.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Nisan 2017 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 3 - 0 Gençlerbirliği


Goller: Oğuzhan Özyakup (45'), Anderson Talisca (61'), Ryan Babel (85')
En iyi üç: Ryan Babel, Fabricio Agosto, Gökhan Gönül
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Tolgay Arslan

Karne:

Şenol Güneş8.2
Beşiktaş8.2
Gençlerbirliği5.0
Serkan Çınar5.9


Fabricio Agosto (44')8.7
Dusko Tosic7.4
Marcelo Guedes7.7
Adriano Correia7.7
Gökhan Gönül8.6
Atiba Hutchinson (88')8.3
Oğuzhan Özyakup8.6
Anderson Talisca8.3
Ryan Babel8.8
Ricardo Quaresma (84')6.0
Cenk Tosun6.6


Tolga Zengin (44')7.3
Tolgay Arslan (84')6.6
Necip Uysal (88')6.7


Takım Ortalaması7.7

Anket: 38 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

73 Yorum:

Basar dedi ki...

Dikkatimi çeken bir şey var. Taraftar olarak tribünde çok gerginiz, maalesef yapımız bu. Galip geleceğimize inansak bile bir türlü rahat olamıyoruz. Bunu sinsi hocalar da kullanıyor. Dün rakibin boz ayıdan hallice hocasının bunu nasıl kullandığını net bir şekilde gördük. Türkiye'de futbol kimliği oturmadığı için bizim gibi takımlara karşı ancak bu şekilde oynayabiliyor rakip hocalar!

Allah'tan takım klas ve artık tecrübelenmiş ayaklardan oluşuyor. Özellikle Tolga girdikten sonra oyunun şekli değişti. Takım, kaledeki adamına göre oyun şeklini değiştirdi ve rakibi taca çıkarttı. Bu işler olana kadar Oğuzhan kaçak güreşiyordu, Tolga girince oynamaya başladı.

Bu yüzden kendim de dahil şunu söylemek istiyorum. Sakin!

Bu arada, Talisca'yı baya baya beğenmeye başladım. İlk gerdiğine göre çok daha etkili oynuyor. Bunu düşünen sadece ben miyim?

Talisca oyun tarzını değiştirmeye çalışıyor . Daha fazla orta saha sorumluluğu almaya , küçük üçgenlere girmeye , topsuz koşuları daha sık denemeye başladı ama henüz seviye olarak yeterli değil . Özellikle kanat değiştiren cross paslarının isabet oranı acayip düşük . Topla kat ettiği mesafe de sınırlı . Oğuzhan'ı oyuna sokmak da Talisca'nın yaratacağı alanlarla oluyor . O ne kadar hareketli olursa Oğuzhan o kadar boş alan buluyor .

Ben ilk yarıdaki görüntü dahil memnun kaldım takımdan . Oğuzhan'ın golü çok kritikti zira rakibin direncini biraz kırdı lakin asıl mevzu takımın rakibi sabırlı şekilde yorması ve bir süre sonra ön alan baskısının ciddi biçimde azalması dikkatimi çekti . Özellikle ilk yarının son 10 dakikasında acayip bir baskı kurduk. 2. yarı yine son bir gayretle girdiler 10 dakika sonra tamamen düştüler oyundan ve Beşiktaş istediği gibi oynamaya başladı . Acayip optimum seviyede enerji kullanımı var . Topu koşturma işinde çok başarılıyız. Bana umut veren kısım bu .

Trabzon'u yenersek lig biter .

BurkayJK dedi ki...

Ben de tam tersi Talisca'yı beğenmiyorum diyecektim. @Övünç Şentürk güzel özetlemiş. Gelişme var ama yeterli değil. Golden sonra Şenol Güneş'e koşması, özel çalıştıkları gibi bir izlenim verdi. Belki hocayla geçireceği bir sezon öncesi kampı Talisca'yı çok farklı seviyelere getirebilir.

Basar dedi ki...

Talisca takıma çok geç katıldı, sezon öncesini bizle geçirmedi üstüne 3 ay sakatlık yaşadı. Yaşı çok genç, seneye çok daha iyi seviyelere çıkacaktır. İlk geldiğinde ne bizim üçgen pas oyununa giriyordu, ne pres yapıyordu, ne topsuz koşusu etkiliydi (hatta yoktu). Son maçlarda takımla çok daha ahenk içerisinde.

Bence alışıyor, ısınıyor ve gelişiyor. Sizleri çok net anlıyorum zira daha olmadı. Evet bir Sosa değil ama olduğu zaman Sosa'dan daha iyi olacak gibi hissediyorum.

Karşı fikirlere açığım, hatta bekliyorum.

Bu hafta Trabzon'u yenersek puan farkı daha da açılır. Ondan sonra UEFA'ya istediğimiz gibi abanabiliriz. Hoş çekilebilecek en kötü rakibi çektik ama elersek zaten gerisi gelir ve yarı final arasındaki Başakşehir ve fener maçlarını boş viteste oynama lüksümüz olur.

Palenqué dedi ki...

Bundan sonra büyük sürprizler olmazsa ligi alırız. Biz daha puan kaybederiz gibi, ama Başakşehir "killer" durmuyor. Yine de şunu düşünmek lazım. Geçen sene statsızdık, bu sene Vodafone Arena var. Buna rağmen puan olarak da, oyun olarak da geçen senenin geirisindeyiz. Bunun Ş. Ligi maçları, Sosa-Gomez gidişi gibi dışsal sebepleri elbette var, ama kalıcı başarı istiyorsak neyi daha iyi yapmalıyız onu düşünmeliyiz. Seneye bu seneden çok daha zor bir sene olacak.

Benim gördüğüm Abubakaar ve G. İnler maliyet/performans olarak sınıfta kaldı. G. İnler Sosa'dan fazla kazanıyor, takımın 5. orta sahası. Abubakaar'ın yıllık maliyeti de M. Gomez'in muhtemelen üstündediler. Mitrovic transferi yanlış bir transfer oldu. Bize sol ayaklı, temaslı, çabuk stoper lazımdı; biz sağ ayaklı, dengeli, ortalama hızda bir stoper transfer ettik.

Bunun yanında Gökhan Gönül-Caner-Adriano maliyetlerinin haklarını verdiler. Babel keza... Fabri 10 numara bir transfer çıktı. Ama şunu da unutmamak lazım, uzun süreli başarı için belirli bir kadro istikrarı da şart. Bu sene uzun süre oyunu oturtamamışsak bir sebebi de bu.

beagle dedi ki...

@Basar
Desteğe açık mısın peki? :) Talisca hakkında uzun vadeli kararı kesinlikle gelecek sezon ilk yarıdaki derbiler ve 5-6 Cl maçı sonrası vermeliyiz. 3-5 Milyon olsa zaten hemen alalım da, yüksek maliyeti düşünerek söylüyorum.

Şu anki haliyle takıma geç katılıp, sezon içinde ayak kemiği kırılıp, frikiklerine Qımıl yüzünden iç huzuruyla vuramayıp 16 maçta 8 gol yaptı. Bunların içinde derbi kazandıran gol var (Bazı sözde yıldızların 7-8 sene yapamadığı şeydir).

Sosa ile bambaşka oyuncu ama konu tek santrafor oynayan bir takımda 10 numara pozisyonu ise, Sosa gibi 8e kayık 10 olacağına Talisca gibi 9,5 tan 10 olsun. 5 tane ceza alanı dışından golü var şu ana kadar (16 maç). Kafa topları için ceza alanına canhıraş koşu yapıyor. Frikikleri yaptırıyor, kullanıyor (Barajın yarım metre üstünden geçirip 112 KM hızla kaleye...)

Sosa günlerini hatırlarsanız, Gomez artısına rağmen maç kopartacak golü çok zor buluyorduk. Talisca'yı Gomez'in indirdiği paslarla düşünüyorum da ah be...

Alırsak saha içinde kayabileceği ikinci bir mevki oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Yani orta sahada işler çok sıkıştığında ya 2. santrafor(biraz daha omuz yapması lazım) ya da kenar forvet (biraz daha hızlı oynaması) opsiyonu ile sahada kalabilmeli.

beagle dedi ki...

Takımla ilgili en önemli eksik 0-0'da oyunu rakip ceza alanı etrafına getiremememiz. Mevcut forvet hattının top kayıbı/tutamama özelliği ile bu arızaya sebep oluyor. Oyun bize daha çok kart ve pozisyon tehlikesi olacak şekilde orta sahada sıkışıyor. Rakiplerimizin daha iyi olduğu bir sezonda sürdürülebilir bir durum değil bu. TV'deki taraflı yorumlara bakmamak lazım. Muhteşem falan değiliz, zar zor 70 puanla şampiyonluk sezonu bu. 10 senede bir oluyor böyle sezon.
Tabela farklı olduğunda aynı oyunu/hocayı falan gömerler. Hele Rıdvan yandaşı var ya... Fernandezi bırakmayalım diye bir yanını yırtıyordu. Sebep ortada.

Sezonun kalanı çok ilginç, Adana bugün yenilirse sonraki hafta bize iyice kopmuş gelecek. Aynı hafta Başakşehir de Rize deplasmanda. Alt 3lü 20-22 puan bandında en yakın ise 27 Kayseri 30 Akhisar. Son 3-4 hafta küme düşmüşler belli olabilir.
Adana yenilir, son 2 haftaya G.Antep düşmüş olursa önümüz biraz açılacak. Ama hem Başakşehir hem de bizi acayip kırdıracak bir fikstür var. Şampiyon değiliz, işimiz de çok zor şu anda.

Zaitsev dedi ki...

Önümüzdeki hafta ligin durumu netleşebilir. İBB-GS ve bizim Trabzon maçı. GS bu akşam Adanayı yenerse haftaya alacağı galibiyetle CL potasına girer. Bu fırsatı kaçırmak istemeyeceklerdir. Bizde Trabzonu yenebilirsek Başakşehir deplasmanında alınacak 1 puan bile işi bitirir.
Talisca'nın bonservis işi hayal olur gibi geliyor. O yüzden 2018 sonuna kadar etinden sütünden maksimum yararlanmalıyız.

turkkant dedi ki...

Şenol Güneş gereksiz malzeme veriyor ve kendisini antipatikleştiriyor. Başarının zaten rakip üzerinde antipatikleştirme özelliği var. GS-FB 3.lük uzmanı Biliç'i, derbizede Biliç'i pek severlerdi. Başarılı olan sevilmez. Lucescu da bu durumdan çok zarar görmüştü. Ş. Güneş'in artısı, Türk olması yabancı kadar kolay gömülmez, ama yine de ben uzun seneler Beşiktaş'ta kalmasını istiyorum, o nedenle dikkat etmesi lazım.

Basar dedi ki...

@beagle

Destek derken? :) daha ne destek vereceğim? adam iyi diyorum. Bence parasını q7 zararlısını Çin'e satarak çıkartabiliriz. Dün yine sahada efsaneydi! Gerçi şimdi yie efsaneyi koruyup kollayan çok olur ama bu hali ile seneye oynamasının çok zor olduğunu gösterdi. Sola geçtiğinde tam önümde oynadı, paşanın Oğuzhan'a yaptığı el kol hareketinden gına geldi. Arkadaş 1 tane olumlu işin yoktu sola geçen kadar, insan utanır da el kol hareketi yapmaz. Şu adam yerine misal Podolski olsaydı ligi bitirmiştik.

tekrardan @beagle belli ki şu quaresma senin matematik ayarlarını bozmuş. Şu an 58 puandayız, 70 puana lig biter diyorsun. 8 maçta 4 galibiyet 4 yenilgi alacağımızı mı düşünüyorsun? Bence puanımız 75-76 civarı olacak. Evet fener ve gs'yi bu kadar kötü bulamayız ama biz de bu kadar eksik gedik bir kadro ile sezona başlamayız seneye. İlk yarıya Gomez-Sosa eksiği ile girdik, Caner-Talisca sakatlığı ile devam ettik, ikinci yarıya yedek kanatsız girdik. Seneye bunların düzeleceğini umuyorum.

Q7-Abu ve İnler yerine 3 adam koyarsak ve kanatları yedeklemeyi başarabilirsek yine kafadan şampiyonluk adayı oluruz. gs ve fenerin uzun süre toparlanacağına da inanmıyorum. Bu yıllar farkı açma ve Avrupa'da başarılı olma yılları. Biz kan-ter-gözyaşı 3'lüsünü çektik, onların düzelene kadar yolları uzun.

turkkant dedi ki...

@Basar

Bence başarı planı basit:

1. Oğuzhan-Atiba-Talisca üçlüsünü koru, önlerine bir tane M. Gomez, Mandzukic, J. Martinez ayarında birinci sınıf santrafor koy.

2. Eldeki maliyeti yüksek faydası az oyunculardan olabildiğinde kurtul: Boyko, Veli, M. Pektemek, G. İnler, Aras. Yerlerine gerekirse hiç adam alma.

Bence böyle basit bir formülle yine seneye favori gireriz.

Avrupa'da başarı için ise tabi bundan fazlası lazım. Oyun kurma özellikli bir kanat forvet, Tosic'ten daha üst seviye bir sol stoper, Atiba'yı gerektiğinde dinlendirecek bir orta saha gibi...

beagle dedi ki...

@Basar
Ya ben sana destek veriyodum :) Talisca iyi diye.

70 derken yaklaşık 70 diyorum 72 de olur. 75 çok zor ama 5-6 galibiyet gerektirir. Son 3 maçta 1 galibiyet var. Kalan maçlar daha zorlu.

Basar dedi ki...

@turkkant dediğin çokta zor değil. Aşağı yukarı ayni pozisyonlara işaret esiyoruz zaten.

Zaten Gomez Mandzukicten biri geliyor. (Geçen yıl Mart'ta ayni kaynak GG söylemişti) kanat forvet ile yedek 6 da bulalım artık.

Herkesin aksine ben mitrovicten çok ümitliyim.

BJK4EVER dedi ki...

@palenque

Acikcasi bu sene ile gecen seneki farkini asiri sekilde abartildigini dusunuyorum. Takimin ileri gitmesi icin cok net bir birimce eksi bir transfer donemi yasamadik sezon basinda; sattigimiz kadar aldik asagi yukari ve kadro genisledi.
Acikcasi gecen seneden net ustun bir takim beklemiyordum. Ama gecen senenin altinda oldugumuzu da kesinlikle dusunmuyorum. Puan olarak buyuk bir fark yok zaten, ama oyun kalitesi olarak da bana gore yok.
Bence aldatici nokta gecen seneki oyunun goze hos gelmesi; cok daha direkt oynayan ve tek paslarla cikan ve risk alan bir takimdik. Bu sene cok daha fazla topa sahip olan, sabirli hucum eden ve set oyunu oynamaya calisan bir takimiz. Bunun en onemli nedeni bence mac sayimizin artmasi, Avrupa maceramiz ve Talisca-Sosa takasi oldu. Senol hoca da bana takimi buna adapte etti. Gecen seneki takim CL'de bence madara olurdu; cok riskli oynuyorduk, ama Gomez golleri atmasiyla takimi sirtliyordu. Gecen seneden oyun kalitesi anlaminda ileride oldugumuzu dusunuyorum; en azindan geride degiliz bence. Mesela su Genclerbirligi macinin 2. yarisindaki dominasyonu gecen seneki takim kesinlikle yapamazdi.

Onun disinda Talisca'nin Sosa'nin o kadar gerisinde oldugunu dusunmuyorum. Iki oyuncunun da kendisine gore artilari, eksikleri var, ama totalde genel kalite olarak bence buyuk fark yok. Sosa daha cok oyunun icerisinde olan bir orta saha oyuncusuydu, Talisca daha cok skoru dusunen forvet tipinde bir oyuncu. Sadece Talisca bir 8-9 yas daha genc, bu da onu daha degerli kiliyor. Gomez-Aboubakar kiyasina girmem, Aboubakar'in patlayacagi geldigi anda bana gore belliydi zaten.

Velhasilkelam; ben gecen seneki takimin bu seneki takimin bu kadar net onune konulmasina anlam veremiyorum acikcasi. Bilmiyorum sizin fikirleriniz nedir.

@turkkant

Katiliyorum, ozellikle forvet tipi ve verdigin ornekler cok dogru bence. Bir tarafimi yirtmistim transfer doneminde Aboubakar yerine Bony, Luiz Adriano, Huntelaar gelsin diye ama olmamisti. Seneye umarim bu tip bir adami aliriz.
Onun disinda maliyetli adamlar arasinda saydigin G.Inler'e katilmiyorum, bence hala faydali olabilecek bir oyuncu. Sadece kiralik olmasi aklimi karistiyor; saglam bonservis bedeli isterlerse vazgecilir. Onun disinda hem 6 hem 8 icin alternatif. Tabii butce geriye kalirsa bence Atiba'yi tam anlamiyla yedekleyebilecek, onun tipinde (sogukkanli, akliyla oynayan) bir onlibero alinabilir. G.Inler de ekstra olur bu durumda olursa.

Onun disinda mutlaka 1 kaliteli stoper (Mitrovic'e odenen gereksiz para hala kalbimde yara) ve en azindan 1, Quaresma giderse 2 ust duzey kanat oyuncusu sart. Caner'i saymazsak bence 4-5 transferle seneye takim rahat alir yurur.

Caner
Forvet
Stoper
Acik
Onlibero

Zaitsev dedi ki...

@ BJK4EVER

Hocam Gökhan ile 2+1 senelik kontrat yapıldı ne kiralığı :) Leicester bedava verip kontrattan kurtuldu bir nevi.

@ turkkant
İnler'in bu kontratla ve tecrübeyle gidişi zor ama Boyko, Veli, M. Pektemek listesine Rhodolfo ve Franco da eklenebilir. Aras, Milosevic ise mümkünse tekrardan kiralanabilir.

Hem gelen giden oyuncuların yapısal farklılıkları hem de ön tarafta tecrübe seviyesindeki düşüş 26cı hafta bazında 5 puan farkettirmiş sadece. Sosa-Gomez kaşarlanmış topçulardı. Talisca-Aboubakar-Cenk toy sayılabilecek adamlar onlara göre. Arada sakatlık uyumsuzluk derken sorunlarda çıktı.
Babel eklentisi de zamanla daha iyi olacak takım için. Ayrıca hakemlerin 2ci yarı itibariyle bariz şekilde saha içinde bizi dövdürmeleri de buna eklendiğinde genel resim geçen seneye göre kötü değil.
Genele bakınca takım yavaştan oturmaya başladı. TS-BJK ve İBB-GS maçları sonucu 8 puana çıkarsa fark işimiz artık önümüzdeki seneye hazırlık olur..

planck dedi ki...

Geçen seneye göre en büyük efektif fark kontra ile çok daha az gol atmamız sonucu farkı açmakta zorlanmamız. Töre sosa olcay ve hatta kerim bu açıdan baya etkililerdi. Fakat özellikle olcay ve kerim ile set hücumunu, pasla rakip bayıltma olayını yapmıyorduk. Daha fazla efor gerektiren bir oyundu o. Bu sene ozzynin yavaştan modriçe evrilmesi ile aslında daha garantici bir oyun oynuyoruz. Topu verince bizi bayıltabilecek napoliye karşı bu sayede ayakta durabildik. Benzer uyutucu bir oyunu lyon deplasmanında da bekliyorum. Bakalım kısmet..

Transfer sezonundan tek beklentim kimi alacaklarsa kim gidecekse haziran sonunda belli olsun lütfen. En azından temmuzdaki taktik antremanlara yetişsin yeni gelenler.

Barreto dedi ki...

Geçen seneki takım bu yıl CL de dağılırdı. Bence geçen yıl ligdeki takımlar bu seneki kadar kuvvetli değildi. GG, Adriano ve Fabri gerçek bir upgrade oldu. Evet Sosa ve Gomez i unutamıyoruz ama bu yıl daha dengeli ve kontrollü bir takım olduk. Büyük takım kimliğimiz oturdu diyebiliriz. Mitroviç'in (potansiyeli itibariyle) büyük takım stoperi olduğunu düşünüyorum. Geriden topla çıkışı, soğuk kanlılığı ve pas oyununa yatkınlığı iyi özellikler. Fakat hamleli, agresif bir kesiciye de ihtiyacımız var. Bu arada, takımın asıl yıldızı Şenol hocadır.

beagle dedi ki...

Ya büyük atlama yaptiniz dostlar. Geçen yilla az fark olmasi forvet hattinin iş görmesinden değil, Tolga İsmail ve Beck yerine Fabri Adriano/Caner Gönül oynamamizdan ve Marcelo'nun tek devre yerine tüm sezon oynamasindan.

Yukarıda belirtmiştim. 0-0 da hiç iyi değiliz. Gol sayısı duran top ve ceza alani dışı gollerden. 1 santrafor, 1 banko açık 1 alternatif açık gerekli ileri hatta.

fidddas dedi ki...

@planck + 1
ilk kampa eksiksiz gitmemiz gerek. bu yilin problemi bence gec transferdi.

bize 2 forvet(biri yildiz' biri gelecek vaad eden genc), iyi bir acik, orta saha (6-8) bir de defans gerekiyor.
ama istegimiz disinda gidecek bir iki surpriz oyuncumuz olabilir, en muhtemel olan adriano ve talisca

QuaresmA dedi ki...

Bu seneki takım ile geçen seneki takım birbirinden çok farklı. Ama en büyük fark; kadro genişliğinde. Bu sene kanatlar hariç her mevkide en azından 2 tane sağlam alternatif var. Yedek sol bekimiz veya forvetlerimizden hangisi yedek kalıyorsa o oyuncular bu ligdeki 17 takımda da banko oynar mesela. Beck neredeyse her takımda 11 oynar. Gökhan İnler ve/veya Tolgay GS'da olsa önlerine yatarlar.

Geçen seneye dair içimde kalan tek ukte var, o da Mario Gomez. Mario bu sene devam etseydi Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkar mıydık bilmiyorum (çünkü forvetlerimiz ŞL'de pek aratmadı) ama hem Lyon'a karşı şansımız daha fazla olurdu, hem de şimdiden mantıksal olarak şampiyonluğu ilan etmiştik.

Baktığımızda gelecek sezon için en zayıf noktamız forvet olacak. Forvetler de çok pahalı olduğundan bütçenin çoğu veya tümü forvet transferine gidecektir. Diğer bölgelerdeki oyuncuları daha iyileriyle değiştirebilecek kadar para kalacağını sanmam. Belki yine kiralık formülüyle.

Quaresma Çin'e Min'e satılmayacak, uzayda mı yaşıyorsunuz? :) Gelecek sezon da kesinlikle bizimle. Ama Emre Mor, Lens veya o çapta oyuncular kiralanabiliyorsa artık rotasyonda hamle oyuncusu olmasına sıcak bakılabilir.

Huzeyfe dedi ki...

Karsilastirma yaparken sadece kadrolari dusunmek yanlis bence. Gecen sene hic denemedigi seyleri bu sene takimina yaptiran bir Senol Hoca var. Ornegin bu sene Napoli, Gs, Fb deplasmanlarinda oynadigimiz oyunu gecen sene hic denemedik bile. Dolayisiyla fark sadece oyunculardan kaynaklanmiyor. Nitekim, beagle'in da dedigi gibi Fabri, GG ve Adriano'nun varligi ciddi guven veriyor ondeki oyunculara ve olgun oyun oynamayi kolaylastiriyor.

Yine gozden kacan bir diger nokta da gecen sene stat acilisinin aslinda ciddi bir booster etkisi yaratmasiydi. Tam sezon sonunda muthis bir katki verdi stat ve takim o ana kadar getirdigi oyunun da ustune cikti. Yine deplasmanlarda stresten dokulduk ama icerde ciddi destek aldik seyirciden. Bu destek bu sene hep vardi ama zamanlama acisindan gecen seneki durum biraz farkliydi bence.

Sanirim Turkkant'a katilmayan yoktur. Takimin eksikleri cok belli. Yalniz gecen sene de belliydi: Sol stoper. Geri kalan herkes degisti hala sol stoper yok :)
Yonetime guvenmek cok zor. Bir suru kiralik adam da var. Ben gecen seneye benzer bir transfer donemi bekliyorum acikcasi.

Basar dedi ki...

Hala quaresma aşkını anlayamıyorum. Herkes geçen sene ile farkı yazmış. Net bir şekilde set oyun ve ayağa pas oynuyoruz. Bu, büyük takım oyunu. Atiba-Oğuzhan'ın kalitesine, sakinliğine, uyumuna GG, Adriano, Marcelo ve Adriano eklendi. Seneye bunun bir adım ileri gideceğini düşünüyorum. Bu çıtaya çıkan takım oyununda quaresmanın asla yeri olamaz. Son maç bariz bir şekilde gördük. Oğuzhan'ın golü dışında hiçbir olumlu katkısı olmadı, keşke olsaydı...Maçı çok daha erken kopartırdık. Artık yaşı daha da ilerliyor, bireysel katkı artısı vardı seneye onu da yapamayacak. Takım oyunu açısından zaten facia. Bu durumda, seneye çok fazla göze batacak. Lütfen olaylara duygusal değil takımın ne yaptığı ne yöne evrilmekte olduğu gözü ile bakıp yorum getirin.


Takımı geçen seneki karşılaştırırken ve evrimini konuşurken ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki gelişimi de kenara atmamak lazım. İlk yarıda yaptığımız 16 maçta takım adaptasyonu, kampa katılmayan oyuncular ve sakatlıklar ile 1,75 gol ortalaması ile oynayan ve izlemesi sıkıcı olan bir takımdık. İkinci yarı yaptığımız 10 maçta ise 2,2 gol ortalamasına çıktık ki bu geçen senenin ortalama rakamıdır. Ayrıca maçlar da keyifle izleniyor. Takımın geldiği noktaya bir de bu açıdan bakmak lazım.

Bu arada, forvet transferi bitti. Rahat olun, diğer mevkiler için kafa yormak lazım (hoş sanki bizi dinleyip de transfer yapan var ya :)

Bunun dışında, birçok arkadaşın değinip yazmadığını ben yazayım. Lyon karşısında ciddi ciddi şansımız olduğunu düşünüyorum (ah abubakar ah!tam bir eşşeksin!senin kariyer maçın olacaktı a be akılsız!)

QuaresmA dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

@ Basar

Hocam esas sen duygusal bakıyorsun Q7'nin Çin'e satılacağını umarak. Ben gerçekleri söylüyorum.

1) Madem dediğin kadar kötü bir futbolcu, Çin kulüpleri neden alsın Q7'yi? 1-2 oyuncu sattık diye Çin'i istemediğimiz oyuncuları kitleyebileceğimiz bir yer zannetmek hayalperestlik. Bir dönem Çin kulüpleri Dünya'ya açılırken bir kamyon yabancı, pahalı oyuncu satın aldılar ama artık yabancı kontenjanlarını doldurdular:

http://gss.gs/ZuX.jpg

O kadar kolay değil o işler artık.

2) Q7 Çin'e, Katar'a falan gitmek istese zaten sözleşmesini tamamlar ve sezon sonunda giderdi, bizde kazandığından fazlasını da kazanırdı. Ama gitmeyi tercih etmedi.

3) Madem dediğin kadar etkisiz ve faydasız bir oyuncu; diğer kanatlar niye kesemediler 2 senedir? Ellerinden, ayaklarından tutan mı vardı?

4) Yaşlandığı doğru ve bu sezon fiziksel anlamda sıkıntılarını da gözlemliyoruz ama bundaki esas faktör Avrupa Şampiyonası'ndan döner dönmez sezonu açması ve sezon başından beri hiç dinlenmeden oynaması. Atiba kaç senedir tüm sezon oynayınca iyi, Q7 bu sezon başından beri neredeyse maç kaçırmadan kaç kere seni ipten alınca aovv. Türkiye Kupası'nı çıkarırsan 34 maçta 4 gol, 14 asist. Neredeyse 2 maçta 1 asist yapan adam mı takım oyununa uymuyor ve bireysel oynuyor? Vefasızlık etmeyin.

Haa desen ki daha iyisi gelsin veya alternatifi gelsin, yavaş yavaş veya direk kessin Q7'yi eyvallah. Bu benim de görüşüm. Bütün sezonun kanat yükünün tek adama bindirilmesi yanlış. Ama dersen ki elimizdeki tek kanat opsiyonunu da satalım gitsin; ben de derim ki duygusallıktan dolayı Q7 nefretinin mantığın önüne geçmesi esas budur.

Her neyse, sonuç olarak biz burada ne tartışırsak tartışalım Q7 seneye de kulüpte. Duygusallık değil bu, değişmez gerçeklik.

Basar dedi ki...

@QuaresmA

Bir dakika hocam! Benim yazdığım tüm yazıları okumamışsın sanırım. Ben satılsın ve seneye hem yerine adam hem de yedek adam alınsın diye yazdım. Bunda bir duygusallık yok.

Takım oyununa uymadığı malum ama hakkını da verdim bireysel yetenekleri ile maçı götürüyor. Fakat seneye daha da yaşlanacağı için istediklerini daha az yapacak. E takım oyunu zaten yok, kendine has meziyetleri de sergileyemeyince bize faydası kalmayacak. Bunda da bir duygusallık yok.

Yazdıklarımın içerisinde sadece Çin'e transferi duygusal bir istek. Senin deyiminle hayalperestlik, ki evet bu takım için en büyük hayallerimin başında geliyor takımdan ayrılması ve yerine takım oyununa uyacak sağlam bir kanat forvet alınması. Umarım gerçekleşir.

Bu arada Atiba ile aynı kefeye koyup karşılaştırıyorsun, ben aynı cümlede bile geçirmem ikisini! Atiba sadece tüm sezon oynadığı için iyi değil aynı zamanda takımın direk taşı olduğu için önemli bir adam. Kaldı ki onun yaşlanması ve ikamesi bile hesaplanmalı (yukarıda bir kaç kişi yazdı)

Zaitsev dedi ki...

Q7 özeline girersek muhabbet kilitlenir gider. Kanat opsiyonu lazım takıma ama mevcutlar arasında daha iyisi gelinceye kadar Q7 oynar bu takımda. Çin'e oyuncu satmak Fotomaç haberidir. Orada kısıtlamalar geldi. Mevcutları da elden çıkarırlar yakında. Demba hayrına bedavaya gelmedi. Beşiktaşta piyasa yaparsa Avrupaya iteleriz diye düşünüyor Çin ekibi.

Hoca da Q7yi nasıl verimli kullanırım diye uğraşıyor zaten. Rakiplerin bize karşı önlemleri sabit. biri Atiba-Oğuzhana pres. Öteki ise GG/Q7 kanadına yığınak ve nasılsa kart görmedikleri için sert oyun :)
Gençler maçında kanatları değiştirip oyunu azıcık hızlandırınca gol geldi zaten. Talisca'nın Atiba/Oğuzhan'ın arasına giriş sayısının artmasıyla bu sıkıntı biraz çözülecektir.

Oğuzhan'ın sürekli sol tarafla oynama isteğinin de çeşitlenmesi lazım. Bu da bizi tıkayan diğer bir unsur. 2 taraflı oyunu bu yaz geliştirmeli.

Seneye Töre geri döneceği için kanat transferi işi ne kadar gerçekleşir soru işareti. Töre kaybolan piyasasını geri kazanmak isteyecektir. Papucun pahalı olduğunu gördü. O yüzden faydası çok olacaktır.

Forvet transferi elzem önceliğimiz. Gomez işi balon. Uefa'ya bile katılmayan bir takıma koşarak giden bir adam bu sene de gelmez buralara. Gomez ile piyasayı uyutacaklar yine. Ortada beleş bir tek Zlatan var bu sene. 5-6 milyona anlaşırlarsa Aboubakar'ı alırlar gibi geliyor.


@ Kuzeyfo

Şenol hoca değişikliği seven bir insan değil normalde. Hoca bu seneki kadro ve oyun tercihlerini birazda yapmak zorunda kaldı. Sol kanatta Olcay, Kerim ve Arastan istediğini bulamaması, Sosa yerini dolduracak Oğuzhan ve Talisca'nın hem yerlerinin yadırgamaları hem de 2sininde sırayla sakatlanması, Gomez'in yerinin dolmaması filan ilk yarı deneme yanılma tahtasına döndü takım. İşi dengede tutanlar ise GG, Adriano, Marcelo, Fabri ve Atiba 5lisi oldu. Onlar bir noktadan sonra sürekli oynadıkları için daha çabuk kaynaştılar. Tosiç hala kaynamaya çalışıyor :) Şimdi Babel ve Talisca ile ön tarafta bir şablona oturdu. Sanırım Aboubakar montesi ile de ceza/sakat olmadığı sürece sezonu bitiririz.

beagle dedi ki...

Marcelo Atinc Talisca olan takıma korner vb orta atinca gol olur. Asist değil o.
En iyi ortayı yapiyor mu? Caner'den sonra evet. Asist sayilirindan 3-5 top kesti mi? Evet ama 10 küsür degil.
Rakip alanda top tutabiliyor muyuz. 10 topun 9unu kaptırdığı icin hayir.
Takima hocaya saygisiz, kart potansiyelli, savunmayla isi olmaz bir adam bütün sezon 35 macta 2 penaltı 2 frikik golü atarsa memnun olunur mu? Talisca'ya vurdurmadigi frikiklerden de 2-3 gol düşmek lazim.

Büyük masraf, israf ve problem. Takımı 10 kişi oynatan böyle adamlar kanser gibidir. Takimi surekli dinamitledigi icin takim ona göre pozisyon alır, is yapıyor gozukur. Yerine oyuncu koyarak mevzuyu cozemezsin. Mevzu yetenek eksiği değil çünkü.
Gondereceksin, top akış ve paylaşımı 3-5 maça duzelecek ve kadroda kaldığı yillara lanet edecegiz.

QuaresmA dedi ki...

Beyler...

Atiba ile aynı kefeye koyup kıyaslamıyorum. Söylediklerimden bunu çıkarmak demagoji. Toplam performanslarını yan yana koyarsak elbette ki Atiba ağır basar ama takıma olan toplam etkilerine bakarsak bu seneki takımda ikisi de sezonu kapatsaydı büyük ihtimalle bitmiştik. Atiba'nın maç sektirmeden yüksek performans vermesi alkışlanıyor ama Q7'nin de bu yaşında 1.5 yıl boyunca non-stop top oynaması hep göz ardı ediliyor. Biri can da öbürü patlıcan mı?

Pas oyununa oturmuyor, buna katılıyorum ama her takım sisteme uymayan 1-2 tane özel yeteneklere sahip oyuncuyu kaldırabilir. Bizim pas oyunu ligde sıradan maçlarda çok iş yapıyor çünkü teknik anlamda diğer tüm takımlara karşı çok baskınız ama ŞL'nde falan senden daha güçlü takımlara karşı o pas oyunu gıy gıy bir futbol anlayışına dönüyor. Mesela Oğzuhan teknik anlamda ligin en üst düzey oyuncularından biri ama Benfica'daki oyuncuların teknik kapasitesi de o kadar zaten. Gıy gıy pas futbolu bir yere kadar. Rakiplere teknik üstünlük sağlayan oyuncu Q7 oluyor, X faktör olarak devreye girmese bu sene ŞL'nde ne yapabilirdik?

Yine demagojiye açık bir laf olacak belki ama Messi ve Neymar da Barça'nın genel oyun karakterine tam uymuyor ama Barça taraftarı olsanız Neymar yerine Arda oynasın, yanındakine pas verip dursun diyeceksiniz demek ki.

Adam en iyi orta yapan oyuncuysa ne yapalım, gönlünüz olsun diye kornerleri başkası mı atsın? 2 duran top asistini 1 mi sayalım?

Gönderelim, top akış paylaşımı düzelsin ama ŞL'nde grupta 4. olunca üzülmek yok sonra.

Basar dedi ki...

@Quaresma

Sen Neymar ile Arda'yı bize ver bir maç Arda'yı oynatırsam gel yüzüme tükür :) Kendin bile demişsin polemik olacak diye :)

Sen merak etme şu senin nick name takımdan gitsin polemiğimiz filan kalmaz ;)

Basar dedi ki...

Not: Sol kornerleri kullansın, hadi soldan serbest vuruşları da kullansın fakat sağ korner ve serbest atışların başına geçmesin! Hasbel kader Kiev'e attı, onun dışında sağdan kullanılan duran toplarda herhangi bir numarası yok.

beagle dedi ki...

Gönderince CL de sahamizda maç kazanmaya baslamayalim sakın?

Daha önce de söylemiştim, beyefendi dışında yorumlarının çoğuna katiliyorum. Adam çözüm mü, yoksa problemin kendisi mi konusunda uzlasamiyoruz.

QuaresmA dedi ki...

Sağ korner, sol korner demişken geçen bir araştırma gözüme çarptıydı. Genelde sol kornerleri sağlakların, sağ kornerleri de solakların kullanması tercih edilir ama tam tersi yani dışa kavisli kornerlerde gol olma oranının daha yüksek olduğu açıklanmıştı. Çünkü içe kavisli kornerlerde kaleci çıkıp alabiliyorken veya yumruklayabiliyorken dışa kavislilerde hem kaleci devre dışı kalıyor, hem de kaleci boşa çıkabiliyor.

QuaresmA dedi ki...

Yeni kanat transferi için önerim Chelsea'li Bertrand Traore olabilir. Direk satın alma veya kiralık. Oyun tarzı olarak Dortmund'lu Dembele'nin indirimli hali gibi. Yaşı biraz ilerledi ve Chelsea kadrosuna girebilecek gibi gözükmüyor. Muhtemelen sözleşmesi bitene kadar bir yerlere kiralayıp duracaklar veya satabilirlerse satacaklar. Bu sene Ajax'ta kiralıktı ve beklenen patlamayı yapıp da piyasasını oluşturamadı (bu sayede fiyatını da arttıramadı) ama istatistiklerinin gösterdiği kadar vasat bir kanat değil izlediğim kadarıyla.

yilmaz dedi ki...

Quaresma'nın genel eksileri ve artıları belli ve kariyeri boyunca hiç değişmedi. Lakin bu sezon iyi olduğu bazı konularda da eksikleri var. İyi niyetle yaklaşıp yaşının kaldıramayacağı miktarda maça çıkmasına bağlıyorum bunu. Malum lig avrupa ve milli takımda cezalı ve sakat olmadığı tüm maçlarda oynadı.

Quaresma hiçbir zaman ceza sahası koşusu yapan bir oyuncu olmadı. Bu bir oyuncu özelliğidir, herkes herşeyi yapmaz, kabul. Lakin bu sene her zamankinden fazla top kaybediyor, kaleye şut çekmiyor, çektiği şutlar cılız, isabetsiz, anahtar pasları düşünmüyor. Bu özelliklerin hepsi önceden vardı kendisinde. Schuster ve Carvahal döneminde avrupa ligi maçlarını hatırlayın. Gümbür gümbürdü. Bu tip oyuncuların en büyük özelliği cüretkarlığıdır, kendisi bu sezon rabona-trivela dışında fantastik aksiyonlara da girmiyor.
Şunlar gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=rBa9PzzYHzA
https://www.youtube.com/watch?v=1PN0nmN5Wjg
https://www.vidivodo.com/maccabi-tel-aviv-besiktas-2-3-ricardo-quaresma-gol-1
https://www.vidivodo.com/stoke-city-besiktas-2-1-hilbert-gol

Daha bir sürü var.
Şahsen benim eleştirim, bu tip aksiyonlara hiç girmemesi, maçı taç çizgisinde bitirmesi.

Quaresma zeki bir oyuncu değil , problemin büyük kısmı bu zaten . Bütün işini yetenekle görüyor . Karar vermesi gereken anların büyük çoğunluğunda mütemadiyen saçmalamasının başka izahı yok .

Bizim takımda nispeten daha az sırıtmasının sebebi aklıyla oynayan adam çokluğunun onu bir şekilde tolere edebilmesi .

Şu da bir gerçek ondan daha yetenekli bir oyuncumuz olmadığı da kesin . Son Gençler maçında kilidi açan golün ortası yine onun ayağının dışından geldi . Volkan Şen gibi bir dingilden bile verim alan Şenol Güneş'in Quaresma'yı çarkın içinde barındırabiliyor olması tamamen hocanın hanesine yazar benim şahsi fikrim . Quaresma olmasa Lens , Nani ayarında oyuncularla da Beşiktaş istediği oyunu oynar .

Demem o ki Quaresma 'nın taraftar tatmini , saha katkısının üstünde ...

Huzeyfe dedi ki...

@ Ovunc

Soylediklerin cok net. 2 yildir tartisiyoruz burada, vallahi gina geldi artik. Bu ulkede degismiyor bazi seyler. Bein sports'un sayfasinda mactan sonra Quaresma'nin calimi vardi. Topu rakibin ustunden gecirip bostaki iki arkadasina da veremeyip kaptirdigi pozisyona of ne bicim calim diyen adamlarla doluydu sayfa.

Demem o ki, bosuna anlatiyor(sun)uz. Kapatalim bu konuyu gitsin. Quaresma birakinca futbolu hepimiz rahatlariz biraz.

carlito dedi ki...

Kuzeyfo bence Quaresma konusuna son noktayı koymuş..

Fikret Orman bugün ntvspor'a uzun bir ropörtaj verdi.. En hoşuma giden kısmı Oğuzhan'ın sözleşmesini kesin olarak uzatacaklarını söylemesi oldu.. Aboubakar ve Demba Ba konusunda net konuşmadı, ikisinin de gitme ve kalması ihtimal dahilinde, benim tahminim sezonun kalanında göstereceği performanslar da belirleyici olacak..
Gomez ve Dudu konusundaki girişimleri yalanlamadı, bu isimler kamuoyuna atılmış birer yem olabileceği gibi gerçekleşmesi olasılığı da olan transferler (ahh keşke)

met1903 dedi ki...

fikret orman, q7'yi para kazanmadan bırakmak istemediği için sözleşme uzattı, başkanın o yaşta birine o parayı vermesini başka hiçbir mantıklı gerekçeyle açıklayamayız, sene sonunda ilk gidecek oyuncu q7'dir. özellikle avrupa arenasında gösterdiği performansla emeklilik sözleşmesini hak etti. çevresine yaydığı negatif elektriği ve göz bebeğimiz ozzy ile olan iktidar mücadelesi yüzünden, özellikle ikinci döneminde yıldızlaşıp kopardığı çok önemli maçlar olmasına rağmen, aklı başında taraftarlar arasında bir türlü kendini kabul ettiremedi, yaşıyla beraber düşen fiziği bu yıl bile göze batarken, gelecek yıl daha da katlanılmaz olacak, seneye olmaması en mantıklı olan, ergen taraftarlar da üzülmesin, onları da eğlendirecek bir transfer yaparak çıldırtacaktır başganları onları.

fidddas dedi ki...

Basaksehir turu gecti, yari finalde fener ile oynayacaklar. Adebayor da sakatlandi. Fener ile kirici maclar oynamakarini ve tyrun ikinci macta uzatmaya gitmesini dilerim.
Haftaya berabere kalsinlar biz de kaybetmeyelim yeterli olur.

BurkayJK dedi ki...

@Basar

Sanırım yönetim içinde veya yönetime yakın yerlerde tanıdığın var. Forvet konusunda kesin konuşmuşsun, isim kimdir paylaşabilir misin?

Zaitsev dedi ki...

@ met1903

Sözleşmesi 30 maçı geçerse otomatik uzayacak adama niye 3 senelik kontrat yapılsın o zaman. Q7/Adriano 2-2.3 milyon avro bandında oynuyorlar sen kimsin deriz artık çok para isteyenlere :)

@ fidddas

BU hafta İBB-GS maçı var. GS, CL aşkına bizim yolumuzu tamamen açabilirler. O yüzden TS maçını almamız lazım.

beagle dedi ki...

@Burkay
Başar Gomez veya Mandzukic demişti.
Eski bir Gomez hayranı olmama rağmen Mandzukic daha uygun olacakmış gibi geliyor. Başkanın bugünkü "peşin satan" bakkal halinden ve Gomez siteminden ben Mandzukic cikarimi yapip, video izlemeye basladim bile.

planck dedi ki...

sene sonu ozzynin rekor bonservis ile gideceği söyleniyor. hele finale falan çıkarsak 20 verip 2 sene sonra 60a satabilecek takımlar sıraya girerler. elimizde paralarla ağlarız artık arkasından. keşke bir sene daha kalsa. 30a arsenale yollar, atibayı da emekli eder tükkanı kapatırız..

BurkayJK dedi ki...

@beagle

Evet o mesajı hatırlıyorum. Ben de kesinlikle Mandzukic isterim. Teyit edeyim de ona göre izlemeye başlayayım dedim. :) Eğer şimdiden sezon sonu için anlaşma sağlandıysa güzel iş, ne diyelim.

yilmaz dedi ki...

@planck herhangi bir takım 20m€ verip ozzie'yi alabilir ama bunu daha sonra daha yüksek bedele satmayı amaçlayan bir takım olacağını sanmıyorum. Bu tarz takımlar Benfica, Porto, Monaco, Atletico gibi takımlar. Bu takımların alması için de Ozzie'nin yaşı biraz geçti. Bir takım ozzie'yi alırsa onu satmaktan çok, kendi işini görmesi için alır gibime geliyor.

Zaitsev dedi ki...

@ planck

Bende @yilmaz ile aynı fikirdeyim. Oğuzhanı 20ye alıp 60a satmak çok uç bir yaklaşım. 25 yaşında Oğuzhan. 20-21 olsa olabilirdi bir ihtimal. Ayrıca fizik olarak Oğuzhan'ın İspanya harici bir ligi kaldırması da zor. Orada da 20li rakamları Atletico'dan aşağıdaki kimse veremez.
Bir tek Premier Ligteki her takım o parayı rahatlıkla verebilir ve yüksek bonservisli geçişler o ligde olabilir. Ama o lig içinde Oğuzhan güçsüz ve yavaş kalır başlangıçta. Premier Lig içinde max. Everton belki Tottenham olabilir.
Ben yıllık bir artış oranıyla 2 civarı başlayan bir maaştan 5 senelik bir kontrat görüyorum sezon sonu için.
Oğuzhan 2013te Biliç yerine Şenol Güneş/Ersun Yanal gibi bir antrenörün eline düşseydi o zaman çok farklı bir yerde olabilirdi.

Forvet olara Mandzukic gelirse çok iş yapar ama hem piyasası olan hem de Juventus'ta ilk 11 oyuncusu olan birisini almak zor iş. Böyle bir adamı Gomez/Demba gibi kapatamayız. 2019a kadar da sözleşmesi var.

Emrah dedi ki...

Mandzukic 7 milyon euro maaş istemiş diyolla. Juventus'un 3. Forveti konumuna düştü ve sol açık falan oynatıyorlar galiba. Juventus yerine birini transfer etmeyi düşünüyorsa olabilir. Gelirse süper transfer olur. 1.90'lık güçlü kuvvetli adam

beagle dedi ki...

Juventus'dan aldığı maaş 3,5 M. Neti 1.5-2 dir. 3-3.5 nete rahat oynar. Abu 3.3+prim aliyor...

Bu yildan sonra 2 yil kontrati var. Juve icin ekstra 7 demek. Ayrica böyle adam yedekte kanatta bela demek.
3-5 bonservise de o iş olur. Tolgay ve Cenki paraya cevirmek işi cozer.

Yalniz stili daha çok klasik 9 numara gibi. Yani takim iyiyse Gomezden fazla atar. Takim kotuyse ise Gomez kadar güç koyup işi kotaramaz. Ama daha hizli olduğundan savunma arkası toplar ve 1-0 dan sonrasinda Gomezden daha iyi olur.

BJK4EVER dedi ki...

Tolgay ve Cenk icin cok iyi para odenmedigi surece bence mutlaka kalmalilar. Farkinda degiliz, ama genis bir kadro ve iyi bir kulube inanilmaz bir avantaj sagliyor. As santrfor kesinlikle gelecek ve Aboubakar gibi sacma bir tercih yapilmazsa orayi doldururuz, ama Cenk giderse onun kadar iyi bir 2. forvet bulmak zor, hele yerli olarak.
Onun disinda Quaresma konuusnda niye bu kadar uclarda yorum yapiyor anlamiyorum. Bana gore takimin vazgecilmezi, super yildizi degil, ama oyle itilip kakilacak takimi bozan oyuncu falan da degil.
Sadece pas oyunuyla yikamazsin rakipleri, en son Genclerbirligi macinda iste yine kilidi o cozdu. Talisca icin de oyun icerisinde kayboluyor deniyor, ama frikikleriyle, sutlariyla kilit aciyor. Bu tur oyuncularin onemini anca gidince anlariz bence.
Quaresma fiziksel olarak dusmez. Ikinci doneminde zaten hizini tamamen kaybetmis olarak geldi ve su an o sekilde oynuyor, ama top teknigi hala iyi ve hala cok kolay adam eksiltiyor. Bunlarda gelecek sene bir gerileme olmaz. Gelekecek sene Avrupa kupasi olmayacagi icin o yorgunluk da ustunde olmayacak. Hala catir catir haftada 2 maci kaldiriyor bir sekilde, saygi duymak lazim.
Velhasilkelam, adami Cin'den falan istemezler artik, o tren kacti. Avrupa'dan da hicbir takim bonservis parasi vermez. Katar'lilar icin cazip olabilir, ama onlar bonservis bedeli konusunda cimri oluyor genellikle, bizi tatmin etmez. Bizden sonar Portekiz'e donmesi mantikli, ama onlar da bonservis bedeli vermez ve bizim maasin yarisini bile vermez. Yani hem Quaresma hem Besiktas icin bence mantikli olan 2 sene daha kalmasi.
Artik rotasyon oyuncusu mu olur yoksa performansini surdurup ilk 11'deki yerini korur mu bilemem, ama gidecegini zannetmem, gitmemeli de. Seneye 1 tane saglam kanat oyuncusu alinir, Tore de donecegine gore 4'lu tamamlanir. Aras da ya 5. opsiyon (veya forvet arkasina alternative) olarak kalir ya da gitmek isterse kiralik gider. Mantiklisi bu bence.

Hidayet dedi ki...

quaresma 34 yaşında 14 asist yapar , 2milyon euro alır ,portekiz milli takımında kupa kaldırır , öyle olcay gibi ikinci el araba parasına trabzonlara 29 yaşında gitmez . quaresma şunu yapamıyor diyen aynı adamlar , bize olcay'ın berbat oyuncu özellikleri karşısında, "ama topsuz oyun , oyun zekası, arka direk koşusu..." gibi şeylerle gelirlerdi. hayır , beşiktaş sizin çapsız hayallerinize göre yönetilmeyecek . quaresma giderse, takım para kazanırsa , daha iyisi muhakkak gelir , gelecek. olcay dön-me-ye-cek. hocamız rıza olmayacak , adem , kürşad, youla oynamayacak. şimdi de bütün asistler duran toptandı diyen ahmak insanlar türedi, sanki seyretmiyoruz maçları gibi , sırf hareketli topa cenk'in kafasına kestiklerini say ,ne korneri ,aynı kafa ,kenara çekilse de talisca frikik sayısını artırsa diye bekler.

beagle dedi ki...

Eyyyy Mehmet Demirkooool, (günü yakaladım :) )

Yırtınma amk Şenol Güneşi de Beşiktaş'ı da bozamayacaksın. Şenol Güneş 2 sezon başta kalmasını, bu sezon en az 5 maçta hoca olarak batırdıktan sonra büyük laf yememesini, başarısı kadar mütevaziliğine de borçlu. Maaşını büyük bir miktar artırtıp Fatih Terim gibi i.in g.tüne girmemesi gerektiğini bilecek kadar zeki adam.

Zavallısınız Fenev ve fenevbahçeli medya maymunları. Buna mı kaldınız?...

beagle dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Beyler bu yaşta yorum sildirtiyorsunuz yahu , theo'nun yorumlarını bile silmiyoruz , yapmayın :)

beagle dedi ki...

Haklısın ya pardon. Ama bak ortamın yönetildiğini hatırlattırdık :)

Hidayet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
carlito dedi ki...

bir kamyon dolusu yorum silinmiş yahu, noldu ne bitti merak ettim şimdi :)
gerçi merak edecek bir şey de yok, belli ki Quaresma konusundan başka bir şey değil.. blog yönetimi komple o konunun tartışılmasını yasaklasa mı napsa acaba :)

forvet konusunda, gomez ve mandzukic farketmez bence ikisi de bizi uçuracak adamlar.. ikisinden birinin gelmesi, üst üste 3. şampiyonluk olasılığını tek başına en az %20 arttıracak unsurlar olur.. tabii bunun için gereken bonservis ücreti konusu var.. Ozzy satılmasın diyorsak eğer -ki bu konuda şahsi fikrim kesinlikle kalması yönünde- o durumda elimizde Tolgay dışında para edecek ve gözden çıkartılabilecek başka adam kalmıyor.. (keşke Q7'ye para veren çıksa da gönderebilsek, ama o konuyu ben de umutsuz görüyorum) geçmişte demba, ersan, atınç gibi isimlerden beklediğimizden fazla para kazandık, töre'de ise avucumuzu yaladık.. bir kez daha öyle bir piyangonun çıkması zor iş.. yapılacak en mantıklı hareket abu'ya verilecek parayı yeni santrafora gömmek olacaktır.. diğer mevkiilere gerekenleri gene bonservissiz halleder fiko ;)

Bu arada başgan çaktımadan Talisca'ya 25+ teklif gelirse bize sormadan satılabileceğini söyledi dün Ntvspor röportajında . Yan

Son bir haftada Man Utd'nin, Everton'ın ve Liverpool'un Talisca için 21 m Pound teklif ettiğine dair haberler var.

http://www.express.co.uk/sport/football/788118/Man-United-Club-chief-huge-admission-Jose-Mourinho-Premier-League-Transfer-News-Gossip

Her ne kadar Talisca hatır gönül işine değer veren biri olsa da takımda kalacağını sanmıyorum .

QuaresmA dedi ki...

Mario Gomez'in dönmesi için 1% bile ihtimal var mı bilmiyorum ama Mandzukic'ten verim almak için oyun planını da ona göre planlamak lazım. Tipik bir hedef santrafor olduğundan dolayı Mario Gomez kadar gol atmasını beklemek doğru olmaz ama gol + asist + asist pası rakamları toplamı Gomez'in toplamını geçebilir, geçirmeliyiz. Karşı defansları da çok yorar.

Mandzukic'ten tam verim alabilmek için hem kanatlardan, hem göbekten, hem havadan, hem yerden bol bol beslemek ve servis yapabilmesi için yanına ceza alanına sokulacak mümkün olduğunca fazla adam lazım. Bizim takım şu anda buna uygun.

Ama eğer ki bunları beceremezsek Mandzukic, Gomez kadar şapkadan tavşan çıkaramaz. İleride yapayalnız kalırsa ve iyi beslenemezse Almeida 2.0 olma riski de barındıran bir forvet.

carlito dedi ki...

@övünç
evet başkan o açıklamayı yaptı laf arasında, ama ben şimdilik talisca'ya gerçekten o rakamlara yakın bir teklif geldiğine inanmıyorum, muhtemelen türk spor basını kaynaklı, ortalığı karıştırma maksatlı haberlerdir..
ingiliz takımları için büyük rakamlar değil bunlar belki, ama talisca henüz o talebi oluşturmuş değil bence.. ama bizde kalıp önümüzdeki sezon da performansını arttırarak sürdürürse o zaman bu rakamlar civarında bir teklif alması sürpriz olmaz.. ben de talisca'nın bize kalmasını hayal olarak görüyorum, tek isteğim 1 sezon daha yararlanabilmemiz.. bunun da düşük bir ihtimal olmadığını düşünüyorum, çünkü kendisi de burada mutlu..

Zaitsev dedi ki...

Talisca bize gelmeden bir İngiltere muhabbeti vardı sanki ama ingilizlerin yabancı oyuncu kurallarına takılıyor sanırım. Esas tehlike Fransızlardan çıkar.
Mandzukic şu şartlarda Juventusta aldıgı parayı her yerde bulur. Sneijder ve Gomez Türkiye'ye geldiginde piyasaları bitik ve 1 sene sonra oynamak istedikleri Dünya/Avrupa şampiyonaları vardı. Onlardan bu açıdan da ayrılıyor. Olursa büyük yönetim başarısı olur ama zor ötesi bir transfer.
@beagle
Mehmet Demirkol bu sene fabrika ayarlarına döndü. Nasılsa Feneri de eleştiriyorum diye Beşiktaş ve özellikle Şenol hocaya sallıyor. Ara sıra da övüyor. Umursanmadığının da farkında aslında.

Basar dedi ki...

Beyler duyumum var, 2. Ağızdan duyum ama geçen sene de Mart'ta da ayni şekilde Gökhan transferi haberi gelmişti. Olmazsa bana saydırmayın, sadece duyumu paylaştım.

Basar dedi ki...

@hidayet
Yavaş dostum! Biraz önüne arkasına bakarak yaz. "Çapsız hayal" "ahmak yorumlar" ne oluyoruz arkadaşım?

Bak QuaresmA ile de ayni konu hakkında yazişıyoruz ama senin gibi yazmıyor. Farklı fikrin varsa makul şekilde yaz tartışalım.

Bu arada kim Rıza Hoca diyor? Herkes Şenol Hocacı bu platformda. Youla, Adem, Kürşat (kimdi hatırlamıyorum bile) diyen kimseye de rastlamadım. Hatta ve hatta quaresma gitsin yerine Olcay dönsün diyen bile yok, kapandı o defter artık. Bu cümleler ile ne anlatmak istediğini ben anlamadım. Hayallerimizde Gomez mi Mandzukic mi olsun var saydığın futbolcular Yok. Biz takım oyunu, pas oyunu filan geveliyoruz en azından, biraz bu tarz yazsaydın. Kaldı ki iyi başlamışsın asistler filan ama yazının devamı olmamış.

Bir de rahat ol, burda biz yazıyoruz diye ne birileri geliyor ne de birileri gidiyor...

Huzeyfe dedi ki...

Demirkol art niyetli degil, ayrica akli basinda konusan 2-3 yorumcudan biri. Yalniz bu yildiz muhabbetini yaptigi aksam programa kafasi guzel cikmisti bence. Cok belli oluyordu yayarak konusmasindan filan. Ondan sacmalamis olabilir. Bariz sacmalamis yildiz muhabbetinde. Hatta bi ara lafa "ben sana bisssi diyim mi" falan diye girmeye basladi benim hic suphem kalmadi o andan sonra.

Zaitsev dedi ki...

@ Kuzeyfo

Demirkol üzerinde forma yokken çok iyi bir yorumcu ama son zamanlarda forma üzerinde yine. Karşısına bir Hıncal Uluç çıksa 2 günde eski günlerine döner. Demirkol'un Şenol Güneş'in bordo mavi ağırlıklı giyinmesini eleştirdiği bile görmüşlüğüm var ki öyle net bir tarzı yoktur. Sanane adamın giyiminden. Amaç aklının hala Trabzonda olduğu iması filan.

Hidayet dedi ki...

@Basar

sana tek bir sorum var. neden aynı şeyi , burada , kendisine aleni hakaret, küfür edilen, aşağılayıcı ifadelerden vazgeçilmeyen , senin ve benim tuttuğumuz takımın oyuncusu hakkında (quaresma) yazmıyorsun ? senin tuttuğun takımın oyuncusu bunu hakediyor mu ? stadyumda ıslıklamak bile takıma ihanet görülürken (olcay) burada adamın takıntılarını , çarpıtmalarına ,küfürlerine bu hassasiyet neden ? sadece quarema'ya mı küfür serbest.

Basar dedi ki...

@hidayet nurügengi

Ne diyorsun arkadaşım? Yazdıklarından hiçbir şey anlamıyorum. kime küfür ettim? kim küfür etti? Quaresma da dahil küfür etmedim. Küfür ile eleştiri arasındaki farkı anlayamıyorsun sanırım! Daha fazla yazacak bir şeyim yok...

Hidayet dedi ki...

@basar

sen ne diyorsun be arkadaş ? sana küfür ettin yazdım mı ? madem benim yazıma editörlük yapıyorsun , ağır bulmuşsun, bak diyorum, senin takımının oyuncusuna her maç aleni burada küfür ediliyor . ona razı mısın ? değilsen , bana yaptığın eleştiriyi orayada yap . yok eğer razıysan , bırak , herkes ne isterse söylesin. olmamış yazın diye niye giriyorsun o zaman anlamadığın konuya .

Yorum Gönder

Ara