.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ağustos 2017 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Bursaspor

Goller: Dusko Tosic (18'), Atiba Hutchinson (64')
En iyi üç: Dusko Tosic, Pepe, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Alvaro Negredo

Karne:

Şenol Güneş 4.6
Beşiktaş 5.3
Bursaspor 5.1
Mete Kalkavan 3.5

Fabri 6.1
Dusko Tosic 8.2
Pepe 7.7
Caner Erkin 6.8
Adriano (79')6.1
Oğuzhan Özyakup 5.0
Atiba Hutchinson 7.2
Anderson Talisca 5.5
Ryan Babel 5.5
Ricardo Quaresma (85')4.3
Cenk Tosun (72')5.6

Alvaro Negredo (72') 5.4
Andreas Beck (79') 5.6
Tolgay Arslan (85') 5.9

Takım Ortalaması 6.1

Anket: 39 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

76 Yorum:

planck dedi ki...

geçen sene ozzy sakatken inler oynarken ve caner sakatlanmamışken de böyle saçma oynuyorduk. ortasahayı bypass edip direk cezasahasında veya hemen önünde forvetlerle top buluşturmaya çalışıp top kaybedip almaya çalışmaca. caner takıma bu oyunu dikte ediyor ilk yarılarda. devrede hoca görüp ortasahada pasa dönmeye çalışıyor falan. bu sefer de kağnı hızıyla top çeviriyoruz. zaten ozzy yine yok(!). ama herkes artık bu kısır muhabbetten başka şeyler görmek istiyor. takım takır takır pasla rakibi maynuna çeviren bi oyun oynasa kimse negredo lens medel falan demiyecek aslında.

güzel olan tek şey takım pozisyon vermiyor. tosiç hem sol stoperi hem 8 numarayı 10 numara oynuyor :)

yilmaz dedi ki...

şu saçma sapan fenerbahçe oyunundan beşiktaş oyununa dönmemiz gerekiyor. Bu futbolla şl'de hiç bir hedef koymaya gerek yok. En iyi maçımız 0-0 biter.

Ayrıca hoca'nın ilk yarı berbat futbol oynayan takıma müdahele etmemesi akıl alır gibi değil. İlla ki 60'ı beklemek zorunda değiliz, takım kötü oynuyor. Adriano'yu sola çekip Beck'i oyuna sürse hiç değilse bi kanattan oyun oynamaya çalışırdık. Caner'in bizim sahadan ortaları sıktı artık. Aynısı öbür kanatta Quaresma. Fakat bu beyfendiyi oyundan alırken tüm takım tribün geriliyor. Erman çakalı fırsat bekliyor su şişelerine vursa da "Şenol mutsuz" desem diye.

Oğuzhan da dün Beşiktaş'taki en kötü günündeydi. Geçen hafta iyiyken oyundan çıkarmıştı hoca bu kez de kenarda Tolgay beklemesine rağmen çıkarmadı onu. Hakikaen hoca bu aralar oyunu hiç okuyamıyor.

Böyle oynamaya devam edersek negredo ligi 10 golün altında bitirir. Onun yerinde lewandowski olsa belki 12-13 gol. Şu oyunla forvete gol attırmak mümkün değil.

dünkü maç için kimseye 3'ten yukarı puan vermem.

YSY dedi ki...

Canerin niye interden gönderildiği belli oluyor.

Bu arada beck in girmesi sırasında medel kalktı içeri girdi sonra tekrar geri getirdiler. Adam da bir sıkıntı var ama anlamadım.

Bana kalırsa şu takımda medel-tolgay ortasahası oynamalı ama yinede söylüyorum mesafeler bu kadar açıkkken medel de maymuna döner orada.

Çin kampı baya yaramış.

Hidayet dedi ki...

şenol hoca'nın takım yönetme anlayışını da düşünürsek ,beşiktaş'ın gelebileceği en yüksek düzey, geçen yılın beğenilmeyen düzeyidir . nedir o anlayış , oyuncunun düşüncesinde bireysel olarak en iyi yaptığını düşündüğü kendisini en özgür hissettiği şeyi yapmasıdır. buna "plansızlık" diyorum . onun için de beşiktaş bu problemi şenol hoca varken , transfer yapmadan çözemez. onun için q7 yerine lens'i istiyoruz . o belki içeri girer diye. ya da adriano'yu tercih ediyoruz , o caner gibi sürekli orta yapmaz diye . çünkü beşiktaş'ta plan eşittir oyuncu ne isterse o. bunun kazanma ihtimali yok.

fakat bütün formsuzlukları falan görmezden gelerek konuşacak olursak ,beşiktaş'ın ortasahası (atiba-oğuzhan) bu kadar ağır oynadıkları müddetçe ,kanatlarda-ilerde speedy gonzales olsa inanın yine sonuç değişmeyecek. neden atiba-oğuzhan diyorum . çünkü atiba-oğuzhan-talisca diye bir ortasaha yok ,
kendimizi kandırmayalım. kanat oyuncuları dahil , top kazanma süreleri çok uzun ve genellikle faul yaparak rakibi durduruyorlar . böylece kazanılan toplarla ani hücum şansı da yok oluyor . kazansak bile yapabilirmiyiz ona da emin değilim. form düzeyi elbet yükselecektir .fakat bu sorunların giderileceğini sanmıyorum . çünkü geçen sezon bütün bir yıl düzeltilemedi. bu yıl da aynen devam ettiriyoruz .

bence tek çözüm yolu medel'i dm olarak düşünerek , yanına dribling özellikli hızlı , direkt oynayan, atletik bir cm bulmak , ya da oyunu yönetecek ,hücum şeklini , formatını yönetecek am bulmak. hoca'nın yerinde olsam şu milli arada bütün süreyi rakibi merkezden delmenin yollarını bulmakla geçiririm. bir süre kanatları tamamen beklere bırakarak falan oynasın . artık bu oyun şekli hem bizi sıktı , hem rakip ezberledi kendisinin antrenörlüğü hakkında da kocaman soru işaretleri bırakıyor.

Hidayet dedi ki...

@ YSY

hocam ,medel -tolgay'a katılıyorum , fakat hem tolgay'ın hoca'nın gözündeki düşük profili (oğuzhan'ı oturtması bakımından) hem de önünde talisca varken , sağda q7 ,solda caner varken ,oyunu yönlendirmesinin imkansızlığı bakımından zor diyorum . fakat şu anda olması gereken kesinlikle senin dediğin , medel-tolgay.

medel'in tepkiyi görmedim ama , oynadığın oyun bu , ortasahanın hali de buysa ,eliyle koluyla topun oynanması gereken yerleri işaret edip sahada yürüyen merkez oyuncun varsa (oğuzhan) inter'den gelen adamı oturmaya ikna edemezsin . yarın ısrar edersen ,negredo'da da problem çıkacak.

Skywalker dedi ki...

GG sag beke Adriano sol beke Lens'de Q'nun yerine 11'e monte edildigi zaman biraz futbol emareleri gorebiliriz, bireysel performanslar da yukselir. Oguzhan formsuz, Atiba formsuz, bir de bunlar birbirine duzenli pas veren sahadaki tek 2'li. Caner ortasaha cizgisinden falan iceri dolduruyo, Q bin calim sonra orta, Tali surekli kendine sut pozisyonu olusturmaya calisiyo. Bi takim oyunu yok. Caner ve Q bizim alternatif plan olmali (hatta insallah Sosa'yi aliriz Tali de B planina kayar). Bu plan uygulamadayken de Medel ve Atiba'yla oynayip donen toplari takir takir toplayacaksin. Ama dedigim gibi bu kesinlikle alternatif plan olmali, yoksa kanser oluruz butun sezon. Fener gibi top oynuyoruz resmen yahu.

YSY dedi ki...

Bilic in geri gelip ayarları düzeltip gitmesi lazım :)

hayalet dedi ki...

Medel konusunda hoca, efsane takıntı huyunu gösterirse, bu sene ortasaha planı konusunda çok yazarız burada. Atiba iki golde katkı vermiş olabilir ama dönen topları toplama konusunda sınıfta kaldı. Cl deplasmanlarında bu yumuşak ortasahayla şansımız yok. Medel bu takım için olmazsa olmaz bir adam. Kaldı ki pas repertuarı geniş bir oyuncu.

sports guy dedi ki...

Maci izleyemedim dugundeydim, yorumlara bakilirsa iyi ki izlememisim :) oyunsuzluk devam ediyor demek ki. Milli mac arasi tek umudumuz, o da olmazsa yapacak bir sey yok artik, sampiyonluk falan hayal.

BurkayJK dedi ki...

Kötü maç fakat karamsar değilim. Takımın sezon öncesi iyi hazırlanmadığı ortada. Milli ara bu konuda doping olabilir. Gökhan Gönül bir an önce 11'e dönsün ve Adriano sol beke geçsin. Artık kimsenin nazıyla tribiyle uğraşamayız, Lens direkt 11 yazılmalı. Cenk de bir zahmet kulübeye, artık Negredo ile başlayıp neler yaptığını/yapamadığını görmemiz lazım. Atiba'nın gönlümüzdeki yeri bambaşka ama böyle devam edecekse Medel monte edilmeli. Talisca tek pas oynamayı öğrenmeli, oyunun daha çok içinde olmalı.

Hocaya güveniyorum ve güvenimin boşa çıkmayacağını düşünüyorum.

Ekrem35 dedi ki...

Ben hocaya ilk sezon ve geçen sezon çok güveniyordum ancak bu sene o güvenim yok. Bunun nedeni de en çok alternatife sahip olduğumuz ve bu sahip olduğumuz alternatiflerin hemen hemen hepsinin 11 oyuncusu olduğu bir kadroya sahip olmamız. Hocanın bu geniş ve güçlü kadroyu idare edebileceğini düşünmüyorum. Bunun yerine sadece töre ve sosa olsaydı hocanın elinde o zaman güvenirdim. Çünkü kendisi dar bir rotasyonla oynayan ve belirlediği kurallar dışına çıkmayan maç içinde taktiksel değişikliğe gitmeyen ve oyuncu değişiklikleri pek yerinde olmayan bir hoca. Bence bu sezon en güçlü kadromuz ama ona pek uymayan bir hocamız var. Umuyorum ki hoca bazı takıntılarından kurtulur ve maçı okuma yönünde pozitif gelişir de ben yanılırım.

Barreto dedi ki...

Kadro kaliteli ve geniş, yedek kulubesindekiler alternatif olarak hep tartışma konusu olacak. Hocayı çokça eleştireceğiz. Milli maç arası geçsin 2-3 maçta takımı bir görelim, hoca asıl o zaman eleştiri yağmuruyla mücadele etmek zorunda kalacak ve sinirlenecek. Takımın şampiyonlar ligi maçlarıyla havaya gireceğini ve form tutacağını düşünüyorum. Bence aceleye ve panik yapmaya lüzum yok. Form tutmadan, yenileri monte etmeden, seyircisiz oynama cezasıyla 7 puan gayet iyi. Neredeyse 9 olacaktı.

Fakat Q7'nin Talisca'dan frikiği alması, tam anlamıyla ahmaklık. (Hakaret kastıyla yazmıyorum, daha uygun bir kelime bulamadım. TDK'ya göre ahmak:aklını gereği gibi kullanamayan) Ayrıca Q7'nin sağ ileride kafası kesik tavuk gibi çırpınmasına da bir son vermek gerek.

Bu arada Tosiç yanında Pepe'yi görünce kendini Süpermen zannetmeye başladı galiba.

turkkant dedi ki...

Önceki 15 senede 2 şampiyonluk yaşamış bir takımı iki kez üst üste şampiyon yapmış bir hocanın kredisinin bu kadar düşük olması üzücü. Enteresandır, özellikle yönetimle belirli bir ilişkisi olan kişilerde, sanırım habire birbirlerini doldurduklarından "Vizyonu Burak-Volkan olan vizyonsuz hoca", "köylü Şenol", "takıntılı" vesaire vesaire salvolar bol... Takım bence de istenen seviyenin uzağında ama bir 6-8. haftayı beklemek lazım, bu kadar sert eleştirilere başlamadan önce.

Hepimiz 2 sene önceki oyunu gördüğümüz için onu ya da onun aşılmasını bekliyoruz, ama o tarz oyun tek pas, al veri bilen 3 orta saha ile mümkün bir futbol. Maalesef Talisca'nın orta üçlüde oynadığı bir sistemde o futbolu görmemiz kolay değil. Talisca etkili ama oyun anlamında da çok götürüleri olan bir oyuncu. Normalde Talisca forvet arkası oynayacaksa, takımın Real'in bir dönem James-Isco gibi 10 numara özellikli oyuncuları kanatlarda kullandığı vari 4-4-2 oynaması lazım. Yani 4 orta sahanın da al veri olsa, örneğin bir kanatta Nasri öbüründe Sosa, oynarsın önde Talisca-Cenk vb. Ama Babel-Lens-Q7 ile o iş olmaz. Bu da demektir ki, 2 yıl önceki futbol zor.

Bu yıl hocanın en büyük sınavı doğru rotasyon. Tolgay geçen hafta bu futbolu oynadıktan sonra bu hafta kenarda, Medel-Lens-Negroda bunları öyle uzun süre kenarda bekletemezsin sorun yaşatırlar. Lens'in Beşiktaş'a daha düşük bedele gelmesindeki yegane sebep, dünya kupasında kadroda olmak istemesi ve kadroda bıçak sırtı durumda olması.

Şu da var muhtemelen, hoca alının oyunculara, özellikle Lens ve Medel'e sıcak değilmiş ve orada bir iktidar savaşı var da deniyor.






nathan dedi ki...

@BurkayJK

Talisca etkin bir şekilde tek pas yapmayı öğrenirse o bahsedilen Milan ManU seviyesine gelir. Olur mu, inşallah. Bize gelen kimler performansını artırıp tavan yapmadı ki. Ama buna zamanımız var mı tartışılır. Gerçi Q7 halı saha kafasında davranmayıp frikiği bıraksaydı ve Talisca da yazsaydı, oyun hakkında eleştiride bulunan ve kendisini eleştirenler hemen tukaka ilan edilirdi burada, bu da bir gerçek.

İnşallah yönetimden birileri tepkilerden etkilenip Şenol Güneş'e telkinlerde filan bulunmaz. İşte o zaman tam Fenerlileşmiş oluruz. Aman diyim. Bir şeyler düzelecekse yine takımın kendi dinamikleriyle düzelecek. Ancak bu şekilde sağlam adımlar atılabilir.

Basar dedi ki...

Ya beyler Allah rızası için şu anketi kaldırın. Ne yorum okunuyor, ne doğru düzgün yazı yazılıyor.ya da anketin altina yorum yazılamasın, başka postta yorum yapılsın.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

@turkkant yorumlarında çok haklısın ama hoca da bazı seyleri körüklüyor. Burak-Volkan toplarına hiç girmeyecekti. Negredo 85 ve 72de oyuna girdi, medel lens ortada yok. Bir de maçtaki sonra büyük oyuncular büyüklüklerini göstermeli demiş. 18 dakikada çok zor o is. Hocanın biraz inadı bırakması lazım. Yoksa diğer postta yazdığım gibi söyle hocam takım neden oynamiyor tezahüratı başlayacak.

Son tahlilde, taraftarın kızıyor olması iyi bir şey. Hala aç hatta çok aç olduğumuzu gösteriyor. Yonetilebilirse pozitif bir durum bu.

hayalet dedi ki...

Medel ve Lens konusu yazıldı zaten basında. Hocaya ısrarla Atiba'yı yedekleyelim diyorlar. Onun stoper isterim dediği söyleniyor. Lens yerinede Volkan Şen'i istediği biliniyor. Siz alırsınız ama ben oynatmam kafasında olabilir. Zaten oyuncuya taktığı zaman ağzıyla kuş tutsa zor olduğunu biliyoruz. Bu zihniyetiyle İlhan Mansız gibi bir oyuncuyu kulübede beklemişti.
Bu Quaresma, olayı iyice abartarak devam ettiriyor. Ters taraftan top kornere çıkıyor, koşa koşa Caner'in kullanmak için hazırlandığı topu kendi kullanıyor. Ya arkadaşım git dönen topa vurmak için falan bekle. Ekstra bir oyuncu eksik yerleşim oldu birde o pozisyonda.

Quaresma'yı gördüğüm anda sinirlerim tepeme çıkıyor artık otomatik bir reflekse dönüştü. Adam gitti kornere bile salça oldu ya. Köşe gönderinin başında iki kişinin beklediği efsane bir taktiği dünya futbol literatürüne kazandırdık. Rakip kimin korneri kullanacağını bilemediği için kafası karıştı epey etkili!

Uyuyayım uyanayım sinirim geçer demiştim ama geçmeyecek galiba. Pazartesi Podcast'e biriktireyim bari.

planck dedi ki...

burası milli takım değil ilhanı yedek bıraktığı gibi bırakamaz. tribün nasıl tolgadan alıp fabriye verdi formayı yeri gelince q7den alıp lense de verebilir.

keşke haftaiçi hazırlık maçı falan yapsak da yeniler 11de başlayabilseler.

ozkankaya35 dedi ki...

Yeniler milli takimlarinda

nathan dedi ki...

@truant

Medel-Tolgay ikilisini sadece defansif anlamda değil orta alandaki pas trafiğinin düzelmesi için de düşünmek lazım. Medel'in uzun pasları ve Tolgay'ın driblingleri ve ara pasları şu anda ihtiyaç olan konular. Oğuzhan en üst performansına hep yanındakilerle ulaştı. Veli-Atiba vardı sonra Atiba-Sosa oldu. Onun oyunu için de gerekli bir durum. Talisca ne olacak; bence maçına göre Medel ve Tolgay'dan biri olmaz yine o olur, maçına göre de hamle oyuncusu olabilir (misal Bursa'nın oyununa karşı). Abartmadan biraz fantazi yaparsak kanatlardan birini keseriz, Adriano soldan yardırır, bu şekilde bu 3'lünün önünde yarım golcü gibi de oynar. Ama mevcut durumda her maç ilk 11 zor bana göre.

Frikik krizinde görünen Q7'ye kimsenin atma dediği yok. Taraftar tepkisiyle bundan sonra en azından belli bir süre topa atlamaz diye düşünüyorum. Ben bile daha iyi kullanıyorum frikikleri:

http://www.myfootballgames.co.uk/game/39/Free-Kick-Fusion.html

turgay dedi ki...

Merak ettiğim bir konu var neden hocayı eleştirmek için haftaların geçmesini bekleyeceğiz ? Bu takımın kadrosuna öyle ya da böyle direk etki edecek oyuncular alındı. En önemlisi de geçen yıl olduğu gibi son anlarda değil haftalar öncesinden bazısı lig başlamadan falan geldiler. Siz hoca olarak burak volkan vizyonunda olup yerlerine negredo lens alınınca benim istediğim alınmadı oynatmıyorum deme lüksünüz var mı ? Bugün ben şunu düşünüyorum hoca ve yönetim arasında büyük vizyon farkı var. Yönetim takımın sorunlarını hocadan daha iyi görüyor bence yaptıkları transferlerle. Bugün volkan-serdar-ozan-burak isteyen hocaya uluslararası düzeyde katkı verecek adamlar alındı. Hoca madem vizyon koyamıyor o zaman alınan adamları oyununa adapte etmeli. Ama maalesef geçen yılki bireysel performans odaklı oyunun üzerine birşey koyamıyor. Daha genç daha yetenekli oyuncular alınmışken inatla daha yaşlı daha yeteneksiz oyuncularla devam ediyor. Bugün negredo-lens-medel üçlüsünü Fenerbahçe'ye koysanız bambaşka seviyeye çıkarlar. Siz hala oyunu geliştirecek hamleler yapamıyorsanız ben 4-5 hafta geçmesini bekleyemem sizi eleştirmek için. Hem geç başladınız hazırlığa hem de iyi çalışmamışsanız hem de ego yapıp yanınıza farklı düşünen birini almamışsanız kusura bakmayın bu rezil oyunun Sorumlusu sizsiniz.

Oğuzhan'ı çok severim ama kötüyse kenarda Tolgay var. Cenk bence net bir golcüdür ama kötüyse kenarda negredo var. Q7ye saygım var ama oyunumuzu etkilediği ortadayken kenarda lens var. Atiba temposuz ise kenarda medel var. Bu oyunculara babel talisca eklenebilir. Alternatif çok fazla takımda. Eleştiri sürekli olacak bunun içinde beklemenin kimseye faydası yok bence. Büyük takımsanız büyük hoca olduğunuz deniyorsa o zaman her yapmadığınız ile eleştirileceksiniz futbolun kuralı bu. Zidane kısa hocalık döneminde bir sürü kupa kazandı ama bu sene kazanamazsa gidecektir. Arsene Wenger'i eleştirmek için 10.hafta beklenmiyor veya conte geçen sene darmadağın etti ligi ama costa ile yaşadıklarından sonra kovulma tehlikesi olduğu ne zamandır yazılıyor. Kimse vazgeçilmez değildir. beşiktaşın başarısız olma şampiyon olmama gibi lüksü yok maalesef. Bu eleştirileri en baştan yapmalıyız ki sezonu kurtaralım

ozan dedi ki...

1-Takim hazir degil, hadi yeniler de hazir degil , eyvallah kabul edelim ama hoca da artik 70te yapmasin degisikligi bir zahmet. Ben miniumum futbol bilgimle goruyorum tvden olmayanlari, hoca nasil gormez. Gormuyor olma sansi yok, goruyorsa da degisiklik yapsin cozum arasin. Yeniler buyuk oynamali ne demek? Sanirsin ozi,q, babel, cenk vs ucuruyor.


2-Hadi yeniler hazir degil,takima alismadi. Tolgay gecen haftanin en iyisi. Oynat iste Tolgayi, Ozi de belki kendine gelir. Boyle giderse Oziye homurdanmalar baslar. Bizim taraftar qyu,taliscayi gormez Oziyi yer once.

3-Volkan,Burak,Stoper istedim, Medel, Lens,Negredo geldi oynatmam diyemez hoca, kimse kusura bakmasin. Hocayi da cok seviyorum ama cidden oyle dusunuyorsa Milli takima yolcu edelim.

4-Bir de bu takim cine gitti hazirlanamadi muhabeti de sacma gelmeye basladi. 10 gun surse Cine gitmesi, jet-lagi, yorgunlugu. Lig basladi 3 hafta oldu bizde hala bir numara yok. Takim yazin hic calismamis belli oldu.

5-Hoca ne yapip edip yanina kafasi calisan bir yardimci bulsun ama hoca bulsun.Yonetim bulup yerlestirmesin cunku hoca onu da sallamaz.

Boyle giderse clde madara oluruz, takim icinde de buyuk catlak yoksa ligi gsnin durumuna gore 1-2 bitiriz ama kimse tatmin olmaz.

sports guy dedi ki...

@planck hocam cok guldum ya kusura bakma da :) bizim taraftar mi q7yi yedege oturtacak?

Tolga'yi oturtur onu yemek kolay. Mactan cikarken tezahurati yapilan tek oyuncudan forma falan almaz ama.

Hidayet dedi ki...

@carlito

carlito , dostum nerelerdesin . henüz 4-5 gün önce, beni , hoca'yı yerden yere vurmakla suçluyordun . gel de bir bak buraya. :)

Hidayet dedi ki...

ekleme :

pardon unutmuşum , eleştirilerin hemen hemen tümüne katılıyorum . bir de şu eklemeyi yapayım , geçen yıl milli araların hiçbiri oyun problemlerimizi çözmedi .bu sınava çalışmayan öğrencinin sınav ertelenince svinmesi gibi . hepimiz geçtik buralardan . değerlendirebilen pek az olur.

Basar dedi ki...

Hoca çok inatçıdır ama ne yapar eder hatasından döner... diyelim şimdilik. Milli takım arası bu sebeple önemli. Hoş yeniler milli maça gittiyse yine sıkıntı.

Hoca çeyrek finalde geçte olsa İlhan Mansız'ı keşfetmişti. Katkısı neredeyse bizi finale çıkartıyordu. Geçen sene ve ilk şampiyonlukta da yaptığı bazı inatlar vardı.

nathan dedi ki...

Bildiğim kadarıyla yenilerden sadece Medel milli maça gitti. Negredo'nun İstanbul'da olduğundan eminim de Hollandalıları bilemiyorum Altan.

nathan dedi ki...

Hollandalılar da İstanbul'da görünüyor:

http://www.goal.com/tr/news/5448/d%C3%BCnya-kupas%C4%B1-avrupa-elemeleri/2017/08/25/38072542/babel-elia-lens-yok-van-persie-kadroda

ozan dedi ki...

Hoca iyidir kotudur ayridir da, feto yuvasina donmus milli takimda Sukuru kesip Ilhan Mansizi oynatmak oyle kolay degil. Ornek Ersun Yanal milli takimi.

GeceGezgini dedi ki...

maci bugun tekrar izledim. Gordugum en buyuk sorun; atiba&oguzhan ikilisi talisca&Q7&caner üclusunun oyununa ayak uyduracak "fiziksel" kalitede degiller. Bunu neden soyluyorum, cunku ozellikle dikkat ettim; Caner'in yanina Oguzhan yanastigi zaman caner orta acmayip hep onu tercih ediyor, fakat oguzhan bir sure sonra ya gucu yetmedigi icin bosa cikip caner'e yanasamiyor ya da 2-3 pozisyon bos gecip sonra yanasiyor caner'in yanina. Diger sorunu ise fiziksel olarak oldukca dusuk seviyede oldugu icin topu alip dikine de gitmiyor ve talisca'yla ve q7 ile tek pas oyunu denenmeyecegi icin ileriye topla dripling yapmaktan kaciniyor, cunku zaten fiziksel olarak hazir degil, bosuna efor olarak goruyor olabilir. Atiba bence cok kotu gozukmedi ama oradaki sikinti da su; Tolgay su anda fiziksel olarak en hazir oyuncu gibi gozukuyor ve kendisinin de soyledigi gibi adam 6 numara oynamak istiyor. Yani oguzhan yerinde degil Atiba'nin yerinde. Forma adaleti diyorsak bu adami gecen haftaki oyunundan sonra bu hafta son 5dk oyuna almak adami demotive etmekten baska bir ise yaramaz.

Oguzhan'i cok sevsem de fiziksel olarak gercekten hic hazir degil ama alternatifi de yok, tolgay degil bu isim bence. Medel de degil. Milli takima alinmamasi kamcilar sanmistim ama bir sey degistirmemis maalesef. Oguzhan fiziksel olarak toparlanana kadar 4-2-3-1'e (medel/atiba-tolgay ile 2 tane 6 numara) veya 4-4-2'ye donmemiz daha mantikli olabilir. 6-8-10 numaralar arasinda fiziksel yetersizliklerden dolayi kopru kurulamadigi icin Tolgay&Medel ikilisi elzem duruyor.

Dip not: Babel baya icine Beck kacmis gbi oynuyor. Top ayagindayken saha gorusu be cevre kontrolu bu kadar dusuk bir oyuncu hatirlamiyorum. Saginda- solunda-arkasinda rakip oyuncu yok ama yine de kafayi kaldirip o efektif pasi veya driplingi atamiyor. Hep geriye oynuyor, ozellikle de sol kanatta oynadigi zaman.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@hidayet geldim dostum :) bir nikah şahitliği dolayısıyla maça gidemeyip kombinemi devretmek durumunda kaldım, şu saate kadar da kısa bir özet haricinde maçı izleyemedim, o yüzden bir yorum yapamadım.. ama maç postu ve buradaki tüm yorumları okudum.. bu derece herkesin ağır eleştirdiği ve tatmin olmadığı bir ortamda herhalde haklıdır insanlar, bilemiyorum..

Benim hocaya eleştirim oynanan oyunla ilgili değil, kadro seçimi konusunda olur.. Zira oynanan oyunun ne olduğunu geçen sene de ilk 1-2 ay çözememiştik, 6-7. haftalarda oynadığımız ve tek golle kazandığımız rize-kayseri maçlarındaki yetersiz futbolumuzu ve yapılan yorumları iyi hatırlıyorum.. Ama takım yerinde saymadı, üzerine koyarak devam etti.. Hocanın klasiği oldu biraz bu, yine öyle olacaktır..
Geçtiğimiz hafta Negredo'nun 3. maç itibariyle 11'e yerleşeceğini düşündüğümü yazmıştım, bu açıdan hayal kırıklığı yaşadım.. Hala haftaya bunu yapacağına inanıyorum hocanın ama bu hafta taraftar önünde yapmamakla hata etti..
Ben olsam bu hafta Tolgay'ı da yedek bırakmazdım, haketmemişti bunu.. Gerekirse Ozzy veya Talisca hamle oyuncusu olabilirdi bu maç için..

Q ile ilgili yazılanların tabii ki hiçbirine şaşırmadım, ben geçen sezon bursa deplasmanında sildim zaten kendisini, satamamış olmamız büyük hayal kırıklığı benim için.. Umuyorum Lens ve Medel konusunu geç kalmadan, inada bindirmeden çözer Şenol hoca diyorum ben de herkes gibi.. Aksi takdirde ben de daha ağır eleştirilerde bulunurum, kimseyi Beşiktaş'tan üstün tutacak halimiz yok.. Ama şimdilik bu kadar serzeniş için erken olduğunu düşünüyorum hala, ihtiyacınız olan şey sabır...

Monako mokako yapiyor. Leipzig adeta uçuyor. Olum bu takimlar bu tempoyla bizi cacik eder diye korkuyorum. Portonun yeni hocasi da cok iyi deli hucum ediyor herifler. Biraz bal lazim bize beyler.

nathan dedi ki...

@carlito

Yazdığın herşeye imza atarım bir tek şey hariç. Artık o geçtiğimiz sezon futbolu işlemiyor maalesef. Bizi ligin çoğunluğu çözdü artık. Elbette Sosa'lı zamanların dominansına dönemeyiz ama eldekilerle bir kurgu yapma şansımız var. Sorun: Şenol hoca hala bunun hatta bu defekt'in farkında değil. O halde farkında olmasını ve eldeki aslında hiç de tukaka olmayan malzemeyle çözüm üretmesini bekleyeceğiz.

Dolayısıyla senin bahsettiğin sabırla benim söylediğim arasında içerik anlamında uçurum farkı olsa da, sabır tek ortak paydamız.

Birkaç ay öncesinden orta alan diye bağırırken otomatik portakal gibi tukaka ederken düşünecektiniz. Bu şekilde kim sadece sonuç odaklı oluyor sen söyle.

hayalet dedi ki...

Oğuzhan-Atiba ortasahını cl maçlarında düşünemiyorum. Pepe ile tosic'in önlerindeki bu ikiliyle şansları yok maalesef. Medel-Tolgay direkt direnci arttırmakla kalmaz, dönen topları toplama konusunda epey iş görür. Hocanın bu forma adaleti hususunda ne düşündünü bilmiyorum. Tolgay'ın oynamamasını anlayamıyorum açıkçası. Geçen sezon son maçlarda ve Kasımpaşa maçında epey iyiydi Tolgay. Siz bu adamları son dakikalarda alırsanız eleştiri duyarsınız. Omzu yiyince yıkılan ve net bir şekilde eski günlerinde olmayan Atiba ile oynarsak cl bizim için hüsran olur.

Şampiyonlar Ligi kuramıza sevinenleri anlamıyorum ya. Hadi diğer takım taraftarları yolunu yapmak için "Beşiktaş şanslı kura çekti" falan diyor da, dahil olmayı net tercih edeceğim 3, biraz düşüneceğim 2 grup var. E geriye kaldı 2 grup zaten. Nasıl şanslı kura bu anlamadım.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

@nathan haklısın da bizim ilk şampiyonluk ile ikincisinde oynadığımız futbol da aynı değildi ki.. Sosa'lı ilk sezondaki futbol tam çözülmeye başlayacakken, Şenol hoca gördü ki değişen futbolcular nedeniyle zaten bu göbekten seri paslarla yürüyen bu sistem işlemeyecek, eldeki oyunculara uygun yeni bir modele geçti.. ve bu yeni sistemle de zaman zaman -iyi uygulanabildiğinde- bir önceki sezon kadar domine eden futbol oynadığımız maçlar oldu..
şimdi o sistem de dediğin gibi rakipler tarafından çözülmeye başladı, ama bana göre zaten biz de yeni transferlerle değişecek olan kadromuza uygun, yeni bir oyun oynayacağız.. hocanın sanıldığı gibi hiçbir şeyin farkında olmadığını hiç zannetmiyorum, şu anda o da farklı arayışlar içerisinde ama oynanacak oyunu ve ağırlıkla kullanacağı oyuncuları bulması için ekim ayı ortalarına kadar zamana ihtiyacı var, bu önceki yıllarda da böyşe oldu.. şu anda yeni oyuncuları yeterince kullanmadığı bir ortamda oynanan fuybolun da yeterli bulunmadığını kendi oyuncuları dahil herkes görsün istiyor bile olabilir! böylece yarın öbür gün Q7, Oğuzhan, Babel, Cenk gibi isimler yedek kaldığında isyan bayrağı açamayacaklar, hele ki yenilerle daha iyi futbol sergilersek...

velhasıl sonuç olarak orta bir noktada buluşuyoruz bence.. benim sözünü ettiğim sabır; hocanın eldeki kadroyu en iyi biçimde kullanma çözümlerini bulması için ihtiyacı olan vakte göstereceğimiz sabırdır..
ha, derseniz ki o zamana kadar CL treni kaçmaz mı, evet kaçabilir.. ki zaten gruptaki takımların formuna bakılırsa bu gruptan çıkmak için çokça da şansa ihtiyacımız var...

beagle dedi ki...

Babalar o Sosali zamanlarda Santraforda herşeyi iyi yapan, top indiren, sirti dönük oynayan Gomez, koşan tek top deneyen Olcay, Topa basan, saklayabilen kollektif de oynayan Töre vardı. Ayagina aldığı 10 topun 9unu rakibe veren Q, hayalet santrafor Cenk, 2 sene yaşlanmış Atiba ile olmaz o işler. Ben anahtarin Sosa değil topu ileride tutan ve rakibi yipratan hücum hatti olduğunu düşünüyorum.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

2015-2016'da oynanan oyun Brezilya 1982, Barcelona Tiki Takası muamelesi görüyor, Sosa'da sihirbaz addediliyor. O sezon Avrupa Ligi grubundan çıkamadığımızı, iki FB derbisinde de oyun olarak üstünlük kuramadığımızı hatırlayınca biraz o sezonu abarttığımızı düşünüyorum. O oyunu ŞL'de hayatta oynayamazsın. Ancak Türkiye Liginde senden bariz zayıf takımlara karşı oynarsın. 2016 ve Sosa şehir efsanesine dönüştü iyice.

yilmaz dedi ki...

Quaresma'nın topla her buluştuğunda 10 metre çaplık bir alanda kimsenin olmaması enteresan. Yani aslında bu adam mantıken en çok önlem alınması gereken adam. Ama adam o kadar lüzumsuz yerlerde topla buluşuyor ki rakip takım onu marke etme gereği duymuyor. Sonra yüzünü kaleye dönüyor, bir adam geçiyor ya da geçmiyor orta yapıyor. birine çarparsa korner, çarpmazsa içeri düşüyor. orada da artık cenk yalnızsa belki gol oluyor, yoksa o da yok.

Şimdi bu quaresma'nın suçuysa 3 haftadır buna hoca niye müdahale etmiyor. Oyuncu değişikliğini geçtim, adamı da uyarmıyor. Demek ki memnun durumdan. Hoca net bi şekilde kestirmeden puan alayım derdinde. 40 metreden orta, olursa olur, olmazsa korner olur.

Sosa mosa olcay molcay'a gerek yok. sağ bekinde gg yoksa beck oynayacak. Adama senelik 1 küsür milyon euro veriyosan gökhan'ı yedeklesin diye. adriano da kendi yerinde olacak. Caner de artık daha iyiyse adriano'yu kesecek, kesemiyorsa bekleyecek. Quaresma da kariyerinde içe katederek oynadığı zibilyon tane maç var. böyle oynayacaksa oynasın, oynamayacaksa lens'i oynat. O da olmuyorsa Aras'ı oynat. Neden hatada ısrar ediyoruz.

beagle dedi ki...

@yilmaz
Kesmeyi bırak, adamı maçtan cikarmak stres. Hoca "1.takim içinde sorun cikmasin ve adami toptan kaybetmesin", "2. Bu sorun yönetim mudahelesine dönüşmesin" mantığıyla hareket ediyor ama bıçak kemiğe dayanali çok oldu.

Populizm bu takimi bitiriyor. Stadda darağacı edebiyatına dönmeden yola devam etmeliyiz. Yönetimin Lens'i Babel yerine aldığını hiç sanmiyorum.

planck dedi ki...

@barreto +1 aynısı yazacaktım. O sezon da sıkıntılı birçok maçımız oldu. Highlightlara bakınca efso ama genel itibariyle şu anda fazla abartıyoruz gibi. Tabi diğer yandan o sezonu ismail serdar tolga ile oynamış olmamızı da unutmamak lazım. Ama dediğin gibi o oyun formatı bizim oyuncu grubu ile CLde oynanabilecek bir format değil. Sosa gomez törenin gitmesiyle de birleşince format değişti. Geçen sene sezon açılışına göre de fena değiliz, hücumda ne yaptığımız yine belli değil fakat 3 maçta 1-2 pozisyon anca verdik.

turgay dedi ki...

haftasonu 3 rakibimizn de maçlarını seyrettim. keşke seyretmeseydim dediğim çok anlar oldu. bu form durumuyla monaco ve leipzig ile karşılaşırsak vay halimize. porto şu durumda direk rakibimiz gibi. ama onları da deplasmanda yenmemiz lazım. umarım formumuz yükselir hoca doğru oyuncuları takıma monte eder. ilk 3 hafta gibi oynarsak daha önce de söylediğim gibi 3ünden de puan alamayız.

turkkant dedi ki...

Hoca esnek değil yorumları bence rasyonel değil. İki sezon iki farklı oyun oynadık, bu bir esneklik göstergesidir. Aykut Kocaman tarzı bir hoca olsa bu ikisi sezon aynı oyunu oynatmaya çalışırdı. İkincisi, hep aynı sistem eleştirilerine de katılmıyorum. Geçen sen Ş. Ligi maçlarında birbirinden farklı oyun stratejileri ile çıktık, çoğu maçta rakibin bizden güçlü olduğunu kabul edip kalabalık orta sahalar, Caner-Adriano ikilileri gibi alternatif yöntemler denedik. Bunun artısı yenilmemek oldu, eksisi lig gibi net bir oyunumuz olmadığından galibiyet almakta zorluk çektik. Ligde ise, hoca ben en iyiyim, herkes bana önlem alsın diyor ki bana göre de olması gereken odur. Hocanın esnek olmadığı düşüncesi biraz sabit fikirli bir düşünce bence...

Hocanın iki sene şampiyon kadroyu koruması bana o kadar da tuhaf gelmiyor. Eğer çok belirgin kalite farkları olsaydı, emin olun hemen ilk 11 yapardı. Bence, mevcuttaki Negredo-Cenk, Q7-Lens ve Atiba-Medel arasında çok büyük bir kalite farkı olmadığını düşünüyor. O nedenle de eldeki uyumlu kadroyla başlamayı tercih etti.

Eleştiren arkadaşlardan da bir yorum almak isterim. Mesela bu Cenk mi, yoksa Negredo mu şu an daha hak ediyor formayı? Aynı şekilde pat diye Q7 sen bekle bakalım yenisi geldi Lens o oynar mı demeliydi birinci günde? Keza son maçtaki Atiba mı yoksa 10 gün önce gelmiş takımın düzenine ne derece adapte olacağı belli olmayan Medel mi?

Benim tek eleştirim Tolgay... Tolgay geçen hafta gayet etkiliydi, Talisca yerine onunla başlayabilirdi. Ancak o zamanda Tolgay-Oğuzhan üstüste biniyor... Tolgay ilk 11'i hak edecek bir oyuncu ama ideal bölgesinde (8) ligin en kaliteli oyuncusu oynuyor.

Kabul etmek gerekirse çok fazla ilk 11 beklentisi olan oyuncu aldık, ve bunun yönetilmesi kolay değil. Hiçbir hoca kolay yönetemez, Ş. Güneş de zorlanacak. Arada da bazı oyuncularla papaz olacak muhtemelen.

Yönetim daha vizyonlu diyen bir yorum okudum yukarıda. "Kaliteli oyuncuyu iyi fiyata almak" bir vizyonsa yönetim vizyonlu. Ancak, bu yöntem takım sistemimizin oturmamasında da en önemli sebep. Normal şartlarda bir sistem devamlılığı, takım uyumu gözetilseydi, Gomez gittiğinde benzer bir santrafor, Sosa gittiğinde benzer bir 10 numara alınırdı. O zaman da habire yap boz olmaz, hoca da üstüne koya koya, oyunu mükemmelleştirirdi. Bizim yönetim, al işte bunlar iyi oyuncu, artık yeni oyun mu kurarsın ne yaparsın, haydi bakalım diyor hocaya.

Bu sene de benzeri oluyor, hocaya al işte Medel'i aldık diyorlar, stoper arıyordun, al bu adam stoper oynamış bunu kullan diyorlar, adam diyor ki, ya bu adam kariyeri ön libero geçmiş, orada zaten bende Atiba-Tolgay var, sen bana sol stoper al diyor.

Keza, Gomez gidiyor, Abubakaar diye alakasız tarzda bir adam geliyor, tam onu adapte etti, şimdi o gitti Negredo bambaşka tarz...


Barreto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

@planck aynen, ismail serdar tolga dan ben de bahsedecektim yorumu uzatmak istemedim. Dün ben de Bursa maçını heycanlanmadan bir kez daha video analiz elemanıymışım gibi izledim. Pepe hücumdayken yakalandığımız ve golü yediğimiz tuhaf pozisyon haricinde GG olmamasına rağmen geri 4'lüyü ve kanat savunmasını bayağı beğendim. Son üç yılda geri 4'lünün en iyi başladığı sezon bu sezon olabilir. Yukarıda değinilen Atiba-Ozzy sıkıntısı şu an için doğru bir tespit fakat, Atiba o kadar kötü değil ve daha iyi olacağını düşünüyorum. Son olarak ŞL grubunun en zayıfı burun farkıyla biziz.

Barreto dedi ki...

@turkkant +1, yalnız yaşlanan Atiba nedeniyle Medel gerekliydi, belki hemen şimdi değil ama gelecekte iyiki almışız diyeceğiz.

turkkant dedi ki...

@Barretto

Evet, ben de süreç içinde Medel'in Atiba'nın yerini almasını bekliyorum, ancak bir bakarsın Pepe-Medel olur, Tolgay-Oğuzhan'lı orta sahaya döneriz.

Evet, Atiba-Oğuzhan ikilisi henüz forma girmediler. Ancak bence çok daha basit bir cevabı var sorunumuzun. Biz Talisca geldiğinden beri 4-2-4 oynuyoruz. Talisca kadar orta saha oyuncusu için kritik olan (pas istasyonu ve defansif görevler) meseleleri yapmayan bir oyuncu ile başka bir şey oynamak zor. Mecburen 4-2-4 oluyoruz. Özel oyuncu olduğundan da vazgeçemiyorsun.

4-2-4 ile hiçbir zaman acayip bir oyun çıkmaz, iyi sonuç alabilirsin, ama 2 orta saha ile oynamak çok zor. Beck neden oynamıyor, sorusunun cevabı da orada, hoca bekleri mecburen orta saha gibi pasör kullandı geçen sene orta oyuncuların pas yükünü hafifletmek için. Adriano sağ bekte çünkü beklerin pas oyununa katılması farz bu oyunda...

sports guy dedi ki...

Simdi egri oturup dogru konusalim, GS fisek gibi girmeseydi sezona hoca bu kadar elestirilmezdi.

Gecen sene ilk 3 hafta sonunda ligde oyun anlaminda ciddi bir seyler vaat eden tek takim basaksehir'di bizden baska, biz de 3 macta 9 golle resmen gozdagi vermistik ligin kalanina. Milli mac arasi ikinci mac sonundaydi, ve eldeki kadro ilk iki hafta bir seyler gormustuk. CL maclarinin baslamasiyla beraber cokca kisir oyun ama skor alarak devam ettigimiz bir doneme girdik, yalpalayarak ama yikilmadan da kendimizi devre arasina attik. Sampiyonlugu getirecek "oyunu" da ikinci yari gorduk zaten.

Gecen sene eylul ekim civari skor aldigimiz ama hatirlamak istemedigim cok mac oldu. Deplasmandaki kayseri ve rize maclari, gs derbisinin ilk 45 dakikasi vb.

Ama o zaman cok elestiri yoktu, cunku fenerbahce zaten dagilmis durumdaydi ve gs skor almasina ragmen surekli sallantida oldugu belli oluyordu. Basaksehir'i de besiktas taraftari uzun vadede tehdit olarak gormez zaten(dogrulugunu yanlisligini tartismiyorum, taraftar yorumu boyle)

Simdi ortada tehdit olusturacak bir oyun var. Ve uc macta iki galibiyet alinmasina ragmen hoca da elestiriliyor, ben bunda bir anormallik goremiyorum.

Ha ne olacak? Muhtemelen CLnin baslamasiyla rotasyon furyasi baslayacak gecen sene oldugu gibi. O zaman yedek kulubesindeki sesler diner, oyun yine calkantili olur ama sonuc almaya devam ederiz.

Onemli olan 17 eylul-1 ekim arasindaki periyottan sag cikmak. Kisisel tahminim bu takimin derbilerde bu sene ustun bir performans ortaya koyacagi. Bekleyip gorecegiz.

Ben bunlari yazarken ozzy milli takima cagirildi. Sevgili dingo, ahırla tanis bakalim.

YSY dedi ki...

@Baretto

Zaten açıkçası grubun en zayıf takımı bizdik. 3. torba işi üstüste birşeylerin denk gelmesi sonucu oluştu.

@turkkant

Her zaman dediğim birşey var. Hocanın limitlerini de zorluyorlar. Bu senin bahsettiğinde biraz buna denk geliyor. Hataları yok mu var ama adamın elindeki onbirin sürekli değişip başka başka varyasyonlar çıkarmak zorunda olması da ayrı bir olay.

Aslında şu dediğin pepe-medel önde tolgay-ozzy onlarında önünde cenk-negredo güzel olabilir. 4-4-2 uyar gibi sanki. Bu sefer Talisca kenarda oturacak çok kitlenen bir maç olursa silah olarak salarsın içeriye.

ozan dedi ki...

@sports guy

Bende gs+fb+ibb+ts maclarindan en az 19-20 puan bekliyorum.

carlito dedi ki...

turkkant ve sporst guy iyi özetlemişler vaziyeti.. birkaç hafta boyunca oyunumuz oturana kadar yapnamız gereken olabildiğince az puan kaybetmek ve grupa da iddiamızı son iki üç maça kadar taşımak.. o zaman geldiğinde çok daha fazla ne yaptığını bilen bir takım olacağız..

fidddas dedi ki...

ikinci milli maç arasına kadar olan fikstürü inceledim. süper lig için tarihler belirlenmedi ama sanırım aşağıdaki gibi olur.

karabük deplasman : cumartesi oynanır. iki yıldır deplasmanda yenemiyoruz. bu yıl yenmemiz gerekiyor. milli maç arasından sakat vermeden çıkmak önemli.

porto deplasman : çarşmaba oynanacak. portonun bizim her iki maçımızdan önce ya da sonra zor maçı yok. genelde ilk 7 sonrası olan takımlar ile oynuyorlar.

konya evde : pazartesi oynanır. konya marseille deplasmanından dönecek. orada yıpranmalarını bekliyorum, hocaları avrupa ligini sevmese de geçen yıl hem konyanın avrupada başarısız olması hem de kendisinin avrupada başarılı olması sebebiyle avrupa liginde birşeyler yapmak isteyebilir. 1 gün fazla dinleneceğiz. rotasyon için uygun bir maç olacak.

fener deplasman : cumartesi oynanır. fener o zamana kadar transfer yapar mı yaparsa bu transferlerin takıma etkisi olur mu göreceğiz. ama çok kısır maç olur.

leipzig evde : salı oynanacak. leipzig öncesisinde ve sonrasında alman büyükleri ile oynamıyor ama maçları aşırı kolay da değil. biz oyunu oturtamamış olursak bizim için çok zor maç olacak.

trabzon evde : cumartesi oynanır. sonrasında ikinci milli maç arası. trabzon aşırı kırılgan takım. son dakika transferi yapmazlar ise bu kadroları onları ancak ilk 5 e sokar. defansları hala problemli. ersun yanal taktik faulleri ile maç sıkışırsa yine taliscaya ihtiyaç olabilir. ama tranzonun o maça kadar ki topladığı puan çok önemli.

turkkant dedi ki...

@YSY

Bence 4-4-2 olur da, eldeki kanat oyuncuları ile olmaz o iş... Terim 4-4-2 yaparken kanatta tipik bir kanat oyuncusu yerine top yapabilen Emre Çolak gibi bir oyuncu kullanmıştı. Keza, artık 4-4-2'yi seçen ve bu sistemi dominant bir oyunla oynamak isteyen takımlar "hızlı-adam geçen-çabuk" kanatlar yerine, Nasri-Sosa-Jamez-Isco gibi kanattan çok al veri olan, 10 numaramsı oyuncuları oynatıyorlar kanatlarda. En azından kanatlardan biri öyle olsa orta saha pas oyunu daha derli toplu oluyor. Sebebi de çok basit, kanada Babel-Lens-Q7 koydun mu ister istemez sistem 4-2-4 oluyor, öyle de iyi takımlara karşı orta saha hakimiyetini alamıyorsun.

beagle dedi ki...

@Turkkant
Haketme soruna cevap vermek istiyorum. Mevkisinin gereğini/Asıl işini yapamayan her oyuncu acilen degistirilmelidir.

Cenk önceki yillara göre biraz daha oyun içinde. Isi haritalarina bakinca ceza alaninin sol dışında bir yerde oynadığı görülüyor. Maç başı 30-35 orta yapiyoruz ve hiçbirine vuramiyor. Çünkü santrafor meziyetleri yok. Negredoyu bildigimden değil ama o mevkiyi kim oynayabilecekse o oynamali.
Quaresma, milyon kere konuşuldu. Artik kötünün de kötüsü çünkü iyuce agirlasti. 10 kisi oynadak Taliscanin frikiklerine karismasa 5 gol fazla atariz sezonda.
Bence Atiba/Tolgay ve Talisca/Cenk dönüşümlü oynar. Sag açık Lens Santrafor (İnşallah vasat bile cikarsa) Negredo'dur.
Cenk ve Q ile 2 mevki eksik oynuyoruz.

hayalet dedi ki...

Atiba-Medel değişikliği bende bekliyorum. Burada önemli olan tolgay'ın nasıl eklemleneceği sanki. Tolgay'ı uzun vadede küstürmemek lazım. Gerçekten farklı meziyetleri var. Riskli top kaptırma olayı zaman zaman rahatsız etse de bizi (onun oyununu oynamak için bu riske girmek lazım) özellikleri lne ihtiyacımız var.
Atiba direnç olarak lig için için bile yeterli değil, cl liginde Medel'e çok ihtiyacımız olacak. Hoca tek başına bunun altından kalkabilir mi bilemiyorum. Keşke Tamer Tuna vari birisi gelse.

Erhan dedi ki...

Maçtaydım bazı küçük notlar
1-Atibayi herkes eleştiriyor ama tvden farklı gözüküyor 1 asist 1 gol adam hem ozzie hem taliscanin boşluğunu kapatiyor.
2-Ozzie muthis destege ragmen hiç yoktu.
3-Marceloyu çok arıyoruz Pepe şu an için onun yaptığı pas dağılımını yapamıyor.
4-Hoca inatçı öğrendik artık ama Tamer hocanın da yeri dolmamış sanki.
5-Bence en önemlisini sona sakladim bu kadar atarli giderli oyuncu grubuyla hocanın işi zor. Herkeste bir ego q7 çıkar hareket Tolgay girer hareket Cenk Caner aynı, Negredo kuskundu vücut dilinden anlaşılıyor. Keza Medel kızmış galiba içeri girmiş. Hocanın en büyük sınavı bu sene.

Sevgili blog ahalisi ,

Ekşi Beşiktaş Podcast'in 3. bölümü bugün 22.30 itibariyle canlı olarak Ekşi Beşiktaş'ın youtube kanalında olacak . İzlemek isteyen veya interaktif olarak soru sormak isteyenleri bekleriz .

İyi seyirler şimdiden .

turgay dedi ki...

Yönetim hocadan vizyonlu yazan kişi olarak bu konuyu açmak isterim.

Burak volkan Serdar ozan peşinde koşanla negredo medel pepe lens peşinde koşanı bir tutmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Saydığım Türk oyuncuların istikrarsızlığı takımdaşlığı ve kalitesi ortadadır. Hocanın vizyonu maalesef Türk oyuncuların takıma katılması. Ayrıca hocaya sadece geçen sene al bu transferin oyna denildi. Bu seneki transferlerin bu düşünceyle yapıldığını düşünmüyorum çünkü direk eksik yerlere ve direk ne vereceği bilenen adamlar alındı. Medel stoper oynasın diye alınmadığını vida peşinde koşuşmasından dahi anlayabiliriz. Ancak siz hoca olarak yeni gelenler kalitesini göstermeli derseniz e kardeşim eskilerin kalitesini görüyoruz maçlarda derim bende.

İki tane oyuncun 30orta yaparak oynuyor sen buna 1 tane kafa vuramıyorsan demekki yanlış birşey var. Sürekli kenar ortalı oynayacaksan Oğuzhan ve Atibaya ihtiyacın yok demektir. Çünkü bu adamlar sekenleri alana kadar canları çıkıyor. Halbuki Tolgay-medelle bu oyunu da oynayabilirsin. Benim hocaya eleştirim burada başlıyor. Ben hocaya esnek değilsin derken işte bu sabit fikirliliğinini anlatmak istiyorum. Ortada Oğuzhan ve atibayla bu oyunun oynanmadığını kaç defa yaşadık gördük. İnatla bunu devam ettirmek demek esneklik mi ? Adriano-Caner denmişte o zaman kadroda Olcay vardı ve hiçte tercih edilesi bir durumda değildi. Evet iyi düşünce adriano-caner ama bana zorunluluk olarak geliyor bu.

Çok uzatmadan ben hocadan bu yıl bilerek ve isteyerek eksik bölgelere yapılan transferleri hemen değerlendirmesini beklerdim. Çünkü alınan adamlar benim nazarımda takım oyununu ileriye taşıyacak yerlerine oynadıklarından daha fazla katkı verecek oyunculardır. Ayrıca ego yapmadan yanına bir yardımcı alabilirdi. Zaten oyuna müdahale anlamında geride bir hocanın yanına kimseyi almadan devam etmesini en son Mustafa Denizli yapmıştı gsde sonucunu hepimiz biliyoruz. Neyse kötü olan biz olalımda kazanan Beşiktaş olsun

nathan dedi ki...

Şenol Güneş'in erkenden tukaka edilmesine karşıyım.

Şampiyon olduğumuz son iki sezon takımın ilk haftalarda bocaladığını biliyorum, e kolay değil bir sürü adam gitti yenileri geldi vs.

Ancak bütün bunlar bu gerekçelerle "daha durun geçtiğimiz sezonki gibi bekleme süresi geçmedi" mantığının doğruluğunu açıklamaz.

Burası bir blog. İnsanlar futbol takımı hakkında görüşlerini söylüyor, üstelik lig de başlamış ve 3 maç geçmiş halde. Üstüne bugüne kadar transferlere karışmayan TD'miz belki ilk defa bu sezon birden eski öğrencisi olan bazı isimlerle buna el atmaya çalıştı. Kötü niyet elbette yok ama büyük bir tesadüfle bu isimlerin hepsi de Beşiktaş taraftarının içlerine sindiremeyecekleri oyuncular.

Şimdi bu aşamada madem görevinin başında, alınan oyuncuları bir an önce adapte ettirmek durumunda. Burada ben şunu anlamıyorum; maç oynanıyor emareler ortaya çıkıyor, medeni şekilde eleştirirken birden hop daha ne gördükkiler, Şenol Güneş'i yedirmeyizler tadında anti yorumlar geliyor. Ben yorumlarımda hep futbol içinde, teknik ve taktik tercihler üzerinde yazı yazmaya çalıştım. Fakat kimin doğru çıkacağından ötede (ki tamamen yanlış çıkayım yeter ki başarılı olalım) Beşiktaş taraftarının son yıllarda edindiği üzere klişeleeşmiş bir refleks gösterilerek herşey halının altına süpürüveriliyor. Q7'yi eleştirenler de dahil. Bahsettiğim Q7'yi eleştirenler belki bir gün farkına varır, onu destekleyenler de tıpkısını ve aynısını yapıyor.

Doğal. Artık takım oyunundan çok mevcut duruma geçince iş rasyonellikten uzaklaşıyor. FFP buna bir neden mi? Hem de başlıca neden. Ancak farkında mısınız, FFP'ye rağmen transferde güzel işler yapıldı. Çok basit bir soru: madem takımın teknik yönetimi bu isimlere karşıydı, alınırken mi tavır koymalıydı yoksa şimdi mi. Gerçi aynı konu, "daha erken".

İnşallah çok geç olmaz.

Hidayet dedi ki...

cenk-negredo ikilemi üzerinden bir şeyler söylemek istiyorum . negredo cenk'in yedeği değildir .cenk kötüyse oynayacak adam hiç değildir .cenk ile forma rekabeti için alınan bir adam da değildir . beşiktaş cenk'in partneri ,rekabetçisi için yıllık 4.3 milyon euro ücret ödemez . eğer adam takımla 3 hafta antremana çıkmışsa , uzun dönem sakatlıktan çıkmamışsa , kendi takımıyla sezon öncesi kamp dönemi geçirmişse , bu adamı oynatacaksın . hazır gözükmese de , gol atamasa da oynatacaksın . çünkü bu senin 1 numaralı santrforun . tıpkı gomez'in ilk 11 oynadığı ilk iki maç gol atamadığı gibi . cenk 'i ileride dönüşümlü oynatmak için (abou-cenk gibi) ,psikolojik üstünlüğü negredo'ya vermemek için ,yukarıdan olaylara müdahale eden el misali tanrıcılık oynarsan ,adamı 87 .dk 'da oyuna sokarsan, ayarı bozarsın . yani sonuçta negredo da 3 lig maçında penaltıdan 1 gol atar . bu mu cenk’in dillere destan performansı ?

hoca'nın forma adaleti gereği cenk oynuyor falan diyorlar ,hikaye . geçen yıl cl'de 6 maçta da ilk 11 çıkan abou için neredeydi o adalet ? bunu konuştuğumuza inanamıyorum ama yerliler , yabancılar,sonradan katılanlar diye takım bölünmez. beşiktaş'ta negredo oynar , oynayamazsa o'nun yerine oynayabilecek daha iyisi alınır . cenk beşiktaş'ın ilk 11 oyuncusu o-la-maz. gs' a gitse gomis'i, trabzon'a gitse burak yılmaz'ı kesemez. bıktım basının bu cenk şişirmesinden . 3 hafta 1 gol penaltıdan . pööffff...ne performans ama ! hazır hali buysa yandık . ha madem forma adaleti sebebiyle cenk oynuyor , çıkar cl'de porto ,monaco ,leipzig maçlarına da görelim bakalım adaleti.

carlito dedi ki...

@hidayet son yazdıklarına +1

sports guy dedi ki...

@hidayet elestirine katiliyorum ama gomez iki mac degil bir mac atamadi. Ikinci macinda basaksehir'e iki tane patlatti adam, dorduncu macinda fener derbisini aldi, sonrasi corap sokugu gibi geldi zaten.

Yani evet, artik negredo 11 olmali ve asil oyun onun uzerinden kurgulanmali.

Hidayet dedi ki...

@sports guy

pardon haklısın yanlışlık olmuş . ikinci maçında 27 dk oyunda kalmış , 3. maçında ilk 11 çıkmış gol atamamış.
fakat inan ki ,gomez bu takımda olsa o'nun da işi zordu . o takım ,gomez için bir şanstı. gomez yılsonu dedi ki "hoca bana sen oynayacaksın "dedi . cumartesi günü vatan gazetesinde bir haber çıktı , hoca cenk'e , tam da gomez'e söylediklerini söylemiş . nevrim döndü . ezcümle , negredo'nun hazır olmamasından ziyade , hazırlanmaması gibi bir durum var . bu geçen yıl da abou'ya yapıldı . ben bu korkumu neredeyse 1 aydır ifade ediyorum . şahitlerim var :)
hoca'ya karşı düşmanlıktan söylemiyorum bunu , durum tesbiti yapıyorum . gürcan bey'in de dediği gibi "kıyamıyor cenk'e " ne demek bu ?

sports guy dedi ki...

Ben gecen sene ayni elestiriyi abou uzerinden yapmistim ama cenk atiyordu o donem, o yuzden gecistirildi bir sekilde. Abou duzenli 11 oynamaya basladiktan sonra oyundaki degisimi gorduk sanirim gecen sene de.

Cenk 3 buyuklerin en iyi yedek forveti ve sampiyonluklarimizda ciddi payi olan bir futbolcu. Ama bizde uzun vadede 11 olamaz maalesef. Kaldi ki ben de su cumleyi kurdum yakin zamanda bu blogda: "yillik 4 verdigin adami orta vadede yedek oturtmak komik olur tabii".

Bakalim, hazirlik macinda bi 90 dakka izleriz artik en azindan, malum cenk milli takimda :)

Barreto dedi ki...

Cenk ile ilgili son yorumlara aynen katılıyorum.

Hidayet dedi ki...

bakın , vatan gazetesinin ardından , 1 numaralı şenol güneş sevdalısı m demirkol'dan algıya devam .

http://www.ajansbesiktas.com/negredonun-kendi-ezberinden-cikmasi-gerekiyor-13519h.htm

cenk , hoca'nın 1 numaralı santrforuymuş .bir ay önce "negredo'da gomez'den fazlası var " diyen demirkol bu . oyuncunun oyuna girme dakikaları 85- 87 -70 . çok hareketsizmiş ! meğer cenk kıpır kıpır mış ! geçen yıl aynı algıyı bu adam abou hakkında yaptı . "abartıyorsunuz ,abartmayın ,cenk daha ...bla bla " dedi. sahi geçen yıl cenk'in misli misli hareketli ,kıpır kıpır ,güçlü , stoperleri çıkarmayan ,dribling yapan , olmadık çalımlar atabilen aboubakar yerine niye cenk oynadı ? hoca negredo'yu izlemedi mi ? 4. 3 milyon euro verdikten sonra mı hareketsizleşti negredo , yoksa hep öyle miydi ? ha bu arada ,milli takım hocamız için çok önemliymiş , moralinin bozuk olması yetermiş . yani alttan alta biz sebep olduk iki takım çalıştıramamasına herhalde. keşke gitseydi !

bir hafta önce "messi gelse oynatmaz ,huyu böyle " diyenler negredo'yu kafalarında oynattı ve yetersiz buldu .
bu algıya sebep olan ,müsade eden hoca'dır . ve bu yıl negredo'yu yemeye çalışacak . umarm yanılırım .ama bu yıl ileride cenk oynayacak

carlito dedi ki...

Hoca bu hafta da Negredo'yu 11'e koymayı erteleyerek bu eleştirileri haketti, kendi kaşındı.. Ben bu yıl 1. forvetimizin Cenk olacağını düşünmüyorum, en azından Aboubakar'ı kesebildiği kadar oynayabileceğini düşünmüyorum.. Negredo bu kadar para alırken muhakkak 1. forvetimiz olacak.. Ama süreç ne kadar uzarsa yıpranan da bir o kadar Beşiktaş olacak..

EC dedi ki...

bence de bir sidik yarisidir gidiyor ve su 3 macta fazla hasar almadan cis yapmalarini bitirdiler.. ( Yonetim/TD/Fitbolcular)

Milli mac sonrasinda bakalim napacaklar..

drblackeagle dedi ki...

Mevcut tartışmalar ve hocanın tutumu ne yazık ki üst üste 3. Şampiyonluğu göremeyeceğimizi düşündürüyor. Yeni gelen oyuncuları takıma adapte etsek bu sefer de Q7 Cenk ve Oguzhanin kaprisleri ile ugrasacagız. Hasılı kelam ilk iki yılda şampiyon olmamız da bence en önemli etken olan kolej havası olmayacak. Bu da şampiyonluğun gelmeyeceğini düşündürüyor ne yazık ki

drblackeagle dedi ki...

Burada laz olan arkadaşlar alınmasın ama benim de başımdaki hocam laz ve 5 yıldır ne çektiğimi ben bilirim. kendi doğruları dışında hiçbir doğruyu kabul etmediği gibi kesinlikle istişare nedir bilmiyor.

Yorum Gönder

Ara