.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Sturm Graz maçı notları

Hızlı hızlı, tiviklermiş gibi aklıma gelenleri yazayım, alttaki postun yorumları da şişmişti biraz rahatlık olur:

- Malûmu ilâm: Beşiktaş'ın ihtiyacı olan oyuncu net bir ortasaha. Ya da Atiba'yı Matrix'e kaçırıp dikine oynama inisiyatifi yükleyebiliriz ama o zor iş.

- Cenk'in yediği iki gol de kendine yakışır türden hakikaten. Hadi hazırlık maçı diye konsantre olamadı diyelim ama yani kaç senedir konsantre olamıyor sayamadım ben. Yabancı kaleci 1., Günay 2. kaleci olmalı bence hâlâ, belki Şenol Güneş bunları erken görür de hatanın bir yerlerinden döneriz.

- Hücum organizasyonlarına Şenol Güneş imzası atılmaya başlanmış. Direkt oyun, oyuncuların oyuncunun ayağına değil, oyuncunun olması gereken yere pas atması vs. güzel sinyaller. Daha takımda doğal bir form/kimya sıkıntısı var ama ileride güzel olacak bu iş, o ışık var.

- Hocanın ileri uçtaki eşlemelerine bakınca (Kerim-Olcay, Kerim-Gökhan değişikliği), Quaresma'nın rolünün ne olacağı konusunda aklıma tilkiler, kurtlar doluşuyor ama neyse bakalım...

- Sosa sahadaki en akıllı oyuncu Beşiktaş adına. Sosa'nın en akıllı oyuncu olduğu bir takım sınıf atlayamaz. Sosa'nın ikinci en akıllı oyuncu olması lâzım en fazla. Gene dönüp dolaşıp ya bitirici/tecrübeli forvet, ya da sağlam ortasaha konusuna geliyoruz ki gene sıkıntı basıyor.

- İsmail'e 6.5 milyon Euro vermişti Demirören. Tabata'ya da 8. Unuttuysanız hatırlatayım dedim.

- İlk hazırlık maçından karalar bağlamaya gerek yok, yapılana değil yapılmaya çalışılana daha çok bakmalı bu maçlarda. Didik didik etmek manasız olabilir ama aklıma takılan olumlu şeyler de yok şimdi n'apayım.

- Kaleci ve ortasaha transferi yapılmazsa Quaresma'yı ıslıklayalım derim ben.

222 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 222   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

Takımda bir futbol direktörünün olmaması konusu ciddi anlamda sırıtıyor (futbolcuların kulaklarını çekecek “menajer”lerden bahsetmiyorum tabii). Özen'i gönderirken ne düşündüler bilmiyorum ama adam mevcut mali şartlarda yabancı sınırlaması varken görevdeydi ve ne işler yaptığı bugün satılan oyuncular ve talibi bulunanlarla bir gösterge olarak net bir şekilde görüldü. Yokluğu ve Bilic'in konsantrasyonunun da eksikliği nedeniyle yerli oyuncularla yapılan yüksek bedelli sözleşmelerin sıkıntılarını kadroyu şekillendiremeyerek ödüyoruz. Üstüne Başkanın Q7 hamlesiyle o bölgeye başka transfer olmayacak demesi, Tolgay'ın sakatlanması ama yine ve yeniden o bölge için ağırdan almalar ve golcü bölgesi için de isim peşinde koşulması vs derken çok acayip bir sezon bizi bekliyor.

İsteyen dinazor desin. Ama benim için sol kanatta Sako’nun olduğu ve golcü olarak da N’doye’nin bulunduğu bir takım, ortanın ortasında Sosa’nın yanına gelecek bir Cambiasso ile çok daha etkin, tereddütlerimin en aza indiği bir sezonu yaşatacak halde olurdu. Çünkü gerçekten takım gibi takım olurdu.

BJK4EVER dedi ki...

Rezalet bir macti, ama karalar baglamaya gerek yok. Takimin fiziksel olarak dipte oldugu cok barizdi, o yuzden 1-2 hafta daha gecmesini beklemek gerekir.
Onun disinda ilk 11, dizilis vs bende kocaman bir umutsuzluk yaratti. Yine tek forvet ve o forvet ustelik Mustafa. Ama insallah bu gecicidir diyorum ve geciyorum. Diger maclari beklemekte fayda var.
Yeni transferlerden Beck ve Tosic gayet kotuydu, hem ofansif hem defansif olarak. Arti olarak Tosic baya kilolu gibi geldi, Antep'te tig gibi oyuncuydu.
Frei hazirlik macinda bile yeteneklerini gosterdi, Senol Gunes umarim kendisinden bir Volkan Sen, Alanzinho yaratabilir.
Kaleci eksikliginin ilk mactan bu kadar net yuzumuze carpmasi da iyi oldu aslinda, ama bu ekonomik zorluklarda ve Tolgay sakatlanmisken bir de kaleci icin butce ortaya cikar mi bilemiyorum. Isimiz zor.

ne olur su çöpleri göndersinler artık antrenmanda bile görmek istemiyorum şunları biz büyük takımız diyorsak eğer çöplerden kurtulmalıyız.dün oynayanlardan (cenk,pektemek,ersan,serdar,necip,ismail)allah askına ne işi var bunların hala bu takımda bir de hocada hazırlık macına bunlarla cıkmış.

şenol hocam sen yapma bari kac senedir izlediğin adamlar bu çöpler, daha ne hazırlığı ne denemesi?

yeter kardeşim bu yetersiz bakiye adamlarla yarışamıyoruz işte sallayın gitsin yeter yaa

Coolio dedi ki...

yalvarırım artık bir kişi daha gelip Cenk potansiyelli kaleci, yok yetenekli kaleci, ona şans verilsin demesin.. resmen gına geldi.. futbol bilgim hiçbirinizden fazla değildir ama daha 3 sene önce bu adamın olmayacağını ben gördüm, siz niye göremiyorsunuz? ve de çabuk oyuncu silen, tez canlı biri de değilimdir yani. İkinci, üçüncü kaleci olarak da kalmasın. A2'den koy birini o yetişsin.

Mustafa Pektemek için de hala Şenol Hoca'nın da eli değisin belki bişey olur diyenler var. Lütfen arkadaşlar. Kazmalıkların, beceriksizliklerin, akılsızlıkların sınırlarını zorluyoruz bu oyuncularla.

İsmail ise 4 sene önce olmayacağının mesajını vermişti. Ama ülkedeki sol bek eksikliğinden dolayı yer buldu. Neyseki onu savunan taraftar sayısı yok denecek kadar azda bir de onun tartışmasını yaşamıyoruz. Hoş amaç zaten tartışmak, görüş alışverişinde bulunmak.

BJK4EVER dedi ki...

O oyunculara degil, onu oynatan antrenorlere kizmak lazim.
O oyuncular normal sartlar altinda 3. 4. tercih bu kadroda, ama senin hocan onlari 1. tercih yaparsan kufur yer.

Cenk normalde Gunay'dan sonra 2. kaleci (aslinda yabanci kaleci mutlak gelmeli ama neyse).
Ismail Motta ve Tosic'ten sonra 3. oyuncu.
Necip Atiba, Veli, Tolgay, Oguzhan'dan sonra 5. adam.
Mustafa ise Cenk ve Omer'den sonra 3. adam.

Bu oyunculari rotasyonda onde tutanlar antrenorler, normal sartlar altinda kadronun kilit oyunculari degil, tamamen yedekler (rotasyon oyuncusu bile degil).

Armagan dedi ki...

-cenk,ömer oynamadı?(cenk zaten kadroda yokmuş galiba :/,maçta oynamayan tek adamın ömer olması peki?)
olumsuz-necip'in her zamanki gibi top ayağına takılıyor,pektemek zaten olan 1-2 pozisyonu "harcadı",ersan'ın çok gereksiz faulüyle 2. golü yedik.
-hücumda organizasyon falan göremedim,boşa pas atılması temel olaylar,hızlı hücuma muhammed değişikliğine kadar(dk.78) çıkamadık,ilk kornerimizi 40.dk da attık sanırsam.bu seviyede organize atak görememek cidden çok üzücü,olay isimlerle olmuyor.devamlı geriden oyun kurmaya çalıştık,zaten 1. yarı hiç yıkılamadık rakip sahaya,saçmasapan top kayıplarıyla 40-50 metre geriye koşmak zorunda kaldık devamlı.(bir ara loop oldu,necip kaptırır beck kovalar :( ) hücum yapamamak savunmayı yoruyor bu kesin!
-günay'ı cenk'e kesinlikle tercih ederim,yavaş olması(tolga gibi) gole neden oluyordu ve ayrıca geriden attığı toplar etkili olamadı(yine tolga gibi)

olumlu-milosevic,beck,tosic var olan "çöpler"in üstünde seviyedeler.serdar ve motta'yı yedeğe göndermek en azından 4-5 gol artışa neden olacak bence.(unutmadan motta da necipgillerden,topla çok oynuyor)
-oğuzhan'da gelişme var,belki hoca 4-3-2-1 oynatır da,arkadaki 3lüden biri olur.
-gençler harika,muhammed'in oyuna katkısı ilk dakikadan hissedildi,80 dk dikine oynamayan takımı ileri taşıdı.

çok şey mi istiyorum bilmem ama tek topla organize hücum eden bir takım görmek istiyorum(lucescu'nun shaktar'ını anmak istedim),biz de bu kapasite var ama artık bunu ortaya koymalı.şenol hocanın 1 aylık süresi var düz hesap,umarım biraz adam eder takımı.

box to box orta saha(satın alma opsiyonlu kiralık olabilir), hareketli,hızlı,top kontrolü iyi forvet ve belki tolga veya cenk'e talip çıkarsa(bir umut),oyunu yönlendirebilen hızlı bir kaleci...(q7 alında da sol kanat hala soru işareti format üzerinde)(bu arada olcay'ı da gördük, o top kontrolüyle benim gözümde necipgillerden,rotasyon oyuncusu olacak zaten)

EC dedi ki...

diger takimlar Futbol Menejeriyle yururken, bunu gecen yillarda baslatan bizim futbol menejersiz olusu tuhaf! yoneticilerin kendi reklamlari icin Onder Ozen I harcayislari unutulmaz ve Ozen in yaptiklari da ortada.. bir an once kulube geri kazandirilip Senol Gunes ile Beyin Firtinasi Olusumuna baslamali bence..

Ismail ve Tabata zamaninda TupKafa nin karsi kulup baskani ile "kara para aklama" operasonu cercevesinde 15 Mil Euro yu bulan kucuk bir hediyesiydi kulube.. bugun serbest birak kimse bedava bile almaz Ismail i. Tabata yi da zaten Katarlayacagiz diye epey ugrasmistik..

Pektemek de bi zahmet jubile yapsin, Senol Gunes bize gostermek ve olmayacagini bir kez daha ispatlamak icin boyle bir takimla cikti..

ilk mac, uyumsuzluk ve kondisyonsuzluk normal..

yanarim yanarim, Quaresma okuzunu bedava yollayip, ustune para vererek 4-5 mil Euro geri alisimiza yanarim.. bu Q7 diye bagiran cocuklar daha 5ci macta Q7 ye kufur etmeye de baslarlar...

Salak Yonetim!

Git Afrika dan 18 - 20 yasinda genc getir cok daha ucuza bu Q7 den daha fazla verim alirdin ve tekrar satabilirdin..

turkkant dedi ki...

Transferler henüz net değil ama iyi bir santrafor aldığımızı varsayarsak görünen üç sorun var:

1. Tipik stoper eşleşmesi genelde, biri yüksek ve sezgili, diğeri çabuk ve hamleli olur. Rhodolfo ile kim eşleşecek? Eldeki ikinci en iyi stoper Franco, ama onun da hamle ve çabukluk sorunu var.

2. Shelby'nin dediği gibi Atiba "form değiştirmeyecekse", bu takımın geriden ayağı temiz, Obi Mikel-İnler tarzı bir adama ihtiyacı var. Tolgay öncesinde de gerekliydi, sonrasında da gerekli.

3. Kaleci, kaleci, kaleci... Ama işte sözleşmesi biten Cenk'le yok vermek yerine, 4 ay önce 1 m. eurodan 4 yıllık sözleşme yaptın. Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım! O paraya 2-3 daha ekler gayet üst seviye bir kaleci alırdın.

yilmaz dedi ki...

daha birinci maçtan "çöp" geyikleri başladı. Ben anlamıyorum arkadaş, iyi ya da kötü hiç bir art niyeti olmadan, formaya, takıma, arkadaşlarına, rakibe, hakeme, teknik direktörüne, yöneticisine en ufak bir saygısızlık etmeyen oyunculara nasıl bu kadar rahat hakaret ediyorsunuz, gerçekten anlamıyorum.

İşin performans kısmında değilim, bu oyuncuların yetersiz olduğunu, gönderilmesi gerektiğini söylemek çok normal yorumlar.

Coolio dedi ki...

ben yukarıdaki yorumlarda "çöp" haricinde bir hakaret görmedim. çöp'ün ne kadar hakaret olduğu da tartışılır. Başka bir post'taki yorumlara dayanarak hakaret edildiğini söylüyorsan onu bilemem.

burada bu futbolcular elbette silah zoruyla oynamıyorlar. buradaki tepki aslında BJK4EVER'in dediği gibi antranöre, hatta ona da değil direk yönetime. Transferleri yönetim yaptığı için bu oyuncuları zam yaparak takımda tutan, yerlerine daha iyi alternatifler sunmayan yönetimedir bu laflar. ve bu laflar hakaret seviyesinde değiller zannımca.

planck dedi ki...

maçın özetlerinden anladığım tek şey atak yapamadığımız ki çeşitli nedenleri olabilir ve cenkin satılması, kiralanması gerekliliği. maaşının yarını da ödesek bi yere gönderelim, yeterki kadroda kalıp kafaları karıştırmasın. belki hakan arıkan gibi düzenli oynadığı zaman bazı kusurları törpülenir. ama bunu bizim takımdayken denemeleyim lütfen.

q7 transferinin tribünlere oynadığı net ama kongre için olmadığı da net bence. benim tahminim amaç gökhanın satılma ihtimaline karşı sağ kanadı garantiye almak ve seneye 3e 4e çine katara abd'ye satmak. damba transferinden stad yapmış kadar zevk aldığını tahmin ediyorum ormanın. n'doye yi unutup gomez peşinde koşma motivasyonlarından biri yine bu olabilir. gökhan giderse macaroğlanı alırız zati herhalde.

bence golcü transferinden sonra ortasahadan önce kaleci bakmak lazım. ortasahadan daha önemli gibi geliyor bana. farklı kurgular, pozisyonlardaki ufak rötuşlarla ortasaha yamanabilir belki ama kale öyle değil malesef.

geyik diyen arkadaşa seslenıyorum. bu düşüncelerimizin bu maç özelinde olmadığını anlamamış herhalde.

o bahsettiğimiz adamların "kaç yıldır bu takımda olduğunu tek tek yazmamıza gerek yok herhalde" sahada beşiktaş forması (hala)giyiyor olması geyiğin kralıdır.bilmem anlatabildim mi?

ozkankaya35 dedi ki...

Rahat olun.sadecee salakca yönetiliyoruz...daha iyisine talipte yok...cok seyi degistirmemiz gerekiyor, korkarim

Adsız dedi ki...

Mevcut seviyelerine girmeden (bu seviye hepsinde farklı çünkü) bana göre bireysel ve takım oyunu bağlamında pozitif gelişme yönünde değişmesi çok zor görünen oyuncular; elbette amatörlükle noksan futbol bilgim çerçevesinde kişisel görüşlerimdir:

Cenk Gönen, Tolga, Ersan, İsmail, Motta, Necip, Atiba, Q7 ve Pektemek. Bu isimlerden ilk 11’de yer alması büyük olasılık olan 5 oyuncu var. Takımda gelişme beklerken bu konunun da dikkate alınmasında yarar var bence. Buna karşın misal Pektemek için önerildiği söylenen 1,5-2 milyon bile değerlendirmeye alınmıyorsa bu bariz yönetsel eksikliktir.

Bir konuda neden ısrar edilir anlaşılır da değildir. İlla Özen olması ya da yerli olması da gerekmez. Yerli usul menajer değil işi vasat üstü bilen bir futbol direktörü şart oğlu şart. Sen oyuncuna 1,5-2 milyon bandı arası bir para bağlıyorsun ve sonra “abilik” yapacak bir menajerin sırf sağda solda bara takılmasın diye hayt huyt etmesiyle sorunu çözebileceğini düşünüyorsun. O halde yazalım bir Android uygulaması, vatandaşların telefonu yarım saate bir “sen Beşiktaş’ın oyuncusunun, akıllı ol ayıp oluyor” desin dursun.

@yilmaz'ın ne dediğini gayet iyi anlasam da, bazen süreç için beklemekle yine o süreç için doğru isimlerle beklemek arasında fark mevcut. 500 yıl beklesen bir şey olmayacak bir manita gibi. Aslında "sözde" halde olan ulu manitayı beklemek gibi diyelim. Doğru isim değilse olmaz işte, olsa bile yürümez. Elbette bu "isim etmiş" adamları toplamakla olmuyor. Bak işte Shakhtar var ortada. Adamlar en iyi 3 oyuncusunu kaybetti ve ortada savaş gerçeği de var ama hala FB favori lafı edilemiyor, hatta tersi söz konusu. Oysa 1 tane bile isimli olup da kadrolarına katılan oyuncu yok. Üstüne bu halde al-ver işinde tonla da kar yapmaya devam ediyorlar.

Netçe olarak performansını artırması gerekenler belli aslında.

PS: Töre'ye 18 milyon lafları ediliyor bu arada. Etme potansiyeli var adamda. Ederini miktarını az veya çok diye bilemem; ama yönetim kafasındaki paranın geldiğini düşündüğünde satılmalı.

yilmaz dedi ki...

@talipyeşiltepe arkadaşım, çok iyi anladım ne demek istediğini. Lakin sen beni anlamamışsın. Maç özelinde değerlendir istersen sorun değil. Bahsettiğin adamlar yıllardır Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın "yıldız transfer" politikasının ürünleri aslında. Eğer zamanında portekizli oyuncular, guti, ferrari, nihat vb transferlerin oluşturduğu mali tahrifat'ın eseri onlar. Her seferinde kendilerinin günah keçisi ilan edilmesi adil değil. Ve Beşiktaş oyuncusuna Beşiktaş taraftarının, -seni tenzih ediyorum- "s.ktir git, defol, allahın belası, inşallah sakatlanırsın, vitaminsiz, bok püsür" demesini anlamlandıramıyorum. Dediğim gibi bu postta ve bu blogda böyle yorumların geldiğini söylemiyorum ama genelde bu oyuncu gurubuyla ilgili bizim taraftarın yorumu bu ve bu beni çok irite ediyor.

Herkese saygılar.

yilmaz dedi ki...

@james ben yukarıdaki yorumu yazarken senin yorumunu görmemiştim.

Şunu söylemeliyim. Cenkin kalede, pektemek'in forvette olduğu bir kadroyu aklı başında her taraftar gibi ben de hayal etmiyorum. Oyuncuların yetenekleri belli ve daha iyilerinin alınması gerektiği aşikar. Zaten ben hiç bir yorumumda şunu oynatma bunu oynat demem. Bu kadar iyi anladığımı da düşünmüyorum futboldan. Sadece ne biliyim Beşiktaş forması giyen oyuncuya Beşiktaş taraftarının -bu blog özelinde değil- hakaretler küfürler yağdırmasını anlayamıyorum. Beşiktaş'ı ben 90 yılından beri takip ediyorum metin ali feyyazlar 10 taneyse, pektemek ismail necip'ler 200 tanedir. Sanki daha önceden çok kaliteli oyuncularımız varmış gibi yeteneksiz ve beceriksiz olmasından başka hangi sebepten hakaretlere maruz kalıyor ki bu oyuncular?

Belki yanlış yerde yazdım, yanlış anlaşıldım özür dilerim

Adsız dedi ki...

Bariz şekilde eksik anladığım belli oldu. @yilmaz çok daha ötesini görmüş, insan konuşmaktan ötede sistem ve olaya girmiş (takılma değil, cidden).

Fakat kendi adıma değerlendireyim, Pektemek'in sözleşmesinin uzatılmasında onun durumundaki oyuncular bağlamında bir gerçeği de yaşadık. Talep edilen miktarla Beşiktaş'ın arasındaki fark ciddi sorun oluşturduğundan sözleşme yenilenmesi bir hayli uzamıştı. Elbette her oyuncu kendi geleceğini ve kariyerini düşünecek, "o paraları nasıl istersin" türünden komik işlere girmeye hiç gerek yok aslen. Ama söz konusu olan milyon avrolar olunca, gayet normal şekilde beklenti de söz konusu olur.

Yine de bir sıkıntı varsa bunu düşünmeden kulüp adına masada olanlara yazarım. İmza için silah dayamadık sonuçta. Bu bakımdan hakaret kısmına sonuna kadar katılıyorum.

planck dedi ki...

http://www.yarisaha.com/bir-transferden-otesi/

beagle dedi ki...

Olumsuzluklari herkes gordugunden parcali umutlari aktarayim.
Ilk tespit iki tane ortalama bek bulduk. Tosic daha ofansif Beck ise herseyde dengeli ve atletik. Takimin kalani toparlandiginda ohh bee diyeceksiniz. 45 dk da cop dolu takimda 3 5 kere sifirdan orta kesebildiler.

Muhammed enes girer girmez bir kosu yapip 2 adam gecip orta kesti ki, takimda eksik olan bir tip oyuncu cikti. Buyuk olasilikla seneye kadroda izleriz.
Rodolfo izledigim kadariyla pek agir degil. Yaninda milosevicle iyi bir tandem cikabilir. En azindan ersanla oynarlarsa mucadele gucumuz artacaktir.

Gomez ve vasat bir box to box ile iyi olabiliriz. Yalniz tore ve sosa oldukca isteksizler. Satip dzudzsak ve iyi orta saha alternatiflerini dusunmek lazim. Mesela 18e toreyi sat 8 9 a ozan tufani al.

Adsız dedi ki...

@planck

Perfekt. Tanımasam da Ufuk her birşeyi yazmış ve çizmiş, hem de "aga iki çalım görelim ya" şeklinde aforizmalarla değil ciddi tespitlerle (burada da sherlockholmes'ün iğnelemesinden bahsetmiyorum elbette).

Aslında önyargılı olmayayım tadında dillendirmediğim takım olma adına çok daha ciddi ve vahim sorunlar mevcut. Zaten takım defansı anlamında bir emare gösteremese de özelikle hücum anlamında. Beşiktaş taraftarının gözü önünde ve muhtemelen çoğunun fark etmediği çok güzel bir örnek oluşmuştu, Diego-Sosa karşılaştırması özelinde. İşte, bazı oyunculara alan ve imkan verilir, özeldirler bağlamında. İstemeyip daha yapma lan desen bile o özel ve serbest alanı kullanan oyuncun ancak Messi olursa kabullenebilirsin. Çünkü bilirsin ki, Messi bu işi hepsini toplasan 3 dakikada yaptıktan sonra yine takım oyununa döner. Ki o 3 dakikada neler yapabileceğine girmiyorum bile.

Birilerinin değişmesini gördük de ondan mı para sayıp getirdik, diyesi geliyor insanın.

Önce Cambiasso pls. Dillendirilen kaleci konusunu da es geçmiyorum tabii.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Ben gelir gelmez böyle düzgün konuşan transfer görmedim desem yalan olmaz:

https://www.youtube.com/watch?v=QzXux_eONUQ

İnşallah oyunu da böyle olur. Hoşgeldin lem.

@yılmaz

Hocam ben gene tren gibi arka arkaya dizip daldan dala atlayarak bakıyorum .

Paramız yoktu - > çıtamız düşüktü -> elimizde yetersiz oyuncular var -> Brugge ilk 11'inden kaç oyuncu Bjk'da oynar - > Bunlar kaç para alıyor -> Pektemek kaç para alıyor -> Bizim bilmediğimiz bir potansiyeli mi var -> yoksa sözleşmeyi verenler pay mı alıyor -> Ama gelen bütün hocalar Sabri'yi oynatıyor , kimse kesemiyor ...

Yani bu dongü Türk takımlarında o kadar mantıksız işliyor ki , tek makul açıklama bu işten birilerinin feci ceplerini doldurduğu oluyor .

Cenk konusuna katılmıyorum ben . As kaleci olarak düşünülmedi ki hiç bir zaman . En büyük rakiplerinin yedek kalecileri Sinan Bolat - Mert Günok-Erutğrul Taşkıran Cenk'ten 1 adım önde kaleciler bile değiller. Onların da Cenk kadar iyi - kötü günleri oluyor. Cenk'in önüne daha iyisini koyacaksın bu kadar basit. Tolga'ya vereceğin parayı Ospina'ya verseydin . Koskoca Man Utd senelerce Kuszchak , Ben Amos , Lindeegard gibi abuk sabuk adamları yedek kaleci yapmadı mı ? Bu işin doğasında Cenk gibi adamlar var :)

Coolio dedi ki...

@Övünç

Cenk konusundaki görüşüne katılmıyorum çünkü: yedek kalecin ya çok potansiyelli olup zamanı geldiğinde 1. kaleci olarak devam edebilceğin bir oyuncu olmalı ya da çok tecrübeli ve iyi bir kaleci olup bir sezonda 50 maç kaldıramayacak olduğu için ikinci kaleci olarak hayatına devam edecek biri olmalı. Cenk artık bu iki sınıfa da uymuyor. Sinan Bolat/Cenk Gönen gibi iki seçeneğede uymayanı bir kaleciyi de yedek yapabilirsin ama bunu 1 senelik yaparsın ihtiyaçtan, yanlış plandan ötürü. Amacın iyi bir planlama ise diğer iki seçeneği yaparsın. Yani ikinci kaleci için o koltuğu doldurmasının bize bir getirisi yok. Sadece ilk 11 oyuncusu değil yedek oyuncular da potansiyel başka oyuncuların önünü kapar. Cenk'in beklenen seviyeye gelmediği konusunda hemfikir miyiz? Hemfikirsek o zaman daha fazla o koltuukta oturtmanın bir faydası yok, zararı var. Git bul 18-21 yaşında potansiyeli olan bir kaleci, veya A2 den getir. O olsun ikinci kalecimiz. yılda 10 maç oynuyorlar zaten en az. bu maçlar onun gelişimini sağlasın. 3 sene sonra bakarsın bir umut varmı diye. Yoksa güle güle dersin yeni bir tane denersin. ama bu yaşa gelmiş Cenk sana zarar veriyor. Hem oynadığı maçlarda zarar veriyor hem de birilerinin önünü kapadığı için. Ama buradaki tepkim Cenk'e değil, bu planlamayı yapmayan yönetime. Planlamayı yapmayıp sözleşmesine zam yapması ise paha biçilemez.

Cenk'in önüne daha iyisini koymak konusuna katılıyorum sonuna kadar ama bu planlama o koltuğa yönelik bir planlamadır. Cenk'in gitmesi gerektiğini değiştirmez.
Ayrıca Mert Günok'un Cenk'ten 1 adım önde olduğunu düşünüyorum. Strum Graz maçında izlediğimiz Cenk 5 sene önce geldiğindeki Cenk ile aynı. İsterse 3. kaleci olsun. yine de zarar. Ha neyimiz doğruki orası düzgün olsun istiyorsun dersen cevabım yok. ama onu da savunmanın bir mantığını göremiyorum ben.

turkkant dedi ki...

@Övünç

Senelik 400-500 bin euro alan Cenk iyi bir yedek kaleci, 1 milyon euro alan Cenk çok kötü bir yedek kaleci. Hele ki, para yokluğundan A sınıf yerine, çoğunlukla B sınıf -misal Atiba- oyunculara yönelirken.

Aynı şey Ersan için de geçerli 1,2-1,4 m. euro vereceğine, 300 bine Atınç, 600 bine Franco ile yedek stoper işini çözerdin.

Aynı şey M.Pekt+Cenk+Ömer Şiş. için de geçerli, üçünün kontrat toplamı (1,5+1,7+1) 3,7 m. euro ediyor, bu üç oyuncuya önümüzdeki üç sene 10 m. euroyu aşkın ödeyeceksin. Hatta buna Enaramo'nun 2 senelik kontratını da ekleyebiliriz. Bu paraya tek adam alırdın üçünün toplamından fazla iş yapardı.

Esas sorun şu, bu paraların çoğu oyunculardan büyük beklentiler olduğu için verilmedi. Ahbap çavuş ilişkileriyle verildi.

Hocam neye göre kıyaslıyoruz Cenk'in potansiyelini ? Senin rakiplerinin yedek kaleci standartı bu , aldıkları para ondan yüksek neyi tartışıyoruz anlamadım ? Cenk gidince Onur Kıvrak mı alacağız yedeğe ? Gidip Porto'nun yedek kalecisini mi alacaksın rakiplerin gibi ? Yani Boffin , Korcan , Serkan Kırıntılı , Hakan Arıkan koysak yedeğe içiniz rahat edecek mi ? Aynı şey bence hiç farkı yok bu adamların birbirinden seviye olarak . Bu paradan azına daha potansiyelli yedek kaleci alamassın . Bak burayı vurguluyorum Cenk'ten iyi kaleci alırsın ama yedek oturtamassın .

Bizim problemimiz Cenk'in değil , Tolga'nın seviyesi . Sen önce as kalecinin seviyesini yükselt ondan sonra yedek kalecinin seviyesini tartış be hocam ...

Unknown dedi ki...

Gomez bitti deniyor. Bugün KAP gelirse şaşırmayın. (Cenk'i konuştuğumuz yeter, içim sıkışıyor)

Coolio dedi ki...

kendi adıma cevap vermek gerekirse; verdiğin örnek isimler benim tarifime uymuyor zaten. Bence genç ve potansiyel gördüğün bir kaleci yedek olsun diyorum zaten. Dolayısıyla maliyet olarak oldukça düşük kalıyor. Boffen, Korcan, Serkan, Hakan örnekleri tamda benim olmasını istemediğim yedek kaleci örnekleri. İsim olarak değil, profil olarak.

Haa o yorumu turkkant'a yazdıysan bilemicem.
Öncelikle Tolga'nın seviyesini yükseltme konusunda haklısın ama bu oyunculara harcadığın paralar yüzünden zaten onu yapamıyorsun.

Coolio dedi ki...

Gomez veya kim gelirse doğru düzgün kamp görmemiş olucak. Belki kendi takımlarında kampa girdiler ama oynayacağın takımla girmek başka bişey.

planck dedi ki...

Tolga artık gözden çıkartılıyor, takımdan ayrılırsa da şaşırmam. İkinci kalecinin ya potansiyelli ya da çok tecrübeli olması arasına sıkıştırılmasına gerek yok bence. İşte sağlam bir kaleci alınabilirse Günay gayet iyi ikinci kaleci olur. Ekstrası yok ama Cenk gibi saçmalıkları da yok, ne alacağın hemen hemen belli bir kaleci. Önemli olan 1. kaleciyi bulmak. O da kolay iş değil malesef.

herkes fikirlerini yazar okuruz,hak verir ya da vermeyiz ama kesinlikle yazdıklarımı hakaret olarak kabul etmiyorum.

olmayacağı belli olmuş defalarca denenmiş adamlar üzerine verilen mesai ve emek "çöpe" giden emektir.

tabi bu harcanan beşiktaş gibi büyük takımın zamanı ve emeği ise harcanıp giden yılların acısı çok daha tesirli olacaktır.ben de bunu istemiyorum.örnek olarak hala beşiktaş takımında cenk denen adamı kaleci yapmaya uğraşanlar varsa ne diyeyim ki ben şimdi.

bu kadar

GeceGezgini dedi ki...

Görüş belirtebilirseniz bir sorum olacak arkadaşlar; 4'lü defans sisteminde, sağ ve sol stoperlerin sağ ve sol ayaklı olması ne kadar önemli sizce ? Bizim takımdaki stoperlere bakınca, Pedro solda oynadığı zaman resmen %50 performans yapabiliyor. Üst düzey defans oyuncularında da mı böyle bu durum acaba. Eğer öyle değilse Rhodolfo da sağ ayaklı olduğu için sola Ersan ve Tosic'ten başka şansımız kalmıyor gibi. Mesela Milo'yu da solda oynatsak, sanki o da baya aksayacak gibime geliyor.


Diğer bir konu da; Quaresma' nın takıma en az zarar vereceğini düşündüğüm pozisyon forvet arkası olduğunu düşünüyorum.. Maalesef katkısından ziyade "az zarar vereceği" durumları konuşabiliyorum kendisi için. Sosa' nın fiziği Tolgay gibi box to box işini kotarabilir ama Sosa' nın amc pozisyonu yerine sağ açıkta daha iyi oynayacağını düşünüyorum ( Kasımpaşa'yı 4'lediğimiz maç). O zaman da yine ortasahaya takviye yapmak gerekecek vs.vs. Çok zor denklemler.



turkkant dedi ki...

@gecegezgini

Bence sol stoperin sol ayaklı olması çok da önemli konu değil. Real senelerdik iki sağ ayaklı ile tandem yapıyor (Ramos-Pepe), keza Barca, en iyi zamanlarında Vidic-Ferdinand... Genelde solda oynayanın deneyimli olması yeterli oluyor.

@Övünç

Haklısın da, sorun şu, Tolga'nın daha 2 sene kontratı var, zaten ondan kurtulamıyorsun. Kim Tolga'ya 1,4 m. euro maaş verir? Cenk'in kontratı bitmişti, alırdın as kaleci gerekirse Tolga (Trabzon'da senelerce yaptığı gibi) yedek kalecin olurdu.

Adsız dedi ki...

Stoperlerin ayak durumu bireysel becerileriyle şekilleniyor. turkkant'ın yazdığına diğer örnek olarak, efsunevi Nesta-Cannavaro duosunda ikisi de sağ ayaklıydı. Ancak sol tarafta oynayan Cannavaro hamle ayağı olarak sol ayağını da basit ve etkili bir şekilde kullanabilmekteyken, rakiple top arasına da müthiş girebiliyordu (böyle bir durumda ayak mayak söz konusu olmuyor doğal olarak).

https://www.youtube.com/watch?v=RUcghIEYvB8

Bizde o işi yapabilecek bir isim yok maalesef; Ersan oynar artık. FB maçında Douglas'ı izleyip bayağı iyi olduğunu görmüştüm. Bunu yapma potansiyeli olan bir oyuncu. Cannavaro gibi yakın müdahalede çok iyi denemez ama hep doğru yerde durup rakip topla buluşmadan ya da tam ayağına aldığı zaman uzun bacaklarını da kullanarak doğru hamleyi yapabiliyor. Sarkık libero şeklinde orta alana yakın müdahaleleri de var diyeyim. Ne güzel satın alma opsiyonlu kiralık da anlaşılmış; niye almazsın adamı bilinmez.

Veli'nin problemi bulunmuş ve ameliyat olacakmış. Operasyon tarihi henüz belli değilken bir de bu olaydan sonra 3-4 hafta sahalardan uzak olacakmış (5-6 hatta 7 den sen ona). Hoş o varken de kesin bir CM şart oğlu şarttı. Yönetimin bakış açısında da sıkıntı çıktı o bakımdan.

planck dedi ki...

Gomez bitmiş :))

Adsız dedi ki...

Yönetim G.İnler ve Makoun transferlerinde yol kat etmiş deniyor. İnler tamam da Makoun nedir ya, şaka mı bu. Başka DM/CM oyuncusu mu yok. Aquilani, Cambiasso, Höger, daha neler neler.

kokocambo dedi ki...

Dün akşam brugge'ün, ligin yeni ekibine yenildiği maçı bölüm bölüm izledim ve keşke de sutter'i azami 3m'a bitirebilseydik. Hep maçın içinde, arayan ve faydalı işler yapan bir adam. Nitekim, attığı gol tam da golcü işiydi, ayağına geldiği anda kalenin uzak kenarına tek seferde gönderdi. Pekto ve şişman'ım yollayıp, gomez-sutter-cenk artı furkan'ı koyarak ideal bir forvet ve takım tipi oluştursak ne güzel olurdu ancak öyle bir akıl var mı, tabii ki yok. Yerli olup da, sportif direktör kalıbını doldurabilecek pek adam da yok açıkçası. Bu arada, brugge'e ikinci golü atan emilson jr. izlediğim bölümlerde takımın en etkilisiydi ve nitekim çok güzel gol attı, gereksiz iki hareket ve kırmızıyı da yedi. Fırıl fırıl bir oyuncu.

Adsız dedi ki...

@kokocambo

Adam pozisyon ve gol vuruşu dersi vermiş resmen:

https://www.youtube.com/watch?v=qGbiSVvj1Vc

BJK4EVER dedi ki...

Sosa'nin 5. dakikada kacirdigi gol sasirtmadi. Bu adami isteyeni varken gonderip cift forvete gecme sansini kacirdik resmen. Korkarim Quaresma-Sosa-Tore uclusu ile sampiyonluk icin gerekecek gol sayisinin yanina bile yaklasamayacagiz. Koskoca Besiktas'in 10 numarasinin kacirdigi gole bak abi ya.

kokocambo dedi ki...

@james_sneijder

Maçın çok içindeydi dediğim gibi, hırslı olması da cabası. Bir ara savunmaya gidip ceza sahası civarında faul bile yaptı. Ayrıca, mbombo ile gol pozisyonuna sokan diaby'i hatırladığım kadarıyla lille'den 2m avroya almışlar ki, beni epey şaşırtan bir bilgi oldu. Takımın etkililerindendi o da. Haftaiçi p'kos ile avrupa maçı varmış, ikinci yarı durdu brugge. Ama de sutter, bizim ligde hakikaten iş yapar ve özelde bizim takım için çok faydalı olurdu.

P.S.: BesiktaskUlan'ın sağlığı yerindedir inşallah. Hala yok piyasada.

Adsız dedi ki...

Aynen katılıyorum. Böyle golleri kaçıran 2. sınıf futbolculardan bıktık:

https://www.youtube.com/watch?v=pz4gdxLURgU

Hidayet dedi ki...

bir takım için ortasaha ne kadar önemli onun dersi gibi maç oluyor, gs için melo, fb için emre neden bu kadar önemli belli oluyor, fernandes'e sahip olmak neymiş anlıyor insan, boşluğu hala dolmadı, yönetimde dolduracak gibi durmuyor, malesef oğuzhan ne fiziken ne de oyun bilgisiyle oranın oyuncusu gibi durmuyor asla, fernandes'in sırf kalçasını kullanarak, sırtını rakibe yaslayarak, arkası dönük nasıl top aldığını , sakladığını düşünürsek, eğer bu tarz ortasahayla oynayacaksanız, beşiktaşın bütün hücum yükünü yine töre-q7 çekecek gibi görünüyor ki, yazık arkadaş, şöyle takımı yönetecek, yönlendirecek, oyun görüşü geniş bir ortasaha yine olmayacak, at topu q7 ye, töre'ye, onlardan ne ekmek çıkarsa artık, tosic'den bi şey anlamadım, öyle stoper de oynar demekle oynamıyor, ancak o kadar oynar, bek için de fazla hantal gibi geldi, vasat bekler , vasat stoper'ler (yeni transfer hariç), vasat kaleci, hedef şampiyonluk, sahi şenol hoca ne yapmaya çalışıyor onu da anlamadım, şuster'in hazırlık maçında bile defans çizgisini çıkardığı yerden , tek ortasaha oynatmasından ne yaptığı-planladığı anlaşılıyordu, keza biliç'in kompakt oyun planı, dar alanda oynamaya çalışması, peki şenol hoca ?, tamam kadro epey eksik falan da oynamaya çalıştığımız şey ne, gerçi ortasaha'dan yoksun oyun var ama, sanki mahalle maçı kıvamında takım

BJK4EVER dedi ki...

Messi'nin gecen sene sadece ligde attigi gol sayisi (43) Sosa'nin toplam kariyerinden (36) daha fazla, biraz beyin arkadas.
Hee evet Messi de gol kaciriyorsa Sosa superdir, Sosa da kacirabilir, hic sorun yok, elestirmeyelim. Gol ortalamasi senelik 5 gol olan, oyle musait pozisyonda bu kadar boktan vurus yapan adami savunmak icin komik durumlara dusurmeyin kendinizi.

Adsız dedi ki...

Q7’nin sattığı Atletico maçının görüntülerini formsuz diye kabullenenlerin söz konusu görüşlerine şaşırmadım tabii. Not: Selçuk İnan 7 gol. Potuk 3 gol. Meireles 2 gol. Diego 5 gol. Biraz istisnası Sneijder 10 gol. Pirlo 4 gol. Iniesta 3 gol. Fabregas 5 gol. Ramires 4 gol. Schweinsteiger 5 gol. Fellaini 7 gol. Kroos 2 gol. Modric 1 gol (sadece lig değil tüm sezon verileri).

Ayrıca 4-4-2 oynayacak orta sahaya kimlerin konulacağı açıklanırsa takım kurgu hakkında daha iyi yorum yaparız (komik olmasın lütfen).

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin Atletico macindaki oyununu nerede form durumuna baglamisim? Link atip refer ederek goster bakalim. Merak ettim.

Onun disinda onlibero/2. orta saha mevkisinde oyuncularin gol sayisini Besiktas'in 2. forveti/10 numarasinin gol sayisiyla kiyaslamak gercekten muthis bir zeka urunu. Tebrikler.

Diego zaten gecen sene 5 gol attigi icin adamlar Fernandao ve van Persie'ye 10 milyon euro para bayildi. Sen senede 5 gol atamayacak gereksiz bir oyuncuya hala bel bagliyorsun. Sonra adamlar o kadar berbat bir sezonlarinda senin muhtesem Bilic'inin muhtesem takiminin onunde bitirir tabii ki. Dogal.

GeceGezgini dedi ki...

Maç sonu sıcağı sıcağına yorumlarım;

- Tolga>Cenk
- Beck>Serdar
- Pedro sağ stoper oynamasını özlemişim! Çok akıllı ve teknik sağ stoperde
- Milo sanki olmayacak gibi çözemedim
- Pedro>Milo ( sağ stoper için)
- Ersan>Tosic sol stoper için. Tosiç' i stoperde kullanmamalıyız
- Motta>Tosic>İsmail sol bek için

*Neyse bu şekilde devam edersem kitleneceğim. Cenk Tosun' u hiç beğenmedim. Topla buluşturamadılar diyoruz da, o kadar laf edilen Pektemek nasıl bu kadar topla buluşuyor ? Bir anda oyun mentalitesi mi değişiyor oyunda sanki. Bence Pektemek 'in temel sorun, bu kadar savaşıp, topla buluşup bitirici işi yapamaması. Cenk maalesef tek başına ileride olmaz. Mustafa ile beraber oynarsa olur, yanına yardımcı lazım.

* Sosa çok isteksizdi anlamadım. Oğuzhan da al ver, oyun açmada iyiydi ama gücü yetmedi yine.
* Kerim sağ açıkta hiç yapamıyor. Sol tarafta daha iyi oynuyor. İlk yarı çok kötü oynadı
* Olcay fena değildi
* Töre yine top ezdi vs ama gayet diri ve istekliydi, takımı iyi taşıdı ileriye. Dikkat ettiğim nokta Töre oyuna girince solda oynattı onu hoca. Olcay' ı sağa attı. Sanki Quaresma'ya sağ kanatta yer açıyoruz, Töre'yi sola alıştırmaya çalışıyoruz gibi. Solda da gayet etkiliydi Töre
* Muhammed Enes değişik bir çocuk. Fuleli çalımlar dediğimiz işleri yapabiliyor. Topu uzun sürüyor, Töre gibi kısa sürmüyor. Bu çocukta ısrar edilebilir.
* İkinci yarı denenen 442 iyiydi bence. Necip - Atiba ortasağası hiç hazetmediğim bir ortasaha ikilisi olmasına rağmen öndeki 4' lünün ofansif gücü Necip ve Atibadan ofansif katkı almasak da iş yapar gibi.
* Eslem; kiralık verelim pişsin biraz

Özetle; İlk yarı çok tatsız, ikinci yarı ışık gördüğümüz bir maçtı. Tek forvetli sistemde ön liboro, boxtobox,amc 3 mevki de çok tat vermiyor maalesef. Elimizde bu kadar etkin kanatlar ve alınması muhtemel bir Gomez varken 442 daha sağlıklı olabilir.

Muhammed Enes'i Almanya 2. ligine falan kiralayabilsek keske. Yetenek 10 numara, karar verme 0. Hos, Senol Hoca da uzun zamandir sahip oldugumuz en iyi egitmen hoca ama mac tecrubesi falan cok onemli bu konularda.

Eslem'de isik var. En azindan ilk yari sonunda rotasyonda Necip'in onune gecebilecek bir intiba yaratti bende. Necip'in tek degeri de malum, altyapimizdan yetismis olmasi.

beagle dedi ki...

Eslem necip acmazinda eslemden daha tecrubeli oguz aksoy var. Kampta olmamasi hataydi, tolgay da sakatlaninca salaklik oldu.
442 oynadigimiz 10 15 dk disinda sahadaki takim eziktas idi gene. Orta sahaya ve kenara koydugumuz adam kalabaligi cok anlamsiz. 4ever hakli. Atiba necip kerim sosa olcay oguzhan tore grubundan senede 10 15 gol anca cikar. Santrafor Zlatan olsa bu sekilde sampiyon olamayiz. Bireysel gol sayilari disinda ceza alanina girme de olcay haric yok gibi. Olcayin da ne yapacagi allahlik.
Atiba Sosa ikilisi 442 nin ortasi olamiyorlarsa bu heriflere o kadar milyon euro veren gerizekalidir.

Elimizde ancak cift forvette is yapabilecek 3 forvet var. Gercegi ne kadar inkar edersek gene 60 puanlik bir sezona o kadar yaklasiriz.

Adsız dedi ki...

Bu oyuncuları kıyaslamaya tüm orta alan oyuncularını katmak için yazdım, hatta daha sonra Topal’ı unuttuğumu fark ettim.

Sosa’nın ACM olarak full oynatıldığı tek takım Beşiktaş. Kariyeri boyunca sağ ve sol kanatta, CM gibi pozisyonlarda da oynadı. Oysa stili idolüm dediği Veron’un yeri. Kendisine hayran biri olarak herşeyini ondan aldığını ifade ediyor. Arjantin’de de orta sahanın her yerinde oynamış. Bizde oynadığı oyun da tipik 10 numara değil zaten; Arjantin’den çıkışında da uluslararası olarak “playmaker” olarak tanımlı:

http://www.uefa.org/news/newsid=513274.html

Atiba-Veli gibi iki hücum kabızının önünde tek başına hücumu yönetmesi beklendi, buna rağmen taraflı tarafsız herkesin 11 yazdığı adam oldu; ta ki fiziksel sorun yaşayıncaya kadar.

Bilic bir projeydi, eldeki genç ve farkı formasyonlara sahip kadroyu az biraz takım yapması beklendi. Bunun için 1-2 yıl daha beklenebilirdi fakat son haftalarda yaptığı fahiş hatalarla bu şansını kaybetti. Esasen yaptığı hata ise şu oldu: Zorda kaldığında orta alandan bir oyuncu eksilterek golcüleri ikilemek, yani 4-4-2’ye dönmek. Oyunun daha fazla nasıl tersine döndüğünü hepimiz gördük, biliyoruz. Diğer hatası ise oyuncuların bireyselliğine fazla güvenmesi ya da silmesi oldu. Töre kaldı, ondan daha iyi içe kat eden Olcay ise hep çıktı. Yoksa neydi durum; 55 resmi maçla tarihinin rekorunu kırarak bir sezonda en çok maçı yapan lig takımı olduğu halde Avrupa’da en başarılı takım olurken, son 4 haftaya gelene kadar da şampiyonluğun en büyük adayıydı. Takıma uygulanan kırmızılık garabet işlere girmiyorum bile. Herkes GS’nin son hafta kırmızı yiyeceğini düşünüyordu, o derece.

Gelelim tekrar 4-2-2’ye. Vitor Pereira’nın FB’ye oynatmak istediği sistem. Yine de hazırlık maçlarında RVP’nin de eksikliğiyle 4-5-1’e yakın bir oyun oynattı. Şimdi kimi kesecek göreceğiz. 4-4-2’nin defanstaki temel noktalarından biri orta alana yakın oynayabilen hızlı bir stoper ve bekler. Beklerin bu iş için yeterli olmayacağı aşikar. Rhodolfo ise video görüntülerindeki gibiyse bu işi yapabilir belki. Orta alanda ise tam iki adet CM lazım, aksi halde hücum ya da takım defansı bağlamında o iş yaş; ki birinin tam anlamıyla bir box-to-box olması gerekli.

Mevcut kadroda CM oynayabilecekler: Sosa, Oğuzhan ve Tolgay. Tolgay sakatlanmasaydı bile bu ikiliyi Tolgay-Oğuzhan olarak kurmak da tam bir pim çekme vakası olur. İlkinin defansı olsa da nispeten yumuşak kalırken, Oğuzhan da bu da yok. Kanatlar kısmına hiç girmiyorum bile. Zaten orta alandan bir kişi eksilttiğin için kanat oyuncularının içeriye kat etmelerini daha iyi yapmaları gerekecek. Elimizde bunu çalımla şov şeklinde yapmaya çalışan Töre varken şimdi bir de Q7 var. Deniyor ki Gomez geldi, kanatlardan orta yaparız 2 adam da gol atar. Bu 2 adamın bu işi sürekli ve başarılı şekilde yapacağını düşünüyorsanız kolaylıklar dilerim.

Benim tercihim bu yüzden 4-1-4-1 formatında ortada Sosa-Cambiasso olur; ikincisinin box-to-box hali daha güçlü olduğu için arkalarındaki bir DM ile çok daha önemli işler yapılabilirdi. Bu şekilde öne çıkabilmeleriyle oyun bölgeleri kısa olan Töre-Q7 ikilisi için daha fazla imkan da tanınabilirdi. Zaten Tolgay’ın gelmesiyle hücumda ve takım oyununda yaşanan gelişme de tesadüf değil. İsim farklı olsa da buna daha yakın bir hale dönmüştü Beşiktaş.

Özetle, minimal seviyede bir olasılık için eldeki iki kanat oyuncusunu, beklerden en az birini, ve orta alandan yine en az birini yani 4 oyuncuyu değiştirip 4 transfer yapabiliyorsak 4-4-2 için bir şansımız olabilir. Ki, haydi Tolgay’ın potansiyeli yüksek, 4-4-2 için Oğuzhan dururken Sosa’yı göndermek?

Söylediğim gibi, 4-4-2 zaten denendi Beşiktaş’ta, Bilic’in kurtarıcı görüp sarıldığı ama başarısız olan işlerle.

Adsız dedi ki...

Uzun yazmaya gerek yokmuş Van Gaal özetlemiş zaten:

https://twitter.com/br_uk/status/558557886880956416/photo/1

Adsız dedi ki...

http://www.talkfootball.co.uk/guides/football_formations.html

4-4-2 (Four Four Two) Formation

The most common and adaptable formation in modern football, the weakness of 4-4-2 is the gaps between the central defenders, midfielders and the strikers. As such, a huge burden is placed on the central midfield to augment defense and attack.

Precisely because of this all-round contribution, the wings play a vital role in spurring on attacks and supporting the strikers. This was evident in the approach of Manchester United and Arsenal during the late 1990s and early 2000s. The former utilised David Beckham and Gary Neville’s ability to deliver crosses from deep positions (as well as Beckham’s abilities from set-pieces), while the latter relied heavily on the goalscoring contributions both of right-winger Freddie Ljungberg and left-winger Robert Pires.

However, the two sides’ contrasting attitudes in central midfield reflects the subtle variations in the 4-4-2. Whereas Manchester United’s first-choice midfield of Paul Scholes and Roy Keane married a powerful but diminutive mixture of a goal-scoring attacking midfielder and a box-to-box tough-tackler, Arsenal emphasised a tall, powerful combination with their own tough-tackling box-to-box midfielder, Patrick Vieira, and a strict holding midfielder in Gilberto Silva.

BJK4EVER dedi ki...

Su ezik ve defansif mentalite yuzunden Anadolu takimi gibi oynuyoruz, buyuk takim kimligimiz tamamen gidiyor. Sonra Anadolu takimlari tabii ki kaplan kesilir. Yemisim orta saha ustunlugunu, guzel futbolu. Sike sike rakipleri bunaltacak, hataya zorlayacak, ittire kaktira golleri atacak bir takimla anca sampiyon olabiliriz.

Sene olmus 2015, hala Doga Kaya ve Adem Kocak'la oynayan takimlar var ve biz bu orta sahalardan korkuyoruz. GS tek onlibero Saidou ile, FB tek onlibero Aurelio ile (sonra Deniz-Aurelio) sampiyon oldu. GS kac senedir Selcuk-Melo ile goturuyor (bu sene bitik Selcuk ve bitik Hamit'le goturduler) ve sampiyon oluyor. Yahu Trabzon bile Selcuk-Colman gibi bir orta alan ile +80 puan yapti (Jaja forvetti orta alan falan degil) yahu. Size kalsaydi Colman cok yumusak aslinda, teknik ve fuleli oyuncu, onu 10 numaraya cekip orta sahaya Ceyhun Gulselam'i falan koymak gerekirdi ki takimin hucum gucu tamamen sifirlansin. Heee canim.

O kalabalik orta alanli, bol pasli futbol Turkiye'de sokmuyor iste. Senin oyuncularinin teknik kapasiteleri ve yetenekleri o oyun icin yetersiz kaliyor. Tek forvetin 3 defans oyuncusu arasinda kayboluyor. Turkiye'de kaos futbolu her zaman kazanir, bu kadar basit. Ortalama Anadolu takimi 1 kaliteli forveti 3 adamla yaka paca indirerek savunur, sindirir, ama yanina bir 2. veya 3. forvet girdi mi taktiksel zeka 0 oldugu icin abuk subuk hatalar yapar, pes eder.

Besiktas sampiyon olmak istiyorsa once maca baslamadan evvel rakibini sindirecek, yenecek. Besiktas'ta tek forvet Gomez ve arkasinda gol atma sansi toplam 20% olan bir 5'liyi goren her takim maca zaten 2 kat hirslanarak baslar. Bunlari kabul edin.

Sosa'nin orijinal mevkisinden bana ne. Yer yoksa kulubede oturur. Ki bence kendisi yerine gore orta sahanin ortasinda, yerine gore sag kanatta oynayabilir 4-4-2'de. Takimin orta saha kurgusu da Atiba ve yeni gelecek orta alan oyuncusu veya Sosa'dan olusur.

Ki ben her mac 4-4-2 oynayalim demiyorum, Avrupa Liginde ve ligdeki spesifik maclarda yine tek forvete donersin. Ama BJK ligde ic sahadaki her macinda (FB, GS dahil) ve deplasmanda 5-6 kalburustu takim haric her macinda cift forvet oynamali. Rakiplerinden cekinmedigini en basta belli etmeli. Senin rakibin maca Sow-Emenike-Kuyt ile cikiyorsa ve sene 50 metrekarelik alanda tek forvet Ba ile oynuyorsan zaten psikolojik olarak o maci bastan kaybettin. Nitekim FB'yi sampiyonluk yarisinda tutan macta attiklari gol de tipik kaos futbolu golu iste; uzun top, bir forvet indirir diger forvet atar. Ben Besiktas'in koca sene 1 tane o sekilde gol attigini hatirlamiyorum. Ki biz gecen sene sampiyonlugu cift forvet oynadigimiz maclardan falan kaybetmedik. Koca sezon 1 mac cift forvet oynadik o maci da 5-1 kazandik. Mustafa'yi sol aciga koyunca cift forvet oynamis olmuyoruz, sadece kanser oranini arttirmis oluyoruz.

Ayrica yemisim van Gaal'i. O kadar sevmiyorsa 4-4-2'yi o zaman sirf Hollanda'da uydu diye Manchester United'i orta siralarin takimi yapan su 5-3-2 sisteminden vazgecmeseydi madem. Adam sike sike o sistemi birakip 4-4-2'ye donmek zorunda kaldi ve o sekilde sonuclari duzeltti. Istedigi kadar egosunun tatmin edip kendi hatasini ve sacma inadini ortmek icin konussun, benim icin bos.

Dizilis cogu kisi icin onemsiz gelse de futbolda fiziksel ve mental guc kadar onemlidir. Besiktas 100. yilda hazirlik macinda 4'lu ile 5 yerken ligde 3-5-2'ye gecip tek maglubiyet rekor puanla sampiyon oldu. Hatta 2. senede Lucescu yine hazirlik maclarinda 4'lu denemis, takim bocalayinca yine 3'luye gecmisti. Terim doneminde GS 4-3-3'le baslayip cuvallarken sonra 4-4-2'ye gecip 2 sampiyonluk kazandi. Zico doneminde FB 4-3-1-2 ile oynarken (Tumer solic falan) rezil durumdaydi, Newcastle maciyla 4-2-3-1'e gecince takim duzeldi ve soncular geldi.

Besiktas mevcut kadrosuyla 4-2-3-1'de israr ettigi surece 60 golu gecemez, 70 puani gecemez. Bu durumda da 2.lik cok zor, sampiyonluk imkansiz. Ben bunu bilir bunu soylerim.

Mustafa, İsmail, Tolga, Cenk ve Pedro'nun gönderilmesi lazım. Hadi hepsini yollayamıyoruz, yahu Mustafa ile İsmail ilk resmi maçta ıslıklanacak görmüyor musunuz sayın yöneticiler? Beşiktaş'ın daha zararına olacak bu durum. Yeter lan artık, Pektemek isimli kazmayı görmek istemiyorum sahada.

Neyse, hazırlık maçı diye geçmeyin. Hazırlık maçı ölçü olmaz geyiği yeni kurulan kadrolar içindir. Beck ve Tosic'i değerlendirmek için yeterli değil hazırlık maçları, kabul. Ama diğerleri 48 senedir bu takımda ve adamlarda en ufak bir ışık yok. Yani eğer Beşiktaş'ın futbolcularıysa en kötü hallerinin bile bundan daha iyi olması gerekir.

Oğuzhan'dan merkez orta saha olmaz bunu herkes görsün artık. Oğuzhan ofansif orta sahadır. Ofansif orta saha olarak da Beşiktaş'ta en fazla yedek olabilir.

Ayrıca Rhodolfo'nun yanına biraz daha çevik sol ayaklı stoper alınması gerekiyor. yoksa işimiz zor.

Özgür dedi ki...

@BJK4EVER

O saydığın sistemde Trabzon'u 80+ puana taşıyıp yıllar sonra şampiyon yapmaya çeyrek adım yaklaşmış adam var şu an Beşiktaş'ın başında. O kadroyu şampiyonluğa inandırmış hoca Beşiktaş'ın oyuncularını da inandırır.



Fiziksel olarak çok çok ağır antrenman yaptıkları için şu anda dökülüyor oyuncuların hepsi. Ama sezon sonunda, bizim geçen sezon son haftalarda döküldüğümüz gibi dökülen bir Fenerbahçe izlerken, çatır çatır oynayan bir Beşiktaş izleyeceğiz. Bütün bildiklerini Quaresma'dan öğrenmiş Nani ile sezonu komple sakat geçirme potansiyeli olan Van Persie ile şampiyonluk garanti gibi görüyorlar daha sezon başlamadan. Onlardaki özgüven de bir tedirginlik yaratıyor haliyle. Sezon ortasında Pereira'yı teneke bağlayarak, oyuncu transferlerinden para yemekle suçlayarak gönderebilirler. Çünkü getirdi Çakma Ba ile kazma kaleciyi oynatmak için fırsat kollayacaktır ve kurduğu kadronun defansif özelliği neredeyse sıfır. İyi bir forvetle, sırf kontra atakla bile iki maçta da yeneriz Fenerbahçe'yi. Şu an Fener revaçta olduğu için örneği oradan verdim. Galatasaray zaten tası tarağı toplayıp saraya çıkmazsa bu yıl şampiyonluğun yanından bile geçemez.

Yorumları tek tek okuyorum da, hiç birinizde de umut kalmadığını görüyorum. Bu da demek oluyor ki, Beşiktaş bu yıl şampiyon olabilir. Hazırlık maçlarında döküldüğümüz her sezonun sonunda şampiyonluğa oynuyoruz ben bunu bilirim. Forvete isterse Güiza gelsin onu bile gol kralı yaparak şampiyon oluruz rahat olun. :D

Ayrıca da
@BeşiktaşkUlan Nerdesin yahu...

Daha dur yahu 2 maçta nereden çıkardın Anadolu takımı gibi oynuyoruz diye . Dün Chelsea Psg maçı vardı , Chelsea'ye baksan Anadolu takımı dersin hocam sen bu kafayla . Daha en az 5 oyuncu girecek o 11'e biraz insaf ...

BJK4EVER dedi ki...

Abi mesela burada oyun degil, tamamen mentalite ve sahaya cikis sekli. Ben tek forvet cikan bir Besiktas istemiyorum abi. Tek forvetle ve bu kadro yapisiyla hicbir Anadolu takiminin bizden cekinecegini, korkacagini zannetmiyorum. Kadromuzda su anki tek korkutucu unsur Tore-Quaresma kanatlari. Ama tek forvet oynadigin surece bunun hicbir onemi kalmayacak.

Chelsea kiyaslamasi yanlis. Chelsea oyun sablonunu oturtmus, gecen sene soke soke sampiyonlugu almis takim. Gecen senenin sekli ile devam etse sorun olmaz. Bizim degisim gostermemiz gerek, cunku son 3-4 sene olmadigini gorduk. O degisim yok, canimi sikan o.

Umutsuz olmanın sebepleri farklı . Tek forvet oynuyoruz diye umutsuz olunacak bir şey yok aslında ama kanat oyuncuların ve merkezin skorer olmayınca bu psikolojiye giriyorsun zaten bunu anlıyorum .

Amma velakin bunu çok yazdım , bu gol atamama durumu oyuncu kaynaklı olduğu kadar sistem kaynaklı da olabilir . Adam kariyerinde atamamış şimdi mi atacak diyorsun ama Volkan-Bakambu-Fernandao-Burak Yılmaz-Fatih Tekke' de kariyerleri Şenol Güneş'ten önce ve sonra olarak ayrılan adamlar değil mi ?

Bu kararlar 2 maça bakılarak verilecek kararlar değil . Bambaşka mental seviyelere gelebilir oyuncular . Şu önümüzdeki 1 ay Beşiktaş'ın iyi görünmeyeceğini düşünüyorum zira Hoca'nın istediği sistem çok önemli uyum ve kollektif yapı gerektiriyor. Hani zaten ben kendi çapımda Biliç'i bu nedenlerden çok eleştirdim de afaroz edildim millet blogu terk etti filan. Onun sancılarını şimdi göreceğiz ...

turkkant dedi ki...

BJK4EVER'in kanat yorumuna katılıyorum. 4-1-4-1'i Schuster'de denemiştik. Q7-Simao kanadında yaşadığımız sorunların benzerini Töre-Q7'de yaşarız. Olcay senenin vazegeçilmez oyuncusu olabilir.

Haydi Rhodolfo çok iyi çıktı, yanına eldeki stoperlerden biri seviye yükseltti, stoper işini hallettin. Bek işi de çözüldü diyelim. Kanat forvet işini de Olcay'la her zamanki gibi idare ettin. Kerim Frei-Q7 geçen sene eksik olan ek performansı verdiler. Cenk-Pektemek-Ömer'den biri Ş. Güneş'le vites yükseltti. Bunlar olası durumlar. Buraya kadar ok.

Yukarıdakilerin tümüne inanırım. Ama bizim üç kaleciden birinin içinden bir anda müthiş kaleci çıkacağına, 34 yaşındaki Atiba ile bizim Necip'in orta sahayı sırtlayacağına hiçbir şekilde inanmam. Veli'yi ilk yarı, Tolgay'ı tüm sezon unutun zaten.

3 üst seviye transfer şart oğlu şart: Kaçarı yok.

1. İdareten değil direkt 11'e yazacağın İnler tarzı klas orta saha,
2. Üst seviye kaleci
3. Ligde en az 30 maç oynayacak, 20 gol atacak santrafor

Bu üçü olmadan bu iş olmaz.

turkkant dedi ki...

Yönetim kanadında hala orta saha gerekli mi nasıl sorgulanıyor tuhaf doğrusu. Sene ortasında biz neden Tolgay'ı aldık? Orta sahada kaliteli oyuncu eksikti. Şimdi Tolgay yok, Veli sakat, Atiba bir yıl daha yaşlandı.

Belluschi'yi nasıl almadıklarına yanıyorlardır şimdi... İşin gerçeği bir değil iki tane adama ihtiyacımız var.

BJK4EVER dedi ki...

Iyi bir kaleci hepimizi istegi, dilegi, ama olmayacak gibi, yapacak birsey yok. Ki kaleci olarak kimi alabilirdik bilmiyorum. Hepimizin aklina yatan Romero vardi bonservissiz olarak, ama o da sanirim United'a yedek kaleci olarak gidecek. Ospina vs tamamen butce disinda oyuncular. Az paraya cok iyi, guvenilir kaleci bulmak zor. Ki BJK bildim bileli hep kaleci sikintisi yasamistir. Son 20 sene Cordoba haric cok saglam guven veren bir kalecimiz olmadi. Cordoba'dan sonra en cok guven veren 2. kalecimiz 38 yasindaki Rustu'ydu, oradan hesap edin iste. Hakan Arikan, Shorunmu, Myhre gibi facialar aklimizdadir herhalde.

Orta sahaya bir oyuncu gelecek gibi. Mantiken Sosa ve Atiba'nin yanina cok daha enerjik, dinamik bir orta saha oyuncusu (Muntari, G.Inler) mantikli gibi. Aquilani teknik bir oyuncu, ama Sosa ve Atiba temposunda iki oyuncunun yanina gereksiz olur.

1 forvet zaten Allah'in emri. Ama burada beni gelecek oyuncudan cok oyun formatimiz endiselendiriyor. Tek forvet Mario Gomez bence cok etkisiz kalir.

QuaresmA dedi ki...

442'yi ben de çok sevmem ama elimizdeki şu an en önemli 2 hücum silahı Töre+Q7 ikilisinden başka dizilişlerle yüksek verim almak çok zor. Bu sırf dizilişi sevmemek yüzünden İbrahimovic-Cavani ikilisini çift forvet oynatmamaya benziyor.

Veya şöyle bir alternatif olabilir:
Atiba - Transfer
Töre - Q7 - Olcay
-- Transfer ---

Q7 yetenekleri itibariyle forvet arkası iş yapabilir diye düşünüyorum. Uzaktan şutları etkili, çalım atmayı seviyor. Kanatta oynadığında çalımı bastığı zaman orta yapması gerekiyor. 10 numarada oynarsa 2 çalım attı mı direk gol pozisyonu olur. Bir takım maçlarda forvet veya forvet arkası oynayıp iş yapmışlığı var zaten.

Armagan dedi ki...

@GeceGezgini

motta>tosic dışında hepsine katıldım,neden denilirse savunma+hücum anlamında tosic daha komplike geldi bana ve daha önemlisi motta'nın kontrolsüz sertliği ligde hiç es geçilmez.

cenk konusu sıkıntı oldu,zor olanı başarıp(ceza sahasına iyi gelip) orada etkisiz olmak da garip cidden(1. yarı kerim-cenk'in hızlı gittiği oyun önemliydi, kerim pas veremeyince orta sahaya kadar geri koştu :/ ).2li-3lü hızlı çıkıp paslaşmayı düşünmediler hiç,ortayla ne kadar olduğunu görüyoruz kornerler dışında,tek seçenek kaldı pas ver gerisini halletsin.
sonuçta orta sahaya sıkışmaya meyilli bir oyun oldu,ne gittik ne adamları getirdik yani(tosic-milo kısmını saymazsak tabii).

şampiyonluk bu ligde ortalama 70 civarında gol atıp 30 civarında gol yemek denilirse, geçen yıl gibi savunma olsa bile 10-15 daha fazla gol atmamız gerekir.
4-4-2 eğer gomez alınacaksa zor,çünkü 2 forvet kısmında gomez-cenk ikilisi tutar mı emin değilim
4-2-3-1 sosa'yı cm oynatacak 10 numarada sağlam birisi gelecekse denenebilir,diğer türlü tek santrafor verimsiz olabilir cidden
4-4-1-1 q7 arkadaki 1li olarak oynatılabilir,orta saha transferi box-to-box şart
4-1-2-2-1 atiba-sosa-transfer üçlüsü dengeyi sağlarsa,hücum olarak çok verim alınabilir bu sistemden diye düşünüyorum.

açıkçası çok maceraya girmemek adına 4-4-1-1 etkili olabilir sanki,yorumlar sizin.

GeceGezgini dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz;

Tosic 2.yarı sol beke geçince, belki stoperdeki yorgunluk sebebiyle çok etkisiz ve oyunu topa sokmada başarısız gözüktü. Sturm graz maçında beğenmiştim ama haklısın.

4-4-2' yi Gomez - Cenk ile yapamayız zaten. Gomez - Pektemek, Gomez - Olcay veya Gomez - N'doye ile oynayabiliriz belki ( Güntekin her ikisini de alacağımızı söylemiş)

Bu arada konudan bağımsız, dün ManU-Barça maçını izledim ve bizim Oğuzhan' a bir daha kızdım :) adnan januzaj 2 sene önce Oğuzhan' dan bile zayıf bir adamdı, adam nasıl bir bacak yapmış, nasıl dengesi yerinde ve güçlü. Resmen ben forvetim diyen adamdan daha iyi sırtı dönük oynadı, top sakladı, top dağıttı, çalımını ve golünü attı. Seviye atlamış çocuk resmen.

kokocambo dedi ki...

Maçı izliyorum da, Ersan niye gitmedi diye soruyorum kendime. Menajerinin parasını biz verip yollasaydık keşke. Gerçekten kötü futbolcu adam ya, keza Necip'e bakıyorum, o da aynı. Bu adamların bizim takımla avusturya'da değil, bilmemnespor'la kızılcaham'da falan olmaları gerekiyordu şu an.

GeceGezgini dedi ki...

Nice maçı ilk yarı;

- 4-4-1-1- başladık maça
- Oldukça sert bir maç geçiyor, zırt pırt oyun duruyor. ( gereksiz not: dünkü maçın yan hakemi bugün maçı yönetiyor )

- Şenol Hoca' nın takımın kimyasını biyolojisini genetiğini acilen düzeltmesi lazım. İlk 3 maç bunun emarelerini çok gösteremiyor maalesef. Çöpe giden ilk yarı yine devam. Bolca hazırlık pası yapıyoruz, orta saha ikilisi (necip ve serdar) topu yönlendirmede hiç bir işe yaramıyor . Bekler bindirme yapmıyor, defans çizgimiz oldukça geride.. Yani özetle Şenol hocanın felsefesiyle hiçbir alakası yok oynanan futbolun bu maçın ilk yarısı özelinde.

- Beşiktaş şenol hocanın ofansif futboluna uyacak derken Şenol hoca beşiktaşın defansif, özgüvensiz, bol gereksiz hazırlık paslı oyununa evriliyor gibi.

-Necip'te alan savunması vs hak getire. bam bam pres ve vücudu kullanmadan direk ayakla rakibe dalmaya devam :)

-Ah Serdar.. Tigana eğitimine devam etseydin iyi bir orta sahamız olabilirdi ama senden de geçmiş anlaşılan. Sağ beke geri dönmen gerekiyor. En azından orada Beck'i yedekleyebilirsin.

- Kerim solda da bir şey yapamadı bugün.

- Töre geçen maç bıraktığı yerden devam. Ancak ligin son 10 maçında başlayan gereksiz top tutma işine devam ediyor maalesef. Kaçan Beck leri hiç görmüyor.

-Günay; cenk ile çok takılıyor galiba, yanlış bir çıkışı vardı

- Pedro, hızlı arkadaş maalesef çok kolay geçti Pedro'yu ve golü buldu.

Özetin özeti: Hazırlık maçları serilerini golsüz bitirebiliriz bu gidişatla. Maalesef Şenol hoca'nın alıştığımız hücum varyasyonlarının hiçbirini yapamıyor takım. Şenol hoca baştan beri "özgünvenden" bahsediyordu ve Necip-Serdar ikilisinin birkaç hareketinden çok net anladım ne demek istediğini. Kaliteli topçu lazım demek istiyor bence hoca.. Gemileri yakmak için erken fakat sanki Bilic bu takımı olduğundan iyi oynatmış, bu takımla, bu yeteneklerle şenol hoca'nın işi çok zor.. Bireysel olarak çok yeteneksiz bir takımız, bu sebeple Biliç "takım" olarak hareket ettirip bu takımı bir noktaya getirdi. Neyse bir hazırlık maçının ilk yarısı için gereğinden fazla yazdım ama çok moralimi bozdu ilk yarı maalesef.

Unknown dedi ki...

Yine fizik olarak rakibimizin gerisindeyiz. İlk 3 maç için biraz sıkıntılı rakipler seçilmiş, daha zayıf takımlarla 2-3 maç yapıp kondisyon toplayabilirdik. Bir de üstüne üstlük epey kora kor bir ilk yarı oldu. Ağırlıklı olarak orta saha ve fizik mücadelesi izledik. Bunlarda Graz maçına göre takımın daha iyi durumda olduğunu da gördük. Defansif açıdan organizasyon daha iyi dikkat daha fazlaydı. İlerde çoğalma vb konularında ise çok çok geride görünüyoruz.

İlk yarıdan kısa kısa

Günay en fazla yedek kaleci olabilir. Bu kadar kısa sürede bu kadar basit hatayla ilk 11'de düşünüleceğini sanmıyorum. Sağlığına tam anlamıyla kavuştuğunda elimizdeki en iyi kaleci yine Tolga. Ama güvenilir bir kaleci transferi ihtiyacı da kendini gösteriyor.

Beck şimdiye kadar çok ürkek bir görüntü çizdi. Uyum sorununu atlatması gerekiyor.

Motta benim ilk yarıda en beğendiğim isimdi.

Franco-Ersan aslında fena değillerdi. Geçen sene uzun süre birlikte oynamalarından kaynaklı uyumları da var. Ama bireysel defoları da bir kaç pozisyonda ortaya çıktı. Ersan hala gereksiz hamleler peşinde. Franco'da golü yediğimiz pozisyonda açık alanda yine yalan oldu. İkisi de iyi yedek. Ben Milo'dan daha umutluyum.

Necip hep aynı, anlamsız. Serdar bence o kadar kötü değil hatta Necip'ten önce alternatif olarak düşünülebilir. Takviye gerekebilir.

Frei hırslı. Temposunu kazanamamış görünüyor, kazanınca daha fazlası gelebilir. Töre yine tek yaratıcı iş peşindeki isim, onu satmak şu şartlarda düşünülmemeli bile.

Sosa kayboluyor fizik olarak iyi görünmüyor. En kaygılandırıcı nokta bu.

Pektemek bu maçta istese de kendini gösteremezdi. İleri hiç top taşıyamadık. Gomez ya da Ba olsaydı da birşey yapamazlardı.

Eksikler var. Ancak takım ritmini bulmaktan uzak. Bugün sabah bile antreman yaptık, yorgunluk var. Defolar görünüyor ama göründüğü kadar da kötü iş çıkartmayacaktır bu kadro.

ozkankaya35 dedi ki...

Artik vasat adamlar almasinlar

ozkankaya35 dedi ki...

Yeterince vasatiz zaten..kadrodaki köybasi hariç kimseden ümitsiz değilim,ama biraz kafa yorsunlar bu transfer işine çünkü g.zekali ve yeteneksisiz...

Hidayet dedi ki...

ne beck serdar'ı kesebilir bu formuyla, ne tosic tosunu bütün kabahatlerine rağmen motta'yı, e peki güzel abim ne diye bunları aldınız, bizim elimizdekilerden bir-iki tık üst sınıf oyunculara ihtiyacımız yok mu, oyuncunun bir özelliği çok iyi olmalı hiç olmazsa , mesela opare'nin topu diğer yarı alana taşıma hızı gibi, ne biliyim duran top kullanma, orta yapma, sürekli bindirme, bunlardan biri ,hiç olmazsa biri çok iyi olacak ki bek aldığınıza değsin, bize serdar-motta yetmezken en az 3 yıl para ödenecek vasat bekler, ama tosic sol stoper oynarmış, dün gördük , evlere şenlik oynuyor, yeter bıkırdı bu vasat oyuncu tercihleri amk.

Armagan dedi ki...

Sıcağı sıcağına yazayım:
-savunma geride karşılamadı,40 metrede en az 3-4 defa ofsayt yaptırdık.şenol hocanın taktiği az az belli oluyor,oyunu rakip sahaya yıkmak ve öndeki 6yı baskıda kullanmak

olumlu
-gençler çok yetenekli gerçekten.eslem ve muhammed kesinlikle potansiyelli oyuncular,eslem'i düz savunmacı necip'in önüne yazarım.muhammed'in de oyun zekası gerçekten iyi.aynen devam
-ersan geçen seneye göre hava toplarında daha iyi ve bana daha hızlı geldi.gereksiz faul yapmazsa takıma iyi yönlü katkı verilebilir.rhodolfo'la iyi 2li olabilirler.
-serdar ve beck arasında rekabet olacak gibi,serdar hücumu düşünen tarafıyla istediğimiz oyuna katkı sağlıyor(belki de buna biraz da töre-beck 1. yarısı neden oldu) ama top kontrolü yeterince iyi değil bence yine de.ön liberoda da yedek olarak düşünülebilir.(beck'in uyum sağlaması biraz daha sürecek gibi)
-oğuzhan kesinlikle zaman bulmalı,ortaları etkili
-cenk'in kumaşı kaliteli cidden,keşke yanına forvet alınsa da pektemek kulübede kalsa artık

olumsuz
-pektemek kaptırdı,pedro ağır kaldı golü yedik
-necip,ismail olmadı-olmuyor-olmayacak.beck de sol tarafta oynayabildiği için ismail'in takımda kalması fazlalık resmen,harcanan para transferlere aktarılsa daha iyi olur.
-frei form tutturamamış gözüküyor
-uzaktan şutları iyi değerlendirebiliriz(maçın sonlarına doğru açıldık) 20-25 mt adamın önü boşken geriye pas atması mantıksız(1.yarıda frei'ın pozisyonu)
-motta oyun zekası anlamında yeterli seviyede değil hala

hızlı çıkmayı iyi kötü becereceğiz ancak araya koşularla forveti buluşturmayı alışkanlık haline getirmeliyiz,buna müsait birçok zaman oldu.bu mantalitede yana oynamayı alışkanlık haline getirmiş necip'e vs. yer yok.savunma kurgusu çok yerinde, ön alanda gereksiz top kaptırmadığımız sürece her an gol için tehlikeli bir takım kimliğine bürüneceğiz umarım.

Adsız dedi ki...

- Günay fundamentale sahip ama bir o kadar da sakar bir kaleci. Diğerlerine bakıp o olur dedik ama bu şekilde zor, transfer şart bu bölgeye. Acar Beşiktaş taraftarı Rene Adler'i bulmuş netten. İnişleri çıkışları olsa da üst düzey bir kaleci ve defansif zaafiyetlerimize bakılınca oyun tipi olarak bize tam oturur.
- Beck işleyen bir takımın oyuncusu, bu maçtaki gibi ne yaptığı belli olmayan bir ekibin değil. Değerlendirmek için erken bu nedenle.
- Motta Tosic'in gelmesiyle hırslanmış, sıkıntısı olan savunmada yer tutmadaki bir miktar zaafları ve hücumdaki bal yapmayan arı verimsizliği baki yanlız.
- Nice maçının en iyi yanı Anadolu takımları gibi kaptıkları topla hızla hücuma çıkmaları oldu. Maçta Ersan-Pedro ağır kaldı. Pedro yine hamle filan yapıyor da Ersan'ın işi zor.
- Milosevic gelmeden videolarına baktığımda dikkatimi en çok orta alanı geçmeye yönelik rakip toplara hamlelerini beğenmiştim. Bu maçta da 2 defa yaptı. Az biraz bizim lig şartlarına alışması lazım.
- Tosic stoper oynadı. Hızı çok iyi değil. En iyi özelliği rakibe yapışmasını biliyor, yani bundan korkmuyor. Hamleleri ise kötü olmasa da vasat.
- Necip vardı, Serdar-Necip olunca daha da düz oldu orası. Serdar çok eksik kalınırsa orada oynar, o kadar. Necip golü attı ama bu ikili hücum anlamında bir şey vermedi.
- Sosa kafa olarak sahada değildi. Muhtemelen Arjantin'e gitmek istedi. Bu maçta defansif olarak yapabileceklerinin ancak çeyreğini yaparken hücumda da kolayına kaçıp sadece verkaçlara girmeye çalıştı.
- Oğuzhan'da bir miktar gelişme var. Şenol Hoca'nın dikine oyna dediği çok bariz belli oluyor, içerilere rahat daldı. Yine Hoca ondaki ayağı bildiği için olsa gerek ters tarafa toplar atmasını istemiş, bunları da yaptı. Bakalım nasıl olacak.
- Töre aynı. Beck her ne kadar olağanüstü değilse de sağda topu Töre'ye verip koşu attığı 3 pozisyonda da ondan top alamadı. Aynı şeyi geçtiğimiz sezon Opare yaşamıştı, sonunda dayanamayıp kendi giderek gol atmışlığı bile var. Yine kafasına göre çalıma girmeler bolcaydı.
- Kerim gayretli ama her zamanki gibi dağınık oynadı. Birisi ona 3 kişinin arasına girmek yerine geriye pas atmasının bile daha evla olduğunu söylemeli.
- Olcay da Sosa gibi kafa olarak sahada değildi, onun derdiyse herhalde Q7'nin gelişidir. Buna karşın hareketli oyunu ve pozisyon almalarıyla göze batan işlerden örnekler verdi. Bu takımın kanatlarında onun gibi ikinci striker rolüne kolayca sızan başka oyuncu yok. Bu nedenle kanat olayı karışacak orası kesin.
- Pektemek demek evde yok demek.
- Cenk geçen sezon Beşiktaş ahalisinin de hep sözlediği gibi bu takıma gelecek yabancı vatandaştan sonra (Gomez mi N'Doye mi bilinmez) ilk 11 oynayabilecek 2. golcü, zaten 3.sü yok. Çünkü basit düşünebiliyor ve uygulayabiliyor. Hava toplarında da iyi.
- Eslem gerçekten çok ama çok iyi kumaş. Fiziği biraz sorun sadece. Bir de tecrübe eksikliğinin de etkisiyle çok fazla gezerek oynadı, muhtemelen defansa yardıma geleyim vs diye düşünmesindendir. Orta alanı boşaltınca defans sorunu daha çok olur, gibi işlerin öğretilmesi lazım. Yoksa olmuş ve az kalmış.
- Muhammed Enes çalışkan ve iş yapmaya çalışan bir çocuk. Sıkıntısı topla birlikte ileri gitmede. Hala genç takımında anlaştığı arkadaşlarıyla oynuyor halindeydi.

Rakip takım adına; Ben Arfa gibi bir garabeti transfer etmedikleri için yönetime teşekkürlerimi sunuyorum. Halı saha oyuncusu olmasını da geçtim, ilk yarıda bir pozisyonda Sosa'ya arkadan hamle yaptıktan sonra yerden kalkıp devam ederken bir de ense çekmeye kalktı. Nedeni malum. Malum da, olay olmuş bitmiş ne güzel Ligue 1'de bir ekiptesin arkadaş; ki 6 ay boşta da kaldın. Beğendiğim oyuncularsa Mendy adaşları. DM oynayan Nampalys Mendy çok iyi kumaşı olan atlet bir oyuncu. 2. gollerini atan Alexandre Mendy ise yaşına göre pozisyon bilgisi gayet yüksek iyi bir forvet. Fransızların bu Afrika kökenli oyuncu kaynağı bitmez orası kesin.

Zaitsev dedi ki...

- Öncelikle bugün maçın 20. dakikasında Günay'ın yaptığı saçmalamayı diğer 2 kalecimiz yapsa forum olarak çok güzel gömmüştük. Günay'ın alt yapısı ve ayakları iyi olabilir ama şu haliyle 3. kaleciden ötesi için diğer kalecilerin sakatlanması lazım. Geçen sene niye oynayabileceği Mersin'den kaçıp bize 3. kaleci olmaya geldi hala çözmüş değilim.(Günay, Nihat'tan iyi kaleci kat kat herkes kabul eder herhalde)
- Ospina-Muslera ayarında bir kaleci alamayacaksak mevcut kaleci rotasyonu iyidir. Yeni bir Mhyre fantezisine gerek yok. Romero olsun Fener'in getirdiği Fabiano olsun fark yaratacak kaleciler değil. Adam Helton'u kesemiyor Volkan'ı kesecekmiş :) Romero da 2. yarı maça çıkmamış. çekirdekçi olmuş. 2013-14te ise fransada ligde 3 maç oynamış. milli kaleci lazımsa Jefferson verelim hala oynuyor..
- Özeti izledim. 1-1'in hemen peşine 2-1 geri düştükten sonra pes etmememiz iyiye işaret. Necip-Serdar yan yana olmayacağını Şenol Hoca uygulamalı olarak gösterdi. Şenol Hoca deniyor her ihtimali. hem taktiksel olarak hem oyuncu olarak. Necip oynayacaksa orada yanında Oğuzhan olmalı. Necip sadece süpürmeli başkası dağıtmalı. Fener senelerdir Topal'ı bu modda kullanıyor. 4-5 maçta bir şut atmak dışında topu sağa sola vermek harici bir aksiyonu yok Topal'ın.
- Sosa takım iyiyse iyi olan bir topçu. dikine hızlı çıkışlar yapar. Forvetle duvar pası yapar pozisyon yaratır. Set oyununda ise çok efektif değil.
- Oğuzhan üzerinde özellikle durulmalı, ısrar edilmeli. Oğuzhan iyiyse takım olarak çıkıyoruz topu güzel dolaştırıyoruz. Cenk'e attığı pas ondan beklediklerimizden bir parçaydı.
- Kerim Frei maça göre ilk 11 oynatılmalı ama yedek ağırlıklı tercih edilecektir. Biliç gibi iş işten geçtikten sonra son 10 dakika oyuna alırsak yine potansiyelini ortaya koyamayan genç olarak kalır.
- Stoper mevzunda ise Ersan ayarsız filan ama bir enerjisi var. Tam beceremese de bir abilik görevi üstlenmiş gibi. ayrıca onun yaptığı saçmalıkları Chedjou da Alves de yapıyor. Atınç kalıp o gitseydi da 1 tecrübeli ama takımı tanımayan stoper + 3 çaylak stoper olacaktı. Rhodolfo Ersan ile başlarız sezona. Milo zamanla Ersan'ı keser diye umuyorum.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Söylediklerinin çoğuna katılıyorum. Ancak kaleci konusunda bahsettiğin Ospina-Muslara bandı ile mevcut kalecilerimiz arasındaki fark uçurum gibi. Volkan'dan sıkılan FB'nin getirdiği elemanın boşbalonus olduğunu ben de düşünmekteyim (aslında medya şişirmesiyle sunulan Porto kökenli 3 oyuncunun hepsi tırt). Ancak tekrardan, o yüksek seviyede olmasa da eldekilerden daha iyi kaleci bulunabileceğini düşünmekteyim, hele ki yabancı sınırı kalkmışken.

Topal ise daha farklı bir oyuncu. O bölgede oynarken defansif anlamdaki işleri yapan oyuncu fazla. Ancak Topal'ın farkı 2 konuda öne çıkıyor. Öncelikle hızlı düşünüyor ve topu en yakın arkadaşına doğru şekilde (bu bizde sorun maalesef) aktarabiliyor. İkincisi duruma göre pozisyon seçip sol-orta-sağ hücumu bizzat yönlendirebiliyor. Medyada hakkında yazılanlara göre uluslararası ortam için overrated, ama ligimizde seviye gösterilen Emre için underrated bir oyuncu.

Ersan konusundaki sıkıntı liderliği konusunda zaten. Pozisyon bilgin var ama yeteri kadar hızlı ve hamleli değilsin. Dolayısıyla bu saatten sonra stoper olarak savunmada ne olacak, kendisi karar versin.

Bizim 3 kaleci kadar yetenek-özgüven korelasyonu ters orantılı başka kaleci var mıdır çok merak ediyorum . Yani bu özgüvenlerinin kaynağı gerçekten enteresan . Aslında iyi birşey özgüvenli olmak ama biraz da yetenek lazım ...

4-4-2'nin bize niye gitmeyeceğini bir kez daha gördük . Bizim oyunu çift yönlü oynayan tek orta sahamız Tolgay'dı , onun da ne kadar çift yönlü olduğu bence tartışılır. Elimizdeki adamların hiç biri 4-4-2'nin ideal merkezinde oynayamaz . Oynarsa da Pektemek'e ses etmeyeceksin zira deli dana gibi koşan tek forvet o eldeki .

Sergio Romero'da Man Utd'ye gitmiş bu arada :)

yilmaz dedi ki...

Dün Günay'ın saçmaladığı pozisyonu bireysel bir kaleci hatası olarak değerlendiriyorum, Cenk'in ise kalecilik meziyetleri ile ilgili sorunları var. Mesela bir numaralı eksiği yan top. Gelen her yan top tehlike demek kalede Cenk varken. Ayrıca sanki bir de derinlik algılama gibi de bir problemi var. Topa çıkıp alamaması bence özgüven fazlası değil, "alabilirim" diye hesap yapıp mesafeyi yanlış hesaplaması kafasında. Açık konuşmak gerekirse benzer bir arıza bende de var :D

Günay'ın "dünkü" hatası ise, zaman zaman Casillas'ın, Cech'in, Buffon'un yaptığı tarzda hatalardan. Bir kaleci böyle hataları kariyeri boyunca 4-5 kezden fazla yapmıyorsa, çok takılmamak lazım.

Tabi birşey daha var. Cenk'in izlediğim maç sayısı Günay'ı izlediğim maç sayısından (küsüratlı sallıyorum ki nereden attığım anlaşılmasın :P) 32 kat fazladır. Bunu da hesaba katmalı bu yorumlarımı yaparken.

Coolio dedi ki...

@zaitsev

evet aynı hataları cenk yapmış olsaydı şahsen ben gömmüştüm. Aynı hatayı 60 kere yapan biriyle 5 kere yapan kişi sence aynımıdır? Cenk 5 senedir aynı hataları yapıyor yani kredisi bitti. Günay daha yeni başladı. O da istikrarlı bir şekilde bu hatalara devam edersek merak etme onu da eleştiririm.

Oğuzhan konusundaki fikrine tamamen katılıyorum. Bu 3 senedir antranörden bağımsız bir şekilde böyle aslında. Oğuzhan iyiyse tüm takım iyi.

Ayrıca dediğin gibi Şenol Hoca her kombinasyonu deniyor. Daha anlaşma imzalamadan önce her oyuncu hakkında kafasında planı vardı ama medyaya, yönetime ve oyuncuların kendisine neyin olmayacağını göstermek istiyorki sonradan "ama hiç denemediki" demesinler.

planck dedi ki...

sosa eşinin hamile olduğunu öğrenmiş, aklı evdeymiş ondan durmuş falan deniyor. pedro'yu da kiralayacaz herhalde, italyaya gitse 1 yıl fena olmayabilir. onu kiralarsak yeni bi stoper daha alırız herhalde.

BJK4EVER dedi ki...

Pedro Franco'yu kiralamak su anda yapabilecegimiz en sacma islerden biri olurdu herhalde.

Onun disinda cift yonlu oyuncumuz olmadigi icin 4-4-2 oynayamayacagimiza katilmiyorum. Su cift yonlu orta saha lafi da zaten acayip moda oldu ve cok kullaniliyor son yillarda, ama biraz da bos kullaniliyor. Su son 10 yilda Appiah, ilk senesindeki Melo ve zaman zaman Emre Belozoglu disinda ciddi anlamda cift yonlu diyebilecegim 1 orta saha oyuncusu yoktu. Ernst, Meireles, Selcuk Inan, Guti vs de cift yonlu falan degil. Cok kolay bulunuyormus gibi her orta saha transferi cift yonlu olsun isteniyor, ama oyle degil o isler iste. Oyle olmasa Pogba'nin fiyati 100 milyon euro olmazdi, Fernandinho, Fellaini vs gibi aslinda vasat (o seviyeye gore) oyuncular 30-40 milyon euro'lara gitmezdi.

Elit kulupler cift yonlu oyuncuyu zor bulurken bizim o kadar kolay 2 tane cift yonlu oyuncu bulmamiz hayalperestlik. Ki 4-4-2'de isin ofansif merkezi agirlikli olarak kanatlar. Orta sahada oyunu yonlendirebilen 1 tane oyuncu olsun yeterli olur zaten. Gerisi tamamen defansif olarak orta alani kapatma ve oyunu minimum olarak yonlendirebilmek.

Bunun icin ideal ikili nasil olur bilemiyorum. Ama ideali 1 tane dinamik, mac basi 11-12 km kosabilecek bir oyuncu, digeri de akliyla oynayan, sogukkanli, teknik bir oyuncu. Sosa ve Oguzhan 2. tanima uyuyor, ama 1 tanima uyan oyuncumuz Necip disinda yok maalesef. Atiba sogukkanli ve akilli bir oyuncu, ama dinamik degil ve ofansif olarak da artisi hic yok, tamamen sifir. Atiba-Sosa denenebilir, ama fazlasiyla statik bir orta alan olur gibime geliyor. Ama bu isleri deneyip gormek lazim acikcasi. Yoksa bitik Hamit ve Selcuk Inan'dan olusan orta sahanin sampiyon yaptigi bir ligdeyiz alt tarafi, o kadar abartmaya da gerek yok.

kokocambo dedi ki...

günay, dün akşam bir hata yaptı ancak hemen ardından kaleye giden topa yetişerek bunu bertaraf etti. Böylece durumu eşitlemiş oldu, dolayısıyla maç özelinde hata olarak değerlendirilmesi bence doğru değil. Ama, bu durum Cenk'teki gibi istikrarlı bir hal alırsa o zaman konuşabiliriz, bunun için de yukarıda denildiği gibi Günay'ın çok daha fazla maç oynaması gerek. Hocanın, kalecileri değiştirmemesi hoşuma giden bir durum çünkü maç içerisinde değiştirilmesi en lüzumsuz ve anlamsız tek mevki kale'dir bana göre. Bizimkilerin özel durumundan ötürü, daha iyi değerlendirmek için de yapılması iki kere daha önemli.

@bjkforever

Sadece gördüğün üzerine yorum yapıyorsun .

Ben birşeyi söylemeden önce 35 sayfa fikrimi destekleyecek veri ararım . Mesela tek yönlü dediğin Selçuk İnan ligin en fazla ikili mücadelede top çalan oyuncularından biri . Geçen sezon maç başına 7 top çalmış üzerine 4 gol 8 asisti var . Bizim Veli ve Atiba'nın totalde 7 top çalmadığı maçlar var olduğu gibi total skor katkıları 3 gol 3 asist . Geçen sene Selçuk'un top çalmada 5 altına düştüğü hiç bir maç yok . Asıl Trabzon dönemi veya 4-4-2 oynadıklar Terim dönemine ait OPTA istatistikleri olsa muhtemelen durum çok daha dramatik olurdu .

Bu istatistiki verilere sahip "tek yönlü" oyuncun varsa çık oyna 4-4-2 ben aksi bir şey iddaa etmiyorum zaten .

planck dedi ki...

http://www.yarisaha.com/pedro-franco-olu-yatirim-mi/

Basar dedi ki...

Gomez bitmiş.

Coolio dedi ki...

kaçıncı kez bitti bu Gomez?

Adsız dedi ki...

8 milyonluk sözleşme parası deniyor?

http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2015-2016/mario-gomez-geri-adim-atti_sto4835652/story.shtml

14-14,5 milyon arası bir paraya transfer yapma imkanımız vardı (3 küsür milyon + Ba ve Atınç için anlaşılan paranın yüzde 60'ı). 3,3'ü Rhodolfo'ya gitti, 1,7 milyonu Beck'e, 1,2 milyonu da Q7'ye. 8 de buraya giderse olası bir orta saha transferi için para mara kalmıyor.

Ya 8 milyon olayı hikaye, ya da durum vahim. Cambiasso veya sponsor işi olsun diye dua edelim madem.

Adsız dedi ki...

Neyse ki üfürme habermiş:

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/135204/alman-forvette-mutlu-son

Şimdi 8 milyondan bir orta saha bir de ecnebi kaleci çıkarırlarsa sezon için bir umut olabilir. İnler+Adler derim.

Ozan Tufan için yoğun pres var deniyor . Bence eldekilerden daha iyi opsiyon .

Gökhan İnler işine acayip soğuk bakıyrum ben . 3.5 bonservis filan deniyor tam anlamıyla saçmalık . Bedava Aquilani'yi 1 + 1 'e bağla çok daha iyi .

Gomez'in maliyeti konusunda da acayip bilgi kirliliği var . 2 m € imza parası 3.5'da yıllık gibi bir çıkarım yaptım ben en son . Hayırlısı olsun.

QuaresmA dedi ki...

Ozan Tufan olursa iyi olur da, Bursaspor yabancı kuralının kalktığından bihaber galiba. Hala astronomik rakamlar istiyorlar.

Ozan için Pektemek+Necip+Ömer'i önermişler oraya bir de İsmail patlatılabilir bence . Böyle bir durum varsa N'doye'nin de gelme ihtimali var dedikoduları doğru olabilir .

Bu adamların yarı maaşını karşılayarak bile göndersek şahane olurdu ama mantıklı gelmiyor bana. Fener'in bizden daha fazla takas malzemesi var elinde.

QuaresmA dedi ki...

Necip ve Pektemek'in şu anki takas değeri sıfır. Yani Ömer ile kafa kafaya takas teklif etmekten farkı yok bunun, kabul edilme ihtimali sıfır. Ayrıca Anadolu takımlarına takaslık oyuncu verirken bu 3 oyuncunun da Bursa'da oynamayı kabulleneceğini hesaba katmak lazım. Beşiktaş'ta rotasyon oyuncusu olan adamlar Bursa'ya gitmeyi kabullenmez. Hadi biri etse, üçü birden etmez. Kısacası çok yalandan bir teklif yapmışız :) Muhtemelen Bursa pazarlığı nasıl tepeden açıyorsa bizim başkan da en dipten açıyor.

Adsız dedi ki...

QuaresmA'nın dediği gibi bahsi geçenlerin gitmekte ayak direyeceğini düşünüyorum. Ancak Afellay Barça'dayken Olympiakos'a kiralık gidebiliyorsa bu arkadaşlar da şapkalarını önlerine alıp tavırlarını düşünmeli bence. İmzayı atarken profesyoneller çünkü. Futbolda da NBA'deki işler gelse sorun kalmaz.

Adsız dedi ki...

Bu arada stad inşaatında kaza olmuş ve neyse ki sadece 2 işçi hafif yaralanmış. Geçmiş olsun.

planck dedi ki...

gomez 4M€ + imza parasının taksitlerini alacakmış. 5i geçecek yani. Bonservis olarak da gomezin alacağı olan 2.5u verecez anladığım kadarıyla. yani bu sene gomez 7.5tan fazla cebe indirmiş olacak. RvP kadar oldu vay arkadaş..

Adsız dedi ki...

Söylentilere göre Podolski de RVP de çok alacak, çünkü açıklanmayan ödemeler var deniyor. Ama sorun bu değil yine de çok para. Sözleşme paraları ve alacaklarını 2 senelik toplasan N'Doye+Sako+Cambiasso üçlüsü Gomez+Q7 ikilisinden daha azına geliyordu. Karar sizin.

Coolio dedi ki...

Ba'nın maliyeti 6 euro bonservis + 3.5 euro yıllık ücret idi. Gomez paketini de bunla kıyaslamak gerek. Ayrıca Gomez'in Ba'dan daha kariyerli bir oyuncu olduğunu unutmamak gerek. Bu yönetim iç transferde saçmalıklar yapsalarda dış transferde bütün transferleri piyasa değerinin altında yaptılar. Gomez'de böyle bitecek bence.

"İmza parası" olayına komple gıcığım, o ayrı konu.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Gomez Fiorentina'dan alacağını almış diye haberler yapıldı dün akşam. bende imza parasını saçma buluyorum ama eğer bonservis yoksa imza parası bir noktaya kadar bu klasta oyuncular için kabul edilebilir. imza parası oyuncuların yıllık kontratlarını makul göstermek için yaratılmış bir ödeme şekli. tahminim Fiorentina'da alacağı parayı toplamda bizden alacaktır.
Podolski Alman kanalının birine GS'den 3 sene için 15 milyon avro alacağını söylemiş. kontrat 9 + maç başı.. RVP ise bu sene MANU'da kalsa 9.5-10 milyon avro net para kazanacaktı. FB'den 2 senede kazanacağı para. Tahminim o 9.5'u bu sene imza parasıyla alacaktır RVP. bu oyunculara ayrıca bonservis ödendi.

@james Sneijder
Transferden gelen paranın %60'ı demişsin. A Sporda bir ara bunun lafını ettiler ama diğer spor kanallarında duymadım, bir açıklama bulamadım. UEFA'nın yayınladığı belgede de yok. Transferden gelen paranın hepsi kullanılabilir gibi gözüküyor. Esas kriter 2015-2016 sezonu için max. 20 milyon avro zarar gibi duruyor.

Ozan Tufan mevzusunda ise Ömer ile Necip Bursa'ya giderler. Mustafa sorun olursa olur ama Bursa da Cenk ile Kerim'i istemiş. İsmail olmaz çünkü Emre var Bursa'da. güzel çıkış yakaladı Ertuğrul sever böyle gençleri.
Fener'in elinde takas malzemesi var ama kontratları çok büyük. Holmen harici gerisi imkansiz.Serdar Kesimal'de var ama ellerinde Türk stoper tutmak isteyeceklerini düşünüyorum.

turkkant dedi ki...

Ozan Tufan konusu keşke olsa, ama M. Pektemek 1.5 m. euro, Necip ve Ömer 1'er m. euro alıyor. Ozan Tufan ise 500 bin euro.

Bu takası yapsa Bursa senelik -3 m. euro yazacak, pek olası değil.

İçimizdeki Sabri'ye bağlayan Necip'in gidebilme ihtimali böyle bile olsa ortaya çıkmışsa aslında umutlu olmak için sebep var demektir bence .

Beşiktaş'ın çocuğu kontenjanından yine kalacaktır ama yeterşizliği teknik adam düzeyinde kabul edilmesi önemli bir eşik . Pektemek'i Bursa'nın kabul etmemesi ise ağır mallık bence. Al Pektemek'i 1 sene oynat en az 5 m € çok rahat satarsın . Gerçtekten kötü futbolcu değil adam . Sakatlanana kadar milli takımın isketletini oluşturacak adamlardan biri olarak bakılıyordu . El birliğiyle adamı Fazlı Ulusal'a evirdik resmen ... Şu adamı 1 sene kiralamak niye kimsenin aklına gelmiyor anlamıyorum.

yilmaz dedi ki...

herkes böyle bir takastan bursanın zararlı çıkacağını söylüyor ama, performanslarının kötü olması bizim ismi geçen oyunculara verdiğimiz bonservis ücretlerini gölgelemez. Pektemek + İsmail'e biz toplamda 10+ m€ ödedik. Kabul ederler etmezler o ayrı konu, ama bu oyuncuların takasta kullanılacak olması bizim de zarar ettiğimiz anlamına gelir ödenen ücretlere bakarsak.

İsmail'den ümitsizim ama Pektemek başaltı bir süper lig takımında çok iş yapar. Necip de belki çok parlamaz ama onun da kop kapma anlamında bir çok takıma pozitif katkı yapabileceğini bu seneki liverpool ve arsenal maçlarında gördük. Bu isimlerin taraftarın diline bu kadar dolanmaları -bence- biraz da yüzlerinin eskimesinden kaynaklanıyor.

" Futbolcuların durarak oynaması sonucu sık sık oyunu durduran Şenol Güneş "

Bu cümle o kadar sıkıntılı bir cümle ki . Fernandes'e reyiz çekilirken ben adamın topsuz oyunda hiç hareket etmediğini söylüyordum . Bu sorunu bir türlü çözemedik biz . Bizim takımın en büyük problemi oyuncuların pas opsiyonu yaratmak yerine sorumluluğu tamamen topla oynayan adama veriyor olmaları . Takımın çok koşmasının sebebi tamamen kaptırılan toplar sonucu geriye doğru uzun mesafeler kat etmek zorunda kalmaları, efektif koşu miktarı yerlerde sürünüyor takımın . At topu Gökhan'a bekle , ver Sosa'ya bekle . Şenol Hoca bunu düzeltebilirse bile çok büyük faydası olur .

planck dedi ki...

Abi o bize özel olmaktan ziyade züper ligimizin sorunu, geldiğinde tak tak pas yapıp boşa kaçan yabancılar 3 ay sonra ağır çekime geçip ayağına top beklemeye başlıyolar.

Adsız dedi ki...

F.Orman'ın en büyük hatası stadın açılışı konusunda söylediği tarihler vs değil Q7 transferi ve bu şekilde bu bölgeye yapılabilecek verili bir transferi engellemesidir. Töre'nin Olcay gibi akıllı ve takıma uyumlu bir şekilde içeriye kat edebilmesini bekler iken seçimi düşünüp tribüne oynayarak tersini yaptı ve Olcay'ın yedek kalmasını mühürleyecek şekilde mevcut Töre'nin eşdeğerini getirdi. Ben yerli/yabancı bir oyuncu olsam takımın hali ortadayken ben de topsuz alanda oynamam ve bu öylesine edilmiş bir laf değil.

Ayrıca Şenol Hoca'nın oyuncuları değiştirmesini beklerken bir şeyi unutuyoruz. O da oyuncuda potansiyel olarak bulunanı yani karakterinde olanı ön plana çıkarması yerine hamurunda olmayanı ona aşılamasını umuyoruz. Bu mümkün değil arkadaşlar. Hele ki arkanda full tribün desteği varken. Töre'nin yaşının da gençliğiyle bu mümkün olabilirdi, ama bana göre artık değil. Olanca keskinliğiyle futbol adına olanı biteni yazanlar dahil taraftarın ve genel medyanın aksine yorum yapamaz bu ortamda. Geriye ise "Beşiktaş gibi kanatları olan takım yok" söylemini yapanların masalları dışında bir şey kalmıyor. Neyle ve nasıl?

Bu aşamadan sonra dokunulmazlar da hesaba katılınca herkes orta alandakileri ve bekleri suçlayacak, oysa sorun başka yerde. Ki o suçlamalar başladı bile. Oysa niye suçluyorsunuz ki; daha kadroya katılacaklar var ve 2 muhteşem kanat oyuncumuz kessin muz ortayı Gomez de kafayı vursun olsun bitsin.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Haklısın kriterlerin arasında yüzde 60 şartı görünmüyor:

http://www.uefa.org/disciplinary/news/newsid=2244685.html

Ancak daha karmaşık bir kriter mevcut. Bu sezon en fazla 20 milyon avro açık verebilecekmişiz. Bu duruma göre daha az ya da daha çok zorlar bizi. Böylece herşey yönetimin yeni transferler için bu yıl sözleşme bedeli ve maaş olarak ne ödeyeceği üzerine anlaşma yaptığına bağlı. Kesin olan, kaleciyi ve Gomez’in yanında diğer bir golcüyü unutalım bence. Legal bir sihirbazlık yapılır da olursa amenna. Güreli lazımdı şimdi.

Zaitsev dedi ki...

@james sneijder

UEFA'nın koyduğu limitlerle zaten oyuncu alış satışında açık vermemiz imkansız. Bu bile max. 20 milyon avro zarar durumu için pozitif bir durum. Gomez hariç gelen giden oyuncu maaşlarına bakarsak 1.5 milyon avro civarı bir ek yük geldi. Şu an 25 milyon avro civarındayız. Gomez ile 30 civarı olacaktır bu. Ben mevcut durumda kaleci ve Gomez harici 2.ci bir golcü alınacağını düşünmüyorum. N'Doye; Gomez mevzusunda ne olur olmaz diye sıcak tutuluyordur. Es keza Mustafa/Ömer 2lisini beraber veya ayrı ayrı bir yerlere postalarsak yeni bir golcü gündeme gelebilir. Bir hamle yapılacaksa zorunluluktan dolayı Veli'nin yerine bir orta saha olacaktır.

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Olan biten anlamında, bu blogda daha önceden post edilen bir başlık çerçevesinde verilen rakamlardan giden Demba Ba ve Atınç'ın yıllık alacaklarını düştüğümüzde takımdakilere 1 senelik ödenecekler 21,5 milyon civarı. Bu miktar satılanlardan gelenlere karşın çok olmasa bile eksideyiz demek. Üstüne yaldız Gomez ve diğerleri desek kontenjan doluyor gibi. Yani Ozan Tufan işi de olmazsa. (ki yabancı kontenjanı kalkmışken taraftar değilim bu işe, çok abartılıyor bu eleman)

O halde özetle: Vizyonlarını seveyim.

turkkant dedi ki...

M. Gomez transferi sonrası durumla ilgili,

M. Gomez transferinde zar attık. Düşeş, Beşiktaş'ta yeniden doğuşunu da izleyebiliriz; hep yek, sezonun yarısını sakat geçirmesini de... Ben de bu riski alırdım. Fener transferleri sonrası şampiyonluk için bu kumar oynanmalıydı. Sorun şu, sakatlandığında attan inip eşeğe biniyoruz. Gomez beşinci vitesse, diğer forvetler ikinci vites. Ben çok tutmam, ama bir umut Cenk bu sene aşama kaydedip üçüncü vitese çıkabilir. Keşke basında söylenenler olsa, elimizdekilerden bir ikisini takasla elden çıkartabilsek.

Orta saha transferi konusu diğer mesele. Ozan Tufan mı, Gökhan İnler mi? Beşiktaş'ın öncelikli ihtiyacı bence İnler. Geçen sene en büyük sorunumuz tecrübe-liderlikti. Kritik virajlarda bu yönden eksik kalmıştık. Ozan Tufan yetenekli ama toy ve bireysel hataları olan bir oyuncu, aksine İnler İsviçre milli takım kaptanlığı yapmış, İtalya'nın büyük takımlarından birinde senelerdir as oynayan bir oyuncu. Sakinliği, geriden ayağa temiz oynaması... Şampiyonluk istiyorsak orta sahadaki eksik halka bence Gökhan İnler.

Orta saha transferi sene sonu hareretli geçeceğe benzer. GS Melo sonrası arayışa geçecek, FB'de Emre'nin eksikliği hissediliyor. İkinci bir Ozan Tufan kapışması olursa şaşırmam.

Ben hala kaleci transferinin elzem olduğunu düşünüyorum.

kokocambo dedi ki...

Onur kadro dışı bırakılmış. En gerçekçi ihtimal hemen tolga ile takas edelim. Yahut, cenk ve bir miktar para. Resmen ilahi mesaj!...

Basar dedi ki...

Onurlu bir hamle yaparsak bu tribünler İnler!

Şampiyonluğun direk 1 numara adayı oluruz.

Unknown dedi ki...

Onur, Ozan Tufan, Serdar Aziz vb'nin gündemde olmasına anlam veremiyorum. Bu oyuncuların yarı maliyetine mental açıdan kuvvetli, daha fazla katkı verebilecek oyuncular bulunur. 3 mevkiye transfer düşünüyorlarsa bence şu paket gayet iş görür. Takımın dokusuna da uyarlar.

Raphael Holzhauser (22) - Austria Wien Orta saha
Niklas Stark (20) - Nürnberg Stoper
Roman Weidenfeller (34) - Dortmund Kale

Bu transferler hayal gibi görünmekle birlikte Widenfeller'in durumunu hakikaten merak ediyorum. Langerak'ın arkasında kalacağı konuşuluyordu bir de Burki alındı. İlk 11 olmayacak büyük ihtimalle. Bonservissiz yıllık 2 2,5 mil euro dolayına ikna edilebilir belki.

Zaitsev dedi ki...

Langerak Stuttgart'a transfer oldu. Weidenfeller kalır Dortmund'da. Onur'a karşı 2 kaleci ve bir oyuncu önerilebilir. Ama bir gerçek var. Onur'u yollarsa trabzon 5. haftaya ne Hurma ne Şota ne Hacıosmanoğlu kalır. Ya geçici bir barış ve bir süre sonra Hurma'nın istifası ya da direk güle güle Hurma olur.

Zaitsev dedi ki...

SÜleyman Hurma istifa etmiş. Onur kampa döner bugün yarın..

BjkSraew dedi ki...

Martin Wörms,

Yorumuna katılıyorum .30+ oyuncu kotasını aştık. Yaşları genç düşük maliyetli uzun vadede faydalana bilecek oyunculara yönelmek daha faydalı olacağı inancındayım.

Unknown dedi ki...

yapılan anlaşmada sözleşme imzalanabilecek oyuncu sayısı ile ilgili bir madde vardı sanırım. yani kulüp o sayıyı geçemeyecek.

şayet bursa mevcut paketi kabul edecekse adı geçen tüm oyuncular düşünülmeden gönderilmeli, buna kerim frei ve cenk gönen de dahil. bu sayede birçok oyuncuya ödemek zorunda olduğumuz maaş yükünden de kurtulmuş oluruz. hatta bence ozan tufan'ı kiralama yoluna da gidebiliriz. oyuncu avrupa liginde oynayarak değer kazanır, karşılığında kerim ve pektemek kiralık verilir ve bu adamlarında oynayarak maç ritimlerini yakalamaları sağlanabilir. bu anlaşmadan hem beşiktaş hem de bursa kazançlı çıkar..

Basar dedi ki...

Pektemek'i göndermek bile tek başına bu senenin en büyük transferi olur!

Şenol Hoca Ozan'ı istiyorsa bir bildiği vardır ki geçen sene yaptığı istatistik gerçekten çok iyi. Uzun vadede faydalı ve bize gelir sağlayabilecek bir oyuncu. Hele hele inler ile aynı anda alırsak çehremiz bir hayli değişir.

Gomez'in sakatlanmazsa ligde çok iş yapacağını düşünüyorum. Ba'nın boşluğunun da dolduğuna inanıyorum.

Şu ana kadar sadece 1 adet yanlış transfer var o da nedenini bir türlü anlayamadığım guarejma hamlesi.

yilmaz dedi ki...

@Emir Eri oyuncu kısıtlamasaı sadece uefa'ya bildirilecek kadro ile alakalıydı galiba. 25 oyuncu değil, 22 oyuncu bildirebiliyoruz.

@BjkSraew doğru mudur yanlış mıdır bilemem ama galiba geçen seneki son haftalarda kaybedilen başarının sebebini yönetim "tecrübe" olarak tespit etti. Yaş ortalaması bilinçi bir şekilde yükseltiliyor gibi geliyor bana.
Bu yüzden çok iyi bir fırsat yakalamadıkça genç oyuncuya yönelmeyecekler gibi görünüyor.

BjkSraew dedi ki...

@yilmaz

Doğru olduğunu varsayarsak,teşhisi koyan yönetim bu tespiti neye göre,nasıl yaptı?

Referans olarak son 5 yıl içinde yaş ortalaması yüksek şampiyon olan Fb ve Gs takımları alınmış olsa bile maçlardaki hakem performansları,rakiplere geçilen kıyaklar ıvır zıvır bir dünya parametre var.

Umarım dediğin gibi bilinçli bir şekilde bazı hesap kitaplar yaparak transfer hamlelerini yapıyorlardır.

planck dedi ki...

radikal haber geçti ozan tufan için anlaşma yapıldı 6M€ + 2 oyuncu diye.

yilmaz dedi ki...

@BjkSraew bu bizim taraftarlar arasında da, medya tarafından da sıkça dillendirilen bir durum. Türkiye'de şampiyon olan takımların oturmuş bir kadro ve görece biraz yaşlı takımlar olduğu bir gerçek. Belki bu konuda danışmanlık da almış olabilirler. Ama hepsi varsayım tabii.

Söylediğin etmenler doğru bile olsa maalesef yönetimler bununla ilgili bir tedbir alamazlar. En fazla diyecekleri "masaya yumruğumuzu vururuz" olur, biz o yumruğu o masaya ne zaman vursak, arkadan tekmeyi de yedik.

beagle dedi ki...

Kerim frei i 2 3 milyona alacak bir enayi bulursak 8 i odeyip ozani almak lazim. Bu 2 fitbolcu anlasmasindan biz hic kar etmedik. Holosko isinde koray ve ademi 1 milyon indirim icin vermemiz gibi. Anmadan gecemeyecegim, buyuk salaktin tupcu.

BjkSraew dedi ki...

@beagle

Kerim'deki potansiyel ve Şenol Güneş faktörü ile Kerim'in iş yapacağını düşünenlerdenim. Şenol Güneş forma vermeyi düşünmüyorum diye satılmak yerine kiralık verilmesi mantıklı bence.

Hele 3 küsür milyon 8yanlış hatırlamıyorsam) euro bonservis ödediğimiz oyuncuyu 2 milyon euro gibi bir fiyata satmak duble hata olur.

beagle dedi ki...

Dostum cok feci elde patlayacak korkusundayim Gecen sene 40 ustu macta gorev aldi kisa da uzun da. Hic gelisme yok. Topa vuramayan adami Senol Hoca ne yapabilir bilmiyorum. Hazir farkedilmemisken batik yatirimdan cikip lazim olan Ozani alsak iyi olur bence

BJK4EVER dedi ki...

6 milyon euro'yu falan gectim, takasta harbiden Cenk Tosun, Frei'nin vs verilecegini cidden dusunuyormusunuz? Bildigimiz Fikret Orman Ozan'a max 2.5-3 milyon euro verir, o da hoca cok istedigi icin. Takas malzemesi olarak da anca Necip, M.Pektemek vs, belki Omer Sismanoglu.

Cenk, Frei vs ile teke tek takas bile yapmam. Ozan bana tam overrated Anadolu topcusu gibi geliyor. Bir sene parlamis bir oyuncu icin, ustelik yabanci sinirlamasi yokken, o paralarin odenmesi tam anlamiyla avanaklik. Gokhan Inler bile daha maliyetli bundan. 6 milyon euro'ya alsak zaten daha fazla paraya Avrupa'ya satamayiz. Itibar etmemek lazim bu tur sacma haberlere. Adam Demba Ba'yi 6 milyon euro'ya aldi, Mario Gomez'i bonservissiz 2 milyon euro imza parasina getiriyor, Ozan Tufan'a 6 milyon euro verir mi?

BJK4EVER dedi ki...

@Ovunc Senturk,

Selcuk Inan ortalama olarak bizim oyunculardan daha fazla top caliyor olabilir, asistleri de klasik orta mesafeli savunma arkasina uzun top veya duran top zaten, onu da gectim. Cift yonlu derken benim anladigim iki yonu de iyi oynayan oyuncudur. Selcuk gecen sene iki yonu de vasat oynamistir. Mesela tamamen 50/50 ofans/defans dengesi ise o zaman Adem Kocak'i alalim, o da cift yonlu.
Oyunun iki yonunu de ciddi anlamda iyi oynayan oyuncu zor bulunur, o saydigim ornekler disinda da yok zaten. Alacagimiz oyuncular illa cift yonlu olmasin, ama birbirini tamamlayacak iyi orta saha oyuncusu olsun yeter.

Mesele istatistiki veri ise, ben de haftalardir soruyorum zaten. Besiktas kadrosu 4-2-3-1 oynayacaksa hangi oyuncu kacar gol atacak, toplam golumuz kac olacak ve o gollerle sampiyon olabilecekmiyiz? Bunun cevabini istiyorum cevap veren yok.

Bak, dun FB maci oynandi. Sacma sapan bir orta alan ve oyun kurgusuna sahip FB ile resmen dalga gecti Shakhtar. Ama Shakhtar'a elenecek ve Avrupa'da her vasat ustu takima karsi rezil duruma dusecek olan FB ligde cok rahat +75 puan toplayacak. Sirf o hucum hattini birlikte oynatmasiyla. Cunku Anadolu takimlarinda FB'nin aciklarindan yararlanacak sakinlik, cesaret, oyun disiplini yok. Kaliteden bahsetmiyorum, tamamen akil ve cesaretten bahsediyorum. Yine Fernandao karabolden atacak, Diego uzaktan sokacak, van Persie seken toplari tamamlayacak, sacma sapan rezil oynayip bu sekilde maclari kazanip +75 puan yapacak. Sen de o 4-2-3-1 sisteminle orta sahada 85 pas yapip ceza sahasinda etkili olamayip en kritik anlarda kilidi acamayip puan kaybedeceksin. Sonrasi yine kendini avutmak. Turkiye liginde sampiyonlugun kaos futbolu ve forvet bollugundan gectigini hala cozemedik ne yazik ki.

GeceGezgini dedi ki...

Abi BJK tv nedir öyle ya. Kırk yılda bir hazırlık maçını almışlar, 5 dk izleyebildik o da el kamerasıyla. Geri kalan 40 dk yayın kesintisi sebebiyle mls ligi özetleri gösteriyorlar :)

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

@BJK4EVER

Şampiyonluk için gol sayılarını şöyle düşünebiliriz. Az sakatlıklı iyi senaryo:

M. Gomez, 20 gol (Ba,18)
Olcay, 10 gol (8)
Töre-Q7-Frei, 12 gol (7)
Sosa, Oğuzhan,10 gol (7)
Cenk-Pektemek, 12 gol (9)
Merkez orta saha, 5 gol (3)
Defans hattı (Rhodolfo), 5 gol (3)

Böyle 75 gol ediyor. Parantez içindeki geçen sene 55 atmışız


Bu gol sayısının olması için,
- Gomez'in sakatlanmaması,
- Cenk-Pektemek'in iyi sezon geçirmesi
- Töre-Q7-Frei üçlüsünden birinin gol özelliğini geliştirmesi gerek.

M. Gomez sezonun yarısını sakat geçirip Bobo-Almeida istatistiği yaparsa (10-12), yandı gülüm keten helva.


Adsız dedi ki...

Gomez hayırlı olsun. Kuşkusuz şekilde lige gelen en kariyerli oyuncu kendisi. Başarılı olması tamamen takımın performansına bağlı. Aklımdaki, takımı bilmekten dolayı, defans 4'lüsü bekler dahil etkisiz kalsa bile iş yapabilen bir 6'lı kurulmasıydı, kah isim işine kah da taraftara şirin gözükmek adına olmadı, sağlık olsun.

Yönetim Ozan hamlesi ile alternatif yapıp şimdi Napoli ve İnler cephesi düşünsün dedi, doğru da yaptı. Daha önce söylediğim gibi yapabildikleri en iyi iş bu, finansal konuda çok iyiler. Ayrıca ortada böyle bir ikili varsa Ben İnler'i tercih ederim orası kesin.

Ve kaleci, şart oğlu şart. TS Hurma ve Şota tercihini bariz yapmış. Şimdi biraz bekleyip Onur'un durumuna bakmalı. Herhalde özellikle Avrupa'da futbolcuların profesyonellikleri ve bağlılıkları bu kadar abartılan tek lig olmaktayız. Bir oyuncuyla herhangi bir nedenle ipler gerebilir, sonra realite işler ve bu oyuncu duruma bakarak kalmak istiyorsa kalır, ayrılmak istiyorsa da ayrılır. Elbette başka takımın bu tür işleriyle ilgili yorum yapamam, kim haklı ya da kim haksız diye. Yorumum işte bu şekilde oyuncunun durumu ile ilgili olur. TS taraftarının tepkisi ile ilgisi yok tabii. Ha, şu beni ilgilendirir; Beşiktaş yönetimi sırtlan gibi davranıp bu işte bazı konuları körükleyerek ortam oluşturma işine girerse bunu elbette takip eder ve tasvip etmem; ama zaten öyle bir şey yapacaklarını hiç sanmıyorum. Yapabilecek olanlar için bir zahmet gökkuşağının renkli kısımlarına baksınlar.

Netçede o isim veya bu isim, verimli olabilecek bir orta saha ve kaleci alınırsa ciddi anlamda şansımız olabilir.

Adsız dedi ki...

BJK4EVER'ın bahsettiği çift yönlü orta alan oyuncusu kısmına kendi görüşüm olarak biraz açıklık getireyim.

Misal halen Zavrc maçını izliyorum ve orta alanda Atiba ve Necip'in attığı her 2 toptan biri rakibe gitti. O bölgedeki vatandaşın gol atması ya da asist yapmasının da ötesinde doğru yerde doğru bölgeye ve adama pas atması bir nimet. Kolay değil çünkü oyun kuruyorsun ve bunu yaparken önce efor sarf edip topu kazanacaksın, sonra da hızla olması gerektiği yere olması gerektiği gibi pas atacaksın. Hele ki Töre-Q7 gibi kanatların varsa bu çok ama çok daha önemli. Bu yüzden cümle-i alemde box-to-box oyuncularının birincil değerlendirmesinde gol sayısı çok da önemli değil. Daha önce bahsettiğim gibi Pirlo'nun geçtiğimiz sezonu 4 gol 5 asistle tamamlaması gibi. Ya da Leicester'in Cambiasso kalsın diye yığınla uğraşıp bir tarafını uzatması gibi.

Böyle adamlar yeterince var mı yok mu, konusuna gelir isek Hint: Bundesliga ve Ligue 1 maçlarıyla kadrolarına bir bakın derim. Çok var. Peki niye bulamıyoruz. Mesela takıma yararlı olacak golcü de çok var ama biz Gomez'e yoğunlaştık, bunun gibi.

GeceGezgini dedi ki...

Quaresma ile orta-kafa gol yaptık.

Quaresma oyuna ilk girdiğinde çok agresifti, yandık bu sene dedim ama 15 dakikada 4-5 tane tehlikeli orta yaptı. Tüm maç orta yapamadık Olcay ve Kerim'le mesela. Çok merak ediyorum nasıl bir oyun planı ile oynayacağız :)

planck dedi ki...

gomez ba kaçar maça çıkarsa ba'da daha fazla atacaktır fakat onun kadar asist yapamayabilir tabi. inler'in bonservis bedeli istenilen seviyeye çekilemezse diye aquilani ile de görüşmeler başlamış.

box-to-boxlara bakarken asist öncesi pas sayılarını da dikkate almak lazım, asıl iş yaptıkları kısım orası oluyo çoğunlukla.

yilmaz dedi ki...

admin bi gol anketi postu açsana :D

Adsız dedi ki...

Quaresma oyuna girdikten sonra çok farklı oynadı. Tamamen takıma odaklı bir görüntü çizdi o derece. Pas verdi, kendinden beklenmeyen ortalar yaptı ve hiç bencil oynamadı. Amanın bo. Değişmez dediğimiz adam değişti mi yoksa :) Tabii stres gerektiren ortamlarda tekrar ve tekrar izlemeliyiz. En iyi ölçü ligdir. İlk 4-5 haftada belli olur.

GeceGezgini dedi ki...

Bjk tv yüzünden kafam o kadar karıştı ki. Maçın ilk yarısında teknik arıza olunca bizim geçen sezon gollerini gösterdiler. Olcay - Sosa - Demba -Töre -Ozzy 5lisi tiki taka çok güzel goller atmışız. Özellikle Olcay' ın goller yüzünden kafam karıştı. Onun yedek kaldığı seneryoda nasıl ceza sahası içinde bu kadar çoğalıp inside forward gollari atacağız çok merak ediyorum. Olcay' ı özleyeceğim aklıma gelmezdi.

BjkSraew dedi ki...

beagle,

Kerim elimizde patlamaz,ciddi sakatlık yaşamaz ve süre aldığı takdirde alıcısı her zaman olur bence.

planck,

Ozan için Gs'de devreye girip takas talebinde bulunacağı söyleniyor.

GeceGezgini,

Yönetim,öncelikle stat ve acil işleri çözdükten sonra Bjk tvyi uydudan şifresiz yayınlatıp,yayın ekipmanları ve kadrosunu güncelleyerek yayın kalitesini arttırmalı.

Adsız dedi ki...

İstikrar hep kazanır. Yine sonunda ona kalacağız, yazmıştı dersiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=n_PvHbHRSaA

planck dedi ki...

abi işte olcay da q7'nin antitezi zaten, adam attığı gollerin %70i tek vuruş, %30u kontrol şut. top sürme, adam eksiltme sıfır, doğru zamanda doğru koşuyu yapıp temiz gol vuruşu yapma yüz. olcayın beyni q7ye bağlasak robben falan çıkacak ortaya :P

planck dedi ki...

bi de olcayın problemlerinden biri istikrarsız olması, 10 maçta 8 gol atıp 10 maç susması değil miydi yaw?

Unknown dedi ki...

hurma yine geri dönmüş.. tolga+pektemek versek bir adet onur verirler mi acaba bize?

Unknown dedi ki...

@James Sneijder

Hocam malum, ben de sonuna kadar karşıydım Q7'nin alınmasına. Ki şu an deseler ki yerine adam alıyoruz, naapıyorsunuz demem :) Ama sanırım apaçiye karşı haklı ön yargın sebebiyle Olcay ile istikrar kelimelerini yan yana kullanman yanlış olmuş bence.

3 sezondur aynı filmi izliyoruz. İlk devrenin belli bir bölümünde (12-13 hafta diyebiliriz) kendisinden beklendiği gibi oynayıp ortadan kaybolan bir adam. Hakikaten, Planck'ın da vurguladığı gibi, 10 hafta oynayıp 10 hafta perişan olup ortadan kaybolan 4-2-3-1 sol açığı olur mu hocam ? Profesyonellik açısından diyorsan, amenna..Gördüğüm en iyi niyetli futbolcu, net..Ama gerçekten sezonun ciddi bir kısmında ayak bağı oluyor. Hatırla geçen sezon 'Kerim' diye diye heder oluşumuzu.

İşte Macar oğlanı alaydık, hiç bunları konuşmuyor olurduk :)

Adsız dedi ki...

Hocam bence Olcay'ın sorunu istikrarsızlık değil pek:

http://www.transfermarkt.com.tr/olcay-sahan/leistungsdaten/spieler/36200/plus/?saison=2014

En büyük eksiklikleri adam geçmede sorun yaşaması ve insiyatif alması gerektiğinde oyun kurmada bocalaması (bu konudaki becerisi yarı yarıya). Fakat yukarıdaki linkte yer alan tabloda çok daha ilginç bir konu görüyoruz, o da Olcay'ın skor ya da asist ürettiği lig maçlarının tamamında 90 dakika ya da buna yakın bir değerde süre alması (8 maç 90 dk, 1 maç 88 dk, 1 maç 87 dk, 1 maç 86 dk, 1 maç 79 dk). Ligde 30 maç oynamış ama gol/asist anlamında katkı veremediği 18 maçın sadece 3'ünde 90 dk süre almış.

Bu durum duygusallıktan çok takımla birlikte hareket ettiğinin bir göstergesi. Yoksa örneğin Sosa'nın süre alamadığı 7 maçın 6'sında, Töre'nin olmadığı (6 maçın 1'inde cezalı) 5 maçın 2'sinde, Demba Ba'nın olmadığı 5 maçın yine 2'sinde skora katkı sağlayarak takım oyuncusu olduğunu göstermiş. Bu istatistik ilginç bir şeyi daha gösteriyor, o da Olcay'ın kanat veya golcü pozisyonundan çok orta alan için iyi bir alternatif olabileceğini. Töre-Q7'li formasyonda Olcay, zaaflarını da düşünürsek, kesinlikle 4-4-1-1'de golcünün arkasındaki/yanındaki adam olabilir. Olay, 4'lü orta sahanın 3. bölgeye ne kadar yakın olabileceği, tabii takım defansını da düşünerek.

Peki Olcay'ın alternatifleri Töre ve Q7 geçtiğimiz sezon liglerinde istikrar adına ne yapmış? bunu gol/asist sayılarından daha çok kaç maçta bunu başardıklarıyla görebiliriz (yoksa toplam rakamlarda yine üçlünün en iyisi, orası başka). Malum bahsettiğimiz adamlar ne box-to-box ne de DM, o bakımdan.

Skora katkı açısından:

Olcay: 30 maçın 12'si.
Töre: 28 maçın 8'i.
Q7: 30 maçın 7'si.

Görüldüğü üzere istikrarsız Olcay en yakın eşdeğerine 4 maç fark atmış. Diyeceksiniz ki Töre tamam da Q7 Portekiz ligindeydi; aslında bu daha bariz bir sonuç veriyor, söz konusu olan Portekiz Ligi ve Porto. Herrera, Quintero ve Tello'dan bahsediyoruz bir de. Özellikle Quintero söz konusuysa denilecek fazla bir söz de kalmıyor zaten.

Bunun fark edilmemesi nedeni spektaküler hamlelerin her zaman iş yapıyor gibi göstermesi. Ama işte herşey gider döner sonuca bakar.

"my left foot"

Adsız dedi ki...

Bu arada önyargı sadece bizim ligimizde mevcut değil. Hollanda milli takımında Sneijder'in alternatifi olarak görülen ama bugüne kadar sadece 2 maç oynayabilen (ki bunlardan birinde de golünü çakan) 22 yaşındaki Ajax'lı Klaassen bugün Rapid Wien deplasmanında da 2 gol atarak takımını sırtlamış. Bana göre 3 Sneijder formatındadır kendisi, amma velakin ismi yeterince yok henüz. Yakın zamanda Premier Lig'e kallavi bir transfer haberini duyabiliriz ve bu şekilde isim sorununu da aşacaktır.

BJK4EVER dedi ki...

@turkkant

Cok iyimsersin be hocam. Acikcasi o soyledigin seylerin olmasi icin herseyin lehimize gitmesi lazim. Gomez'in oynayacagi mac sayisi 25'i gecmezse sictik iste, bu kadar basit.

Onun disinda Olcay'in forvet arkasi oynamasi gayet mantikli. Hatta bu formatta Sosa'nin geriye cekilip tam anlamiyla bir 4-4-1-1'e gecmez oldukca mantikli olurdu, ama oyle fantastik bir deneme yapar mi Senol Gunes bilinmez.

Kaleye ilk olarak Zieler'i, Zieler tuzlu gelirse Adler'i düşünmeliyiz. Zieler'i bezdirme taktiğiyle 5-6 milyon euro'ya alabilirsek yıllarca kaleci sorunu yaşamayız.

Alamazsak ikinci alternatif Adler'i yine bezdirme taktiğiyle maksimum 3 milyon euro'ya alırız gibi geliyor.

beagle dedi ki...

Acayip riskli birsey soyleyeyim. 4 4 1 1 oynarsak pektemek arkadaki 1 in kralini oynar. Gecen yil demba ba nin iyi oldugu donemde hep o destek saglarken goller oluyordu. Ts macinda kasap ikisinin birden kemigini kirinca bizim sezon bitti. Tolgay piyangosu sayesinde direndik. Hucum katkisi sifir atiba ile oynuyorsak bari ikinci forvet kullanalim.

Hidayet dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=VJ1sVf7RAe8


yakında "olcay kırmak üzereyken tanımlanan rekorlar" diye başlık açılır, muhakka olcay gollerini dünyanın en iyi savunmalarına karşı atmıştır , ama q7 öyle mi, sidikli, işin özü şu ki olcay beşiktaşın feda dönemi adamıdır, kendisine vodafone arenada eğer oynarsa sağ/sol açıkta bol şans dilerim, çünkü hazırlık maçlarında bile oyundan çıkarken yuhalanabilmektedir, muhakka q7'den 999 gömlek üstün futbolcudur, ne barça, ne çelsi, ne inter, ne porto'dan kovulmuştur, niye mi, gitmemiştir de ondan, bir röportajında q7'ye çok çalışması gerektiğini söylüyordu, bence buna kendisinin daha çok ihtiyacı olacak, geçen sezon ilk 10 maçtan sonra yattığı gibi yatamayacak, hayret olcay gibi ceza sahasına giremeyen yeteneksiz q7, demek gollerini girmeden atıyor, bir de girse.

Adsız dedi ki...

Aktüel ve gerçek olaylara dayandırılmıştır:

- Olcay bir sezonda 34, 34 ve 30 maç demektir; Q7 ise 21, 19 ve 0.
- Olcay 11 gol 5 asistdir Q7 3 gol 8 asist; Olcay 8 gol 9 asistdir, Q7 5 gol 6 asist.
- Olcay 800bin avrodur, yıllık da 1 milyon; Q7 ise 7,3 milyon avrodur, yıllık da 3,75 milyon
- Olcay Arsenal, Tottenham, Liverpool’dur, Q7 ise Maccabi
- Olcay 6 ay para ödenemediğinde hala oynar, Q7 ise parası ödenirken sakatım diyerek 3 ay izinsiz memleketine gider
- Olcay 3 sezonda 8 sarı karttır, Q7 ise 2 sezonda 13.
- Olcay halen 28’dir, Q7 ise 31.
- Ve Olcay kariyerinde hiçbir zaman Arap liglerine gitmek durumunda kalmamıştır, hem de sözleşmesi elindeyken.

Bu da kaymağı:

https://www.youtube.com/watch?v=ifiTD1ht7p8

O “left foot” çok kötü vuruyor ama öyle değil mi.

BjkSraew dedi ki...

bağımsız kişi,

Kaleci için bahsettiğin bonservis ücretlerini verme + yabancı kaleci için Tff'ye ekstra 1 milyon ödemeyi yapma ihtimalimiz %1,bana göre.

Bu sezon şu ana kadar 3.3 milyon ile Rodolfo bonservisi en yüksek ödenen bonservis. Demba Ba,Mario Gomez gibi golcülere çekinmeden 6-8 milyon bonservis vermek, kaleci ve defans oyuncularına göre daha kolay.

Hidayet dedi ki...

öyle ya olcay hiçbir zaman arap ligine gidemez, çünkü ona o paraları vermezler, arap liginden porto gibi bir takıma ise zıplmayı hayal bile edemez,o zaman arap ligine yolu düşen her oyuncudan üstün mü olcay, sahi drogba gibi çin'e de gitmez değil mi, ne değerli oyuncu, ben size söyleyim porto, barça, çelsi,inter'e de gidemez, herhangi bir menejerlik oyununa otursa, kendini oyunda bile bu takımlara transfer edemez, hayal bile edemez, sonra şampiyonlar liginde biri penaltıdan diğeri stopere press den bayern'e iki gol de atamaz, quaresma da bayern demektir o zaman, sahi uefa kupasını almış braga vardı, tabi ki quaresma braga değildir, tıpkı istatistik seçimlerinde olduğu gibi, biri parlatılırken diğeri boka batırılmaya çalışılır, olcay uefa, quaresma şampiyonlar ligidir o zaman, harbi arsenali ne devirdi öyle olcay, liverpool maçında linkte verdiğim semazen dönüşlerinden kaç tane yaptı, ya brugge den toplamda 5 gol yiyerek elenirken neredeydi...

karşılaştırmamda "karşılaştırılamayacak" şeyleri yer yer karşılaştırdım , tıpkı sizin gibi, quaresma ile olcay karşılaştırılması imkansız iki farklı kariyere sahip oyuncudur, feda dönemi olmasa olcay beşiktaş'ı zor görürdü, eğer inönü de oynasaydı takım, işi çoook daha zor olurdu (taraftar baskısı açısından), zaten yeterince iyi olsaydı oraya kerim de varken ısrarla yabancı transferi istenmezdi, yerine mutlaka biri alınıp kendisi yedeğe çekilmeliydi, yönetim politik de davranarak q7'yi aldı, dzuszzzzzak'ı da alsaydı onun da olcay'ın yerine oynamasını isterdim.

şimdi quaresma'nın gerek beşiktaş, gerek porto, gerek hayatı boyunca attığı golleri içeren bir link de ben atayım mı diye düşündüm, yazık lan dedim sonra, youtube'a ismini yazmanız hatta q7 yazmanız da yeter.



nuri mu dedi ki...

bence endişelenmek için erken zira dönüp geçen yıla baktığımızda ligin en iyi hücum ve golcü takımı bursaspor UEFA elemelerinde gürcistanın adını bile hatırlayamadığım basit bir takımına karşı iki maçta gol bile atamadan penaltılarla elenmişti(ki fernandao belluschi volkan ozan falan oynamıştı). bunun için hazırlık maçlarına hatta ligde ilk bir kaç maça bakıp karamsarlığa düşmemek gerek.
fernandao volkan bakambu-ozan enes Batuhan / ozan belluschi josue-bekir holmen traore biaz da şamil
gomez pektemek cenk ömer-töre Q7 olcay kerim / yeni transfer atiba Oğuzhan sosa necip yarım sezon da tolgay ve veli
kimse üstteki oyuncuların daha iyi olduğunu iddia edemez herhalde, geçen yıl fernandao nun alternatifi yoktu kadroda gomez sakatlansa bile eldekilerle idare edilebilir bence yokluğunda. ben hücumdan ziyade defans konusunda acaba diyorum kendi kendime özellikle sol bek stoper ve çoğunluğun aksine biraz da kale konusunda.
volkan töre ve Q7 den bakambu da olcay ve kerim den fernandao da tek başına gomez ve diğer üç forvetimizden daha iyi değil. şenol güneş daha önce uslanmaz engin baytarı adam edip jaja gibi adamı takıma hatta ikisini aynı takıma monte edebiliyorsa olgun ve uslanmış gibi görünen Q7 yi de adam edip töreyle beraber oynatabilir. ve takıma zarar vereceğini gördüğü kimseyi kadro dışı bırakmaktan korkmadığını gördük bir çok kez.
trabzondan ağlayarak kaçan volkanı bu seviyeye getiren adam olcaydan pektemekten falan da kolay kolay vazgeçmez.

nuri mu dedi ki...

ben töreden çok olcayın gelişimi ve devamlılığı konusunda ümitliyim şenol hocadan
ayrıca Selçuk colman/ozan belluschi ikilierini gördükten sonra orta ikilide Oğuzhan konusunda da ümitliyim ki bence olursa çok iyi olur Oğuzhan için çünkü ofansif orta saha da sıradanlaşıyor Oğuzhan ama biraz daha güçlenip orta ikilide oynayabilirse bir üst kategoriye çıkıyor fark yaratan adam oluyor..

bir samet aybaba atasözü unutulmamalı ‘’ Messi şu anda bizim kadromuzda olsaydı Olcay'la forma için çekişirlerdi’’
ayrıca “Oğuzhan'ın ayaklarının yere basması gerek. Bence biraz Fernandes'i izlemeli ve ondan bir şeyler öğrenmeli. Biraz tembel bir oyuncu. Kuvvetsizliğini gidermek için daha çok çalışması lazım” demiş adam zamanında aradan üç yıl geçti hiç mi değişmez bir adam. İnşallah Şenol hoca değiştirir bu durumu..

Coolio dedi ki...

@Nurettin İnce

hahhahhah.. iyi hatırladın meşhur atasözümüzü.

Olcay'ın gelişimi konusunda maalesef katılmıyorum çünkü kendisi yeteneksiz bir arkadaşımız. Oyun görüşü, mücadele gücü ve atletik vücudu var ama kabiliyet yok. Deli İbo'nun sol açık versiyonu sanki. Şenol Hoca'nın etkisinin dokunduğu tüm oyuncuların ortak özelliği aslında yeteneklerinin olmasıdır. Şenol hoca kafalarını futbola vermelerini ve kabiliyetlerini maksimum derecede sergileyecekleri taktiği, oyunu oynatmayı biliyor. Olcay zaten maksimumuna yakın oynuyor.. En büyük gelişme istikrarsızlığını düzeltmek olur. Haa o da bize ekstradan çok faydalı olur ama Olcay'ı bir üst seviyeye çıkarmaz. Benim asıl beklentim ise Töre. Maksimumundan uzakta oynuyor. İşte herkesin bildiği gereksiz çalım olayları vs. Mesela hem kafa olarak onu neyin doğru olduğunu bulmasına yardım edecek (o an şutmu çekilmeli, pasmı atılmalı, çalımmı atılmalı kararı) hem de oynattığı taktik olarak ondan daha çok verim alıcak.

Neyse işin komik tarafı bütün bunları burada tartışıyoruz ama sonra işin içine hakemler, federasyon girince hiç bir anlamı kalmıyor. Ve bunu her sene kısır döngü içinde tekrarlıyoruz.

Coolio dedi ki...

MARIO GOMEZ'IN SIRKETIMIZE KIRALANMASI KONUSUNDA FIORENTINA KULUBU ILE OPSIYONLU OLARAK ANLASMAYA VARILMISTIR.

MARIO GOMEZ'E,
-2015-2016 SEZONUNDA 3.500.000 AVRO GARANTI UCRETI ODENECEKTIR.

Coolio dedi ki...

İşte şimdi bitti Mario Gomez.

BjkSraew dedi ki...


Mario Gomez hayırlı,uğurlu olsun. Kap açıklamasında eksik ya da daha netleşmeyen noktalar var. Sanırım daha sonra bildirimi yapılacak.

Coolio dedi ki...

Bu arada Tolga-Onur takası (+oyuncu veya para muhtemelen) her iki klüp için win-win durumu gibi. ANÇ bu işte yine araya girerek bişeyler halledebilir. Onur'un Şenol hoca ve yeni camia dopingi performansını da arttırır ve yaklaşık 3 sene işimizi görür. 3 sene sonra stattan gelecek gelirlerin artık klübe kalmaya başlamasıyla daha iyi biri alınabilir.

Bu arada geçen sene Onur pek oynamadı ama ondan önceki senelerdeki performansı bende iyi izlenimler bırakmıştı. Yanlış mı hatırlıyorum? Onur'un Tolga'dan çok da ileride olmadığını veya zaaflarını olduğunu hatırlayan biri var mıdır?

Coolio dedi ki...

@BjkSraew

Dediğin gibi çok belirsiz bir açıklama. Sanki İtalya'da bulunan yöneticimiz telefonla "yaz kızım" şeklinde yazdırmışta öyle KAP'a göndermişler gibi.

BjkSraew dedi ki...

@Coolio

Önceki kiralık bildirimlerinde "Bedelsiz olarak kiralanmıştır" gibi ibare olurdu. Bu ibarenin olmaması hata değilse ya bir bedeli var ya da şartlara göre bedel yansıtılacak veya yansıtılmayacak gibi bir durum olabilir.

beagle dedi ki...

Onur mucize cikarislar isinde Tolgadan iyi, yan toplarda ise daha kotuydu. Bu bizi sikintida birakir cunku zor maclarda yan top kritik oluyor. Tabi karsilastirma tolganin ilk yili ile. Su anki tolga fevzi olma yolunda.

Zaitsev dedi ki...

Gomez opsiyonlu kiralanmış ayrıca yıllık ücrette haber sitelerinde ve forumda tahmin edilenden az. maç başı da yok. güzel bir transfer olmuş.

@hidayet nurügengi

Olcay zaten 1 milyon avro alıyor. o parayı da Avrupa hariç her yerde alır. Sanki yıllık 5 milyon avro kazanıyor bizden :)

@bağımsız kişi
Zieler nasıl kaleci bilmem ama 26 yaşında hala Hannover'in kalesindeyse bizde de fark yaratmayacaktır. Vasatın biraz üstünde olsa Dortmund alırdı zaten. senelerdir top geçtikten sonra planjon yapan Weidenfeller'e takılıp kaldılar.

Eğer olursa Onur yerine 2 kaleci bile yollanabilir Trabzon'a. yedek kalecileri de yok adamların. Tolga+Günay+Pektemek :) Onur'un geçene sene kötü oynadığı tek maç milli maç :)

nuri mu dedi ki...

@coolio
onuru hiç sorma kardeşim yaklaşık üç yıl trabzonda kaldım trabzonun hemen hemen tüm maçlarını canlı izledim sayılır bence onur çok abartılıyor, rahat tutabileceği topu bile atlıyo tokatlıyo artistik hareket yapıp milleti gaza getiriyor, uzaktan gelen toplarda sıkıntısı var gibi zaten hatta arkadaşlarla aramızda görme problemi olabileceğini konuşuyorduk (küçük bir örnek, iki dakika zaman ayırıp 3-0 lık izlanda rezaletini bir daha izlemeni tavsiye ederim) ayrıca takım içi kamplaşmada yumluyla beraber -hatta daha fazla- başı bu çekiyor,kimisini gönderdiler yumluyu falan da kadro dışı kiralık falan derken uslandırdılar gibi ama bu hala aynı (son olaylarda görüldüğü üzere) taraftarlarla arasını iyi tutup tribünlere oynayarak iyice şımardı, kanımca tolga bundan kalecilik açısından belki bir tık aşağıdadır ama adamlığı bundan on kat üstündür.

son söz eldekilerden iyi olabilir ama asla muslera etkisi beklenmez. uçuk bir katkısı olmayacaksa madem -ki öyle- onun için ben hiç istemem bunun gibi adamları takımda.

Coolio dedi ki...

@beagle

teşekkürler. Yan top olayını hatırlayamamıştım sen söyleyince hatırladım. 3 sene idare eder lafımı 2 sene ile değiştiriyorum :)

Takas olayında TS'ye bu transferi kabül ettirebilmek için Pektemek öneriyorsunuz farkındayım ama lütfen İsmail'e öncelik verelim. Hasbel kader Pektemek'in iş yapacağı anlar olur ama çılgın çocuk İso'da o da olmaz. Zaten üstüne her şekilde para isteyecekleri için İso, Necip, Ömer gibi daha az değerlileri vermek gerekir.

nuri mu dedi ki...

@beagle
@zaitsev

abi hani derler ya sergen için o kadar yetenekli ki yaptığı işi çok basitmiş gibi gösteriyor vs falan diye..
vallaha billaha bu adam yaptığı kurtarışları olduğundan çok daha muhteşemmiş gibi gösteriyor. bildiğin oyuncu artizz yaa..

Coolio dedi ki...

@Nurettin İnce

Teşekkürler. bir umut kaleyi de az biraz düzeltirmiyiz diye heves yapmıştım ama o da kursağımda kaldı. Takasta oyuncu göndermek düşüncesi bile güzel bi umuttu..

turkkant dedi ki...

M. Gomez sonrası umarım orta sahada yanlış ata oynamayız. Şu anki tabloda 33'lük Atiba bir sakatlık yaşasa, Necip-Oğuzhan orta sahası ile çıkıyoruz sahaya.

Gökhan İnler gelirse, Gökhan İnler-Sosa ikili orta sahası Selçuk-Colman ikilisini hatırlatıyor. Biri pasör, diğeri daha hareketli. 4-4-1-1'de önlerine pres gücü yüksek koşan bir ikinci forvet olursa olası defansif zaaflar da giderilir. Bu işi takımda Olcay ya da Pektemek yapar, Cenk-Şişman yapamaz.

Diğer bir ihtimal ise İnler'i tek ön libero oynatıp, önüne sağ iç sol iç, Oğuzhan-Sosa yapmak ve bu iki oyuncunun ekstra gol-asist katkısıyla kanatların kısırlığını bertaraf etmek.

Yine dönüp dolaşıp Gomez sakatlanırsa ne olacağa geliyoruz. Fener derbisine önde Gomez ile çıkmak ile Cenk'le çıkmak arasında dağlar kadar fark var. O yüzden bazıları Ndoye'yi de alın diye bastırıyor.

Unknown dedi ki...

N'doye tek forvet oynamayı planlıyorsak çok masraflı bir alternatif olur bunu yapacaklarını sanmıyorum.

Bizim bütçeyi orta saha ve kaleci transferlerine aktarmamız gerekiyor.

yilmaz dedi ki...

Ben Onur konusunda o kadar da hevesli değilim açıkçası.

Bizim üç kalecimizin de defoları var. Onur'un da yan topta çok iyi olmadığını düşünüyorum. Eğer kalecimiz yetersiz, takviye gerek deniyorsa, Onur bizi seviye atlatacak kaleci değil. Ha Tolga ile kafa kafaya takas olursa süper olur ama o kadarı da Trabzonspor'a hakaret anlamına gelir. Adamların kaptanını ufak bir sürtüşmeden faydalanarak, birinci kaleciliği tartışma konusu olan bir isimle takas etmek çok adil değil bence.

planck dedi ki...

Gomez'in ücreti de kiralanması da sürpriz oldu. Yıllık imza parası dahil 5.5M€lar konuşuluyorken 3.5a bitirmişler işi. Ama bonservisini alamadığımız için seneye çin'e abd'ye satma şansımız ortadan kalktı. Tabi sakatlanırsa da 3 senelik kontrak yaptığımız 15 milyon bağladığımız adam sakat çıktı derdinde olmayacağız. adam 30 Haziran'da direk serbest kalacak, kim çok verirse oraya gidecek büyük ihtimal. bu yüzden bu sene +25 gol atmak isteyecektir hazır züper lige gelmişken.

bild anket açmış milli takıma yeniden seçilebilir mi diye:
http://www.bild.de/sport/fussball/fussball/packt-er-es-jetzt-wieder-bei-jogi-42001164.bild.html

alper dedi ki...

Mario Gomez'in yanına Cacau bulmamız lazım acilen.Kim olabilir?

Bence kiralama işi de mantıklı . Opsiyon bizde , ikincisi de Gomez 29 yaşı geçtiği için alacağı garanti ücret kadar paraya bonservisini alabiliyor. Adamların ona olan borcu düşünülünce muhtemelen zaten bedava olacak . Bence arada protokol vardır. İstediğimizi alamassak da opsiyonu kullanmayız .

Pektemek ve Şişmanoğlu'nu elden çıkarmak istiyorlar sanırım . İkisi giderse kuvvetle muhtemel N'doye gelecek . Bence hazır Trabzon forvet arıyorken Mustafa+Tolga karşılığı Onur gayet mümkün .

kokocambo dedi ki...

Bir tarafta 9'a 5 istenildiğini söyleyerek vazgeçen gs; bir tarafta anlaşma şartlarımız. Alacağımız verimi göreceğiz ama yönetim yabancı transferinde bence net başarılı. Ozan Tufan'a yaptığımız iddia edilen teklif bence anlamsız. Sadece o 5m'a bile, ihtiyacımız olan 'olmuş' bir futbolcu transfer edilebilir. İnler'in sezon başlayana kadar istediğimiz şartlara gelmesine zorlanabilir ama yönetim hiç kimseye sızdırmadığı biriyle şu an aşama kaydetmiş de olabilir.
Gönderilmesi muhtemel 3 isim; iso, pekto ve şişman. Bence de gidebilirler. Ndoye ve istenilen tipte bir os ise süper ötesi olur.

turkkant dedi ki...

Genel giden maaş dengesi aşağı yukarı şöyle:

Demba Ba 3.5 m. euro
Sivok 1,4 m. euro
Eneramo 1,2 m. euro
Holosko 1.1 m. euro
Uğur BOral 700 bin euro
Toraman 600 bin euro
Atınç 250 bin euro

Gidenlerden maaş tasarrufu yaklaşık 9 m. euro

M. Gomez 3,5 m. euro
Rhodolfo 1,4 m. euro
Beck 1,3 m. euro
Tosic 900 bin euro
Quaresma 1,8 m. euro

Gelenlerin maaşları toplamı yaklaşık 8 m. euro

Tabi bu arada, devre arası yapılan iyileştirmelerden de (Veli, Cenk, Ersan, Pektemek) tahmini 3-3,5 m. euro ilave maaş yükü geldi.

Şu aşamada maaş-getiri mantığında elden çıkarılması en mantıklı isimler:

1. Pektemek 1,4 m. euro
2. Tolga 1,3 m ya da Cenk'ten (1 m.) biri
3. Necip 1 m.

İsmail yaklaşık 700 bin alıyor, ben bir sene daha denerdim, zaten seneye sözleşmesi bitiyor, belki tabutta rövaşata atar.

Adsız dedi ki...

Bence en kötüsü İsmail bulunduğu yerde gayet mutlu görünüyor. 26 yaşında ve herhangi bir sağlık problemi olmayan bir oyuncu için kendini kasmamak ve bu nedenle üzerine 2 kuma getirilmesi başka türlü mantıkla açıklanamaz. 700bin çok para değil. Ama uygun bir takasta kullanılacaksa ben olsam hiç düşünmem. Üstelik bu şekilde kendisi zorlama hissiyatına girebilir.

Gomez transferi başlı başına bir başarı öyküsü, kısa ve net. Opsiyon işini bilmiyordum, o da varsa muhteşem bir transfer diyebiliriz. Erdal Torunoğulları ve şimdi ismini anımsamadığım yurtdışı patentli spor akademisi mezunu kişi başta olmak üzere yanındaki ekip çok çok iyi. Bırakınız işlerini yapmaya devam etsinler efenim. Gomez'in ilk açıklamaları da güzel:

http://www.ntvspor.net/haber/haber-t/135430/tek-kriter-basari-o-yuzden-besiktas

Demagoji yok, mütevazilik gırla. Söylenildiği gibi tam patlama yapacak halde ve bu sefer bize patlamayacağı kesin gibi. Ah şu stadyum da bir bitmiş olaydı. Kısmet. Bu konuda yönetimi asla suçlamıyorum. Elalemin stadları açık alanda hangi desteklerle kaç aya bitmiş, bizimki kaç aydır devam ediyor bakmak yeterli.

N'Doye ismi ve bir orta saha transferi ciddi ciddi konuşuluyor, ama N'doye işine pek ihtimal vermiyorum. Keşke olsa. Oyun yapısını dikkate alırsak manyak bir golcü ekibimiz olur, yok yok tadında. Bir de Adler (Onur'a da fitim) ekleyip kadroda olmayacakları gönderebilsek, uzuuun yıllar sonra Beşiktaş en ufak bir şüphe kalmadan level atladı diyebiliriz.

Not: Malum yayın nedeniyle Rhodolfo'yu izleme şansına nail olan ender şahsiyetlerden bir gurbetçi arkadaşım çok başarılı olacağını söyledi, inşallah yanılmaz. Çok sezgili ve korkak değil dedi.

Not2: Hilbert kapasitesi ne olursa olsun adam gibi adamdı. Bu transferde de önemli iş yapmış. Sosyal medyadan Beşiktaşlılarla hala temas halindeymiş bir de. İngiliz ipini bilemem fakat futbolda Alman olsun.

vorsprung durch technik

Adsız dedi ki...

Bu arada bu malum medyaya hastayım. Gomez bugün İstanbul'a geldi ama ana sayfada spor manşeti olarak Necati Ateş'in GS isterse seve seve koşar gelirim haberini ilk haber olarak koymuşlar. İkinci manşet haberi Ozan Tufan'ı vermiyoruz (turşusunu kurabilirler), üçüncüsü ise eski NBA yıldızı şimdi ne yapıyor. Manşet peşinde değilim, hatta bir de gündem bu kadar yoğunken hiç hazzetmem ve üstüne ne kadar az goygoy o kadar başarıdır gözümde. Ama süregelen icraatları belli diye. Çocukça.

planck dedi ki...

Ya bu Torunoğulları sezon boyunca devamlı demeç verme peşinde koşan, lan bi sus artık dedirten adam değil miydi? 2bin euroya tencere seti satarak zengin olmuş herif, ne acaip pazarlıkçıymış yahu.

Bu arada stad fener maçına cidden yetişmez artık, kaza olduğundan beri ilk kez bugün sanırım iskele ile ilgili çalışma yapılmış. Tabi kimsenin canına bişey gelmesin de yetişmeyiversin, napalım.

Adsız dedi ki...

Adamın hikayesi Monopol'de hiç kaybetmeyip sinirden oyun kartonunu havaya fırlatmana neden olan kuzenin gibi:

http://www.dtik.org.tr/Basarihikayeleri/296_%C3%96nce_Tencere_Devi_Sonra_Otel_Sahibi_Oldu.html

Avrupa'da işler nasıl dönüyor bundan anlayan ve iş bitiren birinin "Futbol Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi" yapılması iyi tercih olmuş.

Ancak bu tür tek adam işlerine fazla da asılmamak lazım. Futbol direktörü pozisyonu hala boş ve eksikliğinin en yakın örneğini Q7 transferinde yaşanan kısa ve öz soğuk savaşta yaşadık. Yönetim topu futbol sorumlularına attı, onlar da yuvarlak konuşup tekrar yönetime. Neticede olan biten Q7 isterükçü taraftarın sesi ile ört bas edildi. Bunun bir daha hasarsız olacağını kimse garanti edemez.

alper dedi ki...

30 yaş ve üstü topçu kiralık alınmalı.Canlı yürüyen aksamın mal sahibi olmak akıl işi değil.Ya ölse adam.T.C de binaların bile TSE standartlarında 30 yıl ömrü var.

beagle dedi ki...

Son yıllarda gelen "golcü"lerin attıkları 3-5 golü temcit pilavı usülen çeviren videolara bakar dururduk. Bu Mario Gomez'in gol videolarında tekrarsız olanları bile bitiremiyorum. Ne güzel duyguymuş :)

Özgür dedi ki...

Van Persie, Podolski ve Nani transferlerinde dikkat ettim, Galatasaray ve Fener'e transfer olacakları kesinleştiği anda ilk aldıkları nefesten itibaren her saniyelerini en ince detayına kadar yayınladı Ntv Spor ve Trt Spor. Yaklaşık 2-3 hafta Nani ile yattık Rvp ile kalktık, Podolski ile öğle yemeği yedik. Büyük yıldızlar oldukları için yadırgamadım, doğaldır. Aynı büyüklükte bir başka oyuncu olan Gomez geldi. Trt Spor yayınlama ihtiyacı duymadı bile, Ntv Spor öylesine göstermelik bir kaç dakika yayınladı. Hatta sunarken de "Gomez'i 200-300 kadar Beşiktaş taraftarı karşıladı" diye sundular. (çıkan ses hiç de öyle demiyordu en az 4-5 bin kişi vardı diyebilirim ama neyse.)

Tamam kimin medyası olduklarını biliyorum, eyvallah. Övmelerini de beklemiyorum zaten. Ulan bari boklamayın be. Adam aktif futbolcular içerisinde dakika başına gol ortalaması en fazla olan 3. oyuncu. kendisini geçenler de 150 milyon dolarlık C. Ronaldo ile 250 milyon dolarlık Messi.

Uzun zamandır bütün spor haberlerini A Spor'dan takip ediyorum. bağlı oldukları medya kuruluşlarını hatta yaladıkları yerleri falan zerre kadar sevmem. Ama yiğidi öldürürüm hakkını da veririm, Gomez'in geliş sürecindeki tavırları ile diğer takımların transferlerinin geliş sürecindeki tavırları arasında hiç bir fark yoktu. He tamam yorumcularını dinlersen bazen sinir hastası olabiliyorsun hele geçenlerde Alen Markaryan'ın bağlandığı programda söylediklerini dinleyince sinir krizine bağlamıştım ama Beşiktaş'ın da bu ülkenin büyük takımlarından bir tanesi olduğunu bilerek yayın yapan tek spor kanalıydı.

Bundan sonra futbol ile ilgili televizyondan bir şeyler seyretmem gerekirse açarım A Spor'u oradan izlerim. Arada hükümeti yaladıklarında da söverim, deşarj olmuş olurum.

Bu yorum da reklam arası olsun buraya. :D

@BjkSraew

Kaleci kadar kritik bir pozisyon yok bana göre. Direk kişisel performansa bakıyor, diğer pozisyonlar gibi taktiksel hamlelerle açığı kapatılmaz. Bu sebeple hiç düşünmeden para harcanılcak bölgedir bana göre.

@zaitsev

Zieler Almanya milli takımında 6 maça çıkmış bir kalecidir. Alman kalecilerine baktığımızda Almanya milli takımına seçilebilmek bile büyük başarıdır, sanırım tartışmaya gerek yok. "O o kadar iyi olsa şu alırdı" muhabbetinin çıkışı yok, bu mantıkla hiç transfer yapmamamız lazım. Weidenfeller'i sen beğenmiyorsun da Almanlar beğeniyor. Zieler'i hiç izlemediğinden dolayı ön yargılısnı ama istersen videolarına falan bakabilirsin fikir vermesi açısından. Zaten 6-7 milyondan aşağı bırakacaklarını da sanmıyorum ama kesinlikle değecek bir kaleci, zarar ettirmez.

Unknown dedi ki...

@bağımsızkişi

Kesinlikle katılıyorum. Orta saha transferi gerekliliği açık ama o mevki bile Sosa geriye çekildi, Necip sıçrama yaptı, Motta'dan önlibero çıktı vb biçimde telafi edilebilir. Hocanın şapkadan tavşan çıkarma şansı var. Kalede yok ve üç kalecinin de net-güvenilir olmadığı çok açık.

Cenk ve Tolga'yı göndermek bu ikisinden belki 2 mil euro bonservis kazanmak, Günay'ı da yedek/potansiyelli kaleci olarak elde tutmak ve güvenilir bir kaleci transferi takımın seviyesini doğrudan arttırır.

Zieler harika bir kaleci. Yaşı kaleciler için yolun başı sayılır. Bundesliga'da bir çok kaleci önemli performansa 30+'da ulaşıyor zaten. Bence Hannover'den üst klasman bir takıma gider. Bize geleceğini düşünmüyorum. 8-10 milyondan aşağı da bırakmazlar.

Beğenilmeyen Wiedenfeller bize gelse 34 yaşında olmasına rağmen 2-3 yıl kaleci sorunumuzu çözer.

turkkant dedi ki...

Onur Kıvrak Trabzon'dan senelik 2,5 m.euro garanti + maç başı 12 bin euro alıyormuş. Çok sık sakatlanan bir oyuncu için çok yüksek bir rakam. Belki de Trabzon o yüzden elden çıkarmaya çalışıyor da olabilir.

turkkant dedi ki...

Ben olsam Ozan Tufan transferinde Serdar Kurtuluş'u da masaya koyardım. Geçen sezonu iyi geçirdi, Bursa menşeeili ve Ertuğrul Sağlam'ın tuttuğu bir oyuncu. Şener'i kaybettikten sonra yararlanabilirler. Bizde Beck'in alternatifi Ozan olur, Atiba olur.

Mesele şöyle bir formül: Serdar K + M. Pektemek (ya da Ömer Şiş.) + Necip + 3 m. euro

beagle dedi ki...

Mesela bu transfer donemi bitmeden Onur ve Ozan alinir 6 ay sonrasi icin de Dszudzsak ile imzalanirmis. Fazlaliklari agir agir para ettirerek satarmisiz, sampiyon olurmusuz...

BjkSraew dedi ki...


@turkkant,

Bence Serdar Ozan için takasa konulacak bir oyuncu değil,daha kıymetli benim gözümde.Takas için Serdar Kurtuluş yerine İsmail Köybaşı daha mantıklı Bjk açısından, ki İsmail'in de sağ bek oynamışlığı var. :)

@beagle,

Onur çok zor.Kendi Ts'den ayrılmak istemiyor görünüyor.

Ozan değil de Khedira serbestmiş,kaçırmışız.Juve kapmış.

Hele bir ilk yarı bitsin o zaman belki Dszudzsak'a ihtiyaç duyulmayıp başka bir bölgeye hamle gerekecek.

beagle dedi ki...

Dszudzak istegimin ilk sebebi duran toptan sert golluk orta gelmemesi. Sampiyonluk yolunda buyuk eksik. Acikcasi ben sosadan memnun ve umutlu degilim. Kotu bir adam degil de bize yetmiyor. Ona verilen forma forvet arkasinda pektemege verilse cok daha fazla gol atariz.
Ikincisi de Gomezi aldiysan duz ayakli kanatla orta yap ki adam vursun.
Belki de tarihimizde gelen en buyuk golcuyu kanatta top ezip sebek edebiliriz. Tek umudum bekler acikcasu.

ozkankaya35 dedi ki...

Beklerimiz töre ve o.tufan olursa olur dedigin

ozkankaya35 dedi ki...

Beklerimiz töre ve o.tufan olursa olur dedigin

ozkankaya35 dedi ki...

Beklerimiz töre ve o.tufan olursa olur dedigin

ozkankaya35 dedi ki...

Neuer...nesta...maldini...cafu...r.carlos...f.lampard...p.viera...messi...zidane...c.ronaldo...m.van basten.(senol hoca 4-2-3-1 oynatacak)yedekler buffon,ramos,thuram,ballack,nedved,aguero,ronaldo nazario...allah askina bizde varmi bu kadroyu biraz biraz andiran adamlar...kaleci konusmaya gerek yok-cafu,beck-carlos,tosic vs vs...mukemmele gün gün yaklasmak lazim,plan lazim,scout lazim vizyon lazim...töre ve tufan bek oynarsa sol sağ...q77 budist olursa,m.gomes'de biraz van basten olur...aq alt ligler bosunami oynaniyor bu memlekette,bosnasi var,romanyasi var,gurbetcisi var(sadece almanya değil-belcika-hollanda vs)hirvat hocamiz oldu bi hirvat gelmedi takima...modrici rakitic i 30 undan sonra yillik 5m euroya mi alcaz biz...en iyi alternatimizin F.Orman olmasi ise çok acı...yazabilirmisiniz konum sahibi Meşhur Beşiktaşlılari...özilhan,r.koc,güreli,altinsay,n.demir...daha bicok var onlarida spor tarihcileri bulsun

ozkankaya35 dedi ki...

P.viera...messi...zidane...c.ronaldo cikmamis kadromda...bide teo o yoksa iyi birseylerde oluyordur muhakkak.görecek göz lazim elbette.arkadas bi Besiktaş lı yokmu bi çivi çakacak stada...sirt reklami çarşi olsaydi biterdi bu stad.ölmeden görsem şu stadı...varsın osmanlı spor maçi olsun

ozkankaya35 dedi ki...

P.viera...messi...zidane...c.ronaldo cikmamis kadromda...bide teo o yoksa iyi birseylerde oluyordur muhakkak.görecek göz lazim elbette.arkadas bi Besiktaş lı yokmu bi çivi çakacak stada...sirt reklami çarşi olsaydi biterdi bu stad.ölmeden görsem şu stadı...varsın osmanlı spor maçi olsun

Adsız dedi ki...

Stad konusunu arabeske bağlamayalım arkadaşlar. Buyrun bazı güncel örnekler:

TT Arena: 30 ay
Timsah Arena: İnşaatı 50 aydır sürüyor
TS Akyazı Stadı: Bizimkiyle aynı tarihte başladı, benzer şekilde devam ediyor (son hali için: http://akyazistadi.com/galeri.php)

Vodafone Arena inşaatı temeli Kasım 2013 tarihinde atıldı. Yani 21 aydan itibaren devam ediyor. Diğerleriyle inşaat alanı ve maddi durum/finansör kıyaslamalarına gerek yok sanırım. Kafadan en az 9 ay kredisi var ve önümüzdeki Ocak’ta açılması mümkün deniyor. Bu süreçte yok anıtlar kurulu denetimleriydi çatı direkleri uzundu vs bir sürü ara sorunlarla da boğuşuldu. Ayrıca yüksekliği önem arz ettiği için özel tasarım yapılan çatı için malzemelerin yurtdışından gelmesi beklendi. Öyle ki çatıyı kurmak için gelen ekip bile ecnebiymiş. Şimdi de en son bitmek üzere olan çatı kafeslerine vinç çarptığı için 2 hafta daha atmış; stadyum da sakatlanıp gerçek Beşiktaşlı olmuş anlayacağınız. Trajikomik resmen. Neyse ki sadece 2 emekçi yaralanmış.

Özetle beklemek zor biliyorum. Fakat çoğu gitti azı kaldı. Malum, stadı eski yerine dikebilmek bile büyük nimet bizim için. Stad konusunda yönetime bir eleştirim yok, tebriklerim var.

beagle dedi ki...

Dassaev, Cafu, Marcio Santos, Jaap Stam, Stuart Pearce- Desailly(Davids), Zidane, Overmars, Beckham, Ronaldo (Fenomen), George Weah (4-4-2)... 1-1 diye forveti böleceksek Litmanen- Weah da uyar. Kafa işine odaklanacaksan Litmanen-Shearer.

Kaleye de Chris Woods veya Illgneri koyasım var ama çeşit olsun dedim.
Romario, Maradona, Gascoigne ü falan toplarsak futsal takımı da çıkarırız :)

Not: 1903 sitesi Ozan tufan işiyle bir flaş haber yapıp, bozulmasın diye geri aldık diyor. Sanki iş ilerliyor havasındalar. Doğrusu ihtiyacımız olan bir tip bence ama çocuk gençliğinde 2 senelik sakatlık geçirmiş :))))

Adsız dedi ki...

Toldo-Thuram-Baresi-Cannavaro-Maldini-Deschamps-Giresse-Zidane-Kanchelskis-Ginola-Cantona

Efsane kadrodur. Kaleci, arka 4'lü ve ortadaki Deschamps ile birlikte bu takıma gol atmanız imkansızdır. Hücum için Giresse ve ilerdeki 4'lü yeter de artar bile.

Adsız dedi ki...

@beagle.

O haber doğru olabilir de olmayabilir de. Görünen ve doğru olan, yönetim bu sefer Napoli'ye fake atma bağlamında bu işe soyunmuyor (ey İtalyanlar şimdi siz korkun). Başkan'ın Ozan'ı istediği belli. Öte yandan şimdilik Napoli'yle olmasa da İnler'le anlaşmışız. Söylentilere göre de İnler kendisine teklif yapan Leicester'ı reddetmiş. Mesele sadece para olmayabilir:

https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xfa1/t51.2885-15/s320x320/e15/11311535_386442978216248_1904872909_n.jpg

Leicester da bunun üzerine daha dün (1 Ağustos itibariyle bizzat okuduğum İtalyan menşeli futbol sitesine göre) Şilili Aranguiz ile 15 milyon avroya yakın sözleşme bedeli üzerinden anlaşmış. Bu ismi Ali Ece de Beşiktaş'a önermişti, ama romantik bir öneriydi çünkü Avrupa 1 yıldır takip ediyor adamı; en az 1 yıl önceden bulacaksın. Hep söylediğim, scout işiyle kabarması tamamlanan oyuncu seçmek aynı şey değil.

Ozan'ın gayet kabiliyetli ve bir o kadar da ligimiz için üst seviye olduğunun farkındayım. Ama öyle Konoplyanka gibi 1-2 yıl sonra 15-20 milyonlara satılabilecek bir oyuncu değil bence. Zira gerek çapa şeklinde, gerekse de defansın önünde garanti isteyerek DM kullanan takımlar belli: ya herru ya da merru formatında olanlar. Hani kadro yazdık, işte oradaki gibi Zidane'lı Ginola'lı takımın olur, klasik bir DM de rahatça forma alabilir. Tıpkı oyun stili olarak La Masia patentiyle zaten takımla hareket etmekte zorlanmayan Busquets gibi. Ya da defansına çok güvenmiyorsundur (üst düzey olmayanlar için tipiktir bu) o zaman da DM şart olur. Orta seviyeli takımlarsa yeni trend olarak orta alanda oynayan kim olursa olsun hücum kısmındaki pas trafiğine bakıyorlar. Bakıyoruz, Leicester Cambiasso'nun kalmasını çok istemesine karşın başaramayınca İnler diyor, göreceli maliyeti çok daha düşük olmasına karşın o da olmayınca Aranguiz'i alıyor. Çizgi belli. Olmayınca derken İnler kahramanlığı yapmayalım çünkü bilmiyoruz, belki de Napoli çok para istemiştir.

Bizdeki kadroyla nasıl. Üst düzey değiliz ama doğal olarak iki belirleyici faktör var: kiminle ve nasıl oynayacaksın. Eldeki 11 olabileceklere göre Ozan'ı Atiba ve Sosa ile oynatacaksan hücum anlamında pek verim beklememek gerekir. Gomez çok yetenekli ama nokta sayılabilecek bir golcü. Üstüne kanat oyuncularının etkinlik mesafesi kısa, yani gerektiğinde pas tercihi yapıp oyunu ters tarafa pasla ya da içeri girişleriyle yıkabilecek oyuncular pek değiller. Bu dezavantaj ama avantaj haline de getirebilirsin. Orta alanda pas trafiğini yönetecek 2 oyuncun sürekli 2. ve 3. bölge arasında mekik dokur ve bu adamlar rakip hücumlarında gerektiğinde takım defansı adına kendi stoperlerinin yanına sokulabilir. Sosa 10 numara oyuncusu değil ama tam da bu işe uygun bir eleman. Yanına alabileceğin bir box-to-box ile bu işi kotarmış sayabilirsin bu şekilde. Demem odur ki Ozan ve İnler birbirlerinin alternatifi değiller. Ozan'ı Atiba'nın yerini doldursun diye alacaksan amenna, malum bu sezondan 1 yıl sonra performansı artık zor hale gelir.

Teknik heyet bu konuda Oğuzhan'dan ümitlidir, hatta bu sezon 2 hazırlık maçında izlediğim ve çok beğendiğim Eslem de bu işi yapabilir deniyorsa ve Tolgay da nasılsa 6 aya dönecek diye düşünülüyorsa amenna; taşlar yerine oturur. Yoksa Khedira ve Özil'in Real'de tutunamaması tipik örneklerdir mesela. Biri istenilenden daha defansif, diğeri de defansif özellikleri zayıf diye gönderildi. Çünkü tonla oyuncuya rağmen Real Barça'nın aksine ilerde kafasına göre hareket edecek hücumculara sahip ve bu yüzden box-to-box isteyip sürekli bu bölgeye transfer yapıyorlar. Aslında bir tercih bu. Sorun: O zaman David Villa tipi bir golcü yerine neden Benzema'yı oynatıyorsun. Yanıt: Ronaldo var diye. Onun yaptıkları da bir yere kadar.

Adsız dedi ki...

@james sneijder

Abi goygoya moygoya girmeden Mario Gomez transferi hakkında ne düşünüyorsun ? Zamanının el verdiği ölçüde analiz yapar mısın ? (Epey uzak kaldım blogdan)

ozkankaya35 dedi ki...

Stad konusunda benimde yönetime eleştirim yokki...ortada Beşiktaşlıyım die gezipte destekten çok köstek olanlara eleştirim var.El birliği ile yapılmıyor o stad

ozkankaya35 dedi ki...

Stad konusunda benimde yönetime eleştirim yokki...ortada Beşiktaşlıyım die gezipte destekten çok köstek olanlara eleştirim var.El birliği ile yapılmıyor o stad

ozkankaya35 dedi ki...

Cenk atmıs golü...izleyebilen var mi ?serdar atiba ile oynuyor sanirim...kerim'şahan'q77 dizilişi ne alemde

beagle dedi ki...

İki kabul edilir bek, bir iyi stoper bir world class golcü almışken bu takıma Qımıl zararlısını soktun ya, salaksın fikret orman.

2. lig takımına karşı hazırlık maçı oynuyoruz 15 dakikada top benim dedi bile. İlk geldiği sene gibi penaltı atamayarak başladı, niye kullanıyorsa ayrı bir konu. 2 dk sonra kaçırdığı penaltıyı telafi için içerde adam boşken dağa taşa şut çekti. 5 dk sonra frikik kullandı top yerden 2 cm anca yükseldi. sekip ceneke gidip gol oldu da. Frikiği berbat kullanmasını değiştirmez.
Takımın ağzına etmek için fernandez , qımıl7 gibi porteziklerden iyisi zor bulunur.

Bu arada Beck-Rhodolfo-Milo grubu yanyana çok şık durdu. En azından bayağı uzun ve atletik oldu arka taraf.

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 222   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara