.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mayıs 2017 Perşembe

STSL 30 Beşiktaş - Fenerbahçe


Tarih: 07 Mayıs 2017 Pazar , 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus (BJK 13g 7b 10m - FB 27g 11b 10m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Atiba Hutchinson(Belirsiz) , Ömer Şişmanoğlu / Fabiano , Simon Kjaer , Şener Özbayraklı , Gregory Van Der Wiel , Fernandao

Cezalı Oyuncular : Dusko Tosiç / Mehmet Topal

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

118 Yorum:

EC dedi ki...

yenecegiz..

#SAMPIYONBESIKTAS

diye de haykiracagiz..

#SALDIRKARTAL

Basar dedi ki...

6-4 olsun bizim olsun.

BurkayJK dedi ki...

Ben haftalardır bu maçı bekliyorum diyebilirim. Hiçbir mazeret olmaksızın takım sahaya çıkıp o kupa maçının intikamını almalı. (Evet, intikamı) O gün nasıl sinir olduğumu ben bilirim. En kötü berabere kalmalıyız temennisini bile kabul edemem. Bu maça çok farklı bir konsantrasyonum var. Eğer oyuncularımızda bu isteği göremezsem onlara da çok ağır konuşurum. Bu maçı seve seve alacaksınız, hadi bakalım...

turgay dedi ki...

Yine kısır maç olur. FB kale ile orta saha arasını çok iyi kapatıyor. Uzun vuruncu da stoperleri alıyor. Sakin olmak sabırla oynamak lazım diyeceğim de Şenol Güneş'e güvenemiyorum. Zaten kanatları çok zayıf bir takımken üstüne sağ beklerinin de olmaması solda sow ile başlayacak denmesi falan bence sol açık olarak Q7nin kullanılmasına neden olabilir. Sol tarafta daha az orta yapıp daha fazla içeriye dripling yaparak oynuyor böylece kör kurşun gibi ortalarına da çare bulabiliriz çünkü cevval stoperleri vurdurmaz bize bir tane bile top. Dediğim gibi sakin olmak lazım. Yine Volkan'ın 1,5dkda kullanacağı aut atışları Hasan Ali'nin itmeleri boş boş itirazları ve persinin tahriklerine yav he he diyip geçmek lazım. Taraftar da lay lay lom şarkılar yerine gerçek bir deplasman ortamı yaratmalı. İstediğimiz sonucu alırız umarım

Pheaglix dedi ki...

hakem hatası pek olmaz gibi, aynı sezonda iki kez sahamızda katliam yapmak öyle kolay değil. ama fener bu maçları iyi oynuyor, adamlar yıllar boyunca şampiyon olamayıp galatasaray'ı yenmekle övündüler, bizi ligde sahamızda yenen ilk takım olmak için de epey asılacaklardır maça.
bana puan kaybederiz gibi geliyor. bu sezonki diğer hedef maçlara baktığımızda hiç umut veren bir beşiktaş yok.

carlito dedi ki...

Marcelo'nun partneri olarak Necip nasıl olur? Sanırım Atınç'ı tercih edecek hoca ama ben Necip'e güvenirdim bu maçta, en azından geriden daha iyi oyun kurmamıza yardımcı olur.. bu tip maçlar için Atınç'tan çok daha tecrübeli artık Necip..

bunun dışında Burkay'ın hislerini paylaşıyorum.. bu maça bilendiğim kadar hiçbir maça bilenmedim uzun zamandır..

beagle dedi ki...

@Carlito
Bu maç tam Necip, Tolgay gibi adamların maçı. Ağır oyuncularla yakalanmamalıyız. Atınç-Lens karşılaşırsa vay halimize. Sahadaki mücadeleyi kaybetmeyip Talisca ve Babel'den bir şey çıkar mı diye bakmalıyız. Son 25 dk da Demba Ba.

Rakipte Topal olmadığını unutmayalım. İllaki Talisca'ya bir açık verirler 20 metrede. Bir de frikikten gol şansımız olur ama malum pislik uzak durursa.

YSY dedi ki...

Aq ya başak yine dk 90 da attı. Kaçıncı maç abi bu ya. Neyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

Hidayet dedi ki...

fener de kazanmak zorunda . 7 puan fark oldu başakşehirle . ikinci olamaz kazanamazsa . geçen hafta 10 yapabileceğimiz puan farkı , yarın itibariyle 1 e inebilir . vay be.

turkkant dedi ki...

Valla traji-komik bir noktaya doğru gidiyoruz, ama hayırlısı. Valla buradan şampiyonluğu verirsek, ne yönetim kalır, ne Ş. Güneş, ne topçular... Takım 5 sene kendine gelemez.

Bakalım nasıl reaksiyon gelecek, aksi gibi takımda lider tipli M. Gomez vb. gibi oyuncu da yok. Zaten derbide kazanmanın bir garantisi yok, bir kontra, bir kırmızı filan işin şekli değişir. Ben açıkçası bu maçtan pek galibiyet ummuyorum, hayırlısı...

nathan dedi ki...

Takım akıllı oynarsa o seyirciden kimse çıkamaz. Hoş bunu sadece bu maç için değil Vodafone Arena'daki tüm maçlar için söylemek lazım. Böyle bir maçın analizi olmaz ama eğer kazanırsak FB ikincilik şansını yitirecek ve biz şampiyonlar liginde tek takım kalma yolunda büyük bir adım atacağız. Kaybedersek yine herşey elimizde olacak ama fark 1 puana indikten sonra bizi şampiyon etmezler.

Ben de Atınç vs yerine nispeten daha fazla kemikli adamlar istiyorum ancak hakem faktörünü de dikkate almak gerekli. FB normalde çok fazla göbekten gelemiyor ama orta alan yine helva kıvamında olursa onu da denerler, defans ikilisi zaafımız malum. Topal'ın yokluğunda herbişey 2,5. bölgede olur gibime geliyor. Sürpriz! Oğuzhan ve Talisca'nın bölgesi. Bu bakımdan 2 gol atabiliriz ama hesap ne kadar yiyeceğimize bağlı. Benim anlamadığım bir zamanlar kanatlarda şu oynamadı bu süre alamadı diye kriz çıkan bir takımda halen Babel ve Q7nin alternatiflerinin olmayan bir hale gelmemiz. Eskiden bekimiz eksikti şimdi kanatlarımız. Bir kadro mühendisliğini de doğru yapın birader.

Kanatlar bakımından FB'nin defansif anlayışı bizim açımızdan Q7'ye göre değil Babel'e göre. Onlarda da dikine eforla gidebilen Potuk tehlike. Lens'i de geçtim ne yazık ki Sow gibi ne yapacağı belli olmayan bir adamı etkisiz hale getirebilecek bir stoper ikilimiz olmayacak. O halde uzak tutalım. O oynar bu oynarı da geçerek bu mantıkla defansif oynayacaksak İnler 45 dakika Tolgay en az 60 dakika oynamalı. Çünkü Talisca herkesin kabak gibi gördüğü alan presiyle durdurulabilen bir adam. Elbette oynayacak ama civarı önemli. Madem takım oyununda değiliz bari pas oyunu yapalım. Eldeki stoperlerle nasıl top çıkarıp yapacağız meselesine gelirsek, FB geçen haftaki rakip gibi oynayamaz. Oynarsa arka tarafları evlere şenlik olur.

Zaitsev dedi ki...

* Fener'in ne oynayacağı belli. İBB gibi oynayacaklar. Orta sahada sert, temaslı ve baskılı oyun. Oğuzhan üzerinde yoğun baskı ve top aldırmama çabası. Top kapınca da Lens üzerinden hava saldırısı.

* Aydınus sertliğe izin vermezse işler bize doğru yönelir.

* Önemli olan bizim ne tepki vereceğimiz. Yiyeceğimiz baskıdan daha öte sorunumuz çıkarken top kaptırmamak. Lyon ve İBB maçında başımızı ağrıtan başlıca unsurlardan biri de buydu.

* Tolgay'ın İBB maçı performansı sonrası ilk 11 çıkacağını düşünüyorum. Dikine hızlı çıkan bir adam sorun yaratır FB'nin baskılı oyunu için. Onun top kaptırması da bizim için sorun yaratır tabi.
* Stoperde de Atınç/Mitroviç olacağına göre hoca oraya ekstra bir önlem olarak Necip'i monte edebilir Atiba'nın durumuna göre. Oğuzhan'dan vazgeçemeyeceğimize göre sakatlık durumuna göre Atiba-Tolga-Oğuzhan veya Necip-Tolgay-Oğuzhan ile maça başlayabiliriz.
* Talisca yedek başlayabilir ki 60dan sonra sahada olması çok daha iyi olacaktır. Maç başında çok yıpranacaktır temaslı oyunda. Diri bir takıma karşı yıpranacağına sonradan girip yıpratsın.
* Forvette Cenk ile çıkarsak maçı izlemeye bile gitmem. Kesinlikle Aboubakar oynamalı. Tahmin edilemeyen bir adam FB savunması için tam kabus olur. Nereden nasıl vuracak topa belli değil :)
* İBB maçındaki gibi oyunu Q7 üzerine yıkıp sahada elimizde çekirdek maçı izlememeliyiz ki Şenol hoca bu hafta içi gerekli ilgiyi göstermiştir diye düşünüyorum bazı oyuncularımıza.
* Babel ve Q7'nin performansı ne kadar hızlı oynadığımıza göre "helal olsun" ile "yeter artık" arasında gider gelir :)

Hidayet dedi ki...

futbolcuların/antronörlerin şu tip demeçlerine hiç anlam veremem : " bu hafta çok iyi çalışıp önümüzdeki maç eksiklerimizi .... " ulan 30 .haftaya gelmişin ,yorgunluk had safada , artık ektiğini biçme ,yaptığının semeresini toplama zaman ,hasat zamanı . yani bugüne, kadar önde baskıyı kıramamış , kıytırık anadolu takımları bile sahasında önde basmaya yemin etmiş takım , ne değişecekte bu baskıyı kıracak , rahat çıkacak .üstelik bu baskıya ceza da kesemiyor , yani denemes bedava . bu baskıyı kırmak uzun müddet çalışma istemezmi ? bir haftada , ya da bir oyuncu değişikliğyle bu yapılabilecek mi ? keza aynı şey ,hücum planları için de geçerli . nasıl olacakta herkezin ezberlediği hücum planı ,şekli , hızı birden değişecek ,artacak ,hızlanacak ,çeşitlenecek . inşallah olur ,ne diyim . ha yine olur , talisca 25 m den yapıştırır olur da ,o da kısmet be.

bu tür maçlar için özellikle topu kaptıktan sonra ki hız , topu hızlı aktarma çok önemli . özellikle inler ilk başlarda bunu çok iyi yapıyordu . gaziantep ile yapılan hazırlık maçında hayran kalmıştım .fakat adamı kaybettik gibi . tolgay -oğuzhan çok delinir gibi . hava topu da kapamazlar . nasıl olur bilmem . keşke hoca'nın bu tür durumlar için taktk çeşitlendirmelerini görseydik . ama o'nun ezberi belli. necip hamlesi . atınç'ı gs maçında gördük . ligin bu haftasında fenere karşı , telekom'da çalınmayan penaltıyı yapıştırıverirler. aman aman . çok zor maç. fakat ne olduğumuzun fotoğrafını çekecek maç . hayırlısı..

nathan dedi ki...

Zaitsev'in dediğine imza atarım bir farkla. FB Başakşehşr gibi oyunu ceza sahamızın önüne yıkabilecek beceride değil. Başakşehir sadece orta alanda baskı yapamayacağı için oyunu ceza sahamızın önüne yıktı. Bunu zaten bir sürü maçta yaptılar ama ağır defans kurgumuzun da işlemediği belli olan bir maçta haydi haydi yaptılar. Gönül isterdi ki çok değil 1 adam inisiyatif alsın. Neyse geçti gitti.

FB bunu orta alanda yapmaya çalışacak. Takımın ilerisinden kopuk olduğu bas bas bağıran arka tarafımızın bu baskıyı kaldırabilmesi için orta alanın ileri-geri bir bütün gibi hareket etmesi gerekli. Bunu yapamayacağımız için (Biliçli dönem derken Biliç'i savunmak değil bu çeşit takım olmakla ilgili formasyonları yapabilmekten bahsetmek işte bu demek ve içinde geçen Veli ve Olcay sözleri tamamen bunu anlatmak için) tek alternatifimiz doğru pasları yapmak. Oyuncuların bireysel işlerine bakan bir takım olarak bunun yegane yolu yine aynı kelime yani inisiyatif. Bunu yapacak oyuncunun 10 numara oynayarak sağa sola gollük pas atması gerekmiyor (örnek için Aboubakar'ın akıllı şişirmesi ve Demba Ba golü) kaptığı ve aldığı topları ileri kat edip doğru yere atması yeterli. Bu bakımdan Oğuzhan yerine Tolgay çok daha iyi bir tercih olur. Talisca yedek başlarsa yanında Oğuzhan oynar ama Talisca-Oğuzhan çok riskli olabilir.

Saha avantajı nedeniyle ilk yarı sabırlı oynama adına çift defansif orta saha da denenebilir Amma velakin hidayet'in dediği gibi İnler'i mental olarak kaybetmiş olabiliriz. Bu konu takıntım olduğu için değineceğim. Bakın ben şunu anlamıyorum. Bir adamı ya da oyununu beğenmeyebilirsiniz. Takımda yer vermemeyi de düşünebilirsiniz. Ama 32 yaşına gelmiş ve kariyerinde önemli bir Serie A takımında ilk 11 oynamak ve Premier Lig olan bir oyuncuyu 89'da ya da +90'da oyuna almak nedir yahu. Kimse kusura bakmasın bu en özet tabiriyle "ayıp"tır. Hiç oynatma o zaman. Hiç sevmediğim iş. Çıkıp ben bu oyuncuyu istiyorum ya da istemiyorum diyeceksin ve bunu özellikle transfer sezonunda kuvvetle yapacaksın. Yoksa bırak bu tür krizleri elinde tonla sözleşmesiyle para alan ama oynamayan oyuncun kalır da durur. Yahu biz Age of Empires oynamış nesiliz. Paso knight yapsan ama köylün kalmasa ne olur o hesap.

Netice olarak yine bam bam bama dönüp yüreğimiz ağzımızda bir maç daha izleme ihtimalimiz yüksek ona yanarım.

Armagan dedi ki...

Bu şampiyonluk Cenk ve Oğuzhan'a bağlı. Bu ikili uğraşırsa alırız yoksa savunma şunu yapmış,q7 yardırmış vs. az çok seviyede performans gösteriliyorlar, aynı hesaba çıkıyor. Devamlı Cenk'te ısrar eden hocaya da selamlar.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

@ Esat Armağan Kaymaz

Penaltı gollerini çıkardığımızda; Cenk, Aboubakar'ın oynadığı sürenin 2 katı kadar oynamasına rağmen 2si de aynı sayıda gol atmış. Cenk'in bu mevzudaki belirleyiciliği ilk 11 oynamamasıdır :) Yetenekli, iyi bir golcü ama ilk yarı attığı gollerin ekmeğini yiyor, mücadele etmiyor.

Fener maçında takım 10 kişi kaldıktan sonra 2ci yarı boyunca sahada yürüyen adama o kadar güvenilmemesi lazım.. En çok koşması gereken maçtı belki ama öyle takıldı sahada. Hocanın belki de en büyük hatasıdır Cenk üzerine bu kadar ısrar etmesi..

Hidayet dedi ki...

aboubakar konusunda tek suçlu hoca'dır . ben hayatımda böyle akılsızca taksim görmedim . napoli ,benfica, kiev maçlarında sen (abou) oyna lig'de cenk oynasın . çünkü geçen yıl bütün tv'lerde cenk'in yedek kalmasının kendisini ne kadar rahatsız ettiğini o kadar anlattı ki , abou'yu da düşük profil gördü ,takıma da geç katıldı , yüklendi cenk'e . abou ilk 11 resmi ilk maçına benfica karşısında çıktı , ondan önce birkaç maç ligde 86-87 'de aldı, evet 86-87 .dk'larda alıyor ,yıllık 6 milyon euro'luk adamı . o zaman da dedim , lyon maçlarında abou'nun olmaması hoca'nın kaderiydi ,iyi de oldu , gördü malını . hala adana maçından sonra "abou attığı golden sonra silik'ti " diyor . cenk'e tık demedi yokları oynadığı lyon maçından sonra. abou silikti diyecek ki ,başakşehir maçına cenk'le çıksın. gece gece insanın tansiyonunu yükseltir. istemiyorum kardeşim ,milli golcü çıkaracak adam , türk oyuncu yetiştirdim diye isim yapacak adam . ffp olmasaydı , o. tufan ,serdar aziz falan elimizdeydi . bana rasyonel hoca lazım . işine yaramıyorsa tutma . abou'yu beğenmiyorsan daha iyisini iste , cenk ne abi . ilhan gördük , a. dursun gördük biz

Basar dedi ki...

KARİYERİM BOYUNCA 9000'DEN FAZLA ŞUT KAÇIRDIM. 300 MAÇTAN FAZLASINI KAYBETTİM. 26 DEFA MAÇI ALMAM İÇİN ELİME ŞANS GEÇTİ VE BANA GÜVENDİKLERİ HALDE BEN KAÇIRDIM. DEFALARCA HATA ÜSTÜNE HATA YAPTIM VE SONUÇ YENİLGİLERLE OLDU.
İŞTE TÜM BASKETBOL BAŞARIMI BUNLARA BORÇLUYUM.
YILMAK YOK.
MİCHAEL JORDAN

Ekrem35 dedi ki...

Açıkçası ben de @turkkant gibi karamsarım ve korkuyorum. Burdan şampiyonluğu vermek demek geri dönüşü olmayan yola girmek demektir. Vallahi bir daha toparlayamayız kendimizi.

Şu taktik bu taktik bu oynasın o oynasın diye analiz yapacak halim bile yok bir haftadır stresten. Çok kötü bir oyun ve kendi kalesine atılmış bir golle bile kazanmaya razıyım.

hayalet dedi ki...

Aynı şeyleri düşünüyorum bende. 101. yıldan beter oluruz. Yarım-sıfır bile olsa kazanmamız lazım. Taktik diziliş, klasik-baklava ortasaha yazmak isterdim ama dün akşamdan beri gerginim.

dominic molise dedi ki...

ben kaybedecegimizi dusunuyorum.
neyse ki bundan sonraki rakiplerimiz cok kotu ve hedefsiz.
gaziantep, kasimpasa, bursaspor
son mac iceride osmanlispor

hepsini yenebiliriz. umarim buyuk bir travma olmaz.
efendi efendi 0-1 gibi bi skorla yenilelim, hasar minimal olsun.

ben olsam skor tutmaya oynardim kalabalik ortasaha ile. gerci basaksehir macinda da aynisini yapardim ama senol hoca yapmiyor iste.
korkum bu maci da kaybederiz ve oyun sistemini degistirmeye calisir senol gunes.
oysa ki onumuzdeki 4 mac klasik oyun sistemimizle oynasak rahat kazanabiliriz.

skor tahminim 1-2
besiktas'a bir tane ikinci saridan kirmizi

beagle dedi ki...

Ben cocukken biz bu Fenerbahçe'yi Turanla, Şenolla, Ali Guncarla kalede birbirinden kova kalecilerle yeniyorduk. Necdet de gol atiyordu altyapidan cikan cocuk da . Yemisim teknigini taktigini eksigini. Yenicez Ulan!

can dedi ki...

Arkadaslar derbi mac bu sonucu belli olmaz da inanilmaz organize top oynayan Basaksehir'e deplasmanda kaybedilen maci olcu alip ligin en kotu top oynayan takimlarindan birine kendi sahamizda yenilecegimizi dusunmek de dupeduz kotumserlik yahu! Tamam bizim de dususte oldugumuz bir donem ama Fener'in oynadigi sey dupeduz zavallilik, Basaksehir'in futboluyla alakasi yok.

carlito dedi ki...

can'a katılıyorum.. sözkonusu kötümserliği son yılların psikolojisine bağlıyorum..
bizi afallatabilecek yegane takım başakşehir'di ve onların da 20 dkda 3 golü bulacak kadar şansları yanındaydı o gün.. maçı döndürecek fırsatlarda ise şanssızdık.. her zaman böyle olmaz.. yarın kupa maçından çok farklı bir derbi izleyeceğimize inanıyorum.. alınacak bir galibiyet yeni serinin başlangıcı olur, 5te 5 yaparız.. bu takıma inanın, başaracağız...

nathan dedi ki...

Şaka değil ben olsam doğrudan Demba Ba ile başlar duruma göre Aboubakar'la forveti ikilerdim. Ama bu sezon Ba'yı toplam yarım saatten fazla göremeyiz. Bu konuda teknik yönetime bir şey diyemem çünkü geç geldi. Ama oynadığında farkı bariz.

Hidayet dedi ki...

taraftarın büyük çoğunluğunun bu tür maçlarla ilgili kaygısını sona erdirecek takımdır . 35 yıl içinde , çocukluğum hariç hücum gücümüzün fener'den iyi olduğunun tescilli olduğu belki de sayılı birkaç yıldan birindeyiz. evet onlardan iyiyiz . fakat stres altında ortaya çıkan karakter özellikleri var arkadaş. müsbet veya menfi anlamda. ve bizde bu tür maçlarda , menfi tesir gösteriyor ,özellikle kazanmak zorundaysak. rakipte ise tam tersi. geçen yıl gomez, sosa varken hissedilen ile , ronaldo-zago, guinti ,sergen, tümer ,ilhan, lucescu varken hissedilenler ile şu anki durum aynı hissettirmiyor. ozzy-tolgay-atınç-talisca -abou gibi özellikle gençler ,bu maçları kazanarak büyüyecekler. hadi inşallah

nathan dedi ki...

Maçlarda gaza göze gelmem soğukkanlıyımdır. Bu sefer benim tek motivasyonum RVP denilen vatandaşa dersinin verilmesi. Ah ki ne ah. Nerede Van Basten Ronaldo (Brezilyalı olanı) ve Pirlo gibi adamlar nerede kendisine yıldız denilen yalandan kendini yere atanlar. Futbol da genel ortama uyup iyice bozuldu. Yarın vatandaşı Fejenoord'a tek gidiş biletle gönderecek skoru alırız inşallah. Vurduğunuz gol olsun.

QuaresmA dedi ki...

Atiba yok. Yerine Tolgay oynayacak deniyor. Ozzy-Tolgay-Talisca ortasahası olacak - tabi gölge santrafor Talisca'yı orta saha oyuncusu sayarsak. Atiba yerine Gökhan İnler veya Necip'in değil de Tolgay'ın oynatılması ciddi kumar. Maç sonu Şenol Güneş ya kahraman olacak ya da büyük eleştiriler alacaktır. Aslında maçı biz forse edeceğiz, bu sebepte bu orta üçlü çok mantıksız olmayabilir. Bakalım.

QuaresmA dedi ki...

Fener'de sağ bekte Ozan Tufan olacak, sol kanadımızı bol bol kullanmak ve o 3'lü hattı mümkün olduğunda karıştırmak gerekecek.

Babel - Talisca - Q7
Q7 - Talisca - Babel
Q7 - Babel - Talisca

Formasyonlarını maç içinde ara ara oynayarak Ozan'ın kısıtlı futbol aklını karıştırmak lazım. Nitekim daha Cenk ve Demba da girecek sonradan.

YSY dedi ki...

Eğer atiba yerine tolgay sa defansta necip olabilir. Bu kadar yumuşaklığa birde mitrovic hiç çekilmez

Gökhan İnler'in bu derece rotasyondan düşmüş olmasını anlamak mümkün değil .

Hoca maça galibiyet için çıkıyor ama yine aynı yanlış . Hatalardan ders almıyoruz .

Bu takım bu tarz maçlarda Talisca-Babel-Quaresma gibi adamları kaldıramıyor. Atiba'yla bile kaldıramıyor geçtim Tolgay'ı . Bu kadar kısıtlı bir hücuma sahip Fener'i bile zorla kendi yarı sahasından çıkartır bu takım . Şu takımın oynayacağı temkinli oyun bile gol yemekten alıkoymaz bizi . Zaten stoper Atınç bir de baskı yemeye müsait orta saha gerçekten darlandım sabah sabah .

Tersi bir sonuç çıkar da Fener'i yenersek bunun sebebi onların beceriksizliği olur .

hayalet dedi ki...

İki 8 numara ile oynuyoruz. Herhalde advocat istese olmaz bu. Dmc'siz oynamak bu maçta intihar gibi. Birde Atınç faktörü var ki, adamı dert sahibi yapar.
Bu ortasaha kurgusu net yanlış. Zaten ön tarafın defansif zafiyeti varken olacak iş değil bu ortasaha. Tek olan topu bolca dolaştırmak olacaktır muhtemelen. %70'e %30 gibi bir oranla oynamamız gerekli. Bu oran böyle bir maçta imkansıza yakın. Dilerim şans yanımızda olur, buna çok ihtiyacımız var çünkü.

ozan dedi ki...

Ilk yaridan 3 atar sonra oley oley ceke ceke maci bitiririz.

sports guy dedi ki...

Fanatik 11leri vermis, dogruysa eglenicez baya. Atinc falan.

Fener'de de ismaili sag bek vermisler, o da buyuk eglence olur. Arsenal maci flashback.

czeslaw dedi ki...

tribündergi'nin kaynaksız paylaştığı 11'de de ismail sağ bek görünüyor. sol tarafta içe kat edecek babel'le oynamaktansa, sık sık güçsüz ayağına doğru koşacak quaresma'yı tercih etmek daha doğru olur sanırım. imsail muhtemelen aşırı motive çıkacak. taraftar baskısıyla afallatmak lazım. zaten sarısı daima cebinde, kırmızı olursa da sürpriz olmaz.

turgay dedi ki...

Atınç ismini duydukça gülesim geliyor. 4milyon verdiğimiz mitrovic mi, taaa Çin'lerden getirdiğimiz 17maç oynasın diye 400bin Euro verdiğimiz Ersan mı yoksa senelik 1,5 milyondan fazla kazanan rodolfo mu derken atınça kalmak süper planlama. Yönetim ve Türkiye'nin en iyi hocası Şenol Güneş'i tebrik ediyorum. İşte vizyon bu. kaptırdığımız her topun kalemizde pozisyon olacağı aşikar en çok atan kazanır maçı olacak.

YSY dedi ki...

Necipi koysaydın be hocam ya. Alper falan içinden geçer atınçın

Ekrem35 dedi ki...

Korku filmi fragmanı gibi bir kadro. Alper'in topla katedişleri ve atınç'ın zamanlama hatalı yatarak müdahale çabaları gözlerimin önünde canlanıyor.

Umarım fragmanı fos çıkan hiç korkutmayan aksine güldüren bir korku filmi izleriz.

nathan dedi ki...

Bu kadroyla Necip'in yine hamle oyuncusu olacağı kesinleşti. Şenol Güneş'in niyeti belli. Takım ilk yarıda bastırıp bir gol sığdırabilirse Tolgay-Oğuzhan'dan birini çıkarıp Necip'i oyuna alacak. Gol yerse bu defa forveti ikileyip gol bulmaya çalışacak ki bu durumda daha fazla gol yeme olasılığı yüksek. Özeti bütün olay ilk yarıda yemeden gol atma üzerine kurulu. Böyle cinali seviyesinde taktik olunca da Advocaat kabak gibi görüyordur olayı. Souza-Neustadter'li FB orta alanı paslı oynayacak durumda değil. Orada baskı uygulayıp topu hızla Alper'e Lens'e Sow'a atacaklar. Kabusumuz olan set hücumunu yapabilecek ileri 4'lüleri var. hayalet'in yazdığı gibi manyak pas yüzdesine ve isabetine ihtiyacımız var. İnler inadı intihara sürüklemez umarım.

planck dedi ki...

q7 ne yapıyor?

planck dedi ki...

tolgay da kamikaze maşallah

can dedi ki...

Eh eyyamci Aydinus ilk yarida bir kirmizi kart bir penaltiyi cig cig yedi gene,

Armagan dedi ki...

Aynen devam, tempo fena değil daha da yükseltebiliriz. Bu maç bizim olacak!

nathan dedi ki...

Güneş'in taktik tuttu valla. Tüm takım didiniyor ve orta alan bir bütün halinde hareket ediyor. 60'a kadar bu kadroyla devam sonra pili bitenler değişir. Penaltıyı göre göre vermedi Aydınus. Yanlız Tolgay çok riskli oynuyor hakem sadece eyyam yapmayıp bir de kötü niyetli olsa iki sarıdan kırmızı bile alabilirdi. Ama ne paslar verdi be helal olsun. En akıllı oynayan Babel şu an. Hem defansa da yardıma geliyor hem de enerjsini gayet idareli kullanıyor.

Unknown dedi ki...

Asist tolgay gol quaresma gibi oldu. Aboubakara çarptırıp gol attı adam :)

atiba sonrası oğuzhan-tolgay ile işi kotarır mıyız acaba diye düşünceler aldı beni.. Avrupada elek yaparlar da Tsl'de işe yarar gibi...

turgay dedi ki...

Atınç 8 hatalı pas bir tane net sarılık faul 1 tane kjare ceza sahasında kafa vurdurma. Bu çocuk yakacak bizi. İsmail'in Q7nin kanadın da oynaması ve kenar oyuncuların savunma yardımına gelmemeleri çok işimize yaradı. Oyunu yere indirmeliyiz. Havadan hepsini alıyorlar ama yere gelince afallıyorlar.

Aslında Fenerbahçe'nin bitik olduğunu biliyorduk ama ben bu kadar leş bir takım beklemiyordum . Bir tempolu pres yaptılar 2 dakika filan sürdü sonrasında kontrol tamamen bizde . Atınç'ı durdurabilirsek maç bizim .

turgay dedi ki...

Abou değişikliği ezber. Türkiye'nin en iyi hocası ezberleriyle aydınlatıyor bizi

QuaresmA dedi ki...

Yine şampiyon olabiliriz ama rahat rahat şampiyon olabilmeyi hak etmiyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi 9 kisiyle karsi son 2 dakika topu ayaginda tutamamak, goz gore gore uzun topa izin vermek rezillik. Bastan sona onde goturduk, ama yine taktiksel akilliligimiz yetersiz kaldi.
Su Fenerbahce'nin pozisyonunda biz olsak topu sisirecegimize 50 defa pas yapip maci 1-0 geride bitirirdik. Resmen oyun zekasi farki....

Armagan dedi ki...

72'deki Abou oyuna giren Cenk'ten daha diriydi, hatta çıkarken Gökhan'ın olduğu bölgeye kadar gelip top kapmıştı.

94'te o bölgede köpek gibi koşacak ve ortayı açtırmayacak forvet oyuncusu gerekiyordu ve o Cenk değil.

Yine de canımız sağ olsun.

Ekrem35 dedi ki...

Lanet olsun böyle maça böyle hayata ya. Son topta pres yapmayan cenk'e marcelo'ya fabri'ye sövmemek için kendimi zor tutuyorum. Allah kahretsin ya. Şu maçı 3 büyük takımdan sadece ve sadece biz yenemeden bitirirdik bunu da başardık. Bravo vallahi.

Unknown dedi ki...

Saçmalık...

Yazık oldu, eğer şampiyonluğu verirsek bu maçla vermiş oluruz, geçen hafta ki maç bir şekilde anlaşılır, kötü oynama hakkı var ama bu öndeyken bu şekilde berabere kalmak kabul edilemez.

Olgunlaşamadık bir türlü..

czeslaw dedi ki...

hocam bu oyun zekası falan değil ya, bu beşiktaş. rakip 9 kişi, inler de girmiş. adamların zerre umudu yok. oyun zekası mı gerekir şu topu yere indirmek için? yapma abi bitir işte. herkes mutlu, motive. daha ne olsun? 7-0 olsa ne olur? istediğini al sonra da siktir ol git.

yani şu maçı kaybetsek bile şampiyon olalım derdim de şu şekilde nasıl şampiyon oluruz bilmiyorum.

sports guy dedi ki...

Ben guluyorum sadece ya :) valla, ne kufur ettim ne bi sey. Sinirlerim alinmis gibi hissediyorum su an :)

Gerçekten cenabetlikte bir marka haline geldik , çığır açtık .

Yani burada yediğimiz golü değil atamadığımızı konuşmak lazım . Bala göte gol ilk defa olab birşey değil . Maçı buraya getirirsen o golü yersin . 35 orta yapıyorsun 5 tane isabetli . Dünyanın en beyinsiz adamlarından birinin aynu zamanda en yetenkli futbolcularından biri olması inanılmaz ... Ondan sonra bu maçta bile Q7 diyorsun diyecekler ...

QuaresmA dedi ki...

Bu golü gerçekten de 3 büyüklerde sadece biz yeriz.
Camiasıyla, topçusuyla, taraftarıyla loserlık genlerimize işlemiş yemin ediyorum. Final maçındaki eski Lebron, Ballack, Higuain, Benfica benzeri bir camiayız. Bu kolay kolay değişmiyor.

turgay dedi ki...

Biri var kaleden çıkmaz biri var kalesine geçmez çalım falan dener. Sevdik tamam da kardeşim senin birinci görevin kaleni korumak kaleni koru. Abou-Cenk yanlış ezber değişiklik. İnler-talisca çok geç değişiklik. Orta yapıyorsun lan vuracak adam yok neden yaptırıyorsun vuramıyoruz 2 tane ancak vurdun biri korner biri ozan kovalamayınca Cenk vurdu. Rakip 9 kişi adama basacak adam bulamıyoruz. Saçma sapan işler

Ekrem35 dedi ki...

Sinirden ellerim titriyor ya. Şu cenk'in oyuna girdikten sonra abuştan ne fazlası vardı ya biri anlatsın şenol güneş'e. Kupa maçında da onun yerde yatmasının yüzünden yedik fbden golü. Şu maçta nasıl o son topta orta yapacak adama koşmazsın aklım almıyor. Fabri bu sezon kaçıncı verdiğin maç. Tolgadan farkın kalmadı ya nerdeyse. Kafayı yicem gidicek şampiyonluk vallahi çıldıracağım ya.

nathan dedi ki...

Bir teknik direktörün oyuncu değişiklik tercihleri ne kadar kötü olabilir diye merak ederseniz Şenol Güneş'i izlemeye devam edin. Cenk zaten torpilli mutlaka oyuna girecek. Bir kafa vuruşu dışında oyunda göremedik. Tolgay 2 defa kıvrandı Necip'i zor oyuna aldı adam. İnler yine ezber illa ki dakika 85+ olmalı. Madem böyle yapacaksın beklesene uzatma dakikalarını. 1 dakikayı kurtarırsın.

Onun dışında yine bir Fabri ve Atınç klasikleri izledik. Fabri'nin çıkışı hatalı değil ama senyör takım arkadaşlarına hiç bağırmıyor mu ben çıkıyorum diye. Atınç zaten o boyu ile kadroda. Niye top gelirken orada değil. vs vs. Marcelo'nun vuruşuysa akıllara Malmö maçındaki takoz Recep'in jeneriklik golünü getirdi. Rakip kaleye atamadım ama illa gol atacam demiş.

Oğuzhan dk 90 rakip ceza alanı önü bomboşken topla yürüdü resmen. İkiyi atsa bunları yaşamayacaktık. İnsanda biraz heves olur enerji olur. Dakika 88 Q7 yandan yardırıyor ve rakibe kırmızı aldırıyor. Senin yaşın daha kaç. Neyse 2,5 milyon cepte İstanbul güzel hatunlar hoş la dolce vita. Gerçi Q7'nin bencillikleri nedeniyle benim sayabildiğim 3 ciddi gol pozisyonu da heba oldu.

Hakem eyyamı 2. yarıda iyice abartıp Azan Tufan'ın hareketlerine resmen sessiz kaldı. O da bunu sezince de kol bacak dalmaya devam etti.

Beşiktaşlı olup hala kanser olmayanları zorlu haftalar bekliyor. Sonu iyi bitsin razıyız.

met1903 dedi ki...

hayatımda ilk defa bir oyuncumuzun ayağının kırılmasını istiyorum,çünkü başka türlü kurtuluşumuz olmayacak bu çiganodan,inanılmaz bir şekilde bu maçta bile bütün atakları bitiren o boktan rabonalarını ıslak ıslak anlatanları gördüm ya,artık hiç bir umudum kalmadı,çin,katar treni de kaçtığına göre son,seçenek ağır sakatlık sonrasında jübile,yarabbi dinimiz,inşallah,amin

hastati dedi ki...

sampiyonlugu vermek degil de, bu mactan sonra almak ile almamak arasindaki fark; efendim kaleci celdi tamam da, marcelo cok mu uzun sanki, orada daha kisa necip'le baslasaydik, sanki olmadi biseyler...
kafayi yiyoruz...

Unknown dedi ki...

9 kişi kalmış takıma 1dk.30.saniye civarı topu alamamak,indirememek,top çevirememek...ve üstüne gol yemek.vallahi de bravo billahi de bravo.yenilen golü tarif etmeye lüzum yok zaten
.

hayalet dedi ki...

Dünya üzerinde halı sahada dâhi böyle gol yenmez. Adamlar bitik, sen uzun topa izin veriyorsun. Eki belinde Cenk en güzel yerden maç seyrediyor, yazıklar olsun. Bu kadar emek çöpe atıldı. Artık renkliler dahil herkes aç kurt gibi üstümüzde. Bunu kaldıramayız bence. Tebrik ederim Fabri ve Cenk. Bir takım nasıl küçük​ düşürülür izledik. Ayağınıza sağlık.

Serkbal dedi ki...

Geçmiş olsun burdan şampiyonluğu veririz biz,yapımda emeği geçen herkese başta hocaya teşekkür ederim

Hidayet dedi ki...

cenk'i almasa oyuna ölecek hoca .yahu abi , 1-0 öndesin , rakip gelecek üstüne , senin orada ihtiyacın olan adam cenk mi ? niye o dakikada çıkacak oyundan abou bitik mi . şenol güneş kaybetti bu şampiyonluğu . bu maç değil ,geçen hafta kaybetti . başakşehir puan kaybetmezse , şampiyon olur .biz her türlü kaybederiz. cenk hastalığı bizi öldürdü abi öldürdü , utanıyor adam oynatmayınca.

yilmaz dedi ki...

Şu takımın bir sportif direktörü olsaydı hocanın istifasını isterdi. Bu öyle canları sağolsun denecek bir "mağlubiyet" değil.

hayalet dedi ki...

Pembe tablo falan çözemiyorum. Aklım durdu. Yazıklar olsun, gerçekten. Belediye takımına şampiyonluk verecez.

Unknown dedi ki...

velev ki başakşehir hiç puan kaybetmesin bu maçtan sonra ama şampiyonluğu kaybettik demek de ayrı bir saçmalık.

üç haftada ligin gol yeme rekorunu kıran bursa'yı bursada yenemeyecek miyiz? hatırladığım 2 sezondur deplasmanda yeniyoruz adamları. adamlar ikinci yarı açık ara ligin en kötü takımı.
içeride hedefsiz, amaçsız kasımpaşayı mı?
küme düşen gaziantep'i mi?
hedefsiz amaçsız osmanlıyı'mı içeride yenemeyeceğiz?

Yine şampiyon oluruz, ağzımızın tadıyla olmayacak o ayrı.

bu da başakşehirin fikstürü:
amaçsız gençlerbirliği,
amaçsız trabzonspor (d),
amaçsız küme düşmüş adanaspor,
amaçsız kayserispor.



Barreto dedi ki...

Neresinden bakarsanız bakın REZALET!
Öyle yada böyle Başakşehir şampiyonluğu hakediyor. Beşiktaş ve Ortaköy'de mekanlarda ve büfelerde üç yıldızlı Beşiktaş logoları bayrakları asıldığından bu yana işlerin ters gideceğini düşünüyordum. Bu hafta fark 6 ya çıkacağına 2'ye indi. Haftaya liderliği kaptırmayı bekliyorum.

Massaro dedi ki...

Cenk yerine Adebayor, Eto'o gibi bir adam olsaydı, ligde ve UEFA'da nerdeydik acaba? Bakın Gomez demedim, çok rahat alınabilecek 2 tane üst düzey ucuz adam.

nathan dedi ki...

Cenabetlik bende olabilir. GS'li kuzenim Fabri her maç gol yiyor dediğinde maçın bitmesine 3 dakika vardı ve ben yemedi işte demiştim.

Bu maçta hiçbir eleştiri getiremediğim 4 isim var, Gökhan Gönül, Babel, Tolgay ve Adriano. İnler'i de eleştiremiyorum girdiği dakika itibarıyla.

Hoca Cenk default diyor ben de hala maçtan önce Demba Ba diyerek romantizm yaşıyorum.

Ekrem35 dedi ki...

@emir oem
Ben bizim maçların daha zor olduğunu düşünüyorum. Kaç maçtır yenilen bursaspor artık kendi sahasında hem husumeti olmasından hem de can havliyle oynayacak olmasından dolayı çok daha farklı oynayacaktır.

Kasımpaşıyı son iki sezondur yenemiyor ve hatta yeniliyoruz yanlış hatırlamıyorsam.

Düşme hattındaki antep deplasmanı var sonra.

Başakşehir içerde gençleri yener büyük ihtimal. Ts 2 maçtır yeniyor olsaydı ordan çıkamazlardı ancak son 2 maçta aldıkları sonuçlarla 4.lük şanlarını azalttılar. Daha sonra kendi sahasında adanaya 4-5 tane atar adebayor 3 tane atar.

Şampiyonluğun gitmesi hiç de zor değil bence.

hayalet dedi ki...

Kasımpaşa konusuna katılıyorum. Puan kaybetme ihtimali en yüksek maç. Antep düşme hattında herşey olabilir.
Belediye ise belki Trabzona takılabilir ama onlarda kötü bu aralar. Atiba'nın son dakika golünden sonra toparlanamadılar. Ben şampiyonluğun gittiğini düşünüyorum. Açık ve net.

czeslaw dedi ki...

yukarıda da dediğim gibi normal şekilde puan kaybetsek, hatta maçı kaybetsek yine şampiyon oluruz derdim. maç sonu ne konuşuldu bilmiyorum, ama bundan sonra kafayı toplamak zor olacak.

hepsini geç, talisca mevzuu var. muhtemelen 3 maç civarı ceza alır. rvp'ye hareketten ceza verdiler, onu es geçerlerse olmaz. finalde dönse, takım finalde olamayabilir. çok acayip ya, hakikaten çok acayip. konuştuğumuz şeylere bak.

Massaro dedi ki...

bu şampiyonluk verilmiştir, buradan bjk şampiyonluğu alamaz, moralmen bitmiştir. Ancak başakşehir stresi kaldıramazsa, şampiyonluğu verebilir, bjk alamaz.

Valeranga, 11 puan geriden verilen maç, Şenol Güneş'in 96'da vermesi falan, bu iş bitmiştir, önümüze bakacağız. 4 ay Eto'o peşinden koçacağımıza iyi bir adam alsak CL'de ikinci turdaydık.

Unknown dedi ki...

Anlatmaya çalıştığım ipler hala bizim elimizde, bugün oynadığımız oyunu oynadığımız sürece kalan rakiplerin hiçbiri bizim yolumuza taş koyamaz. 4 maçta 12 puan yaptığımız vakit şampiyon oluyoruz. Yeter ki girdiğimiz pozisyonlarda işi sulandırmayalım artık. Bugün 3-4 tane atacağımız maçta 1 gole razı olduk yine, onda da Quaresma Aboubakar'a topu çarptırdı.

Talisca 1 maç ceza alır, 35 kişi tek adamı linç etmeye çalışanlar 3 maç ceza alırken, Talisca'ya 3 maç veremezler. Disiplin kurulu büyük ihtimalle 3 maç verir, tahkim de tahrik var diyip 1 maça düşürür.

nathan dedi ki...

@Emir oem. Bugün ilk yarıda oynadığımız oyunun Avrupa maçları dahil son 5-6 haftadaki en iyi oyun olduğunu kabul ediyorum. Sorun bunu bilinçli yapıp yapmadığımız. Ben de iyimserim içimdeki ses şampiyon olacağız diyor. Ancak taraftardaki kötümserliğin nedeni de bu bahsettiğim konu. Eğer baştan sona mantıklı bir taktikle oynasaydık son yarım saat belki 20 dakika böyle olmazdı. Bu bir takım oyunu yani içinde herşey var. Misal, bir yere gitmek istediğinde uzaklık sana çok da fazla gelmiyorsa yürümeyi göze alabilirsin. Bunu yaparken de vardığın yerde dinlenme şansı bulup bulamayacağını, eğer gittiğin yerde fiziksel bir efor sarfedeceksen buna uygun olup olmadığını vs herşeyi hesaplarsın. İlk yarıyı izlerken hepimiz biliyorduk bu temponun 60'a kadar yeteceğini. Maalesef benim gördüğüm hoca bunu değerlendirememiş. Bu tür müsabakalarda inisiyatif herşey demektir. Takımı tanıyan kendisi, tempo düşünce oyunu ona göre ayarlar, rakibin haline göre yeni bir plan geliştirirsin. Hoca bir oyun oynatıyor, kilit oyunculardan birinin kası sertleşene kadar değiştirmiyor. Değiştirdi. Sonraki şablonda bu değişikliğe ve sonraki değişikliklere uygun bir oyun anlayışı maalesef yok.

Oyunculara bağlı bir takımımız var. Dolayısıyla bundan ssonra herşey onların mental olarak hazır olmasıyla ilgili. Ama aynı zamanda hocanın hangi oyun anlayışını sahaya yansıtacağını da bilemiyoruz maalesef. Her hafta yeni bir macera. Gerçi bir taraftar böyle bir heyecanı niye sevmesin ki. Bir çeşit atraksiyon hep var olayı.

nathan dedi ki...

Bunları yazarken Cenk değişikliği aklıma bile gelmedi oyunla taktikle vs ilgisi olmadığı için.

Armagan dedi ki...

önümüzdeki 4 maç için:
Bursa en zoru olabilir hem ceza durumu hem de bu dip noktadan çıkış için ekstra efor gerekeceğinden dolayı. Ancak yanlış görmediysem 2. devrenin en az puan toplayan takımı(13 maç,8 puan) ve zaten bu adamları geçemiyorsak hiç şampiyon olmayalım daha iyi.

İçerde oynanan kasımpaşa ve osmanlı maçlarını alacağımızı düşünüyorum bir şekilde.

Tek kalan antep maçı, onların da bize gelene kadar oynayacağı akhisar ve rize maçları çok kritik, son 3 deplasmanda 3 galibiyet almışlar.yarınki oynayacakları maç çok kritik eğer kaybederlerse yavaştan alt lig yolu gözükür onlara.

Kısacası şampiyonluk için havaya girmemiz lazım ve bu konudaki en kritik maç bursa olacak, haftaya alırsak meşaleleri yakıp yürürüz. Tahminim son maça kalırız, şampiyon oluruz.

Massaro dedi ki...

başakşehir cumartesi oynuyor bizden önce gelecek hafta, gençleri yenerse ki, gençlerin bi avrupa iddiası yok görünüyor(?), biz bursa maçını alamayız. Momentum bu işler, basketbolda çok olur.

nathan dedi ki...

Bursa maçını geçeriz. Antep bizle oynayıncaya kadar düşecektir düşüncesindeyim. İşler son maça kalsın Vodafone'da sorun olmaz. Bir tek Kasımpaşa maçı sakat bizi zorlar maalesef.

fidddas dedi ki...

- hoca asiri formsuz. cenkten vazgecmesi lazim.
- macta penalti verilmemis, hata bizde olsa bile emenike faul yapmis
- son iki macta 5 puan verdik. basaksehire berbat oynadik ama bu aksam iyidik.
ama taraftar sampiyonulk verdik diyor. hala 2 puan ondeyiz. bu maci gecen yilin akhisar maci gibi gormek gerekiyor.
takim uzerindeki baskiyi atsin oynasin, hoca kendine gelsin takimi oynatsin kendisi fren olmasin tamam da taraftar da sampiyonluk gitti moduna girmesin bi zahmet.

Hidayet dedi ki...

@nathan

aynı zamanda iyi oynarken bile , hücumumuz da oyuncu tercihlerine bağlı . plan yok .ilk yarı q7 iyiydi, karşısında ismail vardı ,yedi onu . peki ismail olmasaydı ? yine q7 üzerinde oynardık . göknah gönül'ün ilk yarının sonlarına doğru fener kalesinin önünde top önünde kaldı , orta yapmaya o kadar alışmışız ki ,çaprazdan orta yapacaktı , fakat baktı önü bpmboş ,biraz daha topu süreyim dedi. o kadar orta ezberi var ki. eğer ozzy'nin abou'ya çıkardığı ilk yarıdaki pas gibi , o işleri çok yapabilen takım olsaydık ,ki geçen yıl öyleydik , takıma daha fazla güvenirdik. caner oynasa uzun orta yapar , talisca uzaktan vurur , q7 sağdan ortalar. tamamen oyuncu insiyatifine bağlı .

diğer bir eleştirim de ikinci yarıya, sanki 1-0 değil de 3-0 gibi başladık . adamlar üstümüze bile gelemiyor ,fakat bizim hücum ağırçekim. şenol hoca malesef plansız bıraktı bu yıl bizi . ama öyle bir gol yediki takım , kime ne diyeceksin . tolga'dan nefret ediyor diye herkez default sevdi fabri'yi ama , bi volkan'a bak , bi bu arkadaşa bak.

fidddas dedi ki...

burada yazilmis o golu bu ligde sampiyonluga oynamis hic bor takim yemez diye de su yukaridaki goy goyu da sampiyonluga oynamis hicbir takimin taraftari yapmaz.

hoca takim Q7 ne halt varsa elestirilecekse 1 ay sabredin diyorum ben. eger sampiyonlugu kaybedersek yaz 3 ay bol vakit var.

fidddas dedi ki...

kalan maclara bakarsak ;
bursa(d) : son 3 haftada 16 gol yediler. buyuk ihtimal hafta icinde kadro disilari da olacak. 3 puan alirlarsa ligde de kalirlar. bize bilenirler ama taraftar gelmez o maca. 12 yil yasadim ben orada.

kasimpasa (e) : kupa macinin haftasonunda bizimle oynacaklar. onlar icin asil mac o. yipratici bir mactan gelecekler. vodafone arena'da kasimpasa sampiyonluga 2 mac kala yenileceksek zaten sampiyon olmayalim.

antep (d) : su anda kayseri ile 7 puan farklari var yarin akhisar deplasmanindalar. ben rizenin kurtarilacagini dusundugum icin sanlari olmadigini dusunuyorum. bizim mac oynanana kadar ligden dusmus olurlar.

osmanli (e) : son mac ve evde basksehirin paun kaybinda ki muhtemeldir goy goy maci olabilir. olmasa ne olur o maci almaktan baska yol yok.

EfendiBesiktas dedi ki...

@fidddas

Aynen senin gibi dusunuyorum bu maci gecen seneki akhisar maci olarak goruyorum , anlamadigim nokta su hala iki puan ondeyiz biz ve 4 mac kaldi allahinizi severseniz hala avantaj bizde ve ben inaniyorul bu takim 4 macida yenip sampiyon alcak biraz takiminiza guvenin arkasinda durun.

Biliyorum hepimiz cok uzulduk boyle puan kaybetmek inanilmaz bisey ama sakin olun sampiyonlugu hak eden alacak avrupada devlere karsi oynayan takim kazanacak sonunda oyunculariyla muhabir doven kabadayi bozuntulari degil rahat olun.

Sampiyon BESIKTAS

Unknown dedi ki...

@nathan

Geçtiğimiz yıl akhisar deplasman maçını hatırlayın, hani direğin bile tolga'dan daha çok katkı yaptığı maç (o hafta sonu puan durumu: beşiktaş 70, fener 67, hatta sonraki hafta 73-70). Blogda yazılanlar:

Şurada: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4772417004724515370&postID=8092285619264932084&isPopup=true#form

ve şurada: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=4772417004724515370&postID=7872383110841957501&isPopup=true#form

Yine böyle karamsar hava vardı ve önümüzde bu seneye göre ekstradan gs deplasmanı, arkamızda ise rakip olarak Fener vardı. Başakşehir değil. Rakibimiz Başakşehir'den Emre'yi çıkar, kaç gömlek aşağı düşerler acaba? veya Visça. Vişça ve Cengiz 3'er sarı kart ile kart sınırındalar. İki hafta önce Rize maçını zar zor 3-3 bitirdiler. Bu hafta sahada gezinen Antalya'yı son dakika golüyle yendiler. O kadar da ahım şahım futbol oynamıyorlar. Her maç bizim maçta oynadıkları futbol yok ortada. Bizim olduğumuz kadar onlar da oyunculara bağlı. Gs muslera ile şampiyon oldu bu ligde. Elbette isimlere bağlı olacağız. Yapmayın, etmeyin.

Atan ve tutan isimlerimiz ne yazık ki güvenilmez, mart ayında bitirebileceğimiz ligi buraya kadar bu yüzden getirdik. Hala öndeyiz ve avantaj bizde. Bundan sonrası için tecrübemiz ile alır gideriz.

Massaro dedi ki...

güzel kardeşim Bursa'nın hocası Mutlu geçen gün istifa etmedi mi? Türk futbolunun bir numaralı kuralı, takım değiştiren takım 2-3 hafta ara gazı alır, ve o 2-3 hafta boyunca iyi sonuçlar alır değil mi? 30 yıldır takip ediyorum şu futbolu, üstteki kural hiç şaşmamıştır.

Mutlu istifa edince bizim için çok kötü oldu dedim kendi kendime.

nathan dedi ki...

@hidayet nurügengi. Aynen. Geçen yıl lig çok daha zorluydu ama nispeten oturmuş bir kadroya eklenen Gomez gibi başarılı bir isim vardı. Çok fark ettirdi. Tercihtir saygı duyarım, bireysel olarak başarılı görünmeyen Olcay gönderildi golcü olarak da Cenk'te ısrar edildi. Üstüne Tolgay kenara çekildi ve orta sahada defansif olarak herşey Atiba'ya bırakıldı. Bunun anlamı şu, Oğuzhan Talisca Q7 Babel Cenk ve bazen Aboubakar'ın bireysel performansları iyi olursa gol atar kazanırız aksi halde zorlanırız. Benim derdim Q7 kanat görevini benimseyip iyi ortalar yapmaya başladı diye sevinirkenki halim. Elbette olumlu gelişme ama "sürdürülebilir" kelimesi hayatın her alanında olduğu gibi futbolda da önemli. Daha önce de değindim. Telefon kulübesinde çalım atabilen oyuncularla gelen şampiyonluklar sürdürülebilir değil. Neyse ki ligimizin ortalaması o kadar kötü ki 90'ların başındaki oyun anlayışımız gayet iyi işledi. Sonuç olarak bu saatten sonra bu konuda bir şey değişmez. Umalım ki futbolcularımız kafayı rahat tutsun ve kalan 4 maçı alıp göbeğimizi kendimiz keselim. Yoksa hocadan bir şey beklemiyorum.

planck dedi ki...

top kaleye giderken sayfayı kapattım. ilk işim şampiyon beşiktaş, 3 yıldız, fenerbahçeye giydirme üzerine tivit floodu yapan bjk tivitır hesaplarını unfollow ettim. şampiyonluğu verirsek herhalde hayatımdan futbolu unfollow ederim.
ps: golde fabriye faul var + penaltı verilmedi ama 1 oyuncu bile itiraz etmedi. inanılmaz.

nathan dedi ki...

@Emir oem. En baba total futbol oynayan takımlar bile isimlere bağlı olur elbette. Bakınız Ajax'ın değerlendirme sisteminin özeti:

http://www.thepositiveencourager.global/the-ajax-tips-model/

Sorun bunca maliyetle bu modelin 4 unsurundan birine hala bu kadar bağlı olmamız. Bu yıl şampiyon oluruz dediğim gibi buna inanıyorum. Ama aynı kafayla 4-5 yıl olmaz.

Neyse iş yıl yerine aylık hallere düşmesin de yeter ki.

Massaro dedi ki...

başakşehir geçen gün son dakkada puan aldı, biz son dakkada puan kaybettik. Bu psikolojiyi gözden görmezden gelip, maçları analiz etmek doğru değil. Başakşehir şampiyonluk stresini Rize maçında attı, rahatlar artık olursa olur, olmazsa olmaz. Geçen sene FB'nin öyle bir rahatlığı yoktu, bence durumlar farklı.

Geçen sene böyle bir durum mu oldu Emir? 2 haftada puan farkı 7'den 2'ye indi, hatırlamıyorum, geçen haftada böyle birşey mi oldu?

Ben en son bunları 2004'de 11 puandan kaybederken yazıyordum, kaybedeceğiz diye, millet yine fikstür hesabıyla şampiyon oluruz diyordu.

fidddas dedi ki...

belediyesporun maclarina bakarsak ;

gencler (e) : gencler onlarin tarzina ters takim. hucum oynamayi sevmiyorlar bile.

trabzon (d) : yukarida trabzona amacsiz denmis. 4luk icin 4 puan var. galatasaray zaten dagilmis. 4.luk ile 5 lik arasinda eger kupayi basaksehir ya da fenerbahce kazanirsa sezonu 20 gun erken acmak var. o kadar kolay teslim olacaklari bir mac degil

adana (e) : en kolay maclari. ayni hafta biz de ayni statu de bir takim ile oynayacagiz.

kayseri (d) : rize kayseri cekismesinin son haftaya kalmasi durumunda zor mac olur aksi durumda bizim zaten 31 ve 32 haftalarinda puan kaybetmememiz gerekiyor.

bu arada cengiz, visca ve bekir 3 er sari kartla oynuyor. gencler macinda cengiz visca dan biri tarbzon macina cikmamali.

fidddas dedi ki...

bursanin hocasi istifa ettikten sonra 6 yediler. alt yapi koordinatoru takimin basinda. ligden dusmeleri mucize olur. ustune yeni hoca bu oyunculari bu takima kim aldi falan demis.
batalla disinda bir oyun planlari bile yok ki dedigim gibi hafta icinde merter, ismail falan gibi oyunculari kadro disi birakir onlar.
biz de 3o yildir ulkede futbol izliyoruz. ustune bursayi taniyorum. onlar haftaya maca alt yapidan 5 oyuncuyla cikarlar. yenilirsek de bu cocuklarla yenilelim diye.
son 3 hafta da 16 gol yemis takima bu ligin en cok gol atan takimi gol atip yenemeyecekse bizim takimin icerisinde kazna kayniyor demektir.

Massaro dedi ki...

bence beşiktaş'ın tek şansı bu hafta başak yener, biz yenilirsek onlar öne geçer ve önde olma stresi onları sarar, oradan döndürebiliriz. Yoksa iş son 2 haftaya kalırsa biz biteriz. Hani son hafta geldi diyelim, fark 1 puan öndeyiz, başak şampiyon olur.

Ama şu gelecek hafta 1 puan geriye düşersek, bjk şampiyonluğu kaybetti diye deşarj olur, ama başak'ın ts deplasmanına çok stresli gitmesi demek.
Bence gelecek hafta resmi belirleyecek gibi. Özellikle Başak'ın futbolunu izlemek lazım.

Unknown dedi ki...

@Massaro

Geçen yıldan benim aklımda "Puan farkını 8 yapalım psikolojik üstünlük bize geçsin" kaldı :)

Geçen yıl bizim akhisar'a takıldığımız hafta adamlar trabzona deplasmanda 4 atmışlar ve 5 olan puan farkını 3'e indirmişlerdi. Alacağımız tek mağlubiyet ile ikili averajla üstümüze çıkacaklardı.

Her ne kadar kanser hücrelerimize işlemiş olsa da buradan ligi başakşehir'e vermeyiz.

Basar dedi ki...

Şampiyonuz. Rahat olun.

Ben Başak'ın Gençleri yeneceğinden bile şüpheşiyim.

Gelenden gidenden 5-6 yiyen Bursa'yı , bizim maça kadar düşmesi kuvvetle muhtemel Gaziantep'i , amaçsızlar ordusu Kasımpaşa ve Osmanlı'yı yenemeyeceksek şampiyon olmayalım zaten . 70 altında puanla şampiyon olunmaz . En iyi durumda 76 yapıyoruz .

Şahsi fikrim 74'le şampiyon oluruz , hoca şampiyonluğu Cenk'in krallığından çok isterse ...

Unknown dedi ki...

Bursa'nın yine otobüsünü taşlamış taraftarı, hafta içi ortalık daha da karışır, fidddas'ın dediği gibi kadro dışılar falan patlar şimdi. Fazla hırsla sahaya çıkacaklardır, gaza geleceklerdir. Genelde bu tip oyunlar akıldan yoksun olur. Çıkar sakin sakin topumuzu oynar 3 puanımızı alır geri geliriz.

hayalet dedi ki...

Geçen sene kadroda Gomez vardı. Ayrıca fb gibi şampiyonluk kaybetmeye alışmış bir takım vardı. Bu belediye kompakt takım. İşi bitirebilirler. Tek şansımız ts maçı var onların. Bence biz 4/4 yapamayız.

hastati dedi ki...

yokmu bi abi toparlasin burayi! heeey

Unknown dedi ki...

Geçen sene ki akhisar maçı ile kıyas edenler var.o maç 3-2 yeniktik direkten döndü sonra 3-3 yaptık.şimdi ise son dakika ile 2 puan gitti.arada dağlar kadar psikolojik fark var.

nathan dedi ki...

Eğer sakatlıkları uzun sürmezse defansın önüne Atiba-Tolgay ikilisiyle başlamamız halinde bu 4 maç bize fazla dokunmaz. Değişmeli oynamaları gereken birbirlerine benzeyen Talisca ve Oğuzhan. Marcelo-Tosic ikilisi geri dönecek ve beklerimiz de iyi çok şükür. Hoca Cenk'te ısrar etmeyip Aboubakar-Demba Ba ikilisiyle golcü rotasyonuna gelirse enseyi karartmaya hiç gerek yok. Aslında kaleci ve defans dışında ligde kaliteli rotasyon için gerekli oyuncularımız var. Biri inat etmeyi bırakırsa biz de rahat rahat şampiyon oluruz. Ben Fabri'yi biraz daha bahtsız görenlerdenim yani Beşiktaş için daha iyisi şart ama mevcut şartlarda asalım keselim laflarını biraz fazla buluyorum.

nathan dedi ki...

Yazıda değinmemişim: kanatlarda hariç bu rotasyon için. Bunu isteyen ve yaptıran belli. Bir şey demiyorum.

Unknown dedi ki...

Geçen yıl rakibimiz fenerdi, kadrosunda kjaer, nani, diego, van persie, alves gibi adamlar vardı. Aziz yıldırım gibi kulüp başkanı tokatlamayı kendine hak gören bir başkana karşı mücadele ettik. Taraftarı ve hatta basını olan bir camiaya karşı mücadele ettik. Daha bunun şekipi mahmutu falan var.

Geçen yıl kulübede ağlayan, sahada ayakları birbirne dolaşan defans oyuncuları ile mücadele ettik fenere karşı, ileride gomez vardı da, geride ismail köybaşı, serdar kurtuluş, alexis delgado... Bu sezon arka taraf geçen yıldan fersah fersah iyi de öndekilerin ne yapacağı belli değil. Kestiremiyoruz ama buna rağmen de bursadan, antepten, kasımpaşdan veya osmanlıdan kötü takım değiliz. Rakibimiz de barcelona değil.

Eğer şampiyon olamazsak oyuncuları da, teknik heyeti de, yönetimi de, koy şu g.tveren kanaryaya'dan başka tezahurat bilmeyen, 10.dkdan sonra çekirdek çitleyen taraftarı da gömecek çok vaktimiz olacak.

hastati dedi ki...

hanim soyledi: mac bu son dakkada koyarsin da koyarlarda. ne bu hayatimin travmasi da ne demek.

YSY dedi ki...

Eğer emenike o golü atsaydı daha az üzülürdük.

Neyse konuşulacak birşey yok. Olan oldu. Eğer bu takım mental olarak bunun altından kalkarsa ki bence kalkacak en büyük kazanım o olur.

Unknown dedi ki...

Bir de trabzon camiası nefret ettikleri emre b. ve milli takım döneminden taktıkları abdullah avcının takımına yatmaz. Yatarsa olay çıkar.

Basar dedi ki...

Beyler bi silkinin ayıptır. Dün kötü oyunla mi 1 puan verdik bu ilk sorum, bizim kalan 4 maçı alamayacak kadar kötü olduğumuzu mu düşünüyorsunuz?

Bence sorun taraftarın mantalitesinde, özguvensizlik hortladı yine. Rahat olun bi

hayalet dedi ki...

Ts maçına güveniyorum sadece. Gençlerden puan almasını aklı başında kimse beklemiyordur. İnönüdeki Kasımpaşa maçı beni tedirgin ediyor. Adamlar ters geliyor bize.

can dedi ki...

Bugun Fenerbahce'yi ezmemize ragmen korkunc talihsiz bir beceriksizlikle yedigimiz golle yenildik ama hala ondeyiz ve onumuzde Trabzon deplasmani gibi bir mac da yok. Bugun bozulan moraller haftaya Yavsaksehir takilirsa ya da Bursa'yi yenersek toplanir, yeniden sampiyonluk havasina girilir. Bu haftalar boyle, Besiktas'im gibi, bir siyah bir beyaz. Sene sonu sampiyon olunca sezonun klibini izlerken bu heyecani tatli tatli anariz.

Koca sezonun özeti gibi bir maç oldu bizim açımızdan. Ne Cenk denen düşük enerjili hımbıl ne de Aboubakar ayarsızı bu takımın forveti olamaz. Abou son haftalarda toparlamış olsa da şenol hocanın evlat sevgisini yenemedi. Her ne kadar bombok bir sezon geçirseler de taş gibi stoperleri olan tecrübeli ve derbi canavarı bir takım var karşında. Kontralarla maçı bitirecekken Cenk gibi yavaş, güçsüz bir adam ne diye oyuna alınır ki ? Şahsi fikrim Türk insanına özgü olan adamcılık hastalığından. Madem Cenk'i alacaksın Talisca'yı Babel'i falan çıkar. Eli belinde dolanan forvete mahkum ediyorsun koca takımı. Akıllanır mı hoca? Hiç sanmıyorum.

Barreto dedi ki...

Son üç maçımıza bakınca önümüzdeki dört maça ümitle bakamıyorum. Cenk, Q7, Abu, Fabri, İnler, Atınç, Tosiç ve Mitroviç'e bakınca zerre ümit göremiyorum. Basķı altında Fabri Tolga'laşıyor. Q7'ye şut atması zinhar yasaklanmalı. Şampiyonluğu Atiba ve Adriano dışında hak eden yok gibi geliyor. Hele yönetim şampiyonluğu hiç haketmiyor. Hoca'da zaten önde götürdüğü sezonu hediye etme konusunda en parlak CV'ye sahip. Başakşehir puan kaybetmediği sürece Şampiyon olabileceğimizi düşünmüyorum. 9 kişiye karşı maçı 1-0 kazandığını, 3. yıldızı çoktan taktığını, şampiyonlar ligi gelirleriyle Abu'ya 6-7 milyon verebileceğini düşünecek kadar rahat hissediyorsan kendini, feleğin tokadı böyle ağır olur. İbretlik bir sezon oluyor. Beşiktaş tarihinde çok fazla buna benzer olay olduğu için çok da şaşırmıyor, hayrete düşmüyor insan.

Ekrem35 dedi ki...

En acilinden bir cochise yazısına ihtiyacım var. İşyerinde maruz kaldığımız goygoy, uykusuz geçen gece üstüne ancak öyle kendime gelebilirim.

Hidayet dedi ki...

30 .haftada iyi oyundan bize ne . bize sonuç lazım . hadi fener'i iyi oyunla yenemedin ,peki kendi sahandaki gs, trabzon ,başakşehir , fener (kupa) maçları . hep bi mazeret . yorgunduk ,kırılgandık ,iyiydik , falan filan
peki nasıl emin olabiliyorsunuz, lyon maçıyla başlayan aptalca hatalarından fabri'nin bir daha yapmayacağını. iyi takım o feneri , 94. dk ya kadar en az 3 yapar. gol yemeden duramıyoruz arkadaşlar ,rakip atamazsa , kendimiz atıyoruz .kalecimiz içeri tokatlıyor falan . sakar bir takımız . sakarlığıyla bilinen bir insanın elindeki vazoyu kırması kadar kolay şampiyonluğu vermemiz. umalım da başakşehir puan kaybetsin .

gece boyu düşündüm ,hiç mi hocaya soran olmadı , neden cenk. 1-0 önde olan takım gol atmış golcüsünü neden çıkarır , maç o'na uygun hale gelmişken ?

yilmaz dedi ki...

Büyük takımlar bu kadar tek farklı galibiyetlerle ligi götürmezler, bir yerde tekler bu. Lanet olası morphy kanunları gereği de bu en kritik, en boktan maç oluverir işte. 2-0'lık maçta Fabri ve Marcelo'nun o topa çıkarkenki stresi x birim ise 1-0'lık maçta 15x birim olur. O yüzden hata yapma şansları da artar. Büyük takımlar işlerini kalecilerinin yeteneğine bırakmamalılar. O maçın o dakikada 2-0 3-0 3-1 olması lazım.

Yorum Gönder

Ara