.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Eylül 2015 Perşembe

STSL 04 Beşiktaş - Medipol Başakşehir



Tarih: 13 Eylül 2015 Pazar , 17.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar (Geçen sezon : BJK - / MB 1g)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Tolgay Arslan , Veli Kavlak / Alexandru Epureanu , Semih Şentürk

Cezalı Oyuncular :  - / -

44 Yorum:

Unknown dedi ki...

Son yaşananlardan sonra Beşiktaş düşünecek halimiz kalmadı. Tanrı tüm şehit ailelerine güç, kuvvet, sabır versin.

Maçın saat 17'de olması beni biraz şaşırttı. Yaz sıcakları geride kaldı fakat hala bir sıcak sözkonusu. Maç saati tahmini hava sıcaklığına baktım 25-26 görünüyor. Umarım yakıcı bir güneş olmaz.

Epureanu ve Semih'in sakat olmasına sevindim. Epureanu fena bir stoper değil geçen seneden izlediğim kadarıyla. Oğuzhan'ın durumu belirsizdi en son, sanırım oynayabilecek.

Stadyumdan dolayı gayet zevksiz bir maç izleyeceğimiz kesin. Yönetimin stat için alternatif çözümler bulması dileğiyle, başarılar kartalım...

neden 17 de mac bunun mantıklı bir açıklaması var mı acaaba.merak ettim doğrusu.
su an istanbul dayız ve saat 4 e yaklaşırken dışarıda inanılmaz bir sıcak var yani.enteresan.bizim takımı iyice deneme tahtasına çevirdiler.

Zaitsev dedi ki...

hafta içi avrupa kupası maçları var. milli maçlar sebebiyle de cuma maç yok. BJK, FB ve GS cmtesi pazar oynamak zorundalar. GS salı maçından dolayı cmtesi'ni kapmış. fenerasyon ve Lig TV'de pazar akşam 7 maçı için bizi seçecek değil herhalde. rayting potansiyeli FB'nin daha yüksek olduğu için Lig TV planlama konusunda baskın çıkmıştır. en azından maçı izlemeye gidecek taraftarlarımız insancıl bir saatte evlerine dönebilecekler. onlar için sevinmeliyiz :)

Maçı tribünden izleyecekler için oldukça iyi bir saat bence.

Zulümpiyatı bir nevi çekici kılabilir. İnsan gibi saatlerde eve dönülebilir . Bu açıdan da bakmak lazım .

yilmaz dedi ki...

@Zaitsev dahası, biz bu sene açık kanaldan avrupa maçı da izleyemeyeceğiz bence. FB'nin medyamız üzerindeki bitmez tükenmez bilmeyen sempatisi yüzünden.

Maça gelince, başakşehir kötü mötü ama genlerimizde öyle acı hisler bırakmışlar ki korkmuyo değilim yani.

ozzie bu formu yakalamışken, formdan düşene kadar (düşecek nihayetinde, şimdiden alıştırıyorum kendimi) etinden sütünden derisinden yararlanmak lazım. Bu yüzden sosa kenarda bekleyebilir.

ozkankaya35 dedi ki...

Tribün adı satısları hakkında bilgisi olan var mi?redbull,milangaz vs

Unknown dedi ki...

@ozkankaya35

http://www.ligtv.com.tr/haber/besiktasa-muthis-gelir

Bugün şöyle bir haber okudum. Daha detaylı bir haber var mı bilmiyorum.

Coolio dedi ki...

Bu maçta Abdullah Avcı Oğuzhan'a özel önlem alıcaktır. Özel önlemden kastım kasti sert fauller tabikide. Dolayısıyla B planının olması şart.. tabiki de Q17'ye topu ver sirk cambazlığı yapsın şeklinde bir plan değil. Duran topları daha etkili kullanmak çok çok önemli. 2 yıldır bu konuda nerdeyse sıfırdık ama geçen maçta Oğuzhan'ın duran top golü sonrası maçın çorap söküğü gibi açılması oyuncularda önemli bir farkındalık yarattı diye düşünüyorum. Yeterki bacağında vitamin olmayan oyuncular kullanıpta topu baraja çarptırmasın. Daha Rodolfo'yu kullanamadık bile..

iyi güzel söylemişsiniz de,benim bildiğim ya da bundan önceki uygulamalar da yapılan,deplasmanda oynayan takımın maçı gündüz,içeri de oynayan takımın akşam olduğuydu.yazık.yine beşiktaş ımızı eziyorlar insan bunu yediremiyor.

maça gelirsek mutlaka kazanmamız gerekiyor.öyle de olacaktır hele şu belediye takımını iyi bir oyunla ezip geçer ise, beşiktaş ta bu sezon bir şeylerin değiştiğine inanacağım.

Coolio dedi ki...

çok çok iyi analizler..

http://www.meleke.com/milliyet/oynamak-bazen-oynamamaktir.html

Zaitsev dedi ki...

@ talipyeşiltepe

Fenerde Kasımpaşa ile oluyor. deplasman sayılmaz o :) belki sivasa filan gitseler dediğin olur. zaten sivasa filan gidecek olsalar cmtesi GSden önceye koyar maçı fenerasyon. biz gitsek pazartesi oynatırlar deplasmanda ya ayrı mesele :) ayrıca istanbul için bizim maç deplasman sayılır maalesef ;)

@ ozkankaya35

Tribünlerden birinin isim hakkını Spor Toto alacak görünüşe göre. başka yerlerde de okudum haberi. Fener gibi tribün yapan iş adamımız yok maalesef. ama tribün isimlerini gazlarsak büyük başarı olur.

@zaıtsev

sen de haklısın biz beşiktaş lıları o kadar alıştırmışlar ki ezilmeye bize normal geliyor :)

ama ben haksızlığı kabul edemiyorum bir türlü.belki de o yuzden beşiktaş lıyım

Zaitsev dedi ki...

@ talipyeşiltepe

Aynen katılıyorum. bunun başında bizden biri olması ise çok acı. neyse bizim yapmamız gereken işimize bakmak. bunlara kafayı takmaya başladığımız zaman geri düşüyoruz. çıkacağız topumuzu oynayacağız yapmamız gereken bu. onların tuzaklarına düşer kafayı takarsak yine geçen seneki gibi olur..

Maç saati ile de ilgili. keşke olimpiyat maçlarının hepsi 3te 5te olsa da millet rahat rahat gitse gelse...

Mayor dedi ki...

@coolio Evet guzel tespitler. Besiktasin da icine dusmemesi gereken bir tuzak bu. Oynamadan kazanildigingibi sampiyon dahi olunuyor. Alex ve Aykut kocaman'li Fenerbahce sadece duran toplardan kazaniyordu maclarini.

@zaıtsev

sana hak veriyorum.ama bazen futbol sadece futbol değildir.tr de ne yazık ki hepimizin bildiği gibi salt iyi futbolla olmuyor bu işler.

ama ben de senin baktığın gibi bakacağim bu haftaya

Armagan dedi ki...

ahlar vahlar :
https://twitter.com/turkishgoals/status/642711490399744000

Yoruq dedi ki...

Dzsudzsak 2 gol atınca burada keşkeli mesajlar göreceğimi tahmin etmiştim. Ben de her ne kadar Q7'yi sevsem de kesinlikle Dzsudzsak'ın tercih edilmesinden yanaydım. 3 maçını izledim, 90'ar dakika olmasa da dönüşümlü olarak izlerken epey görme şansım oldu. Öyle ah edecek bir şey görmedim açıkçası, isminin ve geçmiş oyunlarının etkisiyle yaklaştık bence. Oyunun içi sürekliliği yok, savunma tarafında isteksiz. Q7'nin eleştirildiği noktalarda kendisinin fazlası yok.

Yoruq dedi ki...

Mersin hala ligin en kötü takımı mı?

beagle dedi ki...

@Yoruq
Gayet kötüler evet. Melo'suz cincon da pek iyi değil.

Dszudzak'ın gol sayısı değil, duran topları ve sol kanatta oynayabilecek olması, solda oynarken de oyun karakterinin Gomez'e leblebi gibi gol attırabilecek olmasından ah ve vah. Tabi şu anın ah vahı değil Fiko'nun futbolcu izleyip transfere karar verdiği bir takım olmamızın uzuuun sürecek olanından.

Hamza hakem yakınmasına şimdiden başladı. Devre arası anormal işler yapıp, abdürrahim albayrakı geri getirmezlerse ilk 3 zor görünüyor.

Yoruq dedi ki...

@beagle
"Gayet kötüler evet" benim sorumun cevabı değil. Ben çok iyi takım demiyorum, ligin kalitesi belli, Mersin de ortalamanın çok altında değil. Aynısı Antep için de geçerli. Bizim maçlardan sonra rakipler öyle küçümseniyor ki bilmeyenler diğer takımlar uçuyor zanneder. Oynadığımız maçlar lig için ölçüdür, çok karamsar olmayalım.

Adsız dedi ki...

Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Zor günlerden geçiyoruz umarım bir an önce herşey düzlüğe çıkar.

Macaroğlanı ben de yakınen takip edenlerdenim ve ne hikmetse hiç öyle boş iş yaptığını görmedim. Üstelik takımıydı hakemiydi ligi az çok tanıyan Q17 ile kıyaslıyoruz, adam ülkemize ilk defa Rus liginden hemen geldi ve 3. maçında gayet adapte görüntü vererek 2 gol 1 asist etti. Daha da kısası Q17 önce böyle bir katkı versin sonra tekrar konuşuruz. Asistini ise hep sorunlu olduğumuz duran toptan gayet güzelce yapması ise ayrı bir sinyaldir bana göre. Hepsinden önemlisi, takım disiplininde oynuyor vatandaş. Malum Q17 için lüks oluyor.

GS daha sezon başlamadan tahmin ettiğim üzere boşbalonus. Oyun düzenleri karman çorman ve attıkları goldeki özet bile bunu bas bas bağırıyor. Kimse kusura bakmasın, Mersin bana göre ligin en kötü futbolunu oynayan 3 takımından biri. Buna rağmen GS’nin olmayan takım defansı hakkında bir hayli bilgi verecek şekilde mücadele edebildiler.

Vaşakşehir bu sezon korkulacak bir rakip değil. Maç detayına girmeden bizdeki şu oyuncuların performansı belirleyici olacak: Rhodolfo, Oğuzhan ve Olcay (Atiba default zira). Gomez ise biraz Eto’o’yu filan örnek alsın ve daha aktif olsun bi zahmet. Bu örneği özellikle verdim çünkü 34'lik ex-star bile ondan daha hareketli ve kreatif. Zira öyle koşu yoluma at işleri eskide kaldı. Henüz ismi geçtiğinde 80’lerin ve 90’ların tarzı demiştim ama birileri bu dönemlerin golcülerini sevdiğini söylemişti. Ben bugünün futboluna göre pek sevmem. Bu maçta siftah yapar diye bir beklentim de var gerçi.

can dedi ki...

Madem bu kadar politize bir mecra olmuş futbol, ben de bir iki satır yazayım: Oğullarını alçakça politik hesaplar sonucu başlayan bir savaşta kaybedip, şehitlik söylemi ile avutulmaya çalışılan onlarcasını yakından tanıdığım ailelere ve başsağlığı dileklerinde adı bile geçmeyen devlet şiddeti kurbanlarının pek az tanıdığım yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

Şike davasından beri futboldan tiksinir olmuştum. Bu riya kokan militer milliyetçilik üstüne tuz biber oldu.

ozkankaya35 dedi ki...

Mario düşmeden gol attı...şimdi düşerken bekliyorum golü biryandan...Beck iyimsi görüldü,Töre ona b8rakmisken kanadi...Töre kanatsiz yapamiyor ama...Hoca ya güveniyorum 2. Yari...Avcı'da boş adam degil...tecrübe kazanacak bence...herseyin hayirlisi

ozkankaya35 dedi ki...

Mario düşmeden gol attı...şimdi düşerken bekliyorum golü biryandan...Beck iyimsi görüldü,Töre ona b8rakmisken kanadi...Töre kanatsiz yapamiyor ama...Hoca ya güveniyorum 2. Yari...Avcı'da boş adam degil...tecrübe kazanacak bence...herseyin hayirlisi

ozkankaya35 dedi ki...

Q17 işe yaradi...Töre yi cikaracakti hoca...2 extra iş yapti...bence cikarmaluydi ama olcayin yerine

ozkankaya35 dedi ki...

Azüz pânik oldu şimdi...

ozkankaya35 dedi ki...

Azüz pânik oldu şimdi...

planck dedi ki...

maçın sonucu: başakşehir ligin en kötü takımıymış(mışmışmış)

ozkankaya35 dedi ki...

Mersin çok daha kötü

Yoruq dedi ki...

@planck
Şimdilik ligin en kötü 3 takımından biri. Bu sayı daha da artarsa bir ihtimal şampiyon oluruz.

yilmaz dedi ki...

bu maç ölçü olmaz. Sahi golü kim atacak? Gol önemli.

Mete dedi ki...

Bu sene bu blog çok fazla okunmaz ben şimdiden söyleyeyim.
Arkadaşlar takımınız eze eze galip gelmiş iki kelime yorum yazsanıza.
Yaşça burdaki birçok arkadaştan büyük olduğumu tahmin ederek bir küçük tavsiyede bulunmak isterim.
Futbolu bırak bir tarafa, bu kadar negatiflikle hayat geçmez.
Hepimiz biliyoruz ki bugün yenilseydik burayı hallaç pamuğu gibi atardınız. Atın. Ama galip gelince de güzelliklerden bahsedin. Korkmayın bu sizi ne Demirörenci, ne Ormancı, ne de Quaresmacı yapmaz.

Özgür dedi ki...

@Mete;

Olur mu hiç öyle şey? Olumlu şey yazarlarsa buradaki insanlar da keyiflenir, taraftarının da gerçekten Beşiktaş sevdasıyla dolu olduğunu düşünür. Beşiktaş sürekli kazanırsa sinirden kalp krizi geçirip sezon sonunu göremeyecek bir sürü insan var bu ortamda.
Takım puan kaybetsinde potansiyelli oyuncularımıza sövelim sayalım diye nöbet tutuyor insanlar.
Beşiktaş başarılı olamıyor çünkü taraftar kitlesi bile başarılı olmasını istemiyor.
Ama hepsine inat, her birisinin yerine de seviyorum ben takımımı. Onlar bir nefret ediyorsa ben iki seviyorum.

beagle dedi ki...

Yav herkes laf geçirme derdinde de, maçlar devam ediyor.

Mersin IY bayağı kötüydü. Zaten farkettikleri için Rıza'nın ayrılmasına sebep olan karardan dönüp Servet Çetin'i geri getirdiler. Çok mutlu olcaksanız daha güçlü şu anda. Zaten ileride Nakoulma ve Welliton fena değildi ama genel güçleri çok düşüktü. 4-5 senedir sıralamada ilk 6-7 takımı pek yenemiyoruz. o sebeple müzmin üçüncüyüz.

Bugün saha teknik direktör etkisi görüldü bence. Rakibin diri olduğu dakikalarda hızlı paslaşmalarla yerli tiki taka denedik, fena da olmadı. Kanatlar bekler savunma açısından geçen yıllara göre çok iyiler. Rodolfo ilaç gibi geldi. Duran toplar ceza sahamızda pinpon topu gibi dolaşmıyor. Ve tabi Mario. Gol pozisyonu kovalayan, sağ sol kaleye gönderen zaman zaman pivotluk da yapan bir forvetimiz oldu. Biraz daha forma girip yan ortalara dokunacak çevikliğe de erişirse tadından yenmez.

Öncelikle temel kalitede bir savunma yapıp, ileride de gol özürlü almeida yerine Gomez olduğu için bugün yıllardır çile çektiğimiz bir rakibi net şekilde yendik. Henüz esip gürleyecek sağlamlıkta değiliz ama arka taraf normal oynadığında mucize işler olmadan maç kazanacak hale geldik. Kenarda Cenk silahı da duruyor.

Eksikler tabiki olcay, töre ve q17 nin defalarca söylenmiş eksikleri. Mesela 2. goldeki pas rakip kalecinin çıksa uzaklaştıracağı yere gitti. Töre'de son iş özürü tam gaz devam. Rakibi müthiş çalıma dizdi aferim de...
Bir de Sosa'nın bu kadar iyi oynadığı bir maçta kanat ileri giderken ceza alanına girmek yerine önliberolarımızın arasında durup izlemesi var. Çok büyük problem. Kazandığımız maçta görüp gidermek lazım. Sonra çok geç olur.

QuaresmA dedi ki...

Ben mesela Q17'nin kaçırdığı pozisyon sebebiyle sevinçten havalara uçmuş, hakaret de içerikli (qımıl, hain vs) en az 3 yorum beklerdim çünkü ülkenin negatif havası futbol taraftarlarına da sirayet etmiş durumda. Başkalarının, hatta kendi adamının başarısızlığı insanlara mutluluk veriyor. GS ve FB taraftarı da aynı kendi adamlarını harcama hevesi konusunda. Bana kalırsa bu iş ruh hastalığından başka birey değil.

beagle dedi ki...

Bence biz ruh hastası değiliz ama sen o nickle dolaştığına göre mazoşistsin. Takıma acı vermekten başka boka yaramıyor. Biz de kendisine hakettiği hakaretleri ettikçe zevke gelmen ise bedava.
Kafam sağlam diyorsan bir dur düşün bu millet bu adama niye küfrediyor diye. Aç bak TS maçını taç çizgisinde kıçını kaldırmayıp sonra çift dalan bir veled-i zina göreceksin. Sonra da beyinsizoğlu beyinsiz şekilde kırmızı görüp bize maçı kaybettiren bir hain var o maçta. Zevk mi alırsın kahır mı çekersin orasını sen bilirsin.

Pheaglix dedi ki...

@QuaresmA

valla yalan değil, top çizgiden çıktıktan birkaç dk sonra "neyse ya bari quaresma atmadı 3000. golü" dedim. ha skor 2-2 olsaydı o an isterse yıldırım demirören atsın golü, galibiyeti getiren gol olduktan sonra umrumda olmazdı o ayrı.

-bence ideal 11'imiz ile taş gibi oynadık, umarım performans düşüklüğü/huzursuzluk/sakatlık/kart vb. şeyler yaşanmaz da böyle devam ederiz.

-ilk yarıyı yine çöpe atmadık, eğer geçen seneki takım olsaydı ilk yarı 0-0 biterdi, 2. yarıda rüzgara karşı hücum edemez, ceza sahası karambolü ya da kontradan golümüzü yer, abdullah avcı'ya üç puanını verir evimize dönerdik.

-gomez neden gomez olduğunu gösterdi. ilk goldeki vuruşu yapabilecek başka santrafor yok türkiye'de, dünya'da da sınırlı sayıda var. sol ile attı, sağ ile atıyordu (sonradan attı), kafa ile dengesiz vurduğu için atamadı. sinan engin'den "beşiktaş gomez'i beslemeye devam etsin, her maç hat-trick yapar" gibi bir yorum bekliyorum.

-hani bizim oyuncumuz olmadığı için çok umrumda değil de, burak "holy diver" yılmaz için "adam golcü sonuçta golcü egosu olur o kadar yea" diyenlere gomez'in kale önündeki paslaşmalarda çıkardığı pasları örnek göstermek lazım.

-olcay ve tosic'in topla yetenekleri gerçekten inanılmaz sınırlı. tosic'inki dengesizlikten, olcay'ınki yeteneksizlikten (fifa'da galiba curve stat'ı vardı. olcay'da 100 üzerinden 3 falan olabilir o). bunu bilerek oynarlarsa hücumda bugün harcadıkları birer pozisyonu (ikisinin de ceza sahasının içinde açamadıkları orta) daha iyi değerlendirme şansımız olabilir. mesela olcay orada orta açmayı denemek yerine şut çekse gol olma şansı çok daha yüksek. ne zaman topa falso vermeye çalışsa felaketle sonuçlanıyor.

- atiba.

-tolga uzun zamandır oynamadığı kadar iyi oynadı bugün. geçen seneki gibi olsaydı o iki golü de yerdi, ikisi de her tolga golünde olduğu gibi "kalecinin yapacak çok bir şeyi yok" tarzı pozisyonlar. hatta görüyorum ve arttırıyorum, bu performansını sürdürsün kaleci almadığımıza pişman olmayı bırak, almadığımız için seviniriz (ama hala kaleci alınması gerektiğini ve alınmamasının büyük hata olduğunu düşünüyorum, böyle riskler alacak bir yerde değiliz.). ha yine de rüzgara karşı oynayan volkan babacan'ın topu rüzgar arkasında olan tolga'dan daha iyi oyuna soktuğu gerçeği var ortada, tolga'da bu eksiğinin farkında ki (nasıl olmasın) elinden geldiğince kısa paslar ile oyun kurmaya çalışıyor.

-frei yine oyuna girince ortalığı karıştırdı, tüm ligdeki en iyi hamle oyuncusu olabilir. keşke geçen sene sadece gol atmaya ihtiyacımız olduğunda 89'da değil, gol yememeye ihtiyacımız olduğunda da oyuna girseydi.

-taraftar rezalet. bu günde bu saatte o kadar az kişinin stada gitmesinin mantıklı hiçbir açıklaması yok. her maç en az beş atmadıkça ya da biletler bedava olmadıkça vefakar istanbul taraftarını stadda göremeyeceğiz anladığım kadarıyla.

-hakem bugün biraz daha sarıların maçlarını yönetir gibiydi sanki. beşiktaş maçlarındaki klasik hakem performansı olsa yaptığımız tüm yugoslav faullerinde sarı görürdük, ama bol bol yapmamıza rağmen kart görmedik. normal şartlar altında sarı kart o pozisyonların çoğu, ancak onlar görmüyorsa bizim de görmememiz lazım. o kadar alışmışım ki bazı pozisyonlarda çıkan kartlara, quaresma'nın yaptığı bir faul vardı, gördükten sonra tamam kesin sarı kart kesin diyip başka bir işle uğraştım, kart olmadığını maçtan sonra bakınca gördüm.

-umarım sakatlıksız, rahat kazandığımız bir avrupa maçı geçiririz hafta içinde. skenderbau muhtemelen ölümüne kapanacağı için olcay yerine quaresma ile başlamak, ya da oğuzhan'ı riske atmayıp quaresma'nın 11 başlaması mantıklı olabilir.

Adsız dedi ki...

Maç beklediğim gibi kolay geçti. Ama sadece kolay olacağını bekleme kısmı bakımından, böyle bir maç içeriğini hiç tahmin edemedim. Ne Vaşakşehir’in bu kadar dirençli olacağını, ne de kadrodaki isimlerin böyle performans göstereceklerini düşündüm.

Hoca ilk olarak taktiksel iş yaparak rakibin tek yönlü hücum olayını engellemiş. Bunu da hücumda çoklu pres, burada top kaçarsa orta alanda pres, burada da kaçarsa defansta toplu savunma şeklinde organize etmiş. İyi cesaret; elbette tüm oyunculara en yakın kişilik o ama umduğunu bulamamak da vardı.

Gomez’in iş yapacağını tahmin etmiştim. Alman sonuçta, ne yapar eder bu maçta yazar-dı ve yazdı da. Şaşırtansa kendini aşması oldu. Spikerler ikide bir milli maç arasında hocanın kendisiyle sürekli konuşup çalıştırdığını vs söyledi. Netice olarak artık çok koşan, ilerde rakibi rahatsız eden ve ceza alanında asist yapmaya çalışacak kadar hareketli bir Gomez var. Bu maçla da görüldü ki gurbetçiler kendisine özellikle pas atmama işi yapmıyorlar. Uzun zamana varan birlikte oynamayla alıştıkları bir sisteme Gomez de uyunca goller geldi.

Sosa bugün iyiydi. Kalibresi dahilinde orta alanda ne yapması gerekiyorsa onu yaptı, kendi ceza sahasına kadar gelip defans etmesine kadar boyutta. Özellikle Töre’nin sezon başına göre düzelmiş ama hala tam oturmamış işleri nedeniyle Beck’le birlikte biraz boş adımlar atmak zorunda kaldı gerçi. beagle’ın yazdığı ceza alanına yaklaşmama konusu ise sanırım biraz taktik icabı. Hoca Necip’i aldıktan sonra ileri çıkmaya ve ceza alanı atraksiyonlarına karışmaya da başladı. Adam zaten biraz da rakibi süzüp onların oyun durumlarına göre ileri çıkıyor.

Tosic bazen biraz telaş yapsa da çok top kesti ve ileriye gönderdi; her iki bek de öncekilere göre gayet iyi. Atiba standart zaten. Rıdvan stoperleri hiç beğenmemiş ama bana göre iyilerdi, özellikle Ersan hata yapmamak için bayağı uğraştı. Günün sürprizi ise herhalde Tolga’dır. İçine ne kaçtıysa artık sadece bir pozisyonda boşa çıktı, onda da maçı anlatanların dediği gibi rüzgarın etkisi olmuş olabilir. Oğuzhan 1 hafta dinlenmiş arkadaşlarına göre yorgun göründü. Necip aynıydı.

Olcay ilk yarı yaptığı asist dışında bazı yararlı koşular da yaptı, ama genellikle kafasına göre takıldı. Aslında ikinci yarı daha iyi işler yapıyordu ama oyundan alındı. En büyük özelliği olan hücum presi ise hiç bırakmadı. Bu maçta “second striker” formatına girememesinin nedeni ise taktikseldi. Hoca hücum yaparken rakip ani çıkmasın diye tüm alanlarda pas trafiği istemiş. Olcay buna da alışır, sorun: alternatifi halen yok. Böyle asimetrik bir oyuncudan Samet de, Bilic de, Şenol Hoca da vazgeçemedi, vazgeçemiyor.

Kerim hakkında bu maça kadar fikirlerim değişmemişti, değiştirebilecek kadar yararlı iş de yapamadı. Fakat gelişme olmadığını söylemek yalan olur. Artık sağına soluna daha fazla bakıyor ama henüz yeterli seviyede değil.

Gelelim Q17’ye. Önce şunu belirteyim, ne kadar yararlı olup olmadığı tartışılır, ancak bu maçta takım oyununa adapte olma adına işler yapmaya çalıştığı bir gerçek. Pek koşmasa da rakip ataklarında rahatsız edici olmaya çalıştı ve defansına gelip müdahale etmeye uğraştı. Hatta bir pozisyonda arkadaki devasa boşluğu gördüğü için bir miktar geriye çekilen Beck’e (Beck bu konuda gerçekten iyi beyler, özellikle savunmadaki açıkları gayet iyi görüyor) heslenip neden hücum eden rakibi benimle tek bırakıyorsun anlamında sözler bile etti. Hücumda bireysel yaptığı yanlışlar ise yanına sokulan Beck ve diğer oyuncularla seri işler yapmaması (yaptı ama seri değildi) ve Gomez’in maçtan sonra “2 golden sonra biraz da asist yapmak istedim” dediği şekilde önüne yuvarladığı topta şekil denemeye çalışarak sıvamasıydı. Fakat totalde olumlu anlamda şaşırttı.

Kısacası, bu kadar kısa sürede ve oranda beklemediğim bir “Güneş” effect izledik.

Bu arada Mersin iyi/kötünün de ötesinde, tabandaki son puan durumu şu:

16- Gençlerbirliği
17- Vaşakşehir
18- Mersin

6. hafta herşey belli olur. Ben gayet umutluyum.

Adsız dedi ki...

Elbette farazi şekilde Şenol Hocadan sezdiklerim:

- Tolga isterse iyisini yapar, sadece sürekli ilgilenmek lazım; ben yaparım
- Defansta riske yer yok. Bu yüzden Rhodolfo+Ersan göbekte, Beck ve Tosic kenarlarda (normalde Tosic’in son maçta yaptığı bazı hataları kabullenmez sanırsam, ama alternatifleri hata yapabilir değil el bombası olunca). Yine de ben istiyor stoper, çünkü istiyor istikrar. Rhodolfo tamam da, yan tarafı bir maç iyi bir maç kötü. Bu bakımdan derdim yedek değil, ilk 11 oyuncusu
- Atiba demek belkemik demek; Necip iyi bir kadro elemanı
- Sosa hazırsa 11, Oğuzhan da. Ama sanmasınlar ki ben istemedi bir orta alan daha. Sakatlık, kartlar, form düşüklüğü, biri eksilse ne olacak?
- Kerim iyi olursa Töre-Olcay-Kerim. O zamana kadar Töre-Olcay, dakika 60: Q17 (bu maçla bu işi kotardı sayılır; yani “sevdikleri” bakımından yönetim-taraftar baskısını)
- Cenk iyi ama Gomez’in yapabilecekleri daha önemli (yine bu maçla öyle böyle değil çok böyyük bir adım daha attı hoca bu yönden)

Eldekilere göre elbette: bu tabloya tek katılmadığım konu, Cenk’i fazla kenarda unutmamasını umut ediyorum. İstim üstünde vatandaş. Peki nasıl olacak? Bu maç Gomez için önemliydi ve 90 dakika oynadı; ama bundan sonra Cenk de süre almalı, kupa maçlarında filan değil lig maçlarında; bir maç biri diğer maç öteki olabilir, ya da dakika 60-70'lerden başlanabilir. Ayrıca pek taraftarı olmasam da, elbette duruma göre 2 golcüyle oynanabilecek maçlar da olabilir.

Sonuçta bunları filan düşünmeden, güzel işler oluyor Beşiktaşlı. Bu yüzden 10bin gibi bir seyirci bize yakışmıyor benden söylemesi.

Mayor dedi ki...

Sosa benim gordugum 60 dan sonra fiziksel olarak bitmisti.
Hatta son dakikalarda ceza sahasina girdi ama sut atacak hali kalmamisti.
Elinden geleni yapiyor ama ciddi bir rakip karsisinda bu tip fiziksel dusus ortasahayi tamamen bozar. Kerim cok daha once oyuna girmeli.
Gomez sevindirdi kendi namina. Ama 90 dakka oynatmak dogru olmayabilir. Cenk de sans alirsa her mac, hem istatistik hem de fizik manasinda ikiside canli tutulur.
Olcay'a kizmam ben artik cunku hep oyunun icinde o yuzden her seferinde hatalarini affettiriyor. Bu kadar oyuna bagli adam az bulunur.

Adsız dedi ki...

@Mayor

60'dan sonra Sosa'nın maç özetlerine kadar girebilecek işleri:

http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri/spor-toto-super-lig#video

O özetlerde ismi geçen son pozisyonda görüleceği üzere 88. dakikada bitip yere düştüğü ise doğrudur. Tek rakibim THY misali kendisi hariç bu kadar efora dayanabilen tek adam Atiba'ydı zira. Atiba bu yönüyle sadece Beşiktaş'ta değil tüm ligde incelenmesi gereken ayrı bir vaka gerçekten.

Armagan dedi ki...

Olumlu yorum isteniyor:
fb maçını da izledim,bu oyunu devam ettirirsek evde maçı alırız.
(tolga'dan beklenmeyen iyi oyun en büyük artıdır takım adına. bu arada necip'in kayıp topu kapıp ceza sahasının soluna attığı pasa hayran kaldım, lig tv'den izlemediğim için tam kim çıkaramadım ses olmadığından,necip olduğunu anlayınca şaşırdım.)(bu maç için galibiyete sevinsem mi kaçan gollere üzülsem mi karar veremedim,iyice sefa pezevengi olduk affedersiniz )

EC dedi ki...

James Sneijder iyi demissin..

Senol Hoca nin adamligi, anlayisi, oyunculara sahiplenisi, gerekirse cezalandirisi bence 4x4 luk.

Turk hoca avantaji bu olsa gerek. Bilic 2 yili gecirmesine ragmen taniyamiyor , psikolojik olarak anlayamiyordu rakipleri.

Senol Hoca ile derbileri daha iyi sonuclarla gececegimizi umuyorum.. su anda en iyi futbolu oynayan takim Besiktas.. digerleri etrafta yok.. hakemler itekleyecektir bu sittiminin sozde Super Lig inde Lig Tv para kazansin, heyecan olsun diye.. FB 3 yildir tek kulvarda kosuyordu, bakalim bu hafta basliyorlar 3 kulvara.. GS yi zaten dumduz edecekler CL de...

yine biz siyiririz sakin kalip hakemlere ragmen, hakemi ve rakibi de yenerek fark acariz..stadiz seyircisiz olmamiza ragmen..

umutluyum..

Tesekkurler Besiktas..

bir de Besiktas yonetimi su Kasimpasa nin defasini getiren menejeri bulsun, ikiside cok saglam durdular.. salak Veysel yakti takimi hem golde hemde kirmizi kartla!

oynatmayacaksin bu Eskisehir eskilerini, bizdekini de alip kumsalda oynatacaksin.. Turk Futbolu zararlilari!

Yorum Gönder

Ara