.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Eylül 2017 Pazar

Karne: Fenerbahçe 2 - 1 Beşiktaş

Goller: Ryan Babel (87')
En iyi üç: Alvaro Negredo, Pepe, Fabri
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Anderson Talisca, Gary Medel

Karne:

Şenol Güneş 5.2
Beşiktaş 6.0
Fenerbahçe 3.7
Ali Palabıyık 0.6

Fabri 6.7
Dusko Tosic 5.9
Pepe 7.1
Caner Erkin 5.7
Gary Medel (81')5.0
Oğuzhan Özyakup (90')6.4
Atiba Hutchinson (85')5.9
Anderson Talisca (58')4.0
Ryan Babel 6.0
Ricardo Quaresma (43')2.3
Cenk Tosun (77')5.4

Alvaro Negredo (58') 7.2
Jeremain Lens (77') 5.6
Tolgay Arslan (81') 6.1

Takım Ortalaması 5.7

Anket: 39 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

44 Yorum:

turkkant dedi ki...

Hakem katletti, rezildi ve muhtemelen bu seviyede rezil olmasaydı bu maçı berabere bitirirdik. Bu kabul, ancak 11-11 oynanan bölümde neden bu kadar etkisiz ve kötüydük bunun açıklamasını teknik heyet vermeli. Bu maçın tamamını hakemle açıklamaya kalkışırsak önümüzü iyi etüt edemeyiz.

Benim yorumum şu. Beşiktaş ilk sezon çok etkili bir direkt oyun futbolu oynadı. İkinci sezon ise daha düşük tempo ama sahaya gayet iyi yerleşen, pas yapan ve finali yapan bir takımdı. Bu sene henüz ney bir oyun tarifimiz yok. Bu maçın özelinde Fener'in tek çaresinin baskı, tempo olacağını sağır sultan bile biliyordu. Yapılması gereken sabırlı paslarla rakibi pasifize etmekti. Ancak bunu başaramadık, hatta doğru dürüst denemedik bile. Caner-Talisca ilk yarı her topu aldıklarında final pası denediller, ve topu alan Fener kısa sürede oyun üstünlüğünü ele geçirdik. Sonra bireysel bir hata penaldı, Quaresma'nın saçmalaması derken işler sarpa sardı.

Benim Ş. Güneş'e 3 eleştirim var.

Birincisi, doğru rotasyon yapmadı. Konya maçı Adriano'suz geçilirdi, ona esas bu maç ihtiyacımız vardı.

İkincisi, Talisca ve Caner'in, özellikle Talisca'nın bu derece top kaybıyla oynaması çok sıkıntılı bir konu. Gol-asist yapmadığında Talisca takıma çok zarar veren bir oyuncu. Bu sezon da şu ana kadar benim için büyük hayal kırıklığı.

Üçüncüsü, bu maça Talisca kenarda, Tolgay oyunda, üç orta sahalı başlayıp rakibi pasla pasifize edebilirdi. Porta değil Fener, Porto oynayan ve oynamaya izin veren bir takım, bu maç için hem Talisca hem Quaresma aşırı lüks.

Çok kritik 1 haftaya giriyoruz. İki olumsuz sonuçta tüm hava tersine döner. Umarım henüz doğru dürüst bir şey göremediğimiz, yıllık kontratları maşallah 2 milyon eurodan başlayan Lenstir, Negredodur, Medel'dir, bir şeyler görmeye başlarız.

Unknown dedi ki...

Mahmut uslu bu ülkenin gerçeğidir,ne yazık ki milyonlarca insanın duymak istediklerini söylemektedir.bu topraklar daha neler görecek kim bilir.

beagle dedi ki...

Hakem 2 penaltimizi vermeyecek, 1 golumuzu vermeyecek, verilmeyebilecek 2 penalti ile maçı 2-1 alip kutlayacaksin. Sikebahceli olmak ayrı bir dünya.

Hidayet dedi ki...

gerçekten sinirden deliye dönmemek elde değil . fakat , hafta içi başkan'ın açıklamaları hatırlarsak , gerçekleşeceğini herkesin bildiği böyle bir cinayet nasıl engellenemiyor , anlamak güç. bir de şimdiye kadar derbilerde ortamı germiyoruz ,iyi aile çocuğu takılıyoruz fakat olmuyor , sökmüyor , gerilmemizin de önüne geçemiyor . siz de gerin abi , ger amk . biraz mahalle çocuğu ol , sıyır rolünü üzerinden , birrhafta öncesinden başla sen de ,ger gerebildiğin kadar . testi kırılmadan tokat atacaksın abicim . bıktım her sene böyle maçlardan . taraftarını maruz bırakma bu tür şeylere . anlamıyorlar o dilden abicim . sen de hırs yap o zaman . diyebiliyor muyuz vodafone'daki maçta biz bunlara 3 -4 atacaz diye ? nerdeee !

futbol olarak , o oynar ,bu oynar , yeni gelenleri hazırlamış , hazırlamamış ...fakat hocam , vazgeç artık orta-kafa futbolundan . yeter ! bıktırdın , sıktın ,komik olmaya başladın . ikinci yarı top bizdeyken kaç topu caner'in ortaları ve hatalı pasları yüzünden kaybettik , sayamadım . eğer bu topların bir kısmını caner tercihi yerine 25 m 'den kaleye şut çekseydik , hiç olmazsa kameni yere yatardı . topu oraya zorlukla taşıyan takımın topu ayağında tutması , merkezden boşluk araması , atak sürekliliğini sağlaması gerekirken sol bek'ine orta yapması için topu verip , rakip stoperlerin kolaylıkla bunları toplaması , ve kaybedilen topların kendi kalemize ani ataklara dönmesi ne acı ! oyuncu insiyatif alıyorsa da müdahale edeceksin , bi oyun planın olacak , istemiyorum diyeceksin . 2 yıl öncesinin merkezden en iyi hücum yapan takımı merkezi unutmuş . o kadar alışmışız ki lens bile oyuna girer girmez hemen orta yapmaya yöneliyor . yeni gelenleri de zehirledik amk .

Unknown dedi ki...

@turkkant

Oyun tarzımızı henüz oturtamadık, doğru ve yapabildiklerimiz/yapamadıklarımız var. Son iki yıla göre kıyaslarsak; geçen seneye daha yakın bir oyun tarzımız olacağı da gerçek. Hepimizin bildiği gibi ilk sene daha pasa dayalı ve dikine bir oyun vardı, bu yıl ise savunmadan top çıkarırken hızlı oynamayı pek beceremiyoruz sanki. Buna karşın oyun özgüvenimiz de en az kendisinin söylediği gibi "aykut’un g*tü kadar kocaman". Mutlaka oyuncularımızdan bir veya birkaçı her maç sahne alıyor ve bunu yaparken de zevk alıyorlar.

Aslında bu maçı kazanmanın anahtarı geçen sezonun sonlarında oynadığımız maçta gizliydi bence; orta saha kurgusu yine bok gibi olan, pres özürlü fener’e karşı Atiba yerine Oğuzhan-Tolgay orta sahası ile oynayarak, hem fiziksel hem de mental açıdan çok daha az yorulurduk. 3 gün sonra çok çok önemli (ve hatta bundan daha önemli) bir maçımız daha varken, ben bu maçı kaybetmeyi (en azından daha az yıpranarak) göze alırdım. Skor sanırım en kötü bu şekilde olurdu, belki o saçma kartları görmeden ve hatta diğer bölgelerdeki seçimlerle/rotasyonla bu maç özelinde daha da makul bir takıma dönüşebilirdik:
Fabri
Atiba-Pepe-Medel-Caner
Tolgay-Oğuzhan
Babel-Talisca-Cenk
Negredo

Kendi adımıza puan kaybını önce takım kurgusu/oyuncu tercihleri sebebiyle hocaya yazalım. Mesela Konya maçının kötüsü Lens, ne olursa olsun kurtarıcı olarak oyuna sürülmemeliydi.

Hakem olayını zaten değiştirmemiz mümkün değil, istediğimiz kadar yazalım, çizelim, sövelim biz bunu uzunca senelerdir aşinayız. Boş verin, geçin. Kulüp de suskun bu saate kadar suskun kalarak aklı selim_i seçmiş gibi gözüküyor. Büyütmeye gerek yok, bir yerde illa takılacak kaybedecektik, bunun hakemle olmasını oyun olarak yenilmeye tercih ederim.

İşimize bakmazsak, 2004'teki yine bir noktaya takılır kalırsak, tarihimizin önemli fırsatlarından birini kaçırabiliriz. Şampiyonlar liginde üst tur ve tekrar şampiyon olarak rakipleri iyice buhrana sokmak bizim elimizde. Biz kendi doğrularımızı yapmaya devam edelim. Çıkalım bu ruh halinden.

nathan dedi ki...

@Emir oem

Ne güzel özet yapmışsın yav. +1 benden.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

@emir oem

Aynen katılıyorum, sinir stres bize yaramaz. Kavga dövüş, ittir kaktır oynasak yarardık. Ama biz ince oynamaya çalışan, temposu orta seviye bir takımız. Paslarıni şutların isabetini bulması için beynin rahat olması lazım, zihin gergin olduğunda Caner'in bu maç olduğu gibi çok didinirsin ama finalde o gerginlik hataya neden olur.

Oğuzhan bu maç ikinci yarı çok sakin ve karakterli bir oyun oynadı bence bu arada.

Şu Talisca'yı da eğer bonservisi ile almayacaksak, hakikaten bunu adam etmek için bunca emeğe yazık!

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Gecen haftalarda Mehmet Demirkol defalarca soyledi, Talisca'nin orta saha oyuncusu gibi oynamaya calistikca gol/asist anlaminda geriledigini. Bence de Talisca'yi orta saha oyuncusuna evriltmektense Alex benzeri bir oyuncuya evriltmek gerek. Herkes oyuna katilmasini istiyor bence bu mumkun degil. Eger oyunda bir akicilik ve guzellik istiyorsak da Talisca kulube oyuncusu olmali.

nathan dedi ki...

Herkes yazmış ben dediydim geyiğine girmiyorum. Talisca konusunu daha önce yazdığımda tukaka edilmedim ama bazı ciddi eleştiriler olmuştu. Derdim ben dediydim meselesi değil, ama bu adamla takım oyunu zor. Diyeceksiniz ki zaten takım oyunu mu oynuyoruz. Şenol Güneş'in yapısı şöyle: ortaya karışık sahadaki bir 11 takım oyunu emaresi gösterip skor alırsa oynatmaya devam eder. Bence bu nedenle önemli. TD taktik yönetimini bu şekilde hafife mi alıyorum? Almıyorum, ama kimse kusura bakmasın bu maçtan sonra yorumumu da yazarım.

Armagan dedi ki...

Negredo’nun ilk 11 zamanı geldi de geçiyor. Hücum bölgesinde aklıyla oynayacak adam lazım (Babel ve Negredo sayılabilir, Talisca bile ezbere oynuyor).Cenk-Q7-Babel-Lens 4lüsünden en formdaki 2’liyi koyarsın olur biter.

Bu yılın kilit noktası Negredo’nun özellikle Talisca’yla uyumu olacak gibi. 4-4-2ye evrilmek hücum oyuncuları için kolay olmayabilir eğer Talica yedeğe çekilecekse.

nathan dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz

Talisca'nın topu alıp yürüdüğünde ya da tek başına oynadığında pas yüzdesi berbat ötesi. Buna göre planlama lazım.

Ben camianın şu maça verdiği tepkiden genel hatlarıyla memnunum sanki. Bilmiyorum, kısıtlı bir dünya gözlemliyoruz ama oyuncular lâf olsun diye değil cidden önümüzdeki maça bakacağız havasındalar; taraftar travmatize olmuş durumda değil "biliyorduk böyle olacağını ileride çıkartırız" kafasında. Bunlar gelecek adına iyi işaretler, sürdürülebilirliği soru işareti olsa da.

Basar dedi ki...

@shelbyl

Abi biz biliyorduk ama hoca bilmiyor. Bu macı bu kadar abartmaya gerek yoktu. Sen senelerin hocasısın, hocaların hocasısın nasıl Tongaya düşüp Küfredersin? Hocanın yemin ediyorum fener bug'ı var. 2-3 maç yaz hocaya...

Ne gerek var? Aptal bir maç, hakem 3lusunu zaten daha önce deneyimlenmişsin. Bırak CL macına konsantre et takımı. Rahat ol, takımı da rahat ettir.

Ben o kadar emindim ki misafir çağırıp yâri konsantre maç seyrettim. Ne sınırım bozuldu ne huzurum. Sen hocaların hocasısın biliyorsun bu camianın tek silahının bu olduğunu.

Neyse toparlarız ama su klasik 11 baydı artık. Q-Talisca olmuyor iste. Böyle maçlardaki Cenk forvette kayboluyor. Madem rahat değilsin o zaman bari ezber bozan kadro ile maça çık. Negredoyu da yazık. Bu adam dehşet katkı verecek bir futbolcu. Kenarda çürütüyoruz!

Skywalker dedi ki...

Hakemi falan konusamayacagim, bunaldim artik bu yavsaklara karsi neredeyse her macta bicilmemize. Hukmen yenilin mac oynanmasin dense kabul edecek seviyeye geldim. Onun disinda bir iki noktaya degineyim.
Fener maclarini hoca'nin evinden izlemesi lazim, bu kadar gerilip takimi da germeye ne gerek var. Yardimci hoca falan dursun takimin basinda cok daha normal mac bitiririz en azindan.
Pestilimiz cikti, Leipzig macina insallah cok iyi konsantre oluruz ve cuvallamayiz.
9 kisi kalip 2-0 yenik durumda dustugun golun santrasinda oguzhan'in koydugu karakter muthis, ayakta alkisladim.
Caner'in ortasaha cizgisinden yaptigi ortalar baydi artik, kendimi yapiyo, hoca mi yaptiriyo kim yaptiriyosa azalarak bitsin artik.
Talisca klasik casper. 20 milyon degil 10 milyona bile alinmamasi lazim. Bunu yollayip Abu'yu alsak 4-3-3'u de oynayamaz miyiz?
Q takim nasil satilirin 800uncu perdesini oynadi. 2. sari sari degil demeyin, zaten ondan once atilmasi lazimdi. Cikarken de forma opuyo, cunku neden? gerizekali taraftarimiz yiyo da ondan.

EC dedi ki...

Yenilince misafirler turemis! Mac postunun altinda..
Porto galibiyetine bu kadar yazilmamisti..
Senol Gunes e 5 takima 6 verdim.. puanlamada.. Tailsca ve Quaresma da 3 er..bence Caner baskiya ragmen 9 Luk oynadi.. Negredo ve Lens de gayet iyiydi.. Medel e niye salliyorsunuz ki, valbuena gecebildi mi? Yaptirdigi penalti baska ulkede faul bile degil...

Senol Gunes e 5 puan dedim cunku ilk once o sakin kalmaliydi.. O cildirinca takimda sogukkanliligini kaybediyor.
Babel gol atti ama hep Geri oynadi. Adamlarin kendi sahalarinda Ozan okuzu ile 2 pozisyonlari var ve penaltilar.. Baska da birsey yapamadilar..
Sakin kalsaydik ustesinden gelirdik.. Talisca ve Quaresmasiz bir kac ligmaci yapicaz iyi olacak.

turgay dedi ki...

Hocaların hocasının Kadıköy’de galibiyeti yok gerginlik buradan geliyor. Burada Fenerbahçe’nin nasıl oynayacağını herkes biliyorken hocanın bilmemesi olası değildir herhalde. Ancak geçen sene oyunu kitlemeyi seçip bu yıl ezbere çıkmasını anlamak mümkün değil. Demekki hocada başlıyormuş herşey bunu anlamıştır umarım herkes. Rakibini tanıyıp ona göre hazırlanıp çıktığında ne kadar rahat oynadığımızı biliyoruz. Maalesef hoca yine çalışmamış rakibe çıkarttığı ezber 11 bunu gösteriyor.

Taraftarı karşısında aşırı motive olmuş bir rakibe karşı nasıl oynarsınız ? Daha sakin ayağa paslar gereksiz top kayıplarından uzak oyunu germeye çalışana karşı cevapsız kendi doğrularını yapmak istersin. 11-11 oynanırken biz bunların tam tersini yaptık. Caner ileriye vurdu topu alması gereken adam Cenk ortada yoktu çünkü sol kanattaydı talisca sürekli top kaybetti atiba ozzy bu oyunda pasif kaldı ve biz oyunu tutamadık. Saçma bir penaltı sonrasında 2 net pozisyonumuz olmasına Cenk oynadığı derbiler tarihinde ilk kez rakip stoperlerde kafa topu almasına rağmen Q7 valbuenadan yendiği çalımdan sonra oyundan düşüp olayı kişileştirince hop atıldı. Büyük maçlarda oynamaması gereken bir oyuncunuz sayısal olarak sizi zor durumda bıraktı. Sonra oyunun düzelmesi ne kadar manidardı değil mi ? Hemen iki pasla rakibi 10kişi bıraktık döndük ikinci yarı Şenol hoca inanılmaz bir iş yaparak taliscayı kenara aldı oyunu tamamen rakibin 18ine yıktık. İstediğimiz olay yanı Cenk-negredo- Babel 3lüsünü bulduk ve oyunu aldık neden çünkü rakip zaten yok onları biz cesaretlendirdik pasifliğimizle. Gelen pozisyonlar ofsayt ve penaltı olarak sonuçlandı ama işte burada hep söylerken hocaların hocasının yanına onun kalitesine ulaşabilecek yardımcı lazım diye onun yardımcıları var dendi yardımcı var ama oyundan Cenk ve medel çıkıyor. Oyunu okuyamama dersi bu. Atiba zaten kötü üstüne diri Alperin karşına veriliyor. Cenk ve negredo savunmayı çıkartmıyorum sen lensi kapalı savunmaya hangi akla hizmet alıyorsun ? Trabzon maçında görücez yardımcı hocasız takımı belki de önümüzdeki 3-4 maç görücez.

Velhasıl hocanın gerginliği rakibe doğru çalışılmaması sonucu 3 tane oyuncumuzu kaybedip üstüne gereksiz gerilimi taraftara yükleyip leipzig maçına hazırlanacağız. Bu maçın benim nazarında kazananı Oğuzhan olmuştur. Karakter koydu sahaya takımı 10kişi hatta 9 kişiyken güzel yönetti. Ancak bu orta sahadan yapılan uzun top oyununu oynayacaksak ozzy be atibaya ihtiyaç yok bunu da anladık. Topu yere indiriceksek o zaman bu adamlar oynar. Hocaların hocasının bunu artık çözüme kavuşturması lazım. Biz ne oynayacağız ? Bunu bilmemiz gerek. Şuan pek bişey oynamıyoruz çünkü

JAMES WHITE dedi ki...

Bu maçla ilgili gerçekten çok öfkeliyim. Açıkça Fenerbahçe'yi kendi sahasında yenmeniz yasak diyorlar. Böyle bir çirkinlik dünyanın hiç bir liginde yok. Maçın yorumunu kendi blogumda da yazdım. Okumak isteyen arkadaşlar aşağıdaki linkten inceleyebilirler.
https://besiktasmacyorumlari.blogspot.com/2017/09/fenerbahce-2-1-besiktas-23eylul2017.html

hayalet dedi ki...

Bu fb yi rakip bile görmüyorum. Geçen sene bizimle beraberliğe sevinen takım. Açıkçası rakip olacak gibi. Fb de klasik derbi fatihi modunda gezip en fazla üçüncü olur işte. Maçı gerip belden aşağı vuracağını herkes biliyordu. Yenilebilirsin tabi, ama böyle olması gerdi insanları. Bu camia yıllardır aynı kafada ve gram ilerleme yok. Layık oldukları yerde bitirirler ligi hepsi bu.

nkonrat dedi ki...

Lens faktörü nedeniyle kendine çeki düzen vermiş gibi görünen Q7 bu maçla fabrika ayarlarına döndü. Bu tip gerilimli maçları kaldıramayan başka oyuncularımız da var. Mesela Oğuzhan, 9 kişi kaldığımızda insiyatif alıp golümüzü artıracak kadar etkili olabiliyorsa maçın geri kalanını neden çöpe attığını oturup bir düşünmeli.

ozkankaya35 dedi ki...

Hayal bu ya fenerle bir avrupa kupasi maçında eşleşseydik.Şenol hocayla ayni kadroyla ayni stadta maçın senaryosu nasil olurdu acaba.bu futbol mafyası varken soğuk kanlı olmak ve tam destek şart.şampiyon yine şampiyon.

BJK4EVER dedi ki...

Oyunculara ve hocaya sakin kalamadilar diye kizmayi dogru bulamiyorum. Belki Quaresma'ya kizabilirsin 2. faul cok gereksizdi diye, ama bu kadar haksizliktan sonra tepki verilmesi normal geliyor bana. Kaldi ki sahada sanki herkes Istanbul beyefendisi kivaminda takiliyormus da Senol hoca kufur ediyormus gibi bir ortam yaratiliyor sanki. Senelerdir Emre Belozoglu'nun suratina ettigi kufurleri gormeyen hakemler simdi mi sertlesti?
Bu mac sikimde degil, boyle olacagi belliydi. Tek umidim Leipzig macina etki etmemesiydi ama takim asiri yoruldu. Moral bozuklugu atlatilir bence, son 2 yildir yikici maclar oynadik ve ustesinden geldik. FB kupa maci, ic sahadaki FB maci, Kiev maci, Lyon maclari, IBB maci, ustesinden geldik hep, yine geliriz. Ama fiziksel yorgunlugun sonuclari umarim agir olmaz. Onun disinda bu tur ortamlar olustugu zaman harbiden maglubiyeti bastan kabul edip tamamen yedek bir kadroyla cikmak bana artik sacma bir dusunce gibi gelmiyor.

BurkayJK dedi ki...

Benim içim rahat. Bu maçın bizi daha iyiye götüreceğini düşünüyorum. Maç sırasında hakeme çok sinir oldum ama maç sonu açıklamalar falan seviyeyi gösterdi. Bileğinin gücüyle yenmeyip üstüne şu çirkin üslubu kullanan insanları dert edecek değiliz. Beşiktaşlı olduğum için gururluyum.

@ozkankaya35

O dediğini Bilic döneminden beri hayal ediyorum. Şunlarla Avrupa'da 10 maç yapsak 8'ini kazanırız.

Unknown dedi ki...

İlk yarı sayın q7 hazretlerine al da at/attır pası verdi.haksızlık etmeyelim.o pozisyonlar heba olunca tabi ki ozzy kötü oluyor.sonuçta derbi maçı her pozisyon asist yapamazsın.

Unknown dedi ki...

Başka bir platformda hakem ataması belirlendiği an 11'in yedek kadro ile muatafalar ile mitroviçler ile tolgalar vs.gibi bir 11 le çıkammız gerektiğini,zaten hakem hatası olacağını,mental olarak yıpranmamamız gerektiğini yazmış az da olsa tepki almıştım.

Mayor dedi ki...

Fenerin hanesine bir haksiz basari daha yazildi. Bir kisim taraftari bunu icsellestirdi artik diger kisim artik boyle dalavereyle mac kazanmayi sevmiyor.

Bu sezon hakkimiz mutlaka yenecekti, bu macla bu kotayi doldurduk umarim. Bu konuda yonetimin ve medyanin onemli gorevi var. Hafife alirsan tepene binerler surekli.

Macla ilgili olarak Senol Gunes once kendini sonra takimi gerdi. Ustune rakibin zaaflarini iyi degerlendiremek bindi. Bu maca "Ben kendi oyunumu oynarim" mantigi ile cikmamaliydi.

Neyse erken puan kaybi kaygi vermedi cogumuza. Senol Gunesin de kendine agir bir ders aldigini tahmin ediyorum. Yenilgiyi sevmeyen bir karakter kendi hatalarini irdelemelidir. Kafasinda bu maci bi kac defa oynatmistir dun geceden sonra.

beagle dedi ki...

Hakem ve Şikebahçe kısımlarını geçersek:

- Bir grubun "hiçbirşeyi beğenmez" damgası yiyerek bağırdıkları Quaresma, Talisca, Cenk ve hatta Atiba'nın 11deki yerlerinin acilen değişmesi ihtiyacı ilk sert maçta karşımıza duvar gibi çıktı. Geçen sene 3 kere FByi yenememek de tesadüf değil. FB maçlarında iyi oynamazsan, zayıf yerin varsa oradan patlıyor.

1. Negredo zaten iyi görünüyor da kötü bile olsa Cenk Beşiktaş'ın merkez santraforu değil!!! Gekas gelse daha iyi oynar orada.
Bu Cenk tu kaka demek değil. O pozisyonu oynayamıyor demek. 2. forvet, kenar forvet vb bir yerlere evrilmesi lazım. Zaten maç içerisinde merkeze koysan da oralarda iş yapıyor.
Gösterge arayan Gomez'den sonra Cenk merkez santraforken Derbi, zorlu maç skorlarına baksın. %10 bile kazanamamışızdır. Biz bu kadar ezik değiliz, santraforsuz olmuyor sadece.

2. Quaresma... Cehennemin dibine, bizden uzağa.

3. Lens büyük gazla geldi. Yedekliğe tepkisi iğrenç görünüyor. Fayda alacaksak anadolu takımı maçlarına ilk 11 koyup, ısındırmayı denemeliyiz. Zaten bu hali bile Q'dan iyidir. Ama adam profesyonel değil. Çabuk oynatmazsak bir daha hayır gelmez. Oynatırsak da çok daha iyi oluruz.

4. Atiba yaşlandı. Sert maçlarda temposu, hızı yetmiyor. Gole ihtiyacımız varken oyunu yavaşlatması da cabası. Tolgay formdayken niye intihar ediyoruz?

Maç özelinde benim kafamdaki ve yönetimin transferle sağladığı ideal 11'den Gökhan, Adriano bu maçta eksikti. Oğuzhan sakattan dönme, Negredo, Lens hocadan kesikti. Vida da geliyor. Şenol Hoca bu sene takımı buraya kadar gayet kötü yönetti. Bu maçı berbat yönetti. Taraftar ve medya Q, Cenk gibi olmazlardan vazgeçemedi. Bu darbe akıllanmaya sebep olursa çok daha iyi oluruz.

alper dedi ki...

Şikebahçe vs dediğimiz sürece FB derbilerini kazanamayız.Dün Gs lilere sorsan FB yensin yada berabere bitsin derlerdi maç öncesi.Hem fb nin hem Gs nin istediği bir maç sonucunu BJK olarak terse çevireecek camia değiliz.O yüzden bu maçı atın arkaya.sadece 3 puan kaybı diye bakalım.FB maçlarını kazanmanın şartı maça önem ve değer vermemek rahat relaks çıkmaktır.Bkz 3-3 lük Almeida ayısının bile gol attığı maç.Camia olarak Fb maçlarını olağan akışına bırakmalıyız.Çünkü FB hakem şu bu ile bir maç satın alır ligi satın almaz.O bir maç için kasmaya değmez geriye 33 maç varken.( FB 20 dakika fazla oynadığı zaman Denizlide şampiyonluk veren camia).Hedefi düşmanı yanlış seçiyoruz.Perşembeden beri FB maç postu var burda tek bir Fenerli gelip yorum yapmadı.Onların dünyası fitbola bakışı ayrı çünkü.2-3 hafta sonra GS maç postu açıldığında görün bakın bakalım kaç yavşak oğlu yavşak GS li bu bloga gelip o postların altına Tudor,Gomis uuuaaa oooovv vs yazacak.Düşmanı bilin hedefi şaşırmayın.Hedef düşman ezilecek silinecek takım GS dir.FB kümede düşse ister kızın ister kızmayın T.C nin en büyük camiasıdır birşey olmaz.GS bu yıl şampiyon olamazsa anasının hörekesine kadar düşerler.Onun için sinerji beyler.biz olamazsak FB olsun.Uzatmaya gerek yo giden 3 puan diyip kalan maçlara bakalım.

Birde yazmıştım gerçi Ş.Güneş FB maçları ve Aykut Kocaman görünce kendini kaybediyor melekelerini yitiriyor deliriyor.Dert etmeyin yani bu mağlubiyeti.

carlito dedi ki...

yorum yazmak için biraz sakinleşmeyi bekledim, maç postuna hiç bulaşmadım..
bu kadar aleni ve bariz bir hakem katliamından sonra bile takımı eleştiren, yok mağlubiyet hocaya yazar, yok Medel'e yazar yok bilmemne diye arkadaşları gerçekten kutluyorum! helal olsun size, sizin gibiler varken Beşiktaş'ın dışardan doğranmasına da ihtiyaç yok!
yahu bir maç kazanmak için ne yaparsın, gol atarsın değil mi? atmadık mı? hazırlanışı da gayet güzel olan bir atakta Negredo bu formayla ilk golünü attı (benim nazarımda ilk golü olarak daima bu maçı hatırlayacağım) peki ne oldu, yediler golü! yemeseler tam da güzel bir dakikada beraberliği bulmuş bir Beşiktaş'ın o maçı çevireceği aşikardı.. hadi onu geç, hakemin 10 metre önünde gayet rahat görebildiği bir pozisyonda Cenk arkadan biçildi, penaltı nerede? yok.. ama ilk yarıda Medel'in her maç 10 kez olan ve faul bile çalınmayan kafa topu mücadelesine pat diye penaltıyı çalabiliyordu!
ilk yarı çok üstün oynamadığımıza ben de katılıyorum da, kardeşim bir deplasman derbisi oynuyoruz, müsaade edin de 90 dk üstün oynamayalım.. adamlar evinde o kadarcık da oynayacak elbette..
bizim kaçırdığımız pozisyonlara bir bakalım; 1-0'ken Atiba'nın kafayla kaçırdığı çok net bir fırsat var.. Quaresma'nın Ozzy'nin servisiyle bulduğu çok müsait bir fırsat var (olur olmadık yerde trivelalara kalkışan beyzademiz, kaleye olan açısını düzeltip dışıyla vurmak yerine açısını daraltacak şekilde topu sağa çektiği için o pozisyonu da piç etti!)
ikinci yarı Cenk'in kafayla vurduğu ve kalecinin son anda çelebildiği bir pozisyon var.. Negredo'nun golü var.. 9 kişi kalmışken dahi dağılmayıp gene çok güzel hazırlayıp attığımız nefis bir gol var.. son saniyelerde bile beraberliği getirebilecek gol girişimlerimiz var.. var oğlu var!
tüm bunlara karşılık fener'in ise ozan tufan'ın kaçırdığı iki kontra pozisyonu dışında pozisyonu yok, iki golleri de penaltıdan..
ikinci yarı Alper'in girip bir iki bindirme yaptığı anlar dışında yarı sahalarından çıkamadı adamlar, sayısal olarak fazla olduğumuz hiçbir an olmamasına rağmen..

elbette eksikler var, hocanın tercih hataları var.. takımın bankosu iki bekimizden yoksunduk bir defa.. hocanın Tolgay'ı sokmakta gecikmesi hataydı.. Atiba'nın sağ beke geçmesi yanlıştı, ama Q'nın kırmızısı hamle anlamında elini kolunu bağladı hocanın.. Medel Valbuena'yla iyi baş etti, ama o mevkinin adamı da olmadığını gösterdi.. sarısı varken çok riskli müdahaleleri vardı, her an atılacak diye bekledim..
Caner'in aceleci ve uzaktan ortalarından ben de rahatsızım, ama o baskı ortamında gene iyi mücadele etti, şansı olsa gol veya asist yapabilirdi..
Talisca ve Quaresma'sız bir Beşiktaş'ın hepimizi tatmin edebileceğini yazanlarla hemfikirim.. haftaya Trabzon maçında bunu görebileceğimizi umuyorum..

şampiyonluk anlamında en ufak bir kuşkum yok, aksine inancım çoğaldı bu maç sonrası.. bizde şampiyonluğu alabilecek çap yok hiçbirinde..

son olarak, Quaresma bu takımın kanseridir.. en geç sezon sonu kurtulmamız gerekiyor.. ilk sarı kartta atılmalıydı, yaptığı şey ihanetle eşdeğer.. zeka seviyesi bu kadar düşük oyuncuların artık bu takımda yeri olmamalı..

alper dedi ki...

Kadıköyde son 2 galibiyetimiz.1-2 Ronaldo'nu maçı,3-4 Pancu'nun maçı.Onlarda da 11 kişi değildik.:)) Bizim Gonzalo Hıguainimiz olacaktı belki ama Hıguaın'ın temiz golü verilmedi gittik 3 gün sonr L'Pool'dan 8 yedik.Hatta paf takımla çıkma ile tehdit ettik TFF yi.AY varken bu işler ve Kadıköy deplasmanı böyleyken Takıma yüklenmeyin.Sallayın gitsin yahu.

alper dedi ki...

Sinir krizli, kalp krizli deli maça, Beşiktaş yedek kulübesi gülerek, Fenerbahçe kulübesi somurtarak başladı.

Beşiktaş 2,5 dakika ev sahibi gibiydi. Sonra ev sahibi ortaya çıktı. Savunmasını ileri çıkarıp çoğaldı. Üç korneri buldu, belli penaltı da gelecekti. 13. dakika iki takımın 6 korneri olmuştu. Fenerbahçe ağır basıyordu. Orta sahada kalabalıktı. Hakem o üstünlüğü teslim etti! Kontrolsüz Gary Medel, kontrollü Ali Bedel!

Maç sık sık Ali Pala’nın çiftliği formatını aldı. Bir hakem maçtan önce maçın önüne çıkmışsa, iyi niyetli bile olsa maçın üstüne çıkar!

***

Sezar’ın hakkı Kocaman’a: Fenerbahçe Beşiktaş’ın yolunu tıkamakta mahirdi. Beşiktaş ise Kadıköy’de yolunu bir türlü bulamamakta!

Quaresma o yüzden gerildi, yay oldu. Hakemin oku hazırdı.

En iyi zamanında dahi Beşiktaş’ın Kadıköy stresi, travması, eksik kalma kararlılığı inanılır gibi değil.

Cenk o stresi kıracak çalımı attığında, Neto çelmeyi atıp sahadaki Portekizliler’i daha da azalttı. Hakem o kırmızı kartla nefes aldı!

60’ıncı dakika, Negredo’nun girmesiyle Beşiktaş’ın 5’te birinin santrfor olduğu an. O andan itibaren üstünlüğü ele alır gibi oldu Beşiktaş. Tek kaleye döndürdü bir süre. Cenk kafayı vurduğunda, Volkan Demirel haftaya da yedeğe çıktı!

Ali Bey, bu kez Şenol Güneş’i yakaladı. Medel’in kırmızılık hareketini kaçırdı. Ceza sahasında Hasan Ali’nin Cenk’in aşiline basışını da...

Artık kaçırıyor mu, bazı şeyleri görmek, bazılarını görmemek mi istiyor, o kendi vicdanı!

Beşiktaşlı İsmail, Fenerbahçe’ye, Fenerbahçeli Lens, Beşiktaş’a girdiğinde...

Ozan Tufan olağanüstü kişisel tarihine, anormal bir golü kaçırma becerisi de ekledi.

Hakem maçın yıldızı olmakta kararlıydı; az önce elle oynayan Janssen’e göstermediği kartı Atiba’ya penaltıyla göstererek! Bir de Negredo’yu ofsaytta görerek!

Fenerbahçe maçı bir adım önde hak etti; hakem o adımı 9.15’le adımladı!

Babel ile Tolgay dövüşecek hale gelmişse, belli ki Beşiktaş da Kadıköy’e sinirli gelmiş zaten!

***

Çamurdan fırlayan, çamura uçan kalecileri, çamurdan ağırlaşmış krampon ve tozlukları, rengi görünmeyen formaları severek büyümüşseniz, önce futbolu seviyorsunuz.

Biz ona “Hatice” diyelim. Neticeyi de elbet çok severdik ama biz Hatice’yi karşılıksız severek büyümüşüz. O yüzden o Kara Sevdamız içine, bizimkisi dışında, başka başka renklerden takımların muhteşem oyunları, harika oyuncuları da sızardı.

Hatice tek kostümle yetinemeyecek kadar büyük bir futbol aşkıydı. O yüzden o kuşaklar, boylarını aşsa da bir sürü başka hayal de kurdular. Büyük hikayeler için kuşak kuşak, neticesiz Haticelere sarıldılar.

Futbolu nasıl seviyorsan, hayatı, bir kadını, bir erkeği, hayallerini, bir şarkıyı, bir filmi de öyle sevmişsindir. Sevgi zannettiğin şeyin çoğu zaman nefretlerle bezenmesi işte!

Futbolu seviyorsan, ulan futbol oynayan ve seven başkalarından nasıl nefret edersin!

Umur Talu yazmış.

alper dedi ki...

Fabri: Biz bu maça futbol oynamak için çıktık, maçtan sonra hocamız da bize teşekkür etti. Şimdi Şampiyonlar Ligi'ne odaklanacağız.

Basar dedi ki...

Beyler artık Leipzig postu açalım!

Şununla başlayalım:

Son 29 lig ve son 10 Avrupa macinda evimizde kaybetmiyoruz.

Vodafone Arena'daki hiç yenilmedik (o maçı o takımı ve o hakemi adam yerine koymayin)

Hani Şenol hoca hiç Kadıköy'de kazanamıyor ya alın size istatistik, geldiginden beri Avrupa iç saha maçlarında kaybetmiyor.

Açın postu, bu gereksiz maça takilmayin

alper dedi ki...

Bursa 1-GS 2...

Galatasaray'ın 2017/2018 süper lig şampiyonluğunu kutlarım şimdiden.Hayırlı olsun.

alper dedi ki...

Haftaya içeride Karabük.Döve döve 5 atarlar.3 tane gomis atar.

Sonra Konya deplasmanı.Golcüsü olmayan gol kabızı Konya'yı da rahat geçerler.

Sonra içeride FB.Allah kerim.

Fb haftaya Akhisar deplasmanında.100 gün 100 gece oynasalar berabere biter.Lige bu hafta atmadıkları havluyu haftaya atarlar.

Biz 3 kırmızı leipzig yorgunluğu ve Ersun'un kovulma/kovulmama maçında Trabzon ile.İşimiz zor.

Asıl düşmanı gözden kaçırmayın diyorum dilimde tüy bitti.

carlito dedi ki...

alper baygınlık verdin hakikaten ya.. hadi şampiyon olsun bakalım gs olabiliyorsa.. hodri meydan.. dolmabahçeye geldikleri zaman görücez onları..

turkkant dedi ki...

Bence bu hafta ligin kırılma haftalarınından ilkini yaşadık.

FB yarışa döndü, GS ve biz kadar olmasa da hatırı sayılır bir şansı var artık. Lig daha uzun maraton, devre arasına attın mı kendini, ikinci yarı ne olacağı belli olmaz.

GS ise şu an en az bizim kadar şampiyonluk favorisi oldu. Onlarla ilgili soru işareti oynadıkları çılgın futbolu deplasmanda ne derece yapabilecekleriydi. İkinci yarı Bursa'yı sürklase ettiler, Gomiz olmadığında da ekstra goller atacak oyuncuları olduğunu gördük (Feghouli), ve ilk defa geri düştükleri maçta iyi reaksiyon verdiler.

Biz bence bu hafta net favori özelliğimizi kaybettik.

nathan dedi ki...

Umur Talu'ya katılmıyorum. FB Beşiktaş'ın yolunu kapatmakta müthiş filan değildi, her zamanki gibi kabızlardı ama takım saçma sapan oynayınca ve maçı bir taraftan diğerine veren hakem faktörü olunca sonuç böyle oldu. Gerisi lafı güzaf.

Ayrıca GS'yi şimdiden şampiyon ilan edenleri sezon sonunda görecez bu kadarını söyleyeyim. GS'nin özellikle ikinci yarı Bursa'yı sürklase etmesinin tek nedeni Bursa'nın kezbanlık yapıp geriye yaslanması. Bir de bunu ilk yarı gol atıp sahayı ciddi bir süre domine ettikten sonra yapmaları über kezbanlık. Le Guen dedik ama onun da lig bug'ları ortaya çıktı. Gerçi adamın eline kadro verip bununla futbolunu oynat diyorlar sonuçta, ne yapsın.

Leipzig'dir TS maçıdır, elimizde geniş kadro var. Yeter ki Şenol Güneş ipe sapa gelmez ısrarlarında bulunmasın.

nathan dedi ki...

Bir de herkes şapkasını eline alıp öyle konuşsun. Çok değil 1-2 ay önce takımın oyuncuların bireysel işlere dayanarak futbol oynamasının Bilic zamanındaki çok etkili olmayan ama takım halinde hareket eden oyunu toptan değiştirdiğini ve bunun riskli olduğunu (Bilic'li dönemleri savunmadığımı söyledim bir de, kıyasın konusu bu değildi), Q7'dir Talisca'dır böyle adamlarla işlerin çıkmaza girebileceğini zira hücumdaki bireysel atraksiyonları dışında takımla işleri olmayan bu adamlarla ligdeki birçok takımın Beşiktaş'ın bu halini çözmeye başladığını, Atiba'nın artık yaşlandığını (elimizde Atiba, Tolgay ve Necip var ne gerek var DM'ye diyenlerin bir oyuncusu gitti, Tolgay DM değil ve Necip ilk 11 değil), Oğuzhan'ın orta alanın dirençli olmadığı her maçta etkisiz kalacağını, Negredo varken Cenk'in ilk tercih olmadığını, vs vs. söylediğim zaman "renkli trol" imalarıyla dahi karşılaştım.

Eskiden renklileri anlık düşünmekle eleştirirdik; oysa çok değil 2-3 yıl önce Bilic'li takıma proje takımı derken orta alanından hücumuna hatta defansına herbişeyi bozup FM/PES formatında takım yapmaya kalkıyoruz, gerekçesi de FFP. FFP bunun gerekçesi değil, bu bir tercih.

Şimdi Talisca için 40 milyon teklif geldi diyen menajer hormonlu haberler gelsin bakalım.

YSY dedi ki...

Aman abi talisca benficada kalsın. 10 milyon falan etmez o çocuk. Ayrıca acaip maç seçiyor. Şu sosayı bir yıllığına geri getirebilseydik çok iyi olurdu. Bir sene işimizi halletsin yeterdi bize.

Gs oynayacağı sisteme göre seçtiği oyuncuların meyvesini topluyor ve bence bugün önemli bir sınavı geçtiler. He onların kadroları çok mu ileriye dönük değil tabiki ama bizden daha "takım" halindeler. Bu bence hocaları ile transfer komitesinin uyumlu çalıştığını gösterir. Geçen seneyi iyi kötü kotardıydık ama bu sene bu kadroya iyi bir modern 10 numara alınmalıydı.

Trabzon Gençler ve Başak maçları çok çok önemli. Üçünüde kazanmalıyız. Şampiyonlar ligini açıkçası sildim demiyeceğim ama silmek üzereyim. Bunu vizyon olarak förmeyün takımın oynadığı oynayacağı oyun kapasitesi dedirttiriyor.

nathan dedi ki...

Olay şu: sistem bunun üzerine kurulduğu için yarın yine Talisca'nın çaktıklarına sevineceğiz ve yine bazıları "gördünüz mü Talisca'yı" yorumlarında bulunacak. Bu öyle bir anda değişecek bir olay değil. Q7'nin ortalarına yaslanmak tesadüf değil açıkçası. Bu yıl önemli o ayrı. Ama öyle olsa dahi takım oyunu başka konu. Tekrar aynı şeyi yazayım. Ben Sosa'yı takım oyunundaki rolü için istiyordum, Şenol hoca gelsin de takım oyunu oynayalım diye istedi. Arada fark var.

YSY dedi ki...

O zaman bende şunu diyeyim; gs bizden daha favori. Her zaman için ayağa pas yaparak delmeye çalışan > ortalarla delmeye çalışan benim gözümde. Valla bizim takımın bu tipe evrileceği aklımın ucundan geçmezdi hele ki şenol güneş ile. Vaybe ne günlerden ne günlere geldik. Ne hayaller kurmuştum, gittikçe daha bir dortmund bayern gibi oynarız diyordum. Şu takımın beklerini çeki düzen verdikten sonra kilitlenen maçları artık daha rahat açarız diyordum. Vay arkadaş biz olduk 15-16 daki fener onlar oldu bjk. Hayırlısı olsun artık takım kazanırsa kazanacak kazanamazasada bana süpriz olmaz o yüzden bu sene daha rahat izleyeceğim maçları.

He hocanın kafaya birşey düşer başka bir çözüm yolu bulur takır takır oynamaya başlarız işte o gün oyunun hatrına endişelenmeye başlarım :)

Basar dedi ki...

Arkadaşlar Allah aşkına şu Leipzig postunu açalım!

Forum yine depresyona girdi. Sadece bir derbi kaybettik. Bu bize ne şampiyonluğu kaybettirir ne de biz veya başka bir takımı kesin favori yapar. Daha 6. haftadayız, maçların takriben %15'i oynandı.

Yarınki maça da gelirsek, dediğim gibi iç sahada kaybetmeyen bir takımız. Kaldığımız yerden devam etmeyi umuyorum. Karşımızda iyi (geçen seneye göre biraz daha gerilemiş) fakat bu turnuvada tecrübesi olmayan bir takım var. Genç olmaları 90 dakika için avantaj ama seyirci baskısı karşısında dezavantaj.

Bu maçtaki en büyük handikapımız sağbekte olacak. Geçen yıl Bruma sağımızı tren istasyonuna çevirmişti, bir de gol atmıştı. Burada Adriano oynayamıyorsa en zayıf halkamız olacak. Kademesinde Pepe'ye çok iş düşecek. Bence sağda Babel oynasa takım için daha iyi olur. Bunun dışında artık forvette Negredo zamanı geldi. İnşallah o oynar. Ekstra pozisyonu Negredo'nun varlığında yakalarız. Cenk'i de ya Talisca'nın ya da Quaresma'nın yerine oynatalım.

murat dedi ki...

Bilgileriniz için çok teşekkürler.



Sitemize bekleriz www.bim-aktuel.site

Yorum Gönder

Ara