.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Eylül 2015 Cuma

Karne: Skenderbeu Korçe 0 - 1 Beşiktaş


Goller: Jose Sosa (28')
En iyi üç: Luiz Rhodolfo, Jose Sosa, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Mustafa Pektemek, Kerim Frei

Karne:


Şenol Güneş7.0
Beşiktaş6.3
Skenderbau Korçe4.3
Tamas Bognar5.6


Tolga Zengin6.5
Ersan Gülüm6.5
Luiz Rhodolfo7.7
İsmail Köybaşı6.3
Andreas Beck6.7
Atiba Hutchinson7.4
Necip Uysal6.3
Jose Sosa7.5
Ricardo Quaresma (83')4.2
Kerim Frei (55')5.4
Cenk Tosun (60')6.7


Gökhan Töre (55')6.8
Mario Gomez (60')5.7
Mustafa Pektemek (83')4.5


Takım Ortalaması6.3


Anket:



21 Yorum:

Pheaglix dedi ki...

galiba o kadar çok sakatlıksız 1-0 olsun yorumu yapıldı ki hem bi türlü ikinci golü atamadık hem de ismail ve mustafa aynı anda sakatlanmadan maçı tamamladı.

Özgür dedi ki...

Son üç maçtır gol yemiyoruz ve son iki maçtır tarihi farka gidebileceğimiz maçları 2-0 ve 1-0 kazandık. Bir şeyler iyi gidiyor, en azından iyiye gidiyor gibi görünüyor. Önümüzdeki maçın postu açıldığında eksiklerimizi konuşmaya devam ederiz, bırakın biraz keyfini çıkaralım şu güzel futbolun. Bir de, Fenerbahçe maçını yayınlayıp Beşiktaş maçını yayınlamıyorlar ya, bildiğin canlı bomba olup gidip kanallarında kendimi patlatmak istiyorum. Ulan seyir keyfi en yüksek olan takım biziz kaç senedir, sana rating getirecek takım biziz, sokayım lobisine ya. Lobi ne kazandırıyor ulan size, Beşiktaş maçını yayınlayarak kazanacağınız rating ile reklam alıp para kazanacaksınız... Maçı izlerken bildiğin kanser oldum ama bu sefer kanserin öznesi Beşiktaş değil sikko internet bağlantımdı. Bu arada 1-0 önde olduğumuz bir Avrupa maçını kanser olmadan izlemek de varmış kaderimizde. Vay anasını yav. :D

Adsız dedi ki...

“Köy takımı” Uefa sıralamasında 44. “Rakip” ise 155.

Yorumsuz.

nuri mu dedi ki...

ne sevinecem ag adı bile avam kokuyor İskender bey diye takım mı olur, bu isimle olsa olsa Bayrampaşa spor gibi 3.lig takımı olur..
yani kısacası bir rabotnicki, bir molde değil.. ki yendik diye sevinelim...
hem böyle çatladıkapı spor ayarında takımı yenince ne grupta ne de ülke puanında aldığın puan diğer takımları yendiğinde aldığın puanla aynı değilmiş..

Not: Arnavut liginin en kötü üç takımından da biriymiş ayrıca..

Barreto dedi ki...

Esasen herşey umut vadediyor Quaresma vakası hariç.
Aslında kulübün en büyük sorunu Quaresmasporlular. Yönetimin yerinde olsam Quaresma'ya derimki: Senelik ücretini aynen ödeyeceğiz. Ama senden beklentimiz bundan sonra tribünde amigoluk yapman. Taraftarın göbeğinde maç izlersin, sana şov-animasyon da hazırlarız. İmza dağıtırsın, taraftar selfie çeker vs. Hatta dev kartal maskotu yaptırırız içine girer maç öncesi ve devre arası tribünleri selamlarsın filan. Sözleşmeni ömür boyu yaparız. Böylece Quaresmasporlular bitene, Q7 de ölene kadar keyfini çıkarır "sirk"in...

Coolio dedi ki...

60'dan sonra Oğuzhan'ın yokluğu çok hissedildi. İleride çoğalamadığımız ve topu doğru yerlere götüremediğimiz için toplar hep geri geldi.

Beck her daim maçın içinde. İsmail ise hep maçın dışında. Bir ara maçı bırakıp sadece onu izledim ve sürekli yanlış kararlar verdi. Ne zaman pres yapacağı, hangi adamla birlkte geri koşacağı, hangi bölgeyi kapatacağı konusunda hep yanlış kararlar verdi. Neyseki rakip ceza kesmedi.

Pektemek demek hüsran demek her zamanki gibi. Töre'nin pasında kötü kontrol sonrası muhtemel temiz şut şansını kaybetti. Bence yüzme, eskrim gibi içinde top olmayan sporlara yönelebilir.

Şenol hoca rotasyon olayını da çok iyi dengeledi. Biraz ilk 11'e birazda sonradan girenlere serpiştirerek dengeyi bozmadı.

Coolio dedi ki...

@Barreto

Hatta önümüzdeki Pascal örneği de gösterilebilir. Bak olm burda çok ekmek var, biraz da Türkçe öğrendinmi Survivor'lara katılırsın. Acun abin tutar elinden yürür gidersin filan da denileiblir.

Not: Pascal ile Kuarejma'yı aynı kefeye koyduğum zannedilmesin.

sadrazam dedi ki...

@Nurettin İnce
Arnavut liginin en iyi üç takımı hangisiymiş ki ?

nuri mu dedi ki...

@sadrazam
bizimle oynamayan diğer takımlardan herhangi üçünden biri..

Şenol Güneş'in maç sonu açıklamaları herşeyi gözler önüne seriyor bence.

Aynı olaylar Başakşehir maçında da oldu . Bu kadar üretiyorsan atıp maçı öldüreceksin . Takım iki maçtada 45-75 arası oyuun kontrolünü rakibe verip hızlı kontratak üretmeye çalıştı , iyi pozisyonlarda üretti , rakibi yine ceza sahasına sokmadı ama hatlar arası açıldı , orta saha çok çabuk geçildi gibi sorunlar hala devam ediyor. Biliç bu tarz meseleleri "iyi mücadele ettik , galibiyeti hak ettik vs " şeklinde geçiştiriyordu genelde , Şenol Hoca'nın takımın sıkıntılarının farkında olması ve mesajı sürekli veriyor olması beni sahada gördüğüm kadar umutlandırıyor .

Barreto dedi ki...

@ Coolio

Doğru bak, iyi örnek olur.

Pascal ile Kuarejma'yı ne futbolcu olarak ne de diğer yönlerden aynı kefeye elbette koyamayız. Nitekim ortada Pascal&Kadirçöpdemirle Aragaz diye bir fenomen var.

Unknown dedi ki...

gerektiği kadar oynayarak ve bolca pozisyona girerek kazandık. iyi yaptığımız şeyler kadar kötü yaptıklarımız da vardı. öncelikle kalemizi iyi savunduk. takımlar arasındaki siklet farkı sahada çok net görüldü ve daha önce yazılmamış, rohodolfo bu seviyede bir rakip için kesinlikle fazla geldi. öncelikle kalemizi çok çok iyi savundu, pas araları, zamanında müdahaleler, akıllı bir oyunla güven vermeye devam etti. yanına yapılacak bir transfer ile birlikte önümüzdeki birkaç sezonda çok güvenilir bir defans hattına sahip oluruz. bence burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, potansiyel defans oyuncusu transferi için rhodolfonun fikrinin alınması. zira bir daha sağlam bir partner arıyorsak, oyuncunun bu konudaki fikri de önemlidir. eğer ersan bu hatasız performansına devam ederse, devre arası kallavi bir ücret karşılığı çin liginin yolunu tutabilir. beck, rakibin zayıf olması sebebiyle olsa gerek, biraz daha iyi göründü. hatta ismail ofsayttan da olsa gol bile attı! bitiriş anındaki güzel vuruşu boşa gitti. diğer taraftan sosa'nın gol vuruşundaki hariç, son iki maçtaki son vuruş beceriksizliğimiz sıkça dile getirilen almeida-fener maçı örneğinde olduğu gibi başımıza bela olabilir. dünkü beceriksizliğin bir sebebi de ciddiyetsizlik gibiydi. rakiplere mesaj vermek anlamında, girdiğimiz tüm pozisyonlardan gol çıkarma yüzdemizi arttırmayı bir an önce öğrenmemiz gerekiyor.

bana göre necipteki esas sorun alan hakimiyetinin ve saha görüşünün düşük olması. bunun yanında maç içerisinde konsantrasyonunun düşmesi ile takım olgusu içerisinde hareket edememesi. yorulmaya başladıkça çok fazla yerini kaybediyor ve istem dışı davranarak oynadığı pozisyonu kaybedip çok fazla geriye çekiliyor. sağ bekte de yaşadığı sıkıntıların temelinde birazda bu yatıyordu. yoksa top kazanma ve kullanma kabiliyeti vasatın altında değil, özellikle bu seviye avrupa maçlarında ve yerel kupa maçlarında iş yapacak düzeyde gerekli teknik donanıma sahip. oyun bilgisini arttırması, bu sayede oyununu geliştirmesi gerekiyor. bunu da şenol hocayla birlikte rahatlıkla yapabilir, tek ihtiyacı biraz daha öz güven, biraz daha fazla maç oynaması.


faydasızlar bölümü:

p11 her zamanki dağınıklığı ve telaşıyla oynadığı süre boyunca yine hiç bir şey ver-e-medi. tek yapması gereken telaşlı oyununu kenarı bırakmak ve daha sakin oynamaya çalışmak. o takdirde en azından umut bulut tarzı pres gücü yüksek forvet alternatifi olarak değerlendirilebilir. yetenek bakımından da umut buluttan daha yetenekli olduğu da aşikar!

q17, tek başına takım mübarek! takımdaki 10 kişi ayrı bir takım, hazretleri ise başka bir takım. gereksiz top kullanma, topu paylaşmama, boş alanları değerlendirmeme, gerektiğinde zayıf ayağını kullanmaya çalışmama, bencil oynama ve sürekli egosunu tatmin etme gibi zaafları var. dün korner bölgesi civarında q17'nin topla imtihanı vardı! iki defa topu bırakıp birşeyler yapmaya çalıştı ama ne denedi hiç anlamadım! geliştirdiği tek yönü artık bekinin ihtiyaç duyduğu anlarda yardıma gelmesi, yani sorumluluk duygusunun biraz daha gelişmiş olması, ama o kadar sorumluluk duygusu yavrulayan sokak hayvanlarında da var. kısaca sahada olduğu her maçta sahaya üç farklı takım çıkıyor! maç sonlarında sahaya sürülerek tribündeki kuvarejma jk taraftarları sevindirilebilir!

son olarak rakip köy takımıydı, fazla ciddiye almaya gerek yok. bir real rabotnicki, molde united değildi (bkz. 30 temmuz rabotnicki - trabzonspor, 6 ağustos trabzonspor - rabotnicki; 17 eylül fenerbahçe-molde).

Basar dedi ki...

Maçı izlemedim ama sizler hakkında yorum yapayım. Hepiniz pusuya yatmış "ruh hastalarısınız"! Önüne gelen kuarejmayı eleştirmiş... Yok şahsiymiş yok tribüne çıksınmış! Bildiğin fb gs taraftarısınız arkadaşlar!

Maçı açık kanaldan vermeyenlere nalet olsun. Gerçi TV'de izlediğimiz maç yayını da son derece keyifliydi. İddia ediyorum hakemler Türkiye liginde fenerin maçını böyle yönetsin fener ligde maç kazanamaz.

fkerim dedi ki...

@Basar
1-Zaten gecmisten gelen bir antipati var
2- Eskiden iyi yaptigi isleri de yapamayan bir adam var.
3- Maci izleseydin adamin takimdan ne kadar kopmus oldusgunu da gormus olurdun.
4-Eskisine gore gelistirdigi tarafi beklere yardima gelmesi ki ustte yazilmis bu konu fakat beklere geldigi gunden beri yardima gelen ve takimla butunlesmis bir olcay varken bu adami takimda gormek istemeyisimizi de bi anlasan. Napalim bu kadar kotu bir takima karsi bile sahanin en kotusu olan adami elestirmeyelim mi? Bizim pusuda falan bekledigimiz yok. Adam her mac ayni, burada da her oynadigi mactan sonra elestirilecek.

turkkant dedi ki...

Açıkçası sezona çok çok iyi başlamamayı tercih ederim ben. Biliç seneleri, Scala senesindeki fırtına başlangıç, Luvescu'lu 101. yıl hep hüsranla bitti. Yavaş yavaş artan bir form durumu daha sağlıklı. Biz de bu sene şu an "iyice" oynuyoruz.

Fener şu an gayet kötü, ama çok iyi bir kadroları var. Takım sinerjilerini sağladıkça oyun kaliteleri artacaktır. 6. hafta erken bir kırılma haftası bizim için. En azından psikolojik olarak.

60dan sonra oyunu tutacak, pas yapacak bir oyuncu giremediğinden oyun kontrolünü fena halde kaybettik. Önümüzdeki dönemde bu sıkıntı olacak bir durum.

Keza stoper alternatiflerinin kısırlığı da bir başka sorun.

Kadro içinden bu iki duruma pek çözüm yok. Dua edelim FB, GS, Bursa vb. gibi zor maçlara stoper ve orta sahada ideal takımla çıkalım.

cochise dedi ki...

@fkerim
kardeş Basar zaten Quaresma'yı sevmez; kendi eleştirdiğinde kendisine yapılan eleştirilere gönderme yapıyor :)

QuaresmA dedi ki...

Herkes süperdi, sadece Q17 kötü oynadı dün de her maçımızda olduğu gibi.

Adsız dedi ki...

Dostum mesele herkesin süper olup Q17'nin kötü olması değil ki.

Her ortamın, her faaliyetin belirli kuralları vardır. Sen 11-11 takım oyunu oynanan bir sporun unsurusun ve buna uyman gerekir. Nasıl ki "smart dress code" denilen bir eğlence mekanına spor ayakkabılarla ve tişörtle giremiyorsun aynı şekilde. Maçtan önce çok kısıtlı bir şekilde böyle rakiplere karşı alengirli gözüken ama fayda oranı tartışılır işlerini yapsın bari demiş idim. Fakat görülen o ki bırakın bu işlerini tartışmayı, ilk Beşiktaş döneminden bile çok daha geride bir adam söz konusu (nihayet geniş özeti de izledim sonunda).

Hepsini de geçtim; Q17 ilk transfer edildiğinde Şenol Güneş'in üzerinde büyük bir baskı olacağını yazmıştım. Olay daha nazikçe nasıl ifade edebilir:

"Maça baktığımızda, zaman zaman becerisini kullanmak isteyen futbolcunun yaptığı hata, bize pahalıya mal olabilirdi. O becerisini iyi kullandığı zaman ise hücumda da etkili olabiliyor. Maçta o tip kırılmalar vardı."

Beşiktaş'ın diğer oyuncuları dünyada o hala Mars'ta yaşıyorsa oturup bir düşünmek gerekli. Ben Q17 olsam Barreto ve Coolio'nun müthiş önerilerini dikkatle inceler ve dikkate alırdım. Zira hem bizzat tanıdığım (bir tanesi aldığı her yeni sezon formasına hala onun adını yazdırmakta) hem de netteki çok sevenlerinin önemli bir bölümü bile laf etmeye başladı, çünkü olay artık kabak gibi görünüyor. Sonra geç olmasın.

fkerim dedi ki...

@Basar kusura bakma gaza geldim.
@Cochise tesekkurler uyari icin.
Eksi besiktasta trollendim ya artik daha da gam yemem:)

fkerim dedi ki...

@Basar kusura bakma gaza geldim.
@Cochise tesekkurler uyari icin.
Eksi besiktasta trollendim ya artik daha da gam yemem:)

fkerim dedi ki...

@Basar kusura bakma gaza geldim.
@Cochise tesekkurler uyari icin.
Eksi besiktasta trollendim ya artik daha da gam yemem:)

Yorum Gönder

Ara