krizlerine sokması gerekirken bizim taraftarı krizlere sokuyor.

Dünkü maçta ben görmedim ama Negredo ve Oğuzhan'ın trip yaptığı söyleniyor. Geri dönüşü olmayan birşey yapmadılarsa (formayı yere atmak, kaptanlık bandını fırlatmak, takım arkadaşının üzerine yürümek, taraftarla dalaşmak vb) filan gayet insani buluyorum, bu konuyu büyütmenin bize hiç bi faydası olmaz

Zaitsev dedi ki...

* Muazzam bir CL performansı. 5 maç 11 puan ve grup birinciliği. Helal olsun herkese. 1 puan daha alıp en çok puan alan Türk takımı olmakta sıra. Üzerimizdeki stresini de attığımıza göre Leipzig'e orada bir sürpriz yapabiliriz.

* Tolgay 5 yıllık imza attım dedi. Darısı Oğuzhan paşamızın başına.

* 2ci yarıdaki oyunda Medel'in katkısı büyük. Arkada ayağa oynayan adam sayısı artınca top şişirme işi azaldı ve daha ayağa ve sakin bir oyun kurduk. Tosiç'e illa bir baskı geliyor.

* Medel pozisyonu ile ilgili de. Topla dikine gelen adama mecburen dengesiz bir şekilde yandan yaklaşmak zorunda kalıyor Medel. Medel'in faul yapmadan Aboubakar'ın önünde kalması zaten fizik kurallarına aykırı. Buna rağmen epey bir yavaşlatıyor. Burada mevzuyu Aboubakar'ın çoğu forvetin aksine topla çizgiye inmek yerine içeri kat denemesi karıştırıyor. Medel de son bir nefes topu dürtüyor. Medel'in kalan pozisyon açısı itibariyle zaten topun gidebileceği pek bir yer yok. O dürtme sayesinde Pepe yarı yolda yakalanıp kalecinin bir açısını kapatma şansı yakalıyor. Zaten şutu çeken arkadaş gelmesi muhtemel pasa göre pozisyon almış. Top aniden gelince panikle garip bir vuruş yapıyor.

@ can

* Cenk'in gol aksiyonu muazzam. Burada zaten kimse onun gol aksiyonlarına birşey demiyor ama dünkü maçta gol pası ve 75te kanatta uzattığı manasız tartışma harici Cenk'le ilgili bir anı var mı akıllarda oyun katkısı olarak? 25-30 milyon sterlinlik bir forvet iddia edilen Cenk'in gölgelerde saklanması kabul edilemez.

@ yilmaz

* Oğuzhan'ın sahaya girişi bile ne işim var bu dakikadan sonra sahada gibiydi. İstediği parayı mı alamıyor yoksa çoktan anlaştı mı bir yerlerle? Var bir sorun sanki.. Avrupa'da büyük takım hayali kuran bir adam kesik yemez kendi takımında. Ölümüne mücadele eder piyasasını arttırmak için. Zaten Oğuzhan biraz formda/kendinde olsa Tolgay o formayı alamaz. Atiba kesik yer takımdan.

Barreto dedi ki...

Takım komple çok iyiydi, ben en çok Tolgay, Cenk, Pepe ve Q7'yi beğendim. Talisca'da savunmaya çok iyi destek verdi bu defa. Cenk'in bu kadar çok eleştirilmesi makul değil bence de. Ayrıca Medel'in pas oyununa daha uygun olduğunu da görmüş olduk. Keyfini çıkaralım. Ve adam akıllı lige dönelim.

Basar dedi ki...

3 iç saha maçınını canlı olmak üzere 5 CL maçı izledim. Hepsi birbirinden güzel oynandı. Genel olarak hepsinde oyunun büyük bölümünde üstün olan taraf bizdik. Dün de benzer durum gerçekleşti.

Dünkü 45-60'ı Akhisar maçı ile karşılaştırmak haksızlık. Dün boğduk, karşımızda üst düzey bir Avrupa takımı vardı. O oyun ile adamları geriye yaslanmak zorunda bıraktık. Akhisar maçındaki gibi saçma sapan orta yapmadık, ayağa pas yaptık. Dönen topları basket maçı gibi toparladık. Bildiğin boğduk. Maçı da kazanmamız gerekmiyordu, kontrollü oyun ile beraberlik yetiyordu. Bunu bildiğin elde ettik.

5 maçtır gösterilen performanstan dolayı hem takıma hem de Şenol Güneş'e teşekkür borçluyuz.

Evet bu demek değil ki sıkıntılarımız yok. Yine zorlanacağız ama iyi olma şansımız çok yüksek.

beagle dedi ki...

Bazı şeyleri kötü sonuçlarda konuşmak çok geç olduğundan israr ediyorum.
Biraz da illuzyondan çıkmak lazim.

Son 10 Başakşehir ve FB maçı istatistigini vermiştim. 1 galibiyet. O da herhalde Gomezli maçtı.

Takımın kalan bölgelerinde gelisme oldu Fabri- Tolga, Pepe/Marcelo - Sivok/Pedro, Gonul/Adriano-Beck/Ismail, Tolgay-Veli, Babel-Olcay

Falan. Kalite artışı bariz, bkz CL de orta üst Avrupa takimlarina karşı direniş.

E peki noluyor da Ligde sallaniyor, sert güçlü rakipleri veya otobüs çekenleri yenemiyoruz?

Sebebin koca bir parçası Cenk... Casperdan başka sekilde anlatinca rencide edici olacak. Kurtarici girdigi Akhisar maçına, girmese kazanirdik. 45 dk ne oynadi? Onun için takim 424e geçti...

Ha Negredo da golculukte agir şüpheli. Ama takima oturtursan kafa toplari, ileride top tutma/mucadele ve pozisyon hazirlamada artış olacagi bariz. Ideali de zaten GAmerikadan falan ligi bitmiş kimi bulursan getirmek. Merkezden patladik.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Ligdeki kısırlığımızı çözmenin bariz yolu tolgay-oğuzhan-negredo-cenk dörtlüsüyle oynamak. Talisca ve atiba kenara çekilmeli. Hoca bunu bir denese de keşke görebilsek. Sizce nasıl olur bu dörtlü?

can dedi ki...

@ beagle
Cenk hakkindaki elestirilere Negredo guzellemesiyle birlesmedigi surece katilirim. Cenk'in Besiktas'in santraforlugu gorevini hakkiyla yerine getirebildigi mac bir elin parmaklarini gecmez. Negredo ise su anda alternatif bile olusturamiyor- umudum devre arasi kampindan sonra ciddi bir patlama yapmasi, yoksa 4,5 milyon maasiyla sezonun bidonlugu garanti. Devre arasinda Cenk'i iyi bir fiyata satip saglam bir santrafor getirebilir miyiz? Sezonun geri kalaninda ligde ne yapacagimizi bu sorunun cevabinin belirlemesi cok olasi.

can dedi ki...

@ Mustafa Yildirim
Burdaki pek cok insan hocayi mesela gecen hafta boyle bir kurguyu denemedigi icin elestiriyor. Bazi maclarda orta sahanin asiri yumusak olmasina sebep olabilir bu kurgu ama ozellikle Negredo zamaninda GS'de Elmander'in oynadigi tipte bir rol ustlenirse olabilir. Tabii Quaresma'nin butun frikikleri kullandigi bir takimi izlemeyi insanin yuregi kaldirirsa.

planck dedi ki...

Cenkin takımın birincil problemi olduğuna katılmıyorum. Daha önce de tartıştığımız gibi bence problem taliscadır, pas oyunu oynayamamamız, ortadan delemememiz, hızlı hücumlarda başı kesik tavuğa dönmemiz, ozzynin istatistik ve sonunda form düşüklüğü hepsi taliscanın ss olmasından takımda ortasaha ile kanat ve forvetleri birleştirici köprü olmamasından kaynaklı. Cenk gomez kadar beslense bu kadar tartışılan bir adam olmazdı.

planck dedi ki...

internetlerde 45-65 arasını kesintisiz gören olursa + tolgayın oyununu birisi kesip birleştirip atarsa buraları yeşillendirin lütfen :)

beagle dedi ki...

@Planck
Kendi kastettigim problemi doğru isimlendireyim de, bizim "Golcü"müz yok. Bu da zincirleme problem doğuruyor.

Ilki formda veya formsuz Talisca bagimliligi. Çünkü o oynamazsa gol işi kesinlikle yetersiz kalıyor. Talisca bu halde/bu şekilde oynayinca da başka açıklar veriyoruz.

Benim teorim oyun içindeki eksileri sebebiyle Cenk/Talisca dan ayni anda en fazla birinin ilk 11 başlaması. Mecburiyetten Negredo'nun oynaması.

@Can gol atamayan forvetlere gicigim zaten. O yüzden de alınmasına karsiydim. Ama şu anda rakibi yipratmakta, bosa yapilan 40 ortaya vurmakta bir çözüm olabilir. 1i ile baslamak şartıyla Talisca veya Cenke de top saglayacagi kesin. Negredo 1 tane atti ama şu ana kadar 4-5 net gol pasi verdi.

Negredo'yu tolgay, oguzhan, adriano, pepe, babel ile ayni anda sahada görmeden ipini çekmek haksizlik olacak. İyi takim içinde is yapmazsa o zaman başka opsiyonlar konuşuruz.

Basar dedi ki...

Bize Ba gibi Gomez gibi senede +-20 gol atacak bir adam lazım. Dİkkat ederseniz Şenol Hoca'nın tüm takımlarındaki forvetlerde bu istatistik vardır. Malesef şu anda oynayan oyuncularda bunu göremiyoruz.

Bence Ozzy-Tolgay ile oynarsak ilk 11'de quaresmaya dayalı bir plana gerek kalmaz. Bu durumda Cenk kanada çekilip Negredo ile değişmeli (hatta Babel ile) forvet rolünü görebilirler. Madem kenar ortaları ile gol bulamıyoruz o zaman quaresmanın varlığı gereksiz kalıyor. Cenk Leipzig ve Porto'ya yaptığı gibi orayı yıpratacak, içeri kat girecek bir adam. Babel zaten öyle. Bu üçlü arkasında Talisca'nın oynamasında da mahsur olmaz çünkü oldukça fazla alan boşaltma ve top indirme şansları var.

Bunun dışında Atiba'dan kalan boşluğu defansa Medel'i koyarak telafi edebiliriz. Umarım en azından iç sahada böyle oynarız.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Arkadaşlar konudan bağımsız olarak bir şey sormak istiyorum. Burada gördüğüm kadarıyla futbolu seven takip eden üzerine kafa yoran bir ekip var. Bu ekipteki arkadaşlardan bahise ilgi duyanlar da varsa bir watsapp grubu oluştursak olmaz mı ? Konu formata aykiriysa admin arkadaş silsin lütfen.

beagle dedi ki...

@Planck
Şuna ne dersin? :)
https://twitter.com/Pankart1903/status/933101992863518720?s=17

planck dedi ki...

@beagle,
bunu gördüm de işte tadı ağzımda kaldı tolgayın 5-6 defa üstüste dönen top aldığı zamanlar vardı şöyle topluca hepsini açıp açıp izlesek şukela olur :)
bu arada bu videoda da gördüğümüz gibi amcmiz olsa cezasahasını sokarız topu. ozzy tolgay beraber de oynasalar cezasahasına kadar gelebiliyoruz anca, orda kalıyoruz. ileri 3lü de hareketsiz adamlar olunca işlemiyor sistem. napolinin öndeki 3lüsünü getircen ki onlar zıvır zıvır alan değiştirirken tolgay ozzy sırıtmasın.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@planck
Ah işte o hareketsizlik. Bazen Türk futbolu ile ilgili sinif atlatacak konu o diye düşünüyorum. Bizde topu orta saha aliyor ilerdekiler markajda izliyor. Ya da markajciyla beraber toplu adama doğru koşarak atağın içine....

Ceza alani işinde santrafor Nitelik eksiği de etken. Gomezin top yaklaştığında savunmacidan kurtulmak icin yaptiklari olmasa o sene de çok sikinti cekerdik. Cenkle ilgili bir sikintim da bu. Oyunu hiç oynamiyor. Sadece pozisyon bekliyor.

EC dedi ki...

bende Cenk ve Talisca nin tekeri patlattigini dusunuyorum takimda..

Negredo nun oldugu ve TR liginde de Atibasiz - Oguzhan ve Tolgay li orta saha ile daha yaratici oluruz..
gecen yilin son 5-6 haftasi oyleydi de zaten ama AbouCakar vardi..

bu ABOU bize tekrar gelir.. seneye kiralar onu Fikret Orman..

MAlatya macinda lutfen ilk yariyi harcamayalim.. 2ci yarida hakemle beraber rakipler oyunu ninni kivamina getirip son 15 - 20 de bize cakiyorlar..

acimak yok Bam Bam BAAAMMM

SALDIR BESIKTAS

nathan dedi ki...

Juve-Barça maçını izliyorum. Bu maçın sonucu ne olursa olsun takım staminamız ve orta alan direncimiz çerçevesinde Juve ile eşleşmeyelim yeter. Çok ters gelir zira. Bayern de olmasın ama onlar bize daha fazla pozisyon bırakır, olayımız yesek bile atarız sonuçta. Özetle bu ikisi dışındakiler makbuldür. Yani 8'de 6.

@truant

Bu seviyedeki hiçbir takım hele ki Porto Monaco Leipzig'li grupta ilk 5 maçta grup liderliğini garantileyen bir takımı küçümsemez. Ben zaten Allegri'nin herhangi bir takımı küçümsediğini de görmedim. Biraz kura şansıyla ilk 8 gayet mümkün.

nathan dedi ki...

@can @shelbyl

Halen Medel'in müdahalesinde bir hata görmesem de (altıpas içindeki adam yalnız kalmamalı her durumda; sorun pas hızlarıysa buna tek reaksiyon verebilen adam olmuş) shelbyl'in söylediği orasının Medel'in yeri olmadığı konusuna katılmadığımı belirteyim. Pozisyon bekin alanında olabilir, ama stoperler için oyun alanı duruma göre bir taç çizgisinden diğerine kadar olanı. Ters örnek olarak GG bek olmasına karşın bunun örneklerini verip stoper bölgesinde müdahalede bulunabiliyor, Adriano pek yapmıyor ama onun başka katkıları var. Medel'in yan görev bölgesinde oynaması nedeniyle maç içinde de ister istemez daha çok içte kaldığını görüyoruz, kanat hücumlarındaki takımın defans hamlelerinde de daha çok kademe için yer tutuyor. Ha yer tutması çok iyi orası ayrı, radarı iyi.

@beagle

Talisca-Cenk ve takımın pas hızı yorumlarına tamamen katılıyorum. Ama zaten bu durum da emprovize tercihinden kaynaklanıyor. Bu tercih bizi CL'de buralara getirdi, ama lig bu yıl her zamankinden daha önemli. Alternatif şart ve hepsindden önemlisi alternatif üretmek için kadro acayip zengin yav, son 20 yılın en zengini desem.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

@truant

Bence sağlar. Göz ardı ettiğiz bir konu var o da şu ana değin takımsal zaafiyetler konusunun takımın aslında pek de zaafiyet göstermediği, ligimizdeki otobüs çekenler nedeniyle olduğu illüzyonu. Bu ligde kısmen doğru olsa da, misal Juve'deki Dybala'nın o haliyle takımdaki en formda Babel'den daha fazla ikili mücadele eforu sarfettiği olgusunu değiştirmiyor. Ki Barça'nın bu eforu pasla ve alan yönetimiyle hala Juve'den daha fazla yaydığı konusuna girmiyorum bile.

Bu nedenle bu ikili dışındakilerle her türlü şansa sahibiz. Ama bazı konuları, özellikle eksikliklerimizi de göz ardı etmeyelim derim.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan
Gayet subjektif seyleri gercekmis gibi sunuyorsun, goz onundeki gerceklere de iluzyon diyorsun. Su soylediklerin baya tutarsiz bence.

Mac konsantrasyonu diye birsey vardir. Herkes icin vardir. Barcelona da PSG'ye 6 gol atip Levante macinda zorlanabilir pekala. Bunda mac konsantrasyonu kadar ligdeki futbol ekolunun de etkisi olabilir, ayri bir konu.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Daha spesifik olalım. Hangi subjektif şeyleri gerçekmiş gibi sundum bi zahmet yazıver

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

doğal olarak bir sonraki adımda ideal 11 bekliyorum.

nathan dedi ki...

ama bazılarını da bekliyorum tabii

Huzeyfe dedi ki...

Ikili mucadelelerde sarfedilen efor, subjektif. Kalori mi olceceksin?
Buna bir de olgu diyorsun. Ustune ustluk iki alakasiz futbolcu icin bunu kiyasliyorsun sanki olculebilir birseymis gibi, hatta bunu sanki birileri olcmus de gormezden geliniyormus gibi anlatiyorsun.

Diger tarafta oynanan belli basli maclar var, Akhisar maci gibi. 20 tane sut atmissin, % 70 topla oynamissin. Bunlar gercek. Rakibin ceza sahasinda kumelenmis mac boyu. Bu da gercek. Bunlara iluzyon diyorsun.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Detaya girmeyeceğim. İlk yazdığın cümleden anladığımı anladım. Dolayısıyla devamında anlattıklarını başka bir yere anlat.

Saygılar

nathan

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

-Spesifik anlat.
-Anlatma ben anladim
Ukalalik, saygisizlik..
-Saygilar

Oldu canim.

carlito dedi ki...

porto maçında eğer ben gözden kaçırmadıysam kimsenin değinmediği çok önemli bir an da, skor 0-1 iken ve oyunumuz pek iyi değilken Adriano'nun girdiği ters kademeyle önlediği 2. goldü.. orda fark ikiye çıksa muhtemelen maçı çeviremez, sonrasındaki ezici oyunumuzu da gösteremezdim.. hatta Leipzig maçının sonucunu da düşünecek olursak ciddi bir kriz doğabilirdi.. işte Adriano gibi, Pepe gibi deneyimi büyük oyunculara sahip olmak bu yüzden çok önemli.. hep yaş ortalamamızın yüksekliği konuşuluyor ama yüksek olmasa Cl'deki bu başarıyı gösteremezdik bence.. tabii orta vadede planlı bir gençleştirme şart, ama 30 yaş üzeri oyuncularımızdan da tabiri caizse iliklerini kurutana kadar maksimum faydayı alıp, öyle vedalaşmak lazım..

beagle dedi ki...

@Carlito
Ayni pozisyonu düşünmüştüm bir yaziyi okurken. Aslinda Pepe anlatilamaz, bir daha da bulunmaz işler yapiyor. Son anda müdahele sayisi çok fazla. Bu da bende stres oluşturuyor. 2.stoper, komple sağ kanat, bazen de Atiba aksiyor. Pepe ölmeden yükünü azaltmak icin Vida çok gerekli.
Töre iyi döner mi diye bekliyorsam, sağ kanat defansı çok vahim demekki.

Basar dedi ki...

@carlito
Evet feci bir pozisyondu o. Tribunde aklımiz gitti, biz gol diye bırakmıştık. Aynı şekilde Pepe'nin de benzer müdahaleleri oldu.

2-0'da işimiz zor olurdu ama maç geçen yılki Benfica maçına donerdi. Baya sarsardık Portoyu.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@nathan hakkaten ne zaman maç postuna girsem "nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi." ibaresiyle karşılaşıyorum! :)

Yorum Gönder

Ara