.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2017 Cuma

STSL 22 Galatasaray - Beşiktaş


Tarih:  27 Şubat 2017 Pazartesi 20.00

Stadyum: Türk Telekom Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım ( BJK 20G 8B 6M / GS 21G 11B 6M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Serdar Aziz , Lionel Carole , Wesley Sneijder(Belirsiz) , Eren Derdiyok(Belirsiz) / Caner Erkin , Demba Ba , Ersan Gülüm , Necip Uysal

Cezalı Oyuncular : - / Dusko Tosic


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır 

71 Yorum:

Basar dedi ki...

4-6 alırız.

Basar dedi ki...

Hakem hakkındaki bilgi, ideal11/Berkan/Theo isimli trolü direk çürütmüş oluyor.

dominic molise dedi ki...

0-0 biter; elestiri oklari cenk tosun'a doner.

BurkayJK dedi ki...

Yalnız, Feda sezonundan şuraya (http://i.hizliresim.com/DP8VPl.png) gelmek de çok güzel.

Unknown dedi ki...

atiba'nın transfer olduğu dönem yazdıklarımıza bakar mısınız :))

http://eksibesiktas.blogspot.com.tr/2013/07/faili-mechul-transfer-istemiyoruz.html


yorumlarda theo'nun "ersana 3 milyon versinler. ben köprüden atıcam kendimi" girdisi ile "köprüden atlama" operasyonunu hala göremedik :))

sports guy dedi ki...

Aboov atiba yorumlari mukemmelmis hakkaten :) ki ben cok desteklemistim adamin transferini, onceden takip etmisligim vardi kendisini. Keske o donem yaziyor olsaymisiz buralarda. Cok saglam bir "ben demistimcilik hikayesi" uretmis olurdum :)

Pheaglix dedi ki...

Himmet ve dua ile kaybederiz büyük ihtimalle. Gs taraftar ve camia gazı ile üstümüze gelecektir tıpkı ilk yarıdaki maçta olduğu gibi. O maçta ilk yarıda karşılık vermemiştik ama ikinci yarı toparlamıştık, üstelik sezon başıydı hazırlık kampından çıkalı çok olmamıştı. Şimdi ise dokuz günlük dinlenmiş takıma karşı dört gün önce maç yapan takım olarak çıkıyoruz maça (her ne kadar rotasyon yapmış olsak da).

Ben orta sahada Atiba-Gökhan ikilisiyle, ileride de Aboubakar ile çıkmamızı isterdim maça. Gs'nin baskısına uzun toplarla karşılık verirdik, fazla sonunu getiremese de Babel açık alan bulunca etkili oluyor, ona ulaştıracağımız uzun toplar bizim için maçı erkenden bitirebilirdi. Ama sanırım Şenol hoca artık oturan kadroyu bozmayacak. Normalde anlaşılabilir birşey, ama Cenk'in iyi stoperlere (kısmen iyi stoperler, en azından lig standardında) karşı performansı güven vermiyor. Cenk gol atamayınca da sistemin işleyişi sekteye uğruyor, en sonunda Karabük maçındaki gibi boş orta açan bir takıma dönüşüyoruz.

Tudor'da ilk maçını kazanamadı, şimdi derbi galibiyeti için iyice asılacaktır takım. Tahminim 2-0 Gs alır, Başakşehir de puan kaybetmez bu hafta, ligin durumunu bizim önümüzdeki üç dört haftaki performansımız belirler.

hayalet dedi ki...

Tolgay-oğuzhan ile başlamak daha mantıklı bence. Önde baskı kesin olarak başvuracakları yöntem. Bu baskıdan değişmeli olarak demarke pozisyonundaki adam topu alıp kullanacak. Ortadaki 3 adamında buna yatkın olması gerekli. Atiba-Tolgay-Oğuzhan üçlüsü bu baskıyı, dikine paslarla kırabilir.
Merkez santrafor Abu oynasın isterdim ama hocayı biliyoruz işte Cenk oynayacak. Stoperlerin kucağında bir Cenk izleriz, umarım Abu bir an evvel oyuna girer. Yenileceğimizi düşünmüyorum (hakem faktörü göz önüne alınmamıştır).

turgay dedi ki...

45dklık gs enerjisini savurmak içim bende Atiba-Oğuzhan-Tolgay orta sahası diyorum. Sonra 60da talisca ve abou oyuna girer maçı alırız. 85 civarı 1farklı öndeysek inler girip enerji verir takıma. Eksik kalmazsak bu senaryo işler de hakemin 2,5yıl sonra derbi yönetecek olması ve tam bir eyyamcı olması sahada kazanamayacağımız bir ortam olacak diye düşündürüyor bana. Umarım sakin kalırız ve umarım Şenol hoca sinirlerine hakim olur. Tudorun onu 2.kez yenmesine izin vermez.

Ben Atiba'yı ekşide de gömmüştüm . Mario Gomez'i de gömmüşlüğüm var. Bunlar çok riskli transferlerdi . Biri baya müzmin sakata dönmüş , diğeri hiç bir zaman üst seviyede adı geçmemiş bir oyuncu . Bu performansları verebileceklerini öngörmüş herkesi tebrik ediyorum .

PSV Strootman filan göndermişti orta saha oyuncusu yoktu takımda , Atiba'nın sözleşmesini uzatmayı düşünmediler bile . Şu performansı onların da beklediğini sanmıyorum . Zaten öngörebilseler takımda tutarlardı .

Fikret Orman'ın dediği kadar önemli transfer . Tam bir süpriz yumurta hikayesi . Sverisson gibi , Johnsen gibi , Karhan gibi bazen böyle saçma sapan tutturduğumuz adamlar oluyor .

berthelemy dedi ki...

Şu maçı kim pazartesiye aldırdıysa yazıklar olsun ya ulan pazartesi derbi mi olur? 3 gün geçmiş Avrupa maçının üstünden hem de kendi sahanda oynamışsın ne yorgunluğu? Maçın havasının içine edildi resmen. Ben Beşiktaşlı olarak utanıyorum valla bu tip küçük hesaplardan.

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce derbisinde takimi formatinin disina cikartmak mantikliydi. Fenerbahce kapali savunmalari asamayan, ancak rakibi ustune cekip kontra atak kovalayan 1-0'ci bir takim. Nitekim savunmayi geride kurunca neredeyse pozisyon vermeden istedigimizi aldik. Ancak GS oyle degil. Bence bu macta Atiba-Oguzhan-Talisca orta alan 3'lusu disinda bir uclunun konusulmasi bile abes. Su ana kadar ilk yaridaki FB maci haric hangi ligdeki buyuk macta daha defansif bir orta alan isimize yaradi ki?
GS'nin yumusak karni defansi. Oraya baski yaparsak catir catir pozisyona gireriz, biliyoruz. Neyinden korkuyoruz ki? Eger maci cirkinlestirmeye calisip oyunu forvetlerin yaraticiligina, kisisel becerisine birakirsak bir zararli cikariz. Podolski, Sneijder, Bruma tek hareketle mac cevirebilen oyuncular. Bu konuda bizden geride degiller.
Ama top oynamaya calisirsak catir catir perisan ederiz adamlari, kimildayamazlar bile. O yuzden beraberlik, kontrollu oyun vs dusunmemek lazim. Inonu'de Akhisar'a karsi cikiyormus gibi ideal 11 ve galibiyet dusuncesiyle cikip catir catir kazanmamiz lazim. Biz o kafayla cikarsak adamlara top bile gostermeyiz. FB oyun yapisi olarak farkli, GS tamamiyle farkli.

hayalet dedi ki...

Fb'den sonra riekerikbeysporunda ligden kopması için elimizde büyük bir fırsat var. Yenersek belediye ile başbaşa kalacağız, +4 puan avantajı ve onların kötü futbolu bizi rahatlatır. Açıkçası bizim psikolojimizle oynayacaklarını düşünüyorum. Buna yatkın oyuncuları var ( Podolski, Sneijder). O yüzden sakin kalırsak kalite ile kazanırız.

beagle dedi ki...

Karhan'ın transferinden önce bize karşı oynamisligi var. Tek başına mücadele etmişti zayif takimina rağmen. Çok surpriz değildi de az paraya boşuna sattigimiz adamlardan bence.

Unknown dedi ki...

ben kimseyi yermek/gömmek için paylaşmadım, haddime değil. aklıma geldi, okudum, güldüm ve paylaşmak istedim sadece. nihayetinde geldiğimiz noktadaki en önemli taşlardan biri atiba'nın transferidir. ne düşünüyorduk diye. atiba'yı ne kadar gömdüysek, geleceği görüp fernandes'i talibi varsa satalım diye düşünmüşüz.

bu arada küçük hesapları yapan biz değiliz, kararı veren merci federasyon. ikinci yarı başladığından beri ctesi-pazar maç oynamayı unuttuk zaten. bundan sonra da muhtemelen komple pazartesi oynatılırız ama bizim için pek dert olmuyor.

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Gs taraftarı günlerdir sosyal medyada ortamı germeye çalışıyor. Bu tuzağa gelmemek lazım. Gerginlik illaki futbolcularada yansıyor. Sakin kalıp tahriğe gelmeyip işimizi görüp çıkalım. Gereksiz kart görmemeliyiz. Malum fener maçının hiç olmasada yinede zararı oldu sonraki lig maçına. Sonuçta kazanmak zorunda olan onlar.

YSY dedi ki...

Oyun olarakda aslında öyle aman aman süpriz bir durumla karşılaşacağımızıda sanmıyorum. İgor klasik önde deli presle bize top yaptırmamaya çalışacak bizde topu gezdirip kaçmaya çalışacağız yada uzun top deneyeceğiz. Açıkçası burada işi çözen igordan çok şenol hocanın derbiye nasıl hazırlandığı çünkü igorun ne oynatacağı az çok belli ama sağolsın şenol hoca genelde derbilere çok iyi hazırlanarak çıkmıyor. Bu işlerde tabi ozzy nin derbilerde silik oynamasıda bir etken. Yarında muhtemelen öyle olacağını düşünüyorum.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bir Galatasaraylı olarak sadece bu maçı kazanacağımızı belirttim ne tahrik ne hakaret ne de bir sataşma vardı ama yorumum silindi, karşı düşüncelere bu kadar mı tahammülsüzsünüz? Kendiniz çalın kendiniz oynayın o zaman

YSY dedi ki...

Bu arada yorumum senin özelinde değildi kardeş. Genel olarak taraftarınızı kastettim. Yorumun niye silindi bilmiyorum ama her gs maçı öncesi buraya gelip imalı yazmana gerek yok. He teknik birşeyler yazacaksan yaz kimse sana birşey demez

Hidayet dedi ki...

atınç oynayacak falan deniyor. aman ha . bruma , podolsiki falan içinden geçer atınç'ın . benim için takımın gerçek test maçı olacak. gs senin stadında ilk yarı seni sahadan silebiliyorsa , sen de yapabilmelisin. 1-0 mı olur yarım-sıfır mı olur bilmem , kollektif mi oynarız yoksa bireysel birsi mi çıkar bilmem. bu maçtan beraberlikten daha kötü bir sonuç çık-ma-ma-lı . quaresma 'ya özel önlem alınacağı belli .onun için ortasaha oyuncularımız ,özellikle oğuzhan-talisca oyuna ağırlığklarını koymalı. q7 sadece alternatif olmalı , onu oyun içinde unutturmalıyız. bu maçlarda yoksan , cl de yoksan , uefa'da yoksan, başka maçlarda ne yaptığın beni ilgilendirmez. lütfen bizi üzmeyin . yok baskıydı ,hakemdi , bilmemneydi.. düşme tuzaklara kardeşim. serinkanlı ol . rahat olası gereken sensin .bu maçı kazan . biz de rahatlayalım siz de rahatlayın . heyecandan seyredemeyecem sanırım maçı . lütfen, lütfen, lütfen kazanın

Hidayet dedi ki...

bir de aboubakar'ın oynaması gerektiğini düşünen , fakat hakkını yemeyeyim , oyun tarzını beğenmesem de , goller atan cenk tosun da eğer bu maçta oynuyorsa , olimpiyakos'a karşı da o oynasın , turu geçersek , m. united , roma... falan , o oynasın.

YSY dedi ki...

Bu arada yorumum senin özelinde değildi kardeş. Genel olarak taraftarınızı kastettim. Yorumun niye silindi bilmiyorum ama her gs maçı öncesi buraya gelip imalı yazmana gerek yok. He teknik birşeyler yazacaksan yaz kimse sana birşey demez

turgay dedi ki...

mitrovic'in durumunu bilmiyorum ama eğer haftaiçi antremanların hepsine katıldıysa iyi durumda demektir. bu maç atınç'ın maçı değil. marceloya özel önlem alınacağını düşünüyorum böylece mitrovic düzgün ayaklarıyla oyun kurmamıza yardımcı olacaktır. artık ligdeki akıllı antrenörler bizim oyun başlangıcımızın marcelo olduğunun farkında. hapoel maçında atınç'ın çok bariz şekilde oyun yerden oynandığında hatalarını görmüşsünüzdür. bacak arasından çalım yemeler adamını kaçırmalar falan. podolski bu işin erbabı yasin var bruma var rodrigues var. evet mitrovic de aman aman hızı olan oyuncu değil ama durması gerektiği yeri biliyor en azından. atınç tercihi büyük macera olur.

Hocanın orta sahada da Gökhan İnler'i düşündüğü söyleniyor . Yine Fener deplasmanı ve ilk 3 CL maçındaki gibi önceliği yenilmemek olacak gibi görünüyor .

Takım savunması geride kurulacaksa bence çok büyük zaafiyet yaratmaz Atınç . Yenik duruma düşersek sıkıntı olabilir.

Hidayet dedi ki...

@turgay

işte gel de stoper transferi basiretsizliğine köpürme . bu tür maçlarda böyle kara kara düşündürüyor. uefa da devam etsen yine düşündürecek. 0-0 'ı cebe koyarız dedirtmiyor insana malesef. ha bu sadece stoperlerle ilgili değil ama , oyuncuya güven diye bir olgu da var yani.

Hidayet dedi ki...

@Övünç Şentürk

peki hocam ,taakım savunması geride kurulacaksa, cenk hangi özelliğiyle bize katkı sağlayacak ? kadıköy'deki fener maçı da malum iken.

sports guy dedi ki...

Mitro umarim hazir olur da oynar. Fener macinda begenmistim, buyuk maclarin stoperi olur gibime geliyor bana.

Biz burada boyle konusuyoruz ama bence bu mactaki en onemli detay GS'nin gosterecegi enerji ve bunu sahanin kac dakikasina yayabilecekleri. Bence kalite olarak kagit ustunde bizden ondeler, ama takimin ciddi bir enerji problemi var. Ne kadar pres yapacaklar? Bizim a planimiz olan kontra kanat toplariyla iceriye orta acma isini ne kadar engelleyebilecekler?

Besiktas iki senedir onlem alinmasi gereken takim konumunda artik. Ilk yari biraz sendeledik ama ikinci yari babel'in de gelisiyle o huviyeti tekrar kazandik.

Bizim oyun planimiz var. Orta sahada kim olursa olsun hucum planinin ne olacagi belli. GS bunu durduracagi olcude skor almaya yakin olur. Burada da kilit nokta yuksek pres performansi ve bunu 90 dakikaya yayabilmeleri. Topa sahip olamadigi surece cok daha fazla kosmak zorundalar ve bunu maksimum 60 dakika kaldirabilirler bence.

sports guy dedi ki...

Kafasiyla. Artik q7 orta actiginda iceride cenk nerde duracagini ezberlemis durumda. Babel de iceri girdiginde cenk daha rahat alan buluyor orada.

GS'nin birincil zaafi hala bu tarz goller yemek. Muslera yan toplarda one atlamadigi surece de boyle olmaya devam edecek. Bu sartlarda ben de 11'de cenk kullanirim.

@hidayet

Cenk katkı sağlar demedim ki ben . Uzun süredir söylüyorum bu takım 1. forveti herşeye rağmen Aboubakar olmalı . Çünkü hedef santrafor özellikleri Cenk'in önünde ve Şenol Hoca bariz bir hedef santraforcu hoca .

Quaresma - Cenk bağlantısı bu kadar iyi işliyorken ve adam 21 maçta 16 gol atmışken hiç kimse Cenk'i yedek bırakamaz . Son 3-4 maçta da sırtı dönük oyununda ilerleme var . GS stoperleri de çok hamleli oyuncular değil . İdare eder bir şekilde .

Hidayet dedi ki...

@Övünç Şentürk

yanlış anlaşıldı herhalde hocam ,siz dediniz demedim , fikir edinmek için sordum .

yilmaz dedi ki...

önemli maçlarda takım boyunu kısaltamama gibi bir sorunumuz var bu sene. Belki bütün maçlarda öyle ama rakipler ciddi olmadığı zaman göze pek batmıyor.

Bu durum beni biraz endişelendiriyor bu maç için. GS şutör bir takım. ceza sahasına yeterli uzaklığa kadar gelirlerse sneijder, bruma, podolski gibi adamlar çok isabetli şutlar çıkartabiliyorlar. Zaten GS'nin bizi yenebilmesi için tek senaryo, şok bi presle başlayıp uzaktan şutlarla gol bulmak ve skoru korumak olur. Biz de skor lehimize değilken çok boşluk veren bir takımız. Yalan yok, bu boşluklara sızacak adamları var heriflerin.

Bizim duran topları ciddiye almamız gerekiyor. GS duran topta çok kötü bir savunmaya sahip. Bence kalecisi de öyle. Kornerler ve yandan kazanılan frikikler çok kıymetli. Kısa yoldan temiz bir galibiyetin anahtarı.

EC dedi ki...

bence cok rahat bir mac olacak Besiktas icin.. sut Kupasinda keskin Sirkeligimizden ders cikarirsak eger. #OperasyonHakemiBulentYildirim bizi etkileyemecek!!!

Sahada 11 kisi kalirsak biz her haluakrda #FETOSARAY i yeneriz..

Sakin Besiktas 2-0 alir..

dominic molise dedi ki...

az once internetten ridvan-guntekin fener maci sonrasi programini izledim ve sinirden yarisinda ciktim. sevgili ridvan bey diyor ki abi gaziantepspor'da 14 yabanci var. bu adamlar yarin dusseler alt ligde kac tanesine izin veriliyor? be ridvan, yabanci kuralinin degismesini siz istemediniz mi diye de soramadi guntekin. sinirden az daha kendimi duvara surtucektim. nasil bir gevsekliktir arkadas bu? simdi ne oldu da gaziantep'le empati kurar oldunuz? kural degisirken bunlari bilmiyor muydunuz? hadi bilmiyordunuz, neden hala spor yorumculugundan milyon euro para kazaniyorsunuz? bu neyin kafasi lan?

iddia ediyorum, besiktas bu sene sampiyon olursa yabanci kurali degisir. bu notum burada dursun. bunu da derbi oncesinde yaziyorum, o kadar sinirim bozuldu programi izlerken. vurdugun gol, yedigin ofsayt. SIYAAAH! macin adami mi? oynarsa mitrovic. oynamazsa maalesef yasin oztekin.

turgay dedi ki...

Umarım maç sonunda kötü performanslarıyla atınçı ve bu kadroyu tercih eden Şenol Güneş'i konuşuyor olmayız. Bence son derece riskli 11le başlıyoruz. Sonumuz iyi olur inşallah

BJK4EVER dedi ki...

Ilk 11 bence gayet guzel. Mitrovic hazir olsa bence hoca mutlaka Atinc'in yerine tercih ederdi. Etmedigine gore bence hazir degil, ki bu konudaki tercih de elestirilmez (diger alternatif zaten Necip, o hic olmazdi).
Onun disinda Atiba-Oguzhan bozulmamis, o da guzel. Cenk de son maclardaki form grafigiyle formayi hak ediyor.
Bence gayet guzel 11. GS'de bizde sirasidi seyler disinda tek sikinti yaratabilecek nokta Bruma'nin Atinc-Adriano ikilisiyle eslesmesi olabilir. Onun disinda ilk 11'leri karsilastirdigimda korkulacak bir nokta goremiyorum. Tabii Sneijder 35 metreden 2 tane 90'a takar, o ayri konu. Ona karsi zaten onlem alinamaz. Ki o sans onlarda ne kadar varsa Quaresma ve Talisca ile bizde de var. Ama 2 takimin kadrosuna ve oyun sablosuna baktigim zaman ustun oynariz gibime geliyor ve kazanmaya yakiniz. Umarim hakem adaletli bir mac yonetir ve hata yapmaz.

Huzeyfe dedi ki...

Sanirim Mitro Cuma aksamina kadar antrenmana cikmamisti. Ilk Atinc Yasin eslesmesi cok onemli. Atinc kazanirsa mac genelinde de kazanir yoksa mutlaka oradan gol yeriz.

Emrah dedi ki...

Atınç ne yaw? İnşallah takım hafta boyunca duran top çalışmıştır. Atınç ve Marcelo son maç 3-4 kere birbirlerini bozdular kornerlerde. Bruma ve Yasin maden gibi işlemezler Atınç'ı diye umuyorum.

YSY dedi ki...

Aq başladık yine şuursuz paslara ya. Sakin aq bi sakin hiçbirşey yapmıyorsanız yana pas yapın. Talisca yine hayalet casper ve ozzy de beklediğim gibi tutuk.

glorfindel dedi ki...

Hayatımda izlediğim en kötü Galatasaray olabilir. Acı olan şey biz de çok kötüyüz. Şenol Hoca kaçak dövüşmeyi bırakırsa ikinci yarıda parçalayabiliriz adamları.

carlito dedi ki...

G.sarayda bi bok yok.. Azıcık oynasak kazanırız.. İkinci yarı hamleleri çok önemli olacak.. Bence kesinlikle Gökhan İnler düşünülmeli..
Şu haldeki bir rakibe yenilirsek kahrolurum..

hayalet dedi ki...

Adamlar top bizdeyken 5'li defansa dönüyorlar. Çekindikleri çok belli. Atarlarsa otobüs çekerler. Tolgay'ı alıp pas opsiyonunu arttırmalıyız. Oyunumuzu oynarsak çözülürler. İnşallah bu hocanın planıdır. Açıkçası ilkyarıdaki halimizi hiç beğenmedim. Fırsat ayağımıza gelmiş. Yenip adamları kaosa sürüklemek ve belediye ile çekişmek varken, şu kontrol futbolu umuyorum sadece ilkyarı planıdır.

Armagan dedi ki...

Sonlara istediğimiz tempoya girdi ve sık sık top kayıpları yapmaya başladılar. 20. dk ya kadar kanatlarda baya boşluk veriyorlardı, iyi kapattılar sonlara doğru. Bizim savunmanın sol tarafı (Adriano-Atınç) ağır kalabiliyor, adamlar bi gol atsamda üstüne yatsam derdinde aman dikkat!

Hızlı top çevirip diğer kanada dönmek gerekiyor, Oğuzhan'ın basit oynayıp biraz daha fazla sorumluluk alması gerek.

Veya ortadan Talisca yoklayacak. Bunun için öncesinde kale önüne getirmek lazım oyunu ya pasla ya da ortadan dönen topla.

turgay dedi ki...

Yatmaya gelmişiz beraberliğe. Sakin sakin top çevire çevire oynuyoruz. Atınç işte bu. Bu yüzden olmaz dedim çünkü çok yavaş ve müdahale nasıl yapılır bilmiyor. Öğrenememiş de. Allahtan yan hakem bozdu kararı. İnler-abou içeriye Oğuzhan-Babel dışarıya tempo yaparsak Semih'in de yardımıyla atarız golü. Bakalım Şenol Güneş kazanmak isteyecek mi ?

beagle dedi ki...

Sorun arkada değil. 6 km koşan Oguzhan da değil. Talisca varsa top tutan forvet olmali. Q7 ve babelden de biri de zor maçlarda fazla. Tolgay veya Inlerle Diamond denemeliyiz. Nasilsa kanattan gitsek de birsey olmaz.
Babel ve Cenk yerine Abu arti Tolgay/Inler diyorum kisaca.

Yukarıda biri de demiş, defansı geride kuruyorsun, hücum planın direkt toplar, e o zaman forvetin niye Cenk?

Şimdi Aboubakar kimin yerine girecek? Hoca Cenk'i çıkarmaz. Quaresma zaten bu maçta çıkmaz. Talisca da gole yakın, o zaman Babel'e piyango vuracak, Abou açık oynayacak. Ya da Talisca ve Quaresma açıklara geçecek, o da 5-10 dakika tutmazsa Talisca çıkıp Tolgay girecek.

Yani hocanın oyun düşüncesine lâfım olmaz ama o düşünceye uygun bir kadro ve eylem planı beklemek çok haksızlık değildir herhâlde.

İstemeye istemeye kazandık :) Neyse şampiyonluk yolunda bunlar da lâzım.

Başakşehir'i de yenip fişi çekmek kaldı geriye. Belki biz çekene kadar yerinden kendi fırlar fiş gerçi.

dominic molise dedi ki...

yatmaya gelmisiz, kazanmak istemiyorduk falan diyen arkadaslar olmus.
1 net penalti, 1 net kirmizi kart verilmedi. podolski de bence atilmaliydi, eder 2 kirmizi.
bu takim daha ne yapsin ki? galatasaray bir ara baski yapar gibi oldu kabul ama bir tane pozisyonlari var o da zaten atilmasi gereken podolski ileydi.
sozun ozu, sonuna kadar hak ettik.
hakemin de amina koyim.

dominic molise dedi ki...

babel hakkindaki yorumlarimi gecen macta yapmistim.
ozet: cok ruhsuz bir adam.

1'e razıydık 3 oldu. FB deplasmanı gibi rezil bir maç oynadık . MAçın böyle olması da son derece normal . So Much At Stake durumu. GS gereken riski almaya bile çok geç cesaret edebildi .

Bence olay Cenk olayı değildi , hoca epey frenlemiş takımı . Çok net kontra fırsatlarında koşmadı takım ileri .

Adamın böyle bir yaklaşımı var deplasman derbilerine . Trabzon'da da böyleydi çok fantastik durumlar olmadığı sürece hep alt biten maçlar . Bursa'da biraz daha saldım çayıra havası vardı ama onda da bir baskı olmadığından olsa gerek .

beagle dedi ki...

Çok enteresan sezon. Aslinda FFPnin bize avantaj sağladığı ilk sezon demek lazim. Kaleciyi, stoperi, bekleri toparlayinca Atiba arti biraz gol atan 10 numara ile şampiyon olunurmuş bu ligde.

@dominic molise

Karşında bu Galatasaray varken hocanın oyun hamleleri bence falsoluydu. Talisca'nın kontrpiyeden giren frikiği haricinde pozisyon yaratma gibi bir derdimiz olmadı, üstüne üstlük 90 dakika Cenk ile oynadık. Neticede sonuç alındı mı, alındı, ama en yapamadığımız şeyleri yaparak aldık sonucu. Talisca'nın ayağına, Bruma'nın kafasına kurban.

Dediğim gibi, ben hocanın "öncelikle 1 puan" felsefesine illa karşı çıkmıyorum. İlk etapta ona uygun kadro çıkarmamasını, ikinci etapta da oyuna müdahalelerini tutarsız buluyorum sadece.

hayalet dedi ki...

Oyun tatmin edici değildi. Sanki ilkyarı saraçoğlu maçı planı gibiydi. Tolgay oyunu iyi soğuttu. İyi kontra fırsatları yakaladık ama olsun, istediğimizi aldık şükürler olsun.

Armagan dedi ki...

Duran topu hesaba katmadım, süpriz yumurtadan çıktı resmen. Sonrasında iyi de kullandık bu şansı.

Ş.Güneş 1 - Tudor 1. Hoca riski aldı, rakibin üstüne çok gitmedi. Golü attıktan sonra onlar üzerimize gelmeliydi ancak son 10 dk hariç orta sahada üstünlüğü vermedik. Oyunda Babel yerine Talisca kalsaydı hızlı oyunla 2.yi bulurduk muhtemelen. Onun dışında değişiklikler iyiydi. Son birkaç dakika savunma gelen toplara bam güm vurdu, o nedenle pozisyona girecek gibi oldular ama giremediler. 2. mücadelesinde başarılar ne diyelim!

Bu sonucun en güzel tarafı uefa'ya tam olarak yoğunlaşabilecek olmamız. 12 maçın 7'si iç saha, bunlarda da küme düşme adaylarıyla erkenden oynayacağız, fikstürde de avantajlıyız kısacası. Eğer kendi kendimize abukluklar yapmazsak bu sene de şampiy....

Huzeyfe dedi ki...

Atinc-Yasin mucadelesi tam dedigim gibi oldu. Bence penaltiydi pozisyon. Atinc bir stoper icin cok iyi fizige sahip olmasina ragmen temel oyun bilgisi cok zayif oldugu icin bir on sene daha ilk tercih olamaz.

turgay dedi ki...

Q7nin pozisyonu net penaltı ve kırmızı ama takımın genel oyunu nedense çekingendi. Muhtemel Trabzon ve Başakşehir deplasmanlarını da böyle oynayacağız. Neyse kazandık güzel oldu. Rakiplere diğer branşlarda başarılar

YSY dedi ki...

Kazandık geçmiş olsun. Bugünlere kolay gelinmedi. Hep düşünerek ağır başlılığımızla kendimizi bilerek gelindi. İnşallah bu seneyi şampiyon tamamlarız ve seneye dahada üstüne koymuş bir takım ortaya çıkar.

czeslaw dedi ki...

sanırım artık kiev faciasını saymazsak, hedef maçların hiç birini kaybetmediğimizi de söyleyebiliriz. takımın geldiği yere ve şu an olduğu noktaya bakınca en ufak payım olmamasına rağmen gurur duyuyorum. buraya gelmemize sebep olan felsefeden vazgeçmeyelim. tüketmek kolay, üretelim lütfen. her şey güzel giderken dahi -özellikle ekşi'de- oğuzhan'ı yerin dibine sokmaya çalışanlar var. sadece oğuzhan özelinde değil, umarım genel olarak sahada ve kenarda ter akıtanlara karşı daha naif ve özenli davranırız.

en azından bu gecelik tadını çıkaralım. cümleten geçmiş olsun.

@barkın

hocam yorumunu okuyamadım ama belki de bu yüzden silinmiştir. rakip taraftarın yazıp çizdiği blogda, mantıklı argüman üretemeden "kazanacağız" demek pek normal değil.

YSY dedi ki...

Şampiyon Beşiktaş kutlamaları için çok erken. Gomez olaydı ayarı verirdi şimdi.

xiyar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Hucum planinda is yoktu, zaten quaresma macin buyuk bolumunu sol kanatta gecirdiyse ortada bir hucum plani oldugunu bana anlatamazsiniz.

Plan savunma ve bir puanmis. Bunu da aldi hoca. Ben bir puan icin sahaya cikan takimin planina da bakarim. Bu plani uygulayabilmek de onemlidir. Kadikoy'de de cok iyi uygulanmisti bu plan, burada da oyle oldu.

Az hata yaptik. Maci aldik. Bu tarz maclari bu sekilde alabilmek onemlidir.

Bu tarz derbi performanslarindan sonra aklima Bilic geliyor hala. Sanirim yatarken ruyamda Senol hocayi, kabusumda da Bilic'i gorurum bu gece.

Barreto dedi ki...

Dağınık ve hantal Atınç ile iyi kazandık. Mitroviç'in ilk 11'e dönmesi şart. Aslında takımın toplam kalitesi bayağı iyi. Fakat Atınç, Rodolfo, İnler ve Tolgay bu sezon yetersiz veya uyumsuz görüntü veriyorlar. Necip bile stoperde ve 6/8 numarada bunlardan daha iyiymiş gibi duruyor.Herneyse Atiba sen çok yaşa...

sports guy dedi ki...

@barreto

Hocam aman. Necip sol ic oynasin 34 macin tamaminda oynasin raziyim, ama stoper deme bana. O olmaz.

Barreto dedi ki...

Necip stoper oynasın diye yazmadım elbette, Atınç ve Rodolfo'daki sıkıntıdan rahatsızım.

beagle dedi ki...

Beyler duran toptan falan kafa golü yemiyoruz. Rodolfo başlattı, Marcelo bayragi aldi, Atinc da sisirilenleri topluyor. Bu sayede pek iyi olmayan oyunla sampiyonluga gidiyoruz. Uzun boylu stoperleri yemeyelim. Basimiza ne geldiyse güçsüz, kisa stoperlerden geldi. Mitrovicin savunma yonu de Atinctan oldukca kötü görünüyor.
Bugün saatte 30 Km hiza çıkmış Atinc mac içinde. Uzunlar ağır görünür ama koca adimlarla bayagi hizlidirlar gerçekte.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Mesele salt hiz degil ki abi. 100 metre kossun madem. Podolski'nin pozisyonunda yaptigi hata affedilir cinsten mi? Yada yaptirdigi verilmeyen penalti?
Pozisyon almayi bilmeyen adamdan stoper olmaz. Illa ki uzun topa vursun diye oynayacaksa son 10 dk'larda oynar.

beagle dedi ki...

Düzenli oynamayan, gonderdigimiz, geri aldığımız, takimin 4. stoperi çocuk. Zaten hiçbir zaman süper olmadi. Ama savunma yapiyor. Mitrovic veya o okulun en babasi Sivok gibi adamlar mudahele etmeden topu kalemize ysklastiriyorlar. Bin kere Ersan,Tosic, Atıncı tercih ederim. Kjaer e de "keşke bizim olsaaaaa" derim

clutch dedi ki...

Öncelikle işin olumlu ve güzel yanlarına bakalım; nerelerden nerelere geldi bu takım gerçekten düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor. Bu sene iki derbi deplasmanında gösterdiğimiz sukunet, oyun olgunluğu ve oyun disiplini muazzam. Bundan 2 yıl öncesine kadar, bu tarz maçlarda elimiz ayağımıza dolaşır, maçın başında saçmasapan bir gol yiyip rakibe maçı hediye ederdik. Tüm gelirleri ipotek altına alınmış, stadsız, en büyük yıldızı olcay şahan olan bir takımdan; ligin bitmesine 12 hafta kala bir rakibine 10 diğerine 12 puan fark atan bir takıma dönüştük :) Artık tüm gücümüzü avrupa ligine verebiliriz orda da bir çeyrek hatta bir yarı final yaparsak oldukça başarılı bir sezonu geride bırakmış oluruz.

Gelelim işin olumsuz yanlarına ki kazanırken bunları görmek bunlar üzerine kafa yormak çok daha önemli ve faydalı diye düşünüyorum. Dünkü maç şenol hocaya net şekilde eksi yazar kimse kusura bakmasın. Formda olan oyuncuyu oynatmasına lafım yok ancak hiç mi maça göre oyuncu kullanma gibi birşey yok hocam? Bu maç 1.dakkada da 75.dakkada da abunun maçıydı cenkin değil. Yani bu o kadar bariz ve netti ki ne zaman alacak diye bekledim ama tüm maç cenk sahada kaldı, akıl alır gibi değil. Bir başka konu da Atınç mevzusu. Umarım hoca Atınç-Marcelo uyumlu ikili oldu maçları da kazanıyoruz diye düşünmez. Zamanlama hataları, pas hataları, ağırlığı. Atınç net biçimde takımın en zayıf halkasıydı, bir an önce mitrovicin geri dönmesi gerekiyor.

Murat dedi ki...

Poldi'nin pozisyonun tamamında Atınç tam bir sıçtı sıvadı durumu yaşadı. Resmen batırıyordu. Pozisyonun başlangıcında sol kanata açılan topta defansın göbeğinde ofsaytı bozma gayretinde başarılı olan arkadaş kendisi, pozisyonun devamındaki ıskası mı düşmesi her ne boksa tam bir beceriksizlik ve yeteneksizlik örneği,

Gelişime açık stopere umut bağlama hatası yapacak kadar iyi top oynamıyoruz. Dikkat etmek lazım.

Fabri Marcelo ve Atiba üçlüsü çok önemli hale geldi. Oğuzhan önemli ama bu sene sonu transferi kafamda ilginç sorulara yol açıyor. Değeri bundan fazla olur mu? bu bir, ikincisi Oğuzghan önemli, iyi oyuncu, tutuk derbilerde falan da onu satsak yerine kimi koyacağız?

Tolgay'ı sevmiyorum, fazlaca laubali buluyorum, para ederse satmak akıllı olacaktır.

Renkliler siktoroldu gitti, kaldık imam takımıyla başbaşa. Osmanlıyı tiken Yunana Türkün gücünü göstererek ;) (Yunanistan ve Yunanlıları çok severim bu arada) Avrupa'da en az yarı final bence takımın gelişimi için çok iyi olacaktır, belediye takımı bence az takılacak bundan sonra her ne kadar devrearası transfer politikaları götlerinde patlar gibi olsa da..

Kilit maç, durun ve tahmin edin bakayimm..

İBB pushtlarıyla onların sahalarında yapacağımız maç tabi ki.

Yorum Gönder

Ara