.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Ağustos 2017 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 0 Antalyaspor

Goller: Pepe (45'), Cenk Tosun (64' P)
En iyi üç: Pepe, Fabri, Caner Erkin
En kötü üç: Andreas Beck, Ricardo Quaresma, Ryan Babel

Karne:

Şenol Güneş 6.3
Beşiktaş 6.3
Antalyaspor 3.6
Cüneyt Çakır 4.9

Fabri 7.7
Dusko Tosic 6.8
Pepe 7.8
Caner Erkin 7.4
Andreas Beck 5.5
Oğuzhan Özyakup (74')5.8
Atiba Hutchinson 5.8
Anderson Talisca 5.6
Ryan Babel 5.5
Ricardo Quaresma (82')5.5
Cenk Tosun (87')6.8

Tolgay Arslan (74') 5.9
Necip Uysal (82') 5.6
Alvaro Negredo (87') 6.0

Takım Ortalaması 6.3

Anket: 56 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

102 Yorum:

JAMES WHITE dedi ki...

Maç yorumumu sizlerle paylaşıyorum arkadaşlar. :)
https://besiktasmacyorumlari.blogspot.com/2017/08/besiktas-2-0-antalyaspor-13agustos2017.html

turgay dedi ki...

şu pozisyona penaltı değil diyenle sonuna kadar kavga ederim. kupa maçında pepe adamın ayağına çokta sert olmayan müdahale yapınca kurşun yemiş gibi düştüğünde oyuncu 1 kişi bile bu penaltı değil dememişti. ama cenk'e yapılınca hayır olamaz diyoruz. adam kalçasıyla cenk'in dengesini bozuyor mu ? bozuyor. topa dokunabilmiş mi ? dokunamamış. maç boyunca abuk subuk bir sürü saçma faul çalınmış mı ? çalınmış. maçın standardın da bu faul mü ? faul. kusura bakmayın taş gibi penaltı.

https://pbs.twimg.com/media/DHIz05TXoAI7ljb.jpg

şenol hocanın 2 türk oyuncu istedim alamadık açıklamasını kabul etmiyorum. istediğin oyuncular hocam yusuf ve burak. yerlerine lens ve negredo alınmış. bu nasıl mantık anlayamadım. yusuf kendı takımında bile son 20 dk zar zor oynuyor. diğeri desen bu taraftardan almadığı beddua kalmadı. şenol hocanın transfere karışmaması en iyi gerçekten. burada vizyonu konusunda eleştiri yapmak istemiyorum. çünkü tekrara giriyor sürekli aynı şeyi söylemekten yorul bende. şenol hocanın eline belki ligin en alternatifli kadrosu verildi. şimdi vida da gelecek deniyor. hatta ağustos sonu belki sosa bile gelebilir. elimdeki türk oyuncu sayısı yeterli değil demek yerine alternatif olarak alt yapıya yönelmesini beklerdim hocadan. hep diyorum tekrar olacak ama sürekli alarak biz bu FFP girdabından çıkamayız. yetiştirmemiz gerek. ama hocamız halen türk oyuncum yetersiz 2 tane adam istedim alamadık diyor. bence elindeki geniş kadroyu nasıl değerlendirecek bunu düşünmeli.

rıza hoca kusura bakmasın. efendiliği ile kendisini çok severdim ama yine mobese dahil her kameraya her mikrofona konuşuyor. derdin beşiktaş olmamalı hocam. kendine geliştirememenin nedeni biz değiliz. 80lerden kalma adam adama savunmayla olmaz o işler. sürekli faul yaparak beşiktaşı yenemezsin. bak 2 duran topla bitti işin.

kanatların içeriye hamle yaparak hatta orta sahadan top alarak oynaması bu maçın özelinde mi yoksa sezonun yeniliği mi ilerleyen maçlarda görücez. o yüzden şimdilik bişey söyleyemiyorum. ancak yeni şeyler görmek beni muylu etti. maç içindeki bir değişiklik dahi olsa hocayı tebrik ederim.

turgay dedi ki...

bakın ekstra işlerde geliyor penaltı pozisyonu ile ilgili.

https://twitter.com/SafakSina1903/status/896972626668683264

unutmusum eklemeyi.kariyeri boyunca oyunu soğutmak için her yolu deneyen, bir tane degajı arkadaşına atamamış ömer çatkıç'ın fabriyi eleştirmesi ağır ironi oldu. evet fabri geçen yıla göre daha fazla uzun vurdu. bunun belki pepeye marceloya güvendiği kadar güvenmediği için olabilir veya çok sert basan rakibe karşı kısa vurarak top kaybı yapabilirim düşüncesi veya geçen yılki hatalarından ders almış gibi durumların da olabileceğini düşünmüştür. sen yorumcu olarak farklı olabilirsin herkesin baktığı yerden bakmaya da bilirsin arkadaşım ama sen art niyetli olmayacaksın. ömer çatkıç genelin aksine iyi konuşuyor ekranda ama ezberleyip geldiğinden farklı etki-tepki olayında donup kalıyor. etoo pozisyonunda açıyı süper kapatan fabri'ye şukusunu vermemesinden art niyetli olduğunu anlayabiliriz arkadaşın

carlito dedi ki...

maç postunda zaten çoğu konuya değinilmiş, ancak özellikle bazı arkadaşlardaki şu çocuksu sabırsızlık beni benden alıyor!
ya arkadaşlar daha ilk haftadayız.. tamam ben de ikinci yarıda 60. dk olduktan sonra lens'i, negredo'yu istedim ama bir sakin olun, bu kadar acele etmenin anlamı yok.. hoca görüyor bu adamların idmanlardaki durumlarını, kadro mühendisliğini 2 yıldır bu adam yapıyor.. dün Cenk ile başlaması doğruydu, ama emin olun ya haftaya ya da 3. hafta itibariyle Negredo 11'de başlayacak ve bu bir daha değişmeyecek.. evet biraz yerli sevdası var hocanın ama bu gözünü kör edecek kadar olsaydı, zamanında Gomez'i de haftalarca bekletirdi, Fabri'yi de.. ama ikisi de ilk haftalardan sonra formayı geri vermemek üzere aldılar.. yeter ki, sık boğaz etmeyin adamı :)
Lens'in de bir iki hafta sonra gitgide artan sürelerle formayı alacağına eminim..

dün rakibin oynamaktan ziyade oynatmama odaklı çağdışı futbolu, başta Oğuzhan olmak üzere bazı oyuncuların oyununu etkiledi.. sık yapılan fauller ve topun doğru düzgün oyunda kalmaması, hakemin de buna çanak tutması oyun kalitesinin düşük olmasının baş sebepleriydi.. haftaya k.paşa maçında daha kaliteli bir futbol oynanacağına eminim..

tosic'i ben de beğendim ama bu ona güvenebileceğimiz anlamına gelmiyor.. haftaiçi muhtemelen Vida imzalayacak, o 11'e girene kadar Medel'i kadroya ısındırmalıyız, sonra da orta sahaya geçecektir zaten.. bu sene hocanın az rotasyon yapacağım gibi bir şansı yok, hem kadronun genişliği, hem de maç takviminin yoğunluğu yüzünden.. gerekirse Atiba da yedek kalacak, Ozzy de, Tolgay da, Q7 de.. kimse de ağlamayacak.. kim formdaysa o alacak formayı.. 50den fazla maç var, kimse o kadar maçı kaldıramaz bu kadroda..

dün Caner'in performansı mutlu ediciydi, umarım bir daha sakatlık yüzü görmez, çok faydasını göreceğiz.. Cenk de önyargılı yorumların aksine oldukça hareketliydi, sahada hayalet gibi gezindiğini söyleyen ezbere yorum yapıyordur.. gerekirse yedek de bırakabileceğin bu kalitede bir yerli forvetimiz olması büyük şans, kıymetini bilelim..
Pepe için söylenecek şey yok, en önemli transferlerimizden.. dün maçı getiren adam oldu.. 89'daki hatası türden hataları da maç temposunu bulduktan sonra tekrarlamaz, senede iki üç kez yapar öyle hataları..

seyircisiz ve tatsız bir maçtan böyle net bir skor alıp, sezona öyle başlamak çok iyi oldu, gerisini takmıyorum şimdilik..

not: antalyasporun fanatik fenerli yavşak başkanına bir güzel giydiren Çebi başkanın da ağzına sağlık, içim soğudu vallahi..

ozkankaya35 dedi ki...

Bu nasil maç yorumu kardeş.

turkkant dedi ki...

Pepe 3 puanı aldı. Takım henüz "idman yorgunu" bir görünümdeyken, seyircisiz, böyle "çaktırmadan zor" maçlarda kayıpsız geçmek önemli.

Penaltı bence değildi. Hakem büyük takım penaltısı çaldı.

Takımdaki çoğu oyuncu henüz form tutmadı, bir ay kadar beklemek lazım, doğru dürüst bir yorum yapmadan önce.

Bu sene beklenen ilk 11'e ilave, Caner-Tosiç-Tolgay-Cenk-Babel'le ilk 11 seviyesinde 16 oyuncumuz var. Burada hocanın rotasyonu iyi yapması lazım. Hoca için bir "challenge" olacak bu, zira geniş kadro çok onun tarzı değil.

sports guy dedi ki...

Yeni bir oyun ariyoruz demistim onceki postun altinda.

Bu aksamki GS macini merakla bekliyorum, cunku onlar 0dan bambaska bir oyun insa etmek durumundalar ve karsilarinda ligin dark horse'u olabilecek bir kayseri var. Rakibi tanimak acisindan cok onemli mac olur diyorum, bakalim.

Cok degisik bir sezon olacak bu, cook.

sadrazam dedi ki...

Hocanın Cenk-Negredo, Q7-Lens tercihlerini fevkalade doğru buluyorum. Onu az çok tanıyan kimse de şaşırmamıştır bu tercihlere. Son iki senenin ligi domine ederek şampiyon olmuş takımının sağ açığı, senelik ortalama 20+ atan santraforu oynadı. Bunlar ne küme düşen takım oyuncusu, ne de 28 averajla ligi bitiren. Şampiyon takıma geldikleri, yerlerinin garanti olmadığı, rekabet etmeleri gerektiği mesajıdır hocanın. Takıma ve kamuoyuna verilecek bu mesaj bence 2-3 puandan daha kıymetlidir.(Geçen sezon takımı üzerine kurduğun oyuncuyu aldım, benden alacağını iddia ettiğin oyuncunun arkasında kulübede oturtuyorum. Akıllı ol, aklını alırım)
Haftaya Kasımpaşa maçında da ilk 11 de değişiklik olacağını düşünmemekle birlikte, bu oyuncuların rotasyona daha erken dahil edilmeye başlanacağı kanaatindeyim. Yeni transferlerin takıma bir anda değil, teker teker ihtiyaç oldukça dahil edileceğini düşünüyorum.

hastati dedi ki...

orta saha oguzhan'in narin vucudu,kirilgan bacaklari icin uygun deil malasef, kocaman kocaman adamlarla oguzhan olmuyor, yardim edesim geliyor ekran basinda. aslinda bilic onu sol onde oynatmak istemisti, kabul etmemis oguzhan, kaleyi illa karsima alacam, 10 numarayim felan hesabi. ama uzun pasin yok, presin yok, top kapma yok, sana verkaca gelen de kalmadi, oyun icinde basketboldaki kotu sutorler gibi soguyorsunda, mimiklerin de bir kaptana yakismiyor, tempon dusuk. kime diyorum huuu :)
oyunu bu kadar genis alanda oynamak da senol gunes'in takintisi galiba, atletik olmayan, uzun pas yapamayan bi takim hurra genis alana yayiliyor, sonra top kaybiyla akordiyon gibi daralmaya calisiyoruz sonra tekrar aciliyoruz felan derken tempoyu bir turlu tutturamiyoruz,yorgunluk ve pas hatalari da cabasi.

Pheaglix dedi ki...

-Eğer oyuncu değişikliği hakkı kaldırılırsa Şenol Hoca 34/34 ile her takımı şampiyon yapar. Hem değişiklik yapmamakta diretiyor, hem de yaptığında anlamsız bir inat ve düz mantık ile hareket ediyor. Yine de seviyorum hocayı, o olmasa bu iki sene şampiyonluğu zor görürdük.

- Zamanında Galatasaraylılar kafasıyla ara pası attı diye Kewell'ı ilah yapmışlardı. Dün kötü oynadığı bir maçta Oğuzhan aynısını yaptı. Genel olarak beklentilerin altında, ama takımın oynadığı oyunun da etkisi var bunun üzerinde bence. Belki kenara alınabilir birkaç maç, ama uzun dönemde Oğuzhan'sız bir takım düşünemiyorum.

- Pozisyon net penaltı. Bacağa yapılan, topla alakası olmayan bir müdahale ile düşüyor Cenk. Basındaki Beşiktaşlıların sırf kendilerine "objektif" dedirtmek için hemen penaltı değildi keşke vermeselerdi tiplerine girmelerine sinir oluyorum. Bir de Sinan Engin çıkmış en ufak şüpheniz varsa vermeyin Beşiktaş'a penaltı diyor. Saçmalık resmen. Onu vermediklerinde Bilic dönemi kaçırılan şampiyonluk oluyor işte. Transfer döneminde takımın menfaatlerini korumak için duydukları isimleri basına sızdırmayan muhabir/yorumcuların sezon içinde takımın menfaatleri aleyhinde hareket etmeleri enteresan.

- Rakip oynatmaya oynuyordu, o yüzden bu maçı kıstas almamak gerek demek bence yanlış. Sezonun en az yirmi beş maçı böyle geçecek. Eğer hakem yönetimi de bu oyunu destekler şekilde olursa işimiz zor.

- Umarım hoca transferleri bir an önce ilk 11'e monte eder ve Medel orta sahada yer alır. Ligde Tosic fazlasıyla yeterli, ve ne olursa olsun 1,70lik adam yediği gollerin neredeyse tamamı duran oyundan olan takımda stoper oynamaz (aslında oynar da, bu ligde zor).

- Beck'in fazla üzerine gidiliyor bence. Adam yedek. Her ilk onbir oyuncusu sakatlandıktan sonra yerine aynı kalibrede adam koyamayız. Bazı oyuncuların seviyelerinin daha düşük olması kaçınılmaz. Ayrıca Beck elinden geleni yapıyor, çalışma azmi takdir edilesi.

- Trabzon sürpriz yapıp ilk üç bitirecek gibi geliyor bu sene, hatta şampiyon olma şansları öngörülenden çok daha yüksek.

YSY dedi ki...

15-16 sezonundan sonra herkes ozzy den daha üstünü beklemeye başladı ama talisca nın gelişi koordinasyonu bozdu bence. Üstüne birde Töre vardı. Ne olursa olsun bu adamlar Bilic döneminden kalma tek top oyununun adamları ve sen iki tane takım oyuncusu yerine kendi başına takılmayı seven başka iki adam koydun ozzy nin yanına. Bana kalırsa sadece ozzy değil geçen sene olcay ın da ayarını bozan talisca nın gelişi oldu. He ozzy de kredi daha yüksek yetenek var o yüzden şuan da idare ediliyor.

Bu arada tamam cenk i onu bunu eleştirelim de dün talisca neredeydi gören oldu mu ?

Sosa yı sabırsızlıkla bekliyorum. He bu arada sosa babamın oğlu değil ona benzeyen başka bir ortasahada olur yani.

yilmaz dedi ki...

penaltı tartışmalarını artık bitirecek bir çözüm lazım. Sıktı arkadaş, 90 dakikada tek bir pozisyon üretemeyen, rakibi durdurmaktan başka hiç birşey yapmayan takımın hocası, 1-0 gerideyken ve resmen "skoru korumaya oynarken" kazandığımız penaltı olmasa kazanacağını iddia ediyor.

Bizim lig için bir de paralel evren puan durumu gerekiyor. Şuna bak yaa, dakika 63. Beşiktaş gol atmasa maç yine 1-0 devam edecek. Beyimiz o arada çevirecekmiş maçı.

hastati dedi ki...

cenk tosun da iyiki calim felan atamiyo, hizli felan olsa hic pas vermicek. takim oyunundan bu kadar yoksun bir oyuncu turkiyede milli takima kadar yukseliyor. football manager efsanesi todorov vardi, yardirir giderdi, cenkte onun yardiramayani.

BurkayJK dedi ki...

@YSY

Talisca'ya bir türlü ısınamadım. Geçtiğimiz sezon golleri sıralarken de durumum farklı değildi. Sosa şart değil ama Sosa tipi birini bulup, gole ihtiyacımız olan dakikalarda Sosa'yı göbeğe çekip, Medel/Atiba-Talisca değişikliği yapılabilir. Sosa mı Talisca mı deseler kırk defa Sosa derim. Hem Oğuzhan'ı daha işler hale getirir, hem de göze daha hoş gelen bir oyuna döneriz.

nathan dedi ki...

@yilmaz

Oynattığı oyun 80'lerden kalma. O dönemlerde takımın herbişeyi olan 10 numaraları ve golcüleri kitlemek için 3'er kişi takip ederdi. Bir de bunu şu ligde uygulanması en az muhtemel takımlardan birinde yapmaya çalışıyor. Antalya'nın yarısı zaten Eto'o ve Deniz. İkincisi sakatken bir de kısır futbolla kanatları işletemeyip Beşiktaş kalesine tek şutla tamamladılar maçı. Tabii bizim işimize geldi o başka.

Bu arada Traore'ye nasıl dalmış vatandaş. Kıpkırmızı olması gerekirken sarıyla yırtmış bir de. Hakemlerimizde değişen pek bir şey yok demek ki.

https://www.youtube.com/watch?v=r0A53r9npNE

Arsenal'deki Eduardo'nun sakatlandığı an aklıma geldi. Çoklu kırık olmuş. Geçmiş olsun acil şifalar.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

maçla ilgili gerçekleşmesine sevindiğim iki şey var , biri beşiktaşla ilgili diğeri rıza iie ;

beşiktaşla ilgili kısmı artık taraflı tarafsız herkesin beşiktaş'ın ortasahasındaki problemi görüyor oluşu hatta m.demirkol'un deyimiyle , bu bir formsuzluk mu yoksa bitti mi . beşiktaş ortasahasına tabi baskı olacak ,rakip senin baskıdan yıldığını ,yaptığı baskı sayesinde stoperlerin ve kalecinin uzun oynadığını görürse , tabi baskıyı koyacak . yine demirkol'un deyimiyle "her baskı sonucu çıkamaz hale geleceksen ne anladım ben bu işten" . hocanın acilen tolgay'ı oraya adapte etmesi lazım ,oğuzhan'ın yerine .

ikincisi de rıza hoca'nın her zaman nefret ettiğim adam adama çağdışı futbolunun, balonunun sönmesi . beşiktaş'ta bile bunu uygular ,stoper kürşad ,adem ortasaha'da fellik fellik adamını ararken ,onların boş bıraktığı yerlerden pozisyon yerdik . bi abdullah avcının maç sonu konuşmalarını dinle ,bir bunu . "basit goller yemek " ile iyice komedi malzemesi haline gelen demeçlerine yenilerini eklemiş . yolun açık olsun aman ha beşiktaş'tan uzak olsun.

planck dedi ki...

resmi hesap maç özeti yaynlamış: https://twitter.com/Besiktas/status/897143592669589505

şunu da formaların çıktığı gün yapsaydınız ne vardı: https://twitter.com/Besiktas/status/896837512445997057

beagle dedi ki...

@Zaitsev

Hocam gol ilk yari biterken Canerin ortasindan geldi. Ki bayagi uzaktan darbeli süper bir top kesmişti. Ikinci yari bir tane frikige dokunamadi.

Bazi adamlar büyük yalan. İşe yaradiklari iddia edilen Veli ve Sivoktan kurtulunca şampiyonluklar geldi. Q'dan kurtuldugumuzda da domine edecegiz ligi.

Başka bir arkadaşın yazdigi gibi Q ve Talisca ayni anda oynadiginda sikinti yaşıyoruz. Bence Babel de onlarin acigini kapamak için çok yipraniyor ve golden uzaklasiyor. Lens set oyununda nasil bilemiyorum ama iyi bir Töre sette, Lens ise açık sahada Q'dan cok daha iyiler.

nathan dedi ki...

Hafta başlamadan FB'nin çuvallayabileceğini ve GS'nin her şeye rağmen kazanacağını yazmıştım, rakipleri Kayseri çünkü. Şimdi daha devre arasında GS'liler bayağı bir havaya girmiş. Fazla detaya girmeden, Süper Kupa maçındaki gibi ortaya dalan her rakip GS'yi dağıtma potansiyeline sahip. Bakalım ilk kim yapacak. Bizim için ise, Vida gelirse Medel'le Lens'le ve Negredo'yla birlikte bir defa daha zor o işler. Yeter ki kadro inadı olmasın. Misal Medel tutarsa bir hafta Atiba bir hafta Medel oynatalım filan bunlar olmayacak işler. Özeti, ligdeki 18 takımın 12'sinde estirirler ama zaten şampiyonluğu diğer 6 takımla olan maçlar belirliyor.

nathan dedi ki...

Sosa gelir veya gelmez, aksi yönde bir emare görmesem de ben gelebileceğini hiç zannetmiyorum. Ama şu ligde top kullananları gördükçe nasıl bir maestro olduğunu daha iyi görüyorum. Teşekkürler Sosa. Kariyerinde başarılar.

nathan dedi ki...

Komedi. Avrupa'da faul bile olamayacak pozisyonda ikinci sarı karttan oyuncu atıldı. Ama dün Traore'nin ayağı kırılırken sarı kart. Şarj nedir kırmızı kartlık giriş nedir hala süzemeyecek adamlar var.

Hidayet dedi ki...

gs'yı beğendim . daha bu takıma feghouli girecek ve bir de sanırım juve'den sol bek asamoah transferi söz konusu . açıkçası , rekabet olacaksa böyle olacak . lig'den başka hedefleri de yok . en büyük favorilerden biri.
bu yıl beşiktaş'ta en iyi olan oynayacak . naz ,niyaz ,mızmızlık ,orada oyanayamam ,burada duramam, baskı geldi ,rüzgar esti , yağmur yağıyor yok. hoca'ya düşen de bir an önce yeni tarnsferleri takıma kazandırması. bu yıl geçen sezon gibi eğer evinde gs-fb-trabzon-başakşehir.. puan kaybedersen şampiyon olamazsın.

carlito dedi ki...

hidayet bir konuda da katılacağım bir şey yazdığını görsem dişimi kıracağım dostum :) gs'yi ben de izledim ve nesinin beğenildiğini anlayamadım.. ilk 2'ye girmelerine şans tanımıyorum bile.. geçen sene 20 tane yedikleri golün aynısından gene yediler.. rakipleri ligin en zayıf takımlarından biri olmasa fazlasını da yiyecekleri kesindi.. (Kayseri bu sezon geçen yıl gibi yırtamayabilir) Gs'nin her deplasmanı potansiyel puan kaybı olur gene.. ben hala başakşehir ve fener'in daha ciddi rakip olacağını düşünüyorum, hatta trabzon bile g.saray'dan daha istikrarlı olabilir..

bir de maçın devre arasında statta olan gs'li yakın bir arkadaşım arayıp barcelona gibi oynuyoruz muhabbeti yaparak beni bayağı güldürdü.. ciddiye alınmayı özlemiş adamlar basbayağı :) bu hallerini gördükçe tüpçü dönemi hallerimiz geldi aklıma, biz de böyle toplama takımlar ve yetersiz hocalarla iki dandik maç kazanıp henen şampiyon olucaz gazına gelirdik :) dışardan bakan taraf olunca ne kadar komik göründüğü daha iyi anlaşılıyormuş.. artık gülen tarafta olduğumuz için çok mutluyum..
bu g.saray'ın gazı maksimum 10 hafta sürer ve Tudor da sezonu tamamlayamaz, aha buraya yazıyorum..

Hidayet dedi ki...

@carlito

öyle mi :)) katılmadığın herkese buradan bu şekilde katılmadığını belirtiyormusun ? yoksa yazıdaki başka şeyler , belki imalar canını sıktı da ondan mı yazıyorsun ? ben gs'ye şampiyon olur mu yazdım ? ilk maç itibariyle, yeni transferlerin çokluğu da göz önüne katılırsa hoşuma gitti . ben ne barcelona dedim ne birşey dedim . seninle futbola aynı pencereden ne mutlu ki bakmıyorum . dişini kırmana gerek yok ki , ben aynı pencereden baksam kendi dişimi kırarım :))

YSY dedi ki...

Yani daha çok erken ama ciddiye almak gerek. Hem aç duruyorlar hemde klüp yaptığı harcamalarla kendini ateşe attığı için baya can hıraç savaşacaklardır. Tabi bu üzerilerindeki baskıyıda arttıracak birşey.

Herneyse bana 2015-16 sezonu yaptığımız başlangıcı hatırlattı. Bizim ne yapmak istediğimize dair henüz bir fikrim yok ama gs bizim 15-16 dakine benzer bir kadro kurup benzer oyunu oynamaya çalışıyor gibi geldi. Bana kalırsa orta üçlüsü bizden daha iyi işliyor şuan için. Evet rakip güçsüzdü ama onu çok baz almıyorum.

nathan dedi ki...

@YSY

Rakibin orta alanı öyle böyle değil bildiğin "bomboş"tu. carlito'ya katılıyorum, bu Kayseri ilk küme düşme adayı. Feghouli filan izleyenler bilirler boş alan oyuncusu. Diyeceksin ki işte tam yerine geldi, PL için daha mı uygundu vs. Artık bizim ligde de kim ne kadar boş alan bırakıyor görürüz yakında. Bu konuda tez bile yazılır, artık öyle boşluk yok biline.

İlk 5 haftayı geçelim görünce daha iyi anlaşılır nasılsa.

can dedi ki...

Valla benim de GS'den biraz gozum korktu, cok iyi oynadiklarindan degil de hem tribunlerin hem futbolcularin disa vurdugu acliktan. Ama o aclikla birbirlerini mi yerler o da belli olmaz. Bugun o yonde de emareler vardi, Tudor'u Sinan'i isliklamalar, Selcuk'a kosup hocaya postalar, Eren'in Koray'a isyani...

turgay dedi ki...

gs maçının ilk yarısını seyrettim sadece ikinci yarıda da çok bişey değiştiğini düşünmüyorum. geçen yıla oranla istek konusu kafaya takılabilir. bomboş orta sahası olan rakibe karşı alınan bu galibiyeti rakip abartabilir ama biz abartmayalım. antalya orta sahasıyla oynasalardı bu kadar rahat kaleye gidebileceklerini düşünmüyorum. dar alanda çok zorlanır galatasaray. çünkü hemen hemen tüm oyuncuları açık alan oyuncusu. büyük enerjiyle oynuyorlar ama tudorun geçen yıl hem karabük hem de galatasarayda çok sakat verdiğini unutmayalım. demekki antreman tekniklerinde sıkıntı var. geçen yılda böyle güzel başlamışlardı fikstür nedeniyle sonra düştüler. asıl 4.haftadan sonra görmek lazım bu enerjiyi. tekrar söylüyorum açık alan bulamadıklarında ne yapacaklar bu önemli.

beagle dedi ki...

Gsyi 10.hafta civarinda görelim bakalim. Her ne kadar bazilari yeni geldiyse de 5 temmuzda sezon açmanin bedelini kadronun büyük bir kismi ödeyecek.

EC dedi ki...

Cenk onceki maclarinin aksine ariyordu ve hareketliydi.. Super Kupa macinda da iyiydi..

Caner en iyimizdi Antalya karsisinda..

Pepe de Fabri ile karsi karsiya birakan pozisyon disinda genelde iyi gorunum verdi ve duran toplarda iyi bir silah olacagini da belli etti..

Fabri bende ayni standard da...

Beck tedirgin ki o tedirginlik bize Kiev de tur kaybi olarak donmustu.. bence yedek dursun.. oraya Atiba yi koyalim.. :)

Dun anladigim kadariyla Senol Gunes Medel i orta saha icin - yani atiba yerine - dusunuyor..

Bu bence pas kalitesi acisindan ne kadar arttirim yapar bilemem ama orta sahaya yapacagi sertlik katkisi Granit Etkisinde olur..

Arkadas GS nin ne kadar da cok sevicisi varmis..

yaziyorum buraya kiziyorsunuz.. Fetosaray.. - Eski Fetocular Turkuvaz Medya ki sahibi olan enerji bakani da feto okullarindan mezun.. - yalaya yalaya bitiremediler.. Erman toroglu nun da dugmesine basiyorlar o da sistematik olarak yaliyor..

Bein Sports bu senede Sampiyonlugun BJK ve IBFK ile gecmesini kaldiramaz.. Sarisinlardan birini yaris icinde tutmak isteyeceklerdir..

henuz erken..
Bizim takim oturacak..

SALDIR BESIKTAS...

ozan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Gs erken form tutmanın meyvelerini alıyor ama şimdilik tabi. Uzun vadede bu tempolu oyunu kaldıramazlar. Açıkçası bana tam bir açık alan takımı gibi geldi, bu ligde buna çok müsaade etmezler. Set oyununda ne kadar başarılı olurlar orası muamma. Bununla birlikte yan top çalışan her takım gs ye gol atar. Kayseri gerçekten kötüydü ve bu gs yi iyi takım gösterdi. Haftaya Osmanlı maçı da böyle olacaktır tahminim.

yilmaz dedi ki...

bence GS'yi fazla küçümsüyorsunuz. Erken form tutmak evet sonrası için sorun olabilir ama kadronun ana oyuncularının çoğu sonradan katıldı takıma. Problemli bölgelerinin farkına vardılar uzun zaman sonra. Fakat şu var ki şampiyon olamazlarsa bi 5 yıl daha geri giderler.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Gol Caner'in ortasıyla geldi. Doğrudur. O kadar iyi kesti ki top kimseye değmeden altıpas çizgisi civarı sekip adamın bacak arasından geçip Pepenin kafasına kondu ve gol oldu. Q7 kesse bal olurdu ama başkası kesince darbeli oluyor :)

Umarım Q7 gider ve aynı kadro kalır. O zaman ihale kime yıkılacak oturur izleriz.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
O mesafeden öyle orta gol olur da uzlasamiyorsak zaten isimleri tartışmak gereksiz. Balon ortayla dansa devam şimdilik.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

O orta gol olabilir ki oldu. Direkten dönen topta gol olabilirdi. direkten dönen topun ortasını görmezden gelip o kesti böyle bu kesti böyle olmaz.

Frikikler esnasında Caner-Q7 diyalogları gayet iyi geldi bana. Öyle o ona attırmadı ondan topu aldı gibi aksiyonlar yoktu.

Dünkü GS maçı ile ilgili Ndiaye'nin 2ci yarı toplu bir çıkışı vardı. Bizim bu tarz çıkışlara ihtiyacımız var. Sosa bunları yaptığı için 2 sene önce farklıydık.

sports guy dedi ki...

Valla galatasaray fena takim kurmus, lafi evelemeye gerek yok.

Uc tane merak ettigim husus var: 1) isler elbet krize girecektir, tudor bu kriz yonetimini basarabilir mi? 2) kariyer deplasman performansi fakirin fakiri olan tudor'un deplasman plani nasil olacak? 3) deplasmanda 3-5-2nin atak varyasyonunu denemek gibi bir cilginlik yapan kayseri degil de klasik yatan anadolu takimina karsi performansi ne olacak?

Bunlara bagli olarak bu kadro kalitesiyle gs ilk 2 illa gorecektir bence bu sene. Fernando(bence yilin transferi) takima akil katmis, n'diaye de atletizm. Gecen sene basinda soylemistim, "atanin tutanin iyi olacak" gozumde tam bir safsata. Orta sahan kadar varsin bu ligde, orasi sirittigi surece uzun vadede kaybetmeye mahkumsun.

Senol Hocanin elinde kadronun atletizm sorununa derman olabilecek iki adam var su an: Medel ve Jeremain. Bir sekilde bu ikisinin kisa surede kadroya adapte edilmesi sart oglu sart bence, bakalim.

hayalet dedi ki...

Hızlı kontra yapan takım şampiyon olsaydı Osmanlı olurdu zaten geçen senelerde. Set oyununda ne yapacaksın. Asıl mesele bu gs de. Kenar forvet Tolga ciğerci oynadı. Tudor'un deplasman fobisi, b ve c planları olmayışı sonucu belirler. Bu gs pohpohlaması bizim için iyi oldu. Bir süre bizim hakkımızda daha az yorum duyarız. Medel ve Lens'in takıma monte edilmesi geciktirilmemeli. Bu ligde hızın ve gücün kadar varoluyorsun. Salt tekniğe dayalı bir oyunda maalesef bolca dayak yeriz.

Basar dedi ki...

Çok fazla gs güzellemesi yapılmış. Ligde 2 oturmuş kadro var. Biz ve başakcity. GS'nin hem yeni takım olması, hem sezonu erken açması hem hocası hem de kadro tipi başına sorun olabilir nitelikte.

Bence başka takımlara değil de kendimiz ne yapacağız ona odaklanalım. Oturmuş kadro + gerekli bölgelere net transferler yapıldı. Biz iyi olursak kimse elimize su dökemez.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Direkten dönen top ön direkten rastgele arkaya aşırtma. Kusura bakma ortada bi cacık yok. Ikisini gayet ayiririm. Taliscanin frikiği ile Qnunkini ayirdigim gibi. Bizde 100 denemede 2 golü var Qnun. Talisca %50 ile atiyor neredeyse. Hala da her topa maydonoz oluyor.

Bak çok lazimsa uzun mesafeli kontrolu zor cross pası en iyi önüne alip, 10 metre sürüp iyice orta yapan adam Quaresma diyebilirim. Taktikte nasil yeri olur bilmem. Kornerde de Oguzhandan iyi mesela. Soldan kornerleri o atsa olur. Sağdan ön direği bir türlü aşiramiyor. Olan az meziyeti de bitti bitiyor artik. Az önce bi Geyseli arkadaş dalga geciyordu, çok güzel trivela vuruyor, hiç gol atmadan diye...

Huzeyfe dedi ki...

Bence GS'nin iyi top oynamasindan korkmamak lazim. Ben her zaman rekabetin takimlari ileri tasidigina inanirim. Ligde acik ara en iyi top oynayan takim olmanin dezavantajlari da var ve bence gecen sene bunu yasadik.
Belki burasi bir Besiktas blogu ama ayni zamanda bir futbol blogu. Guzel futbolu sevmek ve takdir etmek lazim, kim oynarsa oynasin.
GS iyidir veya degildir bilemiyorum, ben golleri bile izlemedim. Sadece buradaki yorumlardan biraz tedirginlik sezdigim icin soyluyorum bunu.

carlito dedi ki...

Quaresma'nın problemi artık pilinin bitiyor olması.. yapamıyor dediğimiz çoğu şeyi 26 yaşında Beşiktaş'a ilk geldiği dönemde yapabiliyordu, bkz. uzaktan şutla goller, çalımlarla adam eksiltmeler, kaleyi bulan trivelalar, ceza sahasına girerek yoktan var ettiği goller vs.
şu anda mükemmel yapabildiği tek şey beagle'ın dediği gibi kanattan açtığı ortalar, onun dışında eskiden yaptığı şeyleri yapmaya yeteneği değil, gücü ve enerjisi yetmiyor..
aslında uzaktan attığı müthiş şutları şu an atamıyor olmasını ben de açıklayamıyorum, o kadar da gücü azalmaz insanın.. Schuster döneminde ceza sahası dışından jeneriklik golleri vardı, son 2 yıldır kaleyi bulan denemesi yok gibi bir şey.. neyse ki talisca bu açıkları kapatıyor, Q da ortalarıyla gelen asistleri sayesinde hala katkıda bulunabiliyor.. lakin eğer hedef yükselteceksek bu seneden itibaren artık bize daha fazlası lazım, bunu da Lens'ten umuyoruz...

sports guy dedi ki...

Ne zaman rakip takimla ilgili yorum yapsak "guzelleme yapmayin" denmesi de iyi gulduruyor beni. Iyi gordugume iyi derim ben. Asamoah'i almasa bari gs, cunku en cok alarm verdikleri bolge sol bek su an.

Soru isaretlerimi de yazdim yukarda. Kadro cok farkli oldugu icin en azindan burda "yau gecen sene de akhisar'a 6 attilar" tayfasi olmaz diye umuyorum.

Fb icin bu yorum yapilir cunku aykut haaala topal souza'da israrci. GS baska bir sey oynuyor ama artik. Bakalim, umarim 4 5 hafta sonra dagilirlar yine.

Ayrica biz de oturmus bir takim degiliz oyun anlaminda, ki daha kadroya tam anlamiyla dahil edecegimiz 4 tane daha adam var vida'nin gelecegini var sayarsak. +1 pepe ile 5. Bu nasil oturmus takim? Hocasi sabit, fark o sadece. Milli mac arasina kadar oyun evrilmeye devam edecek, umarim kayipsiz atlatiriz da ara donusu daha oturmus bir oyun izleriz.

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Aynı tarz ve amaçla yapılmış 2 ortayı nasıl böyle ayrıştırabiliyorsun şaşırıyorum. 2 ortanın da hedef noktası penaltı noktasının çaprazı. Q7'ninki daha yüksek ve adamını buluyor. Caner'inki daha erken alçalıyor veya Atiba gerekli yükseklikte topa gidemiyor. Devamında Allahtan Atiba ıskalıyor topu ki o kafayı vursa top nereye gidecek bilmiyorum. Top sonra sekerek ve ıskalanarak arka direğe kadar gidiyor ve gol oluyor.

YSY dedi ki...

@Kuzeyfo

Güzel bir noktaya temas ettin. Bizi bu sene motive edecek bir rakip gerekiyordu. Takımda öyle bir görüntü var. Tabi lig baya eğlencei bu sene. Başakşehirde gayet sıkı takım olmuş.

Zaitsev dedi ki...

Gs koşan, mücadele eden ve dikine hızlı çıkan bir takım yaratmaya çalışıyor. Daha kaliteli bir Başakşehir olmaya çalışıyorlar. Bu yüzden takımda bu oyun için sorunlu öğeleri uzaklaştırdılar. En son Selçuk bu kalıba uymayan bir oyuncu olarak oynamadı. Bizim için ciddi bir rakip olacaklar hedeflerini tuttururlarsa.

Fb 1-0 takımı olacak gibi duruyor. At golü yat üstüne. Soldado ve guilano ile görmek lazım.

Başakşehir ise bu sene tarzından uzaklaştı. İlerleyen haftalarda sorun olabilir bu yeni transfer tercihleri.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Çünkü ilk top 12-15 metre kaleye daha yakindan ortalaniyor, yakin direge uzaklasarak geliyor. Yani ilk oyunculari geçse gol ihtimali sıfır.

İkinci top, orta yuvarlak kadrajda olan bir mesafeden, balonlamadan sert şekilde kale önünde kavis alacak sekilde geliyor. On direği gecince de gol oluyor. O mesafeden şans tabi lazim. Ama vuruşta bir sürü doğru var.

Birinci top arka direğe dogru kavislenerek gelse doğru vurus olurdu.
Ikinci top ayni mesafede olsa zaten Qimil topu birakmazdi.

hayalet dedi ki...

Lens ve medel olan 11 den umudum var açıkçası. Vida'nın olmama ihtimaline karşı Adriano oraya monte edilebilir. Oyun kurma ve hız eksiğimiz kapanır. Ayrıca daha fazla pas opsiyonu anlamına gelir bu bizim için. Negredo'nun da aa kadroya monte olacağını düşünürsek Caner tercihi de böylece devam eder. Gökhan Gönül dönünce istediğimiz hızlı pas trafiğini gerçekleştiririz. Uzun pas repertuarı olan bir ön libero (Medel) sıkıştığımızda imdada yetişir. Lens'in dripling özelliğine ihtiyacımız var. Q7 kenarda oturur bence. Hoca umarım 'forma adaleti' diye diye bu oyuncuları efektif kullanmama işine girmez. Haftaya sert ve ne oynadığını bilen bir rakip olacak. Turnusol kağıdı görevi görecek bizim için. Olası bir puan kaybı renklilere umut aşılar. Milli maça kadar 9 yapmamız lazım.

nathan dedi ki...

Artık Medel-Tolgay-Oğuzhan-Talisca orta alanından maçına göre 3'lüler çıkarmak durumundayız. Hatta duruma göre Medel-Atiba yapıp önlerine tek oyuncu koymak da normalde bir tercih ama ben Şenol Güneş'in iki tane DM oynatacağını hiç sanmıyorum. Zaten skorer Talisca mı oyunu kuracak Oğuzhan mı diye sorsanız bu kabuslarından biri olabilir. Oysa madem kadro böyle geniş, maçına hatta her bir maç içindeki bölümlere göre her türlü seçeneği değerlendirmek gerekli. Bu 2 DM elbette lig için lüks olur. Ancak Avrupa'da bazı maçlarda özellikle deplasmanlarda gayet gerekebilir. Hoş Medel-Tolgay-Oğuzhan da iş görebilir bu durumlarda. Maalesef Şenol hocanın en az taktik yaptığı yer orta saha. Ben de biliyorum Sosa gelirse 2 DM'nin önüne de koysan fark yapar ama yok ve gelmesi de düşük ihtimal. O halde biraz varyasyon yapsın. Bir de şu var, orta alan kaliteli oyuncu bulması zor bir mevkiyken aynı zamanda burada oynayan oyuncuların kişiliklerinin kadroda en fazla kabak gibi göründüğü bölge. Dediğim gibi maçına göre kafandaki dizilişi kurarsın ve bunu yaparken oyunculara tüm orta alandan beklentilerini kimin ne yapması gerektiğiyle birlikte anlatırsın. Bu son 4-5 yıldır yapılmadığı için Oğuzhan hala aynı Oğuzhan, Tolgay bildiğin gibi, Atiba hep aynı, Talisca sadece skorda var, vs. Az biraz esnetin bu adamları ya. Haydi Atiba'yı yaş olarak anlarım da diğerleri hala genç. Muhtemelen olacak olansa Medel'le Atiba yer değiştirecek, işte madem sen DM'sin oyna herkes görsün etc. durumu. Yoksa, kanatların içeri sürekli girip çıkmaları denemelerini gayet olumlu görsem de, bahsettiğimiz 3. bölge takım halinde topla varyasyonda en çok zorlanacağınız yer; tabii eğer bir Barça Madrid ya da City değilseniz.

nathan dedi ki...

Ekleme: Sonuç ve skordan bağımsız bu 3. bölgede Sosa-Töre-Olcay varken daha çok varyasyon yapıyorduk ama o günler geride kaldı, zaten onca varyasyonun sonuca az etki etmesi sorunsalını da yaşamıştık. Hala hızla topla çıkmayı seçiyoruz ama ondan sonrası doğaçlama, Jordan attı 3'lük geldi kıvamında. Yeni formüller bulmalıyız ve en başta orta alan geliyor.

Hidayet dedi ki...

@nathan

ne dm'ler var , nice cm 'lerden daha cm :)

beagle dedi ki...

@Nathan
Gokhan Gönül dönünce top akışı çok daha duzelecek ve Babel-Negredo-Lens +Talisca hatti çok guvenilir bir gol hattina donusebilir. 10-20-10-15 mesela. Tabi adamlari oynatirsak :)

Bu senenin şaşırtıcı olmayan "challenge"ı, geç kurulmuş kadroyu verime geçirmek olacak. Gsnin Kayseri maçı gibi oturmamış bir rakip yakalamak çok iyi olurdu. Adamlar bitik Gomise bayağı özgüven yükledi.

Basar dedi ki...

Yok artık...!

Kime güzelleme yapmayın dedik? Baya güzelleme yapılmış ama biz kendimize bakalım yazdım.

Ayrıca Antalya maçındaki 11 adamdan 10u geçen yıl oynuyordu. Yedeklerle 12/14. Bu da oturmuş kadro değilse neye oturmuş kadro denir? Birbirini gayet iyi tanıyan oyuncu grubuna net 4 oyuncu eklendi. Ayni rakam başakcity'de de var.

Zaitsev dedi ki...

@ nathan
* Atiba/Medel + Oğuzhan + Tolgay sistemini unut çünkü olmuyor. Tolgay ve Oğuzhan hem ön bölgeye girmedikleri gibi hemde arkada birbirlerini bozuyorlar. Medel+Atiba+Talisca olur ama bu olmaz. Bu maça göre diziliş işini geçelim. Hoca eminim maçtan önce epey bir anlatıyordur yapılacakları yapılmayacakları. Bu adamlar esnemiyor, olmuyor. Herkes mevkisini seviyor başka taraflara kaymak istemiyor.

* Defanstan hızlı paslarla çıkamadığımız sürece Q7-kulübe ilişkisini de unutun derim. Maestro görevini yaparsa o zaman Q7 oturur yoksa zamanla Q7 sola, Lens sağa geçer. Bazen Babel'i 10 numarada da görebiliriz.

@ beagle

Kavisle filan uğraşmaya gerek yok. 2 ortanın da hedef bölgesi aynı. Büyük ihtimal çalışılmış. O bölgede ya sektirerek ya da kaleye yollayarak pozisyon yaratma amacı var. Kaleci için sıkıntılı pozisyondur bunlar. Oradan Pepe gibi sıyırttırdığın anda gol pozisyonu olur, karambol olur.
Caner'in kestiği top Atiba'nın olduğu bölgede yerden en az 2 metre civarı yukarıda olmalı. Benim anlatmak istediğim bu. 12-15 metre geriden kullanması da farketmez. Biraz daha sert vurması gerekiyordu.

Hidayet dedi ki...

@zaitsev

hocam ,genelde "ne kadar çok oğzuhan o kadar az q7 " görüşünüz mantıken doğru olsa da bu gerçekleşme olasılığı olmayan ya da çok az maçta olabilecek bir durum . tabi eğer oğuzhan'da pozitif yönde radikal bir değişim görülmezse. bence doğrusu , "ne kadar çok sosa , o kadar az q7" olamalı . bknz 2015 -2016 yılı . ki o yıl sonu değerlendirmeye bakın , q7 muhaliflerinin bile yanıldıklarını , beklentilerinin üzerine çıktığını ,her zaman böyle oynaması gerektiğini söylediklerini görürsünüz. ileride talisca olduğu müddetçe ortasaha oyuncularının hızlı , driblingli adamlar olması gerekiyor bence . ne atiba ,ne oğuzhan böyle adamlar . mesela dünkü maçta ndiaye'yi izlediyseniz o tarz oyuncu . oğuzhan o olayı pasla yapabilir , topu oraya götüremez . onun için 2015 -2016 'da topu q7'ye atmamakta sonuna kadar direten (sosa etkisi ) oğuzhan'ın , 16-17 'de sürekli takımı ileriye taşıyan tek adam olan q7'yi aradığını görebiliriz . bu durumda bizim cm oyuncumuz , atletik , dribling özellikleri olan ,hızlı bir oyuncu olmalı . ya da bir sosa bulacağız ,başka yolu yok.

babel-q7 yorumunuza da katılıyorum . eğer ortasaha bu olacaksa , lens -q7 farketmez .bu sefer at topu lens'e yapacaz . performans olarak farketmez demiyorum , oyun tarzı olarak farketmez . bu sefer rakip bütün önlemleri lens'e alacak . ne anladım bu işten ? bu ortasaha oldukça , bir ileri taşıyan kanattansa (q7) iki ileri taşıyan kanat evladır . (özellikle içerideki lig maçlarında , cl 'de zaten ortasaha da değişecek)

nathan dedi ki...

@hidayet

Katılıyorum.

@Zaitsev

Maçına göre orta alan seçmeyecekse ve eldekiler de esnek değilse hoca neyi anlatıyor sence :) Bir örneğimiz var zaten, Pirlo'nun anılarında da çok güzel şekilde özetleniyor. Defanstan artık daha fazla hızlı ve düzgün çıkacağız hatta Medel gibi isabet rekoru kıracak şekilde uzun pas atan adamımız da var. Ancak olayı sadece pas organizasyonu olarak görmeyelim. Akan oyunda kim ne yapacak nasıl pozisyon alacak vs. Talisca mevcut kadroda vazgeçilmez ama pas trafiğine dinamit koyuyor. Öyleyse illa oynayacaksa arkasındakilere bakmak lazım. Bunlar Medel ve Oğuzhan ise oyun yapını bunlara anlatırsın. 8 numarada yeterince işlemiyor ve 10 numara istemiyor olan arkadaş da bir zahmet buna ayak uyduracak. Ki uydururda, yeterince üzerine eğilinirse. Farkında olunmayan konu Medel gibi düzgün bir takım oyuncusu bile bu sistemde yetersiz kalabilir. Ha asla oyununu gören taraftar tukaka etmez ama mesele sonuçsa olay başka.

Kötü anlamında değil. Bence hiç kasmayalım geçen senenin emprovize oyununa Atiba-Medel değişikliğiyle devam edelim. O zaman Q7'ye de kimse laf etmesin. 38'ine kadar durarak orta keser tutarsa biz de mutlu oluruz elbette. Tekrardan, akord sorunu var. İnşallah çözülür. Ben herşeyin teknik yönetimde çözülebileceğine inananlardanım.

Hidayet dedi ki...

@nathan

ozzy-tolgay bir tanesini satıyorsun , sonra daha iyi bir cm getirip hem oyununu üst seviyeye taşıyorsun , hem rekabet sağlıyorsun . önemli nokta , düşük profil ,yedek olacağı bilinen değil ,as oyuncu alacaksın . rekabete giren gelişecek . her mevkide rekabet var da orada niye yok ?

Unknown dedi ki...

@beagle Geçen sene Fransa'da 21 gol atmış Gomis'e bitik diyip son 3 yılda toplam 28 golü olan Negredo'dan 20 gol beklemek baya iyiymiş ahahha :D

nathan dedi ki...

@Barkın BAĞCI

Ligue 1'in ne olduğunu bilmek lazım tabii önce. Gomis'in önünde top scorer olan 3 oyuncuya bakman yeterliydi oysa. Devamında da Gomis'i de bırak bu adamlar kariyerlerinde bu ligden önce bu sayılara ulaşmışlar mı vs. Toplamda 5 dk. Diğer yandan bir 3 dakika daha harcasaydın Gomis'in bahsettiğim 3 oyuncunun oynadığı ve Ligue 1'i domine eden 3 takıma karşı oynadığı maçlarda bırak golü asist dahi yapamadığını da görürdün. Ligue 1 denen yerde bu ilk 3 takım neden mi önemli. Avrupa kupalarına bak yeter. Sadece biri yarı final oynasa bayram eder tüm Fransa.

Konu kilit.

Hidayet dedi ki...

@Barkın BAĞCI

negredo kıyaslamasında ise , m. gomez'in buraya gelmeden önce fiorentina'da kaç sezonda kaç gol attığına , bir de bizde penaltısız kaç gol attığına bakman yeterli . keza aboubakar'a da bakabilirsin . odunu koyarız, 20 + golü attırırız . biz de böyle .

gözlükler güzelmiş..

beagle dedi ki...

@Barkin
Gecen seneyi birak, 2 hafta önce Ostenstrund köyünde izledim, bitikti.
Bi de Doktorlar, stres yapan keçiler gibi sahada düşüp kalıyo diyolla... İyiymiş demi ;)

Gslilerin heyecanini anlamakla birlikte, Bjk forumuna bu sekilde atlamak için çooook erken. Tolga Ciğerci önderliğinde o gemi batar bak ben diyeyim.

turgay dedi ki...

işin ilginç tarafı sadece galatasaraylılar değil bunların oyununu gören fenerbahçelilerin de gaza gelmesi. lan hadi gs iyi top oynadı da yahu sen kaleye gitmekten aciz ofsayttan gol atmasan muhtemelen 1 puan bile alamayacağın maçtan sonra nasıl umutlandın. fb'li bir arkadasımın yazdığı şu cümleye çok güldüm. fenerbahçe galatasaray şampiyonluğa oynar başakşehir beşiktaş 3'lüğe.

Skywalker dedi ki...

Yine ilk haftadan Ozi'yi gomme operasyonu baslamis. Bu takimda Senol hocanin degistirmeyecegi tek adam Ozi'dir. Sports guy demisti sanirim, o atanin tutanin iyi olacak falan hikaye. Senin 2 senedir renklilerle en buyuk farkin Ozi. Takim erken form tutmuyo, bunun da nedenleri var, hoca tutmasini da istemiyor. Bu maca bakip da Ozi'nin degismesi lazim, yok ne DM'ler var nice CM'lerden daha CM gibi imali yorumlar da abarti. Bi de evrilsin muhabbeti var, her 8 10'a evrilecek diye bi kanun yok. Ikisinin oyun yapilari cok farkli. Koy yanina bal porsugunu, gotunu toplayabilecek adam olduguna inansin, qimil'la da Lens'i degistir 4-5 haftaya gorelim durumu. Ah bi de Sosa gelse de, Talisca'yi B plani olarak kullanabilsek.

carlito dedi ki...

en tahammül edemediğim olay şu sabırsızlık.. yahu daha 1 hafta oynadık 1 (bir) !

önceki sezonlarda bu takım için artık hazır ve iyi oynuyor dediğimiz haftalar kaçıncı haftalardı, dönüp bir bakalım..
daha bir maç sonunda şu çok formsuz, bundan umudu keselim, o gelişmez, bu süper diye atıp tutanlardan geçilmiyor ortalık (bizim blog özelinde konuşmuyorum, genel ortam bu) sırf bu yüzden ilk haftaları hiç sevmiyorum, bir an önceşu avrupa maçları dönemi gelse de bazı sesler kesilse keşke..

Gomis ile Negredo illa kıyaslanacaksa bunu farklı liglerde farklı ölçeklerde ve hedeflerde takımlarda başardıkları ile yapamazsın.

Gomis premier league'de swansea gibi neredeyse başka forveti olmayan bir takımda bile sakatlığı olmamasına rağmen 38 maçın 33'ünde forma giymiş o 33 maçın sadece 17 tanesine ilk 11 başlayabilmiş . 1700 dakika süre alıp 6 gol atmış .

Negredo ise lig tarihinin açık ara en kötü takımlarından olup bütün sezon 27 gol atabilen Middlesbrough'nun gollerinin %50'sine katkıda bulunmuş 1o gol 4 asist ile .

Ha Gomis'i bitik yapar mı bu istatstikler , bence yapmaz . Lakin daha üst seviyede çok daha fazla boy gösteren , bonservisine toplam 70 m € ödenmiş biri ile Fransa dışında hiç bir varlığı olmayan toplam bonservisi 13m € olan birini kıyaslamak çok akıllıca değil .

ozan dedi ki...

Gelmis yine gozlugunu ....

sports guy dedi ki...

Gomis takim iyiyken iyi kotuyken ultra kalas gozuken bi forvettir, adami 8 yildir izliyorum ve bundan daha iyi ozetleyecek cumle bulamadim. Zaten gs taraftari da sezon oncesi kacirdigi gollerden sikayetciydi. Bu maci olcu olarak alirlarsa cok uzulurler, yapmasinlar. Bir macta 5 gol atarsa da sasirmam sonraki 5 macta 0 atarsa da.

Negredo'nun bu takimdaki birincil isi gol atmak olmayacak (beagle yolda bu cumlenin ustune :)) ama bizim takimda yine gomis'ten fazla atar bence.

Alvaro geldigi takimin ciddiyetini henuz cozemedi gibime geliyor. Bu haftayla beraber orasi cozume kavusmaya baslar.

Hos, bence lens medel entegrasyonu daha acil. Cenk iyi hazirlanmis yine sezona, tersini soylersem haksizlik etmis olurum. Ama 4 kusur milyon euro yillik verecegin adami da uzun sure yedekte bekletmek komik o ayri :)

planck dedi ki...

stad açıldığından beri ilk defa ülkeye geldim dün de stadı ziyaret ettim. istanbulda olup maçlara gidebilenler gerçekten çok şanslısınız :/ benim şansım 1-2 kapıyı ittirince açılmaları oldu, 1dklık izin alıp iki fotoğraf çekebildim içerden. efsane pankartın denk gelmedi güzel oldu. foto aşağıda, isteyen istediği gibi kullanabilir :)

https://tinyurl.com/yeniinonu

stadın çimlerine ne oldu bilen var mı? kaldırılıp tekrar serilecekti ama sıkıntı var herhalde, maçtan sonra hoca da söyledi.

ozan dedi ki...

Bu takim Ozi yuzunden at Qye ortalasin oynuyor demek cidden haksizlik. Hocaya da haksizlik, Oziye de haksizlik.

Burasi goruyor takimin ne oynadigini hoca gormuyor. Gecen sene icin konusuyorum, Ceza sahasi oyuncusu Cenk, ortaci Q, tabelaci Talisca, Babel de iste kanat forvet ortalarda ceza sahasina girer. Bu kadro ile gol atmanin en kolay yolunu bulmus hoca uygulamis, bu Ozi yuzunden demek haksizlik. Ozi out Tolgay in olcaksa ki gecen sene cok macta oldu bizim o maclarda farkli birseyler oynamamiz gerekirdi ama yine ayni seyi oynadik. Hoca gorur diye tahmin ediyorum Ozi yuzunden boyle oynadigimizi. Yada ne biliyim belki ulan ligin bug' unu buldum , hem bu kadro bunu oynar hem kolay yoldan sampiyon oluruz demistir belki.

Ozi bu son iki mactir kotuyu sikistiriyim laf arasi nolur nolmaz diye de o istenilen oyun tek Ozi ile olmaz. Yanina Medeli koyunca da olmaz, Sosa-Gomezli sezon da oynamisiz , yukarda Nathan da soylemis, torenin-sosanin-olcayin o oyuna etkisini. O uclu gitmis baska 3-4 lu hatta 3.5 (tore-quaresma degiserek oynadi) gelmis biz Ozi yuzunden boyle oynuyoruz diyoruz.

Bir de hoca Ozi icin 10u oynamak istemiyor diye sikayet etti , 8liginden cok bir sikayeti yok. Hatta lizbon maci icin Neciple ortasahayi tutariz dedik olmadi Ozi ile yaptik demisti. Yani hoca Oziden memnun bence gecen sene ki oyundan da memnun , farkinda yani takimin ne oldugundan.

sports guy dedi ki...

Bence hoca gecen seneki "oyun"dan memnun degildi aslinda, ama "burasi besiktas burada sampiyon olmaliyim" pragmatistligiyle goturdu takimi.

Talisca adamin kucagina bomba gibi birakildi sosa sonrasi, eminim gece uykulari kacmistir su adamdan nasil efektif verim alabilirim diye :)

Hoca 15 16da tam istedigi kadroya geldi. Yerli agirlikli, tek pas oyununa yatkin, nispeten dar bir kadro. Donup bakinca hakkaten mukemmel eslesme olmus.

16 17 ile 15 16 oyunu arasinda gelen giden oyuncular yuzunden en ufak bir benzerlik yok. Takim hem kalite farki koydu ortaya, hem de hoca yukarida bahsettigim pragmatik yaklasimi uyguladi, yine goturduk ligi.

Bana sorarsaniz "sen bu oyundan memnun kaldin mi peki?" Diye, ben hayir derim. Daha kaos futbolu ve ortalara bel baglamis bir takimi izlemek bana keyif vermiyor. Ha sampiyon olduk mu? Olduk, eyvallah.

Bu sene hoca tekrar merkeze donmeye niyetli gibi geldi bana. Eger orta vadede bunu bu kanat oyuncularina ve talisca'ya oynatmayi basarirsa benim icin yine keyifli oyun baslar. Ha olmazsa da gecen seneki plana doner muhtemelen. O da iki sene ust uste tutar mi? Bilmiyorum. Gorecegiz.

beagle dedi ki...

@Sports
Son 2 yazına virgülüne kadar katildigimdan itiraz edecek bişey bulamadım. Bu seferlik mazur gör :)

Unknown dedi ki...

@nathan
Dediğin gibi baktım Cavani Napoli'de 3 sezon üst üste 30+ gol atmış. Yine Falcao Porto ve Atletico Madrid'de 30'lu sayıları görmüş, Lacazette ise Fransa dışına ilk defa bu yaz çıktı Arsenal'de iyi de başladı bakalım devamını göreceğiz. Ligue 1 zayıf, Gomis de alt ve orta sıralara oynayan takımlara attı gollerini demişsin ama geldiği lig de Spor Toto Süper Lig :D Şampiyonunun Fransa 4.'süne oyunun çoğu bölümünde kafa tutamadığı, hemen hemen tüm veteran forvetlerin şov yaptığı vasat bir lig.

Arkadaşlar bu basiretsiz yönetim olduğu sürece benim şampiyonlukla ilgili bir iddiam yok en fazla Riva parasını sağa sola saçıp fena olmayan bir kadro kurup ilk 3'e oynarız öncelikle bunu belirteyim. Yani Kayseri maçını izleyip gaza geldim gibi bir durum yok. Tamam burası objektif bir yer değil adı üstünde ama bazen taraf olacağım derken saçmalayanlar oluyor, ben de cevap veremeden duramadım sadece. Gomis'e gol vuruşları yetersiz dersin, yaşlı dersin, pahalı dersin lakin 90+2'de hala hücum pres yapmaya çalışan adama da bitik demeyiver bir zahmet. Kjaer Fener'e geldiğinde de bu adam overrated stoper hiçbir katkısı olmaz diyen bir eleman vardı :D Bunun dışında maç yorumlarınızı, takım ve oyuncu analizlerinizi 3 yıldır olduğu gibi keyifle okumaya devam ediyorum.

beagle dedi ki...

Köy takimina karşı 2 maç varlik göstermeyen 3.5 milyon Euro maaşli adama sadece bitik demezler. Kokulu bir kanala da sokarlar. Sahada hop deyip bayılıp gidene kadar bir süre daha avunursun o kadar. GS geçen sene Rambo Yusuf'un ogluna yatirim yapmış olsaydı, simdi çok daha umutlu bakardi geleceğe.

BurkayJK dedi ki...

Bu sezon gol kralı belli, Burak Yılmaz. Gomis 16-17, Negredo 19-20 civarı atar.

@Barkın BAĞCI

Seviyeli ve polemik yaratmayacak şekilde diğer rakiplerin de burada Beşiktaş'ı konuşabilmesini her zaman savunmuşumdur fakat senin üslubun hoşuma gitmiyor.

@planck

Bildiğim kadarıyla zemin yenilendi ama stadyumda bazı organizasyonlar oldu. Bozulma onunla ilgili olabilir. Önümüzdeki maça düzelir diye düşünüyorum.

hastati dedi ki...

bana bak gozluk! :)

sports guy dedi ki...

Bugun home office calisiyordum. Usenmedim actim GS divan kurulunu izledim.

Bu sene GS sampiyon olmak zorunda. Olsalar da toparlamalari mumkun degil gerci su anki tabloda ama, eger ki olamazlarsa kulup komple nallari dikecek. Sanirim ya ekim ayinda ya da nisan ayinda da yeni FFP anlasmasi geliyor.

O yuzden bu kadroyu tutturmak zorundalar, simdi daha iyi anliyorum niye butun transferleri bu sezona sikistirdiklarini. FFP gozetiminde olmayacaklari son yazdi bu. Ne kadar suyunu cikarabilirsek gozuyle bakiyorlar.

Ki sanirim asamoah da geldi. Bu sene rakip olacak GS, kesin.

Emrah D dedi ki...

GS şampiyon olamazsa en kötü bizim bir kaç sene önceki halimiz gibi olur. Fulya satıldı oradan gelen paralar yenildi ileriye temlikler yapıldı onlar yenildi sonra tüpçü kaçtı işte en kötü ihtimalle o halimize gelirler, muhtemelen de o kadar kötü olmazlar. Daha halen satabilecekleri kimi taşınmazları filan var. Biz eldekilerin maaşını ödeyemeyecek hale gelmiştik.

Ha bizim o geldiğimiz hale hatta o halin biraz daha hafifine bile gelseler o virajı alamazlar. Bize göre başarıya daha bağlı bir camia o kadar küçülmeyi kaldıramayabilirler.

Avrupa'dan men alsalar dahi maç günü, yayın, ticari vs derken yılda su içinde 80 90 milyon Euro kadar gelirleri olur. 70 80 maaş yükleri olsa biraz kemer sıkmayla filan haraç mezat birilerini göndermeye ihtiyaçları olmadan idare edebilirler. Transfer yasağı veya ağır FFP şartları gelecek olması ihtimaline karşın da bir dolu transfer yaptılar yaşlarını da çok ileri almamaya dikkat ettiler 3-4 yıl bu kadroyla giderler. Bu kadro şampiyonluğa mı oynar ilk 3e girme mücadelesi mi verir ne yapar o ayrı bir teknik tartışmanın konusu ama hiç bir şey yapmadan aynı kadroyla bir kaç yıl üstüste oynasalar sırf istikrardan ötürü bir yerlere gelirler gibi.

Yani yaklaşan FFP / transfer yasağı tehlikesine karşı yapabilecekleri en iyi hamleyi yaptılar bekliyorlar. En büyük risk aldıkları oyuncuların, özellikle birbirlerinin mevkilerinde oynayamayacak olanların (forvet gibi) fos / sorunlu çıkma ihtimali. Bir yaptırıma uğrayıp zayıf kalan yere takviye yapamazlarsa uzun vadeli pert olurlar iyi olur.

Az FFP bütçemiz oluşsa veya yasaklar kalksa ellerinden şu milletin anlata anlata bitiremediği U17 gençleri toplamamız lazım esas ki uzun vadeli bellerini kıralım.

Mayor dedi ki...

Senol Gunes ile ilgili sporstguy'in yazdiklarina katiliyorum ben de. Kendisi Son derece pragmatist elindeki kadroyu en iyi sekilde kullanabilecek kafada bi hoca, bu bakimdan aynen bir Lucescu.
Olcayli Toreli kadroyu mumkun olan en iyi bicimde kullandi, Taliscali kadroyu da keza oyle, bu seneki kadroyu da en iyi sekilde degerlendirecektir.
Gecen sezonun son macinda "Ben oyuncularima zevk alacaginiz oyunu oynamalarini soyluyorum" diyerek mutfaktaki malzemelere gore yemek yaptigiini beyan etmisti zaten. Hal boyle olunca Gomez de, Abu da, Sosa da, Q7'de eline gelince parliyor bizden gidince susuyor. Sadece lig farki degil sebep, gittikleri yerde mevcut sisteme uymak zorunda kalinca verimleri dusuyor.
Dolayisi ile biz bir sistem takimi olacagimizi sanmiyorum zira hocanin sistemi ne basarili olacaksa o.
Bakalim bu seneki malzemeler ile ne cikartacak? Bu sezon Denizli benzeri kaos futbolu izleyebiliriz ama seneye bakarsin 10 numaraya bi maestro gelir Uefa'da final oynayacak takim cikar.

nathan dedi ki...

@Barkın BAĞCI

Ben Gomis bizim ligde işe hiç yaramaz demedim ki zaten. Kıyaslamana göre konuştum. Övünç'ün yazdıklarının benzerini de yazacaktım ama üşenip yattım. Negredo ile kıyaslama yapacaksan PL var, oradaki performanslarıyla kıyasla, tıpkı Falcao'nun PL performansı gibi (bir de Falcao diğer liglerde de 30'ları görmüş derken tüm sezon sayılarını topladın galiba).

Geçen sezon 20 takımlı Ligue 1'de en skorer 50 oyuncu listesinde 5 Lyon'lu, 2 PSG'li, 8 Monaco'lu oyuncu var. 15'i bu 3 takımdan.

Negredo'nun Süper Lig öncesi kariyerinde sadece 2 lig var: La Liga ve PL.

Neyse. Ligin 10. haftası gelsin sonuç belli olur zaten. Sadece Gomis-Negredo konusu değil birçok şey belirgin hale gelir.

Son olarak Avrupa'daki 5 lig hakkında güzel bir değerlendirme (seyirci sayısı ve maddiyat kısmını bir kenara bırakarak, doğrudan performansla ilgili üç kriter):

https://www.sportskeeda.com/slideshow/football-comparing-europe-top-5-leagues-which-currently-best?imgid=57596

https://www.sportskeeda.com/slideshow/football-comparing-europe-top-5-leagues-which-currently-best?imgid=57598

https://www.sportskeeda.com/slideshow/football-comparing-europe-top-5-leagues-which-currently-best?imgid=57599

beagle dedi ki...

@Nathan
İşler 10. hafta belli olsaydi, Abuyu benden çok gömerdin ;)
Büyük maçlarla dolu sezon geçecek. Cenk tek santraforken kazanamadigimizi biliyoruz. Negredo etkisi olur mu göreceğiz. 23.-25. Hafta civarina kadar karşılaştırmaların süresi olmali.

nathan dedi ki...

@beagle

Bence 10. haftada belli olacak olmasının nedeni yeni transferlerin alışma sürecine tekabül etmesi. Görünen biz her halukarda emprovizeye devam edeceğiz bu nedenle öyle 20. haftalara gerek yok. Bu tercihin bazı dezavantajı yanında böyle bir avantajı da var işte.

ozan dedi ki...

Valla benim icimden bir ses Sosa-Vida gelicek diyor gelirlerse benim icin Eylul 8de lig biter sonra keyif yapip mac izleriz.

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

Şu Pedro-Boyko-Milo üçlüsü + Aras'tan nasıl kurtulacağız bilemiyorum, hem göndermek zorundayız hem burnumuzdan kıl aldırmıyoruz! Zarar marar neyse artık bir an önce çözmek lazım bu işi yeni gelecekler için.. Ama bence başkan bu işten en az hasarla çıkmak uğruna transferin son gününe kadar tırmalayacak ve milli ara sonrası ancak son halini alabilecek kadro.. Ama cl maçları öncesi olası bir Vida transferinin 11'e oturması için yeterli süremiz kalmayacak bu kez de..
Bir de Beck'in gönderileceği söyleniyor, ben de bayılmıyorum Beck'e ama Gökhan'ın ne zaman döneceği belli değilken tek sağ bekimizi göndermek çok mantıksız.. Hiç oynatmayacağın kesin olan şu 4 adamı elden bir çıkart bakalım, eğer Vida dışında Sosa falan da düşünülüyorsa ancak o zaman sıra Beck'e gelir (hatta önce Mitrovic'e gelir bence)

beagle dedi ki...

@Carlito
Arka acayip şişti de, özellikle Milo ve Boyko'yu bir iki maç oynatmaliydik. 7 dk gördüğüm Milo, Mitrovicten daha iyi savunmaci olmaya niyetli gibiydi.

Oyunculara böyle yaparsak satamayiz. Fazladan 1-2 turnuvaya katilabilirdik.

Yalniz Sevilla şiir gibi top yapiyor. 2015 Beşiktaş günlerini özleyenlere ikinci yariyi tavsiye ederim.

Hidayet dedi ki...

"Şenol Güneş'in transferine onay verdiği Selçuk İnan, Galatasaray'dan bonservisini alırsa Beşiktaş, teklif yapacak. (TRT Spor) "

sabrımız mı deneniyor aceba ,gerçek mi ,yalan mı..

carlito dedi ki...

@beagle haklısın ama geçti o tren, şu anda birkaç gün içinde sağa sola itelemek zorunda olduğumuz 4 adet yabancı pasaportlu oyuncumuz var ve bunları parlatmaya çalışma çabalarını kimse yemez bu saatten sonra.. bence franco ve boyko'dan hayır gelmez artık, zararına da olsa bonservisleriyle yabancı takımlardan gelen teklifler değerlendirilmeli.. milosevic ve aras isdayaşları itibariyle bizim ligdeki takımlara kiralanıp bir süre daha takip edilebilir, hatta vida gelecekse mitrovic için de geçerli bu söylediğim.. tüm bunlar becerilebilirse 2 kişilik kontenjan açılır..

@hidayet bu kez katıldığım bir şey yazmışsın dostum :) ama haberin kolpa olduğunu düşünüyorum.. Şenol hoca onay verir vermesine -maalesef var böyle takıntıları- ama yönetim girmez o işe..

Hidayet dedi ki...

@carlito

öyle deme , o hoca'nın takıntıları benim uykularımı kaçırıyor . bu adam malesef saçmalıyor , sen tolere edebiliyorsun , benim tahammülüm yok :)

Zaitsev dedi ki...


Zaten topu ileri tıngır mıngır götürüyoruz. Selçuk ile artık dağ yoluna bağlar bizim hücuma çıkmamız. Balon haberdir o. Selçuk giderse Trabzona gider bu dakikadan sonra. Hem Ersun hoca hem de Burak faktörü var.

Milo-Boyko-Franco-Aras 4lüsü transfer döneminin son haftasına kadar kalacaklar gibi. Artık aradığını bulamayan mecburculara gideceklerdir. Milo'dan yana çok kaygım yok ama diğer 3ü biraz zorlayacak.

Beck gitmez bir yere. Bu kontratı bulamaz başka bir yerde. Sözleşmesini bitirecektir.

Vida'yı Avrupa listesine koymuşlar. Bu transfer devre arasına kalacak gibi eğer olacaksa.

Sosa'yı kazara kiralayabilirsek efsane olur.

nathan dedi ki...

@Zaitsev

Orada burada söylenenler doğruysa Vida Avrupa Ligi kadrosuna yazılsa bile CL'de oynayabiliyormuş.

Selçuk İnan olayına şöyle diyeyim: bence mümkün değil. Acaba Medel çok ileri çıkarsa diye denge mi kurulmak isteniyor :)

Eldeki 4'lü adam başı 2'ye gitse, ki Pedro'ya 1 verenler var deniyor ve Boyko'nun ve Aras'ın piyasası yarımdan daha fazla eder, 3 toplarız ve bu hem açığı hem de Vida parasını karşılar. Fazla kasmayalım derim bu bakımdan.

nathan dedi ki...

Pardon, okuyunca "adam başı 2'ye gitse" değil, "toplamda 2'ye gitse" olacak.

sports guy dedi ki...

Orada burada soylenenlere ben net aciklik getireyim, ister SL olsun ister Avrupa Ligi, playofflarda oynayan oyuncu transfer olursa gruplarda oynayabiliyor.

Sadece gruplarda oynadigi zaman sikinti var, grup maclarida eylulden sonra basladigi icin transfer sezonu kapanmis oluyor zaten.

O bakimdan vida'nin su an cikacagi avrupa maclari bir sey ifade etmiyor.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

İdeal hücumcu

"Benim kafa yapımla ayağa gidiş mesafesi hemen hemen hiç yok gibiydi. Düşündüklerinizi anında sahada yapabilmek zordur. İkisini birlikte yapmak zor iştir. Karşındaki oyuncudan 1 saniye önce düşünmen lazım. Küçüklüğümde bunlara çok çalıştım. Kafamda pozisyon üretir, sonra da onları kaleme alıp çizerdim. Her gün 10 tane gol yazardım. Kafamda o pozisyonları kendim başlatıp, finali ben yapıp golü atardım. Her gün bu çizimleri yapa yapa o kadar geliştim ki. Öyle goller anlatırım ki zamanında hepsini kağıda çizmişimdir. Bunu da bana ortaokul 1'e giderken Serpil Hamdi Tüzün hocamız öğretmişti. O kadar çok yazdım ki gol kalmadı".

Bir daha zor gelir.

turgay dedi ki...

şu transfer dönemi kapansa da artık saçma sapan haberlere maruz kalmasak. selçuk inan haberinden sonra iyice saçma bir yere doğru gitmeye başladı çünkü haberler.

yilmaz dedi ki...

Başakşehir'in elenmesine ben maddi olarak bakmıyorum. Başakşehir'i eleyen Sevilla gruplara kalamazsa, Napoli 2. torbaya yükselecek.

Benim için üçüncü torbanın nimeti Napoli'yi çekme ihtimalimizin olmaması. Bu psikopatlardan korkuyorum, ikinci maçın son 5 dakikasında 30 pozisyon buldu adamlar. Umarım bi daha eşleşmeyiz :D

Şunun şurasında 25 ağustosa ne kaldı :) Bence bizim için kader günü o gün. Şöyle ya dişimize göre dengeli bir grup, ya da birinci (ya da ikinci) torba takımının 16-18 puan alıp süpüreceği bir grup temenni ediyorum takımımız için.

sports guy dedi ki...

@yilmaz hay klavyene saglik. Sunu anlatmaya calisiyorum herkese. Napoli'nin 2. Torba olmasi buyuk felaket.

Ayrica bizi gectim, 3ten napoli ceken grubun ben vay haline.. :) olum grubu dedigin oyle olur, sayet 1. Torbadan spartak falan cekmezse napoli.

BurkayJK dedi ki...

Şu kadro Avrupa Ligi'nde iş yapar desem de Şampiyonlar Ligi'nde bir şekilde gruptan çıkıp elenmeyi tercih ederim. Oradan gelecek paralara ihtiyacımız var. Fazla konsantrasyon kaybı yaşamadan lige dönmüş oluruz hem. Açıkçası rakiplerin yaptığı yatırımlardan sonra bu sene ligi kazanmak daha öncelikli bir hal aldı. Yatırımlarını boşa çıkarırsak daha büyük maddi sıkıntılarla uğraşmaya devam edecekler ve toparlanmaları zaman alacak.

Sosa'ya gittiği için kırgındım ama umarım döner ve yeniden izleme şansımız olur. O sezon takımda en sevdiğim adamdı. :)

yilmaz dedi ki...

@sports guy

Evet ,onu da diğer torbadakiler düşünsün :DD

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emrah D dedi ki...

spartak porto BEŞİKTAŞ karabağ

Yorum Gönder

Ara