.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Nisan 2017 Salı

UEL QF Olympique Lyon - Beşiktaş


Tarih:  13 Nisan 2017 Perşembe 22.05

Stadyum: Stade De Lyon

Hakem Hakkında Bilgi: Antonio Mateu Lahoz (İspanya)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ricardo Quaresma ( Belirsiz) / -

Cezalı Oyuncular : Vincent Aboubakar / Maxime Gonalons

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

74 Yorum:

fidddas dedi ki...

bu maçta napoli deplasmanına benzer bir oyun bekliyorum. rakibin deplasmanı kötü. turu ikinci maça bırakacak bir skor almalıyız.
bu yüzden daha defansif bir kadro bekliyorum...
fabri
gökhan gönül marcelo mitrovic adriano
atiba
tolgay oguzhan
talisca babel
cenk
ile çıkılabilir. hatta beck ile başlayıp gökhan gönülü önde kullanabiliriz ama hoca taliscadan vazgeçmez gibi geliyor.

yilmaz dedi ki...

lyon cephesinde son zamanlarda yaşananlar hem lehimize, hem aleyhimize.

Lorient maçında yedeklerle çıktılar ve ağır bi hezimet aldılar. Aslında yedekler değidimiz de 2-3 oyunculuk bir rotasyon. Bizim maçta da Memphis ve Gonalons oynamayacak. Kendi evinde küme düşme hattındaki rakibinden üstelik öne de geçmişken böyle bir fark yemesi, kadrolarının çok yönlü olmadığını gösteriyor. Bu bizim için güzel bir haber olabilir.

Fakat adamlar çoktan ligi bitirmiş ve kupaya çevirmiş gözünü. Felaket bir baskıyla başlamaları muhtemel. Maalesef biz bu tip bir baskıyı yediğimizde bocalayabiliyoruz. Bence ilk yarıyı gol yemeden ya da bir şekilde berabere bitirebilirsek tur bize döner.

Bu arada, napoli maçıyla karşılaştırmamak lazım. O maçta Beşiktaş'ı ne napoli ne Avrupa tam olarak tanımıyordu. Şu anda lyon ciddi ciddi hazırlanıyor Beşiktaş'a. Artılarımız, eksilerimiz baya baya göz önünde.

yilmaz dedi ki...

@fiddas valla görmemiştim yorumunu :D

fidddas dedi ki...

tolgay yerine necip kullanılıp orta saha sertliğini arttırabiliriz. Necip bu tip maçlarda çok iyi motive oluyor. kart tehlikesi var ama en azında 50-60 dakika ilk sarısını alana kadar rakibi yıpratabilir, rakibin orta sahadan kanatlara giden pas bağlantısına çomak sokabilir.

fidddas dedi ki...

@yilmaz
:)
ligde oynadığımız oyun ile sonuç alamayız. dediğin gibi çok istekli başlayacaklar, bir şekilde rakibi kırıp, sindirmeliyiz.
genç kadro oldukları için ilk yarı sert bir orta saha ile motivasyonları kırabilirsek ve bu süreçte kart görmessek babel, oğuzhan ve talisca ile skor alırız diye düşünüyorum.
ama git-gelli hızlı oyun olursa ve tempoyu onlar koyarsa bizim pek şansımız kalmayabilir.
düşük tempo ile nereden geldiğini anlamadıkları bir gol atarsak (ki defansları buna izin verecek yapıda) (aynı napoli deplasmanındaki gibi :)) ibre bize dönecektir.

turgay dedi ki...

anıl demirci isimli bir arkadaş twitterda çok güzel değerlendirmeler yapıyor. bakmanızı tavsiye ederim. bence mitrovicle başlamak en iyisi. adamlar defansta gerçekten yerleşim olarak büyük boşluklar veriyorlar. erken gol yemezsek bence gol atarız diye düşünüyorum. umarım cenk eline geçen fırsatlarını değerlendirebilir. ancak bence aşağıdaki kadro ile çıkarsak daha fazla topa sahip olur ve talisca babel ikilisi ile ileride ciddi fark yaratabiliriz. böylece cenk maçın durumuna göre son 30dk ileride cezalandırıcı olarak görev yapabilir.

fabri
gönül-marcelo-mitrovic-adriano
atiba-necip
tolgay oğuzhan
talisca
babel

turkkant dedi ki...

Quaresma denildiği gibi oynamayacaksa, muhtemelen Tosiç'i sol beke Adriano'yu sol öne kaydıracaktır.

QuaresmA dedi ki...

Yukarıda yazılan 433 varyasyonlarından biriyle oynayacağız muhtemelen çünkü takımın da az çok alışık olduğu bir düzen ama kağıt üstünde bu maça en uygun taktik şöyle bir dizilişle 343 olurdu.

Fabri
3 stoper
Bekler hücumda ortasahada, defanstayken ise savunmada
Tolgay/Necip - Atiba - Oğuzhan ortada
Talisca - Cenk - Babel ileride, Talisca ve Babel forvet arkası ile kanat forvet arası bir rolde.

Tabi bu dizilişle oynamayacağız takım alışık olmadığından.

Esas soru işareti Necip'in mi, yoksa Tolgay'ın mı oynayacağı gibi gözüküyor. Tolgay ŞL'de daha iyi işler yaptı ve daha iyi topçu ama daha formsuz. Necip de tam tersi ve üstüne kırmızı kart yiyebilir. Benim tercihim bu maçta Necip olurdu. 60'tan itibaren ise sarıyı yediği an Tolgay girebilir.

dominic molise dedi ki...

bence en buyuk handikap ilk macin deplasmanda olmasi.
inonu'de bence besiktas hedef maclarda cok fena zorlaniyor.
bence bu mactan iyi bir skorla donecegiz.
skor tahminim 2-1 lyon lehine.
ama maalesef inonu'de 2-0 kaybederiz.

Basar dedi ki...

@turkkant Şenol hoca yazdığını yaparsa ki daha önce bu dediğini yaptı (Napoli iç saha maçı) çok sıkıntı yaşayabiliriz. Zaten Napoli maçında Oğuzhan tosiç değişikliği yapmıştı. Adriano muazzam bir bek orta bir sol ön oyuncusu. Tosiç vasat bir stoper kötü bir bek oyuncusu.

Ben kendi fikrimi söyleyeyim Taliscayi Kanada alıp Tolgay'ı ortaya alırdım. Bir süre böyle zorlayıp ikinci yarıda Necipli versiyona dönerdim. Fransa lig 4.sunun Napoliden (ki çok acayip bir takımdı) ve benficadan iyi olduğuna inanmıyorum. Tur olur olmaz ama Taş gibi oynayacağımıza eminim. Lyon 2. Maça deplasmandan çıkıp deplasmana uçarak oynayacak, biz ise net dinlenmiş olacağız. Seyirci olayını da unutmamak lazım. Orada dehşet taraftarımız olacağını düşünüyorum. Uzattım... tur ortada

hayalet dedi ki...

Necip-ozzy-talisca-atiba baklava ortsahası bizi oradan rahat çıkarır diye düşünüyorum. Bunu daha önce denedik ve verim aldık. Hem daha akışkan ve dinamik bir ortasahamız olur.
Ayrıca Lyon duran toplarda etkili bir takım. Belli ki çalışıyorlar buna. Tosic'in Rodollega macerası, beni Mitrovic tercihinin, daha iyi olabileceğine ikna etti.
Ayrıca Adriano'yu önde kullanıp Tosic'i beke çekip Mitroviç-,Marcelo tandemi görürsek şaşırmam. Bu tercihin doğru olmadığını düşünsem de hocanın bir bildiği vardır derim.

Pheaglix dedi ki...

Aynen @turkkant'ın dediği şekilde oynarız gibi geliyor.

---Fabri---
Gökhan-Marcelo-Mitrovic-Tosic
---Atiba-Necip---
Babel---Oğuzhan---Adriano
---Cenk---

Bu maç özelinde Tosic'in sol bekte oynaması daha faydalı olabilir, en azından dengesiz çıkışlarının vereceği zararı Adriano sayesinde minimuma indiririz. Yalnız böyle bir kadro ve Abou'nun eksikliğinde galibiyet hayal gibi duruyor en sağlam piyasa yapacağı maçta cezalı kendisi sağolsun.

Hakem hakkındaki yorumlar da pek hoş değil. Umarım Kiev maçına benzer bir tablo oluşmaz. Hani skor olarak olmaz da, maç başında yapılacak olası bir hakem hatasına reaksiyon gösterebileceğimizi sanmıyorum. Ki hakemi geç (çok da bizi şampiyon yapmayacaklarcı olmaya gerek yok), maç başında gelecek bir Lyon golüne reaksiyon gösterebileceğimizi düşünmüyorum.

carlito dedi ki...

Tosic konusundaki yorumlara ve baklava dizilişi fikrine ben de katılmaktayım..
Tosic bu tip maçlarda bizi yakma potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu defalarca göstermiş bir oyuncu.. bu maç defansın daha çok çakılı oynayacağı ve hızlı geri dönüşlere çok ihtiyacımızın olmadığı bir maç olacağı için Mitrovic'e güvenebileceğimizi düşünüyorum..
hem stoperde yapılacak değişiklik ve baklava sisteminin rakibi şaşırtma anlamında da faydası olabilir.. eminim bizi sıkı çalışmışlardır ama daha ziyade son dönemlerimizi analiz etmişlerdir.. baklava dizilişini daha önce deneyimledik ama üzerinden zaman geçti, o maçları izlediklerini sanmıyorum..
yalnız bu orta saha dizilişinde Talisca'yı dörtlünün içinde değil önünde kullanmamız gerektiği düşüncesindeyim.. kafamdaki 11 şöyle:

Fabri
Gönül Marcelo Mitrovic Adriano
Atiba
Necip Oğuzhan
Tolgay
Babel Talisca

kenarda bir silahımız olmalı bence, Q7 ve Aboubakar olmadığına göre Cenk bu işlevi görebilir ve süre aldığında da eminim maça etki edecektir..
ümit ediyorum ki, Quaresma'nın yokluğunu avantaja çeviririz.. benim düşündüklerimi uygulamasa bile hocaya güveniyorum..
dilerim şans yanımızda olsun, tarihimizde olmayan yeni bir başarıyı daha elde edelim..

Unknown dedi ki...

Oyun ezberi üzerinde fazla oynamadan ilerlemek bence daha doğru gözüküyor. Ezber dışına çıktığımız zaman sıklıkla bocalıyoruz. Her ne kadar oyuncu grubumuz bence de bu denemeye uygun olsa da, yeni bir şeyler denemek için bu maçı seçmenin pek mantıklı bir tercih olmadığını düşünüyorum. En iyi bildiğimizi yeniden uygulamaya çalışmak daha mantıklı.

Oyuncu tercihlerinin de sistem tercihi gibi bilinenler üzerinden yürümesi bence daha doğru. Mesela Tolgay'ın sahada olduğu anlarda hücuma çıkarken sıklıkla yaşadığımız top kayıpları bizi zora sokuyor, bunu bir çok defa test etme ve gözlemleme şansına sahip olduk. Elimizde artık böyle bir veri var. Hatırlaması bizim için oldukça acıklı ama Kiev maçında Tolgay'ın yaptığı çok sayıda top kaybı başımıza bela olmuş ve yanlış hatırlamıyorsam yine kendisinin bir top kaybı sonucu ve gelişen saçma olaylar zinciri sonucunda eksik kalmıştık. Hocanın Tosiç'ten vazgeçmeyeceği varsayımına dayanarak ikinci bir potansiyel soruna gerek olmadığını düşünüyorum.

Oyunu daha tahmin edilebilir olan ve kısıtlı kapasitesine rağmen verilen görevleri seçmeden uygulama konusunda daha başarılı olan Necip tercihi bence daha doğru olacaktır. Necip'in olduğu bu sistemde Talisca sağ kanada kayacak, Oğuzhan ise Atiba ve Necip ikilisinin önünde oynayacaktır. Üst düzey bir takıma karşı daha defansif bir orta saha dizilişi ile oynamak bence kabul edilebilir bir duru ve Atiba'nın yanında defansif bir oyuncu oynadığı dönemde Avrupa'da daha iyi işler yaptığımızı da geçmişten hatırlıyoruz. Ayrıca defansif sorumluluklarını paylaşan Atiba'nın hücum performansının da yanında Oğuzhan olduğu döneme göre arttığını düşünüyorum. Diğer taraftan Şenol hoca sezon içerisinde Quaresma'yı oyundan aldıktan sonra bir çok defa Talisca'nın kanatta olduğu dizilişi de denedi. O yüzden Babel-Atiba-Oğuzhan-Necip-Talisca orta alan dizilişi bizim için daha uygun gibi.

Özetle ben daha defansif bir takımla fena işler yapmayacağımızı düşünüyorum. Tottenham, Liverpool, Napoli, Benfica deplasman sürprizlerine bir yenisini daha ekleyeceğiz. Vurduğun gol olsun kartalım...

QuaresmA dedi ki...

Necip yerine tecrübesiyle Gökhan İnler daha mı faydalı olur acaba? Necip'in kırmızı yeme riskini epey yüksek görüyorum ben.

Zaitsev dedi ki...

* Ben defansta çok fazla değişikliğe karşıyım. Tosiç'i sol bek Adriano ön derken defansta 2 bölgeyi oynatmış olacağız. Ben maksimum tek değişiklik olması görüşündeyim ki yeni gelen diğer 3ü arasında kaynasın.
* Taliscayı kanada atarak bu işi çözecektir hoca tahminim. Oğuzhanı öne mi atar yoksa Tolgay önde mi başlar. Maçta göreceğiz. Babel-Tolgay-Talisca yapabiliriz. Tolgay'ın maç içi durumuna göre Oğuzhan öne Necip sahaya olabilir.
Fabri
GG-Marcelo-Tosiç(Mitroviç)-Adriano
Oğuzhan - Atiba
Talisca - Tolgay - Babel
Cenk

* Atiba-İnler birbirini resetliyorlar gibi geliyor bana. Hoca da ondan tercih etmiyor pek. Necip olunca pis işleri Necip yapıp Atiba biraz daha inceye kaçıyor. Necip-İnler denemesini uygun bir maçta görmek isterim..

beagle dedi ki...

Kenar Forvet pozisyonu zaten verim aldigimiz bir yer değil.
Necipli baklava ise ligin ilk yarisinda tam çözülmek uzereyken bize direnç kazandiran bir uygulamaydi.
Basketteki alan savunmasi gibi, sürekli oynanirsa çözülür ama bazen acayip değişik güç katan bir taktik olarak kullanabiliriz. Sistemimizden 1 oyuncu değişimi ile oynandigindan da bünye fazla yadirgamiyor.
Zaten iyi olan merkezde kazandigimiz ek direnç, Atiba ve Oguzhan faktoruyle rakibi afallatiyor.
Ben Tosicle de bugün oynamazdim. Mitrovicin savunmaci yönü büyük muamma.

Fabri
Gg, Marcelo, Tosic, Adriano
Necip, Atiba
Oguzhan, Tolgay
Babel-Cenk

çıkar, Taliscayi sari kart durumuna ve skora gore Tolgay veya Necip yerine kullanmayi düşünürdüm. Rakibi gözüm kestiyse Tolgay yerine Talisca da cikabilirdim.

Huzeyfe dedi ki...

@carlito @beagle

Aykut Kocaman ve yedi on liberolar gibi olmus kadro yalniz. Bence Necip ve Tolgay'dan biri fazla. Bu kadar da korkmaya gerek yok. Biz Lyon'dan her halukarda gol yeriz. Bence onemli olan kac tane attigimiz.

planck dedi ki...

Çok ciddi maç ve rakibi hiç uzun uzun izlemediğim için oyuncu tercihleri hakkında birley diyemiyorum. Fakat bildiğim iki şey var, artık omurilikten oynadığımız formasyondan vazgeçmememiz gerektiği ve gol yememek için en garanti yöntemin topa sahip olmak olduğu. Temposuz yavaş pas oyunuyla rakibi uyuşturmak en azından ilk 60-70dk için en iyi yöntem olur. Olay neciple tosiçle mitroviçle tolgayla savunma yapmaya kalırsa o iş olmaz.

clutch dedi ki...

Taliscanın kanatta olduğu bir kadro görmek istemiyorum açıkcası, talisca kanatta sıradanlaşıyor. Q7'nin şu maçta olmaması büyük sıkıntı oldu bize, umarım rövanşa yetişir. Ayrıca Necip-Atiba yaparsa ön tarafta oguzhan afallıyor, bu maçta kötü oynayan bi oguzhanı kaldıramayız. Taliscayı da bu formuyla kesmez diye düşünüyorum, acaba bir süpriz yapıp en uçta taliscayı kullanabilir mi? Kafamda sorular sorular, ama lütfen oguzhan forvet arkası ve talisca kanatta oynamasın.
Fabri
GG Marcelo Mitrovic Tosic
Atiba Ouzhan
Babel Talisca Adriano
Cenk

Tur ortada, lyon ne napoliden ne benficadan iyi takım değil, şu maçta 2-1 yenilgiyi versinler maça çıkmam, biz bu takımı vodafoneda yeriz buna inanıyorum. Kendi liginde 16 deplasamana çıkmış 7 tanesini kaybetmiş, sadece 6 maç kazanabilmiş, tam bir deplasman fakiri takım. Romayı nasıl eledi demeyin çok eğrisi doğrusuna denk gelen bi eşleşmeydi o.

sports guy dedi ki...

Bu macta en buyuk silahimiz Gonalons'un olmamasi olacak. Bizim hem quaresmasiz hem aboubakarsiz oyun pratigimiz mevcut. Sol bek tosic sol on adriano bekliyorum hocayi biraz tanidiysam, cunku takim bunu oynamayi biliyor, daha once yapti.

Gonalons'suz Lyon'u bir tek AZ macinda ic sahada gorduk, 7 attilar evet ama AZ klasman disi bir takim gercekten. Lyon'un orta saha direnci ve defans-orta saha arasindaki zaman zaman yasadiklari bocalamalari Gonalons her yere uzanarak toparliyor normalde.

Yer yer oyunu alabilecegimizi dusunuyorum ben Gonalons yokken. Alamasak bile kontra toplari o olmayinca cok daha rahat isleyebiliriz. Burada babel-talisca ikilisine cok is dusecek.

Zaten toplamda 8 hucumcuyla oynuyoruz bu sene. Bir tanesini lyon deplasmaninda eksiltmek de kufur ettirmesin bari :) olur o kadar.

dominic molise dedi ki...

hem necip, hem tolgay'in ilk 11'de oldugu her dizilis bizi bitirir.
cok net.
tosic'i de acikcasi sol bek olarak gormek istemem.
gg-marcelo-tosic-adri
ati-ozi
tolgay-talis-babel
cenk

benim 11'im bu olurdu.
oguzhan maalesef onde oynayamiyor. birakalim bildigi yerde oynasin.
tolgay onde de arkada da soru isareti. e buyur kardes bi kanatta deneyelim seni, zaten soru isaretisin.

yerine necip bile tercih edilebilir ama ben takimla fazla oynamazdim.
tolgay da necip de o kanatta oynayamaz biliyorum ama vasat olarak idare ederler bence.
arkalarinda da gg olarak zaten. bana sorarsaniz tolgay secenegi ideal olur hatta kanatta. top kayiplari degil mi en cok korktugumuz zaten, kaybetsin kanatta. sanki q7 kaybetmiyor.

carlito dedi ki...

talisca'nın kanatta oynamasından neden bu kadar çekinildiği anlayamıyorum ben..
bir önceki mesajımda baklava dizilişini savundum, ama hadi diyelim ki alıştığımız düzeni bozmayalım, o durumda da kanatlarda babel ve talisca, ortada tolgay olabilir ancak, maceraya gerek yok..
talisca ve babel ikisi de çizgiye gömülüp kalmayacak, bol bol içeri girecek, kanat forvet tarzında oynayacak oyuncular.. e rakibi açmaya çalışacağımız klasik anadolu takımıyla oynanacak bir maç değil ki bu, quaresma gibi bir kanat arayalım.. hatta talisca sağ, babel solda oynarsa ters ayaklı oyuncular olarak ceza yayına doğru topla deplase olarak atacakları şutlarla maçı çözebilirler..

ha, ben yine de atiba, necip, ozzy ve tolgay'ın bir arada olacağı bir orta sahanın abartılı olduğu, bizi bitireceği şeklindeki görüşlere katılmıyorum.. aksine böyle bir kadroyla orta saha üstünlüğünü tartışmasız elimizde tutarız.. ileri üçlüden yapılacak bir fedakarlık yeterli.. bunun korkaklık olduğunu düşünmüyorum, oyunu elinde tutmak için uygulanabilecek bir strateji.. zaten 90 dk sürdürülecek bir şey de değil, en fazla 60 dk böyle oynayıp maçı istediğin şekilde tutarsın, sonra koy Cenk'i maçı koparmak için şansını dene...

turgay dedi ki...

carlito +1

orta sahayı ele geçirebilirsek savunmadaki hatalarından daha rahat yararlanabiliriz. bence tolgay-oğuzhan-talisca-cenk için bu maç avrupaya kendilerini gösterme açısından büyük vitrin. o yüzden nerede oynarlarsa oynasınlar büyük eforla oynayacaklar. hatta mesela babel-mitrovic hatta fabri için bile milli takımları anlamında da vitrin. sakin ve stressiz başlayıp bireysel hata yapmadan orta sahaya hakim olabilirsek ben bu maçtan çok ümitliyim.

Armagan dedi ki...

2. roma maçını güzel geçer diyerekten açtım izlemiştim,şansa bak adamları çektik. Hücumda Benfica gibi hızlı ve teknik, savunmada Napoli gibi kazmalar. Topu hücumda ortada iyi çevirmeli ve savunmada kanatları kitlemeliyiz. Valbuena o yaşına rağmen haldır huldur yardıran bir oyuncu kanattan misal. Tosic'in şu form durumuyla ortada olması bizi yakar. Kanatta en azından o agresifliği bir işe yarar. Olay Mitrovic mi yoksa Tolgay/Necip mi durumundaysa Mitrovic'i tercih ederim. Tolgay'ın oynarsa bizi yakabileceğini düşünüyorum(umarım bu kafı yedirtir). @clutch +1 kısacası, vodafone arena yorumuna da ilk maç ortada bir sonuçla gelirse katılıyorum.

Kapanmak bizim için yenilgiyi kabullenmek olur çünkü 2. bölge sonrası çok iyi organize oluyorlar. Önde baskıyla ani kapılan bir top ve hızlı hücum, yani ne yapmaya çalışıyorsak hep onu oynamalıyız(Necip oturmuş oyunda ileri çıkmaktan çekinen bir oyuncu misal,Talisca ise savunmada kıpırdanmaya başladı).Talisca ve Oğuzhan iyi anlaşırsa biz maçı alırız diyorum. Tabii bunda Cenk'in kazmalığını ve savunmanın bizi yakma potansiyelini yok sayıyorum.Skor tahmini sevmem ama bir his bu maç 1-1, 2-2 gibi beraberlikle diyor.

Vurduğun gol,yediğin ofsayt olsun :)

Buradaki sıkıntı Lyon'un Napoli'den iyi veya kötü olması değil bence , bize ters gelecek bir yapısı olması . Atletik takımlara karşı zorlanıyoruz bunu çok defa gördük . Lyon Avrupa'nın atletizm bakımından en iyilerinden olabilir . Onun dışında ne organizasyon olarak ne genel kalite olarak aşmış bir takım olduğunu söylemek zor .

Dengeyi nasıl kuracağımız çok önemli . İleri 3'lüyü birebir bırakmamak gerekiyor . Heleki Tosiç'le .

Ben de bir şekilde gol atabileceğimiz hissediyorum ama kura çekildiğinden beri gözümde bir anda 2-3 olabilecek bir maç canlanıyor . Özellikle Trabzon maçındaki şanssızlık bu yüzden de çok canımı sıktı .

Ulan Aboubakar ...

Zaitsev dedi ki...

Acaba sol bekte bir Caner sürprizi görür müyüz?

Barreto dedi ki...

Hem Abu hem Q7 yok o nedenle 4312 bekliyorum.
Orta üçlü Ozzy-Atiba-Necip, sol iç Ozzy sol beki yeterince (Necip kadar) kapatamayabilir, o nedenle sol kenara yakın oynayan hücum oyuncusuna savunma da daha çok ihtiyaç olacak. Talisca'nın maçı olursa -ki form durumu da gayet iyi- çok avantajlı skorla döneriz.

Bu arada dün digitürk ün Demba röportajını izledim. En lerini soruyorlardı, en iyi kafa vuruşu yapan Torres, en teknik Lampard falan vs. dedi. Kaleci sorulunca biraz düşündü ve Fabri dedi, ilginç. Fabri'de Demba nın güvenini boşa çıkarmazsa işler kolaylaşır.

Barreto dedi ki...

Bence kadro şöyle olmalı,

----------1----------
77----30-----2------3
----20----13----15---
----------94---------
------23------49-----

Dynamo maçından beri Bordo forma giymiyorduk , yine bordo giyiyoruz :)

Hidayet dedi ki...

q7 -abou olsaydı , hoca'nın şak diye bu iki adamı 11'e yazacağını herkes adı gibi bilir. bu adamlar olmadan çözüm bulabilsekte, kazansakta sonuçta şenol hoca'nın tercihleri ,lig başından beri belli . bizim kolayca yazabildiğimiz tercihler , hocanın kafasındaki oyun şekli ,takım formatının radikal şekilde değişmesi demek ve rakip adana değil lyon. quaresma'nın cl performansı ise kendisini sevmeyenlerin bile beklentilerinin üstündeydi . abou zaten neredeyse avrupa performansıyla kendini gösterdi .

fakat bu maçta abou'yu daha çok arayacağımızı düşünüyorum. talisca iyi futbolcu ,adamı dm yapsan 30 metreden fırsatını bulur yine çakar, fakat oyuna katkısı forvet arkası oynadığı gibi olur mu , bilinmez .ya da kanatlardan birinin q7 gibi çizgide oynayıp bek-stoper arasını açıp oyunu genişletmesi daha iyi olaz mı ?

hoca , eğer q7 olsaydı , ortasaha kurgusunu (ozzy-atiba-talisca) değiştirirmiydi ? çoğu cl- uefa maçında değiştirdi ,fakat ne ozzy , ne talisca 'nın form durumu şimdiki gibi değildi . aceba a. beck /g.gonul , önlü /arkalı oynayamazlar mı ? birçok oyuncunun yeri değişmeden , alışık olduğumuz sistemin oyunu oynanmış olmaz mı böylelikle ?

carlito dedi ki...

bordo forma nedir arkadaş ya! kiev maçından sonra müzeye kaldırılması gereken forma, tarihimizin en önemli maçında tercih ediliyor!
ben öyle uğursuzluk falan gibi batıl inançları olan bir adam değilim ama herşey bir yana, şu takıma siyah-beyaz dışında bir renk giydirilmesine tahammül edemiyorum! ciddi bir baskı kurmalıyız yönetim üzerinde, bir daha ürettirmesinler şöyle uyuz formalar..

planck dedi ki...

ev sahibi lyon beyaz formasını seçtiği için beyaz forma giyemiyoruz. siyah formanın da kolları beyaz olduğundan giyemiyoruz sanırım. yanlız lyon bu sene bordoaux ile yaptığı maçlarda 1-1 berabere kalmış ve 3-1 yenilmiş XD

EC dedi ki...

ben Besiktas in sogukkanliligini korursa bugun yenilmeyecegini on goruyorum.
biz topa hukmeden ve sakin oyunu oynarsak, bu adamlari ikinci yarida bulacagimiz gollerle yeneriz..

hangi kadro cikarsa ciksin, artik bir futbol felsefeimiz var ve elimzide bu felsefe icerisinde yogrulmus oldurucu silahlarimiz da var..

Talsica
Babel
Oguzhan
Atiba
Marcelo gibi..

Guveniyorum..

Yenilirsek de saglik olsun.. sonuna kadar cabalayip, oynayip , mucadele ettik deriz..

SALDIR BESIKTAS

cochise dedi ki...

Bir kısım arkadaş gibi bende genel kurgu ile mümkün olan en az şekilde oynanarak eksik pozisyonların doldurulması gerektiğini düşünüyorum. Abu olmasayı başka seçenekler de düşünürdük ama şu durumda çok da seçenek yok. Yine de en azında 4 + 2'lik arka alanın bozulmaması bence çok önemli. Hatta o kadar ki; abartayım Beck Q7'nin yerinde oynasın da Tosiç sol beke geçmesin.

Beck-Gökhan sağ kanadını terci ederdim ama anlatıldığı kadarıyla napolivari atletik bir takıma karşı sağ bekte Beck'i istemem. Normalde savunması iyi olan adam olsa da atletik ve atak sürekliliği olan takımlara karşı saçmalıyor.

Ama diğer taraftan takımda ön alan oyuncularından kanat gibi oynayabilecek bir oyuncu daha yok. Eksik olan Babel olsa, Ömer oynasın derdim ama şu halde o oynasa hantal bir ön alan olur. Bu durumda en makulu Tolgay'ın ön alana ve Talisca'nın sağa geçmesi gibi görünüyor. Tolgay'ın sağ olmasa da sol önde oynama kabiliyeti var mıdır acaba? Oğuzhan az da olsa yapabiliyordu. Belki onu sol öne atarak topa sahip olma, pas trafiği ve savunma güvenliğini artırabiliriz. Riskli ve değişik bir hamle gibi ama Adriano'yu öne atmak için Tosiç'i sol arkaya atmak ya da Necip'i defansif orta sahaya koyup Ozzie'yi öne atmak bence çok daha büyük risk.

Haydi bakalım hayırlısı, adımıza yakışan bir mücadele ve oyun olsun.

(Quaresmanınki hadi sakatlık ama inşallah "ulan Abou kırmızıyı görecek zamanı buldun" demeyiz)

beagle dedi ki...

Tosic Adriano kaydirmali beklenen 11 ile cikiyoruz.

Bu seneki oyunumuzun gücüne inanmadigimdan bu maçta bu sisteme inanmiyorum. Ama bireysel performanslari ve potansiyelleri yüksek adamlarimiz var. Onlardan umutluyum. Babel Talisca Atiba Oguzhan zaferi her zaman cikabilir.

Bireyler vasat kalirlarsa canimiz sikilabilir. Ağır Mitrovic suphelerimin boş çıkmasını ve bugün kendisini top kaparken, markaj yaparken görmeyi temenni ediyorum.

3 frikik 3 golümüz olsun :)

turgay dedi ki...

Tosiç gibi bireysel hata uzmanının oynatılmasını doğru bulmuyorum. Benim moralim bozuldu umarım alnımızın akıyla çıkarız bu maçtaki ama orta sahayı ele geçirebilecek bir kadro beklerdim

carlito dedi ki...

forma renginden sonra bir de sol bekte tosic'in oynadığını görmek hiç hayra alamet gelişmeler değil benim açımdan.. dürüstçe söylemek gerekirse tırsıyorum.. 2-1 gibi bir yenilgiye memnun olabilirim, yeter ki gol atalım..
tabii en büyük dileğimiz Beşiktaşımızın tüm bu lafları bize yedirmesi...

Hidayet dedi ki...

gerçekten anlamıyorum , ligde oynamayan mitroviç , uefa çeyrek final'de oynuyor , tosic , stoper performansından daha kötü performans gösterdiği bek oynuyor , adriano öne , babel tahminen sağa . adriano babel uyumu , alışkanlığı varken, diğer kanatta da q7 yok iken, bozulmuş oluyor . beck/ gönül oynasa bu kadar mevki değişikliği olmasa, daha az riskli olurdu gibime geliyor. mitroviç-tosic ikilisi kötü maç çıkarırsa , hoca'nın tercihi de çok sorgulanır . hayırlısı..

ozan dedi ki...

Smaç iptal olur, bize de ceza gelir. Gecmis olsun

Hidayet dedi ki...

bu mitroviç kimin torpillisi , menajeri kim , kim ne kadar götürdü bu adam yoluyla , bu mal yüzünden marcelo sarı gördü. ..... seni aldıranın

Ekrem35 dedi ki...

Sanırım bu üçüncü yazışım bu konuda isveçten aldığımız miloseviç bu mitroviç'ten daha iyi futbolcudur. Böyle rezelat bir transfer olamaz. Bu adamda hiçbir ışık, umut yok. Yazık giden paramıza.

Zaitsev dedi ki...

Maç içi çok iyi bir taktik değişikliği yaptı hoca. Adamlar göbekten gümbür gümbür geliyorlardı. Mitroviçi defansın önüne, Oğuzhanı da öne atınca epey hızlarını kestik. Kanatlardan da iyi kapatıyoruz. 2ci yarı başında da hızları kesersek 2yi buluruz.

Attığımız golü de ülkemizde kesin iptal ederdi hakemlerimiz. Düdükten önce topa vuruldu diye :)

Zaitsev dedi ki...

@ cochise

Hocam okurken devreleri yakıyordum az daha. O oraya bu buraya derken kayboldum metin içinde :)

Armagan dedi ki...

2. yari Tosic-Tolgay ve sonlarda Oguzhan-Necip degisiklikleri gelebilir. Kanatlarda cok etkililer ve alan buluyorlar ama yine yeniden Atiba. Oguzhan savunmada toparlarsa gol yemeyiz.

QuaresmA dedi ki...

Marcelo'nun sarı kart da tam Avrupalı çakallığı, tetikçiliği.

ozan dedi ki...

Gordugum en iyi hakem performansi olabilir

Mayor dedi ki...

oguzhan necip degisikligi yapip besiktasi kendi sahasina hapseden degisikligi kiniyorum.
o dakikada talisca hatta babel cikmaliydi.

turgay dedi ki...

Oğuzhan belki de ilk kez bir major maçta bu denli etkiliyken ezber değişikliğe kurban edildi. Topu ileride tutamıyorken cenke gerek varmıydı o çıkmalıydı. Oyuna giren oyuncu da Gökhan inler olmalıydı bitik Tolgay değil. Maalesef Şenol hoca bizi geriye itti zamanında gelmeyen ve yanlış değişiklikler yaparak

Pheaglix dedi ki...

Ah be Fabri... Hayır maça hatta tura değil şu "bir hata yapacağı tutar en olmayacak yerde yakar takımı" diyenleri haklı çıkardığına yanıyorum. Neyse canın sağolsun.

Avantajlı skor olarak görülüyor ama ben turu geçebileceğimize inanmıyorum. Bütün maç doğru dürüst pas yapamadık, oyunu Lyon oynadı biz seyrettik. İlk maçta böyle silik oynayıp içerideki maçta oyunu domine etmemiz ciddi sürpriz olur. İçerideki maça 1-1 ya da 1-2 Lyon diyorum.

En azından şampiyonluğu vermesek bari. Başakşehir maçını alalım içeride tek farklı kazanıp elenmeye razı olurdum ben (gerçi nasıl atacaksak o üç golü) .

Zaitsev dedi ki...

60dan sonra tamamen düştük oyundan. Ön taraf tamamen sahadan kayboldu top tutamaz olduk. Tosiç ilk adamı kaçırdı top direğe takıldı sonra bir topu adamın ayağına attı ve en son kendini hafif bir darbeyle yere bıraktı gol oldu. Fabri de tuz ekti maçın içine. Beklenen hata sonunda geldi.
Tolgay değişikliği doğruydu belki ama Tolgay beni satın diye bağırıyor.
Hakem muazzam maç yönetti. Kiev maçının özrü gibiydi hakem açısından.
Sonradan soktukları sağ bekte 35lik Zago gibi tip olarak.

Unknown dedi ki...

İkinci yarıya Mitroviç ile başlamak bence hatanın daha da büyüğü oldu. Adam akıllı ikinci yarı orta sahayı geçemedik ve Oğuzhan'ı çıkarıp takımı kesik başlı tavuğa döndürdük. Oğuzhan yerine giren Tolgay'ın o görevi üstlenmesi gerekirken, yapamadı. Bence Tolgay sağ açık pozisyonuna geçtiğinde, Oğuzhan ile orayı daha iyi çalıştırabilirdi.

Yoruldukça da savunmada yaptığımız bireysel hatalar yüzünden çok pozisyon verdik ve herşeyden önemlisi rövanş maçı için Marcelo'yu kaybettik. Tura dair çok fazla umudum kalmadı açıkçası. 1 hafta sadece tek maça konsantre olmak dışında da pek avantajımız yok.

Rakibin savunma hattının bizimkinden çok farkı yok ama hücumda beklendiği gibi çok hareketliler ve bizim alacağımız önlemlerin rakibi durdurabileceğini düşünmüyorum.

Bu arada Fabri'nin yaptığı hatayı Tolga yapsa Atatürk Havalimanında idam sehpası kurulmuştu.

Armagan dedi ki...

Maçın hakkı biraz da bizim şansımızla 1-1 idi ancak savunma ve kaleciye o kadar fazla yüklendik ki hata kaçınılmaz oldu.

2. yarı hiç atak yapamadık, topla oynama oranımız %36. Adamlar iyi çalışmışlar, önde bakıyla bizi çözdüler. Burada Oğuzhan'ın ayağına ve öndeki 3'lünün koşularına bakıyoruz ancak iyi çıkışlarla ve risk alarak dengemizi bozdular gerçekten.

Normalde burada alırız derdim ama Marcelo'nun olmayışı turu onlara getirecektir diye düşünüyorum. Burada en iyi ihtimalle beraberlik gelir eğer ekstra bir şeyler ortaya koymazsak.

Orta sahanın oralardan yaya doğru orta açmak yerine yerden hızlı oynasak tıpkı golümüzdeki gibi daha tehlikeli olabilir.

Onun dışında ilk golde arkadaki adam nasıl bomboş onu bir daha bakmak gerek. Tosic gelecek yıl ideal bir yedek olacağını yine kanıtladı.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Yazar üstteki entryde Tolga'yı savunmamaktadır. İnsandır hata yapar, o dakikaya kadar muhteşem oynadı çocuk...

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Hoca Mitrovici savunma önüne değil savunmadan dışarı, az zarar vereceği bir yere aldi. Ayaklari kötü degil, Tolgay malından bir çıt zeki ama savunmaci falan değil.

3 4 gün önceki Fabri tartismasina gondermedir. Kale alanimizda 2-3 kafa vurdular. Avrupada işler kizisinca Fabri limit Çeyrek Final olarak yiter...

Şu takima bir Kjaer veya Ujfaluji bulmak bu kadar zor mudur? Pedro, Milo ve Mitrovic bonservis toplamlari 8 M Euro...

QuaresmA dedi ki...

Ne Oğuzhan'ı ya? Farklı maç mı seyrettik? Zayıf bir fizik, o fiziğine rağmen çok yavaş bir futbol, berbat pas kararları. Kusura bakma Ozzy kardeş, senin maestroluğun anca Türkiye Süper Ligi'nde söküyor.

Talisca da farksız değildi, hatta daha da kötüydü çünkü Ozzy en azından sağa sola koşturdu, gölge pres yaptı. Talisca her topu ezdiği yetmezmiş gibi savunmayı hiç takmaması yüzünden Gökhan'ın feleği şaştı defansta. Olur da frikik kazanırsak diye 90 dakika sahada kaldı.

Haa şunu kabul ederim; ikisi de oynadıkları bölgelerde hücumda çok yalnız kaldılar. O da Mitroviç ile başlamanın ve çapa rolüne çekmenin diyeti oldu. Yine de doğru hamleydi. Mitroviç maçı stoperde tamamlasa 5'lik olurduk. Şenol Hoca'yı tebrik ederim o erken hamlesinden ötürü.

Fabri'nin kredisi epey yüksek tabi, hele ki Tolga'dan sonra birşey diyemiyoruz. Arkada sağından gelen oyuncuyu fark etmedi. Basketboldaki top çalma hamlesi gibi birşey oldu. O pozisyonda stoperlerin de Fabri'yi uyandırması gerekiyordu.

Yazık oldu ama bu skora da şükür. Maç öncesi bu skoru önerseler kabul ederdik sanırım.

hayalet dedi ki...

Kornerler de altıpas içine gelen topa çıkıp yumruklaması lazım. Adamlar ağzımızın içinden vuruyor neredeyse topa.
Oğuzhan çıkınca ipimizi çektik. Cenk vip yerden seyretti maçı. Babel'i 9 numara kullanabilirdi. Ama geçti. Burada yeneceksin artık. Arka dörtlüleri fecaat. Kaleci her an hata yapacak kıvamda. Şu takım Napoli'yi geçtim. Benfica bile değil. Bu defansa iki gol atmazsak hata bizde.

carlito dedi ki...

Sinirimden tv kumandasını kırdım! Hayır yenildik diye değil, maç öncesi yorumumda bu kadroyla 2-1lik yenilgiye razıyım yazan benim.. Ama böyle bir golle olmaz olamaz arkadaş ya..
Fabri tamam candır severiz ama bu kadar sorumsuzluk kabul edilemez.. Bu hata falan değil bildiğin sorumsuzluk, haddini bilmemek, laubalilik.. At şunu taca gitsin mk! Hadi bir çalım attın daha neyin peşindesin be adam, neyin artistliğindesin? Arkadaşlarının emeğine saygın olsun yazıktır..

İlk yarıdaki oyunumuzla en azından beraberliği haketmiştik, 1-1 bitirebilmeliydik bu maçı..
Bununla beraber gördüğüm en şanslı maçlarımızdan biriydi, hakem yönetimi de 30 yıllık hayatımda gördüğüm en iyisiydi..
Hoca ikinci yarıdaki mahkumiyetimizin tek sorumlusuydu, orta sahayı tamamen rakibe teslim ettik ve yanlış değişiklik tercihleri yaptı..

Marcelo'nun yokluğu çok kötü oldu ama yine de şansımız olduğunu düşünüyorum.. Uzatmalara götürebileceğimiz bir rövanş izleyeceğimizi hissediyorum..

Ah Fabri ah.. İkinci Fevzi vakası yeminle!

Barreto dedi ki...

Skor iyi aslında fakat Marcelo'yu kaybetmemiz turu daha zor hale getirdi. Bu kadar çok bireysel hata yapılmasına rağmen 2-1 bitmesi yine de şans.

Hidayet dedi ki...

hakikaten , oğuzhan için yeterlilik seviyesinin bu kadar düşük belirlenmiş olması şaşılacak şey . ikinci yarı başında talisca press yaptı , rakip defans topu havalandırdı , ozzy'nin , havadan süzülen topa bir pas tercihi var , başkasının yaptığını düşünemiyorum . ben hayatımda bu kadar düşük fizik kaliteli bir ortasaha oyuncusu görmedim , ikinci yarı rakipler yanından vızır vızır geçerken bi koşu temposu var, sanki belgrad ormanında jogging yapıyor. kaliteli oyuncu babel gibi olur , atiba gibi olur , marcelo gibi olur . dürbünle izlemeden de farkedilir. yaşlarını bilmesem , atiba ,oğuzhan ,babel den en yaşlısı kim deseler , maçı seyrettikten sonra ,oğuzhan derim. ikinci yarı sağdan kullandığı duran top tercihleri de berbattı .

cenk hocanın kaderi oldu . ligde seve seve oynattığı cenk , uefa da kaderi oldu . ceza sahası dışında, iddia edyorum, marcelo , cenk'ten daha etkilidir. talisca , ikinci yarı verip de alamadığı , cenk'in ezdiği toplara isyan etti. adam ne yapsın , duvar olsa , top birkaç kez kendine gelirdi , ama duvar yok ,cenk var. sadece top saklama değil ,duvar olma değil , araya kaçma da yok . neyse ligde biri araya oynar, diğeri adana'ya iki gol atar , manşetler hazır " başkan..... fiyatını belirledi 13334 milyon euro , ......'e ingiltereden 45 milyon euro ".

Zaitsev dedi ki...

@ beagle
Hocam adamlar ilk 20 dakika bizi Talisca Oğuzhan üzerinden göbekten deldiği için taktik değişikliği oldu. O ana kadar adamlar ortadan akın akın geldiler. Değişiklik sonrası kanatları zorlamaya başladılar. Talisca Oğuzhan zayıf kaldılar orada. Atiba da bir yere kadar. Defansta İlk basan Mitroviç olduğu için o göze battı.

@ QuaresmA
2ci yarı Marcelonun kaptırdığı, tosicin adamın ayağına verdiği 2 karşı karşıya pozisyon ve direkten dönen bir top var. Zaten onlar girse 5 olacaktı. Ne alakası var Mitroviçle. Bunların hepsi de değişiklikten sonra oldu.

Tosic efendi de kaçırdı yine adamları. 1 direk 1 gol.

Armagan dedi ki...

Şunu da ekleyeyim Oğuzhan-Tolgay değişikliği belki oyunuz hızlandırır diye düşündü hoca ama Tolgay hazır değildi bu düzeyde bir maç için. Muhtemelen bunda transfer haberlerinin de etkisi oldu.

Belki o anda denenebilecek Cenk veya Babel'i çıkarıp Gökhan'ı alarak 4-3-2-1'e dönmek olurdu.

Fabri eleştirileri bir yere kadar haklı. Kaç tane kurtarış yaptığını da görmek gerekir ve bu kadar baskıyı kaldıramadı ki iyi dayandı bence. Ha daha iyisi varsa bulalım oynatalım ama bence asıl sorun hızlı stoper kısmında.(2-2'lik Kayseri maçına benzer savunma hataları bekliyorum 2. maçta, hayırlısı).Talisca da kendi değerini düşürdü. Bu gidişle alıcısı çıkabilirdi sezon sonunda.

Neyse olan oldu, sağlık olsun. Ben açıkcası uefa puanına ve prestije üzülüyorum ama eksikliklerle ve kadroyla bu kadar çıkıyor.

Ben golde Fabri'nin hatasını %70 falan olarak görüyorum. Üç kişi basarken Atiba'nın kaleciye dönmesi, diğerlerinin de izlemesi diğer %30'u oluşturuyor. Fabri soğukkanlılıkla önünden gelen adamı ekarte edip topu soluna aldı ama iki kişinin de oradan geldiğini görüne malladı. O noktada topu eline alsa bile daha iyiydi ama işte araba devrilince yol gösteren çok olur. Topa direkt vursa, top ona buna çarpsa girse gene hata olacaktı. Ya da kornere bıraksa vs.

1-0'dan böyle 2-1'e gelmesi üzüyor ama maç 4'e 5'e de gidebilirdi. Deplasmandan hangi skorla ayrılmak istersiniz diye anket yapsak tek farklı yenilgi epey oy alırdı maç öncesi.

Marcelo'nun eksikliği fena tabii ama İnönü'de gol yememek için oynamaktansa gol atmak için oynamayı tercih ederim. Ha, rakip zaten Lyon yani kimse bu işin kolay olmasını beklemiyordu.

En kötü ihtimal çeyrek finalde Fransız rakibe karşı çata çat top oynayıp elenmiş olacağız ki takım artık Avrupa'da ses getirdi. Seneye de üstüne koyarız.

Hidayet dedi ki...

tolgay kötü ,fakat tolgay şunu iyi biliyor, ağzıyla kuş tutsa ,ozzy yetersizken tercih edildiği cl-uefa maçlarındaki gibi de oynasa, mesela lazio deplasmanı maçı , hoca ligde formayı oğuzhan'a verecek , adam bunu biliyor . fakat israil takımıyla oynanan deplasman açında , bir önceki maç ligde döküldüğü için , oğuzhan kenara çekilecek , tolgay oynayacak . tolgay'a formsuzluğu için kızamıyorum , adam 10/10 luk oynasa ,yine ligde tercih edilmeyecek , oldu da tercih edildi ,ip boynunda ,ilk hatasında , ipi çekilecek, ne yapsın ? tıpkı cl'de abou ,ligde cenk ikilemi gibi . umarım seneye gider de , "yüksek profilli " bir ortasaha alınır da , onunla yarışırlar

Huzeyfe dedi ki...

Boyle maclar biz blog yazarlari icin turnusol kagidi oluyor. Neyse.

Uzulecek birsey yok bence. Ayrica ilk yari fena oynamadik. Ama adamlar ciddi yordular bizi. Ayrica yenilginin sebebi bizim degisiklikler degil. Lyon'un degisiklikleri. Adamlarin canavar gibi 4 tane kanat hucumcusu var. Ilk yari deli gibi saldirip yorulan ikiliyi cat diye degistirdi adam ve biz buna cevap veremedik cunku boyle bir kadro genisligimiz yok. Genisligi birak sakatlanan bir adamin yerine koyacak adamimiz olmadigindan 4 adamin yerini degistirmek zorunda kaliyoruz.
Bu kadroyla bu takim bundan iyi oyun oynayamaz, zannetmiyorum.
Isin guzel tarafi, skor kotu degil.

Oyuncular ozelinde beagle'a katiliyorum. Fabri buraya kadar getirir. Stopersizligin sorumlusu acikca yonetimin beceriksizligidir. Ek olarak da Tolgay gidip Trabzonspor'da oynayabilir. Oralarin topcusu. Buralarda isi yok.

turkkant dedi ki...

Ben Hidayet'e katılmıyorum. Olympiyakos maçında hoca onunla başladı, ama şansını iyi kullanamadı.

Hoca genel olarak iki maçtır fazla korumacı değişiklikler yapıyor ve takımın ezberini bozuyor. Trabzon maçında şansımıza final iyi oldu, ama bu maçta Mitroviç'i 60. dakikaya kadar orta sahada oynatmak bence yanlış bir karardı. Tamam aksadı, devreye kadar denedin. Yap değişikliğini.

Bunun dışında kadro mühendisliğindeki hatalar bu tarz maçlarda yakıyor. Sezona Tosiç'in pozisyonuna transfer yapmadan başladın. Sezon ortasında da bu çaylağı aldın. Bir stoper işi bu derece kötü yönetilirdi.

Keza Demba Ba transferi yerine de, olası bir santrafor bu maçta çok işe yarayabilirdi.

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

@Zaitsev
Hoca bence Cazetta ya hareketlenmek yerine ofsayt yapmaya çalışıp, ceza alaninda bomboş bıraktığı ve sonra kimseye fiziksel olarak karşı gelmediginden Marcelo yirtinip sari gördüğünden hamleyi yapti.

Ayak tekniginden sebep eski tip liberoluk belki yapar ama 160lik Valbuena kadar yirtici değil Mitrovic.
Artik bu kaçıncı maç, bir tane gövde oturt, forman kirlensin az...
Muhallebi cocugundan savunmaci olmaz.

Huzeyfe dedi ki...

@ turkkant

Mitrovic yorumlarina bu mac ozelinde katilmiyorum. Mitrovic'in iyi savunmaci oldugunu falan dusundugumden degil. Sadece bu macin hikayesinde Mitro'nun ortada veya geride oynamasi yada oyundan gec cikmasi yok. Istatistikler de bunun tersini soyler, skor da, oyun da.. O dakikaya kadar topa sahip olmada, sut, korner, vs. her istatistikte basabas oynadik. Oyunu degistiren Lyon'un yaptigi degisiklikler oldu. Oyuna giren oyuncular yetenekleriyle olmasa da, enerjileriyle kazandirdilar maci Lyon'a.
Biz Lyon'un kenar hamlelerine cevap veremedik. Bu noktada da haklisin. Berbat kadro muhendisligi ve yine anlamsiz, faydasiz devre arasi transferleri ana sebepler. Yetmezmis gibi bir de kenardan gelip sure alabilen 2 oyuncuyu da elden cikardik.

czeslaw dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

Hoca nasıl 70 olunca Oğuzhan'ı çıkartayım diye düşünüyorsa burada da hatta genel olarak da Oğuzhan fiziği kötü olarak ezber yorum var. Hemen bu yorum devreye giriyor. Oğuzhan çıkınca yerine girenin fiziğini de gördük sadece fiziği değil ruhsal durumu da ortadaydı bütün orta sahayı kaybettik. Oğuzhan'ın havadan gelen bir topa veremediği pastan eleştirilmesi çok komik ama dersenizki oyunun ritmini ayarlayamadı aceleci oynamamıza neden oldu diye o zaman anlarım ama maç boyu doğru düzgün pas tercihimiz yokken 1 oyuncunun veremediği 1 pas yüzünden eleştirilmesi doğru gelmedi bana. Bende tek pozisyona bakayım o zaman taliscanın kafasına ve tosicin kafasına attığı kornerleri de kimse atamadı mesela. Oyunu tek pozisyon veya fizik olarak eleştireceksek Oğuzhan'a kadar çok sıra var. Cenk ve taliscanın durumu veya kenardan gelen Tolgay'ın durumu ortayken Oğuzhan eleştirisi ezber bana kalırsa. Fizik olarak zaten yoktuk ikinci yarı takım olarak sadece 1 oyuncuyla alakası yok bunun. Maçı Lyon'un yaptığı değişiklikler değil bizim defansın ve orta sahanın 70den sonra dil dışarıda oynaması kaybettirdi. Bireysel hatalar hep yorgunluktan oldu yoksa tosiç tuttuğu adam hariç bir tane kafa vurdurmadık Lyon'a ki adamlar bir önceki turu duran toplarla geçtiler.

Yine söylüyorum bence Cenk ve talisca alınmalıydı oyundan inler ve Necip girmeliydi kalabalık orta sahada topun kıymetini bilen akıllı adamlarla istediğimizi alabilirdik. necipin aklı değil bu arada fiziği lazımdı ama o da lacazetle omuz omuza da yere uçtu. 70ten sonra iki lig arasındaki fark ortaya çıktı fizik olarak bizden çok üstünler. Spiker saat 10da başladı valbuena yorulacak demeye saat 1 oldu Halen yorulacak adam. Bu fizik farkı tabiki haftasonu Trabzon maçının da etkisi var ama bizim onlara fizikle cevap verebilmemiz çok zor. İkinci maç daha da zor olacak UEFA olaya muhtemelen el de atacak böyle hakem bulamayız. Hayırlısı olsun

BJK4EVER dedi ki...

Stoper transferindeki sacmalik ve Senol hocanin mac oncesi kadro maalesef elimizi kolumuzu bagladi.

Mitrovic transferinde ortaligi yakip yikmistim. Bazi arkadaslar hala Hirvat milli takiminin stoperi, gelecek vaad ediyor cart curt diyordu. Kusura bakmayin, ama Milosevic transferinde oldugu gibi Besiktas bir oyuncuya sirf gelecek vaad ediyor diye bu kadar para verecek lukse sahip degil. 4,5 milyon euro bayildigimiz stoper daha ucaktayken Tosic'ten formayi kapacak. Ha, kapamazsa da boyle boktan bir stoper alirsin ve caresizlikten onliberoya falan kaydirirsin. Quaresma'nin eksikliginden dolayi 3 oyuncunun mevkisini degistirip defans gobegini bozmaya hic gerek yoktu. Baklavali 4-4-2 olabilirdi veya Tolgay ortada Talisca sagda olabilirdi. Hatta Beck geride G.Gonul onde olabilirdi, hatta direkt Omer oynayabilirdi. Mitrovic'in olmayacagi ortadaydi, ki tek sorun Mitrovic de degil. Tosic bekte idare ediyor ve uyumuyla sinifi geciyor, ama solbekte felaket. Adriano geriden iyi oyun kuruyor, ama sol onde oynayinca takim hareketsizlesiyor.
Bu macin oyuncusu bence agresifligi, tecrubesi ve isabetli uzun paslariyla bence G.Inler'di, ama hoca yine takinti yapti ve kullanmayacak anlasilan.

Fabri konusunda da duygusal davranmaya gerek yok bence. Tolga konusunda davrandik, bir boka yaramiyor iste. Bu seviyede kaleci bu kadar riske girmeyecek. Kalesini surekli bosaltiyor, surekli geri paslarda riske giriyor. IBB macinda yapmisti birsey olmadi sukur. Bu macta patladi. Yine Lacazette'in pozisyonunda ofsayt olmasa penalti+kirmizi kart olacakti mac gidecekti. Yine Napoli macinda da sacma sapan bir penalti yapmisti. Duygusal davranmaya gerek yok; bir daha bu tur aksiyonlara girerse sezon sonuna kadar herhangi bir macta gonderirsin daha ust duzey bir kaleci alirsin, bu kadar basit. Besiktas bu tur maclarda boyle hatalari kaldirabilecek seviyeyi gecti artik, bunu taraftarin da kafasina kazimasi lazim.
Rovansa isimiz cok cok zor olacak bence. 1-1 olsa bir nebze, ama simdi adamlar en iyi yaptigi isi, kontrayi yapabilecek ikinci macta. Kesinlikle gol atariz cunku defanslari evlere senlik ve Quaresma donecek, ama gol yemedem maci bitirmemiz imkansiz ve 2-3 gol atabilirmiyiz emin degilim.
Onun disinda hakem icin niye iyi mac yonetti vs deniyor anlamiyorum. Marcelo'nun karti inanilmaz ucuzdu, bu karttan dolayi defansin bel kemigi yok. Rafael ve Lacazette Marcelo'nunkine benzer fauller yaptilar ama 2. sariyi gormediler nedense. Onlara 2. sariyi veremeyeceksen Marcelo'ya da o sariyi vermeye hakkin yok. Valbuena dudukten sonra hayvan gibi topa vuruyor kart yok (sonradan bir sari daha gordu), bu nedenle Aboubakar D.Kiev macinda 2. sariyi yemisti. Bize catir catir cikan kirmizilar rakiplere hic cikmiyor maalesef.
Onun disinda Lyon inanilmaz itici bir takim. Sahtekar pislik Arap gocmenleri ve pislik Fransizlari nasil olduysa 1 bunyede toplamislar, inanilmaz itici. Bunlari insallah Vodafone Arena'da cimlere gomeriz.

Hidayet dedi ki...

oğuzhan eleştrisi değil de savunusu "ezber" olmasın sakın . pozisyonu hatırlayanlar ,eleştirimi anlarlar . çok rahat kontrol edebileceği , önünde rahatsızlık duyacağı bir oyuncu yokken ,top havadan inmeden, şut çeker gibi , öyle bir topa dokundu ki , top kalemize atak olarak döndü . sadece tek bir pozisyondan örnek verdim ,yoksa örnek çok. oğuzhan fizik olarak kötü değil de seviyesi bu ise , bu seviye beşiktaş için , bu tür maçlar için yetmez . beni oğuzhanın seviyesi ilgilendirmez .

Yorum Gönder

Ara