.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Ekim 2016 Perşembe

STSL 07 Kayserispor - Beşiktaş




Tarih:  15 Ekim 2016 Cumartesi , 17.00

Stadyum: Kayseri Kadir Has

Hakem Hakkında Bilgi: Hüseyin Göçek ( BJK 7G 2B 5M / KS 9G 5B 7M)

Sakat & Eksik Oyuncular:  Ali Ahamada / Oğuzhan Özyakup , Olcay Şahan , Gökhan İnler , Atınç Nukan 

Cezalı Oyuncular : Samba Sow / - 

Not :  Sakatlık ve Cezalı Bilgileri Transfermarkt'tan alınmaktadır .

43 Yorum:

carlito dedi ki...

Sakatlığı bulunan oyuncular kısmında belirtilmemiş ama haber sitelerinde Oğuzhan'ın tam hazır olmadığı ve Napoli maçına saklanacağı (hatta o maça da yetişemeyebileceği) yazılmakta.. yani bir çoğumuzun görmeyi dilediği Atiba-Oğuzhan ikilisini görmek bu hafta da mümkün olmayacak gibi görünüyor..
olaya iyi tarafından bakarsak, muhtemelen oynayacağını düşündüğüm Tolgay'ın 11'e yavaş yavaş yerleşebilmesi adına iyi işler yapma fırsatını bardağın dolu kısmı olarak görebiliriz.. umarım bu fırsatı güzel değerlendirir..
ayrıca bu maçta abuabakar ile başlamamız gerektiğini düşünüyorum.. bir şekilde bu adamla olacak mı, olamayacak mı görmemiz için birkaç maç oynaması şart.. Cenk yedek kalmak zorunda değil, gerekirse kanat forvet tarzı bir formülle kullanılabilir..
bunların dışında kadroda pek bir değişiklik beklemiyorum, belki sağlığı iyiyse Gökhan Gönül'ü tekrar 11'de görebiliriz..

sahaya çıkacak tahmini 11'im:
fabri
caner tosic marcelo beck (gönül)
atiba tolgay (inler)
Q7 talisca olcay
cenk

benim 11'im:

fabri
caner tosic marcelo g.gönül
atiba tolgay
cenk talisca Q7
abuabakar

6-4 alırız diyip bitirelim, adettendir...

Basar dedi ki...

Lige verilen ara en fazla bize yaramıştır. 6-4 alırız lakin Aboubakar varlık gösterir mi bilemiyorum.

Devre arası bu arkadaşı Porto'ya geri verip Gomez'i geri almak (gelmek istiyorsa) bu senenin en doğru hamlesi olur.

beagle dedi ki...

Bence iyi bir Talisca izleyebiliriz bu maç. Ama Şenol hoca'nin formsuzlugu devam edip Atiba Inler israri da olasi.
Artik bu sezon ne olacagimizi belli edecek duzluge geldik. Ya bu maçtan baslayarak Sampiyonluk adayi performansi koyariz, ya da her kayipla Caner, Abu, Talisca vb basin bizi kaşiyarak dağitir.

Basar dedi ki...

@beagle

bence hoca doğruları buluyor. Bu aradan sonra işlerin düzlüğe çıkacağını umuyorum.

yilmaz dedi ki...

hakan kutlu süperlig'de görev yapan teknik direktörler arasında bence en kötüsü. Yanlış anlaşılmasın sırf bu sezon için değil onun td'lik yaptığı dönem içinde geçerli söylediğim. Halen daha bir süper lig takımında iş bulabilmesi beni acayip şaşırtıyor. Gittiği hiçbir takıma bir değer katamamış, defans yapmayı bilmeyen, hücum yapmayı bilmeyen takımlar oluşturmuş, kendisinden sonra gelene bir ışık bırakmamış bir hoca. Daha fazla da gömmek istemiyorum ama, Kayserispor'dan "hocasının oyun anlayışından kaynaklanan" çekindiğim hiçbir nokta yok açıkçası.

Bizim defolarımız var, ben sezon boyunca devam edeceğini düşünüyorum, bunlardan yararlanabilir mi göreceğiz. Ben yine organizasyonsuz, tamamen bireysel becerilere dayalı 1-2 golle kısır bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Benim gözümde oyunumuzu düzeltmenin bir kaç şartı var.

*- Talisca'ya yer bulunması (ikinci forvet, kanat forvet ya da artık her neyse)
*- Abou'nun gol atmaya başlaması ve "burası benim yerim" demesi
*- ozzie ve tolgay'ın aynı anda sahada olması (bence abou'nun arkasında ikisi birden yer alıp, gerisinde de atiba ile güzel bir diziliş olabilir. Abou'nun Porto'dan alışık olduğu düzen de bu.)
*- olcay'ın formunu bulması, bulamıyorsa acilen aras-kerim'den birinin oraya monte edilmesi
*- Caner'in maç sıkıştığı haller dışında geriden orta yapma işine bir son vermesi, veremiyorsa Adriano'nun oraya geçmesi

Görüldüğü üzere, -tabii ki benim gözümde- bir kaç level atlayacak potansiyelimiz var. Yeter ki biraz form tutalım hoca da isabetli tercihler yapsın.

Huzeyfe dedi ki...

18 kisilik kadro aciklanmis.
Ben sahsen Oguzhan ve G.Inler'in olmamasina bir acidan sevindim. Boylelikle maca Atiba-Tolgay ve onde Taliscayla baslariz. Bence su anda en ideal dizilis bu orta saha icin.

Bir de sunu soyleyeyim, Oguzhan'in iyi calismadigini dusunmeye basladim. Sezon basindan beri sakat, gucsuz, verimsiz, isteksiz bir hali var. Iki haftalik arada da kendine gelememis, son antrenmanda takimdan ayri calismis. Acilen toparlanmasi lazim.

Basaksehir macini izleyince Atinc'in neden bu takima giremedigini anladim. Istedigi kadar 6-pack yapsin, cok temel eksiklikleri var pozisyon alma ve hamle tercihleriyle ilgili. Henuz stoper olamamis. Bundesliga II tecrubesi diye birsey de goremedim ben acikcasi.

Ekrem35 dedi ki...

Hakemi görünce teknik taktik gibi konuları yazasım gelmiyor açıkçası. Hüseyin göçek bu ülkedeki en yeteneksiz hakemlerin başında geliyor bence. Umarım takımı yakacak bir hata yapmaz ve anadolu takımlarının taktiği olan sertliğe prim tanımaz inş.

Bizim takıma gelirsek rize maçının ikinci yarısındaki oyunun doğru oyun olduğunu hatırlayarak oynarsak sonuç gelecektir.

Armagan dedi ki...

Carlito'nun 11'ine +1,Cenk umarim isik verir kenarda.

http://sosyal.hurriyet.com.tr/yazar/ali-ece_631/kartalin-en-uzun-22-gunu_40249340

Hocaya guveniyorum,11 meselesi birkac haftaya cozulecektir Oguzhan'in donusuyle.onemli olan bu sirada gereksiz puan kaybedip demoralize olmamak.

beagle dedi ki...

@basar
Atiba Tolgay mi atiba necip mi baslayacagina göre karar vermek lazim hocanin durumuna. Umarim atiba tolgay talisca 3lusu goruruz.
Caner ve Gönül de cikarsak tabi Abu +Ömer iyi olurdu.

@kuzeyfo
Abu Talisca ve Inlerin maaşlarindan Oguzhanin etkilendigini dusunuyorum. Atiba ve Oguzhan maaslari en az Inler seviyesine cekilmediyse bu gemi yurumez.

Basar dedi ki...

@beagle ortaya Karışık olmus. Necip hariç güzel kadro

Huzeyfe dedi ki...

Hoca resmen deniyor, ilginc.

sports guy dedi ki...

Valla sonunda bi 4-3-1-2 varyasyonu gorucez sahada, benim cok hosuma gitti sahsen. Hem talisca'ya hem de aboubakar'a cok yarar bu.

Kanat oyuncularin bu kadar formsuzken muthis bir deneme bence bu. Sonuc olumsuz da olsa(ki bence olmayacak) ben ayakta alkisladim hocayi valla, helal olsun.

Basar dedi ki...

Aboubakar'ı almak, Beşiktaş'a ihanet etmektir! Bu adamı alanlar hainlik etti Beşiktaş'a

beagle dedi ki...

Abi 4 3 1 2 den bisey olsa gecen seneki FB duzlerdi ortaligi. Bu mac belki kazaniriz ama bu kadroyu Aykut, Rıza, Abdullah vb akilli tum hocalar kitler.
En azindan driblingli gönül ile oynarsin. Bence Senol Hoca bu duzluge de feci negatif girdi.

beagle dedi ki...

Spamliyom ama yazmak zorundayim Ayi oglu ayi.......

can dedi ki...

Beagle+1
Ebubekir konusunda konusacak, bekleyecek bir sey kalmadi bu pozisyondan sonra

hayalet dedi ki...

Allah'ını seven artık şu abubakar için bekleyelim falan demesin. 1 metreden gol kaçıran adamın yeri yok bu takımda.

Basar dedi ki...

Sosa + Gomez yüz üzerinden 90 ise, Talisca + Ebuobekir en fazla 35-40tır. Bu takımın ahengini yönetim bozdu.kimse Şenol Hocaya laf etmesin eldeki malzeme bu!

Ona rağmen kornerlere kafa vuracak adam, kale onunde topu tepikleyecek bir adamımız olsa simdi Güle oynaya maç seyrediyor olurduk.

Basar dedi ki...

Küfür kıyamet saydirdigimiz Mustafa Pektemek 10 tane Aboubakar eder! Ömer'e yazık oluyor! Bu adamı Beşiktaş'a kaktiranlara lanet olsun!

beagle dedi ki...

Yav Şenol da bir hoş kafada. Abu Q7 degisikligi midir çözüm? Iyice siviyor... bu gidişle sinirden kirmizi görür takim. 4 3 2 1 oynuyoz. Ne ilerideki 1 golcü ne arkadaki 2.

Acil Necip Ömer degisikligi gerekli.

planck dedi ki...

yine kazandık ve ben yine bişey anlamadım.

Huzeyfe dedi ki...

Ben artik takimin gecen seneki organizasyonunun Bilic'ten kalma oldugunu dusunmeye basladim. Karmasa cok acikca ortada. Ondeki oyunculardan hicbiri kimin topu nasil kullanacagi konusunda fikir sahibi degil. Bunda hocanin oyunculari surekli degistiriyor olmasi bir etken olsa da beni asil rahatsiz eden milli takim arasindan donen takimin bu kadar daginik olmasi.
Oyle bir mac oldu ki sanki hoca 4-2-3-1 oynamaya son dakikada karar vermis gibi. Ne Talisca'yi ne Abou'yu ne Cenk'i kullanabildik. Ne onlar Caner'in ne yapacagini biliyor, ne Caner topu nereye atacagini biliyor. Talisca topu aldiginda sut sansi yoksa ne yapacagi konusunda hicbir fikri yok, ilk gordugu kosan adamin onune birakiyor. Sacma sapan bir oyun.
O kadar cok pozisyon var ki organizasyon bozuklugunu ortaya koyan, Necip'in pozisyon kaybetmeleri siritmadi takimda. Boyle oynarsak ligde Anadolu takimlarina karsi kazaniriz, CL'de kazanacagimiz maclarda berabere kaliriz, berbat bir futbol oynuyoruz netice itibariyle.

Huzeyfe dedi ki...

@planck

Guzel ozetlemissin. Aynen.

beagle dedi ki...

@planck
2 hafta sonra Gençlerbirliği bizi bir sarsar, kendimize geldik , geldik. Gelmedik, 12. haftaya böyle girersek 15. hafta hoca adayları ve transfer konuşuruz.

Futbol basit oyun. Sezon başında eldeki tek sistematik gol silahı Ömer olarak göründü. Kalanı harala gürelede atar belki, 3 de atar ama sonra 10 hafta bekler bir daha aynı ortam oluşsun. Bin tane hayal ve yalan ile CL kadrosu oluşturuldu. Tek gol sisteminin ucu yok.

Ertuğrul Sağlam'ın babası yaşındaki Şenol Güneş'ten önce şampiyonluk görmesinin tek sebebi,normal 11 çıkarabilme özelliğiydi. Başta maç yönetimi olmak üzere bir sürü diğer eksiğinden ileri gidemedi ama Güneş'in trabzon ile yapamadığını, Bursa ile yaptı.
Şenol Güneş içinde bir Daum/Denizli aramayı derhal bırakmalı. Bu nasıl 11'ler ya...? Katarakt ameliyatı zamanı geldiyse, hemen hallet hocam.

İlk yarıdaki sistemin oluru var. Üzerine gitmek lazım. Necip yerine Oğuzhan , Tolgay yerine Gökhan ile bence çok da iyi olur . Tam tersine 2.yarıdaki diziliş Beşiktaş için olabilecek en kötü senaryo.

Onun dışında bence en önemli problem geçiş oyunlarında inanılmaz yavaş haraket edilmesi . Nerede 5 sedir kazandğı topla yıldırım gibi akan Beşiktaş , nerede hemen her oyunsu kontrada bocalayan bu seneki Beşiktaş .

Aboubakar fena adam değil aslında enteresan özellikleri var ama bu paraya bu yetenek setiyle gelince olmadı doğal olarak . İşin kötüsü özgüven problemi takım içi dengeleri bozacak kadar kötü görünmesine sebep oluyor . Buradan görüyoruz ki bu kulüp rehabilitasyon merkezi değil maalesef , her kötüye giden adamı kurtaramaz .

planck dedi ki...

3 senedir ezberlenen diziliş ve kadro değişince genişleri yapamıyoruz bence çok doğal. biliç topsuz oyunu oyuncuların omuriliklerine kazımıştı üstüne güneş gelince uçtu takım. bu kadrodan en iyi verimi eski sistemle alamayız ama yeni sisteme oyuncular alışıncaya kadar ne kadar verim alırız o da muamma. hocanın işi çok zor, düzgün bir forveti de yok. kolay gelsin ne diyim.

beagle dedi ki...

@Ovunc
Bu sezon boyunca gördüğümüz en iyi şeyler parca parca performanslar
Tolgay 10da ve 8de Ömer kenar veya 2. Forvette, Atiba 6da bunlari verdiler. Ekstradan Oguzhana 8de guveniyoruz. Sistem bunlari icermeli. Inler-Atiba degil bence.
Bu oyuncularin gecen yildan pişmiş olduklarini dusunursek
Fabri
GG Marcelo Tosic Caner
Atiba Oguzhan
Tolgay
Ömer x x
Koyup xlerde oynayarak lig şablonunu netlestirmeliyiz

Ilk yaridaki kanatsiz kalabalık Abuyla Cenkle falan calismaz. Boksic Ravanelli degiller kendileri. Bir kaybolurlar ki maçta teleskopla bulamayiz

Basar dedi ki...

Kadro kalitesizligini hoca üzerine yıkmak çok büyük yanlış. Talisca sadece serbest Vuruş ustası. Talisca - Abou takıma katkısı Delgado-Bobo katkisinin altında. Net santrafor diyebileceğin hiçbir adam yok takımda. GG sakat, Adriano cok klas ama biraz zorlamada adelesi çekiyor. Takım oyununa uymayan kariyerini Avrupa şampiyonası ile tatlandırıp rolantiye alan Quaresma gideceğine oyun anlayışımıza daha fazla uyum sağlayan Gokhan gitti. Oğuzhan sakat... Üstelik bu adamların gelişi 1 Eylül.

Bu kadar zor bir ortamda Hocaya yüklenmek haksızlık!

Zaitsev dedi ki...

Hakan Kutlu'ya bu 18 kişiden kadro kurdurtsan Q7, Kerim ve Talisca'yı kenarda oturtur. Kaleye Tolga'yı ortaya da Necip'i koyardı. 5te 3 :) Kapanan takımı teşvik eden kadrolarla niye çıkıyoruz?? Hadi Q7'yi Napoli maçına saklamak istedik bari Kerim'le çıkalım sahaya. Caner'in ortaları ile Talisca'nın frikiklerine bıraktık maçı.

Çift forvet oynayacaksan bu 2li Cenk-Abu olmaz. Biri kesinlikle Ömer olmalı. Hatta tek forvet Ömer'le çıkalım maçlara. Direk koşuları olsun pozisyon alma olsun iyidir.

İyi olan şeyler. En azından bu tip kaosa doğru giden maçları kazanıyoruz. 1-0'ın üstüne yatıp golde yemedik nasıl olduysa :) Sanki Fabri de biraz ballı gibi gelmeye başladı :)

Geçen sene sezon başındaki beklenmedik 2ci hafta Trabzon ayarı ile 5ci hafta Gençler cilası iyi gelmişti takıma. Kasımpaşa ve Akhisarda tüy dikmişti hatırlarsanız. bu sene kabul edilebilir puan kayıpları yüzünden(Konya+GS) takım kendine gelemedi. beklenmedik bir şaplak yersek hoca da aramayı keser diye umuyorum.

@ Basar

Sosa ve Gomez'i ancak Bayern Münich/Dortmund olsan tutardın hocam. Bu işin parayla yönetimle filan alakası yok. Gideceğim diye her türlü kastırmayı yapan adamlardan yaklaşık 10 milyon avro çıkaran yönetimi ben tebrik ederim.

Sosa Milandan bizden maç başlarıyla beraber aldığı para civarı(net 2 milyon avro civarı) alıyormuş.

yilmaz dedi ki...

O bu değil de, afedersiniz B.k gibi oynuyoruz. daha da başka yorum yapamıyorum.

BJK4EVER dedi ki...

Vay anasini, simdi de kadro kalitesiz olmus.
Senol Gunes'in sacma sapan oyuncu tercihleri, rotasyon sevdasi yuzunden takim bu halde.

Haftalarca Tolga'nin oynamasi elestirildi, onu bile savunanlar vardi burada. Simdi Fabri cikip catir catir oynayip guven verince sesleri kesildi.

Bu kadro kalitesi ve kadro zenginligi kimsede yok, ama hoca kullanamiyor. Elinde adam eksiltecek Frei, Quaresma, Aras varken 1 tanesi bile oynamiyor.

Baklavali 4-4-2 oynayacaksin (ki buna lafim yok), ama bunu topu alinca karsisina adam gelmesini bekleyip gelince ya yana ya geriye veren Beck'le yapiyorsun G.Gonul'le yapacagina. Adriano gibi sutlari, paslari ve oyun gurusu ust duzey bir oyuncu varken hala her tarafindan kalitesizlik akan Necip'le yapiyorsun.

Bugun mac yine 2. yarida cevrildi. Her mac hoca 45 dakikalik performans veriyor, gerisi yok.
Yonetimin transfer donemindeki tek bariz hatasi Aboubakar. Diger transferler bence 10 numara, Talisca dahil.
Gecen sene Senol Gunes'in buyuk destekcisiydim, ama bu sene ilk mactan itibaren buyuk sicislarda, kabul etmek gerekir.
Her mac ite kaka nereye kadar gider bilmiyorum, ama 3-4 haftalik Bursa, Osmanli, Trabzon, Fener, Basaksehir gibi takimlarla ust uste oynayinca dagilma ihtimalimiz hic az degil.
Bunlari dile getirince troll oluyoruz ama, hadi bakalim.

Burada maalesef millet futboldan anlamiyor, polyannacilik yapiyor.
Aboubakar transferini yerin dibine sokarken burada millet Premier League golcusu falan diyordu, simdi sustular. Tolga'yi yerin dibine sokarken millet sen Senol Gunes'ten iyi mi biliyorsun Fabri'nin ayaklari kotu falan diyordu, simdi sustular. Arka arkaya puan kayiplari gelince sonra yine susarlar artik, ama is isten gecmis olur. Senol Gunes acilen toparlanmali ve dogru duzeni artik bulmali.
Bu takimin bazi olmazsa olmazlari var ve onlardan yola cikmaliyiz artik.

1 Kalede Tolga oynamaz (kisacasi Fabri oynar yani).
2 Necip takimda 5 sakat olmadigi surece 1 dakika bile oynamaz.
3 Atiba her zaman sahada olur, yorulup Inler'le rotasyona girmedigi surece (Allah'tan buraya dokunmuyor S. Gunes).
4 Oguzhan 10'da olmaz, 8'de her zaman olur.
5 Talisca her zaman sahada olur.
6 Adam eksiltecek ya Quaresma ya Frei'den en az 1'i sahada olur.
7 Bu takim sahaya en az 1 uzak forvetle cikar (Omer veya Cenk, en kotu Olcay).

Bu olmazsa olmazlari son 10 hafta defalarca gormemize ragmen, gozumuze sokulmasina ragmen hala ogrenemedi S. Gunes maalesef. Umarim gec olmadan ogrenir ve dogru 11'i buluruz.

can dedi ki...

Sonra niye troll diyoruz diye kiziliyor. Adrianonun GGN'un 30 dkdan fazla oynayacak durumu yok, adaleleri atiyor, sakatlanip duruyorlar. Oguzhan haftalardir sakat. Bunlari bile bile bunlar uzerinden Gunes'i elestirmek neyin nesi? Adam ligin gol ve asist krallarini kaybetmis ve gelisiguzel transferlerle sacmasapan hale gelmis bu kadrodan bir sistem cikarmaya ugrasiyor. Ustelik bunu her mac kazanmaya ugrasirken namaglup bir halde yapiyor. Bu mac yeni bir dizilisle oynadik mesela. Bu kosullarda elestirinin makul olmasi gerekiyor. Yoksa oyundan ve sahadaki kargasadan ben de hic memnun degilim.

Abi ne kadar kolay yargılara varıyoruz ben gerçekten anlamıyorum. Zamamında ben de yapmadım değil ama ne kadar komik çıkarımlarla ortaya çıktığımıza bir bakmak lazım .

Bugün Sosa ile Gomez transfer edilse Beşiktaş yarın geçen seneki futbolunu oynayabilir mi ? Mümkün mü öyle birşey ? Niye atamıyor Gomez Wolfsburg'da , niye 18 yaşındaki Locatelli , Sosa'ya tercih ediliyor ? O kadar kolay mı lig kalitesi farkı diyip kesip atmak , Bakambu nasıl atıyor ? Filip Deams nasıl oynadı senelerce ? Yani herşey göründüğü kadar kolay olmayabilir .

Hani burada memleketi kurtarmıyoruz eyvallah bir yerde maksat muhabbet olsun ama mevzuyu bütünüyle ele almadan bu kadar kesin konuşarak komik duruma düşmemek lazım . Adam antrenmanlarda ne yapıyor , bir sorunu mu var , anlaşmasında problem mi var, parasını mı alamıyor vsvs zibil gibi değişken var işin içinde . Sadece Jimmy Lue'dan dinlediğimiz Atiba fikileri bile ne kadar şeyi değiştirdi bakış açımız konusunda değil mi ? Sadece tek bir futbolcunun fikirleri . Ya geri kalan 24 oyuncu , ya Şenol Güneş peki Fikret Orman ?

Eyyorlamam bu kadar :)



sports guy dedi ki...

Bugun iki takimin da macini izledim. Ilk yaridaki sistemden memnundum, gol atacak potansiyeli goruyordum. Ikinci yari oyundan sogudum.

Su bir gercek, kagit ustunde gs'den iyi kadromuz olsa da gs sampiyonluk yarisinda bizden ust durumda. Anadolu takimina karsi etkili kontra ile deplasmanda gol bulmak buyuk meziyettir, gecen sene biz de cok yaptik bunu. Bu sene yok.

Kendimi gecen seneki fener'in taraftari gibi hissediyorum ben. Oyun ustunlugu var mi? Var. Sonuc var mi? Var. Ama sistem yok. Olmayinca da planck'in dedigi gibi televizyona bos bos baktigimizla kaliyoruz.

Kazanamasa da keyif veren futbol gitti, keyifin k'sini vermeden kazanan futbol geldi. Ki onun da ne kadar surecegi supheli.


Hayirlisi olsun, ne diyeyim.

planck dedi ki...

Kafaya gel, demek bu hafta tüm ekşibeşiktaş hocaya karşı ayaklansa hoca kendine gelicek kuralları uygulayacak yoksa iş işten geçecek. Çok büyük sorumluluğumuz varmış millet, ne etkili ekşibeşiktaşmış :)

sadrazam dedi ki...

İki maçıda izledim. Gs nin 3 katı pozisyona girip, üçtebiri pozisyon verdik. Sorunlar var, eksikler var, formsuzlar var, hatalı transferler var, var oğlu var.tüm bunlara rağmen emsal aldığın, șampiyonluktaki rakibin gs. Gs den hem daha iyi takımız, hem daha kaliteli kadromuz var. Șl oynamak zordur, yıpratır takımı. Rotasyon gerektirir, kadro derinliği gerektirir, farklı konsantrasyon gerektirir.senelerdir oynamadığımızdan unutmușuz șl zorluğunu.

YSY dedi ki...

Hocanın sıkıntısı şu bence. Adam deniyor denemesine ama ha işte bu diyebileceği hiçbir sonuç çıkmadı şu ana kadar. O yüzden bence denemeye devam edecek ama hiçbir zaman bu takıma istediği sistemi oturtamayacak çünkü öyle bir oyuncu kadrosu yok. Bu sene şampiyon olursak rakiplerin hatalarıyla olabilir. Kendinizi germeyin kasmayın üzmeyin. Başakşehir yenerse ciddi şampiyonluk adayıdır.

Basar dedi ki...

Kadromuz iyi degil. Transfer ile şampiyon olunsaydı gecen sene fener olurdu!

Maç esnasında da yazdım Sosa Gomez 90 ediyorsa Talisca Aboubakar 35-40 eder. GG ve Adriano müthiş kariyerleri ve meziyetleri olan ama emeklilik yoluna girmis 45 dakikalık adamlar
@zaitsev hocam bunları tutamayabilirsin ama gidip bir Demba Ba alabilirsin tekrar. Işin yönetimle de ilgisi bariz var! Bu sene transfer tek menejer üzerinden yapıldı adeta.

Bu arada maça gelirsek. Eğer maçları ön yargı ile izlemezseniz şunu görürsünüz. Ilk Yarıda daha etkin bir top oynadık, 10 tane korner, %76 topla oynama, 2 tane net (birini buradaki herkes atar) posisyona girdik. Ikinci yarı daha ortadaydi. Bu Sizin 3 maçta gömdüğünüz, Ertugrul'un gerisinde görüp küçümsediğimiz hocanın (bir sampiyonluk kaçırdı, bir şampiyonluğu çalındı, 4 yılda 3 kere şampiyon olan GS'nin iskeletini yarattı, bir dünya 3.ligi aldı, 3 gol Kral'ı çıkardı) takıma en uygun formatı yaratmaya çabaladığını görürsünüz. Bu takım kadrosu son 3 yılın futbolunu oynamaya musait degil. Yine önyargısız izlerseniz her daim eleştirdiğimiz Necip'in gayet temiz mac çıkardığını görürsünüz.

Forumda okudukça daha da netleşiyorum. Bizim taraftar Kadir bilmez, vefa duygusundan yoksun, sistemin isimden daha önemli oldugunu anlayamamış, sabırsız ve bir o kadar da saygıdan uzak, ergen ve trolluge meraklı, analize degil şekilcilige ve kolaycılığa kaçan bir kitleden oluşuyor.

Yönetimin menejercilik oyunları ve taraftarın ergen hali ile son 3-4 yılda kan ter ve Gözyaşı ile geldigimiz noktadan hizla uzaklaşıp Demiroren Dönemi'ne dönmeye adayız. Bence Hoca'yı hemen gonderip yerine gelecek hocanın yardımcısı veya altyapı HOCASI ile sezonu kapatalım. Seneye ihtiyacımız olmayan mevkilere yıldız oyuncu ve fenerbahceden transfer yaparak girelim... Sonra da yeni gelecek Hoca'yı yeriz ulan bu kadro yıldızlar topluluğu, adam oynayamıyor deriz!

Barreto dedi ki...

@Basar +1903

Baklava dizilişini denemesi gerektiğini düşünüyordum. Maçtan önce kadroyu görünce beğendim. İlk deneme 45dk sı için takım gayet iyiydi. Bence hoca Abou Yu çıkarınca takım geri gitti. Talisca_Adriano değişikligi daha isabetli olabilirdi. Bizim toy taraftarımiza Demirören-Carvahal ikilisi müstehak. Bu zihniyete teslim olsaydık 1987-88 sezonu biter bitmez Gordon Milne'yi de gönderirdik.

BJK4EVER dedi ki...

Sen Talisca'yi abuk subuk mevkilerde turlu turlu duzenlerle oynatirsan adam takima alisip performans gosteremez tabii. Adamin arkasinda Oguzhan'la ve yaninda Quaresma oynadigi 1 mac yok. Adam onune top alamiyor ki etkili olsun. Orta saha duzenimiz bok gibi oldugu icin yeterli sayida top alamiyor ve geriye gelmek zorunda kaliyor. Dun forvet arkasi oynayan adam caresizlikten kanatlarda dolasmaya basladi.

Aboubakar konusu dogru, kotu transfer. Ama adami kolay takimlara karsi 90 dakika oynatip gol atip rahatlamasini saglayamadik. Bunu saglasaydik belki guveni en azindan 1 tik artacakti. Simdi Italya'da Napolu deplasmanina cikacagiz, muhtemelen Aboubakar oynayacak, ama Kayseri macinda guven vermemis moralsiz oyuncu olarak cikacak sahaya. Yine 0 katki saglayacak tabii.

Topla oynamaya vs bakip kendini kandirabilirsin, ama dun yine ilk yarida 2 net pozisyon vardi, ikisi de karambol/duran top yine. Akiskan oyunda yakalanmis tek pozisyon yok.

G.Gonul ve Adriano neye gore 45 dakikalik adamlarsa artik. Sen bu adamlari hazirlayip oynatacaksin. Oynadiklari maclarda (Kiev maci haric) hic 45 dakikalik adam gibi gozukmediler. Bu oyuncularla en azindan baslayip takimin parcasi oldugu guvenini vereceksin. Rize'de sana 3 puani getiren 45 dakikalik Adriano oldu, Necip degil.

Onemli olan Necip'in temiz mac cikartmasi degil ki. G.Inler de Atiba ile birlikte oynarken super oynuyordu, ama kendi iyi oynarken takimi komple bozuyordu. Necip keza oyle. Ikinci yarida iki kere Nakoulma'dan top kapti diye senin gozunde super oynamis olur, ama ilk yarida oyunun temposunu dusuren, gereksiz fauller yapan ve pas oyununa hic katki saglayamayan bir Necip vardi. Necip ve Beck'in sag kanatta oynadigi takim elbette akiskan oyunda pozisyona giremez.
Buyuk resime bakmak bu kadar zor mu? Asil sen sistemin onemli oldugunu anlayamamissin. Necip'in takim performansini dusurmesini gormuyorsun, adamin kisisel performansindan dem vuruyorsun.

beagle dedi ki...


Bir de takim kötü gidince, sanki eleştiren diger taraftar takimi bozmuş havasinda millete çakan taraftar oranimiz var ki %51...

Abuyu golcü sanan baskan, Oguzhani orta sahanin her yerinde oynar sanan hocamiz var. Caniniz sikkin anliyorum da yandakine sarmadan bi göz önündeki görsek.

Senol Güneş oyuncu yaratiyor konusunu Furkan, Alperen, Oğuz, Eslem gibi alt yas gruplarindan basariyla mezun olmuş oyunculara sormak lazim. Tabiki en kötü hocamiz degil, kendi yorumum da son 30 senede en iyi ilk 5 hocamizdan biri. Ama sihirbaz değil, takintilari var ve bu sene çok kötü başladı ve devam ediyor...

Basar dedi ki...

Arkadasım okuduğunu da anlamıyorsun sanırım. Adriano ve GG cok meziyeti olan adamlar. Ben 9 yıldır GG diye iç geçirirdim ama adamların ha bire adelesi kasığı çekiyor. FM oynamıyoruz gercek hayat koşulları Karşımızda.

hayalet dedi ki...

Enseyi karartmayalım. İyi gidiyoruz. Napoli dönüşü Varena'da Rıza'nın Antalyasıyla oynayacaz. Napoliden 1 Antalya'dan şöyle bol gollü bir 3 puan mükemmel olur. Bu arada Aras nerede??? Hala sakat mı???

Yorum Gönder

Ara