.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Mart 2017 Perşembe

STSL 26 Beşiktaş - Gençlerbirliği


Tarih: 02 Nisan 2017 Pazar , 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar  (BJK 7g 1b -m - GB 4g 5b 6m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin / Agon Mehmeti , Anıl Karaer

Cezalı Oyuncular : Vincent Aboubakar / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

29 Yorum:

EC dedi ki...

umarim Ba 18 kisilik kadroda yer bulur.. Aras ozbiliz ile beraber..
Hakemlere guven sifir!

yeneriz..

FETOSARAY ( tescillendi bir kez daha) ve SIKEBAHCE ( onu da FIFA Tescilleyecek) artik sut kupasi mucadelesi verir.. IBFK da bence tokezler bu hafta..

Arayi acacagimiz hafta olur..

carlito dedi ki...

büyük bir eşeklik yapıp, çalıştığım şirketteki arkadaşların düzenlediği halı saha maçına katılmam sonucu dizimde oluşan menisküs yırtığı nedeniyle an itibariyle geçici olarak yatağa ve koltuk değneklerine mahkum kalmış durumdayım.. dolayısıyla pazar günkü maça da gidemeyeceğim için moralim çok bozuk :( takıma çok güveniyordum bu hafta ve güzel bir havada alınacak galibiyetle birlikte harika bir pazar günü geçirme hayallerim de suya düştü.. siz siz olun şu lanet halı sahalardan uzak durun dostlar..

başakşehir maçı sonucu önemli, eğer puan kaybederlerse ligi kopartma anlamında en büyük adımı atacağımız hafta olacaktır.. kazanırlarsa 1 günlüğüne koltuğu kaptıracağız ama yine de bunun bizi etkilemeyeceğine inanıyorum, gençlerbirliği'ni üstün bir oyunla geçeceğimize inancım tam.. demba ba'nın 10-15 dk da olsa oynayabilmesini ümit ediyorum..
şansımız bol olsun, maç 6-4 bizim olsun...

EC dedi ki...

gecmis olsun @carlito

valla bizde oynuyoruz.. dikkat edilmeli.. genclikteki gibi flexible degiliz ve surekli antreman yapip da fit de kalamiyoruz..

Ba oynamali..

Babel, Ba, Quaresma..
Talisca
Oguzhan Atiba
Adriano Tosic Marcelo Gokhan
Fabri

diyorum ama, Senol Gunes Ba yerine Cenk i yazar.. Milli Takim dan getirdigi yuksek moral nedeniyle..

diope dedi ki...

carlito geçmiş olsun, umarım bu hafta arayı açıp şampiyonluğu ilan ederiz :D :D :D

Basar dedi ki...

Ben bu hafta galip geleceğimizi, Başakşehir'in ise Akhisar'da puan kaybedeceğini düşünüyorum. Lige verilen bu arada takımın bir hayli toparlandığını düşünüyorum. Aynı etkiyi Okan Hoca'yı başa getiren Akhisar'da da göreceğimizi düşünüyorum. Eğer Akhisar bu maçı alırsa haftaya GS de Başakşehir maçına asılacaktır. Sonuçta ikincilik ikinciliktir.

Ba'nın takım ile oynayabileceğini sanmıyorum. Geçen hafta hazırlık maçında oynayamayan oyuncunun lig maçında oynaması hem çok zor hem de çok riskli. Aras'ın ise kadroda olmasını umuyorum. Bu kadar kötü mü ki kanat yedeksizliğinde oyuna almayı düşünmüyor hoca?

@carlito geçmiş olsun.

dominic molise dedi ki...

@carlito, gecmis olsun.

ben kesin puan kaybedecegimizi dusunuyorum. %90
ibb de kaybeder gibi. % 60
galatasaray pazartesi gunu oynuyor, onlarin da kazanabilecegini sanmam. %60
e fener zaten karabuk'u yenemez. %60

bence herkes puan kaybedecek.

beagle dedi ki...

Geçmiş olsun dostum. Neyse menisküs en insaflilarindan.
Ben bir gün duran topta savunma yapayim diyip kovaladigim adamin ayagina basip bilegimi mahvederek son vermiştim. Hep bu modern futbol yüzünden :)

sports guy dedi ki...

Oncelikle buyuk gecmis olsun carlito. Kulup de resmi hesaptan bi aciklama yapsin, vefali taraftarlar onore edilsin :)

Maca gelirsek, hafizam beni yamultmuyorsa sayet, Senol hoca ile milli mac arasi sonrasinda yaptigimiz maclarda henuz puan kaybetmisligimiz yok. Hem takim daha yasli oldugu icin dinlenme firsati oluyor bu aralar, hem hoca da yoruluyor bence sezon icinde, ona da dinlenme imkani sagliyor.

Keske ara donusundeki macimiz daha zorlu olsaydi diye dusundum ben hatta. Kayseri maci "bu takimin ölüsü galip gelir" illuzyonunu kirmis olabilir, ama gencler'in o kaliteyi sahaya yansitabilecegini dusunmuyorum.

Banko 3 puan. Asagisi kurtarmaz. Zaten 3 mac ust uste puan kaybedeceksek sampiyonluktan da bahsetmeyelim. Hem antalya hem kayseri karsisinda ben puan kaybi bekliyordum o haftanin hikayeleri sebebiyle, bu hafta 0 bahane var. Sampiyon olacak takim sampiyon gibi oynayacak masaya yumrugunu vuracak ve maci alacak. Lami cimi yok.

carlito dedi ki...

hepinize çok teşekkürler arkadaşlar, moral verdiniz ;)
@beagle sana da geçmiş olsun.. bu benimki ilk de değil, oynamamam yönünde doktor uyarılarına rağmen oynadığım için eşeklik diyorum zaten! şu an her karşıma çıkana yalvarıyorum oynamayın halı sahalarda diye ama çoğunluk dinlemiyor.. neticede betonun üzerine seriliyor o halı, orada oynamak bildiğin cinayet!

her neyse 20 nisandaki lyon maçına yetişeyim başka isteğim yok ;)

can dedi ki...

@ Carlito
Buyuk gecmis olsun, en kisa zamanda iyilesip sahalara don. Ama gene sizler iyi dayanmissiniz. Ben 20lerimin basinda iki bilek kirigi, bir de bag kopmasiyla sahalara veda ettim. Gerci gordugum en kotu futbol oynayan insandim.

diope dedi ki...

can ve beagle sizlerede geçmiş olsun. Yalnız can, sen bildiğin robocop olmuşsun ya :D 2 bilek kırığı ve bağ kopması nedir ya. Evlerden ırak. umarım şimdi iyisindir.

carlito dedi ki...

madem ayrıntıya girdik ben de yazayım bari :) ilk sakatlığımı 13 yaşında Beşiktaş altyapısında oynarken Fulya tesislerinde geçirmiştim.. sol dizim döndü ve çapraz bağlarım koptu.. sonra yaşım genç olduğu için ameliyat yerine fizik tedaviye karar verildi.. ama o zamanlar çocuk yaşın cahilliğiyle dizimi yeterince güçlendirmeden oynamaya dönünce dizim tekrar döndü ve ameliyat oldum.. sonra ailemin de ısrarıyla lisansımın çıkmış olmasına karşın bırakmak zorunda kaldım oynamayı..
bu son sakatlığım ise uzun zaman oynamadıktan sonra bu kez sağlam olan sağ dizime oldu.. şükür ki bu kez bağlar kopmamış, sadece patella yırtığı (ayna kemiği) teşhisi kondu.. an itibarıyla bir operasyona gerek olup olmayacağı da halen belli ddğil, bir iki hafta içinde ayağa kalkıp kalkamayacağıma bağlı.. umarım korktuğum başıma gelmez de ameliyatsız atlatırım,yoksa hem iş güç açısından büyük darbe olur, hem de lyon maçı da kaçar :)

herkes kendine dikkat etsin dostlar, gerçekten bu halı saha işleri akıl karı değil..

beagle dedi ki...

Birazdan Ilhan Mansiz da yazacak :) Çok geçmiş olsun. Golümüz bol puanimiz 3 olsun yarın.

carlito dedi ki...

Başakşehir 90+4te yediği golle mağlup oldu :) beraberliğe de razıyken kaymaklı ekmek kadayıfı oldu valla bu!

artık ayağımıza kadar gelen bu fırsatı da geri çevirmeyeceğimizi düşünüyorum.. hatta 2.lik kovalayan g.saray'ın da haftaya başakşehir maçına çok asılacağını düşünürsek önümüzdeki hafta ligi tamamen bitirip uefa'ya konsantre olmamız bile mümkün olabilir ;)

turgay dedi ki...

Hazır Başakşehir de yenilmişken fırsatı değerlendirmek lazım. Zorlu bir aya girdik her fırsatı değerlendirmek şart. Carlitonun gıyabında herkese geçmiş olsun :)

Emrah dedi ki...

Ohhş. Akhisar yine Gs'ye çalıştı ama bu sefer işimize geldi.

BurkayJK dedi ki...

Başlığı revire çevirmişsiniz, hepinize geçmiş olsun. Hiçbir zaman halı saha kültürüm olmadı, basketbol en iyisi. :)

Gençlerbirliği ve Trabzon maçlarını kazanırsak, her ne kadar bu ifadeyi sevmesem de "şampi" diyebiliriz.

Basar dedi ki...

"Ben bu hafta galip geleceğimizi, Başakşehir'in ise Akhisar'da puan kaybedeceğini düşünüyorum. Lige verilen bu arada takımın bir hayli toparlandığını düşünüyorum. Aynı etkiyi Okan Hoca'yı başa getiren Akhisar'da da göreceğimizi düşünüyorum. Eğer Akhisar bu maçı alırsa haftaya GS de Başakşehir maçına asılacaktır. Sonuçta ikincilik ikinciliktir." kehanetimin 1. Ayağı gerçekleşmiş. Simdi sıra bizde ve sonra gs'de...

Emrah dedi ki...

Ohhş. Akhisar yine Gs'ye çalıştı ama bu sefer işimize geldi.

YSY dedi ki...

Çok kritik maç. Üst düzey dikkat ve ciddiyetle geçmemiz gerekiyor.

beagle dedi ki...

Bir an Talisca patlama yapacak diye geçti içimden. Sonra bilimsel veriye dayali olmayan hislerimin hiç tutmadığı...

carlito dedi ki...

Cenk Tosun boş geçmez bugün.. At fava bekle..

Pheaglix dedi ki...

Umarım şampiyonluk gitmemiştir az önce. Bu arada puan kaybı olası gözüküyor.

hayalet dedi ki...

Bu gol Selçuk ve Özat'a gelsin. Başından beri oyunu çığrından çıkarmaya çalışıyorlar. Sadece 5 dk soğutamadılar ve hemen cezayı kestik. Maalesef böyle takımları gördükçe üzülüyorum. Kayseri geldi başabaş oynadı. Hakkı teslim edildi. Özat'ın oynattığı futbol bu kadar işte.

Armagan dedi ki...

Lafın kısası hayvan gibi şey yaptık. Konyaspor maçından beri böyle oynamamıştık, aralar bize yarıyor kesinlikle,

@carlito geçmiş olsun.

carlito dedi ki...

ben demedim mi cenk tosun gol atamaz diye :)

valla açıkçası fabri'nin sakatlık geçirdiği pozisyona kadar çok etkisiz oynadık.. bunda faullerle oyunu soğutmaya çalışan rakibin de etkisi vardı tabii.. fabri o pozisyonda sakatlanma pahasına golü kurtararak galibiyette büyük pay sahibi oldu bence..
ilk yarı sonuna eklenen 5 dakikalık uzatma bölümünde gerçek Beşiktaş'ı gördük, o süre boyunca rakip nefes alamadı ve hak ettiğimiz gol de çok güzel bir zamanda geldi..
ikinci yarı zaten çok daha iyiydik, hakimiyeti tamamen elimize aldık.. quaresma'nın klasik top ezmeleri ve yanlış tercihleri yüzünden çok daha erken ve farklı bir skoru alma şansını elde edemedik.. buna karşın 3-0 çok iyi bir skor oldu, herkese çok net mesaj vermiş olduk..

babel maçın yıldızıydı bence, sadece harika golüyle değil asistleri, bindirmeleri, aldığı hiçbir topu saçma sapan kullanmaması ile (burada yazar kımıl'a dokunduruyor) takıma büyük katkı verdi.. ben olcay şahan'ın ayrılmasına üzülmüştüm, ama bunun nedeni yerine babel'in getirilmesi değildi, sadece olcay'ın bir alternatif olarak kalması gerektiğini düşünüyordum.. bugün babel için gereksiz veya yanlış transfer yorumunu yapanlar utanmış mıdır merak ediyorum.. attığı o golü atabilecek kanat oyuncumuz uzun zamandır yoktu..
atiba her zamanki gibiydi, cenk de çok çalıştı.. tosic ve tolga hiç güven vermedi, quaresma yine yarardan çok zarar verdi.. onun dışında herkes üstüne düşeni yaptı..
kalan 8 maç içinde başakşehir'i yenersek, diğer 7 maçta 3 kez puan kaybedebilme lüksümüz bile var! sanırım tarihimizdeki en rahat şampiyonluk geliyor arkadaşlar ;)

not: geçmiş olsun dilekleri için herkese tekrar teşekkürler...

Zaitsev dedi ki...

@ carlito geçmiş olsun. Tez elden toparlarsın inşallah.

* Gençler iyi direndi. iyi kapattı. 45+5te atılan gol maçı bitme noktasına getirdi. Tolga da titrek oyununa rağmen çıkardığı kafayla maçı Gençlerbirliği için bitirdi.
* Talisca ve Babel muazzam goller attılar. Ayaklarına sağlık. Oğuzhan'a attırılan gol ise muhteşem.
* Q7yi sağdan sola atıncaya kadar ortaya birşey koyamadık. Bu değişiklik hem Babel'i hem de Q7yi daha efektif bir hale getirdi. Gençler kanatların değişmesi harici bizi iyi çalışmış :)
* İlk yarı 0-0 bitseydi epey bir kahır çekerdik.
* Cenk efendiye kızıyorum. Oğlum bulmuşsun fırsatı koş biraz debelen birşeyler yap. İlk yarı bir şut ondan sonra hiçbirşey yok. 2ci yarı o karşı karşıya pozisyonu atmayacaksın da neyi atacaksın. Son değişiklik Demba olsaydı keşke.
* Talisca'nın forvet arkasında verdiği katkı artmaya başladı. Eskiye göre daha fazla oyunun içine girmeye başladı.
* Gökhan Gönül'e de kocaman bir maşallah.
* Yen Trabzonu şampiyon ol :)

beagle dedi ki...

Maçın kahramanlari dönem dönem değişti:

Gokhan Gönül ilk sirada. Rakip o kadar kostururken Beckle bizim savunma çözülürdü. Ileride Q7 lime lime dökülürken ayakta kaldi, bizi maçta tuttu.

Şenol Hocaya yapilan saldiri anindan itibaren Oğuzhan top da yapmaya başladı. 11.3 km koşu,gol, paslar, savunma.

Bütün maç cok istekli olan Babel ve Talisca. Streslerini attilar. 3er gol daha atsalar fişi cekeriz. Ama fikstür zorlu.

Bizi Fernandez gibi kitlememesi için Q7ye çok dikkat etmek lazim ilk 2 golde katkisi var ama öncesinde 10 top kaybi, atak öldürme falan var. Hatta dk 30 civari 2 dakikada 5 hata ile tepe yapti. Kaslar bitiyor her geçen gün kötüye gidiyor. Sarisi varken kale direğine ucan tekme, hicbir zaman akillanmayacagini da gösterdi.

Maç korakor giderken pozisyonu onlar buldu. Bu fiziksel oyuna karsilik veremiyoruz. Sahada üstün fizikli/ciğerli 1-2 adama ihtiyacimiz var. Transferde muhakkak bu cozulmeli.

Son notum yedek kulubesi seçimine. Gene faciaydi. 3 merkez orta saha var, kanat yok...

Basar dedi ki...

Futbola değil çamur yapmaya oynayan takımlara uyuz oluyorum. Adam gibi oynayın, saygı duyalim

Yorum Gönder

Ara