.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Ekim 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 3 - 0 Antalyaspor


Goller: Vincent Aboubakar (45'), Anderson Talisca (72', 89')
En iyi üç: Dusko Tosic, Vincent Aboubakar, Fabricio Agosto
En kötü üç: Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu, Necip Uysal

Canlı Karne:

Şenol Güneş7.2
Beşiktaş6.8
Antalyaspor6.0
Barış Şimşek5.3


Fabricio Agosto7.8
Dusko Tosic8.7
Marcelo Guedes7.7
Adriano Correia7.1
Gökhan Gönül7.2
Atiba Hutchinson7.4
Tolgay Arslan (64')7.7
Anderson Talisca6.8
Ricardo Quaresma6.8
Vincent Aboubakar7.8
Cenk Tosun (70')5.1


Necip Uysal (64')6.7
Caner Erkin (70') (82')7.3
Ömer Şişmanoğlu (82')6.4


Takım Ortalaması7.2

Anket: 68 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.

48 Yorum:

carlito dedi ki...

minimum üç gollü bir galibiyet beklediğim yazmıştım, öyle de oldu.. ama ben rahat ve üstün bir galibiyet umuyordum, orası tam olarak öyle olmadı.. ilk yarım saat önde basan ve takımımızı şaşırtan bir Antalyaspor vardı sahada, nitekim iki üç tane net pozisyon buldular, birini Fabri çok iyi çıkardı.. önde Q7, Talisca, Aboubakar ve Cenk gibi geriye pek yardıma gelmeyen dört adam olduğunun bilince olarak bir plan yapmış Rıza hoca, ama golü bulamayınca ve ilk yarının son dksı yedikleri gol ve kırmızı kart ile tüm planları alt üst oldu.. bizim de işimiz kolaylaştı tabii, yoksa herşeye gebe bir maç olurdu ve en iyi ihtimal son iki hafta gibi 1-0'a bağlayabilirdik..

daha önce dediğim gibi takımdaki sorunların kaynağının büyük ölçüde Oğuzhan'ı yokluğundan kaynaklandığını düşünüyorum.. şu an takımda her ne kadar Tolgay'ın formu artmış olsa da, asla Oğuzhan'ın yerini tutamıyor.. geriden gelip top alıyor, ama hiç onun gibi dikine kaleye inemiyor, ceza sahası yayına bile yaklaşamıyor.. uzaktan şut çekmiyor, Oğuzhan gibi sık sık önde şok pres yapıp top kapamıyor vs.. tabii Oğuzhan tüm bunları yaparken Sosa gibi bir adamla yapıyordu, Tolgay ise Talisca gibi bir aklı havada arkadaşımızla bu kadarını yapabiliyor :) çok eleştirmek haksızlık olur.. daha önce de blogdaki birkaç arkadaşla beraber belirttiğimiz gibi Atiba Oğuzhan Tolgay orta sahasını deli gibi merak ediyorum.. Talisca'nın 10 numara pozisyonunda yapamadığı çok açık, adam oyun kurucudan ziyade forvet oyuncusu görüntüsünde.. kenar forvet tarzı bir oyun şekliyle daha faydalı olabilir.. ligde de çok gol atar ama cl'de hamle oyuncusundan öteye gidemez mevcut haliyle..
Quaresma'yı her daim çok eleştiriyoruz, her maçta da sinir katsayımızı arttıran birkaç işi muhakkak oluyor, ama bu şekilde her maç skora etki edecek işler yapmaya devam ederse, bizim gözümüzde de her zaman kredisi olur..
Aboubakar için bu maçta çok kötüydü diyen bir yorum gördüm :) sonra bişey deyince kızıyorlar, neyse.. bence en iyi maçıydı şimdiye kadar, tahmin ettiğimiz gibi golü atınca güveni gelmiş ve kanatta da amokachi tarzı driplingleriyle etkili olabildiğini gösterdi.. sırtı dönük çok iyi top karşılamalarını ve ani dönüşlerle takımı ileri taşımalarını izledik, aldığı topları iki sakladı ve fazla gevelemeden doğru noktalara attı.. elbette son vuruşlar açısından değerlendirdiğimiz ve Gomez'le kıyasladığımız müddetçe yetersiz bulacağız ama iyi taraflarından bakmak zorundayız.. bu adamı çok erken gömdüğümüz açık, dün gösterdi ki Ömer veya Cenk ile beraber oynarsa sezon boyu hatırı sayılır bir katkısı olacak takıma...

carlito dedi ki...

Caner konusunu ayrı bir postta ele almak istedim.. öncelikle geçmiş olsun, maalesef bütün keyfimizi kaçırdı onun sakatlığı :( tam iyi bir sol bek bulduk derken, klasik Beşiktaş kanseri etkisini gösterdi.. nerdeyse her sene bir sezonu kapatan oyuncumuz var anasını satayım, son 5 yılda pektemek, veli, tolgay ve şimdi de caner.. diliyorum ki beklenenden önce ve sağlam dönebilsin..

Caner'in yerinin nasıl dolacağı çok tartışılacak bir konu olacak, daha şimdiden belli.. Adriano elbette birinci seçenek durumunda.. dün sanırım ilk kez 90 dk oynadı ve her geçen maç biraz daha enerjisi yükselecektir, yükselmek zorundadır.. zira bu sezonu onunla çıkartmak zorundayız artık.. tabii yoğun maç trafiğinde sürekli 90 dk oynatmak doğru olmaz, nispeten daha kolay maçlarda -özellikle kupa maçlarında- onun yerinde oynayacak isim kim olacaksa denenmeli.. bana kalsa genç takımdan o mevkiide oynayan bir isim kazanılsın isterdim ama Şenol hocanın bunu yapmayacağını da adım gibi biliyorum.. Olcay'ı bile orda deneyebilir ama onu yapmaz..
bana göre herşeyden önce bir defa o bölge için Tosic unutulsun.. şu anda stoper ikilisini bozmak en mantıksız iş olur..
ayrıca Necip'in de sol bekte düşünülmemesinden yanayım, kendi bölgesi olan ön libero dışında bir yerde oynayınca yapamıyor ve yerden yere vuruluyor..
peki kim oynayacak? Adriano'nun olmadığı geçici süreçlerde Beck orayı idare edebilir diyorum ben.. başka da bir seçenek aklıma yatmıyor.. en kötü ihtimal Rhodolfo ortaya geçip Tosic kısa süreli sol beke geçebilir, en azından yabancı olmadığı bir yer, ama devamlı olmamalı..
hepsi bir yana Adriano ofansa artık daha az önem verip o bölgeyi 6 ay idare edebilmeli.. Barcelona'dan gelmiş adam diye övünüyorsak bunu beklemeye de hakkımız var.. zaten Caner kadar sık ve hızlı bindirmeler yapan bir oyuncu değildi, sol önde de oynayabilecek en az 5 farklı isim var..
tabii Adriano'yu Napoli maçındaki gibi kullanma şansımızın artık pek kalmaması ve Caner'in nefis ortalarından mahrum kalacak olmamız bakımından bu sakatlığın hücum gücümüzü de baltalayacağı aşikar.. ama artık olan oldu sızlanmanın faydası yok, hocanın acilen gereken aşıyı yapması şart..

turgay dedi ki...

canerin sakatlığına çok üzüldüm ama bizim geçen yılki oyunumuza dönmemiz açısından bu bir fırsat olabilir. adriano kendisine iyi bakarsa 2 ve 3. golleri bu sezon çok daha fazla atarız diye düşünüyorum. tabi solu yedekleyecek bir oyuncu şart oldu şimdi. avrupada da devam edip edilmeyeceğine göre türkiye doğumlu bir oyuncu idareten alınabilir.

Basar dedi ki...

CL sonrası oynadığımız 3 maçı (2si deplasman) da kazanmamız çok önemli ve değerli. Oyun olarak beğenmesekte kazanma alışkanlığımızın arttığını gösteriyor.

İlk yarıyı stadyumda izledim, ikinci yarı ayrılmak zorunda kaldım. Takım malesef özellikle Talisca etkisi ile çok koordinasyonsuzdu. TV'de ne kadar gözüküyor bilmiyorum ama bu stadyumda net gözüküyor. Talisca o bölgenin oyuncusu değil. Yetenekleri var ama hiçbir formasyona net olarak oturmayacakmış gibi gözüküyor. Sanki ikili forvetin SS pozisyonu onun için en faydalı olacağı pozisyon.

Aboubakar daha uyum içerisinde gözükse de yetenekleri kısıtlı bir futbolcu. %100 iyi yaptığı bir şey yok ama takımın oyununa uyum sağlayacak gibi gözüküyor. Bu kadar kötü şut çeken (bilhassa kaleci ile karşı karşıya topa çok kötü vuran) bir oyuncunun o golü atması sıra dışı. Devre arası yeni forvet kiralamayacaksak Nihat gibi Feyyaz gibi forvetlerden antrenörlük almakta fayda var.

Fabri net kalecimiz oldu ama bir maçı yanlış çıkışları ile yakacak. Buna da hazır olalım. Bunun dışında pas yapabilmesi, karşı karşıya ve kontralarda bize huzur verecek bir kaleci.

Coolio dedi ki...

Q7 her maç en bir asist ile oynuyor ama hepimiz onun yeteneklerini daha farklı kullanabilmesini istediğimiz için memnun değiliz. Çok ilginç bir durum.

Abouakar bence Şenol hocanın beğendiği bir oyuncu tipi. Moral bulmasıyla birlikte her maç 11 yazacak onu ve bence o kazmalıklarını dahi yapmayacak, bulduğunu atacak bir noktaya gelecek.

BJK4EVER'in dediği gibi her sakatlık bize farklı bir oyuncu veya oyun kazandırdı. Bunda Şenol Hocanın payı büyük. Diğer teknik adamlar gibi elindeki birşey gidince ona takılıp kalmıyor ve yeni şeyler üretmeye çalışıyor. Caner sakatlığı sonrasında da benzer şeylerin yaşanacağını düşünüyorum.

Adriano'nun sağ ayağını İsmail'in sol ayağından daha iyi kullanması oyunumuzu çok etkiliyor. Oyunu kendi sağ çaprazına yönlendirmek rakip oyuncuları oyundan düşürüyor ve dünkü gibi pozisyonlar yaratıyor. Bu arada oynama isteğinin çok olması ama ona rağmen zaman zaman yedekte kalması sonrasında Van Persie gibi atar yapmaması da yine düzgün bir karakter seçimi (yönetim) ve düzgün bir kadro idaresi (teknik direktör) işidir. Bunları unutmayalım lütfen.

Coolio dedi ki...

@Basar

Fabri konusunda çok haklısın. Onun bu ileride oynama özelliğinden bu kadar çok fayda görüyorsak bir gün zarar gördüğümüz de olacak ve buna hazır olalım.

beagle dedi ki...

Tosiç'ten Lugano çıktı ya... Adam bu sezon takımın aksak ileri ucuna toparlanma zamanı sağladı. Şampiyon olursak Tosiç sezonu diye aklımda kalır. 91 Şifo Mehmet, 94-5 Metin Tekin, 2003 İlhan Mansız gibi

Emrah dedi ki...

Bu Aboubakar'ın ne ayak olduğunu hala çözemedim. Bir bakıyorsun 3 metre yanındaki adama pas atamıyor, iki dakika sonra Ronaldinho çalımı (elastico) ile adam geçiyor. Bir bakıyorsun altıpastan gol kaçırmış, aynı maç 40 metre top sürüp doksana zımbalamış. İlginç bir adam. Kendini yavaş yavaş geliştirebilirse kuvvetli zenci forvet her daim iyidir.

Maçı stattan izlerken "Talisca sahada hiç yok. Neden çıkarmıyor Şenol Güneş. Necip'i alıp orta sahayı tutsun. İlla gol yiyince mi çıkaracak" falan derken adam gitti 2 tane gol attı:)

Beşiktaş'ın fazla ofansif adam dolu kadrosuna Rıza hoca güzel bir cevap vermiş ve kimsenin beklemediği şekilde önde ve baskılı başlayınca orta sahayı ele geçirdiler. Dönen topları hiç alamadık ve baskı kuramadık. Mal gibi boş yere iki sarı bir kırmızı görmeselerdi maç çok zor geçecek gibiydi. Allahtan Tosic var da defansı da ofansı da hallediyor cengaver gibi. Boş kaleye de kaçırmayaydı 10 üzerinden 10'u basacaktım, 1 puan kırdım.

Caner bu seneyi kapattı maalesef. Bence hiç devre arasında uyduruk adam almaya gerek yok. Adriano zaten oynar. Allah göstermesin ona birşey olursa da Beck ve Atiba ile de en az ligdeki rakiplerimizin sol beklerinin kalitesini yakalarız.

Takımın oynadığı oyunu kimse beğenmiyor ama şu anda inanılmaz yüksek bir puana ulaştık. 100. yıldaki rekor puan ortalamasında (2,5) gidiyoruz. Bir de oyun düzelirse nasıl olacak acaba:) Bu ortalamayla gidersek 85 puan ve 51 averajla açık ara şampiyon oluruz. İnşallah diyelim:)

BurkayJK dedi ki...

Caner'in sakatlığına elbette üzüldük ama iyi yanlarından bakanımız da bir hayli fazla sanırım. Ben de o kitle içerisindeyim fakat Adriano sürekli sakatlanan/sakatlanabilecek bir profil çizdi benim gözümde. Yani yakın zamanda kendimizi iki sol bekimizden de mahrum kalmış bulursak şaşırmayalım. Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi, dün skoru ve oyunu almışken Caner'i oyuna almak gereksizdi sanki.

Bir de, oyuna son 5-10 dakika giren oyuncu skora katkı yapmadıysa karneye koymasak mı? Kaç puan vereceğimi düşünürken bunalıyorum. :)

carlito dedi ki...

@beagle

benim aklımda 95 şampiyonluğu Ertuğrul sezonu, 2003 şampiyonluğu da Sergen sezonu olarak yer etmiş durumda, takımı sırtlayan adamlar bunlardı ama senin aklında kalanlar daha çok kilit adamlar oluyor sanırım ;) bu durumda 2009 şampiyonluğuna da Yusuf Şimşek sezonuydu diyebiliriz :)

JimmyLue dedi ki...

İsviçre'den maça getirdiğim arkadaşım '6 numara is the best' deyip durdu maç boyunca. Tosiç geçen yılın son 4 maç fragmanlarını verdiği performansını bir üst seviyeye çıkardı. Çok sert, geçit vermiyor ve oyuna fena bir dinamizm getiriyor fakat onun da kayarak yaptığı tackle'lar -ki muazzam yüzde ile yapıyor bunları- bir gün başına iş açabilir tıpkı Fabri'nin yan topları gibi.

Takım ilk yarı Gs maçının ilk yarısı gibi baskı yedi ve yokları oynadı. Bence bu maçın 11-11'lik dilimi gözden geçirilirse birçok ders çıkarılır. Bi ara 10 kişi oynayan bizmişiz gibi bir oyun çıktı ortaya. Bunda Talisca'nın halen toplu oyunda olmaması ve herhangi bir pozisyonu benimsememesi, Tolgay'ın iyi görünmesine rağmen Ozzy kadar oyuna hükmedememesi, Atiba'nın kendi seviyesinin altında oynaması, Cenk'in toplu yahut topsuz oyunda hiç olmaması, Quaresma'nın yalancı pres harici defans işini yapmaması gibi nedenler belirleyici oldu.

'Aboubakar'ı hemen asmayın, henüz takımla yeteri kadar maç yapmadı, bu herifin cv'sinde CL 10 maç 6 Gol 1 Asist yazıyor' dedğimizde bizi dalgaya alanlar umarım iki maçla adam kesmeyi bırakırlar. Abou halen takıma tam anlamıyla ısınmadı, bitiriciliği tabii ki Gomez'le kıyaslanmaz ama rakibi yıpratıp denge bozması, takımı önde tutması, pasörlüğü, yaptığı ani baskılar gibi farklı stili var. Yanına da 20'ye yakın gol sıkıştırırsa tadından yenmez.
Ben Forvetimiz Gomez olsa Caner'e çok üzülürdüm fakat ne Cenk ne de Abou onun yaptığı ortaları değerlendirecek kafacılar olmadığından Adriano daha verimli dahi olabilir. Baktık olmuyor, devre arası yedek bir sol bek bulunabilir.
Sonunda takım gibi bizim de dinlenme vaktimiz geldi, ses telleri 3 günde 1 maçı kaldırmadı.

JimmyLue dedi ki...

@Burkay, sonradan girip extra işler yapan biri yoksa 6 puan makul bence.
@carlito 2009 net Ernst sezonu.

fidddas dedi ki...

oğuzhandan daha hiç verim almadık, sakatlık ile uğraştı.
bu maçta ise yine sakatlık sonrası olduğu için inleri de kullanamadık.
geçen yıl neredeyse hiç kullanamadığımız tolgay gayet iyi iş gördü
abou yavaş yavaş takıma alışacak. taliscayı ise takımın taşıyabilmesi için onu kanat yerine ileri uca koymalıyız. sahte 9 da iş yapacağını düşünüyorum. abou yetenek olarak değil ama efor olarak uzak forvet ile daha iyi kariyer yapar gibi duruyor. şenol hoca fernandao azmanından bile topçu yaptı, abou ona göre çok daha kolay işlenebilecek bir adam.
atiba, necip, tolgay, oğuzhan, inler beşlisi ile iyi bir orta üçlü kurabiliyoruz. taliscaya oyunu kurmak için ihtiyacımız yok çünkü bu sezon geçen sezon değil, hoca yeni bir oyun kuruyor ve hep söylüyorum bunu kasım milli maç arasından sonra çok daha net göreceğiz. orta sahayı 2-1 değil 1-2 kuracak gibi duruyor. sakatlıklar engel oldu ama bu oyuna ilerliyoruz sanki.
ilk yarı istediğimiz gibi değildi ama napoli deplasmanından döndük, deplasman olsa daha da zorlanırdık.
şampiyonluk yolunda 34 maç iyi futbol olmuyor. şimdilik tek devreler şeklinde idare ettik. eskiden bu tip durumlarda ilk yarında 2 gol yer maçı vermiş olurduk. ya da ikinci yarı döküldüysek ard arda goller yerdik. takımın mental gücü yüksek, bu çok ortada. gençler ile eski yaptığımız maçlara falan baktım 2-0 dan 4-2 maç vermişiz.
10-11. haftadan 27-28. haftaya kadar bir standart yakalarsak ve daha fazla sakatlık görmezsek rahatız.
tabii devre arası başkan para diye marceloyu falan satmazsa :) satalım ama sezon sonu olsun o iş.

bu arada hazır marcelo ve tosic 3er sarı kart iken rhodolfoyu ısındırmak lazım. fener deplasmanına ya da başakşehir maçına bu ikiliden mahrum çıkmayalım. örneğin adana maçında bu cezalardan biri çekilmiş olsun.

ben beşiktaşa beyaz tarafından bakmayı seviyorum, zaten iş ve türkiye insanı yeterince yoruyor.

carlito dedi ki...

bu arada ağır sakatlıkların sayarken ersan ve rhodolfo'yu saymayı unutmuşum.. 5 sezonda 6 sakatlık :(
vay arkadaş...

planck dedi ki...

hoca da diyor planda caneri almak yoktu fln diye ama darbe yoksa aşil yıpranmaktan dolayı da kopabilir diyorlar hatta beckham ve özellikle kobe için böyle demişlerdi yaş 35 falan olunca. eğer öyle ise dün olmasa başka bir maçta bir antremanda kısa süre için kopacağı varmışmış zaten ben anladığım. hekim varsa aramızda aydınlatsın :)

bence dün 2. yarı kerimin maçı olabilirdi, 1-0 öndesin rakip 10 kişi ve hala 50-60 metrede top oynamaya çalışıyorlar. bu sene kontradan attığmız gol yok resmen, töre olmadığına göre bu işleri kerimin yapması lazım. tabi geçen seneki kontralarda ozzy ve olcay da fark ettiriyorlardı. abu adamların içinde geçmeye çalışmasa o da gayet etkili olabilir kontralarda.
talisca baya skor katkısı verecek ama gittiğine üzülmem herhalde ya sene sonu.

turkkant dedi ki...

Maçla ilgili yorumlarım:

- İyi oynamadık, iyi skor aldık. Zaten bu kadrodan iyi oyun çıkmaz. Resmen 4-2-4. Talisca'nın orta saha gereklilikleri ile alakası yok. Quaresma defans yapmaz. E zaten iki santraforla oynuyorsun. Haliyle öndeki dörtlü ile arka grup arasında büyük boşluklar oldu. Antalya topu bizim ceza sahamıza kadar çok kolay getirdi.

-Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, Talisca şu haliyle orta saha oyuncusu değil, forvet. Özellikle üst seviye mücadele gerektiren maçlarda şu haliyle daha çok hamle oyuncusu olur.

-Caner işi çok can sıkıcı. İnşallah önümüzdeki sezon başına yüzde yüz hale gelir. Bana söylenen, futbolda çapraz bağdan bile daha kötü bir sakatlık olduğu. Çok şanssız. Keşke hiç almasaydık. Zaten birkaç hafta önce, "Aşil sakatlığı nedeniyle milli takım Caner konusunda düşünceli" diye bir haber var.

-Adriano ve Gökhan'ın bir an önce fiziksel durumları yükseltmeleri lazım. Adriano da çok sakatklık yaşayan bir oyuncu. Bir anda sol beksiz kalabiliriz.

diope dedi ki...

ben diorumki gençlerbirliği maçında talisca yerine arası deniyelim. ilk 11de oğuzhan başlasın atibanın yanında. bir de böyle deneyelim :D zaten diğer herşey söylenmiş :)

Coolio dedi ki...

Aras'ı hiç göremedik ve herkes görmek istiyor (ben dahil) ama Şenol Hoca bunca zaman şans vermediyse bence gördüğümüzde de ona hak vereceğiz. Kerim'in de yenekleri çok iyi ama Şenol hocanın istediklerini geçen seneden beri yapmadığı için artık sabrı kalmadı bence. Bu iki oyuncu da maç kadrosunda yoklar zaten. Bunlara yer açmak için kimi kadroya almamalı? İnler ve Oğuzhan iyileştiğinde Necip ve Olcay'ı dışarda bıraktın diyelim. Kerim veya Aras için kim dışarda bırakılmalı? Tek seçenek Ömer kalıyor. Cenk yedekteyse Ömer'i dışarda bırakabilir hoca belki. Caner sonrası bir kişilik daha yer açıldı. O bir kişiyi biraz önceki hesapta dışarıda kalan Olcay doldurur yine. Dolayısıyla ekstradan kart ve sakatlık olmadıkça Kerim ve Aras hep dışarda kalıyor. Kupa maçlarında banko oynayacaklarını düşünüyorum. O maçlarda iyi oynasalar bile 2. lig takımına karşı çok iyi oynadı diye ligde normal oynayan bir adamı kesmez hoca. Dolayısıyla bu ikisini göremeyeceğiz. Zateb devre arası oynamak için kendi istekleriyle başka takımlara gidecekler bence. Zaten Kerim haberleri çıkmıştı. Haberlerden anlaşıldığı üzere Töre'de dönebilir. O zaman büyük ihtimalle giderler.

beagle dedi ki...

@Carlito
Evet 'game changer' performanslar iz birakti bende. Misal geçen seneye Gomez yili diyemem.
95 de Metin Tekin futbolu birakacakken 352 nin sağ kanadinda inanilmaz bir performansa ulaştı. 10 maçlık bir seri ile bizi Şampiyon yapti, kendi de yillar sonra milli oldu.

2003 de ise Lucescu'nun tek santrafora ağir yük birakan Sergen katkili sisteminde Mansiz inanilmaz tekmeler yiyerek 'Spartali'gibi savaştı. Bence futbol hayati da bu yuklenmeden erken bitti.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Barreto dedi ki...

Oğuzhan-Olcay-Cenk, üçü bir arada olmayınca Olcay ve Cenk'in verimi minimuma düşüyor. 1 eksik 3 kayıba sebep oluyor.
Neyse ki bu sene STSL de Beşiktaş'a tedbir almak daha zor. Ne oynadığımız belli değil. Hepsinden var, hızlı uzun çıkışlar, uzaktan şutlar, kanatlar, ölü toplar, solo performans ve azıcık pas oyunu. Bu durumda yukarıdaki üçlüye eskisi gibi ihtiyaç kalmıyor. Hoca hemen her şeyi denedi. Denemesini çok merak ettiğim bir diziliş kaldı. Spaletti 4-3-3'ü. İleri uçta Talisca, açıklarda Q7 ve Abu. Merkez üçlü Tolgay-Atiba-Ozzy veya bu üçünden herhangi biri yerine İnler. Geri 4lü ve kalecimiz belli zaten. Q7 ve Talisca'nın beraber oynayıp takım oyununda en verimli olabilecekleri diziliş bu belki de.

Ben de kahramanlarımı yazayım,
1986 Metin
1990 Metin
1991 Ali
1992 Şifo
1995 Ertuğrul
2003 Sergen
2009 Ernst
2016 Atiba

sports guy dedi ki...

Ileri ucta talisca olan 4 3 3 gormeyi ben de istiyorum. Sene basindan beri tuy bitti zaten dilimde su adam ne kadar kaleye yakin oynarsa o kadar iyi diye. Kafasi da asiri kotu degil, arada abou ile done gele oynayabilirler orayi.


Bu arada 40 yillik hollandali hucumcu teknik direktoru bile pereira 1-0cisina donduren fenerbahce yonetimini tebrik etmek lazim. Bu kadroya anca bu cunku cok belli.

Uykum geldi be izlerken.

planck dedi ki...

başar, bundan sonra beşiktaşlıların aklına gelen tek ismail bu olsun mümkünse: https://www.youtube.com/watch?v=f3tXPKpjUoY :)

beagle dedi ki...

Biraz yavaş mi gitsek :)

Şansli bir fikstür ile takimi oturtmak icin 2 ay kazandik. Gercekten ne oldugumuzu ve sezon hedeflerini onumuzdeki 6 7 maç belirleyecek.
1 tane gol atmış santraforla, lig sonuncusuna sahayi kaptırmış takima aşırı güvenmemizi gerektirecek bir durum yok ne yazikki.

Önümüzde Gençler, Trabzon, Basaksehir, FB, Bursa, Osmanli maclari var. 6 macta 12 13 puan alirsak kabulum. 14 15 süper olur.
Ama böyle oynarsak zar zor 6 7 alabiliriz.

Coolio dedi ki...

@beagle

fikstürü unutmuşum, sen yazınca hatırladım. oraya Oğuzhan ve İnler iyileşmeden girersek çok çok zor olur. Ekstradan Cenk, Olcay ve Kerim'in de toparlanması gerek. Geçen sene Kerim ve Cenk'in sornadan girip attığı/attırdığı gollerle puan topladık sıkışık zamanlarda.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Coolio yalniz yanlış anlasilmasin. 8 maça yayılmış 6 zorlu maç. Arada Adana ve antep maclari olacak saniyorum.
Gostermek istediğim kalan maclarimizin %75 ini ligin ust yarisiyla, hatta ilk 5-6 da yer alan neredeyse tüm takimlarla oynayacagimiz.

carlito dedi ki...

gençler napoli trabzon hattı çok önemli.. ligdeki bu iki maçı alıp, napoli maçından da en kötü yenilmeden çıkabilirsek son milli maç arasında şahane bir moralle gireriz.. sonrasında da başka bir aksilik olmazsa caner hariç tam kadro bir şekilde ligdeki zorlu haftalarca tamamen hazır ve oturmuş şekilde girebiliriz..
ligin ilk yarısını birkaç puan farkla lider bitirsek güzel olur ama çok da önemli değil, er ya da geç liderlik koltuğu bizim olacak, eminim.. asıl cl'de gruptan çıkmak çok daha önemli ilk etapta.. o kadar çok istiyorum ki bunu anlatamam!

WiLdHoney dedi ki...

@Beagle,
Sen yazmasan farkında bile değildim, çok zor bir fikstür;
18'in 16'sı ve üstünü alırsak, lig biter.
18'in 12'si ve üstünü alırsak, aptallık etmezsek, lig biter.
18'in 12'sinin altında ve 9'un üstünde her puan aralığında lig tekrar başabaş devam eder.
18'in 9'u ve altı her skorlarda dağılırız.

Umarım ilk iki opsiyondan birisi olur.

F.N. dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
F.N. dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
F.N. dedi ki...

Osmanlı maçı devre arasından sonraya kalıyor zor dediğimiz maçlardan fb maçı hariç hepsi icerde.(bursa basaksehir trabzon). Kasimpasa antep adana disarda olan lig olarak 8 maclik periyotta 20 puan yapmamak imkansiz değil icerdekileri al 2 deplasman beraberliği rakiplere büyük gözdağı olur. Cl.de 3 maçta 5 puan ust tur demek. Tabi bunlari yapmak için bir an once Oğuzhanun dönüp orta saha kurgusunu ve oyununu netlestirmek lazım

bekkenbaver dedi ki...

Caner ile ilgili yapılan açıklama bana çok garip geldi. Bunun bir prosedürü yok mudur? Milli takımda tedavi uygulanıp uygulanmadığını kulubün bilmesi gerekmez mi? Hadi federasyon bilgi vermedi, Caner'in bilgi vermesi gerekmez mi? Adamın sol tendonunda zaten sıkıntı varmış, göz göre göre sakatlanmış ...

beagle dedi ki...

Valla Canersizligi sindirmeye calisiyorum.

Orta kafa gol
Etkili duran top orta
Savunmadan uzun topla çıkış
Bekten oyun kurma

opsiyonlarimiz bitti. Ömer de taca cikar bu durumda.

- Gokhan Gönül ve Oguzhan üzerinden oyun kurmamiz gerekecek. Olur mu? Gayet olur.

- Talisca bildiğin Alex çıktı. Ceza alani yakininda oynatmak gerekli.

- Quaresma Abu Talisca uclusu birçok eksiklerine karşın beraber coşkulu top oynuyorlar. Ileri 3luyu bunlardan kurup dokunmadan izlemek lazim bir süre.

- Cenk bence kulübe dışı bile kalsa normal. Oyuna hiçbir olumlu etki gostermiyor. Golculuk yuzdesi de düşük ( milli maclar zamani hos karsilanmamis bir tespitimdi )

Süt kupasi maclarinda Arasi kazaniriz umuyorum. Bir de altyapidan Muhammed Enes de şimşek hizi var. Amokachiye kendi cocuklarindan cok benziyor. Kerimi satip bu cocuga dakika vermemiz gerek.
Canersiz sistem önerim

Fabri
GG Marcelo Tosuniç ;) Adriano
Atiba Oguzhan Tolgay
Quaresma Abu Talisca

Öndeki üçlü sag sol orta gezinerek değişir...

planck dedi ki...

canere tedavi uygulanmış milli takıma gitmeyecek diye. tedavi tendonu yumuşatıyormuş ve 1 hafta dinleneceği varsayılıyormuş. milli takıma terim arda olayından sonra ilk defa çağrılınca caner gitmezsem yanlış anlaşılır diye gitmek istemiş. orda da ağrı fln olması herhalde çıktı oynadı. dönünce de maçlar da üstüste gelince de zorlanmaya devam etti. ama milli takıma çağrılmasa büyük ihtimal sıkıntı olmayacaktı. dangalakların ego kavgası geldi yine bize patladı gibi oldu.

hayalet dedi ki...

Caner konusu hepimizi düşüncelere sevketti. Ama enseyi karartmayalım. Adriano meziyetli bir adam. Napoli maçında attığı gol öyle kolay bir gol değil. Pas oyununa yatkın, topa vuran. ve en önemlisi buram buram tecrübe kokan bir solbek. Bu kadar maçı doğal olarak kaldıramaz.
Baştan söyleyeyim Marcelo-Tosiç bu kadar tutmuşken bozmak intihar olur. Beck en makul olanı bence. Orda oynama alışkanlığı, pozisyon bilgisi ve defansif gücü bizi orda idare eder. Çok sıkıştın Atiba bile çekilir ama tutan tandem bozulmaz.
Hücum anlamında (hücumsal diyen hocalar var ligde ve böyle bir kelime yok, tamamen uydurma) epey opsiyonumuz var. Abu enteresan işler yapacak gibi.
Ah hoca birde Aras'ı görse. Cidden çok mu kötü bilemiyorum. Duran top anlamında elimizi müthiş kuvvetlendirir ayrıca.

carlito dedi ki...

Atiba-Oğuzhan-Tolgay'lı bir orta sahayı görmek istemeyen yok sanırım.. muhtemelen gençlerbirliği maçında da sonradan süre alacaktır Oğuzhan, ama sonrasında böyle bir orta sahayı izlemeye başlayacağımızı umuyorum..

ileri üçlüde açıkçası Abu-Q7-Talisca üçlüsünü yeterince ısırgan bulmamamdan dolayı hiç düşünmemiştim bu haftaya dek.. ama olabilirliği varmış.. tabii bu dizilişte talisca merkezde aboubakar kenarda daha doğru olur, bu nokta haricinde beagle'ın 11'ine katılıyorum..
Aras konusu can sıkıcı gerçekten.. 3 senedir takıma yerleşmesini beklediğimiz Kerim'den sonra ikinci bir Kerim vakasını yaşamamalıyız.. (hatta bir de Dormund'tan gelen Oğuzhan Aydoğan var) yine de henüz erken diyorum ben, hocanın çoğu zaman yenileri hemen kullanmadığı malum, biraz daha sabretmek gerek.. bu kadar geniş bir kadro varken de hocaya da kızmak manasız, baksanıza yılların banko oyuncusu Olcay bile dışarda kaldı :)

Basar dedi ki...

@carlito

Küfür etmiş gibisin :) Atiba(İnler)-Oğuzhan-Tolgay diye sezon başından beri bağırıyorum.

Bence Caner'in yokluğunda Adriano önünde Abu ile oynayalım. Forvete de ya Ömer ya da Talisca'yı koyalım. Adriano olmadığında Beck'i koyalım koymasına da Gökhan'da sık sakatlanan bir oyuncu. Şu anda net bir şekilde bek açığımız var, Tosiç orada hem iyi değil hem de defansın tandemi bozulacak. Devre arası buraya bir pansuman lazım (belki paf takımdan devşirebiliriz)

Basar dedi ki...

Basket maçına giden arkadaşlara bir sorum olacak.

Biletleri nereden alıyoruz? Maç günü alabiliyor muyuz?
küçük çocuğumla gitsem ortam çok mu gürültülü olur?

teşekkürler

carlito dedi ki...

@Basar

pek dikkatli okumadın sanırım :)
Atiba-Oğuzhan-Tolgay'lı bir orta sahayı görmek "istemeyen" yoktur yazmıştım.. yani çoğumuz sezon başından beri bu fikirdeyiz, ben de dahil ;)

ayrıca basketbolla ilgili sorunun cevabını ben de merak ediyorum.. akatlar'a son gidişimden bugüne 10 sene falan geçti, şu anda bilet durumları falan nasıl hiç bilmiyorum.. oğlum 2 yaşına yaklaşıyor, geçtiğimiz haftalarda g.antep hazırlık maçında ilk defa dolmabahçe havasını soluması için stada götürdüm onu, sakin bir maç olduğu için pek sıkıntı olmadı.. yalnız gollerde korktu biraz :) basket maçına da götürmek istiyorum ama çok kalabalık olan bir maç uygun olmaz sanırım..

Coolio dedi ki...

Yıllar sonra ilk kez basketbol maçına gittim 10 gün önce. Bu sene evimizde oynadığımız tek maç o zaten bu sezon. Bu sene oradaki maçların hepsi tam kapasiteye yakın oynanacak izlenimi edindim. Boş maç olamaycak gibi.

Dolayısıyla haftaiçi maçı olması nedeniyle bugünkü maçın çok az daha rahat geçeceğini düşünüyorum. İddiamızı da henüz kanıtlamamışken. Haftasonuna nazaran daha rahat bilet bulunabilir.

Biletleri internetten Biletix'den alıp stad girişinde teslim almanızı tavsiye ederim. Stad girişinde de bilet satılıyor ama bizim insanımız sıraya girmeyi bilmediği için çok kargaşa çıkıyor. Bir de sürekli birileri (taraftar grupları) önden girip toplu bilet almaya çalışıyor filan. Kesin gidecekseniz en azından biletinizi garanti altına almış olursunuz, vakitlice (1 saat önceden) gidip biletixden teslim alırsınız.

Tribünin bir köşesinde gençler bayağı tribün ortamı yaratıyorlar ve tüm maç tezaruhat yapılıyor. Çocukla burada duralamayabilir. Bu köşenin tam tersi daha sakin ama burada da hoparlörler var ve stad görevlisi bayağı yüksek sesle bağırarak konuşuyor nerdeyse her saniye. Ben rahatsız oldum sesten.

Diğer köşede zaten deplasman tirbünü var. Dördüncü köşe de yine hoparlör yanı.

Armagan dedi ki...

Artık ideal 11 az çok şekillendi sonunda. Taliscayı sisteme denildiği gibi 9,5 pozisyonunda yedirebiliyoruz. Abunun zaman aldıkça daha da açılacağını düşünüyorum. Oğuzhan'ın dönüşünün nasıl olacağı uyum açısından kritik olacak.

Devre arasına kadar olan 11 maçı(kupa hariç) 4-5-2 diye bolebiliyoruz. Ortadaki 5li tum yılın kaderine belirleyecek kırılmalara gebe. Hata payı vermek adına önümüzdeki bu 4 maçtan alınabilecek en yüksek puanı almak gerekir. Adrianonun suresini kısabilmek adına da bu çok önemli. Ara dönemde kiralık kimi alabileceğimizi şimdiden düşünmek gerek.

Takımdan çok hoca önemli sınavlar veriyor bu dönemde ve formsuzluğunu gittikçe üzerinden attı denilebilir, asıl farkı yaratan bu bence.

sports guy dedi ki...

Bence bu "adriano butun sezonu goturemez" olayi fazla abartiliyor, adam 40 yasinda degil. Mac temposunu da yeni tutturuyor zaten. Gectigimiz iki sene az mac yapmis olabilir ama ondan once sezon basina 30+ mac oynuyordu.

Bazi ic saha maclarinda dinlendirirsin, kupa maclarinda zaten oynatmazsin. Cl'de oynayacagi maksimum 5 mac kalmis zaten, ligde kalan 26 macin da 20sinde oynasa toplam 36 macla kapatir sezonu.

Fark acilmis maclarda erken cikartilir oyundan vs oyle de saglanir bazi kondusyonel cozumler. Yapilir yani.

Ayrica tosic'in sol bek oldugu maclar olacak kesin, ortalari bok gibi falan ama en azindan savunma arkasina atilan top tehlikelerinde ciddi azalma olur tosic orada oynadiginda. Ve marcelonun yaninda da necip degil rhodolfo olacak bu sefer oynadiginda.

Bizim icin sikinti zaten caner'in verecegi ofansif katkiyi aramak olacak, o konuda da sunu soyleyeyim: gecen senenin futbolunu arayanlar daha cok gorecekler onu sahada. Kisa pas oyunu caner sahadayken kesinlikle olmuyordu, simdi daha rahat olur.


Tabii ki cok buyuk gecmis olsun caner'e, munch'ten sonra ilk defa orta acabilen bek gormemizi sagladi kendisi sagolsun. Ama karalar baglamaya da gerek yok bence.

carlito dedi ki...

@ Coolio teşekkürler bilgiler için, bilet konusunda söylediklerin işe yarayacak muhakkak.. önce kendim bir giderim, çocuğa uygun bulmazsam biraz daha ertelerim artık ;)
bu sene basketbolda gözle görülür bir atılım gerçekleşirken, bizler de imkanı olanlar elimizden gelen desteği esirgemeyelim, salon daima dolmalı bu sene..

Basar dedi ki...

Kusura bakma, benim dikkatsizliğim olmus. Ben oğlanı (5) Antalya maçına götürdüm ilk yarı sonu çıktık. Normalde fark etmiyorum ama baya gurultu çıkıyor. Basket macı daha da boğucu olabilir. Besiktas sevgisi aşılayacağız diye cocukları kaybetmenin alemi yok.

beagle dedi ki...

NTVSpor ismiyle 11 yapıp, geçen maç 2 gol atan adamı koymamayı anlayamıyorum. Talisca dinlenip Napoli'yi mi dağıtacak yani?

Yoksa renkli basını, Alex benzeri golcü korkusu mu sardı?

Yorum Gönder

Ara