.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Şubat 2017 Salı

UEL R32 Beşiktaş - Hapoel Beer Sheva


Tarih:  23 Şubat 2017 Perşembe 21.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Matej Jug

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Caner Erkin , Ricardo Quaresma , Matej Mitrovic ( Belirsiz) / -

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

44 Yorum:

sports guy dedi ki...

Ooo koskoca galatasaray bile "ayricalik degil tarafsizlik istiyoruz!" Moduna girdiyse muthis. Vay be, GS bile Fenerlilesmis :)

Ben olacaklari gorur gibiyim. GS derbiyi alir, besiktas sampiyonlugu, boylece GS taraftari "sampiyonu yendik" goygoyu yapar, biz de artik semtte kutlama yapariz sezon sonu :)

Perspektifi suradan cekeyim, hakem hatasi diye aciklamalar duzen takimin bir kere bile duzluge cikip da sampiyon oldugunu hatirlamiyorum ben bu ligde. Tecrubeliyim cunku biz cok yaptik bunlardan :) bilgi eksigim varsa gidersin lutfen, bazi yillari kafamdan silmis olabilirim istemeden.

Basar dedi ki...

Bence gs maçını aynı fener deplasmanı gibi kilitlememiz lazım. 0-0 gayet iyi sonuç olur. Kazanması gereken onlar, bırakalım şuursuzca saldırsınlar. Şınaydere şut çektirmez, Bruma'yı kilitlersek maçı kilitleriz.

Bu kadar adam varken Atınç ile çıkmayı anlamıyorum. Ersan'a ne oldu?

Unknown dedi ki...

Sanırım Ersan'ın sezon öncesi antrenmanlarını tamamlaması gerekiyor. Malum Çin'de (30 Ekimde bitmiş) sezon bittikten ve takımlar sezon öncesi antrenmanlara başlamadan önce transfer ettik kendisini. Sezon mart ayında başlayacakmış ki adam Kasım, Aralık, Ocak aylarını boş geçti. Dolayısıyla kondisyon antrenmanları yapması gerekiyor, ayrıca bir sakatlığı da varsa, yandık :)

fidddas dedi ki...

bana kalırsa ersanı galatasaray transfer etmesin diye biz aldık...

turgay dedi ki...

Hoca mitrovic ve adrianonun oynamayacağını söylemiş. Mitro tamam da adriano barçalıların dediği kadar varmış. Sürekli sorunları çıkıyor tek alternatif olunca da sıkıntılar yaşıyoruz. Muhtelemen sezon sonu Çin'e doğru göndermek iyi olacak.

Ayrıca yıllarca şike yaptılar diye söylendiğimiz Malatya'nın maçlarını bizim sahada oynamaya devam etmesini kaldıramıyorum. Bu umut günerin takıma hiç bir yararı yok zararları yazdıkça. Adamın memleketi diye yapılanların unutulması çok garip. Hükümete yakın diye de bu kadar tolerans gösterilmez bir adama

BJK4EVER dedi ki...

@fidddas

Zannetmem, Ersan aidiyet duygusu fazla olan oyuncu. Daha once de bizim icin GS'yi reddetmisti ve Adana'yi karsisina almisti. Normalde paranin gucune inanirim, ama Ersan'da zerre inanmam.

@turgay

Bence Adriano'nun bize geldiginde dusunulen rolu rotasyona girecek solbek (Caner olmasa da iyi bir solbek mutlaka alinacakti) veya pas/kontrol futbolu gerektiginde orta sahada/sol acikta alternatifti.
Caner'in sakatligindan sonra maalesef ilk ve hatta tek solbek olarak kaldi kadroda. Devre arasinda bence mutlaka arkasina adam gerekirdi, ama solbek bulunamayinca ve Ersan donmek isteyince stoper rotasyonu dolsun Tosic solbekte alternatif olsun diye dusunuldu herhalde. Bence hatali dusunce; tandem bir sekilde oturmusken 4 milyon euro butceyi kesinlikle stopere harcamazdim ve ortada Robol gibi iyi bir alternatif varken onu dusunurdum, ama yonetim farkli dusunmus belli ki.

Her oyuncuyu Cin'e iteleyen taraftari da anlamiyorum. Birkac oyuncu Cin'e gitti elbette, ama begenmedigimiz her yabanciyi Cin'e iteliyoruz. Sanki onlarin transfer politikasi vs yok, Avrupa'dan teklif edilen her oyuncuyu dusunmeden aninda aliyorlar. Onlarin yabanci kontenjani dusuruldu ve bazi takimlar birakin yabanci almayi, gondermek zorundalar. Bu saatten sonra da yabanci kontenjanini vasat oyunculara degil cok saglam siradisi oyunculara harcarlar. Quaresma, Adriano falan zor o yuzden. Bence Adriano bu saatten sonra ya ulkesine doner ya da vasat bir Ispanya takimina gider.

Birazdan FB macini seyredip rakibi acimasizca destekleyecegim. Zaten Turk takimlarini Avrupa'da desteklemiyorum, ama FB macindaki adamlarin (futbolcusundan tut yoneticisine, taraftarina kadar) davranislari resmen tiksindirdi. Umarim her turlu aci, felaket baslarina gelir ve cezalarini cekerler.
Ulke puanina ayrica sokayim. 3 takimla CL'ye girmek icin 6. olmak gerek, ki o imkansiz. 9. olsak anca 1 UEFA takimi 1 eleme turu az oynayacak, bizi zerre ilgilendirmez. Simdi konumumuzu da kaybedecek degiliz, yani ulke puaninin da bize zerre etkisi olmayacak onumuzdeki senelerde. O yuzden Forza Krasnodar. :)

planck dedi ki...

Bjk4ever hocam yanlış biliyorsun, ülke puanı takım puanlarını etkiliyor. Takım puanları da gruplara kaçıncı torbadan gireceğini belirliyor. Mesela fb ve osmanlı bu turu beraber geçselerdi bizim de yarı finale çıkmamız durumunda seneye CLde 3.torbada olacaktık ki büyük avantaj.

Armagan dedi ki...

Uefa takım puanı: https://eksisozluk.com/entry/66305254
Uefa ülke sıralaması: https://eksisozluk.com/uefa-ulke-puani--648083?a=find&keywords=belçika

planck dedi ki...

bu sene hangi takım kaçıncı torbadan kaç puanla girdi:
https://tr.wikipedia.org/wiki/2016-17_UEFA_%C5%9Eampiyonlar_Ligi_grup_a%C5%9Famas%C4%B1

güncel uefa takım puanları:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/trank2017.html

puan hesaplama:
https://tr.wikipedia.org/wiki/UEFA_katsay%C4%B1lar%C4%B1

turgay dedi ki...

@Bjk4ever

direk bana yazdığını düşünmüyorum çin konusunu ama kendi açımdan adriano özelinde şöyle açıklayayım. geldiğinden bu yana yabancı basında çok fazla çin haberleri çıktı adriano hakkında hatta aralık ayında türk basınını da düştü bu haberler. bu durumdan yola çıkarak çin dedim. bence caner sağlıklı dönerse sezon sonunda sobol alınıp adriano ile vedalaşılacak.

sports guy dedi ki...

Surekli bi seyleri cikan adriano ligde 21 macin 18'inde oynamis ve CL maclarinin tamaminda oynamis adriano degil mi? Benim gozlerim mi yanlis goruyor?

"Surekli bi seyler cikiyor" lafinin neden soylendigini sormam lazim, asiri merak ettim.

Basar dedi ki...

Adriano Beşiktaş tarihinde gördüğüm en iyi solbek. Adamda efsane yer bilgisi, oyun bilgisi ve kademe anlayışı var. Stadyumda canlı gözle izleyince çok belirgin göze çarpıyor özellikleri.

Adam profesyonel, yanlış hatırlamıyorsan fazla maç kaçırmadı. Neden "Sürekli sorunları çıkıyor tek alternatif olunca da sıkıntılar yaşıyoruz." izlenimi oluştu anlamadım.

Basar dedi ki...

Bugün (perşembe) evimizde maçımız var. Pazar günü stadımızı neden emek hırsızı şikeci malatya'ya veriyoruz? Çimleri bozacaklar, o stadı kan ter gözyaşı ile yaptık, emek hırsızlarına peşkeş çekilmesin. Türkiye'de bir çok stadyum yapıldı, gitsinler orada oynasınlar.

Bu stadyumda sadece Konya, Başakşehir ve Osmanlı konuk olabilir. Özellikle mazisinde Beşiktaş'a karşı teşvik primi almış bir takımın sahamızda oynaması tüm Beşiktaşlılar ile dalga geçmektir! Hele hele bir gs maçı arefesinde... Yönetimde kimin olduğu Beşiktaşlıyı ilgilendirmez, bu kadar şehrine bağlıysa gider şehrinin takımına yönetici olur.

turgay dedi ki...

@sports guy @basar

ben adrianonun tarhimizin en iyi sol beki olduğunu düşünmüyorum. münch gibi bir adamı atlamak yanlış olur. benim sürekli sorundan kastım sakatlanma durumuydu. beşiktaş özelinde bunu yaşamadık ama adriano çok tercih edilmediği son sezonda barca'da kas sakatlıkları yüzünden 2 aya yakın antreman yapmamış. bizde 18 maçın 6sında sonradan oyuna girip sol önde oynamış. caner sakatlandıktan sonra sol beke geçmiş. sol bek alternatifsizliğinde kendisini çok zorladığını düşünmüyorum. bugün hangimiz adriano sakatlanacak endişesi taşımıyoruz ? çünkü alternatif olarak adriaonun basarın belirttiği defansin özelliklerinin başkasında olmamasından kaynaklanıyor. alternatifsilik konusu belki de teknik kadro tarafından adrianonun kendisini fazla sıkmasına engelleniyor olabilir.

burada adrianoyu gömmek gibi bir durumum yok. ama performansı barca'dan gelmiş bir sol beke göre bende beşiktaş tarihinin en iyisi mottosunu oluşturmuyor. evet ismail, motta, tosiç gibi adamlarla karşılaştırmam bile ama son barca sezonunda yaşadığı kas sakatlıkları nedeniyle kendisini çok sıktığını da düşünmüyorum. bizim ligimiz adriano temposuna uygun bir lig. ama tempolu oyunda adriano ileriye çıktığında aynı tempo ile geri de dönemiyor. örnek başakşehir maçında yediğimiz gol. kapılan top adrianonun önde oluşu kanadın boş kalması sonucunda hızlı gelişen atak ama adriano o pozisyonda kadraj da bile yoktu pozisyon bittiğinde. bunun gibi sık maçlar yaşamıyoruz fakat adriaonun yüksek tempolara karşı aynı oranda cevap verdiğini düşünmüyorum. caner'de geldiğinde adrianonun defansif özelliklerini verebilecek yetenekte değil ancak o geldiğinde yedek ve maliyetli bir adrianonunda takıma zarar vereceğini düşünüyorum.

Zaitsev dedi ki...

TFF lig bu kadar erken bitemez demiş :) Bülent hoca bakalım bu sefer nasıl mucizeler yaratacak?

Çinde de yabancı mevzularını sıktılar iyice. Zaten kontenjanlar dolu. O yüzden Adriano'yu Fanatik haberleriyle bir yere yollamayın :)

Basar dedi ki...

@turgay

Başakşehir maçında yediğimiz golü Cengiz attı, gol sol kanadımızdan değil sağ kanadımızdan geldi. Atak soldan geldi tamam da Beck kademeye gireceği adamın 5 metre gerisindeydi.

Tam önümde kahrola kahrola izlemiştim. Cengiz'i almadığımız için zaten saydırıyordum, tuz biber olmuştu.

ideal 11 dedi ki...

bence türkiyenin en iyi hakemi ve eyyam yapmayan tek hakemi olan ali palabıyık a 3 haftadır maç verilmiyor.beşiktaşlılar olarak içiniz rahat mı?bu sezon ki şampiyonluğu hakkımızla mı aldık diyeceksiniz?soruyorum.

bu ligde saçma sapan penaltılar verip maçı katleden eyyamcı yeteneksiz hakemlere 2 hafta sonra maç veriliyor.ama fifa kokartlı hakemi kızağa çekiyorlar.bu neyin gücü aga.nerede adalet bekçileri ?neymiş sarı kartlarını niye erken çıkarmamışmış.bu mu 3 haftadır kızağa çekilme sebebi.verdiği kırmızı kart doğru.bu neyin sonucu aga. ?beşiktaş bu sezon penaltı rekoruna gidiyor maçlarda.aleyhine verilmiş penaltı yok.normal yönetilen bir maçtan sonra bile 3 hafta kızağa çekebiliyorlar.kim yapıyor bunu?hala mağdurum mu diyorsunuz?

bülent yıldırıma gelirsek.bursa maçında 2 penaltı ile skora katkıda bulunmuş bir hakem.özellikle ilk penaltı penaltıyla alakası yok.

istatistikler yalan söylemez.beşiktaş bülent yıldırımla sadece 3 kez maç kaybetmiş ve maç başı puan yüzdesi en iyi beşiktaşa sağlamış.
http://www.transfermarkt.com.tr/bulent-yildirim/bilanz/schiedsrichter/1050

bide yıldırımla son 7 maç 6 galibiyet 1 beraberlik.enteresan değil mi?

http://www.transfermarkt.com.tr/bulent-yildirim/bilanzdetail/schiedsrichter/1050/saison_id/0/heim_gast//verein_id/114/wettbewerb_id//funktion/1/plus/0

özetle şunu demek istiyorum.bu destek neyin karşılığı alında bunu hiç düşündünüz mü? ipucu: yakın dönemde sahaya nasıl bir pankart ile çıkıldığını biliyorsunuz.

2 şey var.birincisi son 10 yılda hep yerli teknik adamlar hedefe ulaşıyor.bence bu tesadüf değil.bu bir.

ikincisi beşiktaş sisteme (iktidar,kapitalizm vs ne derseniz deyin buna) en bağlı yönetime sahip an itibariyle.

imdi aziz yıldırımı başarısız olduğu için eleştiriyorlar değil mi medyada.istifa etsin falan diyorlar.bu ülkede sanki başarılı olanlar koltuk sahibi oluyormuş gibi.demirören beşiktaşta harika işler yaptığı için mi terfi etti.aynı medya demirören istifa etsin demiyor.yani eleştirilerde başarı başarızlık falan hikaye.maksat kendi elamanına koltuk vermek.görünürdü başarısızlık üzerinden aziz yıldırıma vuruyorlar ama aslında aziz yıldırımı eleştirme nedenleri farklı.

aynı şekilde bu ülkede başarıyı satın alıyorlar yada birileri başarıyı veriyor.

not: gs

@ideal 11

Hocam istediğin kadar kas bu istatstikler seni hiç bir yere çıkarmaz çünkü sadece 2 boyulu kağıda bakıyorsun sen . Kafasını gömen devekuşundan farkın yok .

Beşiktaş penaltı rekoruna gidiyor diyorsun bunun sebeplerini yazmıyorsun ?

En çok ceza sahasında topla oynayan takım , en çok şu atan takım , en fazla gol girişiminde bulunan takım olduğundan olabilir mi bunlar ?

Galatasaray'ın Felipe Melo kadrosundayken tek kırmızı kart görmediği sezon yaşandı bu ülkede ? O zaman göreydik Ali Palabıyıkçılığınızı ? Hikaye anlatma bana , dolar 2.70 oldu mutlu musunuz geziciler ayağı yapma ?

Samimiyetsizlik paçalardan akıyor ...

ideal 11 dedi ki...

konuyla alakası yok ama şunuda söylemek istiyorum.geçenlerde ali eceyi izliyorum.fener beşiktaş kupa maçından sonra.hakemleri eleştiriyor hemde o çok eleştirdiği diğerleri(diğer medya yorumcuları) gibi.şaşırdım tabi. ali ecenin olaylara daha farklı bakmasını olayların iç yüzünü irdelemesini bekliyordum.lakin anladım ki romantikler sistem eleştirisinde oldukça gerideler.ve bu sayede kendilerine bir yer edinebiliyorlar.hani ali ece farklı ya bizde farklı bir yorum bekliyoruz.baktım diğerleri gibi saldırıyor hakemlere.(ali palabıyık üzerinden )

sonra cem dizdarı izledim.o daha çok olayların iç yüzüne bakmaya çalışan medyanın gazına gelip üstünkörü eleştirmeyen bir yapıda.anladım ki romantiklerle güzel bir yere varılamaz.anladım ki romantikler kolay şekilde sistemin bir benzeri haline kolay şekilde dönüşebiliyor.

mufittezel dedi ki...

@ideal 11,
Bi siktir git çay koy...

ideal 11 dedi ki...

övünç

ceza alanına çok girdim ve bundan çok penaltı kazandım demekle sadece kendini kandırırsın.teselli bulursun.şu örneği vereyim.poldi nin hafif çekilmesi vardı.penaltı verilmedi.ama benzer pozisyonda fener lehine aynı hakem penaltı çaldı.fırat aydunus.demekki ceza alanına girip girmemek meselesi değil bu.ceza alanına bi şekilde girersin.karabük deplasmanında çalınan penaltı misal.bunlar normal değil.eyyam yapan çok hakem var ve bunlar destekleniyor.eyyam yapmayanı ise bence beşiktaş lobisi yemiş durumda.sadece yazık.ali palabıyık ve adalet adına üzüntü verici bir durum.

melo nun kırmızı kart görmemesini kü7 nin kırmızı kart görmemesi ile aynı değerlendiriyorum.ikiside yanlış işlerdi.bu işler neye neden oluyor.insanlar ben haklıyım diyemiyor.o hale getiriyorlar.adaleti başkasının adaletsizliği üzerinden değerlendirmek yanlış.melo ya kırmızı kart gösterilmemeside yanlıştı kü7 özelinde sistemin beşiktaş lehine çalışmasıda yanlış.

aslında beni bu yoruma iten dürüst eyyamsız belkide tek hakem olan ali palabıyık ın kızağa çekilmesidir.bunu sağlayan da herhalde fener yada galatasaray değil.beşiktaş yaptı bunu.

bu arada benim gezicilikle şunla bunla bir fikir bağım hiç olmadı.benim fikri bağım şair ismet özel iledir sadece.gerisi hikaye.

beşiktaştan başarı karşılığında birşeyler alındı.diğerlerinin hanesine başarısızlık yazıldı.aziz yıldırıma başarısızlık üzerinden vuruyorlar.oysa onların eleştirilerinin nedeni başarısızlık değil.özetle birileri fenere diyor ki.aziz yıldırımı değiştirmediğin sürece nah sana başarı.ve sonra devam ediyor.beşiktaş 4 yıl daha başarılı olacak.

saha dışı olayları hakkında net bir fikre sahip olmam çalınan penaltılar ile oluşmadı bende.onlarında etkisi var ama net fikrim ali palabıyık ın kızağa çekilmesi ile oluştu.demekki beşiktaşa küçük bir dokunmanın cezası fifa kokartlı yetenekli hakemi bitirmek oluyor.

bu arada sistemin dursunla ormanla ustayla arası bu aralar çok iyi.

Basar dedi ki...

@ideal 11 korkunun ecele faydası yok!

Böyle algı yönetimine gerek yok, senelerce yaptıklarınız ortada. Bu maçta da bekliyoruz aynı şeyleri...

Basar dedi ki...

@ideal11

2 konuda yalnışsın:
1) Ali Palabıyık Beşiktaş-fener maçını katletti. Korkunç yanlı ve yönlendirilmiş bir yönetim sergiledi.

2) Aziz Yıldırım çok kötü bir yönetici. Şu anda fenerin kadrosu kötü, hoca seçimleri yanlış, Alex'e yaptıkları yanlış, bir çok hocayı gönderiş şekli yanlış, soyunma odasına karışma şekli yanlış, hakem odalarını basması yanlış, yayıncı kuruluşun kablolarını kesmesi yanlış, gs taraftarına sidik torbaları attırması ve özellikle gs ile düşmanlığı sapına kadar körüklemesi yanlış...

Aziz Yıldırım iyi bir futbol yöneticisi olsaydı feneri futbolda uçururdu. Aynen baskette yaptığı gibi. Ama kötü bir futbol yöneticisi.

Bak Poldi'nin pozisyonu diyorsun , Beşiktaş'ın verilmeyen penaltılarını saymıyorsun. Daha geçen maç Oğuzhan'ın pozisyonu %100 penaltı , Atiba'nın köşe vuruşundaki pozisyonu %100 penaltı . Hiç bir hakem yorumcusununun üzerine tartışamayacağı şekilde penaltı ? Sen koca sezon 1 pozisyon sayıyorsun ben sana 1 maçtan 2 pozisyon sayıyorum .

Beşiktaş'a dokunanla ne alakası Deniz Ateş Bitnel'i Beşiktaş mı yedi ? Selçuk Dereli'yi , Bülent Demirlek'i , Vedat Yüksel'i ,Ali Aydın'ı , Muhittin Boşat'ı ,Orhan Erdemir'i , Vahap Beyaz'a kimler düdük astırmış biraz araştır bakalım .

Mevzubahis Beşiktaş-Fenerbahçe maçını izlediğini bile sanmıyorum senin . Hakemin problemi Beşiktaş'ı baltalaması değil , top oynamaya gelmediği 100 km'den anlaşılan Fenerbahçe'nin provakasyonuna çanak tutmasıdır . Kırmızı pozisyonundan önce Van Persie'nin net 2 sarı kartı verilmedi . Orda o kartlar verilmiş olsa iş bu noktaya gelmez zaten . Gelirse de Van Persie seni böyle avucunun içine alır . Bu atmosferi kaldıramıyorsan zaten işin yok buralarda .

ideal 11 dedi ki...

bu arada yeni bi olay keşfettim sizede tavsiye ederim.ligi yorumlama adına.

imdi penaltı veren kırmızı kart gösteren hakemleri fişliyor genelde taraftar.onu takip ediyor.hangi maçta kime ne karar vermiş vs.

bence asıl takip edilmesi gereken olay hakemin x takımın lehine yada aleyhine verdiği karardan sonra mhk ne zaman o hakeme görev vermiş.paranın yolunu takip edersen bir yere ulaşırsın diyorlar ya aynı şekilde hakemlerin verdikleri kararlardan sonra kızağa mı çekilmişler yoksa görev almaya devam mı etmişler bu yol haritası o sezon sistemin hangi takım lehine yada aleyhine çalıştığını öğrenmemizi sağlayacaktır.

bu olay bana ali palabıyık ın kızağa çekilmesi ile mantıklı hale geldi.bunu gelecek sezonlarda da takip edebilirsiniz.tavsiye ederim.çok yararlı olur.

yani mesele x hakemin kırmızı kart göstermesi değil.asıl mesele mhk nın o hakemi verdiği karardan sonra nasıl değerlendirdiği.buradan o sezonda kimin hedefe ulaşacağını üç aşağı beş yukarı anlayabilirsiniz.

misal bülent yıldırım. beşiktaş bursa maçında 2 penaltı beşiktaş lehine.aferimi almış.hemen 8 gün sonra maça vermişler.

http://www.transfermarkt.com.tr/bulent-yildirim/profil/schiedsrichter/1050

aynı şekilde ali palabıyık.beşiktaş fener kupa maçında aferini alamamış.3 haftadır kızakta.daha kaç hafta sürecek belli değil.

BurkayJK dedi ki...

Malatya takımına stadyumu verme olayı konuşulmuş da ben sizler gibi kızamıyorum. Beşiktaş'a yakışan, yardım isteyene el uzatmaktır. Malatya-İstanbul ne alaka diyebilirsiniz ama bir açıklamaları vardır sanıyorum. Belki de Türkiye'de haftada üç maçı kaldırabilecek tek zemine sahip olduğumuz için bizim stadımız seçilmiş olabilir. Zamanında kötü şeyler yasanmış olabilir fakat o günkü yönetimlerinden kimsenin kaldığını düşünmüyorum. Karşı tarafın maddi durumuna uygun bir ücret karşılığında yardımcı olunabilir.

truant dedi ki...

Bu cinconluların bizim bloga sardırmalarına da bir anlam veremiyorum. Hadi kendini deşifre edenler neyse de, şu bizdenmiş gibi görünüp renklilerin tezlerini ispatlamaya çalışanların yaptığı şerefizlikten başka nedir? Gidin kendi bloglarınızda yazın! Bu sinsilikten yeteri kadar ekmek yediniz, 4 üncü yıldız da 4ncü yıldız diye tutturdunuz, bir sürü ali cengiz oyunlarıyla diğer renkliyi geçip amacınıza ulaştınız, yetmedi mi amk? Ama artık Ali Palabıyık'larınız da yetmeyecek size. Bugünler daha iyi günleriniz. Sürüm sürüm sürüneceksiniz...

planck dedi ki...

trol number two gelmiş.

hacıt bak biim maçlarda lehimize aleyhimize olan hatalar çoğunlukla skor olarak alıp gittiğimiz maçlarda oluyor. mesela demişsin ki:
"beşiktaş bu sezon penaltı rekoruna gidiyor maçlarda.aleyhine verilmiş penaltı yok."
benim hafızam baya kötüdür ama şu yakın tarihli olduğu için hatırlıyorum: http://www.fotomac.com.tr/besiktas/2017/01/23/besiktas-macinda-2-penalti
olay maç 3-0ken olduğu için hatırlanmıyor. penaltılarımız verilmiyor ama biz çoğunlukla gidip 2 tane çaktığımız için sonra üzerinde konuşulmuyor.

çok ilginçtir karabük maçında 10. dkdaki penaltımız verilse büyük ihtimal maçı alırdık. şuanda da başınızda tudor olmazdı :))

söyleyecek çok şey var, yeterince takip edemediğin ve gs medya kanallarından beslendiğin için kaçırdığın, yanlış bildiğin şeyler var. ama bir şaibesaraylıya bunları anlatmayla harcıyacak vaktim yok. sen bunları gs forumlarında yaz, mastürbasyonunu orda yap, biz yıllardır ne çektiğimizi ve bu sene neler olduğunu senden öğrenmeyeceğiz kusura bakma.

ideal 11 dedi ki...

@basar

1-hakem katliamı deyince benim aklıma beleş penaltı beleş kırmızı kart falan gelir.bazen penaltı+kırmızı kart beleşten . hakem katliamı deyince bu akla gelir.oysa ali palabıyık ta böyle bişey görmedim.hayırdır aleyhine beleş penaltı mı yarattı.verdiği kırmızı kart doğru.ikili mücadelelerde iki tarafada sarı kart göstermedi.ikili mücadelede çifte standartını görmedim.rvp tosic pozisyonunda hakem rvp ye sarı kart göstermeye geliyordu.fener aleyhine faul çaldı.tosic kafayı atmasa herşey normaldi aga.hakemlik bişey yok.beşiktaş 15 faul fenerde 18 faul yapmış.burda da fark yok.

2- aziz yıldırım kötü yöneticisi olabilir.işi bilmeyebilir.ama sorun bu değil ki.bizim dışarıdan iyi olarak gördüğümüz kişilerin altından ne haltlar çıktığını göremiyoruz.türkiyede ''başarılı'' olmanın yolu farklı.demirören beşiktaşı batırdı ve terfi etti.yukarıya çıktı.demekki bu işler görüldüğü gibi değil.ama şunu net görüyoruz.fenerin başarısızlığı üzerinden aziz yıldırıma vuruyorlar.amaçları üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

@ övünç

ben bu sezondan bahsediyorum.diğer sezonlarıda ayrıca konuşabiliriz.hangi hakemin düdüğünü astılar o hakem nasıldı vs.bunlar konuşulabilir.ama bence ligin en güvenilir hakemini kızağa çekmeleri bu sezonun dibine kadar pisliğe battığının en büyük kanıtı.net

ayrıca o atmosferi kaldıramayan hakemler genelde ev sahibi lehine çalışan hakemlerdir.buna dikkat etmek lazım.o atmosferi kaldırdığı ve eyyamsız maç yönettiği için an itibariyle kızağa çekilmiştir.oysa bülent yıldırım verdiği 2 penaltı ile ödüllendirildi.birincisi evlere şenlikti.

rvp hakemi nasıl avucunun içine aldı merak ettim.rvp sarı kartı görmüştü o pozisyonda.tosic te kartsız oynamaya devam edecekti kafa atmasaydı.
ozi rvp olayı karşılıklı ve iki tarafada kart çıkmadı.burada da hakemlik bir olay yoktu.

ideal 11 dedi ki...

bu arada bence sizinde ali palabıyık a ihtiyacınız var.her takımın olduğu gibi.

ama eyyamcı hakemlerle hedefe giderken eyyamsız ve yetenekli hakemi yemeniz ileride eyyamcı hakemlerinde beşiktaşın haklarını yemesinin önünü açacaktır.deplasmnada taraftardan etkilenmeden ortada maç yönetmeye çalışmak ve bunun sonucu kızağa çekilmek.ileride ihtiyacınız olacak bu tür hakemlere ama bulamayacaksınız tabi.bulamayacağız.

Unknown dedi ki...

Maça iki saat kaldı.Maçla ilgili tek yorum yok. Bi de üstüne gerizekalinin biri ikna edilmeye çalışılıyor. İnşallah takım maça daha konsantredir. Galibiyet seneye 3. torba için gerekli. Gs maçı için çok da kasmaya gerek yok. Eğer maci bize vermeyeceklerse kimle ciktigimizin bir önemi yok. Adil oynanirsa da her türlü alırız en azından yenilmeyiz diyorum

sports guy dedi ki...

Ben ideal 11 ile polemige girmem. Burasi nispeten daha notr ve objektif bakan insanlarin yazilariyla dolu olsa da bir BESIKTAS blogu. Su hakem tartismalarinin yeri eksisozluk vb yerler burasi degil.

Ben reddit'te rakip takimin subreddit'ine giriyorum muhabbet de ediyorum ama onlarin hakeme sallamalarina laf etmiyorum. Cunku orasi bir taraftar yeri. Saygi denen bir sey var.

Evet, saygi.

Maci da bence alamayiz bu kadro ile. Umarim gollu beraberlikle atlatiriz. 11 bi net belli olsun da. Necipli inlerli aboulu mac olacaksa ben keyifle izlerim elimde bira,skordan bagimsiz.

ozan dedi ki...

@Ideal 11

Hakket git cay koy gevezelik yapma. Yok mu gs forumu falan filan git orda sacmala.

Not: gsye de Ali Palabiyik abine de koyim.

czeslaw dedi ki...

@ideal 11

soru: "rvp hakemi nasıl avucunun içine aldı merak ettim"

cevap: oyun durmuşken, hakemin gözünün önünde, rvp'nin ev sahibi takımın kaptanının sırtına 2 defa vurması normal mi? bu tartaklama kart gerektirmez mi?

rakip taraftarla girdiği diyalog veya rakip taraftarı tahrik edecek şekilde sevindiği için bajic'i ikinci sarıdan atan hakem, rakip taraftara dil çıkaran persie'ye neden kart göstermedi? görmediyse gol sevincinde oğuzhan'ı tahrik edecek şekilde sevinmesine neden kart göstermedi? yoksa onu da mı görmedi? görmediyse diğer hakemler de uyarmadı mı?

bu 3 hareketi olağan karşılıyorsan diyecek bir şeyim yok. eğer olağandışı buluyorsan, rvp hakemi nasıl avucunun içine aldı, sen açıkla bence.

ayrıca bu sadece rvp mevzuu. alper'in topu bırakıp oğuzhan'ı kovalaması, 1dk sonra topsuz oyunda oğuzhan'ın bileğine tekme savurması-ki hakemler darbeyi yine görmedi herhalde- konusuna girmiyorum bile. -sözde- kollanan rakibinin sahasındaki derbide bunları yapacak cesareti alper'e kim verdi acaba?

ayrıca 16. haftadan 21. haftaya kadar olan ligdeki 6 maçlık seride, maç başına beşiktaş aleyhine ortalama en az 1 fahiş hata yapıldı mı, yapılmadı mı? ne düşünüyorsun?

Barreto dedi ki...

GS'li ile GS'li olmayın, niye muhatap alıyorsunuz.

delgado dedi ki...

Şenol Güneş gol öncesi "Sakin, sakin" diye bağırdı, sakin olup geriye oynadık. Pas hatasından 2.yi yiyorduk. Öne doğru baskılı oynayınca da biz 2.yi atıp maçı bitirdik. Golden sonra da Tosiç'i çağırıp sanırım "Niye ileride basıyorsun" diye fırçaladı. Yani bir bekin, rakip topu kaybetmek üzereyken yerini bırakıp önde basması futbol için ölümcül bir hata mıdır bilmiyorum ama eğer değilse kendi futbol anlayışıma göre bu hareketleri yanlış buluyorum.

BurkayJK dedi ki...

Şöyle maçlarda 2'yi 3'ü bulamamak işkence. Hem rakibi oyunun içinde tutuyorsun, hem maçı zora sokuyorsun. Bir de Aras ve Ömer bu tür maçlarda forma bulamayacaklarsa ne zaman bulacaklar anlamıyorum.

Fabri'den o topu kurtarmasını beklerdim. Kapattığı köşe ve topu bekliyordu. Daha atik uzanıp çelmeliydi.

YSY dedi ki...

Aras maras silindi. Zaten bildiğim aras uefaya bildirilmedi

diope dedi ki...

staddaydım, kafasında gs maçını oynuyorlardı bizim topçular, taraftarda bağıra bağıra (gs ye küfürlü tezahüratlarla) destek oldu. ya bırakın sonraki maçı, israillilerle oynanıo şu an maç, ne diye öbür maça sallayıp duruyorsunuzki. onun dışında maç için diyebilceğim birşey yok. umarım abunun sakatlığı ciddi değildir. Beşiktaşlı kardeşlerime iyi geceler diliyorum, çok bağırdım sesim kısıdı. :)

planck dedi ki...

Yanlış görmediysem golde hata şnlerle başladı adamını takip etmeden geriden seyretti iki pas sonra gol oldu. Aynısını lig maçında da yaptı yine gol yedik. Adama basmaz rahatsız etmez pas attırırsan stoperlerin yapacak birşeyi kalmaz. Top ayağındayken pek hata yapmadı ama bu açıdan iyiydi.

Atiba yokken dengede oynayamıyoruz, ya tam kapanmak lazım ya da tam hücum yapmak lazım denge oyunu oynamaya çalışırken özellikle talisca ve abunun pas hatalarından sonra ribauntu alamayıp pozisyon veriyoruz. Uzun top oynamayan rakiplere karşı defansı her zaman önde tutmak en garantisi gibi görünüyor.

beagle dedi ki...

:) neyse ya. Accountlardan biri deşifre oldu. Darısı diğer sarışınlara.
Ligin tartışmasız en iyi topunu oynarken "hakem" desteğinden dem vurmak çirkefliktir. Destek hocasiz, futbolsuz melo, lugano gibi kasaplarla sampiyon olunan durumlarda konusulur. Kendi penalti noktasini kaziyacak kadar alcaklara, onu yapan futbolcuya sari formalarini giydirmeye devam eden serefsizlere lazımdır.
Beşiktaş FFPden batmisken buzim 1 verdihimiz oyuncuya 4 verip aliyodunuz. Simdi sira sizde. patlayan yerlerinizi dikecek şampiyonu izleyeceksiniz. Bundan sonra her sene amk...

Basar dedi ki...

Maçı hiç sallamadık, ne takım ne de taraftar. Bu yuzden zor bir maç oldu. Biraz silkinince macı aldık. Rakip bizim ligde küme düşmeye oynar (fazla kredi bile verdim)

Iyi tribün yaptık. Bir maç için laylaylom lüksü veren takımımı seviyorum :)

Başka yazacak bir sey yok, tekniğe taktiğe girmeyelim bence. (Şenol Hoca okusa döver herhalde)

Pheaglix dedi ki...

@delgado

sanırım golden sonra tosic'e bir iki dakika önceki pozisyon yüzünden fırça çekti, ki bence haklıydı. talisca bomboş beklerken tosic saçma bir çalım deneyip pozisyonu mahvetti.

Zaitsev dedi ki...

Geç kalmışım biraz.

@ ideal 11

Ali Palabıyık'ın kızağa çekilmesine sebep olan olay maçı katletmesi değil, Lens'in attığı golde maçı önce başlatıp sonra iptal etmesidir.

Yani Fener'in 2ci golünü maçın içine ettiği için verememiş ve puanı kırılmıştır. Kızağa çekilmesinin ana sebebi de budur.

Yorum Gönder

Ara