.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Bursaspor


Goller: Cenk Tosun (52' P), Cenk Tosun (65' P)
En iyi üç: Gökhan Gönül, Tolgay Arslan, Fabricio Agosto
En kötü üç: Vincent Aboubakar, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu

Karne:

Şenol Güneş7.3
Beşiktaş7.1
Bursaspor5.0
Bülent Yıldırım6.1


Fabricio Agosto7.4
Dusko Tosic6.7
Marcelo Guedes6.9
Adriano Correia7.3
Gökhan Gönül8.1
Necip Uysal6.7
Atiba Hutchinson6.8
Oğuzhan Özyakup (90')6.5
Olcay Şahan (46')5.7
Vincent Aboubakar4.9
Cenk Tosun (88')6.9


Tolgay Arslan (46')7.7
Ömer Şişmanoğlu (88')5.7
Gökhan İnler (90')5.8

Anket: 34 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

76 Yorum:

hayalet dedi ki...

gs haftaya osmanlı deplasmanında kesin olarak puan kaybedecekler. oynadıkları oyun tatminkar bile değil. fb nin yarın antalyada puan bırakacağını düşünüyorum. hedef 3 maç 9 puandı. zor olan 3 puanı aldık. 2 maç 6 puan yaptıkmı belediyenin önünde lider bitiririz.
Çebi 2 transfer dedi. muhtemel olan santrafor ve kenar forvet. iki bitirici nokta transfer bizi şampiyon yapacaktır.
Bu arada diliyorum ki, Allah bu acıları bize bir daha yaşatmasın...

carlito dedi ki...

dün maç dönüşü motorla kadıköy'e geçip, sonrasında metroya bindiğim sırada patlamalar olmuş.. aşağıda olduğum için duymadım tabii, çıktıktan sonra telefonda onlarca cevapsız arama görünce öğrendim olayı.. maçta olduğumu bilen herkes aramış tabii..
çok acı bir olay, çok üzgünüm.. hepimize geçmiş olsun ve -pek inanamasam da- artık bu son olsun diyorum.. başka bir şey gelmiyor elimizden..

o moral bozukluğuyla dün maç yorumu yazmak geçmedi içimden, ki aklımdan geçenlerin çoğu da yazılmış zaten gördüğüm kadarıyla.. 2. yarıda geçen seneki gibi göbekten paslarla ilerleyen hücum planından esintiler gördük, tabii ileride bitirici adamlar olmadığı için penaltılar dışında gol bulamadık, ama bu aldatmamalı.. bizim A planımızın her zaman bu oyun planı olması gerektiği tekrardan ortaya çıktı..
Sosa ve Gomez kayıpları sonrasında, bu oyuncu grubuyla, baklava dilimi 4-4-2'ye benzeyen bu orta saha düzeni bize nefes aldıracak bir düzen.. böyle bekler varken elimizde hiç gerek yok forvetten devşirme kanat oyuncularıyla debelenmeye.. bir tek Q7 o düzende nasıl ve nerede oynar, orası biraz kafa karıştırıcı.. ama gerekirse ileride forvet ikilisinden birinde bile oynayabilir, Portekiz milli takımında da o tarz oynuyordu zaten.. (Ali Ece yazısında tüm bu düşüncelerimle paralel şeyler yazmış, boşuna sevmiyorum o adamı)
Talisca ve yeni transferler de geldiği zaman Aboubakar, Olcay, Kerim vs. gibi mecburen oynatılan adamlara ihtiyaç kalmaz.. her halükarda devre arası üç transfer şart zaten bence, bunların da en az ikisi nokta transfer olmalı.. Tosic her ne kadar idare ediyor olsa da onun yerini alacak bir lider stoper ve forvette tartışmasız şekilde gelir gelmez formayı alabilecek çapta bir santrafor bu nokta transferler olmalı.. (forvete Demba Ba iyileştiyse eğer, kiralık olarak çok iyi bir seçenek olmaz mı sizce de? Musa Sow örneği ortada, adam geri döndü ve can simidi oldu)

3 maçlık periyodun ilk ve zorlu bir tanesini atlattık.. ama haftaya Kasımpaşa maçı da zorlu olacaktır.. hafta içi içeride Kayseri ile kupa maçı var, bence hoca o maçta son denediği sistemin provasını yapmalı.. önümüzdeki haftayı da kazasız atlatırsak içerideki son maç rahat geçer ve liderlik gelebilir...

BurkayJK dedi ki...

Kimsenin eli futbol yazmaya gitmiyor belli. Geride kalanlara sabır dilerim. Kiminin çocuğu, kiminin kardeşi, kiminin eşi. Çok zor çok.

Galatasaray'ın Başakşehir-Osmanlıspor-Konyaspor maçlarından çıkaracağı toplam puan 1 demiştim. Haftaya ben de mağlubiyet bekliyorum. Fenerbahçe'yi de zor bir maç bekliyor. Şu liderliği bir alırsak daha bırakmayız, onu söyleyim.

beagle dedi ki...

Devre arasi Gomez dönse. Dünkü baklavayi onla ve Taliscayla oynasak ah be...

Fabri
Gg Marcelo Tosic Adriano
Tolgay Atiba Oguzhan
Talisca
Q7 Gomez

Devam etsek sezona. 11e sadece 1 transfer istedik çok mu be kader?


carlito dedi ki...

ülke her geçen gün daha çok kan gölüne dönerken, bu tip eylemlerin sonrasında kalmaktan vazgeçen Gomez gibi bir adamın dönmesini beklemek artık hayalcilik olur.. Gomez bir yana, birçok önemli yıldızın da olası Türkiye'ye gelme kararı almasını olumsuz yönde etkileyebilecek olaylar yaşanıyor.. an itibariyle ülke içinden veya ülkeyi önceden tanıyan bilen seçenekler en kolay halledilebilecek isimler olabilecektir, zaten o yüzden Demba Ba geldi aklıma.. yapılacak en doğru iş sezon başı Aboubakar yerine Eto'o seçimi olurdu ama o tren kaçtı artık maalesef..

beagle dedi ki...

Almanlar çıkar sözkonusu olduğunda tutarliliklari ile ünlü değil. Misal CL oynama isteği... ha tirsiyor dersek, evet ama bence bu devre arasi son şansı. Yaş ilerliyor kariyer serbest düşüyor...

BurkayJK dedi ki...

@carlito

Ba'ya kimsenin hayır diyeceğini sanmıyorum fakat bu sezon bırak maç oynamayı, antrenmana bile çıkmadı. Bize gelip direkt formayı alacak bir isim lazım. Ba bu isimlerden biri ama... Ama işte. Sonradan oyuna girerek maç temposu yakalayana kadar sezon biter.

Unknown dedi ki...

Hadi penaltıları geçtim de sizce Marcelo'nun Harun'un ayağına basması kırmızı değil miydi? Kimse bahsetmemiş

carlito dedi ki...

@Barkın BAĞCI

Marcelo'nun pozisyonunda kasıt varsa zaten tartışmasız kırmızı kart olmalıdır.. Lakin o pozisyonda Marcelo bilerek isteyerek basmıyor -o tarz bir adam değil zaten- bastıktan sonra ayağını kurtarmaya çalışıp kurtaramıyor, Harun da fırsattan istifade can havliyle yerinde sıçramaya başlıyor! (amacı tabii ki attırmak)
ama hakem bence kasıt olmadığını anladı ve sarı kartı da birbirlerine dayılandıkları için verdi.. penaltıları geçeceksin tabii ki, çünkü ikisi de net fauldü..

Gomez konusunda uzun bir zaman umutlu kaldım ama Wolfsburg'a imzayı attığı an bitti her şey.. yeni eşinin Almanya'da kalmak istemesi de önemli bir ayrıntı, adam özel hayatını kariyerinden önde tutuyorsa buna bir şey deme şansımız olamaz.. kısacası artık kendisinden yana ümit beslemiyorum..
bence olması gereken devre arasında günü kurtaracak birini bulup, sezon sonunda da Aboubakar postalanıp Gomez gibi tek başına takım hüviyetinde bir golcü bulmak.. tabii bu ismin kimler olabileceği daha şimdiden belirlenmeye başlamalı.. keşke yönetimimizin bu kadar uzun vadeli çalışıyor olabileceğinden emin olabilsem...

yilmaz dedi ki...

gomez sirkinde oynamaya devam etsin, ama bizim iyi bir forvet ve golcü bir kanata ihtiyacımız bakidir. Sağda solda stoper mtoper deniyor, Allah aşkına yapmayın şöyle şeyler kadronun yarısı stoper olacak bu gidişle.

Caner bu sezon gelmeyecek. Talisca döndüğünde golcü ihtiyacımızı bir nebze dindirir ama kesinlikle golcü kanat oyuncusuna ihtiyaç var, çünkü Şenol hoca 4-2-3-1'den vazgeçmiyor.

Bu arada, şu anda takıma gomez, ba gibi çok kariyerli oyuncular değil, bobo gibi bulduğunu atan bi adam da yeter.

Basar dedi ki...

Çok üzgün ve keyifsizim. Halbuki maçtan son derece olumlu ayrılmıştım.

Maçın ikinci yarısında geçen yıldan esintiler taşıyan bir futbol izledik. 4-4-2'ye yakın 2. yarı dizilişimiz heyecan vericiydi. Taraftar iyiydi, takımda aboubakar hariç kötü olmayan yoktu. Bir yıkımın içinden net bir şekilde Ligde halen yenilgisiziz

İkinci yarı için planlanan transferler bu saatten sonra gelir mi bilemiyorum. BBC bile haberi "İstanbul stadium attacks" başlığı ile veriyor. Gaziantep ile anlaşan hoca sözleşmeyi yırttı attı. Kimseye kızamazsınız, Ukrayna'dan birkaç yıl önce ligimize gelen oyuncular için orada oynayıp ne yapacak diyorduk.

Şu anda plan işlemiyorsa, Eto ve Visca üzerine eğilmekte fayda var. Demba Ba oynayabilir mi bilemiyorum.

İnşallah bu yaşadığımız son acı olay olur. Tüm şehit polislerimizin, ölen vatandaşların mekanı cennet olsun. Allah acılı ailelerine sabır versin. Milletimizin başı sağolsun!

Zaitsev dedi ki...

@Barkın BAĞCI

Marcelo pozisyonda ağırlığını vermemek isterken daha uzun süre ayağı üzerinde kalıyor Harun'un. Kırmızı verilir mi? Verilebilir. Orada mevzuyu Bursa'lı oyuncuların Marcelo'nun kafasına ve vücuduna yaptıkları hareketler karıştırdı. Yüzüne vuran oyuncular var. Bülent hoca diplomatlığını konuşturup Marcelo'ya sarı kart vererek mevzuyu kapattı :) Marcelo atılmayınca kimse o karamboldekileri konuşmadı. Ayrıca hakemler pozisyonu çarpışma olarak gördüler sanki.

Gomez dönmez geri. İstediği uzun süreli kontratı kaptı Almanya'dan. Orada emekli olur. Beşiktaş'ın transfer kısıtlamaları ortadayken kadro iyi olmalı diyerek zaten kaçmak için zemin hazırlamıştı. Patlayan bombalar ona daha kuvvetli bir bahane verdi. Avrupa kupalarına katılmayan bir takıma giderek bizim için ettiği transfer cümlelerinin de ne kadar balon olduğunu gösterdi.

Unknown dedi ki...

kiev'de yapılan hakem katliamı ile stadımızda yapılan terör katliamı arasında bir bağlantı olmayacak kadar mı tesadüfler silsilesi gerçekleşti?acaba avrupa uefa ya talimat mı geçti? Eğer turu geçseydik hangi takım stadımıza,ülkemize gelmek isteyecekti?
Avrupa liginde ki köy takımları,cl de ki büyük takımlar kadar ses çıkaramaz tıpış tıpış gelir nasılsa..
Maalesef Terör iletti her platformda ülkemizi yok ediyor.!

carlito dedi ki...

kiev maçını alıp napoli ile beraber gruptan çıksaymışız rakibimiz b.dortmund olacakmış.. çeyrek final için hiç şansımız olmazdı ama yine de Westfalen'e çıkmak çok güzel olurdu :(

bakalım bizim rakip kim olacak, yarım saat kaldı kuraya.. Manchester United'ı istiyorum şahsen, kolay rakip gelince sapıtıyoruz..

sports guy dedi ki...

@carlito +1. Ama manu yerine villareal falan olur benim tercihim sahsen. Kolay gozuken takimlarin arasinda fena kontra yapanlar var. Mesela su hapoel beer sheva cok acayip takim.

Ben kesinlikle dogu takimi olmasin diyorum. Bilinen bati avrupa takimi olsun, zevkli maclar izleyelim. Elenirsek de oyle elenelim. Istemiyorum ben krasnodarla falan sogukta taktik savasina girmek.

Bati avrupa takimi ciksin.

BurkayJK dedi ki...

Bir yandan elenelim istiyorum, bir yandan kupada ilerleyelim istiyorum. Kafam iyice karıştı. Eğer devre arası stoper de alınacaksa ilerleyelim. :)

Zor rakip gelmesi bizim için daha iyi, zayıf rakip gelince sapıtıyoruz hakikaten.

carlito dedi ki...

@Sports guy

adını andığın takımlardan Krasnodar Fener'e, Hapoel bize çıktı :)

İsrail takımı, bizim seviyemizde bir takım değil.. normal şartlar altında elememiz gerekir, kötü bir dönemimize denk gelmez umarım.. insan Cl'den elenince UEFA'ya hevesle bakamıyor ama çeyrek finalden fazlasını göremediğimiz bu kupada daha iyisi neden olmasın? umarım şansımız yaver gider, bir hakem faciası daha yaşamayız..

sports guy dedi ki...

Fener ve osmanli direk elenir bence.

Biz de acaip zorlaniriz. Fena kontrataklari var hapoel'in. Otomatik geceriz diyemem. Umarim rakip ciddiye alinir.

dominic molise dedi ki...

3 belcika takimindan 2'si net elendi.
tottenham ve zenit. hele zenit banko.
digeri de roman astra circu.
beer takimi da cok pis; israil'de mac eksigi ile 7 puan farkla lider.
12 macta 1 yenilgi, 1 beraberlikleri var.

yilmaz dedi ki...

"avusturyadan doğusu çıkmaz inşallah" temennime yüce Yaradan Orta Doğu takımıyla karşılık verdi. Neyse, O herşeyin en iyisini bilir :)

carlito dedi ki...

Hapoel'in gruptaki performansı 6 maçta 6 gol atmış 6 tane yemiş.. 2 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet.. galibiyetlerin ikisi de İnter'e karşı (bu arada İnter grup sonuncusu) Southampton'ı averajla geçip 2. olmuşlar.. ligde de söylendiği gibi açık ara lider, ama o ligin performansı ölçü olamaz.. muhtemelen onlar da bizim CL'de oynadığımız maçlardan haberdardırlar, kara kara düşündüklerini tahmin ediyorum.. tabii ki rakip küçümsenmemeli, ama onlarla aynı klasmanda olmadığımız da psikolojik olarak hissettirilmeli..

BurkayJK dedi ki...

Son haftaların şişirilmiş Fenerbahçe'si ile puan farkı 7'ye çıktı. O farkın kapanması için derbileri kazanmaktan başka çareleri yok ve ikinci yarı derbilerde deplasmandalar.

beagle dedi ki...

@Yılmaz
Hocam hangi Bobo o bulduğunu atan? Senelik ortalaması 11 buçuktan 12ydi bizdekinin. Hayatımda Bobo kadar formdayken 1. kalite forvet (golcü değil) olup, sezonun yarısını 3. sınıf oyuncu olarak oynayan oyuncu görmedim.

Etoo 95. dakikada depar atabilir halde henüz. Bir de üstüne çatır çatır atak yönetiyor. Küskünlük yoksa direk alalım. Visca ise direk bize atak sonlandırmada sınıf atlatır ama Başakşehir şampiyonluk potasındayken vermez.

Bir enseyi karartmayın da benden. Bizdeki bombasal durum hala Güney Amerika, Rusya ve Afrika'daki tehlikeler seviyesinde değil. Kesinlikle Scoutların buralardan alternatif sağlaması lazım. Kafa kesilen meksika'da bizimkilerden iyi 30 tane forvet vardır.

Son olarak insan fenerli futbolcu olacak kadar düşmesin hayatta. Her itirazı haksız, sürekli çirkef ahlaksızlar topluluğu...
Futbolda savunmacının yanında kafasına vurarak röveşata vurmak serbest olsa Shaolin rahipleri dünya kupası alırdı.

hayalet dedi ki...

Tahmin edildiği gibi, hemen hemen herkesin hemfikir olduğu gibi fb yenildi. Haftaya Osmanlı deplasmanı gs kaybedecektir. Bu projeksiyona göre rahat gireriz devreye.

fidddas dedi ki...

harika forvet hattı olan fenerbahçe son iki maç gol atamadı...
ben sowun pozisyonu hariç pozisyonlarını da görmedim.

5 attıkları 3 maçı çıkarırsak 11 maçta attıkları gol sayısı 13. maç başı 1 gol ortalamayı zor yakalıyorlar.


bizim 3 golden fazlasını attığımız tek maç ilk alanya maçı. hadi o maçı çıkaralım 13 maçta 22 gol olur...

geçen yıl başında da bu takımda golü kim atacak diye tartışmıştık, şampiyon olduk. bütün olumsuzluklara ve formsuzluklara rağmen, takım ve hoca bir yolunu buluyor. oyunda bulmazsa skorda buluyor.

bir de son lanet olaydan sonra bize gelenler en az 3.5 milyon euro ister.


Huzeyfe dedi ki...

Fb'liler haklilar aslinda. Gol olan pozisyonda bence faul net. Ama onun haricinde verilmeyen bir penaltilari, iki tane de elle oynama filan var.
Joseph'in pozisyonuna kirmizi dersek bizim de Marcelo'nun net kirmizi olmasi gerek.
Cakir'in butun hatali kararlari Fb aleyhine olmus. Dogruya dogru soylemek lazim.

sports guy dedi ki...

Bence alper'in pozisyonu penalti. Sow'un golunden once ona odaklanmalari daha mantikli olurmus. Rovesata'nin buyusunden dolayi oraya odaklanmislar herhalde.

Sunu diyeyim, bu tarz maclarin acisi cikar bizden. En kritik en olmayacak yerde sacmasapan iki karar cikar aleyhimize, sonra da dalgasi gecilir goygoyu yapilir.

Yalniz sunu da soyleyeyim, bugun fener baya avrupa yorgunuydu. Biz kiev'i eleseymisiz bursa'ya puan birakabilirmisiz. Psikolojik olarak surekli kazanmak zorunda olmak fena vurmus adamlari, ilk 45 dakika oyunu oyle bir teslim ettiler ki ben bile sasirdim.

Umarim onumuzdeki iki mactan minimum 4 puan cikartiriz da su devre arasini minimal zararla atlatiriz. Dedigim gibi, bu kadar hakem goygoyunun acisinin bizden cikmamasi mumkun degil cunku.

beagle dedi ki...

https://www.facebook.com/sozcugazetesi/videos/1553078978076659/?hc_ref=NEWSFEED

Bu yüzden diyorum, teknik direktör olmasın ama genel kaptan falan bir pozisyon uydurup, bu adamı takımda tutmak lazım. Adam olan kötü günde belli ediyor kendini.

yilmaz dedi ki...

@beagle bobo'nun oynadığı takım da zaten bir maçta ortalama 3-4 pozisyon buluyordu.

carlito dedi ki...

f.bahçe'nin verilmeyen golünde Sow'a asisti yapan oyuncu topu elle almıyor mu, hakem bu yüzden durdurdu oyunu diye biliyorum, yanılıyor muyum? maçı çok dikkatli izleme imkanım olmadı, bilen deyiversin..

sports guy dedi ki...

@carlito yok hocam o el gorulmedi. Durdurulma sebebi faul. Ha bariz el var pozisyonda o ayri da, sonrasinda cakir'in mimiklerine falan bakilinca anlasiliyor neyi caldigi.

sports guy dedi ki...

Bu arada gununuzu senlendirmis olayim morali bozuk olup da buraya bakanlar icin :)

http://www.milliyet.com.tr/-8-yemem-diyen-bulent-uygun-a---2360921-skorerhaber/

Unknown dedi ki...

Sen kalkıp derbi maçında şeref tribününde federadyona,rakibine küfür ve tehdit savurmayacaksın.canını yakarlar.sonra ağlarsın.! Sezon başında 3 takımdan 8 puanı eritmen için ekstra motive ve efor lazım.bi yere kadardı.ite kaka giden gs de aradan çıktımı avrupa ve ligde kafa olarak rahat hareket edebiliriz.tabi ki gevşemezsek..

carlito dedi ki...

@sports guy
bariz elle oynama varken gidip roveşeta pozisyonuna faul çalarsa bu kadar tantana kopar tabii, kabahat hakemdeymiş o zaman.. az öncesini işaret edip elle oynama vardı dese (tabii düdük de daha erken çalmalıydı) hiç bu kadar olay olmayacaktı..

fikstüre baktığımız zaman, bizim 22. hafta Gs maçına kadar olan süreçte Osmanlı deplasmanı hariç nispeten daha az zorlu maçlarımız var.. Osmanlı maçını da zaten devreden sonra sakatların ve belki yeni transferlerin gelişiyle oynayacağız.. derbiye kadar olan 7 maçlık bu periyotta namağlup unvanımızı koruyup, maksimum 4 puan kaybı yaparsak bence puan farkı daha sonra liderliği kaptırmayacağımız kadar açılabilir.. rakiplerin zorlu maçlar yapacağı bu süreçte olası puan kayıplarını çok iyi değerlendirmemiz lazım..
bu arada fener mağlubiyetinden beri berbat futboluyla maçlar kazanıp tekrardan havalara giren g.saray'ın osmanlı deplasmanını sabırsızlıkla bekliyorum! :)

b.b.king dedi ki...

Babel lafları dolanıyor ortalıkta, hayır olsun

b.b.king dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Babel'i Kasımpaşa'dan ayrıldığı dönemde istiyordum. Bence aradığımız kanat olabilir. Yaşı da henüz 30 ve bonservisi ile alınacaksa 3-4 yıllık sözleşme imzalanabilir. (Tutarsa, önümüzdeki sezon doğuya okutabiliriz)

Huzeyfe dedi ki...

Babel Deportivo'da yeni form tutmaya basladi. Son 3 macta iki gol bir asisti var. Sezon basindan beri kulubedeydi, son 3 lig macina ilk 11'de cikti.
Deportivo yalniz ligde 16. sirada. Ayni takimda Emre Colak da oynuyor ve Babel'den cok daha fazla sure buluyor. Onun da 1 gol 4 asisti var.
Bu da anlamsiz bilgi olarak burada dursun, Sidnei Deportivo'nin kaptani. Evet, kagni gibi yavas oldugu icin 5 yil once begenmedigimiz stoper Sidnei.

Bence Babel bitiremeyen bir adam. Biz de cok var bunlardan. Gerek yok.

glorfindel dedi ki...

Babel'in hala futbol oynadığını bugünkü haberlerle öğrendim. Dedikodulara mı ağlasam, yukarıda 3-4 yıllık sözleşme denmiş ona mı ağlasam bilemedim.

Unknown dedi ki...

sports guya ithafen. Bu adam ermiş yahu

BurkayJK dedi ki...

Babel'in Kasımpaşa'daki performansını beğendiğim için 3-4 senelik kontrat yapılabilir dedim ve sözümün arkasındayım. Deportivo performansını bilmiyorum ama orda da son maçlarda formda imiş. Üstelik bonservisi elindeyse devre arası için daha iyi isim bulamayız sanırım, varsa buyursun. Kerim'e bel bağlayacağıma, en azından "yedekte Babel var" deme opsiyonum olur.

Akaretler'deki kulüp binası artık stada taşındı. BJK Plaza'da kulüp ile ilgili birim kalmayacak sanırım. Kulüp, boşalan yerleri kiraya vererek yıllık 5 Milyon Dolar kazanacakmış. Güzel rakam.

carlito dedi ki...

Babel'e ben de olumlu bakıyorum, ancak uzun süre bir kontrat yerine sezon sonuna kadar anlaşıp, bitimine opsiyon konsa daha iyi olabilirdi.. Töre'nin dönüşü en iyi ihtimal sezon sonu olabilecekken bizim de o mevkiide bir oyuncu ihtiyacı haf safhada.. ne Olcay'dan, ne Kerim'den, ne Aras'tan verim alabiliyoruz.. Babel ülkeyi ve şehri tanıyan bir oyuncu olarak Fb'deki Lens etkisi de yapabilir, hayal kırıklığı da yaratabilir.. ama bonservis ödenmeyeceği için 3 senelik falan sözleşme yapılmadıkça riski olmaz..

turgay dedi ki...

carlito +1

uzun zamandır şampiyonluğa oynamayan bir takımda vakit geçiren oyuncuya kafadan 3 senelik kontrat vermek bana da doğru gelmiyor. sezon sonuna kadar opsiyon koyup performansına göre sözleşme peşinde koşturup maksimum performans alabiliriz. sezon sonunda da eldeki oyuncuların durumuna göre kontrat yapılabilir.

diope dedi ki...

bu başkan akıllı hareket ediyor gerçekten. stada taşınma iyi olmuş. bugün yurtiçi kargoyla yeniden anlaşılmış. bence buda çok iyi çünkü, yurtiçi gönderileri için beşiktaş para ödemicekmiş. kartalyuvasından alışveriş yapan bir insan için, kargo ücreti ödemicek beşiktaşımız. bence bunuda göz önüne almakta yarar var. ben Beşiktaşımıza 1lira dahi kazansa mutlu olan bir insanım. kola içmezdim ama şu sıralar her kola da beşiktaşım 1 lira kazanıyor diye içiyorum.

carlito dedi ki...

@diope

:) sen yine de kola içme bence kardeşim.. Beşiktaş'ımıza nasıl olsa her türlü katkıda bulunuruz, o da eksik kalsın..

beagle dedi ki...

Bu hayat harbi olayin sonucu degil populizm ile ilgili. Adam karsi karsiya 2 3 metre sagdan disari vurdu. Asirtma denedi diye övgü duzuyorlar.

Disari atti lan disari...

BurkayJK dedi ki...

Marcelo ligde gördüğü sarı kart cezasını bu maçta çekiyor mu?

@beagle İzlerken aynı şeyleri düşündüm. :)

beagle dedi ki...

Yok sarilar sadece o sampiyonada etkili. Zaten oynuyor bu sebeple.

Şenol hoca ucusta gene. Eslemi Marcelo yerine koysa işler duzelirdi. Oyun kurucuyu forvet arkasi koydu.

Umarim Abubakar kapakcilari izliyordur eziyeti. Çiçek gibi zemin, karşıda lig sonuncusu yedekleri. Adamin kalibresi bu maca bile yetmiyor.

czeslaw dedi ki...

furkan'ın bu aşırı tepkisi nedendi ki? en fazla haksızlığa uğradığını düşünebilir, bunu düşünen biri için de fazla abartılıydı sanırım.

Huzeyfe dedi ki...

@beagle

Abi propagandayi birak ya. Anladik tamam begenmiyorsun da her yere ha bire yazip duruyorsun, senden ne ogreniyoruz bi soyler misin? Bir istatistik mi paylasiyorsun, teknik bir tane yorumun mu var? Kazma diye yorum mu olur Allah askina ya. Senin kazma dedigin adamin CL'de 18 macta 9 golu var. Bu adam Kamerun milli takiminin forveti, 20 yasindan beri. Kariyerinde Ligue 1 var, Porto var. Everton, Leicester City gibi takimlar 10-20 bin Euro bandinda teklifler yapmislar. Bu kadar scout izlemis, bu kadar teknik degerlendirme var. Kahve agasi gibi cahil cahil yorum yapmayin artik ya. Insani soguttunuz herseyden.

Yemin ederim "cok sakat var" diyen adamla sabah aksam futbol konusulur, seninle iki laf edilmez kusura bakma.

BurkayJK dedi ki...

Furkan Yaman'ı hala bizim oyuncumuz sanıyordum ama bonservissiz gitmiş. Gelecek vaad eden bir isimdi ve altyapı takımlarında çok fazla gol atıyordu. Şu tip çocukları Enes Ünal gibi yurtdışına kiralayamazsak altyapıdan hiçbir şey çıkmaz. Oyuna girerken içimden gol atar diye geçirdim. Bayağı hırslı sevindi ama hırsı bize miydi kendine miydi anlamadım. :)

@beagle Nasıl bir dalgınlıksa sorduğum sorunun saçmalığını -maçı izlediğim halde- sen uyarınca anladım. Kafalar gidik...

beagle dedi ki...

Kuzeyfo
O zaman nasil gitmen gerektigini biliosun. Okuma.

Hidayet dedi ki...

yine olcay'ımın döktürdüğü maç . o kadar yok ki, hoca anca sol bek oynatıyor. ama takımın abisi, ruhu, canı..

beagle dedi ki...

@Burkay
Furkani uzun süreli diz sakatligindan sonraki sezon kullandik A takimda. Biraz agir kalmıştı ama hem arkasi dönük iyi oynuyor hem de verkac kanada kacma vb değişik isiklar veriyordu. A takimda son topa dokundugunda gol atti. Apar topar Tarsusa gönderdik, sonra da pilot takim Bayrampasa dururken Eyupe verip yokettik. Gol attiktan sonra bir saniye forma bulamadigindandir sevinci. Çok saglam bir Besiktasliydi.

planck dedi ki...

Abubakar için eser güzel yorum yazmış: platoniğin aşırı umut veren sıradan hareketleri. Adam her hareketinde zar atıyo bazen 1 bazen 6 geliyor. Bize devamlı 3-5 arası aracak adam lazım.

Eslem 10 numarada ozzyden iyi oynadı tek paslarıyla çok güzel oyun açtı olcayla da iyi anlaştı sosadan esintiler gördüm şahsen. Ama fizik olarak yetersiz. Ozzy veya tolgay orda oynadıklarında devamlı ince iş yapmak istiyorlar ama olay çok farklı.

İnler geldiğinde çok sevinmiştim ama cidden fos çıktı. 90dk çıkaramıyor hatasından da ders almıyor. Abu ile beraber çok top kaptırdılar. Allahtan takım fiziksel olarak zindeydi.

carlito dedi ki...

Eslem girdi oyun bize döndü, çok net.. Şenol hocanın bu çocuğu kupada her maç 11'de başlatması lazım, en azından grubun kalan 4 maçı bunun için çok müsait.. kendini göstermeye devam ettikçe ligde de 18'e girebilmeye başlayacaktır.. Necip'ten beri altyapıdan kadroya kalıcı olarak girebilmiş adam göremedik, Eslem bunu kırsın en azından..

Gökhan İnler bana Fernandes'i hatırlatıyor.. onun gibi yeteneği çok, ama takıma faydası kadar -belki daha fazla- zararı da dokunuyor.. takıma uyum sağlamak yerine takımı kendine uyduruyor, yavaşlatıyor.. bu şekilde devam ederse sadece 2. yarılarda oyunu tutma amaçlı kullanıldığında fayda sağlayabilir..
Marcelo'nun stoper dışında da denenmesi daha önce söylediğim bir şeydi, hatta forvette bile iş yapabilir diyorduk.. ama dün ön liberoda hücuma beklediğim katkıyı sağlayamadı, normalde stoperde iyi yaptığı işler neyse onları yapmayı sürdürdü.. gene de çok zorda kalındığında o bölgede kullanılabilir..
Olcay bekte de olmadı, ı ıh.. bu gidişle en fazla 1 sezon daha son yarım saatlerin oyuncusu olarak takımda kalır, sonra ayrılır..
Aboubakar için polemikler olmuş, hiç gereği yok.. gerçekten o kadar müthiş bir potansiyeli varsa göstersin, engelleyen mi var? bir türlü göremediğimiz için tüm bu isyanlar.. attığı golden birkaç dk önce sol çaprazdan topu alıp ceza yayına yaklaştığı bir pozisyonda topu bir adım sağa çekip vurmayı denedi, ama defans vurdurmadı.. orda daha şutu denemeden önce ben tv başında bir feyk ile bir adım daha sağa çekmesi ve sonra vurması gerektiğini anlamıştım, ama kendisi bunu hesap edecek golcü hislerine sahip değil maalesef.. kendine göre belli bazı yetenekleri var ama bunu uygulamaya dökmek için gereken futbol zekası yeterli değil.. daha sezonun ortasındayız, ama sezon sonu çoğumuzun kalmasını isteyeceğini zannetmiyorum..

son bir not: Quaresma'nın ilk yarının son düdüğü çalarken rakibe topu kaptırıp arkadan ayağına vurması iğrenç bir hareketti, inanılmaz sinir oldum.. şansına hakem göremedi, ama bir lig maçında direkt kırmızı görüp bizi yakması da çok yakındır.. hoca umarım bunları görüyordur ve kulağını çeker..
bu adamın takımın en büyük yıldızı konumunda olması gerçekten çekilmez bir hal almasını sağlıyor.. Gomez ve Sosa varken bu havalarda olamıyordu, bu bakımdan Q7'den daha çok ses getirecek bir yıldız (tabii efendi olanından) lazım bu takıma..

Unknown dedi ki...

Dikkat ettiniz mi?Aboubakar final vuruşlarında fazladan en az 3 adım atıyor bu da defansın müdehalesi veya kalecinin pozisyon almasına sebep oluyor.sanırsam kendini geliştirmeye kapalı biri.

turgay dedi ki...

töre geri döner mi diyorduk ama sezonu kapatmış. ertuğrul karanlık özel dokturu diye geçiyor haberlerde. karanlığa güvenip nasıl bıçak altına yattı anlamadım. umarım kariyerini etkileyen sakatlık durumu olmaz

BurkayJK dedi ki...

Yan hakem bence Quaresma'nın o hareketini gördü. Hemen önünde olan bir pozisyondu, göremediyse hakemliği bıraksın. Gördü ve ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı görmezden geldi. Ne alaka diyebilirsiniz ama öyle. :)

Aboubakar'ın fazla adımlamasını ben de farkettim. Hemen hemen her şutunda yapıyor.

Ertuğrul Karanlık hakikaten karanlık bir dönemmiş. Kendisi hakkında Sivok'un da söylediği şeyler var; http://fourfourtwo.com.tr/2016/06/21/siskin-kaslar-dovmeler-ve-risk-bana-gore-degil/

Basar dedi ki...

Sevgili @Kuzeyfo

Her türlü Aboubakar istatistiği vermişsin ama Beşiktaş'ın forveti olarak TR'de attığı gol adetini yazmamışsın. Ben sana yazayım, ligde 2 gol attı. Yazı ile iki...Kısaca Marcelo kadar golü var ligde! E diğeri adam da tutuyor, atak da kesiyor. Bu arkadaş ne yapar? Canlı canlı 8 maçını izledim, gol atamadığı gibi verkaça girmez, boşa kaçmaz, adam gibi pres yapmaz, pas oyununa girmez, kafa vurmaz, uzaktan şut (Antalya maçı hariç) çekmez...

Bu adam golcü de değil Beşiktaş'ta oynayacak kapasitede de değil. İzlediğim gelmiş geçmiş en kötü istatistikle oynayan Beşiktaş forveti.

Huzeyfe dedi ki...

Sevgili @Basar

Sence neden bu adam ligde ciktigi 12 macta 2, CL'de ciktigi 6 macta 3 gol atti?

Bir dusunelim. Bu adamdan ne bekliyoruz? Hangi tip bir forvet olmasini bekliyoruz? Gomez gibi komple bir oyuncu mu olmasini umuyorduk? Ceza sahasi bitiriciligi icin mi transfer ettik? Kapanan savunmalara karsi bu adamin nasil oynayacagini tasarladik mi? Bu adam bu ligin forveti degil, Besiktas'in forveti degil demek icin once Besiktas'in bu ligde hangi duzende oynadigini bir konusalim. 14 mac oldu, bir fikrimiz var mi?
Bu sorularin hepsinin cevabi hayir.

Soylediklerinin hicbiri elle tutulur seyler degil. Ben de izledim butun maclarini, verkaca da giriyor (Hazirlik macindaki golu), pres de yapiyor (Napoli maci), bosa da kaciyor (Adanaspor maci), kafa da vuruyor (Napoli maci). Komiksin yani, uzaktan sutu yok derken bile var oldugunu soyluyorsun aslinda. Bir kendine sor bakalim, butun Besiktas takiminda frikik haricinde ceza sahasi disindan baska bir tane daha gol atabilen oyuncun var mi? Kupa macinda Kerim Frei.

Ne biz bu adama gore bir oyun oynuyoruz, ne de bu adam sahada her an ne yapmasi gerektigini bilecek bir altyapidan geliyor. Bu adam bizde olmadi diyebilirsiniz, ama su kapasite islerine girmeyin bence. Belki de siz burada yazacak kapasitede degilsiniz?

Artik uzatmak istemiyorum. Soylemek istedigim sadece su. Abou Nartallo filan degil, pyasasi, kariyeri olan bir adam. Besiktas'a uyuyor mu? Hayir. Bizim Abou'nun yeteneklerine gore beklentilerimiz gercekci mi? Degil. Sene sonunda kalsin ister miyim? Muhtemelen hayir.

Buralara bir iki sey ogrenmek icin gelip, sonra cahil adamlarla bir daha tartisir miyim? Ona da hayir.

Eyvallah.

Emre Toraman dedi ki...

@Kuzeyfo
"Beşiktaş'ın futbolcusu değil" yorumlarının tamamına yakını Ahmet Çakar'ın Ernst çıkışından başka bir şey hatırlatmadığı için taraflı olabilirim ama, blogdaki benim okuduğum en iyi cevap yorumlardan biriydi. Bir daha hayır demişsin ama Celal Şengör futbol yorumlamış kadar oldum, sinirlerin yettiğince böyle yorumları isterim ben şahsım adına.

carlito dedi ki...

@Kuzeyfo

Aboubakar'ın sezon sonu ayrılmasından taraf olan, ama senin de savunduğun üzere asla bir Nartallo da olmadığına inanan biri olarak, görüşlerimiz örtüşmesine rağmen yazdıklarından son derece rahatsızlık duydum.. bil bakalım neden!
uzun zamandır blog'un okuyucusu ve son zamanlarda biraz daha aktif olarak yazan biriyim, birçok fikir ayrılığı ve tartışmalara şahit oldum, ama çoğunlukla bu blogta seviyenin korunduğunun da şahidiyim.. kimse kolay kolay fikirlerini beğenmiyor diye karşısındakine "cahilsin, burada yazacak kapasiten yok" vb. söylemlerde bulunmaz burada, zaten böyle bir seviye olduğu için ben de buradayım.. senin de bu seviyeyi düşürmeye hakkın yok bana göre..

sports guy dedi ki...

@haydar eyvallah hocam iyi guldurdun sabah sabah :)

sports guy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Abou geniş alan - kontra forveti, golcü değil zaten, aynı zamanda bayağı pahalı, oysa bizim ihtiyacımız cezasahası golcüsü idi. Türkiye ligi performans tavanı 12-13 gol gözüküyor. Bu sezon 12 gol atarsa başarılı sayarım. Akhisar'da, Osmanlı'da oynayacak tarzda bir oyuncu aslında. Biz şampiyonlar liginde Akhisar, Osmanlı gibi "underdog" olduğumuz için işimize daha çok yaradı. Ligde bugüne kadar Abou yerine Semih Şentürk oynasaydı muhtemelen 2 değil en az 5-6 gol atardı.

Birde şöyle bir durum var. Abou ya yeni Drogba diyorlarmış piyasaya ilk çıktığında, bilhassa gücünden dolayı. Drogba'nın patladığı sezon 2006-2007 yani 28-29 yaşındayken. Ondan önce Fransa'da iki iyi sezonu var ama 06-07 gibi değil. Afrika kökenli oyuncularda (tıpkı Türk oyuncularda olduğu gibi) zihinsel gelişim anlamında geç olgunlaşma durumu var diyebiliriz. Zaten duygusallık sorunu yaşıyor bu yüzden. Sözün özü : Abou bundan sonra pek fazla işimize yaramayacak gibi, ama 3-4 sezon sonra Avrupa'da bir yerlerde uçuşa geçerse de şaşırmam. Sezon sonu göndermek lazım. İnşallah ikinci yarı hepimizi yanıltır.

Basar dedi ki...

Kuzeyfo beni çok güldürdün!

2 üniversite bitirdim, mühendisim, yüksek lisansım var, 2 dil biliyorum, 3 yıl yurt dışında yaşadım ve sadece ivy league mezunlarının çalıştığı bir şirkette tek yabancı olarak çalıştım... daha yazmayayım istersen!

Ben cahil değilim, bu arada futbol ulaması da değilim ama sen tartışma kültürü edinememişsin arkadaşım. Fikir subjektif bir şeydir. Bence Aboubakar çok kötüdür, sence çok iyidir, bir başkasına göre vasattır... Fikir, kimseyi cahil yapmaz. Fikrim yanlıştır, sen engin kapasiten ile benim gibi "cahillere" bunun yanlış olduğunu kanıtlarsın, fikrimi değiştirirsin. Merak etme burada yazan bir çok arkadaşımın yazısından sonra fikrimin değiştiği oldu. Tartışmanın güzel tarafı da bu zaten.

Senelerdir bu forumda yazıyorum ilk defa böyle bir davranış biçimi ile karşılaşıyorum. Burada polemik olduğunu hatırlamıyorum. Umarım burada futbol konuşmaya devam ederiz.

Not: Arkadaşlar subjektif olmayan bir istatistik var. Bu arkadaş ligde oynadığı 12 maçta 2 gol attı. Takım ne oynuyor ki adam gol atsın yorumuna katılmıyorum, bence takımın oynadığı oyuna uygun değil.

hastati dedi ki...

@Basar
10 sene universitemi okunur yahu:) 3 yil yurtdisi da eklenince 33 yasinda 0'dan baslamissin hayata. 2 dil icine turkce dahil mi?
ne diyorum ben, yahu kafam karisti:)
aboubakar ve quaresma korku salan yegane oyuncularimiz. ozellikle avrupa maclarinda kadromuza bakan yabancilar icin. bir de bu acidan bakmak lazim. rakibi iten, defansi geriye iten oyuncular bunlar.

Basar dedi ki...

@hasta ti

yok hocam öyle değil yahu :) ne olduğu da önemli değil, salla gitsin.

yilmaz dedi ki...

100. yılda ilhan ahmet pascal toplam 18 gol atmıştı. Beşiktaş son 2 senedir adam gibi golcü gördü yıllardır. Onlardan ba da penaltılar hariç 13 gol atmıştı yanılmıyorsam.

Yani, yıllardır golcü çeken bir takımda sadece gol sayısına bakarak bi oyuncuya "beşiktaş'ın oyuncusu değil" demek bana gerçekçi gelmiyor.

Ha yanlış bişeyler var mı var. Abou inanılmaz kötü kararlar veriyor. Bunun neticesinde de hep oyundan düşüyor. Düştükçe daha da saçmalıyor.

Ben "seneye bu adamla devam etmemeliyiz" diyen adama tek kelime diyemem, sonuna kadar haklıdır. Ama bunu söylerken yıllardır golcü sıkıntısı çeken bir takımın, yakın dönem geçmiş "golcü"lerini haddinden fazla onurlandırmaya gerek yok bence.

hemen belirteyim, romantik bir beşiktaşlıyım, almeida ve nobre dahil hiç bir beşiktaş oyuncusundan nefret etmem, ekrem vursa da gol olsa diye doksan dk beklerim, (cska maçında attı ya la :) ) yeter ki formaya, taraftara, kulübün değerlerine ihanet edecek şeyler yapmasın. (Matteo Ferrari)

Huzeyfe dedi ki...

@Basar @carlito

Kimseye hitaben birsey soylemedim. Icinizden cevap vermeden once birazcik dusunun bir zahmet.
Ne Basar'in ne de baska birinin kapasitesiz oldugunu iddia etmiyorum.
Anlamak isterseniz eger, diyorum ki benim bunu soylememle sizin bir futbolcu icin bunu soylemeniz arasinda pek de bir fark yok.
Her aklimiza geleni yazabiliyorsak ve bu bir fikir olabiliyorsa, benim soylediklerim neden seviyeyi dusuruyor anlamadim.

Ayrica sevgili Basar, seninle tartismiyordum da. Soylediklerini daha once bana nasil "gitmem" gerektigini soyleyen arkadas icin de soyleseydin tutarli olurdu. Simdi pek samimi degil. Son olarak da "okuma" diyen adam benim icin cahildir. Kusura bakmayin.

Kapansin artik bu fasil.

beagle dedi ki...

Mesaji almissin hala konusuyorsun. Kapasiten yetmez sonrasina, kaldiramazsin...

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Basar dedi ki...

"Gitmen gerektiği" ile ilgili birsey okumadım, takdir edersin ki her Yazıyı okumak mumkun degil veya gözden kaçabiliyor. Burada kimse kimseyi kovamaz, sonuçta acık platform. Theo'ya bile kapımız açık :) hoş troller dunyasından elini ayağını çekti.

Sana da cevap yazdım çünkü bana hitaben başladığın yazının sonuna "cahil" cümlesini yazmissin.

Basar dedi ki...

@yilmaz o sezon degil ama başka sezonlarda İlhan 21 Ahmet 21 Pascal 18 gol Attı. Abou 10 sezon oynasın o gol sayısını bulamaz

Yorum Gönder

Ara