.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Ekim 2017 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 1 M. Başakşehir

Goller: Dusko Tosic (90')
En iyi üç: Dusko Tosic, Adriano, Pepe
En kötü üç: Anderson Talisca, Caner Erkin, Jeremain Lens

Karne:

Şenol Güneş 3.8
Beşiktaş 4.6
M. Başakşehir 6.3
Mete Kalkavan 2.9

Fabri 7.0
Dusko Tosic 8.0
Pepe 7.5
Caner Erkin 2.8
Adriano (82')7.8
Atiba Hutchinson 7.0
Tolgay Arslan 6.9
Anderson Talisca (74')2.6
Jeremain Lens (59')3.4
Ricardo Quaresma 7.4
Cenk Tosun 4.7

Oğuzhan Özyakup (59') 4.4
Alvaro Negredo (74') 5.0
Gökhan Gönül (82') 5.1

Takım Ortalaması 5.7

Anket: 25 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

48 Yorum:

nathan dedi ki...

Bu maçtaki kötü takım performansının tek sorumlusu teknik yönetim ve gamsız oyunculardır. Sezonun başından beri bildiğini okumakta ısrar edip olan biteni göremeyenler maç sonu Avrupa maçlarından bahsetmesin. Kaç yıl olmuş sen önce takımı ne olduğu ne oynadığı belli rakibe göre hazırla.

Bu arada maçta hakem nedeniyle berabere kaldığımızı düşünenler gitsin önce soğuk bir duş alsın sonra 90 dakikalık en geniş özeti izlesin. Düzgün top oynamadık ve puan kaybında hakem etkisi sıfıra yakın. Saçma sapan 2 kart gösterdi, onları da bir tek Beşiktaş'a çıkarabiliyorlar zaten.

İşimiz gayetten bahta kaldı. Bekleyecez ve görecez.

YSY dedi ki...

Valla puan farkına bağlı herşey. Ne o bağlı olan ? Şenol hocanın gidip gitmemesi. Hani şampiyon olamazsın ama en azından çekişirsin ortaya birşeyler koyarsın ama puan farkı açılır dağılırsan bana öyle geliyor ki şenol hocayı sene sonu gönderirler. Burada bir miktar pay sahibi kendisi olur şöyleki; transfere müdahele etmemek, fazla sabit fikirlilik. Yani eyvallah hocam kadro dünyanın en iyisi değil ama şu kadrodan da daha iyi verim alınabilecek durumlar var yapma etme yav.

Talisca olayı bitmiştir. Adam çıkarken yuhaladılar zaten. Bence mental olarak da "yine mi ?" demeye başlamıştır. Adam down olmuş vaziyette. Bu takımı ancak atiba(medel)-ozzy-tolgay ortasaha üçlüsü kurtarırsa kurtarır yoksa heyecana gerek yok.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

Tek sorumlu yönetim, hoca ve oyuncuların büyük bir kısmı :)
Bir de eski yönetimler.

Sene başından beri ligde iyi oynadığımız bir tek maç yok ki niye bu kadar şaşırıyorsunuz?
Ayrıca rakibin hafta başından itibaren tamamen bu maça kilitlenmiş. Hafta başını bırak, takımın kuruluş amacı Beşiktaş'ı yenmek.

Ben ve başkaları defalarca söyledi, Talisca'yı 11'den kesmedikçe bu takım akıcı futbol oynayamaz. Şampiyonlar liginde de Dinamo Kiev tarzı bir rakibimiz olsa yenme ihtimalimizin olmadığına eminim. Bu takım ligde başka birşey oynamak zorunda.

Hoca çok çaresiz gözüküyor. Ligde bu takımı nasıl oynatacağını bilmiyor gibi geliyor bana. 3 seneden beri, ikinci defa pasif oynamayı tercih etti. Hem de iç sahada mutlaka kazanması gereken bir maçta! Hocanın yardıma ihtiyacı var, bizim de çözüm üreten bir hocaya.

Basar dedi ki...

https://youtu.be/-EswFKNXjMo

hastati dedi ki...

kelebek etkisi: cenk+talisca .takimin butun formatini degistiriyorlar, hemde israrla.
quaresma ne kadar takim oyuncusuna donustu farkindamiyiz? yani Q7 bile "veli"ye bagladi bu adamlarin etkisizliginden.bu adamlarin tek yonlulugunden. yavasliligindan.
iclerinden sergen cikacak her an sanki. atiba toplar, donen toplari toplar, toplar donen toptur, bizde harranliyiz, kemal sunal'a baglattilar,

turkkant dedi ki...

Öncelikle Övünç'ü olağanüstü tahmin yeteneğinden dolayı tebrik ederim, yanlış duymadıysam iki maçın da sonucunu birebir tahmin ett podcast.te.

Artık bazı şeyler çok net.

Takım yaşlandı ve 2 sene şampiyonluğun verdiği mental yorgunluk birleşince düştük. Ne yapmalıydık? Daha nokta atışı transferler lazımdı, ama zaten Talisca-Abubakaar da nokta atışı değildi ki, hoca nasıl olsa verim alır transferleriydi. Bu sefer papaz pilav yemedi.

Örneğin Pepe-Negredo Beşiktaş'ın tarihindeki en yüksek maaş alan 3 oyuncudan ikisi. Genelde takımın ortalama maaşına nazaran 3 kat fazla kazanıyorsan takım kötü giderken bu oyuncuların 3 puanı tek başına aldırabilmesi lazım. Şapkadan tavşan çıkarma parası o maaşlar.

Talisca konusu malum zaten, çözümü de yok.



nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

ŞG gitti diyelim. Romantizmden vs değil halen bana göre uygun ve hücum oynatan iki TD var böyle karman çorman takımı verip en kısa sürede ya tutarsa diyerek sonuç bekleyebileceğin: Bielsa ve Sampaoli. İkisi de boşta değil ve nispeten yeni geçtikleri takımlarını zart diye bırakacak adamlar da değiller. Sampaoli rüyasını yaşıyor şu anda zaten.

Durum zor. Zaten TD değişikliği "olsa bile" Beşiktaş yönetimi sezon sonunu bekler; ben de sezon bitmeden teknik yönetim değişikliği taraftarı değilim şahsen. Değişirse de son 1-2 haftada alakasız bir yeni TD gelir, sonra sil baştan.

Kısacası bu sezon ligi unutalım derim. Avrupa'da ne yaparsak maddi manevi fayda olur. Hoş bana sorsalar ben tersine lig derdim ama oyuncular bana sormuyor.

Huzeyfe dedi ki...

@nathan

Ben şahsen hocanın kalmasından yanayım. Ama toparlanması lazım. Belki de CL onu yanıltıyor bilemiyorum.
Öte yandan hocanın kariyerine bakınca da düştü mü tepetaklak gidiyor. Sene sonunu göremeyebilir.

hastati dedi ki...

veeeeee melankoli... diye bi sarki vardi, talisca+cenk'e satasirken unutulmamali:
veeeee caaaaner erkinnnn
sol bekin icinden de sergen cikmamali, nasil bir gaz veriyoruz arkadas gelen oyunculara. Topu kesemez, duracagi yeri bilmez, temastan kacar, surekli kahraman olacagi pasi arar, duracagi yeri bilmez, duracagi yeri bilmez, bilemez, bilemiyor. bek degil bu adam o zaman. sol yada sag farketmez, bek degil, bekleyemiyor, back'te degil, ofsayti bilmiyor... ama iyi orta aciyor, yukselemiyen forvetlerimize.

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Dillendirmediğimi yazmışsın. Çünkü o tepetaklak gidince tüm takım gidecek, hele ki artık yanına bir başka Tamer Tuna koymayı akıl edemeyenler varken. 100 küsür milyonluk bir takımda, hem lig hem de CL'de giderken böyle amatörce futbol yönetimi olmaz. Bundesliga formülü futbol direktörüdür en kötü Assauer modelidir, Serie A'da çoğu yönetimden biri Abdürrahim formatında yer alır, La Liga'da yardımcı ekip sayısı onlarcadır. Ama hiçbirinde bu kadar yalnız olmaz.

Mayor dedi ki...

Ben anlamiyorum bir anda butun gemiyi yakanlari. Cenk'e hatta Atiba'ya kotu diyenler var.
Su an ligin en iyi ve en genis kadrosu bizde. GS veya FB veya Basak'da degil.

Mesele hocanin taktiginin miyadini doldurmasi. Lens acik alan oyuncusu, q7'de isterse olabilir, Cenk'de oyle, keza Babel ligin en hizli adami, ama ne Cenk, ne Lens, ne de Talisca kalabiligin icinde verimli degil, kalabalikta kilit acacak Oguzhan da kenarda ya da Talisca'nin arkasinda oynarsa ceza sahasindan uzakta kaliyor, rakibin kim oldugu farketmiyor kalabalik defanslari acamiyoruz. Duran toplari da kullanamiyoruz o zaman oyunu kendi sahamizda kabullenip hizli toplarla cikmamiz lazim. Tr'de boyle olmali avrupada da diger recete tutuyor.

Mayor dedi ki...

Bir de SG'nin gitmesi cozum degil ama boyle birsey olursa Tamer Tuna'dan baskasi gelmesin. Goztepe birakirsa tabii.

hastati dedi ki...

denge onemli, Quaresma'nin denge unsuru oldugu takimdan bahsediyoruz.
yakin oynayamiyorsak, uzun pas atan oyuncularimiz olmali, o paslari alabilecek, kosucu olarakta atletik oyuncular olmali. uzun paslarimizdaki hatalarida atletik, hizli ve kesici oyuncularimiz toplamali. atiba ve tolgay'dan toplamasi beklenemez, ayni zamanda uzun pas atmasi da.
torpilli cocuklar var, tamam da Talisca torpilli diye caner nasil gaza geliyor, sol bek bu adam, al ver yap, orta yap, topu kes, hepsini yapmasanda olur, duzeni bozma, takima uyum sagla, haddini bil, orda dur, bisiler yap, takil, dikkat cekme, sakin ol.
bizim taktik dizilisimiz hizli ve ofkeli(fast and furious) bir takim gerektitiyor.:) genis alana yay takimi, daha da yay, ver kisa pasi daha da kisalt pasi, sonra yayilan oyuncular daha da yayilsin, uzun pas biturlu gelemesin, pas kaybiyla yayik takim daralsin, yavas yavas baldirlar, hantal vucutlar felan...biturlu daralama, ara pas kurbani ol.
abdullah avci'yi mac sonunda dinleyipte hala kizmaya devam edemedim, adam bisiler anlatiyor en azindan.

nathan dedi ki...

@Mayor

Gayet doğru tespitler ama ben artık Oğuzhan Talisca'nın arkasında oynadığı için etkisiz kaldı işlerinden sıkıldım. Bu bariz şekilde takımın teknik yönetiminin halı saha maçından sonra köfte ekmek ısmarlayan adam formatında olduğunu söylemek gibi bir şey. Niye, Oğuzhan'ı engelleyen mi var, maçın kritik anlarından birinde rakip eksikken sola atılan topa gereğince koşmayışını bununla mı açıklayacağız.

Sahada 360 derece oynayan 3 adam vardı, Tolgay, Adriano ve Q7. Kimse kusura bakmasın gerisi 657 formatı. Çaba olarak bakarsak Caner de var, ama safi etkisizdi; hatta negatifti.

can dedi ki...

Bir takımın maçı en çok almayı isteyen, en çok pres yapan futbolcusu quaresma ise o takımda büyük bir sorun var demektir. Maalesef şenol güneş iyi gitmiyor, bu takımı yönetemiyor, en azından ligde.

mit dedi ki...

Şenol Güneş'in gitmesinden yana değilim. Ama Hoca'ya acil bir yardımcı, bize de yeni taktikler lazım. Millet iki buçuk senedir uyguladığımız taktiği çözdü artık. Hocanın yeni bir şeyler düşünmesi, denemesi lazım.

turgay dedi ki...

geçen yılda da fazlasıyla yerden oynamayı seçmiş bir takımın takıma giren bir kaç oyuncu ile birden bire yüksek top sevdasına girmesi ve buna müdahale edemeyen antrenör grubumuzun olması bana değişik geliyor. ligin en isabetsiz uzun top oranı bizdedir heralde. geriden pepe ortada talisca ve caner sürekli şişiriyorlar. ayağa oynamamız gereken zamanlarda top sürekli havada. serseri toplar sürekli rakipte. bu da ekstra efor ve yorgunluk demek.

sadece 5 dk tempo yaptığımızda dağılan rakibimize rağmen 90 dk kağnı gibi oynamak mı oyun planımızdı ? hem de kendi sahamızda. hocaya avrupada farklı ligde farklı mı konsantrasyon var dediklerinde aynı oyuncularla oynuyoruz diyor da e hoca sende bile farklı reaksiyonlar görüyoruz. senin aynı olmadığın besbelliyken oyuncun nasıl aynı olsun. değişiklilerin anlamsızlığı ve zamansızlığı bile senın oyuna konsantre olmadığının göstergesi. evet pozisyon vermedin ama hangi pozisyona girdin son 5dk hariç.hoca karakter olarak zor bir adam. avrupada doğruları görebiliyorken ligde neden göremiyor benim mantığımın almadığı nokta bu.

lens-oğuzhan değişikliğinde ne amaçlandı ? talisca neden kenara gönderildi ? talisca neden 75dk sahada kaldı ? caner neden hala ilk 11 oyuncusu ? sağ bekin sakatken neden sağ bekinin gönderilmesine izin verdin neden sağ beki alternatifsiz bıraktın ? neden pepe'nin caner'in uzun vurmasına bu kadar müsaade ediliyor ? kadrom alternatifli olsun diyip bu alternatifli kadrodan neden faydalanılamıyor ? maçları canın nasıl isterse okuduğun açık. monaco deplasmanında porto deplasmanında leipzig ile oynanan içerideki maçta hatta fener maçında negredo-talisca değişikliğini yapabiliyorken oyunu doğru okuyabiliyorken ligde neden bu olmuyor ?

aklıma yukarıdaki gibi sorular geliyor arkadaşlar. avcı'nın nasıl oynayacağı belliyken ona antitez olarak kapanmayı seçmek bana çaresizlik geliyor. sezon başında yardımcı lazım dediğimizde burun kıvrılırken şimdi hocanın 2 tarafa da aynı konsantrasyonu yakalayamamasını görüyoruz.

sonradan oyuna giren oğuzhanın koşmayı kendisne zul addetmesi, taliscanın 10 kişi arasına inatla top sürmesi, cenkin maç seçmesi, canerin anlamsız hırçınlığı sapa sola küfürleri arkadaşlarına saygısızlığı, pepenin arkadaşı tolgay yerdeyken adebayora gidip onunla ilgilenmesi vb. işler hiç hoş gözükmüyor. takımca dağılıyoruz. buna artık başkan mı çözüm bulur taraftar mı bulur bilmiyorum ama yeniden ayağa kalkmak lazım. yoksa elimizde ne olacağı belirsiz şampiyonlar ligi ve sallanmayan türkiye kupası kalacak.

BJK4EVER dedi ki...

Bu anlamsiz guven ve civiklik nereden geliyor hic anlamiyorum. GS bence sisirilmis balon, ama kagit uzerinde 2 zorlu mac aldigi an (Bursa ve Karabuk'te cevirdigi gibi) gittin iste. Bir daha mumkun degil yakalayamazsin. Mental olarak su an bile gerekeni veremiyoruz, puan farki 10-11 olunca tamamen salarlar artik. Avrupa'daki maclar tabii reputasyon acisindan onemli, ama bizim icin lig oncelik olmali. En azindan 2sini bir arada goturebilmeliyiz. Bu genis kadro bosuna kurulmadi. Bir sonraki turda Tottenham ciktiginda ve 2 macta elendiginde ne olacak o Avrupa? Ligi ilk 2'de bitiremeyip seneye CL'ye gidemeyince ne yapacaksin? GS 1 sampiyonluk ve 50-60 milyon euro sampiyonluk geliri alirken sen ne alacaksin? Mactan sonra kimse uzulmus gibi durmuyor, gevrek gevrek konusuyorlar birde.

Barreto dedi ki...

Takım 1-0 geriye düşünce ortaya çıkan motivasyon 90 dk boyunca yoktu. Temel sorun motivasyon. Fakat başka sorunlarda var.
1-Hoca emekli modunda gibi
2-Çin seyahati ve zayıf sezon başı hazırlıkları takımı geriye götürmüş olabilir
3-Yardımcı hocanın gitmesi boşluk yaratmış gibi
4-Diğer takımların Beşiktaş'ı anti- futbol olarak çözmüş olması, Şenol Hocanın buna antitez bulamaması,
5-Erken doyuma ulaşmış bazı oyuncular
6-Üst üste 3'üncü şampiyonluğu kesinlikle engellemeye çalışan BJK haricindeki diğer herkes.
7-Maaş yükü yüksek ve takıma adanmişliği sağlanamayan yeni transferler
8-Caner'in tarzının takımı bozması
9-Hakeza Talisca'nın aksesuardan öteye geçememesi

Bu sezondan ümitli değilim.

Fakat, ligde en azından 2. olmalıyız. Ya degilse yeni bir feda sezonu yaşayabiliriz.

Emrah dedi ki...

Maçta her iki taraf da belli ki 1-0'lık skora oynamıştı. Değişiklikler öncesinde bariz aksayan iki buçuk oyuncu vardı. Caner, Talisca ve biraz da Lens. Zaten hoca 2 hafta önce oynattığı Gökhan Gönül'ü neden oynatmıyor anlamış değilim. Caner bizim takımın oyununu çok bozuyor ve sürekli ağlak ve itiraz eden hali takıma da sirayet ediyor. Hakemi bahane etme hastalığı bulaştırıyor tüm takıma. Atılmak için elinden geleni yaptı ama hakem basiretsiz çıktı. Başakşehir sinir bozucu bir şekilde yan ve geri pas yaparak topa sahip kalıyordu. Kopuk kopuk yapıldığından presle topu kapamıyorduk. Aklımdan geçen değişiklik Caner dışarı Gökhan içeri yapıp sahanın en iyisi olan (Adam Adebayor'dan tüm hava toplarını aldı) Adriano'yu kendi yerine almak ve Talisca'yı çıkarıp ya Negrodo'yu almak veya Talisca'nın yerine Necip'i alarak ön alan presine geçmek. Şenol hoca tuttu kadroda alternatifi olmayan Lens'i ve Q7 ile birlikte sahanın en iyilerinden biri olan Adriano'yu oyundan çıkardı ve takımın içine etti. Tamam ondan önce de çok etkili değildik ama son dakikalarda baskıyı artırıp golü bulabiliriz diye düşünüyordum. Talisca'nın kanatta geçirdiği dakikaları resmen 10 kişi oynadık. Oğuzhan efendi de girdi sahada jogging yaptı, bir tane topa ayağını uzatmadı küçük prens.

Tamer Tuna mıydı acaba Şenol Güneş'in başarısının sırrı? Bu sene ligde resmen saçmalıyoruz. Büyük bir motivasyon eksikliği var. Ulan gruptan çıkmayı garantilediniz zaten neyin peşindesiniz siz?

Hakeme de değineyim. Maçın özetlerini izleyenler hakemlik ne var diyebilirler ama birkaç kararıyla resmen art niyetli imajı çizdi. Özellikle Talisca'ya faul yapılan pozisyonda Talisca'ya kart göstermesi ve Caner'in çıldırdığı pozisyonda taç çizgisi üzerinde yerde yatan oyuncu için bizim baskılı oyunu durdurması yüzünden arkamdan maçı izleyen herif enseme yağmur gibi tükürük yağdırdı:) Özetlere koymamışlar, Tolgay'ın topu kaptığı pozisyonda faul var mıydı?

yilmaz dedi ki...

şu kadronun ligi silip süpürmemesi, üstüne bi de liderden 8 puan fark yemesi tam bi komedi. Elde iki 11'le ligde yarışacak bi kadro var, kadroya bok atmanın hiç anlamı yok. Ama ısrarla yanlış tercihlere ya da tercih yapmamaya devam ediyor hoca.

Hoca son maçta hangi takım oynadıysa aynen bir sonraki maça sürüyor. Gökhan da Adriano da Caner de dün oynadı. O zaman Niye Adriano - GG ile başlamadık ki? Caner'in defansif yetersizlikleri zaten belliyken, bir de hücumumuzu baltalayan abuk subuk orta tercihlerini daha ne kadar çekmeliyiz? Daha futbol dışı defolarına girmedim bile. Acil olarak Caner'in takımdan kesilmesi gerekiyor. Mümkünse sezon sonu da elden çıkartılmalı. Cenk'in Tolgay'ın Oğuzhan'ın olduğu takımda böyle bir adam kadroda olmayı haketmiyor.

Talisca 70. dakikaya kadar neden takımda? Cevap basit aslında. Gol atma potansiyeli yüksek bir oyuncu. Bu sebeple takım oyununa katkısı olmamasına rağmen 70 dakika oyunda tutuyorsun. Bir kişi eksik oynamayı göze alarak. E peki maç 0-0 giderken gol atar diye tuttuğun adamı niye çıkartıyorsun? Asıl gol gereken dakikalarda ona ihtiyacın yok mu hoca daha çok? Tam tersini yapıyor. Koca ilk yarıyı boşa geçirmiş takımı aynı tertiple ikinci yarıya sürüyor (Ortası da yok, geçen hafta da ilk yarı sonunda iki oyuncu birden değiştirip hamle şansını sıfırlamıştı)

Ozzie, Tolgay, Atiba, Medel, Necip hatta Babel ile envayi çeşit orta saha çeşitlemesi yapılabilir, bal gibi de rakibi domine edebilirsin. Daha da ileri gideyim, Madem Cenk'ten vazgeçemiyoruz, Talisca'nın yerine Negredo bile oynatılabilir.

Sahadaki performans vermiyor, kenardaki ümidini kesmiş, logaritmik olarak kaybediyoruz maşallah.

Umarım ŞL'de gerekli o 1 puanı kalan üç maçta bir şekilde alırız. Devre arası hoca mı değişir, Hoca mı devre arası değişir bir şekilde takımın silkelenmesi lazım. Başakşehir'e 90 dakikada tek pozisyon bulamayacak takım değil beşiktaş, geçiniz efendim.

Ekrem35 dedi ki...

@yılmaz

Aynen katılıyorum. Ben sinirden clden de çıkamayıp boyunun ölçüsünü alsınlar diye bile düşündüm maçtan sonra.

Geçen hafta negredo vardı kurban 45.dk çıkardı hoca. Geçen haftaki 45.dklık negredo performansı ile bu haftaki 45dklık cenk performansının ne kadar farkı var? Negredo uçuyor kaçıyor o yüzden oynasın deniyorum ama sen ts maçı 52.dk da gb maçı 45.dk günah keçisi ilan ettin bu adamı. Suç forvetteydi sana göre çünkü eee dünkü oyunun ne farkı vardı? Çıkarsana cenk'i de 45de. Çıkarmazsın çünkü o türk!! 9 maç ligde 3 golü var 2si penaltı ama cenk uçuyor.

Talisca bu kadar kötüyken nasıl başka bir format yaratılamaz bu oyuncu grubuyla hayretler içerisindeyim. Bu kadar ezber oyun bu kadar tembel hocalarla olur. Antremanda denersin ya babel'i koyarsın taliscanın yerine. Negredo ve cenk'i beraber oynatacak bir şeyler denersin. Ama yok aynı ezber devam.

Bu gökhan gönül ts maçı 45 dk oynadı gb maçı oynadı eee ne oldu sonra? Bunlara rağmen caner sol bek oynuyorsa hoca olarak sen o saçma ortaları tercih ediyorsundur demektir. Çünkü oyun formatında en ufak bir yenilik yapacak azim,istek yok. Koyalım aynı 11i birileri bi şey yapar kazanırız işte ile olmaz bu işler.

Oyuncu değişikliklerin berbat ötesi rezalet. Ozzy lens değişikliğini bir tek kendisi anladı sanırım dün akşam. Aklım almıyor bu değişikliği ve sonrası dizilişi.

Ligde 9 hafta geride kaldı bir tek kasımpaşa maçı iyi oynadık onda da rakip izin verdi sonucunda onu bile kazanamadık. Son 3 yılın en kötü beşiktaşı devam ediyor. Haftasonu cumartesi alanya maçı kesin mağlubiyet. Çünkü hafta içi cl maçı var sahada gezeceğiz yine. Gs deplasmanda tsyi yener gelir sen de kalan 24 hafta izlersin artık şampiyon gs'yi.

YSY dedi ki...

@Emrah

Adriano sakatlandığı için çıktı. Tahmin ediyorum daha fazla risk almak istemediler.

Lens te dün acayip kopuktu maçtan. Adam resmen konsantrasyon sorunu yaşıyor. Ha keza tüm takım öyle. Bizim oyuncular seyrederken başakşehir bizim ribaund alabileceğimiz bütün topları arkadan koşarak aldı. Kusura bakmayın adamlar bizden daha disiplinliydiler. Yani bariz görünen kopuğuz maçtan, kafalar gitmiş uçmuş... Birkere teknik taktiğe gelmeden bu ruh halinin ortadan kalkması lazım. Zannettiler heralde herkes buyur paşam önden buyrun diyecek. Lensin rüyası kötü bitebilir.

@türkkant

Teşekkür ederim :)

Podcast'te de konuştuk . Problemleri tek birşeye ve kişiye bağlamak hiç birşeyi değiştirmez .

Güneş gidip , Klopp gelse çok dramatik bir değişim olacağını sanmıyorum . Takımın atletik yetenekleri bu kadar kısıtlıyken hiç bir elit hoca gelmez .

Şenol Güneş alternatif üretemiyor . Bilinçli olarak fizik kapasitesi bu kadar düşük bir takım kurulmasına itiraz etmediyse şimdi kabahatin çoğu kendisine kalıyor .

Oyun formatında mı yoksa oyuncuda mı problem var anlayamıyoruz . Çünkü ikisi de özel bir durum olmadıkça değişmiyor . Talisca cezalı duruma düşene kadar da bilemeyeceğiz .

Net bir gerçek var .10 numara pozisyonu modern futbolda atıl . De Bruyne gibi adamı bile 8 numaraya evirirken , Talisca gibi bir oyuncuyu hem de fizik olarak bu kadar kısıtlı bir takımda barındırmak çok çok zor .

Hocanın çözmesi gereken mevzular net :

1- Talisca mı sistem mi sorusunun yanıtı bulunmalı .
2- Cenk'in sürekli dalgalanan göz boyamalı performansı .
3- Caner'in derhal hamle oyuncusuna döndürülmesi .

Ha bir de Senede 4.3 m ile açık ara en fazla kazanan oyuncunun 90 dakika tamamlayamamasının izahı olmaz . Hem oyuncu kaybediliyor hem puan kaybediliyor . Birinin rotasyon kavramını anlatması lazım hocaya.

Ya aslında soruların çok basit cevapları var görünürde:

Talisca'nın bu takıma katkısı ne? Gol atmak. Sadece bu. O zaman hamle oyuncusu yap, skor bulamıyorsan sok oyuna?

Caner'in bu takıma katkısı ne? 75'ten sonra oyunu tek kaleye yığarsak top toplayıp orta yapmak. E o zaman hamle oyuncusu yap?

Peki bu mantık nerede tırtlıyor? Quaresma'nın son birkaç maçki performansında. Hep kızıyorduk bencil oynuyor diye falan da hayır abi yani adama bildiğin öyle oyna deniyormuş. Baktı takım cortluyor aşırı verimli oynamaya başladı. (Bunda asist yapıyor olmasının etkisi var muhakkak ama) Quaresma'nın olmadığı maçta da taktiksel olarak hocanın nasıl biçare olduğunu gördük. Şahsen ben işlerin düşündüğüm gibi olmadığını o zaman anladım.

Buradan tek sonuç çıkıyor maalesef elimizdeki datayla: Caner'in, Talisca'nın o oyunu oynamasını bizzat hoca istiyor. Hoca taktiksel olarak ligle uğraşmak istemiyor. Hoca yeni transferleri kadroya oturtma derdinde değil oyuncu grubu çıksın oynasın o işi çözsün istiyor. Hocanın zaten stili hep buydu eğrisi doğrusuna denk gelmişti vs. vs. ne derseniz deyin.

Şu an tek adres var.

Çoğunluğun aksine ben Lens-Oğuzhan değişikliğinin ardında yatan düşünceyi beğendim. Hoca taktiğin tırtladığının farkına varacak intibası aldım oradan. Belki yanılıyorumdur, bunu önümüzdeki maçlar gösterecek.

fidddas dedi ki...


Fabri
Gg pepe tosic(vida) adriano
Medel
Tolgay oguzhan
Q7 negredo babel

Plan tutmazsa hamle ; talisca, cenk, caner

Kadrosunu bu yil hic gormeyecegiz sanirim.

Oyunu bir kenara birakirsak skor olarak trabzon beraberligi ve gencler yenilgisi sorun yaratiyor.
Ovunc ozdemin tweetine gore gecen yil ayni takimlarla yaptigimiz maclardan 3 puan eksik almisiz.
Oyun disinda puan olarak bizim endiseye dusmemizin ve panigin sebebi ise gs nin iyi skor almasi.
Bir yandan da biz gecen yil bu zamanlar oguzhan sakatliktan yeni cikmis ve talisca sakatkende kotu oynuyorduk ama bir sekilde skor aliyorduk.
Buna iki acidan bakilabilir
1 enseyi karartmaya gerek yok takim skoru alirsa toparlariz
2 uzun zamandir avrupa haricinde iyi oynamiyoruz, bireysel yeteneklioyuncu ile idare ediyoruz ve yakin zamanda bu degismeyecek

EC dedi ki...

@Turgay sordugun sorular gatet mantikli..

Bizim bir kac degisik sablon oyunumuz olmali.. her ne kadar Senol Gunes e 3 sezonda 3 farkli kadro ile sezon baslangici sunulsa da, bu yil urentkenlik acisindan SupeRRRR Lig icin yeterince calisilma yapilmadigi asikar..

Bugun Mehmet Demirkol diyordu ister istemez futbolcu farkli motive olur..Hasan Ali FB de Konyaspor macina farkli hazirlanir, Besiktas yada Galatasaray macina daha farkli. bu esyanin tabiatinda var.. Bizim oyuncularda CL maclarina farkli kafada hazirlaniyorlar orasi Nirvana, Turkiye de onlari durtukleyecek yardimci hoca, TD gerek ki takimin cogu hafta sonundaki Alanya macina da sanki Monaco ile oynacakmis hissiyati ile ciksin..
hirs, enerji ve profesyonellik acisindan bu Atiba Quaresma, Tosic ve Caner de mevcut.
Bunun akilla birlestirilmesi ve uygulamada uretkenlige donusumu sikintili..

iceri girmeyen Lens, iceri girmeyen Quaresma ve Hic birbirleriyle paslasamayan Talisca / Cenk dortgenine 26 orta yapip da 5-6 tanesinde isabet saglaman sacma!

o zaman koy Negredo ve Cenk i 4 4 2 oyna ve doldurt bosalt ile rahatsiz et ( 4 lu defansini IBFK nin) at golu cekil geri..
Emre yi Adebayor u yildiz yaptik..
Talisca yerine Medel i koyup ve sadece Emre ustune oynatsaydik bu genis alanda paslasmayi yapamayacakti IBFK.. cagdisi tamam bir adama markaj vermek.. herif ilk 20 dk da 36 kere topla bulustu.. bulusmamasi demek ileri vurulacak top ve bizim karsi atagimiz demek!

Senol Gunes maalesef bu ince nuanslari gormuyor, gostermiyorlar.. Prens Abdullah Avci da ligde varolusu sadece 6 mac sonrasin yapacagi ( GS BJK FB maclari) bu super zeki ve oldum ben havasindaki demecleri icin var!

inaniyorum haftasonu Alanya macina da Cenk Talisca Quaresma Lens vb ile cikar Senol Gunes.. Adriano sola gecer, Gokhan Gonul de sag a..

Bu mac kazanilmaliydi psikolojik esik icin..

ben takimin hala toparlayacagini ve seriye baglayacagini zannediyorum... ama pislikse pislik, doldurt bosalt ise doldur bosalt.. puanlari almaliyiz..
Sampiyonlar Liginde guzel oyunumuzu oynariz.. orada futbol var..

Turkiye de Futbol Katledilmekte Besiktas in onune set cekilmesi icin.. Hakemi ile Medyasi ile Rakip Takimlari ile..


nathan dedi ki...

@shelbyl

Caner'in bu halinin Şenol hocanın isteğiyle olduğunu yazmıştım. Kaç hafta geçmiş GG oynatılmıyor ve bu şişirmelere 90 dakika izin veriliyorsa başka ne olabilir zaten.

Blogda oluşan farkındalığı naçizane bir tık ileri taşımaya çalışayım. Eldeki kadronun tam olarak kullanılması adına farklı formasyonlar başka konu, rakibe göre oyun oynama başka. Çoğunluk Bilic'e sallarken o dönemi savunmadığımı belirtip "ancak" derken bir konudan bahsetmeye çalışmıştım. Bilic'li futbolda da kendi oyunundan başkası yoktu, ama bu oyunda şimdikinden daha fazla varyasyon vardı, yani kendi içinde. Yanlış anlaşılmasın, görüyoruz ki yine oyuncuya dayalı bir sistemle ve yine dar rotasyonluydu (Cenk gereksiz yere kupa maçında sakatlanmıştı ve lig maçları güme gitmişti mesela). Biz halen bu durumu aşıp rakibe göre taktik işleri konuşacak duruma gelmedik, demek istediğim bu. Aslında eldeki kadro da kısıtlıyor deniyor ve ben de diyorum, bu nedenle ancak Bielsa ve Sampaoli demiştim, zaten mümkün olamazını da ekleyerek. Bir de ekleme; yönetim Tamer Tuna pozisyonuna İlhan Mansız ve Üzülmez gibi isimleri düşünmüştü ama olmadı. Bence Şenol hocanın kendisi istemiyor. Yoksa talep ederdi ve yönetim istemiyor ise de en azından şeklen bir isim konulurdu zaten.

Bundan sonra şapkadan tavşan beklemeyin derim. Dediğim gibi Avrupa'dan maddi manevi ne koparırsak sezonun faydası olur. Diğer taraftan yazıldığı gibi 2. olmak da çok önemli.

nathan dedi ki...

Bir lafım da podcast'te de dile getirilen transfer konusu. Yahu senin teknik yönetimin ömrü billah çalıştığı epi topu bir-iki isim dışında isim öneremiyor mu? Olabilir de, madem bu haldeler, güvendiklerinin önereceği isimlerde mi yok? Ya da kısacası, bu işler bu kadar kolay mı. Durum tespiti OK ama gerideki bu tür büyük boşlukları neyle dolduracaz silikonla mı.

@nathan

Ya işin trajik yanı da şu: Hocayı yersiz yere eleştirdiğimiz yorumu gelirken -ve biz de o şüpheye düşerken- meğer yersizliği bırak, hocaya hak ettiğinden fazla bir güven, bir suizan besliyormuşuz meğer o ortaya çıktı. Caner'e, Quaresma'ya lâf edip hocaya dokunmuyorduk, şimdi Talisca da aynı şey.

nathan dedi ki...

@shelbyl

Buranın ortak taraftar aklının en üst düzeyinde seyrettiğini bizzat deneyimleyerek yaşayan biri olarak elbette benim de zaman zaman yaptığım gibi farklı yorumlar oldu ve olacak. Ama biraz şu da var, takım kazanmaya devam ettikçe kritik yapanlar tukaka edildi. O zaman da negatif eleştiri ve kritik arasındaki fark önemliydi şimdi de. Senin ve cochise'in de başarılı gözükürkenki kritiklerinizi biliyorum.

Olay şu, eğer sezonun ta başında bazı şeyleri konuşmuyorsanız ya takımın sistemiyle alakanız yoktur ya da zaten sistemsiz işleri kabullenmişsiniz demektir. Quantum fiziği gereği time sequence. Bu kimseyi suçlamak ya da dahi eleştirmek bağlamında değil. Zar attınız ve tutmadı kardeşim, bu kadar basit. O halde önümüzdeki sezonlaara bakacaz.

turkkant dedi ki...

Ben Beşiktaş sistem takımı değil, oyuncuya bağlı takım eleştirisini biraz abartılı buluyorum. Temposusuz kabul, atletik özelliğimiz yetersiz ona da kabul, oyuncuların motivasyonunda sorun var bunların hepsine kabul. Ancak Beşiktaş'ın saha içinde belirli bir duruşu, çalışılmış (az ama öz) hücum setleri, saha yerleşimi vb. var. Bu olmadan sadece oyuncu takımıyla Ş. Ligi'nde üçte üç yapmak zor.

Ş. Güneş bu sene şu ana kadarhayal kırıklığı. 2 sene şampiyon olmuş ve gitgide yaşlanmış bir takımı 2 kulvarda ilerletmek zor iş hakikaten bunu da anlamış olduk. Gerçi önümüzde GS örneği vardı zaten ya.

Medel-Lens-Negredo konusu da biraz şu bence. Bu oyuncular dolaylı olarak Tosiç-Quaresma-Cenk-hatta Babelin performansını artırdılar. Alternatifi alınanlar yükseldi, sorun kendini vazgeçilmez sanan Talisca-Oğuzhan gibi oyuncularda.

Bence devre arasına bir şekilde 3-4 puan geride atabilirsek kendimizi, ilk takıma Sosa'nın aç olanı lazım. Artık Atiba sevdasından vazgeçip hocanın Oğuzhan-Tolgay-önlerinde Sosa'vari 10 numara üçlüsünü bulması lazım. Bu oyuncuyu bulabilirsek Babel etkisi yapabilir.

Atiba'yı ben geçen senelerdeki özveriden uzak görüyorum. Tecrübesi ile götürüyor, ama takımın akışkanlığını da bozan temel oyunculardan. Yeni şeyler deneme kısmında ben ilk sıraya Atiba'sız alternatif kadroları koyarım.


nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

beşiktaş'lı medyada ilginç şekilde yeni transferler ayrı ayrı yerlerde tekil şekilde eleştiriliyor . ayrı ayrı lens , negredo ve medel eleştirileri . gözden kaçırmak için medel'e aslında dokunulmuyor bile . peki aynı anda lens -negredo-medel'in durumu düşünüldüğünde , belli seviyenin yukarısındaki bu oyuncuların durumu düşünüldüğünde , bunların uyum -performans eksikliklerinin sorumlusu kim ? çizgileri birleştirince çıkacak sonucu görmemek için , çizgileri birleştirmiyorlar. iyiki "rotasyon " dedikleri kadro oynamadı da suçu topluca onlara yüklemediler .iyiki monaco maçından 1 hafta sonra oynadık , yorgunluğu bahane edemediler . hala geçen yıl aynı döneme göre sadece şu kadar az puan topladık derdindeler . peki geçen yıl rakibin kimdi , bu yıl kim ? bu yıl tepedeki takım kaç puan topladı , kaç gol attı .. bunları sürekli, itinayla insanların gözünden kaçırıyorlar . eğer iki yıl şampiyonluk insana böyle bir dokunulmazlık , zırh kazandırıyorsa , bu kadar eleştiri kültüründen yoksunsak, demek ki her kesimiyle "dokunulamaz , eleştirilemez ikonlar " yaratmaya yatkın bir toplumuz.

yaşlı takım eleştirilerine de şöyle bakmak gerekiyor . takımda belli yaşın üzerindeki oyuncuların fiziksel durumunu, genç oyuncularla kıyaslarsak , asıl eksiğimizi görürüz . quaresma mı yaşlı oğuzhan mı ? caner mi genç adriano mu ? pepe mi yaşlı , talisca mı ? adebayor , gomis mi daha genç , cenk mi ? tabiki takıma genç oyuncular kazandırılmalıydı , fakat genç'lerin rezil ötesi fiziksel durumunu nasıl açıklayacaz ? hani 4-6 haftadan sonra uçacaktık . nerede takımın aklı , beyni , maestrosu , daha bilimum olumlu sıfatların sahibi ve bütün kusur ve noksanlıklardan münezzeh olan genç arkadaşlarımız . kimlerin "halısaha " oyuncusu olduğunu görüyoruz çok şükür bu dönemde . beşiktaş'ın artık belirli fiziksel yeterlilik göstermeyen ve atletik kapasitesi düşük adamlarla yollarını ayırması gerekiyor . sakatlık falan olmadan 9 .haftada ayakta
kalamayan oyunculara yer olmamalı .

Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Süper kupa maçından bu yana gördüğümüz manzara: Bu sene o sene değil.

Hocanın ön tarafa fazla özgürlük tanıması oyuncuya dayalı düzen ve sistemsizlik eleştirilerini doğuruyor.

Pek katılmıyorum. Hocanın yaklaşımında Cruyff'un "Futbol basit bir oyundur. Zor olan basit oynamaktır" felsefesini görüyorum. Fakat oyuncuların en güçlü yönlerini öne çıkarayım derken Caner, Q7 ve Talisca'nın tarzının takım oyununu mahvetmesine mani olması lazım, şimdiye kadar bunu çözemedi.

Bu sezon tıpkı bir zamanlar bir sezonluğuna Mourinho'nun, Sir Alex'in ve Ancelotti'nin başına geldiği gibi Şenol Hoca da "ligde" dökülüyor. Pek çok sebep var elbette.

Kritik soru şu:65 yaşında artık, bir sezon sonra kendini ve takımı tekrar toparlar mı? Bilemiyorum. Bakalım bu defa ayağa kalkıp güneşe yürüyebilecek miyiz?

Emrah dedi ki...

Son 17 sezonun şampiyonlarının puan, attığı/yediği gol gibi verilerini tuttuğum bir excel var. Oradan arada bir ne kadar geride/ileride olduğumuza bakıyorum. Şu ana kadar 15 puan, 14 atılan, 10 yiyilen gol ile gidiyoruz. Son 17 sezonun ortalamasına göre 9. hafta itibarı ile şampiyonluk için almamız gereken puan 20.3, atmamız gereken gol 19, yememiz gereken gol 8. Yani puan ve atılan gol sayısı olarak ortalamanın 5 puan gerisindeyiz. Bu sene atılan 14 golün penaltıları çıkarırsak sadece 1 tanesi 3'lü forvet hattımızdan gelmiş. Açıklar 5 (Babel 3, Q7 1, Lens 1), Orta saha 3 (Talisca 2, Atiba 1) ve stoperler 3 (Tosic 2, Pepe 1) gol atmış.

Basar dedi ki...

Takımda birkaç sıkıntı var.

Birincisi ekip halinde baskı uygulayamıyoruz, kısım kısım ve oyuncu bazında kalıyor. Oyuncular bireysel olarak yoruluyor.

İkincisi Başakşehir bizim kanat organizasyonunu deli gibi çalışmış. Yukarıda yazıldığı gibi Şenol Güneş'in hücum organizasyonsuzluğu yok. Aksine var ama bizi çözen rakibe alternatif bir şey üretmemiz gerekiyor. Kanattan olduğu kadar ortadan da eskisi gibi delici bir takım olmamız lazım veya kanattan içeriye kat eden (Babel gibi) oyunu oynamamız lazım. Durumunu bilemiyorum ama belki Orkan denenebilir. Farklı bir katkı yapabilir. Bu çocuğu neden aldık anlayabilmiş değilim.

Caner ve Talisca olmuyor. Hamle oyuncusu olmalarında fayda var. Caner hırslı ama hem çok sinirli hem de yetenekleri sınırlı. Talisca ise gamsız ama yetenekli. Caner'in yedekten girişi takıma motor etkisi yaratabilir. Talisca da bütün maç uyuşuk oynayacağına son 30 dakika yorulmuş rakibe denge bozucu etki yapabilir.

Bu takımın beklerinin GG ve Adriano olması lazım. Adriano yemin ederim bu takıma yakışmıyor. Beşiktaş tarihinin gelmiş geçmiş en efsane oyuncularından. Kademesi, oyun aklı ve katkısı bambaşka. Adebayor'dan 2/2 kafa topu aldı, o derece muazzam bir oyuncu.

Cenk tüm hırsına, azmine, çalışkanlığına karşın Türkiye'de verimli değil. Hoş takım verimli mi ki Cenk verimsiz diye soruyorum kendi kendime.

@emrah

Müthiş veriymiş teşekkürler .

mit dedi ki...

Buyurun, buradan yakın:

"Mete Kalkavan'a küfür ettiği iddia edilen Caner Erkin hakkında adli soruşturma başlatıldı. Volkan Demirel’e el hareketi yapan Talisca hakkında da zorla getirme kararı çıkartıldı."

http://m.haber7.com/amphtml/besiktas/haber/2456155-taliscaya-zorla-getirme-canere-sorusturma

Ekrem35 dedi ki...

Yani öyle şeyler oluyor ki koskoca adamım gidip klube gidip sarılasım geliyor. Yahu arkadaş yardımcı hakem sahada diz çöküp yere kapaklanmak zorunda kaldı atılan maddelerden ötürü ama caner erkin'e adli soruşturma bile açılıyor. Küfürü savunmuyoruz ama kardeşim el insaf ya. Ayıptır yani bu kadar açık açık nasıl yapabiliyosunuz hayret ediyor insan. Pazartesi günkü maça kadar sahada hakeme küfür eden kimseyi görmedi bu gözler zaten ilk ve tek caner yaptı böyle bir şeyi!

Şu gs camiasıyla ne zaman kim rekabete girse ne olduğunu anlamadan bu adamlar şampiyon oluyorlar. Tamam biz çok kötü oynuyoruz defalarca yazdım ama bunu da göz ardı edemeyiz. Camia olarak toparlanmak ve bir olmak zorundayız.

Ekrem35 dedi ki...

Klub nedir ya "kulube" olcak o.

turgay dedi ki...

volkan,emre, burak yılmaz ve daha niceleri hakemlerin, muhabirlerin antrenörlerin ve kulüp çalışanlarının öpülmedik bir tek kulak arkasını bırakmışken caner'e yapılana yazıklar olsun denir. umarım bu durumdan en az hasarla çıkılır.

Barreto dedi ki...

Caner'in davranışları bize hic yakışmıyor. Kulüp ceza verse keşke, Beşiktaş'ın değerlerine aykırı davranışı nedeniyle.

Ama TFF'nin çifte standardına karşı da itiraz etmeli.

İki konu birbirinden farklı.

Ekrem35 dedi ki...

Rodallega da kırmızı görmüş tey Allahım ya. Burak yokken o oynar diyordum o da gitti. Haftasonu gs galibiyeti banko artık. Alanya maçını aldık aldık yoksa 2. Bile olamayız. Maç 3-0 iken rakip çorumken ve haftasonu gs maçın olmasına rağmen ve bural yılmaz sakatken rodallega'yı oyundan almayan rıza hocaya da saygılarımı sunarım.

mit dedi ki...

Kimin kime kafa attığı bile belli değil... Ama herifin kendini bilerek yere attığı gayet bariz.

https://twitter.com/fotomac/status/923259264344514565

Bu arada derbide yan hakeme atılan su şişesiyle ilgili tek bir gelişme bile yok ortada. Hasıraltı edildi resmen. Biz olsak saha kapatma alırdık üç maç. Galatasaray ve Fenerbahçe kadar çok kollanan takım yok bu ülkede, gerçekten.

Adsız dedi ki...

Zico Sendromu
Besiktasin basarisini sadece Tamer hocaya baglayanlari okuyunca aklima Zico geldi。Fenerbahceyi avrupada tas gibi takim yapmisken, sanirim Aziz Yildirimla ego problemleri yasayip ayrildiktan sonra, fener belki ligde sampiyon oldu ama bir daha avrupada bir basari yakalayamadi. Bence suan yasadigimiz “akil tutulmasi” Fenerbahcenin Zico donemiyle karsilastirabilir.

Ardarda kaybedilen 10 puanla ligden kopma noktasina gelince, butun tepkinin „kendini ifade edemeyen yada tavri geregi etmeyen“ Senol Gunese yonelmesi aslinda tesaduf degil. Istedigi transferleri yapmayan yonetimi elestirmek pek mantikli gelmiyor kimselere. Yada egosu marsa ulasmis baskanin gecenlerde futbolcu bakmaya brezilyaya gitmesi.
Sadece ucuncu sezonunun basinda 2 sampiyonluk yasayip, avrupada en cok maca cikabilmilmeyi basarmis Senol Gunesin, sampiyonlar liginde 4 galibiyet 4 beraberlik ve 1 maglubiyetli karnesinin aslinda bu kulubun avrupadaki basari ortalamasinin bir kac isik yili otede olmasi cok onemli olmayan bir detaya donustu nedense.


Simarmak insanin dogasinda var. Cogunlugunda bu tepkiyi vermesi de beklenen bir gelisme. Kulup sagduyuyla yonetildigi surece, bu tip gelismeler heryerde olan seyler. Malesef bizim yonetimiz, kisilere endeksli ego kaynakli kararlarla yonetildigi icin, ligde bu sezon kaybedilecek bir sampiyonluk yasadigimiz gecici ruyayi sonlandicak. Tek umudum, Senol Gunesin takimi bir an once eski formuna kavusturup, bir kac sene daha olsada bu ruyayi, bu mesnetsiz basarilarin devam ettirmesi.

planck dedi ki...

Maçı seyredemedim doktora savunmama denk geldi. Ama anladığım kadarıyla seyredilecek birşey de yokmuş, aynı terane. Teşhisleri zaten koymuşsunuz ama sıkıntı sadece onu çıkar bunu koy ile çözülebilecek gibi değil. Özellikle lens ve negredo için yeni oyun şablonları çizilmeli çalışılmalı.

Sezon başından beri gb maçına kadar hocayı destekliyordum. Fakat teknik eleştri yaparken arada hocaya laf sokuşturan arkadaşlar da kızıyordum, bunun hala karşısındayım. İşin garibi işler daha kötüleşti ve blogun genel fikri değişince bu arkadaşlar da normalleştiler :) neyse.

Benim hala umudum var zira teo hala bloga uğramamış :) katılıyorum 2.olmak çok önemli elemeleri geçme ihtimalimiz yüksek. Kadro gençleştirilecek zaten değişilmez oyuncu yok aslolan hoca default ayarlarına dönebilsin.

Yorum Gönder

Ara