.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Mart 2017 Cumartesi

STSL 25 Antalyaspor - Beşiktaş


Tarih:  19 Mart 2017 Pazar 19.00

Stadyum: Antalya Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Mete Kalkavan ( BJK 11G 3B 3M / AS 5G 2B 7M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Marcelo Guades / Ramon Motta , Diego Angelo , Yekta Kurtuluş 

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

62 Yorum:

Emrah dedi ki...

Şenol hocanın Abu'yu oynatması lazım. Herif çok formda. Affettirsin kendini.

BurkayJK dedi ki...

Başıma bir şey gelmeyecekse yenileceğimizi düşündüğüm maç. Eğer galip gelirsek harika iş olur, utanmış olurum.

QuaresmA dedi ki...

Puan kaybı mümkün, yenilgi çok zor.
Abu 2-3 hafta kadroya bile alınmamalı. Sezon sonunda ise kesinlikle ama kesinlikle satın alınmamalı.

fidddas dedi ki...

abu kesinlikle 11 de olmali ve daha once dedigim gibi 1-3 aliriz maci. ortasahayi vermezsek maci aliriz. yarin karabukde deplasman performanisini arttirisa lig arasini iyi geciririz...

aksi durumda lig arasi bu medya ve taraftar ile kabusa doner... 2 hafta tek gundem basaksehirin sampiyonlugu olur..

czeslaw dedi ki...

abou kesinlikle ama kesinlikle 11 başlamalı. bu kadar formdayken adamı yok saymanın anlamı yok. sahada ve dışarıda bu denli duygusal olan birini kadro dışı bırakırsak sezonun geri kalanında da verim alamayız zaten.

necip'in oynayacağı konuşuluyor. pek muhtemel değil ama kenar forvet cenk veya baklava orta saha gibi sürpriz bir şeyler de çıkabilir. ki umarım çıkar.

ayrıca anlamsız derecede rahatım. 4-1 geçiyor içimden. galiba biraz da "gs bunları yendiyse biz de yeneriz" diyorum. tabii umarım 6-4 alırız.

carlito dedi ki...

olimpiakos maçına yorum yazma fırsatım olmadığı için burada yazayım da içimde kalmasın: adriano ve gökhan gönül ikisi de birbirinden mükemmeldi, nazar değmesin.. onlar dururken maçın adamı olarak sahanın en kötüsü olan Quaresma'yı seçenlere de selam olsun!

antalya maçını ben de kazanacağımızı düşünüyorum.. son maçın 11'ini hiç bozmamak en mantıklısı olur.. ligde son viraja girerken ve avrupa'da yola devam ederken kazanan 11'i mecburi bir iki değişiklikler dışında bozmamak gerek artık.. aboubakar'a hepimiz kızgınız tamam evet ama bu konuyu ardımızda bırakalım.. verirsin en ağırından para cezasını olur biter, o da dersini alır, ama takımdan kesmek takımı cezalandırmak olur.. sezonun kalanında iki kulvarda (hatta milli takımla üç) Cenk'e bütün yükü bindiremeyiz..
sahi Demba Ba ne alemde yahu? en azından son 10 hafta faydalanıruz diye umuyordum ama halen kadroya alınmıyor, boşuna almış olucaz bu gidişle!

sports guy dedi ki...

@quaresma

Bu laflari senden duymak sasirtti. Sahada -kolunda kaptanlik pazubandi olan- oguzhan'a el kol yapan, hoca ile sene basindan beri iki kez acikca atisan q7 banko 11 olmaya devam etsin, ama abou bir macta kendini kaybetti diye kadro disi kalsin oyle mi?

Valla tam tersini dusunuyorum. Abou kalan maclarin tamaminda 11 oynamali, sene sonunda da alinmali. Gec form tuttu ama tuttu artik. Avrupa'da da her zaman piyasasi olur menajeri sagolsun, elde patlamaz yani. Yasi da henuz 25, pik yaslarina yeni geliyor.

Kalsin diyorum.

Huzeyfe dedi ki...

@sports guy
Omo qovorojmo robono yopoyor

YSY dedi ki...

Abunun alınıp alınmaması onun geri kalan performansına bağlı, herneyse konu oraya gelince konuşuruz.

Bana kalırsada ilk 11 de olmalı. Oly maçında yaptığı işin cezası ayrı onu alacak.

Necip bencede ilk 11 de başlamalı. Hem yorgun takımda iyi direnç oluşturur hem de taktik açıdan farklı birşeyler deneme umudu veriyor.

QuaresmA dedi ki...

@ sports guy

Hücum hattında Q7, Babel, Talisca, 90% ihtimalle Oğuzhan yerleri garanti olan kişiler. Bunlar üzerinden bir tartışma yürütmenin anlamı yok.

Abu'ya Kiev maçında gördüğü kırmızıdan sonra da gerekli yaptırımlar uygulanmadı, ikinci saçma kırmızısını yedi. Yine hiçbir şey olmamış gibi devam edemez. Abu'nun ilkel bir beyni var, basitçe anlayacağı şekilde cezalar almalı. 2-3 hafta kadro dışı kalması uygun, ne eksik ne fazla. Aynı kırmızıları Q7 görseydi burada taş üstünde taş bırakmazdınız.

25 yaşına geldi, hala saçma sapan kartlar görüyor. Kesinlikle 10 milyon Euro'yu gömeceğin forvet değil. Güvenilir değil.

BJK4EVER dedi ki...

O kirmizi kartlari gormese de para gomulecek forvet degil. Son vuruslari bu kadar kotu olan ve oyun zekasi bu kadar dusuk olan forvet olmuyor iste. Bize sogukkanli, akilli, golcu gerekirdi, tam zitti bir forvet tipi aldik maalesef. Hicbir sekilde alinmamali, cunku 1. forvet olmak icin yetersiz, 2. forvet olmak icin fazla pahali/luks.

Ayrica bence de Antalyaspor macinda oynamali, ama neden cezasi verilmiyor anlamiyorum.
Tosic yapar ceza yemez, Quaresma yapar birsey yapmazlar. Aboubakar D.Kiev deplasmaninda da yapmisti yine ceza almamisti.
Herife oyle bir ceza vereceksin ki akli cikacak. Kac oldu sacma sapan sekilde kirmizi kart yedigimiz.

Onun disinda kazanirsak en azindan FB ve GS'yi dusunmeyecegiz artik, tamamen Basaksehir'e konsantre olabiliriz. Tek sikinti Anadolu takimlarinin onlara karsi net olarak kendini sikmamasi, nedenini bilmiyorum. Bu ogle de gorecegiz bakalim, insallah Karabuk puan alabilir.

Emrah dedi ki...

Ceza konusunda yanlış mantık kuranlar var. Abunun bir lig maçı için maaşı yaklaşık 100.000 euro (3.300.000÷34). Bu adamı 3 maç kadro dışı bırakmak sizce kime ceza olur? Kulübe 300.000 euro ceza demektir bu. Daha önce dediğim gibi gereksiz kartlar için futbolcunun aldığı yıllık maaşa göre can yakacak cezalar belirlenmeli. Çebi çıkmış yönetim kurulunda görüşeceğiz cezayı diyor. Koskoca yönetim kurulu kart cezası görüşür mü Allah aşkına! Bu ne saçma bir sistemdir.

beagle dedi ki...

@Sportsguy
Bonservisinin yarisina 3 milyon verdiğimiz Alves Jr.un da menejeri vardi. Bize patladi.

Abu dedigin bomba 10m bonservis brüt 4.5-5 yillikla 5 senelik kontratta 35M euro risk demek. 35 IQ çıkmaz 10 lig golü de zor. Gomez, Mandzukic vb bir tane 30larda Pro gelirse de Abu yu sahada gormeyiz bile.

2 milyon bonservis, 1 de maaş (fazla dedim) ile geliyorsa bence de gelsin. Deplasmanda, sut kupasinda falan oynasin. Ama bu adamin maliyeti ferrari, performansi suzuki be gözüm.

sports guy dedi ki...

Eveet o yorumdan sonra bolca cevap gelecegini biliyordum, baslayalim.

@Quaresma

Neden tartisma yurutmenin anlami olmadigini anlayamadim? O yazdiklarin arasinda takimda yeri garanti olan tek kisi quaresma bu sene. Oguzhan ve Talisca'nin yerleri banko olmadi hic. Ikinci yari itibariyle kadro daha cok oturdugunda duzenli 11 oynar hale geldiler, ki Cenk arada patlama yapmis olmasa Abou icin de bu gecerli olurdu. Afrika Kupasi'ndan geldiginden beri adamin performansindaki roket hizi cikisini sadece ben goruyor olamam herhalde?
Karabuk'te yedekten girip butun mac delemedigin ve rakip kaleciye orta tutma antremani yaptigin macta sana umut veren o.
Beer sheva macinda bazuka sutuyla takimi one geciren o.
Oly deplasmaninda kalecinin hatasini degerlendirip quaresma'ya pas vermeyerek muthis bir is cikaran ve tam bir golcu vurusuyla kaleciyi avlayan o.
Kayseri macindaki golleri yine usta isi, ikinci goldeki alisini tartismaya gerek gormuyorum zaten.
Adam kupadan geldiginden beri oynayip da gol atamadigi iki mac var, biri akhisar digeri rize maci. Akhisar macinda zaten Atiba dinlendirme operasyonu icin girdi, takim komple dengesizdi ve 72de girdi. Rize macinda da 74 75 civariydi girdiginde Tosun yerine ve bence etkiliydi gol atamasa da.

Bu sartlar altinda bu adamin yerinin futbol anlaminda baktigimizda garanti olmamasi icin bir sebep goremiyorum ben. Isi karakter tartismasina da ozellikle tasimak istemiyorum, cunku o zaman baska adamlar da dahil olur bu konuya. Olmasin. Konu aboubakar.

@beagle

Alves ile abou'yu bir tutma gozunu seveyim, senin gibi futbolla yatip kalkan adama yakismiyor :) yukarida performansi ile ilgili iki uc kelam ettim zaten. Gec isindi kabul, ama performansi ciddi bir cikis surecinde bunu gormek lazim. Kaldi ki Abou sahada mevkiisinde oynadigi zaman besiktas skordan once oyunu cok daha rahat aliyor. Soyle diyeyim, bana besiktas takim olarak daha cok keyif veriyor adam oynarken. Ki cenk'i severim, ama gercek bu.

Maliyeti ferrari midir bizim icin oyledir. Performansi su an camaro civarinda ama suzuki degil. Bence talisca'dan daha cok sabir hakeden bir topcu ama. Oyunun icinde cunku adam, tabela yapmadigi zaman da katki verebiliyor.

Ayrica sut kupasinda oynasin diye laf carptigin adam avrupa'da attigin gollerin nerdeyse yarisina imza atmis adam, deme boyle yahu valla uzuluyorum bu tarz yorumlara. Abou'ya cevirdiniz beni :)

Serkbal dedi ki...

Fb ve gs devreden iyice çıktı,gs nin çıkması daha kötü oldu,Başakşehirle maçlar var iddaları devam etse bu maça asılırlardı diye düşünüyorum ama şimdi zor.başakşehirin Karabük ve hocası istifa etmiş Akhisar deplasmanı çok kolay geçer

sports guy dedi ki...

Ufak bir sey daha ekleyeyim, bu hem abou hem talisca icin gecerli. Bu adamlar babel gibi "al sahaya at oynasin" adamlari degil. Senol hocayla bir yaz kampi gecirirse ikisi icin de cok buyuk gelisme gorebiliriz. Talisca'dan daha umutsuzum, ama en azindan 2 yillik kiralik(oyle soyleniyor, gomez olayindan sonra konu yazin netlesmeden kesin konusmam).

Senol gunes tedrisati kendini oyle hissettirir bence. Talisca'nin devre arasindan sonra oyun olarak daha bir kirpinmasinin tesaduf oldugunu dusunmuyorum.

Neyse, mac icin de umarim necip oynar ve en az 1 puan aliriz. Deplasman fiksturumuz genel olarak "deli" zaten, alinacak her 3 puan sampiyon kelimesinin bir harfini yazar.

Benim kisisel tahminim basaksehir'in deplasman fakiri karabuk'e handikap basacagi yonunde. Biz de 1 puanla doneriz antalya'dan ve kafa kafaya bir yarisin icinde buluruz kendimizi. Kalan takimlarla ilgili yorum yapmaya gerek yoktur artik herhalde zaten.

Pheaglix dedi ki...

Antalya sezon arasındaki olaydan dolayı ekstra motive çıkar sahaya, prim de alıyor olabilirler maç için. Aslında tam Abou'luk maç, adam felaket formda ama ceza diye bir iki maç kenarda duracak anlaşılan. Pek umutlu değilim takımdan. Geçen maçın yorgunluğuyla birleşince yüksek ihtimal puan kaybederiz gibi geliyor.

Bu arada Demba ve Ersan ne oldu haberi olan var mı?

Skywalker dedi ki...

Beyler gecen sene o cok sevdigimiz gomez'li takimin avrupa ligi performansi belli, bu sene Abu'lu takimin sampiyonlar ligi ve uefa performansi belli. Gomez'le kusura bakmayin ama napoli deplasmanindan 3 puan'i biraz zor alirsin. hala gomez geri donsun diye bekleyenler var (32 yasinda donecek bu arada), onun icin yazdim bunu. Mental sikintilari olabilir, ama Senol Gunes'le sezon oncesi gorecek bi Abu seneye sampiyonlar liginde gomez'den hayatta alamayacagin katki saglar takima.
Bir de Quaresma'nin bu sekil kirmizi gormemesinin nedeni kirmizilik hareket yapmamasi degil, ligde hakemlerin vermemesi. En az 2-3 tane var, milletin agzina sakiz oluyoruz sayesinde. Her top kaybedip deparla adama dogru geldiginde yuregim agzima geliyo, allah'tan yetisemiyo adama cogunda.

hayalet dedi ki...

Antalya hızlı çıkan bir takım. Set oyunları nerdeyse yok. Zaten set oynayacak futbolcu grubu da yok. Çıkışlarda onlara tek ayak üstünde yakalayabiliriz. Rıza'nın bize karşı agresif futbol oynadığı düşünülürse, muhtemelen sükse yapmak isteyeceklerdir. Artık Beşiktaş'ı bırakın yenmeyi, başabaş oynamak bile haneye artı yazılıyor.
Ben karşı tarafın gereksiz ve aşırı motivasyonunun bize yarayacağını düşünüyorum. İlk yarım saatte gol yemezsek nefesleri tükenir. Bildiğimizi oynarsak yeneriz. Ayrıca umarım Karabük puan almayı başarır

Hidayet dedi ki...

aptalca kırmızı kart gördü diye, dünyanın parasını saydığın adam yedek bırakılmaz. hem de şampiyonluğa giderken . hem de burada bile insanlar , antalya maçında puan kaybını kabullenmişken . hem de adam bu kadar formdayken. cenk , abou'nun yaptığı işlerin çoğunu yapamaz. zaten hoca'nın anlamsız lig-avrupa ayrımı vardı ,o devam ederse , bilemem. ama adama küsmek ,küstürmek, klübeye mahkum etmek (eğer normalde oynayacaksa ) ahmaklık olur. ha, zaten kiralık, sezon sonu gider (tabi başkanın imza töreninde söyledikleri beyaz yalan ise ) . oly maçındaki kırmızı kart bir travma idi ,şimdilik atlattık. bunu sezon sonuna kadar sürdürmenin anlamı yok. oyuncuyu değil, asıl kendi takımımızı cezalandırıyoruz.

bu arada, antalya maçında da puan kaybını falan normal görmem. eğer fb-gs bu kadar gerideyken, başakşehirle geçen hafta 4 iken puan farkı, kadro kalitesi , genişliği olarak başakşehir-antalya falan kıyaslanmazken, biz yine diken üstünde maç seyredeceksek, bursa-trabzon maçlarını oynamadan , antalya maçıyla, puanlar eşitlenecekse, ligde hemen her takım bizim karşımızda başakşehir'in şampiyonluğunu isterken, biz şampiyon falan olamayız. geçen hafta öne geçtiğimiz maçı , zar zor berabere bitirerek ,istihkak'ı doldurduk. başakşehir kaybetmedikçe, mutlak 3 puan, her maçta.

turgay dedi ki...

Hidayete katılıyorum Kayseri maçında puan kaybı hakkımızı kullandık evet zor bir maçtan geliyoruz ama şampiyonluk olacaksak Antalya galan dinlemeden kazanmamız lazım. Neciple başlamak bence de iyi olur böylece görece olarak yorgun diyebileceğimiz talisca Q7 gibi oyuncuların savunma sıkıntısını çözmüş oluruz. Antalya ortasahası da yorulunca Tolgay-Oğuzhan-Cenk değişiklikleri ile darbeyi vururuz. Vurduğumuz gol olsun

beagle dedi ki...

@sportsguy

Önce katıldıklarımı söyleyeyim bu sefer :)
Cenki ben de severdim ama alışma süresi sonunda casper oldu. Artık yedek kulübesinde daha çok seviyorum.

Defalarca ben de söyledim Abu ilk 11 oynasın diye. Şu anki kadroda hücumda bir varlık yapan tek adam. Kırmızıları ve fiyatı olmasa kalsın abi kadroda.

Alves-Abu performans açısından değil dostum da "menejeri var satılır demişsin", tek faktör o değil kıyasıydı. Buraya yazıyorum Abu'dan, Alves'den çok daha fazla verim aldık.

Camarro seni dava etmiş. Ben cevap vermiyom :)

Yalnız maçı açtım 1-0. Noluyo ula Başakşehir. Bi dur. Ben cidden tırstım.

Hidayet dedi ki...

hadi be karabük , bitir şu maçı be

czeslaw dedi ki...

başakşehir hiç sakin görünmedi. özellikle emre her pozisyondan sonra takım arkadaşlarını kalaylıyordu. devre arasındaki arbede de cabası. attıkları 2 hediyelik gole rağmen kazanamadılar. umarım nefesleri yetmez.

Hidayet dedi ki...


şimdi ,efendi gibi , akşam antalya'yı şöyle evire çevire bir güzel yeneceksin ,puan farkını tekrar 4 yapacaksın. başakşehir yarışı sezon başından beri sürdürüyor , öyle fb-gs kötü diye puan tablosunda ortaya çıkıveren anadolu takımı değil . siyasi olarak da değil. onun için bugün kazanmak zorundayız. fikstür zor .

vaayyy. abou ilk 11 . bravo şenol hoca'ya.

Basar dedi ki...

Bu akşam alırsak rahatlarız. Hem puan farkı eski haline gelir hem de bir sonraki UEFA turu ligi etkilemeyecek.

Bence bu akşam alacağız.

sports guy dedi ki...

@beagle o performanstan dolayi menajeri ver satilir diyorum yalniz. Alves bir menajer kakalamasiydi resmen. Abou totalde 15 gol gorse bi sezonda yine alicisi cikar, mendes'in ikinci oldugu piyasada birinciligi elde tutan menajerlik sirketinin elinde adam.

CVsinde porto-besiktas olan, sampiyonlar liginde oynadigi maclarda hem Porto hem Besiktas formasiyla itinayla gol atmis adami bu menajerlik sirketinin adamiyken pazarlamak zor olmaz, onu diyorum.

Basar dedi ki...

Maçın en vurdumduymaz, en gamsız, en koşmayan adamını UEFA'da haftanın ilk 11'ine seçen, Bu karaktersizi Beşiktaş'ın ve sahada abubakar hariç kendini paralayan oyuncuların önüne koyan taraftarımıza helal olsun!

beagle dedi ki...

Yedeklerde Tolgay, Inler ve Necip var. Aras veya Enes yok. 6 saha ici oyuncu hakkimizin 3unu yaklasik ayni mevkiye ayiriyoruz. Sistemsel değil politik yonetiliyoruz bu gibi konularda.

QuaresmA dedi ki...

@ Başar

Q7'yi UEFA kendi aday göstermiyor mu haftanın oyuncusu ödülüne? İnternet oylamalarında da Türkiye'den biri varsa her zaman o seçilir. Mitroviç aday olsa o da seçilecekti. Amma taktınız arkadaş, ecnebinin Mata'sı, De Rossi'si Q7'den fazla oy toplasa zil takıp oynayacaksınız. Kendi topçunuz seçilince ağlıyorsunuz, çok acayip bir psikoloji. Süper Lig'de haftanın oyuncusu ödülünde de siz birlik olup Olcay'a yüklenip seçtirin arkadaş o zaman. :)

Pheaglix dedi ki...

yine çöpe atılan bir ilk yarı. oyunculardan bağımsız olarak kulüp geleneği oldu herhalde bu. maç böyle giderse gol atmamız zor, anca top sağdan soldan sekip abou ya da babel'in önünde kalırsa temiz şut çekebilir gibiyiz.

YSY dedi ki...

Antalya beklediğimden kötü. Az buçuk yüklensek gol gelecek. Ozzy kötü. Yerine ya tolgay yada necip girmeli. Q7 de etkisiz.

Hidayet dedi ki...

sol tarafımız bu yıl felç , sağda gittikçe düşen q7 performansı , ortada "talisca (sosa) boşluğu , ortasaha etkisiz, oğuzhan güçsüz . ikinci yarı q7 -necip değişikliği ile ortasaha güçlenebilir mi , bilmiyorum . geçsin talisca sola, içeri doğru yardırsın . zor gol atarız biz bunlara

cochise dedi ki...

antalya kötü değil, tek derdi bizi kitlemek olduğundan oyun moyun oynamaya çalışmıyor. Temel dert bozmak. 4 stoper vs. sahaya da nehir aktımışlar sanırım. Yine de fırsatlar bulmadık değil ama Q7'nin tercih hataları Talisca'nın kötü pas/vuruşları ile heba ettik.

Takımda yüksek rating alan Atiba ve Oğuzhan yani ön tarafta pek etki yok.

Beraberlik hakkını geçen hafta kullandık diyecem ama 67-68 puan bile şampiyon yapar gibi geliyor ...

beagle dedi ki...

Q7 ve Babelin ikisi fazla bu maça. Acil merkeze destek lazim. Tolgay inler necip hepsi olur.

cochise dedi ki...

quaresma oyundan çıkıyorsa kanada oyuncu atma hoca çift forvete dönelim; aynı konuyu kaç kere görünce kabullenecen ya

Hidayet dedi ki...

vay amk , adamı mimlediler

beagle dedi ki...

Yav iste Taliscayi niye cikariyon. Top kullanan kalmayinca bassiz tavuga döndük.
Mal Abu da is başında tabi...

ozan dedi ki...

nouma, ilhan falan da cok kirmizi gorurlerdi ama bu abu ciddi gerizekali. Bu kadar salak adamdan iyi futbolcu olmasi da beklenemez zaten. IQ cidden baya dusuk.

Hidayet dedi ki...

bir maçı 1-0 kazanmak için neden ille de cenk/abou/babel ihtiyacın var anlamıyorum. q7/necip yap , bekle , 1-0 yetiyor hocam be.

Basar dedi ki...

Abi ne alakası var? Olcay, Mata'nın filan konu ile ne alakası var?

Maça gittin mi bilmiyorum ama adam tel tel dökülüyordu. Tam önümde Gökhan gönülün kaç kere yalnız kaldığını gördüm. Beyzademiz takiliyor, taraftar da bunu alkışlıyorsa tepki gösteririm. Daha önce de haftanın oyuncusu seçildi ama tepki göstermedim, neden acaba? Sapla samanı ayır bir zahmet, Olcay Mata demogojisine de hiç girme. Futbolsever gibi yaz futbol konuşalım lütfen.

GeceGezgini dedi ki...

necip sagolsun 9 kisiyiz, pasam saga sola elle direktif verip sifir pres,sifir top kapma

GeceGezgini dedi ki...

Bir de su anda dunyada 10 kisiyi acik ara en kotu oynayan takim olabiliriz. @cochise e katiliyorum, oly macindaki kirmizi olmasa abou'ya o kartlari cikarmazlardi

Pheaglix dedi ki...

işin kötü yanı 11 kişi ile 10 kişi kalmamız arasında öyle çok bir fark yoktu, ikisinde de antalya geliyordu biz doğru dürüst hücum geliştiremeden topu veriyorduk.

o değil kayseri formda, antalya iyi takım, puan kaybı normal falan. bursa trabzon fener maçlarının hangisinde puan kaybı normal olmayacak? haftaya da bu oyunu oynarsak başakşehir lider olur, sonra el birliğiyle taraftarsız takımı şampiyon yaparız. gidişat iyi değil, haftaya theo buralara uğrayabilir.

turgay dedi ki...

‪Büyük fırsat kaçtı. Maalesef yine rakibe çalışmamış antrenör grubu gördük. Yoksa bu kadroyla bu maça çıkılmazdı‬. Orta sahaları en güçlü yerleriyken sen yorgun savaşçıları oraya koyuyorsan çalışmamışsın demektir rakibe. Talisca-Oğuzhan yerine Necip veya inler Tolgay başlasak yine çöpe atardık ilk yarıyı ama en azından kenardan oyunu değiştirecek hamle fırsatın olurdu. Maalesef şaşalı Avrupa dönüşleri bizim antrenör grubuna yaramıyor. Sallıyorlar ligi. Sezon başı geniş kadro diye sızlanıp o kadroyu tam kullanacak zaman kullanmamak şaşılacak şey. Yazık oldu. Abou da artık kusura bakmasın. Haklı da olsan o hareketi yapma abi

cochise dedi ki...

epey yorgundu takım, değişiklikler bir işe yaradı mı yaramadı mı anlamadan 10 kişi kaldık. kırmızı, yorgunluğun üstüne gelince artık bitkinlik moduna döndük. Fabri ve savunmada gökhan-marcelo sağolsun bir de mağlubiyet moral bozukluğuna dönüştürmedi.

Bu yorgunluk belliyken hocanın çok değil ama az biraz rotasyon yapmaması akıl alır gibi değildi. misal Q7 sonradan girse yorulan rakibe daha çok tehlike yaratabilirdi. (topu sürüp uzaktan şut vurduğu pozisyon var; normalde hiç yapmayacağı bir şey, mutlaka bir iki çalım zorlardı önce, belli ki ilk yarıda bile yorgundu) Ya da ön taraf korunup defansif bir orta saha ile çıkılıp ozzie sonradan oyuna girebilirdi (sonradan girdiğinde takımın çehresini değiştirdiği çok örnek var). Tabii bunlar 11-11 senaryosu.

Abou olağan şüpheli ve pek kafayı kullanmayan biri olduğu için linçe dönüşecek olay ama 2. sarı kart yanlıştı. ceza sahası dışındaydı, kitaba göre sarı kart çıkmasını haklılaştıracak hiç bir tarafı yoktu. Yine de insan ne gereği var da uzattın o ayağı diye küfretmeden duramıyor tabii.

Atiba'nın kafası 10 cm aşağıdan gitseydi ne dde lezzetli olurdu ...

cochise dedi ki...

@turgay
bugün tam da dediğin gibi ilk yarının çöpe atılması gereken bir maçtı ama bu 2. yarıyı daha etkin kullanmak için olmalıydı. hata yaptı hoca ..

delgado dedi ki...

Takım çok yorulmuş. Takımın en çok koşanı, en çok çaba sarfedeni, en yaşlısı Atiba yorulmamış ama bu g.tü boklular çok yorulmuş.

Başakşehir'in 2.lig oyuncularıyla oynadığı futbolun yarısını bizim takımdan göremedik Konyaspor maçı dışında, Şenol hoca hikaye falan anlatmasın.

delgado dedi ki...

Taraftar istemiyor diye Olcay'ı yolla, Aras'ı bir maçta bile kadroya alma, sonra Babel'i, Q7'yi, Aboubakar'ı oynat. Allahtan taraftar istiyor diye Fabri'yi oynattı da hala lideriz.

QuaresmA dedi ki...

O ikinci sarı kartla ilgili kurala bakmak lazım da kart hatalı gibi. Daha doğrusu sıradan bir oyuncu yapsa göstermezlerdi.

BJK4EVER dedi ki...

Persembe gunu 60 dakika 10 kisi oynamis bir takimi Antalya gibi sicak ve zor bir deplasmanda rotasyonsuz cikartmak akil kari degil. Hadi kanatlar sikintili da, Tolgay, Inler ve Cenk ne gune duruyor orada?
Simdi 1 ay Avrupa maci yok cok sukur ve 2 Avrupa kupasi maci arasinda lig maci da olmayacak, ama bu macta 3 puani alip mesaji vermek gerekirdi. Rakipleri umutlandiriyoruz sacma sapan sekilde, ki daha oynanacak Trabzon, Bursa deplasmani ve FB maci da var mesela. Kolay maclar degil her daim.

Aboubakar da artik kendini belli etmistir bence. Keske sakatlanip sezonu kapatsa da kokten kurtulsak, Ba da donmek uzere zaten. Yoksa Tolga'da oldugu gibi bu salakta da Senol Gunes israr edecek ve takima yazacak. Tolga demisken; acaba Fabri bu sene hic oynamasa ve Tolga oynasaydi sezon basindan beri ne olurdu halimiz acaba? Hic dusunen oldu mu?

sports guy dedi ki...

Sanssizlik ya. Su ikinci sari kartin kesinlikle sari kart oldugunu dusunmuyorum. Antalyalilar protestoyla attirdilar adami.

Ust uste geldi bi de ya, bizim deli bickin taraftar baslar simdi lobi yapmaya. Umarim yonetim metanetli olur da isin ofke tarafi oyuncuya degil hakeme yonlendirilir.

Iki hafta ara yine tam zamaninda yetisti. Ne zaman takim teklese bi milli mac arasi geldi zaten bu sene, iyi ayarlamislar sagolsunlar :) guzel bi mini kamp donemiyle toparlariz. Endiselenmiyorum ben.

Emrah dedi ki...

Aboubakar'ın özgüven sağlaması 20 hafta sürmüştü. Tam kendine geldi derken 2 kırmızı sıfırladı adamı. 2. sarı çok saçmaydı.

Barreto dedi ki...

Sıkıntı yok. Hoca'yı çok beğenirim ama, mecali olmayan takımı sahaya sürdü. Tamamen hoca hatasının bedelini ödedik.

Barreto dedi ki...

Abu'ya haksızlık yapılıyor bu arada, hakem hata yaptı.

Hidayet dedi ki...

başkan , 35 lik eto için muhattab oldu şu antalya'nın ezik başkanıyla. değer miydi yani . yeni bir bursaspor yaratmayalım da ellerimizle.

cenk'le kanki pozlarında takılan , devamlı haber almak için yerli oyunculara yalakalık yapan , beşiktaş'lı spor muhabirleri , "abou antalya'dan uçakla ülkesine gönderilsin" söylemlerine başlamışlar. tiksiniyorum bu adamlardan. sözde beşiktaş'lı , şampiyonluğa giden takımının oyuncusunu kamuoyunun önünde parçalıyor. siz mi oynayacaksınız lan yavşak adamlar ,cenk'e birşey olursa ? okuyan var mı aceba buraları. bundan sonra abou'nun oynayacağı her maç kırmızı tehlikesi var . kendi kamuoyu parçalıyor adamı , at dışarı abou'yu , başın ağrımaz nasılsa

büyük takım yorgunken de böyle maçları kazanabilir . fakat geriden oyunu tosic'e kurduruyorsan (mecburen ), o da beceremeyince fabri uzun oynuyorsa , atiba, q7, babel gibi yaşlılar ve oğuzhan gibi genç ihtiyarlarla , bu kadar geniş alanda, böyle oynanıyor. şenol hoca , bu yıl gelen hiçbir hücum oyuncusunu takıma oturtamadı. caner dönerse uzun orta yapacak , talisca uzaktan vurur ,q7 sağa çeker-ortalar, oyuncunun alışkanlığı neyse onun üzerinde kaldık . doğaçlama oynuyoruz .

Unknown dedi ki...

Aboubakar iki maçtır resmen takımı satıyor. Her iki kartta kabul edilebilir değil. Sezonda 3 defa kırmızı kart gören adamdan büyük takım forveti olmaz. Bu kadar kırmızı kart gören bir forvet oyuncusuna katlanacaksak, bunun yerine Balotelli'yi alırdık. Elalemin delisi de 3 kırmızı kart görmüş, bizim ki de.

Umarım milli maç arasında Demba Ba oynayacak duruma gelmiş olur. Zira Cenk-Beyinsiz Aboubakar ikilisi ile daha çok baş ağrısı çekeriz.


Son olarak, lütfen biri Quaresma'ya her duran topu kullandığında olumlu istatistikleri kadar olumsuz istatistiklerinin de arttığını hatırlatsın veya kale vuruşlarını falan da bundan sonra Quaresma yapsın. Neticede onlar da duran top.

beagle dedi ki...

Bugun gözü kesen duran top bulamadi, ilk yarı Abu bostayken, kendi onunde savunmaci varken kaleye yani onundeki stopere vurdu Qimil. Karakteri o kadar belli ki...

QuaresmA dedi ki...

Komplo saati:

- Abu'ya bonservisinin alınmayacağı bildirildi.
- Porto'da da bir geleceği olmadığını biliyor.
- Gelecek sezon için FB veya GS ile anlaştı, satın alacak biri.
- Satın alacak kulübün başkanı satın almak için Abu'ya bir koşul, bir görev verdi.

Unknown dedi ki...

@beagle

Kornerler ile idare etti bu maçlık ama hiç birinde tehlike yaratamadık. Bu kornerlerden birşey çıkaramayışımız da tabi ki tek suçlu adam değil de, arada sorumluluğu paylaşmak lazım işte. Ondan sonra bomboş durumdaki arkadaşına ara pas atmayıp kaleye vurduğu topa sövüyoruz. Hatta Oğuzhan gibi takım arkadaşları da tepkilerini açıkça gösteriyor artık.

@QuaresmA

o kadar da değildir hocam :)

Takım satma derken, basketbolda özellikle işler yolunda gitmez iken sık sık kullanılır. Bu da ona benziyor. Öyle komplolar aklımdan geçmedi yoksa.

YSY dedi ki...

Valla şu iki hafta kayseri ve antalya maçlarından sonra benim gözüm korktu arkadaş. Yok abi kalsın avrupa falan gerek yok biz ligi koyalım geçelim. Bizlik işler değil bu sezon. Apaçık iki maç gösterdi durumu. Hele sen lyon dönüşte trabzonla falan oynayacaksın aman yani deler geçerler bizi bu halde. Tamam zaten çıktık çeyrek finale aldık 1.5 milyon euro Allah bereket versin, seneye şl nde daha iyi işler yaparız. Şöyle temiz şekilde elenelim, mesela bizi orda 2-0 yensinler bizde burada onları 1-0 yenelim vs böyle temiz olsun.

Şenol hocanın limitleri haddinden fazla zorlanıyor. Bu adamın yapabilecekleri var yapamayacakları da var. Sen adamları sezon başı kampına yetiştirmezsen, gidecek olan adamlar belliyken yerlerine muadilini değilde "idare edecek" olanı koyduysan daha başka birşey bekleme. Muhtemelen transfer ekibi şunu dedi; ulan bu şenol hoca kimlerden neler çıkardı alalım biz bu taliscayı hoca bunu evirir çevirir sosa haline getirir. He bir de portoda aboubakar var adam zaten 40 küsür maçta 23 gol atmış ohooo bizde hayli hayli leblebi gibi gol atar zaten sağdan soldan deli gibi orta yağdırıyoruz ortadan deliyoruz zaten şenol hoca gol kralı manyağı bu adam bizi uçurur. Yani arkadaşlar biraz abarttım ironi yaptım ama işin kökeninde bu mantalite yatmıyorsa deyin ki bana hayır öyle değil böyle.

Tolgay inler aras bu adamların maliyetleri var. Eğer bugün lazım olmayacaksa ne zaman kullanılacaklar. E şimdi tolgay haklı. Sahada oğuzhan dökülüyor adam yorgun değil çıkıp oynaması gerektiğini düşünür. Bir oynatma iki oynatma e sonunda adam gs ye gider tabi. He umrumda değil öyle bulunmaz hint kumaşı değil ama sonuçta var birşeyler ve yeri geldiğinde kullanmak lazımdı.

Yanarım yanarım geçen sene takır takır işleyen sistemi bozduğumuza yanarım. Neyse artık konuş konuş değişen birşey yok. Kırıp sarıp sarmalayıp bu sezonu şampiyon bitirsinler sonrasına bakarız artık.

Basar dedi ki...

Takımda 1 olan sorun 2'ye çıkmış durumda. Herkes Ba'dan çok ümitli ama 1 yıldır oynamayan adamdan ligin sonunda iyice çetinleşen bir durumda çok fayda beklemiyorum ben.

Hocayı çok sevmeme rağmen aklıma birçok soru takılıyor. Mesela Gökhan İnler bu kadar fecaat durumda mı? 1 hafta önce Tolgay ile başladı, yine o yola başvuramaz mıydı? Ömer gerçekten bu kadar kötü mü? 1 maçımızda bile oynayacak kapasitede değil mi? Lige 2 kanat adamı ile devam etme kararını neden aldı? Hem Olcay hem de Kerim satılınca kanatsız kaldık, bu yola girmese daha iyi değil miydi?

Bunun dışında hakemle ilgili bir iki yazmak istiyorum. Hakem maşallah bize kart çıkartırken kitapta ne yazıyorsa uyguladı. Hakemden kıyak beklemiyorum fakat Abu'ya o 2. sarıyı çıkartıyorsan, Antalya'lı oyuncu ofsayt düdüğünden sonra topa abanınca ona da sarı çıkartacaksın. Atiba kontraya çıktığında adama faul yapılıyor hem faulü hem de sarıyı es geçiyorsun. Adrianoyu sakatladılar es geçiyorsun... Kıyak değil eşit şartlar lazım.

Yorum Gönder

Ara