.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Kasım 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 1 - 1 M. Başakşehir


Goller: Marcelo Guedes (51')
En iyi üç: Fabricio Agosto, Marcelo Guedes, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Andreas Beck, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar

Karne:

Şenol Güneş5.4
Beşiktaş5.1
M. Başakşehir7.3
Cüneyt Çakır6.6


Fabricio Agosto7.5
Atınç Nukan5.4
Marcelo Guedes7.1
Adriano Correia (81')5.8
Andreas Beck4.1
Atiba Hutchinson5.6
Gökhan İnler (46')4.5
Oğuzhan Özyakup6.0
Cenk Tosun5.2
Ricardo Quaresma6.6
Vincent Aboubakar (83')5.0


Tolgay Arslan (46')5.7
Gökhan Gönül (81')5.4
Olcay Şahan (83')5.1


Takım Ortalaması5.6

Anket: 43 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

63 Yorum:

turkkant dedi ki...

Başakşehir bizden çok daha iyi oynadı. Maça bakınca bir puan iyi.

İlk yarı bitmek üzere, ve bir şey artık netleşti. M. Gomez ve Sosa'nın yerlerine alınan oyuncular iki oyuncunun da bir (ya da iki) gömlek altında. Düşünün, Abubakaar ile Marcelo'nun aynı golleri var. Bu kadar atak oynayan takımız senede 3,5 m. euro alan santraforun 2 golü var. Ba, Gomez kalitesinden sonra hiç çekilmiyor. Keza Sosa-Talisca değişikliği de iyi sonuç vermedi. Takımda en büyük eksikliklerden biri Sosa'nın dikine savunmayı delen koşuları, driblingleri.

Yarı sonuna doğru fiziken biraz düştük. Maça iyi başlamıyoruz. Fener maçında da aynısı olursa, işimiz zor, zira Fener atarsa öndeski pır pır adamlarıyla çok tehlikeli takım. Bu maçta rakinin dinamizm ve sertliğine hiç karşılık veremedik, Fener maçında bu sıkıntı yaratır. Keza Atınç da o maçın oyuncusu hiç değil. Umarım Tosiç ya da Rhodolfo'dan biri hazır olur.

Takımın ikinci yarı mutlaka sola net bir forvet özellikli oyuncu alması lazım. Aynı şekilde Rhodolfo'nun durumuna göre, bir stoper de gerekebilir.

Unknown dedi ki...

Sonuçta belediyeden puan almak her zaman,her takım için çok zor.geçen sene 2-2 lik maçımız var.en rahat yendiğimiz maç geçen sezonun başında ki olimpiyatta ki maç.töre,gomez,sosa eksikliği gün gibi ortada lakin dün gece benfica maçı gibi olağan dışı bir maç oynamış takımızda sosa,gomez değil messi ronaldo da olsa fayda etmezdi.takımın yorgunluktan koşacak hali yoktu.çılgın fikstirde beraberlik hakkımızı kullandık haftaya derbiden 3 puan şart.kimse kusura bakmasın haftaya dinlenmiş bir beşiktaş olacak.

Hidayet dedi ki...

fener maçında görecez bakalım , "bu maçta puan kaybı normal" sözünün doğruluğunu. kendi sahasında hiçbir "zorlu" maçı kazanamamış takım olmak kimseyi düşündürmüyor ya da takıma müthiş bir güven var herhalde. peki biz bu takımları , mesela lig için gs-başakşehir diyelim, evlerinde yenebilecez mi ? mesela "fener maçını alırız abi" diyebilecek var mı ?

beşiktaş'ın özellikle hücum yönündeki yedekleri "çöp" olduğu için yorgunluk bu kadar yansıyor. artık beşiktaş'ın kadro yaparken "olcay, kerim, aras.." gibi arkadaşları yok sayması lazım. bunlar takıma bu sene hiç katkı vermeyen , yedek ya da ilk 11 de iken , ya da sonradan oyuna girdiklerinde katkı veremeyen arkadaşlar. ama kadroya bakarsan varlar. kadro planlaması bu arkadaşlar yok gibi (bazıları gerçekten yok olacaklar) yapılmalı. ben çok zorlu bir maçtan çıkmışım. fakat bu adamlardan bir ya da birkaçının kendi evimdeki maçta oynatıp, onların enerjisinden yararlanmıyor,yararlanamıyorum. hoca'yı eleştiremiyorum. bu arkadaşlar etkisiz, e peki niye varla abi ? şu maçta taze hücum gücü, hiç olmazsa q7 , abou, cenk'ten bir ya da birkaçını dinlendiremiyorsam, hiç olmazsa ilk devre için. niye varlar ?

bir eleştirimde, ozzy'nin oyunu soldan oynama alışkanlığı. geçen yılı hatırlatsa da , malesef olmuyor . geçen yıl gomez, olcay , sosa hatta ismail bile o paslaşmalara çok alışkınlardı. ve etkili de olabiliyordu. fakat , bu maçta oradan kaybedilen birçok top kalemizde kontradan tehlike oldu. beck gibi bir imtihan vesilesi sola geçtikten sonra da devam etti, ozzy oyunu sola yıkmaya. sağda gökhan gönül -quaresma varken niye bu kadar sola yıkıyosun oyunu be abicim anlamadım. atağı da sonlandıramıyorsunuz. hoopp top bizim kalede. denedin ama olmadı, çevir oyunu sağa da quaresma -gönül üzerinden oynansın. alanı bu kadar iyi kapatan rakibe karşı, dar alanda oyunu bu kadar niye deniyorsun?

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Fabri günden güne daha etkili oynuyor. İddaa ediyorum Tolga olsaydı bırakın başakşehiri, fb nin bile gerisindeydik. Karşı karşıya iki net topu çıkardı, o iki pozisyonu çok az kaleci penaltı yapmadan hamleyle çıkarabilir.
İnler-Atiba konusunda yanıldım. İnler sertlik katmadığı gibi birde Atiba'nın oyun alanını kısıtlıyor.Yediğimiz golü ben Atınç'a yazarım, top mossoro'dan visca'ya geldiğinde nefes almasına dahi fırsat vermeden atlaması gerekliydi. Ama o naptı, bekledi ve top sürüp zamam kazanmasına izin verdi. Visca yetenekli adam bunu bilmesi lazım Atınç 'ın. Pozisyonda Tosiç olsa kayar müdahale ederdi. Ersan ve Tosic tipi oyuncuların önemi, maalesef olmayınca belli oluyor.
Bu arada neyse ki emre çıktı rakipten, aksi takdirde top tutmamız epey zor olurdu. Fb maçıda böyle olursa reaksiyon vermemiz zorlaşır. Biz daha iyi takımız, normal şartlar altında yenileceğimizi düşünmüyorum.

BJK4EVER dedi ki...

@hidayet,

O oyunculari yok sayiyorsak bence burada hocaya da kizmak lazim, oyunculara degil. Olcay oyuna girdikten sonra baya etkili oldu, keza Omer de defalarca oyle. Hoca oynatmiyorsa biraz da sucu hocada aramak lazim.
Fabri meselesinde de bir bildigi vardir, Fabri kotu vs deniyordu. Zorla 2-3 mac arka arkaya oynayinca Tolga'dan 5 gomlek ustun oldugunu gorduk iste.
Olcay, Kerim super demiyorum; ama Cenk'in ilk 11 basladigi her macta sictigi bir ortamda, Quaresma'nin artik yorgunluktan olecek duruma geldigi ortamda 1-2 mac oynasinlar rahat rahat bir zahmet.
Hoca hala defalarca ayni hatayi yapmaktan bikmiyor. Hala kendi sahamizda Atiba-Inler-Oguzhan gibi etkisizligini defalarca gostermis bir orta saha duzeniyle cikabiliyoruz. Endise verici bir durum bence.
Ligde ve CL'de hala iyi bir konumdayiz, bence o kadar dert edilecek bir durum yok. Ama bu durumda olmamiz bana gore kadro kalitesine bagli, gecen seneki gibi dogru taktige vs degil. Default olarak 3 mactan 2'sinin ilk yarisini sacma sapan kadro tercihleri nedeniyle cope atiyoruz zaten. Daha fazla sey soylemeye gerek yok. Kaldi ki iyi durumdayiz diye kendimizi avutuyoruz, ama FB ve Kiev maclarinda 2 maglubiyetle tepe taklak gitme imkanimiz da var. Ic sahada oynadigimiz Kiev, Benfica, Napoli, GS, Basaksehir maclarinin 3 tanesini teknik direktor hatasi nedeniyle kazanamadik. Bu gayet endise verici bir durum.

Hidayet dedi ki...

@BJK4EVER

hocam, olcay'da geçen yılın ilk yarısı itibariyle düşüş var. ben bu konuda hoca'ya birşey diyemem. düşüşüne rağmen oynattı. bu sezon da başlarda ilk 11 çıktı , fakat düşüş bariz. şenol güneşle herkes performansını artırırken bu adam kayboldu. kerim-aras (sakat) konusunda haklı olabilirsin. görmedik adamları. ve özellikle kerim geçen yıl iyi performans sergiledi. q7-olcay'ın yarısı kadar süre almasına rağmen onlar kadar gol attı, 5 gol. fakat ben bunu kastetmiyorum. eğer bu oyuncular bu maçta da sakat-cezalı olmamalarına rağmen oynayamıyorlarsa, ve bu kadroyu işgal ediyorlarsa, etmesinler. ister hoca'dan kaynaklansın, ister kendilerinden. olcay mevkisi olmasına rağmen bu cenk'i kesemiyorsa, güle güle kendisine. "etkili oldu" sözüne gelince ne yaptı hocam. şut mu çekti, kilit pas mı attı. istekliydi evet belki de daha önce girseydi etkili olurdu, fakat etkili oldu diyemem ben.

quaresma konusunda haklısın. adam öldü yorgunlıktan. avrupa şampiyonasından beri dinlenmedi adam. yeter artık. fakat korkarım hoca kupa maçında bile bu adamı oynatacak. benim söylemek istediğim de bu işte. bu şartlara rağmen, kenardaki oyununu hiç beğenmediğim cenk'e rağmen bunlar oynayamıyorsa, yorgunluk problem oluyor

Basar dedi ki...

3 gün arayla stada söylenerek gittiğim bir ortamda futbolculara pek bir şey söylememek lazım. Futbolcu fizik hoca da kafa yorgunuydu. Artık Olcay'ı Kerimi Ömer'i kullanma zamanları. Hatta iki maçtır Atiba'yı görünce 1 mac dinlendirip Necip ile oynamak bile mantıklı olabilir. Kupa maçına da pafla çıkalım. Hatta Şenol hoca dinlensin Tamer hoca yönetsin maçı.

Takımın bugun bulunduğu noktada olması büyük başarıdır. Çok net gozukuyor ki Gomez, Sosa ve Töre'nin yeri yeni transferler ile dolmadı, buna sakatlıklar ve yogun mac trafiği de eklendi. Oğuzhan sola yanaştığında oynayacak adam bulamıyor. Takımda kaçan tek adam Aboubakar. Onun da verimlilik sorunu var. Quaresma zaten belli (tamam iyi oynuyor ama ayağına bekliyor) cenkten kanat forvet olmuyor. Boyle olunca bir hayli verimsiziz. Son 2 maçtır Atiba da tekledi, buna Beck de eklenince dünkü verimsiz oyun ortaya çıktı.

Ben dört gözle devre arası transferini bekliyorum. Istisnasız kanatta oynayacak adama ihtiyaç var. Bunu demişken bizim boş gezenin boş kalfası Scout ekibi ne is yapar merak ediyorum. Brezilyalıdan salsa yapana kadar her hafta gider Izmirde Altınordu macı izlersiniz! Sadece bunu yapsalar senede 1 adam kazanırız! Abdullah Avcıyı Cengiz konusunda tebrik etmek Lazım. Bizim scoutu da komple kovalım, bosa para alıyorlar.

EC dedi ki...

enseyi karartmayalim..
takim neredeyse 250 km kostu Benfica & IBFK maclarinda...
FB macina dinlenmis cikacak.. orada daha farkli takim oyunu olur.. tek kontrol edilmesi gereken ilk 10 - 15 dk FB nin seyirci gazi iteklemesi ile koru korune ileriye dogru yapacagi baski.. onu kirarsak ve sakin kalirsak (ilk 10 dk penalti / kirmizi kart vb yemezsek) maci uzun geri kalaninda rahat aliriz diyorum ben.

Zorya bile zorlaya zorlaya Volkan ile kac kez karsi karsiya kaldi..

FB macinda is sakinlikte..

IBFK macina gelince; Schuster zamaninda BJK i boyle oynatmaya calisiyordu.. nereydese orta saha da dizilen defans.. ( o zamanin yorumculari - MTekin dahil onu hatirliyorum - Cilginlik diyordu.. ) simdi herkes Super AAvci diyor!...

Besiktas denerken; cilginlik, delilik.. Besiktas a karsi olunca super taktik..
hakkini vermek lazim.. ayni oyuncularla daha once kapanan/saldiran takimdan simdi direk baski yapan ve iyi alan dagilimi yapan takima evrildiler.

2ci yarida lig stresini kaldirabileceklerini zannetmiyorum.. EToroglu dun ifsa etti ama Sampiyon adayini: IBFK. demek ki bir yerlerden isaret gonderildi.. Sarisinlar disarda kalirsa, Besiktas in ust uste CL geliri ve arayi acmamasi icin tum ruzgari IBFK ya yukleyecekler..

Su an Kulupler Birligi denen olusum zaten; Tupcu nun federasyonundan daha etkili basinda da Saray in damadi.

Besiktas a gelince; ilk 30 dk baski ile bizi Benfica gibi bogdular. Atiba, Oguzhan, Gokhan I' lerden daha etkili oyun beklerdim...
Beck de Cengiz i kacirdi, Adriano da Visca yi kacirdi.. Kaleci ve Cizgiden Beck in topu cikarisi bizi ayakta tuttu.. Ilk kalabalik ciktigimiz atakta da tum taslar yerine denk geldi ve Beck in ortasini karsilayan Cengiz Beck in 2 sn gec kaldigi yerden harika bir vurus ile golu atti... Farki bence Fabricio onledi.. arkadaslarin yazdigi gibi Tolga olsaydi mac ilk yari da 3 luktu.

Geri gelmek onemliydi ve golu de erken bulduk ama adamlar iyi alan kapattilar ve bizim ayaklar yorgundu maalesef.. 12 macta 28 puan bence iyi ortalama.. gecen yilki puani hatirlamiyorum ama.. CL de de gruptan cikmanin esigindeyiz.. elestiriler belki yedeklerin bu kadar surede A Takimda etki yapabilecek seviyeye ulasamamasindan kaynakli ama 4-5 tane de ciddi sakat olmasi beklenmiyordu..

FB & Kiev maclari sonrasi takim toparlayacaktir..

SALDIR BESIKTAS..

hayalet dedi ki...

@EC
Tam yazdığına benzer şeyler düşünürken hemen hemen düşündüğüm şeyleri yazmışsın.
fb nin tek planı iki hızlı kenar forvetini arkaya kaçırmak. Başakşehir maçı gösterdi ki bu plan bizim için sıkıntılı. Umarım Tosiç oynar. Sol taraftaki hamleli oyunu bizim için önemli. Oyunu volkan-hasan ali tarafına yıkmamız lazım. Q7 epey zorlar o tarafı. fb bizimle başaçıkabilecek seviyede değil Alanya bile adamları zorladı. Ekstra bir planları yok. bakmayın gs nin korkak, sinmiş futbolu olmasaydı 0-0 biterdi o maç. Açıkçası başakşehir maçından daha çok korkuyordum.
ts-başak-fb-bursa periyodunda 2 maç kaldı. Sepette 12 puan var. 2 puan kaybettik. 10 yaparsak çok sağlam bir mesaj vermiş oluruz.

turgay dedi ki...

Çok yorgunduk bu acayip belliydi ekrandan. Mesela herkes beck diyor gol yediğimiz pozisyonda ama sol taraftan adriano kadraj da yoktu golü yerken. Ben ikinci yarıya atınçı alıp Gökhan'ı geriye çekmesini beklerdim ama kimse çalışmamış rakibe. Emre çıktıktan sonra yaratıcılık anlamında bişeyi kalmıyor başakşehirin. Atınç Battala üstünlük sağlayamamışken oynaması manasız bana göre. İnler'in geriden oyun kurması iyi olabilirdi marcelo çok yalnız kalıyor oyun kurmada. Yönetimin bu kadar yıldır stoper bulamaması da eşeklik artık kusura bakılmasın. Marcelo-Tosic-Rhodolfo-Atınç grubunun yetmediğini görüyoruz.

Beklentim yenilmemekti o da oldu ancak haftaya da kaybetmemek lazım. Şenol hocanın mazereti olmaz artık diye düşünüyorum haftaya. Geniş kadro isteyip geniş kadroyu kullanmayan, yanında oturanları takıma adapte edemeyen hocanın mazeretlerini dinlemek istemiyorum açıkçası. Şu ligde şu kadronun rakibi yok. Eli yüzü düzgün Bi Başakşehir var onun da 35 yaşında sürekli maç içinde sakatlanan bir lideri var. O oyundan çıkınca durumları ortada. Şenol hocanın hiç mazeret üretmeden yanında bu ligde iş yapabilecek oyuncuları var. Ancak sen bu adamlara bu takımın bir parçasının mesajını veremiyorsan yapacak bişey yok. Yorgun ve bu şekilde devam ederse sakatlanacağı doktorlar tarafından söylenen Caner'i oyuna alıp bir de sol öne alıp oynatıyorsan ve bu adam tüm uyarılara rağmen oynatılıyorsa yanındaki adam Nasıl konsantre olsun ? Olcay-Kerim-Ömer-Aras grubu bu kadarda vazgeçilecek bir grup değil bana kalırsa. sürekli transferle olmaz bana kalırsa. Bunlardan memnun değilsen Muhammet Enes'i oynat. Oğuzhan Aydoğan'ı oynat. Sürekli aynı oyuncularla 2-3 günde bir oynandığında işte sonuç böyle oluyor. Rotasyon bizim geleceğimizi belirleyecek diye düşünüyorum

cochise dedi ki...

@Basar
Şenol Hoca yerine Tamer'in sahaya çıkması önerisi çok yerinde. Hocanın da biraz sakinleşip kafayı toplamaya ihtiyacı var.

Ikinci yaridaki oyunun hatirina Besiktas'a 7 puan verdim, sonra anketi oylamaya devam ederken oyuncularin hicbirine 6'dan fazla puan veresim gelmedi (Fabri ve Marcelo haric). E o zaman bu takim nasil iyi oynadi dun? Demek ki bireysel performanslar kotu olsa da, takim yorgunluktan kiriliyor olsa da lig liderine karsi catacat oynayan bir takimimiz var artik.

Abiler ablalar siz de enseyi bir zahmet hemen karartmayin ya. Takim namaglup lan, Sampiyonlar Ligi falan dahil bildigin namaglup :)

beagle dedi ki...

Visca'nin rabona, kicta top sektirme yapmadan oynadigi futbol... 1 Asist, sayilmayan golun pasi ve diğerleri.

Bize gelse 3 gunde vasat diye mundar ederdik.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

@shelbyl

Herkesin gözden kaçırıdığı bir gerçek ama oyun olarakta kimseyi tatmin etmediğimizde bir gerçek. Belkide çıtayı geçen sene çok yukarı koyduğumu için beklenti daha da üstüne gideceği yönündeydi ama olmadı. İnsanların sinirini bozan birinci etken bu, ikincisi ise fıstık gibi işleyen ortasahamız varken ayarını bozduk ve aynı hatalı dizilimi sürekli sürekli sanki hiç ders almamışçasına tekrar esip duruyoruz.

Bu takım feneri yenip gelir onda bir sıkıntı yok. Başakşehir bence fenere göre daha zor bir takım ama aha şuraya yazıyorum eğer fener maçında ortada atiba-inler çıkarsak ilk yarı bize hüsran olur. Hatta ve hatta kanatta olcay olmalı.

Unknown dedi ki...

Haftaya ligin kaderi büyük ölçüde çizilecek.fakat şenol hoca taktik ve seçim olarak çecu lu şener li pörsi li alper li fb ye yenilirse benim için hocalığı biter.

YSY dedi ki...

https://youtu.be/JP8avSD-Nfs

Ufff efkarlandım şu videoyu izleyince ya. Kalite farkı o kadar bariz ki...Niye gittin be olm. Moralim bozuldu valla

EC dedi ki...

FB nin dusen Rize ye 5 atmasi iyi oldu.. Ayaklarini yerden keser.. Aspor un dan Mehmet Demirkol una kadar yalarlar FB yi.. Advokaat bile Senol Gunes e laf sokma yarisina girmis.. Bunlarin hepsi iyiye isaret eger FB nin seyirci iteklemesi, hakem oyunlari vb tuzaklarina dusmeden daha ilk yarida 3 atar isi bitirir takim..

Ismail i Bale goren kafa zaten Fotomac okuyor, Aspor izliyordur.. :)

@YSY

Hakikaten cita meselesi galiba. Yani ikinci yarida lig lideri Basaksehir'i nasil surklase ettigimizi, nasil oyuna hakim oldugumuzu ve bir kontratak haricinde nasil pozisyon vermedigimizi dusunuyorum; gecen sene bu seviyede rakiplerle oynadigimiz maclardaki futbolumuzu dusunuyorum; hucumdaki verimlilik harici ciddi oranda degismis bir sey bulamiyorum.

Basar dedi ki...

Hücumdaki verimlik 1 oyuncu transferine bakar. 1 tane kanat forvet alsak, Olcay en azından eski formundan maçlar çıkartsa bize yeter. Talisca da 2. yarıya yetişirse oyunu değiştirecek yeterince adam sayımız olur.

Aynen devam...

dominic molise dedi ki...

her sey tamam iyi hos da ben olcay'in oynatilmamasini anlamiyorum. senol hoca oguzhan yokken olcay'i bikac mac denedi ve begenmedi, ondan sonra da sildi. oysa ki olcay, cenk, oguzhan beraber olduklarinda etkili olabilen adamlar. simdi hazir oguzhan oynamaya baslamisken ve oyunu cok da begenilmiyorken aslinda bence cozum cok basit.

oguzhan-atiba
q7-olcay-abu
cenk

tolgay ile oguzhan birbirini yedekler
atiba, inler.
omer ile abu.
q7 ile kerim

boylelikle senol hoca'nin en cok deger verdigi "ikinci yarida skoru degistirecek adam" eksikligi de giderilmis olur.

en azindan talisca gelene kadar bence denemeye deger.
bence diger takimlara kiyasla en onemli ozelligimiz (basaksehir haric) takimda birbirini taniyan oyuncularin fazlaligi. burada abu'yu disarida tutarsak bu adamlar gecen sene sampiyon olan herifler, aralarindan ayrilanlar da olsa...

kupa maci gelmisken hazir ben olcay, kerim, omer'i direk 11 baslatirim ki mac eksikliklerini gidersinler. silinecek adamlar degil ki abi bunlar. kerim su an takimdaki en cok bonservis odenen adam yanlis bilmiyorsam.

dominic molise dedi ki...

bir dip not da bu seneki saglik ekibine.
arkadas sakatlanan adamlar neden duzelemiyor ya bi turlu deli olcam.
rodolfo hala sakat, tosic hala sakat, oguzhan hala sakatligin etkisinde.
uzun sureli sakatlar bi yana...

ben bi bok anlamadim bu isten. tosic'in sakatligi onemli degil dediginiz adam hala ortada yok. rodolfo oynamaya basladi dediniz, adam yok. oguzhan 5-6 mactir sakatligin etkisini atamadi.
bu ne bicim bir is?

iddia ediyorum fener macini sakatliklar net etkileyecek.
tosic ile oguzhan hazir olursa bence yenilmeyiz.
adim gibi eminim tosic hazir olmayacak. nah buraya yaziyorum.
rodolfo'dan umudu coktan kestim maalesef.
ama su an takimdaki bence en onemli adamlar (atiba bile degil bence) tosic, fabri, marcelo ve birinin eksikligi tum defans kurgusunu bozuyor.

dominic molise dedi ki...

ayrica bence fener macina atinc ile cikmanin hicbir anlami yok (tosic'in hazir olmayacagini varsayiyorum). tercihim necip olurdu net. o da maalesef penalti yaptirir, belki kirmizi bile gorur diyecegim ama atinc da penalti yaptiriyor ki. al birini vur otekine. yukarida saydigim sakatlara gokhan gonul'u eklemeyi unutmusum ama sanirim onu zaten muzmin sakat kabul ediyoruz.

Hidayet dedi ki...

beşiktaş bu tür maçlarda "ligin patronu benim" mesajını veremezse ve rakiplerini sürekli ortak ederse sıkıntı yaşar, saha içinde de saha dışında da. başakşehir beşiktaşa 1-0 öndeyken ikinci yarı zaten kontratak harici pozisyon bulamaz, bundan doğal ne var ? bizim ilk yarıyı verdiğimiz, 2 de gol yediğimiz gs'yi fenerbahçe kaleye yaklaştırmadı. evimizde zorluk derecesi yüksek maçlarda kimi yendik bu sezon ? aldığımız sonuçlar cl için iyi gibi görünse de sahamızda , deplasmanda yenmeyi planladığımız (umudunu kaybetmiş haliyle) kiev'i bile yenemedik. bana 3-0 dan 3-3 yapacak takımda lazım da , o bir kere olur. neden büyük maçlarda ilk yarılar siliğiz ? fener maçından dileğim, beşiktaş'ın "ligin patronu benim" i göstermesidir. konya maçını kazanamadın, transfer yoktu(!!!) , ibb maçında yorgundun, kiev maçında şansızdın, gs maçında... buna bahane uyduramadım
anladık.. gerid önüşlerin efendisisin.. kaybetmiyorsun!!!.. ama kazan artık be birader...üzme bizi..

teahead dedi ki...

Ben feneri yenecegimizi dusunmuyorum. En azından 1-0 yenilelimde takım yıpranmasın,Kiev macına hazırlansın.

Unknown dedi ki...

Çok karamsarız vesselam.1-5 lik galibiyet işimize geldi.onlar şu an bulutların üstünde.tekrar ediyorum çağ dışı(kovdukları perriera taktiği)uygulayan bir takımı taktik olarak yenemiyorsa şenol hoca benim için biter..

yilmaz dedi ki...

itiraf etmek lazım, fener yükseliş trendinde. Öyle "rizeye herkes 5 atar"la filan olmuyor. Baya baya problem çözdüler dün sahada. Biz ise maç içinde inanılmaz kopuşlar yaşıyoruz. Ben takımın bu sezonu böyle bitireceğini düşündüğüm için puanlar geldikçe durumu çok önemsemiyorum, kabullenmiş vaziyetteyim. Yani bu sezon için skor bizim için daha önemli, çünkü daha iyi oynayabileceğimizi düşünmüyorum.

Şu andaki en büyük avantajımız şampiyonluktaki rakibimizin ibb olması. Fener'i ortak edersek unutmak lazım şampiyonluğu. O yüzden bu maçı 30 pozisyon verip yarım pozisyonla kazanmayı tercih ederim. Öyle müthiş oyun filan istemiyorum. Beraberliğe "eh işte" fitim.

Avrupa konusunda, ŞL'de bir üst tur ihtimalimizi %30'larda görüyorum. Avrupa ligi zaten garanti ama avrupa liginde devam etmek mükafat değil bir ceza olur. Şubattan sonra başlayacak 32 takımlı bir turnuva. Çok yorucu. O yüzden lütfen yenelim Kiev'i

YSY dedi ki...

Sakin kalırsak yeneriz. Sakin kalmaya taraftarda dahil.

Basar dedi ki...

CL'de üst tur 5,5 milyon euro, galibiyet ise 1,5. Kısaca birisi her sene 2 kere oynanan ve edilsen bile 1 puan Üstte kalacağın bir derbi diğeri ise prestij + 7 milyonluk maç. Fener macını rezil bor futbol ile beraberliğe kilitleyelim. Bizim icin su anki hedef CL'de üst tur olmali

beagle dedi ki...

O 5.5 milyon ekstrayı Fiko Abu,Sezer falan gömerler iki dakikada. Hiç umrumda deil. Nihat gibi 1 yanlış transferin 4 de 1 maliyeti. Kulüp muhasebeciliğinden bize hayır gelmiyor.

Her şeyini kullan, Fener'i yen, bizi başımız dik dolaştır, sonrasına bakarsın. Yemişim uyduruklar ligini. Eskiden lig şampiyonları oynardı, bir anlamı, heyecanı vardı. Şimdi paranın babaları oynuyor, sen piyonsun orada...

Hidayet dedi ki...

- kiev maçını kazanmak , fener maçını kazanmaktan geçer. eğer hoca kiev maçı için özellikle oyuncu falan dinlendirmeyecekse, ki yapmaz herhalde, ve takım "bi 60 dk'lık koşalım kiev maçı var "demeyecekse,kiev'e karşı kendini adana maçında değil fener maçında test edersin (kiev ekstra boşvermediyse).

-fener maçında , eğer beraberlik olacaksa, bizim değil, rakibin kotardığı birşey olsun lütfen. oyun üstünlüğünü aldığımız ilk zorlu maç falan olsun. bir de kadıköy'de başlangıçta yenen şok gol fobimiz var ki , o da olmasın. bi zahmet gol yemeyelim. orta sahamız jet hızıyla geçilmesin. bunlar kiev maçında da bize lazım. fener'e sahasında ikinci derbiyi kazandırmayalım. hoca'nın kilit tercihleri cenk-abou ve ortasahadaki ikili tercihleri olcak. göreceğiz...

fidddas dedi ki...

puan tablosuna bakıyorum hem lig hem cl için sonra buraya bakıyorum. bir yerde hata var diyorum.
şu anda övgüler düzülen başakşehirden 1 deplasman beraberliği eksiğimiz var.
onlar eylülden beri haftada bir maç yapıyorlar ve as kadrolarında herhangi bir sakatlık yaşamadılar. hatta cezalı olarak bile eksik oynamadılar.
biz milli maç araları hariç sürekli maç yapıyoruz, 1 hafta içerisinde talisca ve caneri kaybettik, üstünde defansta son 3 haftadır sakatlık ile uğraşıyoruz.
sadece 2 puan gerideyiz. diğer iki sarıdan ise 4 ve 5 puan ilerideyiz.

fener maçında beraberlik alacağız ki yeterlidir.
2 yıl önce biz lig sonuna kadar getirdik ve gs son 5 hafta 1-0 a bağladı ve berbat futbolla şampiyon oldu.

abou, cenk, ortasahanın neredeyse hepsi formsuz. ya da şöyle diyelim dalgalı formları var. her maç ikinci yarı giren iyi oynuyor sonra 11 çıkıyor ve istenen gerçekleşmiyor.
herkes başakşehir maçında inler istedi ama bir önceki maç kötü olan tolgay ikinci yarı canlılık getirdi.
olcay, oğuzhan ve kerimden hiç verim alamıyoruz. olcay ve kerimin durumu tamamen kendileri ile alakalı. kendilerini vermiyorlar. hoca oynatsa herkes niye oynuyor yazar.
oğuzhan sakatlıktan çıktı 1 ay oynamadı.
geçen yıl için sosa ve gomez sakatlansa şampiyonluk gelecekmiydi ki... ki bu yıl için talisca ve canerin sakatlığı neredeyse aynı etkidir.

geçen yıl cenk sonradan girip etki yaratıyordu bu yıl rolü değişti daha çok sorumluluk gerekti ama kaldıramadı bu kadarını.

şu anda elimizde ne yapacağından bu yıl oynadığına bakarak emin olduğumuz tek adam q7.

bütün bunlar ışığında hocaya sallamak bence insafsızlık oluyor. hala sonuç anlamında iyi idare ediyoruz, kötü oynuyoruz ama sonucu vermiyoruz, bu şimdilik yeterli.

bu haftalarda mental ve fiziksel yorgunluktan ve eksik takımdan dolayı teknik ya da bireysel hata yaşanabilir.

aralık sonuna minimum puan kaybı ve şl den gruptan çıkarak tamamlamak yeterli benim gözümde. 4 lig maçı var maximum 40 olabiliriz, 36 puan ve üstü başarılıdır.
zaten feerbahçenin yapabileceği maximumda 36.
umarım fenerbahçe gruptan çıkar ve ilerler, onların kadrosu bizden çok daha dar.




Coolio dedi ki...

@fidddas +1

carlito dedi ki...

fener'deki forvetlere bakalım: sow, van persie, emenike, aatıf
bizdekiler: aboubakar, cenk, ömer

rizespor deplasmanında biz de aynı futbolu oynadık, biz de 5 atabilecek pozisyonları bulduk ama son dk golüyle yırtabildik.. adamlar her yakaladığını attı 5-1 kazandı.. aradaki fark daha iyi futbol oynamaları falan değil, tamamen golcü kalitesi farkı.. biz forvette hem sayısal olarak, hem kalite anlamında gerideyiz fener'den.. zaten bence geride olduğumuz tek nokta bu (talisca olsa bu noktada biraz daha eşit olurdu şartlar)

son yıllardaki kadıköy deplasmanlarında genellikle yenik duruma düşersek çevirmekte zorlanıyoruz.. şok baskı ile başlamak isteyecekleri kesin gibi bir şey, buna hazırlıklı olmamız gerekiyor.. tosic'in iyileşmesi çok kritik.. (ah ulan işte bugünler için kıçımızı yırtıyorduk biz stoper diye, iyi halt ettiler almayıp)

birden fazla gol atabilecek pozisyon bulabileceğimize eminim, balon g.saray gibi rakip yarı sahaya geçemeyecek bir takım bulamayacaklar karşılarında..

neyse fb maçı postu gibi oldu, şimdilik uzatmayayım, daha çok konuşucaz derbiyi..

Şenol Hoca'yı eleştirebileceğim tek nokta rakip analizi konusunda gösterdiğimiz zaafiyetler ve hocanın bazı konularda önlem almamakta ısrar etmesi .

Yenilgisiz ve olgun oyuna sahip bir takım olduğumuz düşündüğünüz zaman ' çıkın oyununuzu oynayın ' fikri kabul edilebilir ama gerçekten o kadar olgun muyuz ? Sorun burada .

Napoli maçında çok net bir şekilde Jorginho'nun 2 stoperin arasına girişi ve yetenek farkının da etkisiyle Napoli baskıya rağmen hiç zorlanmadan defalarca oyun kurmayı başardı . Benfica ve Başakşehir maçlarında kompakt rakibin ön alan baskısına hiç bir önlem alınamadı ve yenilen 4 gol ve verilen bir o kadar pozisyon .

Sakatlıklar asıl planımızı uygulamamızın önünde bir engel olabilir , hak veririm ama bu kadar da işi oluruna bırakmak ben de biraz özensizlik hissi oluşturuyor . Barcelona bile olsan rakibi analiz etmek zayıflıklarını bilmek zorundasın .

Bu sene Napoli deplasmanı dışında hedef maç kazanamamış olmamız bence iyi anlamda işaret ettikleri kadar kötü anlamda da değerlendirmeli .

Geriden gelmek de önemli ama geriye düşmek de bir problem değil mi ? Hep aynı senaryonun gerçekleşiyor olması bence teknik heyetin biraz dikkatini başka yönlere kayrıdması ihtiyacını doğuruyor sanki ?

BJK4EVER dedi ki...

Ben FB macinda galip gelebilecegimizi zannetmiyorum. Adamlar kendi sahalarinda inanilmaz derecede motive ve konsantre oluyor. GS macinda zorlanmadan kazandilar; keza biz cok rahat ve istim uzerindeyken gecen sene 2-0 yenmislerdi mesela. Ondan evvelki sene adamlar o kadar eksikken cikip son dakikada da olsa yenmislerdi (Bilic'in korkakligi sagolsun). Adamlar bir sekilde rakibi sindiriyor ve kazaniyor.
Ha, benim icin galibiyet kesinlikle sart degil. Olsa super olur, ama beraberlik isimizi gorur. FB su an 4 puan gerimizde ve o sekilde tutmak gerekir. Bu kadar formdayken formsuz gozuken bizi evlerinde yenemezse bence kirilma yasarlar. IBB konusunda endiselenmeye gerek yok, onlari oyun tarzi ve gidisat olarak Sivas'a cok benzetiyorum. Ikinci yarida kucuk takimlar puan icin olumune savasip kapaninca rakibi acamayacaklar, ki Rize maci bunun bir on gosterisiydi bence.
Eninde sonunda IBB kirilacak, ki bence bir maglubiyete bakar. Zaten onlarin aciklamalarindan hicbir sekilde sampiyonluk motivasyonu, inanci vs gozukmuyor; bence ilk 4'e girerlerse hic uzulmezler.

Onun disinda FB'nin oyun yapisi tamamen bize ters. Adamlar maclarini savunmayi geride tutup pirpir forvetlerle sonuca giderek aliyor. Ben acikcasi bize baski kuracaklarini vs hic zannetmiyorum aksine.
Bence topu bize birakip defans yapacaklar. Ki son dakikalara beraberlikle girsek bile bence Advocaat hucum yaptirmaz takimina; bizim hucum gucumuzun ve olasi bir maglubiyetin ne kadar yikici olacaginin farkinda bence. Bence sanilanin aksine FB de tutumlu oynayacak. O yuzden rakibin ustune cullanmadan bol bol pas yaparak sabirli oynamaliyiz. Ve en onemlisi rakip tehlikeli olmaya baslamissa aninda faul yapmak, cunku bence takim olarak en onemli 3-4 eksigimizden biri bu ve basimizi cok fena yakiyor her seferinde.

Bu macta orta saha ve forvet tercihleri de bence belirleyici olarak. Atiba-G.Inler olmuyor, zorlamamak lazim. Ki G.Inler'in cross passlarini degerlendirecek alan da bulamayacagiz kesinlikle. O yuzden Atiba-Tolgay-Oguzhan sart. Onun disinda 1 gol atmak icin 10 tane pozisyona ihtiyac duyan Aboubakar da oynamamali (Napoli deplasmani deneyin, net istisna o), cunku bu macta 2-3 pozisyon ya buluruz ya bulamayiz. Bence net bir sekilde ekmegini tastan cikaracak, pas futbolu oynayacak ve birbiriyle iyi anlasabilecek Cenk-Olcay oynamali. Ve bence pirpir forvetlere karsi her zaman dagilan Beck yerine G.Gonul'u oynatmak da daha mantikli olur.

Bence kazanmamiz cok cok zor, ama pas yapip sakin kalacak bir takimla cikarsa beraberligi cok rahat cikartiz. Ki beraberlik bizim icin net bir sekilde kotu bir skor olmaz.

BurkayJK dedi ki...

Aynı şeyleri tekrar ettirmek istemem ama ilk yenilgimizi Fenerbahçe maçında alacağımızı haftalar önce söylemiştim. Eğer yenilirsek rakip (namağlup takımı yenmenin etkisiyle) büyük ivme kazanır. Beraberliğe ben de tamamım ama adamlar derbilerde muhteşem bir atmosfer ve baskı oluşturuyor. Hakemi etkiliyorlar ve sahada rakibi hem gerçek hem mecaz anlamda dövüyorlar. Sanmıyorum ama kazanırsak şampiyonluk şarkıları söylemeye başlayabiliriz, abartmıyorum.

Zaitsev dedi ki...

Öncelikle yenilirsek rahatlarız. Bu yenilmeme süreci hatalarda ısrar etmeyi getiriyor bonus olarak. Geçen sene sürpriz olan Trabzon/Akhisar yenilgileri ve Kasımpaşa beraberliği takımı hizaya sokan puan kayıplarıydı. Bu sene bizi toparlayacak bir yenilgi lazım.

Genelde umudum olmaz Saraçoğlu maçları için ama bu sefer garip bir his var içimde. Fener balonunu da patlatabiliriz. Arkaya derinlemesine pas attırmazsak maçı döndürürüz. Çift kanatlı maça çıkmalıyız. Gerekirse Olcay oynamalı.

BJK4EVER dedi ki...

'Da' patlatabiliriz derken? Hangi balonu patlattik ki? Gs super kupayi elimizden aldi, vodafone arenadan 1 puan cikardi. Dinamo kievi kendi sahamizda yenemedik. Benficayi deplasmanda 3 forvetleri ve luisao yokken yenemedik, ic sahada belirleyici macta da yenemedik. Napoliyi yendik ama hala gerilerindeyiz. Basaksehir geldi evimizden puan alarak lider olarak ayrildi. Hangi balonu patlattik?

sports guy dedi ki...

Hedef mac kazanamayan takim moduna iyi evrildik bu sene evet. Isin komigi sene boyunca karsimizdaki takimin bize karsi en net sekilde favori oldugu maci kazandik.

Bu mac oncesi de cok yorum kasmaya gerek yok. Oyun dengede gidecektir, muhtemelen sikko bir duran top goluyle geriye duser sonra da mac boyu o golu cikartmak icin yirtiniriz. Belki moussa sow domivole falan da cakar bi tane, 2-0la doneriz.

Maci 0-0a kilitlemek gerek. Bu seneki cl tecrubemizi en cok kullanmamiz gereken mac bu. Cl maci gibi mac. Kilitle rakibi, duran toptan golu sen at. Baska turlu zor.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

Biz Barcelonaymışız da haberimiz yokmuş. Her sene CL'de yarı final oynadığımız için 15 gün önce kurulan takımla 1. torba takımı ile deplasmanda berabere kalmak hazreti mutlu etmemiş!

Çok değil 1 sene önce aynı ligden Sporting Lizbon bize 3 tane atıp evimize paketlemişti. Napoliyi yendin, geridesin ama son maçta yenilir ve biz berabere kalırsak öndesin.

Ne isteniliyor arkadaş, gelene geçene 5 mi atalım? Takım bu kadar, transferde gelen giden kadar etkili olmadığı gibi sürüsüne bereket sakatımız var. Buna rağmen 2 organizasyonda da kafadayız. Ne istiyoruz hakikaten?

Barreto dedi ki...

fiddas +1.

Şenol Güneş hoca "Barreto nasıl yapsak acaba?" diye sorsa, "muhterem hocam temponun yükselmesine izin vermeyin, mümkünse uyutun." derim.

YSY dedi ki...

Fener maçı postu açılsa hakikaten iyi olacak. Kafamdaki kadro şöyle

Fabri

GG77 Marcelo Tosic Adri

Atiba-oğuzhan

Q7 Tolgay Olcay

Aboubakar (Cenk)

carlito dedi ki...

@Basar

aynen katılıyorum birader.. bazılarımız ne istediğini bilmiyor, bazıları da dünyaları istiyor, hiçbir şekilde tatmin olmuyor.. ben bu takımın daha üç dört sene önce uğur boral'la, batuhan'la oynadığını unutmadım, bu kadarcık sürede geldiğimiz nokta için söylenecek tek şey; daha iyisi olamazdı..

fener maçından ben de çok umutlu değilim, ama takım olarak kötü olduğumuzu düşündüğümden değil.. genelin belirttiği üzere onların bize göre daha iyi bir derbi kazanma geleneği var, kendi evlerini en iyi şekilde kullanıyorlar.. biz ise ne zaman ligi kopartabileceğimiz bir derbi maçına çıksak, kopartmak bir tarafa illaki mağlup olup rakibimizi yarışa ortak ediyoruz.. (son kadıköy derbisi de öyle olmuştu, kazansak fener yarışı 30. hafta sonrasına bile taşıyamazdı)
velhasıl bizim tanıdığımız bildiğimiz Beşiktaş bu maçta en iyi ihtimal beraberlik alır, bu da kötü sonuç olmaz zaten.. yenilmezliğin bozulacağı maç bu maç olmasa daha hayırlı olur..
lakin genel itibariyle takımın ve hocanın gidişatı beni isyan ettirmiyor, bunun için bir sebep yok.. isyan edenler de b.münih'in, juventus'un falan taraftarı olmadıklarının farkına varmalılar artık!

eğer bu takım kiev'i yenip gruptan namağlup olarak çıkmayı başarırsa, öyle bir başarının yaratacağı yankıları görebilmek uğruna ligin ilk yarısını 3. bile bitirmeye razı olurdum.. ikinci yarı talisca'nın da dönüşüyle ligde galibiyet serisi geleceğine eminim..

yilmaz dedi ki...

Benfica maçlarını halen daha önemsemeyen arkadaşlar var.

ŞL'de tarihimizde yenik duruma düşüp çevirdiğimiz zaten iki maç var onlar da Benfica maçı. ŞL'de yenik duruma düşüp, tepki verip gol atmışlığımız bile bir elin parmaklarıyla sayılı. O yüzden takımın formunu eleştirirken lütfen Benfica maçlarına bok atmayın, eleştirecek milyon tane maç var.

beagle dedi ki...

@Zaitsev
Fenere yenilirsek,rahatlamaz, sezonu patlatiriz.

Ben 30 senede birkaç kere iyi sezon arkasindan bozulan takim, gazla gidiş, sonra tepetaklak olmayi gördüm.

2004teki çöküşün, bizim sucumuz olan kismina cok benzer haldeyiz. Futbolun amaci gol, bizim gene golcumuz yok, vasat merkez forvetimiz bile yok.
Bir yenilmeye baslarsak ayağı titreyen kazmalarla gol atamaz seri maç/puan kaybederiz. Devre arası transferi de bu kadar çöp dolu takimi toparlamaz.

Kaybetmeyelim, gazla biraz dayanalim, moraller bozulmadan 2 transfer yapip yolumuzdan donmeyelim. Ama sene sonu da artik transfer serbestliginden yararlanip, safralari atalim.

Coolio dedi ki...

FB maçının beraberliğe gideceği bir senaryoda bizim 3 puan almamız an meselesi olur. Ama oyunu beraberlikte kitleyebilecek, tempoyu düşerecek oyun tarzımız yok. Hatta şu maça ilk 11 bile kafamda belirleyemiyorum. Cenk sonradan girerse etkili oluyor ama onun yerine ilk 11 oynayacak formda adam yok. Bu akşamki kupa maçında Olcay-Kerim arası bir seçim yapmak kolaylaşabilir belki. Herkesin söylediği gibi İnler-Atiba olmuyor maalesef. İnlerin kısa pay oynayamamasını da anlayamıyorum ve bana çok garip geliyor. Denemyior, yapmıyor. Bu seviyede bir topçu yapamıyor olabilir mi acaba? Bu arada attığı uzun toplarda yüksek oranda isabetsiz. Oyun tarzımız onun şut çekmesine de müsade etmiyor zaten.

Devre arası transferin şart olduğunu herkes belirtiyor. Başkan da en az 1 en fazla 2 oyuncu alınacağını söyledi. Transfer geliri olmadan transfer harcaması yapamama durumumuz devam ettiğine göre yeni oyuncular yine kiralık veya bonservisi elinde oyuncu olacak. Çok sınırlı bir hazudan seçim yapacağız yine. O bütçeyi de Kerim veya Aras'ı kiraya vererek çıkaracağız muhtemelen. Bir de sene başından artan bişeyler varsa onlar eklenir. Kısaca çok beklentiye girmeyelim derim.

Hidayet dedi ki...

.... "takımınıza güvenin" ,"enseyi karatmayın", "karamsar olmayın" ," ne var durumumuzda", "herkes 3-0 dan 3-3 e dönemez" , "napoliyi yenmek, toplamda 4 puan, kolay'mı"

bütün bu söylemler haklı, doğru. fakat bunu söyleyenler bile "fener'den 1 puan iyidir" , "yeneceğimizi düşünmüyorum" diyorlar. e nasıl oluyor birader ? fener başlangıçta bunaltır.. napoli'den daha fazla mı bunaltır ? benfica'dan daha mı iyi oynar ? niye güvenilmiyor takıma o zaman ? niye çıkıp ta 3 puan alamaz, 1 puan iyidir? napoli'yi deplasmanda yenen takım için neden fener karşısında beraberlik iyi olsun ? türkiye'nin en iyisi olduğu söylenen takımımız , o maça kadar yükselişte olan gs'yi şımarttı, kendi sahasında liderlik fırsatını ibb'ye karşı (ibb ne lan) eline geçiremedi.. istim üzerindeki şampiyonluktaki en büyük rakibini bırakalım da cehennemin dibine yollasın yahu. tam tersi ben asla karamsar değilim. takımıma güveniyorum. gs ve ibb maçında yapamadığını, fb maçında yapacak, yapmalı. yapamazsa kiev maçında da yapamaması ihtimali güçlenir. fb'nin özgüvenini aşırı yükseltir. biz gs değiliz. kadıköy fobimiz yok. beraberlik olacaksa , olmamalı ama, onu da fb kotarsın..

BurkayJK dedi ki...

@hidayet nurügengi

İsyanına veya eleştirine (nasıl tanımlarsan) katılıyorum fakat yukarda dediğim gibi, o stadyum tamamen dolu olduğunda bambaşka bir atmosfer oluşuyor ve bizim hakemlerimiz bundan ev sahibi adına net etkileniyor. Ben teknik/taktikten çok, bu gibi unsurlar yüzünden umutsuzum. İddia ediyorum, derbileri bu tip atmosferlere alışkın yabancı hakemler yönetsin, bu maçları en az iki farkla kazanırız.

hayalet dedi ki...

Topu bize verecekler, burası gün gibi aşikar. Sonra ikili üçlü sıkıştırmayla kapıp kaleye inecekler. Başka bir hücum planı tutmaz. Karşı takımın joseph-topal-potuk üçlüsünün başka yapacağı pek birşey yok, gücü o kadar zaten. Skrtel hataya meyilli bir oyuncu. Topu ona yönlendirip pres uygulanabilir. Lens olmazsa birşey oynayamazlar açıkçası. İnanın birçok maçtan daha kolay geçecektir. İlk 20 dk dikkat edersek bolca mahmut uslu açıklaması dinleriz artık :)

hayalet dedi ki...

twitterda gayet medeni bir şekilde gazetecilerine bir soru sordum. Ne tinerciliğimiz kaldı ne ezikliğimiz. Tabiki seviyemi korudum. Hepsini engelledim. Maalesef şu platform hariç adamakıllı kaç tane analiz yapılabilecek yer var bilemiyorum. 90 küsür doğumlu ergenler koskoca Beşiktaş klübü hakkında neler yazıyorlar. Birisi peter crouch yazmış :) Bende dayanamadım Pancu yazdım. Anladı :) Birisine dedim ki bu futbol sadece bir spor. Yok fb futbol değildir vs. Konuşabilecek hiçbir konuları yok başka. Neyse ki sizler varsınız kartal dostlarım. (yazasım geldi. biraz gerildim ondan yazdım. konu dışı oldu biraz affola)

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hidayet dedi ki...

allah'ım quresma ne büyük nimetmiş.. eğer sezon ortası şu kerim gider de , olcay takımın ruhudur , fedadır, vefadır.. edebiyatıyla kalırsa yuh olsun şenol güneş'e. oyun berbat. biraz eslem hariç altyapı da "necipler klubü". özellikle mi seçiyosunuz lan bu adamları. insan şöyle bi umutla bakamaz mı bir tek oyuncusuna bile. hem fiziken hem yetenek olarak resmen silik adamlar. hiçbirinden bir kerim frei çıkamayacak. ö. şişmanoğlu da berbat. benim gördüğüm iki tane yüzde yüzlük golü atamadı. olcay o kadar etkisiz ki hoca sol beke çekti.

Unknown dedi ki...

necipler kulübü :)

tüm orta saha oyuncularımızın sakat olduğu, yanılmıyorsam g.birliği, maçta o necipler kulübünden bir tane bile oyuncu sahada yer almamıştı, o zaman altyapının puanını vermiştim. senin kadar acımasız olmayım, ben ilk defa izlediğim sedat'ın fena olmadığı fikrindeyim, fatih ve hamza'da idare ettiler. eslem ise aralarındaki en iyiydi. birde kerim diye bir oyuncumuz varmış, nihayet onu da görebildik. attığı goller gayet güzeldi, bu tip maçlarda kendine güveni gelirse en azından kenardan gelecek nitelikli bir yedeğe ihtiyacımız hala var. tabi devre arasında iq yüklemesi yapılabiliyorsa gelsin.

YSY dedi ki...

Bu sene bizde bir kalite düşüşü olduğu gerçek. O açığı mücadele ile kapatmaya da çalışmıyoruz o yüzden azıcık kalbur üstü takımlara karşı zorlanıyoruz. Kerim frei'den çok ümitliydim, yinede ümdimi kesmek istemiyorum ama ne bileyim beşiktaşlı arkadaşlarla tartışırken çok savundum hep kredi verdim ama artık birşey diyemiyorum. Kendine yazık ediyor süper kanat oyuncusu olacak yetenekleri var aslında.

Açıkçası gelenlerden bir caner birde talisca iş yapar gibiydi gel gör ki ikiside sakatlandı. Arasıda merak ediyorduk onuda göremedik. Ömer şişman vs çöp.

İnler hakkında görüşlerinizide merak ediyorum. Bu adam kağıt üstünde iyide acaba demode bir topçu mu aldık ? Sanki sorun orada, oyun anlayışında.

sports guy dedi ki...

Inler icin bir yorum yapayim, bence onu bozan adam atiba. Yaninda tolgay ile oynadiginda fark yaratir o. Sene basinda belki atiba'ya alisir dedim ama tutmadi asi belli.

carlito dedi ki...

dün oynayan gençler gerçekten hayal kırıklığıydı.. aşırı derecede acemilerdi, nedendir bilmem heyecan mı, saha ve hava şartları mı, niyeyse artık 3. lig takımı olan rakibin seviyesinde oynamamıza büyük katkıları oldu! sadece sonlarda oynayan Eslem ne yaptığını bilen bir görüntüdeydi, onu da zaten neden baştan oynatmadı bilmiyorum..

Kerim Frei dün ilk golünü atmadan hemen öncesinde kendisi hakkında şunu düşünüyordum; artık bu adam için ısrar edilmesi bile takıma zarar.. sonra iki güzel gol atıp maçı kurtardı.. zaten hep böyle oluyor, tam "artık yeter, olmuyor" dediğimiz anda, acaba bir çıkış yapabilir mi gibisinden küçük umutlar veriyor, lakin devamı gelmiyor.. bu sezon artık son şansı, kanatlarda bütün yükü Q7'nin tek başına üstlendiği şu dönemde de 11'de yer bulup katkıda bulunmaya başlayamazsa artık yolun sonu görünür kendisi için..
Ömer dün iki net gol kaçırdı, yenen golde de hatası vardı ama şu an takımdaki tek yedek forvetimizi "çöp" vb. tanımlarla bitirmeye çalışmanın manası yok.. yeni bir forvet gelene kadar ihtiyacımız var elimizdekilere, kendi ayağımıza kurşun sıkmayalım..
Gökhan İnler ise iyi bir görüntü çizmedi, şu haliyle 11'e girmesi zor görünüyor.. ama her halükarda uzun maratonda faydasını göreceğimiz bir adam, en azından yedek kulübesinde beklemesi bile güven veriyor (bkz. benfica maçı) umuyorum f.bahçe maçının ikinci yarısında da bu etkiyi yapar..

Coolio dedi ki...

@YSY, biraz yukarıda İnler hakkında ben de bazı sorular sormuştum kendime.

Eslem'in zaten ilk oynatıldığı günden bu yana oyun zekası ön plana çıkıyor. Belki biraz güçlenmesi işini kolaylaştırır.
Sedat'ın kumaşı da iyi sanki, beğendim. Ama Muhammed bayağı kötüydü. Bu maçamı özeldi dünkü performansı bilmiyorum ama sadece fiziği ile alt yaş kategorilerinde iş yapabilir ama A takımda olmaz.

Ayrı bir paragrafı Olcay'a ayırmak istedim. Rakip takımın antranörü Olcay'ı oynatmazdı kendi takımında. Ne top kontrol edebiliyor, ne pas atabiliyor, ne şut çeker, ne topu korur. Oyun bilgisi çok yüksek, hücumda ve müdafada yaptığı koşular, durduğu yerler çok doğru ama bu kadar yeteneksizlikle olmuyor. Olcay'a kızacak bişey yok bunun için. Yönetimin Olcay'ı kendi mevkisinde ancak üçüncü seçenek olacağı trasnferleri yapabilmeli. Zaten o nokta da oyuncu durmaz burda. Ama tabi sen daha iyilerini getirmediğin sürece Olcay hep opsiyon olarka kalacak bu takımda.

emruli dedi ki...

Şimdi Olcay bir iş görüşmesine gitse veya CV'sini hazırlasa söyleyebileceği tek şey "Oguzhan'la süper duvar pası yaparım" mı olacak? Tamam, hiçbir zaman cok yetenekli değildi ama oyun zekası iyi dediğimiz adamın katkı yapacağı tek oyun sistemi Oğuzhan, Cenk ve Olcay üçgeni midir? Eski bir Olcaysever ve Quaresmasevmez olarak bu sene gördüğüm resim beni çok şaşırtıyor.

Maç postu açılmadı, tahmin yapma alışkanlığım ve hatta becerim de pek yoktur ama ilk gölü yersek 3-1; ilk gölü atarsak 2-2 bitecekmiş gibi bir his var. Hazır hislenmisken belirtmek istedim :)

beagle dedi ki...

Hocalar gençlere "A Milli"lerin döküldüğü maçlarda izleyip yüklenmeyelim.

Dün oynayanlardan kendi yaş kategorisinde yıllarca başarılı olmayan oyuncu yok. Misal beğendiğiniz Sedat Şahintürk aslında orta sahada yetenekli oyuncu kategorinden bek. Umarım bu pozisyonun fiziki gereğini sağlar yoksa, top tekniği gayet iyidir.

Eslem zaten A takımda niye oynamadığı bilinmez bir halde artık. Mevkisel benzeri Selçuk İnan. U21'de flaş transfer Oğuzhan Aydoğan'ı geri planda bırakıyor şu anda. Atiba olmadığında Gökhan bu haldeyse, Eslem oynar.

Muhammed Enes için patates tarlasında olmayan ve biraz boş alan olan maçlar gerekli. O zaman hızını görürsünüz. A takımda yok. Kerim Frei'dan daha potansiyelli oyuncu.

Kerim ve Olcay dün maçı uzun süre batırdılar, çünkü Gökhan İnler futbolu bırakmıştı, oyuna hükmetmediği için topu sürekli Olcay ve Kerim kullandılar. İkinci yarıdaki gollere bakıp Kerim için umutlanmayın, tekniği o kadar bozukki 1 maç atar 10 maç atamaz.

Pedro Franco ve Alexander Miloseviç görmüş bir taraftarın bir günde Fatih'e yüklenmesine anlam veremiyorum. Yanında Atınç bombası ile oynadı. İlk maçında epey top çıkardı. Libero-Stoper tipidir. Biraz güçlenirse çok iyi topçu olacak.

Abubakar'ın 6 milyon Euro'ya oynadığı sezonda çok ayıp oluyor...

Yorum Gönder

Ara