.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Eylül 2015 Çarşamba

STSL 06 Beşiktaş - Fenerbahçe



Tarih: 27 Eylül 2015 Pazar , 19.00

Stadyum: Ankara 19 Mayıs

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( Geçen sezon : BJK 1g 1b / FB 3g 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolgay Arslan , Veli Kavlak /  Simon Kjaer , Abdoulaye Ba , Josef De Souza , 

Cezalı Oyuncular :  - / -

68 Yorum:

ilk yorum benden olsun,6-4 kazanırız.
hakikaten bu hafta ki beraberlik bizi derbi de öne çıkarmıştır.bu defa rahat kazanırız derbi,hakem sorunsalını da aşarız diyorum. hadi hayırlısı

Unknown dedi ki...

Her derbide oldugu gibi yine uretemeyen, son derece gergin bir Besiktas bekliyorum. Ersan'in yakin pas opsiyonu bulamayip topu ileriye sisirdigi, Gomez'in faul bekledigi ama asla faul olmayan ve Mehmet Topal'in coktan oyun kurmaya basladigi bir oyun...

Bir de pek fazla bahsedilmeyen Markovic-Tosic eslesmesi bizim acimizdan buyuk sikinti olur. Aklima Koray Avci - Anelka pozisyonu geliyor.

Tek avantajimiz Fenerbahce'nin 60'tan sonra gucsuz kalmasi. Eger 60'a 1-0 geride girersek beraberligi, hatta biraz daha destekle 2-1'i bulabiliriz. Cunku hakikaten macin sonlarinda kuvvetsizlesiyorlar ve bu tesaduf degil. Motivasyonla, konsantrasyonla 1 hafta duzelmesi de mumkun degil.

cochise dedi ki...

2 yıl öncesine kadar derbileri canlı izlememe inadım vardı. ÖZellikle bir çok Fenerbahçe derbisindeki abukluklar (2008 falan artık yeter dedirtmişti) soğutmuştu beni ve aşırı gerilim de ruh sağlığımı epey bozuyordu. İstisnalar da var tabi, arkadaş ortamında mecbur kaldığım maçlar oldu ama misal bilica kazısını canlı izlemedim. Ya da Ferrari'nin satışını. Az sayıda izlediğim maçta da hep hüsran oldu. Hatıralarımda keyifli bir derbi olarak Denizli dönemindeki kupa finali kalmış.

Biliç'le ile harika başladığımız sezonda GS karşısındayken de favori olduğumuz maç ile bozmuştum bu inadı. Ne de olsa favoriydik. İlk yarı 1-0 önde kapattığımızda memnun bile değildik. GS'li bi arkadaş bu işin sonu kötü diye maçı izlemeyi bırakmıştı. Sonra ne oldu; el ayağa dolaştı. Abuk sabuk hatalar. Hala faul olduğunu iddia etsem de Serdar'ın topu taca atmayışı nelere mal oldu acaba? Veli'nin de büyük maçlarda hep yapacağı hataları başlattığını gördük. 2-1 geri düştük sonra çocukların el ayağı düzeldi; baskın oynadık. Ama açıkçası kriz anında gole yatkın olan oyuncumuz yoktu pek. Ama, acaba Muhammed'in çatala giden şutu gol olsaydı bugün onun ve bizim adımıza nasıl bir hikaye gelişirdi? Kim bilir.. Ama tarih kazananları yazdı yine. Sonra Fenerbahçe maçı, yine büyük umutlar. Büyük takım başlangıcı, bir an kilitlensek de genelde keyifli oyun. ilk yarı bittiğinde rakip 10 kişi ve öndeyiz. İkinci yarı dünyanın en iyi ama Türkiye'nin ortalama hakemlerinden olan Cüneyt Çakır'ın klasik eyyamları (Emenikenin verilmeyen kırmızısı, Necip'e gösterilen ve skoru değilse de oyunu kaybetmemize yol açan komedi kırmızı kart - o kadar komikti ki düdükten sonra Caner karara isyan ediyordu, haklı olarak kendi aleyhine faul diye düşünmüştü- -sonlara doğru pektemeğin eline çarpan top da penaltıydı ama o da zate klasik eyyamın devamı değil miydi)), Biliç'in ilk kez sinyalini verdiği korkaklıkları, oyuncuların sinyalini bir çok kez verdiği büyük maç kaldıramamaları gibi etkenlerle maç berabere bitti. Sonrasında her derbiye bir umut dedim bir türlü alamadık istediğimiz sonucu. Son maçta ise parçalayabileceğimiz halde kaybettiğimiz Fener maçı artık son noktaydı.

8 maç 8 hüsran. Bu hafta yurtdışında olacağım için maçı izleyemeceğim. Bakalım uğursuzluk bende miymiş? İnanıyorum ki eğer Şenol Hoca şapkadan tavşan çıkarmaya çalışmazsa biz bu maçı kazanırız.. Haydi hayırlısı...

turkkant dedi ki...

Bence tam ortada bir maç. Hoca performanslarından, yıldız oyunculara sonucu etkileyebilecek çok faktör var.

Fener bize karşı tempolu, git gelli futbol oynamaya kalkarsa karşımızda duramazlar. Bu işe girmezler. Meireles-Topal ile oyunun temposunu kontrol etmeye çalışacaklardır. İyi kapanıp ilk golü atarlarsa zorlanırız.

İlk golü kimi atacağı çok önemli. Bizim açımızdan defans dörtlümüzün performansı kritik. Rhodolfo-Ersan tandemi ilk defa üst seviye bir maçta test edilecek.

Bence Q7'siz, Oğuzhan'lı ideal kadromuzla çıkmalıyız ve maçın başında bize genelde stres ve telaş olarak dönen düşük tempo-kontrol oyunundan çok, önde baskı, yüksek tempo ile maça başlamalıyız.

Bizim takımın güçlü en güçlü yanı çok hızlı ve direkt hücum becerimiz. Bu esas silahımız olmalı.

ideal 11 dedi ki...

fenerbahçe gene 20+ faul yapacak.oyun çok fazla duracak.kör dövüşü bir karşılaşma olacak.tabi hakemler buna izin veriyor türkiyede.

beşiktaş akan oyunda çok iyi.çünkü takım oyunu oynuyor.fenerbahçe ise takım olamadığı için akan oyun oynayamıyor.yıldızlar ve duran toplardan anlık skorlar elde edebiliyor.fenerin başında hangi teknik adam olursa olsun son 7-8 sezonda bu taktik bence hiç değişmedi.ernst in emre ile olan pozisyonda yıllar evvel kırmızı kart gördüğü maçta benzer taktik ile oynandı fener adına.

fener kasımpaşa ile oynuyor. 27 faul yapmış.4 gün sonra moldeyle oynuyor 9 faul yapmış.3 te sarı kart görmüş bunun karşılığı.hakem affetmemiş.maçın sonucu malumunuz.

sonra fener bursa maçı.fener 24 faul le oynuyor.

beşiktaşa gelirsek.iskenderbey 13 faul yapmış.bol pozisyona girdi beşiktaş bu maçta.

sonra gençlerbirliği maçı.gençlerbirliği 25 faul yapmış.sonuç malum.gençlerin yorulup faul yapamaz duruma geldiğinde beşiktaş atak üstüne atak yapıyor maçın son 30 dakikasında.

daha önce gürcan ulusoy da yazmıştı bende bazı yerlerde yazdım.işin sırrı nedir diye.işin sırrı faullerde aga.özellikle süper ligde.fauller defansif zaafları saklıyor örtüyor.avrupaya çıkınca faul de yapamayınca molde gibi bir takım çok rahat fenerin üzerine fenerin ceza alanına geldi.

şenol hocanın bu maç özelinde orta göbekte necip-atiba ikilisi ile oynayacağını düşünüyorum.kör dövüşüne hazırlıklı olmakta fayda var.bu kavgaya töre de olcayda girebilecek fizik yeterlilikte bence.haliyle 4 lü bir blok oluşuyor orta alanda.buda yeterli.

QuaresmA dedi ki...

Necip başlarsa kırmızı görme ihtimali yüksek. Zaten maçlara cebinde sarı kartla başlıyor. Adam kaçırmalarını geçtik artık, kart görmeden faul yapmasını da öğrenemedi gitti.

Ben olsam böyle başlardım:

Tolga
Beck Rodolfo Tosiç Ramon
--- Atiba - Oğuzhan ----
Cenk -- Sosa -- Quaresma
------- Gomez ----------

beagle dedi ki...

Tutkumuz futbolda Cenk Tosun var. Rastgelirseniz bu hafta izleyin. Beşiktaş'ın bu tip adamların oynamasına ihtiyacı var. Adam Almanyalı ama Beşiktaşlı, 3,5 yaşında futbol eğitimine başlamış. Alman U-15den U 21 e kadar bütün takımlarda oynamış 0.5 falan gol ortalamasıyla.

Nasılsa yıllardır yeniliyoruz, yaklaşımı değiştirmek lazım. Elimizdeki adam gibi adam, sporcu gibi sporcu, takım oyunu ile maç kazanabilecek adamları tahtaya yazıp sonra bakmak lazım sonra sisteme bakarız. Gerçekten Cenk Tosun'u yedek oturtacak yetenekte bir takım mıyız?

Benim içimden geçen Beck,Rodolfo,Oğuzhan,Cenk,Gomez ve sağlam dönerse Tolgay'ı özel form düşüşü dışında her koşulda sahada tutan sistemlerdir.
Töre,Sosa,Olcay,Ersan,Milo,Atiba ile kadroya destek olup, kalanlar ile de boşlukları doldururdum.
Üstteki bankolar listemde tek bir kenar forvet olmamasından çıkabileceği gibi de bizdeki kenar forvetler ile de 4-3-3 oynanmaz.

Mustafa Denizli'nin takımının Fenere 4 attığı (Pislik hakem olmasa penaltılar ve ofsaytlarla 6-7 olacak) federasyon kupası final maçımız bence güzel örnektir. Tello ve Holosko'yu daha merkezde kullanıp, Bobo ve Yusuf'tan vazgeçmeyip feneri duman etmiştik.

Bu hafta için Cenk Tosun'u muhakkak koyar, Töre'yi Tello misali ortaya çekerdim. Sosa'ya artık derbilerde güvenemiyorum. Büyük maçlarda Oğuzhan çok daha iyi oynuyor. Vasat altı oynayan birinin yerine Sosa'yı ikinci yarı koyardım.

yilmaz dedi ki...

ozzie bizim için tahmin ettiğimizden de kıymetli bir oyuncu. Bu maçı bize alırsa o alır. Sosa da çipetpet ama ozzie daha bi lezzetli çipetpet. Onun oynaması lazım. Ozzie mutlaka oynamalı demiş miydim?

Tolga
beck rhodolfo ersan motta
atiba OZZIE (Ozzie'ye dikkat :D)
töre sosa olcay
gomez / Cenk de olur

Tosic'e ilk haftadan beri soğuğum, önyargılı olmak istemiyorum. O yüzden yorum yapmıyorum ama Motta'nın penaltılarını saymazsak (Allah'ı var, sanat eseri gibi penaltı yapıyor adam) çok bi eksisi yok gibi Tosic'ten.

Olcay konusunda kararsızım ama Quaresma ve Kerim'in toplam oyun bilgisi Olcay'ın %40'ı seviyelerinde. Yetenek olarak ikisi de önünde Olcay'ın ama biri yeteneğinin farkında değil, biri de fazla farkında. Maalesef Frei bizim takımımız için 11 oyuncusu olmaktan baya bir uzak, ama özellikle önde olduğumuz maçlar için iyi bir silah. Kendisi için sorun yoksa bizim kulubemizde yıllarca kalabilir, sorun yok benim için.

Ben derbiyi kazanabileceğimizi düşünüyorum ama, hadi şunu kendimize itiraf edelim bizim son yıllardaki derbi fakirliğimiz tek başına Bilic'in suçu değil. Yıllardır oyun olarak derbilerin %70'inde rakiplerimize ya üstün ya da denk maçlar çıkartmamıza rağmen çok başarısızız. O yüzden kaybedersek değil de, teslim olarak kaybedersek çok üzülürüm.

Sözlerimi bitirirken söylemek isterim ki, Ozzie mutlaka oynamalı :D

teahead dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
teahead dedi ki...

Senol hoca buyuk bir ihtimalle tolga,beck,rhodolfo,ersan,tosic,atiba,oguzhan,sosa,olcay,töre ve gomez 11 ile cıkacaktır.Bu kadro nşa bu ligde ki butun takımları yenebilir.Son yıllarda bizim takım derbiler de iyi oynasa da kotu oynasa da yeniliyor.Burdan su cıkıyor kazanmak icin dogru oyun/oyuncu ile oynamalıyız.Nasıl mı takım da ki bazı oyunculara bu macı onların alacagını soylememiz.Kim bu oyuncular Oguzhan,sosa,quaresma ve gomez.Bu adamlar sahaya karakter koyacak,gerekirse agresiflesecekler ama hep akıllı oynayacaklar(kırmızı kartsız).Bu oyun genele yayılınca töre ve olcay gibi adamlar da onlara ayak uyduracaklardır.tahminim 3-1:)

beagle dedi ki...

@teahead. Bence de yazdığın kadro ile çıkacak.

Rakip kanatlarda Markovic-Nani, arkalarında Caner-Sener çıkacak ve kullanmadığı adamlar Alper,Gökhan Gönül,Hasan Ali olacak. Kanat savaşında açık ara yenileceğiz. Beck insanüstü savunur, caner de arkayı boşlarsa Olcay dağa taşa vurmaz da birşeyler yaparsayı bekleyeceğiz.

Klasik 11 kurgumuzda tek santraforun yalnızlığından sebep çözülmemiş rakibe pek birşey yapamıyoruz. Birşeyi değiştirmemiz lazım. Tek farklı silahımız uzak şutu ve büyük potansiyeli olan Cenk. 1-0'dan bile maç çeviremediğimiz kesin olduğuna göre, konu Cenk'i ruhen yenilmişken mi yoksa adam gibi maç başında mı kullanacağımız. Sosa'nın fenere karşı hiçbir işe yarayacağını beklemiyorum. Zaten güçsüz, kes onu Koy Cenki kafadan. Onlar düşünsün.

Adsız dedi ki...

Bir derbi kazanacaksak bence bu oyuncular üzerinden değil, sistem üzerinden olacak. Oyuncu üzerinden değil derken elbette bazı tercihler gayet net, o da bahsedilen sistem için. Takım geçen sezon çok iyi alan savunması yapan Arsenal'e de, dinamik bireysel savunma yapan Tottenham'a da fazla pozisyon vermeden önemli işler yaparken, ligde gayet zıt bir görüntü çizmişti. Bu takımların hücum güçlerini söylemeye gerek yok zaten. Hazır sezonu o kadar da erken açmamışken ve Avrupa'da henüz ciddi bir rakiple oynamanın verdiği efor harcamış hali yaşamamışken, orta alan ve hücum tarafı fazla değişmemiş kadronun hızlı ve tek paslı ataklarını görmeyi umuyorum. Seyirci de önemli tabii. Zulümpiyatta en az 40bine ulaşmak gerekiyor. Beşiktaş bir şeyleri değiştirecekse öncelikle bu şekilde değiştirecek.

EC dedi ki...

Iyi bayramlar Besiktas Ailesi..

Adsız dedi ki...

Ben de herkese iyi bayramlar dilerim.

EC dedi ki...

http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/09/23/besiktaslilar-ezeli-rakiplerle-bulustu-443510/

Habere bak.. Sanki Besiktas lilar bulusuyor.. Bir araya gelmek icin en az 2 kisi olmasi gerekmez mi? Bu #TurkFutbolMedyasi nin ne kadar da boktan oldugunun gostergesi bence!

Zehirleyin len rakipleri! :)

Pheaglix dedi ki...

biz daha iyi takımız, ama beraberlikten fazlasını alamayız gibi. umarım en az iki farklı bir galibiyet alarak şu derbi kazanamama huyumuza son veririz, ama hiç umutlu değilim.

Adsız dedi ki...

Şenol hoca Pereira gibi ne oynattığı (ya da oynatamadığı) belirli olan bir TD'nin karşısında iyi bir taktikle çıkamazsa zaten bu sezonu şimdiden bırakalım. Veli ve Tolgay yokken şok pres filan beklemiyorum (geçen sezon 3-0'lık TS maçında Tolgay henüz yoktu ama Veli bu işte en önemli unsurlardan biri olmuştu). 3. bölgeye hızlı şekilde varacak topları orada saçma salak işlerle ezdirmeden ceza alanına uygun şekilde yönlendirebilecek bir anlayışı yansıtmak gayet yeterli ve mümkün.

Atiba geldiğinden bu yana oyununda bir şeyi değiştirmişse o da bu hızlı pas işi. Bu anlamda çok çetrefilli iş yapamıyor ama yaptığı kadarı yeter. Sosa da bu işi iyi kıvıranlardan. Eh Oğuzhan da bu sezon bayağı farklı. Burada iş Olcay-Töre'de biter. Şener'in ve Hasan Ali'nin kademe anlayışları Gönül-Caner kadar iyi değil. İnşallah Pereira beklerdeki inadına devam eder diyelim. Bizdeki ikilinin hızlı pas trafiği bağlamında göstereceği performans belirsiz olsa da (özellikle Töre'nin) bu şekilde iyi bir şansımız olur.

Bunu özellikle ilk 30 dakika denemeliler, başarı sağlayamazlarsa oyunu kontrole yönelip 60-70'lerden sonra tekrar yüklenmeliler. FB'nin pili bitecek çünkü. Tabii böyle bir durumda ikinci yarının başındaki 15 dakikalık kısım önem kazanıyor, baskı olacak. Öte yandan Pereira kamuoyu baskısından dolayı Van Persie'yi ilk 11 başlatırsa RVP'nin pili takımdan daha erken bitecek ama elinde alternatif var. Bu kısımdan ekmek çıkmaz. Sadece 60'dan önce oyundan alamayacağı için o ikinci yarı başındaki baskıyı daha az hissederiz.

Ben gayet pozitifim.

Coolio dedi ki...

@yılmaz
senin yaptığın kadroda göremedim dolayısıyla ben ekleyim, Oğuzhan oynamalı kesinlikle!!

@beagle
Aynı fikirdeyim. Cenk'i Gomez'in yannında (arkasında, çaprazında, üstünde farketmez) oynatmak bence tüm oyunculara, rakibe ve özelliklede Cenk'e çok iyi mesajlar verecektir. Fener'in orta sahayı daha da geride tutup Nani ve Persi'yi yalnızlaştırabiliriz. Bizim oyuncularda 2 yılın vermiş olduğu korkaklığı üzerinden atmaları için iyi bir mesaj olur. Veli Necip Atiba mesajı ne veriyorsa Sosa Cenk Oğuzhan da başka bir mesaj verir. Cenk'e de çok iyi bir güven mesajı verilmiş olur. Ordan aldığı gazla iyi iş çıkarabilir.

Cenk'in oynaması için Olcay oynamamalı bence. Olcay'ın her ne kadar taktik disiplini olsada bulduğumuz pozisyonları gole çevirmek bizim için bu derbilerde çok çok çok önemli dolayısıyla Olcay'ın ayağının altından kaçırdığı toplar, istop ederken kaptırdıkları filan bize çok zarar verir. Zaten tüm büyük maçlarda ekstra bir eli ayağı dolanma söz konusu oluyor gördüğüm kadarıyla. Sosa sola ağırlık vererek oynarsa Cenkte ortaya yakın oynarsa çok açık vermemiş oluruz gibime geliyor.

Unknown dedi ki...

maci yaklasik 20bin kisinin izleyecegini ve pratik olarak tarafsiz sahada oynanacagini unutmayalim. lakin bu durum bizim avantajimiz olabilir zira yogun taraftar destegi bizim oyuncularin ellerini ayaklarina dolayabiliyor.

Cenk, 4-3-3'un kenar forveti olamaz. Tek mevkisi vardir ve santrfordur. Dolayisiyla ozellikle zor maclarda Cenk-Gomez yanyana oynamaz. Tore ile Quaresma'nin herhangi bir dakikada ayni sahada olmasi ise butun akiskanligimizi, pas ritmimizi yok eder. En buyuk intihar Tore ve Q17'nin birarada oynamasidir.

benim gozlemim bugune kadar derbilerde yasadigimiz husranin en buyuk sebebi kadro kalitesi. bu tur maclarda rakip (fb/gs) motive oluyor ve cok daha sogukkanli bir sekilde oyunu kontrol ediyor. oyunu kendi yari alanlarinda kabul ettikleri dakikalarda bile bunu bilincli yapiyorlar ve dogru duzgun pozisyon vermiyorlar. telekom arena'da oynanan son derbiye bakin, 70 dakika baski yaptik kac pozisyonumuz var? olimpiyattaki son fenerbahce macinda 5.dakika emenike'nin goluyle geri dustukten sonra takim reaksiyon gosterebildi mi? yoksa reaksiyon gostermeye calisip "kalite yetersizligine" carpilinca sinirlenerek acemi kartlar mi gorduk?

bahis sitelerinin bizi favori gostermesini anlayamiyorum. bunca istatistik ortada, gecen seneye gore kadromuzda degisen fazla bir sey yok. Rhodolfo, bu tur maclar icin Franco'dan 2 gomlek ustundur ama hangimiz Gomez'in Demba gibi kaybolmayacaginin garantisini verebilir? Ya da Beck/Tosic gibi adamlardan ofansif verim almayi nasil bekliyoruz?

ne kadar kizarsak kizalim boyle bir macta sapkadan tavsan cikarabilecek tek oyuncumuz Gokhan Tore. Sansi da yaver giderse skoru degistirebilir yoksa sonuc yine husran.

ideal 11 dedi ki...

bu maç özelinde benim 11 ' im şu şekilde

klasik 4-4-2 (biraz a.madrid den birazda gençler maçının 2. yarısından esinlendim)

tolga

beck-rodolfo-ersan-ismail

sosa-necip-atiba-gökhan

-----cenk--gomez------

necip bu maç özelinde olmazsa olmaz bence.çünkü orta sahada bir kör dövüşü olacak.çok top kaptırılacak ve bu nedenle tekrardan hızlı şekilde topu kazanmak gerekecek.bu iş için kadroda veli 1 numara ise necip ondan sonra geliyor.ilk 60 dakika akan bir oyun olmayacağı kesin.akan bir oyun olsa necip sırıtabilirdi.ama bu maçta ihtiyaç.60.dakikadan sonra takımlar yorulduğu için haliyle daha az faul oluyor ve buda akan bir oyun haline geliyor.

tosic hala forma girmiş değil.bence biraz ağır kalıyor.ismail in hızından ve tekniğinden faydalanmak lazım.beck in hücumunun biraz düşük olması ismaili ön plana getiriyor.getirmeli.bir dengeli bek ve bir hücumcu bek idealdir takımlarda.

sosa yı bu maçta koke rolünde düşünüyorum.sağ açıkta.zaten orta alanda bir kavga olacak.oralarda fazla rahat da edemez.oyunu kanatlarda kurmak daha mantıklı.sosa orada iş yapar.

gökhan töre yi sol açığa aldım.son gençler maçında oldukça etkili idi.ismail le birlikte iyi bir ikili olabilirler.sol tarafta.(oliver torres )

cenk tosun bu kadar formdayken yedeğe çekmek çok büyük haksızlık olur bence.vede cenk i kaybetmeye doğru gider bu durum.cenk olmazsa olmaz şu formuyla.gomez de büyük maçlarda kendini gösterebilir.yani f.torres(gomez)-grizman (cenk)gezen forvet tipinde.

ben oğuzhanı bu maç özelinde son 30 dakika değerlendirirdim.daha fazla alan bulur daha az faule maruz kalır vs.

q17 yi bu maç özelinde değil hiçbir maçta oynatmam.

olcay şahan bu maç özelinde oğuzhan gibi son 30 dakika değerlendirilebilir.

bu maçın kadrosunu belirlerlen ilk 60 dakikada kör dövüşü bir mücadele olacağını unutmamak lazım.yani akan oyun olmayacak.en azından ilk 60 dakika.haliyle ozi den feragat edip direk sonuca giden hamlelerde bulunmak daha mantıklı.

Pheaglix dedi ki...

ne olursa olsun oğuzhan oynamalı bu maçta. orta alanda necip - atiba ile başlarsak yine "biz beraberliğe razıyız" psikolojisi ile çıkarız sahaya. beraberlikten fazlasını alamayacağımızı düşünüyorum, ama en azından teslim olmak yerine savaşalım, sezonun kalanı için daha faydalı olur. ayrıca necip kart görme potansiyeli epey yüksek bir oyuncu, halis özkahya ile hoş sonuçlar ortaya çıkmayabilir.

bu arada kart demişken motta ve sol bek geldi aklıma. şu maçla ilgili en korkutucu şey sol kanadımız. eğer solu savunmayı başarırsak gerisi kolay, ama umutlu değilim açıkçası. tosic öyle söylenildiği kadar felaket değil, ama bu maç için umut verecek bir performans da ortaya koyamadı şimdiye kadar. keşke önceki maçlarda solda beck sağda serdar'ı denemiş olsaydık.

bu arada atiba'nın özellikle gençler maçında ortaya çıkan nerede olursa olsun garanti pas verme çabası orta saha transferi gereğini daha da gözümüze soktu. adam biliyor diğer orta saha oyuncusunun kendisinin arkasını toplayabilecek kalibrede olmadığını. topu kaybeden atiba olursa savunmanın dengesiz yakalanmaması gibi bir olasılık söz konusu bile değil, mecburen her durumda en garanti seçeneği seçiyor o da. bir orta saha ile bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik.

@yilmaz

bi' noktayı atlamışsın, oğuzhan mutlaka oynamalı.

Adsız dedi ki...

Mevcut için söylüyorum, Beşiktaşlıların gözden kaçırmaması gereken konu, içinde bulunduğumuz mali durumdan dolayı, sonra da gayet ciddi beceriksizliklerin de etken olduğu, aldığımız oyuncuların performansına mahkum olmamız gerçeği. Yine de değişmeyen konular var. Bugün Sosa'nın ayağı kırılsa, orta alanda Necip-Atiba-Oğuzhan üçlüsü hakkında kimse umut verici konuşmaz. Dert sadece gerideki ikili de değil, Oğuzhan'ın tek başına ve istikrarla orada başarılı olacağını kim iddia edebilir? Bakınız çok önemli bir konudan geçiyoruz bu şekilde. Orta alan bir takımın en önemli bölgesi ama biz hala Beşiktaş kadrosu ne oynayacak diye konuşmaktan çok, oyuncuların yapabileceklerinden bahsediyoruz. Bu zipper lick'imizin bize aşılattığı bir konu. Geçen sezon bunu aşabildiğimiz ciddi zamanlar olmuş ve Avrupa'da gayet iyi işler yapmıştık. Bilic'in eseri demiyorum, lig performansına bakılınca onun etkisi kadar kadrodakilerin ortak akılla uyumlu hale gelmesi de söz konusuydu. Hepimiz Ferguson'u konuşuyoruz da, onun ilk yıllarındaki başarısızlıklara rağmen neden bazı şeylerde ısrar ettiğini ve bizdeki gibi lafı güzaf değil gerçekten her yetkinin ona verilmesinin sonuçlarını konuşmuyoruz. Gayet rahat iddia ediyorum, Premier Lig'de olsak ve Ferguson ikinci bir macera için görev alsa bu kadroya en fazla 3 takviye ile manyak işler yapardı. Çünkü ilk yılları bu geçen seneden daha fecatti. Biz ise yeniden restart ettik. Umarım Şenol hoca 1 gün sonra bunun böyle olmadığını bize gösterir. Tiki-taka yapamayız belki, şu ligin dışına çıkalım yeter.

beagle dedi ki...

Fenev iki sene once emenike, kuyt, webo, sow un en az 3unu baslatip, gerekirse 4unu kullanip ligi aldi götürdü. Gs Sneijder, burak, podolski, umut halan kullanabiliyor. Bjk Cenk ve Gomezle maca cikamaz gorusu var. Bizdeki bu korkaklik niye gelisti biliyorum. Savunma ve kaleye o kadar kotu adamlar koyduk ki, forvetler perisan oldu. Ama artik Rodolfo var, tolganin kotu hali son 20 seneki en iyi 3 kalecimiz arasina girer, Beck de Recepten sonra adam gibi ilk defansif bekimiz. Artik oyunu ileri tasima zamani. Cenk 18den sutu olan, savunma arkasina kosabilen atletik bir adam. Gomez ise pivota yakin bir bitirici. Biraz taktik ve idmanla gayet iyi oynarlar beraber. Ha hazirda savruk dagitici pektemek var. Kendi olcay kadar atar ama öndekine 15 gol attirir. 10 numara diye sosa oynamasa ise pek birsey değişmez. Gol atmayan 10 numara nedir ya? Sahada yer israfi. Birak bari ikinci forvet oynasin.

Adsız dedi ki...

Medyadan; takımların dakikalara göre attıkları ve yedikleri goller:

FENERBAHÇE

DAKİKA ATTIĞI GOL YEDİĞİ GOL
0-15 - -
16-30 2 -
31-45 2 -
46-60 2 -
61-75 - 3
76-90 2 -

BEŞİKTAŞ

DAKİKA ATTIĞI GOL YEDİĞİ GOL
0-15 1 -
16-30 12
31-45 1 -
46-60 1 1
61-75 4 -
76-90 5 2

Özellikle 61-75'e dikkat. Beşiktaş'ın attığı goller hasebiyle buna 76-90'ı da eklersek 61-90 dönemi. FB için 61-75'de yenilen gollerin 76-90'a taşınmaması ise Anadolu takımlarının at-yat düşüncesi.

@beagle

Cenk-Gomez-Pektemek'li bir kadroyla yukarıdaki sayılar alt üst olabilir orası kesin; ama ne yönde gayet tartışılır :) Savunma yönünü söyleyeyim: Pivot Gomez, pek geri gelmeyen Cenk, rakibin peşinden koşan Pektemek, "sınırlı" Oğuzhan ve "lonesome cowbow" Atiba the Kid. Ben Pereira olsam ve Beşiktaş'ın bu kadrosunu görsem son maçtaki Meireles-Ozan-Topal orta alanını tekrar oyuna sürerdim. Hücum yönünden ise Pektemek'in derbide herhangi bir bölgede işe yarayacağını sanmıyorum. Genel pas trafiği olarak ise tam bir kaos olur, Topal'ın karşılama olarak en iyi olduğu alan.

Yine de stad bitene kadar denenebilir, şahsen her türlü yeniliğe açığım :)

nkonrat dedi ki...

Guardiola bizde olsaydı nasıl bir dizilişle çıkardı acaba diye düşündüm:

---------------Tolga-------------

Beck ---------Rhodolfo--------Tosiç

Oğuzhan ------Atiba---------Sosa

Olcay---- Tosun -- Gomez -- Töre

planck dedi ki...

fazla hücum oyuncusu oynatmanın daha çok hucüm yapmak anlamına gelmediğini ne zaman öğrenecez yahu :) pas yapamazsan hücum yapamazsın, top çalamazsan alan kapatamazsan hücum yapamazsın. pektemek cenk gomezle başlamak istiyorsan ortasahaya 1 tane topal 2 tane 25 yaşında e.belözoğlu koyman lazım. bizde neciple atiba var arkadaşlar. 80ler 90lar geçti 2010lardayız yahu :)

Mete dedi ki...

Öncelikle İ.Köybaşı ve M.Pektemek ile ilgili hala plan yapan yapan arkadaşlara bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum. Ben ''plan'' dedim aslında buradaki doğru kelime kusura bakmayın ama olsa olsa ''fantezi'' olur.
Neden fantezi olur?
İ.Köybaşı'nın bu sezonla beraber bizde 7.sezonu oluyor. Futbol takımımız, İ.K.nın bizimle beraber olduğu andan şu güne kadar 293 maç yapmış, bu oyuncu toplamda 138 defa forma giymiş. Uzatmayayım bu futbolcu yaklaşık olarak 3,5 sezon kayıp.
M.Pektemek'in ise bu sezonla beraber bizimle 5.sezonu oluyor. Bu zamana kadar takımımız 190 maç yapmış, futbolcu ise 106 karşılaşmada oynamış.( Neyseki 100 barajını geçebilmiş).Kısacası bu futbolcu da takriben 2 sezon nerdeyse forma giymemiş.
Rakamlar yukarıda. Bunların içinde kaç dakika oynamışlar onu bilmiyorum ama hepsi 90 dk bile olsa maalesef bu oyuncular bu takımda oynayacak kalibrede oyuncular değil. Dolayısıyla bu oyuncularla ilgili yapılacak planlar, fantezinin ötesine geçmez bence.

beagle dedi ki...

Tribün ağzıyla söyliycem. Lan olum lafı şeyinden anlamayın. Cenk-Gomez çıkmıyorsan bari cenke göre daha destek forveti stili olan Pektemek-Gomez çık diyorum :)

Açık söyleyeyim 10 numara işinden eskiden beri haz etmem. 10 numaraların çoğu başta eski FBli Oğuz olmak üzere sahada şık kontenjan doldurup tabelada eksiklik yaratırlar. Onlara muhtaç olunmasının sebebi kenar ve merkezde savunmayı kuvvetlendirmek adına top özürlü adamlar tutunca, Mecburen iki top yapacak birine ihtiyaç olmasıdır. Messin varsa oynarsın, Mesut Özil'in varsa iyi topçu ama nereye koyacağını bulamazsın.

Kanat performansını tutmasam da elde topa meraklı Gökhan Töre varken bir de 10 numara tutmaya gerek yok. Orta yapıyoruz ceza alanında adam yok. Eskiden ön direk arka direk diye bir iş vardı. Mazi oldu. Orta mesafe şut tehdidi olan tek adamımız Cenk. Gomez'i en iyi halinde almadık tabiki.Yanında destek olmadan çok iş yapamayacağı belli oldu. Adamı öldürtmeye gerek yok.

Çok hücum oyuncusu çok gol değildir, yok hücum oyuncusu nah goldür. Stop.

Coolio dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozkankaya35 dedi ki...

Hamza hocayi begeniyorum...gs den dany ğibi yerine sneijder i istiyorum...teklif olmali en azindan

ozkankaya35 dedi ki...

Hamza hocayi begeniyorum...gs den dany ğibi yerine sneijder i istiyorum...teklif olmali en azindan

ozkankaya35 dedi ki...

Hamza hocayi begeniyorum...gs den dany ğibi yerine sneijder i istiyorum...teklif olmali en azindan

ozkankaya35 dedi ki...

Hamza hocayi begeniyorum...gs den dany ğibi yerine sneijder i istiyorum...teklif olmali en azindan

planck dedi ki...

ozkan bi tane daha atsan lewandowskiyi geçecektin yaw :)))

BJK4EVER dedi ki...

Beagle'a tamamen katiliyorum acikcasi. Elimizde Veli olsa utanmasak Veli-Necip-Atiba cikalim diyenler olacak. Anadaolu takimlari bile cift forvetle cikmaya korkmayip catir catir oynarken nedir bu korkaklik anlamadim. Cik Cenk-Gomez onlar korksun, onlem alsin. Genclerbirligi macinin ikinci yarisinda cift forvete donunce neler oldugunu gorduk iste. Evet, cok hucumcu cok gol veya pozisyon demek degil. Ama 'modern' veya 'dogru' futbol adina takima orta saha oyuncularini doldurup forveti takimin 30 metre ilerisinde 2 stoper arasina surmek, sonra bol bol pas yapip 3 pozisyona giremeden puanlar kaybedip bok gibi top oynayan ama forvet bolluguyla baskiyla 3 puanlari alan rakiplere gecilip yine 3. olunca anca kendimizi 'modern futbol' vs diye avuturuz. Bu maca Cenk'le cikmazsak ben olacaklari tahmin edebiliyorum. Fenerbahce'nin pas futbolu ve sogukkanliligiyla soguttu, Nani veya van Persie'nin kisisel becerileriyle golu bulup tek farkla kazanacagi bir mac olur.
Molde'nin gelip elini kolunu sallaya sallaya 3 tane salladigi takima karsi utanmasak 5 onlibero cikacagiz.

Adsız dedi ki...

Molde'nin FB maçında oynadığı 4-3-3 formasyonunda o ortadaki oyuncular şu şekilde: DM-CM-CM. Hücumdaki gerisi 3 kanat oyuncusu ve 1 golcü. 66. dakikada golcü çıkarıp yerine başka golcüyü oyuna alırken, artık maçın bitmesine yakın 87. dakikada bir kanat oyuncusu çıkarıp yerine stoper almışlar.

Burada genel olarak önerilen de bu. Atiba-Oğuzhan-Sosa orta sahası ve Töre-Olcay kanatlarıyla Gomez veya Cenk (tercihim Cenk). Ha, bu maça özel 4-5-1 formasyonundan çıkarak kanatları hücuma daha yakınlaştırıp 4-3-3 oynayalım diyorsanız amenna, tabii aynı oyuncularla.

Defalarca yazıldı. 4-4-2 oynarsak ortadaki CM'lerden birini kesmek gerekecek. Sosa'yı kessen defansif olarak, Oğuzhan'ı kessen ofansif olarak eksileceksin. Bir de durumu FB'nin elindeki hazır ve oynayabilecek orta alan oyuncularıyla değerlendirelim: Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Potuk, Meireles ve Diego.

Tipik bir Anadolu takımı formatında sahasına kapanıp Çanakkale geçilmez oynayan, bir de kapanmayı 2. yarı özellikle abartan Gençlerbirliği ile FB'yi bir tutuyorsanız bir şey demem mümkün değil.

Misal, hoca Mersin maçında bir fantezi denemiş, bunun karşılığında 5 gol atsak bile ligde 5 maçta 4 gol atabilen MİY'den 2 gol yemiştik (yedikleri gol 14 zaten; şimdi en kötü takım derken buna dikkat çekenler düşünsün). Ki bu takıma karşı ilk yarıyı 2-1 önde bitirirken hoca o fanteziyi bırakıp ikinci yarı başında Q17-Necip değişikliği yapmıştı.

MİY'den 2 gol yiyen bir "rüya takım" bu maçta kaç yer bilemem artık. Bu arada forvet bolluğu olan takımlar derken, FB geçen hafta kadrosundaki en önemli oyuncuları kaybeden ve istikrarsızlık abidesi Bursa'ya karşı 2 DM ve 1 CM ile maça çıkmış ve 88 dakika oynatmıştı, hatırlatır saygılar sunarım.

Adsız dedi ki...

Molde hakkında "3 kanat oyuncusu ve 1 golcü" yazmışım, "2 kanat oyuncusu ve 1 golcü" olacak, düzeltir ve özür dileriz.

Adsız dedi ki...

Şu da var: istatistikler gösteriyor ki, FB 60'dan sonra fiziksel olarak bariz düşüyor. Bu dakikalardan sonra 4-4-2'ye geçip Cenk-Gomez ikilisini oynatmak gayet mümkün. Çıkacak olan ise henüz hala 90 dakikayı eforlu çıkaramayan Oğuzhan olabilir zaten sakatlıktan yeni dönecek. Zaten içimden bir ses hoca da bunu yapacak diyor.

Mete dedi ki...

Motta, Kerim, Franco, M.Pektemek 18 kişilik kadroda yokmuş. Miloseviç 18'e dahil edilmiş.

Şimdi bu durumdan benim anladığım;
1-K.Frei hamle oyuncusu olarak kulübede olmayacak, dolayısıyla bu hamle oyuncusunun Quaresma olasılığını arttırıyor. Yani Quaresma kulübede başlayacak.
2-M.Pektemek'in olmayışı sahaya tek forvet çıkılacağına işaret. Çünkü hiçbir hoca kulübede hamle hakkını golcü-forvet olmadan planlamaz. Yani muhtemelen Gomez ile başlayıp, yanında Cenk'i oturtacak. Ya da tersi.
3- Bundan önce yedek listede hiçbir zaman stoper oyuncusu olmuyordu. Şenol hoca bu durumu, olası bir ihtiyaçta Tosic'i stopere kaydırıp onun yerine bir sol bek ile hep maçları planlamıştı. Bu maçta ise ilk kez Miloseviç ilk 18'de. Bu demek oluyor ki hoca maçı kopardıktan sonra, son çeyrekte Fernandao hamlesi yapacak bir Fenerbahçe karşısında bu kartı oynayacak gibi geldi bana.

Bu duruma göre sanki başlangıç 11'i;

Tolga - Beck - Rhodolfo - Ersan - Tosic
Atiba - Oğuzhan - Sosa
G.Töre - Gomez - Olcay

Yedek kulübesi ise tahminimce;
Günay - Serdar - Milosevic - İsmail
Necip - Quaresma - Cenk

olur gibi.

beagle dedi ki...

@james
Zaten konu hakkına yazılmamış bir yan kalmadı ama tezler çatışıyor bu noktada.

1- Töre'yi hücuma yaklaştırsan da gol ortalaması 0.1. Stoper kadar gol atıyor. Yani eldeki oyuncularla her zaman 4-5-1 oynuyoruz. Bir itirazım da aslında Atiba'ya. Hücumda olmadığından tek işi çapa misali savunma olduğundan efektif olarak 5-4-1 oynuyoruz.

2- Madde 1 elde olduğunda aynen @BJK4EVER'ın dediği gibi tek forvetimiz rakip kasap stoperler arasında yapayalnız kalıyor. Dayak yemekten topu itecek gücü ve motivasyonu kalmıyor. Geçen yılın ikinci yarısında Demba Ba'nın isteksizliğine ve son GS maçında kankası Sow şampiyon olsun diye motive olunca nasıl bambaşka oynayabildiğine bakabilirsin.

3- 60-70 de ikinci forveti sahaya sürdüğünde o günkü form durumlarına göre birkaç oyuncun fiziken bitmiş, skor kopmuş gitmiş yada sarı ve kırmızı kartlardan adamlara dokunamaz hale gelmiş olabiliriz ki genelde ikinci forveti bu haldeyken sürüyoruz.
Mevcut kadromuz, FB'nin o kanat tehditlerine karşı maçı 15-20 dakika bile kontrol altında tutamayacaktır.

4- Önemli bir itirazım da Sosa'nın savunma katkısı hikayesine. Savunmaya katkı verdiği dakikalarda forvetten o kadar uzaklaşıyor ki, cezaalanına girmeden maçı tamamlıyor. Ayrıca Cenk ve Gomez'e Almeida muamelesi de yapmamak lazım. Biraz taktik çalışma ile takım savunmasına katkıda bulunabilecek fizik ve mentalitedeler.

5- Son olarak örnekler. 2009 kupa finali. Holosko-Bobo ikilisi ve arkadan Tello, Yusuf destekli maçta sağlam ezmiştik. Ayrıca GS'nin Baros-Elmander ikilisi ile feneri düzlediği maç da örnektir. Feneri yeneceksen kendi oyununnu oynayacaksın. Onların oyununu oynarsan yetenek, çirkeflik ve hakem onlardan yana...

BJK4EVER dedi ki...

Ya mesele Molde'nin tek forvet cikmasi degil ki. Adamlar korkmuyor, ofansif oynuyor, ileride cogaliyor. Biz Atiba-Necip'le cikinca zaten kendiliginden mesaji verip kendi psikolojimizi bozuyoruz. 4-3-3'u ileride cogalabileceksek ve ofansif dusunebileceksek oynayalim. Ama obur turlu olmuyor iste. Her rakip de Mersin veya Antep degil bu kadar berbat olsun, biraz diri bir takim (Gencler) cikti, zorlandik iste. Erken golu bir sekilde bulamayinca, rakip biraz sert olunca siniyoruz iste hala. Bu takimin ofansif mentaliteye kavusmasi icin cift forvet oynamasi lazim. Son 10 derbinin tamaminda 433'le ciktik. Cogu derbide kazanmamiz gereken maclardi, kac tanesini kazandik? Hatta onu gectim kac net pozisyon urettik su son hicbir onemi olmayan GS macini cikarirsak? Istatistikler rezalet. 433 ve defansif mentaliteye varim, ama 6 puan ondeysek ve deplasmanda FB ile oynuyorsak varim. Kagit uzerinde bir ic saha macina cikiyoruz ve kazandigimiz takdirde lider olacagimiz bir macta, rakibimizin kadrosu hic oturmamisken ve Nani haric hicbir yildizi hazir degilken bir zahmet galibiyeti dusunelim be abi. Bu korkak abuk subuk mentaliteye sahip taraftarin hala var olmasi uzucu. Bu kafayla harbiden sampiyon falan olamayiz biz.

ideal 11 dedi ki...

bjk4ever

yalnız atladığın bir nokta var.fener molde maçında avrupa kupası maçı olduğundan 9 faulle oynadı.haliyle onlar çok rahat çıktılar.

bu maçta fenerin 20+ faul yapacağını tahmin ediyorum.bu bir avrupa maçı değil.süper lig maçı .süper ligde fenerin son 7-8 senedir derbilerde antifutbol oynadığını ve buna hakemlerin izin verdiğini unutmamak lazım.

haliyle antifutbola göre bir strateji çizilmeli.necip-atiba ikilisi ile çıkmazsa şenol hoca intihar eder.net

ha hakem tıpkı bir avrupa maçı gibi sarı kartlarını erken çıkarırsa durumlar değişir.

beşiktaş neden derbi kazamıyor.çünkü derbi stratejisi farklı bu ülkede.kör dövüşüne hazırlıklı olmakta fayda var

BJK4EVER dedi ki...

Evet, o konuda haklisin. Ama buna saha icinde reaksiyon vermek de bizim elimizde. 1 sert faul yaptiklari anda 10 kisi hakemin ustune cullanacaksin, baski kuracaksin ki 2. pozisyonda mecburen bassin sariyi. Biz bunu beceremiyoruz maalesef. Hakemler sahada sinen, ezik takimlara cok daha acimasiz davraniyor. Belozoglu, Melo gibi tiplarin kart gormemesi tesaduf mu? Sertlikse hakeme cullanacaksin, ayrica sertlige de serlikle karsilik vereceksin. Hakem faullere izin veriyor diye futbol stratejimizi mi degistirelim?

yilmaz dedi ki...

4-4-2 ya da 4-3-3 ya da 4-5-1. Bence dizilişlere çok takılmamak lazım. Beşiktaş'ın ideal kadrosunda zaten hücum meziyetleri olan 5 oyuncu var. Sosa - ozzie - töre- olcay- gomez. Bu oyunculardan 2'si ligi 10+ gol üzeri bitirme potansiyeli olan oyuncular (gomez + olcay). Yani dizilişten bağımsız biz zaten iki golcü + 3 gol hazırlayıcı ile oynuyoruz. Cenk de oyun durumuna göre bu oyunculardan olcay ya da gomez'î yedekliyor. Töre Sosa ya da Ozzie'yi yedeklediğinde takımın hücuma taşınması uzun toplara kalıyor. Bu da bizim takımın tarzı olmadığını 4-5 yıldır çok net biliyoruz. Burada sıkıntı Olcay yerine Frei ve Quaresma oynadığında ortaya çıkıyor. Frei aslında ceza sahası koşusu yapabilen bir oyuncu ama ne hikmetse uzun süre görev aldığı maçlarda inanılmaz kötü oynuyor. Sanki daha çok kontra oyuncusu olarak devam edecek gibi kariyeri. Quaresma'nın da bu takımdaki tek yeri Töre'nin yedekliği. Ya da sıkışan maçlarda ekstra şut ve dripling yeteneğine güvenilerek bir hamle oyuncusu olabilir.

Bi deeeee

Yenicez ulan bu akşam

beagle dedi ki...

Dakika itibariyle zaten kim oynarsa oynasın. Yılmaz'ı kızdırmadan ifade edeyimki "Ooooo, bir manitam olsaaaa... Saçları sarı olsa, fenerbahçeli olsa, maçtan sonra Kartal olsaaa!!! :)

Basar dedi ki...

Kadro iyi. 4-4-2 alismadigimiz, denediğimizde de fazla tutmayan bir sistem. Kanatlarımız 4-4-2 kanadı degil.

Alırız ama zor olur

Massaro dedi ki...

Einstein'in sozu var, "ayni seyi tekrarlayip, farkli sonuclar beklemek deliliktir",

Cikan kadroya bakiyorum, 3-4 senedir cikan kadro, SErdar gitmis Beck gelmis, Motta'dan daha az teknik Tosic gelmis. Olcay yine kadroda. yani 4 yildir oldugu gibi yine fener'in domine ettigi bir mac bekleyecegiz, berabere bitebilir, Olcay'in son dakika golu gibi bala bir galibeyt alabiliriz

AMA

yine ezik oynayacagiz gibime geliyor, bir Necip eksik, bir orada biraz daha cesur davranilip Oguzhan konulmus. , Beck, Tosic, Olcay ile cikiyorsan bunun anlami defans onceligim demektir. O zaman fener gibi takima anca kontradan atabilirsin ki Gomez sprinter bir golcu degil, Gomez baski kurmus, beklerin rakip ceza sahasina park etmis takimin forvetidir.

Pek umutlu degilim acikcasi, Quaresma ve Ismail olmadan kafa kafaya oynayabilecegimizi sanmiyorum.

Flaming Buzz dedi ki...

2 - 0 ken yazalım, yine s.k gibi oynuyoruz korkak korkak. bu arada ilk gol ofsayt galiba

BJK4EVER dedi ki...

Ilk yari sonunda verilmeyen sariya niye kimse itiraz etmiyor? Orospu cocugu ridvan da kjaerin kendi kalesine attigi gol ofsayt diyor. Kesilen ofsayttan verilmeyen sarilardan bahsetmiyor ama. Su pisligin yuzunu morartmak icin kazanalim ulan.

Massaro dedi ki...

skor yaniltmasin, 3-0 da olabilirdi ama berbat oynuyoruz. Ilk 20 dakika topla oynama %65 falandi, fener ezdi gecti bizi. Sansa bir duran top, Kjaier'in kendi kalesine golu, sonra ikinci bir duran ikinci gol. Hic top oynamadan one gecmistik 2-0 ama Tosic ve Beck tahmin ettigim gibi 0 katki veriyorlardi, ama yaniltilar, cok buyuk yanildim.

Tosic olmayan topa attigi muthis ucan kafa ile eksi katki vermeyi basladi. Bir Tosic-Beck ikilisine bakiyorum, hucumda yoklar, defansta yoklar, bir Sener-Caner'e bakiyorum.

FB'nin hocasi isi bilse ilk yari 3-0 olmustuk, adam van persie'yi kesmis, anadolu topcusu Fernandao'yu koymus, 3 tane net kacirdi ilk yari.

Futbolun sansi bizden yana, Markovic midir nedir onun sakatlanmasi da isimize geldi.

Ekrem35 dedi ki...

Oynadığımız oyun ile ilk yarıyı önde bitirmemiz çok büyük oranda şans. Herkes bunun farkında burda umarım şenol hocamız da farkındadır da ikinci yarı bu oyunu düzeltebiliriz.

Flaming Buzz dedi ki...

kötü olmamızın sebebi ne yazık ki Oğuzhan, bir pozisyonda sosa ile oğuzhan adamı kim kovalıcak diye birbirleriyle dalaştılar. orta sahada kesinlikle caydırıcı değiliz. adamlar çok kolay geçtiler orta sahayı. bu maç böyle bitmez.

teahead dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
teahead dedi ki...

tipik besiktas yine sahada.yazık cok yazık

kokocambo dedi ki...

İKİ SENEDİR ERSAN ADLI KAZMA YÜZÜNDEN KALP RİTMİM BOZULUYOR DERKEN GOL GELDİ BEEE!!!!

SIRF SOL AYAKLI STOPER DİYE BU EZİYET NİYE???? YIRTIN ŞUNUN SÖZLEŞMESİNİ!!

Massaro dedi ki...

kotu oynadik, ama skor onemli. Bilic enkazinin ardindan, moral olarak canlanmak icin oyunu cok takmamali.
2. gol direk Olcay'in hediyesi, sacma sapan bir top kaybi, sonra Ersan'in durdurmasi. hakem duzgun olsa Ersani atardi orada.

Gomez de klasini gosterdi, bu ligin RVP ile beraber en net golcusudur.

beagle dedi ki...

Kötü oynadığımız maçı kazandıracak golcümüz var artık. :)
Sosa diyonuz da ne halt ediyor bu sosa bilmiyorum. Cenk oynasa iki üç şut çekerdi en azından.

Neyse Face'e japon bayrağımı çektim. Unutmayın siz de çekin

Ekrem35 dedi ki...

İki yıldır iyi oynayıp tek derbi kazanamadık bu sefer de kötü oynayarak kazandık. Mario gomez'in golden önce alves'i alt edişi bir harikaydı. Töre 2.haftadan sonra formunu arttırmaya devam ediyor.
Ayrıca bir sorum var; kenarda gösterilen yerde ısınmayan ve ısrarla bunu yapmaya devam eden dünya yıldızına 4.hakemin kart gösterme veya hakemi uyarıp onun kart göstermesini sağlama durumu yok mu?

Basar dedi ki...

Bu maçın Özeti şudur:

Take a look at @moldefkDUTCH's Tweet: https://twitter.com/moldefkDUTCH/status/644589233144000514?s=08

Basar dedi ki...

Resmen dayak yedik! Iyi oynayamamamizin bir sebebi fenerin surekli faul yapmasıydı. Persie çizgide yan hakemle koştu kart çıkmadı, Nani atılmadı (klasik fuck off çekti), Şener'e kart çıkmadı, Gökhan'ın pozisyonu ofsaytla kesildi, penaltımız verilmedi... Ötesi yok! fener ağlıyor da ağlıyor!

Basar dedi ki...

Beck dev oynadı. Adamın pozisyon bilgisi üst duzey. Almanlar candır!

Armagan dedi ki...

Maçın kazananı Gomez & Güneş.
2 taraf da kötü oyun oynadı ayrıca,kalite beklediğimin çok altındaydı.

Adsız dedi ki...

Öncelikle, özellikle ilk yarı mahkum oynanmasının temel nedeni orta sahadaki büyük boşluktu. Maçtan önce Cenk-Gomez ikilisini düşünenler vardı, böyle çıksaydık neler olurdu bilinmez. Denilebilir ki orta alanda çok pas mı yaptık; Sosa’nın bu maçta da tekrarladığı derbilerde yarıya düşen hücum performansını biliyoruz ama Oğuzhan bunun çok ötesinde tamamen kayboldu. Bugün hücumda bir yığın yanlış pas tercihleri yapmasının dışında defansif anlamda da yok gibiydi. Teke tekte dripling bile denemedi adam. Teknik ekip ve taraftar kendisine güvenmeye başlamışken bu halde oynaması çok garip. Atiba yine kendisinden bekleneni yerine getirdi. Bu defa biraz daha fazla hücuma çıktı. Etkinliği tartışılır, önemli olan rakibin dengesini bozmasıydı.

Savunmada Rhodolfo ve Beck inanılmaz oynadılar. Özellikle Rhodolfo’da nasıl bir oyun görüşü varsa, neredeyse her zaman topun atıldığı yerde olmayı başarabildi. Vücudunu da, hamlelerini de iyi kullanıyor bu eleman. Ersan ve Tosic de inanılmaz oynadı, ama ters yönde. Tosic 60’dan sonra biraz toparlandı ama asla bir Beck kadar değildi. Maça İsmail ile başlanmasını savunanlar ise oyuna girdikten sonra ne garabet işler yaptığını umarım görmüştür. Mesele nerede oynadığı da değil, bir oyuncu üzerine gelen topa dokunup rakibe pozisyon hazırlamayı kaç kere yapabilir, sorusuna yanıt gibiydi. Özetle eldekilere rağmen maalesef İsmail’e yer yok.

Olcay orta alandaki yetersiz pas trafiği nedeniyle ceza alanına çıkışlar yapamadı. Hocanın yerine Q17’yi almamasının ise 2 nedeni vardı, rakipten dönecek toplarla hızlı çıkma işleri ve ilerde yaptığı pres. Töre 3. gol haricinde çok gereksiz işlere girdi. Sosa-Oğuzhan-Beck kendisine top atıp koştuğunda topu eveleyip yavaşlatma işini çok seviyor. Oysa yapması gereken tek şey basit düşünmek. Gollerse tam Gomez’lik oldu. Yine de pas işlerini biraz düzeltmesi lazım.

Pereira çok gereksiz bir iş yapıp istim üstündeki RVP yerine Fernandao ile maça çıktı. Bizim açımızdan iyi yaptı orası ayrı. Adamım Kjaer ise beni yine utandırmadı ve güzel işler yaptı. FB’deki en büyük yapısal sorun, orta alan dışındaki her bölgede alan dağılımı yapamamaları. Orta alanda yapabilmeleri ise birlikte oynamaya alışmış Topal-Meireles ile Ozan Tufan’ın her türlü boşluğa dalarım formatında olması. Gerçi bu şekilde pili çabuk bitti, biraz düşünerek oynamaya alışması lazım. Bu alan eksikliği defansta ve hücumda bas bas bağırıyor. Mesela sen ortayı domine edip yaldır yaldır geliyorsun, sonra hücumda yapabildiğin hamleler sadece sağdan soldan akan kanatlara, o da alan boşken top atmak ya da arkaya atılan yüksek toplarla gol beklemek. Dert 10 numara eksikliği değil, belki henüz tam takım formatına giremedikleri için ezbere oynanması. Defansta ise herkes kafasına göre oynuyor. Geçen haftaki performansından sonra Markovic'in çok iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyordum, artık sadece "eh iyi işte" şeklinde düşünmeye başladım. Evet bir pozisyonda tek başına yaldırıp geldi ve Fernandao'nun zamanlama hatası nedeniyle gol olmadı, fakat bunun dışında sahada ipimle kuşağım tadında takıldı adam. Yeteneğin varken bunu kullanmayacak işler yapıyorsan daha kötü bana göre.

RVP’nin kalitesi ayrı ama mental olayı evlat olsa sevilecek gibi değil. Bu ne artizlik kardeşim. Sen yan hakemin koşu alanına geçip ısınmaya başlıyorsun, üstüne 3 ayrı sıfattaki saha görevlilerinden sırayla uyarı alıyorsun, sonra yine ısrarla hayır ben burada koşacağım diyorsun. Buna devam edebilmesi ise gerçekten komik ötesi oldu. Orada 4. hakem de uyardı; baktı devam ediyor, açarsın mikrofonu maçın hakemine söylersin o da gelip basar kartı. Özellikle şu konu sinir bozucu: Premier Lig'de yapmıyorsun çünkü yapamayacağını biliyorsun. E o zaman nedir bu garabet ve nerede Dutch ciddiyeti?

Hakem ne şiş yansın ne kebap tadında maç bitirdi. Yardımcılarıyla birlikte her iki taraf için de çok hata yaptı.

Netçede kötü oynarken kazanmak önemli.

Günün sözü:

“biz daha önce hakemler hakkında hiç konuşmadık”

beagle dedi ki...

Ya James 4-5-1 de elimizdeki 10 numaralar bir halta yaramadığını naklen gösterdi. Bundan kötü ne olacaktı? Bir ara %70-30 a gidiyordu topa sahip olma oranı.

4-4-2 deyince yeni dönem Beşiktaşlılar korkuyor. 4-4-1-1 diyelim o zaman. Cenk Pektemekten daha iyi oyuncu. Az bir taktik çalışma sonrası çok iyi olur, ve Gomez'in indireceği toplara çakar. Ama hadi stiline itiraz ediyorsanız Pektemeği "Second Striker" olarak koyarsın. Hayvan gibi hücum pres yapar, geçen sene Demba ba'ya goller attırdıysa, Gomez'i kral yapar.

Bu maç bir daha gösterdi ki elimizdeki tek üstünlük Gomez artı Cenk Tosun. Fener'in elinde olsa ve ikinci yarı Van Persie, Cenk Tosun gibi bir ikiliye dönse ne olurduk acaba. Nani bu maç oynamasa ne farkederdi?

Pek de formda olmadıkları bir maçta Gökhan ve Oğuzhan gol yarattılar. Atiba Beck Rodolfo görev yaptı. Olcay, Tolga Eh işte. Gomez ise çaktı. Oynatmadıklarımızdan adam gibi kim var? şüphesiz Tosun ve Belki Miloseviç... Önce iyi ve işe yarayan futbolcularımızı koyup bir kadro oluşturmak lazım. Şunun gibi

Tolga
Beck Rodolfo Milo(?) Çöp(Mecburen Tosiç)
Olcay(sağda), Atiba, Oğuzhan, Töre
Cenk
Gomez

Ayrıca oyunda olduğu 10 dakikada İsmail'i niye oynatmamamız gerektiği konusunda tekrar fikir sahibi oldum. Tosiç 3-5 tane daha da atsa, İsmail yedek kalır.

Adsız dedi ki...

@beagle

Olay da bu zaten. Elindeki kaleleri fil gibi oynatamazsın. Kırık da dökük de oynasalar kale formatında oynayacak adamları oyuna sürersin. Bu maçta Oğuzhan-Sosa kötü olur, haftaya döktürürler, vs. Bu konu transfer sezonu konusu ve tonlarca yazıldı ki orta alana transfer de transfer. Amma velakin rakip ortayı domine etmişken oradan bir oyuncu daha çıkarıp golcüye yakın oynatmanın hata olacağı herhalde en güzel bu maçta görülürdü. Çünkü FB'nin tek iş yapan bölgesi orası zaten. Kötü oynamak başka bir şey, eksik olmak başka. Töre aldıklarını boşa harcadı ama Meireles2in sağa çekmesinin de etkisiyle Olcay ve Gomez top alamadı, Cenk olsaydı ne yapacaktık? Markovic'in bir defa yaptığını en az 5 defa yapması gerekirdi ki bir anlamı olsun. Ayrıca attığımız gollerin ikisinin duran toptan, sonuncusunun ise artık öne çıkmaya başlayan rakip sayesinde atıldığı barizken bir de.

Tosic ve Motta hata yapıyor, ama İsmail onun ötesinde. Hata yapabilmesi için önce oyunda olması lazım.

Mete dedi ki...

2-0 dan yakalanıp tekrar öne geçmek -ki son 2 küsür yılda yaşanmışlıklar da varken - eyvah yine mi kaybediyoruz demeden ayağa kalkmak kaydadeğer bir durum.
Şenol hocanın bence oyuncu değişiklikleri mantıklıydı. Teşhisi hem Necip, hem de İsmail de doğru koydu. Ancak İsmail neden bu takımda olmayacağını bir kez daha gösterdi. Ayrıca maçın hiçbir dakikasında Quaresma'nın ihtiyaç duyulacağı seyir gerçekleşmedi ki onu da oyuna almamak da doğru karar verdi.
Tosic'in pozisyonunun tekrarını izledim. Biraz şansız bir pozisyon. O topu geldiği yöne gönderecekken yandan Kjaaer'in darbesiyle pozisyonu bozuluyor. Olabilir böyle şansızlıklar. Bence ısrarla penaltı yaptırandan evladır.

Basar dedi ki...

James Rodolfo ilk yarıda Fernandao'yu sürekli kaçırdı. Oyun görüşü iyi olabilir ama Fernandao Gününde olsaydı macı kaybederdik muhtemelen

yilmaz dedi ki...

2 senedir, 1-2 derbi hariç hiç birini kaybedecek kadar oynamamıştık. Ne tür abukluklar olduğunu biliyoruz. Bu sefer de kötü oynayarak, mahkum oynayarak kazandık. Bence kalıcı başarı için bunun gibi bir kaç tane daha ızdırap çekeceğimiz maç olacak.

Ooooh sefam olsun. Erman'ı da stüdyoya tuvalet kağıdıyla çıkarttık ya la :D

Yorum Gönder

Ara