.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Kasım 2016 Cuma

STSL 12 Beşiktaş - Medipol Başakşehir


Tarih:  26 Kasım 2016 Cumartesi, 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır (BJK 17g 8b 10m - MB 8g 5b 5m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Caner Erkin , Anderson Talisca  , Aras Özbiliz , Rhodolfo , Dusko Tosic(Belirsiz)   / -

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

35 Yorum:

carlito dedi ki...

gözlemlediğim kadarıyla ne kadar renkli varsa bu maça umudunu bağlamış durumda!
Benfica maçının yıpratıcılığının da etkisiyle olsa olsa bu maçta puan kaybeder Beşiktaş diye aşırı bir beklenti içine girmişler.. öyle ya da böyle bir şekilde bu maçı kazandığımız takdirde ağır bir hayal kırıklığına uğrayacaklar, bunalıma girecekler adeta, o derece :) bu sebeplerden dolayı çok önemli bir maç olacak..
eğer kazanırsak Fener de pazar günü deplasmana daha stresli çıkar.. adamları yoktan yere potaya sokmanın hiç anlamı yok.. puan kaybetsek telafisi yok değil elbette, mesele liderlik de değil, eninde sonunda lider oluruz.. ama haftaya Kadıköy deplasmanı öncesi puan farkını düşürüp adamların motivasyonunu uçurmamak gerekiyor..

maçtan beklentim yüksek değil, skor odaklı oynayıp tek farklı kazansak razıyım.. Abdullah avcı Benfica maçını canlı izledi, muhakkak ilk yarıdan dersler çıkartmıştır.. bu nedenle bu maça Gökhan İnler ile başlamak mantıklı olabilir.. Adriano'yu da gene sol beke çekmek lazım.. Tosic riske edilmeyebilir, Atınç oynarsa çok dikkatli olmalı.. muhtemelen Cenk ve Q7 dönüşümlü olarak kanatlarda yer alacaklar.. çok fazla pozisyon bulduğumuz maçlardan olmayabilir, umarım bizimkiler becerikli günlerinde olurlar ve herkesin yenildiği şu Başakşehir'i mağlup edip farkımızı yeniden gösteririz...

BurkayJK dedi ki...

Benfica maçı sonrası şu maç deplasmanda olsaydı net puan kaybı diyebilirdim. Herkese "ben burada yenilmem" mesajını en sağlamından verdik.

Yorucu bir maçtan çıktık ama bu maçı da mücadeleyi bırakmadan bitiririz diye düşünüyorum. Sonra zaten Türkiye Kupası maçı var ve her maç 90 dakika oynayanlar derbi öncesi dinlenme fırsatı bulacaklar.

sports guy dedi ki...

Asiri zor mac. Atiba yine baski yiyecek ileride, quaresma'nin kanadi orta sahadan gelecek yardimla kapanacak. Visca gibi adamlar bu sene cok cektirdi bize, yine adini cok duyariz.

Adamlarin daha deplasmanda puan kaybi yok. Galibiyet beklemiyorum, ama keske galip gelsek de fener rize'ye takilsa, biz de tarihimizin en rahat kadikoy macina ciksak. Ne guzel olur be.

BurkayJK dedi ki...

Ben maçı Pazar günü sanıyordum, Cumartesi olduğunu şimdi öğrendim. Aklımda Pazar'dır diye öyle yer etmiş ki başlıktaki bilgilere bakma gereği duymadım.

Bu nasıl iştir ben anlamıyorum. Senin Avrupa'da çok iyi giden takımın var, bu mudur fikstür kolaylığı? Yazıklar olsun size. Yayıncı kuruluşunun da TFF'sinin de... Şu maçı Pazar saat 14 veya 15'te oynatmanıza engel nedir gelin bana açıklayın. Lanet olsun size!

hastati dedi ki...

benfica macini simdi izleyim dedim, cok abartilmis ilk yaridaki benfica. iyi baslamisiz, taktiksel olarak batirmisiz. atiba gercekten berbat bir kesici,harika bir pas arasi uzmani ama kesemiyor, verkaclarla maymuna cevirmisler, etrafinda dondu durdu kac defa. marcelo daha uygunmus, uzun top yolla +aboubakarin yanina birini yolla+ donen toplari marcelo toplasin yapsaymisik keske.adamlar daralttikca sahayi bizde play narrow'a baglamisiz. ah talisca olaymis.
transfer sart oglu sart,yoksa olcay'a kaliriz.
bu mactan sonra pas ozurlu basaksehir easy'de bilgisayar oyunu oynamak gibi olcak. yeneriz rahat.

Unknown dedi ki...

Bana nedense rahat kazanırız gidi geliyor beklenenin aksine. Hazırlık maçında bile çoluk çocukla yendik.
Atınç'ın oynaması bu maç icin faydalı bile olabilir çünkü duran toptan çok gol atan bir takım. Gsye iki golü de bu şekilde attılar. En büyük hucum silahlarından biri de bek arkasına sarkan açıkları Visca ve Cengiz. Bunun için sagda Beck'in oynaması daha doğru olur. Solda da Adriano her türlü Visca'yı yer diyorum.
Son Benfica maçında nihayet bu sene ilk defa faydalı olan Cenk, formda Querasma ve her maç parçalayan Abu'yla skor sıkıntısı cekmeyiz bu maçtan itibaren diye düşünüyorum.
3-1,4-1 gibi rahat bir skor bekliyorum. Ayrıca bu maç Basaksehirin bulutların arasından yere ineceği ve rüyadan uyanacagi mac olacaktır.

Ekrem35 dedi ki...

Benim içimde bu maçın olimpiyatta son dkda yendiğimiz bursa maçına benzeyeceğine dair his var. Çok hırslıyım bir taraftar olarak. Zor bir maç olsa da bu maçı kazanacağız.

carlito dedi ki...

@Burkay

yayıncı kuruluş üç büyüklerin maçlarını gündüz saatlerine almamak için elinden geleni yapıyor, akşam saatlerinde olmazsa işlerine gelmiyor sanırım o yüzden izin vermiyorlar.. hem kulüpler hem federasyon da digiturk'ün kuklası haline geldiği için maç programını onlar belirliyorlar (hatta yanılmıyorsam fikstür çekimi bile federasyonun değil digiturk'ün binasında yapılmıştı)
mantıklı olan elbette bu maçın pazar günü 16-17 gibi bir saatte oynanması olurdu, kupa maçı da salı yerine çarşambaya alınır, olur biterdi..
artık iki üç haftalık programlar yerine yarım sezonun tüm maç programını baştan açıkladıkları için değişiklik yapamayız ayaklarına yatıyorlar, ama işlerine gelince gayet de değişebiliyor.. geçen hafta ligin 2. yarısının başlangıç tarihini 1 hafta ileri attıklarını duyurdular mesela, kupa maçlarının tarihleri falan hep değişmek zorunda kaldı..
her neyse bunlar konuşmakla bitmez, biliyoruz ki daima bizim dezavantajımıza olacak tüm ayarlamalar, bize düşen bu küçük hesapları da alt etmek..

planck dedi ki...

gelecek haftaiçi kupa maçı olduğu için pzrtesiye maç koyamıyorlar sanırım, öyle olunca uefacılar pazar oynamak durumunda kalıyorlar, aynı sayıda boş günümüz olsun clde oynayan uefada oynayandan daha fazla dinlenmesin diye de bize cumartesi düşüyormuş.

sports guy dedi ki...

Ayrica benim icim bayildi abi su fikstur muhabbetinden. Fener de persembe pazar oynuyor iste, carsamba istanbul'dasin cumartesi yine istanbul. Ne var yani? Her takimin basina geliyor bunlar, vakit kaybi bence bunlari tartismak.

Senin takimin hakkinda hala ufak hesaplar yapiliyor olsa puan durumu bu sekilde olmazdi. Bicilmek icin cok firsatimiz oldu. Ali palabiyik gibi tescilli bjk dusmani bir adam bile fotosopla kartal falan yapildi, sakin biraz.

Hakemden bagimsiz konusuyorum, quaresma ve marcelo fena tirstiriyor beni. Atiba kart gorurse sasiririm da bunlar her an gorebilirler, basaksehir gibi hizli kontra yapan bir takima karsi zaiyat vermek cok uzer. Umarim maci kartsiz tamamlarlar.

BurkayJK dedi ki...

Abi ben üzerimize oyunlar oynuyorlar modunda değilim. Kupa maçları ve eşit dinlenme surelerine dikkat ettiklerini biliyorum. Kupa maçlarını bir gün ertelemek çok zor olmamalı. Bizim takımlarımız 2 günde bir maç oynayacak düzeyde değil, falan filan.

Neyse bu bahsi kapatalım. Sakinim. :)

hayalet dedi ki...

Berabere biteceğine inanmıyorum açıkçası. İki testisen biri kırılacak bence. Adamlar anadoluya puan kaybetmiyor. Hoca Atınç-Tosiç tercihlerinden birini kullanacak doğal olarak. Ben Atınç tercihine yakınım, rakip hava toplarında çok iyi ve uzun boylu. Tosiç'in uzun oyunculara karşı yan top zafiyeti var,burası malum. Bütün bu sebepler Atınç tercihinin mantıklı olacağını söylüyor bana.
Avcı'nın Atiba'ya baskı yaptıracağını az çok tahmin eder herkes. Bu tercihten ve Benfica maçındaki 'inler etkisi' İnler-Atiba-Ozzy ortasahasının daha efektif olacağını işaret ediyor bana. Cengiz-Visca ikilisine yardım gitmesi açısından bakıldığında yine İnler-Atiba mantıklı olur.
Hücumda yine Q7 nin ayağına bakacaz mecburen, inşallah sarı yemez (tabi Çakır varken bu zor ama). Bu maç fb den daha önemli bir maç, yoksa fb ve gs den bize rakip olmaz.

carlito dedi ki...

Tam tahmin ettiğim 11 çıkıyor ilk defa.. Defansta Atınç, ön liberoda İnler, önde Ozzy var.. En çok Ozzy'nin orada ne yapacağını merak ediyorum..
6-4 olsun bizim olsun!

sports guy dedi ki...

Ozzy o pozisyonda kaybolmazsa maca agirligimizi koyariz. Yoksa cok kufurlu gecer bu mac.

BJK4EVER dedi ki...

Cikabilecek en boktan orta saha kurgusuyla ciktik; oyun da sasirtici degil. Inler-Atiba yine birbirini bozuyor, Oguzhan yine 10'da kayboldu. Atiba Benfica macindaki formunu devam ettiriyor. Sinirdayken Atiba-Tolgay degisikligi mantikli olur ikinci yari icin.

Pheaglix dedi ki...

ilk 30 dakika itibariyle sezon başından beri en mahkum oyunumuz...

hayalet dedi ki...

klasik belediye işte, yerde maçı bitirir

Hidayet dedi ki...

şöyle maçlar için ya zamanında şuster'in de istediği gibi, kısa boylu, çalım atabilen, çabuk bir forvet oyuncusu (saviola, romario idollerim ) olacak, ya da caner.. orta yağmuruna tutacak ,ittire ittire atacaz. ikisi de yok malesef. 1 puanı asla kabullenemem. kendi sahanda hiç zorluk derecesi yüksek maç kazanmadan nasıl olur bu sezon ?

YSY dedi ki...

Acil inler tolgay yada atiba tolgay değişikliği yapılması lazım. Bence devre arasını bile beklemesine gerek yoktu. Oğuzhan yine 10 numarada kayboldu el classico.

İlk yarı 3 tane yiyeceğimiz maçı 1-0 la kapattık. Beraberlik iyi sonuç olur. Başakşehir yenerse büyük ihtimal şampiyondur

YSY dedi ki...

Ayrıca sürekli geriden gelmekten ben yoruldum futbolcular ne olmuştur bilemiyorum.

Unknown dedi ki...

Olcay,tolga girmesi lazım.inler ne defans oynuyor ne ofans.cenk bu maç kanatta yemedi.2.yarı hayırlısı ile çevireceğiz maçı.ayrıca büyük maç sendromu doğuyor arenada

YSY dedi ki...

Rıdvan doğru dedi. Beck ve inlerin değişmesi gerekiyor.

BJK4EVER dedi ki...

Ikinci yari dogru degisiklikleri yaparsak yine ceviririz maci. Ama Senol Gunes'in hatali kadro tercihleriyle icine ettigi kacinci mac bilmiyorum artik. Atiba-Inler kac oldu, Oguzhan forvet arkasi kac oldu.
Illallah ettirdi artik. Evimizde kazanmamiz gereken bir macta da Beck yerine G.Gonul ciksin be abi, yeter artik.
Cenk'in ilk 11'de bir sekilde olmadigi belli iste. Alternatifleri kotu biliyoruz, ama bu sekil olunca hem sol kanat kayip hem kulubede Cenk tehdidi kayip. Bu macta Olcay, Kerim veya Omer oynayamazmiydi?

BJK4EVER dedi ki...

Onun disinda Basaksehir hic iyi degil bence. G.Inler ve Atiba gibi oyun kuramayan ve Oguzhan'i ileride tutan bir formasyonun da sayesinde ileride bol bol bastilar, hic top kullandirtmadilar, ritm tutturmadilar. Ama bunu yaparken savunmayi da hic cikartmiyorlar uzun diagonal pas tehdidine karsi. Adamlarin orta alani bombos, 1-2 defa hizli ve iyi cikinca aninda kale onune indik. Tam Tolgay'lik mac aslinda, bu isi en iyi yapan oyuncumuz. Tabii ikinci yarida yine ileride basarlar mi yoksa tamamen topun arkasina mi gecerler orasi mechul. Adamlarin ekmegine yag surduk resmen.....

beagle dedi ki...

70 de bittiler. Az tempo ya. Al Omeri Gonulu...

beagle dedi ki...

Beyler twitter vb Mossoro en az 2 3 sari gormeliydi diye yuklenelim. Yoksa hakli olmamiza rağmen FB maci öncesi hakem geyigine başlarlar.

cochise dedi ki...

tahmin ettiğim gibi bir maç oldu ama 2. yarı daha fazla baskı kurarız diye düşünmüştüm. Bir de alanlar boşaldıkça quaresma çok etkili olur beklentim vardı ama sanıyorum hem takım hem de quaresma çok yoruldu. normalde zorlayacağı pozisyonlarda bile pas verdi (kaç maçtır 90 dakika + milli takım çok normal). Takımın yorgunluğu da anlaşılır 3-0'dan 3-3'e getirirken harcanan efor az değil. Şenol Hoca biraz daha radikal düşünüp cenk (ya da Aboubakar) ve quaresmayı 2. yarı oynatıp çok sağlam bir baskı yapmamızı sağlayabilirdi. Tabii sonuca göre yorum yapmak kolay; görünen en iyi 11 oyuncuyu oynattı diye hocaya kızmak da zor.

ŞL'de etkili işler yapıp 3 gol atan adama birşey demiyim diyorum ama azıcık uyanık olsa bugün 2 gol atardı abubakar. Adam golcünün tam tersi. Farklı meziyetleri var, genelde faydalı oluyor eyvallah sakarlıkları falan da hiç çekilmiyor. 1 metre yanındaki adama pas atarken bile acaba diyorsun. arada içine messi kaçıyor ama arada da ayman abdelaziz kaçıyor. Tam "ne onunla ne onsuz" oyuncu profili.

Neyse yine önceden puan kaybı yazılabilecek bir maçtı. Sadece bu tiplere puan kaybettiğimiz sürece sorun yok. ŞL işi bitince basar gideriz en önde. ŞL'de üstlere gidersek de gidelim zaten..

Bu kadar yoğun tempo artı bu kadar sakatlık sonrası normal sonuç ..

Bence de normal sonuç takımın ileri gidecek dermanı kalmadı , yapacak birşey yok .

Yanlız Cengiz Ünder ne topçuymuş yahu . Adam hem çok yetenkli hem takımın stiline çok iyi uyum sağlamış . Doğru zaman , doğru yer . Büyüklere gelse harcanırdı . 1-2 sene daha pişip Avrupa'ya aksın direkt . Abdullah Avcı'nın da hakkını vermek lazım gerçekten rakiplerin zaaflarını çok iyi analiz ediyor .

cochise dedi ki...

@beagle
utanmaz arlanmazlara bak; son pozisyon için mi yaygara var? benim bildiğim kadarıyla bir oyuncu eliyle diğer oyuncunun vücudu falan dadeğil direk kolunu çekerse faul olur ama kurallar mı değişti?
hakemin lehimize tek hatası quaresmanın son dakika dalışına sarı vermesi gereğiydi. sanıyorum kasıtlı değildi, kaydı ama sertti girişi.

beagle dedi ki...

Dostum neyseki bir açıda kolu yakaladığı an görünmüş ama "Beşiktaşa olsa golü iptal edebilir miydi" den başlarlar Beyaz futbol katliamında. Sonra hapishane kaçkını bir FB yöneticisi çıkar. Yıllardır aynı numara. Kadıköye gitmeden önce ya hakem değiştirtirler ya yaygara yaparlar...

beagle dedi ki...

Mossoronun en az 2 sarısı var. Bir Atibayı çekiştirmesi, bir de tolgay'a dirseği... Başka da vardır kesin. Her hareketi fauldu adamın.

Unknown dedi ki...

Goldeki faul çok açık ama Q7 sarısı da bariz üst üste gelince yaygara koparmaya fırsat doğdu. Fener maçı öncesi vermemesi delirtti milleti. Tersi bize olsa biz de isyan ederdik. Mossora konusunda haklısınız ama bütün hafta Q7 konusulcak.
Bence Q7 yi oynatmasin FB maçına oyle yenelim daha havalı olur hem de konuşacak mevzuları kalmaz:))

YSY dedi ki...

1) Atiba-İnler olmuyor hocam. Olmuyor olmuyor olmuyor. Anla artık şunu. Daha kaç kere yaşanması lazım. Benfica maçında oldu ama benfica nın sıkıştırmasında tek çare onun ters toplarıydı orada da çalıştı zaten.

2) Oğuzhan 10 numarada olmuyor. Adam kucakta kalıyor. Bunu da artık kaç kere daha yaşamamız gerekecek bilemiyorum.

3) Gönül ile olcayı geç aldın hocam. Olcay takım fiziksel olarak düşmeden belkide kilidi açabilirdi.

4) Zamanında stoper almayan yönetim Allah bildiği gibi yapsın sizi. Atınç tam el bombası.

5) Bu takım büyük takım olacaksa haftada 3 maç oynamaya alışmalı. Bahane üretmemek lazım artık.

6) Talisca acil lazımsın. Nerede kaldın ?!

Zaitsev dedi ki...

@ YSY

Talisca 2ci yarı oynar ancak. umutlanmamak lazım.

- Yorgunluğumuz buram buram koktu bugün. Beraberlik iyi bir sonuç maçı izledikten sonra.
- Bütün goller niye aynı kale arkasına atılıyor agalar :) GS+Benfica+Başakşehir maçların bir anda saydıklarım...
- Atiba 2 maçtır sevimli hayalet gibi. top kesemiyor. arkadan gelen adama top kaptırıyor. Gökhan-Oğuzhan-Tolgay denemesi yapmak lazım.
- Bu tek kanatlı oyun bizi sıkıştırıyor. Olcay gelsin oynasın terste. artık razıyım.
- Cüneyt hoca görev adamı. Bu maç3 gün oynansa berabere bitecek gibi hissettim.

Basar dedi ki...

3 gün arayla stada söylenerek gittiğim bir ortamda futbolculara pek bir şey söylememek lazım. Futbolcu fizik hoca da kafa yorgunuydu. Artık Olcay'ı Kerimi Ömer'i kullanma zamanları. Hatta iki maçtır Atiba'yı görünce 1 mac dinlendirip Necip ile oynamak bile mantıklı olabilir. Kupa maçına da pafla çıkalım. Hatta Şenol hoca dinlensin Tamer hoca yönetsin maçı

Yorum Gönder

Ara