.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Eylül 2015 Pazartesi

Karne: Gençlerbirliği 1 - 1 Beşiktaş


Goller: Gökhan Töre (67')
En iyi üç: Cenk Tosun, Atiba Hutchinson, Luiz Rhodolfo
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Olcay Şahan, Dusko Tosic

Karne:

Şenol Güneş4.9
Beşiktaş5.4
Gençlerbirliği5.6
Fırat Aydınus5.5


Tolga Zengin5.8
Ersan Gülüm6.1
Luiz Rhodolfo (88')6.8
Dusko Tosic4.4
Andreas Beck5.7
Atiba Hutchinson6.9
Jose Sosa6.4
Ricardo Quaresma (46')3.1
Olcay Şahan (46')4.2
Gökhan Töre6.5
Mario Gomez5.0


Necip Uysal (46')6.1
Cenk Tosun (46')7.2
Kerim Frei (88')4.8


Takım Ortalaması5.6

Anket: 68 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


20 Yorum:

Unknown dedi ki...

puan kaybı net şekilde şenol hocaya yazılır. sahaya çıkardığı daha önce denenmiş ve çalışmamış planın bir defa daha çalışmayaşına şahit olduk. qımıl, olcay ve töre destekli gomez hattı kağıt üstünde ne kadar ürkütücü gözükse de saha içerisinde karmaşadan başka birşey yaratmıyorlar. eğer maç içinde 3 topla birden oynayabilirsek, o zaman işler değişir. ancak bu dizilişin fayda sağlamayacağı bence çok açık.

takımın halen çalışan bir a planı var esasında: atiba, oğuzhan, töre, olcay, sosa ve cenk. bu denklemden oğuzhan çıktı ve biz sadece oğuzhan'ın yerine bir isim yazmak varken, bir sürü taşla oynadık. oyunu önde tutamayan, çok basit koşuları dahi yapmayan, ayağında çok fazla top tutan, oyunu çok yavaş oynayan bir takıma döndük. gomez ne yazık ki hala hazır değil ve hala takımın geri kalanı ile uyumsuz. qımıl ise faydasız, çok fazla eleştirmeye gerek yok, zaten ne vereceğini üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyorduk. sağolsun asla yüzümüzü kara çıkartmıyor.

a planımızda madem bu kadar değişiklik yapacaktık o zaman sistem ile oynasaydık, 4-4-2'ye baştan dönseydik veya 3-5-2 deneseydik. elimizde üç stoper var zaten. mevcut sistemle oynayarak kenar oyuncularının kanat değiştirmeleri önce olcay'ın oyununu bozuyor, sonra da takımın. eğer 4-4-2 oynayacaksak qımıl denensin kanatlardan birinde veya sosa denensin. 3'lü oynayacaksak ismail sola geçsin, sağa beck yerleşsin. farklı birşeyler denensin ama daha önce denenip hiç bir fayda sağlamayan ileri üçlü kombinasyonları artık olmasın.

onbirde necip-atiba, olcay, töre, sosa ve cenk kadrosu ile başlansaydı en azından bize göre daha dirençli olan gençler orta sahası 50 - 60 dk süreyle yorulurdu, rakip yorulduktan sonra da tasarlanan hamleler yapılabilirdi. hoca burada başlangıç planını kötü yaparak puan kaybına zemin hazırladı.

diğer taraftan gomez'in dirseğine kırmızı bekleyen renkliler var. güldüm geçtim.

mert günok'un pazar akşamı yediği ilk gole bakın, daha sonra geçen yıl ferhat kaplan isimli şike erbabının elini koymadığı gole bakın. ben arada fark göremedim. mert naniden yediği golde bariz bir şekilde takımını satmıştır. son günlerde gelen mandanda hamlesi başarılı olsaydı, o zaman ligin kaderi değişirdi.

dszudszak psv yıllarında etkili bir oyuncuydu ancak rus ligi çaptan düşmesine vesile olmuş. ben fener maçında beğenmedim açıkçası.

n'doye ise izlediğimiz videolarından çok da farklı değil. uzak durmamız iyi olmuş ancak bizim ihtiyaç duyduğumuz adam gomez miydi orası tartışılır.

sports guy dedi ki...

valla inanç konusuna gelince kendimi en hasından agnostik olarak tanımlarım, ama şenol hocama allahlı yakarasım var.

hocam bak, biliyorum alındıysa oynatacaksın şu ricardo paşayı. ama bari adama free role verme. bak yalvarıyorum sana. en azından tek kanada kilitlendiğinde daha rahat orta açma ihtimali falan var ya, forvetin arkasındaki her pozisyonu nöbetleşe devralınca, hele hele forvet arkasına geçince gözümden kan akıyor resmen.

o akan kanlar sadece quaresmaya değil tabii, bekler orta yapmaya çalışırken de oluyor. gerçi tosic'ten umutluyum, 4-4-2'ye geçildikten sonra o kadar çok orta açmak zorunda kaldı ki adam sanki maç devam ederken orta açmayı öğrenmeye başladı. e bu da bir şey.

şaka bir yana, bilic döneminden beri kendisine ağır laflar sallamış olsak da bu takımın ozzy-atiba ikilisinden herhangi bir sakatken necip'e ihtiyacı var. veli-tolgay ikilisinden herhangi biri dönünce yine yedek kulübesindeki yeri sağlamlaşır, ama şu anki durumda net 11 oyuncusu necip. inanın bunları yazdığıma ben de inanamıyorum, ve fakat içinde bulunduğumuz durum bunu gerektiriyor. kaldı ki necip kötü paslar atmak konusunda uzman olsa da iyi bir kesici. topu kesme işini hallettikten sonra bir şekilde topu iyi kullanan bir adama atmayı becerebilirse 25 hücumculu sirkten çok daha derli toplu bir orta saha yaratmamızı sağlamış olur.

of, depresyona girdim yeminle şunları yazarken.

sports guy dedi ki...

bir de şu var, ben şenol hocaya anadolu takımları karşısında daha çok güvenirim derbilere nazaran. ama elindeki kadro derbiler için ideal bir kadro. özellikle fb için bu dediğim. deli gibi macera aramazsa tabii.

elimizdeki beklerin hücum anlamında 0'a yakın katkı verdiği kesin, ancak savunma becerileri oldukça sağlam. özellikle beck şu haftaya kadar tsl'nin en iyi savunma beki olabilir. bu da fenerbahçe gibi kanat harici hücum edemeyen bir takıma karşı iyi bir silah.

zaten savunması alarm veren bir takımı hücumda kilitlemeyi seçerse şenol hoca, quaresma'sız sahaya kimi sürerse sürsün oldukça rahat bir derbi galibiyeti alabiliriz. ki bunu 2-3 seneden sonra ilk defa söyleyebiliyorum. takım yapısı olarak beşiktaş çok ters çünkü fener'e.

bakalım, göreceğiz. tek derdim beşiktaş'ın başına geçen her yerli hocanın "derbiye sürpriz kadroyla çıkmalıyım" hastalığına yakalanmaması. bırak senin takımın bilinsin de vitor çözmeye çalışsın seni.

son not: ozzy umarım haftaya yetişir. o olmadan bütün kanat oyuncuları yalnızları oynuyor. takımı ileri taşıma konusunda tahmin ettiğimden daha iyiye gitmiş, yokluğunda anladım.

Adsız dedi ki...

Haftaya şöyle çıkalım yeter:

Tolga
Beck-Rhodolfo-Ersan-Tosic
Atiba
Sosa-Oğuzhan
Töre-Olcay
Gomez ya da Tosun (kalbim Gomez, beynim Tosun; ağır basan ikincisi)

İlk gol şart oğlu şart. Eğer 2 farkı yaparsak Necip-Oğuzhan değişikliği; ilk yarı böyle biterse ondan sonra dakika kaç olursa olsun. Böyle bir durumda 60'dan sonra Gomez de muhteşem olur. Geriye düşersek sakın orta alandan biri-Kerim olmasın. Stoperlerden birini orta alana yakınlaştır, orta alanı olabildiğince ileriye sür; fakat sadece set hücumu için.

Takım defansı yerlerde olan bir rakip. Hoca buna göre düşünsün.

Bakalım nolcek.

Mayor dedi ki...

Fenerin bizi yenmesi icin yapmasi gereken tek sey Genclerbirligi gibi oynamak. Geride 8 oyuncu tuttugu zaman bi takim biz onu yenemeyiz, ozellikle cift golcu uc forvet ile.

Bu takim ani atak ve kontraya cok daha uygun. Olcayin kosabilecegi, gomez ve cenkin kacabilecegi,tore'nin topu alip yardirabilecegi alani yaratmazsak rakip defansi bozacak kollektif bir beyin yok.

EC dedi ki...

Ilk yari bir kaos yasadi takim ve Tore, Quaresma , Olcay ucgeni birbirine girdi! Sosa ve Tosic biraz etkili olmaya calissa da Tosic de yeterli orta yapma kabiliyeti olmadigi icin pek uretken olamadik! Dedigim gibi Tore, Quaresma ve Olcay birbirini ve takimi bozdu!
Bence Gokhan hala laubali ve ciddi degil! Yapmasi gereken sey basit oynamak!

Ikinci yari Necip ve Atiba ile orta sahayi tuttuk, taki Kerim girip defansi bosaltincaya kadar!

Senol hoca umarim gormustur bu hatalari ve Fenerbahce karsisinda basit ve akili one cikaran takimi yerlestirir.. Yenmemiz supriz olmaz! Hakem kesin onemli faktor olur!

Besiktas in onunu kesmek sadece penaltiyi vermemek, Besiktas li oyuncuya kirmizi vermek vb degil, takim ritm tuttugunda o Sittiminin Kopugunu koyacak, dudugu gosterecek vb hikayeleri ile de el frenini ceker ve ritmi dusurursunuz! Bu mac 4 dk uzamaz bir suru yerde yatan Genclerbilrigi oyuncusu vardi ve sozde saati gosterip bizim oyunculari sakinlestirmeye calisti ama bu gercek uzatma sadece Fenerbahce maclarinda olur..

Hafta boyunca yaptigimiz, #Aydinus Besiktasi dograr sosyal medya baskisindan dolayi #MarioGomez e kirmizi veremedi! Bu sekilde hakemler aciklanir aciklanmaz ne haltlar yiyecegini tahmin edip anti-ruzgar olusturulmali sosyal medya da!

turgay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Emre Toraman dedi ki...

Arkadaşlar malumunuz karne sonuçlarını yorum eklemeden yayınlayınca post kalabalığı olduğu için tek posta indirmiştik. Bu şekilde de karne sonuçlarını yayınlamam gecikince post da altlarda kalınca anlamsızlaşıyor karne olayı. Bundan böyle postta paylaştığım link üzerinden takip edebiliriz canlı sonuçları.

Flaming Buzz dedi ki...

Kendi adıma durumu kısaca şöyle özetleyeyim.

Bu mağlubiyet şenol hocaya yazıldı. 5 maçta 5 puan kaybı ile toplam 10 puan. Ayaklarımızın yere basması açısından ben olumlu buluyorum. basın bizi şişirmiyor, töreye oğuzhana 20 milyon eurolar verilmiyor vs. bu açıdan güzel. Daha önce çok defalar yazdığım gibi q17 şenol hocanın başını yiyor, hoca ona yer açıcam diye takımın kimyasını bozuyor. bir yerde bundan geri dönecek hoca ama ne zaman Allah bilir.

Sonuç olarak şu 5 haftalık periyottan ben memnunum, neyin ne olduğu hoca tarafından taraftar tarafından ve basın tarafından görüldü ve görülüyor, kısaca yavaş yavaş gidiyoruz, kimse arkamızdan atlı kovalamıyor.

Derbiye şöyle çıkarsak bence alırız maçı. Oğuzhanla sosa orta sahada yardımlaşmalı atibaya yardım edecek.

Tolga
Beck - Rhodolfo - Ersan - Tosic
Atiba- Oğuzhan
Sosa
Töre Olcay
Gomez

sadrazam dedi ki...

Kaybedilen 2 puanın Şenol Hocaya yazılması gerektiği konusunda galiba, ilk defa hemfikiriz.
Peki, henüz maç oynanmadan bizim görebildiklerimizi acaba hoca görmedi mi, yoksa birilerinin gözüne mi sokmak istedi?
Ben olsam ikinci yarı Töreyi de çıkartırdım, varsın 1 puan eksik kalsın. Verdiği mesaj daha önemliydi.

turgay dedi ki...

cenk tosunda ilhan mansız'ı gördüm dün akşam. oyuna girdikten sonraki kazanma hırsı rakibi sindirmesi. inşallah takımı böyle sahiplenmeye devam eder.

zlatan dedi ki...

kapanan takımları açmada ne yazıkki başarılı değiliz çok hücum oyuncusuyla oynamakta çok pozisyon ve gol atılacak gibi beklentiyi karşılamıyor iki ön liberolu sistemde topa daha çok sahip olarak hem kontra yemeyiz

Basar dedi ki...

Ilk yarıları çöpe atma hastalığımız nüksetti. Q7, hastalarının bile eski çok beğendiği q7 degil artık. Kenarda bir opsiyondan öte degil artık. Töre'nin de isler kotu giderken topla fazla oynama (basit oynayamama) hastalığı tekrarladı.

Gecen yıldan farklı olarak bir yeni hastalık gelmis. Sanırım Gomez uzun oldugu icin sonlarda baya top sisirdik. Halbuki gecen yıl macın sonunda bile yerden oynuyorduk.

Takim birkaç maçtır üstüne koymuyor, umarım Şenol Hoca bunun farkindadir

Basar dedi ki...

Hani Atiba'yı çizgiye ayakkabın değiyor diye atan bir hakem vardı bildin mi? Hah işte maçımızı o müsvette yönetecek bu hafta...

planck dedi ki...

sıkıntılar:

-g.inler (veli gelince ne değişecek, hücum açısından necipten ne farkı var?=
-devamlı topa sahip olma istedi ve rakibin gömülmesi (en iyi yaptığın şey hızlı hücumken bu kadar set oyunu isteği her maçın her anı doğru değil)
-duran top kullanamama
-Gomez kat kat daha iyi golcü, Cenk kat kat daha verimli. (Ama Gomez'in oynaması lazım alışması için, bekleyecez)
-ozzy yokken tek pas verkaç yapamama
-q17nin takıma değil takımın q17ye uyması
-İbrahim Üzülmez: "Bu trivelayı atınca bir şey olmuyor. Bunu yapma artık. 90'a taksan hadi neyse, o da olmuyor."

Adsız dedi ki...

FB maçı hakemini biraz daha bekleyip öyle açıklasalardı ne gerek vardı bu aceleye. Bir anket yapma şansımız olurdu ve muhtemelen en az yüzde 70'lik bir oyla bu vatandaş çıkardı.

Faydalı bir analiz:

https://www.haber1903.com/n-11020-derbide-kirmizi-kart-alarmi-ozkahya-ile-sok-rakam.html

Önceden konuşmamak lazım, ancak bu maç lige havlu atacağımız ya da tersi bir durumun vuku bulacağı 105 dakikalık bir zaman dilimini teşkil edecek gibi.

Bu stadsız kalma işi çok kötü. Yeni stadımızda oynasaydık seyirci atmosferiyle çok daha rahat olurduk.

Basar dedi ki...

Şenol Hoca'ya çok kızıyorum. Hocam senin işin ona buna laf yerleştirmek değil. Bırak konuşsun İlhan Cavcav... Boşu boşuna yıpratacaklar seni, boşver hocam boşver...

Fernandes gittiğinden beri neredeyse duran top golümüz yok
Devre arası guarejmayı gönderip iki tane tiki taka oynayacak adam alsak orta sahaya keşke. Diğer kısımları zaten oynayabilen bir takımız.
Cenk kenar forvete evrilir mi acaba? Hatta hatta Oğuzhan olmadığında Töre ortaya Cenk kenar forvete geçse nasıl olur? Fikri olan?

Adsız dedi ki...

Kalecisinden golcüsüne kadar, buna Töre ve Cenk de dahil, 4-3-3 oynayabilecek bir kadromuz olsaydı o pozisyonlar olabilirdi. Fakat sadece Beşiktaş değil tüm ligimizde bu sistemde oynaması muhtemel bir takım yok bana göre. Bu sistemde yapabilite konusu haricinde, bir de Cenk golü çok seviyor. Mutlaka daha içeride oynamak isteyecektir.

Hocanın konuşmaması kısmına tamamen katılıyorum. Böyle çokça tartışmalara girerse bu futbol ortamındakiler yer bitirir onu. Malum, bu konuda PhD yapmalarını bırakın ortamı icat eden adamlar bunlar.

Hızlı pas yapabilecek adamlar için en uygunlarını yine Alman patentli gurbetçiler arasından bulabiliriz. emir mfc Mallı'dan bahsetmişti, handikapı olaraktan defansif yönü eksik demiştim. Hala öyle ama ofansif açıdan bana kapağı takıyor eleman.

freshold dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara