.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mart 2017 Pazartesi

Karne: Antalyaspor 0 - 0 Beşiktaş


Goller: -
En iyi üç: Fabricio Agosto, Gökhan Gönül, Marcelo Guedes
En kötü üç: Vincent Aboubakar, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş5.3
Beşiktaş5.1
Antalyaspor5.1
Mete Kalkavan2.8


Fabricio Agosto8.8
Dusko Tosic7.0
Marcelo Guedes7.5
Adriano Correia (71')6.6
Gökhan Gönül7.8
Atiba Hutchinson7.4
Oğuzhan Özyakup6.0
Anderson Talisca (60')5.1
Ryan Babel5.1
Ricardo Quaresma (58')3.7
Vincent Aboubakar (64')1.9


Cenk Tosun (58')4.6
Necip Uysal (60')6.3
Matej Mitrovic (71')6.5


Takım Ortalaması6.0

Anket: 28 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


35 Yorum:

clutch dedi ki...

Çok yoğun bir günün ardından, akşam maçı izlesem mi izlemesem mi diye gittim geldim, sonunda beşiktaş aşkına dayanamayıp açtım izledim. Sağolsun şenol hoca ve futbolcular, izlememek için kafamda kurguladığım bütün sebepleri sahada gösterdiler. Sıfır rotasyon, sürekli top kaybı yapan ağır aksak oynayan iki seri pas üst üste çıkaramayan bir beşiktaş. Yahu şu maçta da rotasyon olmıcaksa hangi maçta olucak? Şu maçta dökülen oğuzhanın yerine tolgay, yorgun atibanın yerine gökhan veya necip oynamazsa hangi maçta oynucak bu adamlar?

Abunun kırmızısında olayı %50-50 bölüştürüyorum, yarısı abunun sığırlığı, yarısı da mete kalkavanın saçmalığı. Böyle kart mı olur? Bu seviyede bu kadar kolay adam atıcaksak? Nerde abuk sabuk kırmızı kart olayı gelip bizi buluyor, atibanın çizgiye bastı diye atılmasından sonra bir ilki daha yaşadık sağolsunlar.

Bu oyunla 1 puan gayet iyi, heralde cordobadan sonra ilk defa bir maçta kalecimiz sayesinde puan aldık, bayadır uzak kaldığımız bir hismiş :) genelde kaleci sayesinde puanları veren taraftaydık.

Zaitsev dedi ki...

* Mete Kalkavan hazır herkes puan kaybetmişken üzerindeki Beşiktaşlı etiketini atmaya karar vermiş. Aboubakar harici bizden kimseye de kart çıkmazdı orada. O kadar söyleyeyim. 3-4 saat önce Adebayor topu da ayağıyla kesip kart görmeden devam etti bir de. Ayıptır.
* Benim düşüncem hakemlere öyle hatalar yapın ki kimse video hakem uygulamasına karşı çıkamasın demişler. bu hataların başka açıklaması yok.
* İlk yarıları standart bir şekilde çöpe attığımız için ön tarafta yalandan da olsa gençlerle rotasyon yapmak gerekli. Enes, Sedat koyun çocukları deli gibi pres yapsınlar yorsunlar herkesi :)

beagle dedi ki...

Sakinleyelim diye söylüyorum, Başakşehir'in son dk penaltisini da yediler.

Hakemlerin profesyonel olup sayisinin azalmasi hiç iyi gelmedi bizim lige.

Basar dedi ki...

Takımda 1 olan sorun 2'ye çıkmış durumda. Herkes Ba'dan çok ümitli ama 1 yıldır oynamayan adamdan ligin sonunda iyice çetinleşen bir durumda çok fayda beklemiyorum ben.

Hocayı çok sevmeme rağmen aklıma birçok soru takılıyor. Mesela Gökhan İnler bu kadar fecaat durumda mı? 1 hafta önce Tolgay ile başladı, yine o yola başvuramaz mıydı? Ömer gerçekten bu kadar kötü mü? 1 maçımızda bile oynayacak kapasitede değil mi? Lige 2 kanat adamı ile devam etme kararını neden aldı? Hem Olcay hem de Kerim satılınca kanatsız kaldık, bu yola girmese daha iyi değil miydi?

Bunun dışında hakemle ilgili bir iki yazmak istiyorum. Hakem maşallah bize kart çıkartırken kitapta ne yazıyorsa uyguladı. Hakemden kıyak beklemiyorum fakat Abu'ya o 2. sarıyı çıkartıyorsan, Antalya'lı oyuncu ofsayt düdüğünden sonra topa abanınca ona da sarı çıkartacaksın. Atiba kontraya çıktığında adama faul yapılıyor hem faulü hem de sarıyı es geçiyorsun. Adrianoyu sakatladılar es geçiyorsun... Kıyak değil eşit şartlar lazım.

turkkant dedi ki...

Rotasyon deniyor ama nasıl yapacaktın ki? Orta sahada zaten Oğuzhan-Tolgay ratasyonu oluyor, Olympiyakos maçına Tolgay başladı, geçen maç Oğuzhan 65'te oyundan çıktı. Stoperde zorunlu rotasyon oluyor; bir Cenk bir Abu oynuyor. Atiba'nın devamlılığında sorun yok. Kalan pozisyonlarda ise alternatif? Tuhaf bir kararla hem Olcay hem Kerim gittiği için Q7-Babel'in yedeği yok! Keza Adriano'nun da. Takımda kanatların (Adriano dahil) aktifliği azalınca takımın saha yayılımı bozuluyor. Maalesef bu kadar kısıltlı bir kanat rotasyonu ile iki kulvar zor. Bu turu geçmek bize ligi kaybettirebilir. Benim gölümden bir yarı final geçiyordu, ama seneye artık.

Geçen senenin altındayız, bunun da hep söylediğim gibi çok basit bir sebebi var: "M. Gomez & Sosa". İki maç, ilk maçta Talisca 1-0 öndeyken topu kaptırıp Beck'in önde kalmasına sebep oldu, pres yapmadı, faul yapmadı. Sosa bu haftalarda 0 hata, kritik işler yapıyordu (yaş ve tecrübe farkı). M. Gomez ise şu Abu'nun yaptığı hataları yapar mıydı? Konuşmaya gerek yok.

Geçen sene iki gerçek yıldızımız, bir yıldız seviyesine yükselmiş genç oyuncumuz yanında seviyesi sınırlı oyuncularımız vardı. Bu sene yıldızımız yok, ama tüm kadro eksiksiz ve iyi. Bunların artı ve eksileri yer yer görüyoruz.

Bu sene bir şekilde şu ligi alırsak bu kadronun bir senelik daha barutu var: Adriano-Gökhan Gönül-Atiba vb. bir yıl daha üst seviye oynarlar. Mandzukic-M. Gomez seviyesinde bir santrafor ve hem kanat hem gerektiğinde 10 numara oynayabilen Sosa-Nasri tipi versatil bir oyuncu bulursak seneye hedefi bir tık daha artırabiliriz.

turkkant dedi ki...

Ba-Caner'i unutun arkadaşlar. 1 sene oynamamış Ba'nın forma girmesi mümkün değil, hatırlayın Tolgay geçen sene bir Kasımpaşa maçında ikinci yarı girmişti, orta saha çökmüştü, bu kadar uzun sakatlıklardan sonra form tutmak filan zor. Hele ki 0 hata yapmak gereken dönemde. Keza Caner de... Bu oyunculardan ciddi bir katkı hayal. Eldekiler ne yaparsa yapacak.

BurkayJK dedi ki...

Takım yorgundu bu bariz. Karalar bağlamaya gerek görmüyorum. Aboubakar'ın orada ikinci sarıyı görmesi bence de yanlış ama ben yine de oyuncuya kızarım. Sezon sonu takımda kalamayacağını garantilemiş oldu. 10 kişi kalmasak bir şekilde golü bulurduk. Fabri çok iyiydi. Maç öncesi yenileceğimizi düşündüğüm için iyi skor.

Lyon'a elenmemiz en hayırlısı. İçeride yenilmeyelim yeter. Seneye birkaç doğru takviye ile final hedeflenebilir.

Hidayet dedi ki...

takımın yorgunluğunun sebebi kadro planlaması diye düşünüyorum . yani ,devre arası, ayağı kırılmış , henüz iyileşmemiş demba ba, ersan , bay 4.2 milyon euro mitroviç falan alırsan , caner'in de durumu malumken , böyle kalakalırsın . devre arası takviyesini tamamen çöpe attı beşiktaş. durum böyleyken, bir de olcay-kerim'i ikisini birden gönderdi . e tabi yorulacaksın sen. takım yaşlı , q7 avrupa şampiyonasından beri oynuyor, sezon öncesi bile geçiremedi. atiba , gönül , babel.. oğuzhan-cenk zaten genç ihtiyarlar. onlarda fiziksel kalite hiç olmadı. durum bu . geçen yıl, son haftalarda en çok güvendiğim adamlar, atiba-sosa-gomez'di. bu yıl fabri-marcelo-atiba 'ya yine güvenirim , fakat hücum'da , böyle soğukkanlı ,işbitirici , şampiyonluk stresini göğüsleyecek, zor maçları kolaylaştıracak adam yok . malesef.

Basar dedi ki...

@turkkant

Bende senin gibi düşünüyorum ve malesef çeyrek bu yıl için yeterli diye düşünüyorum. Neyse ki Çeyrek final bizi çok etkilemeyecek. Trabzon maçından 4 veya 5 gün sonra Fransa'ya gideceğiz, sonra 1 hafta oynamayacağız. Kendi sahamızda oynayacağımız 2. ayak maçından 4 gün sonra pazartesi günü yine kendi evimizde Adana ile oynayacağız. 3 gün ile 4 gün arasında ve seyahat edip etmemek arasında çok fark var.

Yarıya çıkarsak maalesef bu kadro ile ligi zor götürürüz. Caner, Ersan ve Ba'dan fazla bir şey beklememek lazım. Aboubakar'ı da bu sebeple kaybetmemek lazım. Çok üzücü ama aynısını Quaresma için de söylemek durumundayım. Bu sene kadro planlaması kötü yapıldı. Aslında efsane olabilecek bir kadromuz var. Fabri, GG ve Adriano'nun gelmesi takımın IQ'sunu çok yükseltti ve bu seneki topa sahip olma alışkanlığımızı sağladı. Maalesef Sosa-Gomez kaybı bu kazançı yarım bırakıyor. O ayar iki oyuncumuz olsa bu kadro ile efsaneler yaratırdık. Bunun dışında, kanatlarda alternatifsiz kalmak da planlama hatası. Olcay-Kerin en az 6-8 gol katkısı yapardı bu yarı. Dalgalı performanstaki Q7 ve Babel'i de ara ara dinlendirmek ve ayar vermek için de önemliydi bu iki adam.

Sonuç olarak, son 2 hafta kayıp yaşamasak yine UEFA'ya abanabilirdik ama şu anki puan durumu ve fikstürde bir sonraki turu hedeflemektense lige odaklanmak daha akıllıca. Sene ise hedef takımdaki pozisyon eksiklerini (santrafor, kenar forvet ve tecrübe noksanını tamamladığına inanmıyorsak Talisca yerine bir oyuncu) tamamlayıp CL'de çeyrek final olmalı. Bu genel kalitemiz var ama biraz takviye gerekiyor.)

EC dedi ki...

valla.. Abou faul yaptiginin bile farkinda bile degilken sirf seyirci okuz gibi bogurdu diye ( Antalya li futbolcular itiraz etmedi cunku) faul ve sari kart cikaran hakem kotudur!

ben futbolcularimiza sahip cikilmasi ve taraftar olarak bolunulmemesi kanaatindeyim..

Bugun siyaset futbolu kontrol edeceginin sinyallerini verdi..

nerde kalabalik gorse konusan liderler futbol toplantisinda bile propaganda yapti..

bence bu bir isaret IBFK nin Turkiye nin Leicester'i olmasi icin yapilan calismalara..

Riza hocanin adi da lutfen bir daha Besiktas ile ayni cumle de bile gecmesin..

helal olsun Senol Gunes'e yerinde yapistiriyor cevaplari... LigTvsine Tum Medyasina..

turkkant dedi ki...

@Basar

Aynen, seninle aynı fikirdeyim. Zaten adım adım gitmek lazım, son iki sene Avrupa'da heyecanlı, çömezlik seneleriydi; bu sene deneyim oldu; seneye doğru takviyelerle hedefi daha büyültebiliriz.

Bunun da yolu bence belli: tartışmasız bir santrafor ve Nasri-Sosa tarzı oyun aklı yüksek göbek de, orta sahada oynayabilen bir ofans oyuncusu. Bu ikincisi önemli, çünkü seneye Quaresma'nın performansı soru işareti, Töre'nin soru işareti, Babel de dalgalanmalı... Böyle bir oyuncu Talisca'nın alternatifsizliğini de ortadan kaldırmış olur. Ben Talisca'nın seney daha yükseleceğini düşünüyorum. Çok genç oyuncu, tecrübelendikçe başka seviyeye çıkabilir.

EC dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

Yazması acı ama Trabzon maçında puan farkı 6-7'ye çıkmazsa ilk Lyon macindan turu kaybedecek bir skor ile donelim diye düşünüyorum. Bana kızanlar olacaktır, kendilerince de haklılar ama iki kulvarı yürütmemiz çok zor. İkinci macta hayal kırıklığı yaşamaktansa ilk macta yaşayıp psikolojimizi toparlamayı diliyorum. Takımla da bu sene Avrupa macerasından ötürü gurur duyuyorum.

sports guy dedi ki...

@basar

Gecen sene en buyuk bayrak sallayicilarindan biri bendim o fikrin, bu sene de ayni gorusteydim olympiakos'u eleyene kadar. Artik avrupa'da yurumemiz gerektigini dusunuyorum.

1) lig gozumde tehlikede degil. Bu senenin orta seviye takimlari, gecen senenin orta seviye takimlarina gore daha gucluler. Cogunun gercekten uygulamaya calistigi bir oyun sistemi var. Gecen sene boyle degildi. GS FB zaten potada degiller hala, Basaksehir ise rakipten bagimsiz her macta puan kaybedebilecek bir takim. Hos bir sampiyonluk olmayacak evet, hem puanimiz cok daha az olacak hem de takim ligde kalite olarak daha az sey yansitiyor gecen seneye gore. Ama sampiyonluk gelecek.

2) uefa puan siralamasi icin bize hala puan lazim. Oralarda yukseldikce kura sansin artacak sonucta. Avrupa'ya gidemedigimiz yillardaki puanlar silinmeye basliyor bu seneyle birlikte. Bu sene yapilacak bir yari final bizi seneye 3. Torbaya sokabilir. Ben futbol anlaminda lyon'u eleyebilecegimizi dusunmuyorum zaten, ama bunun sonuna kadar kovalanmasi gerektigini dusunuyorum.

Ha neyse ki ziraat'ten elendik bak. Millet o kadar goygoy yapti "besiktassan uc kupada da var olacaksin" falan diye, ben fener maci sonrasi hic uzulmedim. Milli takim donusu gereksiz yere kupadaki ikinci maci oynayacaktik su avrupa fiksturunun ustune, ve sana 0 getirisi olan bir kupa icin. Avrupa'da ilerlemenin onundeki 5 yil icin getirisi var. Bunu kullanmak gerek bence.

Hidayet dedi ki...

ne anlaşılmadık işler oluyor. şampiyonluğa giden takımın başkanı, cl'de umulandan çok daha iyi performans gösteren (tolgay), buna rağmen ozzy'nin bitik olduğu dönemde bile ligde ilk 11 de fırsat bulamayan adamı için gs'ye yeşil ışık yakıyor . bu adama ihtiyacın mı yok , şampiyonluğu mu garantiledin , neden " kontratı devam ediyor bizle ,kimseye vermeyiz " diyerek kestirip atmıyorsun anlamak mümkün değil. bu adam daha 4-5 ay önce lazio t. direktörünün, sahada çok beğendiği , dikkatini çeken adam . bugün beşiktaşlı medya bile başlamış , "fikret yeşil ışık yaktı" demeye . ne gereği var böyle açıklamalara ? bugün tolgay'ı ,olcay'ı ,kerim'i , töre'yi verirsin ,yarın yabancı sınırlaması gelir , ozan tufan kalibresinde adamlara 8-9 ödemek zorunda kalırsın. fikret tabi yapıyordur bu hesapları da , gevşek davranma başkan , yarın oyuncu da tutturur gs'ye gidecem diye , taraftarla iyiyce papaz olur , yok pahasına göndermek zorunda kalırsın . yok de , satmıyoruz de, uzatacaz de, yurtdışına sat , ama sus be, sus

Armagan dedi ki...

https://goo.gl/rghTWF

yilmaz dedi ki...

rüyamda gençlerbirliği ile oynuyoruz. ilk dakikalarda sağdan bir atak geliştiriyolar kaleci önde çalımlıyor içeri dolduruyor mustafa pektemek! sargılı kafasıyla kendi kalesine (kalemize :)) atıyor golü. Sonra fabri yine ceza sahası dışında yakalanıyor bu kez elle dokunuyor ve 10 kişi kalıyoruz. Devamında kim olduğunu göremediğim iki oyuncumuz da kırmızı kartla atılıyor :) devreyi 1-0 geride ve 3 eksikle tamamlıyoruz. Devamını hatırlamıyorum, zaten hatırlamak da istemem açıkçası :)

Abou psikolojimi bozdu

Acaba bi de 11'e 11 bitirmeyi denesek maçları nasıl olur?

hastati dedi ki...

maca sonradan girdigi halde, cenk'te takima yardim istegi cok dusuk.Belli ki goller hatirlanir diye dusunen bir oyuncu, ama besiktasta bu golleri attigini unutmamali. Surekli kaleyi dusunmesi guzel ama, haldir haldir yardirmadigimizda takimdan cok kopuyor. eski FM'lerde sliderlar vardi, sanki birisi sonuna getirmis gibi. Quaresma, aboubakar felan cok konusuluyor ama, Cenk bende "ekrem dag" etkisi yaratiyor nedense. oyuna sonradan girsin, zaten gol istiyoruzdur, sliderlar sonda girsin o zaman.
bu arada kulubede guzellesiyor onunla.

turgay dedi ki...

Muhtemelen gelecek sezon yabancı olayı değişecek. Gün geçtikçe olayı kaşımaya başladılar.

BurkayJK dedi ki...

Aras milli takımda oyuna girip gol atmış. Şu adama şans vermemek olur iş değil. Ayrıca Sivok da hala milli takıma çağırılıyor ve oynuyor. Göndermek yerine 3. veya 4. stoperimiz yapmalıydık. Beşiktaş tarihinde en fazla forma giyen yabancı futbolcu. Çoğu kişi beğenmez ama ben kendisini -daha çok karakter olarak- çok beğeniyordum.

Gomez söylentileri yeniden çıkmaya başladı. En fazla 3 yıllık sözleşme ve yıllık 3'ü geçmeyecek bir parayı kabul ediyorsa buyursun. Aksi halde gereği yok.

beagle dedi ki...

Gözünüzün pası silinsin:
http://www.milliyet.com.tr/Skorer-Tv/video-izle/Ertugrul-Arican-dan-harika-gol--VaOVZWY6WJml.html

Kaçıranlar için milli maç arasının bomba haberi Abu'nun bonservisinin %65'inin fonda olduğu açıklaması(By Sinan Vardar). Aklından bile geçirme Fikocum diyorum.

hayalet dedi ki...

Yabancı olayının o kadar kolay olacağını düşünmüyorum. Ha yapılırsa 3-4 senelik bir sürece yayılır. Ayrıca bildiğim kadarıyla klüpler birliğinin oybirliği kararı gerekiyor, teamül açısından. Başakşehir, Konya, Antalya, Trabzon gibi takımlarda var bu işe karşı olacak. Fb'nin çabası var sadece, zaten artık çokta ciddiye alınmıyorlar. Tabi temkinli olmak lazım.

QuaresmA dedi ki...

Ne zaman en iyi yerlileri topluyoruz, yabancı sayısı artıyor.
Ne zaman en iyi yabancıları topluyoruz, bu defa da yabancı sınırı getirmeye çalşıyorlar Ozan Tufan, Volkan Şen gibi çöplere döktükleri paralar bir anlam ifade etsin diye.

Kerim ve Olcay'ı satmamızı beklediler herhalde bunu gündeme getirmek için.

Bu arada yerli oyuncu demişken Emre Mor'u 1 veya eğer mümkünse 2 yıllık kiralama işini ciddi ciddi gündeme almak lazım. Dortmund'da önünde bir kamyon oyuncu var. (Reus, Dembele, Pulisiç, Götze, Kagawa, Schürrle) Ama çürümeye terk etmeyecekleri kadar da değerli bir oyuncu. Bu sebeple gelecek sene kiraya vereceklerdir. Eğer ki şampiyon olursak ve direk Şampiyonlar Ligi katılımını garantilersek Beşiktaş kiraya vermeleri için Dünya'daki en uygun kulüptür. Bizde de banko 11 oynar zaten.

BurkayJK dedi ki...

@QuaresmA

Quaresma önümüzdeki sene de sağlıklı bir şekilde takımda olursa Emre Mor'un oynayabileceğini düşünüyor musun? Diyelim ki oynadı, Quaresma'nın o çocuğun arkasında efendi gibi yedek bekleyebileceğini düşünüyor musun?

Bana kalırsa Avrupa'ya giden hiçbir gencimiz, kiralık dahi olsa bu ülkeye adım atmasın.

QuaresmA dedi ki...

BurkayJK

Daha Gökhan Töre de var. Bu üçünü barındıracak bir formül kolay olmaz ama Emre gelsin de o formülü o zaman buluruz. :) Emre gelirse bu üçünün de önünde yer alır ve taraftarın yeni Quaresma'sı olur zaten milli maçlarda oynadığı gibi oynarsa.

Emrah dedi ki...

Emre Mor mu Lens mi?

QuaresmA dedi ki...

Fener'in elinden hangisini alıyorsak o.

clutch dedi ki...

Geçen haftasonu hem Caner-Ersan-Ba'nın durumlarını göreyim hem de 5 yaşında yeğenim var ona da yavaştan beşiktaş kültürünü aşılayalım diye Astra maçına gittik, Tolga yine kendisini tanımlayan komik ötesi bir gol yedi,yine hiçbir degajında top orta sahayı geçmedi. Tamamen bitirmiş kafada, gerçekten inanılmaz. Öyle ki yeğenim bile dayı bu ne dandik kaleci diye serzenişte bulundu :)

Ba zaten yoktu, ersanla ilgili yorum yapamıcam kötü değildi ama pozitif bişe de gösteremedi pek. Caner'i ise beğendim. Bu kadar ağır bir sakatlıktan bu kadar kısa sürede dönmesi muazzam, temposu çok iyiydi en az 7-8 bindirme yaptı gene, biraz daha güçlenirse önümüzdeki haftalarda kesin olarak kadroda kullanılcak seviyeye gelir.

Basar dedi ki...

@clutch

Aşağı yukarı her maça gidiyoum ama iyice fanatikleşip ben de hazırlık maçına gittim. Benim de gitme sebebim oğlumu maça götürmekti. Enteresandır bu yıl oğlumu 2 maça götürdüm birinde Caner sakatlanmıştı, şimdi ise Caner sahalara geri döndü. İnşallah güçlenerek devam eder.

Maçla ilgili şu düşüncelerim var:
1) Gündüz maçını muaazzam özlemişim. Keşke ara sıra maçlarımızı gündüz oynayabilsek. 5-10 yaş arası Çocukları Beşiktaşlı yapmak için çok önemli bu saatler.

2) Hocaya kızdım. Tolga yerine Utku ile oynayalım. Çocuk pişsin, bu performanstan kötüsü olmaz herhalde. Tolga; Brugge, Akhisar ve Lizbon maçlarından bir portpori yaptı yine. Zaten aldığı para yedek kaleciye göre çok fazla.

3) Ba'dan hiçbir ümidim yok.

4) Ersan'ın gerçek maç temposu ne olur bilmiyorum fakat en önemli özelliği olan orta sahaya kadar çıkıp adamına baskı yapma özelliğini hazırlık maçında da 5-6 kere gördük. Şu anda oyun şeklimiz bunu gerektiriyor mu bilemiyorum. Yine de oynayabiliyorsa iyi bir yedek.

5) Caner çok normal olarak temposundan ve seriliğinden uzak. Yine de 6-7 kere bindirdi. Bir seferinde içeri harika bir orta kesti. Mayıs ayında bir devrelik katkı verebilir gibi. Bu kadar ağır sakatlıktan sonra bu bile iyidir. Allah bir daha sakatlık göstermesin.

6) Sedat'ın attığı golden ayrı olarak beğendim. Kumaşı var, kanat yokluğunda belki düşünülebilir ama hoca tutucu. Attığı golü q7 atamaz, kaleyi düşünen bir kanat olması sevindirici. Defansta da Fatih saç baş yoldurtmadı. Sanki ondan da bir şeyler olabilir. Umarım daha sık görürüz bu iki arkadaşımızı.

Emre Mor mu Lens mi sorusunun cevabı bende Emre Mor. Beşiktaş iyiden iyiye geleni parlatma ve yıldız yapma yolunda adını duyurdu. Daha önce de yazmıştım, bizim için çok büyük bir avantaj bu. Bu sayede oldukça kaliteli adamları, heyecan vaat eden oyuncuları, çıkışa geçecek yıldızları önümüzdeki yıllarda kadromuzda izleyeceğimizi umuyorum.

beagle dedi ki...

@Basar
Fatih defans hattında tam all rounder. Teknik, fizik, zeka, mücadele hepsi minimum limitleri karşılıyor. Yani altyapıdan mutlaka kadroya çıkarıp en kötü ihtimal hesaplı yedek olarak yıllarca tutabileceğin adam. Katedebileceği aşama ise bir kaç sene tecrübelenir, biraz daha güçlenip, müdahele yönünü artırırsa "Libero Stoper" olabilir. Benim en önemli tespitim, bazen diğerlerine de fırsat verilme niyetli yedek bırakıldığı maçlarda, işler sıkıştığında sahaya girip oyunun gidişini değiştiren bir etki yapabilmesi. Açıkçası U21'de bir de Eslem'de vardı bu yön. Dortmund'dan gelen Oğuzhan'da yok mesela.
Beklentimizi doğru yöneltmek de önemli. Fatih'den Lugano çıkmaz. Baresi çıkar. Bir maç dev gibi bir kasap forvete adam adama verip, "bundan birşey olmaz" dememeliyiz.

Genel notum Emre Mor işinde. Şu anda bize hiç lazım değil, kaleye giden, skor yapan adam gerekli. Ya da merkezde etki yaratacak adamlar. Töre de dönüyor düşünürsek ancak Lens iyi olabilir.
Ama bana kalsa Musa Çağıran, Visca falan peşinde olurdum. Onları alamıyorsan piyasası biraz daha düşmüş Ndiaye, Oumar veya daha parlamamış Edomwonyi ile uğraşırdım. Mabiala da derdim ama MLS aldı. Kadro çok yaşlandı, fiziğimiz acayip düşüşte. Gelecek sene için "yıldız"dan çok "sağlam" oyuncu peşinde olmalıyız.

carlito dedi ki...

Gökhan Töre'nin sosyal medya paylaşımları fazlasıyla canımı sıkmaya başladı.. Umarım geri dönmez, hatta dönmemesi için başlatılacak bir kampanyaya sonuna kadar destek vermeye hazırım.. Sen bize değil renklilere yakışırsın bu saatten sonra gökhan efendi!

EC dedi ki...

@Carlito ayni fikirdeyim.. bence topluma mal olan kisiler ( futbolcu, sanatci vb) kimliklerini bir siyasi, dini vb goruse endeklesmemeli.

su an Hakan Sukur e olan a bakabilirsiniz.. en bastan futbolcuyken karsiydim FETO culugune.. sadece hakan degil Emre B da ayni bok.. o 17 Aralik tan sonra donenlerden.. tipki Arda, Acun vb gibi..

elbet gunun birinde CB de olecek ve su ana kadar 15-16 yilda sansurlenmis, hasiralti edilmis bir cok detay servis edilecek.. su an CB nin pesinden kosup Evet Oyu icin kampanya yapanlar da utanilacak duruma dusebilir.

Oguzhan Ozyakup bu islere giriyor mu? Mehmet Topal bu islere giriyor mu? Hakan Balta bu islere giriyor mu? birak insanlar seni futbolunla tanisin, hatirlasin..
Siyaset kendi popularitesi icin Futbolu, Sinemayi, Muzigi kullanir.. 1940 - 1960 larda dunya da Mafya da aynisini yapiyordu..

Gokhan Tore kisa yoldan populistlik icin Arda nin pesine takilip Evet Kampanyasina yazildi.

katilabilir. su an West Ham in futbolcusu.

Besiktas a gelmek icin can attigi da asikar. Turkiye deki popularitesi, goz onunde bulunusu ve performansi Ingiltere de yok.

Oysa gitmek icin ne kadar da can atmisti.. son maclarinda kosmaz ve ayagini da topa uzatmazdi, tam transfer oncesi sakatlik olmasin diye..

Gelse bile bence Senol Gunes in sayginlik, performans ve sadakat ucgeninde tekrar yer edinmesi cok zor goruyorum..
gelmesin bence de..

QuaresmA dedi ki...

Futbolcuların siyasi paylaşımlarına çok takılmıyorum ben ama Gökhan Töre bulunduğu kulübün tarihini, camiasını, taraftarını o kadar yılda hiç anlayamamış. Bu kulübü hiç tanıyamamış. Sırf taraftara yaranmak için buna göre hareket etsin, buna göre paylaşımlar yapsın demiyorum ama bu paylaşımları taraftar nezdindeki kredisini hiç umursamadığı anlamına geliyor. Birkaç post önce "Gelecek sene Gökhan Töre'ye söveceksiniz" yazmıştım ve aslında bu siyasi paylaşımlarını kast etmiştim futbolundan bağımsız olarak. Ama bu toplara giren kişilerin oynadıkları futbolda da düşüş oluyor her nedense. Misal Arda.

beagle dedi ki...

Sporcunun salak, himbil ve ahlaksiz olani... 1 senedir top oynamamissin, siyaset sana mi kaldi? Trabzona gider artik.

Murat dedi ki...

annesinin a..cığına kadar yolu var p. kurusunun, takımımda görmek istemem evetçiysen de şov yapma daly....k kendine kalsın dürrüğe bak..cibiliyetine attırdığımın yoz i...i..

Yorum Gönder

Ara