.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Ekim 2016 Perşembe

STSL 08 Beşiktaş - Antalyaspor


Tarih:  23 Ekim 2016 Pazar, 19.00

Stadyum: Vodafone Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Barış Şimşek (BJK 14g 6b 3m - AS 10g 3b 6m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Oğuzhan Özyakup / Mbilla Etame , Rıdvan Şimşek

Cezalı Oyuncular : - / -

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

77 Yorum:

fidddas dedi ki...

napoli maçı sonrası dikkat edilmesi gereken bir maç.
kadro beklentim
fabri
gg rhodolfo tosic caner
oğuzhan atiba inler
aboubakar cenk talisca

sonradan oyuna girmesini beklediklerim, ömer, olcay, kerim.

bu maçı konsantrasyon problemi yaşamadan taraftar desteğiyle geçip bir hafta dinlendikten sonra gençler deplasman napoli ev ve trabzon ev oynayıp son milli maç arasına gireceğiz.
gençler deplasmanı napoli maçı öncesi zor olacak. trabzonun ise biz karşı koyabileceğini sanmıyorum.

milli maç arasından sonra ligin ve grubun kaderini belirleyecek maçlarımızı oynayacağız. umarım fazla milli vermeyiz. bu ara sonrasında ne oynayacağımız da netleşir artık.


skor tahmini 3-1

carlito dedi ki...

açıkçası pek de çekinmediğim bir maç.. Rıza hocanın takımları öyle kolaylıkla hezimete uğratılabilen takımlar değildir genellikle ama daha yeni geçti takımının başına, çok etki edebileceğini sanmıyorum.. minimum 3 gollü bir galibiyet beklentim var..
asıl çekineceğimiz maç bir sonraki hafta cuma günü oynayacağımız gençlerbirliği maçı olacak.. her ne kadar deplasmanlarda iyiysek de, gs'nin de zorlandığı bu maçın kolay geçebileceğini hiç sanmıyorum..

bu haftaki kadro beklentim:

fabri
g.gönül marcelon tosic caner
atiba oğuzhan(inler)
cenk(ömer) tolgay talisca(Q7)
aboubakar

emin olmak zor gerçekten, ama Oğuzhan iyileşmişse oynatır herhalde.. yoksa İnler oynar.. Tolgay'ı kesmesini veya yerini değiştirmesini beklemiyorum.. Quaresma'yı dinlendirmesi ve Talisca'yı kullanması muhtemel.. forvette de hazır golünü atmışken Aboubakar'ı tercih edecektir..
geçen sezonun ilk yarısındakine benzer bir Antalyaspor maçı olması dileğiyle diyelim..

Basar dedi ki...

Bu maç tam 6-4 bitecek bir maç.

Napoli sonrası konsantrasyonu bozmazsak maçı seyirci baskısı ile alırız. Yine de hiçbir maç kolay değildir, konsantrasyon gerektirir.

Ünlü Türk spor filozof imparatorunun deyimiyle "kendinize gelin burdan sahaya kadar" şeklinde çeki düzen vermek gerekir.

Bunun dışında, Kayseri maçındaki dizilişi tekrardan görmeyi umuyorum. Taze kan olması açısından Cenk, Özer ve Talisca ilk 11'de sahaya sürülebilir.

sports guy dedi ki...

Su macin icerde olmasi cok iyi, deplasman olsa net puan kaybi yazardim.

Hoca uzerinden tahmin yuruteyim, bu macta cenk 11 cikar abou yerine. Olcay da 11 cikarsa sasirmam. Quaresma'yi dinlendirmek isteyecektir, oraya da talisca yazilirsa kadro cikar.

Kalani sakatliklara bagli. Inler/ozzy/tolgay uclusunden en saglikli olanlari oynar.

Basar dedi ki...

Adetten olsun:
fabri
g.gönül marcello tosic caner
atiba oğuzhan(inler)
cenk tolgay talisca
ömer

planck dedi ki...

Ozzy bu maçta da oynamaz, gençler maöında sonradan girer. Ozzy sahada yokken olcayında olmaması gerekir. Talisca 11 çıkar. Bence böyle maçlarda kerim ve arasa da 11de şans vermek lazım. Yorgun ve olası aşırı kendine güvenli takımın içinde gole yakın kendini göstermek isteyen adamlar olması iyidir. Olmazsa değiştirilir.

JimmyLue dedi ki...

O kadar güzel bir geceydi ki; ne Napoli polisinin maç öncesi çektirdiği 3 saatlik otobüs çilesini, kemerlerimize kadar toplayıp götürmesini, ne Quaresma'nın mütemadiyen ezdiği topları, ne Caner'in uyuyup arkaya kaçırdığı adamları, ne Napoli'nin bitmek bilmeyen baskısını, ne kafamızda patlayan ses bombalarını, ne de kel rus hakemin saçma sapan kararlarını umursadık. 30 yıldır deneyimlediğim/içinde bulunduğum en iyi deplasman tribünü ve bence alınmış en şahsiyetli galibiyetlerden biriydi Napoli..

Maçı tekrar izlemedim, muhtemelen yazılacak çok şey var fakat Marcelo performansı muazzamdı. Şenol Güneş'in gol yedikten sonra orta saha çıkarıp Cenk'i uca, Abou'yu sağ kanada çekmesi ve sonrasında hem takımın hem de Abou'nun performans olarak reaksiyon vermesi (özellikle defansif) sıradışıydı. Aynı şekilde pek de umulmayan Necip performansı(iyi kesicilik, topu uzun-kısa oyuna sokmada başarı, alan daraltma vs) gecenin sonuna çilek olarak kondu.
Eleştirilecek çok şey var fakat şu an yeri değil. Haftasonu maçı erken koparabilirsek sonrası şölen olsun!

cochise dedi ki...

Çok klasik olacak ama Avrupa maçlarından sonra oynanan her türlü lig maçı zordur. Şanslıyız ki çok yumuşak bir takıma denk geldik. İlk yarıda bir gol gelirse zafer sarhoşluğu vs. gazıyla farka uçarız ama gol geç gelirse yorgunluk devreye girebilir. Hatta konsantrasyon sorunu olursa ilk yarıda gol ya da goller yiyebiliriz. Sonra 2. yarı kendimize gelip baskıya yumuluruz..

Oyuncu tercihleri çok önemli değil ama kafaca ya da fizikçe hazır olmayacak ya da yıpranma riski olan oyuncuları oynatmamak gerekir. Caner, Atiba, Quaresma, Abou dinlense iyi olur. Kerim'in oynamasını isterim. (Eğer böyle maçlarda oynatmayacaksak da kiraya verelim.)

Skor tahminim: 4-2 ("1-0 bitti" gibi birşey çıkarsa da sevinirim :) )

fidddas dedi ki...

ben takımın ilk yarıdan skoru almak için oynayıp ikinci yarı kadroda yer bulamayanlara da yer vererek aktif dinlenme yapacağını düşünüyorum.
rhodolfoyu bilerek yazdım defansa, marceloya bişey olsa ilk tercihimiz o olacak ve takıma yavaş yavaş ısıtmak gerekir... antalya eto'o dışında tehdit üretebilir mi emin değilim o sebeple rhodolfoya şans vermek iyi olur diye düşünüyorum.

tolgay sakatlanarak çıkmıştı, oğuzhan 1 aydır oynamadı. ben kadroya yazdım ama atiba, necip, inler de görebiliriz.

atiba , marcelo, beck, tosic, inler gibi oyuncular iyi sporcular napoli maçından etkilenmezler.
abou ise ligde de kendini kanıtlamak isteyecektir. cenk ise abounun iki gölü sonrası gaza gelmiş olabilir.

kazasız belasız sakatsız bitirelim 1-0 olsun. ama bir yandan da napoli gibi bir maçın arkasında 3-0, 4-0 gibi skorlar da herkese iyi mesaj olur...


beagle dedi ki...

Bunlar biraz motivasyon riskli maçlar. Q7, Cenk, Tolgay gibi oyunculari ayni anda kullanirsak uyumalari riski var. Ömer ve GG mutlaka eklenmeli. Merkeze Abou, Arkasina Talisca, 8 Oguzhan Yoksa Tolgay, sol acik ise Aras/Kerimden biri ile maca istahli baslayabiliriz.

hayalet dedi ki...

riekerink bey denen sneiderin yardımcısının açıklamalarına bakılırsa epey zorlarına gitmiş bizim galibiyet. Neyse 14. dk dan itibaren vakit geçirmeye çalışan bir kalecinin takımının hocası için fazla bulmadım bu açıklamayı. Maça geirsek Rızanın takımları herdaim asılır maçlara. Ama güçleri yetmez. en az 3 lük yaparız.

planck dedi ki...

https://twitter.com/ErayEAydemir/status/789528286309351425

beagle dedi ki...

Bilic'in atak futbolu ve bu sene santrafor tutturma gibi yanlis tespitler var.
Önce takim boyunu kisalttik. Sonra dmc yi 1e indirdik(biraz şansla) ve Golcü bulduk.
Golcüsüz kaldik simdi ama arka ve kanatlar saglamlasti.
Devre arasi Gomez dönerse Kartal tepenizden inmez sari şıllıklar...

yilmaz dedi ki...

adam doğruyu görmüş.

Yıllardır üzerine koya koya ilerleyen bir takımın napoli deplasmanındaki galibiyetini, -üstelik de defalarca momentum rakibe geçmesine rağmen ( 2 kez beraberliği yakaladılar, penaltılar kazandılar, baskıdan takımımız bocaladı, oyuncumuz sakatlandı vs)- "şans" la açıklarsanız, daha çok beşiktaş galibiyeti izlersiniz.

Antalya maçına dönersek, bizim şampiyon olmamız lazım. Başka türlü bu rakipleri ateşe atamayız. Eğer iki sarıdan birine kaptırırsak şampiyonluğu, bu kırılgan lig ortamında ne yönetim ne td kalır. Bunun için antalya galibiyeti en az napoli galibiyeti kadar kıymetli. Fakat şöyle bir gerçek var lig uzun bi maraton ve kötü oyunla yalnızca bir kaç maç kazanılır, bunları da kazandık zaten. Ligi kazanmak için oyunumuzu düzeltmemiz şart. Bu maçta başlarız inşallah.

planck dedi ki...

takımın özgüveni diye birşey var. benim hatırladığım gs son 15 senedeki 6 şampiyonluğunun 2sinde falan güzel top oynadı. 30. haftaya geliyosun bakıyosun adamların ne oynadığı belli değil ama götürmüşler. tutturdular mı gidiyor. avrupada da aynısı olabiliyor hatta. rakibi ve hakemi senin çok iyi bir takım olduğuna inandırdığın zaman ne oynadığın belli olmasa da kazanabiliyosun bu ligte. bizim bu seneki durum da ona benziyor.

carlito dedi ki...

ben onu Beşiktaş'ın yapabileceğini çok sanmıyorum.. evet özgüven ve rakiplerin gözündeki psikolojik üstünlük çok önemli ama sezon boyu devamlılığı olan bir "iyi futbol oynamayıp sadece skor almasını bilmek" becerisi Beşiktaş'ın genlerinde yok.. bir süre bunu sürdürebiliriz belki ama şampiyonluğu getirecek kadar değil.. evet g.saray'ın çok örneği var bu şekilde, belki fener'in de vardır ama ben bütün sezonun vasatın biraz üzerinde oynayıp da şampiyon olduğumuz bir sezon hatırlamıyorum, hep ligin çok üzerinde olduğumuz zamanlar şampiyon olduk.. bir tek m.denizli döneminde mükemmel değildik ama o sezon da hem gs hem fb yarış dışı kalmıştı..
velhasıl gs'nin belli bir hava yakaladığını göz önüne alırsak, yılmaz'ın da dediği gibi lig maratonunu önde tamamlayabilmemiz için güzel futbolla gelen galibiyet serilerini yakalamamız şart.. ama bunu başaracağımıza da güvenim tam..

czeslaw dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
czeslaw dedi ki...

yalnız galatasaray da o havayı yakalamakta zorlanabilir. bahsi geçen arazinin satılması için bugün onay çıkmış ve taraftar kesinlikle satılmasını istemiyordu. akşama muhtemel puan kaybında ortalık iyice yangın yerine dönebilir. ayrıca yine taraftar oyuncuların bazılarına karşı ciddi nefret besliyor. sabri, yasin, semih, selçuk hatta ched... bu adamların da hepsi 11/18 oyuncusu. dağılmaya çok müsaitler. bunun yanında sol bek alternatifleri yok, gerçek bir forvet alternatifleri yok(sig'in yeniden sakatlandığı konuşuluyor), orta sahada alternatif konumundaki de jong'un ne durumda olduğu belli değil. onlar da her an dağılabilecek durumdalar.

BurkayJK dedi ki...

Bugün Galatasaray yenilecek. Kesin bilgi.

hayalet dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hayalet dedi ki...

gs nin bu kadar pohpohlanması eldeki tek idare eder oyunu oynayan renkli olmasındandır. bey dedikleri aslında sneiderin yardımcısı olan antrenörleri bir yere kadar gidip çakılır. Osmanlı konya Başakşehir maçlarının hiçbirini oynamadılar geri dörtlüleri feci halde kötü. Gençlerbirliğini bile kaleci faktörüyle yendiler. O yüzden rahatım. Ama unutmayalım eldeki tek renki olduğu için gs güzellemeleri devam eder.

hayalet dedi ki...

Bizimle oynarken dakika geçirme rekoru kıran muslerasporlular Trabzonspora kızıyorlar. nasıl oluyormuş böyle, iyi değil mi?

Şu Galatasaray Napoli deplasmanına gitse keşke .

Az biraz dirençli orta sahası ve sırtı dönük oynayabilen forveti olan her takım rahatlıkla kafa kafaya oynar . Bütün plan Bruma'nın birebirleri başka hiç bir numarası yok takımın .

%100 konsantre olabilsek çok rahat yeneriz ama biraz zafer havasıyla işi savsaklamamız olası . Bu fikstürde puan kaybetmemek gerek . Ben Kayseri ilk yarısındaki formatı bir daha denemesini çok isterim . Hala o dizilişin en uygun yapı olduğunu düşünüyorum . Abou bir kaç gol daha atarsa bence forvet meselesi de kendiliğinden çözüme kavuşur. Tek sıkıntı orta 3'lüyü kurmak olur .

hayalet dedi ki...

Valla helal olsun. Beraberlik diyebilirdim ama yenilir diyemezdim. Tebrikler :)

czeslaw dedi ki...

güzel oldu güzel. rakibin zamana oynamasından sonra, ''hepiniz orospu çocuğusunuz'' bağırışlarını duymak daha da keyiflendirdi. son dakikaları sırıtarak izledim.

ayrıca gerçekten söylenildiği gibi abartılacak bir tarafları da yok.

hayalet dedi ki...

Hocaları bizim cl maçımızı izleyeceğine, biraz Trabzonsporu irdeleseydi. Balonları patladı. Biraz eli ayağı düzgün her takım bunları yenebilir. Her zaman papaz pilav yemez.

beagle dedi ki...

Burkay tebrikler :)

GS o kadar dandik tamam da biz 2 maç nasil yenemedik?

BurkayJK dedi ki...

@hayalet

Buraya yazacak kadar hissettim, ne yalan söyleyim. :)

BurkayJK dedi ki...

Eyvallah hocam :)

sports guy dedi ki...

@burkay hocam bahis falan da oynayaymisin bari, 5.50 oran vardi iddaa'da, iyi oran :)

BurkayJK dedi ki...

Hayatımda oynamışlığım yok ama burada okuyup oynayan olduysa ne mutlu, hahah :)

BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Tam kadro cikip ciddiye almadik da ondan. Evimizdeki maci kazansaydik 6 puan fark yapma sansimiz olacakti, sans teptik.
Adamlarda serefsizlik diz boyu. Podolski kendini yere atip durdu penalti icin, Bruma 2 kere rakibin ayagina basti, her pozisyonda itiraz ettiler. Bruma gibi genc, etliye sutluye karismayan biri bile bunlarin bunyesinde hemen serefsiz oluyor.
Bunlar Avrupa'ya giderse bir sekilde gelen gidep 4 atip evlerine yollar gecen sene gibi. Resmen rezil igrenc pislik bir takim, oynadiklari futbol da 5 para etmez.

beagle dedi ki...

@Bjk4ever
Azicik sapip, bir yere ulaşmak istiyorum.
Geçen seneki 2. maç onlarin hiç iddiası yoktu,dağiniklardi, bizimse yenersek Şampi... maçimizdi.

Kolay mi yendik? Bir yanimizi yirtip 80e doğru, Cenk ve Gomez sahadayken, sistemimiz disina çıkmışken ancak golü bulduk.
Beşiktaş'in eksiklerini kabul edip gidermedikçe, "az kassak biz seni yeneriz, mahvederiz ammaaaa..." havasi bizi bitiriyor, komik duruma düsürüyor.

Bu sene biraz, tutan tarafi oturttuk. Atan taraf ise Olcay-Talisca-Q7 Cenk basladik seneye. Alayi GS de yedek oturur. Ortalığı duman etmeden, eldeki gereksizleri oynatip satarak bu hatti olduğu gibi yenilemek gerekli. Gerçek güç farkindan ancak öyle bahsedebiliriz.

BJK4EVER dedi ki...

Yedek mi oturur? Olcay'in Yasin'den eksigi yok fazlasi var. Quaresma Bruma'dan daha iyi oyuncu, bosuna Portekiz milli takiminda kesmiyor onu zaten. Bruma'nin Super Lig'de zayif takimlara karsi yaptigi asistleri Quaresma CL seviyesinde yapiyor.
Talisca mevcut haliyle Sneijder'den kotu degil, ileride bence.
GS'nin Selcuk ve Tolga'dan olusan orta sahasi bizde 5. ve 6. senecek olurdu.
GS'nin kadrosu bizim cok cok gerimizde. Bizden net ustun olduklari tek bolge kale, baska bolge de yok.
Gecen sene zar zor 1-0 kazanmis gibi duruyor, ama Sosa girdiklerini atsa 0-3 biterdi mac. GS mac boyu organize olamadi, anca 2 kontra ataktan 2 pozisyon buldu o kadar. Ikinci yarinin tamaminda ustun olan taraf bizdik, gol geliyorum diye bagiriyordu resmen.

BJK4EVER dedi ki...

Ntvsporun verdigi muhtemel kadro:

Fabri
Gokhan
Marcelo
Tosic
Caner
Gokhan
Tolgay
Talisca
Omer
Quaresma
Aboubakar

Insallah dogrudur. Super bir kadro olmus.

Ekrem35 dedi ki...

Kadro gerçekten güzel geldi bana da. Abu kardeşimizin napoli maçında sağ kanada geçtikten sonraki oyununu çok beğenen biri olarak kanatta da kullanılma opsiyonu ciddi bir alternatif olabilir. Defansa da bir hayli yardımı oldu o bölgede. Topla çıkışı da iyiydi.

Bu maç bence en çok talisca için önemli. Bundan sonra yedek olarak mı devam edecek yoksa 11 için bir düşünülecek mi bu maçta belli olacak. Şahsi fikrim yedek olarak kalmaya devam edecek bir futbol oynayacak ve ikinci yarı yerini oğuzhana bırakacak.

Maç için skor tahminim ise 3-1 alır lider oluruz.

Unknown dedi ki...

Şampiyonlukta ki en ciddi rakibimizin deplasmanda puan kaybetmesini temenni ediyorum (tabi ki bu takım ibb) gs nin bu performansı ile fb/gs maçı sona erdiğinde aramızda ki puan farkının 6-8 aralığında olmasını bekliyorum.basının şişirmesi ile ilk devre sonunu göremezler.. fb gs nin önünde bitirir.bizde ibb ile belli bir yere kadar çekişiriz..

beagle dedi ki...

Yalnız bu Bruma zayıf anadolu takımı (!!!) Beşiktaş'a karşı bir gol attı ki bakmak lazım :) Acaba Quaresma bu kadar senede Gs'ye kaç gol attı? Ya da Fb'ye. Olcay da Podolskiyi kesecek, Yasini değil de. Yasin bayağı bir şampiyon yaptı adamları bir önceki sezon. Süper Kupada da fark atıyorduk. Bitmez bizim hayalimiz.

Verdiğin kadro bana da çok enteresan göründü. Yeni adam çokluğundan sendelemez oturursa, iç sahayı rakiplere dar edebilir. Kafa, şut, çalım vb her türlü tehditi içeriyor.

sports guy dedi ki...

Aboubakar eger bu stoper presini genele yayabilirse gol sayisi olarak olmasa da rakip yari sahaya yerlestirip tutmak anlaminda buyuk isler yapar bu takimda. Napoli'ye boyle oynamasi zaten anlasilir, bakalim bugun nasil olacak.

Ben bi muhtemel 11de abou cenk gormustum, umarim abou omer cikar hakkaten. Iyi varyasyon yaratir bu ikili.

carlito dedi ki...

kadro açıklandı.. Fabri g.gönül tosic marcrelo adriano atiba tolgay talisca quaresma cenk aboubakar.. gönül ve cenk'i sağda kullanmasını bekliyordum zaten ama diziliş kayseri maçı gibi mi olır yoksa gene 4-2-3-1 mi bilemiyorum.. sol bekte Caner yerine Adriano sürpriz oldu.. genel olarak iyi kadro..

carlito dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Başimiza hamle oyuncusu kabusu geri donuyor herhalde. Ya da Ömer idmanda 7 24 hocaya sövüyor...

ozkankaya35 dedi ki...

Kuralmi degisiverdi,antalyali yosma atiba ya sari gosterdi,delgado geliverdi aklima

ozkankaya35 dedi ki...

Kuralmi degisiverdi,antalyali yosma atiba ya sari gosterdi,delgado geliverdi aklima

beagle dedi ki...

O kural değişti/hafifletildi.

ozkankaya35 dedi ki...

Varolmanin dayanilmaz hafifligi...beyinsiz olmaz bu takim.tolgay omurilik sogani,talisca tanimlanamayan cisim,bakar kardesim icin uzuluyorum,utaniyorumda bazen...rezilligin taliscasi.devre arasi dusunulsun biseyler.

Zaitsev dedi ki...

Talisca Cenk Hakem tırt. Rakip kaleci ise geçen sene deplasmanda kahraman kesilen Gençlerbirliğinin kalecisi. ve Naptın Aboubakar :)

du, levande dedi ki...

takımda talisca ve cenk dışında herkes iyi oynuyor ama pek de üretken değiliz. oğuzhan kulübede olsaydı keşke, ikinci yarıda talisca yerine girebilirdi.

beagle dedi ki...

Abu bu golle 10 maç Cenki kesmeyi haketti de, maç icinde ikisi de ayri batiriyor. Çok tirnak yiyecegiz. Unutmadan Abu Bey :)

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem35 dedi ki...

Bu hakem ikinci yarı bu baskıya dayanamaz antalyaya penaltıyı çalar ya da bize kırmızı çıkar.

Talisca ikinci yarı olmaz gibi geliyor ya da ikinci yarı ilk çıkacak oyuncu olur oyundan. Abu seni seviyorum kara çocuk :)

Cavid Nazım dedi ki...

maçtan bağımsız, tribünler berbat. en az yedi dakika susuldu. bu her maçta oluyor. yeni stadla birlikte beşiktaş seyircisinin genetiği değişmiş.

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yarida gozume carpanlar;

1 Atiba'nin asiri topla oynama istegi can sikici. Ilk defa kritik bolgede yaptigi gereksiz top kaybi bas agritmiyor. Tolga da bu kadar topla oynuyor, ama o bir 8 numara ve beceriyor da. Bir 6 numaranin bu kadar topla oynamasi harbiden gereksiz.
2 Aboubakar'in kanatta oynamasini elastico ve gole ragmen yadirgadim ben. Teknigi cok yetersiz, Cenk ise stoperlerin arasinda kayboluyor. Aboubakar merkezde Cenk kanatta daha mantikli geliyor bana.
3 Aboubakar harbiden cok cok kotu. Top teknigi bir stoper kadar, hatta tam olarak Veysel Cihan kivaminda. Bitiricilik de yetersiz. Yine atti golunu, ama santrfor gollerini atmadigi surece fikrim degismeyecek.
4 Talisca inanilmaz derecede gamsiz, ama bu tur ic saha maclarinda oynamali.
5 Tolgay inanilmaz formda, ligin en iyi 4-5 calim atan oyuncusundan olabilir. Orta sahayi bu kadar kolay kat eden oyuncu dunya piyasasinda bile az.
6 Tosic'e can kurban.
7 Takimda genel bir uyumsuzluk var, ama en cok Cenk gozume carpti. Oguzhan ve Olcay sahada olmayinca garip birseyler oluyor adama resmen.

Umarim ikinci yarida Omer erken girer oyuna. Aboubakar'in guven tazelemesi (belki bir tane daha atmasi) acisindan sahada durmasi mantikli olur. Onun disinda Atiba kritik bolgede ve karti var. Hakem ikinci yarida her turlu aranacak bence. Hakemin en ufak olayda atmasi muhtemel. Risk almayip yerine Necip girse hepimiz rahatlariz (gerci Necip'in girip 2 sari kart alma ihtimali mi daha fazla yoksa Atiba'nin 2. saridan atilmasi bilemedim ya, neyse).

planck dedi ki...

abu holosko the casper a benziyor biraz ya. kaç kere adamın içinden geçmeye çalıştı, sonra cezasahası dışından çaktı. first tocuhları pasları baya kötü. pas demişken taliscanın da yerden pasları baya kötü, adam olduğunu göre göre atmaya çalışıyor, bu da bir nevi casper. tolgay çok iyi adam ayak uydurcak adam yok ilerde. töre dönse bari.

QuaresmA dedi ki...

Tosiç'e 41 kere maşallah.
Adam solak olmasa asla forma yüzü göremeyecekti.

YSY dedi ki...

Şu cenkin umursamazlığına deli oluyorum. Derdiyok gibi geleni atan bir kabiliyetin yok bari top al ver gir çık arkadaş bu ne böyle tarlada gezer gibi elleri sallaya sallaya yürüyorsun birde ya.

Ömer vallahi bundan daha iyi iş yapar

Bu arada caner ya sezonu yada devreyi kapadı geçmiş olsun.

hayalet dedi ki...

İnşallah canere birşey olmaz. olursa şampiyonluğu bile etkiler. bağ kopması falansa fena.

Caner icin kendinizi en kotu habere hazirlayin. En iyi ihtimal 3-4 hafta oynamaz.

beagle dedi ki...

Direk aşil gibi gitti sahadan :(

Caner gitti ya çok net . Abi bom diye patladı adamın tendon . Bence de direkt sezonun dönüm noktası bile olabilecek kadar önemli .

Caner'e ihtiyaç duyacağımız maçlar sezonun 2. yarısında düşme potasındaki takımlara baskılı oynayacağımız maçlar olacak asıl . Adriano'da çok güvenilir değil fizik olarak . Bütün hevesim kaçtı vallahi ...

Ekrem35 dedi ki...

bütün camia nefesini tuttu caner haberini bekliyor adeta şu an. o kadar önemli ki maçtan konuşmak istemiyorsun o derece moral bozuyor. ambulans futbolcuların çıktığı yere gelmiş direkt hastahaneye götürülecekmiş. umarız beklenen kötü haber gelmez. hadi be fişşek ihtiyacımız var sana.

cochise dedi ki...

hocaya yapılan eleştirilere genelde karşı çıkarım aşırı ciddiye alma hali günün birinde bunu getirecekti. 1-0 öndesin rakip 10 kişi, ne işi var abi Caner'in oyunda. 33 yaşındaki quaresmayı da sürekli oynatıyor yakında o da sakatlanırsa şaşmayın. Antremanda da olabilir eyvallah biri sakatlanınca hocayı suçlamak en kolayı ona da eyvallah ama yok abi gerek yok oyuna girmesine. maç falan yazasım kalmadı, hatta keyfim de kalmadı. offf of

sports guy dedi ki...

Caner kapatir sezonu. Tendon kopmasi sonrasi form tutana kadar lig biter. Gecmis olsun, yazik oldu.

planck dedi ki...

ulan o kadar hibrit mitbir yapıyosun stadı tesisleri fln yine bizim adamın aşili kopuyo böyle şans mı var ya. adriano bek değişmeli oynarlar umarım, tosiç kaya gibi kıpırdatmamak lazım.

Ekrem35 dedi ki...

ben böyle şansın ta içine edeyim ya. en az 6 ay diyorlar. bir gram keyfim kalmadı. yıllar sonra bulduğun sol kanat adamı saçma sapan bir pozisyonda sakatlanıyor belki de futbol hayatı tehlikeye giriyor. ne bahtsız adammışsın be caner. ne bahtsız takımsın be beşiktaşım. hayat enerjim çekildi yarım saatte.

hayalet dedi ki...

Umarım Tosiçi bozmaz hoca. Gerçekten kendini buldu. Beck oynayabilir orda. İnşallah Adrianoya birşey olmaz. Sevincimiz kursağımızda kaldı maalesef.

YSY dedi ki...

Yalnız aboubakar a pozisyon bulduk gibi sanki. Kanatta fena değil.

BJK4EVER dedi ki...

Caner'in sakatligi pozitif de yansiyabilir takima.
Adriano hakkinda kimsenin kalite ve tecrube anlaminda kuskusu yoktur, ama tek basina goturemez orayi.
Alternatif ne olabilir (yuksekten ufak olasiliga dogru);

1 Beck solbeke devrisilecek ve 3 bek donusumlu oynayacak. Fiziksel olarak zayif olan Gokhan Gonul catir catir oynadi bu arada.
2 Necip veya Atiba'dan biri solbek olarak oynayacak. G.Inler olduguna gore bu opsiyon daha rahat kullanilir.
3 Tosic solbek rotasyonuna girecek. Ama Tosic-Marcelo bu kadar oturmusken zor bence. Ki Tosic solbekte ofansif anlamda birsey katmaz, sadece kendini ekstra yorar.

Pozitif'e gelecek olursak. Sakatliklarin bize dogru kadro kurma acisindan yardimci oldugu gercek.
1 Gecen sene Tolgay ve Veli sakatlaninca Atiba-Oguzhan birlikte oynadi ve tum sezon sekillendi.
2 Quaresma G.Tore sakatlandiktan sonra 2. yarida kapti formayi ve birakmadi gecen sene.
3 Tolga sakatlandiktan sonra Fabri kapti formayi. Ki Tolga sakatlanmasa hala oynardi ve kac ekstra puan kaybettik dusunmek bile istemiyorum (hele Napoli macinda Tolga'nin kaleyi korudugunu dusundukce gulecegim geliyor).
4 Gecen sene Rhodolfo ve sonradan Necip eksik olunca Tosic-Marcelo oynamisti son maclarda.

Simdi Caner sakatlaninca en azindan Adriano'yu onde kullanma sansimiz azalacak. Boylece Frei, Aras, Omer gibi oyuncular rotasyona girecek, ki ozellikle nasil Omer bu kadar az sure aliyor herkes sasiriyordur.
Ayrica Adriano'nun solbeke donmesiyle (ve Oguzhan da donunce) biraz daha pas futboluna donebiliriz. Ki solbekte Adriano, orta sahada Atiba-Oguzhan-Tolgay ve sol acikta Talisca ile mukemmel bir oyun yakalanabilir.
Ama Caner'in sakatlanmasiyla cok oyuncunun etkilenecegi asikar. G.Gonul'un onemi artti, Adriano'nun onemi artti, Talisca'nin onemi artti (duran toplar), Quaresma'nin onemi artti (orta yapma).
Ne olacak bakalim.

Basar dedi ki...

Caner'e çok üzüldüm. Gecmis olsun. Içimden aptal bir his Dönüşü çok uzamayacak diyor. En son Napoli'de boyle hissetmiştim, insallah yine çıkar.

Aboubakara takıla takıla Taliscayi unuttum. Bu arkadas Besiktas oyuncusu degil. Takım farklı bu arkadas farklı oynuyor. Aboubakar da net bir sekilde golcü degil. Bu ikisini upgrade edebilsek tam kadro UEFA'yı zorlayacak kapasitedeyiz.

planck dedi ki...

interden bedavaya alırız artık caneri.

sports guy dedi ki...

Deli olarak fikrimi atayim ortaya..

Olcay zu sol bek?

Zaitsev dedi ki...

Şenol hoca yapar mı bilmiyorum ama Olcay montesi yerine U21'in sol bekini oynatsın Adriano yorgun iken daha iyi. En azından yerini bilir. Görünüşe göre devre arasına kadar kesintisiz Adriano ile devam edip bir sol bek kiralayacağız tekrardan.

- Maça gelince Antalya iyi hazırlanmış ama gereksiz bir gerginlikleri vardı. Geçen sene Arena'daki Bursaspor gibilerdi.
- Hakem kötüydü ama en azından bir standardı vardı. Faulleri ya hep verdi ya hiç vermedi.
- Tolgay çok iyiydi. Sezon başındaki o çekingenlik kalmamış üzerinde. Güven gelmiş iyicene.
- Tosiç tosun maşallah :)
- Talisca ilkyarı çok kötüydü ama frikik yine direkten gitti dışarı. Forvet arkası gibi değil kanat forvet olarak denenmeli belki.. Zaman lazım.
- Aboubakar oynadıkça daha iyi olacağını umuyorum. Bu maç daha güvenli ve rahat gözüktü. İçinden Demba Ba veya Gomez çıkmaz. Onlara göre farklı bir oyuncu. Onlar gibi kaşarlanmış da değil ayrıca. Cenk'e göre daha iyi yer kaplıyor ve koşular yapıyor. Topu taşıyabiliyor açık alanda. Mesela Gomez onun 2ci yarı kaçırdığını atar ama bugünkü ilk goldeki gibi 50 metre top süremezdi.
- Cenk aynı kafa yapısı ile devam ediyor. Alan paylaşımı kötü, koşular kötü. 2li oynayacaksak Abu-Ömer veya Cenk-Ömer oynanmalı. Cenk Abu sahada olunca olmuyor.
- Zaman lazım hala. Oğuzhan döndükten sonra biraz daha oturacaktır oyunumuz.

beagle dedi ki...

Gomezin yaptıkları çok daha fazlaydi. Bu seneki kadro zenginliginde 35 gollük sezon yapardi. Neyse Canersiz kaldığimiza göre orta kafa gol opsiyonu bitti.
Çok şey kaybettik. Winner karakter çıktı. Acilen Oguzhani tam yetki ile koymak gerekli. Arasin da naftalinini ufleyip rotasyona girmesi.

Aslinda oyunumuz 2.degisiklikten sonra toparlandi. Bu sene 4 4 1 1ciyiz. Abu Talisca birbirini seviyor. Öyle tutmali ileri 1+1i. Quaresma banko. Artik Olcay Kerim Aras kim formdaysa.

Yok 433 olacaksa Zaitsevin de dedigi gibi Cenk Abu olmuyor. Ömer Abu Quaresma önde Tolgay Oguzhan Atiba arkada...

YSY dedi ki...

Yalnız aboubakar a pozisyon bulduk gibi sanki. Kanatta fena değil.

YSY dedi ki...

Yalnız aboubakar a pozisyon bulduk gibi sanki. Kanatta fena değil.

Yorum Gönder

Ara