.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ekim 2016 Perşembe

STSL 09 Gençlerbirliği - Beşiktaş


Tarih:  28 Ekim 2016 Cuma 20.00

Stadyum: 19 Mayıs Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Alper Ulusoy ( BJK 2G 0B 0M / GB 2G 0B 2M)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Ferhat Görgülü , Marko Milinkovic , Cosmin Matei / Caner Erkin , Oğuzhan Özyakup (Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -


Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

49 Yorum:

fidddas dedi ki...

bu yıl hem alternatifli kadro olduğu için hem sakatlıklar sebebiyle hem de daha oyun düzenimiz hala oturmadığı için kadro her maç öncesinde merak konusu.
skor tahmin eder gibi kadro tahmin ediyoruz, geçen yıl en fazla 2 oyuncu değişir ve hep aynı diziliş ve oyunla oynardık.

benim kadro tahminim :
fabri
gg marcelo tosic adriano
atiba
tolgay necip
abou talisca ömer(Olcay)

tahminimce ilk yarı oyunu tutup ikinci yarı q7, Cenk, Olcay, oğuzhan 4 lüsünden biri ile sonuca gitmek isteyebilir hoca.
oğuzhan sakatlıktan sonra bir iki maça sonradan girmiş olsaydı bu maç 11 başlayabilirdi. riske edilmeyecektir.

beck, q7, oğuzhan ve inler napoli maçı da düşünülerek kullanılmalı...
ayrıca marcelo ya da tosicten bir bu maç sarı kart görsün. ikisi aynı anda değil sadece biri :)

0-2 alırız diyorum.




carlito dedi ki...

normalde son antalya maçı 11'ini değiştirmezdi bence hoca, ama salı günkü Napoli maçından dolayı muhtemelen rotasyona devam edecek.. kadro tahminim fidddas ile aynı.. keşke Oğuzhan 11'de başlayabilecek olsaydı, ama ikinci yarı büyük ihtimal girecektir..
hem tosic hem marcelo'nun sarı kart sınırında olduğunu düşünecek olursak birinin cezalı duruma düşmesi için uygun bir hafta olduğuna da katılmamak mümkün değil.. zorlu haftalar öncesindeki bir iç saha maçında eksiklikleri hissedilmez..
tam 1-0 olsun bizim olsun türünden bir maç, ama skor tahminimiz elbette 6-4 Beşiktaş ;)

Basar dedi ki...

0-1 olsun bizim olsun!

Zaitsev dedi ki...

@ carlito

Napoli maçının içeride ve 2 maç arasının 4 gün olması sebebiyle rotasyon işine gireceğini zannetmiyorum hocanın.

Oğuzhan'ı da 2-3 idmanla 45 dakika oynatmakta sakatlığa davetiye olur. Gençler'in zemini de sakatlık için uygun.

Cenk harici Antalya maçı kadrosu olur. Tam Kerim'lik maç olur gibi geliyor.

carlito dedi ki...

rotasyon dediysem kadronun çoğu değişir anlamında değil.. iki üç değişiklik olabilir, örneğin Quaresma'yı ikinci devreye bırakıp Ömer'le başlarsa şaşırmam.. belki bir Olcay sürprizi de yapabilir.. Kerim'i oynatacağını pek sanmıyorum.. Oğuzhan'ın da 45 dk değil en fazla 20-25 dk oynayacağını tahmin ediyorum..

F.N. dedi ki...

Oğuzhan ve g.inler'in kadroda olmadadiginda orta sahamiz atiba-necip-tolgay olmasi kesindir. ileride ki üçlüde de q7 ve abu.yu keseceğini düşünmuyorum s.gunesin 3.tercihinde talisca yerine cenk diye düşünüyorum

BurkayJK dedi ki...

Oğuzhan ve Gökhan İnler'in dışında, Atiba ve Ömer de kadroya alınmamış. Sakatlık yokmuş, hoca tercihiymiş. Hepsini anlarım da herhangi bir sorun yoksa Ömer neden götürülmez anlamıyorum.

Neyse bu maç berabere biter, kazanmaya yakın taraf biz oluruz.

BJK4EVER dedi ki...

Cogu kisi Aboubakar'i kanada koyuyor ve oynamasini istiyor sanirim, ama sicak bakmayan tek benim galiba.
Hala bizim icin yetersiz (ve ozellikle sistemimize uymayan) bir oyuncu oldugunu dusunuyorum. Kanatta oynamak icin de yeterli top teknigine sahip degil bence.
Attigi gole lafim yok, ama anca vasat bir hucum oyuncusunun yapacagi basit hatalari yine yapti;
- ilk yaridaki net pozisyonda kalecinin ustune giden ciliz kafa vurusu
- ilk yarida kaleyi cepheden gorup koseye yavas ve kotu bir sut birakmasi
- ikinci yarida kale sahasinin onunden havaya dikmesi
- ilk yarida quaresma ile verkaca girip topun basit gelmesine ragmen cok kotu bir pas vermesi
Kendisi ile ilgili teorim su; futbol tanrilari isim ve goruntu olarak arkadasa bir Drogba, Yeboah havasi vermek istemis. Ama bunu yaparken top teknigi ve yetenek olarak Veysel Cihan seviyesini uygun gormusler. Ama bunun asiri buyuk bir haksizlik oldugunu dusunup kendisine her mac 3-5 dakikaligina Ibrahimovic'e donusme jokeri vermisler. Ki arkadas da mac boyu Veysel Cihan kalitesinde top oynayip 3-5 dakikaligina Ibrahimovic'e donusuyor. Attigi gol ve yaptigi elastico da joker hakkini kullandigi anlardi sanirim. Napoli macinda attigi goller keza oyle.
Ha, bence mutlaka oynasin; ama yirtici forvet olarak sal stoperlerin arasina, bogussun, top tutsun, takimi rahatlatsin, Talisca'ya alan acsin.
Zaten ideal 3'lu de boyle oynamali bence. Aboubakar ucta, Quaresma serbest olarak kanatlarda, Talisca da diger kanatta 2. forvet olarak. Tipki Antalya macinda 2. yarida 4-4-2'ye dondugumuzde Talisca'nin top bizdeyken sahte 9, top rakipteyken sol aciga donmesi gibi. Orta alandaki 3'lu bozulmayacak galiba.
Muhtemelen Oguzhan oynamaz, orta alanda Talisca'yi bu rakip karsisinda kullanmaz. Tolgay ve Atiba'nin yaninda Necip veya Inler oynar. Defans zaten belli (Beck-Gonul rotasyonu olabilir). Forvet hattinda da Quaresma-Aboubakar-Talisca oynar, oynamali da. Acikcasi cok fazla rotasyonun gereksiz oldugunu dusunuyorum, hele ki rakip deplasmanda Genclerbirligi ise ve bir sonraki mac 4 gun sonra ic sahada ise.

BJK4EVER dedi ki...

Cok cok garip tercihler harbiden, simdi gordum. Hem Atiba hem Gokhan'in olmamasi garip. Necip sakatlanirsa onlibero yok. Hatta Adriano sakatlanirsa rotasyon baya garip bir hal alir.
Gokhan'in sakatligi yoksa hem Atiba hem Gokhan'in olmamasi cok garip olmus bence.
Omer'in olmamasi da garip. Kulube katkisiyla bilinen ve CL'de oynayamayacak bir oyuncu. Nasil alinmaz hayret ettim.

Barreto dedi ki...

18 kişilik kadronun açıklamasını merak ediyorum, ilginç hakikaten.

planck dedi ki...

ömer ve inler sakat ozzy hazır değil atiba rotasyon imiş

carlito dedi ki...

Gökhan İnler'in zaten sakatlığı tam atlatamadığını ve oynamayacağını biliyorduk, sanırım Atiba ve Ömer de bazı ufak tefek sakatlıkları olduğu için alınmadılar.. yoksa 18e alınmamaları mümkün değil.. hadi Atiba'yı dinlendirmek istesi diyelim, niye 18'e alınmasın? Ömer desen cl'de bile yok zaten..
ancak günlerdir bu maçta süre alacağı söylenen Oğuzhan'ın götürülmemiş olması ciddi anlamda canımı sıktı.. bu maçta biraz takıma ısınıp Napoli maçında daha fazla oynatılır diye umuyordum.. ne bitmez sakatlıknış bu arkadaş, ne zaman izleyebileceğiz bu adamı biz? ligde kaçırdığı 4. maç olacak, cl'de salı günü oynamazsa 3. maöı kaçıracak.. geçen sezonun yıldızı olan adamımızdan bu sezon hiç yararlanamadık nerdeyse!

neyae bundan sonra maç kafilesi belli olmadan 11 tahmini yapmamamız gerekiyor sanırım.. mevcut şartlardaki tahminim;
Fabri G.gönül Marcelo Tosic Adriano Necip Tolgay Quaresma Talisca Aboubakar Cenk

bu arasa Aras nihayet 18 kişilik kadroda :) bakalım süre alabilcek mi.. son haberlerden sonra daha çok çekindiğim bir maç oldu, bir şekilde 3 puanı çıkartabilirsek ekstra sevineceğim sanırım!..

cochise dedi ki...

Ben bu maçtan çok net çekiniyorum. Puan kaybının çok olası olduğunu düşünüyorum. Kadroda eksiklikler bir tarafa doğal bir konsantrasyon eksikliği de olacaktır. Rakip de ligin en dişli takımlardan.
Hayırlısı olsun bakalım

Napoli galibiyetinden sonra hocanın önceliğinin CL'ye kayması anlaşılabilir bir tercih bence .

Bu orta saha ile bu maçı geçtim herhangi bir maçı kazanmamız çok ama çok zor. Takımda en fazla rekabetin olacağı yer diye bakıyorduk şimdi merkeze yazacak 3. adam yok , nasıl iş anlamıyorum .

Hoca Beck'in sol bek performansını ölçmek isteyebilir , Adriano'yu merkez 3'lüden birine yazabilir . Pek maceraperest bir adam değil gerçi .

Valla 1-0 olsun bizim olsun derdim ama gol yeme ihtimalimizi çok yüksek görüyorum .

planck dedi ki...

Katılıyorum puan kaybı çok büyük olasılık. Ayrıca ozzynin sakatlığında sanki başka bir olay var. Hiç bir yerde görmedik sakatlandı 3 hafta oynayamayacak diye.

Ekrem35 dedi ki...

Kadro haberlerini yeni gördüm. Puan kaybının gelme olasılığı çok yüksek. Bunum sebebi asla g.birliği olamaz bunun nedeni hoca dahil herkesin aklının napoli maçında olması.

Hepimiz 1-0 a razıyız. Hiç oyun falan umrumda değil. Ankara soğuğu, ankaradaki sert ve bozuk zemin vs. Tek korner atmadan falan hiç farketmez yenelim yeter.

beagle dedi ki...

Kadronun iyi yanı çok da yapacak tartışacak birşey olmaması. Şenol Güneş Quaresmayı dinlendirmeyip Cenk veya Olcay'ı da 11'de muhakkak kullanacaktır.

Beklediğim Kadro:
Arka 5
Necip - Tolgay
Quaresma - Talisca - Olcay(Cenk)
Abu

Hamle oyuncuları: Cenk/Olcay, Kerim, Aras

Macera aramazsak, moral kondüsyon ile bu kadro yener diyorum. Çözülme riskimizi opsiyonlarımızın çok olduğu, 11imizin net olmadığı zorlu maçlarımızda görüyorum. Inler-Atiba-Adriano orta sahası daha çok korkuturdu beni.

sports guy dedi ki...

Ilk maglubiyet kadikoy deplasmaninda gelir diye dusunuyodum ama sanirim bugun yolda. Hayirlisi, ne diyelim. Alt banko, 0-1 gol plasesi olur. Hos, en son boyle dedigimde konya ile 2-2 kalmistik o da ayri konu :)

cochise dedi ki...

Umarız şaşırırız ama oyunu alacağımız bir maç olmayacak muhtemelen. Bu durumda ancak oyun içinde var olabilen Olcay yerine oyunun içinden bir türlü oynayamayan ama maçın bir anında beklenmeyen/bireysel bir iş yapabilecek Kerim oynamalı mutlaka. Ya da 2 forvetle sahada olmalıyız. Oyuna falan gerek de yok bu maç için, skoru alalım yeter ..

Barreto dedi ki...

Tam Necip'e göre maç. Anadolu'da didişme, gürültü - patırtı. Puan kaybı sorun olmaz.

Basar dedi ki...

Yenilmeyiz. Hatta bir tane sıkıştırırız gibi hissiyatım var. Kerim gecen yıl aldığı gibi yine puan alabilir bize. Tabi ki mantık Bambaşka seyler söylüyor.

Coolio dedi ki...

Son yılların en geniş/derin orta saha kadrosunu kurupta ilk 11'e Necip ile başlamak nasıl bir talihtir?

Neyse genel görüşün aksine sıkıntı yaşamadan maçı bitireceğiz. Talisca 10 dk dahi şasn bulsa bir golü var. Bir de Marcelo'ya gol yazıyorum ekstradan.

Coolio dedi ki...

@BJK4EVER, Aboubakar betlimlemelerin çok başarılıydı gerçekten.
Elastico yapan, Antalya'ya o golü atan adam nasıl diğer pozisyonları o şekilde kaçırır bir açıklaması yok. Yani olay kaçırmasında değil o şekilde vuruşlar yaparak kaçırması. Neyse benim fikrim zaman içinde onları da kaçırmayacak bir hale gelecek.

planck dedi ki...

çocuklar 90+3de muhammed enesin golüyle 1-1 yapmışlar. aynısı akşam cenkin golüyle olur. şampiyonluk oranı da 1.8den 2.2ye çıkmış, caner sakatlandı falan diye herhalde.

JimmyLue dedi ki...

Atiba'nın kasığında küçük bir problem varmış fakat asıl amaç Napoli maçı imiş, o yüzden minik oğluyla Tesislere yeni yapılan Spa'nın havuzunda takılacakmış.
Barreto'nun bahsettiği gibi tam Necip'lik kargaşa maçı. İçimdeki his Abou Gençler defansı ile kavga ederken Talisca yazacak diyor; fakat Ati-Inler'in yokluğunda önde Cenk oynarsa çok yumuşak kalabiliriz. Bu maç şampiyonluğun kilometre taşlarından biri, CL öncesi moral ve özgüven açısından çok önemli. Umarım pis Ankara soğuğu maçı da soğutmaz..

fidddas dedi ki...

bu akşam olcay yazar bi tane... diğerini ise cenk ya da q7 atar...
0-2 de ısrarcıyım. 0-2 olsa bile çok zor maç olacak..

Hidayet dedi ki...

ulan napoli'ye saklıyorsan q7'yi de saklasana . adam 33 yaşında, avrupa şampiyonası, sonra sezon öncesi kampına katılamadan lig , aralarda tekrar milli takım.. bitti lan adam. biraz da bu adamı dinlendir. q7 sakatlanırsa biraz zor gidersin rakip kaleye. yazık lan adama. oynat kerim'i, aras'ı bu maçta

du, levande dedi ki...

11de stoperler dışında 1.80 üstü sadece Talisca ve Cenk var. Umarım kornerlerde önemli bi sıkıntı oluşturmaz bu durum.

beagle dedi ki...

Eslemi bugun oynatmayacaksan kapa genc takimlari.
Necip sakatlaninca capraz bagdan donen adami koyup, yilin en iyi adami dahil 2 adama yer değiştirmek nedir ya? Bu sene hocayi anlamiyorum.

cochise dedi ki...

Talisca'yla Gökhan içip çıkmış bu maça sanırım. Başka bir açıklama bulamıyorum. Böyle bir şey bekliyorduk ama bu kadar abuk bir gol değildi aklımızdaki. Neyse zaten puan kaybını baştan yazdığımız için sakince izleyelim maçı

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

bu maçtan umut yok. rakip ters, takım oyunu 3. bölgeye yıkamıyor, birde üstüne yugoslav faulleri.

cochise dedi ki...

Bizim de sonunda "ne seninle ne sensiz" tadında bir oyuncumuz oldu. Talisca bırakın oyuna az katkı vermeyi, bilakis oyunu çok bozuyor ama her maç 2 gol atsa şaşırmazsın. Hadi at da şaşırmayalım delikanlı :)

beagle dedi ki...

Olcay cikinca az. Bi de Cenkin yerine futbolcu koysak.derken kacirdi...yuh be

turgay dedi ki...

Cenk normalde pas vermez pas veriyor en olmadık yerde. Q7 yapar bunu normalde ama gelgelelim ondan daha istekli adam yoktu sahada. Elimize gelen maçı kaçırdık. Zorlu fikstüre girerken buradan alınacak 3puan mesaj verebilirdi adamlar her türlü alıyor denebilirdi rakiplerde. Yazık oldu. 1 suçlu orta saha getirmeyen Şenol hoca 2de fabri. Bunları yapmayın abi biraz düz düşünün işinizi yapın başka bişey yapmayın

cochise dedi ki...

en kötü maçımızda bile dünyayı kaçırdık. Şenol hoca içine yossi kohen kaçmış gibi (bu geyiği yapmiim dedim ama dayanamadım) takılmaya devam ediyor. Cenk Almeida özlemimizi giderdi. Fabri Günay'a selam çaktı. Aboubakar bi Messi bi Ayman gibi oynamaya (çok net faydalı oynadı) Quaresma tekte oynadığı her an asist yapmaya devam ediyor. Talisca 20 gol+asist yapmalı ki anlamlı olsun demiştim sanırım bunu yapacak. Bir şekilde bu adamdan nasıl faydalanacağımız bulmalıyız. İstisna yetenek, ama sahada olan bitenin hiç farkında değil.

Kolayca şampiyon olacağımıza dair hislerimde azalma yok ..

Lig bi tarafta dursun Şampiyonlar Ligi'ni koyalım ..

Cochise'la da konuşuyorduk da, Şenol Hoca Mustafa Denizli tadı vermeye başladı. Necip'in yerine adam koyacağız diye 3 tane insanı mevkisi olmayan yerde oynatmak nedir ya? Marcelo'yu önce çıkar, Rhodolfo'yu al devam et ki zaten ikinci yarıda onu yaptık. Eh, yapmadığımız kısımda da golü yedik.

Fabri şu çıkışlarda kendine fazla güveniyor, golde de net hatalı da, Rhodolfo'nun tam Fabri gelirken kıçını dönüp bizimkini düşürmesi tuzu biberi oldu zaten.

Neyse, geçen sene de saçma bir kadro tercihiyle 1 puan bırakmıştık Ankara deplasmanında ikinci yarı kurtarıp. Hoca totem yapıyor olabilir. GS'den de puanı geri düşüp aldık zaten. Sonumuz da benzesin inş.

Ha unutmadan, Quaresma bu seneki en iyi maçını oynadı.

Hocanın işini kolaylaştıran bir maç oldu aslında ilerisi için:

1. Quaresma Aboubakar Talisca'yı sahaya sal, 4.yü kafana göre seç.
2. Tosic'i dünya yansa stoperden kaydırma.

Ortasaha için olan alternatifler zaten akıllı oyuncular olduğu için birbirini bulur elbet.

Şu kadronun şampiyon olmaması için hocanın büyük saçmalaması lâzım. Şimdiye kadar uğraştı ama takım zorlaya zorlaya dengesini buluyor.

Unknown dedi ki...

Oğuzhan olmadan Olcay'ı 11'e değil 18'e bile yazmayız artık ama hatanın esas büyüğü adriano'nun ilk yarı kesik başlı tavuk misali ortasahada koşmasıydı. Koca ortasahada top kesme yeteneği adam olmayınca ilk yarıyı çöpe attık, neden biz marcelo'yu donk gibi kullanmıyoruz diye düşünen tek ben değilmişim ki maçı 45 ile 70 arasında marcelo yoruluncaya kadar rakip kaleye çol güzel yıktık. Ama ilk yarıyı yine çöpe atmak kötü oldu, ekşide de yazdığı gibi 3 puanın birini cenk diğerini fabri kaybetti.

BurkayJK dedi ki...

Fabri'nin bizi yakacağı maç bu maç olmuştur umarım. Bir daha böyle bir gole sebebiyet verirse çok büyük tepki toplar ve hatta bir süreliğine kulübeye dönebilir, benden söylemesi. Şöyle salak goller yeyince, maçları sessiz izleyen ben, küfür etmeden rahatlayamıyorum. Elime geçen şeyi duvara fırlatasım geliyor valla. Hiç tahammülüm yok böyle hatalara.

İkinci yarı beklediğimden iyi oynadık. Cenk pas vermek yerine orada golü yapmalıydı. Orada onu gol yapamıyorsan bu takımın birinci forveti olamazsın zaten.

Maç öncesi, "Neyse bu maç berabere biter, kazanmaya yakın taraf biz oluruz." demiştim ama kaçan galibiyet üzdü. İkinci yarıdaki oyun galibiyeti hakediyordu.

Unknown dedi ki...

+ altyapıda bir tane daha Necip seviyesinde genç yok mu acaba? Hayır Necip seviyesinde adam dahi çıkartamıyorsak neden altyapı takımı var ki?

beagle dedi ki...

Abi bu maçtan sonra Talisca'yi kaleye uzak oynatmayi, frikikleri başkasına attirmayi falan bana kimse aciklayamaz. Adam yaziyor işte.Kalan salaklar oynayacak diye yerini degistirip duruyoruz. SS'nin kralini almisiz. Yaz tahtaya, oynama işte

Cenk ve Abu gibi hücumda tek hücreli beyinli iki adam çekilir eziyet değil.
Zaten Cenk bence artik Olcay sinifinda.Zorunda degilsen kullanma... Abu en azindan yardiriyor, kalça atiyor.

Geçen hafta Q7 Abu Talisca forvet 3lusu netlesmisti. Kullanmadik. Gördük ne olduğunu.

planck dedi ki...

Maçı yarım yarım izledim. Ben daha uyuz bir şekilde berabere kalırız sanmıştım yani ilk yarıdaki gibi oynayıp duran toptan fln gol bulup 1-1e bağlarız gibi. Ama ikinci yarı baya iyi yüklendik, cenk yerine gomez olsa rahat 3e gidebilecek maçtı. Talisca sosa+gomez bölü iki kadar gol ve asist yapar. Q7yi ilk defa bu kadar beğendim baya baya top ezmeden yararlı oynadı. İkinci yarı oyun 70m de oynanmaya başlayınca atibasızlık çok koymadı ama mercelo çabuk yoruldu. Yine de defanstan çıkarken dikine baya iyi paslar attı. Ortasahada top yapamadığımız maçlarda modern futboldan kopup 5 hücum 5 defans halinde oynadığımız maçlar avantajımıza oluyor bence. Tosiçin sarı görmesin yerinde oldu. Talisca zaman zaman geriden top alıp verkaçla gitmeye çalıştı ama kısa pas şiddetini ayarlama konusunda sıkınıtılı.

Hidayet dedi ki...

yine yeniden güçlü takımlara karşı ilk 11 de başlamayan olcay-cenk ikilisi ile başlanıp çöpe atılan bir ilk yarı.. yine yeniden 46. dk da oyundan çıkan olcay..çok mu zor amk aboubakar-talisca-quaresma üçlüsünü koymak, ama olmaz.. bu bebeler oynayacak ille de , küserler yoksa. bu arada lig sonuna kadar beşiktaşlılar olarak cenk tosun'dan nefret edecez herhalde. kaçırdıklarıyla değil, kendini atması, hakemle sürekli didişmesi, kendine güvensiz psikolojisi. ligin ikinci yarısında , o gomez'in çok kolay gözüken, kolayca plase ile bırakıverdiği vuruşları, asla ne cenk ne aboubakar yapamaz. şu 45 dk lık adam varken, cidden acıyorum kerim'e, aras'a. hadi kerim arasıra oynuyor, aras forma yüzü göremedi. cidden yazık.

delgado dedi ki...

Quaresma'yı herkes beğenmiş de;

1) Skor 1-1'ken içeriye koşu yapan Tolgay'a veya o koşuyla demarke kalmış Cenk'e pas vermeyip kaleciye rahat kurtarış yaptırdı
2) Cenk'in karşı karşıyayken gereksiz şekilde attığı pasa yetiştikten sonra GB savunması hala geri koşamamış ve az kişiyken topu hemen Tolgay'a aktarmak yerine 10 saniye köşede çalım deneyerek pozisyonu neredeyse Cenk kadar katletti
3) Son dakikalarda ceza sahasında iki forvet+Talisca var ve GB savunması yine az kişiyken gitti saçmasapan bir şut attı

yani asisti yapmış olabilir ama en az üç net gol pozisyonundan da onun yüzünden olduk.

Daha Talisca, Adriano, Rhodolfo, Cenk gibi akıl yoksunu oyunculara girmiyorum. Beşiktaş'ın oyuncuları bunların hiçbiri olamaz. Gene iyi futbol oynuyoruz bu akıl yoksunu arkadaşlarla.

QuaresmA dedi ki...

2 veya 3. haftada birkaç haftalık örneklemle Olcay istatistiği ile Q7 istatistiklerini kıyaslayan arkadaş buralarda mı yahu?

QuaresmA dedi ki...

Abi Talisca'dan gol atması dışında hiçbir şey beklememek lazım. Al ver, asist, oyuna diğer açılardan katkı falan yok. Alex tipi, Rivaldo gibi SS pozisyonuna koy ve sadece gol bekle. Ama tabi günümüzde böyle bir oyuncu oynatmanın gedikleri de oluyor.

Hidayet dedi ki...

@QuaresmA

sadece geçen yıl gol/asist istatistiklerini kıyaslasalar yine quaresma'nın asisti 2 fazla idi, fakat onlar "son 5 maç" gibi garip kıyaslamalar yapıyorlardı, olcay'a yarasın kıyas diye.. quaresma takımla sezon öncesi kamplara katılamamasına rağmen, malum avrupa şampiyonu oldu "sirk topçusu" .

halen bazı arkadaşlar istiyor ki , quaresma hep benim dediğimi yapsın. gerçekten ilginç. hiç şut çekmesin, hep benim istediğim adama asist yapsın, insiyatif almasın ,hata yapmasın. adam iki asistine rağmen napoli maçının en kötüsü seçilmiş, sanırım kiev maçında da en kötüsü. gol /asist varmış ,fakat oyununu beğenmemişler. e birader, sizin olcay sevginiz zaten gol/asist e dayanmıyormuydu. ne zaman olcay'ı beğenmediğimizi söylesek, bize istatistikleri söylüyordunuz. işte katkısı diyordunuz. geçen sezona da böyle başladılar, sonra "yanıldık valla eheueheuehe" dediler. fakat sezona yine aynı kin ile başladılar.

quaresma, eğer beşiktaş uzun oynamıyacaksa takımı ileri taşıyan tek oyuncusu, onun için hoca da herkesi dinlendirirken onu dinlendiremiyor, yaşına, sürekli milli takıma gitmesine ve sezon öncesi takımla kampa katılamamasına rağmen. bu adamı seviyorum, çünkü, yok ortasahada ozzy oynamazsa oynayamaz, sol bek 2 ye 1 yapmazsa oynayamaz, ileride cenk olmazsa oynayamaz, uzun oynanırsa oynayamaz... oyuncuları gibi değil ,takımın %50 si değişir , yine çıkar oynar, asistini yapar. korner-frikik atar, adam eksiltir eskisi gibi çok iyi yapamasa da.. eksiltmeye çalışır, faul alır. maç seçmez , cl de gol/asist yapar ..öyle ligin ilk çeyreğinde istatistik yapıp , sonra kaybolan (bu sene o da yok ya) adamlar gibi değildir.

QuaresmA dedi ki...

@ hidayet

Puanlama konusunda haklısın. Gerçek fikri olarak Q7'ye düşük puan verenlere lafım yok. Bu puanlamalar bir gösterge değil ama her maç karne postuna gelip de adama 1 puan vermek için tüm anketi yapanlar varmış gibi hissediyorum. Neyse karne rakamları aldatıcı olsa da bir geçerliliği yok elbette ama bu da bir gerçek yani.

1.5 sezondur benim de anlatmaya çalıştığım mevzulardan biri de Q7 istatistiklerinin önemli kısmının ya önemli maçlarda geldiği, ya da önemli istatistikler olduğu. Önemli istatistikten kastım; takıma beraberliği getiren, 1 farkla öne geçiren falan istatistikler olması. Takımda rakamlarının direk puan olarak en yüksek dönüşü olan oyunculardan biriydi geçen sene. Bu sene sanırım bu anlamda birinci.

Eleştirilerin bir kısmına katılıyorum ama 100% takım oyunu bu tip oyuncuları sıradanlaştırır.

Yorum Gönder

Ara