.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ağustos 2017 Perşembe

2017/18 EkşiBeşiktaş İlk 11 Anketi

Ligin başlamasına 1 hafta , ilk resmi maçımıza 3 gün kalmışken gelenekselleştirdiğimiz bir başka etkinlik olan ilk 11 tahmini anketimiz için doğru vakit geldi . Şenol Hoca'nın sistemden çok fazla taviz vermediğimi düşünürsek yine 4-2-3-1 şablonuna göre bir yerleşim yaptım . Ofansif orta saha için seçeceğiniz forvet opsiyonları ile 4-4-2 gibi de düşünebilirsiniz . Seçim sizin .



EkşiBeşiktaş Fantasy Premier League'in 3. sezonuna da katılımlarınızı bekliyoruz lig kodumuz : 1152869-276419

236 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 236   Yeni›   En yeni»
nuri mu dedi ki...

fabri

beck - pepe - tosic - adriano

atiba - oğuzhan

quaresma - talisca - babel

cenk

carlito dedi ki...

ideal:

fabri

g.gönül - pepe - transfer - adriano
tolgay - oğuzhan
lens - talisca - babel
negredo

şimdilik:
fabri

beck - pepe - tosic - adriano
atiba - oğuzhan
Q7 - talisca - babel
cenk

QuaresmA dedi ki...

Lens bir imzalayaydı da anket öyle açılsaydı. FB devreye girmiş deniyor.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nathan dedi ki...

Piyasada dolaşan Lens'in imzasına feyk diyollar. Herbişey yarın netleşir.

BurkayJK dedi ki...

Fabri

Gönül - Pepe - Tosic* - Adriano

Atiba - Oğuzhan

Lens - Talisca - Babel

Negredo


*Tosic'in yerine transfer yapılırsa tadından yenmez. Gönlümden geçen Mangala.

beagle dedi ki...

Doğrusu Q, Töre ve Orkan olan kanatta Lens için çok ağlamam. Negredo'yu kafa vursun diye getirttik Sportsguyla :) Q çeker muz ortayi, tamamdir.

5M bütçe elimizde kalirsa transferin son gunlerinde Miranda-Mangala klasini tercih ederim.

Medel pitbul falan da, bize anca yilda 5-6 macta DMC olarak lazim. Kalede Cizgici Fabri varken Medel Mascherano falan şaka olur.

nathan dedi ki...

Patatesle çekilmiş ama Meleke'nin Medel yorumu tam olarak düşündüğümü yansıtıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=mshH3cxCQ9U

Bu yorumda katılmadığım tek nokta 45 dakika izlediğim Pepe Marcelo ile benzer ama tıpatıp değil ve topu oyuna iyi sokuyor. Gerçi Meleke benzerliğinden bahsederken yanında oynaması rivayet edilene göre yorumlamış.

nathan dedi ki...

Resmi hesap :)

https://twitter.com/ASRomaEN/status/893166249223606272

beagle dedi ki...

Yalniz o keçiyi şişte cevirir, yagini akitir, etini lif lif eder, Roma'ya da zeytinini yediririz. Adam olsunlar. Salihi kiralamaya 5 6 milyon vermiş mallar sonuçta.

carlito dedi ki...

@nathan
bu roma bize muzip bir gönderme mi yapmış, yoksa taşak mı geçiyorlar pek anlayamadım ben..

nathan dedi ki...

@beagle. @carlito. Kendilerince başak geçmeye çalışmışlar ama komik hale gelmişler. Dün bizim video yayınlandığında tüm dünya yayın organları paylaştı, bazıları "class" şeklinde yorumla. Hatta Liverpool taraftar twitter hesabı transfer duyurusu olayında bu son radde diyerek övgüyle re-tweet etti, bazı yabancı futbol yorumcuları ben de Beşiktaş'tayım paylaşımları yaptı. AS Roma'nın bu denli şekle girmesi muhteşem :)) Çok güzel işler yapan bir kulüp yönetimimiz var çok şükür :)

can dedi ki...

O keci zannedersem GOAT diye cagirdiklari Totti'yi simgeliyor: Greatest Of All Times. Bence buyuk bir PR basarisi Roma'nin kullanacagi bir klibe imza atmak.

nathan dedi ki...

@can. Öyleyse haklarını yemişim :)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Can
Valla maskotlarini kontrol edip sonra kufretmistim. Hatta ulan Cengiz'i de gömmüşler demiştim. Keçi Sembolik Tottiyse geri aliyorum. Totti istesin, beraber otlariz gereğinde :)

Bu arada Okan Topaloğlu Lens kesin bizde diyor. Firat Gunayer de "alemin gözü yaşlı"yı çakmis Lens için.

sports guy dedi ki...

Keci muhabbetini eksi'de aciklamistim, link atayim bu sefer copy paste yerine: https://eksisozluk.com/entry/69949168

Roma da kesinlikle bize ozel bi hareket yapmadi bu arada, southampton announcement'iyla da ugrasmisti, adamlarin deli bir sosyal medya grubu var ve bu sene muthis is cikardilar. Merak edenler cengiz, pellegrini announcementlarina baksin. Populer kulturle cok guzel alay ediyorlar, kesinlikle en sevdigim sosyal medya ekibi.

@beagle negredo muhabbetine guldum, evet resmen kol kola getirdik adami :) abou konusunda hic anlasamiycaz ama olsun :)

Ben lens gelmezse su an aglarim valla acikcasi. Adamin vaat ettigi oyun potansiyeliyle bizim oynadigimiz oyun arasindaki kesisim kumesi muazzam. One gectigimiz maclarda farka da goturur, arada hic ummadigi anda bir beki yere serer gider kendi kilit de acar. Herif orta acmiyor, pas atiyor. Bu adami reddetme luksu yok bizim gibi bir takimin.

Bu arada kendisinin zamaninda santrfor oynamisligi da var. O mevkideki istatistiklerini hic soylemeyeyim, kalpten gidenler olabilir :)

Cumartesi imzaya geliyor diyorlar. Eger oyleyse, 3/3 nokta atisi muthis bir transfer donemi olur, ki beklentim cok cok daha dusuktu benim bu sene transfer konusunda. Inanilmaz bir sey bu hale gelmek.

yilmaz dedi ki...

Fabri
Beck mitrovic pepe adriano
Tolgay ozzie talisca
Q7 negredo babel

nathan dedi ki...

İdeal (6 hafta sonra)

Fabri
GG-Pepe-Transfer-Adriano
Tolgay-Oğuzhan-Talisca
Lens-Negredo-Babel

can dedi ki...

Vay be, Atiba'yi amma cok gomen olmus. Oguzhan-Atiba'dir benim orta saham, kanatlarda Lens ve Babel (ama Quaresma da olur Babel yerine maca gore, o konuda fanatik degilim), gerisi belli zaten.

QuaresmA dedi ki...

Neyse ki Başakşehir Sevilla ile eşleşti de CL'den gelecek paramıza ortak olamayacaklar. UEFA'da ilerleyip hem orada yorulurlar, hem de daha çok ülke puanı toplarlar.

beagle dedi ki...

Medel videolarina bakiyorum, uzun pas atmak dışında hiçbir olayi yok. Sahada çok da kötü duruyor. Stoperi geçtim orta sahada küfür yer tribünden.

1.70lik stoper ve önlibero fikirlerini çok kötü buluyorum. Kesinlikle oyunumuzu bozup, fizik zaafimizi artirir. Yaşlı ve pek atletik olmayan bir rakimiz zaten.

Unknown dedi ki...

Yav bu medel i futbol dünyasına kim soktu arkadaş. Bizim gibi ayağa top oynamaya çalışan takımlarda hiç yeri yok. Şu Miranda falan gibi işe yarar birini bulup getirseler de bi rahatlasak artık:))

QuaresmA dedi ki...

Fabri
Medel Pepe Toşiç
Gökhan Atiba Tolgay Adriano
Lens Negredo Babel

Medel ile şöyle Chelsea tipi fantezi mümkün.

planck dedi ki...

Abi sen de lensi yazıp q7yi yedeğe aldıysan durumu artık q7 bile görür :)

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

343'te gol vuruşu daha iyi kanat forvetler gerekeceğinden Lens yazdım.


İdeal, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacak 4231 tercihim aslında şu:
Fabri
Gökhan Pepe Transfer? Adriano
Atiba Tolgay
Q7 Talisca Babel/Lens
Negredo

planck dedi ki...

Bence özellikle içerdeki anadolu maçlarında q7 daha işe yarar ama CL veya defanstan çıkmakta zorlandığımız maçlarda lens banko sağ kanatta, solda babel q7 kapışsınlar.

QuaresmA dedi ki...

Zorlu Avrupa deplasmanlarında takımı ileri taşıması adına Q7 tercih edilmeli bence. Lens de topla basıp gittiği için ve diğer ikisinden daha hızlı olduğundan tercih edilebilir.

Bu üçlü arasında Babel bence favori olduğun maçların tercihi olur. Gole daha yakın olduğundan. Mesela basit iç saha maçlarında Babel-Lens tercihi sayesinde defansta 4231, topla saldırırken ise taktik 2-4-4'e dönülmüş olur.

Pepe - Transfer
Gökhan - Ozzy - Atiba - Adriano
Lens - Talisca - Negredo - Babel

gibi. 65-70 gibi de Q7 girer, kilit hala açılmamışsa o açmayı dener.

carlito dedi ki...

@Quaresma dostum sakin ol klavyeyi yavaşça bırak :) Beşiktaş 11'i yazılırken önce Oğuzhan yazılır, geri kalanlar etrafına dizilir, bunu bir türlü anlatamadık..
Tolgay ve Atiba ise rakibe göre birbirinin alternatifi olur bu sezon, çok zorlayacak rakiplerle oynamadıkça Tolgay'ın bu sezon geçen yıla göre daha fazla partner olacağını düşünüyorum Ozzy'e..

Onların dışında diğer bankolarımız da Fabri, Pepe, yeni stoper, Adriano, iyileşince G.Gönül,Talisca ve Negredo olur.. Hoca lig ve avrupa'yı yine 14-15 oyunculuk bir havuzla götürür, bazı isimler de kupa ve birkaç lig maçı dışında zor şans bulur diye tahmin ediyorum...

beagle dedi ki...

Q savunma yapmayip, gol de atmadigindan zorlu maçlarda büyük zaaf doğurmuyor mu?

Bence doğru kullanimi rakibin gömüldüğü, koşacak yer olmayan maçlarda içeri kavisli orta kesmek uzere girmesi. Muz orta işini yapiyor. 25 30 dk oynarsa zinde kalıp, kart gormeyip, adam da geçebilir. Bunda zaten çoğumuz uzlasiyor gibiyiz.

QuaresmA dedi ki...

carlito

Avrupa maçlarının yarısında hoca ilk olarak yedek kulübesine Oğuzhan'ı yazıp yanına Tolga'yı, Ömer Şişmanoğlu'yu, Kerim'i falan yazıyordu evet. :)

Ben olsam Tolgay'ı zorlu maçlarda kullanmaya devam ederdim ama göreceğiz.

QuaresmA dedi ki...

beagle

Dediğin zaafları yaratıyor ama ileriye Babel'den daha iyi top taşıyor. Q7'nin yokluğunda ilk Lyon maçında defansa çok gömülüp sonunda da golleri yememize sebep olmuştu Q7'nin yokluğu. Bunun yanında golü de Babel atmıştı tabi, o da var. Ama Q7 ilk geldiği zamanda da favori olmadığın maçlarda takımı hep ileriye taşıyan kişi oldu. Bu yüzden zorlu maçlarda benim 11 tercihim Q7-Lens olurdu.

Basar dedi ki...

Ooo @guarejma lobisi yine Oğuzhan'ı yemiş! Yedirmeyiz kaptanı!

Basar dedi ki...

Bu arada Lens varken Lens oynar, bunu göremeyenler quaresma oynarken gözlerine lens taksınlar. Orkan ve iyileşirse Töre de geliyor... Beşiktaş'ta quaresma devri kapanmıştır, Çin'de quaresma devri başlamak üzeredir!

nathan dedi ki...

Quaresma böyle efsane bir kadro varken bu sezon en çok çalışanlardan biri olabilir. Fakat statik oyununu düşünürsek ne kadar süre alacağı Negredo ile sağlayacağı uyumla belli olur. Negredo tipik bir pivot santrafor değil sürekli hareketli oyunda ve Beşiktaş'ta uzun yıllardır pek bulunmayan arka direk golcüsü eksikliğine de ilaç gibi. Ayrıca sürekli savaşan ve pozisyon değiştiren bir adam. Kısacası Lens-Q7 tercihinde bu nedenle Lens'in öne çıkacağını düşünüyorum, yani hoca öyle tercih eder. Hatta bu özelliğiyle Q7'den çok Oğuzhan ve Talisca ile de daha çok anlaşacağını tahmin ediyorum. Yine de Q7 faydalı olur ve önümüzdeki sezon sonundaysa veda eder. Çin Ligi Arap liglerinden biraz farklı hale geldi. Çin kulüpleri yavaş yavaş doğrudan sonuç elde etmeyi hedeflediği isim yapmış yapmış yabancı oyuncular yerine futbol ortamlarına ve takım formatlarına etki edecek oyuncuları tercih etmeye başladı. Yine de oralarda Q7'nin her türlü gideri olur. Biz de iyi bir para kaldırır kendisine görkemli bir veda yaparız.

nathan dedi ki...

Bu arada itiraf: geç kalıyoruz diye çok salladım ve 8,5 milyon avroya Pepe, Negredo, Lens ve muhtemelen Medel'i alacaklar deselerdi Fikret Orman'ı bildiğim halde imkansız derdim. Herhalde fayda/maliyet açısından bu sezon "top" oldu.

can dedi ki...

Cin olayini unutun. Cin hukumetinin gecirdigi yeni yuzde yuz vergi yasasi harcanan bonservis kadar miktarin vergi olarak odenmesini zorunlu kiliyor.

nathan dedi ki...

Pardon 7,5 doğrusu. GS iyice dağıttı bu arada. Dünkü FB'den sonra rakip Bahçeşehir kaldı, yani en yakını.

nathan dedi ki...

@can. Bu yüzden Q7 daha makul hale gelir. Öyle 20-30'a gitmez, 7-8 bize yeter :)

QuaresmA dedi ki...

Basar

Yahu herkes buraya kadrosunu yazmış, biz de yazdık olay oldu. Koymak zorunda mıyım kardeşim Ozzy'i kadroya? Tolgay'ı daha çok beğeniyorum ben. Burada Negredo Almeida'ya benziyor, Q7 apaçi, Talisca koşmuyor, Atiba temasa girmiyor, Atınç şöyle böyleye benziyor deyince eleştiri oluyor ama Oğuzhan'ı kadroma koymayınca gömmüş oluyorum. Quaresma lobisi diyorsun da Ekşi Beşiktaş blogunda Oğuzhan lobisinden ala lobi yok. :)

Q7'yi Çin'de izler miyiz bilmem de gelecek yaz açıp Dünya Kupası'nda izleriz.

carlito dedi ki...

Aynen kardeşim Oğuzhan lobisi var, varsa itirazı olan burdayız!
O bizim biricik kaptanımız, tek "bayrak adam" adayımız.. Umarım 10 numara da onun olur ve en kısa sürede 5 yıllık imzayı atar.. O gün bizim bayramımızdır...

carlito dedi ki...

Bu arada şu saate kadar Lens konusunda gep bir acaba vardı içimde, ama az evvel başkanın açıklamalarından sonra şüphem kalmadı.. Hayırlı uğurlu olsun, fenerliler kudursun :)

Hidayet dedi ki...


Fabri

Gökhan -pepe -transfer -adriano

Atiba - Tolgay

Q7 - Talisca - Babel

Negredo

Hidayet dedi ki...

Lens tercihime , lens'i beşiktaş'ın oyununda gördükten sonra karar vereceğim . aynı zamanda , oyun tarzımız geçen yılın neresinde olacak , yine talisca'yı ortasahada bypass edip kanatlarla (özellikle sağ kanat ) mı oynuyacağız bunları görmek lazım . ayrıca negredo'nun pas oyununa etkisi de önemli .

nathan dedi ki...

"Burası Beşiktaş burada imzalar kağıtlara değil kalplere atılır". Marcelo'nun eşi dün Lens'in instagram hesabına 'come to Beşiktaş' diye yazdı :)

nathan dedi ki...

@hidayet nurügengi. Negredo'nun gelişiyle birlikte en çok zorlanan oyuncunun Talisca olacağını söylemek sürpriz olmaz. Geçen sezon müthiş bir serbestlik sahibi oldu. Bunda Aboubakar'ın über asimetrik halinin de etkisi var tabii. Şimdiyse daha paylaşımcı ve daha takım oyunu oynaması gerekecek. İşin özeti Talisca büyük liglerde iş yapabilir mi asıl şimdi ortaya çıkacak. Şu bir gerçek ligimizde hücum yapan bir takımın geçtiğimiz sezonki Beşiktaş gibi çok farklı meziyetleri bulunan hücumcularına karşı ciddi bir önlemi yok. Ama Avrupa'da takım oyununu oturtmuş misal bir Banik Ostrava bile bu hücuma ciddi direnç gösterebiliyor. Bu nedenle Talisca-Negredo ilişkisi en çok bu maçlarda ortaya çıkar. Şenol Güneş'ten tek beklentim, eğer Talisca bu işte 'bariz' etkisiz kalırsa ısrar etmemesi. Kadro yeterince iyi alternatiflere yönelsin.

QuaresmA dedi ki...

carlito

Bravo, Beşiktaş'ın önüne koyun gelip geçici topçuları. Bayrak adam seneye bedavaya gitsin de görürüm ben o lobinizi.

Hidayet dedi ki...

@nathan

eğer beşiktaş'ın elinde bir miktar para olsa ,satın almak için gerekli çok yüksek bonservis bedeli düşünüldüğünde ,ilk göndermesi gereken adam bence talisca . kabul edelim beşiktaş alamaz bu adamı seneye. ha , almalı mı ? fakat adam o kadar skorer ki , vazgeçmek de imkansız .ben özellikle talisca'nın oynadığı maçlarda hiç bir gerçek cl seviyesindeki takıma karşı atiba- oğuzhan oynanmaması gerektiğini düşünüyorum . geçen yıl cl maçlarını sakatlıkla geçirince şenol hoca defansif konuda biraz daha rahattı. hoca bu yıl ne yapacak merak ediyorum . atiba- tolgay da kapayamaz o açığı . adamı niye oynatamıyor benfica ben anladım .

talisca gol adedini artırdıkça , paylaşımcılığı azaldı . şampiyonluk kupasını almadan gitmesi , baloya katılmaması , antremanlara 10 gün sonra gelmesi takım aidiyeti konusunda beni kuşkulandırdı açıkçası . ve hazırlık maçlarında bulduğu her yerden şut atmaya çalışması... eğer negredo'nun oyun tarzı , talisca'yı paylaşımcı olmaya itecekse ne ala. ben pek umutlu değilim açıkçası . hem karakteri açısından hem de şenol hoca'nın oyuncuları biraz fazla serbest bırakması dolayısıyla .

Hidayet dedi ki...

buradaki lobi etkili olsa , quaresma geldiği yılın ilk devresi gitmişti . herkes ıslıklayacaktı quaresmayı . olcay modern futbolun prensi , ömürlük beşiktaşta idi . bir tek biz görmüyorduk bunu fakat ne hikmetse, devre arasında , şampiyonluk yolunda , amatör futbolcu pahasına gitti. asıl lobi maça giden adam . yeni stada geçtik gönderiverdiler olcay'ı . bize de vız gelir tırıs gider ..

Hidayet dedi ki...

@nathan

ha , talisca bizi şampiyon yapabilir mi ? sonuna kadar yapar .

carlito dedi ki...

@QuaresmA kusura bakma da çok boş konuşuyorsun arkadaşım.. daha bu takıma gelmeden Beşiktaş'ın önüne koyulan tek bir oyuncu oldu, o da Q efendiydi.. Hiç unutmuyorum 2009 şampiyonluğu kutlamaları sırasında onca sene emek verip çifte kupa kazanan oyuncular için bağırmayıp, Quaresmaa Quaresmaaa diye bağıran Q'sporluları! Senelerce bu kulübe en büyük zararı o zihniyet verdi..
Gelip geçici dediğin adam Şifo Mehmet'ten bu yana görmediğimiz, hasret kaldığımız bir oyuncu profili.. neden ondan başkası için sözü bile edilemiyor bayrak adam diye? o ışık sadece onda var da ondan.. belki bir gün ayrılabilir de, ama bunu sadece Beşiktaş'a kazandırarak yapar, asla bedavaya gitmez.. (yakında sözleşmesi uzatılınca çıkacağım zaten karşına) Oğuzhan'ı başka karakter yoksunu oyuncularla karıştırma bence!

sports guy dedi ki...

@QuaresmA

Hocam bunu daha once de konustuk. Kendi aramizdaki muhabbet burasi, tribunu falan yansitmiyor. Bize kalsa olcay da isliklanmazdi ve hala bu takimda opsiyon olarak kalmis olabilirdi.

Daha ben o statta oyundan cikarken oguzhan'in adina soylenmis bir tane beste hatirlamiyorum.

Aferin diyorsun da, ben sahsen oguzhan gibi bir adama yillardan beri acim. Hem yetenegi belli bir kapasitede olacak, hem besiktas ruhu tasiyacak hem de duzgun konusan biri olacak. Gurur duyuyorum ben o adamin takimimda oynamasindan. Evet bildigin gurur duyuyorum.

Tribun zaten adami simartmiyor baska oyuncular gibi. Birak burada biz simartalim, onun haberi olmadan.

hastati dedi ki...

evet oguzhan'i seyyettirmeyiz, burada yazdiklarimiz seyolmasin!
aslinda cokta seyyapmamak lazim:)
cok mu yaslaniyoruz, yoksa buralar biraz bayatladi mi? hergun yorum yapmak yoruyor mu bazilarimizi?

Armagan dedi ki...

Kadro yazmıyorum çünkü Lens sonrası yapılcak 1-2 transfer olabilir. Özellikle Sosa gelirse olaylar değişir.

Bir his gruplarda Sevilla çekeceğiz diyor, playofftan gelen bir takımın aynı ülkeden bir başka takım çekme olasılığı nedir bir araştırmak lazım?

nathan dedi ki...

Öncelikle:

@Esat Armağan Kaymaz. Yönetmeliklerine baktım böyle bir kısıtlama yok.

Oğuzhan konusuna gelirsek. Ben de zaman zaman eleştirenlerdenim. Ama bu konu kadro mühendisliğiyle ilgili. Birincisi teknik yönetim tercihini belli etmiş. İkincisi ise şunu anladım: özellikle bu FFP ortamında Oğuzhan'sız bir kadro imkansız. Açıkça söyleyeyim, İspanya-İngiltere-Almanya liglerinde kalburüstü takımlarda, yani şampiyonluk hedefi olan takımlarda forma şansı zor, yani burada değil belki ama bazılarınca abartıldığı kadar değil. Ama zaten kadroda olan hangi oyuncu için bu takımlarda kesin oynar diyebiliriz ki. Satış bandı 10-12 arası ve bu kısa vadede değişmez. Ben olaya farklı açılardan da baktım, yani Oğuzhan'la oynamak hangi başka olanakları kesiyor diye; mevcut şartlarda böyle bir olanak yok, orta vadede de mümkün görünmüyor. Eleştirdiğim noktalar bahsettiğim takımlarda forma alamayacak olmasının nedenleri. Çünkü abartıldığı kadar değil, ama mevcut şartlarda ikame edilebilecek gibi de değil. Aksi halde oyun mesafesi bu denli kısıtlı olan ve defansif özellikleri sınırlı olan hiçbir orta saha oyuncusunu bana çok iyi diye sunamazsınız. Bu ayrı konu, kadroda sürekli olması ayrı.

Buradan bağlantılı Talisca'ya geçelim. hidayet'in yazdıklarına çok büyük oranda katılıyorum. Fakat Şenol Hoca hep şunu baz aldı: aynen geçtiğimiz sezondaki Lyon maçı gibi söz konusu olan Avrupa Kupasıysa kırmızı çizgisi çeyrek final oldu, yani oynanan oyunun limiti olarak. Elbette bu seviye lig için yeterli oldu. Şimdiyse farklı bir düzleme geçiyoruz çünkü Negredo var. Avantaj: Negredo'nun bağımsız iş yapabilen bir golcü olabilmesi, bu bakımdan Gomez diyenler onun 2 metre önüne pas atamadığı hallerini unutanlar; Negredo ise gerektiğinde alıp yürüyebilen ve pas atabilen bir adam. Dezavantajı, ki bu kısmı orta alanla da ilgili: rasyonel pas almayı bekleyen oyunculardan, yani topu şişirip hızla sahip olmasını çok bekleyemezsiniz. İşte bu aşamada 20 metrede oynasa ve defansif özellikleri zayıf olsa da Oğuzhan kilit konumda, aynı şekilde uzun pas atabilen Tolgay da. Talisca ise handikaplı çünkü vermekten çok almayı seven bir yapısı var. İkili oyunu yapabilen Negredo'nun tek taraflı sürekli birini beslemesini beklerseniz çok beklersiniz. Ha Aboubakar da sürekli Talisca'yla mı besleniyordu, hayır. Ama Aboubakar'ın kanata da geçebilen asimetrik farklı bir hali vardı.

Sevindirici olay Lens'in gelmesiyle ekstra ve çok yönlü bir besleyicinin takıma katılması. Bu nedenle takıma Oğuzhan'dan çok daha az defansif katkı veren ve bencil oynayan Talisca'nın hali geçtiğimiz sezona göre daha az sırıtacak. Talisca evrilirse hem kendi hem de takım kazanacak. Aksi halde skora ne katkı yaparsa kar, zaten her halukarda 1 yıl sonra gidecek.

nathan dedi ki...

Ekleme: Yine de Talisca'nın Negredo'ya Q7'den daha fazla katkı yapacağını sanıyorum, bir hücum oyuncusu için yetersiz olabilme durumu olsa da.

nathan dedi ki...

Tesadüf: Serdar Sarıdağ biraz önce Talisca'ya iyi teklif olduğunu ve Benfica'nın bu nedenle katakulli yapıp evrakları göndermediğini yazmış. Bu nedenle Talisca Konya maçı kadrosundan çıkarılmış ve Fransa'dan Sadio Diallo'yu transfer etmişiz. Doğruysa hayırlı uğurlu olsun. İnşallah teklif Premier Lig'dendir :)

nathan dedi ki...

Ohannes. Ortalık fena karışmış. Benfica kolpalık yaparak ödemesi gereken para gecikti diye olası bir transferde Beşiktaş'ın alması gereken payı ödememeye çalışıyor. Rivayetlere göre Talisca Beşiktaş demiş. Beşiktaş yönetimi Fifa'ya gitmeyi planlarken alternatif olarak Sosa'yı değerlendirmeye başlamış. Diallo da bekletiliyormuş vs. Bu ne lem.

ozan dedi ki...

Besiktasin onune koyun gelip gecici topculari :) Yok ya, gelip gecici topculari aklamak icin yapilan tuzluk operasyonlari hala akillarda.

Yok zaman zaman elestiriyorum diyip hazirlik maclarinda Ozziye gomelim yok gelip gecici topcu diyelim, birakin bu isleri.

Ozzie trde Besiktasi her sene sampiyonluga oynatir bunu anlamak lazim once. Hedef avrupada basari ise Ozziyi yiyene kadar yenicek cok adam var takimda.

Bu arada Serdar Saridagin sallamasi dogruysa Talisca da gidebilir, skorer kaybederiz , frikiklerini ozleriz. Lens-Negredo fazla fazla kapatir onun acigini. Sosa+stoper yada dmc gelirse de oyunumuz iki sene oncesinin birkac level ustune cikar. He Sosa da insallah gelir de Sosaya olup bitenler Sosanin derbi ve zorlu maclarda ki performansini iyi izler. Talisca-Cenk-Qnun olmadigi 11 de Ozzinin takim oyunu oynamiyor safsatasini da okumayiz artik.

carlito dedi ki...

Talisca'nın gideceğini sanmıyorum ama yerine Sosa gelirse hiç üzülmem.. 2 sene daha üst düzey faydasını görebileceğimiz bir adam Sosa.. Frikik desen onda da var, Lens'te de.. Talisca kadar gol atamaz ama Negredo'ya yapacağı asistlerle o açığı da kapatır..
Ha, eğer hem Talisca hem Sosa gelirse rüya takım gibi bir şey çıkar ortaya :) amaonca yıldızın olduğu bir ortamda da illaki yedek kalanlardan huzursuzluk doğacaktır..

beagle dedi ki...

@Carlito'nun tespite katilirim. Şifo Mehmet sonrası, bizi büyük yapan ilk orta saha. Bu tip oyuncularin kaderi de "underrated" olmak. Sorsam 100 kisinin 85i Sergen Sifodan büyük oyuncu der. Bence Sergen iyidir ama şifo büyük topçudur. Sebebi takima katkisinin yuksekligi tabiki. Yoksa Sergenin şut ve vuruş yeteneği çok daha yuksekti.Goze daha hoş geliyordu.

Derseniz oğuzhan Sergen gibi topa vurabilse arkaya kaçıp oynar mıydı? Muhtemelen hayır. Hatta bize de gelmemiş olurdu.

Oğuzhan değerlendirirken çok sevdigim Delgadoyu anmak isterim. Topa yatkinliklari benziyordu hatta Delgado'nun daha iyi yanlari vardi. Ama Delgado ile degil Oguzhanla yukseldik. İşte durup buna bakmak lazım. Oyun zekası, kazanma hirsi, takima atakta 1 sn kazandirma Oğuzhanì büyük yapan şeyler. Bu takimda oynamak icin mac başına 11.5 km kosmaya başladı. Herkes yirtici degil diye kucumsuyor ama savunmada 1 fazla adam hele akilliysa rakibin pas ve sut opsiyonlarini buyuk oranda düşürür. Ustelik o yetenekte bir adam top kapildiginda hemen orada hazir oluyor. Oyun da güzel basliyor. Ozzy yokken Atibanin agir ağır topu yana vermesi ile pek bir sonuca ulasamiyoruz mesela.

Oguzhan çalim şut bekleyen göze hicbir zaman yetmeyecektir. Ama yillardir elimize gelen ve bizde kalabilecek nitelikte olan ( yani @Nathan'in söylediği gibi büyük liglerin bas takimlari icin yetersiz ) en büyük oyuncumuzdur. Değeri yoklugunda çok aci anlaşılır. Varin kotu soz etmeyin 5 sene daha dursun, kupalar almaya devam ediyorsak da siyah beyaz bestelerle jübile yapsin.

QuaresmA dedi ki...

Bazı arkadaşların derdi ne Beşiktaş, ne Oğuzhan, ne Tolgay vs. Hatta kimi arkadaşlar 3 aydır elinde tuzlukla nasıl sağa sola koşturuyorsa hala bıraktığım gibiler. Tuzluğun acısı hala çıkmamış, sayıklamaya devam ediyor oradan. Hala kendini tuzluklarıyla rezil ediyor. :)

Gençler bakın burada bir anket var. Herkes de istediği kadroyu yazar çizer. Ben burada Oğuzhan'ın olmadığı bir kadro yazdım, hemen sızlanmalar başladı geçen seneki gibi. Okuma ulan o zaman yorumlarımı Allah Allah ya. Koymuyorum amk kadroma, tıpkı Şenol hoca nasıl geçen sene kimi Avrupa maçlarında koymadıysa.

Ama bu 3-5 kişilik lobinin derdi aslında ortada. Carlito da itiraf etti. Bu küçük lobinin derdi tribünlerin Q7'yi bayrak adamdan, maestrodan, 50m len mq'dan daha çok seviyor olması. Tribünün kimi seveceğine de karışır olmuş bu 3-5 azınlık. Sizin bayrak adam açlığınız olması Ozzy'i bayrak adam yapmaz. Ayrıca hadi ben de hayal dünyanıza geçiş yapayım ve varsayayım ki Ozzy bayrak adam; her bayrak adam 11 başlayacak diye birşey yok. Bayrak adam arıyorsan onun babası Necip oluyor. Necip de yedek.

Blog yönetiminden bir talebim var: Bu ankette merkez ortasaha mevkisinde sadece 3 tane seçenek olsun: Oğuzhan, Oğuzhan ve Oğuzhan. Ayrıca Oğuzhan her mevkide bir alternatif olarak şıklara eklensin ki Oğuzhan faşistleri şöyle bir kadro çıkarabilsin:

Ozzy
Ozzy Ozzy Ozzy Ozzy
Ozzy Ozzy
Ozzy Ozzy Ozzy
Ozzy

Barreto dedi ki...

Oğuzhan mevzusunda küçük bir pencere açayım.Keşke başarabilseler de hem Oğuzhan hem de Necip 35'ine kadar rekabetçi kalıp futbolu Beşiktaş'ta bıraksalar. Şimdinin futbol iktisadında hayli zor tabi. Kariyerinin (neredeyse) tamamını aynı takımda geçiren adamlar kulübün manevi temellerini yükseltiyor.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca gelip geçici tabi. Kimler gelip geçmedi ki? Feyyaz, Sergen, Oktay, Tümer vs. Bunların hepsi tribünün çok sevdiği adamlarken antin kuntin sebeplerden gitti. Feyyaz çek karşılıksız çıktı ve arkasını yazdırdı diye gitti, Sergen para için ve yöneticinin biriyle anlaşamadığı için gitti, Tümer zaten malum. Oğuzhan da Avrupa'da oynamak istediğini söylemiyor mu? Yani uygun durumu yakalarsa gidecek.

Diğer takımlarda da bunların örnekleri çok. Daha 2-3 sene önce Xelçuk dedikleri adamın gitmesini umuyorlar. Futbolda bunlar hep gelip geçici şeyler. Yarın Oğuzhan öyle şeyler yapar ki kalırsınız öyle, yapmayın. Bir adam ya bayrak adamdır ya da değildir. Siz Ozzy'nin bayrak adam olabilme potansiyeline aşık olmuşsunuz, onun için faşistleşmişsiniz. Bayrak adam potansiyeli olması onu bayrak adam yapmaz. Topçuların alayı gelip geçici.

carlito dedi ki...

@QuaresmA bir yanlışın var birader.. ben tribünlerin Q için Ozzy'den daha fazla bağırıyor olmasından rahatsız olduğumu falan itiraf etmedim.. aksine benim bakış açıma göre bu bizim haklılığımızı gösteriyor.. çoğunluk olmak doğru olmak anlamına gelmiyor bu ülkede, bende o stattayım açıldığı günden beri, orada ne çok futbol cahili olduğunu en iyi gözlemleyenlerden biriyim..
benim itiraf ettiğim şey, evet Oğuzhan için siper oluyoruz (sizin tabirinizle lobi yapıyoruz) bunu da Oğuzhan'ın kaşını gözünü sevdiğimizden değil Beşiktaş'ın menfaatine olduğuna inandığımızdan yapıyoruz.. yarın öbür gün takım başarısız bir sezon geçirdiği şovmen yalakaları Ozzy'i de yiyemesin diye uğraşıyoruz.. olay bundan ibaret..

şimdiden Lens'in form tutmasını iple çekmeye başladım! bu sezon umuyorum ki 15/16 sezonuna daha çok benzer...

ozan dedi ki...

Ya kime neyin acisini hissetirdin, kimi neyle resil ettin. Bos bos konusup, tuzluk dagitan da sendin bir topcuyu Besiktasin ustune koymak icin.Soz ucar yazi kalir , ac bak bakalim ne demissin. Gec bu isler Quaresmaboy.Ondan sonra gelip millete bok atma.

Istedigin kadroya da istedigini yazarsin, sen qyu yedirmessin bir Oziyi biri Tolgayi, millete bok atma da adam yerine konarsin belki.

sports guy dedi ki...

O Xelcuk dedikleri adam derbide kaptanken formasini cikarip kenara teslim ettiyse ve hala o takimin kaptanligini yapiyorsa bu galatasaray taraftarinin sorunudur, bizim degil.

Oguzhan gider de zaten, ben gitmesin demiyorum. Eger kafasinda avrupa varsa bu vizyon sahibi oldugunu gosterir zaten. Ha umarim kendisine uygun bir takima gider giderse de, bu konuda tek derdim bu olur.

Tribun muhabbetini acan bendim, dediklerimin de arkasindayim. Rakip oyuncunun kaval kemigine bassa quaresma diye bagirir o tribun 2 dakika sonra oyundan cikarken. Durum bu haldeyken ben farkli dusunmekten gocunmam. Hepimiz ayni sekilde yaklasmak zorunda degiliz.

Quaresma'nin evrildigi oyuncu tarzini seviyorum bu arada, evet statik falan, kafamdaki ideal oyun degil yine ama ilk geldigi donemde "orta ac!" Diye bagirdigimi hatirliyorum topu her aldiginda, artik onu yapiyor en azindan. Cenk ile de iliskisi iyi, iyidir yani. Adamla derdim yok. Takimda verilen degerle derdim var, o da yine benim sahsim derdim. Bu kadar.


Talisca konusunda Safak bey aciklama yapmis. Iyi hukukcudur, meslektasim olarak guvenirim. O bizden icazet almadan gidemez diyorsa sozlesmede bizi koruyan maddeler var demektir. Dert etmiyorum.

planck dedi ki...

Q7 artık orta açıyor ama hala 2sn bekleyip savunmanın oturmasını garantiye alıyor, bazen çalım falan denerse 5sn olabiliyor süre. Gökhan veya atiba yardıma geldilerse elleri boş kalıyor ve kontra yememek üzere geri koşuyorlar. Bu her maç 5 kere oluyor, 30 maç oynasa 150 eder. 15i asist oluyorsa %10 ihtimalle başarılıyken yaklaşık %50 ihtimalle tehlikeli kontra ihtimaline eviriliyor pozisyon. Eskiden fiziksel olarak daha atletikken o ortayı da yapmıyordu, çalımdan çalıma koşuyor takım da onun kaptırılan toplarının ribaundunu alamıyordu ve haliyle daha fazla kontra yiyiyorduk.

Evet bence q7 iyi bir futbolcu değil ama çok iyi bir topçu. Sergen ondan daha iyi futbolcuydu ama şifo da sergenden daha iyi futbolcuydu mesela. Fakat zaten olay bu, tr ligi takımı olarak bu trade-off da seçim yapmaya mecburuz. Futbol teorisine uygun akışkan bir oyunu çok iyi hucüm futbolcularıyla oynama şansımız yok. Popüler kültürle yoğrulan kitleleri hoşnut eden, teoriden çok çalımları, anlık rakibi madara etmeleri seven futbolculardır ve bunu seven insanlar her zaman daha fazla olacaktır. Hele ki bizim ligimizde bu oyuncular sonuç da getiriyorlarken. Ben sevmesem de Q7 ve türevlerini sevenleri anlıyorum. Sosyolojik olarak incelenmesi ilginç olabilir aslında :)

nathan dedi ki...

Negredo'ya sallamalar başlamış basında, asla Gomez olamaz demiş bir İngiliz yorumcu. Gomez'i evvelki sezon yeniden Gomez yapan Beşiktaş takımıydı o takım da daha da güçlendi. Web işinden anlayan arkadaşlar Gomez'in gol butonu gibi basit bir site tasarlasa, butona basınca "of course I am coming to Beşiktaş. bam bam bam". çalar süper eğlenceli olur.

ozan dedi ki...

Negredo transferinin en guzel yani seneye forvet transferi gibi bir derdimiz yok. Gerci Demba da oldugu gibi teklif gelirse Baskan acimiz satar. Tabi birde Negredo Besiktasi nasil goruyor mevzusu var. Ne olursa olsun super transfer oldu.

truant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
planck dedi ki...

Yav arkadaş ülkenin açık ara en büyük klübü muamelesi görüyoruz yurtdışında, renkliler anadolu takımı konumuna düşmüşler ancak bizden teklif gelmezse oyuncu transfer edebiliyorlar demek ki: https://twitter.com/beINSPORTSUSA/status/893654106119778305

QuaresmA dedi ki...

Ozzy'nin Hollanda'dan akrabası olmasından şüphe ettiğim, kimi Türkçe okuma anlama kapasitesi limitli arkadaşlar, kimi tuzluk arkadaşlar ve karşı düşüncelerini düzgünce ifade edebilen kimi arkadaşlar Ozzy tartışmalarını Q7 boyutuna getirenin ben olduğumu zannediyor. Birisi geçenlerde yazmıştı; senin yorumlarını okudukça gerçekten yorumları Q7 yazıyor algısı oluşuyor diye. Galiba ciddi ciddi benim yorumlarını Q7 ile kişileştirenler, benim kendi çapımda internetteki bir blogda Q7 lobisi, Ozzy gönderilsin lobisi yaptığıma ciddi ciddi inananlar var.

Ozzy aşkından gözü kör olanlar tartışmayı başından beri okursa benim tek yaptığımın içinde Ozzy olmayan kendi çapımda bir 11 yazdığımı, bu düşünceye tahammülü olmayanların fikirlere tahammül edemeyen hakaretvari ve kimi zaman faşizan yorumlarına karşı cevap hakkımı kullandığımı görür. Ve evet bu blogda herkes eleştirilirken Ozzy eleştirilerine tahammül edilmemesi fikirlere saygısızlıktır, bu da Oğuzhan faşizmidir. Truant arkadaş futbolu sadece kendinin bildiğini, kelimelerin anlamını sırf kendinin bildiğini zannediyor galiba. O zaman sana acı gerçeği söyleyeyim dostum: Dünya sırf senin etrafında dönmüyor, futbolu da, kelimelerin anlamını da bir tek sen bilmiyorsun. Çünkü senin dediğin zırvalığa bakarsak Portekiz'in Avrupa şampiyonu hocası da, Şenol Güneş de halı sahacı. Q7 hakkında doğru dürüst yorumum bile yok ama Ozzy'i sadece bireysel bir kadroya yazılmama durumuna bile tahammül edemeyenler benim eleştirilerime Q7 eleştirisi ile cevap veriyor. Sanki ben Quaresma'yım, isteyen istediğini eleştirir bana ne? Vay sen şunu kadrona nasıl yazmazsın, ben şunun şunun lobisiyim ve seni gömerim mi dedim?

Bu arada lobi lafını da ben çıkarmadım da işte, konuşsam tesiri yok sussam gönül razı değil. Neyse.

Ama bu Lens transferi iyi oldu. Geçen seneki Bursa maçı defteri de açıldığına göre kimilerinin gerçek fikrini zikrini, esas karın ağrısını görmüş olduk tekrardan. Bu takımda Gökhan Töre, Olcay, Kerim de vardı ve o zaman da iyi olan oynar diyorduk. Ne oldu? Şimdi Lens-Babel-Q7 var ve yine iyi olan oynasın. Ama şimdiden söyleyeyim, kimi arkadaşların tekrardan hayal kırıklığına uğrama ihtimali yüksek.

hastati dedi ki...

beyler ayrilin

carlito dedi ki...

Yeni 10 numaramız Oğuzhan Özyakup!.. İstemeyen kadrosuna yazmamaya devam edebilir ;)

Hepimiz Ozi'nin Hollanda'dan akrabalarıyız!
:)

ozan dedi ki...

Tore sakatlanana kadar Q oynadiydi zaten. Bol keseden atmaya devam. Elinde tuzluk her mac sonu buraya kosup q elestirilerine olcay soyle ozi boyle yorumlari yapip q kirmizi gormeye debelendi diye qyu elestirenlere elinizde tuzluk diye hakaret et sonra huloogcular gibi ben fikrimi soyledim yeeaa yap. Geciniz efendim.

Oziyi begenmiyor da degil aslinda arkadas, qyu elestirenler Oziyi begeniyor ya derdi o. Sorsan ozinin nesini begenmiyorsun bazi arkadaslardan intihal yapar.

Q iyise oynasin kardesim banane, gecen sene ikinci yari q oynamasin denilmedi burda. Bos bos konusmayalim. Q oynadi diye qnun hatasi yanlisi burda yazildiginda olcayli, ozili yorumlar gormeyelim de baska sikinti yok zaten. Gecen sene q elestirisine ozinin rakamlari ile cevap verip , sonra kendini rezil edince biri kanat biri orta sahaya yeeaa diyen zaat bol keseden seni rezil ettim, acisi gecmemis diye atip tutma.


Sunu da ekliyim. Kadrona elestiri konusunda haklisin ama verdigin cevap tipik kendini inkar etmen, yine millete bok atman. Bol tuzluklu gunler.

ozan dedi ki...

Birde sallamadan once acip bakarsak kendimizi daha az rezil ederiz. Oziyi hocanin avrupa maclarin da yedek biraktigi vs komik olmayalim. Acip bakalim hangi macta yedekmis Ozi.

QuaresmA dedi ki...

Ozan

"Elinde tuzluk" lafına hala takılman ve bunu hakaret olarak algılaman gerçekten enteresan. "Elinde tuzlukla bir şeye koşmak" bir deyiştir, bir hakaret değildir. Her atasözünde, deyişte geçen cismi kendinle özdeşleştiriyorsan bu senin sorunun. Üzerinden kaç ay geçmiş tartışma ama tuzluk meselesini bu başlığa bile taşıyan sensin. At gözlüklülere sorsan tuzlukçu diye dolaşan benim. Bursa maçında da kırmızı çıkmadı diye elinde tuzlukla koşanlar oldu. Çıkmadıysa çıkmadı, bitti gitti. Futbolda her zaman çıkması gereken kartlar çıkmayabiliyor. Çıksa ve maçı alamamış olsak bayram edecekler var. Sorsan Beşiktaşlı.

Ozi'yi beğenenler Q'yu eleştirenler diye Ozi'yi eleştirdiğimi iddia etmişsin. Yine yanlış bir niyet okuma. Q'yu beğenmeyenler istisnasız Marcelo, Adriano, Atiba, Babel gibilerini de beğeniyor. Bunlara niye birşey demiyorum o zaman? Okuduklarınız dışında yalan yanlış anlamlar çıkarmayın arkadaşım.

Acısı geçmemiş çünkü hala tuzluk aşağı tuzluk yukarı geziyorsun. Ben "elinde tuzlukla koşma" deyişini kullandığımı bile hatırlamıyordum ama çeşitli konularda karşıma bu şekilde çıkarırsan acısının geçmediği anlamına gelir.

Kendimi inkar etmek diye birşey yok. Bu tartışmadaki en tutarlı kişi benim. Olayı Q7 boyutuna asla ben taşımıyorum, hatta katılmadığım konularda bile sırf ben yazınca olay başka boyutlara gidiyor diye yazmıyorum. Ozzy'i kadroma yazmadım diye, vay sen kadrona nasıl yazmazsın, zaten Q7 de şöyle diye yine temdit pilavı gibi aynı muhabbetleri ısıtıp ısıtıp koyan da ben değilim. Acayip bir durum ama basit bir kadro kurunca nickim sebebiyle beni Quaresma ile kişileştiren, Q7 lobisi mobisi şeklinde algılayan birkaç arkadaş var. Komik.

Bu blogda genelde güzel tartışmalar oluyor ama ne yazık ki ben genel görüşün aksine birşey yazdığımda fikirlerin çarpıştırılmasından ziyade tüm tartışmalar kişiselleştiriliyor. Sonra aynı muhabbetler tekrar tekrar, 2 saat laf yetiştir sağa sola. Birşeyler yazıyor olmam insanların huzurunu kaçırıyorsa, benim de keyfimi kaçırıyorsa eğer, cevap hakkı doğurulacak bir durum oluşmadığı sürece bu bloga bir daha yazmayı düşünmüyorum.

QuaresmA dedi ki...

İçerideki Napoli, 2 Hapoel maçı, dışarıdaki Olympiakos maçlarında Ozzy yedek. Geri kalanların yarısında 90 dakikayı tamamlayamadı. Daha maçları izlemeyen adama laf yetiştiriyoruz biz de. Şunu muhattap alarak ciddi ciddi yorum yazarak hata bende.

Hidayet dedi ki...

geçen yıl , defalarca , "10 numara oynayamıyor işte kardeşim , zorlama " diye , şenol hoca'ya sitem gönderilen oğuzhan'a 10 numaralı forma hayırlı olsun . oynayamadığı bölgenin forması uğurlu gelir de o bölgeyi kotarır inşallah .

ozan dedi ki...

Cok biliyorsun ya. Bos konustugun gibi bos mac izliyorsun. Bide sunu muhattap aliyormus. 4 mac yedek baslamis , 2si zaten en kolay avrupa maclari birinde adam sakatliktan cikmis, girmis takim penaltidan gol atmis.

Cok tutarliymis vs git kendine anlat. Yazmassan da yazma bana dert degil bura benim de degil. Keyfine gore pasa sunu dedigini muhattap almassin her q elestirisine de ziplamassin olur biter. Senin kadrona da laf falan soylemedim ben hatta o konu da hak verdim ama oyuncuyu Besiktasin ustune koyun de sonra tutarli ol ama bursa macinda qyu elestirenlere laf yetistir. Hadi ordan.


BurkayJK dedi ki...

Beyler ben Oğuzhan'dan da Quaresma'dan da önce Beşiktaşlıydım, kimsenin adamı değilim. Quaresma'yı sevmeyip, Oğuzhan'ı çok seven biri olarak bu tartışmada QuaresmA'yı haklı görüyorum. Kendisi herkes gibi kadrosunu yazmış ama buna saygı duyulmamış. Arada kaçırdığım bir şey yoksa görünen bu. Boşuna uzatmadan daha faydalı muhabbetler yapalım derim.

beagle dedi ki...

Şu günlerde yapılacak en güzel şeylerden biri, sakince geçen sezonun maçlarını izlemek. 2015 şampiyonluğu maçlarını izlerken insan bir daha coşuyordu. 2016 ilk yarının ortasından sonra maçlarını izlerken "vay be, biz nasıl şampiyon olmuşuz" diyorsun.
Penaltılarımız %95 haklı. Ama eskiden vermezlerdi, bu sene gene vermezler. Abu ve Cenk kolay pozisyonlarda saç baş yoldurmuşlar, Rodolfo futbolu bırakmış, Q ağır saçmalamış, Gönül sakatlıktan iyice çıkana kadar sağ da çalışmamış.

Oğuzhan'ın tek tek yaptığı şeyler dışında bu dönemde kaybolduğu da görünüyor. Ama Atiba-tolgay-Oğuzhan 3lü dakikalarında. Abu+Cenk birlikte sahadayken Oğuzhan çok daha iyi görünüyor. Bu 3 orta sahayı birlikte kullanmayı kesinlikle düşünmemeliyiz. Tolgay + Atiba oynayacaksa, Oğuzhan yerine çift forvet veya Talisca kullanılmalı.

Herkes önlibero falan diyor da oralarda az adamla yakalanmıyoruz. Merkez koşmuş. Ama ceza alanı önünde karambol başladığında, top havaya kalktığında, kodu mu oturtan adam lazımmış. Sonra da ceza alanına top gelirken milleti ezecek fizikli kaleci. (Kasımpaşa, FB maçlarına iyi bakmak lazım)

Başakşehir maçı gibi zaafları Pepe'nin çözeceğini sanıyorum. Biz destroyer bekliyorduk, Libero tadında çıktı adam.

Sözün özü Lens ve Negredo çok lazımmış. Şu anda Fizikli/Yırtıcı Stoper (Mitro gibi kof olmayan)en önemli açık görünüyor. Tolgay varken Medel değil bu açık. Ya klası ile gücü dengeli Mangala/Miranda ya da daha ucuzundan daha delişmen Vida/Gustavo düşünmeliyiz.

sports guy dedi ki...

@beagle hocam hic real madrid izlemedin mi ya :) yani negredo, talisca falan bunlar gelmeden bilinemeyebilecek topcular eyvallah da pepe yahu bu. Ne bileyim, su "destroyer bekliyoduk libero cikti" muhabbetin garip geldi bana. Pepe'nin en onemli ozelligidir topu oyuna sokma ve presten top kacirma.

Sertlik de getirir elbet o ayri, ama pepe eger sakatlanmazsa pepe-tosic bile bu ligi domine eder dememin sebebi vardi zaten. Marcelo'dan kotu oldugu bir alan yok pepe'nin, fazlasi var.

carlito dedi ki...

Oğuzhan'sız kadroya ilk itirazı yapan kişi benim, dolayısıyla söz hakkı doğuyor.. Biz burada ne yapıyoruz beyler? Bildiğim kadarıyla Beşiktaş için kafa patlatıyoruz, fikir telakkisi yapıyoruz, akıl akıldan üstündür şiarıyla her birimiz düşüncelerimizi ortaya koyup Beşiktaş için en doğrusu bulmaya çaşışıyoruz.. En azından ben bu blogun amacının bu olduğunu sanıyorum..
Hal böyleyken benim Oğuzhan'sız bir kadro olamayacağı görüşünü (gayet saygılı biçimde) dile getirmem nasıl oldu da düşünceye saygısızlık, hatta faşistlik noktasına taşınabildi, hayretler içindeyim!
Tabii ki istediğin kadroyu yazarsın, birileri de çıkıp benim kadroma itiraz etse ve nedenlerini belirtse "sen nasıl kadroma karışırsın" diye isyan etmek yerine fikirlerimizi çarpıştırmayı tercih ederdim. Birbirimizi ikna edemesek de hiçbir fikir tartışmasının zararı olduğunu düşünmüyorum.. Herkes istediğini yazsın ama kimse kimsenin ne yazdığıyla ilgilenmesin isteniyorsa bilelim!

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Hocam daha izlemeden "Doğan Kardeş- Sihirli Ayakkabilar"dan beri Barcaliyim. 10 ekranda Maradona izlemisligim var. Pepe hakkinda çok onyargiliydim. Daha da konuşmuyorum. Madem bizim topçumuz oldu, yeni bir başlangìç yaptìk onunla. ;)

turgay dedi ki...

Güzel bir kadromuz oldu. Bende çok umutlu değildim ama yine güzel bağladı yönetim olayı. Yalnız Ağustos'a kadar beklemek takımla antrenman yaptırmadan oyuncuları getirmeyi hala doğru bulmuyorum. Hele hele Marcello giderken hala Ağustos'u beklemeyi çok sindiremedim. Bunun yanında eldeki faydasızları gönderemedik. Bu oyuncuları pazarlama stratejimizde sıkıntı var. Kötüleyip gönderme şansımız yokken hazırlık maçlarında oynatmayıp hoca tarafından da her yerde istemiyorum söylemleri çıkıyor. Bence biraz daha yapıcı olup pazarlama olayımızı değiştirmemiz gerekiyor bence. Son olarak bu mecrada bilen bilir Şenol Güneş'i çok tutan biri değilim ama milli takım mevzusundaki dik duruşu nedeniyle kendisini alkışlıyorum. Bu seneye kendisi hakkındaki olumsuzluklarımı sıfırlayak başlayacağım. Teşekkürler Şenol Güneş Beşiktaş'ı yeme oyununu bozduğun için

Basar dedi ki...

@hidayet hem burdayım hem de tribünde...

Buraya da not düşülsün lütfen, Oğuzhan'ın askerleriyiz! Beğenmeyenler en güzel cevap, Napoli maçında oyuna girdiği zaman tribünün reaksiyonudur.

Kaptanı yedirmeyiz! :)

Basar dedi ki...

:):):) İçerideki Napoli maçı Oğuzhan'ın sakatlıktan donduğu macti, maça girince tribünde kıyamet koptu, maça girince oyuna denge geldi ( canimiza okuyorlardı) her maça gidiyoruz, aklımızla dalga geçme lütfen!

yilmaz dedi ki...

Şahsen ben geçen seneki oyunu daha "güçlü" buluyorum ve bu lig için daha gerçekçi buluyorum. Geçen sene birçok zorluğun üstesinden geldi takım. Golün de her türlüsünü attı. Bir önceki sene kadro yetersizliğinin de etkisiyle bekler oyuna çünkü çok giremiyordu. Bu sene daha topyekün hücum ettik. Ha bir önceki sene sanatsal maçlarımız çok yoktu, kabul.

yilmaz dedi ki...

Son cümle "bir önceki sene gibi" olacaktı.

czeslaw dedi ki...

https://twitter.com/igdirBJK/status/888845287334268928

beagle dedi ki...

https://youtu.be/8OVtxLBU4w4
Q ile ilgili şu video karşıma çıktı. Arifin golünü araken degil ama Talisca frikikileri izlerken :)

10 sene önce de ayniymis. Oyun yavaslatma, top kayıpları, bir iki çalım... Ibranin caresizligi ve Mourinho'dan bakışlar her şeyi anlatmış.

ozkankaya35 dedi ki...

.kirmayin birbinizi.birimiz hepimiz icin...vs.dunyada benzer bir blog yok.keske daha kisa anlatabilsek derdimizi.cenneti yasiyoruz nedir aradiginizź.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

@Basar

anlamadığın şey şu ,kimse ,tribun istemeden bir futbolcuyu yiyemez , demek istiyorum .lobiyiz ,askeriyiz ya da karşısındayız ,gönderecez.. bunlar etkili olsaydı , buradaki lobi (söylerken bile garipsiyorum ) etkili olsaydı , önce başkaları gider ,gönderilir ya da başkaları gönderilmezdi . anlatabilmişimdir inşallah

oğuzhan'a gelince , ben kendisini bu haliyle beğenmiyorum , ilk beşiktaş'a geldiğinde ben de heyecan duydum , gelişimini izlemek hoşuma gitti , biliç oynatmayınca kızdım . kampta çok iyi çalıştığını sağır sultanın duyduğu şenol hoca'nın ilk yılında da çıkışa geçeceğinn sinyalini vermişti . fakat benim için geçen yıl oğuzhan için kayıptır . tembel olduğunu , kendisini geliştirmediğini düşünüoyrum . takımın kalitesi arttıkça , cl'de üst düzey takımlara karşı oynadıkça seviyesi sırıtır . bu kadar . aklınla dalga geçen başkaları da var , özellikle milli takım ve beşiktaş'ın avrupa maçlarında kayıp olduğunu düşünen , gayet oğuzhan hayranları , hatta 50 milyon etme kapasitesi olduğunu düşünenler var , 1:50 'den itibaren izleyebilirsin

https://www.youtube.com/watch?v=3fs_cfEbwFE

aklımızla ,gözümüzle dalga geçme lütfen .

nathan dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=04ixbFVCt-Y

02:28'de başlayan pozisyondaki şut efso.

Zaitsev dedi ki...

-- Bu takım Oğuzhan'ın takımı. Onsuz bir kadro olmaz. Ama Oğuzhan da eleştirilemez bir adam değildir.
-- Eleştirilmesi gereken durumlar vardır. Bunları görmezden gelip dolaptan bir olağan şüpheli seçip eleştirebilir ve kendinizi kandırabilirsiniz.
-- Eleştiri konusu mevzular çalışmayla ve istekle giderilebilecek şeylerdir. Yavaş oyun, mevki seçme, kalitesiz koşu gibi.
-- Oğuzhan'dan bir Modriç çıkması gibi bir umudum var ama bu temposuz oyunla benim beklentim gerçekleşmeyecek gibi.
-- Şenol Güneş'in sezon sonu açıklamaları iyi değerlendirilmeli. herkes oradan nasibini alıp değerlendirmesini yapmalı.
-- Oğuzhan sebep Q7 sonuçtur. Oğuzhan ne kadar sorumluluk alırsa o kadar az Q7 konuşulur. Geçen seneki gibi oynarsa yine sağdan yaldır yaldır gideriz. Allahtan 2018 turnuvası var.
-- Oğuzhan şu oyun mantalitesi ile istediği takımlara transfer yapamaz. Bu benim işime gelir o ayrı mesele.

Lens'i 3 senedir takip ediyordu Beşiktaş , kısmet bugüneymiş .

Yaşlı bir takım olmamıza rağmen bu sezon bir şampiyonluk gelirse bence Lyon'un Fransa 'yı kararttığı dönemlerdekine benzer bir dominasyon periyodu gelir .

Şu an bence en büyük sıkıntı atletizm eksikliği . Atletizmi yetenekle kapatmaya bir süre daha devam edeceğiz gibi görünüyor . Hocanın önündeki en büyük sınav bence orta ikilinin geçirgenliğini çözmek olacak . Geçen senekinden de fazla bir hücum takımıyız artık . Negredo varken oyunu rakip yarı sahada oynamamız şart .

Hidayet dedi ki...

özellikle dış saha maçlarında , cl'de ve derbilerde , lens ile birlikte abou olsaydı , hakikaten bela bir takım olabilirdik .onun için , ikinci santrfor iyi bir dış saha /kontratak oyuncusu , güçlü ,hızlı ,atletik oyuncu olmalıydı kısmet artık seneye . öyle oyuncular takibe alınıp , onlarla anlaşılmalı .

nathan dedi ki...

Oğuzhan-Q7 tartışmasına Aboubakar noktayı koymuş [aman yeni bir tartışma çıkmasın da:) Tamamen Aboubakar'ın kişisel görüşüdür]:

http://www.ajansbesiktas.com/turkiyenin-en-iyi-orta-sahasi-tolgay-12198h.htm

nathan dedi ki...

@Övünç. Bahsettiğin gibi beslersek ki kadro buna daha uygun hale geldi, Gomez'den daha fazlasını umabiliriz.

nathan dedi ki...

+@Övünç. Keşke Lyon'un LeGuen'li yıllarını şu anki halimizle kıyaslamasaydın o bambaşka bir şeydi :) (bu LeGuen'in Bursa'da iş yapacağı anlamına da gelmez yan bilgi; çünkü bu mesele ayrı konu) Ama domine etmek konusunda bizim ligin şartlarında gayet doğru bir tespit. Bu sene de şampiyon olursak sürünecek çok ciciş var.

nathan dedi ki...

shok güzel:

https://www.instagram.com/p/BXbgvkVBsrB/?hl=tr&taken-by=besiktas

nathan dedi ki...

QuaresmA, ozan.

Burada sadece Beşiktaş'ın menfaatleri için varız ve her ikinizin de bunda hem fikir olduğunuza kardeşim kadar eminim. Müthiş işlerin olacağı bir sezona giriyoruz ve eminim bunu sizler de hissediyorsunuz, eleştirel rahatsızlığınızın bu raddeye gelmesi bu yüzden.

Aranıza geç katılsam da ikinizi de kaybetmeyi asla istemem. Bu yüzden tansiyon değişse de sizler benim en iyi faydalandığım insanlarsınız, bilgi gerçekten muhteşem bir olay. Hepsinden önemlisi sizler Beşiktaşımız için değerlisiniz. Sakın yanlış anlamayın; aranızdaki tansiyonun arttığı halde bile çok şey öğrendim; ama tansiyona gerçekten gerek yok. Diyebileceğim, benim için ihtiyaçsınız, garabetçe yaptığım işleri düzeltmek adına. Lütfen sizi kaybetmeyelim.

Saygılar

Basar dedi ki...

Ben Oğuzhan'ı 50 eder diye sevmiyorum. Ne ettiği ile de ilgilenmiyorum, ihtiyaca, paranın gücüne göre değişen bir piyasa var. Oğuzhan sahadayken iyi oynuyoruz, akıllı oynuyoruz herşeyden önemlisi takım oyunu oynuyoruz. Bu arada, Tolgay da çok değerli. İkisini de ancak Şenol Hoca kafasında bir hoca bir araya getirebilirdi ki sanırım daha sık göreceğiz.

Gelelim şu 10 numara mevzusuna, yahu bu adam asla 10 olmadı, hoca talisca dalarken mecburiyetten orada oynattı. Bu analizi yapmak bu kadar mı zor. Ha birde Modriç'i izlesin mevzusu var. Arkadaş dünyada bir tane Modriç var o da Real Madrid'te oynuyor. Oğuzhan'dan Modriç bekliyorsak besiktastan da CL beklememiz lazım.

Son söz; Ozzy bizim seviye takımlar icin iyi bir oyuncu, oynuyor, oynatıyor. yanında Tolgay'ın da olması işi daha da iyi yapıyor. Avrupa'da ilk 10 takım arasına girmek istiyorsak basalım 30-40 milyonu Oğuzhan'ı degistirelim. Yok bizim bütçemiz yetmez, biz CL çeyrek uefa finali zorlayacağız diyorsak bu iki oyuncu harkuladedir, yeterlidir ve tartışılmaması gerekir. Quaresma da takım oyunu oynamadığı icin buranın ahalisi tarafından sevilmez. Yoksa kimsenin isimler üzerinden tartışma yapma, bir futbolcunun fani olma Gayesi yoktur.

Basar dedi ki...

Talisca sakatken kelimesi telefonun azizlisine uğrayıp talisca dalarken olmus

nathan dedi ki...

@Basar. Oğuzhan'ın 10 numara mevzu sembolik. Günümüzde 90'ların 10 numara oynayan adamı zaten kalmadı.

nathan dedi ki...

Ha romantizm yapanlar çıkabilir ve ben de onlara Riquelme derim ama dediğim gibi günümüzde o bölge yok artık.

sports guy dedi ki...

#LensAnnounced

Mukemmel transfer. Bekledim kesinlessin diye, yarin yillardir begendigim adamla ilgili bi seyler karalarim elbet.

nathan dedi ki...

@QuaresmA. Lütfen bırakıp gitme kardeşim. Yazdıkların hepimiz için değerli.

Hidayet dedi ki...

neyse , konuşulanlar anlaşılamıyor . ben kendimden on yaş küçük adamın askeri olacak , "kaptanım " diyip gururdan gözümden yaşlar boşanacak yaşı geçtim . tartışma quaresma değil , oğuzhan . eğer takım oyunu oynamayan adamı , hoca , bütün yıl , ziraat kupası dahil bütün maçlar 11'e yazıyorsa , avrupa şampiyonu milli takımına 34 yaşında çağrılıyorsa , vah bize . hakikaten ne şenol hoca , ne portekiz milli takımı hoca'sı futbolu bilmiyor . takım oyunu oynasa da sevmeyebilirsin , tartışabilirsin , takımında istemeyebilirsin . benim put'larım tabu 'larım yok . kim iyiyse beşiktaş'ta o oynar , güçlüler ayakta kalır . hayat insanı istemese de buraya sürükler . ne demek tartışılmaması oğuzhan'ın ? kimin haddine ? bal gibi de tartışılır , tartışılacak . video'yu izleseydin ,konunun 50 milyon olmadığını anlardın . adamlar oğuzhan'ın milli takım'da ve cl'de kayıp olduğunu söylüyorlar , ki öyleydi .ben ilk lyon maçında bile , oğuzhan mükemmel oynadı , yorumlarını duyduğum için , objektif (!!!) tutumlara aşinayım. hayır , o maçta marcelo mükemmel oynadı ve transferi yaptı lyon'a da kaptan oldu . işte gerçek bu .

Hidayet dedi ki...

beşiktaş eğer yeni bir feda dönemine girmezse gelişmesini devam ettirirse , gözünü ciddi bir şekilde avrupa'ya dikerse ,yetersizliği hissedilen mevkiler er -geç kapatılacaktır . ben takımımdaki istisnasız bütün oyuncuların ,o hedef için ,ya kendini geliştirmesi , ya da takımdan tedricen gönderilmesi gerektiğini düşünürüm . kaptan , bayrak adam , elimizde doğdu falan , bunları geçelim . ama ,itiraf ediyim , "dünya çapında maestrodan" , "bizim gibi takımlar için yeterli " seviyesine gelinmesi de iyidir . buranın bazı ahalisi de bu abartı yüzünden sevmez belki ozzy'i . insanlara taşıyamayacakları yükleri yüklememek gerek .

son söz , oyuncuyu eleştirmek ,onu insan olarak sevmemek ,takımda istememek anlamına gelmez . bizim burada ne bir oyuncunun başını yemeye ,ne takımdan göndermeye , ne de tutmaya gücümüz falan yetmez. hakaret etmeden oyuncuyu eleştirmeyi , kişisel tercihleri küfür gibi algılamayalım .

BurkayJK dedi ki...

Şu an en büyük eksik stoper gibi görünüyor ama bence orta saha eksiğimiz var. Daha doğrusu yaşlanmış Atiba'ya alternatif olacak bir orta saha gerekiyor. Medel ikame edebilir mi bilmem ama ben kendisini orta saha bölgesi için çok istiyorum. Ligi Pepe-Tosic bir şekilde götürür fakat Atiba'sız kalırsak, o iş sıkıntı olur işte. Necip demeyin lütfen.

Basar dedi ki...

Hayatımda dünya çapında oyuncu yazmadım. Okuduklarından çıkarım yapamamissin, biz ilk 10da değiliz ama hemen arkasındayız. 10-25 arası bir yerdeyiz. Bu seviye icin fazlası ile yeterli, şansımıza 2 oyuncumuz var.

Orta sahanın seviye atlamasını istiyorsan başlaman gereken yer Atiba'nın pozisyonu. Atiba artık teklemeye başladı ki yası itibari ile her turlu hakkı var. Kaldı ki zaten Atiba hicbir zaman klasik dmc olmadı. Buraya Appiah tarzı bir adam alırsak oyun çehremiz çok değişir. (Daha önce de yazmıştım, keşke Malatya'dan abuzukeyi alsak)

Son söz: takımda başka pozisyonlarda eksiklikler (defans, ön libero) varken Oğuzhan'ı tartışmak gereksizdir ve anlamsızdır. Takımın IQ'sunu yükselten adamı tartışmak fayda getirmez.

Futbolda kanat adamının ikamesi pozisyonda bolca kişi olduğundan kolaydır ama takımın beyninini bulup ikame etmek zordur. Çok şanslıyız ki bizde 2 tane var.

Skywalker dedi ki...

Modric kim len amq. Gecen sene toplam 1 gol 2 asist yapmis len amq. Bu istatistikle dunya capinda merkez orta saha mi olunur len amq.

ozan dedi ki...

@Nathan

Guzel birlestirici mesajin icin tesekkurler. Benim kimseyle kisisel bir sorunum yok zaten olamaz da burada birbirlerimizi yazdiklarimiz uzerinden taniyoruz yazdiklarimizin uzerinden degerlendiriyoruz. Amac dedigin gibi ayni. @Quaresmadan dunku uslubum icin ozur dilerim ama dusuncelerim hala ayni.

Burada Quaresma karsi bir refleks var, bence bunda hakli. Yalniz bunun sebebini kendi yarrati ama neyse bunlar gereksiz konular.


@Basar

Ozi-tolgay icin soylediklerine 100% katiliyorum. Bizim icin fazlasi ile yeterliler. Seviye atlamak istiyorsak Atiba-Fabri-Babel-Q-GG-Ozi-Tolgay vs cok adam var takimda, Ozi out Tolgay in ile seviye de atlayamayiz. Baska birsey oynariz.Bu takim iki sene ust uste sampiyon olurken degismeyen iki kisi vardi biri Senol hoca biri Ozi, Ozi tek basina sampiyon yapti demiyorum ama isleyen birseyi bozmayi anlamsiz buluyorum. Clde gruptan cikmak sans isi ilerisi imkansiz Alde sans ile yari final belki final mumkun ama yine lige hedeflenmeliyiz. Kadro yasli, Senol hocanin rotasyonu dar ikisi bir arada zor. Seneye eksik yerleri tam anlami ile giderip , genc potansiyelli alternatifler yaratirsak + Oguzhan bence her turlu sene sonu gider, yerine hayallerde ki Modrici bulursak :) Avrupa da basari kovalayabiliriz.

Bu lobi, yedirmeyiz vs bunlar da buranin geyigi zaten. Burda kimse kimseyi yiyemez, o yuzden cok takilmamak lazim.

beagle dedi ki...

@Ozan
Yazindan ozellikle one cikartmak istedigim en son dokunulmasi gerekenler. Güneş çalıştırıp Oğuzhan 8de oynayana kadar Vatibasindan Dembabasina, Portezik Cetesinden, Melemenspora çok gelen giden oldu. 3. büyükümsü yerine konuyorduk. Herkes yanan top peşindeydi. ßimdi en buyuguz. Rakiplerden oyuncular bize gelmek istiyor. Takim olduk, hava pozitif, şov keyfine bu takim dagitilmaz.

Gecen yilin diger kritik adamlari Marcelo, Talisca ve Adrianoydu. Umarım Talisca da gitmez. Öyle bir durumda eksilen ikinci golcü pozisyonu ne Tolgay ve Sosa ne de Töre ile dolar. Negredo, Q, Lens falan hepsine yüklenmeye baslariz.

ozan dedi ki...

@Beagle

Dogru soyluyorsun. Birde isin mental boyutu var. Takimiz, hava guzel ve rakipleri daha lig baslamadan psikolojik olurak eziyoruz. Bunda yonetimin de etkisi buyuk ayrica oyuncularin karekteri de onemli. Atiyorum Cenke kesin yedek gozu ile bakiyoruz oyle yada boyle gecen sene en golcu oyuncumuz ama yedek kalsa da sorun cikarmaz veya Ozi-Tolgay maas konusunda biz niye az aliyoruz diyip oynanmamizlik ettiklerini sanmiyorum, Selcuk Inan gibi deli maaslara da cikmadilar.

Gecen sene Marcelo-Adriano cok buyuk oynadilar. Yalniz Talisca konusuna katilmiyorum. Senol hoca olmasa eksilen golcu durumu sikinti yaratabilir ama Senol hoca ile Lens kariyer gol rekoru da kirabilir veya Babel, Volkan Sene yaptirmis hoca sonucta. Talisca buyuk silah ama sut-kafa-frikik disinda oyunda olmadigi icin beni gitmesi rahatsiz etmez ama frikiklerini cok arariz.

carlito dedi ki...

Sosa bugün gelse Talisca'nın yokluğunu hiçbir şekilde aramayacağımız fikrimde ısrarcıyım. Ama Sosa bir sonraki yıl da aynı verimi verebilir mi ondan emin değilim. Sonuç olarak Talisca'dan en fazla 1 sezon, Sosa'dan ise 1 veya en çok 2 sezon fayda sağlama imkanımız var. Bu durumda Talisca'nın kalıp, önümüzdeki yaza kadar daha genç bir Sosa bulmak da mantıklı bir seçenek olabilir..

planck dedi ki...

Klübün #lensinrüyası videosu insaflı olmuş ama lensin kendi videosu fenerin içinden geçmiş yahu.

beagle dedi ki...

Ben Negredo 25 cepte modunda değilim. Kotumser olarak kariyer normali 15-20 arasi lig golü bekliyorum. Sosa ile çok daha şıķ görünüp işi koparamayiz. Negredo sakatlığıni falan dusunemiyorum. Talisca kalsa bile yedek olarak Demba döner umuyorum.

Zaitsev dedi ki...

@ Basar

Dünyada bir tane Modriç olması onun gibi oynamanın önünde engel değil. Mesele Modriç olmakta değil. Modriç Real'de topu hızlandıran, oyunu yönlendiren bir katalizör. Topu defanstan hızlıca öne aktaran bir istasyon. Modriç işini yaptıktan sonra onun gol ve asist yapmasına da ihtiyacı yok Real'in. Ve bu adam 10.5-11 km koşmasına rağmen sahanın her yerinde olabiliyor. Tekniği olan, kafası çalışan ve isteyen her orta saha oyuncusu bu oyunu oynatabilir takımına.

Elimizde 3 tane sağlıklı 1 tane de sakat dikine çıkabilen kanat oyuncusu var. Forvette de artık Negredo. Geçen sene Konya maçındaki gibi, Fener maçında Tolgayın Q7ye attığı pas gibi aksiyonlara ihtiyacımız var. Yoksa defansın önünde 10 pas yaptıktan sonra kanatta Di Maria olsa ne yazar.

Bu 10 numara mevzusunda ise. Oğuzhan o bölgede oynayabilse hoca Taliscayı çeker kulübeye. Sezon sonu serzenişinin sebebi de budur. Sosa gelse forvet arkasına yerleşir adaptasyondan sonra.

nathan dedi ki...

Benfica elbette para kazanmak ve taraftarındaki stresten kurtulmak için Talisca'yı satmak ister. Ancak ben kendisine Barça-Real-City gibi takımların talipli olacağını hiç zannetmiyorum. Bizim lig için gayet faydalı fakat ikinci striker ve frikik özellikleri dışında fazla bir özelliği olmayan bir oyuncuyu nerede oynatacaklar. Dertleri max. 15-20 aralığında söz konusu liglerdeki 2. bantta bulunan (Sevilla, Everton vb) takımlara okutabilmek. İlla giderse bize de 3-5 bir para düşer. Kiralık adamdan misal 5 koparmak da ayrı bir güzellik olur.

Sosa gelirse öncelikle bizi bıraktığı formunda olup olmadığı önemli. Eğer o haldeyse elbette yararlı olur. Halen kadronun yarıdan fazlasını tanıması da cabası. Zira Sosa'nın başarılı olması Oğuzhan örneğindeki gibi oyuncularla sahada iyi iletişim kurmuş olmasıydı. Ayrıca Negredo ve Lens'le birlikte asist ihtiyacımızın daha da artacağı düşünülürse gayet iyi olabilir.

Lens'in kiralık olduğunun ortaya çıkmasıyla 4 milyon gibi bir para var ve Franco'ya çıkan talipliler gibi diğerleri için de imkanlar doğarsa bu para 5-6'ya kadar çıkabilir. Yönetim istese Vida'yı şu anda rahatça alabilir. Almamalarının nedeni, Vida Medel seçeneği ile birlikte düşünülüyor sanırsam. Hatta 6 ay sonra boşa çıkacak Vida'nın imzası kulüpte bir yerlerde tutuluyor bile olabilir. Medel sadece stoper için düşünülmüyor. Orta alanın defansif tarafı şu anda idare eder görünebilir ancak yeni transferlerle hedefin sadece lig olmadığı ayan beyan. Lyon gibi en üsttekilerin 1 hatta 2 tık altı bir takım bile iki maçta ortadan yardırarak geldi. Atiba ise Şubat'ta 35 oluyor ve zaten yapı olarak ısıran bir adam değil. Tolgay bu açığı kapatmaya çalışırken kart görüyor ve aslında ona ortanın ortasında topu hücuma aktarma ve takımın balansı için daha çok ihtiyacımız var. Sosa varken bu işi o yapıyordu.

Diğer ismi geçenlerden Gustavo Gomez düşünüldüğü kadar iyi bir stoper değil. Hızlı ama toplu oyunda sıkıntılı ve hata yapma oranı biraz yüksek. Mangala'yı unutun derim. City 30 milyon yatırdığı adamdan artık para kazanmak istiyor ve bu rakam min. 10 civarında olur. Yoksa sadece bizim ligde değil bir sürü takımdan kiralama teklifi alan bir oyuncu. Bu nedenle menajeri Ahmet Bulut'la kanka olan Mendes olduğu halde kiralayamadık. Miranda ve Murillo deniyor ancak Medel'i her halukarda gönderecek İnter'in elinde kalacak 4 stoperden öne çıkanlar bunlar. İnter Ranocchia'dan istediğini bir türlü alamadı. 2015'te bir şans daha verdiler ve 2016'dan beri de kiralıyorlar. Aslında iyi bir adam ancak İnter Bergomi'den beri her daim sert stoperlerle oynadı. Skriniar yeni transfer, eldekileri satıp bu riski henüz almazlar.

Medyadan takip edebildiğim kadarıyla halen konunun kendisiyle anlaşılan Medel için verilecek sözleşme ücreti. 3 yıl önce 8'e aldıkları adamı 5'e bırakabileceklerini zannediyorum. Bu şekilde olursa Medel+Vida = 5 milyon yeni bir transfer başarısı olur.

JAMES WHITE dedi ki...

Merhaba arkadaşlar.
Beşiktaş maçlarının yorumları için blogumu ziyaret etmenizi rica ederim.
https://besiktasmacyorumlari.blogspot.com

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Bu Beckin hali nedir boyle. Altyapidan cikmis gibi , tedirgin ve korkak. Lens de Qyu degil Babeli keser su macta ki performansa bakarsak.

Hidayet dedi ki...

sahada ,satırlardaki kadar yer tutmayan oyuncular var . biz q7 -lens , bireysel takılırız bu yıl .

sevgili beck ,ileri de oynasan sene sonu gideceksin , geri de oynasan . ileri oyna da git , tamam mı kardeşim

Hidayet dedi ki...

bize , konya bile önde basınca , pepe 'nin uzunlarına kalıyorsak , genç ortasahalarımız , iki tekme yiyince pısıp hemen mevkisini terk ediyorsa , başakşehir maçı gibi baskı gelir diye top almaya gidemiyorsa ,oyunun yönünü bu kadar yavaş çeviriyorsan.. çare ? at topu q7'ye , at lens'e..

Ekrem35 dedi ki...

Rakip hücumumunda ortasahamızda oluşan kocaman boşluk beni epey korkuttu sezon öncesi. Kağıt üstünde 3 kişi var ortasahamızda ancak rakip ataklarında hiçbiri yok. Çoğu pozisyonda tek pasla ya da en fazla iki pasla defansın önüne geldi konya. Sanki stoperden çok kesici ortasaha eksiğimiz daha fazla.

Geçen sene tali,ozzy,ati varken defansta ramos olsa farketmez diyorduk tali kenarda olsa da bir şey değişmiyor çünkü bu oyuncuların hiçbiri teması seven oyuncular değil. O yüzden bu ilk yarı sonunda en iyi transfer medel olur diyorum. Devre arası beleş vida ile stoper sorunu çözülür ama oraya kadar ortasahasız gidemeyiz.

carlito dedi ki...

Adriano madem bölgesinde durma niyetinde değil, kendi yerini boşaltıp sağa kaçıyor, bari o zaman sağ bek oynasın da Beck safdışı kalsın bari.. Kendisiyle olmuyor çünkü belli yani..
En azından solda Caner ileri geri gider de sadece Q'ya bağımlı sinir bozucu oyunu oynamayız, en azından sol kornerleri kullanır vs.
Ozi de Tolgay da çok az sorumluluk aldı, Atiba zaman zaman saçmaladı..
2. yarı herkes toparlanmalı..

ozan dedi ki...

@hidayet

Sakin , hava sicak, senein ilk 45 dakikasi. Toparlariz. Gecen sene ki super kupa macinda da boyleydik.

Hidayet dedi ki...

@ozan

hava,onlara da sıcak ozan . sakin olalım da , eksikleri de görelim . bazı şeyler değişmeyecek yoksa

ozan dedi ki...

Hoca Tolgayi kustercek bu gidisle. Ozi veya Atiba cikmaliydi.

Hidayet dedi ki...

zemininizin amk sizin

ozan dedi ki...

Hadi gecmis olsun.

Cok kotuyduk,Caner-Negredo ile biraz kipirdandik ama yetmedi.

Ozi-Atiba-Adriano-Beck bu dotrlunun bu kadar kotu oynadigi mac hatirlamiyorum.

Ozi buyuk hayal kirikligi, yapilan elestirleri hakli cikardi hatta daha da kotuydu ama eminim toparlar. Tolgay kesinlikle cikmamaliydi.

Cenk gecen seneden daha istekli gibiydi hatta gol olmasa bile takimin en iyisi Cenkti.

Tarlada oynatanlara da tesekkurler.

YSY dedi ki...

Maçın uzamaması iyi oldu. Hatta ilk 45 dk bile yetti olayı görmeye. Takım hazır değil. Fiziken hazır değil. Çin kampı falan bu işin faturası olabilir. Yine geçen seneki at q7 ye hastalığı devam ediyor. Lens gelince oda bu listeye eklenir benden söylemesi. Acil dmc+stoper+sosa lazım. Herşeyden öte bu kadar fizikten yoksun kopuk oynamayı ben anlamadım. İyi maç oldu eksikleri görmek açısından. Kupayıda iyi ki başak almamış sezon başı incitici bir durum ortaya çıkabilirdi.

Hidayet dedi ki...

@ozan

cenk konusunda çok haklısın . rekabet nelere kadir ! bonservisiyle 3 yıllığına imzayı çakınca pabuç pahalanır . yanlış anlaşılmasın , takdir ediyorum . helal olsun . demek ki rekabet yaratacak adamı her mevkide hazır tutacaksın ki pabuç pahalansın . yedek almayacaksın , gücü yeten gücü yettiğini yedek bırakacak .

Hidayet dedi ki...

lens'in gelmesi şöyle iyi olur ,yük sadece q7'ye değil , ikiye bölünür . yine bireysel oyun devam eder .elde kalırsa talisca'da dahil . bu ortasaha ile o hayallerin oyunu oynanamaz .imkansız. zaten sosa'dan sonra da oynanamadı .şimdi sosa gelse de hem onun performansı hem atiba yüzünden yine oynanamaz . ozzy zaten genç ihtiyar . o hazır olamama , güçlü , ısıran ortasahalara karşı yetersizlik aslında . sadece fizik değil . bakınız başakşehir maçı . sonuç bu olmaya mahkum . ilk 11 transferi lazım

turgay dedi ki...

Olayın Çin kampına bağlanması doğru değil. Planlama yanlış oldu. orası ayrı konuşuruz da 3 defa sahayı girildi maçın ilk dakikasından sonuna kadar torpil dinledik 1 tane bıçak atıldı oyun 1 kez durmadı devam etti. Bunlar Avrupa da olunca 2 yıl men yiyoruz ama ülkemizde normal karşılanıyor. Ben bu maçın normal bitmesini anlayamadım. Bu maç bıçak atıldığında bitmeliydi. Götü yemeyen hakem bitiremedi maçı.

Oyunumuza gelirsek. Orta sahamız kadayıf gibi olursa oyun oynayamayız. Ne Tolgay ne atiba ne de Oğuzhan maça giremediler. İmkan olsa 3üde çıkmalıydı oyundan. Adriano ve beck rezil oldular bugün. Elle tutular Cenk, Babel vardı. Pepe marceloya göre daha tecrübeli dedik ama o penaltıyı yapmazdı marcelo iki defa yedirdiler ilki olmadı ikincisi oldu. Genel olarak hiç hazır değiliz. Caner'in hırsına saygı duydum. Negredo fazla hafife almış sanırım saçma sapan pas atmalar falan toparlanacaktır ama kulağının çekilmesi lazım.

sports guy dedi ki...

Uzun uzun analiz kasmaya gerek yok bence. Atiba-oguzhan-tolgay uclusu ile oynarken umraniyespor'a karsi bile favori olamazsin. Benfica deplasmanindan gecen sene nasil canli ciktik bu ucluyle hala anlamlandiramiyorum. Gerci o mac da ikinci yari talisca arti abou girince donmustu hafiften.

Iki 8 numarayi yan yana oynatarak olmaz. Orta sahan yoksa yoksun iste, basit.

Bi de soylemek lazim, Pepe'nin penalti baya acemiceydi. Yakistiramadim.

YSY dedi ki...

Ya tolgay ozzy yanyana olurda arkada atğba olmaz. Oraya sağlam sert bi dmc lazom o zaman. Ayrıca gördüm üzüldüm ama atiba bitmiş arkadaş. Adam geçen sene trabzon son dakika depardan sonra ceketi astı. Benim gönlümde hep zaten bu sene yedek otursun yerine daha iyi birisi geçiyordu. İnşallah öyle bir adam alınır.

ozan dedi ki...

@Hidayet

Bende benzer dusundum Cenk hakkinda. Hatta Lensin gelisi Q ile Babel icin de faydali olucak bu acidan bakinca.





beagle dedi ki...

Bu zeminden sakatsiz ciktiysak galibiz...
Kalani ayni b.k. Önem sirasina göre

1. Rakip sertlestiginde Stoperlerden biri orta saha civarinda fizik koyar. Ersan biraz yapiyordu. Stoper lazim. Bu onlibero eksiği degil. Atiba yerine limitli alanda oynayan biri sert de olsa bu işi cozmez.

2. Atak bitirmeyen ve savunmasi olmayan adam luksumuz yok. Q 13.dk da yatay calima girdi, yiyorduk, 30kusurde gene yapti, dondu yedik. Bu adamdan kurtulmadan bi halt olmaz. Hep ayni. Bu takim Sergeni bu kadar tasimadi sirtinda.

3. Muhtesem 3lu merkez. Hic calismadiki bugun calissin. Hoca inattan vazgeçip Pektemek ile ciksa daha iyiydi.

4. Tolgayi iyi izlemek lazim. Acayip iniş çıkışlı oynuyor. Genelde de sinirlenince koşuyor, faullu giriyor. Gerekli oldugunda duzenli tempo yapmiyor. Golde geri lutfen kosuyordu.

5. Duran toplarda hava ustunlugumuz azalmış. Stoperi mutlaka havadan etkili almaliyiz. Pepe yanina Medel intihar olur.

Adriano basta olmak uzere genel formsuzlugu birakirsak iyi gostergeler:
- Negredo yan ortalarda is yapacak göründü. Tosun gibi dagitiyor.
- Cenk istekli ama mac icinde hala yok
- Caner de iyileşmiş, kipirdaniyor. Biraz kilolu sadece.

BurkayJK dedi ki...

Çok kötü maç. Üç as oyuncumuz yoktu diyebiliriz. Oyunumuz düzelecektir. Atiba'yı sezon içinde dinlendirebilmemiz lazım. Medel veya başka bir isim bulup takıma katmalıyız. Oğuzhan Avrupa'ya transfer yapar yapmasına da bu oyunla üst seviye takımları asla göremez. En fazla başaltı takımlara gidebilir. Bilemiyorum Altan çok kötüydük ya, can sıkıcı.

Zemine ve organizasyona diyecek sözüm yok.

carlito dedi ki...

Ben Pepe'ye üzüldüm en çok ya.. Takımın en iyisiydi, ihale ona kalacak şimdi!

Neyse çok takmaya gerek yok, elbette sonuç olarak ortada kaldırılabilecek bir kupa varsa ve onu konyaspor gibi nefretlik bir takıma kaptırırsan insanın canı sıkılıyor ama lig çok daha önemli.. bu maç sayesinde biraz daha işi sıkı tutmamız gerektiğini anlarız..
Çoğumuzun hemfikir olduğu gibi asıl orta sahaya adam ihtiyacımız olduğu anlaşıldı.. ısıran adam eksikliği çok bariz.. benim anlamadığım bunu Şenol hoca görüp de söylemiyor mu? yani Atiba da Tolgay da Ozi de gereken uyarılar yapıldığı takdirde daha sert, daha yıldıran bir oyun oynayamayacak adamlar değiller, laf dinlerler yani.. hocanın biraz ağırlığını koyması lazım, o bölgeye yeni bir transfer yapılana kadar..
beklerde Gökhan dönene kadar sağda Adriano solda Caner en mantıklı tercih olacak gibi.. Caner hazır artık, bugün gösterdi bunu..
Negredo doğru zamanda doğru yerde, yakında golleri yazmaya başlar, Cenk ise bildiğimiz gibi, hakettiğinden fazla gömülüyor.. ama bu sezon çift forvet oynamadıkça 11 adamı olamaz bu sistemle..
Q7'nin ayağına bakan bir oyun oynadıkça göze hoş gelen futbol oynayamayacağımız ortada.. bunun suçlusu da tek başına Q değil tabii, bugün Tolgay da Oğuzhan da sorumluluk almadılar, karakter koymadılar sahaya.. ama ilk resmi maç olmasından dolayı anlayışla karşılıyorum hepsini.. haftaya sahamızda Antalya karşısında fırtına gibi bir takım bekliyorum...

Barreto dedi ki...

Hazır degiliz. Şu süper kupa maçlarını eksik kadroyla hazırlık maçı gibi oynuyoruz iki yıldır. Konya'ya kupayı kaptırmak yakışmadı. Beck ve Adriano berbattı. Adriano çok çok kötüydü. Cenk Tosun harici herkes hazırlık maçı yapar tarzdaydı. (Negredo gelince Cenk bu sezon papucun pahalı olduğunu anlamış ) Pepe aslında iyi oynadığı maçta kötü bir penaltı yaptırdı. Medel alınsa iyi olacak gibi. Caner ve Negredo dan iyi sinyaller geldi. Takımın en az 1 aya ihtiyacı var gibi gözüküyor. Bu maytap meşale işi nasıl oluyor. Bu maçta passo yok mu?

Hidayet dedi ki...

geçen sezonun başında ,ortasında,sonunda zorlu maçlarda olduğu gibi , oyuncuların form durumuna bakmaksızın bu duruma düşeceğiz . atiba -oğzuhan ya da atiba -tolgay ortasahası bu maçlarda oyunu ileri taşıyamaz . oyunu taşıyamadıkları için , q7'ye atıyorlar , fakat oyunun yönünü çevirmeleri de yavaş . lens oynarsa bu sefer de lens'e atarlar . ellerinden başka şey gelmez, gelmeyecek . ha içeride yeni malatya maçı olur , coşarlar , o ayrı . sahi pepe niye bu kadar formda ? ne yiyip içiyor ,farklı ne yapıyor ? takım liderliği oyunun en iyisi olmayı gerektirir. yoksa voleybol kız takımı kaptanları gibi el çırpıp durursunuz.

çok acilen bize bir melo lazım . hem kesecek ,hem atağa çıkaracak . o bölgeyi örtecek ,kapayacak , o bölgenin lideri olacak . aynı zamanda atağa da çıkaracak . sadece kesici olursa , büyük maçlarda bir bakmış , yanındaki arazi olmuş . bulamaz..

Unknown dedi ki...

Bende blog'un geri kalanının söylediği gibi hazır olmadığımızı söyleyim ve başlangıca sadece ama sadece bir haftamız kaldı. Sezonun ilk maçını da, her Beşiktaş maçını kariyer maçı olarak gören, rıza'nın antalyası ile oynayacağız. Onlar da en az konya kadar temaslı ve diri oynayacaklardır, bu oyunla oradan da farklı bir sonuç çıkmaz. Şu kötü oyuna rağmen iç sahada oynadığımız için puan kaybetmeyiz diye ümit ediyorum.

Oyunu ilk yarı Quaresma, ikinci yarı Babel üzerinden oynamaya çalıştık. Her iki yarıda da Babel üzerinden girilen pozisyonlar daha etkiliydi, en azından ataklar bir şekilde sonlandı.

Oğuzhan-Tolgay ikilisi diğer arkadaşların anlattığı üzere 8-10 beraber oynayamıyorlar. Hele Atiba eski formunda değilken hiç çekilmiyorlar. Bu durumda sağ taraf iyi savunulup, orta alan üretemediği zaman keçiboynuzu gibi futbol oynuyoruz. Böyle olunca başka şeyler üretecek oyuncular lazım oluyor, nitekim Caner de Cenk ile beraber başka bir şey üretti.

Penaltı pozisyonu haricinde Pepe'yi beğendim, yanına Miranda gelecekse, ligin çok üzerinde bir göbeğimiz olur. Olmuyorsa Adriano'yu stoper oynatmanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü sezon Atiba'nın bu haliyle erken biter.

İlk beş haftanın programı şu şekilde. Fikstür bu kötü futbol için sürprizlere çok açık:
1-antalya
2-kasımpaşa (d)
3-bursa
--- milli maç arası---
4-karabük (d)
---CL 1.hafta---
5-konya

Bu fikstürden çıktıktan sonra da şuna giriyoruz:
6-fener
---CL 2.hafta---
7-trabzon
--- milli maç arası---
8-gençler
9-başakşehir

Son olarak, Noah reyiz'i sokaklara davet ediyorum veya oraya başka bir örümcek gerekecek.

nathan dedi ki...

Bu maçın rahat geçeceğini düşünürken geçen sezonun son haftasına bakarak ve Konya'nın bunca oyuncu transferine bakarak demiştim, ama M.Reşit Akçay çok önemli bir TD öncelikle bunu kabul edelim. Kendisini içtenlikle tebrik ediyorum.

Bu maç bile orta alanda kesici ve topu oyuna sokacak bir DM eksikliğini göstermediyse herhalde başka hiçbir maç gösteremez (stoper olarak tek özelliği uzun top atmak olan Medel; sanki bizdeki tüm stoperlerin sırtı aynı hamal Hasan). Henüz kadrosunu tamamlayamayan ve henüz oturtmaya çalışan Konya'nın her orta alan girişimi yanıt buldu. Balık hafızamız yoksa geçen sezonda da böyle bir orta saha ile stoperler defansta ne yapsın diyorduk. O stoperlerin şimdi de daha bir oturması gereken dönemdeyiz varın gerisini siz hesap edin. Atiba bitik olduğunu geçtiğimiz sezondan beri bağırıyor ve bu konuda kimse kendisini suçlayamaz; çoktan yaş kemale erdi. Tolgay özellikle yenilen golden sonra gol atma baskısıyla bu bitik arkadaşının yerini boş etti diye de kimse kendisini suçlayamaz. Oğuzhan ise maç tamamında etkisizdi, tıpkı tüm sezonda asla olamayacak olan Q7 gibi. Ama Oğuzhan belirli bir iklimde düzelebilir, Q7 aynı kalır.

Fazla uzatmayacağım. Kabak gibi belli olan soruna bile çare Pektemek demek biraz über ötesi kaçıyor. Pektemek ne yapacaktı, Cenk'in manyak vuruşunu mu, ya da Negredo'nun henüz geldiği takımında yarım saatlik performansında gösterdiği o kafa performansını mı. Y ada bi Pektemek'i hiç izlemedik ve herşey aslında matrix mi. Takım DM lazım gibi bağırırken hala sorunu stoperlere bağlayanlar, bu takımın Pepe gibi pozisyon bilgisi üst düzey olan ve o penaltıyı refleksle yaptırmasa muhteşem bir maç çıkardığını göremeyenler.

Rasyonel olmak, hele ki böyle bir sezonda herkesin ihtiyacı olan konu. Medel diyorlar tukaka deniyor. Başka da sözüm yok.

Not: Bu arada bu takımda Sosa gayet oynar, hatta über oynar.

sports guy dedi ki...

Aah ah su caner ovguleri bitiriyor beni. Seviyorum adami ama o da quaresma gibi gozumde. Son yarim saat oyunu karsi tarafa yiktiginda baska, maca onunla cikmak baska.

Bu mac caner'in defansif zaafiyetlerinin hic goze carpmadigi bir macti. Buraya yaziyorum simdiden, onemli bir macta (derbi, avrupa) 11 cikarsa burada yiyecegi kufurlerden olimpiyat'a yol olur :)

Cok karamsar yaklasacak bir durum yok onumuzde, ama lutfen oyunculari samsun'daki kupa maci uzerinden degerlendirmeyelim :)

Bu arada macin iki adami cenk ve quaresma idi bence. Q arada top ezdi falan da bu mac ona yazmaz, sahadaki tum topcular ona bakti resmen. E adamin kalibresi de bu. 3 savunmacinin kucagina birakmayiver bi zahmet.

Takim toparlar. Ama talisca isi cozulmeyecekse 4 4 2 sart gibi duruyor haftaya. Orta ikili ozzy tolgay mi olur, yoksa atiba ozzy mi olur o hocaya kalmis.

nathan dedi ki...

@sports guy. Tek yeteneği uzaktan şut çekmek olan bir adama bel bağlayacaksak niye Negredo niye Lens niye Pepe. Ne zaman sistematik sorunları unuturuz o zaman skor yapabilecekler keşke yazsa diye bekleriz. Morfin effect resmen.

nathan dedi ki...

Yeni önerim: Tüm takımı Pektemek üzerine kurmak. Hiç denenmediği için gelecek eleştirileri de kabul etmiyorum. Bir kere deneyin bir kere denemekten hiçbir şey olmaz.

Mayor dedi ki...

Gecen sezon boyle oynadigimiz maclar vardi, sansimiza ya Talisca ya Babel cantadan tavsan cikartip gunu kurtarmisti.
Bu tip maclar ozellikle onde basan rakiplerle yasandi ama toplam maclarin %10'u etmez. Bu sekilde oynacak kalitede ekipler belli zaten. O maclara dikkat etmek lazim.
Genel formsuzluk mumkun tabiiki hele yasli oyuncularda zira onlarin forma girmesi daha uzun surer ama Oguzhan'in olayi baska. Mental olarak da eksik, cekingen, ne biliyim biraz fazla pısırık. Yavas yavas Selcuk Inanilasmasından korkuyorum.

nathan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Sanki tüm türkiye'nin beşiktaş nefretini kusan bir gece yaşadık.tribünlerinden emniyet müdürüne, spikerinden yorumcusuna kadar.iptal edilmesi gereken bir müsabakayı oynatma zorunluluğu olan hakmine kadar.neyse bu işin ayrı boyutu.ligin 17 deplasmanında göreceğimiz tablo bu olacak.bıçaklar,ses bombaları,sahaya girenler,koridorlar vs.vs..

Teknik taktik açıdan beni karamsarlığa iten bi maç oldu.toplu topsuz oyunda berbattı.bu performans ile 7.hafta ligde iddiamız kalmazsa hiç şaşırmam.
Geçen sene gs ye yenildiğimiz kupa maçında gönlüm çok rahattı oynan oyuna ama bu oyun içimi kararttı

Hidayet dedi ki...

@Mayor

toplam maçların %10 'u etmez kısmında yanılıyorsunuz . geçen yıl gençlerbirliği hatta küme düşmeyi garantileyen adanaspor bile , hem de kendi sahamızda bize önde bastı . çünkü ortasaha oyuncularımız sırtı dönük topu alıp dönecek adamlar değiller .oğuzhan hele biraz temas gördü mü arazi . ikinci sebebi de , geçen sezon çokça söylediğim gibi , bize önde basmanın cezası ,bedeli yok . kesemiyoruz cezayı .çünkü topun yönünü çok yavaş değiştiriyoruz . genellikle de iki kişi tarafından kontrol edilen q7 ile buluşturuyoruz o ne çıkarırsa artık şapkadan . gençlerbirliği maçını hatırlayın , bizi duman ettiler ilk yarı . adana maçını 80 de tosic'in kafasıyla kazandık . iki tane gol yedik küme düşen adana'dan. beşiktaş'a bu ortasahasıyla önde basmayan takımın hocası ,ligi ,oyuncuları tanımayan , yeni gelen bir yabancı hoca olabilir. bu yıl bir handikap daha eklendi , o da a beck . g. gönül baskıdan çıkmak için çok iyi opsiyonlar yaratırken , beck duvar bile olamıyor ,olamayacak.

Skywalker dedi ki...

Beyler hemen gommeyin ama, Atiba - Ozi _tolgay 3 lusunu ayni anda oynatacagima 2sini oynatip Pektemek'le cikarim. Negredo girmeden adamlarin ortasahasini gram geri cekemedik. Atiba - Ozi - Tolgay uclusuyle oynadigin zaman orta sahanin agirlik merkezi cok geriye kayiyor. Forvetinle ortasahan arasinda da devasa bir bosluk yaratiyor bu rakibin rahatca kullanabilecegi.

EC dedi ki...

@skywalker yuzde yuz.. bir de tek santrafor oynama yetileri Tr ligi icin bile kisitli olan Cenk ile tehlike yaratamadik. oguzhan girmedi iceri.. atiba da cok agirdi ve oyunu da yavaslatti.. Gecen yil ki maclarin hatrina sanirim Atiba ilk 11 deydi.. bence Besiktas ligde herkese karsi Tolgay & Oguzhan ve Golcu ile ucgenlestirmeli Orta gobegi..

Dunden en onemli kazanc; Eski Spor Bakaninin memleketine kiyagi sonucu mera da oynanan Sozde Super Kupa macinin bizim oyunculari sakatlamadan tamamlanmasi ve Quaresma nin bicaklanmamasi!

sosyal medya da kopan yaygarayi gorseniz; Cuma namazindan sonra bu Konya lilar Besiktas i basip Laikleri Kilictan Gecirecekler sanirsiniz..

Acaip nefret olusmus, siyasi konjekture karsi duran takima, cogu yoneticisi FB de GS de kongre uyesi olan Anadolu Takimi Baskanlarinda Besiktas a karsi..
attigimiz adimlarin dogru oldugunu gosterir.. heryer Bok gibi.. ve ulke kokusmus durumda!

turgay dedi ki...

@SKYWALKER

bunun en önemli sebebinin tolgay ve oğuzhanın topu geriden almak istemeleri. bunu geçen yıl çok maçta gördük. topu geveleyince bu ikili ileriye kaplumbağa gibi çıkıyoruz. bu da rakip savunmaların yerleşmesine tek forvetimizin o savunmada erimesine neden oluyor. benım nazarımda tolgay ve oğuzhan aynı oyuncular. aynı oyuncular farklılaşmadıkları sürece de böyle kabız oyun çıkıyor ortaya. atibanın da fizik olarak yetersiz kalıp ileriye gitmek yerine savunmanın ortasına girmesi bizi çok kötü etkiledi. bir de oğuzhanın dinlenmek için 5 senedir sola kaçması sonucunda eriyip biten atiba sorunumuz var. oğuzhanı çok sevsem de oyunun merkezini sola kaydırdığında ortayı unutması. tamam 150 milyon euro değeri var ama sonuçta o ortayı boş bıraktığınızda böyle yaldır yaldır geliyor rakipler.

hoca konusunda düşüncelerimi sıfırladım dedim ama tolgay-ozi-atiba 3lüsünün işe yaramadığını ve fizik olarak hazır olmadığımızı bile bile bu oyuncularla maça çıkmasını anlamlandıramıyorum. 1 tane konyalı (adı aklımda kalmadı sarı mohikan saçlı kardeşimiz) bizim 3lüyü yedi ortada. hocanın bunu seyretmesi ve ilginç olarak yanındakilerinde seyretmesi takdir edilesi. tamer tuna'ya bok atarken bu sene yardımcı almadan eldekiler ile yola devam edilecek olması benı endişelendiriyor.

turgay dedi ki...

bu düşüncelerimi tolgay-oğuzhan-atiba 3lüsünün anlamsız olduğunu belirtmek için söyledim. sadece tolgay-oğuzhan bence orta sahası temposuz takımlara karşı ideal. ama böyle sağlam basan takımlar bu ikiliyi haşat eder. ve bence artık bize karşı rakipler sağlam basarak oynayacak. 2 yıldır orta sahamızın işlevselliği rakiplerimize göre çok önde. ancak başakşehir gibi ve dün akşamki konya gibi rakipler bizim zayıf karnımızı çok rahat buluyor. burada transfer politikamızı da eleştirmek lazım. medel tarzı ciğersizler alınmadığı sürece sıkıntıya gireceğiz.

Skywalker dedi ki...

Bu arada Q7 kelebegi de hakeme vermeden once elinde geveledi bi:)

4-3-3 oynayamadığımız bir kez daha görüldü . Plan olarak işlemediği gibi fizik olarak da işlemiyor . Özellikle Atiba geçtiğimiz yılların çok gerisinde . Tolgay zaten bu tip kısa pas hatalarını çok yapıyor o da formsuz . Oğuzhan'da kendini sol kanada sıkıştırınca , ileriye top taşımada tek opsiyon sol kanattan sağ kanada atılan uzun toplar oldu . Onda da geçen seneye göre çok düşük bir yüzdeyle oynayınca hücum zenginliğimizin bu kadar düşük olması normal .

Pepe'nin diyagonal paslardaki başarısızlığı gözüme çok battı açıkçası . Marcelo > Lens + Negredo sonucuna varmayız umarım buradan .

İyi olan şey Cenk , Caner , Pepe , Tosic baya fit durumda . Diğerleri sallanıyor . Bu şekilde Antalya'yı yenmemiz zor açıkçası .

ozan dedi ki...

@Turgay

Tamer Tunanin gidisi benim de kafama takildi. Takimda etkisinin ne kadar oldugunu bilmemekle beraber hakkinda hep iyi seyler duydum. Umarim gidisi ve yerinin dolmamasi hocayi ve takimi kotu etkilememez.


@skywalker

Q eski serserilerden belli, kelebegi guzel salladi:)

Macin en iyi hareketleri Pepenin bacak arasi yapip Beckin intikamini alisi ve qnun kelebek showu.

Takimda ciddi atletizm eksikligi var. Kaliteyi artirirken atletizimden iyice vazgectik. Takim yaslandi bu sene cezasini cekebiliriz. 11de 30 alti 2-3 oyuncu kaldi, rakibi zorlamiyoruz , bize bastiklarinda tepki de veremiyoruz. O yuzden avrupada basari falan zor is, kor topal ligi goturursek iyi.

carlito dedi ki...

bence de Şenol hoca kısa süre içinde kendisine yeri geldiğinde itiraz edecek, fikir verecek bir yardımcı bulmalı.. tüm yükü tek başına üstlenmemeli..
bana göre hayırlı bir yenilgi oldu, son transferler sonrası çoğumuzda lig cepte, avrupaya bakalım modu oluşmuştu.. istersen rüya takım kur, hiçbir şey cepte değil, oynamadan hiç bir halt kazanamazsın..
yapacağımız son transfer sezonun kaderini etkileyecek kadar önemli bir seçim olacak, dilerim ki nokta atışı olur..

Basar dedi ki...

Maçın sonucu değil bizim tavrımız sıkıyor beni. Maçı sadece ciddi bir hazırlık maçı olarak görüyorum, gerekili uyarıyı ziyadesi ile aldığımıza inanıyorum.

Onu aldık, bunu aldık, biz en büyüğüz havası yakışmıyor bize. Bizim camiamızın mayası bu değil.

Ligin başı sıkıntılı olacak. Lige henüz hazır değiliz ve 5 gün arayla bize ters gelen Antalya-Kasımpaşa maçlarımız var. İlk 5 haftadan kayıplı çıkarsak sonrasında fener-Trabzon maçları geliyor. Açıkcası bir miktar endişeliyim dünden sonra.

Bunun dışında, Konya'ya çok ağır ceza verilmesi gerekir. Bu işlere önlem alınmazsa Allah korusun ileride çok sıkıntılı hadiseler yaşanır. Bu bir değil iki değil...




Mayor dedi ki...

Bu arada havanin sicakligi, sahanin bozuklugu ve oyuncularin daha sezon basindan kendilerini full zorlayip sakatliktan cekinmesi de onemli etkendi. Konya icin ayni sey gecerli degil bu sezon kazanacaklari belki tek kupa maciydi ve bizden cok daha fazla asildilar maca.
Bu manada cok karamsar olmamak lazim. Oyuncularin cogu bu sezon avrupada kendilerini gostermek istiyor Ligin baslarinda bu tip maclar gorebiliriz. Hocanin dusuk profilli maclar icin oynamaya daha arzulu Caner, Necip hatta Orkan gibi isimlerle baslamasi tempoyu yukseltebilir.

YSY dedi ki...

Olacak olanı ben söyleyeyim. Klüp bence dün atibanın halini gördükten sonra medel i alacak ki bunda bir sorun yok. Tandemi pepe-tosic yapıp devre arası free vida yı alıp tandemi pepe-vida yapacaklar mitro-tosic te yedek.

Gönül isterki medel+miranda gelsin ama vida ya nedense bir takıklık var.

Saygılar.

Not: Sosa'nın geri gelmesi için dua edin

GeceGezgini dedi ki...

Son 30 dakika yaş ortalamamız 30,8'di. Geçen seneki Juve ile boy ölçüşebilir.

Bu arada Konya'daki Miloseviç' e bayıldım. Bosna u21'deyken almış devre arası Aykut Kocaman. Adam hem çok güçlü, hem teknik, şutu var, topu çok iyi saklıyor ve uzun boylu. Abartıcam ama Zidane'ı hatırlattı. Bu sene takip ediyorum bu çocuğu. Fofana ile tokatladılar resmen.

Başıma bir şey gelmeyecekse Pektemek yorumlarına ben de katılıyorum bu arada. Tolgay Ozzy Atiba merkezimizi çok geriye çekiyor. Eskiden Ozzy topu aldığında illa bir dripling yapardı ileriye doğru, 1-2 adam eksiltir ceza sahasına girerdi, ne oldu da içine Selçuk İnan kaçmaya başladı anlamıyorum, umarım toparlar.

Negredo' nun ilk pasında rabona denemesi baya saçma bir olaydı bir de. Allahtan sonra toparladı mücadelesi ile.

Pepe uzun toplarda ağır sıvadı, Marcelo çok daha erken bitiriyordu atakları, özellikle hava topları sayesinde. Ayağı da daha temizdi. Ya da pepe daha pas ritmini oturtamadı bilemiyorum. Yanına Medel gelirse hava topları baya sıkıntı olabilir. Oraya Miranda monte etmeli..

yilmaz dedi ki...

Süper kupa ve Türkiye kupası maçlarında takımı fazla ciddiyetsiz buluyorum. Geçen sene de böyleydi bu sene de. Bu işin süt kupası gazoz kupası yok. Beşiktaş kendi durumu ve rakiplerinin durumu ele alındığında, uzun zaman sonra en dominant dönemini geçiriyor. Bu dönemlerde alabildiğimiz kadar kupa almamız lazım. Deyim yerindeyse "su akarken testiyi doldurmak lazım".

Bu dönemin sürdürülebilir olup olmadığını bilmiyoruz ama kadronun yaşlanması ve yıllardır gelecekte takımı taşıyacağı öngörülen genç oyuncuların transferlerinin yapılamamış olması pek iyimser göstergeler değil.

Talisca mevzuu'da bi garip. Bu hafta fifa'ya başvurup çözebiliyorsak niye daha önce çözmedik? Antalya maçı maç da Konya maçı patlıcan mı?

fidddas dedi ki...

geçen sezonu kapatırken blogda ender hemfikir olduğumuz konulardan birisi orta sahada sertlik yaratmamız gerektiği ve erken transferdi.
bu maça her ikisi olmadan çıktık.
zaten hazırlık maçlarına da genelde kondisyon yüklemesi sonrasında çıktık. dolayısıyla ben de bu maçın transferlerin yine geç kalması sebebiyle ciddi hazırlık maçı statüsünde olduğunu düşünüyorum...
ama orta saha sertliği konusunda şöyle görebiliriz olayı daha 10 dakika dolmadan oğuzhanı iki kere tolgayı bir kere yere iki seksen uzattılar kart değil uyarı bile gelmedi.
bu tip durumlarda ben orta sahada necipi ya da onun tarzında birini arıyorum hem topa hem rakibe sert adam gerekiyor. ha necip aynı faulleri yapsa direkt sarı kart alıyor. ama en azından rakibe yaptığı hareketeri o kadar kolay yapamayacağını belirtmek gerekiyor. sahamızda bu kadar sert olamazlar ama deplasmanda bizi bu sene sağlam dövecekler buna hazırlık yapmak gerekiyor.
bizim ana oyun planımız orta sahadan kanatlara diye devam ediyor. sertlik veya formsuzluk sonrası orta sahamız efektif olamadığında ya da sindiğinde bütün oyun planımız çöküyor.

geçen sene lyon maçları dahil olmak üzere bu konuya çözüm ya Q7 sihirbazlığı ya da taliscanın ceza sahası dışı şutları veya serbest vuruşları idi.
talisca zaten yoktu ama q7 temmuz sonunda takıma katıldı ve yaşı da var. biz yine milli maç arası bekleyeceğiz.
pepe ve paslarına gelince marcelodan bugün itibariyle kötü ama hep kötü olacak diye bir durum yok. o da temmuz sonunda takıma katıldı(erken transfer olsa da yine öyle olacaktı konfederasyon kupası sebebiyle).
ağustos ayını oyunu kurmak ve eksikleri kapatmak için değerlendireceğiz gibi duruyor.
bir an önce taliscanın lisansı gelmeli, antalya maçında fazla uğultu yapmadan 3 puana bakmalıyız, kasımpaşa yine baştan kuruldu, bursa da öyle. 9 puan ile araya girip. oyun planına odaklanacağız. hocanın milli takıma gitmemesinin ne kadar mantıklı olduğu ortada.
dün gece hiç birşey oynamamış olsak bile bu kadar panik iyi değil.
takıma şu anda en önemli transfer orta sahaya yapılacak trasnfer, farkedilmiyor ama rotasyon oğuzhan, atiba, tolgay ve necip. talisca forvet bizim için.
2 kişilik bölge için 4 kişilik rotasyon yetersiz.

sports guy dedi ki...

@nathan talisca isi cozulmeyecekse dedim, sen talisca'yi yermeye goturmussun isi. Benim istedigim orta sahada dunku ucluden ikisinin olmasi, ucuncu kisi talisca olsun ya da ikinci bir forvet olsun o fark etmez. Takim ucuncu bolgeye merkezden ilerleyemiyor, derdim bu.

En azindan talisca rakip ceza sahasi etrafinda takilmayi seviyor. Bu da oguzhan ve tolgay'in daha rahat oynamasini sagliyor. Onu anlatmaya calistim, degisik bir uslupla kendi kendini tatmin etmissin. Guzel is.

planck dedi ki...

evet ilk 11de 8 oyuncu +30 yaşında, 33ler 34ler gırla. resmen transparan bir ortasaha vardı dün ama beni en çok şaşırtan adrinin hem toplu hem topsuz oyundaki formsuzluğu idi. adri bile böyle ise bu sonuç ve oyun çok normal. geçen sene de lig başlarken GG ve adri çok vasat başlamışlardı motorları eylülden sonra ısındı, bu sene bu akıma ati q7 pepe falan da katılacak herhalde. sıkıntılardan biri bu. ortasahanın geçirgenliği ise bence bu oyuncularla da çözülebilirliği olan bir durum, taktik olarak hocanın çare bulması lazım.

Ekrem35 dedi ki...

Lens'e kiralama ücreti 1.5 vermişiz 2.5 da negredo. 4 etti. Sanırım talisca ve caner'in kiralama ve bonservis bedelleri düşüldükten sonra 5.5 milyon kalıyordu. Eğer yanlış değilse bu bilgilerim geriye 1.5 civarı para kalmış oluyor. Şu boyko'dan en kötü 1 milyon pedro,miloseviçten ve arastan toplam 1.5 kazansak 4 milyon civarı para stoper ve dmc için kullanılabilir. Ancak çöplerin satılamaması büyük olasılık. Belki sadece boyko'dan 1 milyon falan kazanabiliriz.

Sadece boykodan para geldiğini düşünürsek 2.5 milyona hem dmc hem stoper almak bir hayli zor. Bu sebeple şu taransfer döneminde sadece medel alıp kapatırız gibi geliyor.

sports guy dedi ki...

Dmc transferi gundemde hic olmadi ki zaten. Yonetimin aklindan bile gectigini dusunmuyorum elde atiba-necip-oguzhan-tolgay-talisca varken orta saha kovalamanin. 3 kisinin oynayacagi yere 6 oyuncu dizmek ne kadar mantikli? Ki bu adamlardan yedek kalmayi sorun etmeyecek bir bucuk kisi var. Necip(1), Atiba(0.5). Bir adam daha alip oranin dengesini iyice bozmak sacma.

Stoperin en azindan mantikli bir aciklamasi var, gecen sene de tosic'e upgrade ariyorduk, yine gundemde olmasi normal. Orta sahaya niye bu kadar takigiz anlamiyorum.

Talisca gelince ve ideal orta 3luye donunce bu muhabbet rafa kalkar diye dusunuyorum. Bakalim.

Ekrem35 dedi ki...

@sports guy

Geçen sene son dört haftadaki maçlardan kendi sahamızda oynadığımız kasımpaşa maçında ozzy,tolgay çıkmıştık maça ve ilk yarıda epey bir süre topu alamadığımız bölümler oldu. Bu durum geçen sene gs için vardı top kazanamıyorlardı. Biz yine önde baskıyla bu zaman zaman başarıyoruz. Ancak gerek geçen sene gerekse de bu maçta görüldüğü üzere bence orsahamız çok çabuk geçilebilen bir halde. Bunda mevcut oyuncuların yerlerini kaybetmesi ve gerekliği sertliği gösterememeleri etkili bence. Dünkü maçta bir ara atiba pepe ile tosic'in en fazla 1 metre önündeydi ve tolgay ile ozzy toptan çok uzaktı. Ortadaki boşluğu görmüşsünüzdür eminim hepiniz.

Ya @planck'ın dediği gibi şenol hoca taktiğiyle mevcut oyuncular bunu yapabilmeye başlayacaklar ya da melo gibi birilerini bulup bu boşluğu kapatmamız gerekiyor.

@Ekrem 35

Beşiktaş geçen sene ligde topu geri kazanma süresi en kısa olan 2 takımdan biriydi( diğeri Başakşehir ) . Top kazanma işinde oyuncu tiplemesinin elbette katkısı var ama günümüz futbolunda artık Makalele tipinde oyuncuya yer yok . Sadece top kazanan adamımız yok argümanı takımın 2 senedir ortalamada en az top kapan orta saha ikilisine sahipken şampiyon oluyor olması , GS'nin benzer bir orta alan ikilisiyle ilk 3'de yer alamıyor olması aynı argümanla açıklanamaz .

Zaten ortalamaya vurduğunuzda top kapma maç başına en fazla çalan ile en az çalan arasında maksimum 2 civarında oynar . Yani 2 top fazla kaptın diye maç kazanabiliyorsan ligin açık ara en fazla top kazanan takımı Rize'nin ligi domine etmesi gerekiyor .

Burada mevzu yine nicelik değil , niteliktir . Niteliğe ek olarak da o topu geri kazanma sürenizdir . Burada da kollektif uyum , pozisyon bilgisi devreye girer . Beşiktaş , hücum yönü daha baskın olduğunu iddaa edebileceğiniz en az 8 oyuncu ile sahadayken bile bu konuda ligin en iyisiydi . Muhtemelen hala en iyisi ama ligin oyuncu kalitesi artıyor ve kadro yaşlanıyor .

Dinamik takımlar canımızı çok sıkar normalde ama ligdeki kaliteli hoca sayısının azlığı bizi bu senede idare eder muhtemelen .

Hidayet dedi ki...


Fikret Orman: "Ceza verme konusunda UEFA'nın bize yaptığını TFF bize yapmaya kalkarsa büyük olay çıkar.."

Teşekkürler başkan , ne güzel konuştun , ne güzel koz verdin , meşruiyet sağladın ..

EC dedi ki...

Orta sahada sertlik konusunda hemfikirim..

Atiba faul yapmaz..
FOFANA dun sallana sallana gecti gitti bizim adamlarin yanindan..

Oysa Konya daha ilk 15 dakika da 3 u ede sari kartlik faulu vardi.. Aydinus iti vermedi, veremedi.. bize faul bile calmak istemiyor gibiydi..

kanatlar calisir, babel, tore, quaresma, Lens ama ceza sahasina Cenk giremiyor.. Orta daki ikili ilerde kalamiyor.. Atiba da cikamadi, yavasti.. Pepe uzun pas denemek zorunda kaldi..

hatali paslar atti ama duzelir zamanla..
Su an en aksak.. Beck ve Atiba..

beagle dedi ki...

@Övünç'ün ve Sportsguy'in belirttiği üzere top kapma sadece kasap dmc ile olmaz.

Benim görüşüm temas seven bir stoper aldığında, sertlik sorunu çözülür. Stoper kendi yari sahasinin ön kisminda çok güzel sari gormeden sağlam girebilir. 1.85lik atletik afam bulacaksin, tamamdir. Ersan bile yapiyordu bu işi.

Top kullanamayan Veli vb tipi dmcler takimda ofanstan 1 oyuncu eksiltiyor. Hayatta Talisca ile oynayamazsin o zaman. Sosa gerekir o da 10 gol az atar. Cenk+Negredo sahada tutamazsin falan.

turkkant dedi ki...

Övünç güzel özetlemiş.

Kadroya baktığımızda Negredo-Cenk sezonu götürür. Kanatlarda 3 ilk 11 seviyesinde oyuncu var, 4. kanat potansiyel -ki sağlıklı bir durum. Belki bir de ikinci yarı Töre takviyesi.

Orta sahada rotasyonumuz da, 6 numarada Atiba geçen seneden yüzde yirmi düşer, Tolgay yüzde yirmi çıkarsa zorlanır ama götürür. 8 ve 10 numara zengin değil ama yeterli.

Bekler alternatifli, stoperde direkt bir oyuncu alınırsa iyi. Kale yeterli.

Bence temelde iki sıkıntımız var.

Birincisi, yaş sorunu. 30+ oyuncuların çokluğunu rakiplerimizin bizden çok daha aç olacağı gerçeği ile birleştirirsek daha sert ve agresif rakiplerle karşılacağız. Bu yaşlı kadro agresyon ve tempoya ne kadar cevap verebilecek. Bu bence en temel soru işareti.

İkincisi, 6 ve 10 numaraların performansı. Atiba-Tolgay ikilisi ciddi bir karar. Normalde artık Beşiktaş'ın Atiba'nın kenardo Tolgay'ın 6 numarada olduğu bir sisteme evrilmesi lazım, ama bunun olması Talisca-Q7 gibi iki oyuncuyla zor bir denklem. Atiba kenardayken form tutar mı o da ayrı soru işareti.

Sosa çoğu soruna çok daha esnek çözümler üretmemize imkan sağlayabilecek bir oyuncu.

nathan dedi ki...

Nicelik-nitelik sözüne sonuna kadar katılarak şöyle diyeyim:

Beşiktaş olarak rakibin durumunun oyununuza izin vermesini beklememelisiniz, mümkün olduğunca oyununuzu kabul ettirecek şekilde oynamalısınız. Bu ise farklı işleri yapabilen oyuncularla mümkün. Ya da özetle nitelik, şimdiki gibi nicelik değil.

Hidayet dedi ki...

son yıllarda ,artan yayın gelirleri ve yapılan yeni stadlarla yeni yeni palazlanmaya başlayan , cahil ,kaybedecek hiçbir şeyi olmayan taraftar kitlesini arkasına alan anadolu klüplerinin diş bilediği takım olmaya başladık . bursa , antalya , şimdi bir de konya belası çıktı . biraz dokunulmaz olmak , iyi yönetildiği zamanlardaki gs soğukluğunu oluşturmak lazım . ahmet başkan ,dost klup ,ömer abi... biraz hiyerarşiyi oluşturmak ,korumak daha iyi bir yol .çünkü bu tür adamlar/takımlar bunu suistimal ederler.

eğer adam sahaya elinde kelebekle girerken , hakemi falan dinlemeden, oyuncularını sahadan çekemiyorsan , dünyayı o anda ayağa kaldıramıyorsan , kupayı rakibin aldıktan sonra kimse seni umursamaz . sayın başkan keşke biraz daha az konuşsa . her imza töreninden sonra basın toplantısı yapmak zorunda msın ? korkarım saha kapama cezası iteleyecekler bize.

Ekrem35 dedi ki...

Ben top kazanan adamımız yok demedim ki. Ortasahamız çok çok geçilip defansın önüne kadar çok rahat gelebiliyor konya bile diyorum. Niz toplu halde takım olarak topun arkasına geçtiğimizde bile defans yapmayı beceremeyen ve kolay pozisyon veren bir takımız. İçerde sıkıntı olmuyor ama deplasman ve avrupa maçlarında takım halinde kapanma ve birlikte hareket etme eksikliğimiz göze çarpıyor. Bilic varken bu son dediğimi iyi yapıp hücumda töre'nin ayağına bakıyorduk. (Sosa'nın kötü oynadığı sezon) şimdi hücumu nispeten iyi yapıyoruz (ilk sene çok iyi ikinci sene tek taraflı) bu seferde takım halinde savunma yapmada sıkıntı çekiyoruz. Gönül istiyorki ikisi bir arada yapılabilsin ama maalesef bu kadar oluyor. Geçen seneki başakşehir,gençler ve adana maçları(ilk aklıma gelenler) ve bu sene bu konya maçında sıkıntılar yaşadık 2.senede yine aynı tarz bir takıma karşı sıkıntı yaşamak bu sorunu aşmaya yönelik pek çalışmadığımızı ya da burda yazan bizler gibi "aman canım ligde böyle basan kaç takım var en fazla 5 maç kaybederiz gerisini süpürürüz" diye düşündüğümüzü gösteriyor bana.

Barreto dedi ki...

Kağıt üzerinde Beşiktaş tarihinin en isimli ve güçlü kadrosu kuruldu. Fakat işler ne kadar rast gider bilinmez. Bence Atiba'da büyük düşüş olmayacak. Form tutması biraz zaman alacak o kadar. Atiba-Tolgay-Oğuzhan üçlüsünün işlemediği yer çekimi, merkez kaç, termodinamik yasaları gibi ispatlandı artık. Hoca bu defteri kapamalı. Yaş mevzuunda, evet tüm takım 1 yaş daha yaşlı. Fakat 1 sezon daha şampiyon olmasına engel değil. Belki Caner, Cenk ve Necip dışında kendini parçalayacak adam yok ama ön taraf çok güçlendi. Şenol Hoca böyle bir ön tarafı uçurmalı artık. Geçen sezon ligin iki seviye üzerindeki beklerimizin ve Talisca'nın ekstralarının ekmeğini yedik. Bu sezonda Caner,Lens, Negredo ve Pepe'nin ekmeğini yiyebiliriz. FFP baskısı altında gayet iyi bir kadro kuruldu. Ben Medel'in 6 numarada dinamizm ve sertlik ihtiyacını fazlasıyla karşılayacağını düşünüyorum. Hem savunma önünde hem kanallardaki açığı en az Atiba kadar kapatacaktır. Adriano, Caner ve GG pas oyununda iyi olduğu için Medel'in defosu pek hissedilmez. Bu arada iki şampiyonluğun ardından yaşlandık iyice ondan mi bilmiyorum, şampiyon olmalıyız baskısı iyice azaldı sanki bende, inşallah takımda böyle bir hissiyat yoktur.

turgay dedi ki...

@barreto

Aynı duygular bende de var bende 2 şampiyonluğun doygunluğunu hissediyorum.umarım bu takımda ve hocada yoktur varsa bile bu Maçla bu duygudan kurtulmuşlardır umarım. Rakiplerden gs keşke Avrupadan elenmeseydi diyorum. Bence Avrupa'dan elenmeleri orta sahalarını değiştirmeye itti onları ve dikine oynayan oyuncular aldılar. Başakşehir kadar sıkıntı çıkaracaklar takımları oturunca hele bir de mr ego gelirse o gazla neler olur kimbilir.

carlito dedi ki...

geçen sezon sonunda Antep'teki şampiyonluk maçı sonrası yazmıştım, birçok arkadaş da katılmıştı.. biz taraftarlar olarak kesinlikle 2 şampiyonlukla doymuş değiliz.. barreto ve turgay arkadaşlar bu konuda azınlık olduklarından emin olabilirler..
biz bu iki şampiyonluğun öncesinde 95-2015 arası 20 yılda 2 şampiyonluk görebildik beyler! böyle karanlık bir dönemin ardından son 2 yılda şampiyon olmakla nasıl doyabiliriz? ben sadece bizde değil takımda da böyle bir doygunluk olduğunu düşünmüyorum.. çünkü takım da devamlı değişiyor, örneğin her sene önemli ayrılıklar olmasından şikayetleniyoruz ya, bunun faydası da var.. örneğin sosa-gomez gidiyor, şampiyonluğa aç olan talisca-abou geliyor.. şimdi abu gitti, yeni bir çıkış arayan Negredo geldi, son 2 yıldaki şampiyonlupun coşkusu tatmak isteyen Pepe, Lens gibi adamlar geldi..
Bunların dışında Ozzy, Necip, Cenk gibi isimler zaten bizzat daha fazlasını istediklerini dile getiriyorlar.. avrupa başarısı desek zaten daha hiçbir şey görebilmiş değiller..
velhasıl benim takım, hoca veya taraftar açısından doyuma ulaşma tehlikesi anlamında bir endişem yok.. bizi alt edebilecek tek şey, bütün ligin bize karşı birleşmesi tehlikesidir, ki bunun ipuçlarını görmeye başladık.. hatta bunun üzerine hakem-federasyon-yayıncı kuruluş gibi unsurların da artık Beşiktaş'ın şampiyonluğunu istememesi gibi faktörlerin eklenmesi, türlü ayak oyunlarıyla başımızın ağrımasına sebep olabilir.. bizim yapacağımız şey açık, pazar günü antalyaspor maçıyla birlikte en iyi yaptığımız işi yapıp futbolumuzu oynayacağız, tribünde de şovumuzu yapacağız.. Beşiktaş'ın kaldığı yerden devam ettiğini cümle aleme göstereceğiz, herkesin heveslerini bir daha kıracağız.. zaman odaklanma zamanı...

Barreto dedi ki...

@carlito
Inşallah öyledir. Kadrodaki kısmi yenilenme her sene iştah açıyor olabilir, mantıklı gayet.

nathan dedi ki...

@Barreto

Burada Medel'le ilgili bir algı oluştu, lakabı pitbull olduğu için sadece topu kesiyor ve yanındakine veriyor gibi. Geçen sezon stoperdi, bir önceki sezonda DM iken yaptıkları şunlar:

https://www.youtube.com/watch?v=N0Pt4naIFmw

Halen diğerlerinin yeni transferleri dahil ligimizde böyle bir DM yok. 2 sezon önce Juve istemişti kendisini. Maliyeti konuşuluyor. Olur olmaz bilemem, ama sezarın hakkı sezara.

planck dedi ki...

yayıncı kuruluşun yurtdışında gösterebileceği kalitede top oynayan + ciddi yıldızları olan tek klübüz. ormanın çin vs gibi uluslararası hamleleri de lokalde operasyona uğrama ihtimalimizi azaltıyor bence. ama yolun daha çok başındayız tabi ki.

biz biliç zamanında kloppun dortmundu gibi topun arkasında durmayı çok iyi biliyorduk. adamın td olarak zaten tek özelliği buydu. topsuz oyunda çok iyi yerleşiyor alan daraltıyorduk. sanırım oyuncu sirkülasyonunun da bir sonucu olarak bu işleri gitgide daha kötü yapıyoruz. üzerine barçanın tiki-takasının çözülmesi gibi taktiksel bir çözülmeye uğruyoruz. yani kısacası bu işler hep hocanın üstünde. medel sosa gibi isimler ancak lige merhem olurlar, ama yara kapanmaz avrupada mikrop kapar.

Barreto dedi ki...

@nathan
Videoya izleyen hemen Medel'i Beşiktaş'a getirir. Bizim Beşiktaş'ı tuttuğumuz gibi Milan'ı tutan bir arkadaşım var. Serie A'da maç kaçırmaz, Medel'i nokta transfer olarak orta sahaya şiddetle tavsiye ediyor. Bence ortasaha çeşitliliğimizi de artırır. Ayrıca sıkışırsak stoperde de oynatabiliriz. Anadolu takimlarinin çoğunda ileri uç zenci sprinterlere emanet. Ara sıra Medel'i Ivan Cordoba gibi santrahaf ta kullanmak iyi bile olabilir. Birde yılbaşında bonservissiz Vida alınabilirse önümüzdeki yıl Q7, Adriano ve Atiba'yı çok daha genç oyuncularla değiştirip yaş ortalamasını aşağı çekeriz.

beagle dedi ki...

@Barreto
Medel-Oguzhan-Talisca merkezi olur mu? Bence şu anda olmaz. Arkaya Luganonun az delisinden birini bulursak belki.

Rakip yandan duran top atıyor bizdeki sahne: Q, Lens, Medel, Adriano, Talisca, Oguzhan, kafa topunda adam tutacaklar mesela.

Kaldıki uzun topa kosacak Italyanlar gibi atlet oyuncularimiz yok. Biz idealde ayaga oynayan bir takimiz.

Başka yapıda takimlara iyi adam, yani konu Medele tu kaka demek değil, bizim geçen yillardaki duran top savunmasi, defansif oyuncularin boylu/fizikli olmasi ile kazandigimiz ve bizi şampiyon yapan artilarin elde kalması.

Atiba yerine bakacagimiz adam Aurelio, Vieira falan modelleri ya da bizde vardı iyisinden https://youtu.be/o7zOCM7ZI3I

Medele fiziken benzeyen, defansif açıdan daha üstün olan Amaral'ın da hiç tutmadığını tekrar hatırlatırım. Melo buluyorsan, al. Yeni Amaral, hele 3M euro maaşlisindan, alma.

BurkayJK dedi ki...

Aksine bu sezon şampiyonluğu daha çok istiyorum. İki rakip de ciddi katkılar yaptı ve yapıyor. "Biz kötüyken, ortada yokken şampiyon oluyorsunuz" argümanlarını ağızlarına tıkamak için benzersiz bir fırsat. Şimdiden herkes bize karşı moduna girmesek iyi olur. Oyunumuza bakalım, sahada konuşalım.

Skywalker dedi ki...

Videoyu izlerken bal porsugu belgeseli izler gibi oldum. Adam hayvan olsa net bal porsugu olur:)

carlito dedi ki...

Tolgay ile 2022ye kadar uzatılmış deniliyor.. Sürekli adını renkliler ile geçiriyordu kolpa basın, iyi oldu..
Yakında aynı haberi Oğuzhan için de duymayı bekliyorum.. En azından sözleşmelerini sonuna kadar tamamlamasalar da para kazanmayı garantileriz..

Hidayet dedi ki...

seyircisiz cezası yolda ...

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

@baretto

İşte zaten şimdi şenol hocanın şenol hocalığını gösterme zamanı. Sürekli o iştahı ve isteği üst seviyede tutabilmeli. O yüzden bu yıl seviye atlama yılımız. Bu işi sakince kotarırsak önümüz açık. Tünelin sonunda avrupada kupa görünüyor beyler. 

Bu yılın daha türbülanslı geçeceği malum gibi o yüzden yönetimin şenol güneşin yapabileceklerinin sınırı olduğunu da hatırlayıp dmc ise dmc stoper ise stoper işini çözmeli bir an önce

sports guy dedi ki...

Valla benim ideal besiktasimda transfer gerekmeyen yer cok az.

Ama sartlar uzerinden kurguladigimda stoper bile hafif luks olmakla beraber yapilabilir.

Ffp'nin en agir iki sezonundan birindeyiz. Artik x zarar yazmanin kabulu yok, iki sezon ust uste break even(0a 0) yazmak durumundayiz, ve hocanin kadrosu bunu kotarabilecek gucte bence.

Dangalak bi konya maci uzerinden(kazanmamiz gerekirdi kesinlikle, onu da hocaya yaziyorum ben bu arada) sezonu cizmeyelim. Yonetim ustune duseni yapsin, talisca isini halletsin hele bi once. Hoca da talisca yokken atiba ozzy tolgay cikmasin ve topcularini atese atmasin, yururuz yine. Antalya macina tali yetismiyosa pektemek cenk cift forvetine raziyim ben.

Ozzy atiba ile oynasin, olmuyorsa tolgay ile oynasin ama onlerinde oyuncu olsun. Takim futbol oynasin. Ben maglubiyete raziyim o futbolda. Ama komple kisir sekilde pozisyon uretemeyip mac vermeye gonlum razi degil, olmuyor.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 236   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara