.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Kasım 2016 Pazartesi

UCL 05 Beşiktaş - Benfica




Tarih:  23 Kasım 2016 Çarşamba , 20.45

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Damir Slomka

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Anderson Talisca , Caner Erkin , Rhodolfo / Andre Horta , Jonas , Ljubomir Fejsa ( Belirsiz) , Alejandro Grimaldo ( Belirsiz )

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

73 Yorum:

Basar dedi ki...

Rhodolfo'da sakat mı?

sports guy dedi ki...

Rhodolfo iki hafta yok Ntv spor'a gore. Tosic'in bileklerine kuvvet.

BurkayJK dedi ki...

Tosic de milli takımda oynamış, o yüzden sıkıntı nüksetmiş galiba. NTVSpor Benfica maçına yetiştirilmeye çalışılıyor diyor. Başımıza gelen sakatlıkların çoğu milli takımla ilgili, sinir bozucu olmaya başladı. Sakatlığı tam geçmediyse veya dinlenmesi gerekiyorsa göndermeyin milli takıma falan, çok mu zor rapor yazmak?

Şu da burada dursun; https://youtu.be/18D37YclSVI

planck dedi ki...

Tarihi maçlardan biri ama herkeste sosyal medya dahil bir suskunluk var. Çok acaip, gerginlik falan herhalde. Şampiyonluk maçı olsa topla tüfekle gideceksin hakemi de kaleye sokacaksın tarzı süper gaz yorumlar dönerdi kaç gündür. Ama CL maçlarında önemli olan gol yememek ve sabretmek, taraftar da herhalde sabretme denemesi yapıyor maç hakkında yazmayarak :)) ben yine beraberlik diyorum 2-2 biter iş illa ki d. kiev karambolüne kalır.

Basar dedi ki...

İçimdeki his bu maçı 3-1 kazanacağız diyor. Son zamanlarda hislerim kuvvetli, inşallah içime doğan çıkar.

Tabi mantığım başka şeyler söylüyor. Bu yüzden yine kazanamıyorsan kaybetme oyunu oynayacağız. En kötü durumda 6-4 alırız :)

carlito dedi ki...

fabri

g.gönül marcelo tosic beck
atiba oğuzhan
quaresma tolgay adriano
aboubakar

2-1 kazanacağız.. goller tolgay ve aboubakar..

müneccimliği bırakıp maçı yorumlarsak eğer, tosic'in oynayıp oynamayacağı önemli.. Burkay'ın milli maçlarla ilgili yorumuna katılmamak elde değil.. bizde sakat diye oynamayan adamlar birkaç gün sonra milli maçta sahada oluyor! sonra ızdırabını biz çekiyoruz.. eğer tosic oynayamazsa atınç'a kaldık demektir ki, bu da ne sonuç verir bilinmez..
ama benfica'nın deplasman karnesine bakarsak çok da ürkmememiz gerektiğini anlarız, bence onlar bu maçtan bir beraberlik çıkartmaya fit durumdalar, kiev maçının ilk yarısı benzeri sağlam bir baskı kurar ve bu sefer fırsatları da cömertçe harcamazsak bu maçı alacak golleri bulacağımıza eminim.. ama içerdeki iki maçta görüldüğü gibi tek gol yeterli olmayabiliyor.. gol yememe konusunda çok becerikli olmayan bir takım olduğumuzu hesaba katarsak, bence maçta yakalayacağımız muhtemel 4-5 net gol pozisyonunun en az yarısını değerlendirmek zorundayız.. bu bağlamda tolgay'ın bu maçta son paslar ve gol vuruşlarında biraz sosa'dan izler taşıması gerekiyor..
ayrıca quaresma da umarım bu maçta olabildiğince şovdan uzak ve basit oynaması gerektiğinin bilincindedir, bu şekilde oynadığında verdiği fayda da maksimum oluyor.. gökhan gönül'e daha çok güvenmeli ve bindirmelerinde onu görmeli.. arkasında oynayan adamın serdar kurtuluş olmadığının farkına varmalı, gönül'ün ortalarıyla gelecek golleri görmeliyiz artık..

kendi ilk 11'imde tahmin ettiğim üzere adriano'nun gene önde oynayabileceğini düşünüyorum, zira formda bir ikinci kanat oyuncumuz yok.. olcay'ı ilk 11'de değil de, son yarım saatlarde kullanırsak daha çok verim alırız gibime geliyor.. kerim için daha fazla kasmanın anlamı yok, olmuyor.. bu maçın hamle oyuncuları cenk, olcay, inler veya duruma göre defansa atınç hamleleri olabilir..

hayati önemli bir maç, kazanırsak daha da sürprize mahal vermez ve gruptan çıkarız.. vurduğumuz gol olsun..

yilmaz dedi ki...

geçen sene hiç yenilgisiz gittiğimiz sporting deplasmanında avrupaya veda etmiştik. Şimdi de hiç yenilgi almadan Benfica'yı ağırlıyoruz. Tarihin Tekerrüründen korkuyorum.

Beni biraz rahatlatan şeylere gelince:
*- Şenol Güneş'in takımları avrupada yenilmeme işini iyi beceriyor. TS'de 6 ŞL, Bizde 6 EL ve 4 ŞL maçında, toplam 16 maçta, sadece 2 yenilgisi var. 2 maçta hiç yenilmediği takımlar da Inter, Napoli, Lille, Lokomotiv. (İskender Bey'i saymıyorum)

*- Benfica, Napoli kadar sorun çözebilen bir takım değil. Napoli iki maçta da bizi yenebileceğini defalarca kanıtladı. Benfica ilk dakikalarda atacağımız bir gole tepki veremeyebilir. (Veredebilir :))

*- Bir kaç yorumcudan Benfica'nın iyi bir deplasman takımı olmadığını duymuştum. Her maçın farklı hikayesi var, ama bu da beni heyecanlandırdı.

*- Bir de niyeyse Kiev bi güzellik yapacak gibi bir his var içimde, hadi hayırlısı :)

Yenilirsek ve Napoli kazanırsa eleniyoruz, Yenersek ve napoli puan kayberderse yarın akşam itibariyle son 16'dayız. Bunlar dışındaki durumlarda iş son maça kalıyor. Turu geçmek için kiev'de 3 puanın şart olduğu ihtimalleri çok riskli görüyorum.

Bu arada, bu saatten sonra 3. olup Avrupaya devam etmek bir başarıdan çok külfet olur. Şampiyonluk Avrupa liginden çok daha kıymetli bu sezon.

turgay dedi ki...

bu maç aslında tam da gomezlikti. fırsatını bulduğunda golü atacak adam lazım bize. abou umarım yine ilk pozisyonunda golü atmayı başarır. orta sahamızın direnci ve defansımızın sakinliği bizim için belirleyici olur diye düşünüyorum. tosic'i yetiştimek lazım. başakşehir maçında tolere edilebilir tosic ama bu maçta lazım bize. umarım yetişir ve umarım vuduğumuz da gol olur.

Ekrem35 dedi ki...

Çok acaip çok gergin bir akşam olacak. Hiçbir tahmin yapamıyorum ama yeneceğimizi hissediyorum. Napoli maçlarındaki hissim yanılmamıştı bu maçta aynısı olur inşallah.

Tosic hem bu maç hem de ibb maçı için çok önemli gerçi sonra da fb maçı var rdoholfo da yok kesin iyileşmesi ve 3 maç çıkarması lazım. Çok kritik hafta ve defansımızda tosic de olmazsa tek atınç var. Epey zorlar bizi bu durum.

Kara çocuk şu 3 maçta da golünü yazar bu arada :)

diope dedi ki...

her yorum güzelde benim istediğim, q7nin üstüne koyarak devam etmesi. dinamo maçında tribünden izlediğimde kaçırdığı gole çok yandım ama olsun, umarım bu maç golünü atar.

not: ya maça gidemicek olan arkadaş var mı? bilet devredecek. :D

beagle dedi ki...

@Carlito
Selam hocam. Senin hisse, olur mu acaba diye bir kapılasım geldi. Sonra mühendislik beni ele aldı. Hem Tolgay hem de Abubakar'ın aynı anda gol atma ihtimali: (Tolgay 2/43 x Abubakar 4/13 = 0,014) Yüzde 1.4
(maçkolik Beşiktaş kariyer verileri)

Tutarsa iddia blogu açmalısın. İlk takipçin hazır :)

carlito dedi ki...

@beagle

selamlar hocam :) skor olarak tahminimden umutluyum, aynı şekilde Aboubakar'ın bugüne kadarki şampiyonlar ligi kariyeri de gol atması açısından ümit verici..
diğer golü sürpriz bir isim atar diye düşündüm ve biraz da gönlümden geçtiği için Tolgay dedim.. ama bu tahminimin çok fazla arkasında olduğumu söyleyemem, bende mühendislik yok sözelciyiz ezelden :)
liverpool maçı da bunun gibi çok kritik bir maçtı ve Tolgay turu getiren golü atmıştı.. (hatta o maçın hakemi yönetecekmiş yarın gene) bakarsın gene atar :)

BurkayJK dedi ki...

Blog'u okuyanın çok olduğuna inanıyorum ama yazan sayısı bu sezon epey düştü. Herkesin kendine göre meşguliyeti vardır mutlaka, bir şey diyemeyiz. Çok değerli yorumları/tespitleri olan arkadaşlar vardı, umarım zaman ayırıp bir şeyler karalarlar. (Aktif olarak yazanlar da çok değerli, yanlış anlaşılmasın)

Theovari yorumları bile özledim. Bu işe bir çare bulmak lazım.

EC dedi ki...

bence 2-0 alacagiz maci..

herseyden onemlisi yenilmemek..
bence Napoli Kiev i dagitacak ve bizde yenilmezsek isi son macta da bitirebiliriz. Senolhoca 4 puanin yettigini biliyor ve nasil alinirsa alinsin..

Benfica sizlerin de dedigi gibi Napoli gibi bizi dovemeyecektir.. Portekiz de bile dovememislerdi zaten..

olacak bu is...

Sakatlardan ziyade Saglamlara odaklanmali ve hep destek.. tam destek..

Oguzhan in maci olacak bu arada..

SALDIR KARTAL..

Huzeyfe dedi ki...

Michael Cox, Betsafe'de Besiktas'i favori gostermis. Ilginc. Benfica'nin kontralarda cok da iyi olmadigini soyluyor. Umarim hakli cikar.
https://www.betsafe.com/en/blog/sports/football/champions-league/champions-league-betting-tips-week-5-wednesday

Betfair'de iddia oranlari 2.6 Benfica, 3.05 Besiktas, 3.35 beraberlik seklinde.

Benfica'nin son 6 mactaki performansi urkutucu. 6 macin 5'inde gol yemediler ve Porto maci haricinde hepsini kazandilar.
En korkutucu taraflari iki beklerinin de hucuma acayip katki vermesi. Sag kanadi deli gibi kullaniyorlar. Solda da Grimaldo var, Barca altyapisindan cikma.

Ilk defa bu kadar yaklastik ilk 16'ya. Benfica'yi yenmek esik atlamak demek yarin.

xiyar dedi ki...

tam ümit aktan'lık maç aslında...

beagle dedi ki...

Ben de Oğuzhan veya Fosso Cenk'in maçı olur umudundayım. Cenk Beşiktaş'a gelmeden uzak şutlarına hastaydım. Bir tane Tottenham'a çekti. Bir daha da yok.

Aklım almıyor, 180 küsürsün, sporcu fiziğin, bomba şutların var. Tuttuğun takımda oynuyor, senede reklamlar hariç 6 milyon TL para alıyorsun. Mevkin memlekette öyle boş ki berbat halinle sürekli milli oluyorsun. Hiçbir halt yapmıyor, penaltı veya beleşin beleşi bekliyorsun. Kazma Abu bile senden çok işe yarıyor. Ne kanat oynuyorsun, ne destek forvet. Bir de sağa sola atar başladı. Yazık be ...

Eğitim şart işte. Bu hocalar eskiden olsaydı:
http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40284468?p=1

carlito dedi ki...

beagle naptın abi sen ya, şimdi gördüm de sabah sabah :) neyse..

cenk tosun'un performansından çok taraftarın canını sıkan sahadaki son aylarda artmakta olan sevimsiz hal ve tavırları bence.. kendini yere atmalar, her atakta doğru yerde olmasa bile pas istemeler, pas gelmezse arkadaşlarına çemkirmeler vs. ciddi hayal kırıklığı bizler için.. aslında öyle karakteri bozuk, pislik dediğimiz türden bir oyuncu da değil asla.. ama bilmiyorum yani neden son dönemde böyle oldu, evlilik mi yaramadı nedir anlamış değilim.. en kısa zamanda eski haline döner umarım..

gece yine maçı düşündüm durdum sabaha kadar, her kritik maç öncesi böyle olur zaten, uykusuz bir şekilde işe geldim gene.. neyse akşam stada doğru giderken yolda kestiririm biraz artık, tribünde takımın bana ihtiyacı var :)

Unknown dedi ki...

Çok çok önemli maç. Hep derler ya kulüp tarihinin en onemli maçı diye iste bu maç o maç. İki takım birbirine çok denk gözüküyor. Daha kuvvetli oldugumuz Kiev macinda ve daha güçsüz olduğumuz Napoli maçında aynı skorla berabere kaldık. Bu maç da aynı skorla biter mi?
Herkeste kazanacağız hissi ve Beşiktaş oldugu her yerde oldugu gibi kocaman bir soru işareti mevcut. Lakin Şenol Hocanın varlığı acabaları biraz hafifletiyor.
Kiev maçında yapamadığımız ikinci golü bulma işini yapabilirsek bu maçı alırız diyorum.
Son olarak Adana maçı öncesi sakatlığı olmadığı halde Adriano,Tosic ve Rhodolfo'nun kadroya rotasyon nedeniyle alınmadığı haberi yapan Ntvspor ve Fotomac gibi yanlı medya kuruluslarına sevgilerimi iletiyorum. Şimdi bu futbolculardan hangisi duzelip oynayabilecek onları tartışıyorlar. Ne yazık ki bu tuzaklara buradaki arkadaşlar da dahil birçok Beşiktaş aşığı arkadaşımız düşüyor. Biraz daha takıma ve Senol Hocaya güvenelim diyorum.

Unknown dedi ki...

Maça gidemeyecek olan varmı arkadaşlar ???

Unknown dedi ki...

Zor maç.!napoli kadar tehlikeli değil,kiev kadar zayıf değil.umarım iki yıllık beraberlik musubetinden bu maç kurtuluruz.!

hayalet dedi ki...

Bu tür maçların anahtarı hep şudur; ne kadar çok pas istasyonu, o kadar efektif ve akıcı oyun. Adriano'nun ortanın solunda olması bizim için çok önemli. Bu maçta bolca içeriye girip top dolaşımında etkili olacaktır. Andreas Beck pozisyon itibariyle ters ayağıyla yakalandığı için Adana maçındaki gibi zorlanacaktır, neyse ki pozisyon bilgisi üst düzey bir oyuncu, bu işi kotarır defansif anlamda. Tolgay-atiba-ozzy kurgusu bozulacak muhtemelen. İnler-Atiba ortasahası top kullanımı açısından umarım sıkıntı yaratmaz. Birde 'ah Talisca keşke olsaydın' dedirtecek bir maç.

hayalet dedi ki...

Açıkçası kaleye şut atmayı düşünmeyen ön liberomuz var, adam şutu biliyor ve astı resmen.

Ekrem35 dedi ki...

Şok edici bir 30 dk. Umarım bu maçtan sonrasına kötü yansımaz.

Hidayet dedi ki...

2-0 dan sonra bıraktım. böyle maçları bizim ortasahayı uzun geçerek oynamamız gerekirdi. napoli maçları gibi. ozzy girdi , iş değişti. bu tip takımlara karşı ortasahayı paslarla geçerek oynayacaksan, atağı sonlandıracaksın, dağa taşa vursanda..bir de pasın, oyunun yönünü hızlı değiştireceksin. öyle 0,5x hızla paslaşma olmuyor.

planck dedi ki...

deplasmandaki napoli maçına benzedi biz napoli oluyoruz bu durumda ama hücum yapamayan napoli :( veya gs maçına da benzetilebilir. atiba herhalde en kötü maçını oynuyor. herkesin üstünde ölü toprağı var herhalde kontrollü oynayacaz derken kafalar yamulmuş. şimdi saldırmak ısırmak parçalamak lazım. o hırsı görürse taraftar da ateşler, 3-2 bile olsa psikolojik olarak iyidir.

yilmaz dedi ki...

Bitir hocaaaaaa

yilmaz dedi ki...

Beyler ben bu skora razıyım hiç uzatmayalım. Olamadık biz

Armagan dedi ki...

bu tur maclarda oyundan kafa olarak kopmamak onemli. takim skor degil oyun istedigi icin dramatik dusus yasamadi ama paralize olmus gibi. (Bu konuda tek istisna Tolgay oldu, pas yuzdesi ve ikili mucadeledeki basari aninda dustu) ne kadar erken tolgay-cenk yapilirsa o kadar iyi olur.

Uzun toplarin buyuk cogunlugu arkaya sarkmiyor,savunmada bu kadar kompakt oynayan takimi uzun topla gecemezsen pasla denersin. Aslinda ara ara iyi kosularla geldik ama ceza sahasi icinde tam bir organizasyon yoksunlugu var. aboubakar kayboluyor, geri pas cikarsan adriano-atiba atamadi-atmadi. Kisacasi kalelerine tehlike gelemiyoruz. bu is derinlesirse nur topu gibi orta saha sorunumuz olur.

Napoli kiev maci acayip onem kazandi ama kiev'den de cok sey beklememek lazim.

beagle dedi ki...

Sene başından beri oynadığımızı oynuyoruz. Hatta gayretlice. Ama bu sefer rakip kazanmak zorunda ve vurduğu gol oluyor.

Takım boyumuz çok uzun, söylenmişti. İleri 3-4 kişi boktan ötesi. Adriano-Abu-Quaresma kurgusu ne yapar? Bir ara 7 kişinin ortasında Abu şaşkın şaşkın bakınıyordu...

Şampiyonlar işi tamam. Bu maçı 5lik olmadan bitirmeye çalışıp, ligde Başakşehir ve FB'ye beraberliğe yatıp, kontradan bir bok olursa (Napoli maçları taktiği) ile çıkmamız lazım.

BJK4EVER dedi ki...

Tur bu macta kacmadi. Antrenor hatalari ve korkakliktan dolayi kazanamadigimiz Benfica ve D.Kiev maclarinda gitti. O maclardan birini kazanmamiz gerekirdi, ama kazanamadik.
Adamlar 3 forveti ve as stoperinden yoksulken korkup beraberligi zor kurtardik. Orada o galibiyeti alamazsan gelip 3 tane takarlar.
2.nci gole yapacak sey yok, ama orta sahada yumusak kalip faul yapmamamiz sebebiyle yenilen sacma gol ve duran top golu surekli yaptigimiz hatalar. Bir ilerleme olmamasi uzucu.
Artik 45'te en az iki oyuncu degismeli. Bu maci 0-3 ile 0-5 kaybetmek arasinda fark yok, ama en azindan birseyler denenmeli ikinci yarida. Cok kotu oynayan ve 0-3'ten sonra fonksiyonu kalmamis Beck ve Atiba 2. yariya cikarsa yazik olur.

BJK4EVER dedi ki...

Cok cok sacma oyuncu degisiklikleri olmus. Kotu oynayan 2 defansif oyuncu varken 2 ofansif oyuncuyu cikarmak sacma. Skoru korumaya yonelik degisiklikler olmus resmen. Hincal Uluc'u hakli cikartiyor maalesef.

Armagan dedi ki...

Allahina seven kaleyi yoklasin, bu ne her defasinda duvara tosluyoruz sanki.

Zaitsev dedi ki...

Goll lan.. Gollllll

Ekrem35 dedi ki...

Ne söyleyeceğimi yazacağımı bilemiyprum ellerim titriyor sevinçten sinirden stresten. Seviyorum seni Beşiktaşım çok seviyorum.

beagle dedi ki...

Gitti gırtlak ama 25 senelik Malmö, Ajax, Liverpool maçlarının hepsinin acısı bir ikinci yarıda hafifledi. Bi de 4 olsaydı...

planck dedi ki...

ulan ilk defa bir gol sonrası gözlerim doluyodu nerdeyse vay amk.
"SAYIN BEŞİKTAŞ BEYFENDİ HAZRETLERİ" by noat

Unknown dedi ki...

:))

ağzım kulaklarımda salak salak oturuyorum, güzelmiş be..

Armagan dedi ki...

Mac 2 perdelik tiyatro oyunu gibiydi.
Takim arada oyunu cozmus sekilde cikti, kanatlarda oyunu tutarak ve hucumda fazla zorlamayarak oyunun ustunlugunu yavas yavas ele gecirdi ve ev sahibinin olmanin verdigi avantajla son 15 dk gercekten zorladik. Bi pozisyon var ki Gomez'i andim resmen ama cok gecmeden yazdi Abou. Bruma tipi oyuncular bizim sistemi gercekten zorlayabiliyor, ligde bu tarz cok oyuncu olmadigi icin isimiz kolay ama sl de aciklar kendini belli ediyor.

Takim taraftardan daha cok inanmis durumda, gercekten su kirilganligi atsak ve o hirsi bizde yaratabilsek belki bugun kazanmistik. Yine de aile gibi hissedebilmek-olabilmek cok onemli, yeni gelen oyuncular yeteneklerinden cok hisleriyle isleri halledecek gibi.Sagolsun yine komaya soktular,orasi ayri.

cochise dedi ki...

dışarıdaki benfica ve rize maçlarının son dakikalarında bebeği ağlatarak uyandıracak kadar bağırdığım için kendime söz verdim bağırmayacağıma. sanki inadına oldu maç; ses çıkarmadan bağırdım gibi birşeyler yaptım neredeyse 10 dakika boyunca.

BEŞİKTAŞ BEY diyeceksiniz ulayn.

herhalde 3-0 ya da daha farklı bitseydi asmaca kesmeceler başlardı. Mitroglou atsa zaten darma duman olmuştuk ama şu anda ve belki bir kaç gün maçtı taktikti düşünecek halim yok. Zaten 2. yarı bıraktım kendime akışa. Allahtan Benfica da bırakmıştı.

Armagan dedi ki...

Ek not: yap su guzelligi Kiev be!

teahead dedi ki...

Beşiktaş adamın amına kor.

hayalet dedi ki...

Comeback comeback :)

Bu maç şampiyon yapar . Yenilmeden gruptan çıkamassak çok yazık olur vallahi .

Bir yere kadar şans denebilirdi ama artık bunun şans meselesi olmadığı ortada. Kostas 4'ü atardı , o olurdu , bu olurdu filan hikaye . Şans bu kadar uzunca süre bir faktör olamaz .

Beşiktaş'ın çok sağlam görünmemesine rağmen enteresan biçimde sağlam bir oyunu var. Hoca'yı tebrik etmek lazım .

cochise dedi ki...

@esat
Kiev güzellik yaparsa son maça asılır falan; en fazla berabere kalsın. İddiasız takımla oynamak çok önemli

cochise dedi ki...

@hayalet
idman tv sanırım :)) adam comeback dedi durdu. Ya bu arada çok alakasız olacak ama dil anlama zorluğu olsa bile bizim spikerlere göre çok daha mantıklı yorumlar eşliğinde izledim maçı. iki adam birbiriyle tartışıyor falan; bence yanlıştı yok doğruydu vs.. Bizim maç anlatım kalitesi git gide düşüyor ..

@cochise

Ben sanırım Bt'den izledim . Başbaganla filan daşşak geçtiler kış saati hususunda .

0-0 , 1-1 filan bekliyorduk ama ne maç oldu be Ercan bile dediler yani öyle güzel muhabbet oldu .

Ekrem35 dedi ki...

@ övünç şentürk

Ben de btden izledim on numara spiker ve yorumcu vardı gerçekten. Yalnız özete baktım da bizim spikerin de 3. Golden sonraki ses titremesi gözleri dolduruyor.

BJK4EVER dedi ki...

Kac macta bir sekilde maci bitirmesini bildik. Bu kadar tesaduf olamaz, bir sekilde bunlarin gruptan cikmamizi saglamasi lazim. Kiev'de birakirsak cok cok yazik olur. Beraberlik belki bize cok fazla sey katmiyor, ama namaglup serisini korumak ve bir sekilde 3-3'e getirmek ozguven ve moral acisindan cok cok onemli.
D.Kiev simdilik iyi direniyor, beraberlik cikarsalar bile yeterli olur bizim icin. Beraberlikle 3.lugu garantilememiz de onemli bir detay.

Zaitsev dedi ki...

Öncelikle takım 3-0 mağlup durumdayken soyunma odasına giden oyuncularımızı sahaya çağırıp onları alkışlayan, onlara moral veren ve onlardan vazgeçmeyen seyircimize helal olsun.

Maça dönersek; Atiba'nın geldiğinden beri en kötü oynadığı maçtı. Bir tane top kesemedi. Çok top kaptırdı ve herkes içinden geçti. Tolgay ve Oğuzhan'da onunla senkronize olunca ilk yarı sonucu kaçınılmaz oldu. Ortadaki topların bir tanesi de bizde kalmadı arkadaş.

Maçlarda kanatlarda sadece Q7yi kullanarak rakibin işini kolaylaştırıyoruz. Ters kanatta orijinal bir açık olmayınca rakipler Q7ye kanalize oluyorlar. O bölgeyi kalabalık tutup bizi kilitliyorlar. Şenol hoca da bunu farkedip ilk yarı saha yerleşimini değiştirdi ama fayda etmedi.

Adriano'yu önde deneme fantezisinden vazgeçme zamanıdır artık. Bu maç bunu netleştirmiştir.

İkinci yarı ortada Gökhan'ın pas dağıtımını ele alması ve Cenk ile ters kanadın da çalışmaya başlamasıyla işin rengi değişti. Topu Q7 üzerine sağ kanada yığıp sürekli hızlı bir şekilde sola dönerek oyunu değiştirdik. Cenk her top geldiğinde boştu.

Cenk'e helal olsun. Sezon başında beri ilk defa oynaması gerektiği gibi oynadı. Böyle oynarsa yeri tartışılmaz. Yoksa ne olursa olsun Kerim Frei solda oynamalı.

Q7 hiç vazgeçmedi. Ara ara saçmaladı ama skora rağmen oyuna küsmedi. Sinirlenmedi. İşine baktı. Ben bu sene yatar diyordum ama form tutmaya başlasıyla beraber farklı oynamaya başladı.

yilmaz dedi ki...

öncelikle maçın ilk yarısı bittiğinde yaptığım umutsuz yorum için Beşiktaş'tan Cenk'ten Atiba'dan Marcelo'dan, taraftardan özür dilerim, Allah benim belamı vermesin. Bir daha da Beşiktaş'tan umudumu kesersem Sarıspor'lu olayım.

Bu sezonun hikayesini yazacak bi maç oldu. Herkesin yüreğine sağlık. ŞL'de 3-0'dan maç çevirmek bir kaç takımın yapabileceği bişey. İnanılmaz mutluyum.

Kiev alacak o bi puanı, bu sene şans bize dönecek.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

Güntekin reyisin dediği gibi 'zafer inananlarındır'

fidddas dedi ki...

aboubakar icin muthis oldu. onun gibi ozguven ile performans arttiran bir adam icin 89 da 3-3 u getiren golu atmasi muthis oldu.
zaten fizik sorunu yok, sadece forvette tek kalmamasi gerekiyor. cenk, olcay ve omer ile mutlaka sol taraftan desteklememiz gerekiyor. defansi cok ugrastiriyor. destek 3 lusu formunu arttirirsa gol konusunda rahatlayacagiz..
talisca donunce daha da iyi olacaktir.

Zaitsev dedi ki...

Napoli maçı 0-0 bitti. İlk yarı skorundan sonra mucize 2 sonuç ortaya çıktı. Deplasman galibiyeti demek tur demek ve belki de grup birinciliği demek.

Ekrem35 dedi ki...

@yılmaz

Helal olsun valla aldırdın kiev'e o bir puanı :)

Grup birincisi olma şansımız çok yüksek. Şu cümleyi yazdıran taraftarından futbolcusuna hocasına yönetimine hepsine helal olsun.

mactan doneli yarim saat falan, mac biteli de kabaca 2 saat oldu. hala elim ayagim titriyor.

valla futbolcularin emegini gozardi etmek istemiyorum ama bu maci taraftar aldi arkadas. bugun o statta oldugum icin sanirim omrumun sonuna kadar mutlu olacagim :) bu arada 5. hakemin penaltiyi soylemesini saglayan da yine taraftardi. kim ne derse desin vodafone arena besiktas'a ev sahibi olmanin ne demek oldugunu ogretmistir. ve evet, bunu sampiyonlar ligi'nde icerde oynadigimiz 3 maci da kazanamamiza ragmen soyluyorum.

oyuna gelince sanirim cenk tosun hayatinin macini oynadi. gokhan inler de bjk kariyerinin su ana kadarki en iyi performansini sergiledi. tuhaf olan atiba'nin kendi standardinin cok ama cok altinda oynamasiydi. maalesef atiba da, oguzhan da asiri ozguvenin etkisiyle topu ayaklarinda fazla tutabiliyorlar zaman zaman. bugun orta sahada bunun cok cezasini cektik. erken yenilen golden sonra da cok fazla panige kapildik.

her seye ragmen pes etmeyen takim, pes etmeyen taraftar gormek tarifsiz. cok degil, 2 sezon once kirilganliktan olen, yaprak sallansa dagilan takim, sampiyonlar ligi'nde 3-0'dan geri donuyor; olacak is degil... kiev'de kazanirsak diger maca bakmadan cikiyoruz. kazanamazsak da, cok affedersiniz ama tasaklari sagolsun. bugunku mactan sonra bu takima "gruptan neden cikamadiniz" diye kizma hakkini kendimde gormuyorum. ama sunu da soyleyeyim, bu mac buradan donduyse biz bu gruptan cikariz arkadas!

bir de sessiz tezahurat sonrasindaki uclu tarihin en iyi uclusu olabilir. yeni bir desibel rekoru kirilmis olmasi muhtemeldir :)

son soz: su mac ulkenin en iyi takiminin besiktas oldugu gerceginin tartismaya acik olmayacak sekilde teyididir.

fidddas dedi ki...

napoli macindan sonra ;
- yenilirsek avrupa ligi
- berabere kalirsak
- rakipler berabere kalirsa avrupa ligi
- napoli yenerse avrupa ligi
- befica yenerse ikinci olarak sampiyonlar ligine devam
- yenersek
- rakipler berabere kalirsa lider olarak sampiyonlar ligine devam
- rakiplerden biri yenerse ikinci olarak sampiyonlar ligine devam

sampiyonlar ligine devam edersek 1. yada 2. olsak bile E ve ya G grubundan kim gelirse gelsin bir tur daha geceriz ki bu yil icin muthis olur...

ama simdilik onumuzden yiyelim onumuzdeki maclara bakip ligde fazla puan kaybi yapmayalim.
ama sorsan fener macini deplasmanda kaybedip kievi yenelim benim icin uygun. fener macini telafi etmek icin 20 mac daha var digeri tek mac.
o tek mac transferden maliyetlere ligteki diger takimlara psikolojik ustunlukten itibarimiza bir cok seyi degistiriyor...

bu arada 3. golden sonra tribunde dudagimi patlatan arkadas, okuyorsan canin sagolsun :) o degil de, gozlugu zor kurtardim :)

sports guy dedi ki...

Valla cok afedersiniz de bu donus bu sitenin kurucusu gurcan bey'e gelsin. Mac 3-0 oldugunda "ben demedim mi?"cilige hazirlaniyordu, 3 gol susturdu. En son ahaha demekle mesguldu.

Ilk yari bok gibiydik, ama sanssizdik da. Napoli deplasmaninda urettigimiz butun sanslar katmerli geri tepti sanki. Adamlarin kaleyi bulan her girisimi gol oldu.

Ama buyuk takim buralardan cikar. Cikamasa bile o eforu gosterir. Biz eforu verdik. Varsin 1-3 bitsin mac, ben ikinci yari o performansi gordum ya bana yeter.

Bence 3. Bitiririz bu grubu, ama bir besiktas taraftari olarak 7 sene sonra ilk defa katildigimiz bu arenada basimizi dik tutmadigimizi kimse iddia edemez.

Benim acimdan en onemlisi de bu zaten.

YSY dedi ki...

Buraya kadar gelmişken 3. bitirilir mi ya ! Ayıp ! Almamız lazım kiev maçını. Kaybedecek neyimiz var ki. Bugün bu işi yapan takım kievi yenmesi lazım.

Huzeyfe dedi ki...

Esik atlariz demistim bugun kazanirsak -adlayamadi-.
Bence ilk yaridaki problem sadece taktiksel degildi. Sahada Quaresma haricinde maca kafa olarak hazir girmis oyuncumuz yoktu. Atiba'ya inanamadim, Space Jam geldi aklima, yeteneklerini Bugs Bunny calmis gibiydi butun mac.
Ilk yarinin 0-3 bitmesi aslinda baskiyi kaldirdi, taraftarin sahiplenmesi de moralleri yerine getirdi.
Tosic'in sakat sakat oynamasi cok buyuk hata. Ilk deparinda zaten yine sakatlandi. 3. golde ziplamadi bile, Kostas bombos gibi vurdu kafayi.
Sene sonunda A alabilmak icin midterm'den maksimumu kaybetmis sefil ogrenci gibiyiz :)
Finalde koyarsak A duser.

xiyar dedi ki...

macla ilgili yazacak cok sey var da derdim baska. simdi sitenin en altinda eser sahibi hakkinda yorum yapmayin diyor. eyvallah da arkadas, oyle eser sahipleri var ki dayanmak imkansiz. her aklimiza geleni yazmak zorunda miyiz be arkadas. bi yari sabret, bi sezon sabret. okumak zorunda degiliz elbet ya dogru duzgun kelam eden birkac kisi var, onlara geliyoruz, arada bir yigin cer cop.

mac da tam umit aktan'lik mac oldu...

bekkenbaver dedi ki...

Devre arasında taraftar tribüne çağırdı takımı, 8 kişi geldi. Quaresma el kol hareketleri yaparak tünele girdi. Gelmeyen diğer 2 kişiyi maalesef tam seçemedim. Maç sonunda ise tüm takım geldi. Bağcıyı dövmek değil amacım ama 3-0 mağlupken o takımdaşlığı göstermeli herkes, neyse.

Atiba'ya çok baskı yaptılar, her topu aldığında 2-3 kişi sardı etrafını, o da bir hayli top kaybı yaptı. İstatistiklere bakacağım ama ondan önce bu kadar top kaybı yaptığı bir maçı hatırlamıyorum. İnler'in girmesiyle ortasaha toparlandı, attığı çok sayıda uzun top, özellikle Cenk'e, takımı ileriye taşıdı.

Gerçekten, unutulmayacak bir geceydi.

Son olarak, 2-0'ken 3-0'ken stattan çıkanları, yumruklaşanları, isyan eden, küfür edenleri anlayamıyorum. Hoca'nın dediği gibi, bu takım bu günlere bir günde gelmedi.

carlito dedi ki...

maçta arka sıramda bir baba oğul vardı, çocuk 5-6 yaşlarındaydı.. 3-1 mağlup durumdayken çocuğa dönüp "hadi bir gol daha attır" dedim.. "Ben mi attırayım" dedi.. "Evet sen attıracaksın" dedim.. 83. dk 2. golümüz gelince ilk ona sarıldım :) "Bir tane daha attırabilir misin?" dedim, "bilmemki" dedi :) 5 dk. sonra beraberlik golü gelince adeta çıldırdık, ben çocuğu öpüyorum, babası bana sarılıyor :)
bu hayatta yaşadığım en büyük mutlulukların birçoğunun baş rolünde Beşiktaş var.. iyi ki Beşiktaş var!..

carlito dedi ki...

sesim hala kısık, gece eve zor attım kendimi, sabah da zor kalktım.. sanki maçı oynamış gibi yorgunum :)

ilk yarı gerçek bir şoktu sahiden, kimse beklemezdi bu kadarını.. adamlar adeta 45 dk futbol dersi verdi, cl takımı olma tecrübesinin ne demek olduğunu gösterdiler.. onlar taktiksel anlamda ne kadar planlılarsa, biz de o kadar hazırlıksız yakalanmış gibiydik.. aşırı motiveydik ama bu durumda pek işe yaramayan bir şey bu..
ilk 45 dk tribünden görebildiğim kadarıyla kanatlar 4 kere yer değiştirdi! Beck-Adriano solda önlü arkalı oynamalı diyenlerden biri de bendim ama yanıldık açıkçası.. Beck sağ beke, Gönül öne, Q7 sola geçince mantıklı gibi geldi, ama birkaç dk sonra Q7'yi gene sağda, Gönül'ü sol açıkta gördüm!! ee bu kadar çorbaya dönerse iş, ortaya çıkan sonuç da kaçınılmaz oluyor..
ama biraz da şanssızlık vardı doğrusu.. rakip orta saha üstünlüğünü ele almasına karşın çok pozisyon yakalamış değildi aslında, ilk gelişleri gol oldu.. diğer goller de zaten biri müthiş bir uzaktan şut, diğeri evlere şenlik bir duran top organizasyonuydu (bu golde Tosic'in hazır olmamasının etkisi çok net görüldü, hocaya yeterince hazır olmayan oyuncuları oynatmaması noktasında hak verdim.. Atınç olsa belki o kafaları vurdurmazdı)

hakem devre sonunu getiren düdüğü çalar çalmaz kapalının takımı çağırması, tüm stadın oyuncularımızı alkışlaması muhteşemdi.. bu kenetlenmenin değeri çok büyüktü..

devre arası tribünde herkesin hemfikir olduğu şey Cenk'in girmesi gerektiğiydi, hoca da gereksiz yere beklemeden onu ve İnler'i alarak en doğrusunu yaptı.. İnler geldiğinden beri en etkili maçını oynadı, attığı o süper ters uzun toplar Benfica'nın dengesini bozdu.. Gökhan Gönül ilk yarı oynanırken verdiği mücadele ve yaptığı presle alkış alan tek oyuncu olduğu için Cenk girerken onun çıkmasını yadırgadık başta, zira Beck'in hücuma katkısının onun kadar olamayacağı fikrindeydik.. ama Cenk'in nefis golünün ortasını da Beck yaparak herkesi susturdu.. bu kadar mevkii değiştirmesine rağmen standardını bozmayan gerçek bir profesyonel, tam bir takım oyuncusu..

3-2 sonrasındaki dakikalar uzun yıllar unutamayacağımız güzellikteydi.. artık tamamen savunmaya çekilip gardını alarak gelen yumruklardan korunmaya çalışan bir boksör haline soktuk Benfica'yı, eğer o 3. gol gelmese çok yazık olurdu, hak etmiştik..
bu arada o stres içinde, 89. dk öyle bir ortayı yapmak nasıl bir beynin, nasıl bir yüreğin ürünüdür Quaresma? seni çok yerden yere vurduk ama yedirdin bize tüm o lafları, helal olsun sana.. bu maça kadar aksini düşünüyordum ama artık jübilesini bizde yapması gerektiğine inanıyorum..

kazanırsak eşik atlayacağımız bir maçtı, başaramadık, ama eşik atlama fırsatını da yitirmedik.. o şans hala kiev maçı için sürüyor.. eminim ki başaracağız ve bu takım çağ atlayacak..
vodafone arena'nın büyüsünün bozulmaması ve yenilmezliğin sürmesi de altın değerinde.. bütün oyuncularımıza helal olsun, gurur duyuyoruz sizinle...

not: @bekkenbaver
ilk yarı bittiği anda takım tribüne çağırıldı ama takdir edersin ki ilk 11'de türkçe bilen sadece üç oyuncu vardı (Oğuzhan, Tolgay, G.Gönül) diğerleri ne dendiğini anlamıyordu bile.. Quaresma, Beck ve Marcelo'ydu soyunma odasına gidenler, onlar ne olup bittiği anlamadan o üzüntüyle çabucak tünele girmişlerdi zaten.. geri kalanları tribüne yönelten de Gökhan Gönül oldu.. velhasıl burada bir art niyet olmadığına eminim..
bkz. o anın görüntüsü: https://twitter.com/cagdassevinc/status/801494002419859457

YSY dedi ki...

@carlito

Bence orada sol ayağı ile daha kötü orta yapabileceği için rabonayı tercih etti yoksa başka türlü sağ ayakla orta yapamazsın :) Biz görünce büyüleniyoruz ama aslında onun için sıradan bir hareket :) Adam az daha geçen sene rabona ile gol atıyordu bursa maçıydı sanırsam

carlito dedi ki...

@YSY

haklısın sol ayakla o kadar iyi ortalayamazdı, ya trivela yapacaktı ya da rabona.. evet onun yeteneğine göre basit bir hareket, ama o kadar kritik bir anda böylesine rahatlıkla yapabilmesi ne kadar büyük oyuncu olduğunun göstergesi.. işte böyle adamların varsa şampiyonlar liginde iz bırakabiliyorsun..
bu arada rabona ile gol kaçırdığı maç osmanlıspor ile şampiyonluk maçımızdı ;)

yilmaz dedi ki...

@Ekrem35 valla nedense bu maçlarda kiev'in puan alacağını baştan beri düşünüyorum. Benfica'yı yenersek kesin kiev istediğimiz sonucu alacak diyordum, en iyi ihtimal olmasa da, ondan bi sonraki en iyi ihtimal oldu. yapacak bişey yok, belki de yine son maçta küçük ekran kovalıcaz :(

Napoli Benfica ve Beşiktaş'ın aynı grupta olması da futbolun cilvesi. 5. maçlar sonunda henüz yenilmemiş olmamıza rağmen halen daha 3. olmak, yenilgi halinde elenecek olmak bence grubun dengesinden kaynaklanan bi durum. Kuralar çekildiğinde böyle bir endişem vardı. Büyük bir takımın alıp yürümediği gruplarda böyle sonuçlar olabiliyor. bu grubun birinsini max 11 puanda olabilir, 10 da olabilir :P

diope dedi ki...

selam beyler akşam maçtaydım, maç için diyeceğim tek şey bu tolgay ne iş yapar? aranızda bir arkadaş desin liverpol maçı dışında bu adam ne başarmış yada takıma ne katmış. tüm taraftar çıldırdı. zaten abobakar için hiçbirşey demiyorum. ömeri oynatsak onun yerine daha çok gol atar. cenk hayatının oyununu oynadı bana göre. q7 istediğim gibi, oynadığı oyunun üstüne koyarak oynadı. istatisklerde atibanın pas yüzdesi %95, en çok paslaştığı adam oğuzhan 23 kere pas atmış. üzüldüğüm nokta ilk yarın benficanın forvet ve defansı arasında 30 metre varken neden biz uzun toplar yada ileriye kanatlara koşu yollarına top atmak varken aramızda paslaştık, üzücü çünkü ikinci yarı bu dediğimi yaptılar ve goller geldi. neyse benim anladığım futbol bu kadar, umarım yanlış bir laf etmedim.

Bulut abime selam ederim, çok saol abim :)

not: maç istatisikleri için
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2017/matches/round=2000783/match=2019357/match-info/index.html

bekkenbaver dedi ki...

@carlito tüneli gören tribündeydim, Quaresma'nın el kol hareketleri yaparak tünele girdiğini net olarak gördüm. Kime niye, neden yaptığını bilmiyorum tabii ki. Dediğin gibi de olabilir TR vs. bilgisi anlamamışlardır ama Quaresma artık yıllardır burda, tezahüratların anlamını biliyordur kanımca.

YSY dedi ki...

@bekkenbaver

Benficaya bi kıllığı olmasın ? Sonuçta lisbonlu :)

carlito dedi ki...

@bekkenbaver

ben de günay üst 420. bloktayım, Q7'nin el kol hareketlerini ben de gördüm, neye yönelik olduğunu bilmiyorum ama bizim taraftara yönelik olduğunu düşünmek en mantıksız şey olur.. soyunma odasına 3-0 mağlup gitmek bir şeylere sinirlenmiş olmak için yeterli bir sebep, muhtemelen portekizce "hay mk böyle işin" gibisinden bir şeyler diyordu :)
tribünün çağırdığını da anlayabileceğini zannetmiyorum, burada türkçe bilen oyunculara iş düşüyor, kulakları hep tribünde olmalı ve çağrıldıklarında takımı toparlamalılar hemen.. gökhan gönül'e bravo bu konuda..

Yorum Gönder

Ara