.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Temmuz 2015 Salı

Düşük Profil Sorunu

Yabancı serbestisi geldi, artık geri dönüp küfretmenin manası kalmadı. Kulüp, belli ki bunu kabule zorlandı. Belki bu kabul neticesinde kredi alması kolaylaştırıldı vs ama zaten zor olan şartlar daha da zorlaştı.

Bu zor şartların en büyük sebebi, Beşiktaş'ın ana çekirdek kabul ettiği oyuncuların bazılarındaki düşük profil olma durumu. Tolga, Ersan, Veli ve Olcay.

Tolga, zaten vasat bir kaleciydi, yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle form düşüklüğü yaşadı ve belki de kalıcı bir form düşüklüğüyle karşı karşıyayız.

Ersan, geçirdiği ağır sakatlıklardan sonra geri dönüş yapamadı. Konsantrasyonu düşük, güvenli değil ve takıma katkı yapmıyor.

Olcay tüm iyi niyeti ve çalışkanlığına rağmen, bir üst klasman oyuncusu kabul edilecek seviyeye maalesef gelemedi. Beşiktaş'ın herhangi bir oyuncusu, A Milli takımın as oyuncusu değilse, orada artık bir yeterlilik problemi vardır.

Veli Kavlak, Avusturya milli takımıyla uluslararası bir tecrübeye sahip, yukarıdaki sayılan isimlerden biraz farklı bir pozisyonda duran oyuncu. Lakin bitik Hamit Altıntop'un sadece tecrübesiyle elde edebildiği şu basit şampiyonluğu, ittire kaktıra da olsa, alamadığını ortaya koydu. Beşiktaş Veli Kavlak'la akıcı bir futbol oynayamıyor. Top kontrolü zayıf, bazen kendisinden beklenmeyen paslar da atıyor ama Beşiktaş'ın orada kendisinden beklenen pasları atan bir oyuncuya ihtiyacı var.

Eksik gördüğün yerdeki pozisyonları transferle iyileştirirsin. Sağbek sorunu çözüldü, iyi de bir forvet alınacaktır. Lakin, as kabul edilen yukarıdaki oyuncuların da iyileştirilmeye ihtiyaçları var.

Şenol Güneş diyor ki, oyuncularımızın en iyi olduklarını düşünmelerini sağlayacağız. Özgüvenden bahsediyor... Yaparsa harika iş ama bence yapamayacak. Milli takımda takımın as oyuncularına abi çeken, önlerinde edeplice oturma gereği hisseden yerli kadromuz, o rakiplere karşı öyle bir varoluş mücadelesi gösteremezler. Çok basit, geçtiğimiz yıl Caner'i tutayım derken Olcay oyundan atıldı. Sen Caner'e Olcay'ı savundurtabileceksen, amenna. Bu en büyük transfer olur ama ben inanmıyorum. Çünkü onlar senden daha popülerler, daha saygınlar, saha içinde de daha saygınlar, hakemle ilişkileri farklı vs vs... Biliyoruz. Sahada "sen kimsin olm" diyebilecek bir oyuncu grubumuzun olması bir zorunluluk.

Karşı tarafta Nani, Van Persie veya Sneijder, Podolski varken "yemişim Podolski'yi diyip, geriye en ufak bir adım atmadan, tüm şahsiyeti ve kendine güveniyle savaşacak futbolcu, Beşiktaş futbolcusudur. Mesela, bu bağlamda Ryan Babel doğru bir isim olabilirdi. Her Fenerbahçe maçında "Kim olm bu adamlar, alın karşımdan şunları" diyordu. Kazanmak, kaybetmekten bağımsız bir şeyden bahsediyorum.

Bu düşük profillilik hali, Beşiktaş'ın başına büyük iş açacak. Mesela, Andreas Beck de görece düşük profil kabul edilebilir ama Beck'in bir özgüven sorunu yaşayacağını düşünenimiz yok sanıyorum. Adam o şahsiyetiyle geliyor. Pek tabii ki, bu oyuncu grubuna şahsiyetsiz demiyorum. Kabiliyet yoksa, şahsiyetin ortaya çıkacağı mecra kalmaz. Ne yapacak Olcay Gökhan Gönül'e yumruk mu atacak?

Şenol Güneş ilk etapta 1 stoper, 1 forvet istiyoruz dedi. Şartlar uyarsa 2. stoperi de alabiliriz, Veli iyileşmezse de orta sahaya bir oyuncu alabiliriz dedi.

Ben de diyorum ki, 1 kaleci, 2 stoper, 1 orta saha, 1 sol açık, 1 forvet lazım.

Toplamda 6 oyuncu yapıyor, kolay değil. Zaten bu işin zorluk derecesi, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını ortaya koyuyor. Her şeyin transferle çözüleceğine inananlardan değilim lakin Beşiktaş bilmem kaç senedir derbi kazanamıyorsa, mevcut omurganın zihinsel sorunlarının da bundan etkisi var.

Sosa'yla, Töre'yle, Tolgay'la, Beck'le, Atiba'yla ve hatta bence Oğuzhan'la (Ondaki fazla özgüven sorunudur) içeride dışarıda her takımla oynarsın.

Beşiktaş'taki özgüven sorunu, Ba'nın yerine alınacak "yıldız" oyuncuyla törpülenecek gibi durmuyor maalesef.

Olcay bu sene patlama yapıp Milli takımın sol açığı benim diyebilirse -tıpkı Gökhan Töre gibi- buyursun yapsın. Aksi takdirde, 1-0 mağlup başlıyoruz. Yabancı sınırı kalkmışken, eşofmanlı, eğitimci Şenol Güneş'le, yerel ve vasat sportif değerleriyle, sıkıntılı bir yola sapmamız da en büyük korkumdur.

Yabancı sınırlamasının yeni halinde, Olcay-Veli-Ersan-Tolga gibi oyuncuların takım içi ağırlıklarında büyük bir kırılma olmak durumunda. Artık bu tercih bile değil, zorunluluk

Sınırlamayı kaldıranlara küfrümüzü edip, şu koca paragrafımızı kapatalım.


266 Yorum:

«En Eski   ‹Eski   1 – 200 / 266   Yeni›   En yeni»
alper dedi ki...

Ne kadar kibarsınız..Düşük profil sorunu vs demek çok naif.Bize 3 tane orospu çocuğu lazım deyip geçin abiler.Bir melo bir emre tarzı 2 orospu çocuğu topçu da işimiz görür.

Deniz dedi ki...

Oo en sonunda Jessie ile theotheo'nun aynı kişi olduğu tescillendi :)

Yoruq dedi ki...

"Kabiliyetin yoksa, şahsiyetin ortaya çıkacağı mecra kalmaz" derken?

Yazıdan hiçbirşey anlamadım, bana bir ana fikri var gibi de gelmedi açıkçası.
Bazı adamlara çakacam diye fazladan kasmışsın. Şampiyonluk alamadı dediğin Veli son haftalarda zaten sakattı, oynadığı dönemde takım liderdi.
Sen Caner'in, Melo'nun sahada koydukları ağırlığın kendi kişilik/oyuncu karakterlerinden kaynaklandığını zannediyorsun hatan orda. Aynı adamları koy siyah beyaz formaya gör bakalım ne oluyo.

Ugur dedi ki...

Yazı bence güzel noktalara değiniyor. Burada bahsedilen en önemli şey atıyorum Kadıköy'de karşında Nani, Van Persie, TT Arena'da da Podolski, Sneijder vs. gibi adamlar varken senin takımın omurgası olan vasat kalecin Tolga, stoperindeki Ersan, orta sahandaki Veli, sol açıktaki Olcay gibi oyuncuların oyuna karşı nasıl karakter koyacağı. Aslında sadece bu oyuncular da değil diğer kaleciler, Franco-Milosevic ve hatta Atiba'yı bile koyabiliriz buraya. Kimse kimseyi kandırmasın 3 büyükler içinde şuan için (transferler olduktan sonra durumu tekrar değerlendiririz) stoper kalitesi, ön libero (Veli-Atiba-Necip) kalitesi ve forvet (Ömer-Pektemek ve Cenk) kalitesi açısından en geride olan malesef biziz. Şu takımda büyük maçlarda oyuna kalite ve tecrübe açısından ağırlığını koyabilecek veya koyma potansiyeli olan Töre, Tolgay ve Sosa'dan başkası yok malesef şu anki kadroda. Karakter derken Melo gibi Emre gibi çirkeflik veya terbiyesizlik yapmak değil söylemek istediğim. Oyuncuların ne kadar yetenekli ise o kadar yüksek özgüveni olur. Bu demek değilki herkesin bir tarafı kalkık olsun ben çok iyi oyuncuyum diye. Babel örneği de güzel bence bu açıdan bakınca. Adam senelerce Ajax'ta Liverpool'da oynamış, daha sonra kariyerinde iniş çıkış yaşamış olabilir disiplinsiz olabilir ama yarın birgün Nani ile Van Persie ile karşılaştığı zaman kim bunlar deyip biz kendi işimize bakalım beyler diyebilecek tecrübe ve kaliteye sahip bir adam. Bunu Veli'den Olcay'dan beklemek ve gerçekleşmesini istemek çok zor. Babel'in transfer edilmemesi bence hata. Geçen yıl da gördük önceki yıllarda da, senin takımında ortalaması belli vasat oyuncular oldukça bir süre sonra dengede götürdüğün oyun 70-80'den sonra kopuyor Sneijder gelip atıyor. Benzeri bu sene FB için de söz konusu, Veli gibi Olcay gibi adamlarla başa baş oynarsın Nani çıkar işi bitirir sonlarda. Kimse gidip 30'unu geçmiş 5-6 tane büyük yıldız isim alsın demiyor ama en azından 1-2 tane winner olan tecrübeli oyuncu şart bu takıma. Bunlar da çok üst düzey 1 stoper ve üst düzey bir forvetle sağlanabilir. Sol açık, 2. stoper ve Veli'nin durumuna göre de orta sahaya bir oyuncu alınırsa bu takım birşeyler yapabilir. Senelerdir takımın durumu ortada, 3.'lükten ileriye gidemiyorsun. Lig bitti neredeyse 2 ay oldu takımın eksiği fazlası geçen yıldan belli ama hala transferler gecikiyor. Hepimiz takımın iyiliğini istiyoruz ama yönetimin de şapkasını önüne koyup düşünmesi şart. Biz rakipler para saçarken 3 kuruşa kaliteli adam aldık deyip sene sonu yine 3.'lük gelirse kimse stad yapılmış bütçe tutmuş vs.'e bakmaz. Taraftar başarıya aç.

yilmaz dedi ki...

nani podolski van persie ve sneijder ile neden töre sosa ozzie ve varken ba'yı değilde necip'i olcay'ı serdar'ı kıyasladığınızı açıklarsanız çok sevinirim. Bir taraftar takımına karşı bu kadar acımasız olamaz yaa bunda başka bişey var bence.

Ugur dedi ki...

Merhaba,

Zaten yukarıda Töre ve Sosa'dan bahsettim. Oğuzhan'ın yeteneğinden şüphemiz yok, kimse yerin dibine de sokmuyor ama şu ana kadar takıma çok önemli bir katkısı olmadı birkaç maç dışında, ayrıca fizik olarak da kendisini geliştiremiyor malesef 3 senedir bunlar da gerçekler. Acımasızlık yapmıyoruz. Yazının ana mantığı yetenek kıyaslaması değil zaten. Oğuzhan'ın yaşındaki tecrübesindeki bir adamla rakiplerdeki adamların tecrübesini ve baskı ortamında sahaya koyabileceklerinden bahsediyoruz.

can dedi ki...

O kadar bos bir yazi ki ne diyeyim bilmiyorum. Arsenal'e kafa tutan, Tottenham'i yenen, Liverpool'u eleyen bu adamlar karsilarinda bu takimlarda barinamadigi icin GS ve Fener'e giden kici kirik adamlari gorunce tirsacaklarmis, cunku dusuk profillilermis, he mi?

Besiktas'in kadrosunun mukemmel oldugunu kimse soylemiyor, ciddi eksikleri var, bu bir gercek. Ama gecen sene bok cukurunda yuvarlanan zupper ligimizde degil baska bir ligde oynasaydik FB ve GS ilk yari bitmeden yarista havlu atmislardi, bu da bir gercek. Daha sezon baslamadan aman Van Persie aman Podolski geyigi yapmayi da cok abes buluyorum, gorecegiz neyin ne oldugunu. Belki alir supururler, belki de sicip batirirlar. Daha transfer sezonunun bitmesine de cok var. Elbette transfer yapacagiz, bu ne siddet ne celal!

Flaming Buzz dedi ki...

iyi noktalara temas etmişsin. Veli hastası bir adam olarak senelerdir söylediğim şey şuydu, muhtemelen burayada yazdım. Veliyi yedeğe çektiğin zaman şampiyonluğun mutlak favorilerinden olursun. onu hamle oyuncusu yapacak bir ortasaha kesinlikle lazım. 60 70 ten sonra at sahaya, ortasaha hakimiyetini al, rakibin fişini çek.

diğer konulara gelince yukarıda bir arkadaş yazmış milli takıma gittiğinde el pençe divan duran oyuncularla bir yere kadar. milli takım resimlerini gördükçe için cız eder, bizimkiler sanki bizide aranıza alın bizde oynayalım diyen çocuklar gibi. yani en artist en sert oyuncumuz dediğimiz GT bile teknik direktörüne ağız dolusu küfür eden adamı sakinleştirmeye çalışıyordu.

bu adamlar herşeyin farkında, bir yere gittiklerinde daha fazla saygı gören adamlar selçuk burak emre caner vs. gerisini siz sayın.

bize karizması yüksek adamlar lazım. atıyorum bir sergen, muhtemelen katılmayanlarınız olur. ben sadece karakter ve bir duruş açısından yazıyorum. hatta bir quaresma.

sıkıntı büyük, nasıl düzlüğe çıkarız Allah bilir. zaman zaman bende şu şöyle olsun bu böyle olsun derken ikileme düşüyorum işin içinden çıkamıyorum. birgün olacak ama ne zaman muamma.

yilmaz dedi ki...

Yazının ana fikrine ya da söylemek istediğine lafım yok. Fakat töre dururken nani ve podolski ile olcay'ı kıyaslamak acımasızlık değil mi? Sadece buradayım ben.

Unknown dedi ki...

Cok dogru bir yazi olmus. Bizim yillardir temel sorunumuz kesinlikle bu. basit anlatmak icin soyle ozetleyeyim, gokhancim emre hocana dumduz kufredip kosarken onu durdurup ayirma git karsisinda dikil. Atibayi cizgiye basti diye atabilen zihniyette bunun bir yansimasi. Veli sneijder kapismasinda da veli'nin atilmasi. Binlerce ornek sayabilirim bizim "oooaaaa hoca bunu gormuyo musun" serzenislerimizin bir cogu da hakemlerdeki bjk topcusu algisi. Veli'ye kart cikarirken arkasini yalayip alnina yapistiran hakemler ayni karti melo'ya yazidaki sebepten gostermiyor. SBT

Armagan dedi ki...

Evet, takım en zayıf halkası kadar güçlüdür,
ama farkında olalım ki bu yaza kadar yabancı sınırlaması vardı ve yerli oyuncuya muhtaçtın bir nevi-ücretleri de gereğinden yüksekti.Planlama ona göre yapıldı ve "yetersiz" diyebileceğimiz adamlar 11de yer buldu.Ama bu durum, uzun vadede yabancı sınırı olmazsa(malum burası Türkiye,beğenmedik sistemi değiştirelim denilebilir) değişecektir ve ligin yerlerde dolaşan kalitesi artacaktır. Bu süreçte yavaş yavaş yerli oyunculara veda derken yerlerine potansiyelli veya winner elemanlar gelecektir.
İşin Beşiktaş kısmına bakarsak, biz bu yıl artıdayız transfer açısından ve bu bir ilk olabilir yanılmıyorsam.Bu işi istikrarlı bir şekilde sürdürürsek doğru transferlerle, zaten birkaç yıla böyle vasat adamlar 18e bile giremeyebilir.Ama bunun için sabır gerekiyor.
Yıldız getirelim şampiyon olalım ordan kazanalım demek kolay(malum kişilere duyurulur),hakem kararlarıyla doğranıp puanlar gidince kimse arkasında durmuyor(duramıyor belki de(!)) takıma.Yıldız olayında zaten 2-3 kötü maç oynasa,q7ci taraftar direkt soyunma odasına gönderir adamı.
Kısacası bu transferlerle 2-3 yıldır yaptığımız gibi her yıl üstüne koyarak gidersek,bir süre sonra kayırmalar olsa bile başarı elde edilir.Önemli olan işi kontrol altında tutup devam yükselebilmek(69 puan üstü demek zaten ilk 2 demek,bizim asıl rakibimiz kendimiz olmalıyız).

Barreto dedi ki...

Dernek Genel Kurulu karar alsin Futbol AS yi satiliga cikarsin, Katarlilara veya Ruslara satsinlar Futbol AS yi. O zaman bu sikintilari cozersiniz. Size ikiser tane RVP ve Sneijder alirlar. Hakemler de bir zahmet petrodolarlarin altinda eziliverir. Dostlar cok fazla kafa yormaya gerek yok. Meselenin esasi:PARA, PARA, PARA ve PARA`dir. O da bizde yok...

beagle dedi ki...

Helal olsun, sorunu oldukca kisa ozetlemissin. Takimin sahaya 11 kisi koyma hakki var, yonetimlerimiz ise takimi bir suru 0.5 0.7 gibi yeterlilikte yorumlanabilecek adamla dolduruyor. 3. Olabiliyorsak, bazi iyi maclar oynuyorsak bu birkac adamin ustun gayreti veya olcayin solunun o gun tutması ile oluyor. Saydigin oyunculara hemen hemen katiliyorum. Elimizde 11e dusunulecek adamlar, yani mevkisinde hemen her acidan yeterli adamlar Tolgay, Sosa, Tore, Oguzhan, Beck olabilir. Hopefully Tosic ve Cenk Tosun da eklenirse 2 3 iyi transferle isler yuruyebilir. Rodolfo remy dsudzak veya campbell grubu gelirse rekabetci olabiliriz. Bence atiba bile yedek olmalidir, veliye milyon eurolar maas veren futboldan anlamiyordur. Takimin pas kanallarini tikayan,gereksiz faullerle oyunu kalemize yikan,savunma bilmez, kafa vuramaz adamdan ne umuyoruz. Cozum velinin sahada kosturmasi degil, kosamayan adamlar almamaktir.

Mayor dedi ki...

Ben kesinlikle bizim oyuncularin fb/gs transferleri karsisinda ezilip buzulecegini zannetmiyorum. Olsaydi bu adamlar gecen sezon avrupada yasadigimiz sevincleri yasatamazdi bize.
Fakat madalyonun oteki yuzu "Avrupa'da yasadin, ya Turkiye ligi" diyor.
Yani bizim oyuncular gayet sahsiyetleriyle formanin hakkini vererek oynayacak ve rakibi rezil edecek potansiyele sahip ancak sahadaki hakem dortlusu ve federasyon ayni sahsiyete sahip mi?
Tabiiki degil. Ama bu is afedersiniz sidik yaristirmayla cozulmez. Cozulse Guti;li sezonda hakemler ve federasyon yardimcimiz olurdu. Isin o boyutu baska turlu iliskiler gerektiriyor.

Coolio dedi ki...

@mayor +1
@yoruq +1

@alper bu iş o oyuncularla olmuyor işte. yoruq'un da dediği gibi olay karakterde değil olay formada. O oyuncuların üzerinde o renkli formalar olduğu için hırçınlaşıyorlar, yüzsüzleşiyorlar çünkü biliyorlarki yaptıklarının bir cezası yok, tam tersine faydası var. Sen o oyuncuları bize getirdiğinde her maç kırmızı kart göreceklerinden oynayamayacaklar ve bu nasıl adam lan, sırf zarar dedirtecek bize. Neden bu gerçeği unutuyoruz hep?
Hırçınlığıyla (senin tabirinle o.ç.) öne çıkan oyuncular değil, soğukkanlı ve yılmayan oyuncular gerekli. Mesela son haftalarda tüm takım dağılmışken Sosa'nın gösterdiği direniş gibi. Bunlardan birkaç tane olsa zaten takım ayakta duracak.

theotheo dedi ki...

@can

ya birader iki tur geçtik sanki kupayı aldık ak. öyle bir konuşuyorsunki tottenhamı yenen liverpoolu yenen ve kupaya uzanan gibi. ondan sonra da brugge gibi kabmızal bir takıma yenildin ona dicen. burdan beşiktaşın başarılı mı olduğu ortaya çıkar?

adam büyük resme bakmış. bu takım fikret orman yönetimi altında son 3 sezondur derbi oynuyor. 12 tane derbi oynamışız 1 tane maç kazanmışız o da son dakikada. ezilmediğimiz derbi yok. adam bundan bahsediyor buna kendince bir yorum getirmiş katılırsın katılmazsın başka.

adamlar bu sene nispeten güçsüzdü ona rağmen tokatladılar yine içeride dışarıda. podolski nani bilmemne herifler iyice öküz oldu ondan bahsediyoruz. buna karşılık yapılan şey beck mi? rhodolfo douglas falan mı savaşacak bu takımda.

adam gibi karakter lazım bu takıma douglas mouglas alıcaksan francoyu ne bok yemeye aldın yani. çok mu farklı. bari parayı çarçur etmeyin ya. iyi adam alın diyoruz. tecrübeli winner ruhlu oyuncular alın. çok mu yani.

adam gitti podolskiyi 2.5 milyona aldı. 100 defa alman milli takımında oynamış arsenal de inter de münih te oynamış 30 yaşında adam. bakman gereken profil bu olmalı.

amerikayı yeniden keşfetmeye gerek var mı birader? olay ortada. gençlere yatırım yapıyoruz dediler özen ve ntv çetesi. al sana genç kurtuluş, oğuzhan, necip, franco, cenk, ismail, motta. al sana genç. beşiktaştan boş yere para kazanan tonla adam. ak sneijdere ödenen parayı konuşursunuz bunlara ödenen para değil şeker sanki.

adam mantıklı birşey söylemiş. 3 senedir bu takımı yönetiyorsun 3 senedir en önemli iki rakibinin gerisindesin. staddı borçtu bilmemneydi dedik sabrettik.

rakibin yaptığı transferlere koyduğu vizyona bak bi de seninkine.

ben beck iyi oyuncudur kötü oyuncudur demiyorum belki de herif çok iyi çıkacak ne bilim izlemedim. ortaya koyduğun bir vizyondur önemli olan. sen yakın bir fiyata beck i alıyorsun adam gidip podolskiyi alıyor. olay bu.

ondan sonra da adam çakıp gidince aa işte hakemdi borçtu bilmemneydi oluyor. geçin.

Unknown dedi ki...

Ismi gecenlerden soyle bir 4'lu gelse (ya da tarz ve yetenek olarak bunlarin muadili) ben transferi basarili kapatiriz diyorum. Stoper bilemiyorum kim alinir, Rhodolfo'yu izlemedim, youtube'daki menajer kazigi videolara gore yorum yapmayim ama Brezilya disina da cikmamis.

DC : Saglam stoper bilemedim kim (5M)
DM/CM: Aquilani (bonservisi elinde: 1M civari imza parasi)
AML : Dzsudzsak (5M)
ST : Remy (kiralik ya da bonservisle 7M)
---
Toplam (Remy de bonservisle alinirsa) = 18M = Ba + Atinc :)

Bunun ustune Fener'in yaptigi gibi ikinci bir stoper kiralamaya gidilebilir. Aquilani olmasa da Belluschi ayrilmak istiyormus ben ona tavim ama Bursaspor tav olmayabilir.

Zaitsev dedi ki...

@theo

Beşiktaş 3 senedir değil Serdar Bilgili döneminden beri 2 rakibinin gerisindedir. Mesela Beşiktaş'ın stad projesi bile Serdar Bilgili zamanında yapılmıştır. O zamanki vizyon senin gibilerin vizyonuyla değiştiğinden beri Beşiktaş bayır aşağı gitmektedir. Beşiktaş Orman döneminden önce her sene 4 derbiyi kazanmış, her sene şampiyonluğu kıl payı kaçırmış sanki..aç bak 2 tane derbi kazandığımız kaç sene var. Demirören dönemi 1 şampiyonluk 1 ikincilik. 8 sene har vurup harman savuranlara değil işleri yerine koymaya çalışanlara saydırmak ne kadar doğrudur?

"Karşı tarafta Nani, Van Persie veya Sneijder, Podolski varken "yemişim Podolski'yi diyip, geriye en ufak bir adım atmadan, tüm şahsiyeti ve kendine güveniyle savaşacak futbolcu, Beşiktaş futbolcusudur."

Bu lafa bayıldım. bunu diyecek antrenörde Beşiktaş antrenörüdür. Biliç bunu diyemedi ligde. hep korktu Fener ve GS'den. hep beraberliğe oynadı bu da oyuncuları etkiledi. Şenol hocanın korkacağını sanmıyorum.

Takımın kadrosu mükemmel mi tabi ki hayır ama Podolskiden Naniden korkacak bir kadro da değil. Birbirini tanıyan birlikte oynamayı bilen bir kadro.

1 defans 1 forvet lazım öncelikli. para olursa 1 defans daha. Olcay yerine ben Kerim Frei/Sosa seçeneklerinin tercih edileceğini düşünüyorum. Ortaya Oğuzhan girecektir. Duzcscak gelirse Sosa veya Gökhan'dan birinin satılma ihtimali yüksek. Veli oynamazsa da kimsenin beğenmediği Necip oralarda iş yapar. Biliç yüzünden unuttuk ama adamın gerçek yeri orası.. versinler Meloya Emreye tanınan imtiyazları Necip'e karartsın oraları... Necip'in yanına Tolgay lazım. Atiba filan olmaz.

Basar dedi ki...

Ben konuya tek bir yerden girilerek yanlış bakış açısı ile yaklaşıldığına inanıyorum.

Bence bir takımı başarıya ulaştıran birçok etmen var. Bunlar arasında en önemli olanları takımın iskeleti, oyun planına uygun oyuncularının olması, lider nitelikli oyuncular, birbirini tamamlayan kadro ve motivasyon (inanmışlık)

Bizim yıldız isimlerden önce kadro yapımıza ve oyun yapımıza uygun oyuncuları transfer etmemiz gerekiyor. Demba Ba ismi ne bir Sneijder, ne Podolski, ne Nani ne de Van Persie. Bizde fena sayılmayacak bir katkı yaptı ve neredeyse gol kralı olarak (bize para kazandırarak) gitti. Devam edeyim; Ernst, Münch, Kuntz, Zago, Ronaldo, Guinti, Pascal, Cordoba bu oyuncular yukarıda saydıklarım gibi yıldız mıydı? Hayır ama kaliteli adamlardı, katkı yaptılar ve isimleri hala anılıyor.

Bu yüzden meseleye yanlış tarafından yaklaşılıyor. Şu anda sorgulanması gereken neden kampa hiçbir yeni transferin katılmadığıdır. Kaldı ki Biliç ile devam etmiyoruz, yani oyun sistemi de değişecektir.

Şu an bariz şekilde kaleci, stoper, defansif orta saha ve forvete ihtiycımız var. Bu mevkilere al bakalım Cordoba, Zago, Guinti/Ernst ve Pascal ayarı 4 adam o zaman karşındaki Nani'li Van Persie'li Sneijder'li Podolski'li takımlar nasıl paspas oluyor görürsün.

Tekrar ediyorum, bizim sorunumuz yıldız oyuncu almamak değil, gerekli mevkilere doğru zamanlama ile yukarıdaki kalibrede oyuncuları monte edememiş olmak.

kokocambo dedi ki...

"Kulüp sizin yılda 3 milyon euro net ve maç başına da 20 bin euro alacağını açıkladı. Fakat bizim aldığımız bilgiye göre 2018 yılının sonunda siz 15 milyon euro kazanacaksınız. Nasıl oluyor bu?

Sözleşmenin içeriğinin tam olarak ne olduğunu size söyleyemem. Lakin sözleşmenin her maddesinin açık bir şekilde dışarıya belirtilmediğini size söyleyebilirim. Yukarıda söylediğim gibi bu transferinin bütününe baktığınızda uygun olduğunu söyleyebilirim."

Podolski'nin alman basını röportajından. Renklilik, sahtekarlık, söğüşlenmek, dahası maganda taraftarlarının farkında olmayışı <3

BjkSraew dedi ki...

Çamur futbol düzeninde Bjk 11'i, RM 11'i olsun, yukardan onay gelmeden şampiyon yapmazlar. O yüzden profil falan hikaye. Tahminimce bu senki senaryo Fb'ye 4. yıldızı verip yıldızları eşitletirler. Bize şampiyonluğu belki gelecek sezon verirler.

czeslaw dedi ki...

kısmen haklısın; fakat ''siz kimsiniz olm?'' triplerine girdiğin her anda adam sana kartı yapıştırırsa silik davranman çok normal. mesela veli-sneijder olayını ters taraflı olarak düşünürsek, pozisyon direkt kırmızı yerine çok farklı şekillerde yorumlanabilirdi.

aydınus'un melo'yla girdiği diyalogdan sonra küfür etmesi bile olayı yeterince açıklıyor. cezalandırma yetkisine sahip olan adamı o kadar sindirmişlerki, korkudan çıkartıp sarı bile veremiyor. madem adamın tavırları, sözleri seni o kadar rahatsız ediyor, çıkartsana sarıyı ya da küfür ettiyse yapıştırsana kırmızıyı? üzerine adamlar bu olaydan ''hakem bizim oyuncumuza küfür ediyor'' falan zırvalamalarıyla mağduriyet çıkardılar. - https://www.youtube.com/watch?v=FpLwYggU_0Q -

takımdaki oyunculardan önce yönetim kadrosundan başlayarak çok ciddi revizyona gitmek gerek; size saçma gelebilir ama sinan engin gelse razıyım. şampiyonu belirleyecek olan son 5 maçta başımıza gelenleri rakipler yaşasa, ortalık birbirine girerdi. kimse çıkıp haktan hukuktan bahsetmedi. yanlış hatırlamıyosam mete vardar ''sezon sonunda konuşacağız'' gibi basiretsiz bi' açıklama yapmıştı, konuşan da olmadı. ki zaten konuşmamışsın da, konuşacaksan sezon sonunu neden bekliyorsun? anltsna brz.

ayrıca campbell/dzudsak, rhodolfo, remy + bir orta saha takımın çehresini fazlasıyla değiştirebilir; karalar bağlamayı gerektirecek bi' durum yok.

bu da dün şans eseri karşıma çıktı; winner karakter, forvet, sinan engin, stoper falan filan demişken izlemenizi tavsiye ederim. sebepsiz gülümsetebilir. çokça da ders çıkartılabilir.

- https://www.youtube.com/watch?v=hV0yjZ4JaTQ -

can dedi ki...

@ czeslaw
Hakikatten guzel video paylamissin ama ben ders filan cikaramadim. Insan bir sure izlemeyince resmen unutuyor. Gene Ilhan'i agzim acik izledim. Bosa degil boyle adamlari izleyen gozlerin forvet begenmemeleri.

Loic Remy'i izleyenler nasil bir forvettir, anlatsalar ya. Benim izledigim kadariyla bana hic de Senol Gunes'in istedigi kafa topuna cikacak, guclu, top tutacak golcu bir forvet izlenimi vermedi.

can dedi ki...

Çok basit bir şey söylüyorum: Takımın transfere ve iyi transfere elbette ihtiyacı var ama elimizdeki adamları haksiz yere boklamanın manası yok. Veli'ye bayılmıyorum; ama sakat olmasa belki "alacaktı" şampiyonluğu. Olcay'in formu inişli çıkışlı (onu iyi olduğunda oynatmayıp, kötü olduğunda kesmeyen Bilic'in çok suçu var Olcay meselesinde) ama Fener'e karşı ezilmek soyle dursun yıllardır aldığımız tek galibiyetin golünü atan adam. Vs. vs. Eksikleri yok mu? Çok! Ama boklama mantığına girince Cimbom'da Sabri'den Semih'e, Balta'dan Telles'e, Hamit'ten Bruma'ya kadar bin tane adam, aynı şekilde Fener'de Gökhan Gönül'le Meireles'ten Emenike'ye kadar pek çok isim buluruz. (Aziz asil boklananları gönderdi taraftarı susturmak için, yerine gelenlerin boklanacak kıvama gelmesi bir kaç maç sürer.) Önemli olan takımın ihtiyaçları doğrultusunda doğru transferleri yapıp iyi bir takım oluşturmak. Ba'nın gidişi ve rakiplerin transferleri asapları bozdu ama transfer sezonu sürüyor.

Bu arada medyanın alınan oyuncular konusunda yarattığı hava da çok önemli. Daha üç gün önce Trabzon alacakken "bomba" olarak lanse edilen Tosiç birden transfer bile sayılmamaya başlandı mesela. Yok efendim hücuma katkısı olmazmış. Ya sezonda 8 asist ile oynayan Caner dışında bir tane bek var mı 3 büyüklerde? Çok beğenilen Gökhan Gönül bile yaklaşık 4 ortalamayla oynayan bir adam (son 4 sezon: 4,3,5,5). Fener GB farkını hiç katmıyorum bile. Bu arada Beck'in de geçen seneyi Bundeslig'da 4 asist ile noktaladığını hatırlatayım. Ciddi ihtiyacımız olan bek mevkilerine biri sol stoper, biri de ters bekte oynayabilen orta üstü bek aldık, çoğu insan burun kıvırıyor. Ben de diyorum ki bunlar hep medya gazi! Kanattan evrilen, yetenekleri tartışılmaz ama defansı hakem kıyağıyla gecistiren Caner dışında bu beklerden iyi FB ve GS'de bek söyleyin bana mesela.

Kim yıldız kim değil sezon başlayınca belli olacak. Bizim taraftar olarak şu noktada yapmamız gereken takımı desteklemek, umutsuzluk pompalamak değil.

can dedi ki...

@ Zaitsev
Bu arada ne zamandir takip ediyorum, soylemeden gecemeyecegim. Ne diyorsan +1 :)

BjkSraew dedi ki...

@can

"Bizim taraftar olarak şu noktada yapmamız gereken takımı desteklemek, umutsuzluk pompalamak değil."

+1903

Olması gereken bu.

Unknown dedi ki...

pancu ilhan Ronaldo şimdi ki takımda olsa süper olurdu.
Ayrıca saha içinde psikopat Nouma ve saha dışında pis işleri yapacak bir sinan engin..
(Sergen Tümer a.dursun zago Ronaldo Cordoba kaan dobra a.yıldırım Üzülmez vs .. ne kadro varmış ak)

Flaming Buzz dedi ki...

Bu yazının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. ya da ben farklı anladım, bilemiyorum orasını. bizim topçuları yerin dibine sokmak, umutsuzluk aşılamak gibi bir derdim yok ama bariz ortada olan şeyleri de görmek lazım. ne karşıdaki kim ya deyip kedini dev aynasında görecek ne de rakip karşısında süt dökmüş kediye dönecek adam lazım bize.

bilic beşiktaşı her zaman bir adım geride gördü. Türkiye şartlarında korkarsan kendini küçük görürsen yandığının resmidir. Şenol hocaya bu açıdan güveniyorum.

rakiplerin transferleri kabul edelim ki büyük ve iyi isimler. sen bununla nasıl savaşacaksın? güçlü karaktere sahip adamlarla tabi ki ve içinde olduğu camiayı sahiplenecek büyüklüğünün farkında olacak adamlarla. benim yazıdan anladığım ve kendi anlatmaya çalıştığım bu.

Zaitsev +1

Zaitsev dedi ki...

@can

Teşekkür ederim. eğriyi doğruyu yanlışı karıştırmadan, geçmişi unutmadan bugünü yazmaya çalışıyorum. Aşağıdaki lafına bir +1903'te benden bu arada :)

"Bizim taraftar olarak şu noktada yapmamız gereken takımı desteklemek, umutsuzluk pompalamak değil."

@ Flaming Buzz

Ekleme yapayım bir köşeden. Karşında kim olursa olsun korkmayacaksın. Yetenek farkını koşarak mücadele ederek kapatacaksın ki ben yetenek olarak çok aşağıda olduğumuza inanmıyorum.

Bakın FA cup maçlarına 3.lig ekipleri karşılarında kim olursa olsun taviz vermiyorlar oyunlarından. MANU, Chelsea, City hep 4-5 pozisyonları hatta golleri var. belki farkta yiyorlar ama kendilerine saygıları güvenleri var.

Biliç güzel işler yaptı ama hep ligde FB ve GSden korktu çekindi. Antrenör korkuyorsa oradan çıkış yok maalesef. Ayrıca formsuz oyuncularla oynama pahasına kadroyu bozmadı. Şenol hocanın Burak'ı Selçuk'u Volkan Şen'i ayağa kaldırmasına bakıyorum bir de Biliç'in Oğuzhan'ı Kerim'i hatta Cenk Tosun'u yok saymasına. Ben umutluyum bu sene belki şampiyon olamayız ama gidip güzel maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum.

Köfteci dedi ki...

Profil - özgüven - kalite kavramları biraz karıştı gibi. Balotelli çok yüksek profilli bir oyuncu ama kalitesiyle orantısız. Veya bir Ankaragüçlü Cafer vardı özgüven abidesiydi ama kalitesizdi. Senin takımının iskeletini oluşturan oyuncular kaliteli fakat özgüven sorunu çekiyorsa bu aşılabilir. Hem kalitesiz hem de özgüveni eksikse durum başka. Saydığımız Tolga-Ersan-Veli-Olcay iskeletinin önce Beşiktaş'ta ilk 11 oynayacak kalitede adamlar olup olmadığına bakalım sonra özgüvenine başka meziyetine bakarız. (Kleberson geldi aklıma yine benim profilden anladığıma göre yüksek profilli bir oyuncuydu ama 3 metreye pas atmakta baya zorlandı Beşiktaş'ta.) Bence Tolga yedek, Ersan rotasyon, Veli yedek, Olcay yine yedek oyuncu. Ha daha iyilerini alabiliyorsak ne ala. Alamıyorsak da bu takım bizim bu oyuncular da elinden geleni yapan oyuncular desteklemekten başka yapacak bir şey yok. Eleştirmek kaydıyla tabi, eleştiri olmadan ilerleme olmuyor.

Adsız dedi ki...

Sanırım Remy ve Rhodolfo geliyor. Bu iki transferin yanına % 30 ihtimalle Campell gelebilir; o da belki. 2. stoperi ve DM/CM işini unutunuz.

Rhodolfo'nun yanında sol ayaklı olmasından mütevellit Ersan oynar. Pedro-Milosevic yine ve yeniden yedek.

Hayırlısı olsun.

Coolio dedi ki...

Özellikle İ.Mansız'ın olduğu videoları izlememeye özen gösteriyorum çünkü bir hüzün bastırıyor sonrasında. Bir oyuncu bu kadarmı herşeyiyle tam olur. Neyse dayanamayıp izledik tabi yine. @can'ın dediği gibi bundandır bu kadar kolay forvet beğenmememiz.

@james sneijder, bencede istemeye istemeye de olsa Şenol hoca Ersan'ı oynatacak. Ama zaten kart cezası durumları nedenile Pedro ve Milo fazlasıyla şans bulacaktır. Sakatlık durumunu söylemiyorum artık çünkü yenilenen antreman sahasının sakatlık durumunu düzelteceğini, makul seviyelere çekeceğine yönelik umutlarım var.

Bence takımdan en az iki oyuncu daha gidecek ve forvet stoper haricinde 2 oyuncu daha alınacak (potansiyelli genç oyuncu veya bonservisi elinde orta sınıf oyuncu). Transfer sezonunun kapanmasına daha çok var.

Basar dedi ki...

@Nurettin İnce

Şimdi "ne kadroymuş amk" dediğimiz kadro için o sezonun başında AEK'dan 5 yediğimizde "bu kadrodan bi bok olmaz, yine 3yüz amk" deniliyordu.

Şimdi kazmalardan dem vurulurken o günlerde Kaan Dobra, Ahmet Yıldırım için saydırılıyordu.

Önemli olan takım bütünlüğü, yeter ki transfer gecikmesin.

@Sneijder

Bence Franco-Milosevic ikilisinden biri kesin olarak gidici. Şenol Hoca'nın açıklamalarından da bu çıkıyor . Ben Franco'nun burada üzerine daha fazla koyabileceğini sanmıyorum zaten ofansif ve savunma hattı önde olan bir takımın stoperi olabilmesi zorke bir de hava toplarında zayıf kalırsan ayak temizliği ve hamle zamanlaması seni tolere etmeye yetmez.

Ben alt postta da yazdığım gibi Remy'nin beklenen yüksek profilli oyuncu olduğunu düşünmüyorum . Şenol Güneş'in tarif ettiği oyuncuyla da yakından uzaktan alakası yok . Tabi bu söylemim yararlı olmaz anlamında değil bilakis en son birebirde adam eksiltebilen forvetimiz Amokachi'den beri böyle adam görmedik .

Hoca'nın duran toptan çok gol yenmiş tespiti Rhodolfo tercihini açıklıyor ama bence yeterli done değil. Adam vasat . 28 yaşına kadar Brezilya'dan çıkamamış bir oyuncu bizi bir yere götürmez . Ancak durumu idare edersin . İdare edilecek bir adama bonservis vermeyi anlayamıyorum ben açıkçası .

theotheo dedi ki...

@can

ya birader herşey ortada hala neden bahsediyorsun sen?

sezon başlasın mış. herkes 0 puanla başlıyo sezona o zaman gençlerbirliğide her maça asılırsa her maçı final maçı olarak görürse şampiyon olabilir. herifin biri yazmış yok fa cup'ta 3.ligdeki takımlar nasıl savaşıyormuş büyüklere karşı.

e birader o zaman niye 3.ligde. demek ki bu tip oyunlar sürdürülebilir şeyler değil.

gerçek olan şey kalitedir. kalite seni üste çıkartır. veli olcay gibi oyuncular şampiyonluğa oynayacak bir takımda rotasyon yedek statüsünde oyuncular alabilir. hadi ilk 11 oynasın da ama ilk 11'de bu ve bundan düşük profilli oyuncularla oynarsan sonuç 3 sezondur ortada.

hala yok geçen sene şampiyonluğu alırdık tatavası. ya alsan ne olacak birader. denizli ile aldın ne oldu? sonra patladın. gene aynı şey olurdu. tesadüfi yarattığın başarılar birşey getirmez.

3 tane adam gibi defans lazım. sağlam bir önlibero lazım. sağlam bir forvet lazım. sosa gibi çıtkırıldım yerine sağlam bir 10 numara lazım. sağlam bir kaleci lazım.

tosice iyi diyen bir kamile ne diyeceğimi bilemiyorum.

BjkSraew dedi ki...

@theo

Bu takımın hiç mi iyi,olumlu yönü tarafı yok? Geçen sezon ligde liderken,Liverpool'u elerken gelip takımın hakkını versen, bazı konularda beni yanılttı öz eleştirisini,itiraflarını yapsan inandırıcı olacaksın fakat geçen seneki Gs,bu seneki Fb, totalde renkli seviciliğin Bjk taraftarı olmadığını düşündürüyor.
Ya ortamı trollüyorsun ya da bir çeşit ilgi görme ihtiyacını gidermeye çalışıyorsun.

nuri mu dedi ki...

@basar

02/03 sezonuna kötü başlamamızın sebebi yeni baştan yapılandırılan kadro, yeni teknik ekip, sistem arayışı (AEK maçından sonra dörtlüden üçlü defansa dönmüştük mesela. zaten o maçta takımda eksikler vardı ayrıca altıncı hafta Trabzon maçında daha fazla dayanamayıp radikal kararla yedek kaleciyle çıkacak olan lucenin sabrını denemeye başladığı maçtı cordobanın) sakat ve daha form tutmamış futbolcuların olmasıydı. zaten o geçiş döneminde pancu şapkadan çıkan tavşan misali ortaya çıkıp işler düzelene kadar takımı ayakta tutmuştu neredeyse tek başına..

aslında o kadroyla bu kadro ortalama olarak birbirine çok yakın tek fark orada lider oyuncu grubundan oluşan sağlam bir omurgamız ve etrafına serpiştirilen ortalama-kaliteli oyuncular vardı
cordoba
zago-ronaldo-(hatta a.yıldırım)
guinti
pancu-sergen-tümer
ilhan-nouma

böyle bir omurgamız olsa etrafına şimdiki oyuncuları monte etsen yine aynı takım oluruz bence..
göksel gencer = tolga, cenk, günay

tamer,ali eren,tolga,a.yıldırım,üzülmez = beck,kurtuluş,ersan,franco,milosevic,tosic,motta,köybaşı

Tayfur,yasin,amaral,kaan dobra,niyazi,bayram,zafer,s.topraktepe = veli,necip,atiba,tolgay,oğuzhan,sosa,töre,kerim,olcay

a.dursun,ali Cansun,eser yağmur = c.tosun, pektemek, Şişmanoğlu

veya renkli gsnin omurgası hariç çok mu iyi kadrosu var bizden (s.bolat,telles,sabri,balta,tarık,g.zan,olcan,y.öztekin, bruma,e.çolak,yekta,dzemaili,aydın,pandev,umut) bunlar kim a.k bizdekilerden ne farkı var. fark ''muslera/chedjou(ujfalusi),semih/melo-selçuk-sneijder/burak-(drogba)'' buradan kaynaklanıyor..
bizim çok iyi kaleci-stoper-ö.libero-hadi oos sosa ya neyse diyelim-forvet ve skorer kanat forvet lazım 100.yılda olduğu gibi..
ancak böyle kırılgan olmayan bir takım bütünlüğü sağlayabiliriz...

Arkadaş 5 sene geçti Aranızda hala şu adama cevap verenleri görüyorum , yapmayın ...

Bakalım göz göre göre iç saha derbilerimizi ilk 6 haftaya sokacaklar mı ? Fenerbahçe derbisinin 5. haftada oynama ihtimalimize 1.05 veriyorum.

Basar dedi ki...

@Nurettin İnce

Düşüncelerimiz paralel. Bir üst postumda zaten bundan dem vurmuştum. Şu takıma al bakalım Cordoba-Zago-Guinti-Pascal ayarı ve mevkisinde 4 adam, bak bakalım neye dönüşüyor.

Malesef defanstaki sıkıntı (artı Sivok'un gideceği) ilk yarının sonundan beri belli, ön libero sıkıntısı Nisan ayından beri belli, kaleci sıkıntısı aşılamamış bir problem zaten. Bu sorunlar hali hazırda belli iken hamle yapılmamış olması beni sıkıyor. Yoksa Podolski Nani filan beklemiyorum. Yukarıdaki kalibre ve kalitede olsun yeter...

BjkSraew dedi ki...


"Bakalım göz göre göre iç saha derbilerimizi ilk 6 haftaya sokacaklar mı ?"

O konu Allah'ın emri. Yoksa adil,dürüst hakkaniyetli bir lig,rekabet isteseler Bjk'nin ilk yarı derbilerini deplasmanda verirler. İkinci yarı da evinde oynar.

Unknown dedi ki...

Ben de boyle bir iskeletin bizi birkac tik yukari tasiyacagini dusunuyorum. Fakat gecmisteki efsane diye aklimizda kalan iskeleti anarken kacirdigimiz bir nokta var. O da bu oyuncularin aslinda kagit uzerinde ya da kariyerlerinde asiri da ust duzey olmadigi, kaliteleri belli ama bizden baska da boyle efsane diye hatirlandiklari ikinci bir klub yoktur. Yani demek istedigim biz az cok kaliteli istikrarli oyuncuya yatirim yapariz ama ancak takim icerisinde tutarsa (ki buna bir cok faktor dahil formdalik, uyum, sakatlik vs) oylesine bir iskelet gelir. Beck'den Munch katkisi (stil olarak bahsetmiyorum) alabiliriz, ya da tam tersi Simao'dan Quaresma'dan bir Kaan Dobra verimi bile alamayabiliriz ki alamadik.

Unknown dedi ki...

Bence yonetim ve teknik heyete dusen karmakarisik scout/menajerden gelen listeye dalmak degil, Onder Ozen'in yaptigi gibi takimin karakterine ve oyun yapisina gore gerekli pozisyonlara soyle soyle ozelliklerde bir adam ariyoruz diyip transfere oyle baslamalari. Mesela dinleyenler olduysa Ozen Gokhan Tore'nin arkasinda nasil bir sag bek oynamali guzel anlatmisti bir programda, bana gore Beck tam da o tarz bir adam, umarim tutar.

Flaming Buzz dedi ki...

Beck için ciddi umutlarım var, işin tekniğine taktiğine girmeden, kahvedeki hasan amca düşüncesiyle, bilmem kaç senedir almanyada oynamış, kaptanlık yapmış maç kaçırmamış vs vs vs bu adam iyidir diyorum. beck ayarında istenilen bölgelere adamlar alınırsa bize yeter, özellikle tekrar ediyorum veliyi yedeğe çekecek bir önlibero şart, veliyi hamle oyuncusu yapmak elzem bir durum.

stoper içinde rhodolfo nun aradığımız adam olduğunu düşünmüyorum. bir arkadaşın dediği gibi 28 yaşına kadar brezilyadan çıkmamış bir STOPER. hani adam forvet olsa ne bileyim bir kanat olsa dert etmezsin ama stoperin içinde olduğu futbol kültürünü bilmesi lazım, ne zaman çirkefleşilir ne zaman yumuşak oynanılır, ne zaman pas verilir hücumamı katılınır yoksa defanstamı kalınır. kısacası oynadığı ligdeki futbolun karakteristiğini bilmesi lazım.

şu stoper olayını halletmek lazım ersanla francoyla olacak iş değil, karşılarında oynayacak forvetler, haşat eder adamı.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

beklendiği gibi ilk yarı full içeride oynuyoruz derbileri :)
2. hafta trabzon, 6. hafta fenerle, 15. hafta gs ile..

alper dedi ki...

@Emir Eri

Geçen yıl yazmıştık bu konuyu...Bu sene de şampiyonluk hayal demektir bu.Hayırlı olsun 3.lüğümüz şimdiden.

Hiç şaşırtmıyorlar sağolsunlar ya. Adamlar ince ince hiç bir işi şansa bırakmadan iş görüyorlar.

yilmaz dedi ki...

feneri gs'yi geçtim, ibb ve kasımpaşa ile bile içeride! oynuyoruz. Arkadaş, bi takımın hiç mi işi düz gitmez.

alper dedi ki...

Subliminal mesaj bile var fikstür çekiminde.
Şenol Güneş kimden geldi.Bursa'dan.
Fikstürde kimi takip ediyoruz.Bursa'yı.
FB-GS ile yarışır siz Bursa ile yarışırsınız demeye getiriyorlar.

alper dedi ki...

25 senedir (3 sezon hariç) son hafta maçlarını deplasmanda oynuyor Beşiktaş..

Yoruq dedi ki...

Böyle kahpe bir düzen mi olur ya
Her seferinde bu kez yapamazlar galiba diyorum ama öylesine arsız ve utanmazlar ki...

Armagan dedi ki...

ilk 2 deplasmanın sırasıyla mersin ve g.anteple olmasıyla ve ilk 3 ev maçınında sırasıyla ts-başakşehir-fb olmasıyla komboyu yaptık.

ilk devre çok kritik geçecek, neyse ki 2. devrede ilk 12 maçın 10'u istanbulda oynanacak ve burada stadyumun açılmasıyla beraber bir avantaj elde edilebilecektir umarım.

Lig bittiğinde demiştim, o gitmiş bu gelmiş hiçbir önemi yok. Bu kahpe düzen değişmedikçe ölüme mahkumuz. Fikstürde bunu yapan, maçlarda daha neler yapar hesap edin. Bu korkak yönetimle hiçbir şey değiştiremeyiz. Fikret Orman'ın karşısına kim çıkarsa onu destekliyeceğim artık kesin kararımı verdim. Taraftarlar olarak da bir şeyler yapmamız gerekiyor artık. Olan bitenleri çok çabuk unutuyoruz.

Coolio dedi ki...

Renkliler bu bozuk, batık bilançolarını döndürebilmek için şampiyonluk ve sonrasındaki maddi manevi desteğe her geçen yıl daha da bağımlı oluyorlar. Dolayısıyla her geçen yıl araya 3. bir klüp sokup pastadan pay almaması için daha da çirkefleşiyorlar. 1 yıl FB, 1 yıl GS'nin sırayla şampiyon olduğu düzende ancak durumlarını idare edebiliyorlar. 1 yıl da BJK'nin şampiyon olması direk batmaları demek çünkü o şampiyonlar ligi ve şampiyonluk paralarına deli gibi ihtiyaçları var. Maalesef çirkefliklerini sergileyebilcek güçleri de var. Geçtiğimiz senenin tümünde yaşanan hakem faciaları bence futbol tarihinde rekordu. Ve bu daha başlangıç. FB bu borçları yaptıktan sonra hakemler sahada daha da çok bizi ezecekler, federasyon daha çok aleyhimize iş yapacak, medya daha çok üzerimize gelecek. Sanki bu güne kadar yaptıkları azmış gibi. Biz de her maçımız olduğunda kusura bakmayın enayi gibi (kendimde) oturup kazanma hayalleri, güzel futbol hayalleri kuracağız. Gerçekten geçen sene hakemlerin bize yaptıklarını, renklilere yapmadıklarını düşününce inanamıyorum ve bu sene çarpı iki olacak hepsi. Federasyonun takvimleri ise hep şahane idi. Cuma, Pazartesi maçlarında rekor kırdık, bi de üstüne derbileri ilk yarıdan evimizde bitirdik (yine).

Unknown dedi ki...

Van Persie veya Nani çapında adamlar alsak böyle olmazdı :)
Theo defalarca uyarmıştı..

Arkadaşlar tabirimi mazur görün ama onca teknik-taktik-sistem tartışarak biz burada sadece futbol romantikliği yapıyoruz sanki. Geçen seneki GS şampiyonluğu artık malumun ilanıydı. Sistem bu. Futbol mafyası yalnızca iki büyüklü bir lig istiyor ve arada onları sadece tehdit edebilecek üçüncü dolgu malzemesi olarak 'yarışmamıza' izin veriyor.

Yönetim ise 'Beşiktaşlılık duruşu'nu çok yanlış anlamışa benziyor. Şu fikstür ve bizimkilerin pısırıklığı gerçekten utanç verici

Zaitsev dedi ki...

@bağımsız kişi

Olan bitenleri çok çabuk unutuyoruz demişsin. cidden öyle. Yönetimi eleştirelim hatalarında filan onda sorunum yok ama Ormandan önceki 8 sene agresiftik, iyi transferler yapmıştık, kuvvetliydik, paralar saçtık filan sonuç ne oldu? 1 şampiyonluk, 1 2cilik. adam kulubü batırdı federasyon başkanı oldu. elinde 100 milyonluk senetle oturuyor. mesela sen koydun postayı federasyona, vurdun elini masaya..adam verirse senetleri icraya o zaman ne yapacaksın? AVMsinden alışveriş mi yapmayacaksın. onun markasından gaz mı almayacaksın? en iyisi Orman'ı desteklemeyelim. Gelsin Serdar Adalı bu sefer kesin batarız ya da Katarlının birine satarız kulubü..

açın eskilere bakın bu takım 67-81 arası 14 yıl şampiyon olamamış..ama arada trabzon bu oyunu bozmuş araya 6 tane şampiyonluk sokmuş. ilk defa başımıza geliyormuş gibi konuşmayın bu olayları. bu oyun hep böyleydi. Seba dönemi iyi kadro sonuna kadar mücadele ve gelen şampiyonluklar. kadron tırt olsa bile mücadele edeceksin. hakem yalandan ofsayt mı veriyor 30 metreden sokacaksın o topu içeri..yılmayacaksın. bırakmayacaksın. 2002den beri 2 kere şampiyon olduk 2si de 33 haftada kesinleşti. oyle kolay şampiyonda yapmadılar son 2 seferde de. 2008-2009da da Sivasla yarıştık. FB veya GS ile bile değil. bir de arada Bursa şampiyon oldu o da son haftada.

mücadeleyi bıraktığımız senelerde ise sonuç ortada.sen bizi şampiyon yapmazlar dersen seni şampiyon yapmazlar. bu iş bu kadar basit. 3-4 maç hakkını yerler zaten umutsuzluğa kapılırsan gerisi kolay. 2014-2015te başımıza gelende budur. 29. haftaya lider giren bir takımın 3 tane tırt maçta hiçbir şey oynamadan 7 puan bırakmasının açıklamasıdır bu.

Bizim yolumuz yıldız star yolu değil. bizim yolumuz her kulvarda mücadele. herşeye rağmen dik durma yıkılmama yolu. kendini bilme kendine inanma yoludur. bu hep böyleydi. Serdar Bilgili'den sonra o yoldan saptık şimdi geri dönmeye çalışıyoruz.

Ben Nani'den Podolski'den, fikstürden, federasyondan çekinmiyorum. umutsuzluktan, isteksizlikten, korkaklıktan çekiniyorum. Süper bir kadromuz yok ama 2-3 takviyeyle iyi bir kadromuz var o da iş görür bu ligde inandıktan sonra. inanmayanlar için renkliler orada. yolunuz açık olsun ;)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Vay anam neler dönmüş neler. Gerçi niye şaşırıyoruz. Kelime anlamıyla fiks-tür. yani "fiks"leme fiili var içinde. Eh adamlar uzun süredir fiksliyor zaten.

Bu konuda yönetime serzenişte bulunmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Ne yapacaklar ki? Böyle çektiniz deseler hayır böyle çıktı yanıtını verecekler ve konu kapanacak. Belki fazla realist olmakla suçlayabilirsiniz ama durum böyle.

Biz yine Beşiktaş olup işimize bakalım. Kişisel olarak stadın büyük ihtimalle 2. devre açılacak olmasının ve bazı önemli deplasmanların ilk devre oynanmasının işleri değiştirebileceğini düşünüyorum. Tek ciddi dezavantaj gibi gözüken ilk devredeki derbi olaylarında durum ise hiç belli olmaz. Biri daha 4-4-2 formatına bürünüp takım olacak ve defansları silme sorunlu. Diğeri ise zaten top oynamadan şampiyon oldu ve Podolski flaş diye adlandırılan transferler arasında en az çekindiğim isim.

Bu sezon transferlerin bizim açımızdan önemli olması bu yüzden. Oturmuş bir sistem var ve yeni gelecek olanların dolduracakları bölgeler geçen sezon ciddi sorun yaşadığımız mevkiler.

Bu arada Belluschi olur mu acep? Olursa iyi olur o bakımdan.

Adsız dedi ki...

@Övünç

Golcü tercihinin hocaya bırakılmaması taraftarıyım zaten. TS'de geçirdiği dönemde en göze batan olayı 4 yılda 6 golcünün transfer edilmesi. Bu konuda sıkıntı var bence. Üstelik hocanın tarifine uyan isim Mitroglou ki, Remy yerine gelirse cidden yazık olur. Başından beri Guidetti taraftarıyım, hem yaşının genç olması, hem biraz hırslı arıza tiplerden olması, hem de lig için daha uygun bir formatta bulunmasından. İşte abuk sabuk yapıştırırlar hakem en fazla faul verir. Devamında biri siner diğeri daha fazla asılır (bu gözler zebellah gibi Almeida'nın yarısı kadar adamdan hakem desteğiyle dayak yedikten sonra 30. dakikada sakatlık ayağına beni çıkarın demesini de gördü). Fakat Remy-Mitroglou seçeneği masadaysa elbette salise düşünmeden Remy derim.

Stoper için şimdi de Silvestre adı geçiyor. Olsa daha iyi opsiyon fakat mevcut isimlere bakınca Rhodolfo Douglas ve Kone'nin arasında çok daha düzgün duruyor. Ayrıca hırslı bir arkadaş.

Bu konuda Flaming Buzz'ın dediklerine genel olarak katılsam da, stoperlerdeki bu özelliklerin bir ayar düğmesi olmadığını düşünüyorum. Zago ve Lugano tarzları neyse öyle oynadılar. Keza yıllardır ligimizde oynayan Ersan da öyle. Bana göre istisnaları başka özellikler nedeniyle İtalyanlardır, zira pozisyon bilgileri ve birbirlerini tamamlamaları eğitimden geliyor. Yoksa onlarda da Cannavaro ekolüyle Nesta ya da Chiellini ekolü farklı. Chiellini'nin yanında Nesta kız çocuğu gibi kalır.

@sneijder

Alttan alttan Lukaku kasıyorlar , çok hayali bir transfer tabi ama görüşüldü Everton'la . Remy'i forvet düşünmüyor olabilirler belki . Bence sol açık Remy bize forvet halinden çok daha faydalı olur zaten.

Ntvspor'a göre Rhodolfo ve Mitroglou'dan vazgeçmişler . Yani parasal filandır tabi ama şans yanımızda bence . Uzun boylu diye 4 m verip stoper alacaktıysan Atınç'ı niye gönderiyorsun abi ?

Britos-Zambrano olayları niye bitti yine onu da merak ediyorum ?

~Poseidon~ dedi ki...

Bak yine başladı Q7 söylentileri. Senelik 1.5 M€ falan deniyor.
Yönetim kendi bacağına sıkar mı bilmiyorum ama düşüncesi bile başıma ağrı soktu.

Armagan dedi ki...

remy yerine soriano+guidetti yapılsa rotasyon olarak geniş bir kadro kurulabilir ancak taraftarı bu konuda ikna etmek çok zor olsa gerek isimlerde çıta çok yükseldiği için.

sanki ön bölgeyi ucuza kurup(sol kanada sako dahil edilerek), stoper ve ön liberoya para harcamak daha mantıklı gibi?(zenitten lombaerts'i buldum ama nasıldır bilmiyorum).

Flaming Buzz dedi ki...

Quaresma senaryosu

Alıntı:

çalım dene > rakibe takil > tekrar > yine takil > sinirlen > arkadan cek > sarı > hakeme horozlan > tezahuratla yuruyerek orta sahaya dön

can dedi ki...

Yonetimin bu kadar rezillesebilecegini dusunmek istemiyorum.

ya sinirim zıpladı yine ? Quaresma nedşr ya , neresinden tutsan elde kalıyor.

Ulan o kadar konuştun admaın arkasından , nasıl takımını sattığını herkes gördü , Porto'da 600 bine oynuyor diye yer yerinden oynadı , sen bu şerefsiz apaçiyi kimleri tatmin etmek için senelik 1.5 m €'ya üzerimize salıyorsun acaba ...

Coolio dedi ki...

Çok iyi yaa.. Bence Almeida da yakışır. Hatta Bobo'da gelirse Fikret başkanın posta koyduğu herkes geri dönmüş olur. Bir de mümkünse eskiden aldıkları paralardan daha fazlaya gelirlerse şahane olur.

Bu haberlere inanmmıyorum. Bir yerlerinden haber uyduran, kaynaksız manipulasyın yapan renkli basının işidir.

Kişisel fikrim, hiç adı geçmemiş adamlarla anlaşıcaklar. Anca bir gün önce filan haberimiz olacak.

yilmaz dedi ki...

@Övünç abi kaynağı bile belli olmayan bir haber için niye bu kadar hiddetleniyosun bi sakin ol. Haberin içinde geçen metin bile ne kadar ciddiyetten uzak bir haber olduğunu gösteriyor. En kötü ihtimal taraftarı oyalamak için ortaya atılmış bir haberdir. Ayrıca milyonlarca oyuncu arasında bu mu kaldı da alacak yönetim? Hiç almayıp olcayla devam etseler kim ne diycek, bırakın allah aşkına.

@yılmaz

Hocam kaynak tek olmayınca delirdim vallahi , hani İsmail Er , Serdar Sarıdağ , Fatih Doğan kaynaklı olsa zaten sallamazdım da çok daha ciddiye aldığım underground muhabirlerden çıkınca dellendim açıkçası .

Bu aralar Ntvspor'da epey güvenilir bilgiden uzak . Onları da ciddiye almak zor ama dediğim gibi kongreden tanıdığım bir - iki eleman var desteksiz hiç bir zaman konuşmazlar , onlar da söylüyor mevzunun ciddi olduğunu .

yilmaz dedi ki...

@övünç, eğer ki böyle bir transfer yapılırsa bu yönetimin de "maalesef" bu kadronunda sonu olur. Bu düpedüz ihanettir, lafı hiç kıvırmayayım. Bu öyle bobo'nun, nobre'nin geri dönmesi gibi birşey değil.

Ama tekrar ediyorum, içinde şöyle bir cümle geçen bir haberin benim için hiç bir değerliliği yok:

---alıntı---
Yönetimin bu transferi ilerleyen günlerde açıklamayı planladığı, Fikret Orman'ın "Ben Quaresma'nın 3,5 Milyon Euro etmeyeceğini söyledim, ama bu fiyata transfer etmemiz mantıklı" diyeceği konuşuluyor.
---alıntı---

Daha önce de "Şamil Cinas Bombası", "Bekir İrtegün Bombası" gibi manşet haberler vardı. Bu tip haberlerin sadece yanlış değil, art niyetli olduğunu da düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

sportif açıdan yorumlamam gerekirse de, bir kanatta töre, öbüründe q7'nin oynadığı bir takım her maçı 30 pozisyon, kaleyi bulan 5 şut ve -belki- atılan 1 golle bitirir. ikisi de çizgide kalan, bireysel performanslarıyla oynanyan oyuncular. şenol hocanın da iki tane çizgi adamı ile oynamak isteyeceğini düşünmüyorum.

~Poseidon~ dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=ifiTD1ht7p8

Bak bu adamın cayır cayır sattığı maç. Bak sattığı diyorum, oynamadığı ya da kötü oynadığı maç demiyorum.
Normalde taraftarın yolda sokakta buna benzeyen herhangi bir adamı bile dövmesi gerekirken deliren ayılan bayılan adamlar var. (Bak sadece ergen demeyin yaşlı başlı adamlar da var)

https://vine.co/v/evWLUATvtMQ

quaresma sportif açıdan yorumlanmaz abi. Bak 20 numarayı, köpeği fln yorumla ama quaresmayı yorumlama.

Coolio dedi ki...

Başarılı olmayabilir ama desteğin zararı olmaz.

https://www.change.org/p/t%C3%BCrkiye-futbol-federasyonu-be%C5%9Fikta%C5%9F-ilk-yar%C4%B1daki-derbileri-deplasman-stat%C3%BCs%C3%BCnde-oynayas%C4%B1n?recruiter=302170233&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink

Adsız dedi ki...

En büyük tehlike şu olur: Biz Şenol Güneş'in Töre'yi oyun anlayışı bakımından hizaya çekmesini beklerken Q7 transferiyle halen olduğundan geriye bile gidebilir. Neyse ki söylenen, bazı yöneticilerin bu konuyu açtığı ve Başkanın uygun görmediği yönünde.

Porto kendisini Rusya ligine satmak istiyormuş:

http://www.portugoal.net/club-news/252-iker-wants-porto-and-porto-want-iker

İstanbul daha güzel tabii.

planck dedi ki...

Böyle bir konuyu bana açsalar istifalarını isterim yahu bu andaval insanların yönetim kurulunda ne işleri var?

Bu arada Ersan belinden ameliyat olacakmış, artık harbi ifla olmaz.

can dedi ki...

Once Ntvsporda Quaresma haberi, sonra TRT'de Van Persie ve Quaresma haberleri. Ya yonetim iyice ahmakca isler yapiyor, ya da birileri Orman'in ayagini kaydirmak icin siki bir dumen ceviriyor. Bence ikisi birden.

can dedi ki...

Bu arada Van Persie'ye Fenerbahce'nin teklifinin 3 senede 50 milyon euro olmasi!!!!

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-3154744/Robin-van-Persie-led-Manchester-United-title-Sir-Alex-Ferguson-new-darling-Stretford-End-s-went-wrong-Holland-striker.html

planck dedi ki...

beck transferinde işin içinde olan bir abimizden:
"İşler karışık... ama şu bir gerçek ki 4-5 kişi haricinde gerçekten kimse bilgi sahibi değil... Gazeteciler falanı geçtim Metin Albayrak bile bir yere kadar... o denli... RvP'de gıcıklık olsun diye fiyat arttırıyoruz... Q7 cidden görüşülüyor... Töre'ye Atletico bastırıyor... Remy, Campbell, Lukaku plaseler... Balasz hala gündemde... Douglas ve Vlaar sıcak... Bunlar basına yansıyanlar... ki bunun gibi 10-15 tane aynı anda idare ediliyor..."

Yoruq dedi ki...

Theo gözün aydın başkan gemileri yakmış Van Persie'yi alacak gibi duruyor:)

Adsız dedi ki...

@planck

Söylediklerine göre Q7 dışında doğru işler yapılıyor. Yönetim "taraftar için alırız kenarda bekler, ara ara oyuna girer belki bir şey yapar" mantığıyla bakıyorsa bile hata yapar. Töre için söylenen 14-15 bandı gerçekse o da satılabilir. Tabii eğer yerine genç ve iyi bir oyuncu alınabilecekse. Misal üfürme olarak haberi yapılan 23 yaşındaki Dudu Töre ile aynı stilde ama içeri daha iyi kat edebileni ve hızlısı.

Şimdi transfer news:

FB RVP'yi halletmiş ama resmen kulübün tapusunu yapmış. Hayırlı uğurlu olsun.

Belluschi Meksika takımı Crul Azuz'la anlaşmış. Guidetti de Celta Vigo ile yıllık 1,7 milyon avroya söz kesmiş.

Başkan Remy'yi büyük ölçüde halledip ya tutarsa hesabı Lukaku peşine düşmüş. Remy varken mevcut mali durumda gereksiz olabilir. Yoksa adam sağlam, en kötü 2 yıl sonra aldığına satarsın. Ayrıca RVP ya da Lukaku peşinde koşacak kadar paramız varsa stad inşaatında gömü mü bulduk da haberimiz yok. Ortada Vodafone'un sponsor olacağı sözleri dolaşıyor. Üfürük gibi geldi ama doğruysa büyük bir yönetsel başarı olur.

Artık resmen zidik yarışına girdik hayırlı olsun. Gerçi bu ortamda en avantajlı kulübüz. Çünkü omurga ve ihtiyaç bölgeleri kabak gibi belli.

QuaresmA dedi ki...

Bence Remy'i kanada düşünüyorlar. Zaten bize hem Remy gibi kanat forvet oynayıp senelik 12-13 gol katkısı verebilecek, hem de işte forvete adam lazım. Remy + Lukaku ikilisi süper olur mesela.

Töre satılacaksa artık büyük kumar olsa da Q7'ye fitim ben çünkü muhtemelen daha iyisini alamayız. Q7 haberleri yalan ama bence. Gelecekse de 433 veya 4231 gibi dizilişleri bırakmamız gerekir çünkü bir kanatta Töre, ötekinde Q7 olacaksa çift forvet oynamamızda fayda var.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca yıldız forvetin Vodafone sponsorluğunda alınmasını gerçekçi buluyorum. Büyük yatırım yaptıkları Beşiktaş'ın rakiplerinin çok gerisine düşmesini istemezler. Lukaku gibi çok yüksek bedelli bir transferi karşılamak Vodafone için maddi olarak küçük, spor pazarlaması açısından büyük bir adım olur.

planck dedi ki...

Evet Töre >13M€ gibi bir paraya giderse yerine remy + lukaku gelirler. sonuçta atınç + ba + töre 31M€ ya satılmış olacak. bence sonuçta remy + lukaku > atınç + ba + töre ki daha stoper fln da alacaz.

Flaming Buzz dedi ki...

Başkanın şimdiye kadar yaptığı en iyi konuşma. GS ve TS' ye ve aba altından FB' ye gayet yerinde posta koydu. Ne abartı ne hafif.

Günahıyla sevabıyla ben olumlu buluyorum bu yönetimi. bariz başarısızlar ama olacak hissiyatını bana veriyorlar.

Transferde ise bu ketum tavırlarından gayet memnunum. Yeter artık bjk üstünden geçinen bjk muhabirleri.

***Asıl konu***
Yazıklar olsun şu quaresmayı tekrar alıyorlar. şimdiye kadar yaptıklarına çok ters düşen, tükrüğünü yalatan bu gelişme benim midemi ziyadesiyle bozdu. önetime büyük eksi yazdı benim açımdan.

İnşallah quaresma bizede laflarımızı yedirir, tükürdüğümüzü yalatır bu saatten sonra diyecek çok fazla birşey yok.

Flaming Buzz dedi ki...

Eğer durum buysa ve quaresmayı tercih ediyorlarsa yazıkki ne yazık. sırf taraftarın gazını alıcam diye aynı siktiriboktan hatalar. adamakıllı kimse yokmu yav.

"Balázs Dzsudzsák wants to leave Dinamo this summer, and he hopes to continue his career at Besiktas says his agent."

Unknown dedi ki...

başkan açık pozisyonu içinde düşündüğümüz oyuncular var dedi. bence Dzsudzsak ön sırada, mevcut yönetimin istikrar ve oyuncu satışları üzerine odaklandığı aşikar. bu konuda bazı menajer ve scoutları oyuncularımızı takip etmeleri için maçlara davet ediyorlarmış ki güzel bir pazarlama stratejisi olabilir. Dzsudzsak bizden sonra bir transfer daha yapabilecek zamana sahipken, quaresma için öyle bir durum söz konusu değil, dolayısıyla öncelik Dzsudzsak olsa gerek. ayrıca taraftar algısı için quaresma transferi gerçekleştirilebilir ve şartlar oluştuktan sonra bende transfer edilmesinde sorun görmüyorum. zira A planda olmayan, kulübün maddi şartlarını kabul eden, disiplin kurallarına uyacak yedek bir quaresma bazı maçlarda işimize yarayabilir.
Diğer taraftan başkan bu sene için daha fazla oyuncu satmayacağımızı benim dinlediğim kadarıyla ikinci defa söyledi. toplama takım olmak istemiyoruz diyor.

Adsız dedi ki...

Başkanın konuşmasında açıkladığı transferlerin muhabirlerden saklanması olayındaki önemi bizzat RVP işinde yaşamışız. Söylentilere göre Beşiktaş RVP ile çok öncesinden anlaşmış ve sözleşme bedeli konusunu sadakat bonusu ile aşmayı planlamışlar (14 milyon avro. Muhtemelen RVP ile konuşup düşünmüşlerdir bu konuyu). Sonra malum FB atlayıp ManU'ya para teklif etmiş. Bunlardan etik betik beklemek hayalden ibaret. Sonra da anlı şanlı renklerin rerörö. Yüksek maliyetle alınmasına zaten karşıydım ama burada mesele bu değil.

Remy kanada düşünülmüyorsa ve Q7 nedeniyle Dzsudzsak alınmazsa 1 çuval değil 10 kamyon inciri berbat ederler. Takım oyununu, disiplinini, yeteneğini, 3 yaş genç olmasını da geçtim; amacı ergen taraftarı mutlu etmek olan böyle bir işi bana kimse savunamaz. Kriter ne? Adam sahanın ortasına etse alkışlayacak olan vatandaşların hezeyanı. Bir yanda planlı işler diğer yanda bu garabet. Az biraz tutarlı olun.

Flaming Buzz dedi ki...

@Emir Eri

çok naiviz, yedekte bekleyecek, bazı maçlarda iş yapacak, disiplinli olacak vs.

@Sneijder' in yazdığı gibi; sahanın ortasına etse alkışlanacak adamı, yedekte oturtabilir misiniz? quaresma üstünden yönetime şenol güneşe vurdukça vururlar. Taraftar quaresmayı alkışlayacak GT garip kalacak, sosa garip kalacak, diğer adamlar aynı şekilde.

Fikret Orman TT olmuş, renkliler hepsi bir ağızdan veryansın ediyor adama, şu salak quaresma işi gibi şeyler yapmasa olacak ama olmuyor arkadaş yapamıyoruz. popülistlikten uzan adam olmak veya o adamı bulmak zor memlekette.

BJK4EVER dedi ki...

Ben Quaresma'ya o kadar soguk bakmiyorum. Quaresma'nin bizde basarili olamamasinin 2 nedeni vardi bence; 1 maasi 2 onu yonetecek kisinin olmamasi. Elbette profesyonel ortamda oyuncu idare edilmez, yonetilmez vs, ama Quaresma'nin yonetmeye ihtiyaci olmayani alamiyoruz zaten. Yonetmeye ihtiyac duymadigimiz adamlar da Pektemek vs iste.
Bence makul bir paraya gelecekse (max 1.5 milyon euro) hosgelir, gayet faydali da olur. Ilk gelisinden daha hirsli olacaktir ve Vodafone Arena ona da muthis bir pozitif katki yapacaktir. Quaresma icin sorumsuz, disiplinsiz vs diyebiliriz, ama duygusal biri oldugu asikar. Bence tamamlayamadigi bir isi tamamlamak icin gelecek ve asiri motive bir Quaresma izleyecegiz. Onun disinda bence keske Sosa iyi teklifler varken satilsaydi da (yasli ve istikrarsiz bir oyuncu sonucta) ve hem Dzudszak hem Quaresma'yi alsaydik. Hatta belki cift forvete bile gecebilirdik boylece. Sosa kaldigi surece 4-2-3-1'de tikanacagiz ve skor yapmayan kanat oyunculariyla ilgilendigimiz icin yine skor gucumuz zayif olacak.
Sosa da satilip transfer Vlaar/Douglas, Dsudzsak, Quaresma, Remy ile kapatilsa ben gayet memnun kalirim bu transfer doneminden.

Adsız dedi ki...

O halde bu dünya alemde Quaresma'yı yönetebilecek kim var sorusunu da soralım bi zahmet. Barça ve Rijkaard olmadı (1 yıl). Inter ve Mourinho olmadı (18 ay). Chelsea ve Hiddink olmadı (6 ay). Beşiktaş'ta olmadı. Al-Ahli'de olmadı (1 yıl). Adamın Porto ile geçirdiği 2004-2008 yılları haricinde elle tutulur bir olayı yok. Şimdi hasbelkader yine Porto ile, fakat ondan kurtulup biraz para kazanmak istiyorlar. Futbol hayatı boyunca hangi işi tamamlamak istediğini ise ben de merak ediyorum. 12 yıl önce Ronaldo ile yan yana Sporting'den ayrılırken insanların Ronaldo'dan çok daha fazla şey beklediği adam olması halen bir şey ifade etmiyor maalesef.

Gerçi Sosa yaşlı ve istikrarsız ama Q7 öyle mi :)

BJK4EVER dedi ki...

Porto'da verimli olabiliyorsa demek ki yonetilebilecek biri. Diger saydigin kulupler Quaresma'yi yonetmeye ihtiyac bile duymaz, cunku yerini doldurabilir. Bizim icin o biraz daha zor, cunku verimli bir Quaresma bize ciddi anlamda guc katar, halbuk Inter, Barca vs icin siradan, yeri doldurulacak bir oyuncu.
Sosa'ya 6 milyon euro'luk teklifler konusuluyor, bu teklifler olmasa gitsin istemem. Quaresma imza attiginin ertesi gunu 6 milyon euro teklif etsinler o da satilsin. Sosa 6 milyon euro'luk teklifi reddetecek kadar vazgecilmez bir oyuncu degil. Oyle olsa bunu gecen sene gosterirdi, gosteremedi.

planck dedi ki...

Q7'yi Süreyya adam eder etse etse :P şaka bir yana Q7nin gelmesi için elimizdeki tüm kanat alternatiflerinin tüketilmesi gerekiyor. ayrıca ormanın söylediği ba ya sakat dedim de öyle ucuza aldık stratejisi gibi de olabilir bu Q7yi dillendirme işi. satılamayacak (RvP yi abd ye satabileceğini düşündü büyük ihtimal) ve istikrarı olmayan oyuncu almıyorken Q7 gelmek istiyor demesi manidar. bence son haftaya kadar kanat alamazsak q7 ile senelik 800bin + maç başına anlaşılır, başka bir şekilde vukuu bulacak bir q7 transferi güven kaybı yaşatır.

brezilya menşeili stoper işini pek sevmedim.

bir de danny istanbula gelmiş gitmiş, kimsenin ruhu duymadı. iş olmamış ama yine de helal olsun.

Alper dedi ki...

q7 olayı bence manupilasyondan ibaret. başka biriyle ilgili pazarlık yapmak için ortaya atılmış gibi duruyor. yoksa başkan sol kanada beni alır q7 yi almaz gibi geliyor. yoksa yanılıyor muyum?

BjkSraew dedi ki...

Taraftar istese,medya yazsa bile yönetim Şenol Güneş'in onayı olmadan transfer etmeyeceği için Q7 işi olmaz. Şenol Güneş'in de Q7'ye onay vermeyeceğini düşündüğümden bu konuda içim rahat.

İkincisi de stoper ve forvet bölgesi öncelikli konuyken kanat bölgesine transfer en son düşünülecek iş.

~Poseidon~ dedi ki...

Başkanın Q7 açıklamasından sonra Dzudszak menajerinin Beşiktaş açıklaması çok tesadüfi olmadı sanki.
Doğru iş yapıyor şu an başkan.

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/mechulhaberci q7+bir sol kanat alınacaksa ve eğer töre gönderilmeyecekse frei ne ara oynayacak ben onu merak ediyorum?solda frei,olcay,töre,pektemek sağda töre,sosa,olcay var.1 tane eleman kanatlar için yeterli olur,fazlası ön libero veya stopere aktarılsa daha mantıklı olur.maddi açıdan q7'nin satışları artıracağı aşikar ancak kulübeye çekilirse "tamam,hocam" demesi, taraftarın da bunu kabul etmesi zor olabilir.

Yoruq dedi ki...

Sosa şu anda benim için en vazgeçilmez adam. Başkan satılmayacağını söyleyince ferahladım, inşallah Töre de satılmayacak.
Adam tam bir profesyonel. Belli ki gitmek istemiş, bunu açıkça belirtti ama kalacağı belli olduktan sonra da takım için elinden geleni yapacağı görülüyor. Ne kadar güvenilir tartışılır ama kamptan gelen bilgiler en çalışkan isimlerden olduğu yönünde. Teklif aldığı vakit gitmek için ayak direyen, zamanında dönmeyen, yönetimleri bezdirmek için pasif-agresif takılan oyunculara alışık bu bünye o yüzden Sosa benim için ayrı bir karakter. " Hızlı düşün çabuk oyna" mentalitesine de en kolay uyum sağlayacak isim muhtemelen. Bana kalsa kaptan yapılmalı.
Mantıklı bakınca sol kanat için bin kere Dzsudsak derim, fakat ilginç bir şekilde Q7'yi de görmek istiyorum takımda. İlginç bir bağ var halen çözebilmiş değilim makul gerekçelerle açıklamak zor. Hayırlısı diyorum bu konuda, keşke ikisi birden olabilseydi.
Quaresma ve Remy bonservis ödemeden gelecekse bu yönetim nereye para harcayacak acep? Sağlam bir ön libero ve stoperlere para basabiliriz bence imza parası vs de dahil.

Unknown dedi ki...

Yoruq yanlis anlama ama paramizda cebimizde kalsin mümkünse. Para harcadigimiz her transfer verimli olacak diye bir olgu yok, bana kalsa stopere de egemen gelsin milo, franco, ersan ve egemen bizim isimizi gorur. Bedavadan gelecek bir vlaar da cilasi olur. Ortaya da bir adam daha bulursak alip transferi kapatalım. Mümkünse hic para harcamayalim.

Adsız dedi ki...

8 yıllık fetret devri görmüş bünyemizi sarsan inanılmaz işler oluyor. Malum Ba+Atınç satışlarından 19 milyonu cebimize koymuş idik. Şimdi de Sosa için 7,5 milyon önermişler. Töre için Atletico 15 milyon verecek deniyor. Milo'ya 4 milyon, Sosa'ya 7,5 milyon önerilmiş. Ersan'a da 4,5 milyon basmışlardı. Elbette hepsini satalım demiyorum ancak öyle yapılmış olsa kulübe 50 milyon para girecekti (Daha Pedro, Tolgay, Oğuzhan ve Pektemek için ortaya çıkan söylentilere girmiyorum bile. Doğru iseler 20 milyon daha). Bu adamların maliyetlerini de yazayım +/- yapalım. 6+0+2+4,5+1+2 = 15,5 milyon. 34,5 kar. Hem de Ersan dışında 2 yıl içinde. Demek ki doğru işler yapılınca oluyormuş. Biz her sene 15-20 bandında gidelim yeterli :)

Bu arada tükürdüğünü yalamak fazilettir. Yönetime transferde yavaşlar derken yavaş gelmeliymişim. Başkanın konuşmasında yok yoktu.

Sosa'nın istikrarsızlığı malum geçici bel sorunlarından kaynaklandı. Bunu da lig sonundaki 6-7 maçta tekrar yükselişe geçerek gösterdi. Yatan ya da sağlık/kondisyon sorunu olan bir vatandaş için tersi olması beklenir. Yoksa zaten Estudiantes 7,5 milyon basmazdı. Biz kendisine uyan etkili hücum oyununu oynayalım o zaman daha iyi görürüz:

https://www.youtube.com/watch?v=zL3dR00aEgM

Yoruq dedi ki...

@emir eri
Hocam ben de para saçalım anlamında söylemedim zaten. Elde para kalacağı için kaliteyi arttırma adına harcamaktan imtina etmeyelim. Mesela Vlaar-Zambrano, imza parası istiyolarsa verelim 2-3 milyon alalım diyorum.

Flaming Buzz dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=uVUSONE_EZo

yazdım yutuba "quaresma beşiktaş" diye çıkan ilk videoyu açtım. sinirlendim bitiremedim. adam tepeden tırnağa yetenek laf söyleyeni Allah çarpar. Ama yaptığı 1 olumlu hareket varsa diğer 10u felaket. bomboş adama pas vermiyor. yanındaki adamları küstürüyor. Ernst diyince aklınıza gelir zaten, ernst gibi bir adamı bile saha içinde kızdırmış bir adam. hiçbir atağımız bilinçli değil, sallapati öyle böyle gidiyoruz. Videoyu izlerken hatıralarım canlandı quaresma hayranı millet bile artık pas ver deyip homurdanıyordu adama.

Hele atletico maçını hatırlayınca sinirlerim tavan yapıyor.

Yine böyle oynarsa yandığımızın resmidir. iç saha maçlarında tezahüratlarla gazı alıp muhtemelen gene saçma sapan hareketlerini yapacak. quaresmadan umudum olsada taraftardan umudum yok, her türlü şımarıklığına eyvallah diyecekler. tivitırdan belli.

Şenol hoca adam edermi bilemem benim hiç umudum yok. heleki takımda GT varken böyle saçmasapan işlere girişirse ve onuda küstürürse bildiğin s.çtık.

İnşallah inşallah bu sefer beni g.t eder.

Flaming Buzz dedi ki...

içimi rahatlatan tek bir nokta var, oda sahaya çıktığında korkmayacak olmasıdır. fenevmiş gseymiş sallamayacak, biz yeneriz bunları diyecek.

Geldikten sonra ilk iş benzer tip adam Yattara'nın ipini çeken Şenol Güneş'in Q7'yi isteyeceğini ben de zannetmiyorum . Adamı biliyoruz sonuçta , kendini buranın üstünde görüyor , hamle oyuncusu olmayı kabul edeceğini sanmıyorum. Şenol Hoca'nın takım oyunu dışına çıkan adamlarla işi olmaz ama ona kalmayabilir bu sonuçta finansal ve pr bazlı bir iş de olabilir . Quaresma diye böğüren dingillerin 5'te 1'i bile forma almaz muhtemelen nasıl finansal yansıması olur bilemiyorum.

Başkanın 8 gün içerisinde 3 transferi bitireceklerini söyledi . Umarım hayırlısı olur.

cochise dedi ki...

yazmayayım diyorum duramıyorum. quaresma olayına olumlu bakanlar çok fazla bilgisayar oyunu gibi düşünüyor. kenarda durur hamle oyuncusu olur, deniyor.

Birincisi bunun olması için senin takımın tam olması gerek. Örneğin Dsudzak'ı al; sonra Q7 al.

İkincisi böyle bir senaryonun olma ihtimali %1. Çünkü işler kötü gittiğinde herkes homurdanacak "Q7 niye oynamıyor"; "niye oyundan çıktı"; "Olcay gibi kazma varken Q7 nasıl oynamaz" vs. Bunlar hep dinamit. Ve yaşanacak. Adım gibi eminim.

Üçüncüsü mental her faktörü geçtim; bu adam oyun yapısı ile de hiç ihtiyacımız olan birisi değil. Bize skorer kenar lazım. Olcay'ın iyisi yani. Töre'nin bir değişiği değil.

Dördüncüsü Şenol Hocaya böyle bir bomba bırakılması çok ayıp. Daha şimdiden "Q7'yi istemeyen hoca ..." temalı küfürler uçuşmaya başladı.

Beşincisi alınma isteğinin asıl sebebinin gaz almak olduğundan adımız gibi eminken Fikret Orman kendinden bir kez daha soğutuyor. Ve hatta Ahmet Nur Çebi'ye de bir bomba bırakıldığı açık zamanındaki Q7 ile ilgili sözlerini düşününce (ANÇ ile ilgili ilk başlarda olumsuz intibam vardı ama geçen süreç içerisinde bu değişti ve en son Önder Özen'in açıklamaları okuduğumda -en çok destek ANÇ'den geldi vb.- Fikret Orman'dan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum)

Altıncısı madem hesap kapatmaya gelecek paşam iki yıldır oynadığı gibi 600'e oynasın ve hatta üstüne sağlam maç başı verilsin gelsin buna oynasın. 1.5 milyon garanti para nedir? 600 vb. birşeye oynasa iller kötü giderse satışı da çok kolay olur.

Velhasılı Quaresma isteyen "gelir, direk onbirin değişmezi olur ve takımı taşıyıcı performans verir" konusuna inanıyorsa istesin. Görüş farkıdır, saygı duyarım; ama "yedekte hamle oyuncusu olur" yaklaşımı ile istiyorsanız bence çok da rasyonel değil.

Not: Ben asla ama asla istemem; fekat gelince sonuna kadar tam destek olurum. Objektif, maç maç bakarım o ayrı. (Zaten bir Quaresma klasiği olarak ilk haftalarda çok iyi performans gösterecek ikinci yarı ise kayıp olacak) ama Atletico maçını kolay unutamam.

Evet bu yönetim, transfer meselesinde geçmişe göre gözle görülür bir iyileşme kaydetti. Ama konu sadece transfer değil; her yıl başka tarzlar; bir yıl SD, diğer yıl futbol takım sorumluları; diğer yıl hepsini kapat herşeyi başkan ile hoca direk halletsin. Bu kadar çapraşık bir düzenden, bir çok kez yalan söylediği aleni olan özellikle bizler gibi yapılanmacı mantaliteye sahip olanları sürekli kandıran bir başkandan uzun vadeli ve kalıcı başarı gelir mi? Bence gelmez. Bu yıl şampiyon da olabiliriz ama bu bi yapı üzerine temlli bir şey olmayacak ki. Takımda en çok güvenilen yer olan teknik direktörün eline daha şimdiden bomba bırakılmaz ki.

BjkSraew dedi ki...


Yönetim,transfer komitesi çalışma şekli güzel,bence. Medyayı iyi kafalıyorlar. Mitroğlu gibi ilgilenmedikleri,ciddi olmadıkları isimlerle medyayı oyalıyorlar.Medyada geçen isimlerin en az %50'si fake bence. Andreas Beck gibi pek tahmin edilmeyen tek tük ismi geçen transfer yapma ihtimallerini yüksek görüyorum.


turkkant dedi ki...

Quaresma transfer haberleri doğruysa ciddi sorunlarımız var demektir.

Birincisi, Orman bu hamleyle Ahmet Nur Çebi'yi de, Şenol Güneş'i de taça atıyor. Zaten bu muhtemelen ANÇ'yi itibarsızlaştırma ya da istifa ettirme hamlesi... Etmese, adama bu lafları söyledikten sonra nasıl orada duruyorsun diyecekler, etse yarı yolda bırakıp gitti edebiyatı başlayacak... Ş. Güneş'te bu çirkin oyunda feda ediliyor. Kabul etmezse bak ben anlaştım hoca istemedi durumu, etse oynatmasa bir türlü, oynatsa bir türlü... Her türlü sıkıntılı bir iş... Sezona başlamadan hocaya ilk golü başkan attı.

İkincisi, oyun sistemi olarak bir kanatta Töre diğer kanatta Q7, ideal bir takım formatı değil. İki gol özelliği düşük kanat forvet... Merkez orta sahayı Sosa-Tolgay yapıp çift santrafora dönülebilir. O zaman da defansif zaafiyetler başlar.

Üçüncüsü, takım içinde olası bir Töre-Q7 sorunsalı ortaya çıkabilir, iki tane topu bolca eveleyip geveleyen oyuncu... Haliyle takım disiplin olarak daha kırılgan hale gelecektir.

Dördüncüsü, bu hamle bu blogda çoğu kişinin alkışladığı genç, gelişime açık oyunculara yatırım döneminden populism döneminin başladığını gösterir. Zaten Beşiktaş'ın son 15 senesi "gençlere yatırım yapıyoruz"larla "yıldızlar alıyoruz"lar arasında git gelle geçti, sonucunda da elimize geçen: 15'de 2 şampiyonluk...

turkkant dedi ki...

@cochise
Şimdi okuyunca neredeyse aynı şeyleri yazmışız :) haha, komik olmuş...

BJK4EVER dedi ki...

Ya kardesim o zaman satarsin Sosa'yi cift forvete donersin. Dzudszak da senede 15 gol atacak bir kanat forvet degil, ama onun gelmesine kimse laf etmiyor.
Takimda yeterince potansiyelli, satilacak oyuncu var. Kulubeyi guclendirecek, belki satamayacagin ama takimi basariya tasiyacak oyuncular da lazim. Aldigin her oyuncuyu satmak zorundamisin? Ki Quaresma'nin gelirse, gelecegi sartlar bonservissiz+makul yillik ucret. Eeee sorun ne anlamiyorum.
Gecen sene kapanan takimlari acamadin, kaliten, yaraticiligin yetmedi iste. Tore disinda yaratici oyuncu yok. Sosa istikrarsiz, Olcay dar alanda sifir. O yaraticiligi gosterme potansiyeli olan Oguzhan, Frei, Tolgay henuz o seviyede degil. Quaresma bu sekilde bir acik kapayabilecek bir oyuncu.

Bana su anda en mantikli gelen sey Sosa'yi gondermek. 6-7 milyon euro civarinda teklifler geliyorsa ve satilmiyorsa buyuk hata yapiyoruz, seneye asla bu paralari goremeyiz. Sosa'yi gonderirsek cift forvet oynama ihtimalimiz dogar. Elimizde patlamaya hazir yerli forvetler varken tek forvetle bu sezon gecmez. Su cift forvet mevzusu zaten yillardir benim icimi kemiriyor ya, neyse.

Sosa satilir, o parayla stoper, Quaresma+1/2 yabanci forvet alinir ve tabanci gibi bir takim ortay cikar. Dzudszak'i da kulubu birakmak istemiyorsa saglam bir imza parasi karsiliginda devre arasi icin kapatirsin, 2. devrede Dzudszak katilir takima.

Besiktas su pisirik, asiri kontrollu oyun yerine kalabalik, ofans agirlikli hucumu ne zaman tercih eder, o zaman sampiyon olur.

BjkSraew dedi ki...


Teknik patron kabul etmedikten sonra yönetim almaz Q7'yi. Hadi bir şekilde aldı kabul ettirdi diyelim. Td istemediği oyuncuyu kadroya alır mı? 11 görmez kulübe görürse şanslı.

Ben td olsam istemediğim oyuncuyu alsalar oynatmam,oynatarak diğer futbolculara,takıma ihanet etmem.

QuaresmA dedi ki...

Sosa'yı isteyen Estudiantes değil mi? Arjantin takımında ne gezer 6-7 milyon euro? O tip paraları sadece Tevez gibi, Riquelme gibi süperstarları döndürmek için kullanıyorlar. Sosa için 6-7 milyon euro ödeyemezler.

BjkSraew dedi ki...


Tek forvet çift forvet olayı eskilerde kaldı.Günümüz çağdaş futbolu, total futbolu gerektiriyor.Kağıt üstünde sistemsel dizilişte tek forvet gözükürsün hatta 4-6-0 gibi gözükürsün ama her atakta ceza sahası içinde en az 3 futbolcu sokarsın. Tek forvet çift forvet meselesine takılmayanlardanım.

Yoruq dedi ki...

@bjk4ever
Yahu arkadas senin Sosa'yla alıp veremediğin ne:) Bi tutturdun Sosa gitsin bu parayı seneye vermezler. Amaç başarı mı para kazanmak mı? Oradan gelecek 6 milyon mu kurtaracak seni? Kaldı ki sakat olmadığı zaman vereceği performanstan kuşku duyulmayan bir adam niye gitsin? Amaç onu satıp kaliteyi artıracak paket transferlere kaynak yaratmaksa ona da gerek yok yeterince bütçe oluştu bu yıl zaten. 442'ye dönelim diyosan Sosa ona da esneklik gösterebilecek bir adam koyarsın orta ikiliye emin ol Quaresma'nın da Töre'nin de yaşatacağından daha az defansif zaafiyet yaşatır.

Hidayet dedi ki...

ben anlamıyorum, dün başkan q7'nin porto'da 1.3 mil euro gibi bir fiyat ile oynadığını söylediği halde," gelsin paşam 600'den oynasın" nedir ya,bir kere adam 600'e oynamıyor, bilgi yanlış, ikincisi, öyle ise, pektemek de olcay da veli de porto onlara ne değer biçerse o fiyattan oynasınlar, hakeza necip de , adama bak ya, sen şahsi nefretinle istediğin kadar dövün, bu adam'ın ölü hali porto'da oynadı, biz de seyrettik, quaresma lan bu, adam utanmasa yerleri sildirecek ümraniye de, sen yabancı sınırı kalkmışken takoz veli, ersan, pektemek gibi oyuncuların sözleşmesini ücretlerine zam yaparak artıran yönetime diyecek bişeyin yok mu, senin birbirinden beter yedek kalecilerinden düşük fiyata oynayacak he mi, ha atletico madrid maçını unutmayan arkadaşlar, ben de olcay'ın ilk yarı kırmızı kart görüp oyundan atıldığı fener maçını unutmuyorum, veli'nin burak ve drogbaya asistler yaptığı olimpiyattaki gs maçı, zaten yetersiz olan olcay'ın geçen sene tüm sezon yatması, bunlar ihanet değil mi, olcay da mı maç seçiyor, nerede istikrarı olcay'ın, ya töre , en önemli dönemeç olan son 5 maçta neredeydi, az mı çıldırttı ba'yı pas vermeyerek, bencil oynayarak, top ezerek, q7'nin ihanet'i dediğiniz klasmana girmiyor mu rakip takımın hocasına sövmesi, kendi hpcasına söven adamlara tek bir karşılık vermemesi, onları zelilce sakinleştirmeye çalışması, ha bu arada söyleyim, macar oyuncunun alınması taraftarıyım, q7 gelsin ci falan değilim, ama yeter da okuduklarım, adama bak , anç'yi bir oyuncuya iftira atmasıyla eleştireceğine (inanan yok değil mi o sözlere), sırf bu bile bir insanı "ahlaksız" yapmaya yeterken, bunu eleştirmiyor da fikret anç'nin kucağına bomba bırakmış, yemişim bombasını,

BjkSraew dedi ki...


600 bin euro rakamı şöyle doğru olabilir. Portekizde'ki en son gelir vergisi oranı 2014 itibari ile %56.5 oranında.Kabaca hesaplarsak 1.3 milyon * 43,5 = Net 565000 euro civarı yapıyor.

Ülkelere göre vergi oranları ile ilgili link aşağıdadır.

http://tr.tradingeconomics.com/portugal/personal-income-tax-rate

Flaming Buzz dedi ki...

"Sosa gitsin, quaresma gelsin" hayatımda duyduğum en saçma, en absürt ne bileyim en berbat fikirlerden biri. Resmen komedi, ciddiye almaya çalışıyorum olmuyor, imkansız.

Not: burada birisi yazmıştı sanırım sosa son 6-7 hafta yoktu diye. Ya yanlış hatırlıyor ya yanlış yazdı. Adam takımda büyük oynayan tek adamdı. Adam isyan etti sadece GS maçı der bitiririm.

BJK4EVER dedi ki...

@Bjksraew

Besiktas kadrosundaki oyunculari alt alta diz ve maksimum atacaklari gol sayisini yaz bakayim ne cikiyor. Bu kadar kisir bir orta saha ile sampiyon olamayacagimiza gore elbette cift forvet oynamamiz lazim. Ya da Sosa, Atiba'yi gonderip yerlerine skor katkisi yuksek orta saha, forvet arkasi ve sol acik alacaksin. Bunlar olmayacagina gore cift forvete donmek gayet mantikli.

20'ye yakin gol atan forvetini satiyorsun. Sezon boyunca oynayabilse acik ara en cok gol atacak stoperini gonderiyorsun. Bek'e takivye olarak aldigin adamlar hucum potansiyeli yuksek oyuncular degil, Tosic Motta'ya gore ligde 4-5 asist ekstra yapar anca o kadar. Beck oyuna katkisi Serdar'a gore daha yuksek, ama skora katkisi esit olacak bir oyuncu.

Orta sahanda bir degisiklige gitmiyorsun. Sol aciga dusundugun oyuncular senede 10+ gol atacak adamlar degil. Ba'nin gidisinden sonra senelik 15 gol garanti atacak forvet alamayacagin da malum (30 gol atabilecek birisi lazim ama o zaten imkansiz).

Yani kisacasi bana bu takim nasil 70+ gol barajini asacak Sosa vs ile bir aciklayin. Orta sahada tek skora katkisi olan oyuncu Olcay, o da yetenekleri kisitli ve sezon icerisinde istikrarsiz bir oyuncu. 10-17. hafta arasi 7-8 gol atar, sezonun geri kalaninda yok.

Eeee? Nasil olacak o is?

Laf carpitmak kolay. Ben illa Sosa gonderilsin Quaresma senelik 4 milyona alinsin demiyorum, carpitmayin laflari, iyi okuyun. Eger bahsedilen teklifler dogruysa ve Sosa satilmiyorsa bu hatadir dedim (benim icin 5+ yeterli bile). Quaresma da makul sartlari kabul ediyorsa bonservissiz olursak buyursun gelsin dedim. Hem Sosa'nin 5 milyonluk katki yapmayacagini dusunuyorum, hem de cift forvete gecisin bizim takimin lehine olacagini dusunuyorum.

Takimin uzerinde bir Senol Gunes etkisi olacaktir. Bazi oyuncular kendini gelistirecek, ekstra skor katkisi alacagiz. Ama bu kisi orta saha ile, en golcu oyuncumuz gitmisken acikcasi bu takimin yeterince gol atacagina inanmak bence saflik. Aksini dusunen varsa getirsin rakamlari konusalim.

BjkSraew dedi ki...


Geçtiğimiz son iki sezon tutucu,kalıptan taviz vermeyen bir oyun anlayışı sebebiyle şut atmayan, şut atmaya korkan bir takım vardı.(bir kaç maç ve oyuncu istisnası var)

Geçen sezon ile bu sezon çok farklı olacak.Bu sezon ise Güneş'in de üzerine basarak belirttiği gibi yaratıcılıklarında özgür olacaklar.Tek forvet,çift forvet değil oyun anlayışı farkı yaratacak. Bu sezon beklenmeyen mevki ve oyunculardan ciddi katkı alacağımızı tahmin ediyorum.

Unknown dedi ki...

N'Doye=vizyon/potansiyel diyebilir miyiz bilmiyorum. Demba Ba bir projeydi ve herkesin üzerinde mutabık kaldığı bir isimdi, güzel bir kar ile yolları ayırdık. Şimdi kalkıp 3 milyon Euro gibi fena sayılmayacak bir miktara 30 yaşında bir adamı almak nasıl bir iştir. Üstelik kariyeri de son iki sezonda düşüşe geçmiş durumda. 3 milyon Euro'yu 20 yaşında bir adama verseler, yine ses etmezdik ama bu durum bana çok akılcı gelmedi.

hayırlısı artık.

Bu arada bende dahil buradaki çoğunluk beğenmese de quaresma 2 sezonda 70 küsür maçta 19 gol 20 asist ile oynamış. Nispeten daha zeki dediğimiz Olcay'ın sahip olduğu istatistikleri kolayca yakalamış, Porto kariyeri de çok farklı değildi. Saha içerisinde yapmadıkları ve yapamadıkları için tabi pek çok şey sayılabilir ama mini etek gibi olan istatistikleri bu..

cochise dedi ki...



@ hidayet nurügengi
1)dostum herif ile ilgili 6 tane madde yazmışım; sen sadece birine ve en sonuncusuna ve "madem öyle" diye yazdığım bir şeye takılıp komik cevaplar vermişsin. Herhalde ben de biliyorum oyuncuların ücretlendirilmesinde bin kriter var. Oradaki kastım şu; bir çok mecrada Quaresma hesap kapatmaya geliyor, derdi para değil , aslan o yok kaplan muhabbetine bir tepkiydi. 600 muhabbetini de arkadaş açıklamış; bu ülkede açıklanan paralar kemiksiz para. vergiyi kulüp ödüyor. Yani avrupada kağıt üzerinde görünen rakamla buradaki arasında iki kat fark var. Yoksa elbette o yetenekte bir oyuncuya belki 1.5 çok değil. Ama sorun potansiyeli yüksek bir adama maç başısız bu paranın verilmesi taraftarı değilim. MAç başı dahil 2'leri geçsin sorun değil. zaten şöyle yazmışım "hatta üstüne sağlam maç başı verilsin". nesi kötü bunun. Tamam seni rahatlatacaksa altıncı maddeyi çıkartalım. Hatta istersen 3 milyona oynasın; zaten kimlere neler veriyoruz!

2) Demek bir oyuncuya pas vermemek, hata yapmak, karışması gerektiği halde kavgaya karışmamak takıma ihanet. Sen ya da başkası modern futbol tarihinde, üst düzey seviyede, takım için çok önemli bir maçta 1300 m 'yürüyen' bir adam göster; ben de abartmışım özür dilerim diyim. Bu basitçe hata değil, kalite yetersizliği değil. İkisini aynı kefeye koyamazsın.

3) Bu arada yönetimin gereksiz oyunculara gereksiz maaşları vermesini eleştirmediğimi nerden çıkarttın. (Az arşiv baksan zaten görürsün ama amacın ezbere saldırmak.)

4)Bir daha da saldırmaya devam edeceksen maddeler üzerinden git ki anlaşılır bir tartışma ortamı olsun. ben başarılı olur diyene lafım yok diyorum (katılmam ama saygı duyarım) ama "yedekte hamle oyuncusu olur" yaklaşımına tepkim. ve transferin oluş biçimine/mantığına.

Orta sahamızın kısırlık porblemi oup olmadığını bence bu sene daha net göreceğiz.

Geçen sene Beşiktaş'ın ileri 3'lüsü Volkan-Bakambu-Fernandao olsaydı Beşiktaş daha çok gol atar mıydı atamaz mıydı ? Evet sapına kadar subjektif olur ama görünen köy de kılavuz istemez . Bence atamazdı , hatta daha da az atardı .

Sınırlı dediğimiz adamlar Holosko-Olcay ikilisi 21 gol 11 asist bulmuştu tek sezonda . Bakambu-Volkan 25-15 geçen sene .

Bence elimizdeki malzeme bundan fazlasını üretecek kapasiteye sahip . Şenol Güneş etkisini görmek lazım .

cochise dedi ki...

@emir eri
istatistik meselesi ile ilgili de asıl sorun o değil mi? Yani olcay'la aynı istatistik yapacaksa Q7 başarısız demektir. oyunu dinamitlemesi ile rakibin ilgisini çok çekmesi (haksızlık etmeyelim o sahadeyken rakip illa ki ekstra tedbir alır) dengelesin birbirini takım savunması. Olcayy'dan gözle görülür fazla tabela yapmalı ki diğer defolar kapansın. Ayrıca gollerinin üçte biri, asistlerinin dörtte biri dandik uefa ön elemeleriyle (helsinki, vikingur, plze -tamam bu dandik değil-) türkiye kupası maçları. Ligde iki yılda toplam 40 maç oynamış ve 8 gol 14 asist. bu açıdan baktığımızda da zayıf istatistikler.

Neyse, bu saatten sonra bu adam gelir. (gelmemesi için şüphe bırakmayacak sağlam bir transfer gerekir) Kolay form tutar zaten. Allah vergisi bir fizik kalitesi var. iki gün çalışsa forma giriyor. Umalım ki sakatlanmasın, takımı da sakatlamasın. (orda da seyirciye güvenemiyorum işte; iki trivela golü atsın yine ergenler gaza gelecek yine takım baltalanacak. o golleri atmak için boşa denediği 22 tane görünmeyecek tabi.)

beagle dedi ki...

N'Doye kaleci ile karşı karşıyayken ayaküstü abanan bir adam ise, bizim takımda 3. maç itin......

Kariyerli adam alınamıyorsa KWEUKE diyorum. Rizede 10u geçiyorsa bizde 15-20 atar ve rakip stoperleri Fernandao'dan beter eder. Salaklığın anlamı yok. Kweuke kırsın Cenk atsın.

Diego'nun 10 da oynamadığı, Sneijder'in kenar forvet takıldığı Türk liginde 10 numara arayışı nedir arkadaş? Sosa ne kenar forvet ne de merkez orta saha oynayabiliyor. İyi ama takılıyor kafasına göre bir yerlerde ve skoru yetersiz. 7-8 milyonu bulduysa derhal satmak gerek. Sistemi 4-4-2 yaptığında Tolgay-Atiba ikilisi iş yapar.

Tek forvetli her sisteme dönüşte Normalde 15-20 gol beklediğin bir pozisyonu sahadan çekmiş oluyorsun. Kenarlardaki adamlardan normalde toplam 10-15 gol bekliyorsan tek forvete döndüğünde 10 numaran ve kenar forvetler sana bu ekstra 15-20 golü vermek zorunda. Sosa, Töre ve gelirse Quaresma'nın beraber ligde 30 gol atacağına inanan var mı?

Özet: Dzudzak gibi duran topa vurabilen biri geliyorsa Sosayı bu yaşta bu fiyata satmak iyidir. Quaresma hatanın önde gideni olur. N'doye de gelirse yönetim mum diker. Bari Kweuke'yi alıp en azından fizik gücü artıralım.

Unknown dedi ki...

bende benzer fikirdeyim; örneğin n'doye için mustafa demitaş youla'nın bir tık üstü derken, başka platformlarda demba ba'ya eşdeğer deniyor. o halde bu transfer için önemli bir risk mevcut.
farzı misal mersin'in forveti wellinton hatta futacs, veya geçen yıl eskişehir'in kiraladığı funes mori gibi ne alacağımızı bildiğimiz adamlara parayı yatırsak daha iyiydi. hatta ortasahaya da keşke raheem lawal'ı alabilseydik. veli ve atiba ile değişerek oynayabilirdi.

BjkSraew dedi ki...


Transfer = Risk. Alırsın en baba oyuncuyu iki maç sonra sakatlanıp sezonu kapatabileceği gibi burun kıvrılan, beğenilmeyen transferler coşabilirler de.

Şenol Güneş oyuncu transferine onay verdikten sonra ismi,cismi geçmiş istatistiklerinin önemi yok. Bizde yapacağı iş oynayacağı oyun önemli. Gelen hoş gelir.

Takım kadrosundaki her futbolcuya hep destek tam destek.

Unknown dedi ki...

tabi şu ihtimal de olabilir; hedefimizdeki forvet oyuncusunu yola getirmek için, transferi daha kolay olan oyuncuların isimleri ortaya atıyor da olabiliriz. fikret orman ve YK'sının, özellikle geçtiğimiz sezon, hedef şaşırtma taktiğini çokça seçtiğini görmüştük. o yüzden yine aynı yol deneniyor olabilir.

Unknown dedi ki...

demba ba'yı makul risk olarak kabul edebiliriz, oyuncu referansları her ne kadar sağlam olsa da, sağlık durumu ve son sezonunda az forma giymesi gibi hakkında ciddi şüpheler vardı. isim olarak herkesin kabul ettiği bir isimden oldukça tartışmalı bir isme geçmek ciddi sıkıntılar doğurur. hatırlatırım ba'ya 6 milyon euro vermiştik.

n'doye için emenike/youla tipi oyuncu benzetmeleri yapılıyor. düşük zeka ve yetenek düzeyi, yüksek fizik kapasite. 3 milyon euro gibi bir parayı riske etmeye değer mi? bilmiyorum..

Ugur dedi ki...

Ndoye kimdir ya iyice sapıttı yönetim. Yukarıda yazdık ettik herkes eleştirdi. Demba ve Atınç'ı toplam 18 milyon Euro'a satıp üstüne Trabzon'da bile oynayamayacak çapta bir adamı bu klübe 1. forvet diye alıyorsan diyecek laf yok. 2 aydır, Remy, Mitroglou vs. diye oyaladılar. Gelen adama bak...Cidden şaka gibi ya. Valla Kayseri'de Rize'de oynayan siyahi forveti al koy aynı hesap, boşuna 3 milyon euro veriyorlar. 20-21 yaşlarında genç forvet al kimse ses çıkarmaz bu kadar. Guidetti'yi alsaydık bari Celta Vigo'ya gitti adam. Kariyerinde düşüşe geçmiş 1 tane stoper alırlar adı sanı duyulmamış bir de Q7 gelir mis gibi kadro olur.

Basar dedi ki...

Aldığım bir duyuma göre Rhodolfo ile de anlaşılmış. Hedeflenen 3 bölgeye (forvet, sol acık, stoper) transfer yapıp 2. Kamp Dönemi'ne başlayacağız.

Flaming Buzz dedi ki...

@beagle
kweuke görüşüne katılmakla beraber, futbolda düz mantık ne yazık ki çoğu zaman işlemiyor. orda 10 attıysa bizde 15-20 kesinlikle belli olmaz. burdan ndoyeye bağlayacak olursak, yönetim sürekli kendi bacağına sıkıyor, dembabadan van persieden sonra isim yapmamış adam alınamaz. ndoye bence faydalı olur, en azından dembabadan kuvvetli.

Sosa görüşüne ise hiç katılmıyorum. bir kere bizde tam anlamıyla 10 numara oynamıyor. savunmaya bu kadar yardım eden 10 numara hiç görmedim. 442 için sosanın üstü çiziliyor genel olarak. halbuki bu adam tolgayla aynı özelliklere sahip tamam bir önlibero oynar demiyorum ama gayet mükemmel bir merkez ortasaha olabilir. hatırlayın totnım maçını savunmadan sürekli o top çıkardı.

Sosa yanlış konumlandırıldığı için gereksiz eleştiriler yapıyoruz. Adama 10 numara diyoruz ve niye 10 numara istatistiği yok diye homurdanıyoruz çoğunlukla. sahanın her tarafını kullanıyor, oyunu açmak için herşeyi yapıyor, sağ sol orta yarı saha vs. yani kısacası adam 10 numara değil. ki şuan dünyada 10 numara tanımını dolduran kaç futbolcu varki?

Mayor dedi ki...

Peki sunu soyleyin. Gecen sezon 28 macta 16 gol atan yillik 2.7 Mil. Euro alan Burak Yilmaz'dan daha mi kotu bu N'Doye? Daha dusuk zekaya ve fizik kapasiteye mi sahip?

Flaming Buzz dedi ki...

Lakin ndoyeden daha iyi adam alınması lazım. santroforda ucuza kaçmıcaksın arkadaş. bu solbeke aldığın tosic gibi olmaz, seni şampiyonluğa santrofor götürür solbek değil (kimse caner demesin, bozuşuruz)

Unknown dedi ki...

1: http://spor.milliyet.com.tr/n-doye-trabzon-da/spor/spordetay/18.07.2012/1568415/default.htm
2: http://kuzeyligleri.blogspot.com.tr/2012/07/dame-ndoye.html

daha öncede söylediğim gibi trabzonlu değilim ama 14 senedir trabzonda yaşıyorum. haliyle benim için trabzonspor'a geleni, gideni veya gelmeyeni takip etmek çok zor olmuyor. en son söylenmesi gerekeni en başta söyleyeyim, transferi şenol hocanın eline bırakmamak lazım. geçmiş dönemde de pek çok defa özellikle yabancı transferlerinde büyük yanlışlıklar yaptığını gördüm. elindeki malzemeyi hoca mükemmel kullanır, oyuncuların pek çoğu doğru ortamda iyi yönde etkilenir, ancak kadronun geliştirilmesi gerektiği zaman doğru adımları tek başına atamaz. yine burada tolga transfer olduğu zamanda mental problemler yaşamadığı sürece, herkesin bildiği üzere iyi bir kaleci ama mental sorunlar yaşarsa performansı düşecektir diye söylemiştim. bu adamları çok yakınen tanıdığımı söyleyemem ama benim gözlemlediğim bunlar.

N'doye hocanın tarif ettiği tipte bir oyuncu , gelirse faydalı olur , muhtemelen buradan Katar-Çin de yapar fakat Remy'ler , Van Persie'ler , Lukaku'lar konuşulurken N'doye'ye dönmeyi açıklamak zor.

Bu da Quaresma işinin nereden çıktığını gösteriyor .

Şenol Hoca'da açıklamalarında Quaresma'ya olur vermiş gibi duruyor .

QuaresmA dedi ki...

Demba Ba'nın ısrarla satılmaması gerektiğini bu sebeple söylüyordum. N'Doye iş yapar mı yapmaz mı bilmem ama Demba Ba'dan sonra N'Doye'ye veya benzerlerine düşeceğimizi tahmin ediyordum. Çünkü transferlerimizi dünyaya yayılmış scoutlar üzerinden yapmıyoruz, Ahmet Nur Çebi falan yapıyor amk. Burada bir dolu değerini bulmuş oyuncuyu satmak konusunda savunma yapılıyordu. Değerini bulmuş ev satılabilir, hisse senedi satılabilir ama Türkiye liginde tutmuş forvet SA-TIL-MAZ. Gerçi Allah bilir şimdi Demba Ba'yı N'Doye ile değiştirerek 10 milyon euro kar ettiğimizi ve 1 milyar TL'lik borcu ödemek için önemli bir adım attığımızı savuacaklar da olur. Bu zihniyet pazarcı zihniyetidir, futbol taraftarı için önemli lan sportif başarılar olmalıdır.

beagle dedi ki...

Kaleci ile karşı karşıyayken Almeida'dan beter abanıyor. Plase atamıyor. Yuhalanmadan 4. maçı görmez. Evet plase atamadığından Burak'tan bile açık ara daha kötü. Böyle bir kalas alıp Cenk'i yedek bıraktığında bütün takımın ve hocanın sezonunu bitirmiş olursun. Yalnız stad bittiğinde bu sefer td yalnız gitmez. Fiko da beraberinde gider.

Ιωσήφ dedi ki...

Demba Ba'nın yerine transfer edilecek ismin, üstünde herkesin mutabık kalacağı kalitesi tartışılmaz bir oyuncu olması gerekirdi. N'doye transferine burun kıvırmamakla beraber, beklentilerin dışında kalan bir isim olması hasebiyle küçük çaplı bir şok yaşadığımı söylersem yanlış olmaz.

Transfer haberini okur okumaz, nasıl bir santrafor olduğuna dair video görüntülerine baktım, görüntülerden edindiğim izlenim N'doye'nin Demba'ba ya kıyasla gol becerisi ve son vuruşlar konusunda oldukça gerisinde kaldığı, buna mukabil daha güçlü ve hızlı bir oyuncu olduğu yönünde...
Allah utandırmasın diyorum, inşaallah Demba'yi unutturacak bir performans sergiler.Öte yandan Şenol Güneş'in Quaresma konusundaki son açıklamalarından hareketle bu transfere de gerçekleşti gözüyle bakabiliriz.
Savunmaya da büyük bir ihtimalle Rhodolfo ya da Douglas ikilisinden biri alınacağına göre transfer sezonu adımıza bu üç isimle kapaacak gibi...

Hidayet dedi ki...

fikret orman'a adnan polat olma yolunda başarılar dilerim, gidişatı sanırım onunkine benzeyecek, winner adam diye dilimizde tüy bitti, hala vasat takımların vasat oyuncuları, neden dün çıkıp rvp'ye teklifi önce biz götürdük diye fenerle sidik yarıştırırsın ki, senin neyine be adam, boşver, senin sikletinde mi onlar, sus da bizi fazla alaya, eğlenceye maruz bırakma, iyiki bütün derbiler ilk yarı içeride, bakalım kazanabilecekmisin, kazanamazsa, vodafone arena da açılınca, o lig bitmez beşiktaşa ben söyleyim, yeter amk yeter

beagle dedi ki...

@FlamingBuzz
Hocam Kweuke'yi maçlarda savunma arkasına koşu, güç, fiziğine göre oldukça iyi kondüsyon ve 5,5 dan 6 kafa ve bitiriş olarak izledim. Diğer yarmalardan farkı 90. dakikada hala koşabilmesi. Doğru kullanılırsa şaşırtıcı bir toplam poytansiyel ediyor. Devamlılığına istinaden bizde daha fazla atar diyorum, yoksa rizede 10 sa bizde 20 değil mantığım.

Sosa'dan senin kadar umutluydum ama bir kaç maçta dikkat edip vazgeçtim. 10 bile değil sahada dolaşarak oynuyor ve 3lü olmayan merkezde sırıtacak fizikte. Hızı ve gücü yetersiz. Skor işi de malum. Olcayı kesecek derken bence hiçbir yere tam olmadı.

Yoruq dedi ki...

İki başlık önce yapılan kadrolarda N'Doye yazmışım en uca. Taraftarın sosyal medyada yarattığı algı, Van Persie girişimleri çıtayı yükselttiği için memnun kalınmaması normal ancak Türkiye Ligi için gayet uygun ve yeterli bir oyuncu aldığımızı düşünüyorum. Kuvvetli, rakiplerle boğuşabilecek, hava toplarında etkili bir isim. Kanımca bu özellikte oyuncular teknik becerileri yüksek olan kırılgan oyunculara göre daha verimli oluyor ligimizde.Baba kadar bitirici değil ama bu özellikleri ondan çok daha fazla pozisyona sokar.
Dzsudsak sanırım ilk seçenekti alamadık gibi görünüyor.
Şimdi sol taraf için öncelik Remy/Sako olmalı bana göre. Quaresma lı bir takım 4231 de gol atmada 442de takım savunmasında sıkıntı yaşar. Gelirse çözüm üretemediğimiz durumlarda sistem dışına çıkıp fark yaratma konusma çok iş görebilir. Bu tür bir hamle oyuncusu rolünü kabul eder mi, mevcut taraftar profili bunu kaldırır mı bilmiyorum. İstediği ücretler makul, uygun yönetilirse süreç çok kilit bir 12.adam verimi alabiliriz. En doğrusu da bu görünüyor.

Mayor dedi ki...

https://eksisozluk.com/entry/53135728

Adsız dedi ki...

Q7 konusunda aralarında kuzenimin de olduğu bazı Beşiktaşlı arkadaşlarımda gördüğüm en temel konu -her nedense- “facts” konusuna odaklanmamaları. Yoksa olaylar ve rakamlar ortada tabii.

Kendisiyle kıyaslanan ve tukaka edilen Olcay (ki ben de gereken seviyede olmadığını düşünenlerdenim, ama konu bu değil) kaç lig maçında ne yapmış, o ne yapmış:

Olcay’ın lig maçlarındaki asist+gol ortalaması: 0,48
Q7’nin lig maçlarındaki asist+gol ortalaması: 0,55

Ki, özellikle ikisini toplayarak yazdım, yoksa kanattan gol becerisi bağlamında Olcay’ın gol ortalaması daha yüksek.

Gelelim maliyetlere.

Olcay’ın sözleşme bedeli: 800bin
Q7’nin sözleşme bedeli: 7,3 milyon

Olcay’ın yıllık aldığı: ilk 2 yıl 1 milyon. Son 1 yıldır 1,5 milyon.
Q7’nin yıllık aldığı: 3,5 milyon.

Bir de bir şehir efsanesi var, Q7 kime pas atıp kimden pas alacaktı diye. İşte efenim sağ bek Ekrem Dağ’dan mı pas alacakmış. Efsane diye göklere çıkarılan kadro yok muydu o dönem? Guti-Fernandes-Simao-Ernst-Almeida ile birlikte dehşet 6’lı diye boy boy manşetler vardı? Oysa şimdi Olcay istikrarsız Sosa, üretkensiz Töre, Necip, Pektemek ve bilimum yetersiz tayfa ile oynamıyor mu? Garibim kimlerle pas trafiği yapıyor o halde, meleklerle mi? İlla sağ bek diye alakasız ve saçma bir kıyaslama yapacaksak bile Olcay'ın arkasında Motta var.

Gelelim kariyer işine. Efenim malum Beşiktaş kendisini serbest bırakmış idi. Bildiğin serbest, yani istediğin kulüple sözleşme imzala. Sadece süper ligden bir takıma giderse 5 milyon sözleşme bedeli talep edilecekti. Oysa misal GS Bruma’ya 10 milyon sayarken 5 milyon vermedi. İstense bu da aşılabilirdi (güzide medyamız yazmıştı bunu zaten). Git yap bir hülle transfer 1 hafta sonra hoop renklilerin birindesin. 6 ay boşta kaldıktan sonra BAE kulübüne gitti. Orada da 1 yıl kalabildikten sonra kariyerinde az biraz dikiş tutturabildiği tek takım olan Porto’ya döndü. Peki Porto’da net olarak ne mi alıyor:

http://sportsearning.com/2013/01/05/ricardo-quaresma-salary-or-income/

Oysa yönetim indirim olarak kendisine 2,5 milyon önermişti. Niye BAE takımı? istediğin lig/takım-para denkleminde ya birinden birini seçersin ya da denge ararsın. Tabii önceliğin sadece biriyse tercih bellidir.

Gelelim vukuatlara.

- Atletico maçı ve bilimum gezindiği diğer maçlar
- Yediğin kırmızılar gelir seni tırmalar hesabı
- Kafasına göre sakatım diyerek 3 ay memleketine gidip rapor bile getirememe
- Takımın hocasına soyunma odasında çemkirme. Medya yalanıdır yeaaa diyenlerin gözünün ve kulaklarının önünde 10 gün sonra hocasından özür dilemesi ve kadro dışı bıraktım diyen Carvalhal’in tükürdüğünü yalaması (niye acaba diyenler bi zahmet Carvalhal’in bizden önceki ve sonraki kariyerine bakıp düşünsün)
- Medya’yı çağırıp beni antrenmanlara bile almıyollar top bile vermiyollar demesi ama bunun fos çıkması (yoksa bu olayı tespit ettirmesi çok kolay ve UEFA bu işi yapan kulüpleri öyle böyle değil bildiğin çiziyor)

Futbol dünyasında genel geçer bir söz var, bir oyuncuyu Mourinho bile motive edip formata sokamıyorsa kimse sokamaz diye. Mourinho Ferguson gibi uzun vadeli işler yapamaz. Fakat motivasyon konusunda 10 FT kaplanı gücündedir.

Yetersiz oyun yapısı ve takım oyununun ucundan bile geçmemesi gibi bana göre bariz ama bittabii herkesin farklı görüşü olabileceği konular da var ama onlara değinmiyorum bile.

Tüm bunlara karşın benim olası transferindeki derdim bizzat kendisi değil. Bazı arkadaşların da yazdığı gibi takımı bozacak olması ve başta Şenol hoca olmak üzere baskı oluşturacak hale gelmesi. Bunlar öyle böyle ihtimaller değil yüzde 90 seviyelerinde.

Hem şimdi nerden çıktı bu olay?
(diyerek Q7 tartışmasını kendi adıma bitiriyorum)

Mayor dedi ki...

@beagle neden dezenformasyon yapiyorsun arkadasim.
"kaleci ile karsi karsiya abaniyor, plase yapamiyor demissin." neye dayanarak yazdin bunu cidden?
yani burasi haber1903 yorum sayfasi da degil.
https://www.youtube.com/watch?v=Rsmbv96qZ40

beagle dedi ki...

Mayor gönderdiğin videonun 17. saniyesinde belli. Neresi dezenformasyon? Benim görüşüm bu. Sen adamda düzgün vuruş tekniği görüyorsan tavsiyem Dünya Göz. Sağlıcakla.

BjkSraew dedi ki...


Milli takımda Ndoye, Demba'yı kestiyse o kadar da ahlar vahlar edilecek kadar boş adam değildir.

Adsız dedi ki...

N'Doye'nin gol vuruş tekniği konusunda görüş belirtmeden, ligimizi düşünürsek iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim. Güçlü ve mücadeleci. Kıyaslama yapacak olursak Mitroglou'ndan çok daha iyi iş yapar orası kesin. Maliyeti içinse Hull City düştüğü için sözleşme bedeli olarak 3 milyon filan deniyor. Demba Ba'dan daha hareketli, ama onun kadar sofistike görünmüyor.

Sorun, yanına 2. bir eleman gerekir mi, yoksa tek golcü olarak da bunu yapabiliyor mu. Hull City'de gol attığı 5 maçta da takımı 3-5-2 oynamış. Oynadığı dönemki Lokomotiv'e bakıyoruz takım 4-2-3-1 oynamış. Kopenhag'a bakıyoruz 4-4-2. Bunlar ölçü değil ve bir sürü başka faktör de var ama yine de ligleri de göz önüne alarak performansını bir nebze buna göre değerlendirebiliriz. Premier Lig'de az süre alması ve zorluk seviyesini hesaba katarsak performansı fena değil. Diğer 2 lig daha soft ve bize daha yakın. Golcülerin ikilendiği ortamda gol sayısı biraz artsa da asıl artış asist sayısında. Buysa oyunun içinde olduğunu gösterir. Oxford vardı da biz mi okumadık diyebilir yani.

Bir de eleman bir golcü için biraz fazla kart yiyor gibi. Ligimiz de malum. Tikkat edilmesi icap eder.

Xtra: Bu transfer Remy’nin geleceğini gösteriyor. Yönetimin yerinde olsam Macaroğlan ile de devre arası için söz keser protokol yaparım. Remy hem kanat hem de golcü olarak oynayabileceği için iyi olur. Stoper olayı zaten fiks de bir de DM/CM pls. Bence abartmıyorum, golcü maliyeti buysa gayet mümkün. Diarra derdim ama Rus kulübünü ikna etmeleri biraz zor. Yine de deneseler bi. (plase için: yönetim Aquilani’yi al, al yönetim hemen al).

Yoruq dedi ki...

@james sneijder
Hocam ben o protokol işlerine hiç inanmıyorum. Elemanı şimdi ikna ettiysek üçe beşe bakmadan almak lazım. Sözleşmeyi ellerine aldılar mı akıllarına giren çok oluyor, hem talibi çok olur hem de imza parası vs aynı hesaba gelir.

Simdi Youtube goruntulerine bakip oyuncu begenmek kadar aldatici bir is yok ama, su Mayor'un gonderdigi videoya baktim, asagidaki son vurusu ne Almeida, ne Ba yapti Besiktas formasiyla:

N'Doye son vurus

Bos bir adam degil yani bu belli ki?

Ayrica Hull City'ye devre arasinda gitmis, 15 macta 5 gol atmis kume dusen takim icin Premier Lig'de. Kotu transfer olamaz ya? 1.84 boy var, bakiyorsun mucadele de var. Iyi gibi duruyor?

beagle dedi ki...

Shelby sanki o dürtük gibi geldi bana. Video 2.07 yani son golde yaptıklarına bak. Gol olmuş da, rahat zamanda her yaptığı yanlış. Hatta video mu takılıyor, destek ayağı da az dokunduğundan mı top ekstra falso almış bilmiyorum ama o poziyon ve benzerleri ile Almeida ve Youla'nın ruhunu taşıyor.

Neyse biraz da şans bu iş. İlk 2-3 vurduğu girerse o gazla biraz gidebilir. Ama inşallah bu da taktik manipulasyondur. İyi şartlarla Huntelaar falan ya da daha net biri çıkar şapkadan.

Flaming Buzz dedi ki...

bu ndoyedeki sıkıntı şu. Geçen sezon almeidadan sonra gelen dembaba (geleneğe uyup bende aliece benzetmesi yapayım) çölde bulunan su gibiydi. ama adam öyle bir çıktıki, adam su değil bildiğin şelaleydi. geçen sezon ndoye alınmış olsaydı hiçkimsenin gıkı çıkmazdı. ama bu sene kaçırdığı her golde herkes açar ağzını yumar gözünü.
ben çok kötü çıkacağını sanmıyorum ama bir dembaba etkisi yapmayacaktır. dolayısıyla şu durumda diğer transferler santrofordan daha fazla önem kazandı. bu açığıda taraftarın gazını almak amacıyla quaresmadan yana kullandığımızı düşünürsek, sıkıntı büyük.
ndoye gol kaçırınca nerden bulduk bu adamı, quaresma eskisi gibi oynarsa denenmiş adamı niye getirdiniz, takımın kimyası bozuldu. yazıp siliyorum daha bir sürü eleştiri vs.
valla enseyi karartmamamın tek sebebi şenol güneştir. ki normalde bildiğin polyannacı bir adamımdır ama benim gördüğüm şimdilik bunlar.

planck dedi ki...

Benim gördüğüm ndoye nün maksimum potansiyeli amokachi. 15 gol 8-7 asist yapabilir ama o kadar asisti demba ba da yapmıştı. Bukambu ile fernandoa arası bi eleman. Benim içime sinmediği kesin. Lukaku nere bu eleman nere.

Hidayet dedi ki...

haydaaa, ba'nın yerini doldurur -dolduramaz derken adamı ba'dan neredeyse iyi yaptık, hakikaten "beşiktaşlı taraftar abartması " varmış kardeş, neyse bütün yıl konuşulan, neredeyse ligin en çok konuşulan golcüsünü gönderdik, artık o pencere de kapandı, dün rvp'ye teklif yaptık (istese kasımpaşa da yapardı herhalde) diyen takım, bugün burada, uçlarda dolaşıyor psikolojimiz,hayır anlamadığım ,eğer bu senede derbilerde üstünlük kuramadan (mağlup olmamayı saymam, özellikle iç sahada) ilk iki harici tamamlarsak, ne deneyecekler, yine uefa, yine vasat futbolcular, şu takımın özellikle genç yerli kadrosunun şampiyonluk yaşaması lazım, çünkü başarısızlık hedefi olan oyuncuları takımda tutamıyor malesef, korkum o ki seneye, töre, tolgay gibi oyuncuları tutamayacak olmamız, yazık abi ya, gölcü oyuncu da kumar oynama, bas biraz parayı, al iyisini, başarısız olursa hiç olmazsa elimden geleni yaptım dersin, garip bir psikoloji ile, para harcayanın başarılı olacağı garanti mi diyoruz, muslera-sneijder-melo örneği önümüzdeyken, evet, para harcayanın başarılı olma ihtimali harcamayana göre daha yüksektir kardeşim, bir de burdan bak

turkkant dedi ki...

Futbol göreceli bir oyun. Benzema Suarez'den önce iyi bir oyuncuydu, Suarez'den sonra yetersiz bir oyuncu. Sonuçta ne kadar iyi olduğun değil rakibine nazaran ne kadar iyi olduğun önemli. Ba ile GS ve Fener'den bir adım öndeydik, bu sezon Ndoye ile Fener'den iki adım, GS'den bir adım gerideyiz.

Kaçan balık büyük olurmuş, geçen sene büyük fırsat kaçırdık. Bu senenin kolay olmayacağı bariz artık. Geçen sene Fener'in forveti Emineke'ydi, stoperi Bekir, sol kanadı Alper, hocası Arap İsmail.

Emenike oldu Van Persie, Bekir oldu Kjaer, Alper oldu Nani, Arap ismail oldu Perreira... Takım ciddi basamak atladı. Emre Bel. dışında bir eksik gözükmüyor.

Ş. Güneş mucize yaratır mı, Tolgay-Oğuzhan-Töre filan bir anda iki üç seviye atlarlar mı bilmiyorum, ama işimiz zor... Muhtemelen iyi oyunlar oynadığımız, yer yer heyecanlandığımız ama sonu mutsuz bitecek bir sezona giriyoruz.

BjkSraew dedi ki...


Aslında havanda su dövüyoruz. :) Resmi açıklama gelmeden doğru/yanlış, iyi/kötü transfer geyiği yapmak boş.

Gerçi resmi açıklama geldiğinde yapsak bile boş imzayı atıp formayı giyecek. :) O yüzden stres yapmadan hep destek tam destek deyip maçları bekleyeceğiz,önümüzdeki maçlara bakacağız.

Adsız dedi ki...

Mesele sadece N’Doye değil. Golcü bölgesindeki adamın sağı solu ve arkası da çok önemli. Para belli. Eğer N’Doye’yi alıp bu 3 bölgeyi de sağlam tutarsan başarısız iş yapmazsın. Elemanın performansı kötü görünmüyor çünkü. Orta alan hücum kısmı çok alarm vermiyor. Fakat eğer kanatlar için yanına sadece Q7 alıp, 1 ya da 2 stoperle bu sezonun transferini kapatırsan o zaman N’Doye’nin elde patlama ihtimali mevcut. Taraftar istiyor diye Q7 alınacak görünüyor. Alsınlar madem, söylenildiği gibi maliyeti çok olmayacaksa kadroda dursun. Fakat ilk 11 olarak düşünülmesi sakat olur o bakımdan.

Ba iyi bir golcüydü. Ancak çok da abartılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. Üst düzey golcülerde bulunan vuruş tekniklerinin emarelerini sıklıkla gösterse de ceza alanı konumlanmasında, hamle zamanlamasında ve maç içi sürekliliğinde istikrarsızlıklar vardı. Misal, tevellütü yetenler Serpil Hocanın genç milli takımdan öğrencisi olan ve burada yetiştirdiği Mustafa Kocabey’i hatırlar. Stili Fransız Papin’e benzediği için adama yerli Papin derlerdi. Öyle aman aman vuruş şekilleri ya da olmayacak yerden topu içeri göndermesi vs yoktu ancak her daim oyunda kalıp gol pozisyonunun içinde olur ve yazardı da. 18’inde GS’nin A takımında oynamaya başladığı halde 2 yılda heba edilmiştir o ayrı konu. Serpil Hoca kendisindeki potansiyelden çok ümitliydi.

Bekleyeceğiz tabii. Anya Konya bu hafta belli olur.

Not: Transfer şartlarını bilmiyorum ama N'Doye için ortalıkta dolanan yıllık ücreti fazla yanlız. "2,5 milyonla başlayıp artan" deniyor. Ya başka talipleri var ya da üfürülen rakamlar abartı.

http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/hull-striker-dame-ndoye-taken-5244606

BjkSraew dedi ki...


Taraftar istiyor diye oyuncu alınıyorsa 4-5 sene öncesine geri dönmüşüz demektir.

Vaktinde q7 denenmiş, ayıbı,kusurları tecrübe edilmiş.Bunlara rağmen ayıplı mal almak akla mantığa sığmıyor.

Flaming Buzz dedi ki...

Affınıza sığınarak pir yazı yapıştırıyorum buraya. Mağaradan yeni çıkabildim. bu aşağıdaki olay doğrumu? bilgisi olan ya da bir yazı okumuş olan cevaplasın lütfen.

********
Sabah aldığı telefondan sonra hiç bu kadar korkmamıştı. Hattın diğer ucundaki sesin, o, insanın vücut kimyasını bozan tonu ve söylediklerini hafızasında tekrarladı.
-Bana tam 100 milyon dolara mal oldun. Ya bu parayı getirirsin, ya da sen bilirsin.
“Sen bilirsin.”
Dağın kenarında bağırıp, yankılanan sesini dinler gibi beyninde büyüdü büyüdü.
-Sen bilirsin.
Borsadaki operasyonu yöneten arkadaşına okkalı bir küfür savurdu yeniden. Bilmeliydi. Evet, o kesin bilmeliydi. Speküle ettikleri kağıtların kime ne yapacağını, onun gibi bir uzman atlamamalıydı.
Mafyanın 100 milyon dolarına mal olmak... İçinin titrediğini hissetti yeniden. Masif gül ağacından yapılma çalışma masasına döndü. Deri koltuğuna oturmaktan son anda vazgeçti. Eğilip diafondan sekreterine seslendi.
- Bana bir duble daha viski ver.
Bir türlü oturamıyordu yerine. Şu başkan da nerede kalmıştı.
Böyle bir konuda en büyük rakibin başkanına ricacı olmak yeterince canını sıkıyordu ama ondan başka bu işi çözebilecek kimse de aklına gelmemişti. En azından şu anda sıkılacak bir canı vardı.
Mafyaya kaybettirdiği 20 milyon dolara karşılık kendisinden 100 istenmesine de kızıyordu aslında ama bu konuda pek de yapacağı bir şey yoktu.
Mesaj çok net gelmişti.
- Biz o parayla 100 kazanırdık. Sen de bize 100 vereceksin.
Sabah başkanla konuşurken, “Lütfen” dedi, “Bu işi 20’ye bitir. Ondan sonra dile benden ne dilersen.”
Karşı tarafın isteği de mafya kadar sendeletti onu. Ama ağzından “Tamam” çıkmıştı bir kere.
Gitti cep telefonunun çekip çekmediğini bir kere daha kontrol etti. Uzun zamandır “Ya arayıp da ulaşamıyorsa” psikozuna girmişti. Geçici bir tik gibi 5 dakikada bir cebini kontrol ediyordu.
Artık hava kararmak üzereydi. Camın yanına gidip tekrar dışarı baktı. Trafiğin akşam keşmekeşi yeni yeni başlıyordu.
Telefondan “groove” melodisinin tonu gelmeye başladığında yüreği yerinden çıkacakmış gibi oldu.
Arayan oydu. Ondan başkası olamazdı, çünkü bu hattı sırf bu iş için alalacele aldırmıştı ve bu numara da ondan başkasında yoktu.
Doğruca “Başkan” diye açtı telefonunu.
“Merhabalar” dedi karşısındaki ses.
Bu aksan oldum olası komiğine gitmişti ama şimdi gülecek hiç hali yoktu.
- Ne oldu? diye sordu.
“Tamam” dedi. “20’ye 20. Teslimatı 3 gün içinde yapacaksınız. Gerisi konuştuğumuz gibi. Bana verdiğin sözü unutma.”
“Tamam” dedi kısık bir sesle. Bütün gün hiç oturamadığı deri koltuğuna adeta çökerken. “Tamam anlaştığımız gibi.”
Telefonu kapattıktan sonra biraz evvel sekreterinin bıraktığı “Maccallan” dolu bardaktan iri bir yudum çekti. Rahatlamıştı ama şimdi başkana verdiği sözü nasıl tutacağını düşündü. Nasıl yapmalıydı da onca puan farkı kapanmalıydı. Aklında bu işi becerebilecek tek bir kişi vardı. Telefonu eline aldı ve numaraları çevirmeye başladı.....
*********

Köfteci dedi ki...

@hidayet

'Senin sikletinde mi onlar?' sözüne katılmıyorum. Yağı bol buldular kafalarına sürüyorlar. O mantığa göre her sene futbolda en iyi transferleri Al-Ahli, Al Ain filan yapıyor. Geçiniz.

Esas söylemek istediğime geleyim, hepimiz biliyoruz son 10 yıldır mali ve sportif olarak geri düştüğümüzü. Fakat bu vaziyetin farkında olmakla kulübü değersizleştirmek arasındaki farkı görmek lazım. Bahsettiğim söz ilk bakışta garip gelmeyebilir, haklılık payı da verilebilir ama bunun arkasında bence kendini değersizleştirme var.

Juventus ilk seneki şampiyonlukta Vucinicle, Matriyle, Giaccheriniyle, Pepeyle, De Ceglieyle, Quagliarellayla şampiyon oldu arkadaş. Dediler ki tekrardan top class takım olmanın yolu evvela ligde başarılı olmaktan geçiyor. Öyle yıldız mıldız almadılar-alamadılar-, Seria A tecrübesi olan takım oyuncularıyla ve Bonucci, Vidal, Elia, Estigarribia gibi gelecek vadeden adamlarla takım kurdular. Yeni stadla, Conte'nin hasta taktikleriyle, Del Piero-Pirlo gibi tecrübeli adamlarla şampiyon oldu Juventus. Bu sadece bir örnek tabi, tam tersi bir anlayışa da sahip olup da başarılı olabilirsin. Juventus bir plan yaptı ve bunun arkasında durdu.

Beşiktaş'ın aradaki farkı kapatabilmesi için bir plana ihtiyacı var. Bu sene şampiyon bitirirsek başarılıyız fakat 9 sene sonra 8 yıldır bekliyor olursak ne düşüneceğiz? Bu döngüyü kırmak için ne yapmalıyız. Ben bunu düşünüyorum sadece.

Hidayet dedi ki...

köfteci;

senin sikletinde mi onlar sözü, "para harcama" bakımından arada denklik olmadığı idi, ayrıca nani-rpv gibi oyuncuların henüz katar-uae seviyesine fiziken ve mental olarak düştüklerine inanmıyorum,bu adamlar cl öneleme oynayacaklar, olmazsa uefa, o da olmazsa 4. yıldız ve direk cl motivasyonu, yani sen ilk önce teklif yapmışsın, fakat fb çok üzerine çıkmış, olayı bitirmiş, ben önce gittim deme, hayırlı olsun de geç, ya da sus, hiç konuşma, istesem alırdım deme, o zaman beklenti yaratırsın, fb rpv'yi alamasa yine o ayarda bir adam bulur, peki sen, n'doye, bir de tepkileri azaltmak için q7, biz de yiyecez bunu, tıpkı istersek tt arena da oynarız gibi, oynayamadın, rezil olduğunla kaldın, sus birader (başkan'a sesleniyorum), demba ba'nın ve atıç'ın paranın hepsini de transfer de kullanmayacan o da belli oldu, sen bu yolu seçtin, gs diğer yöntemle 4 seneye 3 şampiyonluk sıkıştırdı, zaten 5-10 sene sonra taraftarının %1-2 kısmı hariç kimse senden şampiyonluk beklemeyecek, dortmund modeli-porto örneği, genç-tecrubesiz gelecek vaadeden takım avuntularıyla avuturuz kendimizi,inşaallah çok kötümserimdir de, tam tersi olur, fakat sıkıldım, yeter da.

planck dedi ki...

@flaming, abi o on senelik hikaye. konu ile ilgili benim bildiğim puan farkı 11 iken yani ocak ayında aziz 100bin tane 3 yıldızlı forma siparişi vermişti. bilgili sonrasında apar topar kaçtı zaten bildiğin üzere.

Flaming Buzz dedi ki...

@planck
bende o dönem nerdeyse hiç yok, işte en son lucescunun açıklamalarını felan hatırlıyorum, birde sinan engini. tümerdede böyleydi, bildiğin travma geçirince o senelerde bıraktım takip etmeyi felan. gece eski sezonlara bir bakayım dedim hem hafızamı tazeleyeyim hemde bu sezon için bir öngörü yapayım felan diye gezerken rastgeldim. fener maçındada böyleydi mesela yenilince ne yazı okudum ne haber, özetini bile izlemedim maçın. hayal meyal mafya felan hatırlıyorum ama işin böyle büyük olduğunu bilmiyordum. aslında büyük olduğunu biliyordumda bunu bilmiyordum. arkadaş biz boşuna uğraşıyoruz, aziz gene aynı aziz adam dedi işte kafamı kızdırmasın beşiktaş diye, hani dese fikret orman kızdırmasın beşiktaş yönetimi kızdırmasın felan bi nebze tamam dersinde. ne bileyim arkadaş biz burda şu oyuncu olurmu bu oyuncu olurmu şu taktiklemi oynasak bu taktiklemi oynasak diye kendimizi kandırıyoruz. herif şikeden dışarda, hükümete bile posta koyuyor. gece gece sinirlendim. of of çekilecek derdimiz var.

Zaitsev dedi ki...

Burada yorum yapan bazı arkadaşların spor haberi takip etmediklerini düşünmeye başladım. geçenlerde birisi Arsenal'e imza attıktan sonra Cech'in alınmasından bahsetti. Şimdi de Fikret Orman RVP açıklaması. Fikret Orman biz teklif götürdük demeden 2-3 gün önce basında Beşiktaş RVP'ye teklif götürdü tarzı haberler çıkmadı mı ben mi yanlış okudum. Adam biz teklif verdik ama FB o zaman ilgilenmiyordu çok önceydi dedi. Kimseyle birşey yarıştırmıyor adam. Biz fiyat filan yükseltmedik. 3 gün sonra Beşiktaş yüzünden bu kadar para verdik demesinler diyor..bu laf dün bugün A Sporda özellikle Oktay tarafından nerelere getirildi. Adam yabancı kuralını bile bilmiyor oturmuş yorumculuk yapıyor ya neyse.

Quaresma gönderildiğinde kulüp Mendes'in çiftliği halindeydi Demirören sağolsun. Mendes'e de menajerlik borçları vardı 10-15 milyon avro civarı yazıldı çizildi basında. o yüzden herşeye eyvallah denmişti iyicene şımarmışlardı. adamlar ne feda ne başka birşey modundaydılar. anlaşmadılar Quaresma gitti. artık ne Mendes var ne de Mendes'e borç. eğer duzcscak filan gelmeyecekse Gökhan Töre'ye pabucun pahalı olduğunu gösterecek bir alternatif olabilir. 1+1 yıllık bir 1-1.5 milyon euro arası bir sözleşme yapılırsa neden olmasın..Olcay sağda oynayamıyor. Sosa da ancak yama olur Mustafa demesin kimse. Gökhan Töre ve Kerim Frei o kadar rotasyon.

Demba'dan sonra N'doye ismi sönük kaldı. istatistik olarak kafa kafaya gibiler. Demba kadar net bir son vuruşu yok ama ondan daha hareketli ve kuvvetli geldi bana. 1 sezon Demba izledik. ilk yarısı iyiydi. 2ci yarı ama adam yürüdü. penaltı attı sadece. Youla ve Emenike ile karşılaştırılmış ne alaka. Emenike'nin Youla ile karşılaştırılması normal ama N'Doye'yi bu 2siyle karşılaştırmak önce 3-4 maçını izlemek lazım.

@hidayet
Adamlara iş yapmaz veya kötü topçu demiyorum 2si de iyi hatta çok iyi topçular ligimizde de acayip işler yapma potansiyelleri var ama RVP ve Nani Katar-Türkiye-Çin seviyesine inmişlerdir. kendinizi kandırmayın. RVP'ye Avrupada kimse yıllık 6-7(belki daha fazla) milyon avro net maaş bağlamaz. Nani'ye ise Portekiz'den bile talip çıkmadı. Burada alacağı parayı hiçbir Avrupa kulubü vermez. Zaten o paraların aynısını değil yakın bir teklif bile olsa gelmezler.

Atınç mevzusu var. Atınç satılıp aynı 4 milyona stoper alınır mı modunda olan arkadaşlar var. Atınç'ı satmadık yeni sezonda da Atınçla maçlara çıktık genç çocuk 2-3 maç hata yaptı batırdı diyelim. Atınç'la maça mı çıkılır alamadınız bir tecrübeli stoper diye önce siz yakacaksınız ortalığı :) Bir şans talibi çıktı oraya daha tecrübeli adam alma şansı çıktı. hep muhalif olmayın...

BJK4EVER dedi ki...

N'Doye gayet iyi transfer. Bir defa adam son 3/4 sene surekli ve farkli liglerde gol atiyor. Yani tek sezonluk parlamis bir 'yildiz' degil. Gol istatistikleri gayet iyi, ozellikle Kobenhavn'da, ama Premier Lig'de 15 macta 5 gol de kotu degil. Ki neredeyse tanri ilan edilen Manchster United'da oynarken 27 macta 10 gol atmis, ama neredeyse Youla denilecek adam 15 macta 5 gol, ustelik kume dusen Hull City'de. Garip bir futbol algimiz var.

Ikincisi, bence fiyati makul. Bu arkadasin son 2 transferi 5 milyon ve 7.5 milyon pound karsiliginda olmus, zaten su anki piyasa degeri transfermarkt'da 7 milyon euro. Bahsedilen 3-4 milyon euro'lar cok fazla degil.

Ucuncusu, gayet fizigi yerinde, ceza alaninda etkili, Senol Gunes'in istedigi tipte bir adam. Remy ve Mitroglu pek uymuyordu Senol Gunes'in cizdigi santrfor tipine, ama bu arkadas tam olarak uygun.

Acikcasi ben transferlin N'Doye ile bittigini de dusunmuyorum. Bence baskanin bahsettigi yildiz oyuncu bu degil. Ben ayriyeten Remy'nin de kiralanacagini dusunuyorum. Boylece Remy aciklarda da degerlendirilebilir, ama cift forvete de donebilirsin. Yanina da Quaresma ve 6 ay sonra bedavaya Dzsudzsak gelirse ve bir de iyi stoper gelirse belki toplam 7-8 milyon euro harcayip cok iyi bir kadro kurmus oluruz.

O kadar negatif olmaya gerek yok. Bir de Lukaku diyen arkadaslar var ki onlara ne desem bilemiyorum......

Dün Hull City'nin devre arasından sonra oynadığı bütün maçların özetlerini izledim , normal sezonda çok takip ettiğim bir takım değil , öncelikle şu önemli takım neredeyse üstüste 3 maça aynı 11'le başlamamış. Maçların çoğunda çift forvet oynamışlar ve N'doye sabitken Jelavic , Aluko , Hernandez dönüşümlü oynamışlar. N'doye'nin maç başına şut ortalması 3.5'un üzerinde , bunların 3'te birinde de çerçeveyi bulmuş . Hull City'nin kendine denk takımlara karşı maç başı 15 şut ortalaması varken , güçlü takımlara karşı 8'in altına kadar düşüyorlar . Bu durumlarda N'doye'nin şut sayısı çok büyük farklılık göstermemiş .

Yaklaşık olarak her 9 şutundan birini gol yapmış . Yani aslında takımın kötü olması 15/5 'i aklıyor gibi ama kendisinin şut istatistikleri hemen hemen Giroud ile aynı skor farkları çok yüksek . Demba Ba'da bu oran ikisinin de çok önündeymiş. Şut başına gol oranı baya iyi .

Daha skorer bir adam tercih edilmeli mi merak etmiyor değilim ama N'doye'yi çöp transfer olarak görmüyorum. Özellikle düşük maaşa gelirse buradan hızlı şekilde Doğu'ya yolculuk etme imkanı varken .

Hidayet dedi ki...

zaitsev;

türkiye=katar=çin seviyelendirmenize asla katılmam, tamamen yanlış, bence siz kendinizi kandırmayın hocam, arada kıta farkı var, burası birincisinin direk, ikincisinin ön elemeli cl'ye gittiği bir ülke, fb=al-ain, gs=shangay....'mı yani, daha birkaç sene önce cl çeyrek final oynayan takımların yarıştığı lig eşittir katar değil, bu oyuncular tabi ki o değerleri vermezsen seni tercih etmezler, ayrıyeten vergi cenneti olma durumu da var ülkenin, nani'ye portekizden teklif geldimi bilmem, parayı tercih etmese birisinde oynardı be hocam, bizim q7 bile iki yıldır porto'da oynuyor, peki biz şöyle sevinelim o zaman "rvp, nani falan bitik, onların yeri katar, fakat atiba, beck, ndoye öyle mi, bak onlara katar'Dan teklif var mı, he he", doğru katar'dan bile teklif yok

nuri mu dedi ki...

@Flaming Buzz
@Planck
hocam ben 03/04 sezonunda lise son sınıftım o yıllarda bir şeyler döndüğünü hissetmiştim, sezon sonunda lucenin verdiği röportajlarda artık açık açık takım içinde (mesela zagonun sözleşme uzatma meselesi vs falan vardı yönetimin çözmediği hatta zagoyu da eleştiriyordu hafızam yanıltmıyorsa ama sonra beraber çalıştılar o da ilginç) ve saha dışı aklının almadığı garip işlerin döndüğünü söylemişti giderayak..
benim tahminim azizin sezon ortasında sezon sonu şampiyon olacağını iddia etmesinden azizin masa başı işler çevirdiği yönündeydi ama olayın bu boyutunu hiç duymamıştım hatta hayal bile edemezdim..
hocam (Flaming Buzz) nerede okudun bunları çok merak ettim ve şaşırdım doğrusu..

raison dedi ki...

N'Doye nin gol vuruşunda çok büyük problem yok. Bilekleri gayet iyi dönüyor. Gol vuruşu için tek kıstas bu değildir ama forvet için büyük artı.

Misal Almedia'nın ideal santrafor olamamasının en büyük nedenlerindendir bileğinin dönmemesi ya da Törenin düşük gol yüzdesiyle oynama nedenlerinden, Roben'e yaklaşamamasının en büyük nedenlerinden birisidir bileğinin dönmemesi.

BjkSraew dedi ki...


11 puan farktan şampiyonluğu verdiğimiz yıl çok dolaplar döndü. Hatırlarsınız Rize-Fb maçının şaibeli tekrarı, üstüne ilk maçta takım kadrosunda olmayan yeni transferin tekrar maçında bir şekilde oynatılması çevirilen dolaplara, baskı yaparak futbol yönetimine etki edip manipule edilmesi küçük bir örneği sadece.

O sezonu baştan sonra izleyen tarafsız her sporseverin o sezonu vicdanı kabul etmez.

Flaming Buzz dedi ki...

@Nurettin İnce

http://www.milliyet.com.tr/2004/10/27/son/sonspo26.html

dediğim gibi geçmiş sezonlara bakarken, ordan oraya ordan oraya öyle buldum yazıyı. sende mağaradan yeni çıkmışsın, neyse yalnız değilmişim sevindim. Necil Ülgen fanatik spor müdürü, azizin adamı diyorlar, eğer öyleyse bu yazıyı nasıl yazdı bilmiyorum.

nuri mu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
nuri mu dedi ki...

@Flaming Buzz
hocam 00/01 sezonunda azizin denizliye takımı sen mi şampiyon yaptığını sanıyorsun, ben şampiyon yaptım demesinden sonra 03/04 te boş durmadığını biliyordum ama;
hocam vallahi bu kadarının olabileceğini (veya ihtimalini) duyunca çok şaşırdım, bir çok iddia okudum ama bu hiç aklıma gelmemişti. şaşırmamın bir sebebi de ben beklemezdim s.bilgiliden (94/95 şampiyonluğunda 7 yaşında olduğumdan pek bir şey hatırlamıyordum, en nihayetinde 02/03 de ergen dönemimizin efsane takımını bir araya getirdi, laf atışmasıyla geçen saçma ergen arkadaş ortamlarında başımız dik gezerdik o yıllarda) daha doğrusu Beşiktaş başkanından veya renkli takım taraftarı bir adam bir şekilde beşiktaşın başına geçmiş olsa bile yine beklemezdim..
vay amk yaa keşke duymamış olsaydım, bırak gerçek olmasını isterse gerçek olma ihtimali milyonda bir olsun, o kadar yani..

Zaitsev dedi ki...

2003-2004te çok filmler döndü ama bizde de hatalar var. Diğer takımlara göre çok kısa bir kamp yaptık nedendir bilmem. Lucescu'ya sormak lazım. 2ci yarıya da Cem Papila faciası ile girilince olay koptu gitti takımı toparlayamadılar. her zaman Lucescu'nun da bu sürece çanak tuttuğuna dair bir hissim olmuştur ayrıca.

@hidayet

RVP, Nani kalite olarak Avrupa'da iş görürler. adamların kalitesine birşey diyen yok blogta. genel olarak herkeste ülkemizde iş yapacaklarını düşünüyorlardır. ama alacakları kontratlar vergiler dahil 3-4 olur. almak istedikleri paraları ancak Katar ve Çin'den alırlar. Avrupa'da oynayalım derlerse biraz azına bizde oynarlar. Aziz Yıldırım geçen sene FB şampiyon olsa bu kadar muslukları açmazdı.
ayıca adamları 20-25 yaş bandında sanıyorsun bence CL ligi karşılaştırması yapmışsın. RVP son transferini yaptı seneye FB onu Katar veya Çin'e satmaya çalışmazsa. CL'de oynasa ne olur oynamasa ne olur. Nani'de 3 sene sonra ya devasa bir kontrat ile Katarda ya da bedavaya Portekiz'de. bu saatten sonra kime piyasa yapacaklar? soru bu. cevap kimseye. Milli takım dersen 2si de çağırılacak her şekilde. takım seçme kriterleri Para + seyahat rahatlığıdır.

1-2 post önce Glen Johnson İngiltereden çıkmaz WBA ile filan anlaşır demiştim Stoke ile anlaşmış :)

Ayrıca Moussa Sow 29 yaş üstü son senesinde kontratın. alacağı parada 1.5 milyon avro. güzel transfer olur hem de bizden topçu alacağını söyleyen başkana güzel bir ders olur :)

Ιωσήφ dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ιωσήφ dedi ki...

Dynipro'dan Douglas Costa ile satın alma opsiyonu bizde olmak kaydıyla kiralık olarak anlaşmışız. Transferi konuşulan diğer Brezilyalı oyuncu Rhodolfo içinde kulübü ve kendisiyle her konuda anlaşmaya varıldığı söyleniyor.

Eğer stoper bölgesine iki transfer gelecekse, takımdan hangi isim gönderilmesi gerektiğini düşünüyorsunuz ? Miloseviç'mi, Pedro Franco mu ? Yoksa bu bölgeye sadece bir transfer mi yapılacak ? Benim arzum Pedro Franco'nun gönderilerek Rhodolfo transferinin gerçekleştirilmesi.

Quaresma ve Dzsudzsak ikilisinden birinin de transfer edileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Şenol hocanın tercihinin Dzsudzak'tan yana olduğu ifade edilmekte. Benim'de tercihim Dzsudzak'tan yana, ama basında Quaresma isminin çok sık dillendiriliyor olması bu transferin sanki daha yakın olduğuna işaret etmekte...

Evet arkadaşlar olası transferlerle ilgili değerli yorumlarınızı bekliyorum.

BjkSraew dedi ki...


Stoper dışında bir pozisyonda değerlendirilmeyecekse Pedro satılabilir. Ağır ve hava topu yok .

Q7 her yönden yanlış transfer olacağını düşünüyorum. Töre'yi küstürmemek lazım. Dzsudzsak şimdi alınamıyorsa da kendisiyle protokol yapılıp bir miktar para da ödeyip başka takımlara karşı oyuncu bağlanarak Ocak'ta alınmalı.

Coolio dedi ki...

-Q7 için hayır, no, nein, não, non, nee diyorum. her dilde fikrimi belirtmeye çalıştım. Nedenleri hep yukarıda sayılmış dolayısıyla bir daha saymıyım.
-Pedro satılabilir bence ancak şu an için piyasası olan Milo gibi duruyor. Hangisi giderse gitin kiralık gitmesini isterim.
-Bu lig için: sakat ve yaşlı olmayan, İngiltere veya Fransa'dan gelen her türlü zenci forvet > Huntelaar, Mitroglou
-Q7'ye hayır diyorum, tekrar.
-Sow işine girmezler ama bence uygun fiyata alınıp, 1 sene etinden sütünden faydalanıp Katar, Çin ticaretine girilebilirdi. Renklilerden o kadar çok çer çöp alıp elimizde patladıki artık bundan sonra işe yarayacak adamı bile alamıyoruz taraftar tepkisinden. Haa o taraftar takıma zarar vermiş Q7'yi sahada görmek için tükürdüğünü yalattırıyor, yeri geldiğinde hiç merak etmeyin Şenol Güneş'e de saldırır. Uygun fiyat olması durumunda Ambrabat Töre'yi yedeklemesi için UEFA ve lig maratonunda faydalı olurdu. Neyse o da geçti zaten, aynen Mert Günok gibi. Renklilerin oyuncularında gözüm olduğu düşünülmesin, ben de çok karşıyım o işe ama bazen an gelir cuk oturur.
-Resmi olarak Sosa'ya o kadar para verildiğini bende düşünmüyorum. Arjantin klübü 7 euro'yu nerde bulmuşta bize verecek?
-Eslem bu sene alttan gelen tek oyuncu olur ama sağlam olur gibi. Yani bundan sonraki senelerde de artık düzenli şans bulur duruma gelecektir. Güvenim tam o çocuğa.
-İkinci kamp dönemine (20 temmuuz) transferlerin yetişmesi çok çok çok önemli. Bu sene Avrupa da direk gruplardan başlayacak olmamız çok fayda sağlayacak. Bir de sağlıklı bir kamp ile sene sonunu daha iyi getiririz.
-Q7'ye hayır diyorum, evet yine ve yeniden tekrar ettim.


ozkankaya35 dedi ki...

S.günes medyaya göre Töre ye takimimdaki en iyi defans oyuncusu sensin demiş...gözün7zu seewweyim...o sol bek oynar bu takimda...destek olun sol bekimiz töre olsun...50 m euro yapar sol bek olarak..,ofansif sağ acik olarak ise standard...ofansif olarak remy quintero balas.birde adam akilli bir santrafor......d.villa bile olabilir..,ben olsam balotelli derdim...q7 belki truwa atidir.belki firsat...we scoaut ekibine sesleniyorum..,bu yil ne buldunuz bizim icin...f.orman kovmazsa bunlari kendi kovulur...

Adsız dedi ki...

"Macar sol açık Balazs Dzsudzsak'ı da renklerine bağlamak için el sıkışan Beşiktaş, eski futbolcusu Ricardo Quaresma'nın da gündeme gelmesiyle bu konuda da beklemeye geçti." (LigTV)

Böyle saçmalık yapılacaksa koca sezonu şimdiden çöpe atabiliriz. Zaten ortalıkta bir de Q7 için sözleşme parası verilecek filan da deniyor ki evlere şenlik.

Quintero ve Balotelli Remy'den de zor transferler. Remy de hayal olmuş sanırsam. Diğeri ise hiç gelmesin bi zahmet.

BJK4EVER dedi ki...

Niye hem Dzudzsak hem Quaresma dusunulmez? Ikisinin de maliyeti oldukca dusuk, kulube guclenmesin mi yani?
Stoperde bence Franco mutlaka kalmali. Teknik ve sogukkanliligi da yeter. Rhodolfo+Douglas+Milosevic sacma bir rotasyon olur, 3 tane 1.90 boyunda stoper olmaz bir takimda. Gidecekse Milosevic gitsin bence, 5 milyon euro iyi para. Ama bence 1 stoper transferi yapip rotasyonu Franco, Ersan ve Milosevic'le tamamlamak daha mantikli. Hem Franco hem Milosevic henuz gelisimlerini tamamlamadilar, potansiyelleri daha yukarida.

beagle dedi ki...

Az önce bizim gibi hastalara yönelik bir canlı tv programında Dzudzak'la yıllık 1.8 M Euro maaşla anlaşma yaptığımız söylendi.

Douglas Silva da en azından yeterince korkutucu görünüyor. Ama Rholdolfo'ya göre daha ağır ve müdaheleden çok vücutla durduruyor. Yani ikisi de uzun boylu olmasına rağmen Rodolfo-Douglas ikilisi farklı özelliklerin birleşimi olarak iyi olabilir. Ama oyun kurmalarını unutmak lazım.

Pedro'nun ayak, zeka ve iyi niyeti güzel ama hem kafa topu yok hem ağır. Yaşı gençken paraya çevirmek lazım. Sabit oynayan ortalama takımlarda süpürücü libero olabilir. Ama bizde ancak bu kadar yapacağı iş. Milosevice boyuna rağmen kafa toplarında ve mücadelede pek olmayan libero gibi bakmak lazım. Silva ile ağır ikili olurlar. Rodolfo olsaydı Milo-Rodolfo çok iyi olabilirdi.

Dzudzak gerçekse biz de gayet geçerli bir yıldız aldık diyebiliriz. Ah bir de ortaları içeri sokabilsek. Buna yönelik bir yabancı alamasak bile Dzudzak'ın varlığında elimizdeki Türk forvetler iş yapabilir.

Bu iki transferin geldiğini varsayarak Quaresma'yı da almazsak, bir umut doğar. Bu saatten sonra iyi santrafor beklemiyorum. David villa, Chicarito gibi batık bir harekettense bari koşacak zenci alsınlar. Hala KWEUKE ehven-i şer diyorum.

Adsız dedi ki...

Macar hem de o maliyetle geliyorsa bir transfer başarısı denilebilir. Para için Rus ligini seçtiği için bir süpernova sonuçta. Takım olarak hücum oynayacaksak bireysel adam geçme olayı ön planda olan yerine alan kullanmayı bileni tercih ederim. İçerilere ve gol bölgelerine iyi kaçar bu sansar:

https://www.youtube.com/watch?v=nhc90eu3McQ

Töre potansiyel olarak dripling konusunda iyi olduğu için kendisinden birşeyler kapsa komple kanat oyuncusu olur.

N'Doye-Kweuke PES veri tabanı verilerine göre çok benzer golcüler. N'Doye iki adım önde, özellikle hız ve bitiricilik anlamında.

http://www.pesmaster.com/d-n-doye/pes-2015/player/36854/

http://www.pesmaster.com/kweuke/pes-2014/player/35684/

Benim görüntülerden gördüğüm de benzer şekilde. İlaveten yine görüntülerden N'Doye'nin Kweuke gibi sadece kontra oyuncusu olmadığı anlaşılıyor. İlla siyahi alacaksak uygun adım marş derim.

beagle dedi ki...

:) tamam PES de sen diğer zenciyi al. Ama maç sonu kavga çıkarsa ben Kweuke ile geliyorum.

Benim verilerimde Kweuke bir kaç yaş daha genç. En az 1-2 sıklet daha ağır ve kaslı. Lig kariyerlerini karşılaştırınca danimarka ve rusyaya karşı çek ligi ve türkiye ligi tecrübesi yer alıyor.

Çek liginden ayrılma sebebi de açık kırığa sebep olması - yani kırdığı kemiğin bacak sınırları dışına çıkması olarak düşünülebilir. Tam Türkiye'deki kasap hakemler ve stoperlere göre. Beşiktaş'a anadolu maçlarında yedirilen dayakları unutmamak lazım.

Bonservisleri aynı tutar da kweuke'nin maaşı daha az olacağından en azından 2-3 M Euro cebimizde kalır.

Kweuke sadece kontra oyuncusu değil. Bayağı dövüşüyor stoperle yer tutmak için ve yan ortalara da vurabiliyor. Bobo gibi dönüp adam geçip sürer mi bilmem. O kadarına da daha üst kalibre takımda bakmak lazım. Benim gözüme takılan en önemli özelliği dandik bir takımda bile 90 dakikada devamlılık gösterebilmesi. Yıllardır ikinci yarı taksiye ihtiyaç duyan forvetleri takımda izlemekten gına geldi.

sherlockholmes dedi ki...

süper mario gomez gelebilir beyler. sakat değilse ligi sallar. yoksa almeida vol 2 olur.

Unknown dedi ki...

başkan adayı serdar adalı sorunsalı var ki, evlerden ırak. kulüp tarihine sürülmüş en büyük lekenin baş müsebbibi, kulübümüzün yargılanmasına sebep olmuş, pay sahibi kişilerden birinin utanmadan, sıkılmadan başkan adayı olabilmesi kadar saçma bir olay yok. sanırım yarım kalan beygir ticareti işlerini tamamlamak istiyor! kısaca sen gelme ulan...!

turkkant dedi ki...

Bana göre hiç kanat almadan 2 santrafor ve 1 defansif orta saha alsaydık, tüm takım kimyası sorunlarımızı hallederdik.

Örneğin, kanatlarda "Sosa-Töre", merkezde "G. İnler-Tolgay", forvette "Ndoye-Chicharito"

Chicharito yorumlarına şaşırıyorum, bu sene Real'in tüm maçlarını seyrettim, müthiş özellikleri olan bir oyuncu.

Kanatlarım gol atamıyor sorunun olmaz. Chicharito-Ndoye ikilisi takımın gol yükünü rahatlıkla çeker. Töre ve Sosa hem oyun kurmada, hem de defansif aksiyonlarda göbeğe yardımcı olarak orta saha sorunumuzu da çözeriz.

Quaresma-Santrafor-Töre üçlüsü ise, top paylaşımından, savunma güvenliğine, oyun içi disiplinden gol sorununa kadar sayısız soruna gebe.

Unknown dedi ki...

@turkkant
bu planla iki yeni sorunumuz olabilir;
birincisi bekler için ekstra ciğere ihtiyaç duyarız sanki. gerek töre gerekse de sosa 90 dakika boyunca geriye yardım edemeyeceklerdir. ayrıca mevcut beklerin de henüz performanslarını tam manasıyla bilmiyoruz.
ayrıca ne töre'yi ne de sosa'yı yetenek olarak mevcut oyuncu yapımızla yedeklememiz pek mümkün gözükmüyor.

yani bence böyle bir değişim biraz radikal olabilir.

lucescu ve 442 - 352 geçiş dönemi örneğinde olduğu gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Dzudszak-Quaresma'dan biri gelirse (hele sadece Quaresma gelirse) kabus olur.
Gomez gelirse kabus olur.
Chicarito gelip tek forvet oynarsa kabus olur.

turkkant dedi ki...

@Emir Eri

Aslında GS'nin "Selçuk-Melo-Emre Çolak-Engin Baytar" dörtlü orta saha ve "Elmander-Necati" forvet hattına benzer bir takım yapısı. Gol kısırlığına bence çok ideal bir çözüm bulmuştu Terim.

Haklısın eğer fazla git gelli oynarsan sistem arıza verebilir, ama genelde böyle oynadın mı topa daha fazla hakim oluyorsun. Kanatların içe katrediyor, bekler tüm kulvarı kullanıyor. Öndeki santraforlarının birinin pres özelliği olmalı. Chicharito-Ndoye bu işi yardımlaşmalı halleder. Aslında çok radikal değil bence, yine 4-2-3-1, sadece santrafor arkasında 10 numara yerine gezici forvet kullanıyorsun.

Chicharito'nun diğer artısı 27 yaşında. Ba-Ndoye-Gomez gibi 2 seneye ıskartaya çıkacak oyuncu değil.

fidddas dedi ki...

eğer kaydadeğer golü olan kanat forvet almayacaksak gelen isimlerin bize bir faydası olmayacak. turkkantın yorumuna katılıyorum. güçlü ve pas yapan ortasaha ve playmaker özelliği olan kanatlar ile daha efektif bir yapıya sahip oluruz. ilerici ucun biri merkez forvet iken ikincisini gezici ve verkaçı yapan bir forvet (remy) gibi kullanabiliriz.

tosic için şu anda kefil olamsam bile safkan bir sağ bek olan beck törenin arkasını toparlayacağı konusunda bir şüphem yok.
ancak kanatlardan alamayacağımız gol katkısını kule stoperler ile duran toptan almamız gerekecek, bu anlamda gündemdeki stoperler isimden bağımsız olarak bu niyete uygun olacaktır.
ayrıca sosa ve törenin 6+ gol katkısı ve tolgay + diğer ortasahanın uzaktan şut katkısı ile skorda rahtalarız gibi duruyor...
burada taktik ve dizilişer konusunda daha uzman kişiler var... onların da bu konuda fikirlerini duymak isterim.
tabi bir de şenol hocanın aklında böyle bir sistem var mı? asıl önemlisi o.

BjkSraew dedi ki...


Aklı başında taraftar ve üyelerin Adalı'nın adaylığına tepki koyması lazım. Camiaya maddi-manevi hasarlar vermiş birisinin Bjk'de yeri yok,olmamalı.

Bence Chicharito'nun tek forvette bile katkısı olur.

Biliç'in Beşiktaş'ına transfer yapılıyormuş gibi düşünmemek lazım. Chicharito 'nun topla arası iyi , bileklerine hakim , sırtı dönük oyunu top tutmak anlamında olmasa da hızlı düşünüp çabuk uygulama anlamında var. Hareketli adamlarla oynarsanız iyi duvar olur. Ayrıca Şenol Güneş'in yaldır yaldır ileride çoğalan sisteminde ceza sahası golcüsü de gayet iş yapar . Zaten tartışmaya gerek yok biz bu adamı alamayız orası da ayrı konu .

Unknown dedi ki...

@BjkSraew

serdal reyiz için ileri geri konuşanlar var :)

reyizzz başkan olursa bu kulüpte çığır açacak, tüm avrupa'nın gıpta ettiği bir insandır. anlamıyorsunuz.

reyiz'in kulübe beygir sistemini getirmek gibi bir projesi var. bu plan sayesinde kulüp 3-5 sene içerisinde imf'ye olan tüm borçlarını sıfırlayacak, hatta imf'ye borç verecek! eğer reyiz başkan olursa bundan gari oyuncu transferi, sporcu maaş ödemeleri gibi konularda büyük kolaylık sağlayacak bir projeyi hayata geçirecek. beygir sistemi sayesinde hesap kitap işlerindeki tüm sıfırlar atılacak. ne o öyle eurolar, dolarla,r liralar felan! sıfırlar atıldığı için kulübün muhasebeci çalıştırmasına gerek kalmayacak, ayrıca kasada/ahırda tutulan beygirler veli efendi hipodromunda boy gösterip, yarıştırılacak, yarışlardan kulübe para kazandıracaklardır. fixing işleri üstadı reyiz ganyanda parayı eşeklere basacak ve kulübe eşsiz bir gelir kaynağı daha yaratacaktır. son olarak bir adet de fixing şube sorumlusunun da yönetimde bulunması gerekiyor. yarışamayacak durumda olan beygirler ise ya sucuk olarak değerlendirilecek yada memleketimin farklı köşelerindeki sütçülere kiraya verilecektir. bu plan tutmazsa, beşiktaş dünya kulübü olmazsa bende bir şey bilmiyorum. sonra gelsin trivelalar!

kısaca reyiz'i size yedirmeyiz.

cochise dedi ki...

4'lü orta saha düşünen arkadaşlar şunu hesap etsin, bu sistemin iyi bir şekilde işlemesi için;

1- 2 atıcı(asiste yatkın ya da oyun kurucu) 2 tutucu (agresif ya da koşucu) olması şart (birisi hem atıcı hem tutucu olursa tadınden yemez ama öyle birileri pek az)(yani varsayalım göbek atiba-veli (her türlü topal bir tutucu ikilisi) oldu kenarlar sosa-Töre olabilir; sistem görece işler. Ortada Tolgay gibi melez bir oyuncu durumu kurtarabilir ama misal sol kenarda Olcay olamaz böyle bir sistemde. (sağda oynayabilir, o zaman işte göbeğe Veli-Atiba'dan birini kesip Ozzie ya da Tolgay çok daha rahat koyarız.)

2- 2 güçlü-sağlam (ama temposuz olur haliyle) 2 de hareketli/tempolu oyuncu ( hatta pırpır) şart (aynı şekilde iki özellik aynı anda çok daha iyi)

4'lü orta saha özellikle ligde iyi kurgulandığında en etkili sistem. Ama bizim kadronun bu haliyle buna çok uygun olduğunu düşünmüyorum. Melovari bir oyuncu olmadığı sürece de bu çok zor. Çünkü orta saha oyunculuarımız çok specialist. Tolgay (ve Olcay) harici melez oyuncumuz pek yok. Diyelim oyunu göbekten kurduk; Tolgay Sosa yaptık misal o zaman kenarların buna uygun olması lazım ama Kerim, gökhan gibi oyuncular bu role uygun değil.

cochise dedi ki...

Serdal Adalı'nın saha dışı meselelerini bir kenara bırakalım. Tamam zor ama yine de bırakalım. Sorun sadece bu değil ki. Bir önceki seçimde aday olduğunda "şartların farkındayım ama ben bu durum içerisinde daha iyi çözümler bulacağım ve daha iyi yöneterek bu krizleri aşacağız" demedi ki. Vaadi Etoo getirmekti. yani kulübü batıran tarzı devam ettirmekti. Fikret Orman yönetimini çok eleştiriyorum; kesinlikle büyük resimde başarısız buluyorum; açıklamalarına kıl oluyorum ama herşeye rağmen vasat yönetim batık yönetimden bin kat iyidir. Belki de değildir ya. Belki de iyice batmalıyız, kulüp bir arap şeyhine satılmalı ancak o zaman anlarız bazı şeyleri. Bir önceki batışımız hiç kimseye ders vermemiş herhalde !!!!

cochise dedi ki...

son olarak Chicharito'ya burun kıvıran var ya resmen inanamıyorum. Elalem geçen seneyi portekiz ligi üçüncüsünde geçiren (Nani) ve İtalya Ligisi 8.sinde 2 gol dahi atamamış (Podolski) adamlara "elalem ne transfer yaptı" derken geçen seneyi Real Madrid'de geçiren (7 gol 7 asist yapan) Chicharito'ya acaba demek bile nasıl değerlendirilir ki.
Bizim taraftarların önemli bir kısmı -özellikle gençleri- gerçekten aşağılık kompleksine sahip...

Not: Transfer başarı demek değil. Kimin ne katkı vereceğini bilmek o kadar kolay değil. Onu kastetmiyorum. Sadece Çiko'yu rakipler alıyor olsaydı nasıl bir yaklaşım olacağına dikkat çekmek istedim.

Ιωσήφ dedi ki...

Ergenlerin gözü aydın... Fikret Orman, çok büyük bir riske girerek maalesef Quaresma'yı transfer ediyor. Dzsudzak gibi daha takım oyuncusu olan bir ismin değil de, geçmişte takıma faydasından çok büyük zararları dokunan Quaresma'nın tercih edilmiş olması akıllara zarar.

Fikret Orman üç transferle transfer sezonunun kapanacağını söyledi. Demek ki Quaresma ve Douglas ile birlikte N'doye son transferimiz olacak. Sizi bilmem ama ben özellikle Quaresma transferi sonrası gelecek adına az da olsa var olan ümit ve heyecanımı kaybetmiş durumdayım. İnşallah Allah utandırır diyorum.

beagle dedi ki...

Dszudzak yerine Quaresma alınırsa, az birşey futbol seven herkes için sezon biter. Herşeyi geçtim kornerden gol atamıyorsan, orta yapabilen kimse olmadığından. Sosa'nın tarzı da pek tutmadı (örneğin mevkisiz Tello bizde sırf bu özellikle çok iş yaptı) Macarda bu özellik olduğunu görmeyen sadece BJK başkanı herhalde.

Chicarito eleştiri ve tepkilerini sistemsel düşünmek lazım. 4-4-2 ye geçtiysek golcülük açısından çok iyi olur da ileri üçlümüz Q7, Chicarito, Töre olan hayal bazılarımıza korkunç geliyor. Kaleyi bulan şut olmadan çok maç bitiririz.

Bence her sezon çalışma arkadaşı satan (Altınsay, Özen, Mete Vardar), "Dembaya sakat dedim ucuza aldık" diye öğünen, 2016'ya zor yetişecek stadı 2014 Ağustos'da açacağını ilan eden bir şahıs Beşiktaş başkanlık makamına uygun değildir. Bu kadar yalan ve riya midemi bulandırıyor. Ayrıca maaş politiklarından dolayı kulübü oldukça zarara soktuğunu da düşünüyorum. Euro Euro dağıtılan maçbaşılar sabitten düşülmeden kontratlara eklendi. 4 derbi kaybetmiş bir takımda milyon euro altında net maaşı olan oyuncu yok gibi. toplam net gelir de çoğunun 1.5 milyon euro ve üstü. Deli misin be adam, 400 bin Euroluk Oğuzhan'ı ne gördün de o maaşlara çıkardın? İstemiyorsa 3.5 sene oynat sonra sat.
Başka hiç bir takımda o net maaşları alamayacak oyunculara yaptığımız salak zamlarla yılda 10-12 milyon Euro kaybettiğimizi düşünüyorum. Yani Fikret Orman yönetimi de fakir edebiyatı ile paraları saçıyor görüşündeyim. Hayalim İ. Altınsay, Metin Tekin gibi insanlardan oluşan bir yönetimin işi ele alması. Bize Veli'ye 1,5 - 2 milyon euro maaş veren de lazım değil, Etoo'yu seçim vaadi yapan da.

ekozu1903 dedi ki...

hayalini kurduğumuz planlama namına elde bir şey bulunmadığını gösteren bir dönem daha yaşıyoruz. Açıkçası ben transfer dönemine girişle birlikte iki üç transferin daha ilk günlerde imza attığı, ba nın satışının ardından da forvet transferinin bir hafta içinde bitirildiği bir yapı hayal ediyordum. çok mu zor transfer sezonu açılmadan adamları, alternatiflerini belirlemek?! yıllardır yapılamadığına göre zor demek ki...

ama tüyü diken Q7 olayı oldu.

Q7 bu sezon takımda çok başarılı olabilir. yukarıda bir kaç arkadaşın dediği gibi eğer yedek oturmayı dert etmeyecekse, gelip gökhana şu 7 noyu bi alayım demeyecekse, 4 çalım sonrası beke geri pas yapmayacaksa, uygun bir kontratla yararlı olabilir. Ama "Q7" ismi, sadece oyuncu özelliklerinden öte, bir zihniyetin temsili. Artık görmek istemediğim YD'nin ve YDgillerin temsili. o yüzden dzsudzsak ve q7 arasında kalıp q7 yi seçmek gerçekten fecaat.

Bu mantıkla bizim yapabileceğimiz tek şey var; eğrinin doğruya gelmesini beklemek, ummak. yoksa planlı bir sistemle doğruları yaparak ilerleme olayını biz göremeyeceğiz.

Maçlar başlayınca görüşmek üzere.

Unknown dedi ki...

Ben Önder Özen'e (ya da benzeri bir akıla) bu kadar ihtiyaç duyduğumuz bir dönemi anımsamıyorum. Planlama ve transfer politikası vs namına hiçbir belirti yok kulüpte. Dün Mitroglou diyip bugün Chicharito sayıklıyorlar. Tamam da arkadaş aynı tip adamlar mı bunlar? Bu takımın bir sistemi, taktiği, dizilişi ya da hücum planı yok mu? Ya da olmayacak mı? Madem 1 santrofor alacağız diyorsun, bu kadar birbirine benzemez adamla nasıl görüşüyorsun? Real'de ya da Fullham'da oynayıp gol atmış olmaları mı yeterli bulduğun özellikleri ?

Umarım yanılırım ama transfer konusunda fena çuvallayacağız gibi..Beklentim ergenler gibi Lukaku-Dzeko-İbra tarzında fanatik dedikoduları değil elbette. Ancak Quaresma rezilliğini de hiç ummazdım.

Daha önce 'Azcık niyeti olsa Mourinho adam ederdi' diyenler çoktan Şenol Güneş'in disipline edebileceğini, artık yaşının da olgunlaştığını, rotasyon oyuncusu olarak kullanılabileceğini, hatta ilk 11'de yer alırsa pivot santrforla işe yarayabileceğini dillendirmeye başlamışlar. Gökhan kalacaksa, yanlış transferdir. Olcay'ın yerine ve Gökhan'ın yanına düşünülüyorsa, çok çok çok yanlış transferdir. Gol kabızı bir takım olur çıkarız.

Yapmayın, taraftarı bu denli kutuplaştırmış ve etkisi 2-3 senede zor silinmiş bir adamı Şenol Güneş'in değil disipline etmesi, kulübede birkaç maç oturtup puan kaybetmesi durumunda kendi koltuğunu koruması bile mümkün değil..Tekniği-taktiği boş verin.

Eğer bir göz boyama ya da medyaya yem değilse ve yalnızca bir Stoper/N'Doye ikilisi ile birlikte alınıp transfer kapatılırsa, çok çok 8-10. haftada Şenol Güneş gider (gitmese de takım çöker), Fikret Orman'ı da stad filan kurtaramaz.

Beagle'ın yazdıklarına katılıyorum. Veli-Mustafa-Cenk Gönen gibi vasat/vasat altı adamlara senelik ortalama 1.3-1,5 bağlarsan ne satıp kadro kaliteni artırabilirsin ne de maaş yükü yüzünden istediğin transferleri yapabilirsin.

yilmaz dedi ki...

quaresma ile töre'nin aynı anda olduğu bir takımı hayal edemiyorum. Yukarılarda da yazmıştım, quaresma transferinin sportif hiç bir doğruluğu olamaz. Tek bir "haklıya yakın" sebebini bulabilirim, nani ile rekabet halinde olması. Bu onun oyun iştahını arttırabilir, ve @cochise'in değindiği aşağılık kompleksine sahip taraftarın biraz gazını alır. Yoksa merkezinde quaresma'nın olduğu takımdan da oyun sisteminden de hayır gelmez. Üstelik quaresma'nın gelmesi dzdzzczzzak'ın gelmesini engelliyosa katmerli yanlış. Yönetimin bir transfer sezonunda bu kadar üstüste hata yapacağına inanmıyorum, yaparlarsa bedelini 4. lükle ödeyebilirler.

ozkankaya35 dedi ki...

İşiniz gücünüz transfer...pektemek sakatlanmıs..geçmiş olsun dien yok...q7 macar in yerine alínmiyor,belki hic alinmayacak'belki macar da alinamiyor,bi akilli Besiktas mi kolay degil bu transfer...ben yinede yönetimin iyi kötü bir plani vardir diyorum bu sacmaliklardan uzak...en azindan vodafone skrerm böyle imaji diyecektir bi yerden sonra...

«En Eski ‹Eski   1 – 200 / 266   Yeni› En yeni» Yorum Gönder

Ara