.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Kasım 2016 Pazar

Karne: Adanaspor 1 - 2 Beşiktaş


Goller: Vincent Aboubakar (11'), Cenk Tosun (17' P)
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Fabricio Agosto
En kötü üç: Kerim Frei, Cenk Tosun, Atınç Nukan

Karne:

Şenol Güneş6.8
Beşiktaş6.7
Adanaspor3.8
Ali Palabıyık6.3


Fabricio Agosto7.2
Atınç Nukan5.2
Marcelo Guedes6.9
Andreas Beck6.9
Gökhan Gönül7.0
Atiba Hutchinson7.5
Oğuzhan Özyakup7.2
Tolgay Arslan (63')6.3
Ricardo Quaresma (78')7.0
Cenk Tosun5.0
Vincent Aboubakar (88')6.1


Gökhan İnler (63')5.8
Kerim Frei (78')4.0
Ömer Şişmanoğlu (88')5.8


Takım Ortalaması6.3

Anket: 43 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


26 Yorum:

EC dedi ki...

Maci 2.ci kez izledim.. Detaylari yakalamak icin..
Kale saglam

Defans da Beck solbekde siritmadi, rakip gucu cercevesinde olcu olmaz ama..
Atinc agir, yapabilecegi en pozitif katki kornerlerde gol atmak olurdu ama disari atti ikisinide.. Adana ya karsi oynamayacaksa Atinc hangi takima karsi oynar? Darica Genclerbirligi dediginizi duyuyor gibiyim..

En etkisiz- Kerim Frei. Gecen yil hamle oyuncusu olarak cok daha fazla katki veriyordu, artik topla gitmeye korkuyor.. Eveleyip geveleyip kaybediyor..

Cenk in kafada sorunu var.. Atmasi gereken golleri atamiyor.. Sadece penaltilari atsin diye 11 de tutulacak sanirim..
Tolgay bu zayif rakibe karsi gereginden fazla hata yapti.. Umarim Benfica ya karsi yapmaz. Oguzhan ve Tolgay bence yildizi olacaklar o macin..

Aboubakar bence Oguzhan in isinmasindan sonra daha iyi toplar alacaktir.. Cenk surekli onun onunu tikadi ilk yarida..

Quaresma seyirci ile dalasmasi disinda gayet iyiydi ve ayagindan genelde zamaninda cikardi ve iyi paslar yapti.. Ilk yarida faul yapmadan bir presi vardi rakip sahada takdire sayan! Kim aklini basina getiriyorsa bravo valla..

Benfica ya karsida extra etkili oynayacaktir motivasyon yuklemesi ile, dileyelim kirmizi gormesin..

Bugun iyi basladik, 3.cu gol gelse 5-7 lik olurdu bu mac..

Kotu oynarken, aliyoruz puanlari.. Biraz daha uyum ve sakatlarin gelisimi ile firtina olacak.. Herne kadar Erman T sallasa ve hala Totomac i kasisa da, biliyorlar neyin gelecegini..vurabildiklerince simdi vuruyorlar..

Saldir BESIKTAS

Basar dedi ki...

Müneccim gibi yazmışım (aşağıda)... Aboubakar'ın golüne kadar bilmişim! O halde Benfica'yı da yenecegimizi yazayım buraya.

Kafalar besbelli burada değildi. Ona rağmen 10-0 Adanademirspor maçı rekorunu kırardık. Bu maçla ilgili yoruma gerek yok. Sadece net golcüye ihtiyac var. Aboubakar'ın altı pastan taça vurduğu top nedir öyle. Listeye Cenk'te eklenmiş. Devre arası mutlaka golcü bir adam almamız lazım.

****

"İklim güzel, taraftarımız bol olur. Adam gibi oynar kazanırız. İlk yarıda sonuca gitmeye bakarız, 2-0'ı yakalarsak Trabzon maçı gibi bir hikaye çıkabilir ortaya.

şu da gerçek olsun artık arkadaş!
https://www.youtube.com/watch?v=oL2BuEWyXLE"

Unknown dedi ki...

Eğer talisca dün ki maç oynasaydı hat-trick garantiydi. Maçla ilgili yorum yaparsam sizlerin yazdığını tekrar etmiş olurum.

Hidayet dedi ki...

her ne olursa olsun, cenk gibi, sürekli gol atma stresi yaşayan, gerginliği hal ve hareketlerinden belli olan birinin, sırf gol sayısını artırmak için penaltı atmasına karşıyım. niye sen atıyorsun birader. bırak oğuzhan kullansın. sosa varken bile o atıyordu. sen atman gerekenleri atamıyorsun, özellikle ikinci yarıda. olman gereken yerlerde bulunmuyorsun.bırak, önemli maçlarda kimler kullanıyorsa onlar kullansın. sonra medyada "beğenmedikleri cenk şu kadar gol attı, kral..." taraftar akıllı abicim, herkes görüyor yetersizliği

BJK4EVER dedi ki...

Artik Cenk'in yerini Olcay veya Omer'e (ligde) birakma zamani geldi. Frei maalesef hic iyi bir goruntu cizmiyor, Aras da sakat.
Hucumdaki 3. isimi artik degistirmek sart oldu, cunku olmuyor.
Aboubakar ve Cenk'in birbirini bozdugu zaten gozuktu. Olcay ve Omer en azindan nispeten gole yakin oyuncular, oynamalarinda bence hic sakinca yok artik. Ozellikle Olcay her sezon bir donem cok formsuz oluyor, ama o donemi gecirdi zaten. Artik kendini toparlamis olmasi lazim.

sports guy dedi ki...

Yalniz boyle penalti almaya devam edersek ittire ittire gol krali yapicaz cenk'i :) adam 11 macta 7 gol oldu, 3'u penalti.

yilmaz dedi ki...

bu laubaliliğin cezasını keşke bu maçta çekseydik. Bu kadar gol kaçırıp maçı 2-1 bitirmek geleneğimiz oldu bu sene. Son dakikalardaki o yan paslar, top tutamamalar hakikaten can sıktı.

Hadi Aboubakar'ın alamet-i farika'sı bu kaçan goller de, tolgay, cenk, gönül, quaresma... Bunlar ne. Biraz ciddiyet lazım. Hocanın saha dışındaki delirmelerini sonuna kadar anlıyorum.

Bu arada, Alanya'ya dedik bu lige çok azlar diye, Adana da öyle çıktı. Ama biri Fener'le berabere kaldı, biri de az daha GS'den puan alıyordu. Evet kalitesiz takımlar ama aradaki bu büyük farkı gösteren de biraz bizim takımımız oldu bence.

beagle dedi ki...

@hidayet
Ben de bir onceki mac Oguzhana birak diye kizmistim ki %100 ile penalti attigini gördüm. Bu en önemli macta atabilir demek değil tabiki ama su anda en yüksek yuzdeli penalticimiz Cenk.

Ben karar verdim Ömer sismanoglu kesin tum hafta birilerinin sulalesine sayiyor, ondan kesik

Hidayet dedi ki...

@beagle

Eğer kadiköy'de ya da benfica ile oynarken de o kullanacaksa (tabi oynayabilirse !!!), kullansın hocam. fakat ben cenk'te o soğukkanlı penaltıcı psikolojisini görmüyorum. geçen hafta da kullandı , bu hafta da. sanki boş geçmemiş görünsün diye atıyor. büyük ihtimal oğuzhan da müsade ediyor. eğer yabancılardan biri penaltıcı olsaydı , vermezlerdi topu. cenk şöyle bi golcü performansı sergilesin, bizi taşısın , büyük maçlarda da tercih edilsin, kendine güveni gelsin, takım da ona jest yapsın. fakat gomez atmadı, sosa atmadı oğuzhan varken, penaltıcımızı soğutma arkadaş. golcüysen, özellikle ikinci yarıdaki pozisyonları yazacaksın, orada olacaksın.

bu arada dün seyrettiğim maçtan sonra, rakip takımın gücünden bağımsız, cenk'in, rakip defans oyuncusu ile, topun arasına girmesi imkansız. cenk'in tabiri caizse "yiyeceği" çok az stoper bulunur, belki de bulnmaz.valla gökhan töre cenk'ten çok daha iyi vücudunu kullanır, gücü de kuvveti de çok daha fazla. işte bunun için büyük maçlarda aboubakar.. şimdi sıradan maçlarda da aboubakar

cochise dedi ki...

- Öncelikle Adanaspor'un kötülüğü, aynı Alanya'da olduğu gibi abartılıyor. Kompakt, yardımlaşmalı, normalde kolay pozisyon vermeyen ancak Süper Lig seviyesinde sadece bi kaç oyuncusu var. Adanalı olduğum için neredeyse tüm maçlarını izledim GS maçı dahil hiç mahkum oynadıklarını görmedim. GS maçında da ilk yarı net üstündüler ama 2. yarı yorgunluk ve biraz da hatalı değişiklikler sonucu çöktüler. Yine de son dakikada karşı karşıya da gol kaçırdılar. Zaten asıl sorunları ve son sırada olmalarının sebebi de gol atabilecek pek oyuncuları olmamaları. Yani bizim ilk 60 dakika 3. lig takımıyla oynar gibi oynmamızın sebebi biziz. Bu ligde 5-6 takım harici herkese de böyle oynuyoruz zaten. ÜStelik çok sayıda eksik de durumu değiştirmiyor.

- Tamam sonuçlar güzel ama 10 kişilik rakibe karşı son 20 dakika kabul edilebilir gibi değil. Bir kaza golü olsa ciddi birrsinir bozukluğu olurdu. Ön tarafta oynayan herkesin kabahati var bu durumda. Belki laubalilik belki zihen maçı bitirmek, bilemiyorum..

- Cenk'ten ben de çok hoşlanmıyorum ama açıkçası yerine X oynamalı da diyemiyorum. Penaltı konusunda ise valla iyi penaltı atıyor. Hatta -Quaresma 2 yıldır çok da kullanmadığı için onunla kıyaslayamıyorum (Napoli penaltısı çok iyiydi)- ama Oğuzhan'dan net daha iyi vuruyor diyebilirim. Cenk'in oyunda bir olma sebebi de bu yıl daha quaresma merkezli oyun oynuyor olmamız. Kerim içeri girmez. Olcay hem yok hükmünde bu aralar hem de geçen senelerdeki gibi olsa bile ceza sahasını girip rakip savunmanın ilgisini dağıtması çok da işe yaramaz çünkü o karışıklığı kullanacak Gomez, Demba, Sosa gibi adamlar yok. Abubakar'ın ceza sahsı içinde boş kalmasıyla ceza sahası dışından şut çekmesi arasında yüzdesel bir fark yok. O zaman geriye Quaresma'nın yaptığı ortaları anlamlı kılacak sadece ve sadece Ömer kalıyor. Daha sempatik bir karakter olduğu için Ömer'in oynamasını ben de istiyorum ama ceza sahası içi etkinliği dışında o da genel oyunda hiç yok. Cenk'in yetersizliğine katılıyorum ama a)başka bir seçenek pek de göremiyorum. b) adamın hareketleri -haklı olarak- battıkça biraz abartıyoruz gibi geliyor.

- Oğuzhan takıma dahil oldukça yeniden iki merkezli hücuma dönüyoruz. Yani at quaresmaya hayırlısıysa olsun yerine, ortadan da kenardan da denedğimiz oyun ile herkesin verimi artacak. Tolgay-Oğuzhan da gitgide daha oturuyor. Ama Quaresmalı ve Tolgaylı oyunda golü kim atacak sorunsalı çıkıyor ortaya; Gomez olsa, Talisca sakat olmasa gerek olmazdı ama Hocanın Cenk denemeleri bundan kaynaklanıyor. Oğuzhan'ın 8 numara oynarken anlamlı olduğu da artık anlaşılmıştır umarım. Kendisine bu kadar değer biçilen oyuncunun pozisyonu kaydırıldığında etkinliğini kaybetmemesi beklenebilir, bu durum eleştirildi epey ama açıkçası benim için oyuncu değil takım önemli; bu oyununu en sevdiğim oğuzhan da olsa fark etmez. 10 numarayı kıvırması gerekiyor ama kıvıramıyor. Gerisi onun sorunu biz ne oluyorsa ona bakalım.

cochise dedi ki...

iki ekleme;
- Şenol hoca geçen sene de bu kadar sinirli miydi? Ben mi eksik hatırlıyorum? Yoksa bu yıl -bana öyle geliyor- ekstra bir gerginliği mi var? ŞL'de kendini kanıtlama isteği mi acaba?

-Genelde penaltı yaptıran oyunculara asist yazmıyorlar. Bence yazılmalı. Ve yazılmış olsaydı Beck 3. asiste ulaşmış olacaktı. Hücum kapasitesi haklı olarak eleştiriliyor ama çok iyi rakam 10 maçta..

carlito dedi ki...

Trabzon maçının adeta kopyası oldu, haliyle çok rahat geçebilecek bir maç bu kadar zora girince kimsenin keyif aldığı bir galibiyet olmadı.. ligdeki anadolu takımlarına karşı oynadığımız hemen hemen tüm maçlarda alışkanlık oldu artık atabileceğimizin çeyreğini atmak.. bu hiç hoş bir vaziyet değil tabii.. özellikle talisca'nın yokluğu tuz biber ekti bu duruma, sakatlık yaşamasaydı bence sırf son 3 maçta atacağı gollerle şu an cenk tosun'un önünde gol kralı durumunda olurdu!

kaçan gollerin bazıları kabul edilebilir ama özellikle Tolgay'ın ilk yarıda Gönül'ün çıkardığı topta çok rahat bir haldeyken o golü kaçırması tam bir hayal kırıklığı oldu.. İkinci yarıda da Quaresma'nın ağır kaldığı ve son vuruşu bile yapamadığı pozisyon çıldırttı.. Bu kadar teknik ve yetenekli oyuncular yapmasın bari bunu diyor insan.. Aboubakar ve Cenk'e alıştık zaten, onlarınkinde ne heyecanlanıyorum ne de isyan ediyorum artık maalesef..

Benfica maçında bu bolluğu bulamayız ve aynı cömertliği sergilersek şampiyonlar ligi hayalleri uçar gider, o yüzden had safhada bir ciddiyetle oynamalı takım.. Şenol hocaya çok iş düşüyor..

Unknown dedi ki...

Gerek Trabzon, gerekse de Adana maçlarında rakiplerle aramızdaki siklet farkı oyunun belirli bölümlerinde net şekilde görüldü. Kaçırdığımız pozisyonların bir kısmını gol yapmış olsak sezon sonu için yeterli averaja şimdiden ulaşmış olurduk. Zaten oyuncuların bireysel olarak bu kadar eleştirilmesinin sebeplerinden biri kaçan pozisyonlar ve diğeri ise yanlış tercihler. Bazen de bu ikisinin birleşimi, misal dün Cenk'in bir pozisyonda Quaresma'nın önüne yuvarlamak yerine kaleye asılmayı seçmesi gibi. Ben oyundan çok şikayetçi değilim, form tutmasıyla birlikte Oğuzhan'ın işin içine daha fazla girdiği takdirde daha parlak sonuçlar alacağımıza inanıyorum.

Aralık sonuna kadar kalan fikstür şu:
Benfica -
Başakşehir -
Darıca G.B. (D) - Kocaeli
Fenerbahçe (D) - İstanbul
Dinamo Kiev (D)
Bursa -
Kayserispor
Kasımpaşa (D) - İstanbul
Boluspor (D)- Bolu
Gaziantepspor

Yurt içinde bu fikstürde gideceğimiz en uzak deplasmanın Bolu, dışarıda ise Kiev olması bizim için avantaj teşkil edebilir. Aralık ayının sonuna kadar neredeyse İstanbul dışına çıkmadan oynayacağız. İklim değişkenleri göz önünde tutulursa, daha iyisi olamazdı. Bu iklim şartlarında Konya'da, Kayseri'de, Antep'te veya geçen yıl olduğu gibi Trabzon'da oynama ihtimali vardı. Rakipler oldukça dişli ancak saha ve hava koşulları gibi etki edemeyeceğimiz, değiştiremeyeceğimiz faktörlerin de sonuçlara dolaylı etkisi olduğu tartışılmaz bir gerçek. En azından deplasman koşulları ve uzun/yorucu yolculuklar ile mücadele etmeyeceğiz.

carlito dedi ki...

Trabzon maçının adeta kopyası oldu, haliyle çok rahat geçebilecek bir maç bu kadar zora girince kimsenin keyif aldığı bir galibiyet olmadı.. ligdeki anadolu takımlarına karşı oynadığımız hemen hemen tüm maçlarda alışkanlık oldu artık atabileceğimizin çeyreğini atmak.. bu hiç hoş bir vaziyet değil tabii.. özellikle talisca'nın yokluğu tuz biber ekti bu duruma, sakatlık yaşamasaydı bence sırf son 3 maçta atacağı gollerle şu an cenk tosun'un önünde gol kralı durumunda olurdu!

kaçan gollerin bazıları kabul edilebilir ama özellikle Tolgay'ın ilk yarıda Gönül'ün çıkardığı topta çok rahat bir haldeyken o golü kaçırması tam bir hayal kırıklığı oldu.. İkinci yarıda da Quaresma'nın ağır kaldığı ve son vuruşu bile yapamadığı pozisyon çıldırttı.. Bu kadar teknik ve yetenekli oyuncular yapmasın bari bunu diyor insan.. Aboubakar ve Cenk'e alıştık zaten, onlarınkinde ne heyecanlanıyorum ne de isyan ediyorum artık maalesef..

Benfica maçında bu bolluğu bulamayız ve aynı cömertliği sergilersek şampiyonlar ligi hayalleri uçar gider, o yüzden had safhada bir ciddiyetle oynamalı takım.. Şenol hocaya çok iş düşüyor..

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Televizyonlarda 'Beşiktaş birşey oynamıyor' diyen yorumcular 'sözde classico' hakkında ne diyeceklerini merak ediyorum. Malatya-Eskişehir bile daha heyecanlıydı. İkisininde hiçbir hücum planı yok.

YSY dedi ki...

Şu oyunla bu takvimden nasıl çıkacağız açıkçası merak ediyorum. Ya buradan çıkarız yada batarız. Ortası yok gibi.

Ayrıca şunuda düşünmüyor değilim. Uzun zaman sonra şl nde yürüyoruz ve her iki ligde de iddialıyız. Ne bizim futbolcular, açıkçası ne camia ve taraftar böyle birşeye alışkın değiliz. Normalde bizim şimdiden şl ne havlu atmış olmamız 3. olup uefaya gidermiyiz gitmezmiyizi tartışıyor olmamız lazımdı. Belki de bu süreçten geçmemiz gerekiyor, geçici bir durum olabilir. Oyun olarak o yüzden eleştiri yaparken dikkatli olmak lazım. He bu durum takımın eksikleri olmadığı anlamına gelmiyor tabi. Ay gibi görünen forvet ve sol kanat eksikliğimiz var.

bekkenbaver dedi ki...

Konudan bağımsız ama eski aşkımız Demba Ba'nın FBTV'deki demeci inanılmaz bir gol olmuş :)

Harun7 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Harun7 dedi ki...

Bu maçta olumlu yanlarimizin çok olduğunu düşünüyorum. Genel takım felsefesi ve sistem oyuncular tarafından anlaşılmış gibi gözüküyor. Tüm oyuncularımız istisnasız elinden geleni yapıyor. Fakat bazı pozisyonlarda yada anlarda bireysel hatalar oluyor. Bu da daha diri kalmamizı ve daha etkili olmamizi engelliyor. Bunun sebebini oyuncu bazında ele alirsak;1)tolgay mesela sürekli topla kaliteli iş yapma peşinde(risk alarak) bunda başarılı da fakat bazen(bu maç aşırı derecede fazlaydı)topu öyle bir yerde kaptırıyor ki savunmamız ecel terleri döküyor. Tolgay geçen sene sakatlıktan dolayı oynamadı, Beşiktaş da yeni bir sistem oluşturdu her oyuncumuz gibi tolgay da maç oynadıkça bu oyun pratiğine alışıp hatalarını en aza indirecektir. 2) cenk kanatta yeni. Bu yüzden bocalama evresinde 3) Oğuzhan sakatlığı üzerinden atmış göründü fakat fizik gücünü 90 dk ya yayması gerekiyor. 4) Atinc sene başından beri ilk resmi maçı. Defansif hamlelerini daha erken planlaması ve ayakta kalması gerekiyor.Bu maçta penaltı yaptığı pozisyon dışında hiç sırıtmadi ayrıca uzun attigi paslar ve kornerlerde vurduğu kafalar ile hücum tehdidi iyiydi, umut verdi. 5) aboubakar, Oğuzhanini yeni buldu (defansın arkasında), biraz daha bekleyelim. 6) q7 kafası sürekli kendi yapacağı yada hazırlayacağı işlerde mesela Gökhan ıleri çıkmış sağ çizgide boş q7 den top bekliyor ama q7 ona pas atmayıp ortadan 3 adamin arasindan çalım deniyor. Oysa bu sene q7, Gökhan in bulunduğu noktada topla buluşup defalarca asist orta yaptı, aynısını gokhan dan esirgedi. Kötü niyetinden değil basit işleri sevmiyor

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Umarım hoca benfica maçında topla arası iyi olan Ozzy-tolgay-atiba üçlüsünü bozmaz. Topun bizde kalması lazım 3 puan için. Sol bek Beck ve önünde Adriano olursa defansif açıdan sıkıntımız olmaz. Ne kadar bol pas istasyonu o kadar efektif futbol görürüz, hele ki bu seviyede.

Unknown dedi ki...

Çilingiroğlu kendi uslübü ile söz konusu kişiye gerekli cevabı gönlümden,gönlümüzden geçtiği şekilde vermiştir.

BurkayJK dedi ki...

Adanaspor'un kazandığı penaltı sizce doğru muydu? Adanalı oyuncu müdahaleden sakınmak için sıçrıyor ve gördüğüm kadarıyla Atınç'ın bacağı değmiyor. Yani belki devam edebilecekken kendini yere bırakıyor. Yanlış mı yorumladım bilmiyorum ama penaltı olmadığı düşüncesindeyim. Galip geldiğimiz ve rahat bir maç olduğu için gözden kaçırmayalım, dillendirelim.

Akşam basketbolda Galatasaray deplasmanındayız. Derbi mağlubiyetinden dolayı salon daha mı ateşli olur yoksa daha mı az seyirci gelir bilemedim. Zor maç ama inancımız var.

Unknown dedi ki...

O değil de biz bu sene yine 11 kişi çanakkale geçilmez anlayışı ile oynayan bir takımla mı şampiyonluk yarışı vereceğiz?

Zaitsev dedi ki...

@ Burkay

Oyle bodoslama giriyorsa o topa vuracaksın. Adamın koşu bölgesine giriyorsun. ister kendini takar bırakır, ister takmadan bırakır.

TRT anti-el classico'nun özetine dışarıya çıkan ara pasları bile koymuş. O kadar rezil bir maç. FB defans arkasına ara pas atmayı öğrenmiş onu deniyor. Atamazsa da orta gol.. GS ise bizim maçın ilk yarısının kaymağını yiyordu ama bitti. Bundan sonra işleri zor. Rikerink bey en fazla devre arasına kadar dayanır bu kafayla.. Terim milli takımı GS için bırakırsa en azından milli takım için hayırlısı olur :)

Maça gelirsek laubalilik ve rahavet vardı takımda. Cenk kabak tadı veriyor. Attıklarını da atamıyor artık. Hoca sanırım Afrika Kupası sebebiyle üstünde duruyor. Gol formuna sokmak, onu canlandırmak istiyor.

Ömer tercih edilebilir. Ömer'in en azından ön/arka direk koşuları var. Aboubakar'ı kesmek/ona üstünlük sağlamak gibi bir derdi de olmadığı için daha bir paylaşımcı ve rahat oynayacaktır.

Yorum Gönder

Ara