.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Temmuz 2016 Salı

Yuvarlak Masa Sohbeti: Gökhan Töre (ve diğer gelişmeler?)

Not: Gökhan Töre'nin kiralanmasının resmîleşmesi üzerine birkaç blog yazarı toplanıp görüşlerimizi yazalım dedik, fakat ona yetişene kadar İsmail ve Sosa haberleri çıktı. Gündemi kaçırmamak olmaz, o kadar sohbet ettik onu da yazmamak olmaz. Bir itiraz gelene -ya da burası edit'lenene kadar- İsmail konusunda sevinçli/nötr, Sosa konusunda ise üzüntülü olduğunu varsayın buradaki yazarların.

Öncelikle şartlardan bağımsız düşünelim: Gökhan Töre'nin takımdan gönderilmesi doğru bir karar mı?

semioticus: Töre mental olarak güçlü bir oyuncu değil. Bunu hem geçmişte yaşadığı olaylar, hem de sezon içinde dalgalanan performansı gösteriyor. Ben oyuncuların vücut diline önem veren bir insan olarak Töre'den ekseriyetle çok olumlu sinyaller almadım. Yönetimin bizden daha fazla şeyler bildiğini de düşünerek Töre'nin gönderilmesine karşı değilim. Mesela Bilic'i de severdim, ama Beşiktaş'ı kafada bitirdiği bizi çalıştırdığı son sezonun ortasından sonra belli olmuştu, hatta bu minvalde bir şeyler yazmıştım.

Övünç: Töre 3 sene önce Beşiktaş'a katıldığında henüz profesyonel seviyede gol atamamış potansiyelli bir oyuncuydu. 3 senenin sonunda geldiği noktaya baktığınızda gelişim bariz lakin bu gelişim bizim ondan beklediğimiz seviyelerde mi bu tartışma konusu.

Geçtiğimiz sezon sonu adı ciddi biçimde Atletico ile anılırken, oyuncu parlatma uzmanı Şenol Güneş'in elinde hiç mesafe kat edememiş olması, tek taliplisinin kendisinin potansiyelini yakından gören Biliç oluşu farklı şekillerde değerlendirilebilir. Benim şahsi kanaatim Gökhan'ın Beşiktaş ve memleket sınırları dahilinde kendi potansiyelinin limitlerine ulaşma ihtimalinin artık oldukça zayıf olduğu. Gökhan 'ın tavanı şu an olduğu noktadan daha yüksek ve bu limiti zorlama konusunda Şenol Hoca bile yeterli olamıyorsa kafa olarak da Gökhan'ın BJK kariyeri bitme noktasına gelmiş demektir.

fitneci: Gökhan iki senedir şampiyonluk mücadelesine neredeyse hiç katkıda bulunmadı. Bu sene sadece Galatasaray maçı akıllarda kaldı. Maçkolikten istatistiklere bakıyorum 4 gol 6 asist. 2 puan GS maçından (attığı golle), 2 puan 3-2'lik FB maçından (yaptığı asistle) 1 puan da 1-1'lik Gençlerbirliği maçından (attığı golle) kazandırmış. İleri 3'lüde oynayan bir futbolcunun katkısı 24 maçta 5 puandan fazla olmalı.

Bu sene araya sakatlık şu bu girdi eyvallah ama benim asıl kızgınlığım 2014-2015'ten kalma. Koca bir ikinci yarı yattı ve geliyor dediğimiz şampiyonluk gitti. Bir futbolcuya 13 milyon Euro fiyat biçiliyorsa maçları tutup koparacak arkadaş.

Ha yetenek derseniz, yeteneğini asla tartışmam.


Kiralandığı şartlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

semioticus: Bence daha az paraya şimdiden satmak yerine potansiyel satın alma ücretini düşünüp kiralamak makûl bir hamle. Gökhan bu sene kafası rahatlamış bir şekilde potansiyeline ulaşırsa West Ham zaten 13 milyon (ya da ne kadarsa) verir alır. Diyelim Gökhan iyi oynamadı, kendine pazar yaratamadı; o zaman "demek ki sorun bende" deyip Beşiktaş'a geri döndüğünde daha şevkle çalışması mümkün. Diyelim Beşiktaş'a da geri dönmeyi çok istemiyor ve sözleşmesi bitince çekip gidecek, eh o takdirde de şimdiden biraz gelir elde etmiş olmanın hiçbir dezavantajı olamaz.

Övünç: Telaffuz edilen kiralama bedeli neredeyse oyuncuyu satın aldığımız fiyata denk. İngiltere'de geçireceği vasat üstü bir sezon sonunda kendisini A sınıfı takımlara taşıyabilecekken, Beşiktaş'ın bir üst seviyeye çıkmasını sağlayacak transferlerin kapısını da aralayabilir.

fitneci: Mental açıdan sağlam olsaydı 23 milyon Euro da eder ama bu saatten sonra mental ilerleme kaydeder mi tereddütlüyüm. Bunu en iyi değerlendirecek kişi, onu antrenmana çıkaran Şenol Hoca. Bu kafayla İngiltere'de coşması ve 13 milyona satılması zor ama umut edelim de öyle olsun. Ben 10 milyona satıp kurtulalım diyordum ama kiralık için 3 milyon euro da fena değil.

cochise: Madem Premier League hem paranın bol olduğu hem de Şampiyonlar Ligi'nde bizde yapacağından çok iyi vitrinli bir yere kiralıyoruz opsiyonsuz ya da daha yüksek opsiyonlu yapabilirdik. Bence zaten vitrin yapamayacak da (ya kös kös döner ya da ara ara oynar 7-8'e satarız) ya tutarsa dicez madem, tuttuğu takdirde olacak şeyi daha iyi kullanabilirdik. Türkiye'den bir oyuncuya verilecek en yüksek para bu kadar olur eyvallah ama West Ham'da harika bir sezon geçirecek adamın ederi birden 20 oluverir.

semioticus: Bizimle oynadığı 6 ŞL maçında yapabileceği piyasa ile Premier League'de oynadığı maçlarda yapabileceği piyasa arasında çok ciddi fark görmüyorum ben. Bu objektif ve ölçülebilir bir değerlendirme değil tabii ki.

Gökhan'ın yeri nasıl doldurulabilir?

Övünç: Bu soru Beşiktaş'ın Gökhan'ın eksikliğini kapatmaya ihtiyacı var mı sorusunun gölgesinde kalıyor bana göre. Kendisinin kadrodaki yeri ve rolü düşünüldüğünde şampiyonluk yolundaki etkisi diğer kilit oyuncuların oldukça gerisindeydi. Bu noktada ayrılık taraftar gözünden bakıldığında da daha sancısız gerçekleşebilir .

Gökhan'ın yetenekleri elbette her takım her sistem içerisine bir şekilde entegre olup fayda sağlayabilecek düzeyde: özellikle sırtı dönük sakladığı toplar ve takımı ileri taşımadaki kabiliyeti müthiş de olsa Beşiktaş'ın akışkanlıktan ve hızlı düşünüp uygulamadan beslenen hücumunun içerisinde benzer bir kimliğe sahip Quaresma ile kombo olarak takımın kendi kimliğini kaybetmesine yol açıyor olmaları büyük sıkıntı. Kerim, Aras, Olcay, Quaresma dörtlüsü kalite olarak Gökhan'ın ayarında değiller ve olası bir başarısızlık, Gomez'in gönlünü eyleme noktasında takımın zayıflıyor oluşu başımızı biraz ağrıtacaktır elbet.

semioticus: Portekiz millî takımındaki performansına da bakınca Quaresma sezona yeterince iyi girecek gibi duruyor. (Evet en büyük Quaresma sevmeyenlerden biriyken adam beni bu sene ikna etti, atış serbest :) )

82 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

bence gökhan'ın gitmesi eğer yerine oyuncu almazsak (veya kerim beklentilerin çok üstüne çıkmazsa) quaresma'nın performansını olumsuz etkileyebilir. quaresma'nın tekrar gelmesine pek sıcak bakmamıştım başlarda ve yanıldım, sezon boyunca ilk 11'de düşündüğümüz gökhan'dan çok daha faydalı oldu. ama yine de bölgesinde rakipsiz olduğunda neler olabileceğini kestirmek güç.

devre arasında ilk yarıyı lider kapatan takımın stoper ikilisinin ikisini değiştirip (biri istemeden de olsa), savunma hattının dengesini tamamen bozabilecek bir hamle yapıp yine de şampiyon olduk. umarım şampiyon takımın omurgasını değiştirirken de şansımız yaver gider.

Şu ana kadar gidenlerden Sosa hariç ah vah diyeceğim yok ama taraftarın tepkisi de bir garip cidden:

Töre: Başarıda payı yoktu
Gomez: O toplar ona gelmese atamazdı, olmasa da olur
Sosa: Ohoooo Tolgay ne güne duruyor?
Atiba: Yaşı gelmişti, şimdi satmayacaksak ne zaman satacaz?
İsmail: oooo nasıl kitledik fenere...

BJK4EVER dedi ki...

Bence Tore ve Ismail konusunda tepkiler dogru. Ismail kalsa da gitse de as bir solbek gerekliydi ve gelecek zaten. Yedek solbeke senelik 1.7 milyon euro verecek kadar kafayi yemedigimize gore gule gule denebilir kendisine.

Tore'nin de basarida payi yoktu zaten, 2. devre hic yoktu. Ki yerine oynayacak Frei ve Aras var ve gerekirse Cenk de orada oynar. Dogrusu yapildi.

Gomez icin o yorumu yapan cok fazla kisi yok. Bir kisim yine olu bir forvet alip canlandiririz diyor, ama Gomez kalmali diyenler de azimsanacak bir kisim degil.

Sosa gitmek istiyorsa ve bunun icin boyle sinsice bir yontem kullaniyorsa burnundan getirmeliyiz bence.

Atiba'nin kalacagini dusunuyorum ben.

Ekrem35 dedi ki...

Arkadaşlar sohbetinize katılıyorum izninizle; önceliklr bugün düğünüm var ama oturdum başkanın açıklamalarını dinledim şimdi ve şu an gayet mutluyum. Sosa'nın durumu ortaya çıktığından beri terörü bahane ettiğini düşünüyor ve sözleşmelerin sadece kulupleri mi bağladığına kafa yoruyordum. Eğer o sözleşmeye imza attıysan senin de futbolcu olarak yerine getirmen gerekenler var. Getşrmezsen bir de bir şeyleri bahane edip başka yere transfer olmaya kalkarsan burnundan getirilmesi lazım. Başkan da bunu yapacağını söyledi en iyisini yaptı.

Atiba takımda kalacak anladığım kadarıyla. Gomez konusuda tamamen gomez'e bağlı. Fiorentina ile her türlü anlaşır bizim başkan onu anladım ben.

Şimdilik bu kadar düğünden sonra sohbete devam ;)

planck dedi ki...

orman sosanın ağzına kürekle vurmuş resmen. söyledikleri de haklı. sosa yönetim kuruluna yardımcı oldukları için teşekkür ederim vs diyordu ama hiç yardımcı olunacak gibi durmuyor. ormanın sağlam duruşu iyi ve gerekli ama umarım bu şekilde kalmasındansa gitmesinin daha iyi olacağını biliyordur. normalde ağustos sonuna kadar uzayabilir bu iş derdim ama şimdi nakit gerektiği için kısa sürede çözüm bulacaklardır diye düşünüyorum. en kötü yunanistandan yatla getirirler eşini ikizlerini :P

Coolio dedi ki...

@ekrem35
mutluluklar dilerim, hayırlı olsun.

bu arada beni en çok mutlu edende Şenol Hoca'nın şu sıralar transferler hakkında konuşmaması (veya konuştu da ben mi görmedim??). Yani Gökhan Gönül, Töre, İsmail, Sosa, Atiba şu son günlerin gündemindeydi hep sonuçta.

Bir de kaleci antrenörü olarak Mrmic ile anlaşmışız. tam 10 yıldır milli takımda görev yapmış. Boş değildir herhalde diye düşünüyorum.

Kömür Kentli dedi ki...

@ekrem35
Öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun

Bence de sosa nın bu amatör ve ahlaksız tavrına kesinlikle boyun eğmemeliyiz.. bu transferin ancak bizim istediğimiz sartlarda olabileceğini net bir şekilde ifade etmeliyiz ve kesinlikle geri adım atmamalıyız. Gerekirse a2 ye gonderip orda idman yaptırmalıyız ki diğer futbolculara burdan yol olmasın her aklına esen ben gitmek istiyorum demesin..

Kömür Kentli dedi ki...

@ekrem35
Öncelikle tebrik ederim, hayırlı olsun

Bence de sosa nın bu amatör ve ahlaksız tavrına kesinlikle boyun eğmemeliyiz.. bu transferin ancak bizim istediğimiz sartlarda olabileceğini net bir şekilde ifade etmeliyiz ve kesinlikle geri adım atmamalıyız. Gerekirse a2 ye gonderip orda idman yaptırmalıyız ki diğer futbolculara burdan yol olmasın her aklına esen ben gitmek istiyorum demesin..

Unknown dedi ki...

Yabancı sınırının neredeyse olmadığı bir dönemdeyiz ve içinde bulunduğumuz dönemde, ismail'in takıma yaptığı sınırlı katkıya yakın katkı yapabilecek, yabancı bir sol bek adayını bulmak çok da zor olmasa gerek, örneğin baltık ve iskandinav ülkelerinden gelecek bir oyuncu ile ismail için telaffuz edilen rakamların çok çok altında maliyetlerle sorun çözülebilir. Diğer bir alternatif de EPL'den akademiden yeni çıkmış, sağlam altyapı eğitimi almış herhangi bir genç sol bek gelir ve özellikle savunmada en fazla ismail kadar hata yaparak takıma katkıda bulunur! İsmail'in ön alanda yapılan pres ile top kazanma istatistikleri fena olmasa da, geriye kalan yapamadıkları nedeniyle telaffuz edilen rakamları hak etmediği fikrine sahibim. Ayrıca ismail'e 1,7 milyon vereceksek, Oğuzhan gibi, Atiba gibi bizim esas oyun karakterimizi oluşturan oyunculara ne vereceğimiz konusu da post-ismail süreci sendromu olarak karşımıza çıkacaktı. Mesela İsmail'in o parayı alması durumunda diğer assolistleri ne keserdi diye düşünmek lazım. 3 milyon - 4 milyon mu?

Devamı beklenen bu tip haklı/haksız şımarık davranışlar neticesinde kulübün ekonomisi sürdürülebilir olmaktan çıkabilir ve verdiğimiz tavizler ölçüsünde yine FEDA sezonlarına dönebiliriz. Makul ölçütler dahilinde, bireysel oyuncu performansları baz alınarak, zamanla maaşlarda iyileştirme yapılacaktır. Doğrusu da budur zaten ancak bunun için kriterler belirlenmeli. Mesela bireysel başarı ölçütleri (gol, asist veya gol yememe sayısı gibi) ve kademeli ödüller konularak, oyuncunun bireysel istatistikleri ödüllendirilebilir ve takım halinde yakalanan başarılarla birlikte oyuncunun kendi ücretini amorti etmesi sağlanabilir.

Ancak şampiyonluk senesinin ardından, yukarıda saydığımız oyuncular dışında bazı oyuncularımızın pektemek'in sözleşmesini referans alması da mümkün. Yönetimin göreve başladığı zamandan bu yana yaptığı büyük hatalardan biri de bu (bana göre daha önce fernandes'in satılmaması diğer bir büyük hataydı). 5 yıldır "şanssız" olarak nitelenen çok sayıda sakatlık yaşamış, kimilerine göre müzmin sakat olan, pektemek'in ya aldığı maaşta indirime gitmesi ya da kendisi ile yolların bir şekilde ayrılması gerekmektedir. Hatta gerekirse maaşı ödenmeye devam edilerek, kendisi gs, gençlerbirliği, bursa, başakşehir gibi takımlarla kiralık oyuncu takası yoluyla gönderilebilir. örneğin gs'nin kadrosunda görmek istemediği veya istediği verimi alamadığı olcan adın, tarık çamdal gibi adamlarla kiralık takası gerçekleştirilebilir. Tabi adamlar biz bu sakatı alıp ne yapacağız da diyebilir. Orası da ayrı bir konu.

ideal 11 dedi ki...

sosa olayı tamamen istenilen bonservisi düşürmek amacıyla bağlantılı.sanırım milan ve menegeri gitmek istiyorum dedirterek bonservisi düşürme planı yaptılar.

sözleşmeler herşey oyuncunun lehine gibi gözüksede aslında akıllı kulüpler herşeyin oyuncu lehine gelişmemesi için tedbirler alırlar.bu tedbirlerin en dikkat çekeni ise A2 takımına yollamak.

eğer oyuncunun son sözleşmesi değilse A2 takımına yollanmak oyuncuyu bitirir.genelde oyuncular 35 yaşına kadar oynama planı yaparlar kağıt üzerinde.oyuncu sözleşme alması için oynamak zorunda.kimse yatan oyuncuyla sözleşme yapmaz.

sosa nın 2018 yılına kadar sözleşmesi var.yani 33 yaşına kadar beşiktaşta.35 e 2 yıl daha var.haliyle beşiktaşın elinde de tehdit var azçok.yani koz var.sen oynamıyormusun.tamam.A2 ye git . 33 yaşından sonra alacağı sözleşme sıfırlanıyor neredeyse.maddi zararı göze alacak .kulüpte zarar edecek ama sosa da zarar eder bu durumda.hatta managerde.

yaşı daha genç oyuncular için kulüplerin elinde daha da büyük koz var aslında.ama bizdeki kulüpler çok fazla oyuncuya bağlı davranıyorlar.sanki bütün kozlar oyuncunun elindeymiş gibi.25 yaşındaki oyuncuyu 2 yıl oynatma sonraki sözleşmeyi çerez parasına yapmak zorunda kalır.

ama misal 30 yaşındaki oyuncuyla 5 yıllık sözleşme yapmışsan olay bitmiştir ve oyuncunun karekterine bağlanmışsındır.arıza yaparsa fazla bişey yapamazsın.

onunçün 30 yaş üstü oyuncularla uzun süreli sözleşme yapmak büyük risk.2 yıl 2 yıl kademeli yapmakta fayda var.

çok duyarsınız.oyuncu sözleşme bitiş zamanlarında acayip performansı arttı diye.yeni sözleşme kovalama olayı.

özetle oyuncunun oynamama tehditi varsa kulüplerinde a2 takımına yollama tehditi vardır .

turkkant dedi ki...

Bence Sosa'nın eli çok daha güçlü bu konuda. Baktı olmuyor sözleşmesini tek taraflı fes edebilir, terör olaylarını bahane ederek geçici lisans çıkarabilir. Ha ne olur, dava açarız, 1-2 sene sonra tazminat alırız, ama muhtemelen o tazminat da öyle 8-10 olmaz. Genelde oyunucunun gönlü yoksa, kulüpler bir yerden sonra sözleşmesi olsa bile, köle gibi gel oyna diyemiyor. A2 takımı bir opsiyon, ama Quaresma işte 6 ay takıldı, gitti kariyerine devam etti. Bir yerden sonra oyununun piyasası da düştüğü için kulüp zararın neresinden dönülürse kardır'a dönüyor.

Sosa olayı Beşiktaş için maalesef "kaybet-kaybet" durumu. Hiçbir senaryoda istediğimizi alamayacağız.

Kulübe yakın bir tanıdığımla konuştum, bu olaylar transfer stratejisini çok değiştirecek, dedi. Kulüp bütün planlamasını Töre-Atiba kombosunu West Ham'a 10-12 milyon Euroya satarım diye yapmış. Töre'yi satmak için takla atmışlar, ama Biliç'in kiralık teklifi dışında hiçbir teklif gelmemiş. Atiba'yı satma konusunda da "o iş bitmişti" gidiyordu, dedi, ama Sosa da gidince takım çok bozulacak diye şimdi kararsızlar dedi.

İsmail olayında da şöyle bir yanlış var. Beşiktaş bu durumlara gelmeden oyuncuyla daha önce bu işi bitirseydi, "1-1,1 bandında anlaştık" diye açıklamaları var, iş bu duruma gelmezdi. Neyse ben zaten baştan karşıydım uzatılmasına, en kötü Motta gibi orta karar bir adam bile onun işini daha az paraya yapar. Keşke Kolarov olsa ama kolay değil.

SöZleşmedeki özel durumların içerisinde savaş- terör vs durumları yoksa Sosa'nın bu işin içinden çıkması mümkün değil . Hele hele oyuncunun Milan ile görüştüğü kanıtlanabiliyorsa muhtemelen kariyerini bile bitirebiliriz. Transfer talimatları ve sözleşmelerdeki özel durumlar dışında hiç bir şekilde fesih edip lisans çıkarma imkanı yok . Kulüp sözleşme şartlarını yerine getirmemiş olsa şimdiye kadar çoktan giderdi .

beagle dedi ki...

Başkana pek sempatim yok ama doğru gider yaptı. Bu kontratlar sadece bize mi kontrat? Ariel Ortega'nin futbol hayatini FB bitirmisti. Sosa paşa paşa maaşından fedakarlik edip iyi bonservis getirecek, eğer derdi korku ise.
Ben zaten pek sevmez ve inanmazdim kendisine. Keşke Kolarov bütçesi yaratip gitse...

ideal 11 dedi ki...

@turkkant

sosa nın eli sıfır güçlü an itibariyle.öyle bahane ile yollar ayrılıp lisans alamazsın aga.bugün kulüpler 50 milyon avro yatırım yapıyorlar oyunculara.ne bahanesinden bahsediyon aga.o zaman her önüne gelen bahane uydurup kulüpten ayrılsın.öyle bişey yok tabi.oyuncunun kariyeri biter kariyeri.kariyeri biter derken 33 yaşına kadar yatar ve yatan oyuncuylada kimse yeni sözleşme yapmaz.6 ay yatmakla 2 sezon yatmak arasında da çok fark var.futbol hayatın biter.

bu işten maddi olarak ya hem sosa hemde beşiktaş kar edecekler.yada hem sosa hemde beşiktaş ikiside zarar edecekler maddi olara.üçüncü bir ihtimal göremiyorum.dingonun ahırı değil aga futbol kulüpleri.kulüp sözleşme şartlarını yerine getirmişse oyuncunun elinde sıfır koz vardır.net

bak ukranyada savaş çıktı.ne oldu.bazı oyuncular gitti.nasıl gitti.kulüplerine büyük bonservis paraları kazandırarak.öyle elini kolunu sallayarak gidemediler.şaktarda bazılarıda kaldı.kulüp istemedikçe gidemezsin.2016 şubatında texeirayı 50 milyon avroya sattı şaktar.boru değil.savaşın göbeğinde.şaktar 96 milyon avroluk satış yapmış.

özetle tek taraflı fesih oyuncunun kariyerini bitirir.net
ha maaş ödenmiyordur o zaman tek taraflı fesih yapılabilir.münih enayi sanırım.niye costaya 30 milyon avro veriyor.şavaş var.tek taraflı fes etsin beleşe gitsin.

turkkant dedi ki...

@Övünç
Ortega örneği var, Teofilo örneği var. Basıp gidiyorlar, sonra davalar davalar, en kötü bir sene takılır, seneye Arjantin'de top oynamaya başlar. Zaten Estudiantes'e dönmeyi düşünen bir oyuncu; çok kariyer odaklı değil, duygusal belli ki.

Ayrıca farketmez ki, çıkar 6 ay Fernandez gibi düşük motivasyon takılır, önce 11'den sonra 18'den düşer, 6 ay sonra yok pahasına elden çıkarmak zorunda kalırız. Adama motive-konsantre olmak zorundasın diye diretemiyorsun ki. Başkan zaten o yüzden hiddetli, kartlar bizim elimizde olsaydı sakin sakin konuşurdu, durumun zorluğunun o da farkında.

ideal 11 dedi ki...

sosa geçen sezonda arjantine gidecem demişti.hatırlayın.veron un başkan olduğu takıma.kankalarmış.

ha şunu bilmiyorum.çoğu kulüp oyuncu yollarken danışıklı bir dövüş sahneye koyuyor.oyuncuyu satmaya niyetli kulüp taraftardan tepki almamak için bu yola başvuruyor.ya danışıklı dövüş yada tek taraflı karalama kampanyası.maksat satıldıktan sonra taraftardan tepki almamak.

sosa vakıasında bunun olabileceğini sanmıyorum.bence yapılan açıklama kulübün istediği bonservisi aşağıya çekmek amaçlı.malum bonservis aşağıya indiğinde oyuncuya verilen maaş artıyor.

melo vakıasında da benzer şeyler oldu.açıklamalar gelmemeler blöfler vs.sonuçta amiyane tabirler eşşek gibi 3.7 milyon avro ödedi galatasaraya inter.

bence ibreti alem için sosayı a2 takımına yollamak.zaten türkiyede kulüpleri batıran olay oyuncuya dayalı bir düzen olması.2 sene a2 takımıyla antremanlara çıkar.a2 liginde oynar.33 yaşında emekli olur ve 2 yıl daha para kazanma ihtimali sıfırlanır.

ideal 11 dedi ki...

türkknat

şunu karıştırıyorsun sen.sosa kaldıktan sonra oynamayacak ki ne konsantrasyonundan bahsediyorsun.zaten o kafayla oynamaz.mesele oyuncunun kariyerini bitirmek.olay bu.maaşınıda ödersin orası ayrı.ama oyuncu kafasına göre hareket edemez.kafayı çalıştır.50 milyon avro yatırım yaptın diyelim sosaya.sosa 23 yaşında.gidiyorum dedi.gidebilecek mi?eşşek gibi belirlenen bonservisi getirecek.net

Hocam örnek olayı farklı . Sözleşme maddeleri ve fesih sebeplerine bakmak lazım . Canı sıkıldı gitti yok . Nitekim Ortega 11m dolar ceza aldı ve cezası onandı . Sonrasında FB ile anlaşarak 4.5 m dolar bonservis ile geçici lisans aldı . Keza teofilo yine Trabzon 1.3 milyona anlaşarak zararın neresinden dönsek mantığı ile satıldı . Anlaşmak zorunda değilsin. Lisans alamaz bizimle anlaşamadan. Yani bu kadar sıkıntılı bir dönemde Adamı ibret için a2 ye göndermek çok doğru olmayabilir lakin bu olay emsal olur ve takım komple dağılabilir.

Ben olsam Çin'e pazarlarım :)

hastati dedi ki...

sosa diyince sampiyonlar liginde nadir buldugumuz ataklari, kale direginin yanindaki pet sisenin tam ustune atacak adam geliyor gozumun onune. ya da kaleyi gorunce pas yerine,sut ve pet sise. evet ikinci yari costu biraz ama 10 numara yerini azicik isgal ediyordu. iyi dolduruyordu, ayakta duruyordu, calim, pres felan tamamdi ama sampiyonlar ligindeki pet sise gozumun onune geliyor hep.
hucumcu bekler ile 4-3-3'e evrilsek,kanatta olcay'a muhtac olmadan, cenk'le degismeli(thomas muller hesabi).atiba merkezde kalsa, oguzhan'in yanina bi giden gelen sissokko bulsak,ozan tufan'a da raziyim. hatta azicik sutu,azicik fizigi olsun yeter. 10 numara sevdamizdan vazgecsek.
sosa da gitse, bizde kendi oyuncumuzu yuhlamasak. sampiyonluk sevincinde de bi haller, tav oldum, boyle tek basina bayraklara sarilmalar felan. maradona sanki. rakibe sari kart bile aldirmayi beceredin sosa! if i touched your uselesss ego sosa! :)

Emrah dedi ki...

Sosa 5'e, Veli artık iyileştiyse Atiba 4'e gitsin. Boştaki Scarione gelsin. Şampiyonlar ligine yetmez ama lige gayet yeterli olur.

beagle dedi ki...

Veliyle olmaz o iş Emrah. Aman diyeyim.
Bence N Diaye gorusmelerinin vaktidir. Lawal gelince Osmanlida yedekti ama bizde ise yarar.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beagle dedi ki...

Sosa idmana çıkmış, Gomez anlasacak deniyor. Bi catapat dahi patlatirlarsa Eski acik, yeni acik kapali birlesip Iside sefere cikalim derim.

Ekrem35 dedi ki...

@Coolio @Kömür Kentli
Teşekkür ederim.

Sosa başkandan ayarı yedikten sonra idmana çıkmış :) pabucun pahalı olduğunu beşiktaş'ın dingonun ahırı olmadığını anlamıştır umarım.

Gomez' e saygım sonsuz kalmasını çok istiyorum ama bu kadar da uzatacak ne var ben anlayamadım. Daha hala transfer umudu varsa çok hayalperest takılıyor olabilir. Ayrıca beşiktaş bilmediğin bir yer değil artık hocanla başkanla taraftarla aran gayet iyi. Uzatma da gel antremanlara başla gözümüzün nuru.

Atiba bu takımda kalacaktır hiç şüphem yok. bir şekilde orta yol bulunur kendisiyle.

turkkant dedi ki...

Gomez de durum şu, son alternatif olarak bizi düşünüyor. Amacı başaltı bir kulübe gitmez, o olmazsa duruma göre gelip bize imza atabilir. Ama biz şu an ikinci alternatifiz. Başkan Beşiktaş araç değildir, amaçtır diyor, bu biraz Shakespeare'in "the lady thou protests much brings a question" durumu... O seviye bir oyuncu bir daha tutturmamız çok zor olduğundan tıpış tıpış oturup bekliyoruz, başkası almaz bize düşer umuduyla:)

Torunoğulu istifa etti, yerine geçen Umut Güner'in söylenene göre, hükümete yakın bir isim olduğundan stat ve kişisel çıkarlar konusunda çeşitli yardımları olmuş, o nedenle futbol şubesi hediye edilmiş kendisine. İş yapma potansiyel ve performansından çok, networking, hükümete yakınlık, yöneticinin futbol dışı kariyer planlaması gibi konular daha öncelikli anladığım kadarıyla bu işte de.

planck dedi ki...

Evet güner'in rtenin adamı olduğu kaç yıldır söyleniyordu zaten. Onu işin içine karıştırmadan bulut vs torunoğulları çatışması varmış gibi gösterip istifa ettirdiler adamı. Bulutun tvde söylediği dembaba atınç satışlarındaki gomezin gelişindeki klüp lehine olan finansal durumları gerçekten bulut mu yarattı bilemiyoruz zira torunoğullarının bitirdiği işler gibi bakıyorduk hep. Bildiğimiz gerçek ormanın yoluna rte misali yanındakileri sata sata devam ettiği. Bu kaçıncı oldu acaba? Arınç olarak da çebiyi görüyorum bakalım o ne zaman istifa edecek.

turkkant dedi ki...

@Planc

Bana bir yönetici yakını Çebi ile Orman'ın karşılıklı "sevgileri"ni anlatmıştı detaylı. Ben de ya o zaman neden yönetime aldı ki, diye sormuştum. O da bana, dışarıda olması içeride olmasından daha tehlikeli de ondan, yakınında olmasını istiyor, demişti. Kulüpçülük işi zaten hep böyle...

BJK4EVER dedi ki...

"gökhan gönül'ün imza töreninde konuşan fikret orman, "erdal torunoğulları'ndan memnun olmasam neden yeni yönetim kurulu listesine yazayım? sadece dış transfere bakmıyor. transferin merkezinde ben varım. bazı zaman a, bazı zaman b yöneticisiyle yapıyoruz. erdal ile de mutluyuz. erdal torunoğulları şu anda transfer görüşmeleri yapıyor. benle irtibat halinde. hiçbir problemimiz yok" açıklamasında bulunmuştu."

Bence burada baskan Ahmet Bulut'u falan savunmadi.
Klasik kendini birsey zanneden yoneticinin tavirlari iste.
Baskan'in son son aciklamalarinda hicbirsey yok.
Hatta G.Gonul transferinde emegi gecen 2 yoneticinin adini da soylemisti toplantinin basinda, ayni sekilde

Isimlere niye bu kadar anlam yukleniyor medyada anlamiyorum.
Ibrahim Altinsay istifa ettiginde de milletin dunyasi basina yikilmisti, ne oldu? Besiktas eksildi mi?
Catir catir yolumuza devam ediyoruz; Ibrahim Altinsay'in adini da son 2 sene duyan yok.

Ayni olay Onder Ozen'de de olmustu. Taraftar baskani elestirmisti. Sonuc? Goztepe ve NTV Spor'dan kovulan Onder Ozen
ve sampiyon olan Besiktas. Eksildik mi? Hayir.

Erdan Torunogullari keza oyle. Senin bir gazeteci ve menajerle yasadigin kisisel bir diyalog yuzunden niye kulup aciklama yapsin?
Sen bunu once baskanla gorusursun, sonra yonetim olarak bir tavir alirsiniz karar verip. Sen kisisel olarak bir aciklama yapacaksin,
sonra yonetim kurulu bana destek ciksin diye aglayacaksin. Boyle yoneticilik mi olur?

Serdal Adali, Erdal Torunogullari, Ibrahim Altinsay vs, bunlara bu kadar fazla anlam yuklemeyin. 3 sene evvel Erdal bey'i kim taniyordu?
Hickimse. Besiktas'a hizmet edecek kaliteli insanlar her zaman bulunur. Ego tatmini pesinde kosan insanlara da prim verilmesin zaten.
Besiktas ciddi bir kurumdur, senin egonu oksayacak insanlar toplulugu degil. Defolsun gitsin.

planck dedi ki...

BJK4EVER son 4 cümleni okuyunca benim aklıma ilk gelen orman oluyor. zaten yazının genelinde o gitti bu gitti noldu şampiyon olduk diyorsun ama onun altında ormanın değişmemiş olması yatıyor. ilk iki sene verilen, futbolun profesyonellerin eline bırakılması, yöneticilerin sadece denetlemesi, kişilere yöneticilere bağlı olmayan bir beşiktaş sözlerinden tüm transferleri ben yaparımcı bir başkana geldik. medyada öne çıkanın vaadesi doluyor. rte'nin adamını da aldı yanına, bak gör başarı gelmeye devam ederse çebinin yanında uzağında olmasının da önemi kalmaz onu da şutlar 5 senede batmış olan klübü kurtardıM nerelere getirdiM'e döner iş. verdiği sözlerin 180derece tersi. başarı geldiği için kimsenin de sesi çıkmaz.

cochise dedi ki...

@bjkever
Evet 500 bine Oğuzhan getiren; çalhanoğlu ile de yanı paralara anlaşıp dinozorlar yüzünden aldırtamayan Altınsay'ın gitmesinin hiiiiç zararı olmamıştır. Diğer taraftan bir çok açıdan çok başarısız olan Önder Özen'in başarısızlık vs. değil ayak kaydırmalar nedeniyle görevden ayrılması ve istifasına yol açan Yalçın Ayhan'ın 500 bine anlaşıldıktan sonra bize gelmeyip gittiği takımda en az gol yiyen savunma tandemini oluşturması da hiiiiç sorunlu şeyler değil (hemen Yalçın da oyuncu mu tribine girilmesin mevzum o değil; stoper kıtlığı yaşadığımız dönemde ucuz paraya anlaşılmışken sadece seyirci tepki gösteriyor diye kampa götürülen adamdan vazgeçmek)

"Besiktas'a hizmet edecek kaliteli insanlar her zaman bulunur. Ego tatmini pesinde kosan insanlara da prim verilmesin zaten." Ben Beşiktaş'a baktığımda onlarca ego düşkünü adam görüyorum ama bunların uzak ara birincisi herhalde en baştadır. Haa Erdal Torunoğulları çok önemli biri midir? Elbette ondan da değerli çok sayıda yönetici bulunur. Mevzuum Erdal T. değil yani. Benim tek mevzuum Beşiktaş'tır. Onun değerini olumsuz gösterecek her türlü pespaye işe de karşıyımdır.

Menajer meselesi ise sadece bizle alakalı değil tüm Türkiye'yi de içine alan inanılmaz br çark. Emre Belözler, Terim'ler, Volkan Bahçekapılılar, Erol Bulut'lar, sarmallar. Bu sarmalı kırabilecek bir yönetimin herhangi bir takımda olduğunu da düşünmüyorum...

ideal 11 dedi ki...

sosa yı gördünüz mü.nasıl hemen gelip antremana çıktı.sen kulüp olarak dik durursun ve maaşları yatırırssan oyuncunun elinde sıfır koz olur dedik.

ha bu saatten sonra saha içinde yararlanamazsın ama sosa da zarar eder.33 yaşında emekli olur.öyle elini kolunu sallayarak kimse biyere gidemez dedik burda.1 gün sonra sosa idmana çıktı.dingonun ahırı değil kulüpler aga

ideal 11 dedi ki...

an itibariyle orman yönetimi iyi bir sınav veriyor.maaşlar adaletli bence.gönül kariyeri belli olan istikrarlı bir oyuncu.garanti transfer yapıyorsun.haliyle abartılacak bir rakkam değil.

fabri yi yedek olarak aldılar.güneş tolga dan vazgeçmeyeceğini söyledi büyük ihtimal.haliyle maliyetli bir kaleci almak mantıksız bu durumda.

boyko yu satacaklar yada kiralayacaklar.boykoyu satmazlarsa mühendislikte sıkıntı var demektir.

atiba futbolu beşiktaşta bırakacağına karar vermiş anlaşılan.hayırlı olsun.atiba-tolgay ikilisi gayet iyi.önlerinde de ozi.

işler yolunda gidiyor an itibariyle.

turkkant dedi ki...

@İdeal11

Ben seninle aynı düşüncede değilim. Sağ bek 10/7'ydi, 10/7,5-8 oldu. Bir tık kalite ve zenginlik arttı. Kaleci transferi Rus ruleti. Başka da transfer yok.

Töre seneye olmayacak. Yerine oynayacaklar aynı performansı vere de bilir, vermeye de bilir. 50 50.

İsmail çok kritik bir kayıp değil.

Geçen senenin en önemli 4 oyuncusundan üçünün akıbeti belirsiz. Ki burası en hassas nokta. Geçen sene Sosa'dan aldığımız performansı bu sene Sosa'lı ya da Sosa'sız almamız gayet zor gözüküyor. Atiba da gider ya da performansı bir tık düşer.

Sezon bitmeden konuşmak erken, ama bu duruma pek işler yolunda denmez.

turkkant dedi ki...

Tabi işin şurası da var. Rakiplerimiz de geçen seneden daha zayıflamış olacak. Fener iki üst klas bekini kaybetti. Nani gitti, Van persie iyice dede oldu. Eldeki parayı da orta saha, 10 nuara almak yerine defansa harcadılar. Emenike-Fernandao ile seneye başlayacaklar.

GS ise tam muamma...

ideal 11 dedi ki...

şampiyonluk iddia oranları açıklandı.bu oranların yorumu şu.saha dışında işler fenerin lehine dönecek muhtemelen.fenerin defans 4 lüsü an itibariyle çok iyi durumda.wiel-kjaer-skrtel-hasan ali. dengeli bir dörtlü.

çift forvet oynarlarsa emenike rvp ideal bir ikili gibi duruyor.bu arada gereksiz yere 10 numara arıyorlar.

turkkant

sağbek pozisyonu bir tık değil 3 tık arttı kalite olarak.gönül ve kaliteli bir solbek transferi ile açık oyuncularınında verimleri yükselecek.domino etkisi yapar aga.

törenin gitmesi mühendislik açısında mükemmel oldu.kanatlarda kerim frei ve kü17 yağ gibi akarlar.

atiba ile sosa nın durumları aynı değil.sosa arıza çıkardı .geçen senede benzer arızayı çıkardı.atiba sözleşme uzattığına göre ful performansla oynamaya devam eder.yoksa niye sözleşme uzatsın.atiba nın kalması 8 numara transferine gerek bırakmadı.tolgay ve ozi 8 ve 10 numara pozisyonlarında değişmeli oynarlar duruma göre.sosa satılmalı yada a2 takımına yollanmalı.net mühendislik açısından doğru olan bu.

sosa ve ozi kü 17 ile agresif pres yapan bir takım yaratmak oldukça zor.şampiyon olunsada defansif zaaflar sadece stoperlerin arızasından değil takım halinde bir defans sorunu vardı.dikkat edilirse 2-3 yılda çok fazla stoper gelip gitti.ozi-sosa -kü 17 ye stoper dayanmaz aga.

BJK4EVER dedi ki...

@cochise,

Danny'i getiren de Onder Ozen, Mehmet Akgun'u getiren de Ibrahim Altinsay.
Demba Ba'yi 6'ya alip 13'e satarken bunlar yoktu. Atinc ve Ersan dunya paraya satilirken de bunlar yoktu.
Yonetim gayet dogru islerine devam ediyor.
Surekli nazlanan ve adini on plana cikartmaya calisan yoneticiler de bir bir defoluyor, gayet guzel bence.
Sen kalkip televizyonda iki kendini bilmezin tartismasina ortak olursan kalitesiz bir insan gibi ve kimseyle gorusmeden yonetim aciklama yapacak vs gibi abuk subuk aciklamalarda bulunursan yonetim o aciklamayi agzina tikar guzel bir sekilde. Orasi dingonun ahiri degil, senin egonu tatmin etme araci da degil.
En ufak baskida, tepkide korkup kacan romantik laflarin adami Ibrahim Altinsay veya ortaya cikan kayitlarda gercek karakteri ortaya cikan Onder Ozen'in (biri ego mu demisti?) yer alacagi bir yer de degil.
Ben bu filtrelemelerden gayet memnunum. Besiktas eksilmez, ancak kendileri eksilir. Onlar gitsin NTV Spor'da yorum yapsin anca.

planck dedi ki...

Evet güner'in rtenin adamı olduğu kaç yıldır söyleniyordu zaten. Onu işin içine karıştırmadan bulut vs torunoğulları çatışması varmış gibi gösterip istifa ettirdiler adamı. Bulutun tvde söylediği dembaba atınç satışlarındaki gomezin gelişindeki klüp lehine olan finansal durumları gerçekten bulut mu yarattı bilemiyoruz zira torunoğullarının bitirdiği işler gibi bakıyorduk hep. Bildiğimiz gerçek ormanın yoluna rte misali yanındakileri sata sata devam ettiği. Bu kaçıncı oldu acaba? Arınç olarak da çebiyi görüyorum bakalım o ne zaman istifa edecek.

planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

@bjkever
benim yazdıklarımdan önder özen kalmalıydı demişim gibi birşey çıktıysa yanlış anlatmışımdır. Ben başarısızdı ve başarısızlık sebebiyle gitmeliydi ama saçma sapan şekilde değil diyorum; pespayece değil demeye çalıştım. Yalçın olayında kulüp ne kadar kalitesiz bir görüntü verdi. (tekrar yazayım Yalçın iyi oyuncuydu falan değil mevzu olayın olmayış şekli). Altınsay'ın ayrılma şekli de defalarca konuşuldu tekrar orayı açmayalım ama en zararlı işi belki de kulüp tarihinin en ucuz oyuncusu olan Mehmet Akgün olsun. Çok da sorun değil. Zaten Beşiktaş'a kattığı ya da katabilecekleri konusunda Altınsay ve Önder Özen'i aynı cümlede kullanmam; Altınsay'a hakaret olur.

Olayın özü şudur; kulüp net bir şekilde Aziz Yıldırım stiline gidiyor (gitti demiyorum ama yol o) kimisi rahatsız olur; kimisi de olmaz. hepsi bu

ozan dedi ki...

Ooo super Altinsaya salliyoruz. Serdal Bilgili doneminden beri Altinsay aklina ve bilgisine sahip tek bir yonetici oldumu acaba Besiktasta merak ediyorum.

Birde olaylarin icini disini bilmeden ego tatmini vsvs demek kolay.

Adam Calhanoglunu getiricek Orman ve dinazorlari engel olup Sven Gorana tazminat falan oduyor, Orman Altinsaya gorev vermis ama arkasinda duramiyor biz ego tatmini, hani nerde Altinsay Demba Bayi sattik diyoruz.

Torunoglu meseleside bildiginiz RTEye yalakalik bunda Bulutun rantininda etkisi var.

Onder Ozeni savunmak gibi olmasinda Ntvden falan kovulmusluguda yok adamin.

Alti ustu bir kere sampiyon olduk ve bunda Ormanin AKP yalakaliginin etkisi unutulmasin. Dik durana defolup gitsin diyip Vali ziyareti yapanlari ovuceksek fb-gsyi elestirmeyelim bundan sonra.

cochise dedi ki...

Değerli arkadaşlar, umarım herkes iyidir,
ankara/istanbul'da ikamet edenler başta hepimize geçmiş olsun

beagle dedi ki...

Geçmiş olsun.

Düne kadar Almanya'dan teknisyen getiremiyordum. Şimdiden sonrasını düşünemiyorum. Nasıl bir keyifsiz senedir bu. Eskilerin 60-70lere özlemi gibi ben de 90ları özlüyorum...

Mayor dedi ki...

Ben yabanci futbolcu olsam karimi cocugumu alip Turkiye'ye gelmem. Parasiyla da olsa gelmem.
Simdi tekrar bakalim Sosa'nin ayrilma talebine, Gomez'in tereddutune. Hersey sil bastan olabilir.

Armagan dedi ki...

Geçmiş olsun herkese.

Fikstür çekildi. İlk 5 hafta orta, sonraki 6 hafta kolay, sonraki 6 hafta ise zor olarak gördüm. Eğer ilk 5 haftayı 13-15 puan aralığında kapatırsak o gazla devam ederiz,tabii şl nin takvimini de dikkate almak gerek.

Olaylar sonrası kare asın dağılma ihtimali doğdu. Umarım olabildiğince gerekli kişileri tutar,yolumuza devam ederiz. Stoper konusunda yüksek profilli oyuncuların konuşulması bile beni umutlandırdı, süper kupaya kadar yetişirse görmüş oluruz.

Önümüzde 1.5 aylık kritik süreç var,iyi yönetilirse bu sezon da aynı oyunla liderliği kaptırmayız. Yeter ki bir arada durabilelim, gereksiz egolara kapılmayalım.

planck dedi ki...

ortada ülke kalırsa belki şampiyon oluruz.

@beagle
Catapat patlar ise demişsin,darbe oldu valla ne agız varmış..hepimize geçmiş olsun

beagle dedi ki...

@talipyesiltepe
Valla sorma. Gerçi Işidi ben halletmişim, sesleri çıkmadı. Tayyibanlarla, paralelyanlara da başkası mukayyet olaydı takımı tamamlamıştık.

İş öyle bir yere geldi ki üşenip fikstüre detaylı bakmadım. Sadece ilk hafta İstanbuldaymışız. 20 senede 3. defa falan. Demek ki takım sahaya ağırlığını koyunca, bazı şeyler değişiyor.

Strateji üzerine tezleri olan biri olarak her halta bir fikrim varken şu anda abondone olmuş, boş boş izliyorum ortamı. FB Skerteli son anda getirdi, biz geciktirmekten fena çuvallayabiliriz bu sene. Bakalım bizim Aziz Jr. neler yapabilecek krizde.

WiLdHoney dedi ki...

Artık çok sıkıldım son günlerde yaşananlardan ve çok huzursuzum. Daha da kötüsü okudukça güvenim ve moralim sıfırlanıyor. Bu dönemde sığınmak istediğim yer Beşiktaş ama burada da ülke gündemine bağlı olarak neredeyse hiç güzel haber çıkmıyor. Son olarak Veli Kavlak 4 hafta daha yokmuş. Sanırım artık birde ön libero aramanın vaktidir. Ne çok çilemiz varmış çekecek.

yilmaz dedi ki...

bu aralar beşiktaş'a çok ihtiyacımız var. hazırlık da olsa başlasa şu maçlar.

Ekrem35 dedi ki...

Herkese geçmiş olsun.

Tatili mecburen yarıda kesip dönüyoruz işe. Gündem içimizi karartıyor, korkutuyor ve üzüyor. Siz dostların dediği gibi bir umut beşiktaş haberlerine bakayım diyorsun ona bile bakasın kaçıypr 2 dk sonra. Ne zaman normale döneriz bilmiyorum ama Beşiktaş'ımızı çok özledim.

Ekrem35 dedi ki...

Şampiyonluk kutlamalarında cochise ve emre toraman ile seri şampiyonluklar için hayal kurarken bu günlerde darbe, terör gibi sebeplerle bu kadronun dağılışını ve bu şansın elimizden uçup gittiğini görmek çok acı veriyor. Bugün bizim mariomuz açıkladı facebooktan tamamen politik sebeplerden ötürü burada olmayacağını. Daha sonra sosa'ya sıra gelecek ve bu adamların gitmesine sebep olan olaylar yerine almak istediklerini de engelleyecek. Senin, benim, bizim ve beşiktaşımızın nasıl bir talihi varsa ben o talihe limon sıkayım ya. Yeter ulan ya!

QuaresmA dedi ki...

Darbe girişimi yaşanmasa belki Gomez kalırdı ama ne yazık ki kaybettik onu.

Bu ülkenin vatandaşı olmama rağmen ben de sırf kalmak zorunda olduğum için terk edemiyorum. Sırf Gomez değil, Türkiye'de oynayan hiçbir yabancı oyuncunun böyle bir zorunluluğu yok, haliyle burada devam etmeleri için kazandıkları paralar dışında bir sebepleri de yok. Dolayısıyla sitem edemiyorum.

Gomez'e bugüne kadar yaşattığı sevinçler için teşekkürler.

ŞAMPİYON bır takımın o yaz başına daha ne gibi problemler gelebilir amk..

ya sampiyonlar ligin de oynarken de sadece bizim başımıza geliyor bombalar, evimizde oynayacağımız maçları dısarılar da oynamak vs vs amk ben böyle şansın..

giden siktir olsun gitsin aga.. belki de yerine gelecek bizi cok daha tatmin edecek. ne diyelim,en azından öyle umalım.

beagle dedi ki...

Bu sebeple yıllardır altyapıdaki forvetleri oynatalım diyorum. Yabancılar buraya kadar.
17 yaşında bir maçta sağ sol uçarak kafa, ceza alanı dışından vole golü olmak üzere 5 gol atan Fevzi Can Bozkuş'u bir çoğumuz görmeden Somaspor vb bitirdik. Furkan Yaman'ın çapraz bağ kopması sonrası makina gibi gol atmaması sebebiyle 3 ligde top oynattık. Bu sene kayseriye gitmiş. Şimdi Hamza var. Doğrusu santrafor tekniği diğer ikisi kadar iyi değil bence ama fiziki gücü var, Beşiktaşta oynar. Edu'nun, Stavrum'un Nartallo'nun oynadığı takımda hayde hayde oynar.

Acilen bugün sistem değiştirmek üzere taktik ve oyuncu planlaması yapmak lazım. Tek santrafor oynayacak bir forvet getiremeyiz, Ömer Şişmandan bir halt olmaz. Cenk Tosundan da tek santrafor olmaz. En iyi uç forvet alternatifimizin Pektemek olması vehameti göstermeli.

Macera aramadan Eren Derdiyok ve Scarione'yi alıp lig şampiyonluğuna oynamamız lazım. CL katılım parasını alıp, oynamadan çekilelim.

BurkayJK dedi ki...

Gomez'e kızamıyorum. Olayları bahane edip gitmiş de olabilir, gerçekten huzursuz olduğu için gitmiş de olabilir. Kendi kararıdır saygı duyarız. Gideceği takım Atletico veya Arsenal ayarında olmayacaksa yazık olur. Burada bizim için önemli olan B planımızın olup olmadığı. Eğer profili düşürürsek taraftar homurdanır ve sezona iştahsız başlayabiliriz. O yüzden adı geçenler arasından Falcao denenmeli demek istiyorum. Şu an tamamen sağlıklıysa, kronik bir sakatlığı yoksa hiç düşünmeden kiralayalım. Gomez 10+ civarı paraya satılırsa 5'i bize geliyor. Bu para ile Falcao'nun maaşını öderiz, kiraya zaten para vermeyiz. :)

yilmaz dedi ki...

Aylarca gomez efendinin kalıp kalmayacağını bekledik, şimdi de ondan gelecek parayı bekleyeceğiz. Bakalım yeni transfer'i için bizi ne kadar bekletecek? Kendisi için hiç iyi temennilerim yok ama, o Bursaspor'a, Fenere, GS'ye attığı goller geliyor "lan :(" diyorum

Ulan harbi çok ayıp ettin be gözüm. Madem tek sebep darbeydi bu kararı almak için darbe olmasını mı bekledin, neden geçen perşembe akşamı "geliyom lan ibneler hazırlayın butonları" demedin? nereden aldın istihbaratı, pensilvanyadan mı?

O gittiğin takımlarda sakatlanma sakın, tüm maçlarda oyna da, inşallah orada sosa, ozzie, quaresma olmaz da 3 golle bitirirsin sezonu. Şu güzelim takıma, şu taraftara ayıp etmedin mi?

yilmaz dedi ki...

@Burkay falcao monaco'ya geri döndü galiba. Tekrar kiralayacaklarını sanmıyorum.

yilmaz dedi ki...

Ben olsam bu saatten sonra stoper için harcadığım enerjiyi santrafor'a kaydırırım. Zaten niye bu kadar stoper fetişisti olduğumuzu da anlamıyorum, takımda 4 tane as (rhodolfo, marcelo, alexis, milosevic), 2 tane de yedekleyebilecek (tosic, necip) stoper var zaten. Bunların ikisi oynayacak en nihayetinde.

planck dedi ki...

ailesi olan hiçbir yabancıyı ikna edebileceğimizi sanmıyorum bu sezon. state of emergency olan bi yere kim gitmek ister? bence de derdiyok ve scarione ile şampiyonluğu zorlarız, cl den 3 puanla elensek de olur.

planck dedi ki...

dediğim anda şotanın scarioneyi maccabiye transfer ettiğini gördüm..

Bizim yönetim mi HIYAR yoksa bu basın mı, bilemiyorum. Scarione'ya %99 diyolardı herif israil'e gitti. gomez zaten oyalıyodu, hiç şaşırmadım. sosa artık siksen durmaz. atiba da kalırsa sadece adamlığından kalır :D yani iyice mala bağladık, bir tane gökhan gönül var o da napacak 10 asist mi yapacak?

Stoper fetişi doğru tespit, kaldı ki bu nasıl fetiş a.k. elli tane isim geçiyor bir tanesiyle bile sonuca yaklaşamadık. Takımı koruyamadıktan sonra klas stoper ne yapsın?

Çok karamsarım çok.

beagle dedi ki...

Volkan Demirel, Skertel, Kjaer, Fernandao hayta Emenike. Karşılarina 75 80 puanlik bir performans cikaramazsak bu ayilar FB formasiyla ligi domine eder.
Bu sene icin Erdal T. isinden kizgin olsam da Transferdeki bu bicareligimiz hala Demirörenden kalma bir pislik. Gecen yil Demba Ba satisi ile siyrildik ama bu sene sadece toreden gelen 3 kurus ile olmuyor. Bonservissizleri kacirmak ise ayri danalik. Tekrar düşündüm yuzde 35 40 da Fikodan kaynakliymis.

beagle dedi ki...

Volkan Demirel, Skertel, Kjaer, Fernandao hayta Emenike. Karşılarina 75 80 puanlik bir performans cikaramazsak bu ayilar FB formasiyla ligi domine eder.
Bu sene icin Erdal T. isinden kizgin olsam da Transferdeki bu bicareligimiz hala Demirörenden kalma bir pislik. Gecen yil Demba Ba satisi ile siyrildik ama bu sene sadece toreden gelen 3 kurus ile olmuyor. Bonservissizleri kacirmak ise ayri danalik. Tekrar düşündüm yuzde 35 40 da Fikodan kaynakliymis.

beagle dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hastati dedi ki...

fenerin sorunu hucumdu,daha da gerilediler. hizli-dikey kanatlar gitti,hizli-dikey bekleri gitti.orta sahanin kisir-yatay oyununu bekler aciyorlardi, 3+ saniye baski altinda top tutan bekleri vardi,simdi birisi bizde,aldiklari bek ise sadece süs. ve de cilgin cocuk ismail onlarda. skrtel tam bir hormonlu bruno alves. ingiltere liginde is yapan bizde yapar diyenleri anlamiyorum, dunyanin en guzel restoraninda bardak tabak kiran garson gibiydi skrtel, simdi bizim salaş mekanda harika servis elemani olmasini bekliyoruz.
bizim sorunumuz on libero eksikligiydi bence. atiba doldursa da bolgesini,harika pas arasi yapsa da, yanindaki sonucta oguzhan. ustumuze gelen bizim geri 4'luyle western film cevirdi durdu sezon boyu (boyle karsilikli bakismalar felan olur ya, hamle beklerler ates etmeden once). sosa+atiba+oguzhan hep acik veriyor, sosa da atiba gibi bolgesini harika dolduruyor ama atiba bolge kontrolu yapinca oguzhanin hamlesizligini hesaplayamiyor cogu zaman.sosa ise arkadakilerin onun pres zamanlamasini anlamasini bekledi durdu 2 senedir.
4-3-3 donusumu yaşasak,sosayi yollasak,atiba tek on libero olsa keske, yanina da azicik fizikli azicik sutu olan birisi yahu. oguzhan da rahat eder. kanatlarimiz da,bek gokhan dahil rahatlar. fm oynamiyorum yillardir,oyuncu ismi gelmiyor aklima:)
birde neden bu yabancilar bizim ulkeyi kabullenemiyorlar, cokmu fevri, acik insanlariz. yada ne bileyim bu yabanci futbolcular hem yabanci hemde parali diye eziklikten dibimiz mi dusuyor, futbol seyircisi profili mi dusuk(en azindan maca,antremana gidenlerin), ya da oturduklari mahalledeki bakkal dandik malmi kakaliyo bunlara, neden arkadas neden yahu. simdi kac zamandir sen dossak gecer gibi ertele besiktasla kontrat imzalamayi, sonra 2 gun onceki politik durumdan dolayi felan diye anlat bize.

Armagan dedi ki...

durum kontrolü: https://mobile.twitter.com/MedyaBesiktasTV/status/756134598581641216

QuaresmA dedi ki...

Amma abartmışsınız Fener'i ya.

Forvette zayıfladılar. Persie gidiyor, Emenike döndü.

Kanatta zayıfladılar. Nani gitti, Aatıf geldi. (Aatıf da iyi topçu ama Nani nere, Aatıf nere?)

Ortasahadaki en ofansif oyuncuları Alper, o da rotasyon oyuncusu. Ondan sonraki en ofansif oyuncu: defansif ortasaha Ozan Tufan.

Defans ve kalede çok iyiler, ona laf yok ama geçen sene de iyiydiler. Değişen birşey yok.

Tüm bunlar yüzünden Vitor fellik fellik 352 oynatmak istiyor çünkü gol atabilmek için ÇİFT FORVET OYNATMAK ZORUNDA. Hani geçen sene kim ne kadar gol atar diye liste yapıldı ya burada, aynısını Fener için de yapın bakalım ne çıkacak, ben de merak ediyorum. Ama 352 oynayabilmek öyle her takımın harcı değil. İtalya Ligi karakteristiğidir mesela, orada oyuncular uyum sağlar kolayca ama burada o kadar da kolay değil. Ama eğer ki 352'ye geçişi iyi yapabilirlerse tehlikeli bir takım olabilirler fakat yine de belli başlı eksikleri büyük bu sistem için.

Stoperleri uygun.

Sağ taraf uygun. Solda Hasan Ali defansif olarak kaldırabilir o pozisyonu ama hem defansı, hem ofansı halledemez. İsmail ise 4'lü defansta bile aksıyordu, 3'lüde mahvolur.

Ortasahada ofansif güç yok. Aatıf X faktör olabilir, Salih X faktör olabilir, Alper X faktör olabilir. Ama hiçbiri de olmayabilir. :)

Forvette ise Emenike kaç yıldır doğru dürüst top oynamıyor. Ondan mı çekiniyorsunuz?

Coolio dedi ki...

@Hasta Ti bizim orta saha hakkındaki görüşlerine katılıyorum.

Bence takımın en az ihtiyacı olan bir yere (sağ bek) transfer yapıp bütçeyi gömdük. Kale, defans, sol bek (İsmail gitmemiş olsa bile) forvet (Gomezin gitmesiyle) en öncelikli pozisyonlardı. Tüm pozisyonları aynı anda upgrade edemeyeceğimize göre Beck ile 1 sene daha idare ederdik. Neyse olan oldu artık. Bundan sonra en öncelikli yer bence şu an orada hiç adam olmadığı için sol bek. Sonra da forvet. Gomez'in satışından gelecek paranın miktarına göre orta saha almalıyız. Necip ve Veli'nin çok çok üzerinde bir adam olmalı. Defans için daha fazla vakit ve bütçe harcamamalıyız çünkü o olursa başka bir bölge olmayacak demektir. Şu an 4 defans oyuncusu var ve en fazla Milo'yu kiralık göndererek yer açabilirsin.

turgay dedi ki...

biz de transferleri yönetim mi yapıyor ahmet bulut mu bunu da düşünmek lazım ?

Coolio dedi ki...

Pektemek'e talip çıkmıyor ücreti nedeniyle. Ama çok düşük kiralama tekliflerini dahi kabül edip göndermemiz gerek. Şenol Hoca'nın kafasında yedek oyuncu olarak bile yeri yok (çok doğru bir karar), dolayısıyla sadece antremanlara gelecek. İş huzursulk çıkarma boyutana gelmesin boşu boşuna. Bir de oynamadığı her sene daha da değersizleşiyor.

Bu arada Boyko'nun da kendi isteğiyle kiralık gideceğini düşünüyorum. Şu an için kampı görüp hocanın yaklaşımını görmek istiyor ve de o sırada takım arıyor diye düşünüyorum. Bence gitmesi mantıklı olur. Böylece yeni transfer genç kalecimizi 3. kaleci olarka daha rahat kadroya alırız.

Ben artık Gomez'den para geleceğini de sanmıyorum, o derece karamsarım. Takas makas yaparlar bir şekilde bize zırnık koklatmazlar.

dün bir yönetici "elimizde töre'den gelen 3 m dışında para yok" demiş. doğrusu buysa ve kimseyi alamıyosak gidenlerin üstüne töre'yi verdiğimize de yazık olmuş ne diyelim.

DÜZELTİYORUM: elimizde para yok değil, "FFP gereği 3 m dışında para harcayamıyoruz"

beagle dedi ki...

FB formali hakwm musamahali ayilar filmini daha onceleri izlemistik. Aatif 15, Fenandao 20, Emenike veya whoever 10 atsa yeter zaten. Volkan Sen Alper Stoperler Diger orta sahalar 20 tane daha atar. Bu sene kimseyi alamazsak seneye başkan seceriz

Hidayet dedi ki...

yahu anlamıyorum, madem elinde gökhan'dan gelen 3m dan başka para yok , neden kiraladın bu adamı, madem hiçbir sorununa çözüm olmadı, neden elindeki iyi bir oyuncuyu kiraya veriyorsun, bari elinde kalsın adama ihityacın var, olcay'a mı güveniyorsun, çapraz bağ mağduru aras'a mı, çıkarsana vitrine cl de oynayacaksın,almakta acele etmezken, töre'de bu acele niye

madem bu para kıtlığında sol bekini niye gönderdin, gomez'den iyisini buluruz derken kimi satmaya güvendinde iyisini almaya karar verdin, nerede daha iyisi, hangi parayla , güçsüz adamın caka satmasından nefret ederim, ulan en az 30 kere röportaj verdin bir tane gökhan gönül var, sus lan bari, yeter, sus, sürekli gider, gomez'e sürekli laf çakma, sus ve işini yap, kadronu kur,zamanında bitirmedin transferi, şimdi bir de darbe çıktı, geçen seneden güçsüz kadro kuracam,ama bilet fiyatlarını gömecem , bedeli bu , niye lan ?

beagle dedi ki...

Oha lan. Koca İstanbul'da yer yok gibi bizim stada inmişler. Faşist sevmedikçe keplisi sarıklısı dalga dalga geliyorlar. Bir şampiyonluğun tadı nasıl kaçırılırın kitabını evren yazdı bu sene, insan işi değil...

theotheo dedi ki...

açık açık söylemek gerekirse, beşiktaş yine 5 6 yılda bir şampiyon olan bir takım olma yolunda ilerler.

şampiyon takımın ve milli takımın as sol bekini 600 bin euro fark için gönderiyorsun.

gomez ve sosa gibi iki kilit adamını elinde tutamıyorsun.

gökhan töre gibi çok büyük maçlarda çok önemli işler yapmış bir adamı elinde tutamıyorsun.

ve bunların yerine transfer yapmıyorsun. ffp falan filan yalanları ile fenerde gs de yok mu bu kurallar ya? uydurma şeyler. manchester city yok mu ffp herifler oluk oluk para harcıyor. kimse kimseyi kandırmasın. stad yapıldı borç 1 milyar tl nin üzerinde bunu kapatmak için transfer falan yapılamıyor. bu takım bu sene kesinlikle galatasarayın da altında tamamlar ligi.

BJK4EVER dedi ki...

Ahanda damladi yine islerin kotu gidecegi sinyali olunca.
Son 2 ay neredeydin?

yilmaz dedi ki...

600bin €'da para mı? S serisi bi mercedes bile alınmaz AMG'sinden.

beagle dedi ki...

Mutlak santraforu kaybettigimize göre konusulanlardan Kenan Karamani almak ilginç olabilir. Adriano sol kanadi ful kullanirsa Sol Forvet olarak en azindan rotasyonda daha gole dönük adam olarak kenan is yapabilir. Adrianonun bozuk sol ayağını hic sevmeyenlerden olarak 2.4 M maaşa yuh diyorum. Bunu bu fiyata alacaksan ismaili göndermek de aptalca oldu. Nenejer kucaginda Fiko sezonu olacak kirkarim.

hastati dedi ki...

@beagle adriano yorumuna katiliyorum,
ama ismail bir tuhaf adamdir, uc kurus icin hesap sorandir. ismail, sek sek sekerek, ismail. e ne desem laf degil, ismail, felsefe yapma, ismail, la fa la sol ismail.
adriano zamanlamasi ve tecrubesiyle doldurur bolgesini. rakipler adriano felan derken 1 sezon biter. bonservis+maas gayet iyi
ki zamanlama sorunu ismail'le yerlesen bi sorundu besiktasa. artik adama orta yapamamaca, adam kacirmaca, adam indirmece, top kapip -taraftari heyecanlandirip- rakibe vermece, orta sahadan ceza sahasina orta yapmaca... felan filan olmiyacak
en guzeli de mac sonu kendinden emin ismail yorumlari olmiyacak. gereksiz vurgularla gereksiz mesajlar veriyordu ya. "rakibimizin aciklarini biliyorduk,onun uzerine calistik, hocamizda anlatti, uygulamaya calistik, basardik,taraftarimizda cok destek verdi, onlar icin daha da mutluyuz" ........ geriye aklimda kalan ismailin dudaklari ve omuzlari. cunku dinleyemiyordum daha fazla.
gomez dortmund'a gitmis diyor haberler. cok uzuldum besiktasta kalmiyacagi icin.harika bir futbolcuydu.muthis golcuydu. inanilmaz profesyoneldi. ama ingiltere de 9 gol, almanyada 14 gol, ispanya da 19 gol turkiye de de 14(besiktasta deil) gol barajini asamaz diye dusunuyorum. besiktas ta 26 gol atar ama dortmund'da 14 golu gecemez. galatasaray da da 26 gol atardi belki,fenerde deil ama. besiktasta dolgun ataklarla dolu gecirdi butun sezonu, yazlikta sivrisinek yakalar gibi gol atti(sineklik olmayan yazlik) ingiltere ligine bakanlar bilir cimbizla yakalanir sivrisinekler, alman liginde de sinekler biraz daha buyuktur. bizim ligde de tokatla ezmen yeter sivriyi.
gomez topla oynayamamasi ve kalibi geregi,donemiyor etrafinda, paslasmasi zaten kotu, topsuz oyun yalaniyla bizi kandirdi durdu. topsuz oyun zaten senin takimin topla oynarken dinlence deilmi(istersen kac-istersen tut), simdi almanya milli takiminda topsuz oyun birileri topla oynarken olmuyormu? topsuz oyunla defansta yerlesebiliyormusunuz, rakibi karsilamakla ayni mi rakibi ani yakalamak?

Zaitsev dedi ki...

@ theo

Sırf eleştirmek için yazı yazıyorsun. Geçen seneye kadar 2 senede bir şampiyon oluyorduk. artık 5-6 senede bir olacağız. İtalya ligi mi izliyon? Juventusu Beşiktaş mı zannediyosun anlamadım gitti :)
Ne İsmail'miş arkadaş. Bütün blog adama saydırırken neredeydin? Kim memnun İsmail'den. GG transferine misilleme olsun diye Aziz bastı parayı. Milli takımın sol bekiymiş. Caner kadro dışı kalıp 1 ay A2 ile çalışmasa İsmail çekirdeğe devam ederdi kulubede. Sanki Philiph Lahm. 1.750 milyon avro senelik + 1 milyon avro imza parası. Bu parayı eder mi İsmail? eder diyorsan Curling izle sen takılma futbolla ;)

Töre 2014-15te şampiyonluğunun gitmesinin ana 3 sebebinden biri. geçen sene iyileştikten sonra takıma girmek için hiçbirşey yapmadı. yürüse Q17-Olcay'dan birini keserdi ama kasmadı hiç. GS maçında gol attı. büyük maçların topçusu mu oldu?

Adriano iyi transfer. Bizim ülke şartlarında iş görür 2-3 sene. verilen para için resmi açıklamayı beklemek lazım. 2 civarı bir para iyidir o seviyede bir oyuncu için.

Sosa'da sonunda kovdurmuş kendini kamptan. Sanırım transfer işi bitti. O bölgede Tolgay iş görecektir. İnş. eli çabuk iyileşir.

Gomez'de piyasa yapmak için geldi. yaptı gitti. Nisandan beri hep bir bahane peşinde adam. Yok transfer, yok terör, darbe ile işi kapattı. Sanırım Dortmund ile anlaşmış. Hayırlısı olsun.

Emrah dedi ki...

Adriano kap açıklaması da gelmiş. Fırat Günayer 400-500 bin euro bonservis verildiğini yazmış. Süper transfer bence. Kalite katmaktan kastımız buydu. Sol bek olarak en az 10-15 gole katkı yapacağını tahmin ediyorum. Yalnız sözleşme bittiğinde 34,5 yaşında olacak. Beklerimiz takımı ihtiyarlattı. Stoper, orta saha ve forvete de benzer hamleler bekliyoruz bakalım.

Yorum Gönder

Ara