.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ağustos 2017 Perşembe

2017/18 EkşiBeşiktaş İlk 11 Anketi

Ligin başlamasına 1 hafta , ilk resmi maçımıza 3 gün kalmışken gelenekselleştirdiğimiz bir başka etkinlik olan ilk 11 tahmini anketimiz için doğru vakit geldi . Şenol Hoca'nın sistemden çok fazla taviz vermediğimi düşünürsek yine 4-2-3-1 şablonuna göre bir yerleşim yaptım . Ofansif orta saha için seçeceğiniz forvet opsiyonları ile 4-4-2 gibi de düşünebilirsiniz . Seçim sizin .



EkşiBeşiktaş Fantasy Premier League'in 3. sezonuna da katılımlarınızı bekliyoruz lig kodumuz : 1152869-276419

236 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   201 – 236 / 236   Yeni›   En yeni»
beagle dedi ki...

@Sports
%100 katılıyorum. Moral bozmayalim hala favoriyiz. Ama birilerinde inat ederken kalan oyunculari ve puanlari kaybetmeyelim.

carlito dedi ki...

Ya arkadaş herşeye eyvallah da şu Pektemek'i bi unutun artık ya, bi adını anmayın.. Beşiktaş 18'inde yeri yok bu adamın, bir an evvel bir yere itelesek fe kurtulsak.. Negredo'nun olduğu yerde -isterse tek idman yapabilmişş olsun- Negredo oynar.. hoca çok doğru yaptı, ilk günden benim santraforum bu adam mesajını verdi.. ki adam girdikten sonra rakim savunmayı biraz ürkütebildik, Cenk'in gölünde bile vücudunu kullanıp pay sahibi oldu.. hele o kaçırdığı pozisyon biraz şansı yaver gitse maçı uzatmalara götürüp, belki daha ilk maçında kupa kazandıran kahraman olabilecekti..
Umarım antalya maçında Talisca olmazsa çift forvet çıkarız.. Ve umarım bir an önce şu Demba Ba işi çözülür de bir daha şu blogta Pektemek kelimesini okumak zorunda kalmam!

nathan dedi ki...

@carlito

Sanırım kadroda olduğu sürece über halde varmış gibi her daim ismi zikredilmeye devam edecek. Sanki performansını 6 yıldır görememişiz gibi. Golcüden bahsediyoruz, ne yaptığı ne edeceği ortada olması gereken bir pozisyon. İronik olarak yazdığım kendisini merkez alarak takım kurma fikrimi ciddiye alıp destek atan herkese selamlar. Futbolda basit bir kural var: iyi olanın talibi de olur. Kendisi hakkında bir tek Konya talepte bulundu o iş de maalesef bu son krizle badem oldu. Yönetim kendisiyle giderek artan bir yıllık ücretle sözleşme yeniledi. Lens'le yapılan sözleşmede bile yıllar geçtikte düşen bir rakam var.

nathan dedi ki...

Ha bir de şu söylem var: ne yapalım edelim eldeki kadroyu tutalım. Peki tutacağımız bu kadroda Milosevic Franco Pektemek gibi isimler de var mı. Yoksa algıda seçicilik mi devreye girecek ve "benim kendi kafamda istediğim tutulsun isterim diğerleri gitsin" mi. İkincisiyse bu söz biraz boş kalıyor yoksa.

nathan dedi ki...

Son olan biten hakkında: Sen doğru kadronu kur topunu oyna. Devir internet youtube vs devri. Kolpalık en fazla 3 bilemedin 4 defa devam eder. Az biraz tevellütü olanlar bu olan bitene hiç de yabancı değil. Beşiktaş çok uzun yıllardır "ability under pressure" sınavından geçti. Sen yine vakur dur ve takımını destekle. Zaten bu son 2 yıllık şampiyonlukta bunu yaptığımız için herbi şey. Sakiniz ve işimize bakıyoruz. Q7'nin kelebek olayındaki gayet sakin tavrı ve devamındaki Pepe dahil her oyuncunun soğukkanlılığı bunu söylüyor zaten. Sakin kalıp işimizi yapalım.

yilmaz dedi ki...

geçen sene GS maçından sonra oluşan hava ile aşağı yukarı aynı hava var. Fakat ilk lig maçında 4'leyince neyin ne olacağı belli oldu. İlk maçın ilk pozisyonunda Ozzie topu yere indirmeden 3 kişi çalımlayıp golü atınca herkes hayal aleminden uyanıp Beşiktaş gerçeğini hatırladı.

Yayıncı kuruluşun bile açıkça taraf olduğu bir organizasyonda sezon başı mahmurluğu ile alınmış bir mağlubiyetin tüm lige sirayet edeceğini uman rakip takım taraftarları var. Lakin süper kupa tek maç, lig 34 maç. O işler öyle kolay olmuyor. Bence bu tatlı rüyadan uyanıp kendi takımlarının başarısı için kafa yorsunlar. Konya'nın aldığı kupayla yetinmesinler :)

turgay dedi ki...

alttaki haber doğru mu bilmiyorum ama ben olsam para yerine medel ve mirandayı bedava verilmesini ister gider sosayı alırım. böylece inanılmaz bir kadroya sahip olur uefa kupası için oynarım. ama haberin çok da inandırıcı olduğunu düşünmüyorum.

http://www.ntv.com.tr/spor/benfica-taliscanin-bonservisini-yollamadi-ama-surpriz-bir-teklif-yapti,cKAWO9CHNESUwIA_HNZ90A

BurkayJK dedi ki...

@turgay

Talisca ne ara 40 edecek oyuncu oldu ya? Ben de haberi inandırıcı bulmuyorum. Kaça satıyorlarsa yarısını bize versinler yolumuza bakalım. Lig başladı birader.

turgay dedi ki...

@burkay

son piyasa şartlarından sonra kimin ne kadar ettiği çok şaştı. bence de talisca şu durumda 40 veya 30 edecek adam değil. ama inter milanın çok gölgesinde kaldı. yapabilir de böyle bir çılgınlık. ben burada bizim alabildiğimize bakarım. açıkçası dediğim gibi bir durum olursa çok da güzel olur düşüncesindeyim.

Zaitsev dedi ki...

Taliscaya 25 ve üstü teklifte Benficanın sıkıntısı yok. Bize 4 milyon iade edip satabiliyorlar. Teklif daha aşağı olmalı ki arkadan dolanıyorlar.

carlito dedi ki...

Medel bitmiş.. Hangi bölgede nasıl kullanırız bilemiyorum ama lakabı pitbull adamın.. Bu tarz bir adamımız yok diye ağlıyoruz kaç gündür hepimiz, bu da bir gerçek..

Bununla beraber Talisca'nın elden kaçacağına dair de ciddi söylentiler var.. Ama bu iş elimize para geçmeden gerçekleşemez ve o durumda da Sosa için come to Beşiktaş diyebiliriz ;) bence güzel şeyler olacak.. bunların gerçekleşmesi halinde tiki taka Beşiktaş'ına biraz daha dönebiliriz gibime geliyor, hayırlısı..

Skywalker dedi ki...

@zaitsev

hocam o 30 nisan'a kadar gelen teklifler icindi diye biliyorum ben. 30 nisan'dan sonra satabilmesi icin bizim onay vermemiz gerekiyor. Yanlis miyim?

nathan dedi ki...

@Skywalker

http://www.ntv.com.tr/spor/talisca-ile-1-yil-daha-besiktasta-transfer-haberleri-erken-basladi,or1IaNNtSU602awWahvE-w

Buna göre Zaitsev'in dediği gibi yaz transfer sezonu boyunca 25 üstü bir teklifte Benfica satabiliyor ve biz sadece ödediğimiz kira bedelini alacağız. Muhtemelen 25 altı bir teklif var ve Benfica satıştan pay vermemek için ayak oyunları yapıyor. Talisca işi garip cidden. Serdar Sarıdağ bu süreçte yönetimin değil Talisca'nın bir hatası var diyor. Başka bir yerde de kendisinin de bir işlem yapması gerekiyormuş ama yapmamış vs diye yazılmıştı. Eğer bu doğruysa oynamak istediği liglerden bir teklif gelince Talisca da katakulli yapıyor olabilir halen bilemiyoruz. Şu anki oyunuyla La Liga daha uygun. Serie A'da ayağını eline verirler zira.

Medel işi bitmiş deniyor. Sosa da ciddi şekilde potadaymış. Araya bir de stoper sıkıştırabilirsek manyak iş yapmış oluruz. Olmadı stoper ara transfer döneminde hazır zaten.

Zaitsev dedi ki...

Zaten Talisca'nın heç gelişi de bu transfer durumuyla ilgili bence. O süreçte kendisi bir transfer kovaladı ama sanırım olmadı. Sosa benzeri bir sürece dogru gidiyor bu olay.

Mayor dedi ki...

Bu Tayyibin Basaksehir macina intikal etmesi falan hayra alamet degil. Bu sezon hakemler bizi cok zorlayacak. Iyi olmamiz yetmiyor cok iyi olmamiz lazim. Basari hak edene degil birilerinin pis ajandalarina gore odullendiriliyor.

ozan dedi ki...

@Mayor

Tayyip Fb macina da gitti, cok takilmamak lazim. Hatta Azizle keyifli keyifli izlediler maci.

Pektemek futbolu unutmus bir arkadas, gecen sene ki Ibb performansi da aldatmasin. Sakatlanmasa dmcyi forvetten daha iyi oynar o kadar alakasiz bir oyuncu. Okan koc ile beraber eriyip biten futbolcular listesinde ilk siradalar son 10-15 senede. Bir de Tolga Zengin ile
beraber aldiklari parayi haketmedikleri gibi bunu alirken hic utanmayan iki arkadas bunlar. Simdi sozlesmesi var vs alir adamin hakki diyen olur ama Ersan ornegi var mesela maasini dusuren, Veli var maasini donduran. Hadi Tolga kor topal kalede duruyor ihtiyac oldugunda , Pektemek 0 katki birde 1700 maas olacak is degil, bence biraz utanmali insan.

Talisca giderse 4umuzu alip, sosa-medel-miranda(vida) yapsak , en verimli transfer sezonu olur herhalde.

Zaitsev dedi ki...

Bir de Talisca 2016da 1+1 yıllık sözleşmeye imza atmış. Ne yapacakmış ondan sonra? Sarıdağ atmış kafadan bir haber..

nathan dedi ki...

@Zaitsev

http://www.sporx.com/benficadan-talisca-icin-flas-aciklama-fifaya-gidiyoruz-SXHBQ645150SXQ

Bu da orijinali. Google translate Portekizce-İngilizce yapınca anlaşılıyor.

http://www.record.pt/mercado/portugal/detalhe/benfica-contra-ataca-e-exige-de-volta-o-certificado-de-talisca.html

Tabii bu Benfica'nın iddiası. Yakında çıkar ortaya.

beagle dedi ki...

Medeli Stoper, Sosa'yi da Talisca yerine kullanirsak bol bol top yapar, skoru saglayamayız. Döner suçu Negredo'da Pepe'de arariz.

Ben görüşümü erkenden soyleyeyim, maç sirasinda kufrederken akbaba denmesin.

beagle dedi ki...

Benfica 2M euronun 15 Temmuza kadar yatmasi gerektiğini söylüyormuş.

Twitterda bir paylaşımda ödeme süresinin Eylüle kadar olduğunu görmüştüm. Gazete miydi kontrat görüntüsü müydü hatırlamıyorum.

Tarihle ilgili bir taraf yalan söylüyor. Çözümü makbuz ve kontrata bakmak olduğundan kısa sürede sonuç belli olur.

carlito dedi ki...

Talisca instagrama yazmış, hiçbir yere gitmiyorum diye.. şimdi Benfica düşünsün!

Hidayet dedi ki...

medel açıkçası benim sevmediğim tarz bir oyuncu . bacakları kısa olduğu için sürekli hamleleri kayarak yapıyor yerden kalkmıyor . bowling topu gibi önüne kim gelirse deviriyor . tazmanya canavarı ya da bal porsuğu gibi bela fakat , ortasahaya seviye atlatır mı bilemiyorum . belki de canlı izleyince çok beğeneceğiz . ama içime sinmiyor . sadece kesici mi bu adam , stoperden topu alıp , dönüp servis yapabilir mi ? çok beğenen de var. umarım mecbur kaldığımızdan değil , bilerek ,isteyerek alıyoruzdur.

Zaitsev dedi ki...

Sosa-medel-oğuzhan 3lüsü ile ortayı kurgularsan hem Oğuzhan eski haline döner hem de ortanın direnci artacağı için stoperlerimiz daha iyi gözükür..

sports guy dedi ki...

Sosa muhabbeti konusuluyor falan da umarim yabanci sayisi isi iyi etut ediliyordur.

Eger dogru saydiysam 28 kisilik kadroya bildirecegimiz 13. Yabanci medel. O yuzden medel ustune bir transfer olursa son transfer olacak o kisi her kim olursa.

Sagda solda gordugum kadariyla medel+stoper deniyor, eger oyleyse zaten sosa teknik olarak mumkun degil demektir. Ya da mitrovic kiralanacak artik bi yerlere, o da olur.

Tali isi cozulmus bu arada, bir de lisansini TFF sitesinde gorursek ziyadesiyle bu krizi de atlattik diyebiliriz :)

Unknown dedi ki...

İsmail Şayan çok güzel özetlemiş, kendisinin emeğine sağlık. Oldukça değerli veriler, göz atmak ve üzerine konuşmak isteyen olur belki:

Beşiktaş'ın son 9 sezonuna ait gelir gider tablosu

(euro bazında)
https://pbs.twimg.com/media/DGz3ZFTXUAA176-.jpg

(tl bazında)
https://pbs.twimg.com/media/DGz0-7hXoAA1FR8.jpg

nathan dedi ki...

Medel+Stoper gelirse zaten Mitrovic'in bu sezon oynayabileceği bir ortam kalmaz. Gerçi kiralama niyeti olsa bile geç kalındı.

Boyko, Pedro, Milosevic ve Aras'ı da göndermek gerekiyor. Boyko 1 milyon garanti alacak, Pedro 500bin. Milosevic 500bin avro yıllık alacak bu sezon. Aras 600bin avro garanti alıyor (1,3 milyonluk bonservisini 3 yılda 6 eşit taksitte ödüyormuşuz, bu yılın gider tarafına bir 400 küsür daha yazalım). Oynamayacakları için maç başıları saymayalım. Alacaklarına karşılık sözleşmelerini versek yıllık 2,6 cepte. Buna Pektemek'i de eklesek 1,6 da oradan toplamda yıllık 4,2 ile Negredo'nun ücreti çıkar.

Pedro için Yeni Malatya devrede. Paok da Boyko için 500bin avro kiralama tekli etmişti. Her halukarda bu 4 isim gider, Pektemek de yine patlama yapacağı bir sezon için kalır sanıyorum.

nathan dedi ki...

@Emir oem.

İlk göze çarpanı söyleyeyim. CL olmazsa ayvayı yeriz.

beagle dedi ki...

2008-9 21 Milyon Euro brüt maaş ile çifte şampiyonluk :)

carlito dedi ki...

sporst guy'ın dediği gibi boyko-franco-milosevic ve aras'ın gittiklerini varsayarsak Medel 13. yabancımız olacak ve geriye tek kişilik kontenjan kalıyor.. ben bunun Demba Ba ile doldurulacağını tahmin ediyorum, muhtemelen Medel'in yanında ekstra bir stopere daha girmeyecekler, o işi devre arasına erteleyecekler.. eğer Medel'i stoper değil de orta sahada kullanabileceğimiz anlaşılırsa ve Mitrovic de beklenen çıkışı gösteremezse devre arası onu kiralayıp bonservissiz Vida olayına girebiliriz.. tabii Vida gelene kadar hala şampiyonlar liginde olabilir miyiz orası meçhul...

Unknown dedi ki...

@nathan

Gerçekten de şampiyonlar ligi olmasa (avrupa ligine kaldığımızı varsayarak) hemen hemen 30 milyon euro eksi yazıyoruz ve bu tutar içinde şampiyonlar liginin getirdiği maç günü gelirleri vs kalemler de yok..

Kombine bilet ve loca gelirlerini maç günü gelirleri içerisine eklemeli miyiz? Sadece soruyorum :)

Maç günü gelirlerinde %100'ün üzerinde bir artış gözüküyor. 8 milyon eurodan 18 milyon euroya çıkmışız. Yılda 10 milyon euroluk bir fark var. Stadın ortalama maliyetine farazi 120 milyon euro desek, stat 10-15 yılda anca kendini amorti edecek. Stat yapmak için çekilen krediler gibi gider kalemleri ile isim sponsorluğu vs gelir kalemlerinin katkısı bu işin içinde yok. Ben stadın finansal açıdan daha çok katkı sağlayacağını umuyordum...

nathan dedi ki...

@beagle.

Gerçekten efso bir sezon oldu hem bazı klasik oyuncular hem de maliyet bakımından.

Rüştü. Hakan Arıkan. Serdar Kurtuluş. Gökhan Zan. Toraman. Seric. Üzülmez. Zapotocny. Cisse. Sivok. Uğur İnceman. Delgado. Tello. Necip. Ernst. Ekrem Dağ. Erkan Zengin. Aydın Karabulut. Serdar Özkan. Ali Tandoğan. Yusuf Şimşek. Nobre. Bobo. Holosko.

İki kupayla güzel ve taraftarı oyun bakımından da sevindiren bir sezon olmasının yanında şampiyonluk makasının açılmasına izin vermemek de çok iyi olmuştu. O dönemler feda efendi vefa sloganları yoktu belki ama mütevazi kadro söylemi vardı.

@Emir oem

Bence kombine ve loca gelirleri maç gününe yazılmadıysa ticari gelirlere mutlaka yazılmıştır. Stat için çekilen kredilerin toplam maliyetteki negatif durumu sadece faize giden paralarda. Sponsor gelirleri son 2 yılda yaklaşık 12-13 milyon dolar arttı (vodafone + diğerleri). Oysa bir de forma satışlarının uçmuş hali var. O halde neden bunlar ticari gelirlerde çok artış olarak görünmüyor diyebiliriz, sonra birden bir sezon öncesi kıyaslamasını TL olarak yaparız. TL olarak fark çok daha büyük. Bence tablolarda tüm gelirler var, ancak kur artışları manyak seviyede gerçekleşince sponsor gelirlerine rağmen diğerleri arada kaynamış. Bunca kur artışına karşın artı yazmak büyük başarı aslen. En azından şu var: Kulüp yönetimi gereksiz açılmadığında bile doğru işler yapabileceğini anladı. Bir de Berk Hacıgüzeller var mali konularda ki Beşiktaş camiasında Hüsnü Güreli'den sonra ikinci başarılı isim.

Stad işi biraz uzun vadeli ve başarıya endeksli. En tepedeki kulüpler öyle bir açıldı ve öyle paralar harcıyorlar ki bir de Uefa'nın FFP söylemiyle tabiri caizse "ortadirek" kulüpler iyice bocalıyor. Bu meyanda biz bir sezon CL kupasını da alsak bize yansıması büyük oranda doğrudan CL gelirleri olacak. Böyle bir durumda dahi stadyum biletlerini iki katına çıkaramazsınız ve sponsor işi de olsa olsa % 50 artar, firmalar sürekliliğe önem verdiği için. Bu nedenle Fikret başkan akıllı bir işe girip geniş bir potansiyeli olan Çin gibi ülkelere yoğunlaştı ve iyi bir PR/sosyal medya ekibi kurdu. Tahminimce bu sezon da şampiyon olur CL'de misal çeyrek finali görürsek bunun meyveleri gelecek sezondan itibaren gelmeye başlar. Tabii ismi olan transferin de etkisi var. Daha şimdiden 1 günlük gittik diye Beşiktaş formalı Çinliler takımın etrafında foto çektirmeye başlamıştı :)

Fetret devrinden sonra ilaç gibi geldi bu yönetim. Çok dikkatli işler yapmak gerekse de NASA değiliz sonuçta yani 0 hatadan fazla yapabiliriz. Yeter ki toplamda doğru çok daha fazla olsun.

nathan dedi ki...

6 Ağustos 2017 Ligue 1'de Lille-Nantes maçı. İki takımın TD'leri maça çıkarken kısa bir şekilde sohbet ediyorlar:

https://www.youtube.com/watch?v=0-mgUetUPyM

Ranieri’den Beilsa’ya: Marcelo! Tebrikler.
Bielsa: Sen hepimiz için örnek birisin.
Ranieri: Hayır, örnek olan sensin!
Bielsa: Hayır, tam tersi. Sen bir örneksin!
Ranieri: Çok teşekkürler, iyi şanslar!
Bielsa: Gayet samimiyetle, eğer öyle dediysem gerçekten öyle düşündüğüm için.
Ranieri: Evet biliyorum, seni tanıyorum!

İkisini de severim. Boşuna değilmiş :) Güzel insanlar.

nathan dedi ki...

@hidayet nurügengi

Bu postta Medel'in 2015-2016 sezonunda İnter'de DM oynadığı maçların görüntüleri var. Kendi yarı sahasından attığı isabetli uzun paslar etkileyici ve buna karşın istatistik olarak halen İnter'in oynadığı tüm kupalarda en isabetli pas yüzdesine sahip oyuncusu. Madem böyle neden İnter istemiyor. İnter son 5 sezonda tonla para harcayıp bir sürü TD ve kadro denedi ama hala Serie A'da başarısız oldu. En son Spaletti'yi getirip kısa vadede başarı bekliyorlar. Öyle ki 2 yıllık resmi kontratı 1+ şeklinde yaptıkları söyleniyor. Spaletti geçtiğimiz sezon yönettiği Roma'dan 90 gole ulaşmış bir takımdan geldi. Şimdi 72 goldeki İnter'i daha ofansif oynatmaya çalışacak. Öyle ki Brozovic ve Kondogbia'lı CM'leri yeterli görmeyip 3 CM daha transfer etti ve Medel gidince kadrosunda DM olmayacak. Futbolda bu CM işlerine uyan örnekler arasında biraz Dortmund zamanlarındaki Klopp modeli de deniyor ama Klopp Premier Ligi görünce ilk sezon Leiva'yı bırakmadı şimdi de Emre Can var. Trajik olansa Premier Lig'de çoğu takımın DM yerine CM oynatması ama o ayrı mesele. Sonuçta Mourinho gibi bir TD bile İnter'deyken Barça'yı elemek adına full defans yapıp rakibinin başarılı pas oranının 10'da 1'ini yapmayı seçmişti ve başarılı da olmuştu.

Bizim ligdeyse dinamikler az çok belli. Bal porsuğunun teknik-taktik yapabileceklerine güvenim tam ama futbol kuralları dahilinde olmak üzere şu özelliklerine de ihtiyacımız olacak:

https://www.youtube.com/watch?v=XaHBm10n82w

https://www.youtube.com/watch?v=iNdPKyfDvHU

BurkayJK dedi ki...

Anketin sonuçlarını açıklasak artık. Lens mi Quaresma mı, blog ne diyor acaba? :)

beagle dedi ki...

@Nathan
O sezon Kupa Finali, Fenevi 5-6 ya götürüyorduk. Bünyamin 4-1de rakip defansa katildi 2 penaltimizi vermeyip bir de uydurup rakibe verip 4-2 bitirdi.

Denizlinin taktiksel açıdan kariyer zirvesi maçı diyeceğim. Ikinci yari orta saha merkezi kademelendirip rakip merkezi çökertip duman etmişti Alex Deivid Carlos Emre li Fenevi. Benim gözümde 6-1 dir o maç.

turgay dedi ki...

denizli o sene emekli olsaydı şimdi rıdvanın değil onun peşinde koşardı televizyonlar. ama kariyerini rezil etti tercihleriyle

«En Eski ‹Eski   201 – 236 / 236   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara