.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Eylül 2017 Salı

Karne: Beşiktaş 2 - 0 RB Leipzig

Goller: Ryan Babel (11'), Anderson Talisca (43')
En iyi üç: Fabri, Ryan Babel, Cenk Tosun
En kötü üç: Necip Uysal, Alvaro Negredo, Anderson Talisca

Karne:

Şenol Güneş 8.6
Beşiktaş 8.4
RB Leipzig 6.6
Sergei Karasev 8.1

Fabri 9.2
Dusko Tosic 8.7
Pepe 8.8
Caner Erkin 8.2
Gary Medel (70')7.9
Oğuzhan Özyakup 8.1
Atiba Hutchinson 8.4
Anderson Talisca (81')7.9
Ryan Babel 9.1
Ricardo Quaresma 8.3
Cenk Tosun (90')9.0

Necip Uysal (70') 7.7
Tolgay Arslan (81') 8.2
Alvaro Negredo (90') 7.8

Takım Ortalaması 8.4

Anket: 60 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

58 Yorum:

QuaresmA dedi ki...

Benden herkese 10 puan.

2 maçta 6 puan almamızla birlikte grubun denk takımlardan oluşmasının sefasını süreceğiz. Bu grupta epey beraberlik olacak ve eğer ellerimizle vermezsek gruptan çıkabilmeliyiz.

Leipzig bence bu gruptan çıkamaz. İyi oynuyorlar aslında ama Werner de oyundan çıkınca kale önünde çok beceriksiz oldukları ortaya çıktı.

drblackeagle dedi ki...

Beyler ne oldu. Galibiyet sonrası herkes uykuya mı daldı. Yoksa kimse gelibiyet beklemiyordu da şoku mu atlatamadınız.😉

Barreto dedi ki...

Helal, bravo. Bu takımın keyfini çıkarmalı...

mit dedi ki...

Demek ki neymiş? Klasik 11'le çıkmak o kadar da kötü değilmiş :) Bizi hatalı çıkardıkları için Şenol Hoca'ya ve tüm takıma teşekkürler!

SİYAAAH!

Mayor dedi ki...

Futbol entelijansiyasi butun bildiklerini tekrar gozden geciriyor ya da soka girdi bir sureligine.
Geometrik futbol, proje takimi, Ralf Ragnick, Redbull sinirsiz sponsorlugu falan karadenizin Gunes'inde soldu gitti.
Benim icin kesinlesen bazi seyler,
Cenk bu takimin ilk 11 adami.
6 sene sonra ilke defa soyluyorum Q7 bu takimin ilk 11 elemani.
Pepe bu takimin gorunmez kahramani.
Atiba, dogacak cocugumun adini Atiba koymayi dusundum karim karsi cikti, bir kedi yavruladi bahcemizde yavrulardan birinin adi Atiba artik.

tekrar soylemekten cekinmiyorum, RB Leipzig'in oyuncularinin transfermarketdaki degerlerine bir gidip bakin lutfen. Redbull hakikaten proje yaratmis, pazarlama projesi, Keita dediginiz bu mu? Werner Cenk'ten daha mi iyi?
Harika cocuk Emil Forsberg mi yoksa Caner mi veya Babel mi?


Ekrem35 dedi ki...

@drblackeagle

Vallahi öyle oldu. Porto maçından galibiyet ya da en kötü beraberlik beklentim vardı ama bu maç için 3 puan hiç beklemiyordum. Takım için gerçek bir eşik atlama maçı oldu. Hepsine tebrikler.

Maçtan önce ezber 11 eleştirisi yapmıştım. Ezber 11 yorulana kadar özellikle 25-30 dk muazzam oynadı. O dakikalarda hocaya beni yanılttığı için teşekkür ediyordum. Ben bütün sezon yanılmaya hazırım sonuçlar böyle olacaksa :)

Mayor dedi ki...

Prardon bir de sunu ekleyeyim,
Upamecano mu , Tosic mi? ha ha

QuaresmA dedi ki...

@ Mayor

Onu bilmem de eski Ankaragüçlü Augustine'i Leipzig'in Augustin'ine yeğlerim. :))

nathan dedi ki...

Müthiş, başka bir tanımı yok. FB maçı gibi her türlü alaverenin olduğu ortamdan çok değil 3 gün sonra fiziksel ve mental olarak çıkıp yaş ortalaması 23 olan ve total futbol oynayan, Bundesliga ikincisi böyle bir rakibe karşı bu mücadele, bu pres ve bu oyun her türlü takdirin de ötesinde. Takım özellikle orta alan ve rakip ceza alanı önünde hızlı ve ayağa pasla çok iyi işler yaptı. Keita da takım orta alanı böyle hızla geçince defansif yöne evrilerek etkisizleşti ve faullere başladı. Oğuzhan müthişti ve o böyle oynayınca başta takımın haline göre über ötesi bir şekle dönüşebilen Babel ve diğerleri de uçtu. Biz bile böyle bir oyun beklemiyorduk ki Leipzig nereden bekleyecek. Werner'in pas almaya dayalı oyunda var olduğunu da böylece görmüş olduk. Bireysel olarak sırasıyla bir tek Forsberg ve Sabitzer tehlikeli işler yapabildiler ama yeterli olmadı.

Özellikle ikinci yarının başında yediğimiz baskı tesadüf değil. Porto maçında da aynısı olmuştu. Bana sanki bilinçli gibi geldi, o maçta da bu rakip baskıya dayanıp son bölümde yine kendi baskımıza başlamıştık. Kadro yaş ortalaması malum, yani bu durum taktikse anlaşılabilir. Yine de maça illa ki bir işaret koyacaksak buraya koyabiliriz.

88. dakikadaki Tosic'in topla deparı ve devamında Negredo ile duvar pası ve gol pozisyonu ayrı bir keyif verdi. Tosic yazsaydı kesin efsane olmuştu.

Monaco-Porto sonucuyla birlikte gruptan çıkmamız garanti gibi. İşte o zaman Vida da gelecek. Vida demişken Pepe yine inanılmaz oynadı ama bu sefer çok daha başka inanılmazdı, RM kariyeri dahil ilk defa bu derece terini silerken gördüm adamı, helal olsun.

nathan dedi ki...

Bu arada elbette Monaco'yu da dürtelim ama sonuçlar ne olursa olsun 3. maçlar sonunda yine lideriz.

fidddas dedi ki...

biz cenki bu oyunu ile devre arasında takımda tutamayız... (ikinci yarı o da takıma uydu ama ilk yarı etkinliği çok iyiydi.)
ileri dörtlü iki golde taam katkı vermiş oldu...

içimde kazanacağız hissi vardı, yazmıştım. Bu sonuç ile monaco maçları için üzerimizdeki baskı azaldı ama oyuncular şl'de farklı oynuyorlar.

porto-leipzig maçlarından beraberlikler gelirse işimiz rahatlayacak.

Zaitsev dedi ki...

Muhteşem bir ilk yarı performansı ve muhteşem bir galibiyet. 2ci yarı ağır baskı yememize rağmen Fabri'nin de iyi performansı ile kazasız belasız atlattık maçı.

Cumartesi oynayan takımla alakası olmayan bir takım vardı sahada. Herkes oynamak istedi. Böylece kimse ekstra işler zorlamadan iyi bir oyun ortaya çıktı.

Cenk ve Talisca'nın daha erken çıkarılması gerekiyordu ama Medel değişikliği bence hocanın değişiklik planlarını bozdu. Çıkarken sağ baldırını çekme varmış gibi tuttu ara sıra. Muhtemelen zorunlu bir değişiklik oldu.

2ci yarı baskının bu kadar yoğun olmasının sebepleri Cenk, Talisca ve Q7 üzerinden rakibin kolay çıkması, ortadan çıkarken çok top kaybı yapmamız ve oyunu tek kanada düşürmemiz. Bu seferde sola yıkıldı oyun. Q7 terste çok boş kalmasına rağmen ilk yarı olduğu gibi ters top indiremedik. Cenk, Oğuzhan'ın önüne verebilse o topu belki de 3-0'ı bulup maçı bitirecektik.

Atiba ilk yarının sıkıntılı parçası olacaktı az daha. Topla çok oynuyor ve 3-4 kere dürtmeden topu ayağından çıkarmıyor. Böyle olunca da baskı yiyor aşırı şekilde.

Hadi hayırlısı olsun. Darısı Trabzon'a.

Huzeyfe dedi ki...

Timo Werner kulagindan sakatlanmis. Hoca belki statta yuksek sesten olabilecegini soyledi.
Sesle futbolcu sakatlayan ilk taraftar biz olmaliyiz :)
Maca giden herkesin ellerine agizlarina saglik. Orada olmak isterdim.

Basar dedi ki...

Beyler takım zaten iyiydi ama tribünde de leipzigi baya bozduk. Adamların şakülü kaydı!

Tribünden bakınca Pepe efsane bir adam. Cenk dehşet oynadi, Babel çok iyiydi, Oğuzhan ve sonradan Tolgay orta sahayı o biçim derleyip toparladılar.

Bence geriye yaslanmak bir taktikti ki rakibin 17 şutu var ama 3u kaleyi bulmuş. Aralara neredeyse hiç adam kacirmadik (tosiç dahil)

Ben bir tek Taliscayi beğenmedim, o da gol attı daha ne yapsın. Bence daha erken değiştirilebilirdi.

Tribünü ovmusken, ikinci yarı abuk subuk bir fener tezahüratı vardı. Beyler ne gerek var? Biz başka ufkun yolcusuyuz. Takım dışında tribün de uluslar arası olmalı (ki ünü var,) CL macinda abuk lokal tezahürata gerek yok!

nathan dedi ki...

@Kuzeyfo

Olayı Alman basını da doğrulamış ve eleman bir de kulak tıkacı kullanmasına rağmen etkilenmiş :) İtiraf edeyim ki ben de bir iç saha maçında Vodafone'da rakip takım ıslıklanırken, ki ben de ıslıklıyordum, sağır olabilirim diye düşünmüştüm. Seyirci zaten Köyiçinde maça saat öğlen başlıyor ve full konsantrasyon stada giriyor. Eleştirdiğim yönleri vardır, ama mevcut yönetimin stadı bu yerinde tutabilmesi çok büyük bir başarı.

nathan dedi ki...

Yine de olayın tıbbi tarafı olabilir üst solunum enfeksiyonu filan, bilemeyiz.

Bilinense tribünün bugünkü galibiyette çok önemli bir role sahip olduğu. Her zaman doğru yerde doğru tepkiyi verdiler ve son düdük çalınana kadar susmadılar. Bu takım inanınca taraftarın da buna hazır olduğunu gösteren güzel bir örnek. Hani bazı eski fotoğraflar vardır çerçeveden ayırmaya kalktığında zamanla yapıştığı için yırtılmaya başlayınca sökmekten vazgeçersin, takım ve taraftar uyumu aynen böyleydi. Uefa paylaşmıştı Vodafone'da 9 Avrupa maçında yenilmiyor diye. Etti 10. Nice 11, 12 hatta 30'lu zaferlere.

Darısı TS maçına.

misafir dedi ki...

leipzig bayern ve dortmund hariç bundesligida tüm takımlara içeride dışarda tek kale oynayan takım tecrübesizliğin kurbanı oldu bu sene ligde de iyi gitmiyor,ama gurubun en organize takımı.beşiktaşımız çok büyük iş başardı taraftarımızada teşekkür etmek lazım adamları felç etti,teknik direktörleride itiraf etti. hakemler müdahale etmezse bu senede şampiyon olacağız ondan şüphem yok.

Aşağıdaki posta yazmıştım, tekrara düşmeyeyim şimdi ama ulan nasıl mental bir üstünlük sağlıyoruz rakiplere yok böyle bir şey ya. FB derbisinden sonra bu maçta Beşiktaş'ın rakibi önce kendisi olurdu, la sanki maçı Cumartesi değil de geçen sene oynadık. Bambaşka bir konsantrasyon, mental güç bu inanılmaz bir şey.

Bir de şunu anlamıyorum. Napoli bol bol kaçırdı, kalecisi Reina malladı şans dedik. Lyon kaçırdı şans dedik. Olympiakos kalecisi malladı şans dedik. Porto kalecisi Casillas malladı şans dedik. Leipzig bol bol kaçırdı, kalecisi malladı ulan arkadaş her şey şans olamaz. Sahada niceliksel olarak ölçülmeyecek bir şeyler yapıyoruz rakiplere. Yani oyun olarak olmasını istediğimiz ve de korktuğumuz şeylerin hepsi gerçekleşiyor bu maçlarda ama skor lehimize oluyor ekseriyetle. Maçtan önce podcast'te ne konuştuysak hepsi oldu, skor hariç :) (Övünç kazanırız demişti gerçi ama gol yemedik be!) Bu işte çözemediğimiz bir şey var.

misafir dedi ki...

liverpoola teşekkür etmek lazım bundesliga'da harikalar yaratan adam keita kontağı kapatmış ki bu adam leipzigin 100'de 50'si teşekkürler kloop:)

Huzeyfe dedi ki...

@ shelby

Ilk kisma aynen katiliyorum.

Belki de herseyi sayilarla gormek mumkun degil. Metin Tekin'den gelsin: "istatistik tek basina birsey anlatmaz".

Hocanin oynattigi hucum sablonlari eldeki oyuncularla cok yuksek verim veriyor. Verim yuksek olursa illa 20 sut atmana gerek kalmaz.
Porto macinda ve bu macta ayni golleri attik. Talisca'nin golleri kopya, yine Babel'in golleri de cok benzer.
Bunu kaleci malligiyla aciklayamazsiniz. Futbolda hata olmadan gol olmaz. Karsina cikan her takimin kalecisi hata yapiyorsa sen rakip kaleciyi sasirtacak birseyler yapiyorsun demektir. Ozguvenle de olur bu, mac oncesi yaptigin planin tutmasiyla ve oyuncularin bu plani cok iyi kavramasiyla da olur. Bence hoca ikisini de veriyor takima. Hafta ici gidip kendisi Leipzig'in macini izlemis.
Pepe de UEFA'ya verdigi roportajda hocanin cok zeki oldugunu soylemis. Abartili laflar eden biri olmadigini dusunurseniz, calistigi teknik direktor yelpazesine bakinca hocanin degeri daha net anlasiliyor bence.

nathan dedi ki...

@shelbyl @Kuzeyfo

Yorumlarınızın ikisine birden kompakt katılıyorum. Bunu en basitinden maç içinde çekilen fotoğraflardaki oyuncuların halinden anlayabilirsiniz. Hepsinde özgüven ve birbirlerine sevgi, dayanışma var. Bu seviyedeki adamlar tesadüfen bu hale gelmez. Şenol Güneş kazanmada tarif edilemez olan o X faktörü müthiş kullanıyor.

@misafir

Keita çok etkili bir adam ama Leipzig'in yüzde 50'si değil. Bunu anlayabilmek için biraz Rangnick'i yani Leipzig'i perde arkasından yöneten adamı da tanımak lazım. Keita Liverpool'a bu bedele transfer olduysa, ki aslında bu sezon başı gitseydi daha fazla bir rakama gidecekti ama takımı bu zamanı seçti, bu başarısı önemli oranda Leipzig takımı sayesinde oldu. Peki niye daha yüksek rakama bu sezon başı vermediler, üstelik mali açıdan sorunları olmadığı halde? Basit yanıt: ikame için bekleyecekler. Bunun anlamı Keita'nın havlu atamayacak olması. Öyle bir durumda takım disiplinini en üst düzeyde tutan teknik ekip bu vatandaşı affetmez bundan hiç şüpheniz olmasın. Diyeceksiniz ki Liverpool'la zaten anlaştılar. Öncelikle bu anlaşmanın detaylarını bilmiyoruz ama gayet emin söyleyebilirim ki bırakın Liverpool'u, hiçbir PL takımı öyle bir yıl sonrasına garanti sözleşme yapmaz.

Keita'nın bu maçtaki hali söylediğim gibi tamamen orta alanlarına aykırı gelen bir rakip baskısı ve pas alışverişi nedeniyle hücum halini terkedip sadece defansa odaklanması. Normalde Keita'nın değerli olmasının nedeni oturmuş bir pas trafiğinde ekstra işler yapabilmesi. Beşiktaş bu kurguyu seyircinin de desteğiyle bozdu. Yoksa Leipzig'de geri kalanlar bildiği işlerine devam edebilseydi Keita yine alıp yürürdü.

Bu sezon Bundesliga'ya iyi başlamadılar ve yabancı basın bunun en büyük nedenini ezber futboldan sıkılanlar olarak özetliyor. Bu durumun dahi Keita'ya etkisi yok çünkü kadroda orta alandaki en serbest adam konumunda. Ama dediğim gibi takım dökülürken bir Messi değil sonuçta. Yoksa 50 milyonları değil 200 milyonları konuşuyor olurduk (Tolisso dahi 40 bir de).

misafir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Uyuyup uyandim, ruya degilmis :)

Sunu bi yazayim buraya da vaktim olursa esnetirim sonra, keita net mac kondisyonu eksikligini cekti bize karsi. Bu da "mac yaptikca oyuncularin kondisyonu artar" teorisine arti olsun.

Valla tutturduk gidiyoruz. Oyunumuz mukemmel degil ama iyi yaptiklarimiz var, ve Fabri bugun gunundeydi. Hoca ilk geldiginde lig gelir avrupa gider demistim, simdi tersini diyecek konuma geldiysem bunu anlamlandirmak guc.

Son bi sey ekleyeyim, derbi benim bile oyle moralimi bozdu ki iki gun butun medyadan uzak tuttum kendimi. Takimin psikolojik direnisi bu bakimdan takdire sayan, helal olsun emegi gecen herkese bu hususta.

turgay dedi ki...

çok afedersiniz ama bu takımın bizimle ligde taşak geçtiğini düşünüyorum. 3 gün önce oyun ve mental olarak sinen takımdan sindiren takıma dönmek bana çok şaşırtıcı geliyor. ilk 30 dk frayburgla falan oynuyoruz zannettim. hele keita atılaydı ki çok yaklaşmıştı tamamen duisburga bağlayacaktı rakip. helal olsun demekten başka bi açıklamam yok.

güzel kurgulanmış bir maç seyrettik. rakip hayatı boyunca böyle atmosfer görmeyen bir topluluktan oluşunca o gazla müthiş 30dk oynadık. sonra klasik bekledik ancak öyle aman aman pozsiyon da vermedik. rakibi hafife almayalım. 3 tane birbirinden farklı değişiklikler yapıp farklı formasyonlarda oynayabildiler. buna rağmen etkili olamadılar. tabi fabrinin konsantrasyonu da bunda etkiliydi. ancak agustinin karşı karşıya topu denize vurması açıklanabilir bir olgu değil.

medel de umarım ciddi bişey yoktur. bende tabela kalkınca neden dedim ama sol açığı kovalarken sanırım fazla yüklendi kendine ve baldırını tutmaya başlamıştı. sanırım o çıkması sırasıyla tolgay-lens ve negredo girecekti oyuna. 6 puan süper iş. monacoya kaybetmezsek 2 maçı oldu porto maçındaki skor bizi son maçlar öncesi çıkarabilir gruptan.

şu ezber 11 olayını da açıklamak istiyorum. elindeki oyunculara sonsuz güven iyi birşey. ancak rakibe göre bu ezberi esnetmek lazım. evet porto ve leipzige karşı tuttu (göreceli olarak tutup tutmadığı tartışılabilir) ama fenere karşı tutmadı mesela. kazanan 11i bozmayalım tamam ama yine de bazı takımlara karşı elimizdeki geniş kadroyu kullanmak lazım. biz de leipzig gibi bir çok formasyonu oynayabiliriz. bunu görmek ve oyunculardan verim almak amaçlı deneyebiliriz diye düşünüyorum. tüm takıma tebrikler. darısı trabzon maçına.

alper dedi ki...

Hepinize kırgınım arkadaşlar.Hiç biriniz beni tebrik etmemişsiniz.3 gol atarızdan 2 gol atarıza düştüm bu blogta yazılanlar sonrası demiştim.Leipzig kim amk demiştim.İçinden geçeriz demiştim.Ezber 11 çıkın oynayın demiş hoca nasıl olsa yeneriz demiş demiştim.:))

can dedi ki...

Kasaba sikintisindan okyanus ferahligina...Inanilir gibi degil 3 gun icinde halet-i ruhiyemizi bu denli degistirmesi bu takimin. Helal olsun hepsine! Sahada herkes isini iyi yapti, bir tek Negredo hayal kirikligina ugratti beni biraz, diriligine sertligine cok ihtiyac duydugumuz dakikalarda sahada adeta yuruyerek. Tosic yilin golunu atacakti, son vurusa takildi. Cok buyuk avantaj elde ettik, burada kalmasin. Tarihimizin ilk SL ikinci turunu gorelim bu sene.

can dedi ki...

alper hos geldin yaw! sen geldin foruma nese geldi vallahi. dogru bu arada, hakikatten soylemistin bunlari da, tebrikler! bruma calima girip kaptirdikca aklima sen geldin, guldum.

Ben mevzuyu çözemiyorum vallahi . Normal şartlarda bu maçın berabere bitmesi lazım , keza Porto maçının da berabere bitmesi lazımdı . Baskı da yiyoruz , net olmasa da vuruş şansı da veriyoruz , eksik adamla defans yapmaya çalışıp orta sahanın kontrolünü kaybediyoruz ama oluyor bir şekilde .

Aynı mevzu 6-7 kere tekrarlandığında şans olmaktan çıkar . Her ne kadar oyunun gösterdiği farklı da olsa Beşiktaş bir şekilde bu maçları alacak özgüven seviyesine yükseldi . Hocanın en büyük başarısı net olarak .

Çok net bir Şampiyonlar Ligi takımıyız artık . Herkese helal olsun .

cochise dedi ki...

Dinleyenler olduysa Talisca'nın atacağı golü bile tarifledim daha ne yapayım :)Bu galibiyet @shelby başta kötümser arkadaşlara gelsin :)

Şu gazla Monaco maçı da içerde olsaydı iyi olurdu hesabı kapatırdık.

Zaman zaman iyi baskı yedik ama olacak o kadar. Orta saha hamlesi belki erken gelebilirdi ama sakatlık değişikliği de geciktirmiş olabilir.

Ozi-Ati kırmızı kart cezalı olması neredeyse iyi olmuş diyeceğim ikisi de çok yoruldu. Hafta sonu maça çıksalar arıza çıkabilirdi.

Genele bir ekleme yapayım; Talisca'nın Avrupa maçlaında daha iyi görünmesinin bir nedene ona yapılan faullerin hemen verilmesi. Türkiye'de (aslında tüm teknik olup da faul satamayan oyuncular için geçerlidir) dayak yiyorsun ama düdükler gelmeyince oyundan düşüyorsun.

alper dedi ki...

Bilen yazsın Monaco 442 mi oynuyor 433 mü 4231 mi?

yilmaz dedi ki...

Tosic'in topla çıktığı pozisyon aklıma bordo berelilerin telsiz'i kapatma efsanesini getirdi :)

Ben bu takımla yapacağımız iki maçta 1 puanı başarı olarak görüyorum diye yorum yapmıştım kuralar çekildiğinde. Bunun sebepleri var tabi, Adamların Alman ligi ikincisi oluşu, çok atletik ve genç oluşları, dikine hızlı çıkışları vs bir sürü sebebi vardı. Bundan dolayı alınan galibiyet çok anlamlı. Fakat demek ki tecrübe eksikliğini hiç hesaba katmamışım. İlk 15-20 dakikada resmen sürklase oldular ve bunun futbolla da çok alakası yoktu. Resmen "biz nerdeyiz aq" dediler. Kaldı ki bu durumu hocaları da söyledi.

Gruptan çıkmak için büyük bir avantaj yakaladık bu galibiyetle, ama benim için önemli olan galibiyet alışkanlığı edinmek. Avrupa kupalarında averajı düzeltiyoruz. Ben işin burasındayım.

Bu maç Leipzig oyuncularının da gelişimine çok katkı verecek. Bir daha avrupa deplasmanlarına giderken neyle karşılaşacaklarını biliyorlar artık.

alper dedi ki...

Alman ligi ikincisi vs rakipimiz ama bu bence korkulacak birşey değil.Alman ligi 16.sı Hamburg,Hertha Berlin vs gibi bir rakip Leipzig'ten daha tehlikelidir.Maya işi bu.Namın yaptığın işinden önce gelir fitbolda.İster Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kahvede oturan Mahmut Amca'ya ister Tenerife'de cafede oturup mojitosunu yudumlayan Alejandro'ya sorun (fitbolla orta halli ilgilenen) Leipzig kim yav der.Ve büyük ihtimal Leipzig'ten bir fitbolcu adı söyleyin deseniz söyleyemezler..Ama Monaco öyle değil.Yedeklerle bile çıksa Monaco'yu herkes bilir.Ooo Falcao var orda mikertir der.Onun için Monaco tehlikeli.2 maçta 2 puan harika olur ama 2 maçta 1 puan alırız bence..

Fitbol fitbolcuyla oynanır.Pepe,Adriano,Negredo,Medel'i herkes bilir.Gulasci'yi kim bilir..O çok meşhur Sacchi bile Rijkaard,Van Basten,Gullit gibilerle var olmuştur.Sonra ki onlarsız kariyeri çöptür.

alper dedi ki...

Benim yaşım aldı başını yürüdü zaten.40 yıldır maç izlerim sadece onu söyleyim.Avrupa fitboluna çok vakıf olduğum söylenmez ayrıca.Sağdan soldan kulağıma çarpanlarla yetinen biriyim.Ama sağolsun şu bloglar twitter falan fitbolumu çok geliştirdi.Ş.Güneş gibi bizim kuşak ön yargıları ile nefretleri ile hareket eden nesil.Mesela biz gibi BJK lılar GS liler ne derse tam tersini yaparak söyleyerek her zaman haklı çıkmanın gururunu defalarca yaşamışızdır.Şimdide sağolsunlar Borges ,Parmaniac,Karakullukçu,Caner Eler vs gibileri takip ediyorum ve ne derlerse tersine inanıyorum.Bielsa,Sarri,Hassenhütl övgülerini okuyup elde avuçta kupaları bile olmayan bu hocaların ne menem işler başardığını rüyamda görüyorum.Fitbol o kadar alengirli bir iş değil yahu.Top sendeyse rakip kaleye gidersin top rakipteyse kendi kalene geri gelirsin.Zidane,Ancelotti vs gibiler yüzlerce kaset izleyip koşu mesafesi ölçüp nabız ölçüp geometrik dizilimler,alan savunmları vs mi çalışıyor ..Hiç sanmam..Çalıştırırlar takımı rakibe göre bir kaç ufak değişiklik yapıp çıkın oynayın derler.
Bu blogtada naç öncesi olumsuz konuşan Leipzig güzellemesi yapan çoktu.O açıdan yeneriz 2 atarız demiştim.Orda da yeneriz bu takımı rahat olun.

planck dedi ki...

Görüldüğü üzere takım ve teknik heyetin aklı ve ruhu camianın geri kalanının fersah fersah önüne geçmiş. Cmrtesi yaşananları yok hükmünde görmüşler, sadece bir fiziksel yorgunluk vardı. Takım CL seviyesinde, biz taraftarlar uefaya grup aşaması zihnine hapsolmuşuz :) yaşlı(tecrübeli) takım eleştrisi yapıyor kaygılanıyordum ama gruptan çıkacak ilerki turlarda kök söktüreceksek hepsine eyvallah :)

Yanlız söylemeden geçemiycem q7 3 bek eskitti yahu, millet arkasını toparlıycam derken telef oluyo

YSY dedi ki...

Maçtaydım. Yukarıda arkadaşlar söylenecek çoğu şeyi söylemişler ben sadece şu tespitlerimi aktarayım. Tolgay oyuna girdikten sonra atiba-ozzy-babel-cenk dörtlüsü çok daha güzel işlemeye başladı. O kısımdan çok zevk aldım. Kaldı ki bunu genç ve önde pres yapmayı seven bir rakibe karşı yaptık. O anlamda trabzon maçındaki medel-tolgay ortasahası beni heyecanlandırıyor ama keşke o maçta talisca yerine ozzy ile görebilseydik tekrar olayı teyit etmiş olurduk. Çıplak gözle görüdüğüm ozzy sürekli talisca ya press yapması yönünde sesleniyordu hatta en sonunda çıldırmış gibi kendini yırtıyordu. Aynı şekilde tolgay da caner e niye ayağa oynamıyorsun diye uyarıda bulundu maç içinde. Bana kalırsa ortasaha geleceğimiz ozzy-medel-tolgay

Bunu talisca için söylerdim ama bana enteresan şekilde takımda maç seçiyor gibi gelmeye başladı. Yani sanırım üstüste iki şampiyonluktan sonra lig sarmıyor ama esas ekmek teknemizin orası olduğunu kimse unutmamalı.

Liepzig içinde bir cümle. Bir takım bu kadar mı ayağa oynar. Sürekli ayağa sürekli ayağa. Neredeyse hiç orta yapmadılar yada ben hatırlamıyorum. Kenarlardan ortadan delmeye çalıştılar. He gol atamadılar ama karşıdaki napoli olsa o pozisyonlar gol oluyor işte geçen sene yaşadığımız gibi.

GeceGezgini dedi ki...

Öyle bir oyun oynuyoruz ki "sonraki maçta Monaco kesin bize 2-3 atar" dedirttiriyor. Ama Monaco maçına çıkıp yine "süpriz" yapabilir ve bu lafları yiyebilirim.

Eskiden Avrupa' da sürekli top çevirip rakibi ablukaya aldığımız maçlarda rakip 2 defa gelip 2 tane sallayıp dönerdi, sanki şimdi biz aynısını yapıyor gibiyiz. Kendimi bunun da bir taktik olduğuna inandırmaya çalışıyorum, ama bir taraftan da mantığım bunu kabul etmiyor. İstatistik, Opta dataları vs ile tamamen çelişiyoruz. Düşünmeyi bıraktım o yüzden.

planck dedi ki...

ama optaya göre gruptan çıkma şansımız 92%miş :))

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Acillik durumdaydim ana gene de maçı mumkun oldugunca izledim. Ileride mezara sistem çektiricez :)

Hayal meyal içinde Babel, Oguzhan ve Necipi çok iyi gördüm. Kaç top kaptilar bakacagim. Hele Necip'in Bruma savunmasi muthişti.
Caner ve Atiba çok şut çektirdiler. Rakip 7 numaranin 7 şutu vardir rahat. En zayif halka oralardi. Medel'in sagbeki de pek oluyormuş. Gokhan Gonul, Vida ve Adriano'lu ŞL ligi maçları görürürüz umarım.

Gol var da, Talisca cidden çok kötü oynuyor. Kafa sadece bonserviste mi acaba?

planck dedi ki...

hocam valla durumun kötüymüş hakkaten geçmiş olsun zira necip inanılmaz sırıttı. arkasını pepe zor toparladı. hiç pozisyon alamadı tackle yapıcam derken devamlı yerdeydi.

taliscanın gol atmayıp da iyi oynadığı bir oyun hatırlamıyorum valla. jardele döndü eleman. bir sene sonra alındığının 2 katına satılacaksa alınsın, başka türlü çekilmez zira çok maç seçiyor oyuna da katkısı mevkisine göre çok az.

Zaitsev dedi ki...

@ GeceGezgini

Monaco arkada çok boşluk veriyor. Hem Leipzig hem Monaco hem de Nice bu boşlukları kullandılar. Leipzig atamadı ama diğer 2si affetmedi. Topla hızlı çıkabilirsek yediğimizden fazlasını atarız ;)

@ YSY

Maç içinde sonradan oluşan Ozzy-Atiba-Tolgay 3lüsü daha verimli oluyor ama maça böyle başlayınca Ozzy ve Tolgay birbirini resetliyor. Sağ bek başlayan Necip ile sonradan sağ bek pozisyonuna geçen Necip gibi.

Talisca konusunda da katılıyorum. Maç seçiyor ve en iyi maçında bile belki 10 top kaybı yapıyor. Avrupada faulleri alıyor ama ligde alamıyor ve her kendini yere atış bize kontra olarak dönüyor.

@ Övünç

Yazdıklarının sağ bek pozisyonundaki eksiklik harici dengeli, tecrübeli ve kariyerli kadronun bir getirisi olduğunu düşünüyorum. Pepe-Q7-Adriano-Babel gibi ilk 11 adamları yanında Negredo ve Lens ile süslenmiş bir kadro. Caner-Cenk-Oğuzhan-Tolgay-Atiba gibi Avrupa'da bilinen oyuncularımızı ve dünya 3cüsü hocamızı da eklersek geniş ve bilinen bir kadromuz var. Bu takımın en kötü versiyonu bile 10 dakikalık iyi bir oyunla maç çevirebilir.

@ beagle

Talisca'nın kafa dediğin gibi hala transferinde. Gitmek için uğraştı ama olmadı. Bu sene gol atıyor ama maç içlerinde hiç yok. Pas hatasının , top kaybının sonu yok. Maç içi şut kovalıyor. Bir tane füze çıkarayım gündem olayım derdinde. Frikikleri de baraja takıyor. Geldi Caner attı bu maçta da sağdan frikik'i. Son 30 dakikalarda yorgun rakibe karşı oynatılsa daha çok iş görecek.

Çok şut çekti rakip dediğin gibi. Talisca ve Cenk'in Oğuzhan-Atiba'nın önünü kapatmamasında kaynaklanan bir sorun bu. En azından Talisca'nın o bölgeye girmesi lazım savunma yapılırken.

Basar dedi ki...

Maç için acaba soru işaretleri herkesin kafasında var.

Şöyle söyleyeyim, maçın ilk yarısı bittiğinde tabelaya baktım durum şöyleydi: Topla oynama %54 Beşiktaş % 46 RB maç sonundaki rakam %41 Beşiktaş % 46 59 oldu. Ayrıca bizim 4 shots on goal karşılık rakibin 9 şutundan 1'i isabet etmişti. Kısaca adamları abondone ettik (aldıkları sarı kartlardan, erken oyuncu değiştirmeden, yedikleri gollere ve hatta kulak rahatsızlığı geçirmelerine kadar) ve şuursuz atak yaptırdık.

İkinci yarı ise topu verdik ve Çanakkale geçilmez oynadık. Oldukça da başarılıydık. Pepe'nin bireysel hatası ve birde solumuzdan dağa diktikleri top harici yine havanda su döktürdük. Ben bunun bilinçli bir seçim olduğunu düşünüyorum. Adamlara alan vermedik, bize ligde yapılan kapanma oyununu oynadık. (Biliç zamanı şampiyonluğu bıraktığımız Antep beraberliğimiz aklıma geliyor) Bu oyuna Avrupa takımlarının alışkın olduğunu sanmıyorum. Zaten git-gel oyunu oynasak madara olurduk.

Bence doğru yoldayız. Düşünün ki bu takıma daha iki tane ayağı top yapan, tecrübeli ve üst düzey kademe anlayışına sahip bek gelecek. Lens, Negredo, Tolgay çıkanı aratmayacak oyuncular. Bu sebeple şansımız yüksek.

EC dedi ki...

@Planck

dogru soyluyorsun.. Q7 serbest oynamak icin, Gokhan i Adriano yu ve en son da Medel i pertletti..

Cin Seddi Lazim herifin arkasina..

Ofisde izledim maci..( uzaklarda olunca )

Suphelerim vardi cunku dinamizm , disiplin ve sureklilik hepsi karsi takimda var, ama tecrubesizlik ve ilk CL deplasman maci avantajlarimiz oldu..

Korkusuzca oynayisimiz.. Son Avrupa ve Dunya Sampiyonu ulkelerin takimlarina karsi alinan, taktiksel ve suphe olusturmayan net galibiyetlerimizle Baskan Fikret Orman in hedefledigi uluslarasi camiayi da kapsayacak sekilde dunya kulubu olma projesi icin onemli adimlar..

Cin icin tu kaka dendi bu yaz yapilan ziyaret sonrasi (10 yil yasadim ben Cin'de) devaminda da bu yilki kapsamaya alinacak Indonezya ve Malezya ziyaretleri ile Besiktas kulubu - Guneydogu Asya ve Dogu Asya da adi sani anilmaya baslayan bir kulup olabilir.. yabanci dil konusan arkadaslar varsa - eminim vardir - o ulkelerin twitter / blog vb sayfalarinda bizler kendimizde BESIKTAS i artik fisildamaya baslayabiliriz..

orada eger ucagin ayaklarini yerden kesebilirsek 10000000 Forma satisi garanti derim ben.. Bu da yeni Talisca lar demek..
Quaresma yi iyi fiyata emekliligi icin Asya pazarina yonlendirmek demek.. Cenk in Avrupa piyasasi yerine cok daha yuklu meblaglara Asya pazarina yonlendirilmesi demek..

Sadece Asya degil..
Kuzey Amerika da gelecegin Futbol'da besigi olabilecek bir bolge.. ABD de Futbol son derece hizla gelismekte.
Barcelona, Real Madrid, M. Utd gelmelerinin sebebi buralarda fan base olusturmak..

Seversiniz, sevmezsiniz ama yine Baskan Fikret Orman in olaya dini acidan yaklasip en iyi Musluman Futbol Kulubu ( Cogunlugunun Musluman Nufusun Olusturdugu Ulke den cikan Kulup) demesi de baska bir yeplazeyi kaplamak icin soylenmis bir cumleydi..

Sahaya cikan 11 de kac kisi musluman?
sorun o degil.. Turkiye nin markasi olma yolunda ilerleyen Besiktas in salt kuru soylemden ziyade oynadigi guzel futbol ile, aldigi basarili sonuclar ile ve cigir acan #Come2BESIKTAS ve dun aksam stadda simultane gelisen cep telefonlari esliginde sarkilar soylemesi bile takdire sayan seyler..

dun aksam Cem Goncu mu Cem Fante mi ikisinden birinin blogundaki yaziyi okumustum.. "Onlar Asagida Kalanlar" diye bitiyordu.. Cok dogru soylem.. Biz inandigimiz, iyi yaptigimiz dogrulari yapmaya devam edelim.. Ali Palabiyik dogal olarak surklase edilecek! Cem Satman bayragi bir dahaki sefere munasip yerine sokacak oyle olur olmaz kaldiracagina Besiktas Aleyhine..

Neyse Besiktas in keyfini cikaralim.. Sansliyiz.. Senol Gunes gibi bir Teknik Direktorumuz var ( Turkiye nin en basarili TD - mac kazanma sayilari, ulke futbolunun en yuksek basarisini alan TD vb konularinda ve ustune ustluk en pozitif futbolu oynatan TD ama medya Ego Terim ve Sinsi Centilmen Aykut u yalamayi tercih ediyor! ) ve vizyon sahibi, mantikli bir Baskanimiz var.. yanindaki tum degerli diger Besiktas Ogeleriyle hepsi bu kulubu 6 yil onceki durumundan bugunlere getirdiler!!!

Hepsine Cok Tesekkurler..

Bugün Uğur Meleke , Ronaldo'nun Rafa Benitez ile ilgili bir açıklamasını anlattı .

Ronaldo , Rafa hakkında şöyle diyor : ' Rafa'yı çok seviyorum . Futbolu çok iyi bilen , araştıran , geliştiren ve üzerine kafa yoran bir adam . Ama Real seviyesindeki oyuncular zaten ne yapacağını bilen adamlar . O sebeple kendilerine çok fazla komut verilmesinden hoşlanmıyorlar . Bence Rafa'nın problemi buydu .' Benzer bir mevzu yakın dönemde Nasri ve Eto'o , Rıza Çalımbay'ı 'sürekli oyunculara ne yapmaları gerektiğini söylemekten vazgeçmeli' şeklide eleştirmişlerdi .

Takımı ve Şenol Güneş'in felsefesini daha iyi özetleyemezdi sanırım . Hocayı teknik detaylara kafa yormamakla ilgili eleştiriyoruz bazen ama tam tersine atletik olarak bu kadar sınırlı bir takımla detaylara önem göstermeden başarılı olmak mümkün değildir diye düşünüyorum .

alper dedi ki...

Aşkolsun Övünç Şentürk.Onun için Uğur Meleke okumaya değer miydi?Bende yazdım 3-5 yorum yukarıda aynı şeyleri.

Bugün vergilere bayağı bir zam köklediler.Şampiyonlar ligi galibiyet gelirlerimize bile vergi koyacaklar diye korktum.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle
Gecmis olsun.

Amatorde filan oynamis olanlariniz varsa boyle tecrubeleri de vardir. Macin basinda one gecerseniz, geride oynarken rakibin bol bol uzaktan vurmasini istersiniz. Hem dinlenme sansiniz olur hem de rakip kalenize yaklasamaz. Leipzig de surekli bunu yapti. Acikcasi maci izlerken de hep icimden vur dedigim anlarda vurdular toplara. Acemi olduklari kesin, bu acidan sansliydik. Ama sonucta 4. torbadan geldigini dusunursek Leipzig'in karsimiza, birbirini notrleyen bir durum.
Son olarak istatistikte oyunu kaybetmis gibi gozuksek de attiklari cogu sut atak son bulsun diye cekilmis sutlar. Benim icin aslolan macin 2-0'a geldigi andaki istatistikler. Cunku maci orada bitirdik.

emruli dedi ki...

Maçın üzerine yeterince zaman geçti, coşkunun etkisi azaldı, daha sağlıklı düşünebiliyorum. İddialı konuşmayı sevmem ama sanki biz oyuncusuyla, hocasıyla büyük takım olmuşuz. En azından belirli bir eşiği aşmışız. İnönü'de bir Lazio maçı hatırlıyorum 2-1 yenildiğimiz, Niyazi Güney ismini bir kısmıniz hatırlar belki. Baksan ilk yarı top tamamen bizde, ceza sahasına kadar süper geliyoruz, hicbir sey olmuyor. Biz Claudio Lopez hangisiydi diyene kadar ilk 10 dakikada fisi çekmişlerdi. Şu an bunu rakibine yaşatan tarafta olmak çok keyifli. Demek, gerçekten futbol iyi oyuncuyla oynanıyor.

@beagle: geçmiş olsun.
@alper: helal olsun.

beagle dedi ki...

@planck

Top kapma istatistiği biraz cimri veriliyor. Pas arası falan karışıyor. Ama 20 dkda 2 kapmış. Lider de 90da 3. Sanirim Brumaya yapış, hiz almasin emri vardı. O yüzden o kadar pozisyon terketti. Ben Brumaya kart görmeden zorluk cikarmasindan çok mutluydum herhalde.

@Kuzeyfo
Teşekkürler

Maç sonu leipzig 20 şut çekmiş 19 orta yapmış. Isabetler 3 ve 2. Bu açıdan Napoli maçına benziyor işler biraz. Gene elenmeyelim. Yenileri 11e katmaktan vazgecmemek lazim. Almanlar bir daha böyle şut cekmez.

alper dedi ki...

Ohaa yav oha...FB işi iyice azıya almış.10 yıl önce ki bir fotosundan dolayı Pınar Bekbölet'i işten attırmış.

turkkant dedi ki...

Çok önemli bir galibiyet, olası bir seri puan kayıpları ile özgüven kaybının önüne geçtik; hatta ekstra bir özgüven boost oldu.

Çok net bir şekilde rakibin tecrübesiz olmasını çok iyi kullandık, baskı, 20 dakika baskın oyun derken, rakip kendine gelene kadar maç bitti. İkinci yarı da, oyunu soğutarak, biraz da şans filan maçı bitirdik.

Şu Fener maçlarında gereksiz stres gerginlik olmasa, o maçlarda da daha fazlasını yaparız... İnsan üzülüyor.

İkinci yarıdaki bizden daha iyi takımlar baskıyı üç şekilde ortadan kaldırıyor. Ya yerleşip alan savunmasıyla pozisyon vermeden bitiriyorlar, bu bizim takımın zor yapabileceği şey. Ya, Real'ın sık yaptığı gibi iki diri koşucu oyuncu oyunu alıp delici ataklarla rakibi dağıtıyorlar (bu Lens-Töre yedekte olsa mümkün), ya da pas pas oyunu öldürüyorlar. Tolgay ile biraz yaotık bunu ama daha fazlasını yapmak lazım.

yilmaz dedi ki...

aranızda ekşi sözlük yazarı olan varsa şuna bi müdahale etsin lütfen:
https://eksisozluk.com/entry/56831573

Beşiktaş şl'de 4 puanın altına hiç inmedi, nasıl 3.5 oluyor puan ortalaması? Nasıl hesap bu?

Canımı sıktılar akşam akşam :)

alper dedi ki...

Ne pr yaptık amk ya.C.Ronaldo bile come to beşiktaş demiş.Pepe ve Q7 var bana ihtiyaçları yok demiş.

beagle dedi ki...

@Emruli
Teşekkürler

O Lazio maçı aklimda hep gol kacirmanin kitabini yazdik diye kaldi. Pancuya çok kizmistim ama öyle bir rakibe, o kadar saldirabilmek de güzeldi. Yalniz eski savunma hatlarimiz gerçekten berbatti. Gönül, Pepe, Vida, Adriano hattiyla maç izleyecegiz ikinci devre :)

Unknown dedi ki...

hafta sonundaki travmadan herkesin çıktığını görmek güzel :)

istatistiksel anlamda kaybettiğimiz konusu tartışılmaz da, oyunu ve skoru teslim ettiğimiz söylenemez. en azından oyunun hiç bir anında savunmamızı düşürmedik, basketbolda olduğu gibi alan savunmasını iyi yapıp uzaktan şutlara zorladık.

şenol hoca maç öncesi sabredeceğiz demişti ama pek öyle olmadı. muazzam bir ilk 20 dk performansı izledik. esasında geçmiş yıllarda iyi performansları maç boyu göstermeye ve maç sonunda tabelada istediğimiz skoru görememeye alışığız ama oraları geride bırakmış olmak güzel.

istediğini alma, sakin kalma, skor üstünlüğünü koruma, oyununu bazı bölümlerinde sahaya hükmetme gibi konularda, özellikle son 2 yılda, takım muazzam derecede büyüdü/gelişti. burada toplam oyuncu tecrübesindeki artışın, yani kadromuzun yaşlı oyunculardan oluşmuş olmasının etkisi büyük. son 4 sezonda (biliç ve 3 sezon şenol hoca) toplamda 34 avrupa maça oynadık ve tabelada kaybettiğimiz maçlar şunlar:

2014 - 2015 sezonu 14 karşılaşma
arsenal (d): 1-0
liverpool (d): 1-0
club brugge (d): 2-1
club brugge: 3-1

2015-2016 sezonu 6 karşılaşma
sporting (d): 3-1

2016 - 2017 sezonu 12 karşılaşma
dinamo kiev (d): 6-0
lyon (d): 2-1

bu sezon 2 karşılaşma.

saçma bir oyuna dönüşen/dönüştürülen kiev maçı dışında saçma sapan bireysel hatalar dışında kolay kolay maç kaybetmeyen bir takıma dönüştük. misal liverpool maçında yanlış hatırlamıyorsam motta, brugge maçında ekşimik reyiz, sporting maçında ekşimik reyiz, lyon maçında ise fabri'nin bireysel hataları sonumuzu getirmişti. görüldüğü gibi bireysel hatalar nedeniyle başımız oldukça ağrımıştı. dün akşam pepe'den gördüğümüz hata umarım bu yıl yaşadığımız ve kotamızı doldurduğumuz andır. biraz daha dikkatli olmamız şart.

ayrıca bu mağlubiyetlerin neredeyse hepsi de deplasmanda gelmiş. önümüzdeki fikstürde oynayacağımız maçlardan ikisinin içeride olması, dün akşam yaşanan atmosferin yarattığı etki düşünüldüğünde, üst tur adına oldukça umut verici. ayrıca kendi adımıza en zor virajlardan birini de dönmek üzereyiz, trabzon, gençlerbirliği, monaco ve başakşehir fikstürünü bir ay içerisinde bitirmiş olacağız. bu süreçten sonra veya bu sürecin herhangi bir noktasında gökhan gönül ve adriano'nun takıma dönmesiyle oyun aklımızın/dengemizin daha da yükseleceği aşikar.

yukarıdaki tablo ve takımın gelişimi sayesinde şampiyonlar ligi sezonunun kalanı için çok umutluyum. monaco maçına kadar yine sabırla maç maç gitmeliyiz, sonrasında hem yerel fikstürümüz görece daha kolay, hem de takımdaki sakat oyuncularımızın geri dönüş tarihleri giderek yaklaşıyor.

Basar dedi ki...

Bu arada, rakip ilk şutunu attığında (auta giden kötü bir şuttu) skorbordda dakika 19'u gösteriyordu. Hakikaten ilk yarı rakibi sürklase ettik, ikinci yarı da topu verip maçı söndürdük.

carlito dedi ki...

maç gecesi stattan çıkıp eve dönüşümüz gece 2'yi bulduğu ve ertesi günü hasta geçirdiğim için yorum yazacak enerjiyi bulamadım :) (bu arada sana da geçmiş olsun beagle) atmosfer gerçekten muhteşemdi, stadın açıldığı günden beri orada olan biri olarak daha önceki tüm derbi ve CL maçlarından daha etkili bir taraftar baskısı kurduk, ama bunda maça çok iyi başlayan takımın da etkisi vardı tabii.. rakip forvetin yüksek sesten rahatsızlanıp çıkması hiç şaşırtmadı beni, zira benim bile beynim uğuldadı bir ara!

maç öncesi büyük çoğunluğumuz ezber kadro eleştirisi yapmıştık hocaya, fb 11'i ile çıkmamızdan memnun olan yok gibiydi.. ama şimdi övgüler düzdüğümüz o ilk yarı performansını da bu 11 göstermişse, başta hoca olmak üzere hepsine bir özür borcumuz var.. mahcup ettiler bizi, umarım her bilmişlik yaptığımızda da mahcup etmeye devam ederler..
her ne kadar Negredo'nun takıma girip olabildiğince fazla süre almasını istesem de, bu maçtan sonra Cenk'imn takımdan kesilmesini istemek haksızlık olur diyorum artık.. golle, asistle falan ilgisi yok bu işin, adamdaki gelişimi görmemek için ya kör olmak lazım, ya da ön yargılarla ezbere konuşmak.. Cenk'in yaptığı, rakip savunmalara illallah dedirten cinsten presi en son İlhan Mansız'ın yaptığını izlemiştim, özlemişim hakikaten! artık sırtı dönük de top karşılıyor, her seferinde başarılı olamasa da kafa toplarını da alabiliyor, verkaçlara da giriyor.. iki sene önce son vuruşlar dışında pek artısı olmayan bir forvetken şimdi gitgide meziyetlerini arttırıyor.. bunda elbette çok çalışıyor olmasının etkisi büyük.. umarım büyük bir paraya elden çıkartana kadar bu yükselen performansını sürdürür..

Basar'ın yazdığı gibi, ikinci yarıda gördüğümüz geri çekilme durumunun bir strateji olduğunu düşündüm ben de maçı izlerken.. tabii riskli bir plan ama işe yaradı.. öteki türlü oynasak, arkamıza sarkmalarına müsaade eden bir oyun tarzı çok daha fazla riskli olurdu.. adamlar sürekli surlarda gedik açmaya çalışan orta çağ istilacıları gibi didindi durdu, ama o surları delecek topları yoktu :)
tabii her maç aynı plan işlemez, içerdeki monaco-porto maçlarında daha farklı stratejiler izleyebiliriz.. iki maçta 6 puan muhteşem oldu, kuralar çekildiğinde buradaki yorumları hatırlıyorum da, toplamda 4-5 puanı geçemeyiz diyenlerin sayısı az değildi :) artık gruptan çıkma şansımız çok yüksek, ama yine de işi garanti görmemek lazım.. hatırlayanlar bilir ilk CL tecrübemizde de 3 maç sonunda 6 puanımız vardı (PSG VE Göteborg galibiyetleri) ama kalan maçta puan alamayıp grup üçüncüsü olmuştuk.. tabii ki o zamanki acemi Beşiktaş ile şimdiki takım aynı değil, artık 4. torba seviyesini bırak, 2. torba takımı olma yolunda ilerliyoruz.. ama dediğim gibi işi sıkı tutmakta fayda var, içerdeki maçlarda alınacak 3-4 puan işi bitirir.. fazlasını alırsak da liderliği getirir ;)

planck dedi ki...

savunmaya çekildiğimiz zaman 6-3-1e dönüyoruz. defansı hattı yani bekler dahil 4 kişi cezasahasını koruyor, babel ve q7 de defansla aynı hizzaya gelip kanatları tutuyorlar. burada taliscanın atiba ve ozzy arasına girip göbeği tam sağlama alması gerekiyor ama pek becerebildiğini göremedim tvden. sanırım 2009da rubin kazan barçayı buna benzer bir dizilişle evinde yenmiş deplasmanda berabere kalmıştı.

mit dedi ki...

Fenerliler saldırmaya, takımı aşağı çekme çalışmalarına devam ediyor. Bu adam Kulüpler Birliği başkan yardımcısı bir de, unutmayalım:

http://www.ntvspor.net/futbol/video-hakem-uygulamasi-olsaydi-besiktas-in-sampiyonluk-sayisi-59ccddd2c3159e1c40fb9f3d

Yorum Gönder

Ara